MER INTERIØR

SOMMER I OSLO


Har dere det fint? For noen deilige dager det er, denne uken nyter vi slaraffenlivet mens T er på jobb. Og med et par sieastaer fra hans side midt på dagen, har vi jammen kost oss med noen gode lunsjer sammen også. Jeg skal til å dekke bordet ute igjen, for med familie på besøk har vi invitert på middag fra grillen i kveld. De bakte potetene begynte T på allerede i formiddag, så jeg gleder meg!

I dag kom også den første flekken på den hvite sofaen.. bare for å holde dere oppdatert alså (bare slutt å les nå om du ikke har lyst å bruke tiden til å lese om en sofa). Bare i går svarte jeg til en av dere som spurte hvordan det gikk med den, at det utrolig nok hadde gått fint til nå. Jeg må ha glemt å banke i bordet. - Jeg så i øyekroken at hunden var luftbåren. På vei opp i sofaen svevde den i noen lange sekunder før jeg rakk å rope nei. Med hjertet i halsen (jeg er jo lettere hysterisk når det kommer til den sofaen), måtte jeg sjekke hvordan det gikk. Flekken stirret hånlig opp mot meg.. Tips til flekkfjerning tas i mot med takk.

/ Kjole Zara / veske Cult Gaia /  belte gucci / solbriller Lindex / smykker Pieces Uniques /


Nyt kvelden!

STAYCATION


Hei til deg, har du hatt en fin start på uken? Jeg er helt inne i staycation mode, og nyter noen fine dager sammen med minstemann. Pulsen har senket seg og alt går litt saktere. For en lykke det er å bare tusle rundt barføtt, og ha noen dager hjemme. I dag fikk jeg til og med en halvtime her ute med en kaffe og et magasin, hallo tilværelsen med litt større barn! Vi løper rundt i hagen, vanner blomster og ordner ute. Dette kan jeg virkelig bli vant til- staycation anbefales.


Det merkes så godt at det er midt i fellesferien nå, hele byen har tatt fri virker det som :)
 

NYTT TEPPE PÅ PLASS
I forrige uke kom denne herligheten på plass, et nesten fire meter stort sisal teppe. Jeg har gått for sisal tepper på både soverom og barnerom, og bestemte meg raskt for at det måtte bli et i samme stil i stuen. Etter å hatt ulike persiske tepper i noen år, måtte de få fred for solen. Sol er jo alle møblers (og stoffers) verste fiende. Så for å ikke bleke dem mer har de fått en velfortjent pause fra solen.

Utfordringen var å få det nye teppet stort nok, for jeg ville så veldig gjerne ha plass til både sofa og to stoler uten at de "falt" utenfor teppet. Løsningen ble å bestille teppe på mål fra Teppeabo, slik at det passet akkurat. På sisal tepper er det ofte vanlig å kante dem med en annen farge, eller stoff, men jeg var ute etter den enkleste og mest sømløse looken. Så jeg gikk for noe som heter overlock i stedet. Da blir teppet kantet med seg selv på en måte. Dårlig forklart her altså, men da sys kantene uten å få en ekstra bord rundt teppet.

GLASSKÅR OG HJEMMEKONTORHar du hatt en fin start på uken? Jeg er forkjølet om dagen, og må le, for her sitter jeg med den ene foten høyt i tillegg. Litt ute av spill kan du si. Det er som om jeg skulle hatt glasskår inne i foten. Slike ting er selvfølgelig livsfarlig å google, for da tror man jo at man må amputere asap!

Så etter å ha humpet rundt (bokstavelig talt) den siste uken, startet jeg uken med hjemmekontor. Jeg satser på at en rolig dag hjelper godt på formen. Uansett, denne uken skal jeg på teppejakt. Det er mye som kan gjøres på nett, men akkurat tepper må tas og føles på synes jeg. Lover å tipse om jeg klarer å finne det jeg ser for meg!  
 

UTEPLASSEN VÅR


Om sommeren flytter vi ut! Selv om været er så som så, har jeg lyst å vise deg hvordan vi har det ute for tiden. Det er alltid så luksus med denne deilige uteplassen når sommeren kommer, og jeg elsker å holde på ute. De store krukkene har blitt fylt med blomster, og trær og blomster som har overvintret har fått skikkelig sving på seg etter vinteren.
Vi har hatt en kjempefin lørdag så langt, og nå sitter jeg her og tripper for jeg må rekke å hive meg i dusjen før vi er invitert bort på middag. Sommerkveldene er et faktum!

Nyt helgen!
 

EN SORT DETALJ


Der kom fredagen, helgen og roen. Ah, jeg håper du har en fin helg foran deg, og kan riste av deg jobbuken som har vært. Fredager er like fantastiske hver gang de kommer, det er noe spesielt som ligger i luften hele dagen på en måte. Jeg har løpt mellom møter i dag i regnet i dag, og krysser fingrene for at helgen kommer med solen yr lover. 


Jeg har forresten tatt en liten runde og byttet ut de hvite stearinlysene mine med sorte. En kjempeenkel vri for en annerledes look. Nyt helgen!

You'll find me here! Ah, Fridays are always something special aren't they? Nothing beats coming home after a long day, and knowing you have the weekend off. I've taken it upon myself to switch things around, and I've opted for black candles instead of white. A great detail that kind of grows on you.

 

HEI MANDAG


Det er ingenting jeg heller skulle ha gjort, enn å starte dagen her, med et magasin og en rykende kaffekopp. Akkurat det får vente, for en spennende ny uke står for døren. Nå er det bare to uker til barnehagen har sommerferie også, så det gjelder å ha noen effektive dager frem til det. For etter det blir det litt roligere dager, og frokostene skal få være både lange og fine.

Så dagen i dag blir for min del tilbrakt bak en dataskjerm, og er jeg heldig klarer jeg å snike inn en treningstime før kvelden kommer. Etter en helg med utrolig dårlig vær, ble jeg så glad da jeg våknet til fuglesang og solskinn i morges! Da går pulsen automatisk opp, og det hadde vært fantastisk å starte uken med en liten styrkeøkt. Godt vær er alltid en god motivasjonsboost. Det begynner å bli en stund siden sist, så det er kanskje på tide å faktisk bruke det medlemskapet mitt på sats litt..

Ellers venter jeg på noe spennende i posten denne uken! Jeg gikk littegrann bananas med nettshopping i helgen (der ser du hva regnvær kan gjøre!!), og jeg er så spent på om det som dukker opp på døren er like fint i virkeligheten som jeg tror. Gleder meg til å vise dere!

Ha en super mandag!

I have an exciting work week ahead, and even though I would love starting the day here (with a coffee and a magazine), I'll revisit that activity later. I'm lucky I'll get in a workout too. I don't know why, but there's something about waking up to sunshine and bird chirping. It always seems to boost my motivation. Anyway, I have just a couple of weeks until daycare is out for summer, so I have to be a good worker bee until then.

At least I have a very special shipment on my way, with estimated delivery time today! I can't wait to show you.

 

ET SIDEBORD PÅ BUDSJETT


Det har dukket opp litt nytt innmellom her hjemme, og et sort sidebord flyttet inn for ikke så altfor lenge siden. Jeg har savnet et lite bord som dette ved siden av sofaen, med plass til magasiner og kaffekoppen. Og nå flytter jeg stadig rundt på hvor jeg vil ha det. Så fornøyd! I tillegg var det et skikkelig budsjettkupp, som jeg fant på Skeidar.Helt fra forrige torsdag har uken vært litt mer hektisk enn vanlig, og med middager nesten hver kveld, kjenner jeg at det skal bli godt med en rolig fredagskveld. Da skal jeg lande akkurat her!

Nyt kvelden

My latest budget obsession for our home is this black side table from Skeidar. I've missed a table like this, a place to put my coffee and magazines. Or fresh flowers and a pile of books. And a little while ago this black beauty moved in. Now I'm constantly moving it around. You've probably already seen in around our home if you follow the blog.

After a week (and weekend) with dinners every night, I'm really looking forward to a slow Friday night in tomorrow. You'll find me right here, at least my side table is on point.

Have a great night

STEMNINGSRAPPORT


Jeg synes alltid at pinsen er en skikkelig bonushelg, for den kommer like overraskende på hvert år. Vi har brukt dagen til å kose oss med familiebesøk, god mat og hyggelig selskap. Nå har jeg akkurat vasket opp for tredje gang, pakket inn pizzarester og slengt bena på bordet. Vi er dypt inne i House of Cards land, og det blir kveldens to do. Jeg jublet da den nye sesongen kom denne uken, det er så spennende nå! Er du i gang du også?


En liten stemningsrapport fra helgen. Den fine grenen i vasen er fra hagen, sommeren er virkelig rett rundt hjørnet. Jeg har troen!

I always think Pentacost is such a bonus holiday, beeing that it always surprises me. Every year this surprise weekend shows up, making room for family time, good food and just enjoying time with your loved ones. We've hosted like every meal this entire weekend, and now mama needs to watch her shows! I'm knee deep in season 5 of House of Cards, it's such a thriller. Have you started yet?

NYE FARGER I SPISESTUEN


De en gang så hvite spisestuestolene våre har fått nytt trekk. I en litt mer praktisk farge.. klok av skade og alt det der. De har tross alt fått hard medfart de siste årene gjennom utallige middager. Smukk så var det en helt ny look på hele spisestuen! Det er veldig gøy hva man kan forandre på en enkel måte, og nye stoltrekk er en skikkelig god fix på flekkproblemer. IKEA redder dagen (og lommeboken!)


Hvordan har dagen din vært? Jeg hadde booket inn en etterlengtet frisørtime i morges, etter å ha vært fullstendig på overtid med sveisen de siste ukene. Det er lite som slår følelsen av å dra fingrene gjennom nyklipt hår. Om jeg kunne komme kl 8? OM jeg kunne komme klokken 08, jeg hadde kommet 05.30 om det hadde gått an! Bort med ettervekst og slitte tupper (eller, de tre cm jeg turte å ta!), og inn med bra hår.

Til det kollapset i stormværet som akkurat kom. Ah, sommerNorge..

Our once upon a time very white dining chairs, were overdue for a makeover. IKEA saved the day, and with new seat covers (in a gray this time), our dining area is once again bloggable. Since getting a white sofa in our life, check that out in this post, it was time for something to give. So I decided to be a bit more practical when it comes to eating. I love the new look!

SERVIETTER MED BLOMSTERKRANS


Jeg elsker å dekke bordet, og en liten blomsterkrans rundt tøyserviettene gjør dem ekstra vakre. Nydelig på bordet i sommer, til fest, eller kanskje til bryllup? Det eneste du behøver er noen blomster eller strå utenfra, litt blomstertape eller en enkel hyssing. Fest litt blomstertape, eller en bit med hyssing rundt servietten. Fest blomstene ved å tvinne stilken rundt og rundt tapen. Begynn fra en ende, og jobb deg videre i samme retning, akkurat som når du skal binde en blomsterkrans til hodet.
Dagens lille sommertips!

I love to set the table, and I love flowers. So combining the two is a must for my table this summer. I'm fond of linen napkins, and a really nice tip for summer is making a flower wreath for you napkins like I've done here. You need a napkin of course, a piece of flower tape (or just some string), and some flowers. I find mine outside, so take a look and see if there's something you can use outside before heading to the store.

Wrap some flower tape around your napkin, and start adding flowers. Secure the flowers by wraping the stems around the tape. Start on one side, and continue around to the other side (there's no need to do flowers in the back, time saved!).

 

HVIT SOFA


Aja Baja, vita soffan! Takk for alle lykkeønskninger for den hvite sofaen vår! Det er godt mulig jeg er gal altså, så vi får se hvordan dette går. Det kommer garantert noen pledd på den asap, bare for å stagge ødeleggelsen. Om dette går fortjener jeg en medalje. 

Har du hatt en fin dag? Om du følger meg på instastory @tinemonsenno har du kanskje fått med deg at vi har vært på visning i dag (igjen)? Vår faste helgesyssel sier jeg bare. Ta en titt om du vil se hvor vi har vært i dag.

Uansett, med både puff og sofa på plass skjer det hyggelige ting her hjemme også. Jeg vet det er flere av dere som har savnet mer interiørinnlegg fra meg, og det lover jeg det kommer mer av fremover! Endelig kom både lyset, sommeren og det grønne utenfor. Da er det straks hyggeligere å vise (og ikke minst enklere å fotografere!) mer interiør også. Ha en flott kveld!

The white sofa part two! Just get used to it, you're going to see a lot of this sofa up on the blog in the near future. I love the blue and white hue, with contrasting gray. It's like looking at the sky.

If you follow me on instastory @tinemonsenno you might already know what we've been up to today? We're house hunting as ususal, check out my instastory from todays favorite. Anyway, brace yourself for lots of interior updates the next weeks.

AJA BAJA VITA SOFFAN

Nyter dere deilige fridager? Jeg har kost meg med noen fine dager sammen med familien. Vi har besøkt venner, løpt i sikksakk i hagen, grillet utallige pølser, blåst såpebobler, blitt iskald gjennom hageslangen, og invitert på hyggelige middager på terassen. Det er så fantastisk å kjenne varmen fra flisene ute, når vi setter oss ned der etter at små er i seng.

Denne uken har det også flyttet inn ny sofa til oss! Et smykke av en sofa, som jeg skal innrømme er kritthvit.. akkurat det får vi se hvordan går etter hvert. Om du har sett Solsidan husker du kanskje at Mickan og Fredde hadde samme problem? "Aja Baja, vita soffan!" Jeg må le, for det er akkurat sånn det er. "Neeeeeeeeeei, hold den jordbærisen langt unna den sofaen!" Ønsk meg lykke til!

I've been enjoying a few days off with my family, doing whatever felt right at the time. May is full of these hidden days off here in Norway, and for me it's all about spending time with the ones I love the most.

This week we also said hello to our new house guest, this sofa! It's so white I already have second thoughts (what was I thinking!!), but I've decided to push through and do what I can to make sure it stays white (ish) for as long as possible. It goes without saying, no eating over here ;)

GARDINER PÅ KONTORET


Kontoret har fått blå gardiner! De har hengt på plass en stund, og slik ser de altså ut. Jeg har sydd dem i samme stoff som hjemme, et fantastisk ullstoff fra Green Apple. Her på kontoret gikk jeg for en deilig lys blåfarge, og det har blitt så fint. At jeg skulle bli hektet på å sy gardiner er det siste jeg hadde trodd! Men sånn har det altså blitt. Symaskinen er sjeldent langt unna for tiden. Sammen med fotolamper, utstyr og en haug med fotografier.Nå skjer det mye på hjemmefronten også, i dag fikk jeg telefon om at vi får møbellevering allerede på onsdag! Jeg som har ventet meg i stykker på bl.a ny sofa, kunne nesten ikke tro det da de ringte. Jeg gleder meg SÅNN til å vise dere hvordan det blir, for det kan ikke bli annet enn bra!

Ha en super uke!

A little while ago I finished this curtain project for my office! I have to admit I'm quite proud of the result, making them myself and all. I used the same wool fabric as I did our home, but this time in a soft blue color to bring in a pop of blue. I had no idea I would get hooked on making curtains, but as you can see in the photo above, my sewing machine is never far away (it's the one to the right with the hood on).

There is so much happening at home too when it comes to furniture changes I have two deliveries coming this week and I'm beyond excited. Can't wait to show you guys!

ET TIPS TIL BORDET PÅ TAMPEN


Nei!! Jeg klarte selvfølgelig å bli syk på tampen av helgen, og hundre atsjoo senere var det plutselig straks 17. Mai! Så i år har jeg ikke rukket å komme med noen lure idéer til borddekkingen dessverre. Jeg som synes det er så gøy å pynte bordet! Uansett, jeg fikk et spørsmål om jeg kunne tipse om noe som kunne være fint å bruke på bordet i år, og der tror jeg at jeg fortsatt kan komme med et godt tips om du ikke allerede er helt ferdig med alle forberedelser.

Været er jo alt annet enn inspirerende, men jeg vil likevel tipse om at du ser deg litt rundt ute etter epletrær! Epletrær blomstrer i april og mai, og er nydelig å bruke i borddekkingen. Jeg er svak for tøyservietter, for jeg synes det gir en ekstra piff til bordet. Brett sammen en tøyserviett på langs (eller papirserviett) og legg den i midten av tallerkenen. Plasser en enkel blomstergren fra et epletre oppå der igjen. Så enkelt og delikat, med en tydelig smak av vår.

Jeg må også tipse om bloggen til Therese Knutsen for mer inspirasjon, hun har samlet en rekke nydelige tips til 17. Mai bordet i dette innlegget.


Gode gamle favoritter er som alltid margeritter, hvite syriner, nelliker eller hvite roser. Noen jordbær eller litt sløyfebånd får inn litt rødt på bordet og setter stemningen. Du kommer langt med kun litt er min mening :)

Ps: jeg er ikke ferdig med èn ting til 17.Mai, så vet du det! Da gjenstår det bare å kjøpe bunadssko til Wilhelm, en hårbøyle som hører til bunaden min (den har de garantert ikke inne noe sted), vaske og stryke bunadsskjorter, lage en rett til frokostbordet vi skal til i morgen, kjøpe is, og faktisk prøve bunaden på Wilhelm! :O Jeg lukker øynene og hopper i det med begge bena. Det er jo feiring i barnehagen i dag også, så da er det bare å stålsette seg for en hektisk dag. Jeg lover å komme innom igjen litt senere her inne i dag også! Vi ses :)
 

MOOD BOARD KJØKKEN


Slik ser kjøkken-mood-boardet mitt ut på pinterest akkurat nå! Om det går, skal vi rive en vegg som i dag separerer kjøkkenet fra stuen. På den måten får vi åpnet opp for lys og luft. Og min store hang up, en oversized kjøkkenøy. Den skal fungere til oppbevaring, benkeplass og kjøkkenbord med barstoler på den ene enden.

Selv om det aller meste er helt oppe i luften enda, er det en ting jeg vet for sikkert. Overskapene skal bort! Bak øyen hvor det i dag står bl.a kjøleskap og bokhylle, har jeg lyst å få til en hel vegg med innebygde kjøkkenskap fra gulv til tak. Så langt har jeg kommet. Så var det bare å lande på hvilke type kjøkkendører, og innmat vi skal gå for. Drømmen er å få til noe i tre, med gode skuffer og smarte oppbevaringsløsninger. I tillegg kommer farger, materialvalg til benkeplate både på øy, og en benk langs den ene veggen. Jeg elsker kontrasten av to farger, og holder en knapp på at kjøkkenet blir i en annen farge enn øyen.

Dette blir så spennende!


 

SMART OPPBEVARING AV KNIVER

Det er ikke like lett å finne et egnet sted for de beste knivene man har. Vi har en håndfull ekstra gode kniver på kjøkkenet, som vi bruker hver eneste dag. For å spare benkeplass, og unngå at de ligger og gnisser mot hverandre i en skuff, har de alle sammen fått plass under et av kjøkkenskapene. Vi har limt på plass en helt vanlig knivlist med magnet, og slenger enkelt knivene opp igjen etter vask. På den måten ser vi alltid hvilke kniver som er ledige, og hver kniv har sin plass etter bruk. Superpraktisk rett og slett.Dagens ordning & reda tips fra meg, om du mangler et egnet sted for å gjøre av knivene dine!
 

TREND ALARM: RUNDE SPEIL


Runde speil er overalt for tiden, og det er ikke uten grunn. Det er jo så fint! Jeg mangler riktignok et sted å ha det hjemme, men det har seilt til toppen av ønskelisten til kontoret. Runde speil er like fine på veggen, som når det lener seg inntil en vegg, eller står oppå en sjenk eller skap. Mitt beste interiørtips for tiden om du har lyst på noe nytt, gå for et stort rundt speil med en fin ramme! :)

FORSKJELLIGE TYPER TAPET SAMMEN


Det er så deilig hjemme nå. Lyst og fint, med masse farge. Vi har allerede rukket å bli utrolig glad i det nye blå tapetet fra Thibaut. Jeg lot det være igjen en vegg hvor vi hadde geometrisk tapet fra før (også fra Thibaut), og den ble så fin sammen med denne blå. Litt mer spill og liv ble det også.

Har du hatt en fin start på dagen? Jeg startet dagen med å dra avgårde på min sedvanlige early bird yoga time, hvor jeg klarte å gå rett på trynet i håndstående! Hah, sånn kan det gå. Jeg som er så redd for å falle fremover på akkurat den måten (kontrollfreak much..), også gikk det så bra. Så bortsett fra en litt oppskrubbet albue, var det faktisk bra det skjedde. For da fikk jeg jo se at det ikke er noe farlig likevel! Så det kan anbefales, bare kjør på og se hvor langt du kommer, faller du gjør det faktisk ingenting. Så nå skal jeg bare øve meg videre på håndstående til det sitter. Ha en herlig dag!

PÅ GANGEN


Har du hatt en fin start på uken? Jeg blir alltid litt desorientert når uken begynner på en tirsdag, men jammen var det ikke godt å være i gang i vante rutiner igjen også. Jeg ble riktignok litt deppa da vi våknet til snøfugg i luften i går morges. Så i stedet for å ligge alt for langt frempå med disse vårfølelsene mine, har jeg bestemt meg for å bare akseptere tingenes tilstand. Det er ikke vår helt enda..

På interiørfronten blir det i hvert fall mye gøy som skjer fremover. Jeg har bestilt noen nye møbler, og ukene kunne ikke ha gått saktere til levering. Den nye sofaen tror jeg kommer til å bli favorittstedet til hele gjengen, lykken er en dyp og god sofa. I tillegg har kontoret mitt blitt så fint også! Med splitter nye gardiner har hele rommet fått en myk ramme. Det lover jeg å vise mer av i løpet av uken.

Ha en strålende dag så lenge!
 

4 MÅTER Å BRUKE TAPET


Er det en ting som virkelig gjør en stor forskjell i interiøret, så er det tapet. Jeg er utrolig glad i tapet som dere sikkert vet, men det kan være litt skummelt å begi seg ut på tapetveien. Hvilken tapet skal man velge? Skal tapetet ha mønster? Skal man gå for farger, eller holde det enkelt? Det er mange spørsmål som kommer underveis. Hvor skal man legge den, og hvilken type tapet passer i hvilket rom? Her er 4 tips som jeg håper kan hjelpe deg på tapetveien!

1. Tapet på badet. Har du et lite gjestetoalett er dette f.eks et perfekt sted hvor du kan dra på med en sprek tapet. På badet er det gjerne kun en eller to vegger du kan legge tapet, og en sprek tapet med både farger og mønster vil skape et fantastisk blikkfang både for gjestene dine og deg selv. I tillegg blir prisen veldig overkommelig, siden du kun behøver en rull eller to for å dekke rommet. Luksus på budsjett!

2. Tapet på små rom. De mindre rommene i hjemmet, som soverom, skaper lune og fargerike omgivelser om de kles i tapet. Små rom tåler også mye mer, dersom du har lyst på mønster eller en sterk farge. Hold lister og dørkamer i hvitt, og du får en superfin kontrast som rammer inn rommet.

3. Tapet i taket. Nei det er ikke umulig! Tapet i taket skaper en fantastisk effekt i rommet. Noe som er spesielt fint på f.eks et barnerom, eller et hjemmekontor. Tror du meg ikke? Søk på pinterest og se alt det fine som går an å gjøre med tapet i taket. Jeg lover, du kommer til å bli inspirert!

4. Tapet på en kontrastvegg. Ved å bruke en miks av ulik tapet på ulike vegger, skaper du et interessant og dynamisk hjem. En blanding av farge og print, gjør at alt blir mye mer levende. Hjemme hos oss gjør et geometrisk tapet i stuen, at det blir både lysere og et mer spennende uttrykk enn om alt er likt. Miks og match, kontraster gjør at ting popper!

Jeg håper du fikk litt inspirasjon til å dra inn litt mer tapet hjemme! Disse fire måtene å gjøre det på er sikre vinnere hver gang :)
 

VERDENS FINESTE DRIKKEFLASKE


Altså, denne drikkeflasken! Det er sjelden jeg blir så happy for en ny vannflaske, men denne i glass fra BTLD tar kaka. T har lenge mast på meg om at det er skikkelig usunt med disse plastflaskene (ikke hjelper det på miljøet heller).. så han ble sjelden sjalu da han så denne. Jeg må faktisk kjøpe en til han også, om han ikke har rappet min før jeg rekker å snu meg.


Det er er en rist under lokket, perfekt for å slenge opp i masse godt i vannet uten å inhalere det når du drikker. Dagens lille tips om du trenger en ny vannflaske, og har lyst å være litt snillere både mot kroppen og miljøet.

God helg!

I SENGEN


Fin fredag til deg! Det er så herlig om morgenene nå, når solen kommer sakte frem og lyset flommer inn gjennom vinduene. Jeg fikk servert kaffe på sengen allerede før jeg hadde våknet i morges, og selv om klokken ikke hadde bikket seks, vekket den deilige kaffelukten meg. Så kom mini løpende inn, også lå vi bare krøllet sammen i sengen og koste oss! Hvor fantastisk er ikke det, da vet jeg at dagen blir fin.

Så bar det avgårde til påskefrokost i barnehagen, hvor selveste påskeharen kom på besøk. Du kan tro at det var stas! Like stas var det riktignok ikke da mini skjønte at jeg skulle gå etter frokosten.. så sånn er det. Det er ikke alle dager hvor ting er like greit når man kun er fire år.


Jeg har akkurat begynt på boken Wine & War. Vi fikk den i gave for en liten stund siden, og endelig kom jeg i gang. Et lite stykke utrolig historie fra andre verdenskrig. Om hvordan de franske vinprodusentene kjempet for å redde både druene sine, og vinene sine fra å falle i tyskerenes hender.

Ha en herlig dag så lenge!

PÅ GANGEN


Dette lyset! Gangen vår fikk seg en liten overhaling tidligere i vinter, og skiftet farge fra hvit til blå. Vi har brukt samme type tapet fra Thibaut både i stue, gang, kjøkken og barnerom denne gangen. Så nå har vi en gjennomgående farge som virkelig skaper liv i rommene.

Vet du hva? I dag har jeg og Wilhelm skulket! Vi tok rett og slett en fridag midt i uken. Det er luksus det! Selv om det har blitt litt jobb mellom slagene, så har vi kost oss masse både ute på ærend og hjemme. Disse små blir så fort store, og det finnes jo ikke noe hyggeligere enn å bare skru av tiden, og stjele en dag til å bare være sammen. Plutselig har han begynt på skole, og da har jeg på følelsen at tiden flyr enda fortere.


Nå står middagen på bordet, mini skal snart i seng, og jeg skal avgårde på en kveldstime med yoga om en liten time. Jeg elsker å slutte av dagen på matten, selv om jeg skal innrømme at det er hakket mer tiltak å komme seg ut igjen for å trene når kvelden kommer. Da er det praktisk å ha en stående avtale som faktisk koster penger!

Jeg håper dagen din har vært fin så langt :)

HA EN SUPER DAG


God morgen! Er du klar for fredag? Dagen min er pakket med hyggelige ting! Et intervju, en fotoshoot og en liten roadtrip er bare noe av det som står på agendaen. Etter det har jeg store planer om å hoppe i en myk badekåpe, og nyte en herlig avslappende helg sammen med T. Jeg ble nemlig overrasket med en liten weekendtur på Valentine's Day, og i dag er endelig dagen for avreise. Vi skal ikke så altfor langt, og jeg håper du vil være med? :)


En liten kjærestetur er gull verdt. Det er noe av det beste jeg vet faktisk, da roer vi helt ned og bare koser oss maks. Slike turer må vi klare å få på plass noen flere av i år, jeg gleder meg jo som bare det allerede!

Vi ses på min instastory @tinemonsenno og snap på tinemonsen :)

GOD HELG!

SOFAPUTER I ULL


Jeg har vært ute og svingt meg med symaskinen igjen, og denne gangen ble det nye sofaputer! Jeg hadde litt restestoff til overs fra gardinprosjektene mine, og dette har blant annet blitt til noen nye sofaputer. Jeg har brukt opp igjen innmaten til gamle sofaputer, og kun sydd nytt trekk over. Vips fikk sofaen en makeover, og putene tar opp igjen både stoffet og fargene til gardinene jeg har. En enkel quick fix for å gjøre om hjemme. I tillegg får man dem akkurat slik man vil!


Sofaputer er veldig kjappe å sy også. Du syr dem med maskin på tre sider, fortsetter å sy litt inn fra hver side på bunnen men lar det være igjen plass nok til å få inn selve innmaten. Så vrenger du stoffet og putter inn puten. En spisepinne er topp å bruke for å dytte selve innmaten helt inn i hjørnene. Så kan du f.eks sette inn en glidelås i bunn, eller sy igjen for hånd. Dagens tips fra meg altså, om du skulle ha en symaskin stående i boden eller i garasjen.

SNEKKERBYGD KJØKKEN


Hvem har vel ikke lyst på et skreddersydd og snekkerbygd kjøkken? Et kjøkken som passer perfekt til både hjemmet og familien? Jeg var på tur i helgen, og det var dette fine kjøkkenet som møtte meg da jeg kom inn i hjemmets hjerte.

Tradisjoner møter det moderne. Miksen mellom laftet tømmer og den skarpe stålbenkeplaten, skaper den perfekte kontrast. Kjøkkenet er bygd på mål av Kaupang Møbler, og jeg har sugd til meg masse inspirasjon. De kvadratiske skuffene har nemlig plass til flasker! Aldri mer olivenoljesøl på kjøkkenbenken, eller trøbbel med hvor man skal plassere vaser og andre høye ting. Kvinnen bak har tegnet det selv, og jeg er så imponert over hvor flink det går an å være.

Den brede stekeovnen fra SMEG er den ultimate ekstra detaljen. Ferske urter og kjøkkenredskaper i tradisjonelle krukker i keramikk fremme på benken, skaper akkurat den lille bonderomantikken man skal ha på en bondegård. Dagens kjøkkeninspirasjon, dropp overskap! 
 

LYSERE TIDER


Jeg kom hjem til bortimot sommertemperaturer i går, og både T og mini var begge i shorts! Kan vi endelig si at det faktisk er helt slutt med vinter nå? Vi har såvidt begynt å plassere ut trær, og store blomsterkrukker har fått plass i det luneste hjørnet vi har. Jeg er litt engstelig for at vi skal klare å knerte både trær og andre blomster, om det plutselig blir frost igjen. Så i påvente av enda mildere netter, er vi spesielt forsiktige med oliventrærne. De liker seg best inne om nettene enn så lenge.
Nå er det ikke lenge til terassen kan få en skikkelig overhaling heller! Dette halvåret vi går inn i nå, er intet annet enn fantastisk. Da åpner vi nemlig opp alle dører, og får et ekstra rom utenfor med spiseplass og boltreplass. Det er ikke å forrakte etter denne vinterdvalen.

Ha en herlig dag!

HVOR ER BILDET PÅ VEGGEN FRA


Hei på deg! Noen eposter, litt kaffe og en god frokost senere er jeg straks på vei ut dørene. Jeg blir vel hentet hvert øyeblikk tenker jeg, så jeg får skyndte meg å kysse på guttene som skal være igjen i byen. Jeg tar med kameraet og støvler, så er jeg vel noenlunde skodd.

Før helgen gikk jeg ørlite grann bananas på interiørfronten, og nå har ønskelisten vokst seg stor og lang igjen. Dessverre! Den ser ut til å aldri ta slutt. Jeg leter etter både tepper, sofabord og annet småplukk, men letingen er jo nesten halve morroa. Det er alltid gøy å ha et prosjekt på gang.


Det er flere som spør hvor det store blå maleriet på veggen er fra, og det kan jeg fortelle at T og jeg har malt selv. En aldri så liten collaboration på kunstfronten der altså. Utrolig nok (og heldigvis!) liker vi stort sett de samme tingene, og da er det jo veldig artig at det går an å lage slike ting sammen. Tommel opp fra meg!

Ha en herlig dag! Titt gjerne innom min instastory på @tinemonsenno på instagram om du vil være med på tur :)

HJEMME HOS OSS


Ser det slik ut akkurat nå. Selv om jeg fortsatt har noen få ting igjen på listen min før jeg kan ta helt helg, snikbegynner jeg helgen med friske blomster. Endelig gikk det an å få tak i magnolia i blomsterbutikkene også, så nå venter jeg i spenning på at de vakre grenene skal slå ut i full blomst. Et lite rundt sidebord har flyttet inn, og jeg er så fornøyd med å tilføre elementer av sort inn i de ellers fargesterke rommene våre.

Jeg har faktisk bestillt ny sofa også (måtte lottomillionene bare strømme inn sier jeg bare!), så denne våren går jeg i møte med en total stilforandring. Det er virkelig gøy. Moderne, stramt, fargerikt, og eklektisk. Det blir morro å blogge mer om interiør fremover, det har jeg savnet! Nå er inspirasjonen på plass igjen.


Jeg må huske å slenge sammen en liten bag til i morgen, før jeg har store planer om å ta kvelden med den største ro. Nyt helgen fine mennesker <3
 

PÅ BADET


GOD morgen! Jeg sitter her med en rykende varm kaffekopp, før jeg skal avgårde på yoga. Pysjamasen er byttet ut med treningstøy, og dagen er virkelig i gang. Dette nydelige været gjør underverker for kropp og sjel hos meg i hvert fall. Og jeg elsker hvordan lyset strømmer inn på badet om morgenen.

I går kveld trakk jeg en vinner fra konkurransen i går, og den heldige ble Sybell Agathe! Gratulerer så mye, du får en mail av meg i løpet av kort tid, så håper jeg du finner noen fine shoppingfavoritter. Jeg skal nyte resten av kaffen min før jeg slenger meg i bilen. Ha en super dag!
 

BLÅTT ER HOT


Solen skinner! Det er nydelig vær ute, og en perfekt anledning til å vise dere litt mer av leiligheten. Det blå tapetet fra Thibaut rammer inn, og gjør hele stuen lun og god. Samtidig som den setter farge på tilværelsen, og gir oss en liten bit av himmel inne. Det har blitt så fint, og vi er så fornøyde med den ganske drastiske forandringen, fra mørkt til lyst igjen.

Drømmen er en marmorplate på spisebordet, men det får vi ta etterhvert. Om jeg finner en lur måte å få til det (som ikke koster det hvite ut av øyet), lover jeg å tipse videre. Uansett, her er en skikkelig solskinnshilsen fra meg, med denne fine blåfargen.

Hvordan jeg har gjort det med disse orkidéene, kan du se i dette innlegget!

Ha en herlig dag!
 

HVORDAN PIMPE OPP GARDINENE


De fineste gardindetaljene lager du selv! Da jeg var på stoffjakt til gardiner i stuen, lå det en stoffbok med nyheter fra Casamance åpen. De villeste bordene i silke og stoff, i skjønn forening. I nydelige mønster og kombinasjoner. Noen flettet, andre rufsete som denne. Perfekt for å sy på sofaputene, for en ekstra piff, eller andre ting du har lyst å pynte litt opp. Jeg fallt for Effluve, i blått (sjokk).

Det var nok ikke meningen at denne borden skulle brukes som jeg har gjort det, sydd nedover en hel gardinlengde, men det stopper jo aldri meg fra å prøve ting. Tre lag med silke som har frynser på kanten, jeg hadde ikke sjans. Jeg bestillte 5 meter asap!


Trikset for å få den til å stå rett ut fra gardinkanten, ble å sy den et par cm inn fra siden på gardinen, slik at det kun er ca. de to ytterste frynsekantene som faktisk henger utenfor selve gardinen. På den måten sitter den godt og bøyer ikke gardinen bakover.

Etter at jeg er helt ferdig med noen andre gardiner til kontoret mitt, er det sofaputer som står på symaskinlisten min! Da skal du ikke se bort fra at jeg må innom Casamance igjen.. de hadde nemlig en nydelig flettet bord som hadde vært perfekt til en sofapute i samme stoff som gardinene.

BLOMSTERTIPS


Om du har fulgt meg en stund, har du sikkert fått med deg at en av tingene jeg bruker mest når det kommer til blomster, er store skåler fylt med orkidéer. Ikke bare er det fantastisk  å se på, det er utrolig praktisk også! Orkidéer står så lenge, og kommer igjen om man lar de stå til neste blomstring når blomstene visner.

Det var en av dere som lurte på om jeg kunne dele noen tips til hvordan jeg bruker å gjøre det med disse orkidéene, så her kommer en liten bloggpost på akkurat det. Jeg er veldig glad i ensfargede blomsteroppsatser, så det jeg gjør, er at jeg prøver å sortere ut orkideér i lignende nyanser.

5 stk orkidéer er mitt lykketall for å få til en fin oppsats. På den måten blir det en fyldig samling i skålen. Du trenger en stor skål, og jo dypere den er, jo enklere er det å skjule plastpottene til orkideene. Champagnekjølere er f.eks supre for dette formålet, for de er gjerne dypere enn andre type boller.
Trikset mitt for å balansere orkidéene i bollen, er å bruke store stener. Disse legger jeg rundt og innimellom pottene, til pottene står noenlunde støtt.

Så der har du oppskriften min på en kjempefin måte å lage en blomsteroppsats som varer i mange måneder :)

Ps: en leser tipset meg under om at det hun gjør for å skjule plastpottene, er å legge et lokk av grønne blader over. Et supert tips du kan prøve ut, om du vil gjøre deg litt ekstra flid med oppsettet, eller har en skål som ikke er helt dyp nok til å skjule pottene godt.

DØRER I SMIJERN


Smijernsdører er noe av det vakreste jeg vet. Det er mange som har lurt på hvor de fine smijernsdørene vi har hjemme er fra, og nå kan jeg vise dere enda et par nydelige dører i samme serie. Dørene er tegnet selv (Pinterest er gull for inspirasjon!), og bestillt på mål fra Metalform. Superlekkert ikke sant? Vi snakker en skikkelig dose interiørtirsdag!Jeg elsker at de kan åpnes på forskjellige måter. Noe som gjør at man kan variere uttrykket enten man har begge dører åpne, en åpen, eller begge dørene brettet inn mot veggen. Den sorte rammen går godt sammen med både nytt og gammelt, og skaper en fantastisk kontrast uansett interiør.

Nå klør det i fingrene etter å sette seg ned og tegne dører til kontoret!

EN LITEN KAFEPERLE


I dag tenkte jeg å tipse om en liten perle av et sted her i Oslo. Perfekt for å sitte å nyte en god kaffe i helgene, med de største kanel i svingene, og en haug med aviser eller en fin date med noen du er glad i. Midt på dagen. Åpent Bakeri på Skillebekk har det koseligste bakeriet jeg vet om. Med store vinduer, herlig interiør og nostalgisk miks av stoler og bord.

Min favoritt er faktisk den varme sjokoladen, så godt i vinterkulden.

Ha en herlig fredag!

NYTT UTTRYKK MED GARDINER


Hei til deg! Et kjølig, men varmt uttrykk har det blitt her hjemme med litt nytt. Jeg har byttet ut de mørke veggene, og kledd dem i en lys blå tapet fra Thibaut. Samtidig brukte jeg vinterferien på å sy gardiner. I et fantastisk grått ullstoff. De faller så fint synes jeg, og at de står både i gulvet og taket var akkurat det jeg ville.

Så du behøver ikke være redd for å gå i gang med å sy gardiner selv. Får jeg det til, får du det til! I tillegg får du dem akkurat som du vil. Jeg har rett og slett blitt litt hektet på å sy jeg! Så nå står sofaputer som neste ut.

Det har blitt en helt ny leilighet føles det ut som! Tekstiler er gull verdt når det kommer til å skape varme og kos, i interiøret. Jeg fryder meg over at det er lysere dager, og føler at våren er rett rundt hjørnet (selv om snøen ingen ende vil ta).

KAN DU TILGI MEG?


Er det en ting dere blir sinte på meg for her inne, så er det at jeg sjelden eller aldri klarer å skrive riktig om ting er strikket/heklet. Jeg bommer alltid. Så nå håper jeg dere tilgir meg litt, for nå har jeg virkelig tatt meg i nakken, og  i hvert fall lært meg å sy gardiner! Her har du meg altså, de to siste dagene har gått med til å sy gardiner for harde livet. At jeg aldri har sydd gardiner før, ble en morsom utfordring.

Etter god starthjelp står jeg nå på egne sy-gardiner-ben. At det å sy gardiner selv faktisk skulle være så gøy (samtidig som det er et styr uten like, som tar masse tid!), har faktisk gitt meg blod på sytann. Det er jo nesten terapi!

Så etter x antall timer med å klippe, legge inn, legge opp, dampe, sy, dampe litt til, finne en måte å sy pent på en nydelig detalj på noen av gardinene (vanskelige detaljer er jammen ikke bare bare når du er ny i spillet) , legge opp kanten mot gulvet for hånd (nei, jeg fikk ikke lov å bruke sånn teip-bånd), løpe rundt etter lille w, og dampe litt til, henger det nå klart gardiner både til stuen, barnerommet, og starten på gardiner til kontoret. I tillegg kræsjet den gamle symaskinen min jeg har arvet etter mormoren min, noe som bød på en ekstra utfordring. Jeg er så glad i den, så den har allerede fått time til service på mandag.Tekstiler gjør så mye for et rom, og jeg er så glad for å kunne hente inn igjen mye mer varme til interiøret med gardiner i flere rom nå. Jeg forelsket meg i ullgardiner for en stund siden, og har tenkt at det måtte bli et godt naturmateriale som ull når det først skulle bli mer gardiner. På gardinene til stuen og barnerommet, har jeg gått for et fantastisk ullstoff fra Country Twice. I en lys gråfarge. De henger utrolig fint, rammer inn rommet på en fantastisk måte, og stoffet er godt å jobbe med. Ull er virkelig gull, også til gardiner.

I stuen har gardinene fått en NYDELIG detalj i tillegg. Jeg stikker innom med en næremere titt på hva jeg har gjort med disse litt senere :)

Ha en super dag, jeg skal fortsette å jobbe på. Har du lyst å få en sniktitt på detaljer, og hvilken farge det skal bli på kontoret? Da må du sjekke min instastory og snap utover dagen :) Du finner meg på @tinemonsenno, og tinemonsen på Snap.

ØNSKELISTE INTERIØR


Jeg fikk et hyggelig spørsmål i går, om jeg kunne dele noen av tingene som står på ønskelisten min til interiøret her hjemme. Det er klart jeg kan! Den lyseblå tapeten er allerede bestillt, det er altså denne fargen vi skal ha på plass her hjemme i første omgang. Så nå skal mørke vegger bli mye lysere igjen. Jeg har for lengst lagt min elsk på tapet fra Thibaut, og har blitt helt hektet. Det er rett og slett vanskelig å gå tilbake til maling! Så da ble valget en strukturert tapet i stuen også. Vi har både mønster og ensfarget tapet rundt om i flere rom, og stuen skal få en ren og enkel look. Med en lys lys lys, og kald blåfarge. Det tror jeg blir superduperFINT!

Legg merke til at det ikke er alt som står på ønskelisten min som er like praktisk i hverdagen. Jeg ønsker meg en nett sofa, og denne fra Slettvoll synes jeg er helt nydelig. Men, så er det bare det at det ikke er sånn dødslett å skulle slenge seg opp i denne, og nyte filmkveld eller tacofredag. Ikke kun fordi den er hvit (jeg kommer til å elske hvite møbler så lenge jeg lever), men fordi slappe-av-faktoren ikke helt er tilstede med denne ryggløse varianten. Men øynene vil ha det øynene vil ha. Jeg digger den og lar den stå på ønskelisten!

Gardiner er virkelig tilbake, jeg har startet pent og pyntelig med soverommet. Men nå er det stuen sin tur, og der står ullgardiner på listen. Akkurat hvilken farge det blir, gjenstår å se. Men uten å fortelle for mye, tror jeg at valget er tatt. For at det ikke skal bli altfor mye forskjellige tekstiler, tror jeg at vi kommer til å gå for samme stoff både til stue, og barnerom. Så blir det en rød tråd.

I tillegg til dette er listen nesten uendelig. Lamper, tepper, sofabord og sidebord har karret seg inn på listen også. Disse får jeg heller ta en runde på litt senere :)

Ha en super dag!
 

BORDDEKKING NYTTÅRSAFTEN

I går ble et trebord pyntet med borddekking til nyttårsaften og ble om til et nyttårsbord. Om dere ser riktig godt etter er det kanskje noen som kjenner igjen både bordet og stolene. Jeg er en stor fan av å ta det man har, og når man er på et nytt sted åpner det seg gjerne andre muligheter enn hjemme. Jeg så at det tilfeldigvis lå noen skiferfliser utenfor, så jeg brukte noen av disse til å lage en løper midt på bordet, med plass til stearinlys og litt bordpynt. På den måten kunne kubbelysene stå rett ned på flisene. Rett før vi dro hjemmefra rasket jeg med meg et par tørkede blå hortensia, som gudene vet hvor lenge har stått hjemme i en vase, men det er jo nettopp det som er det fine med denne blomsten. Den varer nesten for evig. Jeg gikk ut og hentet like godt et helt bjørketre med meg inn igjen også, og det fikk akkurat plass bortover hele bordet.

Tøyserviettene jeg er så glad i får stort sett være med etter at de kom ut av dvalen sin i sommer, og i går ble de brettet og tredd inn i serviettringer i en spiss fasong til en forandring. Vi samler på porselen fra Royal Copenhagen, og til jul var vi så heldig at vi fikk nydelige dekketallerken til serviset vårt. De måtte så klart være med på det blågrå temaet som plutselig ble til underveis. Legg forresten merke til de supersøte elgglassene til vann! Herren i dette huset er nemlig litt over gjennomsnittet glad i elg. Jeg håper dere fikk noen tips til vinterborddekking. Om man ser seg litt rundt har man nok alltid noe stående hjemme eller liggende utenfor som kan brukes til bordpynt.

Jeg håper at alle hadde fine kvelder!

hits