desember 2013

ÅRET SOM KOM OG GIKK IGJEN

Året som kom gikk igjen. Sent i kveld skriver vi et nytt tall i almanakken. Det forrige gikk fort, men mest av alt gled det sakte forbi. Tøffe tak og dype daler møtte bratte fjelltopper og klatret oppover. Lykkehormonene ble ikke med videre i den første mammarusen som kom, og istedet gjemte de fine følelsene seg langt der inne. Da året begynte var en liten én ikke fyllt tre måneder ennå, og det var en litt sliten ny mamma som brukte tid på denne helomvendingen av liv og tanker som så årets lys. Nattesøvn ble til brystbetennelser og problemer med amming, og det var ikke like lett eller like lykkelig med den søte babyen på fanget som instiktene og verden rundt sier. Rutiner ble stablet på bena og de lange dagene ble formsydd oss og den lille familien vår. Men jeg har hørt at man gjerne gjør det igjen, uten motforestillinger.


Høsten kom med stødige skritt fra den minste, og endrede hverdager med steder hvor både vi og den lille plutselig skulle være hele dager borte fra hverandre. Dager jeg ikke klarte å tenke på bare måneder tidligere, men også disse kom og gikk igjen. Vi har vært tre så lenge at jeg ikke kan forestille meg noe annet, men samtidig tre så kort at jeg enkelt kan finne tilbake til den urolige ventende følelsen på både begynnelsen og slutten før han kom. Det er det første hele året det har lagt en familierytme til grunn for alle avgjørelser og vi ikke har kunnet danse alene og fritt. Men så vil man aldri bytte, så dansegulvet får vente litt til.

Jeg ønsker dere et riktig godt helt nytt år, og jeg håper at dere har lyst til å være med på fortsettelsen her inne i 2014. Jeg aner ikke hvor veien går, eller hvordan planene skal legges, men jeg har det fantastisk gøy på veien og setter umåtelig stor pris på hver og en av dere. Tusen tusen takk for alle kommentarer, for alle fine ord, for tips, for råd, for lykkeønsker og for rettelser. Jeg håper glasset er fyllt av glede og kjærlighet og at dere har hatt fine dager på vei inn i det nye året.

FINE VINTERDAGER

Vi takker fjellet og vertskap for oss. Bilen er pakket, ved er stablet og skisåler har glidd over myk snø en siste gang. Etter herlige snøfyllte dager med fri og god mat begynner jeg å se alt som venter i det nye året, og jeg begynner så smått å bli klar for å begynne på det. Det er spennende at man på en måte får en ny sjanse når det hvert eneste år kommer et nytt år med blanke dager og nye utfordringer. Jeg er spent på mine, og ønsker de hjertelig velkommen.
Vi ses i Oslo igjen, til da får de siste vinterbildene minne om snø og vinter. Jeg hører det er alt annet enn hvit vinter i byene, så jeg sluker de siste kalde åndedragene og tar en ekstra titt på landskapet før vi setter oss i bilen.


OBAGI UKE 13

Jeg har passert min trettende uke på obagiprogrammet mitt, og huden har gjennom alle ukene blitt jevnere, klarere og tydelig forbedret. Denne uken har jeg vært tørr og flasset som forrige uke, men de siste dagene har huden vært veldig fin helt til kvelden har meldt sin ankomst og den igjen har begynt å sprekke opp. Bildene viser hvordan huden ser ut uten noe på, hverken fuktighetskrem eller serum. Den normale fuktbalansen er i ferd med å bli gjenopprettet, og det er veldig gøy å merke den store forskjellen som har sneket seg inn i forhold til det at jeg før var fullstendig avhengig av fuktighetskrem flere ganger om dagen.

Det er mange som spør om hvilke produkter jeg bruker fra obagi. Jeg har ikke hele serien, men går på et skreddersydd opplegg med produkter tilpasset min hud, mine utfordringer og forventninger, valgt ut av Silje. Om kvelden bruker jeg clenziderm direkte på problemområder, og tretinoinkrem 0,025% sammen med blender på hele ansiktet, like inn til øynene. Jeg har dermed ikke blakket meg helt på overflod av produkter man kanskje ikke trenger. Det er trikset med å få en tilpasset kur.


Morgen og kveld renser jeg huden med en rens fra Obagi Zo Skin medical. Den store rensen varte i 12 hele uker før jeg måtte investere i en ny så den er drøy i bruk. Serumet like så. Den sølvfargede sylinderen inneholder et serum som heter Ossential og er fra Zo skin health. Det inneholder antioksidanter og pleier huden gjennom dagen. Serumet bruker jeg 1 gang om dagen og tar det på etter rens på morgenen. Den lille tuben ytterst til høyre er en pleiende øyekrem fra Zo skin medical som jeg bruker rundt øynene etter at jeg har hatt på serum om morgenen. Fuktighetskremen fra Obagi medical i midten har jeg i tilfelle rottefelle. Den bruker jeg kun av og til, og bare på de tørreste områdene om jeg skal noe og ønsker å kunne bruke litt sminke på huden. Hele poenget med obagi er at gammel hud skal av og bort, og tilfører man for mye fuktighet i denne prossessen hindrer man jobben kuren gjør, så jeg prøver å bruke minst mulig fukt og alltid bruke tretinoinkremen om natten. Over serum og øyekrem på dagen (og eventuelt litt fuktighetskrem) er det veldig lurt å bruke solfaktor 50 uansett vær.

Det er bare å spørre om det er noe dere lurer på, og det er alltid veldig gøy å høre fra andre med egne obagierfaringer også.

SNØMÅKE TIL BARN

Her begynner vi med barnearbeid tidlig. Det er viktig syns jeg, at man liksom har forventninger som skal innfris. Og hva er vel bedre å starte med enn snømåking? Det er kanskje ikke så lett å finne på en gøy og ikke altfor dyr gave til de aller minste? Til jul fikk w denne bittelille snømåken av oss, og den fortsetter å være en superhit! At det går an å kjøpe så mye glede for 39 kroner er helt fantastisk. Så om du trenger gavetips til en liten gutt eller liten jente på rundt 1-3 år kan jeg med erfaring si at denne har gått rett hjem hos både en liten gutt og en liten jente over de siste dagene.

Vi fant vår på barnas hus, og de hadde snømåker i alle varianter. Her knitrer det i peisen etter en koselig formiddag ute i snøen, og vi skal så smått begynne å tenke på ettermiddag og middagstid.

HYTTEANTREKK

Det er hyttekos og varme kopper inne, snømåking og skigåing ute. Det er lange strømper, sauseskinnsvest og varme tøfler. Det er røde julenegler og en sminkeløs hverdag. Det er herlige fridager med familiekos, og et tidsbegrep som ikke ligner på noe man finner i byen. Jeg visste faktisk ikke hvilken dag det var før jeg sjekket telefonen min i sted. Det er ferie og det er opplading av batterier som skal vare i mange måneder til. Etter å hatt fullt besøk de siste dagene er det nå bare vi som er igjen, og vi skal nyte både dagen i dag og i morgen før snutes igjen vendes mot oslo og regnvær. Da vender også bloggen igjen tilbake til normalen og dere skal slippe å se skibilder an mass fremover.
Jeg hadde forresten helt glemt av ukens obagioppdatering da jeg så at det var over en uke siden sist, så det kommer litt senere i dag. Jeg er ikke veldig spennende i antrekksveien for tiden, det går i det praktiske og varme, og bunaden fra julaften er pakket bort for lengst. Jeg kommer sterkere tilbake igjen når det nærmer seg nyttår.

HVORDAN GÅ PÅ SKI MED BARN

Svosj! Det går nesten like fort opp som ned, og guttene svosjer og svisjer forbi. Når w bli lei av å gå selv er det til stor stas at han kan sitte på nakken til pappaen. Et lite tips til hvordan man kan aktivisere de små og fortsatt holde på litt med ski når de har blitt litt lei av å gå på bakken. Det er fortsatt full vinter, og det har snødd ny og fin nysnø gjennom natten. Vi koser oss, det er ikke mer å si enn det.

Minstemann er tydelig ikke glad i votter og vanter, og drar de av seg så fort han får anledning. Jeg må prøve å finne noe som funker for å holde de på plass. Noen som har tips?
 

HVORDAN LAGE CHAMPAGNE AV HVITVIN

Jeg gir meg over. Vi fikk en sodastreamer til jul og jeg har sjelden sett min kjære så glad som da han pakket opp og så innholdet. Jeg må le, for han hadde automatisk planen klar. Han skulle nemlig lage "champagne". Og det virker! Om du har lyst å lage en brut mousserende vin (tørr) tar du en tørr hvitvin og fyller beholderen (ikke fyll helt fullt!) som hører til sodastreameren og karbonerer innholdet (eller rett og slett bare trykker på knappen), så har du "champagne" på 123. Veldig gøy! En skikkelig quick fix på champisfronten. Bare husk å slipp opp veldig veldig sakte slik at det ikke bobler over. Og siden den ikke går på strøm kan du ta den med deg hvor som helst!


/ Produktet er IKKE sponset! Haha, det var bare en veldig morsom julegave /

Så nå sitter vi her med hver våre klirrende glass med mousserende både vin og vann. Vi gav faktisk bort en slik i julegave selv og ble fantastisk glad da det lå en og ventet på oss også! Så morsomt at man kan tenke så likt. Min kjære har i hvert fall snakket om en slik superlenge.

SKINNIKKERS OG FJELLHEIM

Herlig formiddag! Det er virkelig ikke meningen å gni det inn, men vi er omringet av snø og nydelig vær, og nyter fine familiedager med ski, spark og akebrett på fjellet. Jeg visste ikke at jeg var så glad i vinter, for dette er helt magisk. Jeg glemmer det fra sesong til sesong når det er kalde vinterdager i byen. Det er snø, vinter og intet nytt å melde fra fjellfronten desverre. Men vi har faktisk laget champagne i dag! Det var en opplevelse i seg selv. Stay tuned.


Vi har faktisk ikke sett en eneste film eller tv serie denne julen, så en av nyttårsdagene må bli fyllt med filmmaraton tror jeg :) Skinnikkersen lever i beste velgående og blir bare finere og finere etterhvert som den blir slitt.

BOTTEGA VENETA

Hjelp! Kvelden i går var over all lykke, forventning og engang håp. Det er kanskje noen som følger med på instagram som så at guttene og jeg var forbi den nye Bottega Veneta butikken i Oslo før jul, og at mor så lengtende inn gjennom butikkvinduene. Det var selvsagt bare å glemme helt, og jeg tok raskt øynene til meg igjen og vi hastet videre. Så da min kjære hadde en overraskelse til meg og det var denne boksen som lå under juletreet trodde jeg ikke mine egne øyne. Av og til må det bare være lov å bli utrolig glad for en gave, og det ble jeg i går. Jeg ante ikke at dette i det hele tatt kunne være et alternativ til gave for meg, og jeg klarer nesten ikke å slutte å se på den.
Også er den så tynn, den passer i alle andre clutcher og vesker. I am in walletlove. Hot tips gutter om det er noen pikehjerter der ute dere har lyst å gjøre varme.


BARNESKI

Vår lille gikk rett i rottefella! Jeg kunne ikke annet enn å le da vår lille fikk verdens fineste ski til jul av stolte besteforeldre. Det var teeny tiny salomon ski med teeny tiny rottefellabindinger. Altfor søte og alt for fine, med et par too cute alpina skisko på toppen. Jeg skjønner forventningene er store! Disse gikk rett hjem hos lille w, og vi har vært ute og kost oss med en liten førlunsjtur på ski. Det gøyeste var å stå mellom bena i bakkene da skiene gikk fortere og fortere og den summende lyden fra de smørefrie skisålene begynte å vibrere opp gjennom støvlene, akkompagnert av klirrende barnelatter. Han har samme fantastiske skiteknikk som mor, han går med skiene på (på sunnmøre går man med feller opp på de bratte toppene for å renne ned igjen uten, og utvikler en fantastisk flinkhet i det å renne nedover, i Oslo bruker man teknikk for å gå fort på ski).
Her forsøker far å lære bort ved eksemplets makt, men det går sjokkerende nok ikke som planlagt. Han trenger nok et par timer til før det sitter. Vi nyter fine snødager med ro og god mat og har det helt herlig.Har dere det fint? Gledelig jul til alle dere!

GOD JUL

God morgen! Guttene mine og jeg ønsker dere alle en strålende jul! Jeg håper dere får fine øyeblikk, rolige dager og god mat. Her fortsetter snøen å lave ned og lander på bare grener utenfor, og lyset kommer sakte men sikkert frem mens kaffekoppen tømmes. Alle hjerter gleder seg.


Image and video hosting by TinyPic

Julehilsen og en saltomortale fra Tine, Thorleif og T. Wilhelm

MOR MONSEN

Ah! Jeg har endelig lært å bake min yndlingskake av svigermor, en kake som har det passende navnet mor monsen. Jeg er mamma til en liten monsengutt og deler samme etternavn, så jeg er faktisk mor monsen. Akkurat det er jo litt morsomt i seg selv. Den er luftig, saftig og smaker av jul og vinter. Og om den ser litt kjedelig ut, tar smaken igjen for det dobbelte. Jeg lover.

Oppskriften finner du f.eks på nettsiden til NRK her.

DONALD DUCK & CO. SMAKEN AV BARNDOM

                                                                                                                                                                                                    annonse
Husker dere Donald, alle de tre nevøene, andeby og ikke minst Onkel Skrue? Det er rart hvor for tiden går, for nå er det plutselig vi som er foreldregenerasjonen, og bladet man selv brukte å få da man var liten er det nå nye barnehender som skal holde, bla i og kose seg med. I denne ipadverden til de små hadde jeg faktisk glemt litt av hvordan det er å se på tegneserier som ikke beveger seg, men som har snakkebobler med uttrykksikoner over hodene. Ikke trenger de fullt oppladet batteri eller et strømuttak heller. Jeg hadde helt glemt hvor koselig det faktisk er med blad! Og ikke minst, man kan få noen fine minutter med ro i heimen når et nytt blad er i hus, jeg må jo nesten bare innrømme at det er en fin liten bonus for de voksne ;)

Donald Duck har stayingpower det må jeg bare si, for han er fortsatt helt på topp på tegneserielistene. Akkurat nå har faktisk Donald Duck & Co kampanjepris på abbonement, og de små får med en tøff leke fra LEGO Chima i samme slengen, rett hjem i postkassen. Tilbudet deres finner du HER, og i tillegg har Donald en kjempefin hjemmeside hvor de små kan kose seg med spill, konkurranser og små filmsnutter. Perfekt nå når man kanskje har noen fine fridager. Hjemmesiden finner du  HER.

Det kan jo være et fint julegavetips om du ikke er helt ferdig med julegavene ennå også :)

WINTER WONDERLAND

Selv luften er annerledes her oppe på fjellet. Det er snø på snø og han lille har allerede fått prøve verdens søteste lille skipar på bena. Jeg glemmer litt hvor godt det er med snø og fjell, for jeg er jo egenltig mest glad i sommer og sol. Men så avslappet har jeg ikke vært på lenge, og selv luften er klarere og friskere her oppe, langt borte fra byliv og mange mennesker. Planen i dag er veldig enkel. Slappe av, og bake. Han store skal jobbe til og med i morgen, så vi er ikke alle samlet før i morgen kveld. Jeg gleder meg til noen herlige vinterdager med ski og familieliv, og varm peiskos.

Helt herlig å kunne våkne til en snøutsikt som sakte kommer frem etterhvert som solen står opp og lager dag mens frokosten forsvinner fra bordet. Happy holidays!

KJOLE MED ÅPEN RYGG

I dag har våt asfalt blitt byttet ut med snø under bena, fjell og klar luft. I går var det egentlig denne kjolen som skulle på. Den fikk aldri se noe klirrende i glasset og kvelden som skulle være uteble, men en liten titt på den på kan dere jo få likevel. Med lange armer og bar rygg, og beige gulltoner var den klar.

Jeg tror den er utsolg over alt men at nelly har den inne i sort ennå.DAGENS OUTFIT GJENNOM ÅRET

Et helt år har nesten gått seg ferdig. I dag skulle det jo være julebord med pent pyntet bord her hjemme og en julekjole på, men i stedet er  det en liten med 4 tannvondter og feber, og jobb. Året har gått og antrekkene like så. En liten antrekksoppsumering i noenlunde riktig rekkefølge for året ser dere under :)

Jeg håper helgen har hatt en fin start og at de som skal ut i kveld har fine danseplaner, og at de som skal være hjemme skal spise noe godt til middag. Vi går under sistnevnte, men middagen skal nok nytes i sengen med en film og kvelden avsluttes så tidlig som den kan. Med våkenetter kommer trøttheten snikende allerede før andre kaffekopp om morgenen, og sengen lokket farlig allerede da jeg redde opp i morges. I morgen er planen at jeg og mini skal avgårde så tidlig som mulig, så det blir hektiske morgentimer med pakking og organisering tror jeg. Men så blir det jo da ennå bedre å komme frem. Fjell og snø lokker og drar.

HVA ER BEKKENLØSNING?

Jeg hadde et veldig fint svangerskap da jeg gikk gravid med vår lille, men jeg opplevde at korsyggsmerter kom snikende på etter at de første 3 månedene var gått. Jeg fikk aldri bekkenløsning, men siden jeg er så heldig å være gift med en kiropraktor med spesialkompetanse innenfor dette fikk jeg god hjelp med alt som kom snikende på. Men det er kanskje flere som lurer på hva bekkenløsning egentlig er? Jeg har lånt Thorleif for å fortelle litt om hva det er og hvordan det kan behandles.


Hva er bekkenløsning?


Bekkenløsning har flere definisjoner dersom man ser på det fra et akademisk synspunkt. For enkelhets skyld kan man si at bekkenløsning plager de tre leddene i bekkenet, nemlig de to bakre ileosakralleddene (eller korsryggen) og den fremre symfysen (skritt/lyskområdet). Enkelt forklart er det en vanlig korsryggskink som blir forverret av hormonelle forandringer under graviditet, typisk fra og med 3 mnd inn i graviditeten og til og med 3 mnd etter graviditeten. Dette kan selvsagt variere fra person til person, det er aldri noen som er absolutt innenfor helse. Videre er det vanlig at man har korsryggsmerter samt smerter i skrittet, gjerne kombinert med gangsperre og at man har så vondt i bekkenet at man ikke klarer å gå normalt, eller i det hele tatt. Man kan også få en tilleggsplage, en tannpinelignende følelse fra setetpartiet og nedover i benet som stammer fra en muskel i setepartiet som heter piriformis. Statistisk sett kommer denne plagen oftere på høyre side enn på venstre side. Det finnes alle mulige stadier av bekkenløsning, og hvor man setter forskjellen mellom bekkenlåsning og bekkenløsning er vanskelig å definere. Men er du gravid (3 mnd eller mer) og har vondt nederst i ryggen og lysken, og til tider sliter med å gå ville jeg ha kalt dette bekkenløsning og ikke bekkenlåsning.

Definisjonen er ikke viktig, løsningen er den samme. Problemet kommer pga at leddfunksjonene svikter, dvs. at i stedet for at leddet har normal bevegelighet så kiler det seg fast. Og pga hormonene kiler det seg fast i en mer ekstrem posisjon enn det ellers ville ha gjort. For en kiropraktor eller en annen manipulativ terapeut (manuellterapeut, eventuelt osteopat) vil målet være å gjenopprette denne funksjonen ved å manipulere eller justere leddene slik at en normal funksjon kan oppnås, og på den måten rette på bekkenløsningen. For de av dere der ute som har hatt disse plagene og vært hos en kiropraktor eller manipulativ terapeut så vil dere ha opplevd øyeblikkelig effekt av behandlingen. Dersom dere ikke har opplevd denne effekten bør dere oppsøke en lignende type terapeut med spesialkompetanse innenfor graviditetsproblematikk da disse enkelttilfellene kan være litt mer krevende og det vil være behov for spesialkompetanse for å løse problemet. Men i utgangspunktet vil en hvilken som helst kiropraktor kunne løse et normalt bekkenløsningstilfelle. Jeg har også inkludert andre type terapeuter her da jeg regner med at de også vil kunne håndtere slike plager.

Behandlingsforløpet i de forskjellige scenarioene kan man dele opp i to hovedfaser.
1: Man er gravid i 3 mnd og får plutselig plager. Da ville jeg håndtert problemet typisk sett med 2-4 behandlinger for å komme til et 90% bedringsnivå, for så å håndtere pasienten frem til de skal føde med minimal behandling. Det som ofte skjer er at pasienten føler seg "frisk" etter behandling, og setter i gang med fremoverlent arbeid som f.eks støvsuging, det å ta inn og ut av oppvaskmaskinen etc. også får de et tilbakefall. De lærer seg etterhvert sine egne begrensinger og hvilke hensyn de må ta mens de er gravide og på den måten unngår de tilbakefall.

2: Etter fødsel. Her har man et vindu på ca. 3 mnd hvor "marinaden" av hormoner forlater kroppen og man sakte men sikkert stivner til, og da er det terapeutens oppgave å sørge for at kvinnen stivner til i riktig posisjon, for ikke å få senplager etter graviditeten. Frykt ikke, visst du kjenner deg igjen i disse plagene og det er mer enn 3 mnd siden du var gravid går det an å gjøre noe med det. Men det tar mye lenger tid å rette opp i enn om du hadde fått behandling innen de 3 første mnd.

Variasjoner innenfor disse scenarioene er mangfoldige. Ting som kan påvirke er f.eks hyppige graviditeter, traume eller mange andre innvirkende faktorer som f.eks sykdom. Dette er et vanskelig tema forklart på en enkel måte, det vil alltid finnes unntak. Dersom det skulle være noen spørsmål eller noe som føles uklart er det bare å ta kontakt så skal jeg prøve å forklare dette så godt jeg kan.

Hilsen

Thorleif Henning Monsen
(kiropraktor og fysioterapeut med spesialisering innen barn og gravide)


Ps: link til innlegg fra Thorleif om f.eks riktig løfteteknikk for baby og også noen metoder for å få i gang fordøyelsen på de små finner dere her og her.

 

OBAGI UKE 12

Herlig fredag og obagippdateringsdag! At det har gått litt over 12 uker siden jeg startet på Obagi er nesten helt utrolig. Avtalen med Silje var at huden skulle bli fin til jul, og det har hun virkelig holdt. Denne uken har jeg i tillegg begynt å peele huden litt, så den har vært ekstra tørr og med et par små akneutbrudd. Det å bruke obagi er altså ikke ensbetydende med at man aldri vil få en kvise igjen, men de vil komme mye mer sjelden, og også forsvinne fortere pga at huden fornyer seg mye raskere. Uke 11 var til nå mitt høydepunkt på obagikuren, for da så jeg klart og tydelig hvordan det skal være fremover, og gleden av å ha helt jevn og fin hud uten noe sminke på er stor. Jeg går som sagt før på den aller mildeste prosenten, så om du går på en litt sterkere én vil du helt sikkert merke mer flassing. Hos meg går dette litt opp og ned, men etter rens og påføring av et dagserum holder huden stort sett hele dagen før den begynner å sprekke opp rundt munn, nese, øyne i løpet av ettermiddagen eller kvelden. Jeg er fortsatt rød ut forbi nesevingene og ned forbi munnvikene, men det er helt levelig og veldig tolererbart.


I dag tok jeg med en liten oversikt over mine første 5 uker, som må sies er de aller verste når man først begynner på en slik kur. Opp til 6-7 uker er det mye gammel hud som skal bort og man flasser mye. Mange spør om sminke, og jeg må bare si at det ofte gjør vondt verre (ikke huden for det skader ikke huden, men for selve resultatet), for det legger seg jo bare i de tørre sprekkene og resultatet vil ikke være særlig pent. De dagene man ikke er fullt så rød går det selvsagt an å bruke litt mineralpudder for å dekke over områder som er veldig røde. Men jeg tenker at man må se på det som en kur rett og slett, det er for en liten periode og da er det jo greit å få maks ut av resultatet. Hudstrukturen fortsetter å endre seg til det jevnere og til det bedre, og jeg er fantastisk fornøyd med hva obagi har gjort for huden min frem til nå. Alle de andre ukeoppdateringene hvor jeg har skrevet litt om både produkter, tips og erfaringer finner du om du googler osloinchanel+obagi+uke, eller du kan ta en titt inne på kategori skjønnhet oppe på menylinjen min.

Holder dere andre ut? Jeg blir jo så glad for å høre fra dere :)

HJEMMELAGEDE JULEGAVER

I kveld har vi drevet litt skytteltrafikk og byttet på å levere noen små oppmerksomheter til hyggelige naboer rett utenfor døren, og til venner som bor i nærheten. Det er veldig hyggelig å kunne gjøre en liten innsats og dukke opp med noe godt laget på kjøkkenet hjemme som man kan kose seg med i julen. Min kjære har laget gravet fjellørret og hjemmelaget sennepssaus, som har fått hver sine krukker små med bånd og kule på. Fjellørreten skjæres opp som røkelaks og nytes på godt brød med litt sennepssaus til. Det er virkelig nydelig.

Om du har lyst å gjøre det selv så ligger oppskriften her. Jeg passet på å knipse noen bilder da han lagde dette i sommer, og det er ikke vanskelig! Han var så heldig at han fikk vakumpakkemaskin av meg til jul i fjor, og den har blitt flittig brukt. Men om man ikke har det så kan ørreten enkelt oppbevares i sølvfolie ;)

Et lite julegavetips sånn helt på tampen.

HØYHALSET GENSER

En høyhalset løs genser og en ulljakke i dag. Begge i hver sin mørkeblå, og begge gode og varme på. I går kveld gikk jeg rett på trynet utenfor oss og holdt på å le meg ihjel mens jeg gjorde det for jeg klarte akkurat å få fatt i bildøren som jeg rakk å åpne mens jeg skled nedover og bakover, så det hele fikk en slowmotion effekt som samtidig var umulig å stoppe. Herlighet, is med vann øverst er livsfarlig. Sjåføren fikk seg også en god latter, og jeg kom unna det med livet i behold. Vær forsiktig! Vi har ingen lårhalser å brekke.Et lite behind the scenes bilde på slutten her. Et herlig kaos når man har litt for mange ting å holde styr på ;)

Ha en flott dag!

HISTORIEN OM RINGENE OG RØDE NEGLER

                                                                                                                                                                                   sponset behandling
I dag rakk jeg endelig innom flinkeste Ewelina på Beauty Norway i sentrum for en høyst nødvendig julemanikyr. Forrige gang hadde jeg noen veldig søte krypdyr på som du kan se her, men med blanke og knallrøde negler er jeg klar for alt, til og med langrenn. Jeg liker korte superpraktiske negler, og synes at det gjør seg ekstra med rødt på når de er helt helt korte.


Det er mange som har spurt meg om jeg ikke kan fortelle litt om ringene som av og til glimter frem her inne. Og siden jeg har bukket under for presset så kan jeg jo fortelle litt. Jeg vet ikke hvor lite interessant dette er (jeg tipper veldig så skum fort gjennom), men jeg er så heldig at jeg har både en forlovelsesring og en giftering, og disse sitter på en og samme finger. Den ytterste ringen ble jeg fridd til med, og kommer med en fantastisk kjærlighetserklæring av både innsatsvilje og familieglede. Min kjære har tegnet og holdt på, og den er til slutt satt sammen av familiesmykker fra 4 generasjoner. Diamanten i midten er en gammel Cartier øredobb fra 1910 fra hans oldemor, som igjen er omkranset av diamanter nedover sidene fra hans bestefar, hans far og så fra han selv til slutt. Den betyr virkelig alt, og jeg er evig takknemlig for alt som ligger bak. Gifteringen fikk jeg faktisk velge selv (lykke på jord!), og er en ring i hvitt gull med diamanter rundt. En veldig heldig jente altså.
Det var både ringene og neglene, og om noen trenger en god negledesigner kan jeg anbefale Ewelina på det sterkeste, hun har vært min faste i flere år nå etter å ha prøvd mange forskjellige. Ta en titt på nettsiden deres for å se hvor de holder til.

ULL PÅ ULL

Jeg må nesten lukke øynene når jeg innrømmer at denimskjorten er på igjen i dag. Innerst, under to lag med ull. I dag snødde det da vi våknet, så det var bare å kle godt på seg. Fine ullgensere og gode varme vester er gull verdt i vinterhalvåret. Så får heller skjortene under titte litt frem.

Både genseren og saueskinnsvesten som jeg var så heldig å bli sponset med, er fra peak performance og i butikk nå forresten. Jeg har brukt de annenhver dag siden de kom på døren min, og begge blir med på fjellet når uken nærmer seg slutten.

DAGENS OUTFIT

Man tager det man haver sier jeg bare. En gammel kjole fra hm, en gammel blazer og en ullgenser fra wildwool som jeg har brukt i hjel siden jeg fikk den, og mørkeblå gamle strømper i åpen tå. Dette er vel grunnen til at jeg nesten aldri skriver hvor ting er fra lenger, de er stort sett alt for gamle til å fortsatt være i butikk uansett. Og som moteblogger får jeg nok stryk og minus, for garderoben trenger absolutt en oppdatering, jeg er enig i det og beklager til alle dere andre som ser like ting alt for ofte her inne. Men for en deilig dag, til og med listen over alt som skal gjøres før søndag har fått en knekk. Jeg synes det er gøy å prøve å snike med litt farge når det går, og i dag gikk det. Litt grønt redder dagen.
Jeg håper dere har like fine stressende dager som alle andre, og jeg unner ingen å være ferdig med absolutt alt allerede. Det er bare dårlig gjort mot alle oss andre som fortsatt ikke er halvveis. Lenge leve last minute.

JULEGAVETIPS TIL DEN MATGLADE MANNEN

Eller kvinnen selvfølgelig! Jeg synes alltid det er litt vanskelig å finne på noe å kjøpe i julegave, bursdagsgave, bryllupsdagsgave eller farsdagsgave til min kjære, og tenker at det sikkert er flere som har samme problem. Og denne uken er jo aller siste innspurt før jul! Min mann er glad i å lage mat, og dette er alle gaver han med hell har fått enten av meg eller av andre opp gjennom årene som alle har vært en innertier. Sous vide maskinen han fikk av meg til jul i fjor fikk han faktisk tårer i øynene av, så det kan absolutt anbefales om din kjære er en ekte matentusiast.


1. Proff gassbrenner 2. Sous vide maskin 3. Røykpistol 4. En god kniv. 5. En ennå bedre japansk takamura kniv. 6. En røkelakskniv 7. En fileteringskniv 8. Mortel 9. Den perfekte potetskreller. 10. Trykkoker.

Om mannen din er glad i mat og også det å lage mat kan jeg anbefale å ta turen innom Sous vide norge på nett, eller butikken de har i mathallen på Vulkan. Der finner du bl.a gassbrenner, sous vide maskiner, vakumpakkingsmaskiner og denne artige røykpistolen som du kan bruke for å tilsette smak på ulike retter. Det er veldig gøy. Om du noen gang har lurt på hvordan de får kjøttet så mørt på fine restauranter så er det ofte fordi det sous vides. Min mann er også forferdelig glad i gode kniver, og trikset er å ha gode kniver til forskjellige ting. Å utvide knivsamlingen med en god kniv er altså alltid en sikker vinner. Fordelen med f.eks japanske kniver er måten de slipes på, det er en mye lengre og tynnere kant som slipes for å få den skarpe kanten. Ulempen ved dette er at den skarpe kanten er litt skjørere, spesielt tuppen, så det kan lønne seg å være veldig forsiktig når man skal vaske de opp etc.

Vi har helt lik mortel på vårt kjøkken, som stadig brukes til krydder og varer for evig. En veldig fin julegave til og med til de som kanskje ikke er fullt så matglade, men liker pene ting. Min kjære bruker også opp potetskrellere, og da han fikk denne modellen i gave for en stund siden sverger han til at dette er den beste potetskrelleren som finnes. En trykkoker er et must på ethvert kjøkken, og vi bruker vår nesten dalig. Absolutt alt går fortere, og det er en kjapp liten hjelper som er helt super å ha i skapet.

Alt er kjøpt i norge de siste årene og du finner de bl.a på Sous vide på mathallen eller på nett, på jernia, og kniver på fruktboden på slemdal (de sender helt sikkert om dere tar en telefon dit).

Jeg håper dere fikk noen tips!

HVA ER ANTREKK MØRK DRESS?

Hva skal man egentlig ha på seg når invitasjonen sier mørk dress?

Til mørk dress, som også går under navnet blådress, skal man i følge skikk og bruk ha mørk blå, sort eller mørk grå dress. Dressen kan ha diskre striper, (pin striped) men skjorten skal være hvit. Men det morsomme er at man kan ha både slips og tversoversløyfe til, og med en sløyfe og et fint tørkle i lommen er det litt artigere er det ikke? Skoene skal helst være glatte, eller med et diskrè mønster, og tradisjon tro alltid sorte etter klokken seks. Sokkene skal vel helst matche skoene, men i dag matchet de bå sokkene sløyfen i halsen ;)

Jeg må le, dette er egentlig et skikkelig dårlig innlegg fordi teknisk sett snakker jeg ikke riktig mørk dress kodespråk i dag. Jeg burde hatt penbukser på siden vi var invitert på dagtid, men siden jeg ikke har rukket å gjøre noenting de siste ukene med en syk liten hjemme, måtte jeg bare kjapt ta en kjole fra skapet. På dagtid er det naturlig å ha buksedress, og på kveldstid er en kort selskapskjole det mest naturlige valget når invitasjonen kommer med dresskoden mørk dress. Blir man invitert på formiddagen er også hatt et alternativ til jentene :)


FAMILIEFOTO OG MATROSDRESS

Siden vi har merkbart få (ingen!) bilder av oss alle tre måtte vi benytte anledningen til å få tatt et bilde da vi var pyntet og skulle på familiejulebord i dag. Det var faktisk tilfeldigvis sløyfer på alle sammen i dag med tversoversløyfe på den ene store, knyttesløyfe på kjolen min, og sløyfe på matrosdressen til minstemann. Nå har dere faktisk ikke sett lille wille siden før han begynte i barnehagen, (det har vært gamle bilder, og nye uten ansikt) men han fikk være med på et bilde i dag. Jeg oppfordrer alle til å bruke de anledningene som byr seg til å få tatt et bilde av alle sammen, enten man får huket tak i en som kan ta det der man er, eller faktisk avtaler med noen om å knipse et par bilder litt i forveien om man likevel skal samme sted. Det er så hyggelig å ha slike minner til senere av alle sammen, og fine julekort og takkekort kan det jo også være. Vi er alt for dårlige på det, så dette er første gangen vi er på samme bilde på nesten ett år.


Søt matrosdress og tøfler med seilbåt på. Det er vel ikke høysesong for matrosdresser nå, men jeg spurte veldig pent på barnas hus om de hadde noen bak på lager, og det hadde de! Så av og til kan det lønne seg å spørre om butikker kan ha litt andre ting på lager og ikke i butikk om man er på jakt etter noe spesielt. Vi har spist alt for god mat, gått alt for mange ganger for å hente neste rett, og spist verdens beste sjokolademoussekake til dessert mens barna har løpt rundt og til og med vært på juleverksted in house.

Jeg håper dere har hatt en fin søndag så langt! Jeg titter innom igjen litt senere med noen antrekksdetaljer fra de voksne.

Ps: jeg trekker forresten en vinner av iskremmaskinen senere i kveld, så om du har lyst å prøve vinnerlykken og ønsker deg hjemmelaget is til jul trenger du bare å legge igjen en kommentar på dette innlegget.

LETTSTRIKKET BABYLUE

God morgen! Da vår lille var ennå mindre var en av de fineste og mest praktiske gavene han fikk en hjemmestrikket babylue i kasjmirgarn. Med en veldig søt liten tupp på toppen. Jeg har vist den før, men siden jeg vet at det er mange som er glade i, eller har lyst å begynne å strikke, så tenkte jeg at jeg kunne dele strikkeoppskriften med dere igjen. Den er visst veldig lettstrikket og virkelig en kjapp liten sak å bli ferdig med om man først setter seg ned, jeg kan ikke å strikke så jeg tar altså vedkommende på ordet her. Lille w har flettede blå snorer til å feste under haken, og jeg har rett og slett elsket den. Den er så søt, og ekstra hyggelig er det at den er strikket med hjerte og sjel.
Du finner noen flere bilder av luen HER, og oppskriften er hentet og direkte gjengitt (på nynorsk) fra boken Strikk til nøstebarn. En perfekt babygave, og kanskje et hyggelig tidsfordriv nå i julen og de fridagene som kommer. Her kommer oppskriften.

Lettstrikket babylue

PREMATUR/ NYFØDT: (0-3) 6 (9-12) MND.

STORLEIK: Ca. 10-20 G 2-tråds merinoull, silkeull eller angoraull fra nøstebarn

PINNAR: Nr. 2,5/3

 
Legg opp 60 (72) 84 (84) m på pinne nr. 2,5. Strikk rett fram og tilbake ca. 1,5 cm.

Dersom du strikkar litt stramt, skiftar du no over til pinne nr. 3, viss ikkje held du fram med pinne nr. 2,5 (dersom du strikkar alt på pinne nr. 2,5 og strikkar litt laust, kan du leggje opp til dømes 8 færre m. Desse maskene skal aukast igjen etter at det er strikka 1,5 cm. Dette gjer lua litt tettare til ansiktet). Strikk vidare til arbeidet måler 10 (11) 11 (12) cm. Fell 12 m på neste pinne slik: Strikk 3 (4) 5 (5) m rett, strikk 2 m rett saman. Gjenta ut pinnen. Strikk 4 pinnar utan felling.

 Fell på neste pinne slik: Strikk 2 (3) 4 (4) m rett, strikk 2m r sm. Gjenta ut pinnen. Strikk 4 pinnar uten felling.
Hald fram med å felle slik på kvar 5. Pinne. Det blir 1 maske mindre mellom fellingane for kvar gong. Når det er 12 m igjen på pinnen, er lua ferdig. Dra tråden gjennom maskene og trekk saman. Sy saman herfrå og eit stykke nedover, men la det stå igjen ca. 7 (8) 8 (9) cm.

Hekle eventuelt ein kant med fastmaskar rundt ansiktsopninga eller blondekant slik: 1 kjm, 3 lm, 1 fm I 1. Lm, 1 kjm. Gjenta.
(Du kan òg hekle ein omg fm rundt nakken.) Tvinn eller hekle snorer som du syr på i kvar side. Lua kan strikkast i striper, perlestrikk, rillestrikk eller glattstrikk. Ho kan pyntas med til dømes hekla blomar.Er den noen som har lyst å prøve (eller allerede har strikket denne)?

EDIT: Jeg ler! Jeg har fra en av dere herlige lesere fått beskjed om at man altså må strikke den feil for å få denne tuppen på toppen! Strikker man helt riktig får man den ikke! Trikset er visst å ikke stoppe helt i tide men å fortsette litt til.

SMÅ DETALJER GJØR ET ANTREKK

Hvor mange dager i året er ikke det enkleste man kan ha på seg rett og slett en bluse og et par bukser. Jeg bretter stort sett opp armene også, og stikker den sånn halvveis ned i buksen. Og siden jeg i ofte faller i denne enkle blusefellen er et lite triks små enkle detaljer som gjør mye ut av seg. Et smykke, et kult armbånd, et skjerf i halsen eller en farget bh under som skinner litt gjennom kan være små detaljer som får noe veldig enkelt til å bli noe mer. Det ligger en fargerik slange fra kolleksjonen Anna Dello Russo laget for H&M for en stund tilbake rundt halsen min. Et smykke jeg fant på salg, og bare måtte ha i samlingen.


Det er gøy med slike artige ting som man ofte kan finne på salg siden kanskje ikke alle andre vil ha det. Jeg synes det fungerer like fint til hverdag som fest, og bruker det gjerne både til bryllupskjoler som til jeans. Mix and match sier jeg bare, det er ofte det som funker.

Vi har fått unna en god del av julegavene i dag, og skal ut igjen en tur nå om litt. Vi fant blant annet en fantastisk sånn plastsnømåke som vår lille skal få, jeg tror han kommer til å elske den. Hot julegavetips til de aller minste for 39 kroner på barnas hus altså. Det eneste han gjør om dagen er å løpe rundt med en kost og koste gulvet, så når pappa skal ut og måke skal han få bli med å "jobbe" :)

USOSIAL MAMMA

Er det bare meg?

Jeg vet ikke om det er en epidemi eller om det bare er meg, men jeg har blitt smittet av en særdeles usosial mammasykdom. Jeg tror kanskje det er et virus og ikke en kronisk tilstand, men akkurat det gjenstår å se. Jeg vet ikke helt når den intraff for fullt, men jeg tror den begynte å sette klare spor rundt 6 månedersalderen til min lille. Tiden da gode leggerutiner overskygget alt som het soialt liv, da A4-livet slo inn for fullt, og man så sårt trengte de få timene etter leggetid i stillhet, aller helst hjemme med middag og alenetid med sin kjære. Overgangen fra å ta med den lille på ting om kvelden til å helst bare være ville være hjemme og legge preist, kom litt snikende på, men tok til slutt helt overhånd. Dørstokkmila ble over natten farlig høy, og det virket i alle tilfeller helt umulig å skulle ta med seg den lille bort om kvelden for å legge hos noen andre, (for å ikke snakke om alt utstyret man må ha med seg, en hel reiseseng må jo liksom være med) for så og ta med seg den forhåpentligvis sovende babyen (de sover jo aldri borte når de skal selv om de sover perfekt hjemme, og vi har vel alle gått mer til og fra en middag for å trøste, bysse og forgjeves forhandle om soving enn vi har satt i ro) som garantert blir den våkne babyen når den skal kles på når man skal hjem etter middag. Dette er selvsagt worst case scenario, for vanligvis går det jo nesten alltid bra. Man må bare gjøre det, for hjelp så koselig det er å faktisk ha et liv ved siden av det å bare være foreldre og arbeidstakere.


Jeg har gått i fellen med dette på dagtid også jeg. Jeg har en liten som aldri har vært særlig glad i det å sove i vogn, og han har det best i sengen sin på rommet sitt under formiddagsluren, som pågår presist hver dag til samme tid. Han er altså veldig rutinert. Han sover når han sover og løper når han er våken. Men det vil si at jeg egentlig ikke kan tenke meg å være noe som helst annet sted enn akkurat hjemme når han sover, for det er den eneste stille tiden man har for seg selv, og den dagtiden jeg har hatt til å jobbe. Jeg har altså med overlegg byttet ut koselige barseltrilleturer med soving hjemme da jeg så hvor landet lå i forhold til soving i vognen. Jeg må jo bare le av denne usosialheten, for hadde det ikke vært for facebook, instagram, blogg eller sms hadde jeg ikke hatt noe kontakt med omverden og jeg slår et slag for sosiale medier. Det er mye snakk om at man glemmer personene bak de digitale ansiktene, men man husker i hvert fall hvordan de ser ut! Og med bare et tastetrykk har man gitt en liten oppmerksomhet, skrevet noen fine ord, gitt en klem eller klappet for noe kult som har skjedd noen du bryr deg om. Det er lov å ikke treffe alle vennene sine på månedlig eller årlig basis, og da er det godt å ha et lite øye til alle de fine oppdateringen som legges ut på nett.

Usosialheten har vel blitt en familiesykdom, for vi lider nå av det å kun prioritere de aller nærmeste i hverdagen, og med de aller nærmeste mener jeg også de som bor nærmest av de aller nærmeste. Jeg tar også ofte meg selv i å slå to fluer i en smekk og treffe de jeg er glad i samtidig som jeg får gjort noe praktisk. Ikke verdens beste skikk, men uten hadde jeg aldri fått sett de. Hva skjedde? Vi som kunne ha middagsselskaper tre ganger i uken og likevel ha overskudd til mer. Overskuddet forsvant i takt med babysmilene og tannfrembrudd, og tiden som var igjen ble så skjør. Den måtte brukes på kjæresteliv og film i sengen. For det er vi god på, vi er veldig god på å kose oss alene når anledningen byr seg.

Også har vi vel glemt litt hvor hyggelig det er å være sosial tror jeg, hvor fantastisk det er å treffes selv om man bare har barnevakt i to timer, eller når alle aller helst vil være ferdige med middagen til klokken ni og være i seng til halv ti, men ingen helt tør å si det og da er det enklere å la være. Hvor trøtt går det an å bli når man får barn? Jeg ler, jeg går riktignok ikke i joggebukse hver dag, men jeg har full forståelse for at man faller inn i enkle hverdagsrutiner som blir til etter hva som fungerer og er enklest mulig, spesielt etter lange dager på jobb og i barnehage, og den lille tiden som er igjen har man ikke har lyst å bruke på noe annet enn å være sammen med familien sin.
Når man er to stykker er det selvsagt mye enklere å kunne ha hver sin kveld fri og dra og treffe venner ute, men selv dette har en tendens til å skli ut! For når mørket har lagt seg allerede før man er på vei hjem fra jobb, og man vet at man skal opp to ganger i løpet av natten fordi babyen din holder på å få tenner, gjør at den negative energien ofte utmanøvrerer lysten. Jeg hører at klubb er tingen. Et fremmedord som jeg kun assosierer med barndommen, da mammaene rundt om hadde klubb en gang i måneden på omgang. Har jeg blitt så gammel?

Men det er visst lys i tunnelen, for etter å ha overlevd å være foreldre i over ett år er vi veldig sakte i gang med å prøve å ta tilbake livet som var. For det er jo bare å gjøre det. Man kan kanskje ikke være ute like lenge, eller gjøre like mye ut av ting, men jeg ser på de glansbildene som har barn som er litt eldre enn vårt at vektskålen tipper litt tilbake til normalen etterhvert som barna vokser til. Mitt nyttårsforsett er i alle tilfeller å bli mer sosial på kortere tid. Jeg er en stor fan av expresskaffe, og hvor hyggelig er det ikke å treffes med barna en søndagformiddag? Jeg har venniner som har fått barn jeg knapt nok har sett, og jeg ble oppriktig lei meg da jeg oppdaget at man må være fast inventar i livet til barna rundt seg for at de skal bli kjent med deg og ikke minst glad i deg. Noe som krever tid og ikke alltid er mulig å prioritere. Tusen takk til facebook, til instagram, til blogg og til sms, uten dere hadde jeg ikke rukket å holde kontakten med de fine vennene mine som jeg skulle ønske jeg rakk å se mer til. Det blir bedre, men her og nå er digitalt bra ;)


Er det flere usosiale mammaer der ute?

BILDEDRYSS FRA BIANCO SHOPPINGKVELD

I går kveld inviterte jeg sammen med Bianco Torggata til en hyggelig shoppingkveld for nære og kjære, og også noen veldig fine blogglesere. Jeg koste meg veldig! Og det tror jeg at de andre gjorde også, det så i hvert fall slik ut da de aller fleste fant seg både to og tre par sko. På bordet under ser du alle favorittene mine, og jeg er jo spesielt glad i den sorte ankelstøvletten med flettet skinn på siden. Den var også på bena mine i går, sammen med den blå paljettkjolen. Jeg rakk altså ikke å ombestemme meg. Siden Thorleif var veldig snill og knipset litt bilder underveis kommer et lite bildedryss fra kvelden under.

Jeg tror denne sorte lave ankelstøvletten er min nyeste favoritt og tenker at den kanskje sniker seg med under treet i en fra meg selv til meg selv situasjon. Jeg liker detaljen bak på hælen og tenker at de samtidig er veldig fornuftige fremover å løpe rundt i.
Snille butikksjef Cecilie var på plass, og ordnet både sushi og goodiebags til alle gjestene, og gjorde en kjempejobb. Da gjestene begynte å komme ble jeg så glad for å se eigtpack Kari (til venstre under), for hun har jeg ikke sett siden vi trente slyngeøvelser sammen i sommer, og det var veldig gøy å se en triatlet i sivil. Vi har allerede avtalt ny treningsdate etter nyttår, så for de av dere som har etterlyst treningsinnlegg så kommer det på nyåret når jeg har skjerpet meg og fått i gang igjen treningen.


De flinke biancojentene løp bena av seg for å finne riktige størrelser og modeller til gjestene, og gjorden at hele kvelden gikk smertefritt. Tusen takk jenter, det hadde ikke gått uten dere! Helt på tampen kom også lille fine Helmer på 5mnd innom, og han hadde meg seg den fine mammaen sin Marianne Beate og den fine pappaen sin Espen. Gutta var visst solgt med én gang de kom inn på bil.
Tusen takk til både Bianco Torggata og alle dere som kom for en veldig fin kveld! Det var veldig hyggelig å kunne få lov til å ha en slik skokveld, og også hilse på folk som jeg bare har sett på instagram eller blogg. Kvinner og sko, det er noe der ;)

Ha en fin dag!

PALJETTKJOLE OG ANKELBOOTS

God formiddag! Jeg prøver å finne noe jeg allerede har som jeg kan putte meg selv i til Biancokvelden min i kveld, og siden det ikke alltid er like mulig å ta absolutt alt på sparket der og da når det kommer til hva man skal ha på seg når man har en litt pjusk baby løpende rundt (pjusk ja, mindre aktiv nei), har jeg foreløpig funnet frem en kort paljettkjole innimellom hengerene som jeg ikke har rukket å bruke ennå. Jeg føler det er en liten evighet siden jeg faktisk har hatt anledning til å pynte meg litt (vi har vært forferdelig kjedelig i det siste), så en blå paljettkjole må jo være lov når man endelig skal noe litt gøy.

Jeg har ikke helt landet på tilbehør ennå, men jeg heller mot det litt mer røffe med Biancos fineste ankelboots og en skinnjakke til. Disse ankelstøvlettene er en av mine favoritter som jeg har plukket ut, og jeg kan ikke få skrytt nok. Jeg syns de er så fine. Jeg elsker at skinnet er flettet på sidene, den fine gullglidelåsen bak, høyden på hælen og at de er så gode å gå i som de er. I tillegg er de jo like fine til kjoler som til jeans. Sånn, da gjenstår det bare å se om det er dette jeg faktisk kommer til å gå med, jeg har en dum uvane med at jeg veldig ofte ombestemmer meg i siste liten og løper inn igjen for å skifte. Dette skjer ofte mens Thorleif er på vei ned for å starte bilen. Det er utrolig hvor mye man rekker på 2 minutter i et skap om man får en hunch på at man vil skifte :)

Flere som har denne uvanen?

FARGERIKE HVERDAGSANTREKK NOVEMBER

Siden desember og barnehagesykdommen har tatt oss alle her hjemme, og de store er minst like syke som den lille, har det blitt lite antrekk å skilte med i det siste desverre og ting går litt på halv åtte. Men det var en måned som kom og gikk før denne, og noen av favorittantrekkene mine i november hadde alle litt farge sneket seg inn i, i form av basisplagg, skjerf, tilbehør eller varme hodeplagg. Jeg gleder meg til vi alle sammen er friske og helt klare for en ny måned som kom litt for brått på.

I morgen skal jeg være vertinne for mitt aller første morsomme event, og jeg gleder meg så til å hilse på alle dere som kommer på Biancokvelden og julevorspielet mitt i Torggata! Men det er ikke for sent helt ennå om du har lyst å være med, gjestelisten står fortsatt åpen en liten stund til, så det er bare å sende en mail til meg på tine@osloinchanel.no om du (og en eventuelt en venn) har lyst til å komme. Det starter rett etter stengetid kl 19.00 i Biancobutikken i Torggata og du får 20% på hele butikken om du finner noe du har lyst på :)

Jeg håper vi ses!

KJOLER TIL PARTYSESONGEN

                                                                                                                                                                                             adlinks
Rød kjole / nude kjole / nude kjole med gullmønster / nudefargede pumps / blå pumps / sorte blanke pumps / sort kjole med splitt i ryggen / sort kjole uten ermer / sort lang kjole / pytonfargede pumps /hvit kjole med glidelås

De fleste er kanskje godt i gang med julebordsesongen og har kanskje brukt alle favorittene sine i skapet allerede. Og det er jo alltid gøy med litt inspirasjon til enkle kjoler og sko. Jeg har klikket hjem den røde kjolen og synes den er helt perfekt både nå til jul og også til sommeren når den kommer. Jeg er svak for nude, og selv om det ofte blir den lille sorte som får være med ut, prøver jeg å bli flinkere til å bruke litt andre nyanser og mønster. Jeg har et par blå pumps som er veldig lik disse over som jeg bruker til alt. De er like fine til nesten alle farger og mønsterkombinasjoner, og den enkleste måten å tilføre farge og det litt ekstra uten å anstrenge seg. Den korte eller lange sorte er alltid en vinner til alt, mens den lille hvite er en artig konkurent. Noen festtips fra meg altså.

SHOPPINGKVELD PÅ BIANCO

Åh dere! Torsdag kveld inviterer jeg til ordentlig julepartyvorspiel på Bianco i torggata med god stemning, høy musikk og høy pumpsfaktor. Og jeg har den ære å fylle de siste plassene med noen av dere. Med 20% på hele butikken må jo dette være en ypperlig anledning til å sikre seg partyskoene til jul og nyttår! Jeg har veldig lyst til å se dere, og blir så glad om noen av dere har lyst til å komme. Og ja, jeg vet det er snø ute, men da tar man bare et par hæler i vesken ;)

Og du er selvfølgelig invitert med pluss 1! Send en mail til meg på tine@osloinchanel.no med navn og alder og eventuelt navn på din pluss 1 om du har lyst å komme. Det blir shoppingkveld og vorspiel fra kl.19-21 så dette er perfekt selv for de med små hjemme og de som skal på jobb dagen etter.

Jeg håper vi ses! :)

OBAGI UKE 11 LIVET UTEN SMINKE

Obagihuden min fortsetter å bare bli finere og jevnere, og etter 11 uker på en obagkur er det dette sminkeløse resultatet jeg kan skilte med i dag. Bildene er som på mange av de andre oppdateringene tatt om morgenen rett etter at jeg har stått opp før huden har blitt renset. Obagi er nå min venn for livet tror jeg for så jevn og fin hud har jeg aldri hatt før. Uken har holdt seg bortimot utbruddsfri for akne og sorte prikker, og flassingen har holdt seg til området rundt øynene (dere kan se jeg er veldig tørr der) og akkurat rundt og under nesevingene.

For meg har obagi virkelig gitt resultater fra uke til uke. Etter 11 uker har jeg nå akkurat klippet over tuben med rens fra Zo skin medical for å bruke opp siste rest, og må gå til innkjøp av en ny slik i løpet av uken. Rensen har altså vart i nesten 12 uker siden denne ukesoppdateringen er litt forsinket, og er sammen med tretioninkremen det eneste som jeg hittil har måtte fornye av produkter, så produktvarighet får fine poeng fra meg. Etter at huden er renset og fått på serum har jeg disse siste to ukene også kunne ha brukt litt sminke på huden om jeg har følt for det. Har man på litt fuktighetskrem fra obagi først på de stedene man vil dekke litt til går det fint med litt concealer eller foundation under øynene eller over øyenlokk f.eks, og akkurat rundt nesen da de fleste gjerne er litt rød der.

Men til dere som fortviler over tanken om at man ikke kan bruke sminke de første ukene, så vil jeg bare si at det er verdt det. Skal du noe spesielt så kan du alltids ta en eller to dager pause fra behandlingen og ha muligheten til å sminke deg som normalt om du tilfører godt med fukt først. Men om du gjør dette hele tiden vil jo kuren ta en evighet, så ukene går mye raskere om du står i det og bare bestemmer deg for at dette skal du gjennomføre. Jeg har hvertfall fått et litt annet forhold til mitt sminkeløse selv, og når jeg nå skal ha på sminke slipper jeg å bruke tid på huden! Og selvfølelsen når det kommer til huden er på topp. Jeg har ikke blakket meg helt på produkter heller og er veldig glad for at Silje satt meg på kun de produktene jeg og min hud trengte. Det er trikset med en spesialtilpasset obagikur, gå til en som har god erfaring og vil det beste for pasientene sine.

Også er jeg veldig spent på dere andre som ligger både noen uker bak meg og også foran? Hvordan har det gått denne uken?

DRESS TO RELAX

Jeg blir aldri lei gode lange strikkejakker og behagelige jumpsuits og syns de er perfekte hjemmeplagg. Den fine skappeljakken strikket en nydelig bloggleser til meg i sommer og den har blitt brukt mye! Nå fremover er det jo høysesong for slike gode varme og gjett om den skal være med på fjellet når skiskoene skal pakkes og skiene smøres. En avslappende søndag har blitt tatt av mørket og kvelden, og jeg gleder meg til sen middag. Jeg håper dere har hatt fine helgedager og at energien begynner å bli klar for ennå en ny uke før jul.Min kjære i superdeilig kasjmirgenser fra Wildwool i dag, vi var så heldig å få hver vår genser derfra litt tidligere i uken. De har så utrolig gode og myke ting. Verdt å ta turen innom om genserhaugen trenger en varm oppdatering.

                                                                                                                                                                                     / genser sponset /

EN LANG CARDIGAN OG EN SKINNJAKKE

God lørdag! Vi har vært på julemarked på folkemuseet i dag og det var veldig koselig, så det kan absolutt anbefales. Men jeg vil i tillegg anbefale å kjøpe billetter på forhånd (på nett) for da får man lov til å gå forbi hele køen. Herlig. Ville bare titte innom og si at ull er gull nå for tiden før vi skal ut igjen og handle inn til uken som kommer. Lørdagene går så fort, og det gjelder å utnytte tiden godt på dagen så man kan bruke kvelden til å slappe av.


// Skinnjakke Zara / cardigan gammel h&m / jeans gina tricot / genser peak performance / veske woc chanel //

Friskt og kaldt ute er det også, og jeg skal innrømme at det kom en jakke til over dette i løpet av formiddagen. Med hette! Sånn kan det gå når frøken syk er litt for optimistisk i forhold til temperaturen ute.

HAR BABYEN DIN PROBLEMER MED FORDØYELSEN?

I dag kommer en metode til fra Thorleif for å hjelpe de aller minste. Dette er en behandling for å sette i gang tarmen og dermed få i gang fordøyelsen om barnet ditt strever med noe i magen. Det er en tarmmobiliseringsteknikk for baby som hjelper til med å få ut luft og annet innhold. Den er spesielt bra dersom babyen sliter med siste innspurt, og man føler at de er hard i magen og ikke får ut alt. Denne teknikken er mest anvendelig de første 4 levemånedene, men kan godt brukes dersom barnet er eldre og har problemer med fordøyelsen. I tillegg vil man spare en del bleier ved å bruke denne teknikken da man får ut alt i en omgang. Den kan virke litt voldsom til å begynne med og barnet kan reagere litt, men det tar ikke lang tid før barnet vender seg til den og det blir en morsom lek.


Man begynner alltid med barnets høyre ben da man skal bevege tarminnhold og luft fra barnets høyre side til barnets venstre side og ut. Det man i realiteten gjør er å pumpe luften og innhold over til endetarmen, for så å avslutte med å trykke begge bena opp samtidig og med det få max fart på sakene. Tro meg, dette fungerer, og er til stor fornøyelse for barn som får lettelse om de strever litt med magen. Enkeltpump både høyre og venstre side etter hverandre ca. 5-10 ganger før du bytter over til å pumpe begge bena samtidig. Dersom du ikke hører at det kommer noe i bleien etter 1-3 dobbelpump så vend tilbake til enkeltpump 5-10 ganger igjen, inntil du merker at det kommer noe og gå så over til dobbelpump igjen. Om du begynner å merke at noe skjer i bleien allerede ved enkeltpump, bytt øyeblikkelig over til dobbeltpump for å hjelpe bedre til i prosessen. Ta gjerne en titt på videoen over for å se hvor mye trykk man skal ha og hvor mange ganger man kan "pumpe".


Bruk mer trykk enn du tror, barnet sier fra dersom du gjør det for hardt. Det kan grynte litt, men skal ikke gråte. Om barnet begynner å gråte fordi du har gjort det for hardt så ikke føl deg som verdens dårligste forelder, men la barnet komme seg til hektene igjen og begynn på nytt med litt mindre intensitet.

Om du ikke har fått med deg de to andre innleggene om bl.a riktig løfteteknikk og enkel tarmmassasje på baby kan du se disse HER og HER. Mannen bak innleggene er kiropraktor og fysioterapeut Thorleif Henning Monsen, han har spesialisering innen barn og gravide og jobber på Røa kiropraktorklinikk som dere finner dere her. Ta gjerne kontakt med han (eller spør i kommentarfeltet under) dersom det er noe dere lurer på.

Jeg håper denne teknikken kan være nyttig for småbarnsforeldre rundt omkring, og blir veldig glad for en tilbakemelding om den testes ut :)
 

JULEGAVETIPS TIL HAN

                                                                                                                                                                                                       adlinks
Hvit skjorte fra Filippa K / mørkeblå boblevest  / grå hettegenser / Kastel sko / grå kasjmirgenser/ mørkeblå kasjmirgenser med v-hals / lommetørkle i ull, perfekt til en blazer/ denimskjorte Morris

Jeg liker å gi min kjære litt klær enten i kaldergaver eller til jul. Det er ikke sånn at han akkurat løper ut for å handle klær, så han setter faktisk pris på noen myke pakker også innimellom. En fin blazer og et fint tørkle til å ha i lommen står hvertfall på ønskelisten min til han i år. Klassiske plagg med fine snitt og i gode stoff som kasjmir og ull er alltid på listen, men det er jo alltid en sikker vinner å gå litt mer casual også, med en myk og god hettegenser eller en klassisk denimskjorte, de er jo like fine til menn. Min kjære er også veldig glad i gode, myke og behagelige sko, og disse semskede fra Kastel er høyt på listen for tiden.

Jeg håper dere fikk noen tips til hva som kan ligge i de myke pakkene under treet i år til kjæresten, mannen, broren, sønnen eller en kanskje en god venn? Av og til er det vel nesten litt til seg selv også er det ikke, når man har lyst at de rundt seg skal se litt ekstra fin ut så er det jo ofte at jentene har en en finger med i spillet.

HAR BABYEN LUFT I MAGEN?

Tusen takk for all respons på innlegget hvor Thorleif viser riktig løfteteknikk og jiggly baby, det var hyggelig å høre at dette var nyttig info. I dag tenkte jeg at min kjære skal få lov til å vise dere en enkel babymassasje (tarmmassasje) man kan gjøre på barnet sitt dersom man føler at barnet sliter med luft i magen eller fordøyelsen. Teknikken setter i gang og får fart på prosessen i tarmen, og kan hjelpe ved å lette trykket og gi et mer fornøyd barn dersom det har litt vondt i magen. Nederst finner dere en liten videosnutt for hvordan man kan gjøre dette i praksis.

Hvordan utføre babymassasje? Man trykker seg nedover magen med fingertuppene som om man skulle ha spilt på tangentene på et piano, og begynner nedenfor der hvor ribbena slutter (obs! Ikke i overgangen mellom ribben og magen, men ca. 1 cm nedenfor). Ikke vær for forsiktig, du skal faktisk hjelpe til å flytte innholdet i tynntarmen ned til der hvor tykktarmen begynner. Repeter noen få ganger.

Etter å ha repetert dette noen få ganger flytter du hendene dine ned til barnets nedre høyre side, og bruker tomlene dine til å trykke jevnt oppover (tenk deg at du skal tømme en halvfull pølse med luft og annet innhold og trykker jevnt bortover), bortover og så nedover igjen  på magen i en bevegelse nede fra den nedre høyre siden til den øvre høyre siden, til den venstre øvre siden til den nedre venstre side. Hensikten med denne bevegelsen er å fjerne luft eller innhold som ligger i tykktarmen, som ligger som en pølse som rammer inn magen til barnet. Den går som en boks uten bunn fra nedre høyre del av barnets mage, opp til øvre høyre del av magen, så tvers over til barnets venstre øvre del av magen, for så å gå rett ned langs venstre del av magen og ut. 

På videoen under viser kiropraktor og fysioterapeut Thorleif Henning Monsen hvordan enkel tarmmassasje gjøres i praksis. Som sagt er det litt enklere å vise på film hvordan man gjør det, men studer gjerne bildene for å se de ulike grepene og punktene på nært hold.

Håper dette kan være nyttig info. Si gjerne fra hva dere synes om teknikken om dere tester den ut.

:)

 

RIKTIG LØFTETEKNIKK FOR BABY PLUSS ET TRIKS FOR Å ROE BABYEN OG FÅ I GANG FORDØYELSEN

I dag har vi fått låne en skjønn liten skapning på 7 uker,  og jeg har lånt min mann Thorleif Henning Monsen for å bl.a vise dere riktig løfteteknikk sett gjennom kiropraktorbrillene hans. Han er kiropraktor og fysioterapeut (ja alle diplomene er hans), og har spesialkompetanse innenfor barn og gravide. Noe av det foreldre oftest lurer på når de kommer til kiropraktor er om de løfter og holder barnet sitt riktig, om de raper barnet på en god måte samt andre småtips som kan være nyttig i babyhverdagen. Vi tenkte at vi kan prøve å gi svar på noen av disse spørsmålene gjennom noen innlegg fra kiropraktorkontoret fremover. Vi begynner med "riktig løfteteknikk", og lenger nede på siden finner dere også en liten videosnutt som viser dette og et annet triks, samt finner dere bilder av den mest vanlige løfteteknikken blant foreldre nederst, som kan være uheldig i noen tilfeller.


Riktig løfteteknikk for små babyer: du tar tak i bena med hånden (høyre om du er høyrehendt og venstre dersom du er venstrehendt) og løfter rompa litt opp, samtidig som du fører armen med flat hånd (mot babyen) under ryggen til barnet opp til nakken, hvor du plasserer håndflaten slik at den lengste fingeren går opp langs nakken og haken til barnet, og resten av hånden stabiliserer overgangen mellom kropp og hodet, og dermed skaper en stabil plattform for å håndtere barnet. Videre plasserer du den andre hånden slik at du har rompen i sentrum av hånden og tommelen opp langs skrittet, og får da et stabilt grep på bekkenet på barnet. Dette blir den vektbærende delen av grepet, derfor bør du bruken den hånden som er naturlig sterkest og mest koordinert i denne posisjonen.Men siden det kan være litt vanskelig å vise eksakt hvordan man løfter på bilder, lagde vi like gjerne en liten videosnutt til dere. I denne videoen viser Thorleif riktig løfteteknikk, samt en metode for å roe barnet og samtidig sette fart på magen og tarmsystemet om barnet har luftplager eller er treg i magen. Denne metoden går under kallenavnet jiggly baby og etter 5-10 minutter med dette blir barnet fort salig, og blir enklere å legge. Dette trikset vil kanskje etterhvert bli en god oppgave for pappaen, da det kan være litt tungt for mor etterhvert som barnet legger på seg. 


Hvordan løfter de fleste foreldre barnet sitt? - Det jeg ser mest av i min praksis er løfteteknikken vist under. Det går stort sett greit, men om det skulle være traume på nakke/skulderregionen, f.eks kragebenet (den mest vanlige bruddkomplikasjonen i forbindelse med fødsel) så blir dette særdeles ubehagelig for barnet. Å løfte barnet sitt på denne måten har de aller fleste foreldre gjort, men om du løfter barnet på denne måten vil det være ubehagelig for nakke og skulderregionen i lengden, og kan ofte være årsaken til de plagene barnet har når det kommer på klinikken. Så om man skal legge seg til en løftevane, vil det være mye bedre for barnet å bli løftet på metoden vist først i innlegget.

Om dere kjenner dere litt for godt igjen i den nederste løfteteknikken og har gjort dette lenge, så ikke få panikk av den grunn. Barnet sier fra om det ikke har det bra, og dersom dere bytter teknikk vil dere kanskje legge merke til at barnet har det litt bedre.

 

Vi håper at dette kan være nyttige tips, og blir glad for tilbakemelding om dette er noe dere vil vi skal utdype. Og når jeg sier vi mener jeg selvsagt ikke meg ;)

Om noen ønsker en konsultasjon hos Thorleif pga mistanke om kolikkplager, ammevansker, bekkenløsningsproblematikk (før eller etter fødsel), om barnet ditt har en favorittside når det ammer/sover, eller om mor eller far føler det er noe annet galt, finner dere Røa kiropraktorklinikk på nett HER.

 

ET CASUAL ANTREKK MED DETALJER

Jeg og vi er litt kjedlige for tiden, både i antrekksveien og ellers, men da tenker jeg at det kanskje er flere som faller for fristelsen for å kombinere skjorter med ullgensere nå på vinteren, og med litt farge på skjorten under blir det litt mindre kjedelig. Og med kragen litt sånn på halv åtte, og skjorten under stukket sånn halvveis ned i buksen blir det litt mer deg med små detaljer. En quick-fix på en et ellers casual hverdagsantrekk.// Kasjmirgenser Wildwool / skjorte og jeans gina tricot / sko zara //

I dag har vi fått låne en liten minibaby, så det kommer et innlegg med tips til løfte og bæreteknikk, rapeteknikk etc. i løpet av ettermiddagen! Tusen takk til alle dere som har sendt mail og kommentert at de kunne stille opp, det var veldig hyggelig av dere :)

PEPPERKAKEHUS MED GLASS I VINDUENE

Om ikke annet så er det i to etasjer og med mønstrede glass i vinduene. Jeg må le, for det å bake et pepperkakehus (fra scratch) gjør jo nesten seg selv, eller? Etter mitt fadesehus av dimensjoner fra i fjor måtte jeg ha innleid hjelp i år, og jeg trengte ikke engang å be, Amanda tok nemlig èn titt på det fra i fjor og tilbydde velvillig bort snekrehjelp. Vi gikk vel lei sånn ca. lenge før halvveis, og det som holdt oss oppe var at pynten var det som kom til å gå raskest. Og som dere ser så er det ikke så mye pynt. Da var vi helt ferdige og sverget at vi aldri skal bygge pepperkakehus igjen. Før neste år..
Kransen på pepperkakedøren laget vi av knekk (smeltet sukker) ved å riste lange tråder utover litt sølvpapir og så forme de til en krans etterpå. Jeg tok livet med knusende ro selvsagt, et pepperkakehus lager jo seg bortimot selv. Spesielt når man har noen som står på kjøkkenet og måler og skjærer ut og holder på. Pepperkakevinduene ble kledd med gelatinplater innvendig for å få glass i vinduene, og til og med den lille balkongen har blitt bygd med inkorporert glassgulv. Og huset har fått selskap av noen få sukkertøytrær.

Ps: vi fant ut at det vil være mye enklere for Thorleif å vise dere f.eks riktig løfteteknikk, bæreteknikk, rapeteknikk etc. for de aller minste ved å bruke bilder, så jeg skal forsøke å finne en bitteliten baby vi kan vise det på, også lager vi et innlegg på det så fort vi finner en mamma og en baby. Om noen kunne tenke seg å være med på det forresten er det bare å si fra, da får dere selvsagt en full sjekk i tillegg :)

PURPURRØD FAUX FUR OVER EN SKINNJAKKE

God søndag med en faux fur over en skinnjakke og et orange sjal i halsen. Vi har faktisk vært og funnet et tre i dag, og pappaen har planer om at det skal opp i løpet av ettermiddagen sammen med lille wille. Det skal bakes ennå flere pepperkaker, og det kommer et gjesteinnlegg fra kiropraktormannen min litt senere i dag. Det blir gøy, jeg tror han er litt spent ;)
Det eneste som står i hodet på meg nå mens w sover er en kaffe, før jeg skal ta frem pepperkakedeig og lage pepperkakeelg i solnedgang. Den purpurrøde fuskepelsen er forresten fra asos om noen lurer. Ha en super søndag enn så lenge.

hits