SKJØNNHET

HAPPY WEEKEND


Happy weekend! Det er lørdag, og sikkert flere med meg som for lengst har glemt hvilken dag det faktisk er i uken? Ferietid er det i hvert fall, og jeg har en date med niesene mine i dag. Vi skal ha jentedag! Kino, lunsj og en hyggelig bylørdag står på planen. Er det noen som har sett den Ballerina filmen? Jeg gleder meg, dette blir en fin lørdag.

Er det en annen date jeg må huske å booke, så er det en frisørtime. Slitte tupper må bort, og fargen må få en oppfriskning.

Vi ses senere!
 

RUNDT HALSEN MIN


Henger gutta mine! Eller bare meg selv og mini, flaksen skulle jo ha det til at T og jeg har samme forbokstav både i fornavn og etternavn ;) Neida, gutta mine har fått hver sin forgylte bokstav. En T og en W.

Jeg har lenge vært på jakt etter noen helt enkle kjeder i to forskjellige lengder, og synes disse bokstavene var så fine! Du ser ikke selve bokstaven før du er helt på nært hold, og de er så enkle og delikate at de passer til alt. Den perfekte detalj som stikker frem under en bluse, eller over badedrakten.

Jeg hadde lånt dem til et stylingoppdrag fra Amazing Jewelry på Sandvika, og endte opp med å kjøpe dem med meg hjem. Sånn kan det altså gå!

I SOMMER SKAL JEG GÅ SÅNN


Det er ferietid! Mini har fri fra barnehagen frem til august, og i dag begynte ferien helt på ordentlig. Vi skal stort sett bare være hjemme i sommer, og selv om dagene fremover blir alt annet enn rolige med en propellgutt i full vigør, så skal vi i hvert fall ha masse tid til å kose oss også. Jeg skal snike meg til å multitaske litt også, for bloggen drar jo ikke på ferie.


/ Silkesjal + skjorte Lindex / Solbriller Stella McCartney / øredobber Pieces Uniques /

Planen min er å loffe rundt med freshe hårsveiser i sommer, gjerne med et silkesjal. Jo mer tilfeldig knyttet, jo finere synes jeg det er. Vel, mandagen min begynte med at shampoflasken var helt tom. Og siden håret var klissvått og det var alt for sent å snu ut igjen fra dusjen, ble det til at håret ble vasket med balsam i stedet (for balsamflasken og shampoflasken er jo aldri tom samtidig!).

Man får ikke helt det samme resultatet kan du si.. haha, så i dag kunne ikke et silkesjal en gang redde sveisen. Da er det godt med noen bilder fra en annen dag håret var litt mer samarbeidsvillig ;)

MINE BESTE SOLTIPS

annonse / Cliniderm
Sommeren er ikke langt unna! Vi har allerede fått smake litt på solstrålene, og jeg hopper rett i solhatten og smører tjukt på med solfaktor med en gang den titter frem. Jeg elsker solfaktor! Skal du velge kun en ting du gjør for å ta vare på huden din, så er det aller enkleste (og det eneste som faktisk funker!) å bruke solfaktor. På hele kroppen, ikke glem av halsen, brystet og resten av kroppen. Tro meg, huden din kommer til å takke deg etter hvert som årene går.

Jeg har teamet opp med Cliniderm denne sesongen for å tipse om mine beste soltips. Nummer en, bruk solfaktor! Mange av oss har gjerne samme solkrem stående under skapet på badet år etter år, og når solen kommer frem igjen rasker vi med oss samme gamle krem på stranden. Det kan altså være lurt å gå til innkjøp av noen ferske produkter, så vet du at du har beskyttelse på som funker.

Om du som nordmenn flest, er livredd for å bruke for høy faktor på kroppen? Ja da har Cliniderm noe for en hver smak. Men uansett om du tenker at du er hardhudet og tåler mye, er det alltid lurt å være snill med kroppen og smøre med høyere faktor i starten av sesongen. Jeg bruker Caring Protection fra Cliniderm med SPF 25 til kroppen, og har like gjerne gått til anskaffelse av en big size med en gang.


Ansiktet er noe helt annet. Der går jeg konsekvent for solfaktor 50! Rynker be gone sier jeg bare, og smører på utover dagen. For du skjønner, det holder ikke å starte dagen med ett lag og tenke at du da slipper å ta på mer resten av dagen. Mattifying fluid kommer også med et lite skjønnhetstriks, og har en mattende effekt. Akkurat det er helt topp når man har lett for å bli blank og glinsende utover dagen.


Men dagen er ikke over selv om solen går ned. Det er ingenting som er deiligere enn å gi kroppen en bøtte med fukt etter å ha vært ute i solen. After Sun Gel Cream fra Cliniderm svøper deg inn i en deilig solkoma, mens den gir pleie og fukt til huden når kvelden kommer. I tillegg lukter den utrolig godt, akkurat det er faktisk halve morroa! Så husk solbeskyttelse, og velg noe som gir riktig beskyttelse til riktig kroppsdel i sommer;)

Lurer du på hvilke Cliniderm produkter som passer for deg og din hudtype i sommer? Det finner du ut her!
 

MY SKIN CARE ROUTINE


Hvilke hudpleieprodukter bruker jeg fremover mot sommeren? Jeg synes det er så viktig å ta godt vare på huden! Det dukket opp et spørsmål om jeg kunne dele hvilke hudpleieprodukter jeg bruker fremover mot sommeren. Det er klart jeg kan, for jeg er helt avhengig av disse produktene under. Huden min lever litt sitt eget liv, og alt etter hvor jeg er i syklusen eller om jeg stresser mye, så får jeg fort utbrudd. Heldigvis har jeg noen supre hjelpere i bakhånd når kvisene kommer.

Jeg bruker medisinsk hudpleie fra ZO Skin Health og har vært på flere runder med forskjellige hudpleieprogram tilpasset min hudtype som Silje Austnes på Beths har satt opp til meg. Medisinsk hudpleie jobber litt dypere og kraftigere med huden, og du behøver litt hjelp av noen som jobber med det før du setter i gang hjemme.

Aknetrol og Cebatrol er fantastisk når jeg kjenner det kommer en kvise, eller det allerede har kommet flere. Cebatrol er pads som jeg bruker etter rens morgen og kveld. De hjelper både til oil control og acne control. Aknetrol bruker jeg direkte på både små og store utbrudd, den er helt gull (og varer nesten evig!)!

Hver morgen og kveld renser jeg huden med Normacleanse, og jeg passer på å bruke en god skrubb i hvertfall fire ganger i uken. Den jeg har i skapet oftest heter Exfoliating polish, og er helt utrolig. Den blir varm når du bruker den i ansiktet, og gir en utrolig ren og god følelse i tillegg til at den virkelig får skrubbet huden din. Den er grov i konsistensen og den S K R U B B E R  huden, i motsetning til alle disse produktene som såvidt gnikker seg litt rundt.

Hver morgen bruker jeg serumet Daily power defense, og etter det får huden min en god runde med solkrem i faktor 50. Om natten bytter jeg litt på hva jeg bruker, for selv om jeg noen netter bruker serumet om kvelden, kan du lese om de aller sterkeste produktene jeg kjører på med om natten i dette innlegget!

Så fremover og gjennom sommeren skal jeg bare være snill med huden, og bruke masse solfaktor!


Today I'm sharing my daily skin care routine with you! I'm a huge fan of medical skincare products, and I've been addicted to ZO Skin health for years. I swear to these products in my everyday skincare routine, to keep my skin in check. I have acne-prone skin, but with these products I can go for long periods without getting any. But when they do show up anyway, I have a couple of products in my morning/night time routine that helps me combat my problem areas.

ZO Aknetrol and ZO Cebatroil pads, helps with both acne control and oil control. While Cebatrol are pads I use after cleansing my skin, aknetrol is that one product I can't live without. You use a small amount directly on the affected area, and it dries the acne right up.

I use the Normacleanse cleanser every morning and night, and follow up with Daily Defense serum, also from ZO. Before topping off my routine with a tinted sun factor (SPF 50), Oclipse smart tone is my favorite in this department. A good scrub is everything for me, and the one I tend to always go for, is the Offects exfoliating polish. It really gives my skin a real scrub down. I use it around 4-5 times a week.

So there you have it, my daily skin care routine.

HVA HAR DU I VESKA DI BENEDICTHE?


Jeg måtte le da Benedicthe trakk opp det ultimate skjønnhetsvåpenet fra den lekre YSL vesken sin. "At den kostet hva for noe?" Jeg klarte ikke å slutte å le. Du vet når du er i utlandet og bare skal løpe innom ett eller annet sted for å kjøpe noe, også kommer du til kassen og får litt sjokk? Det er bare å glemme å gå ut av køen, for den er så lang at du bare må få kjøpt det du skulle ha! True story, Benedicthe skulle bare kjøpe en kam, du vet, en god gammeldags kam for å ha i vesken. Det koster jo ingenting, eller?

Jeg ler fortsatt. 25 euro kostet denne kammen!Beneditche har det villeste håret! Altså hele hun er drop dead gorgeous. Det er helt utrolig at det går an å være velsignet med lokker som kommer inn døren en halvtime før personen de tilhører gjør. Jeg kan sette opp hele håret mitt med én enkel hårnål til sammenligning! Uansett, en kam er gull å ha i vesken for en liten touch up utover kvelden. Mitt triks for å få plass i de minste clutch veskene (for den er gjerne bredere enn selve vesken), er å klippe kammen i to.

Ha en herlig fredag!
 

BLOMSTER OG MESO


Her står jeg, med et blomstrete oliventre og blomstrete gevanter. Lille oliventreet vårt som har fått fast permanent plass på kjøkkenet! Jeg må le, vi turte oss ut både tre og fire ganger, til snøen kom igjen og vi til slutt bestemte oss for å vente til nærmere 17. mai før vi flytter det ut igjen. Så da ble det stående her så lenge, midt på kjøkkengulvet. Det veier jo et tonn å flytte på også.. så nå blomstrer det opp inne før vi håper på en lang og fin utesesong :)

Om du følger meg på instastory fikk du kanskje med deg at jeg var innom Silje på Beths og ble stukket på i går? Jeg tok en behandling som heter mesoterapi, og jeg føler det funker allerede. En haug med vitaminer og naturlige ingredienser, som gir huden en skikkelig herlig boost! I fare for å jinxe det, så må jeg si at huden min er inne i en skikkelig finfin periode nå, og det er så hyggelig å våkne opp se hvor godt den har det. Måtte det bare vare!


Ha en super kveld!

MIN DUFT


Det å lukte godt <3 Denne lille hverdagsluksusen med en god parfyme, er en av tingene som alltid er med i min morgenrutine. Og når jeg først finner en duft som jeg elsker, da er jeg trofast. Til flasken bortimot går tom. Jeg falt for en av byredo sine parfymer for noen år siden, og den deilige duften har rett og slett blitt en del av det jeg føler er meg. Inflorescence heter den, og den lukter som en samling med ville blomster. Den er lett, og ikke for sterk, og den søte duften har en syrlighet i seg som skjærer gjennom.


Den er rett og slett både vakker og vill på samme tid. Et velduftende tips fra meg til deg om du har lyst å lukte på noe godt.
 

HEI SVEISEndelig! Etter å ha gått rundt med håret i en tut i flere uker nå, var ikke håret tungt å be da Sindre på Studio Alf fikk en avbestilling i ettermiddag! Jeg hadde booket en time før påske, men jeg blir sjelden så glad som når slike frisørtimer blir ledig før. Så nå er etterveksten borte, håret har fått en god kur, og jeg er en happy camper.

Formen er heldigvis også bedre, så nå håper jeg at  det bare var en kjapp forkjølelse og ikke noe verre enn det. Jeg kjører på med c-vitamin og ingefær shot uansett. Selv om det ikke har noe å si, så skader det i hvert fall ikke heller :) Mini er i seng, pysjen er på, en sen middag står i ovnen, og Bridget Jones har akkurat begynt på tv. Der har du kvelden min, jeg syns den er riktig så fin.

Ha en fin kveld du også :) 

 

DEN ENKLESTE MÅTEN Å HOLDE HUDEN DIN UNG PÅ

annonse / Cliniderm
Det er snart påske! Har du planer om å dra på fjellet, eller kanskje du blir hjemme og nyter livet? Med påske drømmer jeg alltid om den fine påskesolen. Noen fridager med familien, ski på bena, og noen herlige lunsjer i solveggen på hytta. Men uansett bypåske eller fjellpåske, solkremen er på!

Jeg tar utrolig godt vare på huden min, og det å passe på den med riktig solbeskyttelse er gull verdt. Visste du at det å bruke solkrem er den enkleste og rimeligste måten du kan ta vare på huden din på? Solkrem er den aller beste kremen du kan bruke mot aldring. Rett og slett fordi det ikke betyr så mye hva annet du gjør for huden din, om du glemmer å beskytte den mot solen. Det gjelder bare å finne den solkremen som passer til din hud. 


Jeg bruker alltid solkrem under sminke, og kjører på med høy faktor! Det er lett å glemme, men en fantastisk god vane når den først sitter. Selv om det gjerne er litt solfaktor i sminke man bruker, er det veldig viktig å bruke solkrem i ansiktet, før man slenger på litt sminke. Da er man beskyttet i all slags vær og vind. Men i påsken er det jo like fint å droppe foundation, og kun gå for solkrem. I hvert fall når den matter ned!

Jeg blir gjerne fort blank i huden av fet solkrem, og ble så glad da jeg fikk teste den nye Mattifying Fluid fra Cliniderm. Føler du at du blir blank i huden av solkrem, har Cliniderm flere forskjellige solkremer med ulike konsistenser for ulike hudtyper og behov. Både lette og mattende, med ulik faktor, som du kan tilpasse enhver anledning eller tidspunkt på dagen. De funker faktisk som en fullverdig dagkrem også, så om du vil spare litt plass i toalettmappen din på påsketur, kan du med fordel droppe å ta med noe mer.Så ikke glem solkremen i påsken! Sjekk ut alle de supre nyhetene fra Cliniderm her, og få med deg de beste tipsene for å ta vare på huden din i solen!
 

3 KILLER NATTKREMER SOM GIR DEG NY HUD


Dette er ikke for pyser! Men stående på badehyllen min, har jeg 3 nattkremer som gir ny mening til ordet nattkrem. De siste årene har disse tre kremene seilt opp som mine nattlige hjelpere, når huden trenger en skikkelig boost. Jeg er veldig glad i konseptet om å la huden jobbe for deg om natten, og hver av disse er noen kruttønner når det kommer til hudpleie. Du må tåle å bli litt tørr og rød, men det er så verdt det. Ny hud kommer faktisk over natten!

De koster skjorta, men varer i månedsvis. Alle sammen gir en intensiv fornyelse av huden, og hver av disse hjelper mot forskjellige ting som f.eks aknearr, rynker, pigmentflekker og solskader. Alt man gjerne har lyst å holde i sjakk når det kommer til huden sin :)

Jeg bytter på disse tre, og gir gjerne huden noe ekstra å jobbe med 2-3 netter i uken. Trenger huden ekstra hjelp i perioder, kjører jeg like gjerne en kur med disse. Da blir jeg både tørr, og flasser, men når gammel hud er borte, er ny frisk hud på plass. Du kan lese mer om de forskjellige om du trykker på navnet deres under, da kommer du inn til den medisinske bloggen til Silje Austnes! Hun er min faste, flinke hudguru.

ZO Healt Ossential Growth factor serum plus er et superserum som gir en intensiv fornyelse av huden. Dette er en lett gel som jeg tar på etter å ha renset ansiktet godt, og denne bygger opp igjen både elastisitet og spenst i huden!

ZO Medical Retamax Dette er en A-vitamin krem som jeg bruker for å få bukt med pigmentering, og behandle aknearr og solskader. Dette er en skikkelig kraftsalve av en krem.

ZO Medical Brightenex Denne lysner hudtonen, og hjelper til på problemområdene mine for en jevn og fin hudtone. Den går rett på pigmentering, og er full av antioksidanter. Den er også litt mildere enn Retamax, noe som er topp om jeg ikke har lyst å bli så altfor rød.

Så der har du de sterkeste produktene jeg har i samlingen min!

SLAKKE KRØLLER / BEACH WAVES


Disse beach look krøllene! Jeg elsker denne softe looken, med slakke krøller og saltvannsspray. Akkurat passe lite stylet, men samtidig med litt hold i håret. Jeg får meg aldri til å spørre om frisøren kan style håret etter en klipp, eller farge. Derfor er jeg evig takknemlig for at min frisør Sindre Helgesen har øye for detaljer, og er så flink på styling! For en liten stund siden sendte han meg ut av salongen med disse beach waves'ene, og jeg har vært hektet siden.

Har du lyst å lære å lage disse krøllene selv? Da må du titte innom min instagramkonto @tinemonsenno i kveld. Der dukker det nemlig opp en tutorial, hvor Sindre viser deg akkurat hvordan du lager disse hjemme. Eller så kan du stikke innom han på Studio Alf i Hegdehaugsveien, om du vil ha den proffe varianten.
Passe casual, men like fin til å gå på fest. Hår har så mye å si!
 

JUKS DEG TIL GLØD OG HIGHLIGHTER I ETT


Jeg har funnet verdens fineste blush! Den heter rett og slett Sweet Cheeks, og er en kremete rouge stift. De siste årene har jeg blitt veldig glad i krem rouge, og etter en liten surferunde etter forrige gikk tom, kom jeg over denne stiften. Jeg digger ting som kommer i stiftform, og jeg  E L S K E R  at samtidig som det er en rouge, har den highlighter i seg. 

Jeg klapper den lett inn i kinnene, og litt oppover kinnbena. Så gir den både glød og lys til ansiktet. Vips, så får man to fluer i en smekk. Et lite tips om du er glad i ting som går kjapt, og gir masse plass til overs i toalettmappen :)


 

HÅRTIPS FOR DEG MED SLITT HÅR


Fin fredag til deg! Sist gang jeg var hos frisøren, fikk jeg streng beskjed av Sindre på Studio Alf, om å la hårføneren ligge en stund. Superlyst hår har sin pris altså, men med litt pleie går det som regel fint. Misforstå meg rett, jeg foretrekker at håret mitt er skikkelig slitt faktisk, for det er den eneste måten det blir mulig å gjøre noe med. For når det er for sunt, er det så glatt at både krøller og oppsatser faller rett ut igjen så fort de er på plass. Så der har du mitt hårproblem, det må være litt herpa for at det skal holde, men så er det jo fint om det ikke faller av heller... ;)

Så de siste ukene har jeg rett og slett bare latt håret lufttørke. Samtidig har jeg vært flink å kure det.Er du glad i å bruke strikk? Et silkebånd, eller gavebånd i håret sliter mindre enn en vanlig strikk. Og i tillegg ser det mye bedre ut! En liten fin detalj. Jeg knyter gjerne et bånd rundt hestehalen allerede mens det er vått, for å få håret bort fra øynene. Mens det tørker blir hestehalen myk og tilfeldig.
 

JUKS DEG TIL DEN PERFEKTE EYELINER!Blir eyelineren din aldri helt perfekt? Å legge flytende eyliner er søren meg ingen spøk. Er du like ustø på hånden som jeg er? Da kommer disse triksene til å forvandle deg til en proff eyelinerlegger med en gang! Perfekt om du skal ut i helgen, og har lyst å prøve deg på et sexy cateye. Eller bare har lyst å jukse deg til hvordan du lager den mest lekre winged eyeliner. Lykke til!

FAVORITTER TIL VINTERHUDEN

Huden min har fått litt hard medfart de siste ukene. Sykdom, stress, reising og tørr vinterluft, har gjort sitt til at huden min trenger en liten boost! Så nå kjører jeg et intensivt lite hudpleiprogram for meg selv her hjemme om dagen. Jeg har vært stor fan av medisinsk hudpleie siden jeg ble gravid og begynte å gå til Silje Austnes på Beths Medispa (du må vente til etter du har født med å bruke medisinsk hudpleie, men ZO har noen fine ikke-medisinske også!), og jeg sverger til ZO Medical, og ZO Skin health for supre produkter. De tar alt fra kviser til pigmentflekker, og hjelper meg å holde huden i sjakk.Leppene mine holder også på å falle av for tiden, denne vinterluften tar knekken på alt av pout her! Jeg trodde jeg var tom, men helt nederst i skuffen fant jeg heldigvis en liten tube med Lip Rebuild. Den er godt brukt for å si det sånn. Den varer forever, og bare en bitteliten dæsj på leppene hjelper stort mot tørre lepper!

En god skrubb er alfa omega for min del, og jeg har min i dusjen. På den måten får jeg en liten "spa-opplevelse" om morgenen. I tillegg får jeg bort døde hudceller, og klargjør huden for andre produkter. Recovery créme er redningen over natten. Den tørre vinterhuden får rett og slett en boost mens jeg sover. I tillegg merker jeg så godt at den tynne huden rundt øynene sliter med vinterkulden. Jeg har en liten krukke med Olluminate eye repair som får hjelpe til der. Jeg tror det er lett å droppe øyekrem, og heller bare bruke den vanlige fuktighetskremen sin rundt øynene, men det er så verdt det i lengden å investere i en god øyekrem. Ikke minst har du en slik i mange mange måneder, for du bruker så lite av den.

Et par ganger i uken gir jeg også huden min litt ekstra å jobbe med over natten, med Brightenex eller Retamax. Ja, jeg er en skikkelig hudpleiejunkie! :)

SLIK FIKSER DU KRUSETE SMÅHÅR


Aldri mer irriterende småhår! Altså, til jul fikk jeg verdens mest praktiske julegave! Irriterer du deg over krusete småhår som gjerne stikker langt opp forbi sveisen, og lever sitt eget liv? Min gode venn Sindre, som tilfeldigvis er frisør, gav meg en eske til jul med noen tynne papirhåndklær ser det nesten ut som. Særlig at det funker tenkte jeg. OM det funket da eller? Det er det villeste hårproduktet jeg har vært med på, det funker som bare rakkern.

Så dette tipset må du notere deg! Det heter Frizz Dismiss fly away fix, fra Redken. Det er myke tynne ark som du drar over håret, og alle småhår glatter seg rett ut. Arkene er helt supre å ha med i vesken f.eks, og du kan bruke dem flere ganger i løpet av dagen for å temme statisk hår, og bustete småhår.
Ukens hårtips altså! Han hadde fått det inn på den nye salongen han har begynt på, Studio Alf i Hegdehaugsveien. Så om du fikk lyst å teste, har han det i hvert fall der. Du finner det sikkert på nett også, om du er mer en klikk og få sendt hjem type :)

Jeg håper dere har det fint? Vi har dessverre hatt en lei start på året, og siden en ulykke sjelden kommer alene, ser vi allerede fremover mot at det faktisk skal bli en ny måned.
 

3 SMINKELOOKS TIL JULEBORDET


Julebordsesongen er i full gang, og her har du inspirasjon til 3 forskjellige sminkelooks! Selv om jeg ikke har for vane å ta den helt ut på sminkefronten til vanlig, er det alltid gøy å dra på litt når først partysesongen kommer. Paljetter, glitter og sotede øyne hører liksom med i denne tiden, og det er jo så gøy! Derfor har jeg lett litt i arkivet, og funnet frem igjen noen av mine favoritt sminkelooks fra de siste årene.

GLITTERØYENSKYGGE både over og under øyet gjør underverker for å dra i land kveldens party queen look. Bland gjerne en lys og en mørkere nyanse glitterøyenskygge for å skape dybde. Legg den lyseste innerst mot øyenkroken, og den mørkeste i ytterkant av øyet. Blend godt med en ren øyenskyggekost for en jevn og fin overgang. En eyeliner spikrer looken og gjør det hele enda mer wawawoom.


La EYELINEREN være midtpunktet. Jeg elsker sekstitallslooken, hvor eyelineren setter prikken over i'en. En enkel lys shimmerskygge sammen med litt highlighter akkurat under øyebrynsbenet, åpner opp blikket og gir det lille ekstra for feststemningen. Flytende eyeliner er et must for det ultimate cat eye, og her er det bare å øve seg (eller hvorfor ikke få en venninne som er flink til å gjøre det for deg!). Børst brynene på plass, putt en farget lipgloss i vesken og du er klar.


Selv om jeg ofte gjør ting veldig enkelt, har jeg noen triks på lur. RØDE LEPPER gjør mye ut av seg. På den måten får du et skikkelig blikkfang og du kan holde resten av sminken helt enkel. Trikset er en god lipliner, og en matt leppestift. Den matte leppestiften holder nemlig hele kvelden, mens den blanke vil forsvinne etter hvert. Ennå et triks er å farge inn hele leppen med liplineren før du påfører selve leppestiften. Da skal den holde både gjennom drinken og middagen ;)

Lurer du på hvilken leppestift du skal gå for? Du finner 6 av mine favoritter her.
 

EN LILLE BEAUTY HACK


Fin morgen til deg! Jeg har en hektisk dag foran meg. Da er det alltid godt å begynne dagen med å prøve å puste med magen, og ikke la seg stresse alt for mye av en fullbooket timeplan. Noen uker har ting en tendens til å fylle seg opp med ting som skal skje akkurat samtidig, og slutten av denne uken ble litt sånn. Men det skal jeg absolutt ikke klage på, jeg kjører på med sterk kaffe og en god concealer for å late som jeg er superopplagt! Det funker som bare det.


En liten beauty hack som også funker som bare det, er å klappe litt concealer lett langs toppen av kinnbena dine. Vips får du en highlighter effekt og du ser hakket mer våken og fresh ut. Touche eclat fra YSL  som har den fine gullpennen du klikker på er spesielt fin til dette, men det funker med de aller fleste concealere.

MINE SKJØNNHETSFAVORITTER AKKURAT NÅ


Jeg har flere forskjellige skjønnhetsprodukter jeg blir helt avhengig av i perioder, og akkurat nå er det disse som står fremme på badehyllen. Pads fra Zo Skin, disse er et must når huden min ikke henger helt på greip i sesongskiftet høst/vinter og lett får både nupper og kviser. Disse er avhengighetsskapende, for i tillegg til at de hoder huden i sjakk gjør de også at jeg ikke blir så blank utover dagen. Et lite hysj-hysj triks om du har lyst at boksen skal vare litt lenger? Klipp bunken med pads i to før du heller over væsken som følger med, vips har du boksen dobbelt så lenge ;)

Serumet power defense er jeg veldig glad i, en ansiktsmaske er alltid en deilig måte å kickstarte en festkveld på og nå er det en bunke med disse morsomme maskene som ligger i skuffen. I tillegg er jeg hektet på små bokser med hårspray, gull verdt å putte i vesken uten at de tar noe plass, eller trillekofferten når man kun reiser med håndbaggasje (ja, jeg er blodfan av åttitallets Elnett, det er den beste butikksprayen du får tak i!). Har du noen skjønnhetsfavoritter du bare elsker? Jeg synes det er så gøy å teste nye ting, så jeg prøver gjerne dine favoritter om du har noen gode tips!
 

DETTE BRUKER JEG PÅ LEPPENE MINE


Jeg fikk en veldig hyggelig kommentar fra en leser som lurte på hva jeg brukte på leppene mine forleden! Jeg har alltid en lipgloss eller tre liggende rundt i vesker og lommer, og en fin lipgloss er min favoritt for å få litt farge i ansiktet med en ellers enkel sminkerutine. En rød leppestift er også et sikkert middel for å sette fokus på leppene et trøtt øyeblikk eller grå mandag, og for tiden slenger jeg denne leppestiften fra Lancome i vesken for en enkel oppdatering i løpet av dagen. Den er blank i fargen, noe som gjør at den er lett å påføre og ikke så avhengig av en lipliner for å bli fin på (jo enklere jo bedre!). Du ser navn og nummer på den under!


Jeg har alltid vært svak for disse lipglossene fra Chanel. De kommer i nye farger hele tiden, og jeg er spesielt glad i de forskjellige rosatonene. Nr 610 (den blekrosa glossen i midten) er den jeg er opphengt i for øyeblikket, mens den knallrosa til høyre nr 194 gir et ekstra kick og masse farge.Jeg titter alltid etter en ny farge når jeg er innom en taxfree, så det er min lille flyplassrutine å se etter farger til leppene.

ALT DU TRENGER Å VITE OM TANNBLEKING / OG ET SUPERT TILBUD TIL DEG SOM HAR LYST Å BLEKE TENNENE DINE

                                                          REKLAME FOR GOD VENNINNE

Har du kjøpt noe greier på nettet og tror du skal få hvite tenner? Jeg beklager å være den som må si det, men tannbleking du kjøper på nettet funker ikke. Jeg er så heldig å ha gode venner som er utrolig dyktige på sine felt. Amanda Sahnoun er en av mine beste venner, og ikke nok med det, hun er en av de aller dyktigste tannpleierne i hele Norge. Jeg var innom for en tannsjekk i går, og siden jeg vet at det er mange som har lyst å bleke tennene sine må jeg reklamere litt for Amanda og tipse om at hun har tilbud på bleking akkurat nå til 2100 kr! Så om du har lyst på et hvitere smil må du slå til, Amanda jobber på Tannatelieret i Oslo sentrum. Vis a vis EGER shoppingsenter, ca. tre steg inn en sidegate fra Karl Johan. Du finner nettsiden til TannAtelieret her.

Er det forresten noe du lurer på angående tannbleking? Da finner du svarene under.

                                                       ALT DU TRENGER Å VITE OM TANNBLEKING

"Er det farlig?" "Gjør det vond?" "Hvor hvite vil de bli?" "Kan jeg kjøpe det på nett?" osv. Det er
mange som har spørsmål om bleking av tenner, og det skjønner jeg godt. Det er en jungel der ute av produkter som lover hvitere tenner over natten.

"Kan jeg kjøpe tannbleking på nett?" Det aller mest stilte spørsmålet jeg får er vel om det pasienten har kjøpt utenfor tannklinikk, dvs på nett, apotek, i utlandet osv, vil virke. Som et generelt svar på dette sier jeg alltid at man bør ikke kjøpe noe man ikke vet hva er og putte det på tennene. I Norge er det veldig greit, fordi vi har et EU- direktiv som sier at blekemiddel med konsentrasjon 0,1-6% kun kan kjøpes, og utføres av tannlege/tannpleier. Det vil si at de blekemidlene man får kjøpt her i Norge og på norske nettsider inneholder mindre enn 0,1% av virkestoffet. Noe som vil si at det nesten ikke har virkning. I tillegg når man kjøper hjemmeblekingskit på nett, får man tilsendt noe som skal passe alle. One size fits no one. Jeg bleker med opalescence på mine pasienter fordi det inneholder vann og tørker ikke ut tennene.


"Trenger man å gjøre noe før man begynner å bleke?" Før man bleker tennene er det viktig å gjøre en undersøkelse hos sin tannpleier/tannlege for å utelukke eventuelle problemer med tenner/tannkjøtt. Hull o.l må behandles før bleking, og noen tenner bør rett og slett ikke blekes, dersom de er f.eks syreskadet. Kroner/broer/fyllinger osv vil ikke bli lysere ved bleking. Dette bør man tenke på dersom man har f.eks en fortann med krone på. Det er best om man får renset tennene fri for tannsten før man bleker for tannblekingen vil ikke kunne trenge igjennom dette.


"Hvordan kan man bleke tennene sine?" Det finnes 2 ulike måter å bleke tennene på; hjemmebleking og klinikkbleking. Resultatet blir det samme, forskjellen ligger i at man gjør blekingen over flere dager hjemme, med individuelt tilpassede skinner, eller på klinikk hvor en tannpleier/tannlege utfører behandlingen. I enkelte tilfeller hvor man har mer kompliserte blekingskasus bør man utføre dette på klinikk. Som et eksempel er rotfylte/skadede tenner som er misfarget fra innsiden. Da er man nødt til å oppsøke en tannlege som kan utføre det som heter intern bleking, hvor blekemiddelet legges inn i tannen. Dette fordi ytre bleking ikke vil ha god nok effekt. Jeg utfører nesten alltid hjemmebleking på mine pasienter. Da tas det et avtrykk av tennene som blir slått opp i gipsmodeller på klinikken. Deretter presses det skinner utifra disse modellene. Dette betyr at man får skinner som kun passer til sine egne tenner.

"Hvor lang tid tar det å bleke tennene?"  Mange lurer på hvor lang tid det tar å bleke tennene med hjemmebleking. Dette er individuelt fra person til person, men gjennomsnittlig 3-8 dager avhengig av hvor misfarget tennene er i utganspunktet. Husk at ingen er like og at resultatet kan variere fra person til person, men alle vil oppleve at tennene blir lysere enn det de var. Jeg tar alltid en kontrolltime ca 1 uke etter at pasientene har startet med blekingen, for å se resultatet og for å høre om pasientens opplevelse av blekeprosessen.

"Er det noen bivirkninger ved bleking av tennene?" Bivirkninger man kan oppleve under blekeprossessen er ising. Dette forsvinner når man er ferdig med blekeprossessen.

"Hvor ofte kan man bleke tennene?" Det er viktig å følge de rådene som gis individuelt fra pasient til pasient når det gjelder hvor ofte man kan bleke tennene. Det er veldig viktig at man holder seg til "hvit mat" under hele blekeprossessen og 24timer etter endt blekeprosess. Det vil si at man kan ikke; snuse, røyke, drikke kaffe/te/rødvin osv. under blekeprosessen. For å vedlikeholde sitt hvite smil er det viktig at man har gode hygienerutiner med tannpuss og tanntråd daglig, samt at man får undersøkt og renset tenner så hyppig som anbefalt fra sin tannpleier/tannlege (f.eks 1 gang i året).

Amanda Dalila Sahnoun, Tannatelieret
Tannpleier og
leder i norsk Tannpleierforening avdeling Oslo og Akershus

MY VAMPYRE MOMENT / SKIN CARE UPDATEUææ, jeg har hatt mitt første vampyrøyeblikk! Hudpleiejunkie som jeg er tar jeg utrolig godt vare på huden min, og jeg elsker å teste nye hudpleiebehandlinger. Akkurat hva jeg har testet ser du i filmen over! Jeg har hatt lyst å prøve en dermapenbehandling en god stund, og endelig fikk jeg booket en time hos Silje Austnes. Om du lurer på hvordan det foregår får du hele den nakne sannheten over :)

HVORDAN FÅ SMINKEN TIL Å SITTE HELE DAGENNår ettermiddagen kommer (eller lenge før!) er ofte sminken min helt ute og kjøre, den har regelrett forsvunnet. Spist opp av sol og været utenfor, gnidd av med hender og fingre gjennom dagen, og det ikke mye igjen etter en stund. Så de siste årene har jeg testet masse forskjellig, og mens noe har funket, har andre ting ikke funket i det hele tatt. Men noen erfaringer har jeg gjort på veien, som primeren til INGLOT. De har forskjellige typer, og sist jeg var innom butikken ble jeg tipset om å teste primeren som heter mattifying. Vel, la oss si det sånn, den suger til seg hele det øverste hudlaget ditt, og er så matt at du ikke kommer til å se et glimt av blanket på en uke om du går for denne. Som jo sikkert er topp i teorien, men fort blir katastrofe i virkeligheten.


Den gode nyheten derimot var at jeg fant tilbake til en annen favoritt, nemlig denne blanke under-makeup-base. Den ligner veldig på en fra Smashbox som jeg var veldig glad i tidligere (til jeg gikk tom), og har en god konsistens som gir et supert underlag for foundation. For å få foundation og øyenskygge til å sitte en hel dag eller en hel fes,t er en primer et must for at sminken ikke bare skal skli rett av ansiktet etter noen timer på dansegulvet.


Du har kanskje merket at øyenskyggen lever sitt eget liv? Den danser gjerne frem og tilbake, og trenger ofte sin egen base for å holde seg på plass. Denne øyenskygge primeren fra YSL har vært i toalettmappen min en stund. Den er enkel å legge på, og av og til bruker jeg den uten noe over for den gir en kjempefin naturlig "uten-sminke-sminke-look". Uansett, to tips fra meg om du vil at sminken skal sitte litt lenger og holde seg litt bedre på plass.

Jeg skal hive på meg treningstøy og ta yogamatten min under armen! Vi ses på snap og insta, der finner du meg på tinemonsen og @tinemonsenno på instagram :)

DETTE BRUKER JEG TIL NEGLENE MINE


Høstens er verdens koseligste tid, men hendene og neglene har gjerne en tendens til å trenge litt mer pleie. Jeg merker i hvert fall at jeg har begynt å ta frem håndkremen oftere bare den siste uken. En god håndkrem og en olje til neglebåndene gjør underverker for hender og negler. Klassikeren fra L'Occitane er aldri langt unna, og jeg har vel prøvd de aller fleste varianter. De små reisestørrelsene er perfekte å slenge med i vesken og håndbaggasjen når jeg er ute og reiser.


En olje til neglebåndene er en trofast hjelper for fine negler. Neglebåndene og huden rundt neglene blir fort tørre og en liten dæsj med olje hjelper veldig på. Jeg bruker bare bittelitt om gangen, og en liten flaske med olje varer kjempelenge. Gode oljer til neglene finner du både på apotek og hos neglesalonger, det er virkelig mitt beste tips for fine negler gjennom høsten og vinteren.

HIGHLIGHTER PALETT

Presseprøve fra goodiebag

Ikke før jeg har tipset om highlighteren jeg elsker, fikk jeg en ny! Eller et helt sett av nye highlightere i forskjellige nyanser. Denne fine hightlighter paletten fra Youngblood lå i en goodiebag under moteuken, og nå bruker jeg den til alt fra highlighter, som rouge og til øyenskygge. Den har noen deilige nyanser som passer til både dag og kveld. De mørkeste tonene har jeg allerede testet å konturere med også.


Et lite tips om du er på jakt etter highlighter men er usikker på hvilken farge du skal gå for. Med denne paletten får du mange fine nyanser som du kan variere mellom.
 

MINE BEAUTY FAVORITTER AKKURAT NÅ

Jeg ble spurt om makeup favorittene mine i uken som gikk, og da tenkte jeg at jeg kunne vise favorittene mine i sminkepungen om dagen. Jeg har nemlig noen små livreddere på badehyllen som tryller bort trøtte øyne, og fjusker til glød i ansiktet! Jeg er glad i CC cream, men med denne sterke solen som er ute er jeg helt nazi på dette med solkrem. Jeg har en solkrem fra ZO skin health som jeg elsker, med solfaktor 50, og det store plusset er at den er tinted. Den utvikler seg til å gi litt farge etter hvert som du smører den inn i huden. Helt perfekt for travle dager, solbeskyttelsen er på plass pluss jeg får hjelp på sminkefronten ved at den jevner ut og gir glød uten å tenke på å bruke noe mer dekkende.


Inglot er en nyfunnet favoritt. Så min perfekte foundation for øyeblikket er denne fra Inglot, i farge 41. Jeg bruker en helt fuktig beauty blender for å dytte den inn i huden, og resultatet blir så fint.

En annen favoritt som jeg elsker, er chubby stick sculpting highlight fra Clinique. Det er en highlighter som jeg klapper forsiktig inn over kinnbena, litt under det høyeste punktet på øyebrynet, og litt akkurat i amorbuen på overleppen. Glem tiden hvor alt skulle være pudret matt, denne gir glød i huden akkurat der lyset hadde truffet naturlig, og gjør underverker for både humøret og fjeset. Denne er også fin innerst i øyekroken om du vil at øynene skal skinne litt ekstra.Et annet triks jeg har er en god primer for at sminken skal sitte hele dagen. Jeg har flere i skuffen, men favoritten akkurat nå er fra YSL og heter Top Secrets. Jeg bruker den gjerne over kun serum om morgenen uten noe foundation over, den gjør huden glatt og jevn og fukter masse.

Jeg håper du fikk noen gode tips, og at søndagen har vært nydelig!

HVOR OFTE SKAL DU VASKE SMINKEBØRSTENE DINE?


Visste du at du burde vaske sminkebørstene dine en gang i uken? Jeg er den første til å innrømme at ikke akkurat det skjer hver uke.. rekk opp hånden om du har det på samme måte! Nå får du altså en liten påminnelse (jeg trenger denne selv..). Det er jo så logisk, men så lett å ikke ta seg tid til der man slenger dem ned igjen i kurven sin eller toalettmappen og suser avgårde for dagen. Men siden børstene tar med seg både bakterier, hudceller og olje fra ansiktet er det et must å få inn en fin rutine på akkurat dette. Jeg bruker å vaske sminkebørstene mine med shampo, det går fort og er veldig effektivt. Jeg skyller dem i lunkent vann før jeg masserer inn litt shampo, og sørger for at vannet til slutt er helt rent og alle sminkerester er borte fra kosten. Trikset for å bevare kostene lenge er å tørke dem med busten pekende nedover, på den måten slipper du at det renner vann inn i festet og ødelegger limet som holder busten fast til kosten. Jeg bretter f.eks sammen et håndkle og legger dem på skrå med busten nedover mens de tørker.


Har du litt dårlig tid og ikke rekker å la sminkebørstene tørke, finnes det mange forskjellige små sprayflasker med brush cleaner som du enkelt sprayer på og tørker av på et papir. Perfekt å slenge i toalettmappen eller i vesken om du skal ta en liten touch up før du skal ut etter jobb, eller om du skal på reise og har travle dager.

De beste sminkebørstene jeg har fant jeg i New York for et par år siden. De er fra merket Sephora, en butikk jeg alltid må innom om den dukker opp når jeg er på reisefot. Du finner Sephora på nett også, men jeg anbefaler virkelig å gå innom en av butikkene om du får anledning. De hjelper deg med alt mulig, og jeg fikk så mange gode tips fra de flinke makeup artistene som jobber der. Et hot tips om du planlegger en tur til New York eller noen andre storbyer i løpet av høsten.

VINN SKJØNNHETSFAVORITTENE MINE FRA COSMICA

annonse/ Cosmica

Det er så hyggelig å kunne ha noen fine sommerkonkurranser for dere, og i dag kan du vinne mine skjønnhetsfavoritter fra Cosmica! Jeg gir bort mine favoritter i toalettmappen og på baderomshyllen til 3 heldige vinnere, så om du har lyst å gå sommeren i møte med påfyll av masse fine skjønnhetsprodukter har du sjansen nå. Jeg har plukket ut en samling av produkter fra Cosmica med alt fra rens til cc cream, gode fuktighetskremer, øyekrem, etc. for å gjøre sommeren ennå freshere.Jeg trekker 3 heldige vinnere på torsdag 23 juni! Trenger du litt påfyll av skjønnhetsprodukter, eller har lyst å prøve noe nytt? Alt du trenger å gjøre for å være med i konkurransen er å legge igjen en hyggelig kommentar under. Jeg gleder meg allerede til å trekke en vinner, for det er ingen bedre følelse enn å sette frem nye kremer og fine produkter på badet!


Har du lyst å vite mer om Cosmica, eller teste ut noen oppskrifter som er bra for både kroppen og huden din kan du ta en titt her.

HVORDAN BRUKE SERUM LAG PÅ LAG

annonse / Cosmica

Serum er det store nye, men det er ikke like enkelt å vite hvordan man skal bruke det. Det er lett at det blir en greie man kanskje plukker med seg hjem, men som man aldri helt skjønner hvor man skal putte inn i hudpleieregimet sitt, eller sminkerutinen. Serum hjelper deg nemlig med begge deler! Serumet skal påføres før dagkremen eller nattkremen, og brukes lag på lag for å gi deg mest mulig ut av hudpleierutinen din. Serumet til Cosmica har et høyere innhold av aktive ingredienser, og er proppet av anti aging ingredienser. Samtidig gir det intensiv fukt og en jevnere og glattere hud ved å fylle ut rynker.


Det er akkurat her det hjelper til under sminken også, for en super beauty hack er å bruke serumet som en primer under sminken de gangene man skal  noe spesielt, for at sminken skal se ekstra bra ut og sitte hele kvelden. Da bytter du om på fremgangsmåten og tar på serumet etter at du har tatt på en god dagkrem, eller ennå bedre, denne cc creamen som gir både litt farge samtidig som den jevner ut og fargekorrigerer røde partier, og gir deg et perfekt utgansgpunkt for å legge en makeup som skal vare ut i de sene nattetimer. Tar du på serumet etter at du har tatt på dagkremen (og før sminken) vil serumet jevne ut og legge seg i fine linjer og forsegle huden på en måte, slik at sminken ikke renner bort i løpet av kvelden. 


Dagens skjønnhetstips! Serum er tingen å ha både i toalettmappen og sminkepungen.

Du finner forresten mange flere skjønnhetstips og triks her om du scroller deg oppover og nedover sidene i dette freshe magasinet :)

DETOX

inneholder produktplassering

Jeg er på en aldri så liten detox om dagen. Ikke i ordets rette forstand, men siden det er ett eller annet kroppen reagerer på, prøver jeg å ta ekstra godt vare på magen ved å kutte ut enkelte ting og heller prøve hvordan det funker med andre ting i stedet. Akkurat det kan jo være en utfordring (i hvert fall om du er et vanedyr som meg), men det er jo aldri dumt å gi kroppen litt hyggelig oppmerksomhet ved å stresse ned og tenke litt mer på hva den har godt av. Da blir huden glad også, når kroppen har det bra.

I tillegg får man jo en super unnskyldning for å faktisk komme på å fylle kjøleskapet med massevis av deilig frukt og grønsaker. Ikke minst kommer motivasjonen til å finne på ting å kose seg med snikende. Jeg elsker å presse juice av appelsiner som har lagt kaldt i kjøleskapet, og har jeg andre ting liggende skjærer jeg gjerne opp både lime og grapefrukt og putter skiver i en stor mugge med vann. Dagens tips altså, pøs på med omega 3 og ting som er gode for kroppen fra innsiden for at det skal skinne gjennom på utsiden.

 

10 TIPS FOR SOMMERFRESH HUD FOR DEG OVER 25

annonse / Cosmica

Er du klar for sommer, sol og sommerferie? Etter en lang vinter trenger gjerne huden litt ekstra hjelp for å bli klar til sommeren (og ikke minst overleve hetebølger og sterke solstråler!). Selv om jeg gjerne skulle ha vært 19 for altid (eller, aller helst akkurat den alderen jeg er, mens huden gjerne skulle ha vært 19!) trenger huden litt ekstra pleie og omtanke etter hvert som årene går og man bikker både 30 og 40. Eldre hud får lett tegn på aldring, og med både graviditeter og hektiske hverdager er det fort gjort at det ene og det andre sklir ut. Der er jeg på saken, for det aller beste du kan gjøre for huden din er å forebygge! Så her er 10 av mine beste skjønnhetstips jeg bruker for å ta vare på huden min.

1. BRUK HUDEPLEIEPRODUKTENE DINE SOM ET TEAM
Hudpleieserier er utviklet for å jobbe sammen, de komplementerer hverandre og gjør at du får det beste ut av hvert enkelt produkt. Det å bruke cosmicaproduktene dine som et team vil gi deg best mulig effekt både dag og natt.


2. BRUK SOLKREM HVER ENESTE DAG
Uansett om det er kaldt eller varmt, overskyet eller blå himmel er det å bruke solkrem det aller beste du kan gjøre for huden din. Husk halsen og brystet, da forebygger du hudkreft, solskader og ikke minst aldringstegn.


3. LAG EN FRESH DRIKKEFLASKE FØR DU DRAR HJEMMEFRA
Fyll en vannflaske med isbiter, mynteblader, agurk, bær eller noe annet godt som gjør vannet mer innbydende, og dermed gjør det enklere å drikke mer vann i løpet av dagen.

4. TA OMEGA 3
Tran, det høres kanskje kjedelig ut, men omega 3 styrker cellemembranen, og smører kroppen fra innsiden for en glødende hud.

5. BYTT UT GODTERI MED MORELLER
Moreller og mørke bær er proppfulle av antioksidanter som gjør underverker for huden din. Bytt ut godteriskålen med en stor skål med moreller, bær eller vannmelon. Du er det du spiser, og huden din elsker antioksidanter.

6. TRENING GJØR OGSÅ UNDERVERKER FOR HUDEN DIN
Fysisk aktivitet øker blodsirkulasjonen din og fjerner avfallsstoffer i kroppen din, mens svette åpner porene. I tillegg stresser man ned og blir i bedre humør av trening (i hvert fall etterpå!), samtidig som man styrker immunforsvaret. Her snakker vi vinn-vinn-vinn for både kropp og hud.


7. BYTT UT FOUNDATION MED CC CREAM
La huden puste i sommer og gå for en naturlig glødende hud med en farget cc cream fra cosmica. Om du skal rett fra stranden og ut på middag tar du enkelt på et nytt lag, før du kan klappe litt ekstra inn under øynene som en concealer om det har blitt lite søvn pga barnegråt eller sene kvelder ute.

8. BRUK EN FUKTIGHETSGIVENDE RENS HVER MORGEN/KVELD
Er det en ting jeg ikke sluntrer unna så er det å rense ansiktet. Av med sminken, rens og en god nattkrem. En ren hud er basen for en frisk hud, så det er superduper viktig å rense huden både morgen og kveld.

9. LAG EN HJEMMELAGET ANSIKTSMASKE AV AVOKADO 
Å lage en ansiktsmaske er både enkelt og billig! Kanskje har du til og med ingredienser stående fremme. Mos en halv avokado med en gaffel, eller bruk en stavmikser for å få avokadoen ennå mer flytende. Rens huden godt før du tar på blandingen, sett deg tilbake og nyt 10-20 minutter med egentid mens du blir tvunget til å slappe av, mens du tilfører huden masse fuktighet.


10. SKRUBB HUDEN JEVNLIG OG BRUK EN GOD NATTKREM PÅ LANGE FLYTURER
Unngå tørr hud på fly ved å bruke nattkremen din kvelden før og underveis på flyturen. Fjern sminken og påfør et tykt lag med cosmica nattkrem for å komme frem med feriefin hud rik på fuktighet.

Sjekk ut flere skjønnhetstips og oppskrifter som gjør underverker for huden her!

AKNEARR ER NOE HERK


Jeg har aldri vært hun med perfekt hud, jeg jobber masse med huden min og er utrolig avhengig av gode produkter og hudbehandlinger som funker. Man kan gjøre mye med sminke, men for meg er det ennå viktigere å ha et godt grunnlag og en naturlig hud man har lyst å løpe rundt med rett fra sengen. Er det en ting jeg har merket med årene så er det at huden min (dessverre) ikke lenger bouncer rett tilbake etter utbrudd og perioder med akne og dårlig hud, jeg får aknearr med en gang! Siden disse ikke reparerer seg selv har jeg vært ganske fortvilet når jeg har bestillt time hos hudeksperten min. Dere som har fulgt meg en stund vet sikkert at jeg er stor fan av Obagi og ZO og at jeg går til Silje Austnes som er kosmetisk sykepleier.

Akkurat som trening er ferskvare er huden min ferskvare, den er i konstant forandring og påvirkes av alt fra stress, sykluser, kosthold, alder og hvordan jeg har det. I perioder har jeg slitt med cystisk akne (for de av dere som vet hva det er så er det absolutt ikke kult) noe som veldig fort setter spor i huden som arr. Men det som virkelig funker for meg med tanke på arrbehandling er restylane vital. Det er lett å forbinde restylan kun med noe man injiserer i leppene, men restylan vital er en hudbehandling hvor små små nålestikkstikk gjør at man glatter ut og får bedre spenst i huden. Når man opplever at aknearrene setter seg så ser det ut som om man har små søkk i huden, det restylan vital gjør er at den går inn og øker fuktbalansen i huden og glatter ut hudstrukturen der man har arr.


Hyaloronsyren i restylane er 99.7% lik den naturlige hyaloronsyren menneskekroppen har naturlig i hud og ledd så dette en skånsom behandling (om du ikke er redd for noen nålestikk!). På bildene over har jeg kun på litt mascara og ikke noe annet enn fuktighetskrem på huden. Silje har rett og slett gjort det igjen og siden jeg vet at det er flere som sliter med huden synes jeg det er hyggelig å kunne dele slike tips videre, for selv om man har fin hud den ene dagen er det ikke sikkert at den er like fin neste og da er det godt å vite at det finnes behandlinger og løsninger man kan prøve. Det er så viktig å ta vare på huden sin og min får en omgang med solkrem med høy faktor hver eneste dag, det å bruke solkrem er faktisk det viktigste du kan gjøre for å ta vare på huden din etter hvert som årene går.

Ps: jeg anbefaler virkelig at du går til en dyktig autorisert behandler som du vet har gode skussmål før du bestiller tilme uansett hudproblemer!
 

PUSS PUSS! SUSS SUSS

                                                                                      annonseSå glad blir vi av nypussede tenner! Sterke, pene og rene tenner er et must, det å starte og avslutte dagen med en god tannpuss er viktig for å holde tennene sterke hele livet. God tannhygiene står mitt hjerte nær (jeg brukte jo å jobbe med tenner hver dag!) og jeg passer godt på hos både stor og liten. Jeg synes det er veldig gøy å følge med på utviklingen og teste nye produkter som kommer og den nye tannkremen Rene Tenner Rundt & Mellom fra Soldiox er god både på smak og effekt. På grunn av den nye Clean BetweenTM formulering og mikrogranuler føler man at tannkremen kommer bedre til rundt og mellom tennene og man sitter igjen med en god smak i munnen og tenner pusset helt fri for plakk og bakterier.

Solidox Rene Tenner Rundt & Mellom er altså ikke en helt vanlig tannkrem, men en tannkrem som har skjønt at det er viktig å passe på mellom tennene også. Er du litt ekstra påpasselig med å bruke tanntråd mellom tennene i tillegg kan du på en enkel måte forebygge hull i de trange rommene mellom tennene. Det er et stort pluss i boken for min del, ta godt vare på tennene i familien, de skal vare i mange mange år fremover!

Les mer om Solidox Rene Tenner Rundt & Mellom her.

SUMMER LEGS

                                                                                annonse for Veet


Glatte myke legger, check! Det er så deilig å krysse av selv de minste ting på "to do" listene og det at bena er sommerklare hele sommeren med helst så liten innsats som mulig er et lite must for meg. Ting som er enkle å gjøre og som gir resultater som varer lenge er perfekt i en travel hverdag. Jeg begynte å bruke Spa Wax fra Veet allerede i vår og har vokset meg hjemme på badet siden. Bena er glatte i flere uker og jeg trenger ikke å tenke på dem en gang.

Måten du bruker Veet's hjemmespa kit Spa wax er at du vamer opp antall voksskiver du trenger til det området du vil vokse (f.eks ca. 4 skiver til leggene) i den lille maskinen som følger med i kit'et. Når voksen er varm og flytende (etter ca. 20 min) påfører du voksen i hårenes vekstretning (nedover) før du tar tak nederst i selve voksen (dette er en strips fri voks, du skal altså ikke bruke strips for å dra voksen av) og drar fort oppover. Som med all annen voksing er det ikke helt smertefritt, men det er fort gjort og før du vet ordet av det er du ferdig.


Jeg liker alt jeg kan gjøre hjemme som gir profft resultat og varer lenge så for meg er Spa Wax fra Veet midt i blinken. Jeg liker at det går fort og at resultatet blir så bra. Nå i sommer har Veet også en konkurranse hvor du kan konkurrere om å vinne tittelen Miss Veet 2015! Post en liten filmsnutt på instagram hvor du viser hva som er skjønnhet for deg, det kan være alt fra et fint sommerøyeblikk til en strandkant eller nybadet hår på en varm sommerdag. Merk videoen med #missveet2015no og #whatbeautyfeelsliketome for å være med i trekningen om en rekke produkter fra Veet.

Sjekk ut facebooksiden til Veet for å lese mer!


Ad for Veet Spa Wax.

MY SUMMER SKIN CARE ROUTINE - OBAGI ZO SKIN


For to år siden gruet/gledet jeg meg hele sommeren til å begynne på en Obagi-kur samme høst. Etter at jeg fikk jeg barn løp hormonene helt løpsk og stresset lå tungt i luften, huden hang ikke med i en eneste ammesving og selvfølelsen sank i takt med hvert eneste nye utbrudd som kom. Det er lett å avfeie, men dårlig hud er ikke noe gøy i det hele tatt, i hvert fall ikke når man har nok å stri med fra før og man aller helst skulle ha fokusert energien sin på alt annet enn hud. For meg handler det ikke om å ha en perfekt hud uten en eneste flekk eller feil, men om å være den beste versjonen av meg selv jeg kan være. Jeg har lyst å ha en hud jeg trives i og som spiller på lag, Obagi har vært veien dit for meg.


Om du har hørt om Obagi har du sikkert hørt at det er dumt å starte på en Obagi kur om sommeren, det er riktig. Men om du som meg har brukt Obagi en god stund er det ingen grunn til å slutte med Obagi om sommeren. Jeg har til og med trappet litt opp igjen og skal ta en liten minikur nå fremover! Det er jo ikke like lett å være flink hele tiden hverken med solkrem eller hudpleierutiner og etter en periode med litt ekstra stress og mye som har skjedd rundt meg har jeg bestemt meg for å sette inn et ekstra gir på hudfronten fremover. I sommer beholder jeg hverdagsfavorittene mine, men jeg har fått inn noen nye og litt sterkere produkter i tillegg og kommer til å bli både rød og tørr i en periode for å gjøre meg klar til en peeling i høst. Hud er ferskvare akkurat på samme måte som trening er ferskvare og om man ikke er velsignet med fløyelsmyk hud fra gode gener trenger man gjerne litt hjelp for å holde ting ved like, i hvert fall når man har bikket tredve og nattesøvnen gjerne ikke er like god som den brukte å være (les: avbrutt av små føtter).


Mine topp fem hverdagsfavoritter fra Zo Skin som jeg ikke kan leve uten er Oilacleanse, Ossential Daily Power defense serum, Hydrafirm øyekrem, Oclipse solfaktor og Liprebuilder, en evigvarende lip balm som holder leppene myke og gode i mange måneder i slengen. Det er jo ikke til å unngå å titte litt ekstra på prisen når man har fyllt opp handlekurven (og jeg skal innrømme at jeg klipper opp tubene når de begynner å bli tomme for å få de til å vare ennå litt lenger!) for gode produkter er dessverre knalldyre. Men til gjengjeld er de veldig drøye i bruk, serumet jeg bruker har jeg i ca. 6-7 mnd og rensen min har jeg nesten like lenge, for meg var det verdt det da de første resultatene begynte å komme. Jeg gleder meg til å skrive litt mer om hud fremover igjen, det er jo så gøy.  

Jeg går fortsatt til flinke Silje Austnes som har ryddet opp i huden min, hun er kosmetisk dermatologisk sykepleier og en av de fremste på sitt fag. Det er så godt å kunne gå til flinke folk og jeg er så takknemlig for at jeg gjorde som hun sa, jeg har blitt noen kroner fattigere men investeringen er gull verdt i mine øyne.


My summer skin care routine is still all about Obagi and Zo Skin. After a two year old love affair we're still going strong. If you've heard about Obagi you've probably heard that you're not supposed to start on Obagi products in the summertime, that's correct. But if you've been using Obagi for a while there's no need to stop just because it's summer. In fact, I'm actually stepping up my game this summer with a few stronger products. After a couple of years It's time for some skin care focus again and pver the summer I'm going to prep my skin to get ready for a peeling come fall. I hope you wanna come along for the ride! My top five everyday Obagi products from Zo Skin I can't live without are my oilacleanse, my ossential daily power defense, my hydrafirm eye treatment, my oclipse SPF 50 and my liprebuilder that keeps my lips kissable and soft for months at a time. They cost a fortune but both my cleanser and my serum lasts for 6-7 months so I think it's a good investment. For me it's not about having perfect skin, it's about making the most of what I have, being the best version of me. I always use the same dermatologist Silje Austnes, she's the best in town. Check out her blog her.

BLI VAKKER PÅ HÅRET

                                                                                                                                                 annonse

Etter at jeg ble noen hakk lysere i håret trenger det mer pleie og omsorg enn før for at det skal holde seg mykt og fint. Jeg har funnet noen hverdagsfavoritter til håret hos blivakker.no og akkurat nå har de 20-70% på hele butikken frem til tirsdag 2. juni! Så her kan du altså gjøre et kupp og spare litt penger om du har lyst å ta litt ekstra godt vare på håret ditt med gode produkter i sommer. En god kur eller hårmaske er alltid noe som er verdt å bruke penger på og denne hårmasken fra Orofluido er en intensiv fuktighetsgivende kur som i tillegg til å hjelpe håret ditt er fin å ha fremme på badet også.


KMS moist repair tilfører fuktighet og næring og med denne saltvannssprayen fra KMS får håret samme følelse som om du har vært en dag på stranden, et lite triks å ha i hyllen på badet om man har lyst på en liten forandring men ikke har tid til å gjøre noe annet enn å håndkletørke håret.


Både sol, hårføner, rettetang og krølltang sliter på håret og er du fan av å føne håret i hverdagen er det viktig å huske på varmebeskyttelse, som denne fra KMS som samtidig gir fleksibel hold og glans til håret. Og du, er du lei av å få merke etter strikken når du har hatt håret i en hestehale? Sjekk også ut de morsomme hårstrikkene som er laget for å unngå merker og slitasje i håret.  Jeg er i tillegg helt avhengig av tørrshampo, det er den ultimate livredder for småbarnsmødre. Du finner alle mine favorittprodukter her.

Bli Vakker ble kåret til årets nettfavoritt 2015 av netthandelskunder i hele Norge og akkurat nå (og frem til tirs 2. juni) har de 20-70% på HELE butikken. Bli Vakker har også gratis frakt og 1-3 dagers levering.


/ ad for blivakker.no for my norwegian readers.

FUN IN THE SUN


Denne smarte her blir med meg på fjellet i dag. Jeg tar godt vare på huden min og første gangen jeg tipset om Sunforgettable var vel i fjor sommer, da hadde det lagt fast i vesken min siden vinterstid og nå har jeg akkurat kjøpt ny igjen. Jeg prøver å være veldig flink med solkrem og tar på høy faktor hver morgen, men med påsken kommer også gjerne påskesolen og det er lett å bli solbrent om man ikke er litt forsiktig. Color Science Sunforgettable  er solkrem i pudderform, jeg glemmer ofte å ta på mer solkrem utover dagen og dette solkrempudderet gjør at jeg alltid har med meg solbeskyttelse i lommen eller i vesken. Om du har på deg sminke kan du enkelt ta på dette pudderet over sminken flere ganger i løpet av dagen, det er transparent, fort gjort og gir god beskyttelse mot solen. En liten beskyttende turkamerat kan du si.

Pass på huden din i påskesolen! :)

This little thing is coming with me when I leave today. I take really good care of my skin and the first time I told you about my new love Sunforgettable was last summer I think. Now I always have one of these with me and I just picked up a new one. I always try to apply sunscreen every morning, but I'm so bad at remembering to re-apply, especially if I'm wearing make up I totally forget about it. Color Science Sunforgettable is a higly defined mineral sunscreen (it's even water resistant!) that gives great protection and is easy to re-apply through out the day for great coverage, even if you're wearing makeup. It's the smartest thing ever.

IN MY SHOWER

                                                                                                                                                    annonse
Denne hverdagsfavoritten fra Dr. Greve har fått fast plass i dusjen her hjemme. Jeg går alltid for hverdagssåpe med peelingkorn i om det lar seg gjøre og jeg ble så glad da Dr. Greve hadde oppdatert sin dusjgele og kom med denne sensitive varianten med peeling. Jeg liker veldig god at kornene ikke er så grove, den er god å ha på i dusjen og huden føles myk, glatt og fantastisk ut etterpå.

At det man har i dusjen lukter godt er for meg gjerne halve opplevelsen og tillegg til den gode skrubbfølelsen Sensitive Dusj&Peeling gir, lukter den friskt og mildt av agurk og jojobakuler. Det at den er såpefri, pH balansert, fri for parabener og testet på dermatologisk sensitiv hud gjør også at den passer perfekt til bruk hver dag.

In my shower I love to have great products and I love everyday soaps that give you a good peeling at the same time. This one from Dr. Greve is sensitive and great for everyday skincare that starts in the shower.

RASPBERRY LIPS


Jeg har det med å få nye favoritter når det dukker opp litt uventede ting jeg ikke har tenkt på selv i sminkepungen min. T har det med å overraske med slike småting og det er så utrolig hyggelig! Etter å ha vært innom samme sted på veien flere ganger løpende gjennom en flyplass får han alltid hjelp av de flinkeste jentene til å plukke morsomme ting fra flyplasshyllene og jeg blir like glad hver gang, jeg må bare si tusen takk til dere som jobber på Gatwick! Raspberry lips og en fantastisk rouge er nye favoritter.

I tend to get new favourites in my makeup bag whenever T has been away, he's found the hidden secret of always being on top of his game. He stops by the same place while running through Gatwick airport and always gets help from the sweetest girls picking out what always seems to be completely me! I just have to give a shoutout to you if you're one of these girls, thank you som much! You guys really know what you're doing! I absolutely love this raspberry lipstick and this gorgeous blush.

IT'S COFFEE O'CLOCK


God morgen! Her er vi tidlig på an og mens vi venter på barnetv (ja det begynner ikke før halv syv! Er det noen som skriver under om jeg starter en underskriftskampanje for at det må flyttes til seks? ) tenkte jeg at jeg like gjerne kunne si god morgen og ønske dere en herlig dag. Hva skjer med ukene, det er allerede torsdag og vi er nesten ferdig med februar allerede! Hold dere fast, 2015 kommer til å fyke forbi. Jeg gleder meg til fortsettelsen, for vi har nemlig booket vår første lille ferietur. Det er en miks av business og pleasure men likevel, hurra! Måtte mai komme så fort den bare kan.

Top of the morning to you! We're at it early this morning, we're actually waiting for the cartoons to start (they don't start until 6.30! Will anyone sign a petition to make them start at 6?) and I thought I would say good morning to you and wish you all a great day. What happend with the days and the weeks, it's already thursday and soon it's March! Hold on, 2015 will outrun you if you don't hang on for dear life. I'm ready to hang on because we just booked our first vacation this year! It's a mix of business and pleasure, but hey, it's a vacation! Come this May we head for Greece.

HVILKE SMINKEBØRSTER TIL HVA? DEL 2: ØYNE

Sminkebørster, hva trenger man når man skal få til å legge fine øyenskygger? Jeg er ingen ekspert, men jeg har hentet inn litt eksperthjelp og har noen fine tips til dere når det kommer til øynene også. Hvilke sminkebørster jeg anbefalte til å bruke på huden kan du se i dette innlegget.


Det viktigste for å unngå striper i øyenskyggen er å bruker øyenskyggeprimer over og under øyelokket. Da har øyenskyggen har noe å feste seg til, sitter hele dagen og du får mer ut av fargene du skal bruke (colour pay off).

Flat øyenskyggekost: Base shadow brush. For å legge øyenskygge over hele lokket, flat, litt stiv med mange børstehår slik at du får mest mulig produkt med deg.

For å bringe ennå mer liv til øyene og se ennå mer våken ut er det fint å ha en lys/ eller hvit shimmerøyenskygge i øyekroken og til det trenger man en liten børste og da er denne accent brush veldig fin til akkurat det. Det spørs hvilken look man går for men skal man skal legge en eyeliner eller skal ha øyenskygge under øyet er også accent brush fin til å bruke til det.

Etter at man har lagt på øeylokket er det fint å legge en litt mørkere skygge i globallinjen for å skape dybde. Deluxe crease brush, laget for å brukes akkurat i globallinje. For å påføre selve øyenskyggen.

Etter at man har lagt all skyggen på øyet, både innerst i øyekroken, på øyelokket og i globallinjen er det viktig at man blender ut fargene med en blendig brush. Dette for at øyenskyggen skal se så sømløs ut som mulig, at fargene går over i hverandre uten tydelige skiller. En blendig brush skal være myk, fluffy og gjerne litt avlang.

Ekstra tillegg: når man legger sotede øyne eller øyenskygge som er veldig mørk kan det være lurt å gjøre dette før man legger foundation siden det kan drysse overskuddsfarge ned på kinnet. Anbefaler også å ha en FAN brush som er en vifteformet børste som er veldig lett og tynn i hårene for akkurat dette. Bruk den for å børste bort det som har drysset ned, den får med seg overskuddet som har drysset ned under øynene uten å sette farge på huden.

Det viktigste med hele øyet er øyebrynene, dette for å ramme inn øynene. Lash-brow groomer kan du bruke til å børste øyebrynene i riktig plass før man eventuelt påførerer farge. På andre siden har den en metalbørste som du kan bruke til å separere øyenvippene dine.

Brow brush er en skråskjært børste man kan bruke dersom man ønsker et naturlig resultat for å fylle inn farge der hvor det mangler hår eller for å bare forme brynene. Dersom man har veldig vanskelige øyebryn kan man forsegle de med en brow gel for at hårene skal sitte på plass hele dagen.
Sjekk gjerne ut pixiwoo på Youtube for flere makeup tutorials og børstene Real Techniques fra søstrene Sam&Nic Chapman.

Part two, today I will take you through which makeup brushes you can use for applying the perfect eyeshadow. The most important thing is to start with an eyelid primer both over and under your eye. That way your eyeshadow will last longer and not crease, and it will give you more colour pay off. Use a Base eyeshadow brush for your base colour on your lid. To bring more llife to your eyes (and look more awake) it's always good to apply a light shimmer colour in the inner corner of your eye, an accent brush is perfect for this job. To add debth to you eye it's a great trick to apply a little darker eyeshadow in your global, Deluxe crease brush is a great brush for that purpose. After all this you need a blendig brush to blend your eyeshadows together. An extra addition in your makeup kit that will get you a long way is a Fan brush, perfect for removing dark eyeshadow fallout. Use a Lash-brow groomer to shape your brows and frame your face. A brow brush is perfect if you want to add some colour to your brows.

See part one of this brush recommendation here, for more makeup tutorials check out the pixiwoo channel on youtube.

SMINKEKOSTER


Dere vet sikkert at jeg prøver å ta så godt vare på huden min som jeg kan etter at Silje og Obagi ordnet opp, og det å vaske sminkekostene mine jevnlig har blitt en veldig god vane hos meg. Men når det kommer til sminkekoster har jeg egentlig aldri hatt så veldig god peiling på hva som er bra og ikke, helt til jeg fikk øynene opp for profflinjen til Sephora da jeg var i New York for fashion week i september. Jeg ble tipset av en venninne om hvilke koster jeg burde ha og at jeg måtte gå for Sephora proffessional.

Det har virkelig alt å si hvilke børster man bruker for å få sminken til å bli best mulig og jeg ble veldig overrasket over hvor stor forskjellen var. Ofte tenker man at det gjerne er sminken man har som ikke er så bra, men så er det i 99% av tilfellene børstene man bruker som ikke er bra. Utrolig nok, en liten sminkevekker der altså. Den spisse runde foundationkosten over (ved siden av pudderkosten) heter Pro Precision Foundation Brush og den har blitt min beste venn i livet når mye sminke skal på. Den kommer til i alle kriker og kroker.

I had no idea how much the quality of makeup brushes matters when it comes to applying your make up. A friend of mine urged me to get new make up brushes at Sephora when we were in New York for fashion week this september, and I could kiss her! I went for Sephora proffessional and I haven't regretted it for a second. The Pro Precison Foundation Brush is a real lifesaver when it comes to applying foundation and concealer in all those hard places. Go for the proffesional line at Sephora if you're thinking about getting some new brushes, you won't regret it.

EIGHTIES LOOK: MADONNA

                                                                                                                                                        annonse
Det glade 80-tallet! Max Factor feirer 100 årsjubileum i år og jeg har vært så heldig å få være med på feiringen ved å gjenskape 5 forskjellige makeup stiler, en til hvert tiår og stilikon. Min siste look for Max Factor er Madonna! En utrolig morsom look med masse av alt, farger, rouge og lepper, en look som er helt perfekt om du skal på 80 talls eller bad taste party.

Produktene jeg har brukt finner du her / get the products here:  1. Utsolgt 2. her 3. her 4. her. 5. her 6. her 7. her (i fargen captivating ruby) 8. her (i fargen disco pink) 9. her  10. her

Gwyneth Paltrow som Madonna.
Hvordan sminke seg som Madonna: 1. Etter påføring av foundation egger du rosa øyenskygge (lys innerst og mørkere rosa ytterst) på hele øyelokket. Legg litt av den mørkeste skyggen under øyet i tillegg. Dus godt ut. Påfør kohl pencil i hvit på våtkanten både oppe og nede. Dette åpner blikket.
2. Legg den mørkeste blå øyenskyggen som eyeliner langs vippekanten både over og under øyet, og legg både den lyse og mørke blåfargen som et rektangel i ytre del av øyelokket. Dus godt ut med en stor børste. 3. Børst brynene og legg på litt farge med Max Factors Eyebrow pencil, tegn korte strek i hårets retning. 4. Bruk Max Factors solpudder bronzing powder som rouge for å markere kinnbena godt.

5. Avslutt med mascara og knallrosa leppestift og lipgloss samt neglelakk til slutt.

Bruk gjerne en bandana og krepp håret for den ultimate madonnalooken, en veldig morsom og festklar look om man skal på noe med 80 tallstema! Men toner man den ned er f.eks de rosa fargene utrolige fine å bruke sammen til hverdags også, og en blå eyeliner popper virkelig om man har lyst på litt forandring og vil holde resten nøytralt. Du finner alle produktene hos Vita, bruk koden monsen så får du 20% rabatt på alt fra Max factor! Så blir du klar til både nyttår og et nytt år. Og dere, jeg blir superglad om dere har lyst å stemme på min look, dere får en fin overraskelse om looken min vinner.

For litt mer partysminkeinspirasjon for nyttårsaften sjekk ut hvordan jeg har lagt forskjellige makeup looks etter inspirasjon av Brigitte Bardot, Marilyn Monroe, Audrey Hepburn og Farrah Fawcett

I'm trying on the eighties today with this makeup look inspired by Madonna for Max Factor. In collaboration with Max Factor I've tried out 5 different makeup looks from the last 5 decades. Get the look by using two different shades of pink on the eyelid, apply the lighter colour to the base of the lashes and blend all the way up to the brow. start with the lighter one and top if with the darker. Next, use a crease defining brush to apply the second and darker shade in the crease, blending up and out toward the outer corner of the eye along the edge of where the brow bone begins. Apply the darker blue as an eyeliner both under and over the eye and make a triangel on the outer corner of your eyelid with softer and darker blue. Blend with a large brush.

Apply a white eyeliner on your waterline, this will open up your eyes. Apply bronzing powder as rouge on your cheak bones (they're supposes to be really noticeable). Finish with lots of mascara, pink liglopss and nail polish. If you want to shop the products you find them all at Vita, use the discount code monsen and get 20% off on all Max Factor products.

For more makeup inspiration for new year's eve check out my other makeup posts inspired by Brigitte Bardot, Marilyn Monroe, Audrey Hepburn and Farrah Fawcett.

REDNINGEN FOR TØRR VINTERHUD

                                                                                                                                                      annonse
Dere vet sikkert at jeg kanskje er litt over gjennomsnittet glad i gode hudpleieprodukter? En ny favoritt i skapet er denne fra Renu28. Jeg er glad i myk og god hud, men om vnteren med kald luft ute og varm luft inne får jeg veldig fort tørr hud over hele kroppen. Og når man har tørr hud så syns ofte både linjer og rynker bedre også. I tillegg har en graviditet satt sine spor med litt strekkmerker på magen, så jeg er alltid for å prøve gode produkter.

Jeg er ikke så glad i vanlig bodylotion, jeg vet aldri helt hva de inneholder også liker jeg mye bedre fuktighetsprodukter med en geléaktig konsistens, jeg synes de fungerer så mye bedre. Renu28 er en helt naturlig fuktighetsgivende gelé uten noen konserveringsmidler som gir masse fukt til hele kroppen, samtidig reparerer og styrker den hudcellene dine. Den inneholder Redox molekyler som vi allerede har i kroppen vår, men som vi produserer mindre av når man etter 30 årsalderen. I tillegg strammer den opp huden og gjør arr og strekkmerker mindre synlig, det er jo en veldig fin bonus. Fordi den fornyer hudcellene gir deg den også fin glød, og man slipper litt unna den gråaktige fargen man gjerne opplever på vinterstid.

Har du lyst å skjemme bort huden din i vinter finner du Renu28 i forskjellige hudpleieklinikker. Vil du vite litt mer om ASEA kan du sjekke ut nettsiden deres her. 

GET THE MAKEUP LOOK: FARRAH FAWCETT BY MAX FACTOR

                                                                                                                                                         annonseDenne makeup looken har jeg gledet meg til! Max Factor feirer 100 årsjubileum i år og det er utrolig gøy å få være med å prøve meg på de forskjellige make up lookene fra 40, 50, 60, 70 og 80 tallet. Denne gangen er looken fra det fantastiske 70 tallet, som i tillegg er sterkt inne i motebildet akkurat nå med sine vide bukser og lange siluetter. Dette blir min go to look for festligheter fremover. Perfekt til julebord og festsesongen, og toner du den litt ned er den kjempefin i hverdagen også om du skal noe litt spesielt midt på dagen.


Gwyneth Paltrow sminket av Max Factor over. Jeg konkurrerer mot to andre bloggere og vi skal gjøre alle lookene selv untatt en, denne gangen var det min tur å få hjelp av Max Factors make up artist Linda Wickmann. Hvordan få looken? 1. Begynn med Skin Luminizer Foundation. Påfør jevnt over hele ansiktet (husk halsen slik at det ikke blir et skarpt skille), bruk litt concealer til slutt om du vil skjule røde partier eller mørke ringer under øynene. 2. Påfør Wild shadow pots i fargen savage rose på hele øyelokket til litt over globallinjen. 3. Legg så Wild shadow pots i fargen Auburn Envy  i øverste linjen samt ytterst. 4. Avslutt med Wild Shadow Pots i fargen feral brown midt på øyelokket og dus fargene godt ut.


5. Legg en tynn strek med flytende eyelineren Colour X-pert Eyeliner i fargen sort, tynn innerst og tykkere ytterst. Denne eyelineren har blitt en favoritt hos meg, den er enkel å jobbe med for deg som ikke helt har turt å hoppe på eyeliner toget før (jeg er en av dere) og jeg lover at det er veldig lett å bli rutinert i å legge eyeliner om du prøver denne. Trikset er å ta av litt farge på kosten ved å stryke den lett på hånden før du begynner å legge den. Legg små tynne streker bortover som du så binder sammen.

6. Contouring. For første gang i mitt liv har jeg prøvd countoring, med Flawless Perfection Blush i fargen Mulberry har Linda markert rett under kinnbena for å få de til å bli mer markerte. 7. Avslutt med nude lepper, her har jeg brukt Giant penstick i fargen mysterious hazel. 8. Topp det hele med False Lash Effect Maskara i fargen sort.


9. Del håret i midtskill, føn inn litt skum for volum. 10. Krøll det med en stor krølltang for å få store 70 tallsbølger i håret. Jeg synes denne looken er utrolig fin sammen med gull og paljetter, en skikkelig festvinner. Jeg blir kjempeglad om dere har lyst å stemme på looken min HER.

Har du lyst å prøve deg på looken eller har lyst på litt nytt i sminkesortimentet hjemme får du 20% på alt fra Max Factor hos Vita med rabattkoden "monsen". Kanskje du kan finne en fin julegave til en god venninne også, jeg blir alltid glad når jeg får nye øyenskygger f.eks.

Skin Luminizer Foundation i fargen golden 
/ Flawless Perfection Blush i fargen Mulberry / Wild Shadow Pots i fargen feral brown / Wild shadow pots i fargen savage rose / Wild shadow pots i fargen Auburn Envy / Colour X-pert Eyeliner i fargen sort / False Lash Effect Maskara i fargen sort / Giant penstick i fargen mysterious hazel

MØRKE NEGLER

De av dere som kjenner meg vet at min største hverdagsluksus er å få stellt negler og jeg elsker å variere både manikyr og neglelakk (det deilige med gelish er at jeg fortsatt kan lakke neglene når jeg vil ha en pause fra det mørke). Nå har neglene mine vært mørke en stund og de har også blitt kortere og mer firkantet igjen etter å ha vært spisse lenge. Jeg går til Marianne på S&M, hun er kjempeflink og jeg er så heldig at jeg til og med får litt rabatt. Det er ingenting som er koseligere enn å komme inn til de flinke jentene på S&M, jeg sniker meg til en liten pause fra mobil, mail og hverdagsmas når jeg er der og det er så godt. En liten fritime med ingenting annet å gjøre enn å bli skjemt bort.

One of my favourite things to do to pamper myself are getting my nails done, I just love it (and I'm kinda addicted to be honest). This time around I wanted them dark, shorter and more square. I love to switch it up with colours, patterns and just how they look. For the best nails you have to try my nail designer Marianne at S&M in the city center here in Oslo. It's my secret me time and I try to stay off the phone, emails and instagram while I'm there.

BEAUTY TIP

Jeg har blitt mer og mer glad i sminke i det siste, det har vært så gøy å prøve forskjellige looks for Max Factor og jeg har fått en helt ny interesse for alt som går an å gjøre med sminke, det er rett og slett utrolig gøy. Selv om jeg i hverdagen stort sett fortsatt bare går for mascara og lipgloss har jeg av og til dager hvor jeg skal noe spesielt og har behov for at sminken skal sitte fra tidlig morgen til sent på kvelden. Denne primeren fra Make Up Forever ble med hjem fra Sephora da jeg var i New York i August og med et lite pump av denne før du legger sminken sitter den hele dagen og hele kvelden. Blir du litt blank i løpet av dagen mens du løper mellom jobb, barnehage og middager kan du ta en liten touch up med litt pudder mellom ettermiddagen og kvelden, så kan du gå rett videre uten å fikse på noe annet. Gode produkter har alt å si og denne har blitt en stor favoritt.


Since I started trying out different make up looks for Max Factor my interest for makeup has really grown. I've never been really good with makeup up products or how you're supposed to use them, but this has all changed lately and now I think it's so much fun! My everyday look is still quite simple, I'm an old fashioned mascara and lip gloss kind of girl. But every now and then I need my makeup to look good all day and all night. I bought this primer from Make up forever at Sephora when I was i NY for fashion week in august, and it's become my go to saviour for days when I need lasting makeup. A pump of this before you put on your makeup makes your foundation, concealer, eyeshadow etc. stay in place all day and all night. If you start to get shiny during the day you can easily take a quick trip by the powder room and you're good to go the rest of the night.
NEGLELAKK SOM SITTER 1 UKE

                                                                                                                                                         annonse
Sliter du med å få neglelakken til å sitte? Hos meg forsvinner den alltid så fort på tuppene. Den siste uken har jeg testet Micro cell 2000. Det er kanskje noen av dere som har testet shellac i salong? Micro cell kommer med den nyeste neglelakk teknologien og lakker som forsterker og forsegler lakken kraftig uten bruk av UV lampe for at den skal stivne. Den erstatter ikke shellac i salong men er et supert alternativ hjemme for deg som har lyst på holdbar, blank og pleiende neglelakk opp til en uke i strekk.

Det jeg liker best med Micro Cell er at den er jevn og stripefri og at den i tillegg holder seg veldig blank og fin. Men Micro Cell er mer enn en god neglelakk for det er egentlig en negleforsterker med farge. Den pleier og forsterker svake negler samtidig som den gir farge og holder lenge. En vinn vinn neglesituasjon spør du meg.
Micro Cell 2000 har flere forskjellige serier hvor noen bare er ment for å pleie og forsterke for deg som har tynne og skjøre negler. Er det noen som har testet det allerede? Jeg gleder meg til å teste flere lakker, du finner alle lakkene her om du har lyst å teste selv.

 

GET THE LOOK: AUDREY HEPBURN

                                                                                                                                                          annonse
Månedens utfordring og makeup look fra Max Factor er Audrey Hepburn. Kraftige øyebryn, den tykke eyelineren, enkle lepper og flawless hud, en look jeg synes er utrolig fin til partysesongen som kommer. Jeg har ikke alltid vært like god venn med flytende eyeliner for jeg skal innrømme at jeg synes det er litt skummelt. Det viser seg at man bare trenger riktig flytende eyeliner! Også er trikset å legge små streker hele veien ut som man binder sammen, i stedet for å prøve på en sammenhengende hel strek på første forsøk. Får du litt for mye eyeliner på selve kosten kan det også lønne seg å dra litt av på hånden før du begynner. Jeg har blitt veldig glad i denne eyelineren fra Max Factor.
Min favorittfoundation til nå er Face Finity all day flawless  3 in 1 foundation. Du primer, dekker og varer, du finner den her.

Face Finity 3-in-1 Foundation / Colour Elixir Lipstick i fargen Burnt Caramel / Flawless Perfection Blush i fargen Natural / Eyebrow Pencil i fargen Hazel / Color X-pert Eyeliner i fargen Black / Colour Precision Eye Shadow i fargen Pearl Beige / Masterpiece Max Mascara i fargen Black / Wild Shadow Pots i fargene Auburn Envy og Pale Pebble.

Produktene jeg har brukt ser dere over og nå har jeg også fått lov å gi dere en fantastisk rabattkode som gir dere 20% på alt fra Max Factor frem til 30 nov. Bruk rabattkoden: monsen hos vita.no

Nå er jo dette en konkurranse mellom meg og to andre bloggere og jeg blir kjempeglad om dere har lyst å stemme på min Audrey look HER. Vinner jeg får jeg lov å dele ut fine premier til dere!

I'm trying out 5 different makeup looks for Max factor before Christmas and today I'm going for the Audrey Hepburn look. All of the products are from Max factor (links under the last picture) and you can find them all at vita.no (use the discount code: monsen and get 20% off). It's a competition between two other bloggers and me and I would love for you to vote for me at Max Factors facebook page HERE.

VINN EN ELEKTRISK TANNBØRSTE FRA ORAL B!

                                                                                                                                                             annonse
Jeg er nok litt over gjennomsnittet opptatt av god tannhelse og jeg passer godt på tennene mine. I tillegg er det jo aldri gøy å få hull eller betennelse i tannkjøttet. Jeg har brukt elektrisk tannbørste fra Oral B i mange år allerede og jeg synes de har de aller beste på markedet (de koster litt, men de er virkelig gode). Den nye modellen Smart Series 7000 og de nye børstehodene crossaction er i tillegg til å være veldig effektiv, veldig morsom. Den kommer med bluetooth! Den sladrer faktisk til tannlegen eller tannpleieren din om du har slurvet (og jeg tror det er flere som kunne ha trengt en liten sladrehank ved sin side når det kommer til tannpussen).

Om du synes det er litt kjedelig å pusse tennene (og i hvert fall holde på lenge nok!) gir den morsomme appen som hører til deg et skikkelig dytt, her er det bare å skjerpe seg. Hvordan du pusser tennene legges inn som statistikk i appen og den kommer med tips og påminnelser for å få deg til å pusse riktig og lenge nok. Den smiler surt når du ikke gjør det skikkelig, det er som å ha en personlig tannpussassistent. Den sier til og med fra på telefonen din om det er lenge siden du har pusset! Altså, seriøst gøy. Tannpleieren din eller tannlegen din kan også legge inn områder hvor du må pusse bedre, så om du har glemt alt de sa om hvordan du pusset når du er vel hjemme igjen, husker tannbørsten din det.

I tillegg til alt dette er den fin å ha fremme på badet. Jeg er både fascinert og imponert, de nye børstehodene CrossAction har vinklede børstestrå og fjerner plakk ennå mer effektiv samtidig som de rengjør tenner og tannkjøtt grundig. Nå får jeg lov til å gi bort en Oral B Smart Series 6000 til en av dere! I tillegg til børsten får du 4 ekstra børstehoder som du kan dele med hele familien og en ekstra pakke CrossActionbørster. Legg igjen en hyggelig kommentar om du vil være med i trekningen.

Ps: husk å legge igjen epostadressen din når du kommenterer (denne vil ikke være synlig for noen andre enn meg) slik at jeg får tak i deg om du vinner. 

Lykke til!


I love my teeth and I take good care of them, I really want them to last as long as they possibly can. That's why I use an electic toothbrush. I've always sworn to Oral B, and the new Oral B Series 7000 is no exception. It comes with this incredible app that tells you what you're doing wrong and what you're doing right when you brush your teeth. It can even tell on you to you dentist or dental hygienist and they can put in areas that you have to focus more on, and the app will tell you what to do when you come home from your appointment. It really gives you the push you need to take good care of your teeth. The new CrossAction brush heads provide the most efficient way of cleaning your teeth, leaving you with clean, white and fresh teeth.

Now I'm giving away an Oral B Series 6000 along with 4 different brush heads and an extra pack of CrossAction brush heads. If you're situated in Norway and would like to try your luck you can say hi and hello in the comment field under to enter.
God luck!


EDIT: Konkurransen er avsluttet og vinneren ble Cecilie! Vinneren er kontaktet på mail.

MARILYN MOMENT

                                                                                                                                                             annonseGod morgen fine dere! Nå er det ikke så lenge igjen til en ny måned og ny makeup look, men før det hadde jeg blitt så glad for din stemme på min Marilyn Monroe. Vinner vi får dere en liten overraskelse fra Max Factor. Jeg vet det er  stress med ting man må gjøre på facebook (hvem har vel lyst å innrømme at man leser en blogg) men om du klikker deg inn og stemmer på meg kommer det ikke noe opp i hverken newsfeeden eller på din egen facebookside, så hverken jeg eller noen andre vet hvem som har stemt. Det er jo litt gøy da. Jeg blir superglad for din stemme! Du finner konkurransen HER.


REDNINGEN FOR ENHVER DÅRLIG HÅRDAG

annonseMitt triks for å kjempe unna alle de dårlige hårdagene (det vil si alle dagene mellom hver gang det blir vasket!) er en god tørrshampo. Har du ikke kommet deg på tørrshampotoget ennå? Vel hopp på, tørrshampo er drømmen for alle med dårlig tid. Jeg er ikke av de som rekker å vaske og ordne håret hver eller annenhver dag (til det klarer jeg ikke å stå tidlig nok opp for), og redningen er tørrshampo. Men det må være favoritten, jeg har prøvd mange og jeg savner alltid favoritten Fresh Me Up fra Bangerhead når jeg går tom.

Den er ikke hverken for tørr eller for våt og den gir godt volum og god lukt til mitt tynne skandinaviske hår. Tørrshampo tørker opp oljen og fettet man gjerne får i hodebunnen og røttene mellom hårvask og er den perfekte redningen for deg med evig dårlig tid om morgenen. Nå kan du teste favoritten min og alle andre merker de har på Bangerhead med den fine rabattkoden tine15 som gir deg 15% på alle ordinære produkter (kanskje du til og med finner en julegave). Jeg kjøper alltid to i slengen slik at jeg har en ny klar i skapet, sjekk ut hele sortimentet til Bangerhead her.

Tips: jeg bruker den i nyvasket tørt hår også for å få litt ekstra vavavolum om jeg skal noe spesielt ;)


My lifesaver in the mornings is this dry shampoo from Bangerhead. I'm not one of those girls who always manage to have time for both a shower and a shampoo in the mornings and my saviour combating bad hair days is dry shampoo. It dries up the oils in the scalp and your roots and leaves your hair feeling fresh and with a little extra volume. If you want to try it you get 15% off on all of Bangerheads products (except for those already on sale) if you use the discount code tine15 in Bangerheads online store
here.

THE PERFECT SHADE

Of light light almost see through pink. Den har stått ufortjent i skuffen en stund men nå har den kommet på tær som skinner svakt med en delikat lys rosa farge mellom perlemor og rosa.


629 Atmosphere, med ett strøk er den nesten gjennomsiktig men fortsatt med masse av det lille ekstra, perfekt om du vil ha en effortless look. Med to er den litt sterkere og det rosa kommer litt mer frem. Delikat, klassisk og glamorøs på samme tid.

MARILYN MONROE : GET THE LOOK

                                                                                                                                                          annonse
Klarer dere å se hvilken look jeg har prøvd på? Jeg er ikke vant til å bruke så mye sminke i hverdagen så jeg har virkelig kost meg med disse utfordringene til Max Factor. Jeg har lært meg noen sminketriks underveis og jeg synes det er veldig gøy å prøve ting selv ut fra en satt look. Månedens utfordring er min favoritt hittil og denne leppestiften har allerede blitt fast inventar i vesken. Røde lepper frisker opp et hvert antrekk eller grå dag.

Foundation, concealer og pudder som holder alt på plass hele dagen eller kvelden. Denne gangen har jeg testet en flytende foundation i motsetning til forrige look som hadde en mousse variant. Hm, jeg må si at det er moussen som har vunnet meg over om jeg må velge, men denne flytende typen er veldig fin om du ønsker litt mer dekkevne og har behov for at den skal sitte så lenge som mulig.

Jeg har ikke testet flytende øyenskygger før, men det gikk jo som en lek. Den lyseste av de to jeg har brukt er i tillegg helt perfekt å bruke som highlighter også (jeg har nettopp lært hva det er!), du lysner opp hele øyet ved å bruke litt i øyekroken og like under øyebrynene.
Om du vil titte litt nærmere på produktene finner du alle sammen her.


Nå er jo dette strengt tatt en konkurranse med to andre også og jeg blir virkelig superhappy om noen av dere har lyst å stemme på min look. Vinner vi får noen av dere også en liten premie! Legg gjerne igjen en liten stemme på Max Factors facebookside HER (du gjør det helt uten å legge igjen spor på din egen facebookside ;)

FRISØR
Vi var innom Sindre Helgesen for en herreklipp og en kaffe på Syndikatet på lørdag. Jeg tror Truls (hunden) syntes det var ekstra stas med en miniperson som ikke var så mye høyere enn seg selv også. Gledeslatteren lot ikke vente på seg da w oppdaget at han hadde en våt snute i ansiktet. Til uken blir det min tur, jeg trenger desperat en klipp og litt oppshining av lokkene.

Mandag! Nyt dagen, her er det høstferie i barnehagen.

Ps: nå blir det mye mas om stemming her, men konkurransen går ut om bare noen få dager og jeg blir veldig glad om dere vil stemme på min look i Max Factors utfordring HER. (Nå skal linken fungere fra mobil også).

INGEN SMINKE BARE HUD

God morgen! En kaffe i kjærestens skjorte med nyvasket ansikt og en dag som er klar for å begynne for fullt. Det er mange som lurer på om jeg fortsatt bruker Obagi og om jeg fortsatt er fornøyd. JA og JA, Obagi har blitt hudredningen min og jeg bruker litt forskjellige både obagi nuderm og obagi Zo skin produkter alt etter hvilke behov jeg har den dagen eller den uken. Jeg bruker ikke så veldig mye sminke i hverdagen og med klar hud er det så gøy å se at jeg kommer langt med bare litt concealer under trøtte øyne og rundt en litt rød nese før litt mascara og rosa kinn.


Det jeg husker var mest sjokkerende da jeg hadde gått på Obagi en stund var å se at min tidligere veldig tørre hud som hadde konstant behov for fuktighet nå klarer seg med kun litt serum etter rens hver morgen og holder seg fin hele dagen. Hud er plutselig gøy (selv om jeg for lengst har innsett at jeg ikke er en av de som aldri kommer til å måtte dekke over utbrudd innimellom). Har dere forresten fått med dere at min fantastiske hudfikser Silje Austnes i tillegg til alt det andre hun driver med har blitt en av skjønnhetsbloggerene på side2? Jeg titter innom bloggen hennes med jevne mellomrom for gode tips og triks og blir alltid glad når hun har lagt ut noe nytt.

Hvordan går det med dere andre som har begitt seg ut på en Obagikur?

PUSS PUSS SÅ FÅR DU EN SUSS

                                                                                                                                                             annonse
Det er veldig hyggelig å få lov til å reklamere for et produkt jeg har vært helt avhengig av selv i mange mange år. Jeg investerte i min første ordentlige elektriske tannbørste fra Oral B (akkurat her lønner deg seg virkelig å velge kvalitet) da jeg begynte på tannlegehøyskolen for 6 år siden og ble litt over gjennomsnittet opptatt av å ta vare på tennene mine med gode tannpuss- og munnpleierutiner. Så da denne nye hvite kom på døren visste jeg allerede at det var et kvalitetsprodukt.

Nå har jeg fått lov å teste Oral B's nye elektriske tannbørste SmartSeries Pro 7000 og ikke nok med at hele børsten er oppdatert, den kommer med bluetooth og en egen app som skal hjelpe deg å pusse bedre. Jeg blir i godt humør hver gang jeg ser dette smilet som sier at jeg har pusset bra nok (og lenge nok) så jeg er veldig spent på å teste ut app'en.

Jeg er veldig opptatt av gode pusserutiner og det jeg liker ekstra godt med Oral B's elektriske tannbørster er at de er veldig fine å bruke sammen med barna på grunn av det lille børstehodet som får plass også i små munner, og at den sier fra om du pusser for hardt. Den forebygger altså pusseskader samtidig som den fjerner plakk på en mer skånskom og effektiv måte enn en vanlig tannbørste. Jeg gleder meg til å teste ut, den kommer til og med med egen reiseforsikring! Hva jeg syns om appen og de nye funksjonene lover jeg å fortelle mer om når jeg har fått testet den en stund. Puss puss så får du en suss.

Ps: Oral-B lanserer nå CrossAction, et nytt og avansert børstehode. CrossAction fjerner plakk effektivt og har vinklede børstestrå som gir en dyp og grundig rengjøring av tenner og tannkjøtt.
 

Er det mange som bruker elektrisk tannbørste forresten?

SORTE NEGLER MED EN TWIST

Sorte negler, men med en liten twist. Dere vet kanskje at jeg har en ekstra hang til morsomme negler og artige manikyrer, denne gangen ble de sorte men ser du litt ekstra godt etter kan du se toppen av et hjerte hvor lakken fikk være blank og ikke sort. Jeg får litt rabatter hos Marianne på S&M og jeg er like fornøyd hver gang jeg går ut av dørene. Jeg synes negler er så gøy, verdens enkleste måte å oppgradere ethvert antrekk eller enhver dag på. Nå skal de få være sorte en liten stund.

Vi skal straks ut av dørene, hold dere fast ettermiddagen innebærer kaffe og biler. Stay tuned.

NÅR EN PARFYMEFLASKE BLIR TIL PYNT

 

                                                                                                                                                                     annonse

Jeg har flyttet rundt på denne fine parfymeflasken hele uken, den er rett og slett alt for fin til å ikke ha fremme. I bokhyllen, på kontorpulten, ved siden av og oppå magasiner, et lite smykke i seg selv der den står. At den i tillegg lukter godt er nesten bare en bonus.

INNPAKKING UTEN GAVEPAPIREr det noe jeg sjelden er tom for så er det innpakningspapir (jeg kjøper alltid alt for mye én gang i året), men da jeg i fjor klarte det kunststykket å kjøpe en rull med sølvshimret innpakkningspapir som viste seg å være cellofan (!!! det MÅ være flere enn meg som har gått på den smellen?) har det vært manko på innpakkningspapir her hjemme. Dette husker jeg selvsagt bare når jeg finner meg selv stående på tå og lete på samme plass hver gang. Men det blir ganske fint uten også synes jeg (når krisen er ute i hvert fall). En liten beautygave ble gitt bort i helgen og med litt sløyfebånd på ble den ganske så fin.

GET THE LOOK BY MAX FACTOR: BRIGITTE BARDOT

                                                                                                                                                                annonse

Dette har jeg gledet meg til! I noen måneder fremover skal jeg hver måned prøve å gjenskape en look for Max Factor. Det er kanskje noen som har sett reklamen med Gwyneth Paltrow når hun blir sminket og stylet som forskjellige ikoner fra 40, 50, 60, 70 og 80 tallet? Sammen med 2 andre bloggere har jeg fått lov til å være med å prøve å gjenskape en look i måneden. Og dere, den beste looken vinner så dere må love at dere vil stemme på meg (uansett resultat!). Jeg skal si fra når avstemmingen begynner. For meg som synes mye sminke er øyenskygge OG eyeliner, har jeg virkelig kost meg med å teste ut de forskjellige produktene til Max Factor. Nå synes jeg sminke har blitt ordentlig gøy. Første look ut er Brigitte Bardot, jeg håper dere liker den!


Gwyneth Paltrow over i looken slik det egentlig skal se ut. Jeg har hatt fokus på enkel hud med kremfoundation og nude lepper, og har øvd og øvd og øvd på å legge tykk eyeliner. Ingen spøk for en som ikke er en kløpper i sminkeboksen fra før. Trikset er visst å ha en stødig hånd, og ikke prøve å legge en gjennomgående strek men mange korte som du kobler sammen.


// Max factor Whipped Cream / Max Factor wild shadow pots (farge: defiant white/braisin charcoal) / Max Factor Colour x-pert eyeliner / Max Factor Coal kajal / Max Factor 2000 calorie mascara / Max Factor miracle touch creamy blush (soft pink) / Max Factor mastertouch under-eye concealer / MAx Factor  Lipfinity (forever precious)

Alle produktene jeg har brukt finner du HER. En ny favoritt fra denne looken er Max Factors cream blush, for en ny oppdagelse. Jeg er spesielt glad i rosa rouge, og overgangen fra pudderform til krem var så fin. Den gir en mye mykere farge som sklir inn i huden på en helt annen måte. Dette ble uansett looken for i går kveld, og jeg kommer garantert til å prøve meg på denne også fremover. Sotede øyne er tidløst og gøy! 

MUST DO IN NEW YORK: GET A BLOWOUT

Et must å gjøre i enhver storby er å få fønt håret. En skikkelig guilty pleasure. Siden jeg er Rachel Zoe fan så måtte jeg såklart booke på DreamDry som ligger på 57th street. Å treffe byen igjen med nystellt hår var helt fantastisk. Du kan velge mellom flere varianter til rundt 200-lappen, da får du vask, champagne og føn (så verdt det!). Hittil mitt beste NY tips, litt pampering på starten av dagen og du har fint hår de neste dagene med litt tørrshampo i ermet

THOSE LEGS

                                                                                                                                                                 annonseBarberhøveljunkie som jeg er, er jeg alltid klar for å prøve noe nytt. Jeg har i det siste testet ut Hydro Silk, en høvel som gir silkemyke ben uten å strippe de for all fuktighet mens du holder på. Den er kopiert fra herrebarberhøvelen deres, men så har den fått lagt til noen ekstra egenskaper spesielt tilpasset kvinners hud og behov. Let's face it vi setter pris på litt omtanke og spesialbehandling, selv fra barberhøvelen vår.

Samtidig som den barberer tett som en barberhøvel for menn, gir den fuktighet og smører huden. Bladene inneholder bl.a shea butter som gjør at du ikke sitter igjen med tørr og irritert hud, og bladene er designet for å forme seg etter de naturlige kurvene. Bestill en gratis prøvepakke her så får du teste ut selv!

BLUE NAILS WITH A TWIST

God morgen! Kaffekopp i hånden, lyseblå negler. Ser du litt ekstra godt etter kan du se en liten hvit prikk på noen av neglene. Enkelt, lyst og delikat. Det er alltid gøy med noe nytt! Neglene er som alltid fra S&M og flinke Marianne, behandlingen er jeg så heldig å få rabatt på.

Happy onsdag- her skal det trenes. Uken kom og gikk og med en syk mann har det ikke vært rom for trening i tillegg, så i dag (eh, kveld) er dagen. Men først, god frokost med lillemann.

MINE BESTE TIPS FOR EN STRÅLENDE HUD


Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle komme til å skrive en slik overskrift, noensinne. En feilfri hud er ikke noe jeg er velsignet med (spesielt ikke etter et svangerskap og barseltid) men noe jeg har jobbet for. For som sikkert mange vet så kan det være litt jobb å få huden i optimal tilstand. Akne, aknearr, sorte prikker og pigmentflekker er som visket bort. De av dere som har fulgt meg en god stund vet sikkert at jeg i fjor høst bestemte meg for å investere i huden min. Etter konsultasjon hos Silje Austnes som er kosmetisk sykepleier og spesielt god på hud, bestemte jeg meg for å gå for en Obagikur. En tøff kur som ikke er for alle, men som virkelig fungerer om man har prøvd alt annet. All hudpleie trenger litt tid på seg for at man skal se de gode resultatene, og jeg er så glad for at jeg har tviholdt på produktmiksen min med obagiprodukter hele veien.

Det har tatt litt under et år å stabilisere huden min, og det at jeg kan gå høsten i møte uten å ha hatt et eneste utbrudd i hele sommer er noe jeg aldri har opplevd før. Jeg sier ikke at man aldri får en kvise igjen om man går på Obagi, men den hudopplevelsen jeg har nå i forhold til i fjor sommer kan ikke sammenlignes. Hud er ikke noe jeg behøver å tenke på lenger, og den ser lik ut når jeg står opp som når jeg legger meg. Jevn, klar, frisk og god. Jeg kan ta litt concealer under øynene av gammel vane eller om jeg er veldig trett, og kanskje dekke til litt rundt nesen men ingen av delene er egentlig nødvendig. Huden er rett og slett finere uten sminke på.


MINE BESTE HUDTIPS

1. Hvordan ser din drømmehud ut? Prø å sette ord på hva det er eksakt som plager deg, hva ønsker du å forbedre med din egen hud (akne, cystisk akne, sorte prikker, røde områder, pigmentflekker, tørre/fete områder, etc.).

2. Oppsøk en dyktig behandler som jobber mye med hud for en hudkonsultasjon. En god behandler vil ut fra dine ønsker og forutsetninger kunne forklare deg hva som er mulig og hva som ikke er mulig, og råde deg gjennom jungelen av produkter og behandlinger for å sammen komme frem til best mulig resultat (jeg anbefaler jo selvsagt min behandler Silje).

3. Gjør det fullt og helt og ikke stykkevis og delt. Alle produkter og behandlinger trenger tid på seg før man vil kunne se gode resultater. Bestem deg for en produktlinje og hold denne løpet ut.

4. Følg opp og gjør jobben din hjemme. Rens huden morgen og kveld, ikke klem på kviser (dette er lettere sagt enn gjort, men veldig viktig), og husk å eksfoliere huden din.

5. Bruk solkrem. Solkrem er den beste kremen mot aldring og forebygging av skader i huden pga UV-stråler.

6. Gjør kostholdsendringer for å se om dette kan være med å ha en positiv effekt på hudproblemene.

NEGLER MED HALVMÅNE


Jeg var innom Marianne på S&M og fikk ordnet neglene mine i går, så nå er de klare til sommerfest på lørdag! Jeg liker så godt kombinasjonen rosa og rødt sammen, og siden det blir altfor sjelden til at jeg går med det selv, tenkte jeg det var perfekt å lakke neglene i det i stedet. Å få stelt neglene er en ordentlig hverdagsluksus, og siden jeg er så heldig at jeg får litt rabatt hos de flinke S&M jentene, har jeg anledning til å teste ut og variere både farger og mønster litt oftere enn man strengt tatt må. De fortjener virkelig et besøk om du går og tenker på neglene dine, biter du negler er det også den perfekte kur. Du finner de her.

FRANSK MED EN VRI
Jeg begynte den nye uken med nye negler hos S&M (sponset beh). Etter mye farger og mønster i det siste fallt valget på enkel fransk, men med en liten vri. En spiss hvit kant. De er ennå spissere fra her hvor jeg sitter, så følg med senere for en litt bedre titt.

HVORDAN LAGE KRØLLER MED RETTETANG


Denne videoen har rukket å bli flere år gammel allerede, men det er helt samme teknikk jeg bruker i dag for å få store krøller i håret. Det er kanskje noen som har sett den før, men siden det har kommet litt nye til håper jeg at det kan være fint å legge den ut på nytt. Det tar ikke lang tid, også er det så fint å kunne variere med krøller innimellom om man har lyst på litt ekstra glam eller skal noe spesielt. Og en rettetang er alt du trenger, sammen med en god spray til slutt.

TOPP 5 FAVORITTER / BANGERHEAD

                                                                                                                                                                                               annonse
1. Paul Mitchell Extra-body firm finishing spray. 2. Sebastian potion 9 lite. 3. Clarins tryllepenn. 4.Bangerhead on the beach  saltvannsspray. 5. Bangerhead tørrshampo.

Mine topp 5 favoritter på badehyllen for tiden er disse. Jeg bruker ikke så mye produkter i håret, men jeg er helt avhengig av en god tørrshampo, en spray med godt hold, potion 9 har jeg i vått hår som både pleier og gir litt stylingeffekt, og saltvannssprayen er nyinnkjøpt for sommeren. Det er jo så deilig med saltvannshår når man ikke har lyst å være hverken rett eller krøllete på håret. Og tryllepennen til Clarins er med i beautybagen til de dagene jeg har lyst å føle meg litt ekstra fin, og trylle bort ringer under øynene etter lite søvn og stressende dager. Den tryller, virkelig. Den lurer alle andre.

Alle produktene er fra bangerhead.no og om du har lyst å gå helt bananas i beautyavdelingen kan dere bruke rabattkoden osloinchanel som gir 100kr i rabatt på kjøp over 500kr. Om man har lyst på mye hjelper det jo litt.

OBAGI: VEDLIKEHOLD

Hud er viktig. For de som har perfekt hud er det lett å si at hud ikke er så viktig. For alle oss andre (som gjerne har bikket både 25 og 30 og 40 år og ikke kan forstå at hud fortsatt skal være et tema etter å ha vært gjennom tenårene for lengst!), er det ikke så enkelt. Jeg tror de fleste har en visjon, et håp eller en drøm om hvordan de vil at drømmehuden skal se ut. Man har lyst å være den beste versjonen av seg selv.
Med trøblete hud etter mange år med p-piller, et svangerskap og masse mammahormoner, var drømmen min færre akneutbrudd, aknearr og å få bukt med pigmentflekker. De røde områdene og fine linjene ble med på kjøpet som en fantastisk bonus. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle få så fine resultater med Obagi nuderm og Obagi Zo skin. Og jeg hadde aldri tenkt at de kom til å vare!


Etter 18 uker på en Obagi kur satt jeg igjen med dette sminkeløse resultatet. Så kom vedlikeholdbiten. Obagi er ikke en quick fix, hud er noe som er i konstant forandring, og man kan desverre ikke sette seg ned og tenke at da var det gjort, du må jobbe med huden din for å vedlikeholde resultatene du har fått. Det er litt som med trening, resultatene varer ikke evig om du slutter å trene. Jeg har fortsatt på en blanding av Obagiprodukter, noen har jeg beholdt, noen har jeg byttet ut og noen har jeg kjøpt ny. Aknetrol kjøpte jeg med meg sist, og den har blitt en god ny venn.

Hvordan huden min er nå ser dere på nærbildene  som kommer innimellom på bloggen (som disse over), jeg har nesten aldri på meg foundation eller concealer lenger, og huden er slik dere ser den. Hudtonen er jevn, pigmentflekker kratig redusert, aknearr nesten usynlig og akneutbrudd dempet til en levelig skala. Det er viktig å understreke at jeg ikke alltid har like fin hud eller føler meg like fresh, for sykluser, klimaforandringer, hormonforandringer og stress gjør at huden hele tiden forandrer seg, og det er ikke slik at jeg aldri får et utbrudd lenger. Men jeg er ikke like stresset over det lenger, for jeg vet at det går over. Og jeg vet at jeg alltid kan ringe Silje. Hun er kosmetisk dermatologisk sykepleier, og det er hun som faktisk har fikset huden min. Jeg har bare fulgt opp.

For det må man.

MØRKE NEGLER OM SOMMEREN

Jeg elsker den nye fargen på neglene mine. De er mørk mørk blank lilla. Jeg var innom flinke Marianne på neglesalongen S&M i går (sponset beh.) og fikk kortere, freshere og mørke mørke negler. Av og til kan det være like fint med høstfager om sommeren. De minner meg om morellene som er så gode nå. Fargen heter Bellas Vampire, en instant favoritt.

Jentene på S&M har (veldig) mye å gjøre, så jeg ville ha skyndtet meg å bestille time om noen har lyst på manikyr eller pedikyr til sommeren.

EN RUFSETE HESTEHALE

God morgen. En hestehale redder enhver bad hairday. Vil du ha en liten ekstra piff på en rufsete ponytale er det enkelt å ta en liten hårlokk og surre den sånn halvveis rundt strikken, gjerne litt nedover på skrå, og så avslutte med en flette helt nederst. Har du tykt hår må du sikkert ha en strikk helt nederst også (jeg har desverre ikke det problemet), men med litt tynnere hår fungerer det ofte fint å bare spraye og tupere tuppen litt for å få fletten til å sitte uten strikk på.

Ps: jeg trekker en vinner av denne supre goodiebagen i dag, så hiv deg med i trekningen om du vil være med :)

LET'S TALK ABOUT SKINCARE: OBAGI OG SOL

Jeg har løpt rundt uten sminke hele ferien, og jeg har blitt så god venn med solhatten min og faktor 50. Jeg har faktisk fått litt farge i ansiktet likevel! Men det aller beste av alt er at solen ikke har fått pigmentflekkene (tidligere solskader) under øynene til å komme tilbake! Jeg er så glad i Obagi og hva ZO produktene fortsetter å gjøre for huden min, den investeringen (for det er rett og slett en investering) jeg gjorde i fjor høst da jeg begynte på en obagikur, har virkelig payed off. Det var ikke gøy når det stod på, men det er så godt å ha jobbet seg frem til en jevn og klar hud som ikke trenger noe sminke. Det er hverdagslykke for meg.


Hakepartiet har klarnet opp igjen (kan absolutt anbefale ZO aknetrol til lokal behandling av utbrudd) og solkrem får komme på flere ganger om dagen når jeg er ute i solen. Det er virkelig det beste man kan gjøre for å ta vare på huden, å beskytte den mot sol.


I <3 OBAGI

SOLKREM TIL Å HA UTENPÅ SMINKE

Men hvilken solkrem kan man bruke om man skal ha på seg sminke? Da jeg skrev om soltips for en liten stund siden var det mange som lurte på om jeg hadde tips til noe man kunne ha utenpå sminke, for det er jo ikke så lett å skulle smøre seg med høy faktor i kremform flere ganger om dagen om man har planer om å ha på seg sminke i mellom. Dette lure pudderet kan man ha utenpå sminken, det er helt transparent, gir god beskyttelse og er enkelt å ta på flere ganger om dagen. Det er rett og slett en lur liten rakker å ha med i vesken.

Sunforgettable Color science har lagt i vesken min siden jeg fikk en prøve på den i en goodiebag en gang i vinter (så den er faktisk sponset, men jeg kan bare ikke huske fra hvem!), og min skeptiskhet ble fullstendig borte allerede første gang jeg testet det. Det funker. Jeg tror man må innom en hudpleieklinikk for å få fatt i disse, men det er det verdt. Jeg vet at bl.a Beths Beauty har de i Oslo om man bor der.

RED SUMMER TOES

Røde negler på tærne, klare for franske feriepust i morgen. Med pappa og mini ute av huset har jeg en liten stund for meg selv til pakking og ordning til avreise i otta i morgen. Med en liten ekstrapassasjer er det plutselig litt mer å tenke på som skal være med og gjøres klart. Badedrakter, lange kjoler, solhatt og noe litt penere er noe av det som får være med til meg. Jeg skal prøve å pakke lett, selv om det ikke alltid er like lett. Jeg får heller redigere bort det som ikke trengs når kofferten ikke går igjen lenger.

HVITE OG BLÅ NEGLER


Fargen av lys denim sammen med hvitt og blått er det beste jeg vet om sommeren. De hvite neglene har fått en blå kant på spissen. Jeg er så glad for jeg kan hake av trening i dag allerede (hurra!), og tanken om hva som skal være med (og derfor må vaskes) på ferie på søndag har streifet meg. Vi er typ fire maskiner unna ferdig resultat. Av og til kan jeg sverge på at haugen i skittentøyskurven har vokst over natten.

BEACH HAIR

Ah, den følelsen av å dra fingrene gjennom nyklippet hår er bare like fin hver gang. Jeg er så glad, sommersveisen er i boks, noen centimeter kortere, noen striper lysere, og nyrufset. Rufsete beach hair er en long time favoritt. Jeg har jo alltid bustete hår likevel, så da frisørSindre foreslo litt saltvannsspray til den løse t-shirten og jeansen min i går sa jeg helt klart ja. Sindre jobber på Syndikatet som ligger i Vibes gate, og han får mine varmeste anbefalinger for sommerklippen eller om du bare vil innom for en føn om du skal noe litt ekstra. Jeg elsker fønt hår, det er min guilty pleasure når vi skal noe.

Å DEKKE ET BORD MED SLØYFE I HÅRET


I dag har Jonathan Adler og jeg dekket bord. Med en sløyfe i håret, til en artig styling. Jeg har så mange slike sløyfebånd liggende i en skuff, så inspirert av fine frøken Phil fikk et av disse komme på i dag. Våre egne middagsgjester er vel avgårde, og natten kaller om litt. Det er så deilig med slike lugne søndagsmiddager. Ikke for sene, men en liten piff med venner til uken som kommer. Jeg håper dere har hatt en fin helg, jeg er klar for ny uke når den banker på i morgen.

CYSTISK AKNE / HVORDAN FJERNE AKNE ARR

Om du ikke vet hva cystisk akne er (lucky you sier jeg bare!), så er det disse forferdelig vonde som kjennes som ømme kuler under huden. Røde, vonde og ofte vanskelige å dekke til. Det er denne typen akne man får oftest arr av også. Obagi har vært redningen min for helheten av hudforyngelse, og jeg går fortsatt på en blanding av obagi nuderm og obagi zo skin. Og jeg er så fornøyd, men selv obagi kunne ikke gjøre så mye med rasende hormoner rundt påsketider. Resten av huden er helt fin, men jeg har den siste måneden slitt med cystisk akne på begge sider av haken. Utbrudd i dette området kommer typisk av løpske hormoner og stressfaktorene har vært mange. Jeg hadde litt av dette før jeg begynte på obagi også, som hadde laget arr på arr på arr. Kanskje ikke så synlig for alle andre, men man ser det jo best selv. Så for å bli kvitt slike arr prøvde jeg for et halvt år siden noe som heter restylane vitale, det har ingenting med forstørrede lepper å gjøre, men er en behandling for aknearr. Vi har vel alle sett aknearr, de synker litt sammen etterhvert som årene går, også får man en liten grop i huden på en måte. Denne behandlingen gir naturlig volum under arrene som løftes opp slik at de går i flush med resten av huden. Helt utrolig bra, og behandlingen er varig!


Nå begynner huden min å bli mye bedre igjen, kroppen min er slik at den viser veldig godt hva som foregår på innsiden på utsiden, så jeg har prøvd å stresse litt ned, kutte ned på koffein (fordi jeg følte meg over gjennomsnittet gira og stresset når jeg drakk mye kaffe), trene mer og prøve å finne en indre fokus. Og prøve å tenke at hormoner vil rase fra seg og at dette vil bli bra igjen dette også. Det er ikke gøy å ikke føle seg fresh, og siden cystisk akne ofte er vanskelig å dekke til (det fungerer best med mineralpudder) så føler man at det blir veldig synlig, i hvert fall for seg selv. Jeg sverger til Therapeutic lotion direkte på de utsatte områdene, og til den nye growth factor fra zo skin, som vedlikeholder den fine huden etter obagi i resten av ansiktet. Og til solkrem, hver eneste dag.

Er det noe du lurer på må du bare spørre.

Å MARMORERE NEGLER I VANNEn søt leser tipset meg om at jeg burde prøve å vannmarmorere neglene mine for en stund siden, og noe så gøy! Tusen takk for tipset. Alle neglene har forskjellige mønster men i samme fargetoner. Jeg lagde den samme blandingen hver gang, med rosa ytterst, så blått, grønt, blått og rosa igjen før jeg tegnet et mønster i vannet med en tannpirker. Hvordan marmorerer man neglene? Drypp en dråpe hver av fargene du vil ha, tegn et lite mønster og dypp neglen ned i mønsteret. Hold den der en liten stund før du tar den opp igjen, og bruk litt neglelakkfjerner rundt selve neglen. Eller se en av de mange fine videosnuttene på youtube som viser hvordan. Jeg dyppet like gjerne to fingre ved siden av hverandre, også droppet jeg å teipe rundt. Det ble litt for mye styr for meg, også funket det like fint uten. Litt negleinspirasjon, det er alltid litt fint.

VÅRFINE NEGLER

Knallblå og hvite vårspreke negler. FUN. Det er så gøy å kunne si akkurat hva man vil ha også får man det. Negler kan jo være et lite smykke i seg selv. Helt perfekt for oss som ikke bruker så mye smykker ellers. Negler er hverdagsluksus, og siden jeg har gått hen og blitt helt avhengig blir jeg alltid så lei meg når negledesignere slutter eller flytter, for det er så vanskelig å finne de som er flinke. Så det var med en liten klump i halsen jeg prøvde et nytt sted i dag. Men så gikk det over all forventning. Og fort, det er noe jeg virkelig setter pris på.
Jeg har vært hos MarianneS&M som ligger i Prinsens gate 22, midt i byen. De holder til i samme lokale som frisørsalongen Olimb&co og gjør alt innen både negler, vipper, voksing etc. De har alt på et sted altså, så om du er på vippen og trenger en ny negledesigner, eller har lyst å teste hvordan det er å legge negler til sommeren er dette stedet å prøve om du er innom Oslo. Marianne er rask og dyktig, kombinasjonen du vil ha. Neglene blir tynne og fine, også er hun rå på design om du har lyst på en litt artig manikyr. Eller hva med en fresh pedikyr til sommerbrune ben? Nettsiden deres finner du her.

sponset behandling

5 ENKLE STEG FOR Å TA VARE PÅ HUDEN I SOLEN

Jeg vet, det er utrolig vanskelig å huske på det å bruke solfaktor. Men jeg har blitt så flink! Det har blitt en god vane etter at jeg begynte på obagi, og det er virkelig den enkleste og desidert rimeligste måten å ta vare på huden sin på. Det er gjort i en fei (bare man husker det!) og vips er man med på å forebygge både solskader og aldring. Solkrem er den aller beste kremen mot aldring, for det spiller egentlig ikke så stor rolle alt det andre fine man gjør for huden sin om man ikke husker å bruke solkrem.

Siden jeg synes at alle fortjener å få gode råd og tips om hvordan man kan ta vare på huden sin i solen, har jeg skamløst kopiert soltipsene til Silje Austnes ned til siste bokstav for dere. Hold on tight, kanskje lærer du noe. Det gjorde i hvert fall jeg.

Her er 5 enkle steg for å ta vare på huden gjennom våren og sommeren.

1. Bruk solkrem 30-50 (faktor) hver eneste dag, og smør deg hver 2. time når du oppholder deg utendørs. Dette er den beste kremen mot aldring og forebygging av skader i huden pga uv-stråler.

2. Bruk et serum eller krem med et høyt innhold av askorbinsyre (C-vitaminer) for en ekstra beskyttelse mot uv-stråler og frie radikaler.

3. Ved sollys bruk solhatt/caps, eller opphold deg mest mulig i skyggen.

4. Vask huden din med en gang du har vært lenge ute i solen, spesielt om du har svettet. I tillegg eksfolier huden daglig. Huden produserer flere døde hudceller om man er mye i sol, noe som kan gjøre huden grovere og tette igjen porene.

5. Unngå parfyme på synlige deler av kroppen når du skal sole deg, da alkoholen i parfyme kan øke risikoen for pigmentflekker på halsen.

Var ikke dette utrolig informativt?

Ha en fin dag, og husk solfaktor!
:)

SPISSE RØDE NEGLER MED EN LITEN TVIST

En rød V på neglene. Jeg hadde slike negler da jeg var så heldig å bli bedt på sommerfesten til Theathercafèen i fjor sommer, da hadde de også en hvit stripe med lakk innenfor det røde. Men disse har jeg enkelt lakket hjemme ved å ta en stripe med lakk på skrå på hver side.To strøk og litt overlakk. Hos meg er det ingen av neglene som blir helt lik, men det er bare litt av sjarmen synes jeg, også går det mye raskere enn å lakke hele. Det liker jeg.

Ha en herlig dag!

NEGLER MED EN STRIPE PÅ

Hei fine dere. Neglene har blitt azurblå og fått en sort stripe på seg. Jeg er glad i litt artige negler, og i dag ble de slik. Jeg er ikke kjempegod på å lakke selv, men øvelse gjør mester. Utfordringen min ligger i å la de tørke lenge nok. Noen som kjenner seg igjen? Ni av ti ganger gir jeg opp midt i prosessen fordi jeg er så utålmodig og ender opp med å bulke lakken på 3 av fire fingre. Men den lille quick dry sprayen fra hm er en god hjelper, og med litt tålmodighet skal jeg bli flinkere selv hjemme også med litt forskjellige neglelakkmønster.


EN HESTEHALE MED EN VRI

De litt rufsete hestehalene fortsetter. Den enkle hestehalen med en hårlokk rundt fra forrige uke, har fått en litt ny vri med en flette i dag. Easy fix på en vanlig hestehale. Fort går det også, i stedet for å ta en hårlokk rett rundt hestehalen fletter du den bare først, før du surrer den rundt og fester den på undersiden med en liten hårnål. Det er så fint å ha noen sånne små triks i ermet når man føler seg litt kjedelig. Jeg skal til Sindre på syndikatet i morgen ettermiddag og gleder meg til en liten stuss og en ordentlig føn. Men til han får orden på ting blir det enkle hestehaler.

Det har høljregnet ute i hele dag, så en hel kontordag var faktisk helt topp akkurat nå. Bunkene er ordnet opp i, kontorpulten er ryddet, og jeg har igjen lovet meg selv (for ente gang) at nå, ja nå skal det bli system som flyter av seg selv. Jeg henger litt etter siden dagene hjemme med en liten en ikke har blitt lange eller effektive nok i det siste. Men nå ser det ut til at det blir vanlig hverdag og tid for systemer fremover. Og ikke minst trening! I hvert fall frem til påske, da er det familietid og skispor som gjelder.

Har du et quick fix tips på hestehalen til meg?

VISSTE DU AT FEIL TANNSTILLING KAN GI HODEPINE?

Ok, jeg må vel bare bare innrømme at når man har hodepine bortimot hver dag så har den blitt ganske kronisk. Men man blir jo vant til alt og jeg har hatt hodepine så lenge jeg kan huske, så jeg har ikke tenkt så mye mer over det. T har lenge sagt at jeg må få gjort noe med tannstillingen min, for han mistenkte at det kunne være grunnen. Så da jeg ved en tilfeldighet ble sjekket av tannlege Bjørn Hogstad da jeg var hos Amanda på Tannatelieret for å sjekke tennene mine for litt siden, fordi jeg lurte på noe annet, så måtte jeg bare bite i det sure eplet og la meg undersøke. Visste du at hvordan du biter kan ha mye å si for resten av kroppen?


Jeg må le litt av hvor ille bittet mitt faktisk er. Det er ikke det at det ser ille ut utenfra, men jeg biter bare sammen på to jeksler (for de som er i gamet har jeg kun okklusjon på 16), kjeven klikker, og musklene er vel strengt tatt alltid på overdrive. Siden jeg ikke biter slik jeg skal med kjeven, er det til slutt musklene rundt som rett og slett drar det hele på plass. Noe som skal gå helt av seg selv går altså ikke helt av seg selv. Bjørn har lang og bred erfaring innen kjeveleddssmerter og kronisk hodepine/nakkesmerter, og jeg har i første omgang fått en fin liten bittskinne i front som er laget slik at den tvinger tennene og kjeven til å treffe riktig i forhold til kjeveleddet mitt. Så jeg skal nå teste ut om den vil gi beskjed til musklene i kjeven om å slappe av, og om den samtidig vil lette hodepinen, som mest sannsynlig henger sammen med at musklene i kjeven alltid er overbelastet, og da kan gi hodepine helt andre steder.
Det er viktig å passe på tennene sine, man skal jo helst ha de veldig lenge. Jeg er veldig spent, for hodepine er i hvert fall noe jeg kan leve uten. Om du lurer på hva kjeveleddssmerter er og hvilke symptomer det kan gi finner du bl.a mer info HER.

Ps: jeg har ikke for vane å komme overstadig pyntet til tannlegen altså, men jeg hadde vært og sjekket ut en ny hårguide tidligere samme morgen ;)

HESTEHALE

Easy does it. Hestehalen blir så fin dagen etter at man har hatt litt krøller. Myk og bølgete, og med en hårlokk rundt strikken blir den ekstra fin. Deilig hverdagstips når alenetid på badet ikke står på planen. Like fin helt stram som litt løs og rotete. I hverdagen blir det ofte det siste hos meg, jeg liker at ting går så fort det bare kan.

EN SUCKER FOR LETTVINTE LØSNINGER

                                                                                                                                  annonse
Dette er tredje boksen jeg har brukt opp av disse neglelakkfjernerpadsene til Quick Pads. Jeg er alltid på utkikk etter kjappe og lettvinte måter å gjøre kjedelige ting på, og siden jeg har blitt lei av at disse boksene man bare stikker fingeren ned i fungerer dårlig på mørk lakk med flere lag på seg, har jeg for lengst gått tilbake til bomull og vanlig neglelakkfjerner. Men så har jeg jo aldri både neglelakkfjerner og bomull hjemme samtidig, for jeg glemmer jo alltid å kjøpe minst en av delene når jeg går tom. I tillegg har jeg hørt veldig mye mindre klaging fra herresiden på badet etter at jeg fikk disse ferdige padsene i hus. De lukter faktisk nesten godt.


De drypper ikke så man kan enkelt ta de med i en weekendbag gjennom sikkerhetskontrollen, og de inneholder hverken aceton, alkohol eller parabener. Noe man kan like, for i tillegg pleier de neglebåndene med olje og e-vitamin, og det er selve oljen som fjerner neglelakken. De enkle løsningene altså, de har noe for seg. Og når de i tillegg selges i matvarebutikkene, cubus og vita blir det jo ennå enklere. Sjekk ut Quick pads her om du har lyst å vite mer.

OBAGI: HUDEN I TIDEN ETTERPÅ

God morgen! Det er flere som har lurt på hvordan huden min har vært etter at jeg ble ferdig med en obagikur og en obagi blue peel. Jeg syns den er skikkelig fin jeg! Hadde jo aldri trodd at det kom til å bli så bra. På bildene under fra i går ute i dagslys har jeg på meg mascara og øyenskygge, litt rouge i kinnene og litt concealer under øynene. Jeg hadde strengt tatt ikke behøvd concealer under øynene heller (i tillegg er den faktisk blitt litt for mørk!), men det er bare en gammel vane tror jeg. Har ofte tatt det på uten å tenke over hva jeg gjør. Om morgenen bruker jeg rens og et serum fra zo skin health, samt øyekrem og solkrem med faktor 50.

Jeg får fortsatt en kvise her og der og hormonene danser fortsatt litt ekstra rundt syklusen min, og det er det viktig å være litt forberedt på tror jeg slik at man ikke blir skuffet etterpå. Men stor sett er den slik som dette. En jevn og fresh hud uten røde problemområder og sorte prikker. Hud er noe som selv om det kan virke overfladisk er viktig for mange, og jeg er så glad for at jeg har gjort den investeringen i huden min som jeg har gjort. For det er faktisk en investering, i å ha det bra og i det å ta vare på seg selv. Jeg blir 30 i år! Og huden fortjener å bli tatt vare på. Solskader og pigmentflekker er borte, og nå er jeg veldig flink med solkrem. Det blir hatt på denne jenta i hele sommer.

Om du lurer på noe om Obagi er det bare å spørre, eller så kan du sjekke ut den medisinske bloggen til obagiguruen min Silje.

Happy monday!

ILSE JACOBSEN SPA HORNBÆK DANMARKGod morgen! For noen dager dette har vært. På veien i går var vi innom den fine spaavdelingen til Ilse Jacobsen i Hornbæk, og vi ble skjemt bort i tykke badekåper med deilig dampbad og rolige minutter. Er det noen som har vært der? Det var rett og slett tvungen avslappning, noe enhver mamma kvinne burde bli utsatt for en gang i mellom. Skuldrene er senket og kroppen har hvilepuls, jeg koser meg på tur (selv om det stikker litt etter han lille hjemme). Om man skal kjøre litt rundt i Danmark er det absolutt verdt å dra innom Ilse, de har til og med restaurant på stedet så man kan spise en god lunsj eller middag etterpå. Et supert friminutt for jentene.

Det var ingen som stod klar med dagens frokost på sengen da jeg våknet i sted, men jeg nyter en rolig morgen med BBC world news i sengen. Hva skjer med dette flyet! Jeg tenkte jeg skulle rekke å pakke før dagen starter med morgenyoga om litt. Fin morgen. Ha en flott dag!

                                                                                                                                                                               sponset inngang

ALT DU LURER PÅ OM TANNBLEKING

"Er det farlig?" "Gjør det vond?" "Hvor hvite vil de bli?" "Kan jeg kjøpe det på nett?" osv. Det er mange som har spørsmål om bleking av tenner, og det skjønner jeg godt. Det er en jungel der ute av produkter som lover hvitere tenner over natten. Siden jeg ikke jobber med dette til daglig spurte jeg like gjerne Amanda om hun hadde noen gode svar på det mange lurer på om tannbleking. Og det hadde hun.

"Kan jeg kjøpe tannbleking på nett?" Det aller mest stilte spørsmålet jeg får er vel om det pasienten har kjøpt utenfor tannklinikk, dvs på nett, apotek, i utlandet osv, vil virke. Som et generelt svar på dette sier jeg alltid at man bør ikke kjøpe noe man ikke vet hva er og putte det på tennene. I Norge er det veldig greit, fordi vi har et EU- direktiv som sier at blekemiddel med konsentrasjon 0,1-6% kun kan kjøpes, og utføres av tannlege/tannpleier. Det vil si at de blekemidlene man får kjøpt her i Norge og på norske nettsider inneholder mindre enn 0,1% av virkestoffet. Noe som vil si at det nesten ikke har virkning. I tillegg
når man kjøper hjemmeblekingskit på nett, får man tilsendt noe som skal passe alle. One size fits no one. Jeg bleker med opalescence på mine pasienter fordi det inneholder vann og tørker ikke ut tennene.

"Trenger man å gjøre noe før man begynner å bleke?" Før man bleker tennene er det viktig å gjøre en undersøkelse hos sin tannpleier/tannlege for å utelukke eventuelle problemer med tenner/tannkjøtt. Hull o.l må behandles før bleking, og noen tenner bør rett og slett ikke blekes, dersom de er f.eks syreskadet. Kroner/broer/fyllinger osv vil ikke bli lysere ved bleking. Dette bør man tenke på dersom man har f.eks en fortann med krone på. Det er best om man får renset tennene fri for tannsten før man bleker for tannblekingen vil ikke kunne trenge igjennom dette.

"Hvordan kan man bleke tennene sine?" Det finnes 2 ulike måter å bleke tennene på; hjemmebleking og klinikkbleking. Resultatet blir det samme, forskjellen ligger i at man gjør blekingen over flere dager hjemme, med individuelt tilpassede skinner, eller på klinikk hvor en tannpleier/tannlege utfører behandlingen. I enkelte tilfeller hvor man har mer kompliserte blekingskasus bør man utføre dette på klinikk. Som et eksempel er rotfylte/skadede tenner som er misfarget fra innsiden. Da er man nødt til å oppsøke en tannlege som kan utføre det som heter intern bleking, hvor blekemiddelet legges inn i tannen. Dette fordi ytre bleking ikke vil ha god nok effekt. Jeg utfører nesten alltid hjemmebleking på mine pasienter. Da tas det et avtrykk av tennene som blir slått opp i gipsmodeller på klinikken. Deretter presses det skinner utifra disse modellene. Dette betyr at man får skinner som kun passer til sine egne tenner.

"Hvor lang tid tar det å bleke tennene?"  Mange lurer på hvor lang tid det tar å bleke tennene med hjemmebleking. Dette er individuelt fra person til person, men gjennomsnittlig 3-8 dager avhengig av hvor misfarget tennene er i utganspunktet. Husk at ingen er like og at resultatet kan variere fra person til person, men alle vil oppleve at tennene blir lysere enn det de var. Jeg tar alltid en kontrolltime ca 1 uke etter at pasientene har startet med blekingen, for å se resultatet og for å høre om pasientens opplevelse av blekeprosessen.

"Er det noen bivirkninger ved bleking av tennene?" Bivirkninger man kan oppleve under blekeprossessen er ising. Dette forsvinner når man er ferdig med blekeprossessen.

"Hvor ofte kan man bleke tennene?" Det er viktig å følge de rådene som gis individuelt fra pasient til pasient når det gjelder hvor ofte man kan bleke tennene. Det er veldig viktig at man holder seg til "hvit mat" under hele blekeprossessen og 24timer etter endt blekeprosess. Det vil si at man kan ikke; snuse, røyke, drikke kaffe/te/rødvin osv. under blekeprosessen. For å vedlikeholde sitt hvite smil er det viktig at man har gode hygienerutiner med tannpuss og tanntråd daglig, samt at man får undersøkt og renset tenner så hyppig som anbefalt fra sin tannpleier/tannlege (f.eks 1 gang i året).

Amanda Dalila Sahnoun,
Tannpleier og
leder i norsk Tannpleierforening avdeling Oslo og Akershus

                                                                                                                                                                         foto via

Still gjerne spørsmål om det er noe du lurer på. Jeg håper dette var nyttig informasjon for deg som har lyst å bleke tennene dine.

HALVMÅNEMANIKYR

Jeg synes det er så fint! Disse halvmånemanikyrene på neglene som gjør alt så delikat og morsomt. Man kan jo ha hvilken kombinasjon som helst, men jeg ble så glad da jeg så søte Janka med kombinasjonen hvit og beige på instagram for litt siden, det var så delikat og rent. Og blankt! Det måtte jeg bare prøve, og jeg blir oppriktig glad når jeg titter ned på de morsomme hvite og rosa neglene mine nå. Det er så herlig med fin inspirasjon! Tusen takk 

Ja, også har det faktisk gått en hel uke siden jeg tok obagi blue peel nå, og huden er helt fin igjen! Med bare litt mascara og leppomade på i dag fikk den nye huden være med ut med solkrem på. Det er så morsomt å se hvordan den har fungert, huden er helt jevn og fin, glatt og stram. En herlig opplevelse.

Å BLEKE TENNER

Her har jeg vært i dag. Men i etasjen over ;) Jeg har fått konstantert null hull hos min flinke venninne Amanda. Hun er den flinkeste tannpleieren i byen, og jobber både her på Tannatelieret over Marc Jacobs, og på Tann-klinikken.no på smestad. Timelistene er fulle og det er en grunn til at denne tannpleieren har mye å gjøre, hun er FLINK. Og nøye, det liker jeg. Det er en evighet siden jeg har bleket tennene mine også, så det var på tide å lage nye blekeskinner. Den enkleste og absolutt beste måten å bleke tennene på er å gjøre det hjemme, med hjemmebleking enten over natten, eller små stunder på dagen. Jeg foretrekker egentlig å gjøre det mens jeg likevel skal bruke et kvarter på badet om morgenen. Og etter et par dager har man kjempefine hvite tenner igjen.

Jeg biter litt dumt på den ene siden, og siden ting ikke er helt som de skal med litt klikking i kjeven, mye hodepine etc. ble det faktisk snakk om regulering! Hjelp sier jeg bare, jeg merker at det ikke akkurat er noe jeg roper i taket for. Jeg får utsette å tenke på det til alle fakta er på bordet. Husk å sjekk tennene dine, det lønner seg alltid. Det lukter hjemmelaget taco fra kjøkkenet, det er fredag og straks helg. Mini skal i seng om litt og vi skal kose oss med sen middag. Jeg håper dere har hatt en fin fredag så langt!

Å TA EN OBAGI BLUE PEEL (kjemisk peeling)

                                                                                                                                           sponset behandling

Ok, dette er for helt sinnsykt spesielt interesserte, men jeg har tatt en obagi blue peel hos Silje, og siden jeg har lovet noen av dere å fortelle litt om hvordan det er, så kommer det en liten oppdatering nå. Hva er en obagi blue peel? En obagi blue peel er en medisinsk kjemisk peeling, og jeg bestemte meg for å ta en slik da jeg begynte på obagikuren min i høst. Man må ha gått på obagiprodukter i minimum to uker før man gjør en slik peeling, og jeg tok like gjerne ferdig hele kuren min først. Obagi og en blue peel går altså hånd i hånd. En obagi blue peel er en kjemisk peeling som gir maksimal hudforyngelse, og er spesielt effektiv mot akne, aknearr, slapp hud, store porer og fine linjer. Gammel ødelagt hud forsvinner på en effektiv måte, og erstattes av nye sunne hudceller for en frisk og stram hud. Den går f.eks ennå mer i dybden på arr enn vanlige obagiprodukter, og virker raskere på større områder. Man kan velge om man vil ta en svak eller sterk obagi blue peel alt etter hvilken hudtype man har, og man regner at tilhelingstiden er pluss minus 1 uke avhengig av styrkegrad. Jeg har tatt en litt over middels sterk variant.


Hvordan foregår en blue peel? Det smøres en blå maske på ansiktet ditt, og problemområdene blir jobbet ekstra med (hos meg på hakepartiet og rundt øynene pga aknearr og solskader). Det brenner litt under selve behandlingen, og etterpå føler man seg litt stiv i maska, og har enkelte blå flekker og områder fortsatt igjen på huden. Disse går bort over natten når man renser huden om kvelden og morgenen etter. Huden blir stiv og stram, før den etterhvert sprekker opp og begynner å flasse. Det er kjempelett å begynne å pirke, men her er det viktig å la huden være i fred. Masser heller forsiktig bort den løse huden når du renser huden morgen/kveld. Først begynte det å flasse rundt haken, så rundt øynene og nå har det begynt å flasse i pannen. Jeg er kjempespent, og gleder meg til å se det ferdige resultatet!

Om du lurer på mer om hvordan en obagi blue peel fungerer kan du ta en titt på den medisinske bloggen til Silje Austnes her.

Er det noen andre som har prøvd en slik peeling?

Å LAGE EN FIN HESTEHALE MED EN FLETTE

Jeg har lovet meg selv å bli litt flinkere til å variere sveisen, så i går fant jeg frem igjen en gammel favorittvri på hestehalen. Og jeg ble positivt overrasket over at håret mitt hadde blitt så langt at det gikk. Jeg har ikke verdens tykkeste hår, så hos meg blir ikke fletten så tykk. Også liker jeg helst at den er litt rufsete og tilfeldig, i hvert fall til hverdags. Lag en hestehale og ta litt av håret rundt strikken noen ganger før du fester det med en liten nål på undersiden, under strikken. Så fletter du bare hestehalen slik som du vil ha den, og bruker du litt spray eller litt paste, kan du enkelt floke opp den nederste delen på fletten slik at du slipper å ha strikk der også.

Noe å prøve til uken?

GRÅLILLA NEGLER

Jeg har det med å glemme av neglelakker, og i dag fant jeg igjen en kjempegammel grålilla favoritt mens jeg ryddet i en skuff på badet. Den er fra depend, og jeg kjøpte den i 2011 tror jeg. I virkeligheten er den ennå mer grå enn lys lilla som den ser ut på bildet. Jeg liker når gamle ting blir som nye! Denne får være på i helgen tror jeg, så får den bare et nytt lag hver dag så den holder. Kanskje du har en gjemt og glemt neglelakkskatt i skuffene du også? Ta en titt, kanskje finner du igjen noe annet du ikke har brukt på lenge også.

BETHS MEDISPA

Jeg har vært innom de søte jentene på Beths i dag. Det er alltid hyggelig å komme innom, for alle sammen er alltid i så godt humør. Det liker jeg. Før jeg ble gravid startet jeg med laserbehandling for hårfjerning (hvor lei kan man ikke bli av å barbere!), men måtte forklarende nok stoppe da jeg oppdaget at det var en liten en i magen. For ikke å snakke om at det var helt utrolig vondt. Siden jeg kom i gang igjen i høst har jeg vært hos Kristin og hennes mirakelmaskin tre ganger, og i dag var det nesten ikke vondt i det hele tatt. Man kjenner bare at det lugger litt akkurat der hvor hårene er mørkest. 40 sekunder holder hun på under hver arm (med pauser innimellom), så den nye smertefrie lasermaskinen de har funker. Virkelig. Akkurat her har jeg vært helt villt heldig, for jeg har fått lov å teste ut hele denne behandlingen sponset for å kunne dobbelsjekke resultatet for dere. Det er gøy da! Jeg er spent på hvordan det blir til sommeren. Da skal jeg være ferdig med to behandlinger til.

Er det noen av dere som har hatt gode resultater med laser?

MINE OBAGIRUTINER : VEDLIKEHOLD ETTER EN OBAGIKUR

Etter å ha gått på en intensiv obagikur i 18 uker, fortsatte jeg med å bruke tretioninkremen hver natt til jeg var godt ferdig med 19 uker. Jeg bruker fortsatt de samme produktene som før, men etter uke 19 har jeg de siste ukene trappet ned på mengden jeg bruker, og også frekvensen av påføring. Huden ser slik ut i dag, etter rens og påføring av et serum fra Zo Skin. Hvilke obagiprodukter jeg bruker kan du se i dette innlegget fra uke 13 på obagi. Jeg har kuttet ned behandlingen med tretioninkrem og blender til ca. 2 ganger

i uken, og bruker også mindre krem ved påføring. Jeg får fortsatt en kvise og enkelte små utbrudd en gang i blant, men huden holder seg jevnt over veldig fin. Pigmentflekker under øynene er borte og fine linjer visket ut. Huden har fått en jevn overflate og farge, og aknearr, små nupper og underliggende kviser i huden er helt borte. Sorte prikker er dempet og huden har fått en ny glød. Jeg er påpasselig med å bruke solkrem med faktor 50 ute (det er viktig hele året), men jeg gleder meg til noen få solstråler sakte skal få lov å farge det bleke ansiktet litt når sommeren kommer. Fuktighetsbalansen til huden er gjenopprettet, og jeg får all den fukten jeg trenger til min tidligere fryktelig tørre hud, fra serumet jeg bruker hver morgen. Det i seg selv er et lite mirakel. Jeg brukte tidligere nattkrem om dagen for å prøve å møte hudens fuktbehov. De dagene jeg er ekstra tørr pga av peeling eller en natt med tretioninkrem bruker jeg bare litt fuktighetskrem fra obagi i tillegg. Obagi og jeg har rett og slett blitt bestevenner, og dette er den beste investeringen jeg har gjort for huden min.

Jeg har gått på et skreddersydd opplegg for min hud, mine utfordringer og ønsker, utformet av Silje Austnes som er kosmetisk sykepleier på Beths Medispa her i Oslo. Hun har flere diplomer på veggene enn jeg klarer å telle, og jeg føler virkelig at mine forventninger har blitt innfridd ved hjelp av anbefalte produkt. Det viktigste for at man skal klare å fullføre en obagikur (som til tider kan være rimelig tøft) er at man i forkant får forklart og fortalt hva man kan vente seg. Stålsett deg og ta det som en utfordring. Så til deg som har lyst å prøve obagi, men gruer deg til å gå uten sminke, og til å få rød, tørr og flassende hud: Det er kun for en periode, og etter de første 6 ukene er du over det verste om du bare holder ut. Jeg vil anbefale høsten og vinteren for en slik kur, men om du begynner nå har du faktisk fresh hud til sommeren. Det er jo ganske gøy da.


Ps: Dere må bare spørre om dere lurer på noe, og sjekk gjerne ut ukesoppdateringene mine fra hver uke på obagi ved å gå inn på kategoriknappen skjønnhet, eller google osloinchanel + obagi + ønsket uke. Da finner dere bilder og hverdagsutfordringer fra hver uke gjennom kuren.


Hvordan har dere andre på obagi det? Det er veldig spennende å høre resultatene og erfaringene deres fra de forskjellige ukene!

REIS LETT MED EN SMINKEKOFFERT

Jeg ble så glad da jeg fikk denne supre minikofferten til sminke av max factor for litt siden. Jeg bruker den like gjerne som en helt vanlig beautybag, og har allerede rukket å bli kjempeglad i den! Jeg liker at den er helt stiv og klapper sammen til en liten koffert, man blir jo superorganisert av de faste rommene. Selv om den er bitteliten rommer den alt det nødvendigste, og alt av kremer og serum får også plass. De tingene som er for store (som rens, shampo etc.) tar jeg heller bare over på små reiseflasker så får de være med på tur de også.
Jeg har testet den nye mascaraen til max factor siden jeg fikk den, og excess volume får veldig gode skussmål fra meg. Et godt mascaratips om noen har eller holder på å gå tom for sin favoritt. Den er i to steg hvor det første farger og forlenger, og det siste legger på en intens lakk som gjør vippene skummelt blanke. Det liker vi!

Jeg og lille w har vært tilbake i Oslo i mange timer allerede. Vi har fått servert pasta bolognaise av en veldig fin pappa, og ukelistens gjøremål er klare til å bli tatt fatt på igjen i morgen tidlig. Og nå må jeg seriøst komme i gang med treningen igjen. To økter før søndagkveld kommer må jo være mulig å få til selv med en liten en hjemme. Det er bare å stålsette seg merker jeg. Dette blir bra! (jeg sier dette for å lure hjernen til å tro at det er supergøy å trene, resultatet gjenstår å se).

SOTEDE ØYNE


Jeg mener det, hvem som helst kan se helt fantastisk ut med et så bra team som max factor i ryggen. De har magiske evner. Og når man får på en fantastisk kjole fra Cecilie Melli, og høye sko som skal gå til den nye volum maskaraen er det klart det blir bra. Håper jeg. Jeg fikk til og med plukket opp noen gode makeuptips. Jeg merker det blir L I T T kjedelig å våkne opp uten de mørke øynene i morgen. Men de får heller komme på igjen om ikke så lenge, så får jeg se om jeg får det til like fint selv (skjer ikke). Middag neste.

BEHIND THE SCENES

Jeg føler hele tiden jeg har glemt noe, for det er alt for luksus å tre inn i en myk morgenkåpe og sitte helt stille en helt vanlig ettermiddag mens én ordner håret ditt og en annen lakker neglene dine samtidig. Håret er tatt stramt bak i en glatt hestehale og neglene er lakket midnattsmørke. Og mens jeg venter på at øynene skal bli sotede og sminken skal på nyter jeg stille minutter under en varm dundyne, mens frisk frukt og kaffe banker på døren med jevne mellomrom. Og i morgen er det helg! Jeg ler, dette burde være alle småbarnsmødre forunt.

OBAGI UKE 18Jeg har fullført 18 hele uker på Obagi, og dette er mitt sminkeløse resultat. Jeg er storfornøyd med virkningen denne behandlingen har hatt og jeg ser tydelig forskjell på hvordan huden min er nå kontra hvordan den var da jeg startet. Akne er kraftig redusert, aknearr er helt borte, pigmentflekker er borte, fine linjer er redusert, sorte prikker er borte og hele huden har fått en jevnhet i både tekstur og farge som jeg ikke kan huske jeg noengang har hatt. Jeg har nådd minimumsmålet mitt på 18 uker, og jeg kommer nok (som sagt før) til å fortsette er par uker til med intensivbehandlingen for så å gå over til vedllikehold. For det er jo ikke slik at ting holder seg for alltid. Innen den tid skal jeg innom Silje igjen og vise frem resultatet mitt for å høre hva vi skal gjøre videre. Obagi virker! Jeg tenker jeg kommer til å poste et par oppfølgingsinnlegg for å vise hvordan obagiveien blir videre. Jeg er jo veldig spent selv på hvordan det blir fremover og om huden kommer til å holde seg.

Ps: alle de andre oppdateringene mine fra hver uke finner dere inne på kategoriknappen under skjønnhet, eller om dere googler obagi uke (ønsket antall) + osloinchanel. Der finner dere tips og triks og svar på mange spørsmål om obagi, og dere kan se mine erfaringer i bilder for hvordan det har vært å være på obagi uke for uke.

Til slutt må jeg spørre dere andre på obagi hvordan det går, holder dere ut? You can do it!

REISETIPS OM DU VIL OVERRASKE DIN KONE/KJÆRESTE/FORLOVEDE

Det har absolutt ikke vært en blåmandag, men neglene er blanke og blå.

Bel argus 667 fra Chanel er blank, blå og en av mine yndlingsneglelakker. Og før den lå i hånden min ante jeg ikke at den eksisterte. Jeg synes fargen er helt P E R F E K T og like fin vinter som sommer. Mannen min har virkelig funnet en teknikk som alltid slår an, og han kommer alltid hjem med de fineste fargene på både neglelakker og lipglosser de gangene han er ute og reiser. Til min store forbløffelse hver gang. Jeg må bare si takk til de flinke jentene på taxfreen som aldri gjør feil! Reisetips 101 om du har lyst å overraske din kjære med en liten ting men ikke helt vet hva som vil falle i smak, er og forblir å spørre taxfreejentene, de har virkelig kontroll. Peil de gjerne inn på et merke eller en serie og let them work their magic.

HVORDAN FÅ VOLUM I HÅRET?

Om det er noe jeg hverken er født med eller har ervervet opp gjennom årene så er det volum i håret. Men nå har jeg endelig klart å spare ut alt som har vært oppklippet gjennom tidene og jeg har fått en jevn lengde på håret. Tynt nordisk hår strever ofte litt med å være oppklippet, fordi det som er lengst blir fort veldig tynt og automatisk mer slitt, også spiser det seg oppover. Mitt beste tips for å få et sunt hår er jevne like lengder og å unngå overdreven bruk av hårføner og rettetang. Jeg vasker håret et par ganger i uken og bruker heller tørrshampo i mellom.
Jeg har ingen quick fix for å få volum i håret, men jeg har en slow fix! De dagene jeg rekker det og har lyst på en volumdag, bruker jeg en rettetang for å krølle håret. Jeg deler opp håret med en spenne og begynner å krølle fra underst til øverst i mange lag. Jo flere lag du deler opp i jo flere lag har krøllene over å støtte seg på. Så sprayer jeg krøllene godt hele veien rundt, bøyer hodet mot gulvet og børster ut alle krøllene opp ned. Da blir de myke, fine og med masse volum. Jeg sprayer så en gang til mens jeg drar håret oppover og holder sprayflasken under. Jeg er generellt ikke så glad i å ha produkter i håret, så jeg rufser det alltid godt til etterpå slik at det ikke er stivt av spray. Jeg lagde en video om hvordan jeg lager disse krøllene for noen år siden som du kan se her. Jeg bruker fortsatt samme teknikk, men om du krøller i flere lag får du mye mer volum og håret holder seg i flere dager. Jeg vil nesten si at det er finere dagen(e) derpå med litt tørrspray i.

Har dere noen gode volumtips?

OBAGI UKE 17

Jeg har gjennomført 17 hele uker på obagi, og kurreisen min er snart slutt for denne gang. Det er ikke veldig glamorøst å være på en slik kur, og jeg må si at man ikke akkurat føler seg som a million dollar underveis. Men det går! Og jeg ser så fine resultater at jeg nok er hektet for livet. Huden er fortsatt tørr, og de dagene jeg peeler huden i tillegg blir jeg ekstra tørr dagen etterpå. I dag er det slettes ikke verst og bildene er tatt rett fra sengen før rens i morges. Dere kan se at jeg er litt tørr her og der, området rundt øynene er nok det som merkes mest, spesielt tidlig på morgenen for da føler man seg ofte litt stiv.


Huden er helt annerledes enn da jeg startet, akne og nye utbrudd har blitt kraftig redusert og aknearr er helt borte. Huden er jevn og fin og har samme tone hele veien. Jeg får fortsatt noen små utbrudd av og til, spesielt rundt syklusen min, men som jeg har sagt før så forsvinner de fortere enn før. Sorte prikker og nupper er borte, og livet uten sminke har blitt veldig fint. Det er mange som lurer på dette med sminke, og i starten (opp til uke 6) må man være forberedt på at det ikke vil la seg gjøre å sminke huden pga at den vil være så tørr at det bare ser verre ut. Røde lepper og sterke lipglosser er mitt beste tips for å prøve å få fokuset over på noe annet. Jeg syns alltid at jeg ser fryktelig trett ut uten mascara (som på bildene her) så det er i tillegg et must for meg. Det er bare å bite tennene sammen og gjøre det. Jeg var på flere eventer sammen med min knallrøde obagihud og røde lepper helt i starten når det var på sitt verste, og tenker at man legger mest merke til det selv. Og i alle tilfeller er angrep det beste forsvar, si hei og fortell at du går på obagi og at det er derfor huden din ser ut som den gjør. Ikke bli overrasket om folk vil høre mer. Et tips om du skal noe spesielt (fest, date, middag eller et event) er å utsette rens og påføring av serum til rett før du skal gå, så holder huden seg fin noen timer mens du gjør det du skal om du blir stresset av å komme med flassende hud.

Hvordan går det med dere andre på obagi? Jeg er som alltid spent på deres resultat!

HAR DU LYST PÅ EN GOODIEBAG?


Jeg startet dagen i går med frokost på The Thief, og gikk hjem med denne ville goodiebagen med produkter for mange tusen kroner fra Restylane. Men i stedet for at jeg skal teste alle disse produktene selv, føler jeg virkelig at en av dere fortjener den så mye mer. Det er så hyggelig at dere titter innom, og jeg blir så glad for alle kommentarene dere legger igjen. Så jeg har rett og slett lyst til å gi den bort til en av dere. Det må jo være en hyggelig fredagshappening? Legg igjen en kommentar under om hvorfor akkurat du liker å komme innom her, og om du aldri har vært her er det selvsagt lov å legge igjen en kommentar likevel.

Jeg trekker en vinner i kveld så får posten overta den i morgen til en heldig ny eier.

EDIT: jeg er fullstendig overveldet over alle de fine kommentarene deres på dette innlegget, og jeg skjønner ikke hvordan jeg har klart å finne bare èn vinner for alle ordene deres hadde fortjent så mye mye mer. Jeg har sendt mail til Therese (det er flere som heter det, men sjekk mailen din) som får den fine pakken i posten. Tusen tusen tusen takk til alle dere som har brukt tid på å legge igjen en hilsen om hvorfor dere er innom, dere gir meg så mye inspirasjon og ikke minst glede med de fine tastetrykkene deres. Det setter jeg fantastisk stor pris på. Jeg håper alle får en fin helg!

Happy weekend!

I MIN VESKE

Jeg var på Vixen blog awards i går, og dette var det som var med i min veske. Når man bare skal ha med seg en liten veske på fest kan det være utfordrende å få med seg det man egentlig har lyst å ha med. Ting jeg alltid har med meg: en blushkost med rouge allerede på (jeg sveiper den over rougen et par ganger før jeg putter den i vesken), en concealerstick som jeg enkelt påfører med en qtips om jeg skulle få behov for å dekke over noen urenheter i løpet av kvelden eller bare ta en liten touch up under øynene om mascaraen drysser. Qtips, som er gull verdt i enhver sminkesituasjon og perfekte til å ordne kjapt på en eyeliner som har glidd litt


utover. En halv kam, som jeg har knekt av slik at jeg alltid har muligheten for å børste håret, en hårstrikk eller fin hårspenne om jeg skulle få akutt behov for å sette opp håret i stedet, lipgloss i en sterk farge gjør at man ikke trenger å ha så mye sminke på seg ellers, og litt kontanter. Cash is king! Det er alltid lurt å ha med litt kontanter i tilfelle man skal betale i en garderobe som ikke tar kort, betale sin del av taxiregningen uten å måtte overføre penger hit og dit, eller bare spandere en drink på noen.

I tillegg er alltid mobilen med. Hva er deres must i den lille vesken eller clutchen?

LEPPEPOMADE

Om vinteren får jeg veldig fort tørre og sprukne lepper. Sesderma sin lip balm gjør de friske og fine igjen og jeg husker å alltid smøre lepper både morgen og kveld med denne. I tillegg varer den nesten for evig, men når den etter flere måneder er tom klipper jeg den alltid opp, så varer den i noen dager til. På farten har jeg de siste månedene hatt den deilige kiss mixen fra Eve Lom på leppene. Den gjør de god og myk og kissable og gir et veldig godt grunnlag for litt mer fargede glosser eller leppestifter på toppen.

Hva er din favoritt for å få myke gode lepper?

OBAGI UKE 15 og 16

Jeg er fortsatt going strong på obagiprogrammet mitt, men siden det har vært litt hektiske uker i det siste med syke små og store blir det to uker i én denne gangen. Jeg har utrolig nok bare 2 uker igjen før jeg når minimumsmålet mitt om 18 uker, men siden jeg har valgt å gå på den mildeste prosenten er det mulig jeg utvidere ukene litt for optimalt resultat. Nå er jeg jo så vant til dette, så jeg klarer det i noen uker til. De siste to ukene har vært veldig like, jeg har vært veldig tørr igjen rundt øyne og munn, og jeg har i tillegg hatt veldig tørre lepper. Det siste er nok mest pga årstiden og tørt inneklima. Jeg er fortsatt veldig fornøyd og gleder meg til å se hvordan sluttresultatet blir når jeg er ferdig.
Mens dette jeg gjør nå har vært en kur, er det desverre ingen magisk løsning for evig tid og jeg må fortsette å ta vare på huden og de gode resultatene jeg har fått etterpå. Det kommer jeg til å gjøre ved å fortsette å bruke noen av de samme produktene men kutte ned på mengde og hvor ofte jeg bruker de. Det blir rett å slett å vedlikeholde i stedet for å behandle.

Om du vil se andre obagioppdateringer fra meg kan du enten google osloinchanel+obagi og ønsket uke, eller se under kategoriknappen og velge kategori skjønnhet.

Hvordan går det med dere andre? Jeg er så spent på deres erfaringer :)

BOHO FLETTE RUNDT HELE HODET


Håret mitt er visst deprimert. Jeg har hatt mine bange anelser, for i det siste har det blitt striere og striere å håndtere et veldig elektrisk hår som ikke vil noenting. Jeg fikk anelsene mine bekreftet da jeg var hos frisøren på lørdag og han konkluderte med at håret mitt var deprimert. Jeg får være ekstra snill med det fremover og pleie det litt ekstra. Men når ikke noe annet fungerer er en rufsete bohemsk flette hele veien rundt hodet en fin løsning på en dårlig hårdag.

Jeg har halvlangt hår og hos meg går det sånn ca. akkurat rundt. Ikke er håret spesielt tykt heller så derfor blir ikke fletten så bred hos meg. Lag en kraftig sideskill og flett deg nedover, rundt og opp igjen på den andre siden. Fest fletten med en liten spenne inn under hvor den første fletten begynner. Eller ta en titt her for en litt mer nøyaktig fremgangsmåte. Jeg syns den er finest når den er litt rufsete og tilfeldig.

OBAGI UKE 14


Det har gått over 14 hele uker av Obagibehandlingen min, og den siste uken har jeg tatt inn et nytt produkt i serien. Det er en peeling fra Obagi Zo Skin Medical, og den er bort i mot usynlig. Man smører den på huden etter at man har brukt rens, den trekker inn i huden og skal være på i alt fra 1-3 timer. Når man vasker den av har huden fått en god omgang med peeling, og man sitter igjen med silkemyk hud. Ganske herlig å starte med peeling når man har hatt tørr hud mange uker i strekk. Jeg er som alltid bustete på håret, og bildene kommer rett ut fra sengen i morges. Jeg flasser fortsatt, og den siste uken har jeg som dere kan se vært veldig tørr igjen rundt øynene. Med peeling kom også noen små utbrudd til overflaten i panne og på hake denne uken, men de er allerede på god vei til å forsvinne igjen.
Jeg har blitt veldig glad i den "nye" huden min, og er forbauset over hvilken effekt gode medisinske hudpleieprodukter kan ha om man går inn for det. Det er ikke noe problem å gå uten sminke, og hele hudoverflaten har fått en jevnhet som jeg ikke har sett siden før jeg ble tenåring. Hos meg og mine 14 uker får Obagi terningkast 6.

TUTORIAL FOR BASISSMINKE FRA MAX FACTOR

 


Det er kanskje noen som husker at jeg ble sminket av Max Factor sent i november? Nå er tutorialen ferdig og du kan se den over om du har lyst. Her var jeg på min niende uke på Obagi, og dere kan se at huden har fått en veldig jevn og fin tone hele veien. Se bort fra at jeg ser trøttere ut enn noen gang, det var tenner på gang og jeg hadde ikke sovet på flere netter, eller år som det kan føles ut som av og til. I tillegg fikk jeg ikke lov til å smile, og da er det jo bare å glemme å se våken ut ;)

OBAGI UKE 13

Jeg har passert min trettende uke på obagiprogrammet mitt, og huden har gjennom alle ukene blitt jevnere, klarere og tydelig forbedret. Denne uken har jeg vært tørr og flasset som forrige uke, men de siste dagene har huden vært veldig fin helt til kvelden har meldt sin ankomst og den igjen har begynt å sprekke opp. Bildene viser hvordan huden ser ut uten noe på, hverken fuktighetskrem eller serum. Den normale fuktbalansen er i ferd med å bli gjenopprettet, og det er veldig gøy å merke den store forskjellen som har sneket seg inn i forhold til det at jeg før var fullstendig avhengig av fuktighetskrem flere ganger om dagen.

Det er mange som spør om hvilke produkter jeg bruker fra obagi. Jeg har ikke hele serien, men går på et skreddersydd opplegg med produkter tilpasset min hud, mine utfordringer og forventninger, valgt ut av Silje. Om kvelden bruker jeg clenziderm direkte på problemområder, og tretinoinkrem 0,025% sammen med blender på hele ansiktet, like inn til øynene. Jeg har dermed ikke blakket meg helt på overflod av produkter man kanskje ikke trenger. Det er trikset med å få en tilpasset kur.


Morgen og kveld renser jeg huden med en rens fra Obagi Zo Skin medical. Den store rensen varte i 12 hele uker før jeg måtte investere i en ny så den er drøy i bruk. Serumet like så. Den sølvfargede sylinderen inneholder et serum som heter Ossential og er fra Zo skin health. Det inneholder antioksidanter og pleier huden gjennom dagen. Serumet bruker jeg 1 gang om dagen og tar det på etter rens på morgenen. Den lille tuben ytterst til høyre er en pleiende øyekrem fra Zo skin medical som jeg bruker rundt øynene etter at jeg har hatt på serum om morgenen. Fuktighetskremen fra Obagi medical i midten har jeg i tilfelle rottefelle. Den bruker jeg kun av og til, og bare på de tørreste områdene om jeg skal noe og ønsker å kunne bruke litt sminke på huden. Hele poenget med obagi er at gammel hud skal av og bort, og tilfører man for mye fuktighet i denne prossessen hindrer man jobben kuren gjør, så jeg prøver å bruke minst mulig fukt og alltid bruke tretinoinkremen om natten. Over serum og øyekrem på dagen (og eventuelt litt fuktighetskrem) er det veldig lurt å bruke solfaktor 50 uansett vær.

Det er bare å spørre om det er noe dere lurer på, og det er alltid veldig gøy å høre fra andre med egne obagierfaringer også.

OBAGI UKE 12

Herlig fredag og obagippdateringsdag! At det har gått litt over 12 uker siden jeg startet på Obagi er nesten helt utrolig. Avtalen med Silje var at huden skulle bli fin til jul, og det har hun virkelig holdt. Denne uken har jeg i tillegg begynt å peele huden litt, så den har vært ekstra tørr og med et par små akneutbrudd. Det å bruke obagi er altså ikke ensbetydende med at man aldri vil få en kvise igjen, men de vil komme mye mer sjelden, og også forsvinne fortere pga at huden fornyer seg mye raskere. Uke 11 var til nå mitt høydepunkt på obagikuren, for da så jeg klart og tydelig hvordan det skal være fremover, og gleden av å ha helt jevn og fin hud uten noe sminke på er stor. Jeg går som sagt før på den aller mildeste prosenten, så om du går på en litt sterkere én vil du helt sikkert merke mer flassing. Hos meg går dette litt opp og ned, men etter rens og påføring av et dagserum holder huden stort sett hele dagen før den begynner å sprekke opp rundt munn, nese, øyne i løpet av ettermiddagen eller kvelden. Jeg er fortsatt rød ut forbi nesevingene og ned forbi munnvikene, men det er helt levelig og veldig tolererbart.


I dag tok jeg med en liten oversikt over mine første 5 uker, som må sies er de aller verste når man først begynner på en slik kur. Opp til 6-7 uker er det mye gammel hud som skal bort og man flasser mye. Mange spør om sminke, og jeg må bare si at det ofte gjør vondt verre (ikke huden for det skader ikke huden, men for selve resultatet), for det legger seg jo bare i de tørre sprekkene og resultatet vil ikke være særlig pent. De dagene man ikke er fullt så rød går det selvsagt an å bruke litt mineralpudder for å dekke over områder som er veldig røde. Men jeg tenker at man må se på det som en kur rett og slett, det er for en liten periode og da er det jo greit å få maks ut av resultatet. Hudstrukturen fortsetter å endre seg til det jevnere og til det bedre, og jeg er fantastisk fornøyd med hva obagi har gjort for huden min frem til nå. Alle de andre ukeoppdateringene hvor jeg har skrevet litt om både produkter, tips og erfaringer finner du om du googler osloinchanel+obagi+uke, eller du kan ta en titt inne på kategori skjønnhet oppe på menylinjen min.

Holder dere andre ut? Jeg blir jo så glad for å høre fra dere :)

HISTORIEN OM RINGENE OG RØDE NEGLER

                                                                                                                                                                                   sponset behandling
I dag rakk jeg endelig innom flinkeste Ewelina på Beauty Norway i sentrum for en høyst nødvendig julemanikyr. Forrige gang hadde jeg noen veldig søte krypdyr på som du kan se her, men med blanke og knallrøde negler er jeg klar for alt, til og med langrenn. Jeg liker korte superpraktiske negler, og synes at det gjør seg ekstra med rødt på når de er helt helt korte.


Det er mange som har spurt meg om jeg ikke kan fortelle litt om ringene som av og til glimter frem her inne. Og siden jeg har bukket under for presset så kan jeg jo fortelle litt. Jeg vet ikke hvor lite interessant dette er (jeg tipper veldig så skum fort gjennom), men jeg er så heldig at jeg har både en forlovelsesring og en giftering, og disse sitter på en og samme finger. Den ytterste ringen ble jeg fridd til med, og kommer med en fantastisk kjærlighetserklæring av både innsatsvilje og familieglede. Min kjære har tegnet og holdt på, og den er til slutt satt sammen av familiesmykker fra 4 generasjoner. Diamanten i midten er en gammel Cartier øredobb fra 1910 fra hans oldemor, som igjen er omkranset av diamanter nedover sidene fra hans bestefar, hans far og så fra han selv til slutt. Den betyr virkelig alt, og jeg er evig takknemlig for alt som ligger bak. Gifteringen fikk jeg faktisk velge selv (lykke på jord!), og er en ring i hvitt gull med diamanter rundt. En veldig heldig jente altså.
Det var både ringene og neglene, og om noen trenger en god negledesigner kan jeg anbefale Ewelina på det sterkeste, hun har vært min faste i flere år nå etter å ha prøvd mange forskjellige. Ta en titt på nettsiden deres for å se hvor de holder til.

OBAGI UKE 11 LIVET UTEN SMINKE

Obagihuden min fortsetter å bare bli finere og jevnere, og etter 11 uker på en obagkur er det dette sminkeløse resultatet jeg kan skilte med i dag. Bildene er som på mange av de andre oppdateringene tatt om morgenen rett etter at jeg har stått opp før huden har blitt renset. Obagi er nå min venn for livet tror jeg for så jevn og fin hud har jeg aldri hatt før. Uken har holdt seg bortimot utbruddsfri for akne og sorte prikker, og flassingen har holdt seg til området rundt øynene (dere kan se jeg er veldig tørr der) og akkurat rundt og under nesevingene.

For meg har obagi virkelig gitt resultater fra uke til uke. Etter 11 uker har jeg nå akkurat klippet over tuben med rens fra Zo skin medical for å bruke opp siste rest, og må gå til innkjøp av en ny slik i løpet av uken. Rensen har altså vart i nesten 12 uker siden denne ukesoppdateringen er litt forsinket, og er sammen med tretioninkremen det eneste som jeg hittil har måtte fornye av produkter, så produktvarighet får fine poeng fra meg. Etter at huden er renset og fått på serum har jeg disse siste to ukene også kunne ha brukt litt sminke på huden om jeg har følt for det. Har man på litt fuktighetskrem fra obagi først på de stedene man vil dekke litt til går det fint med litt concealer eller foundation under øynene eller over øyenlokk f.eks, og akkurat rundt nesen da de fleste gjerne er litt rød der.

Men til dere som fortviler over tanken om at man ikke kan bruke sminke de første ukene, så vil jeg bare si at det er verdt det. Skal du noe spesielt så kan du alltids ta en eller to dager pause fra behandlingen og ha muligheten til å sminke deg som normalt om du tilfører godt med fukt først. Men om du gjør dette hele tiden vil jo kuren ta en evighet, så ukene går mye raskere om du står i det og bare bestemmer deg for at dette skal du gjennomføre. Jeg har hvertfall fått et litt annet forhold til mitt sminkeløse selv, og når jeg nå skal ha på sminke slipper jeg å bruke tid på huden! Og selvfølelsen når det kommer til huden er på topp. Jeg har ikke blakket meg helt på produkter heller og er veldig glad for at Silje satt meg på kun de produktene jeg og min hud trengte. Det er trikset med en spesialtilpasset obagikur, gå til en som har god erfaring og vil det beste for pasientene sine.

Også er jeg veldig spent på dere andre som ligger både noen uker bak meg og også foran? Hvordan har det gått denne uken?

OBAGI UKE 10 Hvordan er det å være på en obagikur?

God morgen, god fredag og god obagidag! Hvordan har det gått i min tiende uke på obagi? Mine antagelser om at grunnen til at jeg hadde flasset så lite forrige uke var fordi jeg hadde kuttet behandlingen i to dager stemte nok. Denne uken har jeg flasset igjen, men huden holder seg fin stort sett hele dagen med bare serum på. Det er kanskje ikke så lett å se, men jeg har vært veldig tørr rundt øynene, i pannen og hele veien ved kjeven. Men jeg er så glad, for huden har også denne uken bare blitt klarere og jevnere! Disse bildene tok jeg i morges med èn gang jeg stod opp, så huden er ikke renset, men likevel klar og fin bortsett fra de tørre partiene. Obagi er helt utrolig, og jeg klarer nesten ikke å vente med å komme videre i kuren.

Huden er fortsatt litt rødlig i en trekantaktig form fra nesevingene, ut forbi munnvikene og ned til hakepartiet. Det er i dette området det har flasset mest gjennom hele kuren, og det var også dette som var mitt problemområde da jeg startet. I pannen har jeg flasset lite, men litt mer denne uken som har vært. De småkvisene som har kommet i pannen denne uken har jeg klart å få bukt med før de har blitt til et utbrudd ved å bruke clenziderm direkte på problemet morgen og kveld. Det virker som at huden reagerer mye fortere på bruken av clenziderm nå, og starter avflassingen av kviser mye raskere enn før. De tørker inn på kort tid og huden fornyer seg på en helt annen måte enn før. Aknearr har forsvunnet helt, og til og med et vannkopparr har fått en helt ny jevn overflate. Obagi er tingen, og absolutt noe jeg kan anbefale om du er ute etter noe som virkelig fungerer for huden din.

Hvordan har dere andre på obagi det? Ser dere resultatene, og klarer dere å holde ut? Jeg blir så glad for å høre hvordan det går med dere :)

Ps: om du googler osloinchanel+obagi+uke så får dere opp oppdateringer fra hver uke jeg har gått på denne kuren, samt førbilder og hvilke produkter jeg bruker.

Introducing MR. SINDRE HELGESEN

Å sette seg ned i frisørstolen og vite at håret er i trygge hender er den beste hårfølelsen man kan ha. Jeg er ikke velsignet med veldig tykt hår, og min store hårluksus innimellom er en ordentlig føn hos en god frisør. Nærmere sagt Mr. Sindre Helgesen. En skikkelig old school blowout uten for mye stive produkter og med et effortless volumresultat. Og når den lille valpen Truls er med på jobb også får jeg nesten lyst på hund i tillegg.


Jeg elsker oppdelingen i fønen og hvordan både luggen og resten får en ekstra snert i seg. Siden lille Truls kom inn i bildet har Sindre flyttet stolen sin fra Aker brygge opp igjen til Majorstuen og jobber nå på frisørsalongen Syndikatet i Vibes gate her i Oslo. Han har tidligere jobbet på bl.a Cancam, Alf og Jan Thomas studio. Han er flink til alt, og bedre enn alle andre på føn. Så om noen er på jakt etter et godt frisørtips trenger dere ikke å lete lenger :) En annen føn han gjorde på meg i sommer kan dere f.eks se her. I dag kjørte vi bare en helt casual look, men med det lille ekstra volumet jeg ikke får til hjemme selv. Men det beste med en god føn er at den holder i flere dager, og det blir ikke bedre enn det!

Jeg smelter i tillegg helt av lille veloppdragne Truls.

OBAGI UKEOPPDATERING UKE 9

Da var det på tide med ukens obagioppdatering. Jeg kan ikke tro at det har gått 9 uker allerede! Denne uken har jeg faktisk jukset for første gang, med å ha to netter uten å bruke tretioninkremen, siden jeg skulle bli sminket av Max Factor for å lage en videotutorial på onsdag og makeupartisten deres skulle ha et litt bedre underlag å jobbe med. Så det går også an om man f.eks skal noe spesielt og har lyst til å ha muligheten til å sminke seg som vanlig i julehøytiden som kommer. Da kan man altså kutte behandlingen en natt eller to, bruke fuktighetskremen til obagi etter rens og vips så har man en sminkeklar hud. Jeg får mange spørsmål om dette med sminke og Obagi, men akkurat det tror jeg faktisk er verst før man har begynt på kuren! Da tenker kanskje mange at det blir veldig vanskelig å kutte ut det daglige skjønnhetsritualet, men man blir fort vant til det, og når man ser resultatene komme så er det faktisk mange ganger jeg har droppet å kutte ut behandlingen selv om jeg skal noe, fordi jeg har lyst å bare kjøre på nå som jeg er på kuren og ikke har lyst å kaste bort tid ved å ta fri.


Denne uken har jeg knapt nok flasset (det kan jo også være pga av mine to dager med opphold), og bildene i dag er tatt på morgenen før huden er renset. Rødheten forsvinner mer og mer og aknearr har forsvunnet helt. Jeg ser stadig en forbedring i hudstrukturen, og det å gå uten sminke forbinder jeg nå stort sett bare med å se trøtt ut, for huden blir jevnere og finere for hver uke, og små akneutbrudd som kommer innimellom forsvinner fortere. Nå er det ikke noe problem å bruke hverken rouge eller øyensminke, så jeg er spent på de neste ukene og hva de vil bringe med seg. Så som jeg har sagt før, kommer du deg over de første 6 ukene blir det mye enklere etter det. Og dropper du å jukse går jo det mye fortere også.

Jeg tenkte jeg kunne si litt om produktvarighet denne gangen. Etter 9 uker har jeg fortsatt en god del igjen av rensen fra Zo Skin Medical, serumet virker som det knapt nok er rørt (bruker to lette pump hver morgen), og det er det samme med Therapeutic lotion (bruker en liten mengde etter behov direkte på problemområdene) og øyekremen. På 9 uker er dette min tredje tretioninkrem (laveste prosent 0,025%), så det er den og blenderen (som man mikser sammen) det går mest av, men jeg er fortsatt på min første flaske med blender og har en god del igjen der også. Så jeg er positivt overrasket i forhold til produktbruk og hvor lenge produktene varer. Dette er bonusen med å få en skreddersydd obagikur for akkurat sin hudtype. Får du kyndig veiledning kan du få en blanding av kun de produktene du faktisk trenger i stedet for å utsette både lommebok og hud for et opplegg man kanskje ikke har behov for, eller som gjerne ikke vil være i samsvar med de forventingene man har for hvordan det vil oppleves å være på en slik kur, og det man forventer å se som resultat både underveis og til slutt. Jeg anbefaler jo selvsagt dyktige Silje Austnes, som virkelig vet hva hun snakker om.


Ps: om du vil se de andre ukeoppdateringen mine på obagi kan du enkelt google osloinchanel+obagi uke samt tallet på ønsket uke.

TUTORIAL FOR MAX FACTOR

I dag har jeg vært på videoinnspilling sammen med Max Factor! Det er veldig morsomt å få være en av de som skal være med i en videotutorial for helt naturlig hverdagssminke fra Max Factor. De skal dele tips og triks for å finne riktig foundation og concealer, og viser bl.a litt teknikker for påføring. Jeg synes det er gøy å få sminketips selv, og jeg gleder meg til å se prosjektet ferdigsstillt. Da kommer jeg selvsagt til å legge ut den lille videosnutten her inne også, så kan dere kanskje få noen fine sminketriks til alle festlighetene fremover dere også.
Supernaturlig hverdagssminke med bare leppepomade på leppene, og om det blir for mye i hverdagen kan den jo brukes som base til fest, og heller plusses på med øyenskygge, eyeliner og ekstra rouge eller solpudder.

HJEMMELAGET LEPPESKRUBB

Jeg har ikke vært så snill med leppene mine i det siste, og de har gått for lut og kaldt vann spesielt disse siste dagene mens jeg har vært syk. Så når resultatet er tørre, og sprukne lepper er alltid en god leppeskrubb det beste middelet for å få myke og fine lepper igjen. Og du lager en fortere hjemme enn du rekker å tenke at du burde ha kjøpt en.


En teskje sukker får selskap av noen dråper olivenolje på et fat, og danner en grovkornet leppeskrubb. For å få en litt friskere smak dryppet jeg over noen dråper fra en klementinbåt. Fiks ferdig på null tid, og helt gratis. Ta du blandingen over på en liten krukke, så har du den videre også.

Ha en nydelig dag. Jeg skal prøve å få leppene i orden, for jeg skal nemlig på en litt artig innspilling i dag :) Stay tuned.

OBAGI OPPDATERING UKE 8

Jeg har jo helt glemt av ukens Obagioppdatering! Jeg har vel blitt så vant til å være på denne Obagikuren nå at jeg ikke tenker så mye over det. Men sånn har jeg stort sett sett ut den siste uken, sminkeløs og litt rød her og der. Det er ikke akkurat glamorøst å være på en slik kur, men denne uken har huden spesielt rundt øynene på begge sider blitt helt fin, og den er nesten ikke tørr lenger. Så noen dager har jeg har prøvd meg frem med litt eyeliner og øyenskygge, og det har gått helt fint. Jeg måtte le da jeg på mandag (med alle disse tingene på) fikk høre at jeg så så opplagt og fresh ut. Har du gjort noe spesielt eller?
Hormonsyklusen går sin gang hver måned, og selv en Obagikur kan ikke garantere at man aldri vil få noen utbrudd i blant. Men bonusen med Obagi er at de tørker inn mye raskere og forsvinner på et par dager. Jeg har vært litt ekstra tørr på leppene denne uken, og merket at det ikke har vært like lett å holde de i sjakk. Det har sikkert mye å gjøre med at det har blitt kaldere ute, og at jeg ikke har vært like flink å ha en leppomade i nærheten.Jeg tenkte jeg skulle dele et tips som jeg selv fikk her inne da jeg begynte på Obagi. Spesielt helt i starten (de aller første ukene) så begynner man å flasse mye. Huden blir tørr, og begynner å løsne i store flak, og det er lett å falle for fristelsen for å dra av de tørre flakene med neglene eller en pinsett. Siden huden blir veldig tynn når man holder på med en slik kur så er faren for at man drar av for mye hud altfor til stede om man gjør dette, og man kan ende opp med væskende sår. Jeg har vært veldig forsiktig med å ikke gjøre dette, og har sluppet unna både fristelsen og handlingen. Fukt heller ansiktet godt, og masser forsiktig bort den tørre huden i stedet, uten å skrubbe eller rive. Det fungerer veldig fint, og etter ca. 6 uker er man over det verste.

De andre ukeoppdateringene mine på Obagi finner dere her: uke 1, uke 2, uke 3, uke 4, uke 5, uke 6 og uke 7.

 

Hvordan går det med dere andre på Obagi?

VIL DU VINNE GLATTE LEGGER I ET HELT ÅR?

                                                                                                                                                                                                    annonse

Jeg vet ikke med dere, men jeg liker tanken på glatte legger. Selv nå på vinteren når de like ofte er gjemt under tykke strømpebukser, som bare. Det er nesten litt som pent undertøy, man føler seg så fin helt innenfra. Jeg synes alltid det er så mye bedre barberhøvler til menn, så jeg stjeler alltid både høvelen og pakker med blad fra skuffen på den andre siden på badet. Den som ikke er min, men som er så mye bedre enn min. Jeg har vært nysgjerrig på Shai høvelen lenge, siden det er den første med 6 blader som er laget for kvinner. Og vet dere, etter at jeg fikk prøve den får faktisk høvelen fra den andre siden av badet være i fred. Jeg får silky smooth bare ben etter et par minutter i dusjen. Men det beste av alt må jo være at jeg slipper å huske på å kjøpe med meg barberblad fra butikken, som jeg alltid glemmer likevel. Jeg vet ikke om de bruker brevduer, men disse bladene kommer rett hjem i postkassen! Du kan prøve Shai høvelen gratis ved å klikke deg inn på denne linken til Shai. Da får du høvel og to blad rett hjem, fri for frakt og kan teste ut selv. Og Ps: klikker du deg en gratis høvel hjem er du automatisk med i trekningen om et helt årsforbruk av barberblader! Det må jo være en veldig fin bonus :)

Jeg er en sucker for skjørt og kjoler med splitt, og når det er for kaldt til å bruke de ute, bruker jeg de inne. Ingenting er som litt glamour en helt vanlig ukedag. Jeg sier glamour, men egentlig er de like gode å gå med som pysjamasen, så det er en vinn vinn situasjon når de går stripete pysjamasbukser en høy gang og er like gode på. For å si det sånn så er det veldig godt isolert her hjemme, så det står ikke på varmen heller ;)

Lykke til :)

OBAGI OPPDATERING UKE 7

Er det sant? Det har gått ennå en hel uke til av Obagikuren jeg er på, og denne uken har huden vært litt tørrere enn forrige uke. Om morgenene før jeg har brukt rens ser huden slik ut. Det har også sprukket litt mer opp i løpet av dagen enn forrige uke, men selv om det er tørt rundt øynene har sårheten der gitt seg. Huden kjennes ikke like stiv ut lenger, og hudtonen har fortsatt å jevne seg ennå mer ut. Det er fortsatt gøy å se hvilke resultater de forskjellige ukene fører med seg synes jeg.
I pannen har jeg flasset lite hele veien, og det er visst helt normal. Så om du lurer på det kan du ta det helt med ro. Spesielt her ser jeg også at hudstrukturen har blitt veldig jevn og fin, og porer og fine linjer er mindre synlig enn noen gang. Forrige ukes Obagioppdatering, hvor jeg også har litt sminke på, kan dere forresten se HER. Der finner dere også link til alle de andre ukene og hvilke produkter fra Obagi jeg bruker.

Hvordan går det med dere andre obagiere? Klarer dere å holde ut? Jeg vet at dere kan få det til! :)

OBAGI UKE 6

Hvordan har det vært å være 6 uker på en obagikur? Jeg tok like gjerne noen nærbilder ute i går for å vise hvordan huden ser ut i dagslys, og for å vise hvordan jeg har gjort det med sminke som mascara og leppestift underveis i kuren for å veie litt opp for den røde obagihuden, som jo slettes ikke er så rød lenger. Med et lite tilbakefall med noen små akneutbrudd forrige uke, har denne uken gjort huden ennå mer jevn og ennå mer klar.

Etter rens på morgenen fra Obagi Zo skin medical, bruker jeg et serum fra samme linje, og litt øyekrem, også fra Zo skin medical. Før jeg går ut må også solfaktor 50 fra Obagi på. Man skal ikke få sol på obagihuden og da er det viktig å være godt beskyttet. Det har vært veldig rart å avvenne seg med fuktighetskrem, foundation og concealer, og det har blitt en vane å føle seg litt stram i maska. Men nå er jeg ikke så stram lenger, og huden er heller ikke så veldig tørr. De foregående ukene har jeg alltid begynt å flasse utover ettermiddagen eller tidlig kveld, men den siste uken har ansiktet nesten holdt mål til leggetid før det har sprukket litt opp rundt munn/hakepartiet og rundt øynene.

Denne uken synes jeg det er mer klart at hele huden har fått en jevnere og mye mer lik hudtone, og de røde partiene har fått en mye mer dempet rødfarge enn de har hatt. Jeg føler meg litt blek for tiden, og savner en litt rosa rouge, men jeg synes at det er gøy å vise at lepper faktisk kan gi et lite fargepop til obagiansiktet. Leppestift eller en litt sterk farge på lipglossen har vel vært mitt numero uno tips i alle obagiukene.

Jeg har kommet meg gjennom de 6 første ukene på Obagi, og har fått høre fra flere hold at det etter disse første seks blir mye enklere å holde ut fremover. Det kan jo gi et lite håp til dere som enten akkurat har begynt, eller kanskje har lyst til å begi seg ut på obagieventyret :) Om du ikke vet hva Obagi er eller går ut på kan du se før-bilder her og lese om de andre ukene mine på Obagi her: uke 2, uke 3, uke 4 og uke 5.  Sjekk gjerne ut den proffe medisinske bloggen til Silje hvor du bl.a finner mange artikler om nettopp Obagi. Det er gøy å se forandringene som kommer fra uke til uke, og jeg gleder meg bare mer og mer til å se sluttresultatet.

Hvordan går det med dere andre? Jeg blir så glad når jeg får høre hvordan dere synes det er og hvor langt dere har kommet :)

OBAGI UKE 5

Det har gått akkurat litt over 5 uker siden jeg startet på Obagi. Jeg har ikke hatt en eneste pause i behandlingen og jeg ser at hele huden er i ferd med å endre seg. I forrige uke skrev jeg at uke 4 hadde vært den beste uken på Obagi hittil. Denne uken har vært ganske lik, men med noen små akneutbrudd på hakepartiet. Jeg flasser mindre og mindre, men merker samtidig at huden er mye tynnere og mer sår. Akkurat det kjennes spesielt godt om man skal bli kysset på av en som har glemt å barbere seg f.eks ;)


Huden oppleves fortsatt som rød, spesielt rundt nese/munn, men rødheten er ikke like tydelig som den har vært, og er mest synlig rett etter rens og påføring av serum, og roer seg utover dagen. Denne uken har jeg vært litt mer sår rundt øynene enn forrige uke og jeg kjenner litt på at jeg føler meg ganske blank. Pga Obagibehandlingen føles huden stram og tørr, og jeg er blank på nestetippen og i pannen. Selv om jeg denne uken har fått noen små akneutbrudd, fører obagibehandlingen til en mye raskere avflassing av kviser og urenheter, og på den måten tørker de inn og forsvinner på kortere tid enn før.

5 uker ferdig, og jeg har begynt på den 6. Jeg er fortsatt veldig positiv, og glad for de resultatene jeg allerede ser, som mindre synlige porer, færre kviser og underliggende nupper, og aknearr som nesten ikke er synlige lenger. Det merkes også at fuktbalansen i huden er i endring, for de siste ukene har jeg heller ikke brukt noe fuktighetskrem. For meg en det en seier i seg selv.

Ser dere forskjellen fra de andre ukene? Her kan dere se uke 1, uke 2, uke 3 og uke 4.

Det er mange som har spurt hvilke produkter jeg bruker, og du kan se hvilke produkter jeg har i dette innlegget. I starten brukte jeg fuktighetskremen fra Obagi nuderm om dagen, men nå bruker jeg bare rens, serum og øyekrem fra Obagi Zo Skin Medical, Obagi clenziderm, samt Obagi nuderm blender og tretioninkrem om natten. I tillegg til dette har jeg blitt en racer til å bruke solfaktor 50 om dagen, og har gjort det siden start.

 

Det var ukens Obagioppdatering :) Det er jo fortsatt for spesielt interesserte, men jeg håper at dere andre overlever disse innleggene en liten stund også fremover.

Å KUN PAKKE HÅNDBAGGASJE

Det er noe med det å bare kunne dra med håndbaggasje når man skal fly er det ikke? Jeg setter hvertfall umåtelig pris på lange minutter spart ved både innsjekk og baggasjebånd. Så da vi var i Spania i sommer plukket jeg med meg dette hendige toalettmappesettet fra Sephora. Og siden jeg går på Obagi for tiden er det jo ikke så mye annet som skal med enn noen små pump av hver.


Jeg elsker sånne praktiske sett med forskjellige krukker og flasker til favorittproduktene dine. Det tar jo det så liten plass! Det er virkelig en drøm å reise med en så lett toalettmappe. Andre must haves for meg på tur er mascara og litt negleolje, tørrshampo og en god øyekrem. For ikke å glemme solfaktor, den er med over alt.

Og det beste av alt, du kommer hjem til en nesten urørt toalettmappe eller badehylle hjemme. Det er en herlig følelse det. Kanskje spesielt for de som har for vane å ikke pakke ut med èn gang de kommer inn dørene. Det er kanskje flere av oss? ;-)

NEGLER

Vi skriver 18 oktober i almanakken og jeg har akkurat landet i Bergen. Det snek seg faktisk med en liten maur også. Var den ikke søt? :) Jeg er jo så svak for sånne ting, små insikter eller dyr som pynt på neglene kan ikke bli feil.


Bortsett fra èn gang de siste årene har jeg gått til samme flinke negledesigner, og jeg blir alltid med henne videre. Så siden hun nå har flyttet ned til posthallen har jeg flyttet med. Hun heter Ewelina og jobber på Beauty som ligger i bakgården til den gamle posthallen. Jeg liker å gjøre litt forskjellig med neglene mine fra gang til gang, og at hun er rask i tillegg til flink er en stor bonus.

                                                                                                                                / behandlingen var jeg så heldig å bli sponset med /

OBAGI UKE 4: Hvordan er det å være på en OBAGI kur?

Denne uken på Obagi har vært mye bedre enn forrige uke. Det har som dere ser vært mye mindre flassing, og akneutbruddet fra forrige uke er borte igjen. Huden er fortsatt rød, spesielt rundt munn/hakepartiet, men det er merkbart mindre hissig farge. Det er fortsatt stivt rundt øynene, det flasser litt men det er ikke like sårt. Jeg ser selv store forbedringer i forhold til aknearr, jevnheten på hudoverflaten og at porene har blitt merkbart mindre, så jeg er fortsatt positiv!


Denne uken har jeg vært på oppfølgingskontroll hos min faste hudspesialist Silje Austnes, og vi var begge to fornøyd med resultatet så langt. Faktisk så fornøyd at vi leker med tanken om å prøve en litt sterkere tretinoinkrem etterhvert. Når det gjelder selve opplevelsen av å gå på en slik kur med flassing og rød hud, tror jeg innstillingen din har alt å si. For man ser ikke veldig pen ut de første ukene, og er man glad i å bruke sminke er det en omstilling å la være. Men når man kommer til det punktet hvor man er


villig til å prøve drastiske tiltak for å bedre en situasjon er man ofte klar for det meste. Jeg var der, og jeg var forberedt på noen tøffe huduker. Jeg sjekket kalenderen, prøvde å rydde litt i forhold til avtaler, møter og eventer de aller første ukene, og startet med vilje på en svak obagikur (Tretinoinkrem 0,025%) fordi jeg, som de fleste andre, ikke hadde tid eller anledning til å ha et obagiansikt på sitt verste i mange uker fremover. Da ønsket jeg heller å ta en ny vurdering underveis og eventuel justere styrken.   


Etter 4 uker har jeg blitt så vant til å ikke bruke foundation eller concealer at jeg nesten ikke tenker over det. Nå kommer det helt sikkert uker som føles ille ut igjen, men stort sett er det ganske levelig. Denne uken kunne jeg sikkert ha brukt litt mineralpudder også, men jeg tenker at jeg har lyst å legge alle forholdene til rett for at kuren skal virke på best mulig måte når jeg først gjør dette, så jeg går heller for mascara og leppestift når jeg tar på sminke. Litt sterke farger på leppene stjeler jo faktisk litt av fokuset på huden. Men jeg bruker helt usannsynlig lite tid på badet for tiden, og selv om det er ufrivillig er det jo en liten bonus likevel ;)

Til dere andre som akkurat har startet, eller går på Obagi: Hold ut! Det er ikke alle ukene huden min har sett ut slik den har gjort denne uken. Her kan du se uke 1, uke 2 og uke 3.

OBAGI UKE 3

Advarsel: Dette er fortsatt for spesielt interesserte, så lukk øynene om en Obagikur ikke står på ønskelisten din ;)
Ok, dette har vært den verste uken hittil på denne Obagikuren. Jeg har vært stiv i hele ansiktet og veldig rød og sår rundt øynene i motsetning til de andre ukene. Det har vært en liten oppblomstring av akneutbrudd, og jeg har ikke akkurat følt meg på mitt aller fresheste ;) Men jeg overlever, og skal holde ut! Det er bare å bite tennene sammen, det blir jo bra til slutt. Føler hvertfall at jeg ikke kan gi opp nå, og tenker at jeg kommer til å være så glad for at jeg begynte da jeg gjorde, for til jul er det hele over. Det er en fin tanke det. Det er jo store forbedringer fra før Obagi, så jeg er fortsatt positiv. Bildet over viser hvordan huden ser ut om morningen. Utover kvelden sprekker det opp på samme måte og det begynner å flasse. Bildet under viser huden etter rens med Obagi Zo skin medical om morningen og påføring av et serum fra Obagi Zo skin.


Som jeg skrev forrige uke ble huden i starten tørr selv med fuktighetskremen, men nå har jeg kuttet fuktighetskremen og har kun tatt på serum 1 gang om morningen etter rens, og ingenting annet resten av dagen hele den siste uken, for at kuren skal virke på best mulig måte uten å tilføre ekstra fukt. Det er jo nettopp det som er poenget, at gammel hud skal av og bort, og med mye fukt forhindrer man jo nettopp det. Serumet gjør at man er litt blank en stund, men huden roer seg utover morningen, og holder seg slik til sen ettermiddag/kveld. Når jeg går for sminke blir det mascara og leppestift. Fordi jeg er så stiv rundt øynene nå føler jeg at jeg ser veldig trøtt ut for tiden, men det bedres nok etterhvert :)

Ps: Silje sier at man kan gå for litt mineralpudder de dagene man har lyst til å dekke huden litt til med sminke :) Så vet dere det!

Hvordan går det med dere andre? Holder dere ut?

OBAGI UKE 2

Det er to uker siden jeg startet på en Obagikur, og uken som har gått har vært lik og også litt verre enn den første uken på Obagi. Samtidig ser jeg at hele huden er endret i både struktur og fargetone. Jeg tok disse bildene i går morges, og etter rens og serum forsvinner mye av den tørre huden og det er levelig nesten hele dagen. Om kvelden sprekker det litt opp igjen. Spesielt de tørreste partiene rundt nese og munn er veldig røde, men det roer seg litt utover dagen. Rundt øynene er det fortsatt litt rødt og tørt, men ikke på langt nær like rødt og tørt som forrige uke. Det virker som at huden der har begynt å venne seg litt til behandlingen. Det blir spennende å se utviklingen de neste ukene. Til nå er porer synlig mindre, urenheter borte og de kvisene jeg hadde da jeg begynte har tørket inn og forsvunnet.

Obagi og sminke. Det er nå to uker siden jeg har hatt noe som helst sminke på huden. Og om dere synes at jeg har sett litt ekstra trøtt ut i det siste er det fordi jeg mange dager har droppet mascaraen også. Det er mange som lurer på om det går an og sminke seg når man går på Obagi. Svaret er både ja og nei. NEI det går ikke an å ha noe på selve huden, som concealer, foundation, primer, rouge, øyenskygge etc. Ikke ser det pent ut på fordi underlaget er altfor tørt, og det gjør det hele bare ennå verre. JA det går an å ha litt farge på brynene, mascara og leppestift. De to sistnevnte er mine go to sminketips for Obagi. Mascara gir et våkent blikk og en god leppestift holder i mange timer og kan gi et fargepop til et ellers blekt obagiansikt. Så den siste tiden har jeg kanskje hatt litt ekstra fokus på sterke farger på leppene.
2 uker down, hvertfall 18 uker igjen to go. I starten ble jeg like tørr selv om jeg brukte fuktighetskremen til Obagi etter serumet, men nå virker det som om store deler av huden i ansiktet har stabilisert seg, så jeg har kuttet ut fuktighetskremen ellers i ansiktet og bruker den bare rundt munn/neseparti. Poenget med Obagi er jo at man ikke skal pøse på med fuktighet, men nettopp la kuren virke på egenhånd og la huden bli tørr slik at den skiftes ut fortere og til slutt finner tilbake til sin normale fuktbalanse som Silje sier. 


Er det noen andre som er i gang med Obagi?

FØR/ETTER BILDER OBAGI UKE 1

Jeg må advare om at dette blir for spesielt interesserte, men jeg lovet jo å fortelle litt mer om Obagi! Det er 1 uke siden jeg begav meg ut på Obagieventyret og begynte på en Obagikur. Hvordan har Obagikuren virket så langt? Jeg er stiv i maska, litt øm og sår rundt øynene, og jeg flasser. Bildene i midten tok Silje på klinikken da jeg bestemte meg for å prøve Obagi for en liten stund siden. Etter 1 uke på Obagi er jeg rød, stiv og litt sår, men det er ikke vondt. Når jeg vasker ansiktet med rens om morningen forsvinner mye av den tørre huden som dere ser på bildet under, og det ser slettes ikke så ille ut om dagen. I løpet av ettermiddagen/kvelden sprekker det litt opp igjen, men det kan jeg leve med. Det svir litt når jeg skal ha på serum etter rens, men ikke når jeg tar på tretinoinkremen om kvelden. Jeg synes dette er kjempespennende!  

Etter 1 uke:                                                                                                            (min høyre side, speilvendt i forhold til førbildene)
Før Obagi:
Jeg valgte å begynne på en Obagikur fordi huden min aldri ble den samme igjen etter et svangerskap og en hektisk barseltid med brystbetennelser, antibiotikakurer og stress. Akne ble til aknearr, og det kom stadig nye kviseutbrudd. Når jeg får sol i ansiktet kommer også pigmentflekker under øynene tydelig frem, som er et resultat av tidligere solskader. Men allerede nå ser huden min helt annerledes ut. Kviser og urenheter har tørket inn og nesten forsvunnet helt, og huden er mye glattere og jevnere. Jeg må bare si at jeg er veldig spent på fortsettelsen! Jeg fikk lov til å ta en litt snill variant av obagikuren, og jeg bruker en god mix av obagiprodukter. Noen hadde jeg fra før, også har jeg supplert med noen nye. Hvilke Obagiprodukter jeg bruker kan du se i dette innlegget.


Hva syns du, har du noen Obagitanker?


OBAGI NUDERM START

Wish me luck! Nå er tiden inne, og jeg skal i gang med en Obagi kur. Jeg er så spent! Høsten har kommet, og jeg har stålsatt meg. Siden jeg hverken har tid eller anledning til å grave meg ned eller inne i flere uker fremover, har jeg blitt satt på en litt snill variant. Jeg tar heller kuren over litt lengre tid, slik at det ikke blir så tøft, og vi kommer helt sikkert til å justere på den underveis i forhold til resultat og hverdagsliv. Jeg går til flinke Silje som har satt sammen og skreddersydd et hudpleieregime til huden min, og jeg bytter bl.a ut ZO SKIN produktene mine med den medisinske nyheten ZO Medical. Dette blir så

skummelt

gøy!

Nå blir det å være ekstra flink med faktor 50 fremover også. Sol og Obagi går ikke hånd i hånd, så jeg skal være ekstra påpasselig med solkremen. Tro meg, jeg har tatt før-bilder til dere, men de skal dere få se underveis. Jeg prøvde å lete litt på nettet etter uke for uke innlegg på Obagi kur, men google var svært spartansk med slik info. Jeg er veldig spent på før/etter resultatet selv, så planen min er å faktisk legge ut et Obagi UKE FOR UKE innlegg for hver uke som går. Så kan dere få et lite innblikk i hvordan det er å være på en slik kur, og hva dere kan forvente. Eller hva syns dere? Er Obagi noe dere har lyst til å høre mer om i månedene som kommer?

AZURBLÅ NEGLER

Må tipse dere om denne fine lakken om den ikke er i samlingen allerede. Min nyeste neglelakklove har malt neglene mine azurblå. Den er mer grønn enn blå og veldig fin metallisk. Den fikk endelig komme på etter et par måneder i skuffen på badet.. bedre sent enn aldri. Denne blir hvertfall med til copenhagen i morgen tidlig.

BETHS MEDISPA OG OBAGITANKER

Fine

Silje har vært min hudengel siden lenge før jeg ble gravid, og hun har vært så god og ha når det har stått på som verst. Hun har bl.a hjulpet meg gjennom et hudtrøbblete svangerskap, og jeg mener det, jeg har aldri hatt så fin hud som på slutten av graviditeten. Og da hormonene begynte og romstere i tiden etterpå, kom jeg nesten gråtende inn på kontoret hennes. Dette går bare ikke Silje, jeg ser ikke ut! Løsningen har jeg skrevet om før

her.

Silje har akkurat begynt på Beths Medispa på Frogner, og jeg var innom og besøkte de fine jentene der i går. Huden min har blitt utrolig mye bedre enn den var, men jeg har fortsatt endel akne arr, og får tidvis og i stressende perioder

(som jo er hele tiden) fortsatt akneutbrudd, selv om det er i mye mindre skala enn før. Jeg har lenge tenkt på det å begynne med

Obagi Nuderm, og siden jeg nå er ferdig med alt som heter amming, og i mellomtiden har spart opp til obagi produkter, har jeg endelig bestemt meg! Jeg venter i noen få uker til slik at sommeren er helt forbi, men så er jeg i gang. Det er både veldig skummelt og spennende på samme gang! Jeg har

nesten bestemt meg for å tørre og gjøre en

Obagi blue peel også først.. 

(for de som ikke vet hva det er så er det en kjemisk peeling.. HYL! jeg sa nesten bestemt meg!) det blir med andre ord en veldig spennende hudhøst!

Så jeg håper at dere kanskje har lyst og være med på Obagi opplevelsene mine underveis? Jeg tenker at jeg har lyst å vise hvordan det er både før, underveis og etter. Så om jeg blir seende helt gal ut en liten periode her inne vet dere altså hvorfor. Men det er vel aldri noen som har angret på å investere i huden sin, så det er nettopp det jeg skal gjøre. Er det noen som går på Obagi forresten?

Men det som var ennå gøyere i går var at jeg startet opp igjen med hårfjerning med laser! Jeg kom i gang litt før jeg ble gravid, og måtte selvsagt stoppe med èn gang jeg fant ut at det skulle komme en liten èn. Det var i tillegg så vondt at jeg nesten ikke syntes det var verdt det, så jeg var veldig spent da jeg fikk nyss i at de hadde en ny og bortimot smertefri laser på Beths. Jeg ble så godt tatt vare på av skjønneste Kristin von Zernichow, at jeg nesten ikke hadde lyst å gå. Og eureka, til og med pysete meg greide seg gjennom en laser session uten at jeg holdt på og gå i bakken etterpå. 40 sekund under hver arm tok det, og selv om jeg spente hele kroppen og ventet på det aller verste, gikk det helt fint både under armene og på bikinilinjen. Så det kan virkelig anbefales! Jeg er veldig spent på resultatet til slutt :)

Ps: den fine skappeljakken er det den veldig søte instagrammeren @abroch83 som har strikket til meg.. <3

 

HAVING A PRIME TIME

Jeg bruker ikke så mye foundation i hverdagen (tro meg, dette er ikke fordi jeg har perfekt hud, snarere tvert om!) men ved enkelte anledninger er det fint at sminken virkelig sitter hele dagen, som f.eks når man skal i bryllup. Så da vi var i bryllup sist fant jeg denne skatten av en primer, helt nederst i sminkepungen min. Den har vart ca. en evighet nå, men er like god ennå, og siden man bruker så lite i gangen varer den nesten evig. Smashbox photofinish  :)

EXPRESS NEGLELAKKFJERNER

Den funker! Noe så vanvittig også. Jeg ble rett og slett stående og måpe da jeg skulle teste den. Boksen lover deg neglelakkfritt resultat på 1 sekunde per negl. Særlig tenkte jeg. I was so wrong! At jeg fant den på bikbok i tillegg er jo bare veldig morsomt. Så om du som meg er glad i å variere farge og mønster på neglene er denne helt topp og ha i skapet. Vips så du er klar for en annen look og en annen feeling. Du trenger ikke finne frem bomullspads engang. Neglelakkverden går fremover dere :)

MORSOMME NEGLER

KA POW it's the weekend! :) Og det er sol og det er frokost. Dagene begynner litt vel tidlig for tiden synes jeg, og jeg begynner å anse kaffen som min beste venn. Vi er selvsagt oppe og skal prøve å planlegge dagen og morgendagen over en god frokost. Når man har hatt en hektisk uke og ikke sett så mye til hverandre er det ingenting som er bedre enn å starte helgen med en koselig kjærestefrokost. Happy lørdag, happy weekend og happy day til dere alle.

Lørdagsneglene mine har jeg ordnet med tavlemaling til negler fra dette chalkboardsettet. Så gøy! Litt morsom negleinspirasjon ..Åja visste du ikke at jeg er 14 år? :)

 

HVORDAN LAGE HÅRSLØYFE

Min aller beste bad hairday redning (når man har lyst å være bittelitt mer fresh enn en tut på hodet) er en hårsløyfe. Og det er dødslett å lage. Du har den inne på et par forsøk. Du trenger et strikk og et par hårnåler. Jeg synes igrunn den blir finere jo mer rufsete den er. Så for å demonstrere og kanskje inspirere noen til en sløyfete hårdag til uken har jeg like gjerne laget en videoforklaring :)! Det er vel alltid enklere å gjøre noe man har sett hvordan gjøres. Så under kan dere se hvordan jeg lager sløyfe i håret av håret. En hårsløyfe!

..er det stemning for flere how to do it innlegg?

Ha en feiende flott fredag! Jeg må hive meg rundt og gjøre meg klar til kveld og jenter.

SEPHORA GOLD OIL

Denne gulloljen ble med hjem fra Sephora en av feriedagene. Nydelig til sommerbrune ben i enten sandaler eller litt høyere. Akkurat passe shimmer og solfeeling. Også lukter den så godt! En blanding av kokos og sommer. En deilig shimmerolje å ha fremme på badehyllen, til varme jentekvelder med rosé i glasset.

Det er noe med et hint av shimmer over solbrun hud.

FERIENS MUST HAVES

I ferien har jeg vært ganske så casual mama. Solhatt, Obagisolkrem med faktor 50, rufsete hår, solbriller og lipgloss. En gloss med knallfarge gjør at man slipper unna med veldig mye gjør det ikke?

Mitt beste sommerkjøp i år er disse Céline solbrillene. Gode på, litt katteaktig og bare utrolig fine. Hatten er gammel, og har gjennomsomret flere år. En enkel panamahatt er det mest perfekte og praktiske tilbehøret jeg vet om på sommeren. Det er så enkelt men likevel så påkledd.

Favoritten min for tiden er nr. 169 fra Chanel.

Mine must haves i ferien.

H&M QUICK DRY VS ESSIE FAST DRY TOP COAT

Endelig! En sånn tørke kjapt spray som funker! Jeg har nok hatt mine tvil til H&M produktenes inntog på, ja... alt, men etter å ha sett denne lille rundt omkring på blogger, sist på sarastrand.no for noen dager siden, måtte jeg teste både den og den nye fine Chanel bel-argus lakken jeg fikk av kjæresten for litt siden (han er innmari flink!).

Som dere kanskje har forstått allerede, vant altså quick dry fra H&M en overlegen seier. Lakk neglene, la de tørke littegrann og spray over, vent et par sekunder og du har tørr neglelakk. Genious! Så kan du ta på et strøk til og gjøre det samme igjen. Det er vel ikke bare jeg som ALLTID ødelegger hvertfall 1 eller 2 negler hver eneste gang jeg legger ny lakk. Og så blir jeg så irritert at jeg bare tar av hele lakken.

WHAT ABOUT THOSE NAILS

Jeg er jentejentejente (om det skulle være noen tvil!) og dette er de fineste sommerneglene jeg har hatt. Ever. Spisse, morsomme og rett og slett ridicolous fine. Håper de varer og varer. Altså neglelakk er lykke på boks!

Små gleder blir til store gleder hos meg.

EYECANDY

I dag skal denne få være med ut. I vesken og på leppene. Jeg har virkelig en mann som har skjønt det! Jeg blir alltid like glad for sånne små overraskelser i hverdagen. Ting jeg ikke visste at jeg hadde lyst på engang. 

Han har helt av seg selv skjønt at det lønner seg stort få damene

på taxfreen til å velge ut de søteste små godteriene han kan ta med hjem. Det har ennå ikke slått feil, og  jeg hopper i taket hver gang.

MR. FØN

Fønt hår er toppen av lykke er det ikke! Det føles jo ut som man går rundt med en sky på hodet. I LOVE it! Og med litt tørrshampo varer jo denne sveisen i mange dager. Helt herlig. Min gode venn Sindre Helgesen har tatt steget ut og startet for seg selv, og jeg feiret med en føn på den nye salongen i dag. Jeg føler meg alltid så utrolig fresh på håret etter at jeg har vært hos han. Jeg mener det, han kan utføre mirakler med en rundbørste, det ser jo ut som jeg har masse hår! Han er god på alt det andre også altså, men er bare så utrolig mye bedre på føn enn alle andre!

KVELDEN FØR DAGEN

Dagen før dagen. Eller kvelden før dagen. Med litt rød lakk på tuppene over en beige-rosa shimmerlakk, er neglene

klare til i morgen. Bunadsskjorter er strøket og sko pusset. Sløyfebånd til håret.

Ønsker alle en nydelig dag i morgen.

THOSE EYES

Jeg har blitt så gammel at jeg må bruke øyekrem. Må må må. Og jeg sverger til denne fra Zo Skin. Jeg har krøpet til sengs, dratt øyemasken ned, og satser på at alt av jetlag har forsvunnet til i morgen tidlig. Jeg holdt meg våken både i ett og to døgn både på turen frem og nå tilbake, og håper på det beste. Nå skal det bli godt å sove nå.

Repair og anti aging. Genious. Huden min blir passet veldig godt på av Silje.

PUT A BOW ON IT

Denne sløyfen har jeg helt og absolutt fullstendig, kopiert fra en eller annen plass. Jeg husker bare ikke hvor..

(kan det ha vært instagram?) En enkel vri for litt annerledes hår. Om du har langt nok hår sitter den gjerne

litt bedre med en dobbelknute. Det er nok en gang fredag, helg, og dagen er planlagt. Til og med den lille

woc'en fra chanel skal få lov å bli med ut i dag.

Ps: det er ikke for sent å være med på den supre giveawayen hvor du kan vinne et nydelig sengesett fra Beach House. Jeg trekker i løpet av helgen.

O | B | A | G | I

Denne har vært min bestevenn siden februar. Jeg har skrevet om hudforandringer og alt det trøbbelet svangerskap og hormoner kan føre til før her. Det er heldigvis ikke alle som merker noe særlig til dette, men de som gjør det er ikke alene. Tro meg. Heldigvis finnes det produkter som hjelper. For real. Det har tatt tid, men Obagi og Zo skin produktene har ordnet opp! Og jeg er tilbake til en (stort sett) foundationløs tilværelse. Og nå gleder jeg meg til en deilig sommer. Flinke Silje. Jeg vet ikke hva jeg skulle ha gjort uten henne.

NEGLER MED BART

En herre med bart. Dere ser riktig, det ligger en bart i bunnen av koppen min. Og nå har både tomlene og lillefingrene

fått hver sin bart. Fantastisk måte å starte en fredag på spør du meg. Man blir unektelig i mye bedre humør av en bart.

Jeg fant de i en skuff på badet i går. At det går an å glemme disse! Vi har vært oppe siden hanen gol, og min kognitive

hjerne kapasitet er deretter, så jeg husker ikke eksakt hvor jeg opprinnelig fant de, men jeg kan prøve å huske tilbake

om noen lurer.

Negler med bart. I love.

CHANEL FRENZY

Påsken er over og hverdagen har startet. Innimellom små baby naps i morges har jeg lurt meg til et

strøk med denne. Chanel F.R.E.N.Z.Y i mitt neglelakkhjerte. Beige grå perfekthet i en bitteliten flaske.

Og siden jeg stjal to minutter ekstra i egentid, ble det litt rød Opi lakk ytterst. Håper dere har hatt

fine fridager der hvor dere har vært, og er klare for hverdag og vår med fornyet energi. Jeg er klar!

DIY CHANEL NEGLER

Okei da, jeg må nesten le litt av meg selv. Den ble ikke så lang denne pausen med duse negler. Rosa og grå

søthet i dag. For å lage disse søte chanel neglene trenger du et stempel, en plastik skrape og en mønsterplate.

Gi det et par forsøk, og du skal se hvor morsomt man kan ha det med et stempel og litt neglelakk. Legg på den

lakken du vil hai bunn på neglene, og vent til det har tørket. Legg lakk på mønsterplaten, skrap bort med skrapen

og skyndt deg og rull stempeletover. Før det over på neglen hvor du ønsker å ha det i en rullende bevegelse. Vent

litt, og ta på et strøk blank overlakk. Og vips så har du litt annerledes negler. Trikset er å sikte skikkelig godt inn med

stempelet slik at det blir beint plassert.

Stempel og skrape herfra, mønsterplate herfra.

BLUE EYES

Blue as can be i dag. Enkelte dager kan det være godt å friske opp med en litt annerledes look enn

det man går med til vanlig. Jeg vet ikke med dere, men jeg har en sånn fin øyenskygge palett med

hvor mange farger som helst, og jeg bruker kun ca. tre

av fargene. Alltid. Resten står urørt og venter. Forgjeves. Så jeg synes litt synd på de rett og slett. Jeg skal prøve å bli

flinkere til å variere. Dypp en vanlig øyenskyggepensel i litt vann før du tar på øyenskygge, og vips kan du lage både

skarpe og duse kajal aktige linjer i den fargen du vil. Jeg er ikke så god på kajal, så dette er min lettvinte utvei. Enkelt

og (nesten) alltid fint.

KONKURRANSE: Vinn to MD formulations produkter til hudenpsst..! Siden jeg har litt for mye å rekke over om dagene trekker jeg en heldig vinner av MD produktene i morgen
kveld. Gladnyhet ikke sant? Så tune in tomorrow for å se om du har vunnet.

Siste sjanse til å være med i trekningen om 2 MD produkter nærmer seg altså med stormskritt. Alt du
trenger å gjøre for å være med i trekningen om MD produkter og en fresh MD toalettmappe er å legge
igjen en (hyggelig) kommentar HER!

 

 

hits