desember 2016

BORDEKKING JUL


Der var bordet dekket. Så smått begynner vi å bli klare til morgendagen. Eller, jeg må ærlig innrømme at jeg er redd for at det spøker for hele julen for min del, men jeg håper jeg klarer å stable meg på bena. Slik at jeg i hvert fall får med meg middagen.. det skulle bli maks uflaks for min del i år, men sånn er det. Det er vanskelig å planlegge. Heldigvis er det noen fine fridager foran oss, klare for å nytes.

Siden ikke formen er på topp, var det godt å pynte bordet med ting vi allerede hadde i hus! Jeg prøver alltid å bruke ting vi allerede har, da får både hodet og kreativiteten en liten utfordring. Jeg har brukt olivengrener fra trærne vi har flyttet inn, og rosmarin (det er perfekt å plukke med en rosmarinplante fra butikken for både lukt og pynt nå i julen!). Sammen med litt andre hvite vinterblomster. Veldig enkelt, men med en vinterfin stemning til jul likevel håper jeg. Olivengrenene ble til en enkel rund krans med sort silkebånd som jeg har festet i taket. 

Litt blomstertråd gjør det enkelt å feste en gren med rosmarin rundt serviettene. En enkel og delikat touch, som i tillegg lukter godt. Jeg håper at dere har det fint der ute, og at dere får noen fine dager fremover :)


 

BITTE LILLE JULAFTEN


Hva skjedde med uken? Min kjære kunne opplyse meg om at det er lille julaften i morgen kveld allerede.. lettere sjokkert måtte jeg noe groggy sjekke telefonen, og kunne ikke annet enn konstantere at jeg har gått glipp av de siste fire dagene. Her kom influensaen nemlig ikke alene, men sammen med omgangssyke. En herlig kombo rett og slett. Så de siste dagene har blitt tilbrakt, vel, på badegulvet og i sengen. Men, derfra kan det kun gå en vei, og det er opp! Hurra!

Så flaks for meg at jeg hadde vært litt tidligere ute med forberedelser i år!  Like tidlig har jeg riktignok ikke vært å blogge disse forberedelsene, så her kommer litt juleinspo fra tidligere. I morgen skal jeg dekke bordet til jul! Med litt Michael Bublé på øret, fyr på peisen og lukten av granbar tipper jeg at formen stiger. Om du har hatt samme runde som meg i desember, håper jeg at du er i strålende form og er klar for fine dager :)
 

SKAL DU HA GJESTER I JULEN?


Skal du ha gjester i julen? Har du lyst å skjemme dem litt ekstra bort? Da er et supert tips å lage en gjestekurv. Jeg har lett litt i arkivet og funnet frem noen av mine beste juletips!

Det tar ikke langt tid å pakke en liten gjestekurv, og med minimal innsats får du gjestene til å føle seg hjertlig velkommen! Enten du skal ha gjester i løpet av julen eller på nyåret, er en gjestekurv en fin ting å gjøre klart på forhånd. Jeg synes det er hyggelig å fylle den med noen gode håndklær, myke tøfler, en badekåpe, en god såpe, magasiner etc. Du kan fylle den med hva du vil, litt sjokolade, en god bok, pepperkaker, små flasker med shampo og balsam, en ekstra pute eller noe annet hyggelig.


Det er tanken som teller (og innholdet er faktisk mindre viktig!)

DEN FINESTE STRIKKEKJOLEN


Denne kjolen! Først må jeg si hei, for jammen santen fikk jeg ikke influensaen til slutt jeg også.. jeg trodde jeg hadde ridd av stormen med syke gutter i hus i noen uker, men der tok jeg feil. Så i helgen måtte jeg kaste inn de høyhælte skoene, og ble plutselig veldig glad i sengen i stedet. Jeg tipper det ikke kun er vi som fikk det denne runden? Så nå kan det vel kun gå oppover eller? :) Jeg satser i hvert fall på å være i strålende form igjen til julen synges inn om noen dager.

Tilbake til kjolen! Til bursdagen min i høst fikk jeg en konvolutt med et kort og et målebånd i (hvor gøy gave er ikke det!). Jeg målte spent opp, lot jentene velge farge og rett før helgen fikk jeg verdens fineste strikkekjole! Fiks ferdig strikket, etter den superfine strikkeoppskriften som min gode venninne Dagny Thurmann-Moe har stått for sammen med Pickles. Hun og Nina Buzzi hadde rett og slett fått strikket en kjole til meg! Vi snakker tidenes skreddersydde bursdag/julegave, i den nydeligste isblå farge!
Om du er flink med strikkepinnene sier de at kjolen er kjempelett å lage også (I wouldn't know!). Så om du har lyst å strikke litt i julen finner du nettsiden til oppskrift og alle de fine fargene her.

Nå skal jeg sette alle kluter inn for å bli frisk asap, gode (kjerring)råd tas i mot med takk!

 

JULEBORD


I går hadde jeg dekket bordet til jentejulebord! Etter å ha ryddet opp etter gløggfest kvelden før, var det bare å finne frem tøyservietter, rene glass og sette i gang. Bordekkingen i seg selv var fryktelig enkel (mini hadde hjulpet meg med å strø over noen små stjerner, og det var i grunn det), men jeg lover å komme med noen fine juleborddekkingstips i dagene som kommer.

Vi koste oss maks med fantastisk mat, god vin og herlig selskap (det er flaks når man har en in-house-kokk som forbarmet seg over oss!), og maten stod til 10+ i stil! Om du følger meg på instastories på instagram fikk du kanskje med deg litt fra kvelden. Jeg har tatt et par ekstra kappekopper i morges for å si det sånn.. ;)


I dag står noen siste juleforberedelser på planen, det er jo så koselig å få gjort unna de siste tingene sammen! Så håper jeg vi får til en hyggelig lunsj et sted, om det ikker altfor fullt over alt i byen. I morgen er det familiejulebord også, så her går det unna. Jeg tipper jeg suser innom igjen i løpet av dagen, det hadde jo vært hyggelig å vise kjolen jeg gikk for!

Ha en super lørdag!

STYLINGTIPSET FOR T-SKJORTEN


Minne for livet. Det var ikke mye som ble med hjem fra ferie i vinter. Bortsett fra et par svømmeføtter og en ekstra snorkel, var det kun en ting som fikk være med hjem. Denne t-skjorten fikk plass i kofferten, hele veien hjem til Norge. Jeg er ikke så god på på souvenirer, men en klassisk Hard Rock Cafe t-skjorte fra Cayman Islands ble den ene tingen jeg faktisk shoppet underveis. Den skal jeg ha til jeg blir gammel (håper jeg!), det er så utrolig hyggelig når man faktisk kan ha på seg minner, for de kom strømmende tilbake med en gang den kom på hjemme.


Jeg ruller opp ermene for å få den bittelitt røffere i kantene. Det er forresten et supert triks om du har begynt å bli litt lei av de gamle t-skjortene dine. Rull opp ermene for en litt ny look.

 

HEI, HVOR DET GÅR


Det er mye morro som skjer i desember, og det kan ryke littegrann varmt innimellom. Det er sikkert flere som koste seg på luciafeiring i barnehagen i går? For noen fantastiske små stemmer og ansikt. Med glitter i håret og tente lys, var de så stolte og flinke der de kom i tog på rekke og rad. De har blitt så store også! Fra å nekte å gå med noe som helst utkledning (vi snakker alle årene til nå), til å synge av full hals og vente tålmodig på lussekattene.

Da stopper tiden litt opp, og det er innmari fint. Med saft i glassene, lussekatter i hånden og glitterbåndet på snei rundt luciakjolen.

I morgen skal vi ha gløggparty her hjemme, så da gjelder det å få på plass litt av forberedelsene før kvelden kommer for at det hele skal gå knirkefritt. Jeg håper du får en super dag!

 

STYLINGTIPS TIL BADET


På badet blir det fort rotete. Da er det godt å ha noen stylingtips i bakhodet om du skal klargjøre hjemmet ditt for salg, eller bare vil ha en skikkelig oppryddning. Det er nemlig små ting som skal til for å gjøre badet fresht! Jeg har samlet mine beste stylingtips for badet under.

LA ALT HA SIN FASTE PLASS
Både små og store overflater blir fort fulle, la såper, parfymer, hårbørster, sminkekoster og tannbørster ha sin faste plass i skapet. En fin såpe og håndkrem pynter opp ved vasken, og gjør at du får et ryddig og fresht bad.

ELEMENTER I NATURMATERIALE SOM TRE MYKER OPP
Tørrbørsting er hot som aldri før! Men selv om du ikke er en fan av å tørrbørste, vil en børste i tre pynte opp i dusjen og gjøre uttrykket mykere med tre mot harde flis. Det samme vil en såpeskål i tre gjøre, og gode svamper, eller en glasskrukke med bomull. Det er både estetisk pent, og praktisk.

BRUK HÅNDKLÆR I SAMME FARGE
Vi har alle vært der. Håndklær har en tendens til å plutselig hope seg opp i alle regnbuens farger med årene om man ikke passer litt på. Håndklær og vaskekluter i samme farge vil gjøre det ryddigere, og gi et mer helhetlig inntrykk. I tillegg er det en super unnskyldning for å rydde opp i skapene og kvitte deg med håndklær som har sett bedre dager.


GJENNOMSIKTIGE OPPBEVARINGSBOKSER TIL SMINKE
Uansett om du har liten eller stor plass, vil gjennomsiktige oppbevaringsbokser gjøre at du har full oversikt over alt av sminke og parfymer.

HENG OPP BILDER PÅ VEGGEN 
Om du ikke har lyst å borre i flisene, eller spikre opp en krok på veggen kan du unngå unødvendige skruehull ved å bruke dobbelsidig teip. Dobbelsidige teipputer finner du i de fleste jernvarehandler, til 20 kg og oppover. Innrammede print og fotografier er perfekte til badet, for å få inn farge og liv.

PYNT MED BLOMSTER PÅ BADET
Litt grønt gjør susen for å få inn litt natur på badet. Det er ikke mye som skal til, så bruk gjerne noen få blomster fra en blomsterbukett du har et annet sted, eller samle noen grønne kvister i en liten vase.

Jeg håper du fikk noen tips til badet!

11 JULEGAVETIPS TIL HAN


1/2/3/4/5/6/7/8/9/10/11

Hva skal du kjøpe til han i år? Det var noen som lurte på om jeg kunne med noen julegavetips til menn etter at jeg la ut min ønskeliste her. Jeg måtte forhøre meg litt med mennene i mitt liv, og her er 11 supre julegavetips til kjæresten, far, bror eller noen andre menn som fortjener noe skikkelig fint under treeet i år. Kniver er hot året rundt hjemme hos oss, og disse japanske knivene er helt fantastiske. De er også ganske rimelige sett i forhold til andre proffe kniver, og jeg kan med hånden på hjertet love at en slik kniv er prikken over i'en på kjøkkenet (nr 5 på listen).

Racingdrone med briller frister både for ham og meg merker jeg! Hvor gøy hadde det ikke vært å spenne på seg de virtuelle brillene og ta en flytur? Klassikere som en fin toalettmappe i skinn, sokker, undertøy og belter er klassikere for en grunn. De funker hvert år! Uansett, jeg håper du fikk litt inspirasjon til julegavene :)

BLÅMANDAG


Hei MANDAG, og hei til deg! For en helg, plutselig var det mandag uten at jeg hadde rukket innom. Med to syke gutter, og noen fotojobber som måtte gjøres ferdig på rappen i helgen, løp tiden rett og slett fra meg mellom jobb og varme panner. Ikke ble det bursdagsfeiring på meg på lørdag kveld med jentene heller! Søren altså, noen ganger koker det bare. Men, jobb er jobb og det er så gøy å få jobbe med ting jeg virkelig elsker!


I dag ble det en rolig hjemmedag på mini også, så vi er helt sikre på at Luciadagen i morgen blir tipp topp. Så puh, en liten oppdatering fra meg her for mitt lille fravær i helgen. Men, nå er jeg jammen santen tilbake! :)

Titt gjerne innom senere, det var nemlig noen som ønsket seg noen gode julegavetips til menn.. ;)

GOD HELG

Image and video hosting by TinyPic
Helgen min begynner med et boom! Med bursdagsfest i morgen kveld, og masse hyggelig planer. Det blir rett og slett en skikkelig FIN helg. Det er lenge siden jeg har ristet løs på dansegulvet med jenten, så denne helgen er veldig velkommen merker jeg.

Det er ikke så altfor lenge igjen til jul, men i år har pipa fått en helt annen lyd. Jeg er nemlig noenlunde stressfri! Selv julekortene har jeg klart å bestille i år, selv om jeg skal innrømme at de ble bestillt i går (men akkurat det er en forbedring på de tre siste kan jeg fortelle deg..). Neste uke skal vi til og med ha et lite juleparty for gode venner. Litt ferie gjorde susen for å lade opp batteriene.
Jeg stemmer forøvrig for å stresse ned med hele julen. Kutte ned på gaver, høye skuldre og heller øke kosfaktoren med total avslappning :)

Jeg håper du får en fin fredag!

VINTERENS FINESTE UNDERTØY

Annonse / LindexDet lille ekstra helt innerst. Denne lille luksusen i hverdagen som gjør at jeg føler meg ekstra fin helt ut. Det er lenge siden push up BH'er kom på hos meg, de siste årene har jeg fått øynene opp for helt andre ting. Jeg har fallt for myke spileløse bh'er og braletter, i lekre blonder med en luksuriøs følelse. Jeg har plukket ut de aller fineste, fra den nydelige julekoleksjonen ELLA M. Elegant jul på sitt beste fra Lindex, og den perfekte gave til alle som elsker å unne seg litt ekstra.

Jeg vet med meg selv at undertøy ofte blir nedprioritert, og de gangene jeg kommer hjem med noe ekstra fint gjør det så mye. Jeg håper du blir inspirert til å ta en ekstra titt i undertøysskuffen, for nå kan du unne deg noe fint med 25% på alle bh og truser hos Lindex! Klikker du deg hjem noe fra nettbutkken bruker du nettkoden 1649no
Det fine undertøyet mitt har fått selskap av noen fantastisk myke undertøyssett med shorts og singlet. En nydelig stripete pysjamas, og noen herlige kimonoer, perfekte til å slenge over skuldrene om morgenen. Med alt fra nattøy til undertøy er julegavene sikret også ;)

Du finner hele den fine undertøyskolleksjonen her. Med 25% rabatt på dameundertøy til ord. pris i butikk og på nett (nettkode: 1649no).
Kan ikke kombineres med andre tilbud og rabatter. Du får fri frakt til alle Lindex-butikker!

7 TING JEG IKKE FÅR NOK AV


Vi snakker alt fra taco til q-tips! Vi har vel alle våre svakheter, eller ting vi er oppheng i. Jeg har mange! Ting jeg rett og slett ikke får nok av. OVER KNE STØVLETTER, de er det perfekte tilbehøret både til hverdag og fest. TACO er livet, er det ikke? Hjemmelaget taco på spicy vis, ah, jeg får ikke nok. Jeg har forresten en killer oppskrift på både taco, salsa og guacamole, den finner du her.

Jeg er forøvrig storforbruker av Q-TIPS. De er perfekte til å bruke rundt øynene for å fjerne mascararester (jeg søler alltid), eller hjelpe til med en liten touch up på sminken. HUDPLEIJUNKIE som jeg er, har jeg fått en fin samling av medisinsk hudpleie med årene. Aknetrol fra zo er virkelig en livredder i toalettmappen når det kommer en kvise (eller ti).

YOGA og jeg har blitt gode venner de siste årene, og jeg kunne ikke ha tenkt meg en treningsuke uten. Det gir meg styrke, smidighet og minner meg på å stoppe litt opp i hverdagen. Det å huske å puste, og være tilstede her og nå, funker virkelig for å å skru ned stressnivået.

Et TØRKLE rundt halsen er det perfekte tilbehøret. Det pynter opp det enkleste antrekk, og gjøre susen både til hverdags og fest. Et tørkle gjør at det blir litt røffere, mens et silkesjal gir en litt softere og klassisk look.

Lukten av KAFFE om morgenen, når klokka 14 byga kommer (jeg kaller det bare det, du vet når du begynner å bli litt sigen rundt kl 14?), eller bare når som helst. Kaffe er sendt fra himmelen. Men det skjønte jeg ikke først før jeg ble godt voksen! Det vil kanskje si at det er håp for meg og rødvin også?

3 SMINKELOOKS TIL JULEBORDET


Julebordsesongen er i full gang, og her har du inspirasjon til 3 forskjellige sminkelooks! Selv om jeg ikke har for vane å ta den helt ut på sminkefronten til vanlig, er det alltid gøy å dra på litt når først partysesongen kommer. Paljetter, glitter og sotede øyne hører liksom med i denne tiden, og det er jo så gøy! Derfor har jeg lett litt i arkivet, og funnet frem igjen noen av mine favoritt sminkelooks fra de siste årene.

GLITTERØYENSKYGGE både over og under øyet gjør underverker for å dra i land kveldens party queen look. Bland gjerne en lys og en mørkere nyanse glitterøyenskygge for å skape dybde. Legg den lyseste innerst mot øyenkroken, og den mørkeste i ytterkant av øyet. Blend godt med en ren øyenskyggekost for en jevn og fin overgang. En eyeliner spikrer looken og gjør det hele enda mer wawawoom.


La EYELINEREN være midtpunktet. Jeg elsker sekstitallslooken, hvor eyelineren setter prikken over i'en. En enkel lys shimmerskygge sammen med litt highlighter akkurat under øyebrynsbenet, åpner opp blikket og gir det lille ekstra for feststemningen. Flytende eyeliner er et must for det ultimate cat eye, og her er det bare å øve seg (eller hvorfor ikke få en venninne som er flink til å gjøre det for deg!). Børst brynene på plass, putt en farget lipgloss i vesken og du er klar.


Selv om jeg ofte gjør ting veldig enkelt, har jeg noen triks på lur. RØDE LEPPER gjør mye ut av seg. På den måten får du et skikkelig blikkfang og du kan holde resten av sminken helt enkel. Trikset er en god lipliner, og en matt leppestift. Den matte leppestiften holder nemlig hele kvelden, mens den blanke vil forsvinne etter hvert. Ennå et triks er å farge inn hele leppen med liplineren før du påfører selve leppestiften. Da skal den holde både gjennom drinken og middagen ;)

Lurer du på hvilken leppestift du skal gå for? Du finner 6 av mine favoritter her.
 

DET KLØR I FINGRENE ETTER EN FORANDRING


Velkommen tirsdag! Jeg sier hei fra en helt fjern familie, vi er jetlag.no for tiden! Jeg må le av oss, for her er vi kliss våken om natten, og uhorvelig trett når det skal være dag. Vi kom hjem til flatt batteri på bilen, en postkasse overfylt av regninger (hvor kommer alle disse regningene fra?), NAF veihjelp og det ene med det andre. Vi snakker skikkelig pangstart :)

Men, ny uke ble det selvsagt, og mandagen min gikk med til noen helt andre prosjekter foran datamaskinen. Plutselig hadde det blitt kveld uten at jeg rakk innom bloggen. Men, i dag er jeg på plass igjen her inne. Med et lite gjensyn av hvordan stuen vår så ut for akkurat et år siden. Den ser akkurat lik ut i dag, og det er kanskje derfor at jeg har begynt å klø i fingrene etter en liten forandring..

Du tipper kanskje rett nå, for ja, jeg snakker om fargen på veggene! Etter å ha hatt mørkeblå vegger i stuen i noen år nå, fantaserer jeg om en litt lysere farge. Jeg har allerede bestemt meg, og valget har falt på tapet! Akkurat når jeg skal få ut fingeren og sette det nye prosjektet ut i livet, vel, det er hakket mer uklart. Det kommer til å bli så fint. Det blir en spennende interiørvinter her hjemme i hvert fall, det er sikkert :)

Ha en fin dag!
 

JULEGAVENE HUN ØNSKER SEG. PUNKTUM
1/2/3/4/5/6/7/8/9/10/11/12/13/14/15

Med hun mener jeg meg. Dette er rett og slett en liten samling av fine julegaver jeg ikke hadde hatt noe i mot, skulle de dukke opp under treet i år. Ønskelisten er selvfølgelig alt for lang. Men om du liker noen av de samme tingene som jeg gjør, håper jeg du kan få litt inspirasjon til hva du kan ønske deg selv, eller gi bort til en venninne, en søster, en svigersøster, mor eller svigermor. Det er jammen ikke så enkelt å komme på hva man skal gi bort, så jeg håper du kan få noen tips fra min ønskeliste.

Ps: trykker du på tallene under bildet kommer du til de forskjellige tingene.

 

SNUTEN VENDES HJEMOVER


Det ble plutselig tid for å sette kursen hjemover. Vi har satt fra oss SUP brettet, og lagt bikinien på hyllen for en god stund. Vi tok på oss reiseskoene torsdag kveld, og la ut på den lange ferden hjem. Først til Bahamas, og så 11 timer videre til London. Vi sovnet rett og slett alle tre (gleden ved nattflyvning!), og våknet opp med en time igjen til landing i London. DET var deilig det. Etter 18 timer på reisefot vinket vi hadet til T som skulle på jobb i England, og mini og jeg satt ut for å oppdage flyplassen på Heathrow. Av alle flyplasser synes jeg Heathrow er helt topp når man reiser med barn! Vi brukte noen timer på restauranten Plane Food til Gordon Ramsey, tittet innom lekeområdet på terminal 5, og bare koste oss rett og slett.


Litt over et døgn etter avreise fra karibien låste jeg opp døren til en iiiiiiiskald leilighet hjemme sent i går kveld. Trøtt og god fikk jeg fyr i peisen, og i stedet for å la koffertene stå fikk jeg det over meg at jeg skulle pakke ut (!?!). Jetlaggen gjorde at jeg enda hadde litt futt igjen, og det var utrolig deilig å slenge skittentøyet til vask, og klappe igjen tomme kofferter før jeg sank ned i en myk seng. Ingenting er som å komme hjem til sin egen seng :)

Jeg er likevel litt spent på hvordan det går i natt, for vi sov til halv tolv i formiddag begge to! Vi snakker total døgnrytmeforandring. Med tomt kjøleskap ble det til og med kaféfrokost. Jeg håper bare vi klarer å komme oss tilbake på riktig tid før mandag, slik at vi er klare for ny uke på riktig tid. Det er jo desember og mye morro i sikte! :) 

Jeg håper du får en fin helg!

TIDENES BÅTTUR CAYMAN STYLE


For en tur! Lunsjen fanget vi selv (les: jeg transporterte konkyliene fra T) T er alltid hakket hvassere enn meg (alltid!), og kom tilbake både med flere hummere og konkylier fra havbunnen. Akkurat her streiket kameraet mitt pga en aldri så liten oversvømmelse mens jeg hadde det under vann noen timer tidligere, så jeg fikk dessverre ikke tatt noen bilder mens vi snorklet rett ved korallrevet og fant mat. I tillegg var jeg så imponert over den nydelige undervannsjungelen at jeg bare ble stirrende ned på hummerene langt der nede, en baracuda (hjelp!) og en hel bunch med nydelige fisker i regnbuens farger. Denne turen var virkelig et stort stort stort høydepunkt, både for oss og mini. Til lunsj ble det selvfanget conch ceviche, laget av gutta ombord, sammen med hummerene som ble grillet cayman style. Spicy!

Vi hoppet ombord båten til Renell Water Sports klokken ti om morgenen, fra Camana bay. Før vi satt kursen mot Sting Ray City for å snorkle med stingrokker! Videre ut til kanten av revet, for å finne mat til lunsj, og oppleve korallrevet på nært hold. Her var det mye dypere igjen, og jungelen under vann var så nydelig. For en opplevelse. Etter lunsj gikk turen til noe som heter Starfish city, hvor sjøstjernene holdt til. Etter lunsj tøffet vi videre den lange veien hjem, med sjøsprøyt i ansiktet og vind i håret, mens musikken durte for fulle mugger med Bob Marley. Vi snakker dagparty på sitt beste :)Vi må bare gi en stor shout-out til gutta som tok oss med ut på båttur her i Cayman. Renell Water sports kan vi anbefale på det aller sterkeste! Proffe, dyktige, og supervennlige, kom de både med spennende historier og morsomme fakta om alt fra stingrokker til hvordan livet er her på cayman. De hadde både masker og svømmeføtter ombord, perfekt til deg som ikke har lyst å dra på så mye. Du finner facebooksiden deres her!

DEN HVITE SKJORTEN FUNKER ALLTID


Du kan tro kofferten min har vært tom denne gangen. Men, en hvit skjorte funker alltid! Om det er fra den andres koffert (..ja, hvor digg er det ikke å finne en ren skjorte i mannens koffert?), har heller lite å si tenker jeg. Av en eller annen merklig grunn klarer jeg alltid å bomme på antall overdeler vs antall underdeler, det går sjelden opp. Så da T hadde en hvit skjorte, som i tillegg var ren, var jeg reddet.


Ellers har jeg tuslet rundt barfot i nesten to uker nå, ikke at det er noe annerledes enn hjemme (jeg går nesten aldri med sokker), men mangelen på store vintersko er jo en soleklar forskjell. Vi har samlet sol og varme, noen ekstra fregner på nesen har det blitt. Noen nye lyse striper i håret av solen, og en haug med myggstikk. Vi har funnet ut at svømmeføtter blir årets julegave til alle barna i familien (heldigvis kan de ikke lese enda!) i hver sin størrelse, siden jeg aldri har sett mini blitt så glad i å svømme med sine på. Så det blir veldig gøy å se om de blir vel mottatt hos de andre små! 
 

SVØMME MED PIGGROKKER I DET FRI


I går hadde vi tidenes opplevelse! En fantastisk båttur tok oss til en grunne, helt ute ved et beskyttende korralrev. Cayman Islands er beskyttet av et stort korallrev som går hele veien rundt øyene, og dette gjør at det er ganske langgrunnt ut til "The Wall" som det heter (det gjør også slik at det ikker kommer inn store hai). The Wall er et av verdens fremste dykkemål, og veggen faller ca. 1000 meter rett ned.. Men, før denne veggen finnes det en sandbank som jeg aldri har sett maken til. Historien sier at her brukte fiskerene å stoppe for å sløye fisk, like innenfor det beskyttende korrallrevet etter at de hadde vært ute for å finne dagens fangst. Stingrokker samlet seg for et gratis måltid på fiskerester, og siden har de fortsatt å komme. Dette stedet fått navnet Sting Ray City.

Vi tok på oss maske og snorkel, og hoppet i vannet for å oppleve disse majestetiske skapningene. Mini hadde fått en bok om piggrokker dagen før, og var helt i hundre over å se disse fiskene i levende live. Noen av dem var helt utrolig store, og det var helt villt å kjenne hvor fløyelsmyke de var under, der de strøk seg forbi deg på ferden sin fremover.

Vi snakker minner for livet, og en opplevelse jeg aldri kommer til å glemme!

hits