MER INTERIØR

KAN DU TILGI MEG?


Er det en ting dere blir sinte på meg for her inne, så er det at jeg sjelden eller aldri klarer å skrive riktig om ting er strikket/heklet. Jeg bommer alltid. Så nå håper jeg dere tilgir meg litt, for nå har jeg virkelig tatt meg i nakken, og  i hvert fall lært meg å sy gardiner! Her har du meg altså, de to siste dagene har gått med til å sy gardiner for harde livet. At jeg aldri har sydd gardiner før, ble en morsom utfordring.

Etter god starthjelp står jeg nå på egne sy-gardiner-ben. At det å sy gardiner selv faktisk skulle være så gøy (samtidig som det er et styr uten like, som tar masse tid!), har faktisk gitt meg blod på sytann. Det er jo nesten terapi!

Så etter x antall timer med å klippe, legge inn, legge opp, dampe, sy, dampe litt til, finne en måte å sy pent på en nydelig detalj på noen av gardinene (vanskelige detaljer er jammen ikke bare bare når du er ny i spillet) , legge opp kanten mot gulvet for hånd (nei, jeg fikk ikke lov å bruke sånn teip-bånd), løpe rundt etter lille w, og dampe litt til, henger det nå klart gardiner både til stuen, barnerommet, og starten på gardiner til kontoret. I tillegg kræsjet den gamle symaskinen min jeg har arvet etter mormoren min, noe som bød på en ekstra utfordring. Jeg er så glad i den, så den har allerede fått time til service på mandag.Tekstiler gjør så mye for et rom, og jeg er så glad for å kunne hente inn igjen mye mer varme til interiøret med gardiner i flere rom nå. Jeg forelsket meg i ullgardiner for en stund siden, og har tenkt at det måtte bli et godt naturmateriale som ull når det først skulle bli mer gardiner. På gardinene til stuen og barnerommet, har jeg gått for et fantastisk ullstoff fra Country Twice. I en lys gråfarge. De henger utrolig fint, rammer inn rommet på en fantastisk måte, og stoffet er godt å jobbe med. Ull er virkelig gull, også til gardiner.

I stuen har gardinene fått en NYDELIG detalj i tillegg. Jeg stikker innom med en næremere titt på hva jeg har gjort med disse litt senere :)

Ha en super dag, jeg skal fortsette å jobbe på. Har du lyst å få en sniktitt på detaljer, og hvilken farge det skal bli på kontoret? Da må du sjekke min instastory og snap utover dagen :) Du finner meg på @tinemonsenno, og tinemonsen på Snap.

ØNSKELISTE INTERIØR


Jeg fikk et hyggelig spørsmål i går, om jeg kunne dele noen av tingene som står på ønskelisten min til interiøret her hjemme. Det er klart jeg kan! Den lyseblå tapeten er allerede bestillt, det er altså denne fargen vi skal ha på plass her hjemme i første omgang. Så nå skal mørke vegger bli mye lysere igjen. Jeg har for lengst lagt min elsk på tapet fra Thibaut, og har blitt helt hektet. Det er rett og slett vanskelig å gå tilbake til maling! Så da ble valget en strukturert tapet i stuen også. Vi har både mønster og ensfarget tapet rundt om i flere rom, og stuen skal få en ren og enkel look. Med en lys lys lys, og kald blåfarge. Det tror jeg blir superduperFINT!

Legg merke til at det ikke er alt som står på ønskelisten min som er like praktisk i hverdagen. Jeg ønsker meg en nett sofa, og denne fra Slettvoll synes jeg er helt nydelig. Men, så er det bare det at det ikke er sånn dødslett å skulle slenge seg opp i denne, og nyte filmkveld eller tacofredag. Ikke kun fordi den er hvit (jeg kommer til å elske hvite møbler så lenge jeg lever), men fordi slappe-av-faktoren ikke helt er tilstede med denne ryggløse varianten. Men øynene vil ha det øynene vil ha. Jeg digger den og lar den stå på ønskelisten!

Gardiner er virkelig tilbake, jeg har startet pent og pyntelig med soverommet. Men nå er det stuen sin tur, og der står ullgardiner på listen. Akkurat hvilken farge det blir, gjenstår å se. Men uten å fortelle for mye, tror jeg at valget er tatt. For at det ikke skal bli altfor mye forskjellige tekstiler, tror jeg at vi kommer til å gå for samme stoff både til stue, og barnerom. Så blir det en rød tråd.

I tillegg til dette er listen nesten uendelig. Lamper, tepper, sofabord og sidebord har karret seg inn på listen også. Disse får jeg heller ta en runde på litt senere :)

Ha en super dag!
 

BORDDEKKING NYTTÅRSAFTEN

I går ble et trebord pyntet med borddekking til nyttårsaften og ble om til et nyttårsbord. Om dere ser riktig godt etter er det kanskje noen som kjenner igjen både bordet og stolene. Jeg er en stor fan av å ta det man har, og når man er på et nytt sted åpner det seg gjerne andre muligheter enn hjemme. Jeg så at det tilfeldigvis lå noen skiferfliser utenfor, så jeg brukte noen av disse til å lage en løper midt på bordet, med plass til stearinlys og litt bordpynt. På den måten kunne kubbelysene stå rett ned på flisene. Rett før vi dro hjemmefra rasket jeg med meg et par tørkede blå hortensia, som gudene vet hvor lenge har stått hjemme i en vase, men det er jo nettopp det som er det fine med denne blomsten. Den varer nesten for evig. Jeg gikk ut og hentet like godt et helt bjørketre med meg inn igjen også, og det fikk akkurat plass bortover hele bordet.

Tøyserviettene jeg er så glad i får stort sett være med etter at de kom ut av dvalen sin i sommer, og i går ble de brettet og tredd inn i serviettringer i en spiss fasong til en forandring. Vi samler på porselen fra Royal Copenhagen, og til jul var vi så heldig at vi fikk nydelige dekketallerken til serviset vårt. De måtte så klart være med på det blågrå temaet som plutselig ble til underveis. Legg forresten merke til de supersøte elgglassene til vann! Herren i dette huset er nemlig litt over gjennomsnittet glad i elg. Jeg håper dere fikk noen tips til vinterborddekking. Om man ser seg litt rundt har man nok alltid noe stående hjemme eller liggende utenfor som kan brukes til bordpynt.

Jeg håper at alle hadde fine kvelder!

hits