desember 2015

JUICE JUICE BABY


                                                                Sponset juice/ Sunniva                                                                

I året som har gått har jeg som ambassadør for Sunniva Juice smakt meg gjennom alle de gode juicene deres. Jeg har stadig fått nye favoritter og er det en ting som har vært gøy så har det vært å prøve alle de litt rare juicene man gjerne ikke går for om man er vanemenneske som meg, og gjerne bare plukker med seg en appelsinjuice og eplejuice til helgehandlingen. Mens minstemann ikke klarer å bestemme seg for om han er mest glad i annanasjuicen eller grønsaksjuicen (den orange), har jeg funnet min favoritt i den gode mango- og eplejuicen.

Et lite frokosttips om du har lyst å pimpe opp helgefrokostene i det nye året eller bare har lyst å skjemme deg selv litt bort ved frokostbordet i alle hverdagene.


ÅRSOPPSUMMERING / ÅRET SOM GIKK

2015 er nesten over, men før jeg starter et nytt, blankt og friskt 2016 har jeg har tatt et tilbakeblikk på året som straks har gått. Før det braker løs med fyrverkeri og fest i morgen (om jeg klarer å holde meg våken til klokken er over tolv) runder jeg rett og slett av året med et lite skråblikk på høydepunkter som årets tur, årets interiørøyeblikk og årets kjøp.

Årets høydepunkt: Da jeg fikk sove en hel natt 4.oktober
Årets tur: Gikk til butikken for å kjøpe melk helt alene kl. 22 på kvelden
Årets kjæresteøyeblikk: Da jeg overrasket min kjære med en flaxloddkalender i midten av desember og vi kunne skrape 12 luker med en gang.
Årets jentetur: En 2 timers lunch på Mathallen en gang i november
Årets interiørøyeblikk: Da både glassbordet i stuen, vinduene og speilet i gangen var fri for fingermerker.
Årets kjøp: Tørrshampo
Årets mest vellykket antrekk: Da jeg hadde glemt buksene mine under New York fashion week og kom unna med hotpants og en vest fordi ingen skjønte hva de andre gikk med heller.
Årets biløyeblikk: Da døren på førersiden på minien gikk i lås og jeg måtte klatre inn gjennom passasjersiden i to måneder.
Årets sang: Hey Ho på repeat i hele desember etterfulgt av fullstendig break down fra baksetet hver gang den var i ferd med å slutte (mere! mere Hey Ho!). 

Jeg ønsker det nye året hjertelig velkommen og håper dere vil bli med videre inn i et nytt år!

SLIK TRENER DU ENKELT PÅ REISEFOT

                                                                                    annonse


Om du følger meg på snapchat eller instagram har du kanskje fått med deg at jeg syns det er helt supert å trene på farten med mac'en som instruktør. Enten det er yoga eller noe annet syns jeg det er helt genialt å snøre på seg skoene (eller sparke dem av for yoga) og kjøre en treningsøkt selv om man er på reisefot og ikke kommer seg avgårde til et treningssenter. Nå skal SATS ELIXIA lansere et spennende nytt konsept innen online trening, som lar deg trene når du vil og akkurat hvor du vil uansett hvor i verden du er. Online trening er perfekt for deg som reiser mye og har en travel hverdag, og som synes det er topp å få litt ekstra motivasjon ved å følge et treningsprogram tilpasset hvor mye eller lite tid du har til rådighet. Pakk med treningstøy, datamaskinen din og instruktøren din neste gang du skal ut på tur!

Lurer du på hvilke typer treningsprogram SATS ELIXIA kommer til å ha tilgjenglig online? De finner du her!

NAKEN PÅ SPA

Til jul fikk jeg en fantastisk julegave av en av mine aller beste venninner, nemlig en spadag på det nye spaet The Well! Lite visste jeg at det bare var å kaste av seg badetøyet (jeg har tydeligvis ikke lest en eneste avisartikkel før vi dro!) da vi kom inn, og vi lo begge to da vi litt småkleine til slutt måtte krype til korset og satt der naken i saunaavdelingen sammen med alle andre. Altså, man skulle jo tro at det ville være mer naturlig å sprade rundt i Evas drakt enn det faktisk er, selv om de aller fleste (over 60 og spesielt mennene) ikke så ut til å ha ett eneste problem med å la alt man har henge fritt og frodig frem. Det var nesten litt inspirerende, kropp er kropp så ut å være den gjeldende filosofien. Men er man litt blyg fra før er det utrolig hvor morsomt ting blir når man ikke vet hvor man skal se til slutt, for de nakne kroppene dukker opp over alt. Enten svømmer de ved siden av deg eller så står de og drikker vann foran deg, eller ennå verre, når en av dem stiller seg opp ved siden av deg og syns det er en god idé og slå av en prat mens du noe motvillig prøver å kle av deg uten å komme borti noen andre mens du holder på.

Det viser seg at jeg er skikkelig pingle på dette naken-opplegget og jeg må rett og slett øve meg litt på å ikke synes det er rart, det er jo helt normalt! Det er bare ikke helt min nornal..

SLOW MORNINGS WITH A HINT OF LUXURY

                                                                                      sponset juice Ferietid gir rom for late dager med sene og gode frokoster, det blir ikke bedre for frokost er mitt favorittmåltid. Da dekker vi bordet, smører noe godt på brødskiven og virkelig koser oss. Jeg var så utrolig heldig å få en SPA dag i julegave av en av mine beste venner (hvor snill er man ikke da??),  og i dag er dagen her for å nyte noen herlige timer sammen med henne i en god morgenkåpe og myke tøfler vandrende fra deilige behandlingsrom til varme saunaer.

Trøffelhonning, en god ost og fiken er en skikkelig luksusmåte å starte dagen på. Så om du trenger et lite tips til enkel luksus må du teste dette. Like godt til frokost som til et glass vin om kvelden.

Nyt dagen!

I'M WEARING BUTTERFLIES

Under juletreet lå det til meg en pakke jeg nesten ikke kunne tro var sann da jeg pakket opp. De  n y d e l i g s t e (og villeste!) skoene jeg noen gang har sett dukket opp bak silkepapir og gavebånd fra min kjære. Et par sommerfugl-sko fra favorittdesigneren jeg holder aller høyest i kurs når det kommer til skodesign for tiden, Sophia Webster. Hun er dronningen bak fantastisk vakre, morsomme, spennende og delikate sko og jeg ble mildt sagt tatt på sengen da disse dukket opp.


Jeg har sommerfugler på bena, det blir ikke morsommere! De er nesten for fine til å gå med, men bare nesten for jeg klarer knapt vente på første anledning til å lufte de fine sommerfuglene på helkappen. I herlige sjøgrønne toner og oransje er jeg klar for et herlig nytt sko-år.

THE SECRETS TO NECKLACE LAYERING

                                                                                                                       smykker sponset / Hasla Hasla smykker kvist Det å bruke lag på lag smykker er gjerne noe som ser kult ut på andre, men som man kanskje ikke får helt til selv. Det blir rett og slett seende litt feil ut. Men det er ikke vanskelig å få det til å se bra ut om du har lyst å bruke flere av hverdagsfavorittene dine sammen, enten du skal noe spesielt eller rett og slett bare har lyst på en liten smykkeforandring til en enkel hvit skjorte eller t-skjorte. Jeg synes alltid det er gøy med små detaljer som gjør mye ut av seg og jeg har tre tips til deg for hvordan du kan bruke smykkene dine lag på lag uten at det blir for mye.

Hasla smykker1. Gå for ton i ton farger, har smykkene tilnærmet lik fargetone får du automatisk en helhet på uttrykket og du kan bygge på med både ett og to smykker.
2. Bruk ulik lengde på kjedene. Gå for ulik lengde på kjedene slik at smykkene legger seg pent under og over hverandre i stedet for at de samler seg som en klump oppå hverandre om har akkurat lik lengde.
3. Gå for forskjellig tekstur på smykkene. Forskjellig tekstur på kjedet eller anhenget vil gi en diskret og spennende miks.

KARDASHIAN-FLETTE TIL FJELLS

Jeg er veldig glad i frisyrer man kan sove med og som holder seg like fin i flere dager og fletter som dette blir bare finere jo mer rufsete de blir. Jeg syns det er veldig fint å dytte enden av fletten inn og oppover under fletten du allerede har laget slik at det blir et oppsett. Lag midtskill fra front og hele veien bakover akkurat som to musefletter og ta den delen du ikke skal begynne med i en strikk.Flett en pariserflette fra front og helt ut og fest en strikk på tuppen av fletten. Dytt så enden av fletten inn og opp under selve pariserfletten og fest med en liten hårnål. Flett andre siden og fest enden av fletten på samme måte.

En enkel flette som holder både på hytteutur og under lue og hjelm  i skibakken om du sprayer litt godt. Her har vi akkurat våknet og tuslet ned for å tenne i peisen og nyte siste dagen på fjellet. Vi koste oss med veldig hyggelig familieselskap i går kveld og med snøballkrig på agendaen i dag avslutter vi dagen med et brak.

JEG, EN RASIST?

Det er en jungel der ute, en jungel jeg prøver å navigere meg gjennom uten å tråkke noen på tærne. Jeg spør aldri hvor folk kommer fra, jeg sier god ferie i stedet for god jul for ikke å støte noen som ikke feirer jul på akkurat samme måte som andre feirer jul, men av og til tar jeg meg selv i å tenke hvorfor gjør jeg dette? Har jeg i min streben på å være politisk korrekt tippet helt over? Når jeg er på reisefot blir jeg alltid spurt hvor jeg kommer fra, jeg forteller stolt om de norske anene mine med en dose spansk blod i årene langt der bak. Jeg trenger ikke å være på reisefot en gang, jeg blir alltid spurt hvor jeg er fra pga dialekten.

Jeg vil være alt for alle, jeg vil være høflig og snill og ikke støte noen ved å plumpe ut med spørsmål om hvor de er fra eller hvor familien kommer fra og ende opp med å bomme totalt og gjøre at noen føler seg diskriminert. Til slutt blir man jo nesten utslitt av å tenke på og vurdere alt man skal si hele tiden og når det kommer til stykket kan man jo nesten ikke spørre om andre har det bra i frykt for å kanskje rippe opp i noe som er sårt eller vanskelig. Jeg vet med meg selv at jeg ikke er en rasist, jeg dømmer ikke pga hudfarge eller nasjon, det spiller ingen rolle hvor vennene mine eller andre mennesker kommer fra eller hvor de skal, hvor de har røttene sine eller hvor de bor, hvilke tradisjoner de følger eller har fulgt en gang i tiden, men jeg kunne lett ha sagt noe som noen kunne ha funnet rasistisk om man virkelig ville.

 I USA spør alle hvor alle kommer fra, de er halvt tysk og halvt irsk og født i Idaho, de har lett opp og ned gjennom slektstreet sitt og er stolt over hvilke nasjonaliteter som dukker opp bakover i rekkene. De snakker om kulturarv og er stolt av hvor de kommer fra. Hvorfor gjelder ikke dette for oss? På nyhetene i det siste har det vært oppe flere ganger at man ikke bør spørre hvor folk kommer fra, fordi det er et negativ ladet spørsmål om man ikke ser eller høres helt norsk ut. Er det virkelig slik at man ikke har lov å vise interesse for en annen persons bakgrunn og kultur? Har det kommet dit at vi skal alle være så like at vi visker ut vår egen kulturarv for å passe inn en standardform?

FLETTEFRISYREN DU LAGER PÅ 1-2-3

De neste dagene er det kanskje flere som skal ut en liten tur, og om du lurer på hva du kan gjøre med håret må du ta en titt på denne lille videoen. Jeg ble laget til på håret av Sindre Helgesen fra Archie&Bangs med denne superfine og enkle flettefrisyren som er perfekt til fest rett før jul i en liten videoserie med ulike tips og triks til sminke og hår. Denne frisyren er passe rufsete og tilfeldig men likevel det store lille ekstra om du har lyst å gjøre litt mer ut av sveisen.

Ps: om du har lyst på litt mer inspirasjon til hvordan du legger glitrende øyne, eyeliner som proffene, step by step konturering og litt flere hårtips ligger det flere videosnutter ute på facebooksiden til Archie&Bangs her.

TAKKNEMLIGHET

Det ligger en historie bak hvert eneste ansikt man treffer. Høytider har det med å bringe frem både vonde og gode minner og spesielt julen er vanskelig for mange. Det er gjerne ikke den lykkerusen mange tror eller forestiller seg at andre har, men andre ting denne høytiden bringer frem. Barn som gruer seg til jul, foreldre som føler de kommer til kort og konflikter innad og utad får gjerne ekstra fyr på bålet i disse tider. Det får meg til å tygge litt ekstra på ordet takknemlighet, for jeg er den første til å innrømme at jeg blir irritert av de mest trivielle ting og jeg tar fryktelig mange ting som en ren selvfølge. Rent vann, varme gulv, kaffe som kun er tom fordi man har glemt å kjøpe ny, en frisk kropp, mat på bordet og mennesker som er glad i meg. Jeg er så takknemlig for at jeg kjenner kjærlighet hver eneste dag fra de rundt meg, for en sønn som er frisk og rask, for at jeg får lov å legge meg sammen med min aller beste venn hver eneste kveld og for familien jeg er en del av.

Det burde jo virkelig ikke spille noen rolle at man må vaske opp for hånd når oppvaskmaskinen ryker eller at noe har satt seg fast i støvsugeren, men likevel får ingenting banneordene til å strømme mer enn når man tråkker på en legobrikke midt på gulvet i nattens mulm og mørke. At man har anledning til å kunne gi barnet sitt et helt brett med lego som de roter rundt over alt når andre sliter med å putte mat på bordet og skaffe rent vann, er gjerne glemt før man har rukket å kjefte ferdig. Jeg lurer på hvordan jeg skal klare å lære det å være takknemlig for disse små tingene videre når jeg nesten ikke klarer det selv, men er det en ting jeg vet så er det at takknemlighet må øves på for følelsen det gir kan ikke kjøpes for penger.

ENKEL JULEBORDDEKKING MED JULETRÆRSERVIETTER

På bordet til julegrøten tidligere i dag stod det små juletrær på hver tallerken, brettet av enkle papirservietter som hadde fått en liten granbartust i toppen. Disse juletrærne bretter du lett selv og det morsomme er at de både kan stå eller ligge flatt alt etter hva du har lyst til. Jeg koser meg alltid med borddekking og små juletrær er prikken over i'en om du har lyst å gjøre en litt annerledes vri på bordekkingen denne julen.

Hvordan du bretter servietten til et juletre kan du se en liten step by step video her (de bruker tøyservietter, men det fungerer like fint med papirservietter også). Her er dagen godt i gang, mini fikk mandelen i grøten og marsipangrisen er slaktet og spist for lengst. Hytten er julepyntet og så fin at jeg må titte innom igjen for å vise litt senere. 

EN LESELAMPE ER IKKE BARE EN LESELAMPE

En leselampe er ikke bare en leselampe men et praktisk lite smykke i interiøret om man velger riktig type. Jeg er hektet på de rareste ting om dagen og leselamper er en av disse. Jeg synes alltid det er like gøy å bli inspirert på området leselamper for det finnes ikke så altfor mange fine, og alderen gjør nok sitt til at leselamper plutselig har kommet på agendaen av pur nødvendighet, jeg har blitt mer og mer obs på lys (eller mangel på godt leselys).

interiør leselampe Denne fra Holtkötter er min store favoritt for tiden. Sort, smal, passe høy og med fine minimalistiske detaljer passende inn i et hvert interiør uansett hjem eller hytte.MORGENSTUND HAR GULL I MUNN

                                                                                    sponset juice
Morgenstund har virkelig gull i munn og når man har allerede har spist opp brødet (og glemt å kjøpe nytt!) og må starte dagen med boller fra dagen før til frokost, stod jubelen til taket fra de små, BOLLER! Det blir jo strengt tatt ikke bedre. Vi har tatt en liten pustepause med fjelluft, spark, akebrett og perling (det er det store nye her i gården og jeg anbefaler alle å ta med et sett eller to om dere skal på tur!) på fjellet før vi ringer inn det nye året hjemme. Jeg har tatt med både snapchat og instagram på tur og jeg blir så glad om dere har lyst å følge meg der inne også! På snapchat finner du meg på tinemonsen og på instagram heter jeg @tinemonsenno 

 

:)

JUL TIL FJELLS

Du vet du er på vei til juleferie på fjellet når du har tre barn i baksetet, juletre på taket, og når endelig tonene fra Davy Crockett dør ut og alle sammen har sovnet (hvordan i alle dager klarer små barn å være våken så lenge etter leggetid i en gyngende bil?!?), bytter på å kjøre i sirkel rundt besinstasjonen mens man får løpt inn på do.

Du vet også at du er på tur til fjellet når du ikke kan se en meter foran deg og ikke klarer å bestemme deg for hva som er verst eller best av å ha på langlysene eller ikke gjennom tåken og aldri har vært så glad for møtende biler noen gang. Livet er herlig og vi er på plass på fjellet!

SORTE METALLDØRER

Vi har pakket med oss julegaver, masse varmt tøy, votter, dresser, skistøvler og brettspill og satt kursen mot fjellet! Jeg skjønner ikke hvordan, men bilen blir alltid fyllt til randen av ting (jeg tror) det er viktig å ha med. Man skulle tro at når man slipper å ha med både vogn og reiseseng lenger at det åpnet seg et hav av plass, men selv denne plassen har en merkelig tendens til å fylles før jeg har rukket å snu meg. Men vi er på vei, og for en fin uke dette skal bli!

De sorte doble ståldørene våre fra gangen og inn til stuen er som et smykke i leiligheten! Jeg elsker slike statement pieces for jeg synes de tilfører så utrolig mye til alle rom. Metalldørene har jeg tegnet selv og fått produsert gjennom firmaet Metalform som driver med smijern, jeg har lånt bort bildene mine til nettsiden deres så ta gjerne en titt der for flere bilder og om dere lurer på pris etc.

JEG HAR GITT KJÆRESTEN MIN KLAMYDIA

Jeg dør, for litt siden var vi i en veldig morsom middag og kvelden tok uante veier da vi fikk høre om verdens morsomste spill. Er det en ting som er gøy så er det artige party-leker som virkelig setter i gang stemningen, og om du trenger et tips til hvordan å sprite opp kvelden kan jeg ikke si annet enn at dette må være årets party-lek! Alle rundt bordet skriver ned to ting om seg selv som ingen vet på to lapper ,før alle lappene samles sammen i en stor skål. Så går skålen rundt og man trekker en lapp etter tur, man skal så gjette hvem som har gjort det som står på lappen. Tro meg, kvelden er i boks før du har rukket å skrive ned de to tingene om deg selv!

"Jeg har gitt kjæresten min klamydia (15 år senere er jo det verdens morsomste ting!)", "Jeg liker ikke katten vår", "Jeg har hatt en hemmelig brevvenn i Frankrike i 10 år", "Jeg har fjusket på eksamen en gang og stod med glans", "Jeg klarte å fjerne en stripe på bilen med et viskelær da jeg akkurat hadde fått lappen og kom borti bilen foran". "Jeg har for tiden kontantkort på telefonen", "Jeg bulket en annen bil men klarte å rette ut mesteparten av bulken og det ble aldri oppdaget!". Det er ALLTID gøy å lære noe gøy om folk du (tror) du kjenner godt.

Tenk ut noen små morsomme ting om deg selv du tror folk ikke vil klare å tippe at du har gjort og du er klar for en festlig kveld!

READY FOR A PARTY!

                                                                           sponset skjørt / Maje

Jeg er klar for fest! I sesongens fresheste tilbehør, frynser er gøy uansett anledning og skinnskjørtet funker jo alltid så med de to mikset sammen har jeg festantrekket klart til hva det måtte være fremover. Skjørtet er fra Maje, butikken på EGER jeg tipset om her forleden og jeg var så glad da jeg fikk lov å plukke ut noen få plagg derfra da jeg var innom. Vi har satt kursen mot fjellheimen men tok en liten stikktur på veien for å feire en hyggelig kveld sammen med fine folk, og jeg håper nesten at det blir litt dansing utover kvelden da jeg har det perfekte tilbehøret for å rocke litt rundt.

ØREPYNTTRENDEN DU BARE MÅ FÅ MED DEG

                                                                        sponset ørepynt / Hasla Ear cuffs har vært i vinden en stund, men om du ikke har fått helt med deg hva det er så er det altså øredobber som enten går oppover langs øret ditt eller hele veien rundt. De siste ukene har jeg blitt helt hektet på denne annerledes ørepynten, jeg synes det rocker opp et hvert antrekk og gir sveisen og ansiktet et lite diskret kick. Har du fulgt meg en stund vet du helt sikkert at jeg ikke er så flink til å variere tilbehøret mitt (jeg går veldig ofte med de samme favorittene dag inn og dag ut), men dette har virkelig blitt mitt nye jeg.

Passe fint og rocket på samme gang (og den perfekte julegave til venninnen, søsteren, eller svigerinnen din om du lurer på hva du skal kjøpe!). De aller fineste  har jeg funnet på Hasla, en superfin liten familiebedrift som har eget verksted i Setesdal, hjertet mitt har alltid en ekstra plass til slike gode tradisjonelle ting og jeg elsker at de har klart å sy gamle tradisjoner sammen med en moderne tvist.

HVORDAN HOLDE VARMEN MED STIL


Det er kaldt ute og det er bare å innse at om man ikke vil pådra seg dobbelsidig lungebetennelse før jul så gjelder det å kle godt på seg. Men siden det skjærer litt i sjelen om det alltid er den tykke boblejakken som skal på er min vri å kombinere ull og skinn sammen med støvletter som går over kneet. Tykke ullgensere, skinnbukser og varme støvletter er perfekt for det norske vinterværet. Knyter du båndet i kåpen din litt løsere enn du pleier får du også frem litt mer av antrekket og skaper en spennende detalj. Et godt skjer og hansker til så er du klar for resten av vinteren.Hurra! jeg kan endelig krysse av alt av julegavehandel, men før vi begynner å pakke full bilen og tenke på å komme oss avgårde i morgen er det plutselig tusen ting som har hopet seg opp hjemme. Plutselig var det fullstendig kaos i heimen og jeg vet nesten ikke hvor jeg skal begynne.. er det bare meg eller går disse rotebombene av med jevne mellomrom hos dere også (typ HVER eneste uke)? Jeg har to rotekopper i hus og bare de går gjennom et rom har de på en eller annen utrolig måte klart å rote. Jeg får sette i gang! 

VINN SPA-BEHANDLING!

                                                                                       annonseDet er lett å kun tenke på hvor godt en såpe lukter eller hvor myk og god den kjennes ut når man bruker den, men visste du at dersom du bruker såper med for høy pH-verdi så kan du forstyrre den naturlige beskyttelsesfunksjonen i underlivet? Samtidig er det viktig å føle seg fresh og vel i løpet av dagen og Dr Greve vet at de fleste kvinner ønsker å bruke såpe. Dr Greve intimvask med en pH på 3,5 gikk av med seieren for best i test i mai i år, i VG's store test av kroppssåper. Grunnen var at den var den eneste i testen med en lav pH-verdi tilpasset underlivets egen. Er du sikker på at intimsåpen du bruker i dusjen har en lav pH verdi? Det skal alltid stå på flasken og det er lurt å sjekke før man kjøper ny.

I tillegg til å være best i test er den dermatologisk testet på sensitiv hud, inneholder melkesyre som er med å bidra til å opprettholde den naturlige beskyttelsesfunksjonen, og føles frisk og behagelig ut. Vet du hvilken pH verdi som er egnet for en såpe som skal brukes til vask av underlivet? Velg ett av alternativene under og klikk deg inn HER for å være med i  i trekningen av et gavekort på en valgfri SPA behandling til 2000kr! Det må jo være en herlig overraskelse sånn midt i julestria (3 vinnere trekkes om 1 uke av Dr Greve).


Hvilken pH verdi er egnet for en såpe som skal brukes til vask av underlivet?


A) 3,5
B) 5,5
C) 12

TIPS TIL ÅRETS JULEGAVEINNPAKNING

Her er de nest siste julegavene pakket inn og i år har jeg brukt både gråpapir, papir med litt mønster, sløyfebånd og litt grønt utenfra. Jeg har et lite tips til deg, om du slenger med noen stjerneanis og kanelstenger i posen med julegaven(ene) du skal gi bort og knytter igjen, setter de deilige krydderene en deilig duft på julegavene. En liten hyggelig detalj når man likevel pusler med å pakke inn fine gaver.

Navnelappene fant jeg på IKEA i fjor (de selges i brett med flere forskjellige typer) og er enkelt festet med litt tråd. Det fine innpakningspapiret er fra Granit og skal få ben å gå på i løpet av året! Og der kom jeg på at jeg har glemt en gave..

FEELING LIKE A PARISIENNE

                                                                                          Lånt kjole /Maje Jeg er klar for party! I den fineste mørkeblå kjolen jeg har sett på lenge! For ca. et halvt år siden oppdaget jeg et fransk merke som heter Maje som hadde dukket opp i Oslo. Alle de fine fargene, snittene og den deilige franske følelsen lokket meg inn og jeg tok mine første steg inn i det som skulle vise seg å bli min absolutte favorittbutikk her i byen. Siden har jeg alltid tatt turen innom for å drømme meg bort i nydelige kjoler, utrolige gode strikkegensere og klassiske kåper. Maje koster litt mer enn om du skulle gått på en Zarabutikk, men disse plaggene sitter som et skudd og har en delikat og ekslusiv følelse til seg. Dette er rett og slett kjoler og plagg du kommer til å ha i skapet lenge.
Jeg fikk låne med meg denne drømmen av en mørkeblå kjole da jeg var innom sist, jeg elsker hvordan den sitter og føles på og jeg kan ikke annet enn å tipse dere om Maje. Maje finner du på EGER i sentrum, der har butikken egen inngang fra gaten rett ved siden av den koselige kafeen til EGER. De har også en avdelingen på Steen&Strøm hvor de ligger ved siden av tvillingbutikken Sandro (som også har utrolig mye fint!).

Begge deler er verdt et besøk bare for inspirasjonen sin skyld (om du lurer på utvalget må du ta en titt på nettsiden).

ONE TO FOLLOW/ INTERIØRBLOGGEN DU MÅ FØLGE

Der jeg går for knallfarger går hun for en forførende miks av sarte duse toner, marmor og betong. En av mine favorittbloggere er Elisabeth Heier, jeg kan ikke sette fingeren på akkurat hva det er, det er bare noe ved Elisabeth som føles riktig. Kjenner jeg etter kan jeg nesten føle linstoffet i tøyserviettene hun har dekket bordet med helt ytterst på fingertuppene bare ved å se et bilde. Konsentrerer jeg meg kan jeg såvidt høre den avdempede lyden av porselen og glass som forsiktig settes frem på bordet før det nøysommelig plasseres utover sammen med store glassvaser med forskjellige blomster fra hagen.

elisabeth heier: borddekking:                                                                                                                           Foto: Elisabeth Heier

Bildene hennes forteller alltid en historie og jeg lar meg lokke inn gang på gang. Titt innom den fine interiørbloggen til Elisabeth Heier for en deilig dose inspirasjon om du er glad i den enkle men akk så gjennomførte stilen til denne dyktige interiørdesigneren.

JULEGAVETIPS TIL HAN

                                                                                       annonse Hvert år er det like vanskelig og jeg vrir alltid hodet nesten helt rundt for å finne på en bra gave til han jeg liker aller best! Det skal helst være noe som er litt praktisk som han i tillegg har bruk for, og når man gjennom årene har begynt å bruke opp alle de "vanlige" tipsene er det greit med litt påfyll av inspirasjon på gavefronten. Jeg har med hell gitt min kjære en fresh barbermaskin i gave og Braun har en rekke gode modeller i mange ulike prisklasser om du trenger tips til hva du bør gå for! Så er man garantert myke kinn helt til nyttår. 


Det som er bra med disse barbermaskinene er at de kan brukes både på tørr hud og på våt hud med såpe i dusjen. De tilpasser seg også skjeggtettheten som varierer fra person til person, noe som gjør at man får en tettere barbering samtidig som man kan velge hvilken innstilling som passer for huden enten man er normal, sensitiv eller vil ha en intensiv barbering. Dette er jo også en fin gave til en annen mann i familien du er glad i enten det er en pappa, farfar, morfar eller svigerfar som kunne hatt bruk for en liten oppdatering på barbermaskinen :) 

LEGG DEN PERFEKTE EYELINER!


Jeg er den første til å innrømme at det å legge eyeliner er og forblir noe av det vanskeligste å få til selv! Ikke er det så lett å skulle lese seg til tipsene heller og da er det jo fint å kunne se det live og prøve selv etterpå. Makeup artisten Hina Malik fra Archie & Bangs la en utrolig fin party look på meg for en liten stund siden og nå kan du se hvordan hun har gjort den step by step. Første video ut er hvordan hun legger en bred eyeliner og skaper katteøyne, sjekk ut hvordan hun bruker en skrå børste for å få den perfekte linje. 

Ps: vil du lære hvordan du gjør contouring ligger det allerede ute en ny video her!

EARLY BIRD

I skrivende stund har jeg fyllt opp termosen med det som må være nærmere en liter kaffe og satt avgårde mot flyplassen! Mens guttene fortsatt sov både tungt og søtt listet jeg meg ut tidlig i morges. Turen går nemlig til Stockholm hvor jeg skal være med på en morsom videoinnspilling, hvor gøy er det ikke å runde

av julestria med en liten svipptur til Stockholm? På barnerommet har utrolig nok presangene fått være i fred til nå selv om minstemann hver kveld spør om det er jul i morgen når han våkner!

Har du lyst å være med til Stockholm må du lete meg opp på snapchat, der finner du meg på tinemonsen :)

HVA HADDE MAN Å KRANGLE OM FØR MAN FIKK BARN?

Søndag morgen våknet vi helt av oss selv da klokken nærmet seg åtte, vi har uthvilt, opplagt og i strålende humør! Vi fyrte på peisen, laget deilig kaffe og tuslet rundt i tøfler og pysjamas, det var ryddig over alt, alle sofaputene lå i sofaen og ikke på gulvet og vi nynnet med på musikken som spillte samtidig som vi dekket frokostbordet. Det var full harmoni og jeg tror det var jeg som sa det først "hva i alle dager hadde vi å krangle om før vi fikk barn?", vi så på hverandre og kunne ikke slutte å le. "Jeg aner ikke" kom det fra T, "dette er jo heelt fantastisk".

Vi var så heldig at vi hadde hatt (som dere kanskje skjønte) en natt og morgen helt for oss selv hvor vi fikk ta igjen litt tapt søvn og bare være sammen. Så da tanken slo oss kunne vi knapt nok huske at vi skulle hatt en eneste grunn til å krangle før det kom en liten ekstra person inn i livet vårt (og vi har bare en! Dere som har mange er rett og slett hverdagsheltene mine) og logistikkplanleggingen og småbarnstid tok litt over husfreden. Da vi tok på oss skoene og skulle gå kunne vi gå rett ut døren, altså jeg har sjelden satt så pris på hvor lite innsats det tok å komme seg ut av døren hjemme. Det var ingen som skulle mases på, argumenteres med eller bestemme akkurat hvilke type sko og jakke som skulle på. Vi tok altså på oss skoene og g i k k ut av døren, det er utrolig morsomt når man får så annerledes perspektiv på ting og det må man sette seg tilbake og rett og slett nyte litt syns jeg.

Ps: om du ikke har fått med deg denne super funny snutten fra komikeren Michael McIntyre ennå som beskriver hvordan det er å ha barn må du klikke deg inn og se hvordan han gjør det.

LATTER, LEK OG BRETTSPILL

                                                                             annonse Tactic Det nærmer seg sakte men sikkert noen deilige fridager sammen med familien og i år blir det med noen ekstra pakker på fjellet, vi har nemlig fått øynene åpne for noen morsomme brettspill som trimmer både hodet og latteren! Hvordan forklarer du f.eks hva et hundehus er uten å si at det er et hus for hunder..? Eller forklarer hva en matte er uten å bruke ordet matte?Jeg har som noen av dere kanskje skjønner akkurat oppdaget Alias, for et utrolig morsomt spill! Det kommer i mange varianter, men siden vår lille er en ivrig konkurrent gikk vi for den enkleste versjonen som heter Mitt første Alias for å ha han med på laget.

For hver gang det er din tur trekker du et kort med et bilde på, snur timeglasset og så skal du forsøke å forklare hva det er du ser på bildet uten å røpe akkurat hva det er. De morsomme spillbrikkene og brettet er perfekt for de minste og jeg vet ikke hvem av oss som har hatt det mest gøy de siste kveldene vi har holdt på med dette.


En annen ting som har vært veldig artig er en ny favoritt som heter MovEgg. Her har man hvert sitt rede også skal man redde eggene fra å bli stekt på stekepannen og tilbake i sikkerhet i redet sitt, uten å knuse dem på veien! Noe som er lettere sagt enn gjort og siden du skal flytte eggene med en magnetisk kylling som henger bak på buksen din er det ikke annet enn duket for ville konkurranseinstinkt mellom mor og far!

Hvor hyggelig er det ikke å gi bort brettspill, enten til sin egen familie eller noen andre man er glad i? Aktiviteter som gjør at man samles rundt et bord (eller en stekepanne) kan ikke bli annet enn vellykket, brettspill er en klassiker for hele familien. Begge disse spillene og mange flere finner du i de fleste bokhandler og leketøysforretninger og har du lyst på litt mer inspirasjon og tips og triks til hvilke spill som kan passe for deg og familien kan du klikke deg inn på facebooksiden Tid Sammen. Der finner du også tips til nettbutikker slik at du kan ordne alt hjemmefra.

FAMILIEJULEBORD / FROGNERSETEREN

En ting som er utrolig hyggelig når desember kommer er det å se etter i kalenderen i påvente av familiejulebord på Frognerseteren. Alt du kan tenke deg av god mat og drikke i de nydeligste og historierike omgivelsene på Frognerseteren. Sammen med familie og små nye venner på juleverkstedet er rammen lagt for en herlig tradisjon med store og litt mindre. Rakfisken var fantastisk (hvor godt er ikke rakfisk?) og julen ble med ett et stort hakk nærmere.

Frognerseteren har det proffeste (og koseligste!) juleverkstedet jeg vet om, med "billetter" som barna får når de kommer og må vise frem når det er klart for juleverksted etter at man har spist litt, og når julenissen kommer er det full rulle.

PEPPERKAKENE FRA BARNDOMMEN

                                                                                         annonseGode minner, deilig smak og ennå bedre lukt som setter seg i huset. Er det en ting jeg har ventet på så er det at lille skulle bli stor nok til å oppdage gleden ved å lage julegodt og julekaker! Pepperkakene var først ut hos oss og entusiasmen var stor da de små i familien fikk utdelt små kjevler, pepperkakeformer og en haug av det som jeg synes er verdens beste pepperkakedeig. Oppskriften har jeg fått av moren til en god venninne (som forresten ble intervjuet på Nobelkonserten på fredag!) og den har blitt en kjær skatt i løpet av årene som har gått, disse pepperkakene smaker akkurat som i barndommen og deigen lages aller helst dagen før og settes i kjøleskapet natten over.

OPPSKRIFT
 
300 gr smør
2 dl Dansukker lys sirup
800 gr hvetemel
300 gr sukker
1ts malt ingefær
1ts malt nellik
1 ts malt hvit pepper
4ts kanel
2ts bakepulver 
2 dl kremfløte

Fremgangsmåte: Smelt smør, sukker og sirup sammen i en kasserolle. Ta av platen og tilsett 2 dl kremfløte. Rør godt sammen og tilsett 800 gr hvetemel mens du rører. Tilsett resten av det tørre (krydder og bakepulver). Deigen er ganske løs når den er varm og blir fast når den blir kald. Den bør helst lages dagen før og den pakkes da i plast når den er avkjølt og legges i kjøleskapet til dagen etter (men det fungerer også å legge den på et stekebrett og f.eks sette den u i en times tid til den er god og kald) stekes på 175 grader i ca. 10 minutter. Neste ut hos oss er julemenn og Mor Monsen, min store favoritt, ekstra gøy er det at jeg faktisk er en mor Monsen og at oppskriften er en gammel familieoppskrift. Det er så mye godt å lage og det er utrolig hyggelig at små juleverksted på kjøkkenet sprer så mye juleglede. Lurer du på hva du skal begynne med først eller trenger litt inspirasjon  finner du massevis av inspirerende oppskrifter på alt fra julegodteri til bakst og god drikke på Dansukker. Har du f.eks lyst å prøve deg på hjemmelaget konfekt hjelper glykosesirupen fra Dansukker deg med å få til den perfekte konsistens uten at de blir kornete.

LYSEBLÅ PUFFERSå var det plutselig søndag igjen! I helgen har vi fått på plass både juletre og kan krysse av presanger (i hvert fall nesten alle sammen) på listen. Stuen har fått to nye fine lyseblå tilskudd (de måtte jo bli blå!) og vips fikk vi både ekstra sitteplass, noe å slenge bena oppå og litt ekstra farge inn. Forskjellige puffer i ulike tekstiler og form er den enkleste måten å tilføre noe nytt som samtidig er praktisk og ikke tar opp alt for mye plass. De blå puffene ble med meg hjem fra en ny butikk som heter Niska som ligger på Frogner, jeg elsker både fargen og at de er små nok til å sette både her og der.

WHAT ABOUT THEM PRESENTS

Jeg skal helt ærlig innrømme at de aller færreste gavene er kjøpt inn her i huset, så i helgen blir det full rulle. Drømmen hadde jo vært å laget noe selv (enten det hadde vært eplemost eller pølser) men akkurat det får bli til neste år (eller året etter der igjen). Småbarnstiden får handle om helt andre ting og i år blir det enkelt og greit helt enkelt. I går startet vi faktisk på en ladning med pepperkaker og selv om det ikke var så mange igjen etter at de var stekt (og stort sett spist) var det veldig hyggelig å kjenne litt julestemning snike seg inn.

Ps: forskjellige størrelser på fine glassvaser gjør det superenkelt å sette spennende blomster sammen i små grupper rundt omkring. Min favoritt for tiden er rødt siv (det heter helt sikkert noe annet, men jeg vet ikke navnet!).

GÅ FOR PALJETTER

Jeg er stor fan av paljetter og er det en tid du kan komme unna med paljetter fra topp til tå så er det nå, ukene foran oss er nemlig skapt for glitter, glam, paljetter og røde lepper eller sotede øyne. Se etter paljettopper med lange ermer og halhøy hals for den ultimate looken enten du går for dressbukser, skinnbukser eller skjørt. Klassisk, tidløst og du er klar for fest med en gang.

En glitrende topp er gjerne alt som skal til (uansett alder), og er den beste quick fixen jeg vet om for å sette prikken over i'en på et ellers enkelt festantrekk.

DEN LILLE DETALJEN SOM FÅR ULLGENSEREN TIL Å POPPE

Det er ikke til å unngå at en ullgenser må på en eller annen gang i løpet av dagen for tiden. Jeg hiver en ullgenser over treningstøyet, når jeg er på vei for å levere eller hente i barnehagen, når vi akkurat har kommet hjem og venter på at peisen skal varme opp huset eller med en gang jeg har stått opp og skal tusle inn på kjøkkenet for å lage en ekstra kaffekopp (jeg er jo så heldig at jeg får frokost servert på sengen tidlig tidlig om morgenen!). Mitt lille triks for å unngå at den blir alt for kjedelig er å brette opp ermene litt og dra frem skjortekanten både nede og i ermene.

En liten detalj som får inn litt farge og gir en fin kontrast mot det grove ullstoffet. Det funker med alle skjortene du har, men de med litt farge gir et litt mer spennende uttrykk.JUL PÅ BARNEROMMET

På barnerommet har det blitt litt jul! I påvente av et stort tre ett eller annet sted i stuen (om vi rekker det før vi drar bort til jul) har minstemann fått sitt eget lille tre på rommet sitt. Det ble rett og slett superkoselig!


Det var ikke mye som skulle til, en trekasse, en liten stuegran og et par pakker som tålmodig venter på at ukene skal gå. I hegen skal vi på familiejulebord på Frognerseteren og det er alltid stor stas for både store og små, i år tror jeg vår lille er gammel nok til å være med på juleverkstedet også. Så da blir det helt sikkert med hjem litt morsom hjemmelaget julepynt, det blir jo ikke mer jul enn det.

PIMP OPP DEN KJEDELIGE TEKOPPEN

Eller, i mine øyne er te aldri kjedelig, men jeg liker at det går an å gi tekoppen en liten ekstra piff. Spesielt om man har selskap og noen i besøket foretrekker te foran kaffe og man har lyst å gjøre noe litt mer ut av den nå i tiden fremover. Veldig hyggelig er det også når det lukter godt av julekrydder når man henter seg en tekopp i løpet av dagen enten man er hjemme eller setter den ved siden av seg på kontorpulten på jobb.


En kanelstang og noen få stjerneanis gjør susen på tekoppen min om dagen, stjerneanisen gir et svakt drag av lakris og hele kanelstenger gir en deilig smak av jul og vinter. Jeg har prøvd meg frem og synes det stort sett er godt med disse krydderene i de fleste teer, men om du er mer glad i helt "vanlig" breakfast tea er dette den perfekte te å prøve litt krydder i uten at smakene slår hverandre i hjel.

Og du, serverer du teen i glass ser det ekstra innbydende ut.. :)

GOOD MORNING DECEMBER

                                                                                  Juice sponset Det er desember! Jeg har ikke helt fått med meg at vi har rukket å komme over i den siste måneden av året så da vi likevel var oppe ekstra tidlig i morges pga en liten en, dekket jeg like gjerne frokostbordet til alle sammen og tente på stearinlys for en koselig start på dagen. I desember skjer det gjerne mye på hver sin front med middager, julebord og eventer og jeg synes alltid at det å møtes rundt frokostbordet hjelper til med å gi alle en fin dag og en dose familietid selv med hektiske timeplaner.


KNYTT EN SLØYFE PÅ BLUSEN

Tiden FLYR bokstavelig talt alt for fort om dagene og jeg har tatt meg litt vann over hodet med alle ting jeg har sagt ja til å være med på.. det er kanskje flere som kjenner seg igjen? Da er det greit å ha en "uniform" klar for alle de forskjellige tingene og mitt go to antrekk den siste tiden har vært mørke slengbukser og en hvit skjorte med en sløyfe i halsen. Jeg synes det er den perfekte lille (og enkle!) detalj som gjør denim og hvite skjorter akkurat passe pyntet og hakket mer egnet for fest.  Akkurat som vi gjorde på åttitallet sa mammaen min og smilte da jeg åpnet facetime i ennå et antrekk med en sløyfe på her forleden. Jeg smilte stort tilbake. 


Let gjennom kurven din med tynne skjerf (jo smalere jo bedre) og prøv deg frem med forskjellige varianter. Jeg liker at skjerfet ikke er like langt på hver side når du legger det rundt halsen for når du knyter det når den ene siden er litt lenger får du litt mer spill og en finere sløyfe om alt ikke er helt beint.


GLITTER ØYENSKYGGE / READY TO PARTY

Den siste uken har jeg rett og slett følt på at motivasjonen og energien har forsvunnet litt i takt med lyset og de mørke dagene, så lykken var i dag stor da jeg var så heldig å kunne starte dagen med å sette meg i en sminkestol og bli ordnet fra topp til tå av flinke folk! Denne glitterøyenskyggen fikk meg helt i feststemning, glitterøyenskygge kan være litt tricky å få til (det blir lett litt mye) men denne looken er perfekt til nyttårsfeiringen.Sammen med Side2 har jeg spillt inn flere små videosnutter hos de flinke skjønnhetsagentene på Archie&Bangs og jeg gleder meg sånn til å se de ferdige resultatene,det kommer nemlig masse fine triks fremover til hvordan du kan legge den perfekte partysminken, en liten guide til hvordan du kan gjøre countouring hjemme, tips og triks til en dramatisk eyeliner og ikke minst inspirasjon til forskjellige oppsett og hårfrisyrer du lager enkelt selv. Alt du trenger til partysesongen!

FRIENDS, BAGS AND BEST DRESSED

I går var det duket for en veldig fin kveld sammen med to av mine favoritter, Nina og Dagny på hotel Bristol for en god middag og noen morsomme timer sammen. Det er alltid like gøy å se hva disse jentene går med for de er alltid perfekt antrukket. På skulderen til Nina hang det en helt nydelig grønn Chloé Drew bag som vi alle måtte prøve på i løpet av kvelden, hva er det med jenter og vesker (og sko og klær...)?  Nina har denne franske auraen over seg og jeg ble IKKE overrasket over at hun er nominert til norges best kledde moteprofil, det er så utrolig velfortjent at jeg syns dere skal gi henne en stemme om dere er enig! Avstemningen finner dere her og bloggen hennes The Wardrobe Editor by Nina Buzzi kan dere ta en titt på her.

SUNDAY WORKOUT

Hurra! For en fin søndag, etter en god frokost dro vi like gjerne på trening alle sammen og kunne starte dagen med en rolig og fin styrkeøkt. Jeg kan faktisk ikke huske sist jeg var på et treningssenter (det har for det meste kun gått i yoga de siste månedene) og jeg kommer nok til å være så støl som bare det i morgen, men det gjelder jeg meg faktisk til! Det som var utrolig gøy i dag var å se hvordan yoga faktisk har hjulpet meg til å bli mykere! Jeg har vært stiv som en stokk de siste årene og selv om jeg fortsatt ikke er noen balettdanser akkurat er det fantastisk morsomt å se hvor mye mykere jeg har blitt pga dette siste året. En liten tanke å ta med om du føler deg stiv og kunne tenke deg å bli litt mykere.

COSY AT HOME

Jeg har krøpet godt opp i sofaen og begynte helgen med ferske magasiner og en kopp te mens det sakte ble lysere ute. Et villsauskinn har blitt ryddet frem og fått plass i sofaen og med ett ble det litt mer vinterstemning.


Mens guttene skal ut på ski skal jeg nyte litt egentid, en herlig kombinasjon akkurat i dag merker jeg. Selv om det fristet å være med i skibakken får det heller bli til neste helg.

Nyt helgen fine mennesker!
AND THE WINNERS ARE!

                                                                           Konkurranse / Lindex Det var utrolig gøy at så mange av dere hadde lyst å være med på denne konkurransen og jeg har nå trukket fem vinnere som hver får et gavekort på 1000kr fra Lindex! Klar til å kle opp stor og liten i masse fint til jul! Gratulerer så mye til Martine, Christina og Julie Longva som har kommentert her på bloggen og til @anettenadine og @hakaha som har lagt igjen en kommentar på instagram.

Se etter i innboksen din etter en mail fra meg, den er straks på vei.

Til dere andre som dessverre ikke var like heldige akkurat denne gangen håper jeg at dere får en herlig helg!

JULEANTREKK TIL LITEN OG STOR!

                                                                                annonse / LindexFor en liten stund siden fikk jeg lov til å pynte opp både meg selv og barna i familien i Lindex, klar for partysesongen! Men julen handler jo like mye om rolige morgener i pysjen, myke tøfler til kalde tær og deilige strikkeplagg både til liten og stor enten man skal kose seg hjemme eller skal i familieselskap. Jeg har fått gått bananas i de fine kolleksjonene til Lindex og her er vi klare både med tøfler, pysjamas, kosetøy og litt mer pyntede antrekk til alle de fine dagene både før og etter jul. Det er stas med knitrende flammer i peisen og masse tid til kos og hygge. Om de små har vokst ut av ting og trenger litt nytt til jul eller du ønsker deg noe pent til deg selv er Lindex virkelig verdt et besøk, mine favoritter til små og store finner du under.


Jeg synes det er veldig artig at Lindex har gått for den morsomme vrien med at stor og liten kan matche denne julen, en fin rød tråd som er hyggelig når man har små barn. Jeg synes også de todelte strikkesettene er kjempefine hver for seg og bruker de gjerne til hverdags også (på min snapchatkonto tinemonsen ser du hvordan jeg har stylet det ene settet for en hverdagslook). Lindex og jeg har virkelig blitt gode venner dette siste året og jeg synes det er utrolig gøy å se hvor enkelt det er å sette sin egen vri på ting. Sjekk ut ut alt det fine de har i nettbutikken sin og titt gjerne innom facebooksiden deres for flere gode tilbud og inspirasjon om du synes det er gøy å se hvordan styling kan forandre et helt antrekk!


Ps: jeg trekker fem vinnere av denne konkurransen i dag så titt innom igjen i kveld for å se om du ble en av vinnerene eller skyndt deg å sleng inn en kommentar for å være med i trekningen! :)

AND THEN IT WAS WINTER

Så var det plutselig vinter! Ikke helt plutselig siden det har vært kaldt en god stund allerede, men i dag våknet vi til snøfnugg både i luften og på bakken og med ett var det ordentlig vinter. SNØ ropte minstemann ivrig da han tittet ut av vinduet og løp bortover snøen og tittet tilbake på sine egne fotspor. Jeg måtte nesten lete meg litt tilbake i arkivet for å sjekke hva jeg gikk med i fjor vinter og disse lave over kne støvlettene i sort skinn ble raskt tatt frem igjen fra skapet sammen med gode skjerf og hansker.

En ting som kan være lurt når en ny vintersesong kommer er å ta en liten gjennomgang av hva man allerede har før man begynner å ønske seg nye skatter. Mest sannsynlig har man flere ting man nesten hadde glemt at man hadde der innerst i skapet! Kanskje må det bare sys på en knapp eller to på jakken eller skoene må såles om for å bli som nye igjen.

THE DOUBLE BREASTED BLAZER

Min kjære har lenge ønsket seg en dobbelspent blazer og denne fine i hundre prosent ull ble med hjem fra en butikkåpning av SAND jeg dro med min bedre halvdel på nå nylig, den var rett og slett alt for fin til å la være igjen i butikken! Varm, praktisk og ikke minst enkel å style opp eller ned til flere anledninger. Perfekt julegavetips om du mangler litt inspirasjon til julegaver til en mann som har "alt".


BLACK STEEL DOORS

Hurra! Sorte ståldører har lenge stått helt på toppen av ønskelisten min (det blir jo ikke finere!) og endelig fikk vi på plass våre egne! Dørene har jeg tegnet og fått sveiset på mål gjennom et firma som heter Metalform og de doble dørene i sort stål gir akkurat den wow-følelsen jeg hadde sett for meg.
Hele leiligheten fikk en ny ramme og et nytt blikkfang fra alle kanter. Jeg elsker den moderne og industrielle følelsen slike sorte ståldører gir, det er rett og slett det perfekte tilskuddet om du har lyst å gjøre noe mer ut av dørsituasjonen i hjemmet.

THIS SEASONS MUST HAVE

Varme, store og myke fluffy jakker og (fuske)pelser i alle mulige slags farger står høyt i kurs hos meg denne vinteren. En stor og god fluffy jakke er det perfekte tilbehør over avklippet jeans og en ullgenser og de er like fine over ullgenserene i hverdagen som alle festkjolene fremover. Dype juvelfarger som mørkegrønn og lilla er mine favorittfarger på slike jakker, på den måten blir de et lite smykke i seg selv og selv de kjedelige grå genserene ser bra ut på.


Uken var plutselig godt i gang og jeg fikk startet dagen med yoga og god frokost, for meg er det å tusle inn i yogasalen et lite stykke luksus. Da senker skuldrene seg og jeg kjenner at energien fylles på igjen.

hits