MER INTERIØR

HVOR ER BILDET PÅ VEGGEN FRA


Hei på deg! Noen eposter, litt kaffe og en god frokost senere er jeg straks på vei ut dørene. Jeg blir vel hentet hvert øyeblikk tenker jeg, så jeg får skyndte meg å kysse på guttene som skal være igjen i byen. Jeg tar med kameraet og støvler, så er jeg vel noenlunde skodd.

Før helgen gikk jeg ørlite grann bananas på interiørfronten, og nå har ønskelisten vokst seg stor og lang igjen. Dessverre! Den ser ut til å aldri ta slutt. Jeg leter etter både tepper, sofabord og annet småplukk, men letingen er jo nesten halve morroa. Det er alltid gøy å ha et prosjekt på gang.


Det er flere som spør hvor det store blå maleriet på veggen er fra, og det kan jeg fortelle at T og jeg har malt selv. En aldri så liten collaboration på kunstfronten der altså. Utrolig nok (og heldigvis!) liker vi stort sett de samme tingene, og da er det jo veldig artig at det går an å lage slike ting sammen. Tommel opp fra meg!

Ha en herlig dag! Titt gjerne innom min instastory på @tinemonsenno på instagram om du vil være med på tur :)

HJEMME HOS OSS


Ser det slik ut akkurat nå. Selv om jeg fortsatt har noen få ting igjen på listen min før jeg kan ta helt helg, snikbegynner jeg helgen med friske blomster. Endelig gikk det an å få tak i magnolia i blomsterbutikkene også, så nå venter jeg i spenning på at de vakre grenene skal slå ut i full blomst. Et lite rundt sidebord har flyttet inn, og jeg er så fornøyd med å tilføre elementer av sort inn i de ellers fargesterke rommene våre.

Jeg har faktisk bestillt ny sofa også (måtte lottomillionene bare strømme inn sier jeg bare!), så denne våren går jeg i møte med en total stilforandring. Det er virkelig gøy. Moderne, stramt, fargerikt, og eklektisk. Det blir morro å blogge mer om interiør fremover, det har jeg savnet! Nå er inspirasjonen på plass igjen.


Jeg må huske å slenge sammen en liten bag til i morgen, før jeg har store planer om å ta kvelden med den største ro. Nyt helgen fine mennesker <3
 

PÅ BADET


GOD morgen! Jeg sitter her med en rykende varm kaffekopp, før jeg skal avgårde på yoga. Pysjamasen er byttet ut med treningstøy, og dagen er virkelig i gang. Dette nydelige været gjør underverker for kroppe og sjel hos meg i hvert fall. Og jeg elsker hvordan strømmer inn på badet om morgenen.

I går kveld trakk jeg en vinner fra konkurransen i går, og den heldige ble Sybell Agathe! Gratulerer så mye, du får en mail av meg i løpet av kort tid, så håper jeg du finner noen fine shoppingfavoritter. Jeg skal nyte resten av kaffen min før jeg slenger meg i bilen. Ha en super dag!
 

BLÅTT ER HOT


Solen skinner! Det er nydelig vær ute, og en perfekt anledning til å vise dere litt mer av leiligheten. Det blå tapetet fra Thibaut rammer inn, og gjør hele stuen lun og god. Samtidig som den setter farge på tilværelsen, og gir oss en liten bit av himmel inne. Det har blitt så fint, og vi er så fornøyde med den ganske drastiske forandringen, fra mørkt til lyst igjen.

Drømmen er en marmorplate på spisebordet, men det får vi ta etterhvert. Om jeg finner en lur måte å få til det (som ikke koster det hvite ut av øyet), lover jeg å tipse videre. Uansett, her er en skikkelig solskinnshilsen fra meg, med denne fine blåfargen.

Hvordan jeg har gjort det med disse orkidéene, kan du se i dette innlegget!

Ha en herlig dag!
 

HVORDAN PIMPE OPP GARDINENE


De fineste gardindetaljene lager du selv! Da jeg var på stoffjakt til gardiner i stuen, lå det en stoffbok med nyheter fra Casamance åpen. De villeste bordene i silke og stoff, i skjønn forening. I nydelige mønster og kombinasjoner. Noen flettet, andre rufsete som denne. Perfekt for å sy på sofaputene, for en ekstra piff, eller andre ting du har lyst å pynte litt opp. Jeg fallt for Effluve, i blått (sjokk).

Det var nok ikke meningen at denne borden skulle brukes som jeg har gjort det, sydd nedover en hel gardinlengde, men det stopper jo aldri meg fra å prøve ting. Tre lag med silke som har frynser på kanten, jeg hadde ikke sjans. Jeg bestillte 5 meter asap!


Trikset for å få den til å stå rett ut fra gardinkanten, ble å sy den et par cm inn fra siden på gardinen, slik at det kun er ca. de to ytterste frynsekantene som faktisk henger utenfor selve gardinen. På den måten sitter den godt og bøyer ikke gardinen bakover.

Etter at jeg er helt ferdig med noen andre gardiner til kontoret mitt, er det sofaputer som står på symaskinlisten min! Da skal du ikke se bort fra at jeg må innom Casamance igjen.. de hadde nemlig en nydelig flettet bord som hadde vært perfekt til en sofapute i samme stoff som gardinene.

BLOMSTERTIPS


Om du har fulgt meg en stund, har du sikkert fått med deg at en av tingene jeg bruker mest når det kommer til blomster, er store skåler fylt med orkidéer. Ikke bare er det fantastisk  å se på, det er utrolig praktisk også! Orkidéer står så lenge, og kommer igjen om man lar de stå til neste blomstring når blomstene visner.

Det var en av dere som lurte på om jeg kunne dele noen tips til hvordan jeg bruker å gjøre det med disse orkidéene, så her kommer en liten bloggpost på akkurat det. Jeg er veldig glad i ensfargede blomsteroppsatser, så det jeg gjør, er at jeg prøver å sortere ut orkideér i lignende nyanser.

5 stk orkidéer er mitt lykketall for å få til en fin oppsats. På den måten blir det en fyldig samling i skålen. Du trenger en stor skål, og jo dypere den er, jo enklere er det å skjule plastpottene til orkideene. Champagnekjølere er f.eks supre for dette formålet, for de er gjerne dypere enn andre type boller.
Trikset mitt for å balansere orkidéene i bollen, er å bruke store stener. Disse legger jeg rundt og innimellom pottene, til pottene står noenlunde støtt.

Så der har du oppskriften min på en kjempefin måte å lage en blomsteroppsats som varer i mange måneder :)

Ps: en leser tipset meg under om at det hun gjør for å skjule plastpottene, er å legge et lokk av grønne blader over. Et supert tips du kan prøve ut, om du vil gjøre deg litt ekstra flid med oppsettet, eller har en skål som ikke er helt dyp nok til å skjule pottene godt.

DØRER I SMIJERN


Smijernsdører er noe av det vakreste jeg vet. Det er mange som har lurt på hvor de fine smijernsdørene vi har hjemme er fra, og nå kan jeg vise dere enda et par nydelige dører i samme serie. Dørene er tegnet selv (Pinterest er gull for inspirasjon!), og bestillt på mål fra Metalform. Superlekkert ikke sant? Vi snakker en skikkelig dose interiørtirsdag!Jeg elsker at de kan åpnes på forskjellige måter. Noe som gjør at man kan variere uttrykket enten man har begge dører åpne, en åpen, eller begge dørene brettet inn mot veggen. Den sorte rammen går godt sammen med både nytt og gammelt, og skaper en fantastisk kontrast uansett interiør.

Nå klør det i fingrene etter å sette seg ned og tegne dører til kontoret!

EN LITEN KAFEPERLE


I dag tenkte jeg å tipse om en liten perle av et sted her i Oslo. Perfekt for å sitte å nyte en god kaffe i helgene, med de største kanel i svingene, og en haug med aviser eller en fin date med noen du er glad i. Midt på dagen. Åpent Bakeri på Skillebekk har det koseligste bakeriet jeg vet om. Med store vinduer, herlig interiør og nostalgisk miks av stoler og bord.

Min favoritt er faktisk den varme sjokoladen, så godt i vinterkulden.

Ha en herlig fredag!

NYTT UTTRYKK MED GARDINER


Hei til deg! Et kjølig, men varmt uttrykk har det blitt her hjemme med litt nytt. Jeg har byttet ut de mørke veggene, og kledd dem i en lys blå tapet fra Thibaut. Samtidig brukte jeg vinterferien på å sy gardiner. I et fantastisk grått ullstoff. De faller så fint synes jeg, og at de står både i gulvet og taket var akkurat det jeg ville.

Så du behøver ikke være redd for å gå i gang med å sy gardiner selv. Får jeg det til, får du det til! I tillegg får du dem akkurat som du vil. Jeg har rett og slett blitt litt hektet på å sy jeg! Så nå står sofaputer som neste ut.

Det har blitt en helt ny leilighet føles det ut som! Tekstiler er gull verdt når det kommer til å skape varme og kos, i interiøret. Jeg fryder meg over at det er lysere dager, og føler at våren er rett rundt hjørnet (selv om snøen ingen ende vil ta).

KAN DU TILGI MEG?


Er det en ting dere blir sinte på meg for her inne, så er det at jeg sjelden eller aldri klarer å skrive riktig om ting er strikket/heklet. Jeg bommer alltid. Så nå håper jeg dere tilgir meg litt, for nå har jeg virkelig tatt meg i nakken, og  i hvert fall lært meg å sy gardiner! Her har du meg altså, de to siste dagene har gått med til å sy gardiner for harde livet. At jeg aldri har sydd gardiner før, ble en morsom utfordring.

Etter god starthjelp står jeg nå på egne sy-gardiner-ben. At det å sy gardiner selv faktisk skulle være så gøy (samtidig som det er et styr uten like, som tar masse tid!), har faktisk gitt meg blod på sytann. Det er jo nesten terapi!

Så etter x antall timer med å klippe, legge inn, legge opp, dampe, sy, dampe litt til, finne en måte å sy pent på en nydelig detalj på noen av gardinene (vanskelige detaljer er jammen ikke bare bare når du er ny i spillet) , legge opp kanten mot gulvet for hånd (nei, jeg fikk ikke lov å bruke sånn teip-bånd), løpe rundt etter lille w, og dampe litt til, henger det nå klart gardiner både til stuen, barnerommet, og starten på gardiner til kontoret. I tillegg kræsjet den gamle symaskinen min jeg har arvet etter mormoren min, noe som bød på en ekstra utfordring. Jeg er så glad i den, så den har allerede fått time til service på mandag.Tekstiler gjør så mye for et rom, og jeg er så glad for å kunne hente inn igjen mye mer varme til interiøret med gardiner i flere rom nå. Jeg forelsket meg i ullgardiner for en stund siden, og har tenkt at det måtte bli et godt naturmateriale som ull når det først skulle bli mer gardiner. På gardinene til stuen og barnerommet, har jeg gått for et fantastisk ullstoff fra Country Twice. I en lys gråfarge. De henger utrolig fint, rammer inn rommet på en fantastisk måte, og stoffet er godt å jobbe med. Ull er virkelig gull, også til gardiner.

I stuen har gardinene fått en NYDELIG detalj i tillegg. Jeg stikker innom med en næremere titt på hva jeg har gjort med disse litt senere :)

Ha en super dag, jeg skal fortsette å jobbe på. Har du lyst å få en sniktitt på detaljer, og hvilken farge det skal bli på kontoret? Da må du sjekke min instastory og snap utover dagen :) Du finner meg på @tinemonsenno, og tinemonsen på Snap.

ØNSKELISTE INTERIØR


Jeg fikk et hyggelig spørsmål i går, om jeg kunne dele noen av tingene som står på ønskelisten min til interiøret her hjemme. Det er klart jeg kan! Den lyseblå tapeten er allerede bestillt, det er altså denne fargen vi skal ha på plass her hjemme i første omgang. Så nå skal mørke vegger bli mye lysere igjen. Jeg har for lengst lagt min elsk på tapet fra Thibaut, og har blitt helt hektet. Det er rett og slett vanskelig å gå tilbake til maling! Så da ble valget en strukturert tapet i stuen også. Vi har både mønster og ensfarget tapet rundt om i flere rom, og stuen skal få en ren og enkel look. Med en lys lys lys, og kald blåfarge. Det tror jeg blir superduperFINT!

Legg merke til at det ikke er alt som står på ønskelisten min som er like praktisk i hverdagen. Jeg ønsker meg en nett sofa, og denne fra Slettvoll synes jeg er helt nydelig. Men, så er det bare det at det ikke er sånn dødslett å skulle slenge seg opp i denne, og nyte filmkveld eller tacofredag. Ikke kun fordi den er hvit (jeg kommer til å elske hvite møbler så lenge jeg lever), men fordi slappe-av-faktoren ikke helt er tilstede med denne ryggløse varianten. Men øynene vil ha det øynene vil ha. Jeg digger den og lar den stå på ønskelisten!

Gardiner er virkelig tilbake, jeg har startet pent og pyntelig med soverommet. Men nå er det stuen sin tur, og der står ullgardiner på listen. Akkurat hvilken farge det blir, gjenstår å se. Men uten å fortelle for mye, tror jeg at valget er tatt. For at det ikke skal bli altfor mye forskjellige tekstiler, tror jeg at vi kommer til å gå for samme stoff både til stue, og barnerom. Så blir det en rød tråd.

I tillegg til dette er listen nesten uendelig. Lamper, tepper, sofabord og sidebord har karret seg inn på listen også. Disse får jeg heller ta en runde på litt senere :)

Ha en super dag!
 

BORDDEKKING NYTTÅRSAFTEN

I går ble et trebord pyntet med borddekking til nyttårsaften og ble om til et nyttårsbord. Om dere ser riktig godt etter er det kanskje noen som kjenner igjen både bordet og stolene. Jeg er en stor fan av å ta det man har, og når man er på et nytt sted åpner det seg gjerne andre muligheter enn hjemme. Jeg så at det tilfeldigvis lå noen skiferfliser utenfor, så jeg brukte noen av disse til å lage en løper midt på bordet, med plass til stearinlys og litt bordpynt. På den måten kunne kubbelysene stå rett ned på flisene. Rett før vi dro hjemmefra rasket jeg med meg et par tørkede blå hortensia, som gudene vet hvor lenge har stått hjemme i en vase, men det er jo nettopp det som er det fine med denne blomsten. Den varer nesten for evig. Jeg gikk ut og hentet like godt et helt bjørketre med meg inn igjen også, og det fikk akkurat plass bortover hele bordet.

Tøyserviettene jeg er så glad i får stort sett være med etter at de kom ut av dvalen sin i sommer, og i går ble de brettet og tredd inn i serviettringer i en spiss fasong til en forandring. Vi samler på porselen fra Royal Copenhagen, og til jul var vi så heldig at vi fikk nydelige dekketallerken til serviset vårt. De måtte så klart være med på det blågrå temaet som plutselig ble til underveis. Legg forresten merke til de supersøte elgglassene til vann! Herren i dette huset er nemlig litt over gjennomsnittet glad i elg. Jeg håper dere fikk noen tips til vinterborddekking. Om man ser seg litt rundt har man nok alltid noe stående hjemme eller liggende utenfor som kan brukes til bordpynt.

Jeg håper at alle hadde fine kvelder!

hits