november 2016

MY KIND OF BEACH WEAR


Klær har blitt byttet ut med beach wear den siste tiden! En ting som er deilig med å dra til helt laidbacke steder, er jo nettopp det at kofferten faktisk ikke blir så tung. Jeg har vært skikkelig flink denne gangen, og kun pakket med lette, enkle ting, som jeg kan kaste på meg over en bikini eller badedrakt. Noen t-skjorter, en en kjole, et strandskjørt, og noen sommertopper som kan bli med på middag om kvelden. Utrolig deilig, spesielt når ikke akkurat det er tilfellet hjemme i Oslo for tiden.

Vi skrudde av absolutt alt av varmekabler og varme hjemme før vi dro, så jeg gleder meg ikke spesielt til å komme inn døren der. Så derfor varmer jeg meg alt jeg kan nå. Mens T hopper av i London på turen hjem, drar mini og jeg alene tilbake mens han drar på jobb. Jeg er litt spent på den jetlagen på vei tilbake merker jeg, men jeg får helle på med kaffe på turen, og prøve å holde meg oppe til det faktisk er kveld på riktig tid.
Jeg synes bikini stilen er til for å variere! :)
 

CAYMAN STYLE


Plutselig har conch, eller konkylie som det heter på norsk, blitt storfavoritt hos liten og stor. Landkrabbene har blitt strandkrabber, leggetid ble vel aldri innført for han minste (her snakker vi skikkelig restaurant kid den siste uken) og svømmeføttene er aldri langt unna. Vi koser oss med sol og varme, myggstikk og soloppganger som er helt fantastiske! I går var vi ute og spiste på en kjempekoselig restaurant som heter Morgan. Til og med lysekronen var laget av store fisker som lyste opp den mørke natten. Vi snakker ultrakoselig, og skikkelig karibisk atmosfære.

Kontoret blir tatt ute, med en kaffe på terassen. Med bølgene som soundtrack, det finnes vel knapt nok en mer beroligende lyd. Da er det på tide å snu nesen hjemover eller? Vi klamrer oss fast litt til! Bare se på disse bildene.
I dag skal vi på båttur langt til havs, og det som står på planen er å besøke noen majestetiske skapninger! Mitt første spørsmål var "men du vet han som døde av disse, det har ikke skjedd her eller?" Great! Uansett, vi hopper i det med begge bena :)

NÅR MAN TAR MED ETT PAR HØYE HÆLER PÅ FERIE


Jeg har nesten mistet tellingen på hvilken dag det er, hvor deilig er ikke det! I går var vi ute på en kjempehyggelig restaurant, med gigastore (jeg tuller ikke!) karper svømmende rundt rett utenfor gjerdet. Bare finn meg på snapchat på tinemonsen om du ikke tror meg :) Man kommer hakket nærmere naturen her nede merker jeg. Det var ikke mye festklær med meg i kofferten, men ett par høye hæler fikk være med. Røde, med frynser på. Det gjelder jo å være forberedt til alt tenker jeg, og jammen fikk jeg ikke brukt dem!

/ Skjørt Storets / sko Zara / Genser Storets / veske Givenchy /

Nå er jeg mer eller mindre oppspist av mygg, de går av en eller annen grunn kun for meg. Men, det går jo ikke an å klage når man våkner opp til varmt sjøvann og strålende sol hver dag. Nå skal vi nyte de siste dagene i sol og varme, vi har til og med spart noe av det aller beste til slutt! I morgen skal vi nemlig ut på en litt annerledes ekspedisjon, jeg grugleder meg..! :)
 

YOGA PÅ BRETT


Å gjøre yoga på hodet, på et brett, på sjøen, ser så enkelt ut ikke sant? Det er alltid gøy å prøve ting man ikke har prøvd før, og jeg syns at det ser så spennende ut å gjøre yoga på brett! Det har ikke blitt så mye tid til å snike seg unna på egenhånd for å trene. Men, noen økter har det blitt. Flere av dem har jeg prøvd meg frem på brettet for å få til. Når jeg først hadde sjansen, måtte jeg jo bare kjøre på.

Vel, enkelt er det definitiv ikke. Men, som bonus får du masse ekstrapoeng for balansetrening mens du holder på. Selv om det ikke var så lett har jeg holdt det gående de siste dagene med noen stunder innimellom, og det er veldig gøy å se fremgangen. Så her er det bare å jobbe på med balansen, til neste gang jeg skulle være i et varmt land, med et SUP brett stående klart. Kanskje får jeg testet det til sommeren igjen hjemme i Oslo?Dagens tips: gjør ting du ikke kan!

DEN LILLE TVISTEN SOM GJØR DEG FESTFIN MED MINIMAL INNSATS


En liten tvist på antrekket som er perfekt til julebordsesongen, er en sløyfe på blusen. I desember er det ofte litt flere anledninger hvor man må pynte seg litt ekstra, og det er fort gjort å gå litt tom for antrekksideer etter det tredje familieselskapet! Jeg liker å knyte tynne sjal rundt kragen på blusene mine, i en stor sløyfe og la endene henge ned. Men, det trenger ikke å være et sjal for at dette skal fungere. Det er like fint med fargerike silkesjal, eller hva med en skinnsnor? Begge deler gir det lille ekstra, og gjør deg festfin med minimal innsats. Akkurat det er helt topp om du spør meg, jeg elsker å kunne forvandle tinge jeg allerede har i skapet, til noe litt nytt med en enkel detalj. 

Om du ikke har hverken silkesjal eller skinnsnor i hus, kan du fjuske det til med silkebånd som du bruker til å pakke inn presanger med! Det er jo ingen som trenger å vite hva du har brukt ;)

SUP + EN


God morgen! Akkurat slik har morgenene våre startet den siste uken. På et SUP med en blindpassasjer, såklart med svømmeføtter på. Som sagt, de skulle han gjerne ha hatt med ut til lunsj om det var opp til ham. Jeg digger disse stand up paddle boardsene, super trening er det også (spesielt om man blir blåst til havs og må kjempe seg inn igjen mot vinden til krampa tar deg). Du må ta i med hele kjernemuskulaturen, og det går fort når man først kommer litt opp i fart. Ikke minst får balansen kjørt seg skikkelig, her er det bare å konsentrere seg for å ikke bli kastet av når man prøver å balansere på ett bein.


Vi skal suse utover på langtur, før det er på tide med en god brunsj etterpå. Jeg håper du får en fin dag uansett om den er dekket med snø eller sand!

KONKYLIE TIL MIDDAG


Det er mye jeg ikke har gjort før, som å spise konkylie til middag (og lunsj)! Store konkylier er en av rettene du må prøve deg på, i varme havområder som dette. De finnes i hele karibien, og er stort sett alltid på menyen. Min første opplevelse med disse skjellene ble en konkylie ceviche, på en restaurant som heter Cracked Conch her på Cayman. Litt skeptisk var jeg, men jeg ble fullstendig motbevist ved første smak. Konkylie, det er rett og slett utrolig godt.  Det er jammen ikke dumt å prøve seg på nye ting når man er på ferie. Så nå kan jeg krysse av konkylie på bucket listen over ting å spise!

Den sjarmerende restauranten er på en måte to restauranter i en. Med et lite kjøkken nede ved sjøen som heter Macabuca, og et hakket større restaurantkjøkken i andre etasje. Vi har rukket å prøve begge, både til lunsj og middag. Det ble konkylie på begge steder for å si det sånn, og du, det er veldig viktig å huske på å ikke mate iguanaene! (Holder hendene foran øynene!)

PANNEKAKE SØNDAG


Søndager betyr pannekaker, french toast eller noe annet skikkelig godt til frokost hos oss. Hadde vi vært hjemme nå, haddet det garantert vært pannekaker som stop på menyen. Lange frokoster er fantastisk ikke sant? Heldigvis går vi inn i den tiden hvor det nettopp kanskje blir litt mer tid og rom for akkurat det å være sammen. Det er mørkt ute når vi våkner, og stearinlys på bordet sammen med fyr i peisen gjør det ekstra hyggelig å starte fine helgemorgener (uansett når disse måtte begynne med små i hus). Hemmeligheten til pannekakene er sitronen, bare sånn at du vet det. En liten skvis av en sitronbåt over pannekaken gjør susen for smaken!

Vi har i tillegg verdens enkleste oppskrift på disse pannekakene, den finner du her!

Akkurat nå sitter jeg på en tropisk øy, i skyggen med en iskaffe. En stor skål med frokostyoghurt har jeg også funnet frem, mens jeg nyter utsikten. Jeg er vanligvis utrolig dårlig på jetlag, men av en eller annen grunn har det gått sjelden bra denne gangen. Jeg skal ikke lyve, vi begynner absolutt å gjespe ved åttetiden om kvelden, men vi henger ikke med hodet i løpet av dagen som vi vanligvis gjør. Og når soloppgangen kommer i sekstiden er vi helt på topp! Da våkner mini og vi setter ut for dagens morgenbad, så vi har snudd døgnet litt og det er jo bare supert for man får jo så mye ut av dagen når man er tidlig oppe og hopper.

UNDER VANN


Jeg har ikke snorklet på mange år! Så gleden var stor da vi fant et par svømmeføtter i str. 26 til minstemann, så kunne vi stikke ut og snorkle alle sammen. Eller prøve å snorkle, det viser seg at svømmeføttene var mer enn nok interessante, om vi ikke skulle se på fisk i tillegg. "Mamma, jeg er en fisk!!" kommer det fra mini der han suser bortover med de nye svømmeføttene. Så nå er det svømmeføtter til alle døgnets tider. Svømmeføtter er helt genialt til barn på tur!Jeg har seriøst glemt hvor gøy det er å snorkle! Selv om jeg trodde jeg skulle bli spiddet av en langsnutet makrell der et lite øyeblikk (ja jeg vet, jeg er ikke den fødte dykker!). Så nå er det bare å øve seg til vi skal langt ut til havs for å se på enda mer spennende steder under vann.

TATT AV VINDEN


Bølgeblikktak, et lite skur på stranden, et par trebord i skyggen og den beste fiskemiddagen jeg har smakt! Min red snapper var perfekt, rett fra grillen, med en aldri så liten hønekamp rundt hodene våre. Heritage Kitchen er den lokale shack'en som VIRKELIG leverer her på Cayman. Har du lyst på vin til maten tar du den rett og slett med under armen! Det er ikke til å komme unna at vi nyter ferielivet for øyeblikket. Vi prøver å holde oss unna solen midt på dagen, og da er jo lunsj i skyggen topp for liten og stor. Så suser vi rundt og utforsker øyen, planlegger ting vi har lyst og gjøre, og tar livet med knusende ro.

Bortsett fra da vi med livet som innsats plutselig ble tatt av vinden på en vill SUP tur i morges! Plutselig var vi så langt ute til havs at jeg nesten begynte å se meg om etter andre båter som kunne plukke oss opp, vinden hadde nemlig snudd og tok oss bare lenger og lenger ut uansett hvor mye jeg padlet innover. Jeg hadde mini på brettet mitt, og det var en bittelitt bekymret mamma som etter hvert måtte konstantere at vi søren ikke kom oss fremover, men padlet på stedet hvil mot vinden. For å si det sånn ble det tidenes work out, vi snakker core så det sang etter. Jeg måtte le da folk på stranden hadde fulgt ivrig med og nesten hatt kystvakten på telefonlinjen da vi forsvant som små prikker og ikke kom oss inn igjen. Uansett, det gikk heldigvis fint! Men, jeg har lært å ha respekt for vinden i tropene:)
At sommertøyet fikk nok en omgang i år var utrolig deilig!

5 DIGGE OPPSKRIFTER Å VARME SEG PÅ I VINTER


Med en mann som er over snittet matglad, har det med årene hopet seg opp med de diggeste oppskriftene her inne. Med mørke vinterkvelder kommer det også ekstra lange kvelder, perfekte til å nyte rundt middagsbordet. Det å lage mat, og ikke minst nyte denne med folk man er glad i, står høyt høyt høyt i kurs hjemme hos oss. Jeg har derfor samlet 5 av de diggeste oppskriftene jeg vet om fra arkivet, og håper du får litt inspirasjon til hva du kan lage fremover til jul!

1. SPICY THAI OMELETT
Mmmm, ikke bare er dette frokosten perfekt mot bakrus, den varmer opp den kaldeste vinterkropp både til frokost og lunsj! Du finner oppskriften her.

2. ANDESALAT MED CHEVRE
Salaten over alle salater gjør deg god og mett, med fantastiske smaker sammen. Du kan lage den klar på forhånd, og enkelt invitere til en effortless men super god lunsj. Du finner oppskriften her.


3. LAKSETARTAR MED GRØNN SAUS
En forfriskende rett som gjør underverker som forrett om du skal imponere gjestene litt ekstra! Du finner oppskriften her.

4. GAZPACHO
Denne er riktignok kald, men SÅ god! Enkel som bare det og super som spennende forrett. Du finner oppskriften her.

5. SPICY THAI WOK
Denne varmer! Den er hot, passe spicy og rett og slett dødsgod. Super både til hverdag og helg, denne varmer opp kalde vinterkropper. Dette er skikkelig kosemat. Du finner oppskriften her.


Jeg håper du fikk litt inspirasjon!  :)

DENNE BRUKER JEG TIL Å SKRUBBE HUDEN MED


Gode hudprodukter er et must! Både i hverdagen og på ferie, jeg stikker nemlig aldri avgårde uten flere av favorittene fra badet i kofferten. En god skrubb er en av disse, huden min sier rett og slett tusen takk når den blir skrubbet og ordnet med! Denne fra zo skin har jeg brukt i flere år etter tips fra min faste (og utrolig dyktige hudguru Silje Austnes), og jeg vender alltid tilbake til den. Det er en skikkelig skrubbeskrubb, med masse korn. Poenget er jo å få en skikkelig skrubb når man først setter i gang tenker jeg. Også blir den varm! Altså, den blir faktisk varm når du begynner å massere den utover! Det er den rareste følelse, og skikkelig digg. Jeg bruker den flere ganger i uken, og føler at hudpleieregimet mitt går på krykker når jeg plutselig går tom. Trikset er som alltid å bruke bare litt, så varer den lenge og jeg føler jeg får maks ut av boksen.Den fine sølvtuben med solkrem i faktor 50 er helt topp! Du har helt sikkert sett den dukke opp her på bloggen mange ganger før om du har fulgt meg en stund. Jeg tar veldig godt vare på huden min, og solbeskyttelse er virkelig den ene tingen du kan gjøre for å passe på! I tillegg har den litt farge i seg, slik at den gir litt glød, og jevner ut huden. Supert om du har lyst å ha litt dekkevne på stranden, selv om du skal bruke dagen til å plaske i vannet. Dagens julegavetips til deg selv eller en god venninne! En god skrubb eller solkrem.


Ps: vinneren av Lindex konkurransen ble Kine Karoline! Titt innom innboksen din Kine, der skal det ligge en mail fra meg :)

 

 

LANDET PÅ EN TROPISK ØY!


(Ikke) for å gni det inn altså, men her er vi.  Tuslende rundt på en tropisk øy! Jeg er skikkelig imponert over hvor flinke dere har vært til å tippe hvor vi er! Flere av dere har vært skikkelig nære på. Vi har landet på en liten øy. Cayman Islands, som ligger syd for Cuba, vest for Jamaica. Så vi er ganske langt hjemmefra for øyeblikket, og akkurat det er helt topp. Med saltvann i håret, og sand der ingen skulle tru at sand kunne bu. Vi våkner til palmesus og bølgeskvulp, og tar morgenbadet fra hvert sitt SUP (stand up paddle board). Jeg har aldri prøvd meg på disse brettene før, og det er utrolig gøy! Mini får være med selvfølgelig, han sitter trygt mellom bena til en av oss, mens vi står og padler. 

Så akkurat nå slikker vi sol, og fyller opp batteriene med varme til resten av vinteren hjemme! Jeg lover forresten at det skal bli alt annet enn kjedelige ferieoppdateringer de neste dagene, for bloggen tar absolutt ikke ferie. Det blir rett og slett en god blanding av ting hjemmefra og ting herfra, morsomme aktiviteter og ikke minst reisetips om noen har sett seg ut karibien som reisemål :) 

Ps: jeg har trukket en vinner av konkurransen jeg hadde for et par (tre) dager siden, vinneren kommer litt senere i kveld!  :) 

HVOR HAR VI DRATT??


Klarer du å gjette hvor vi har dratt? Vi har rett og slett stukket av fra kalde Norge, hoppet på et fly til London, flydd videre fra Heathrow i 11 timer, mellomlandet for drivstoff, flydd i en times tid til, og endt opp på en bitteliten varm øy! Her er morgen natt og natt morgen, men jetlagen har jammen gått fort over denne gangen. Vi NYTER rett og slett sand mellom tærne og varme dager for øyeblikket.

Et hot tips om du skal fly fra Heathrow er å kjøpe med plane food fra Gordon Ramsey restauranten som ligger i terminal 5! Vi plukket med oss noen supre piknikbokser derfra før vi boardet. Du velger de rettene du vil ha og alt er pakket i flyvennlige størrelser, drikke inkludert. Det var helt topp å ha med ekstra (god) mat på flyet.Tegnesaker, lego og andre små duppedingser er gull verdt på lange flyturer med barn. Det gikk så fint på turen, utstyrt med egne hodetelefoner og nye fargeblyanter var flyturen i boks. Noen timer søvn ble det også på mini. Så om du kvier deg for å legge ut på langtur med små barn kan jeg med hånden på hjertet si at det virkelig ikke trenger å bli noe problem. Vi har reist en god del på lange flyturer, og selv om det kan by på utfordringer å reise med små, tror jeg det hjelper å være ute i litt god tid slik at man ikke stresser seg ihjel før man har nådd innsjekkingsskranken, og ha noen triks på lur. Det som har funket for oss er å ha med en liten legoting han ikke har sett før, klistremerker, tegneblyanter, og denne gangen sine egne hodetelefoner. De var bra poppis kan du tro, løvetelefonene (som jeg fant på Clas Ohlson til 99 kr før vi dro (bra julegavetips forresten!)) gjorde susen. På denne lille øyen er vi!Svett og god da vi landet, med ullkåper og frakker rullet sammen mens fønvinden slo mot oss. Om du ikke har tippet riktig enda, kan jeg si at vi er et sted i karibien! Så nå sender jeg en varm klem hjem til Norge!

JULEVERKSTED

annonse/ Dansukker

Pepperkakebaking! Vi har tatt kjevlen fatt og virkelig tatt oppgaven med julebaksten alvorlig i år. Dette har jeg faktisk ventet litt på merket jeg, for i år var på en måte gjennombruddet for når det ble ordentlig gøy for mini å være med å bake. Utstyrt med egen kjevle og kokkehatt, står det i hvert fall ikke på utstyret der han setter i gang med deigklumpen sin. At kattepusene hans mangler en fot eller hode når de er klare mener han gjør ingenting, "mamma, jeg må jo smake på!" sier han mens han ler høyt og setter i gang med å fortære et nytt hode. Uansett, selv om pepperkakene kanskje ikke står til 10 i stil, de smakte fantastisk.


Men, hvert år er det like vanskelig å huske oppskriften! Jeg har hooket opp med Dansukker denne julen, og de har så mange morsomme oppskrifter til juleverksted med barna. Alt fra hvordan du kan lage adventskalender av pepperkaker, til bjørnepoter, teddybjørnpepperkaker, snømannkaker og cake pops. You name it, Dansukker har oppskriften. Bare sjekk alle oppskriftene deres her.Så nå har vi en liten hær av pepperkaker i hus! I år testet vi denne oppskriften fra Dansukker. Ps: lager du deigen kvelden før er det enkelt å invitere til pepperkakebaking dagen etter for alle som vil :)

OPPSKRIFT PEPPERKAKER

2 dl Dansuker Lys Sirup

2 1/4 dl Dansukker Sukker
200 g smør eller margarin
1 stort egg
2 ts malt kryddernellik
1 ts malt ingefær
1 ts malt kanel
ca. 8 dl hvetemel
1 1/2 ts natron

Glasur
4 dl Dansukker Melis eller Dansukker Melis med sjokoladesmak
1 eggehvite
2 krm eddiksprit


Kos deg med barna, og bak fine julepyntkaker! Bruk enten kjøpeformer, maler som kan skrives ut her eller dine egne sjablonger i papp til figurene. Når juledamene og julemennene, stjerner og hjerter - eller hva dere enn finner på av former - er ferdige, kommer det aller morsomste: La barna pynte kakene!

Smelt smør, sukker og sirup. Rør til det er avkjølt. Tilsett egget. Løs opp natronet i litt vann, og rør det inn sammen med krydderet. Tilsett melet. Arbeid sammen deigen, og la hvile over natten. Kjevle deigen tynt ut, og stikk ut figurer. Stek ved 200 °C i ca. 8 minutter.
 

Glasur
Visp sammen ingrediensene til en fast, seig røre, helst med elektrisk visp. Ha glasuren i en plastpose, og sprøyt ut på pepperkakene.


God bakst!

Trenger du inspirasjon og tips finner du massevis på nettsiden til Dansukker her.

5 NETTBUTIKKER JEG ELSKER


Nettshopping er fantastisk! Ikke bare er det villt bra å kunne klikke og dra noe greier til en virtuell handlekurv, bare for at det dukker opp på døren eller i postkassen noen dager senere. Man trenger ikke en gang å bli våt på bena.. akkurat det er vel noe av det som gjør nettshopping bittelitt farlig om man tar helt av. Men nettbutikker er ikke bare god for shopping, jeg surfer gjerne innom noen av favorittene mine bare for å få litt inspirasjon, vindushopping er nemlig noen ganger alt man trenger. Det er en jungel der ute av nettbutikker, og siden jeg har brukt noen år på å finne mine favoritter tenkte jeg at det var hyggelig å dele den lille listen min over nettbutikker jeg liker å titte innom, både for shopping og inspirasjon. Her er det alt fra dyrt til billig (til veldig dyrt!), men har du ikke vært innom noen av disse er de verdt noen klikk. Trykk på navnet for å sjekke ut disse nettbutikkene :)


Reformation
Réalisation par
Self portrait
Missguided
Never Naked

3 FAVORITTER TIL KJØKKENET FRA IKEA


Jeg digger IKEA, min kjære har derimot har et noe anstrengt forhold til akkurat samme sted (han hater det, la oss være ærlige). Uansett, jeg synes alltid det er inspirerende å titte på fine utstillinger, og finne små skatter som kan pynte opp hjemme. Jammen er de ikke flinke til kjøkkenet også! Etter at jeg klarte å knuse en hel haug med skåler i samme slengen (jeg klumsete? Nei...), ble plutselig behovet for litt nytt i kjøkkenskapet en realitet. Fra før av har det flyttet inn flere ting fra IKEA på kjøkkenet vårt de siste årene, og jeg tenkte jeg skulle dele mine 3 ikea-favoritter i dag.


Hvite dessertskåler! Jeg har hamstret inn en liten haug av disse hvite dessertskålene som brukes til alt annet enn dessert. Her går de med til frokostbordet, til yoghurt og müsli. De enkle glasskarafflene med korktopp (det heter garantert ikke korktopp), de er så fine! Det er superhyggelig å droppe melkekartongen eller juicekartongen på bordet til fordel for en fin karaffel, og jeg elsker det robuste kjøkkenpreget disse karaflene har.De små espressokoppene er det nyeste tilskuddet til vår lille kjøkkensamling. Helt enkle, hvite, passe tykke og fine å stable. Akkurat store nok til en shot med espresso gjør de susen for en herlig start på morgenen (eller som styrketår etter middag!).
 

GLEM CAUSAL FRIDAY


Glem casual Friday, jeg kjører GLAM it up Wednesday! Noen ganger finner man ting man vet man bare får en sjanse til å slå til på. Da er mitt beste tips, gjør akkurat det. Ut av slike ting kan man finne skatter som blir med videre resten av livet. Denne kjolen fant jeg på et opphørssalg for hundre år siden (eller 7 da i ekte år), og selv om den kostet meg hele stipendet den måneden (og neste!) har den betalt seg inn igjen hver eneste krone mange ganger over. Vi snakker utallige bryllup, et ball har den fått være med på, nyttårsaftener og foto shoots. Enda er den like fin, riktignok med noen fjær mindre, men like fin, både å se på og gå med.

Så litt nostalgi fra denne kanten i dag, det eneste du kommer til å angre på er at du ikke slo til om slike unike sjanser dukker opp! Ha øynene med deg og følg magefølelsen :)

DETTE HAR VI ALLTID I KJØLESKAPET


Å titte i kjøleskapet til andre er utrolig gøy er det ikke? Jeg vet ikke helt hva jeg tror jeg skal finne når jeg åpner kjøleskapsdøren til noen andre, men det er så morsomt å titte inn og bare se hva de har der inne. Så i dag tenkte jeg rett å slett å dele noen av våre må-ha-i-kjøleskapet ting. Vi er skikkelige vanedyr, og disse tingene har vi alltid på plass i kjøleskapet vårt.


Røros yoghurt naturell
Egg
Melk
Rismelk
Eplejuice
Chili
Hvitløk
Løk
Sitron
Maple syrup
Leverpostei
Smør! Røros meierismør er favoritten.
Soyasaus

Hvitost
En spekepølse av noe slagHar du noe spennende du alltid har i kjøleskapet?

KLAR TIL JULEPARTYSESONGEN

annonsen / Lindex
Om det skulle være noen tvil, mini og jeg er klar til julepartysesongen! I Lindex såklart, de har masse fint til både liten og stor nå til jul. Jeg er klar til alt fra julebord, champagnelunsj med jentene og familieselskap. I år har Lindex fylt julekolleksjonen sin Holly & Whyte Christmas med klassikerene, og det er ikke til å unngå å få denne gode retrofølelsen av disse skotske rutene, som pynter opp både skjørt og kjoler. Ikke minst kommer noen av plaggene i mini-me stil hvor mor og datter kan matche på festen! Jeg trekker også en heldig vinner av et gavekort på 1000 kr, til å shoppe den fine julekolleksjonen med. Så heng med nedover, jeg har nemlig stylet mine favoritter fra kolleksjonen (bare sjekk den fine gullbodyen under!).

 / Skotskrutet skjørt her /


/ Gullbody her / Hårbøyle med presang her / sort jeans høy på livet her / skjerf her /


/ Bluse med knyting her / Hårbøyle med reinsdyr på her /


De har også masse fint til barn. Julekolleksjonen deres er full av preppy og klassiske plagg, som flettestrikkede gensere, skotskrutete skjorter, og selvsagt skjørt og kjoler i et julete fargetema. Jeg liker så godt at selv de enkle flettestrikkede genserene er fine nok til at de faktisk blir litt pyntet sammen med et par pene bukser. Mykt å gå med, men med feststemning likevel! Også de morsomme hårbøylene! Ta en ekstra titt på hva mini har på hodet helt øverst så skjønner du hva jeg mener :)
/ Off the shoulder bluse her / øredobber her /


Hele kolleksjonen er i butikk og på nett, du finner den her!

Og du, har du lyst å vinne et gavekort på 1000kr fra Lindex som du kan shoppe med? Da legger du igjen en hyggelig kommentar under :)


(Jeg trekker en vinner om 2 dager!)


Edit: konkurransen er avsluttet, vinneren ble Kine Karoline! Tusen takk til alle dere som var med :)

MITT BESTE POWER DRESSING PLAGG


Noen dager må man bare gønne litt ekstra på og da hjelper det om man går med noe man føler seg litt killer-aktig i. Et skikkelig power plagg med andre ord. Et av mine beste power plagg er en skikkelig fin trench coat. En fin trench coat gjør susen over et hvert antrekk, og både strammer opp og dresser opp det du går med. Jeg er veldig glad i lyse farger som går ton i ton, og med støvletter som går høyt opp over kneet blir det både tøffere og mer spennende (for ikke å snakke om varmere!).


Så dagens tips, tenk over hva ditt power plagg er og bruk det når du trenger et ekstra kick for å føle deg klar for det du skal :)
 

NÅ SKAL DUSJAVLØPET VÆRE EN LANG LIST


To ting jeg er opphengt i på baderomsfronten for tiden er kjempestore stykker med marmor på veggen, og slike dusjavløp som ser ut som en enkel list i gulvet. Det er nesten sånn at jeg får lyst å pusse opp badet hjemme! Men det skal vi altså ikke. I stedet for å ha et rundt avløp rett under dusjen, er det så fint å ha en avlang rist i gulvet i stedet. Bare se på disse bildene!

Litt baderomsinspirasjon på en søndagsmorgen!

1 BLUSE 3 ANTREKK


Det var en gange bluse, som jeg bruker hele tiden! Når jeg kommer over plagg som har en liten detalj som popper, eller bare et snitt som jeg liker ekstra godt (eller en farge eller passform!), bruker jeg samme plagg igjen og igjen. Jeg prøver likevel å gi antrekket en liten vri hver gang, så ser det litt annerledes ut likevel. Det er virkelig nøkkelen min for å få mest mulig ut av garderoben. Denne blusen fra bik bik kjøpte jeg vel i fjor en gang, og den ble raskt en av favorittene mine. Her har jeg stylet den på tre forskjellige måter, og fått tre ganske ulike antrekk ut av den. Selv om alle tre antrekkene faktisk kun er blusen sammen med en bukse. Det trenger altså ikke å se helt likt ut selv om man bruker samme formel :)Jeg håper du fikk litt inspirasjon til å ta en nærmere titt på gamle gode favoritter, du kan lett gi dem en lite piff om du varierer hvordan du bruker dem! Dagens tips altså, se alltid på garderoben din med nye øyne.

 

BRUNT OG SORT


Snøen har regnet bort her i hovedstaden de siste dagene, men i dag var det kaldere igjen. Og du trenger ikke å be meg to ganger når jeg ser den varmeste lua stikke opp fra kurven! "Ha meg på, ha meg på!" roper den. Så da ble det russerlue for alle penga, hvor gøy er ikke det. Jeg rakk alle avtalene jeg hadde dobbelbooket meg på i dag (vel, jeg deiset inn i de siste to alt for sent, men vi fikk gjort det vi skulle heldigvis), og dumpet akkurat ned i sofaen etter en lang dag på farten!

Puh, noen dager går det i hundre. Da er det ekstra fristende å bare hive alt av lister ut av vinduet og kaste seg på en kjele med popcorn og et maraton med favorittseriene (har du begynt å se the young pope med Jude law? Vi er hekta!). Jeg sier kjele og ikke bolle, for jeg syns at det fosser over med popcorn i kjelen uansett hvor lite eller mye popcorn vi hiver opp i.

/ Jakke zara / bukse Envii / genser zara /

Så her er det duket for en roolig kveld, før det braker løs igjen i morgen tidlig. Jeg håper du har hatt en fin dag!
 

EN LILLE BEAUTY HACK


Fin morgen til deg! Jeg har en hektisk dag foran meg. Da er det alltid godt å begynne dagen med å prøve å puste med magen, og ikke la seg stresse alt for mye av en fullbooket timeplan. Noen uker har ting en tendens til å fylle seg opp med ting som skal skje akkurat samtidig, og slutten av denne uken ble litt sånn. Men det skal jeg absolutt ikke klage på, jeg kjører på med sterk kaffe og en god concealer for å late som jeg er superopplagt! Det funker som bare det.


En liten beauty hack som også funker som bare det, er å klappe litt concealer lett langs toppen av kinnbena dine. Vips får du en highlighter effekt og du ser hakket mer våken og fresh ut. Touche eclat fra YSL  som har den fine gullpennen du klikker på er spesielt fin til dette, men det funker med de aller fleste concealere.

STYLINGTIPSET SOM GJØR KÅPEN NY


Er det noe du kan gjøre for å få en ny vri på samme gamle kåpe? Det er det! Om du er som meg går gjerne favorittene på repeat, sånn som med denne kåpen. Da har jeg et lite triks på lur! Drar du opp ermene på kåpen din får du en fin detalj ved at genseren under kommer til syne. Du får rett og slett et lite blikkfang som er med på å variere jakken din. Om det er vanskelig å få ermene til å holde seg oppe (de kryper gjerne ned igjen like fort som du drar dem opp) er et lite tips å bruke en god gammeldags strikk rundt armen. Er du virkelig gammel i gamet har du kanskje til og med en slik strikk ment for akkurat dette formålet (eller for en skjorteerm da..).Noen ganger kan noe helt enkelt man gjerne ikke tenker på, være akkurat det som skal til for å få en ny vri på ting man allerede har. Dagene suser avgårde og jeg nyter at de mørke dagene faktisk går ganske fort. November kan du få billig av meg, denne grå tåken som legger seg som et teppe over byen er ikke akkurat super når man er glad i godt dagslys :)

Men, så er det noe med disse årstidene, de har sin sjarm alle sammen. Vi har så smått begynt å planlegge noen hyggelige kvelder i desember som plaster på såret. I år skal vi være hjemme i julen, og da åpner plutselig kalenderen seg på en helt annen måte. Vi snakker gløggparty og julemorro!
 

HJEMMELAGET ADVENDTSKALENDER


Det er ikke desember helt ennå, men mantraet mitt dette året har vært at jeg i år skal forsøke å være hakket mer forberedt før ting faktisk skjer. Og siden vi skal bort en liten tur i slutten av november måtte jeg nesten begynne å tenke på advendtskalender allerede nå for å rekke det. En superenkel løsning på adventskalenderen er å bruke hyssing og klesklyper. Jammen blir det ikke fint også! Fest en lang snor av hyssing i en trapp, et rekkverk, på veggen eller et annet sted du finner noe å feste den til. Fest noen små poser med hver sin klesklype og vips har du en dekorativ kalender.

De små posene fant jeg på IKEA, de heter Vinter og kommer i en miks av hvit og gull i en pakke med 24 stk. Klistremerkene er med. Det er også like fint å skrive tallet rett på posen, eventuelt kan du printe ut litt større tall i en fin font, for å klippe ut og lime på posen. Posene blir fyllt med noe lite og helt enkelt, det er jo tanken som teller. Spenningen og den morsomme åpningen av pakken, og egentlig ikke hva som ligger i pakken som betyr noe :)

JEG BLIR SÅ GLAD OM DU VIL GI MEG EN STEMME!


En liten fugl kalt facebook hvisket meg i øret at nå er det den tiden av året igjen, du vet, den tiden av året som er uviktig for alle andre enn bloggere! Fra spøk til bloggalvor. Jeg hadde blitt så glad om du hadde villet gi meg en liten stemme. Jeg har nemlig akkurat rukket å få med meg at det er åpnet for at du kan nominere din favorittblogg til Vixen Blog Awards. Om jeg er din favorittblogger blir jeg superduperglad rett og slett om du har lyst å klikke deg inn her og sende en nominasjon min vei. Du taster inn navnet på bloggen og URL'n til nettsiden min.

Da blir både bloggen og jeg glad, for det er jo stas å kunne bli nominert til å vinne en pris for det man driver med hver dag! Ikke minst må jeg si takk til deg som stikker innom, sier hei, eller gir et lite vink på instagram eller facebook om at du har vært innom. Det varmer <3

Foto: Kamal Lahmadi

DEN LANGE DRESSJAKKA


Ah, jeg smaker på åttitallet med denne lange dressjakken. Jeg har nemlig fått en ny favoritt å bruke sammen med helt vanlige t-skjorter og jeans. Og jeg tipper at den er like fin over festkjolen, som topp med et belte snurpet rundt midjen. Helt topp faktisk, jeg har savnet en sånn type jakke i samlingen, zara er jammen fint å titte innom i blant!

Så hei til deg i tåken! Jeg må le av dette været, vi snakker skikkelig novembervær. Tåken henger tykt nedover som et slør, du trenger ikke filter på instagram med denne tåken for å si det sånn. Jeg som synes det var så sjarmerende med denne snøen, så kom plutselig mildværet igjen og hei til både sørpe og søle. Vel vel, jeg klarer jo absolutt å finne det positive i dette været også, for det er jo ikke til å komme unna at det er utrolig deilig at det ikke er så kaldt ute, derav bare ben og hele pakka :)

Her står bollebaking på planen med ett stykk lite reinsdyr (aka mini kledd ut som reinsdyr, de begynner jammen tidlig i år!).
 

SLIK OPPBEVARER DU VESKENE DINE


Selv de lekreste designvesker blir fort stygge om de ligger og slenger mellom bruk. Samtidig kan du holde den rimeligste budsjettvesken fin i mange år om du legger deg til noen gode vaner når det kommer til oppbevaring av veskene dine. Har du fått noe i posten pakket i bobleplast i det siste? Eller har du pakket opp en pakke med masse ekstra emballasje? Ikke kast slike ting, stapp det heller ned i veskene dine! På den måten holder du på formen til veskene dine. Om de ikke fylles med noe (stapp dem gjerne fulle med klær du ikke bruker), mister de etter hvert formen og blir både skakk og rynkete.


Et annet godt tips er å ikke overfylle dem når du bruker dem, dette vil også være med på å ødelegge den opprinnelige formen til vesken. Er det stygt vær er det også lurt å la den aller fineste vesken din bli hjemme, la den heller stå til det blir pent vær igjen :)

TILBAKE PÅ KONTORET


Endelig tilbake på kontoret! Etter noen dager hjemme med sykt barn forrige uke, var det helt supert å være tilbake på kontoret og starte mandagen her. Med full planlegging av uken, en aldri så liten (stor!) oppryddning i mailboksen, skriving av to-do lister, en liten haug av post som skulle avgårde med posten, og masse småting som jeg ikke har rukket over før nå. Så nå har pulsen blitt litt lavere, og kontroll freak som jeg er har jeg igjen noenlunde oversikt igjen. Har du hatt en fin start på uken? Jeg er glad i helg altså, men mandager står høyt i kurs hos meg, og det er så godt! Det er jo så gøy å glede seg til ny uke, og mandagen setter liksom startskuddet.T-skjorten min er fra Reformation, og jeg er så glad i den. Nå har jeg hatt den en god stund og den er like fin fortsatt! Et supert julegavetips om du selv eller noen du kjenner er glad i helt enkle fine t-skjorter, som i tillegg er bærekraftige. Det er jammen ikke verst bare det :)
 

VIL DU GIFT DÆ MED MÆ?


Jeg har ikke ord! Frieri, finnes det noe mer spennende, fantastisk og nervepirrende? Lørdagskvelden min så nemlig slik ut, en kveld laget for minnebøkene. Fyllt av mennesker, kjærlighet, spenning og ren glede. Når man skal lure noen trill rundt for at det hele skal ende i et storslagent frieri er det nerver i høyspenn og mye følelser i sving. Jeg ble så glad for at jeg fikk lov å dele denne filmsnutten, kjærligheten er virkelig større enn alt.

Ps: maten fortjener sin egen video! Det er ikke hver dag man har kokk og servitør på plass for en middag, og Cargo restaurant, dere får terningkast seks!

GRATULERER MED FARSDAGEN!I vår familie har vi et bustete hode som titter opp fra puten når helgemorgenen kommer, smilende og blid mens vi hvisker pappa i øret og kiler ham under bena. Tusen takk for alt du gjør. For at du ler med oss, elsker oss, heier på oss, drømmer med oss, tar vare på oss, for den elleville fantasien din, den grenseløse omsorgen, de fantastiske idéene, varmen din, og for at du alltid er der for oss. Vi elsker deg! Tusen takk for at du elsker oss også <3
 

TUTORIAL / HOW I STYLE MY HAIR


Dette er en av mine store favoritter når det kommer til hvordan jeg fikser håret. Nemlig løse krøller! Med litt trening går det som en lek, og i videoen over ser akkurat hvordan jeg gjør det :)

This is one of my all time favorites when it comes to how I style my hair. Check out this tutorial and you'll get the hang of it in no time!

ENDELIG FYR PÅ PEISEN IGJEN


Hurra! Endelig ble det fyr på peisen igjen. Mini og jeg startet morgenen med et hyggelig besøk av en servicemann som vi har ventet sånn på de siste ukene. Gasspeisen vår har streiket i flere måneder nå, så vi var hoppende glade da det kun var noen småting som måtte ordnes før den våknet til live igjen. Det blir det topp stemning av tidlig en fredag morgen. Så nå har jeg lært meg hvordan man bytter batterier inne i selve peisen, så håper jeg å stille litt mer forberedt neste vinter om den skulle gå ut i streik igjen med samme problem.


Når det skjer mye er det godt å kunne plukke ned en og en ball fra luften er det ikke? Jeg kan i hvert fall krysse av peistrøbbel, og vi kan nyte helgen med masse peiskos. Denne uken har flydd forbi som de alle gjør. Jeg har vært hjemme noen dager med lillemann og da hoper det seg gjerne litt opp med andre ting. Så i dag skal jeg prøve få unna litt av hvert før helgen setter inn. Jeg har bonkret opp med god kaffe, fyr på peisen og hjemmekontor! Det blir ikke mer fredagsfølelse enn det. Jeg håper du har hatt en fin uke så langt, og at du nyter denne fine fredagen? Om ikke lenge er det altså helg igjen.  :)
 

TRIKSET SOM GJØR AT DU KAN BRUKE BLUSENE DINE UTOVER VINTEREN


Det er kaldt ute! Men om du synes det er kjedelig å pakke bort halve garderoben din av den grunn har jeg et supert tips til deg. Det er nemlig ingen grunn for at du ikke kan gå med de fine blusene dine i hele vinter. Trikset er bare å bruke en tynn ullgenser under! Med en varm genser under blusen din slipper du å fryse, pluss at du kan fortsette å bruke favorittene dine i skapet. I tillegg får blusene dine en ny look på denne måten, og blir litt tøffere. En tynn ullgenser altså, og du er i boks!


Dagens gladnyhet til deg som har lyst å få litt mer ut av garderoben din :)

BADEROMSBELYSNING / LAMPE PÅ SPEILET BAD


Er du på jakt etter fin belysning til badet? Belysning er vel noe av det vanskeligste som finnes når det kommer til interiør. Badet er intet unntak, for det er jammen ikke lett å lande på hvilken baderomsbelysning man skal ha gå for. Ikke alt er like fint, eller gir godt lys, så i dag tenkte jeg å komme med et supert lampetips! Å feste lamper på selve speilet på badet er utrolig fint, og gir hele badet en liten ansiktsløftning. Her må du være litt i forkant av prosessen og gjøre klart det elektriske til lampene bak på veggen allerede før du bestiller speil. Mål opp hvor ledningene skal gå gjennom speilet og hvor stor sokkelen på lampene er, før du bestiller speil med hull til lampene på riktig sted. 


Ikke nok med at man skal bestemme hvor man skal ha lampene, man skal jo også lande på hvilken type lamper man skal ha! Det er ikke lett å finne det heller, eller? Lampen over er fra Lampsplus.com, der har de masse fine lamper. Så om du er på jakt etter lampe til badet må du tat en titt innom den nettsiden!

:)

BESTE SKOMAKEREN I BYEN!


Bor du i Oslo er dette den beste skomakeren i byen! Et av helgens ærender var å endelig huske å dra innom skomakeren for å levere sko til reparasjon! Og mens vi var der var det jammen vanskelig å la være å prøve noen nye også.. Jeg måtte le da skomakeren kjente igjen T. For x antall (tyve!) år siden gikk nemlig T på skole like ved, og siden skomakermester Dagestad har ligget på samme sted i Josefines Gate 2 i 25 år var det duket for en liten gjenforening. Noen ting forandrer seg altså ikke, det er jo veldig morsomt.

Ikke bare er det beste skomakeren i byen, samlingen av nye fantastiske herresko er helt utrolig. De har alt for mye fint. Bare sjekk ut instagramen deres her!

 

KLASSIKEREN SOM ALDRI BLIR GAMMEL


Kamelkåpen, en evig klassiker! Jeg har slitt ut flere slike kåper de siste årene, og i år fikk den en liten oppdatering og gikk fra kåpe med bånd i livet til en mye enklere herrevariant. Ren, klassisk og uten masse detaljer, perfekt til det aller meste rett og slett. Zara har alltid mye fint når høsten og vinteren kommer, og denne kåpen er superfin og helt enkel.


Jeg har hatt en skikkelig oppryddning i garderobeskapet, jeg tipser om hvordan du kan organisere garderoben din på 30 minutter i dette innlegget, og organisert både votter og skjerf, og det er jo så gøy å finne igjen ting man nesten hadde glemt at man hadde. I tillegg blir det litt gøyere å finne fint tilbehør når man finner hele paret av hansker f.eks :)

Mini og jeg har hatt en hjemmedag i dag, før jeg skal avgårde og ta MR av alle ting nå om ikke så lenge. Ikke bare har jeg kranglet med bloggen i det siste, jammen har jeg ikke kranglet med hoftene mine også. Er det sånn det er å bli gammel? Jeg gleder meg ikke akkurat til å bli rullet forsiktig bakover i den grusomme MR tunnelen (du kan si jeg har litt klaus!), så jeg får ta det som tvungen avslapning (bokstavelig talt, man skal jo helst ikke bevege på seg). Uansett, det blir sikkert bra til slutt. Jeg håper du har en fin dag!

KAMERAUTSTYRET MITT


Hvilket kamera bruker du? Hva skal jeg velge? Er det viktig med objektivet? Hva trenger du egentlig for å ta fine bilder? Jeg krangler litt med bloggen for tiden pga litt bildetrøbbel (tekniske problemer er aldri gøy!), så derfor har det gått litt tregere med bloggingen enn jeg liker i det siste. Men i dag fikk jeg heldigvis etter mye om og men lastet opp disse bildene, så her kommer en liten guide til kamerautstyret mitt! :)


En hyggelig leser lurte på om jeg kunne lage et innlegg om kamerautstyr og kanskje komme noen fototips. Opp gjennom årene har jeg fått en relativt stor samling med fotoutstyr, over ser du litt av den. Jeg har prøvd meg frem både med Nikon og Canon før jeg landet på et av favorittkameraene mine, et Canon 6D. Som du ser er både kamera og objektiver godt brukt. Jeg startet med et zoom objektiv, før jeg har tilføyd flere og flere objektiver til samlingen de siste årene, etter behov og lyst til å prøve andre ting. Kameraer finnes i alle forskjellige prisklasser, og skal du anskaffe deg et speilreflekskamera er det lurt å tenke over hva du vil bruke det til, og hvor mye du har lyst å lære deg om selve kameraet. Det er nemlig ikke helt vits i å anskaffe seg et dyrt kamera, kun for å bruke automatinnstillingene. Da kan du like gjerne kjøpe et rimeligere kompaktkamera som du sikkert vil bli like fornøyd med, samtidig som det er hakket mindre og mer praktisk å ta med seg. Automatinnstillingene i dag er veldig gode, og du kan få superfine bilder fra de minste kameraene om du gjør litt research før du bestemmer deg.

Jeg har likevel aldri blitt helt fortrolig med kompaktkameraene, og gikk tidlig hen og forelsket meg i Canon. Etter mange års bruk tenkte jeg å dele hva som er mine favorittobjektiver, for ja, objektivet har i grunn alt å si for den historien du har lyst å fortelle med bildene dine. Et zoom ojektiv vil gi deg større frihet og være mer praktisk på farten eller ved pakking av utstyr, mens faste objektiver ofte gir større blenderåpning og har andre egenskaper. På zoom objektiv er min favoritt Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM. Det kan brukes til alt fra interiør til mote, matfoto og vanlige hverdagsbilder. Nedsiden er at den er litt tung, oppsiden er at du får dekket mye av behovene dine gjennom kun ett objektiv.


En annen stor favoritt er SIGMA 50mm f/1.4 HSM Art Canon. Et fantastisk objektiv som gir fantastiske bilder! Har du lyst på denne blurry bakgrunnen hvor kun noe av det du tar bilde av er i fokus, er en 50 mm tingen. Det finnes 50 mm fra mange produsenter, og leser du deg litt opp på egenskapene til de forskjellige kan du enklere bestemme deg for om du skal gå for den rimeligste eller en som er litt dyrere.

Canon EFS 10-18mm er min favoritt når det kommer til vidvinkel. Den veier nesten ingenting og du får med deg store avstander i bildet. Perfekt når man er ute og reiser og vil ha mest mulig pakket inn i bildene sine. Denne er også veldig fin å filme med, eller om du skal ta bilder til en finn annonse eller noe annet du trenger vidvinkel til.

Stativ, solbeskyttelse til objektivet du bruker, en god blitz og store nok minnebrikker (om du lurer på hvorfor det dyre kameraet ditt er litt tregt er det mest sannynlig pga av du har en veldig liten minnebrikke) er alfa omega i min samling. Spesielt i tiden vi går inn i nå, hvor dagene blir kortere og lyset forsvinner fortere. Da er det godt å ha hjelp av både stativ og en ekstern blitz for å få fine bilder når det er mindre naturlig lys tilgjengelig.

Er du interessert i foto har du kanskje allerede begynt å lese deg litt opp på blenderåpning og lukkertid, og hvordan disse jobber sammen? Om du søker etter f.eks photography tutorials (pluss det kameraet du har eller ønsker deg) på you tube vil du finne et hav av fine videoer som tar deg gjennom kamerainnstillinger og resultat steg for steg. Mitt beste tips er å tørre å skru av automatinnstillingene og prøve deg frem med manuelle innstillinger til du blir komfortabel med disse. Når du føler deg trygg på hvordan de manuelle innstillingene funker, kan du prøve deg frem og se hvilke automatinnstillinger du kan få hjelp av i forskjellige settinger om du skal ta sportsbilder, eller er avhengig av å skyte bilder kjapt i skiftende lys. Lær å kjenne kameraet ditt og ta masse bilder. Jeg bruker kameraet mitt hver eneste dag året gjennom, og etter hvert som man får sin egen stil er det også mer spennende å teste ut forskjellig utstyr og ikke minst prøve nye og spennende objektiver. Jeg er nok en utstyrsjunkie, men jeg er så glad i alt jeg har!

Der har du i hvert fall mitt favorittustyr rent kameramessig. Om du lurer på noe er det bare å spørre under :)

DEN BESTE KUREN MOT BAKRUS / OPPSKRIFT THAI OMELETT


Ah! Ingenting er som en spicy omelett om man våkner opp litt sliten etter kvelden før (vi har vel alle vært der..), eller bare har lyst å kose seg med noe skikkelig godt! Dette er favoritten min når det kommer til omelett, den er både spicy og fullstappet av masse godt. Så denne må du teste! Den funker like fint til frokost som til lunsj.

SPICY THAI OMELETT
Du trenger:

1-2 fedd hvitløk
1 chilli
En bunt med fersk koriander
1/2 løk
1 stor bit ingefær
Bacon (om du vil ha)

Sesamolje
ca. 3 egg
1-2 lemongrass


Hakk opp chilli, hvitløk, løk, 1-2 stk lemongrass og skrell ingefæren før du skjærer den i tynne skiver. Skjær opp bacon i biter (eller det du måtte ønske). Fres alt dette i en varm panne i sesamolje. Knus 3 egg og bland godt sammen i en bolle før du heller blandingen over i pannen. Tilsett en håndfull fersk koriander og la steke i noen minutter på platen, før du setter pannen inn i ovnen på 200 grader i ca. 10-15 minutter.

Tilsett en håndfull fersk koriander over omeletten ved endt steketid. Server gjerne i selve pannen og nyt!


 

DER KOM VINTEREN!


SNØ! Det var sikkert ikke kun vi som våknet til jublende små som plutselig oppdaget snøen utenfor? Jeg har sjelden sett en så lykkelig liten type, det var bare å komme seg ut asap med snømåker (altså, den snømåkeren i mini size vi kjøpte til jul for noen år siden til 79kr har vært verdens beste investering!) og sette i gang. Så i dag har vi rett og slett bare kost oss, og etter noen timer ute avsluttet vi formiddagen med en veldig hyggelig spontanlunsj i byen etter en tur til skomakeren.Så nå er T ute igjen for å måke på ordentlig, før det er på tide å sette i gang en hyggelig middag. Det er jo veldig hyggelig med denne snøen, det gjør det i hvert fall ekstra koselig å tenne på peisen og tenne noen stearinlys. Jeg håper du har hatt en fin lørdag? Min begynte med en skikkelig fin yogaøkt, vi snakker soul cyckle for yoga med masse musikk, så gøy å gjøre noe man vanligvis gjør på en helt annen måte! Nyt kvelden, og du? Om du skal ut i kveld må du titte innom i morgen tidlig, da deler jeg nemlig den beste kuren mot bakrus! :)

 

HVORDAN GIKK DET MED HUDEN ETTER DERMAPEN BEHANDLINGEN?


Nå er det noen uker siden jeg var hos Silje Austnes og gjorde en crazy vampyrbehandlingen for huden min (om du ikke har sett filmen kan jeg love deg heftige scener om du scroller deg litt nedover!). Hos meg blir ting alltid verre før det blir bedre, alt av behandlinger får liksom ting opp og ut til overflaten. Men det er jo bare bra, så får huden en skikkelig oppryddning og boost før det roer seg igjen. Det skulle ha vært en lov mot å få kviser etter fyllte tyve år. Så nå har huden min fått litt tid til å roe seg på og den har blitt så fin.
 

Jeg angrer ikke ett sekund, selv om jeg absolutt ikke var superfornøyd mens jeg lå der og offet og akket meg (det er jo litt vondt!). Jeg har allerede begynt å manne meg opp til neste behandling, for jeg syns det funket veldig bra. Så en dermapenbehandling kan jeg anbefale om du er like hudpleiejunkie som meg! Det er litt mildere enn laser, og gir hele huden din en skikkelig boost. Hvordan du ser ut etter behandlingen og hvordan det er å få den ser du under :) 

HVORDAN FÅ OLIVENTREET TIL Å OVERLEVE VINTEREN


Oliventrær er så nydelige, du har kanskje hatt et oliventre i en krukke eller kurv ute på terassen i sommer? Da er dette tipsene du må følge for å få oliventreet til å overleve vinteren! Om du ikke har flyttet det inn enda er det på tide å la oliventreet komme inn i varmen nå. De kan nemlig tåle noen minusgrader, men ikke i lange perioder. Vi har tatt inn våre og gitt de nye hjem, det store har fått plass i gangen vår utenfor døren, og det lille har jeg ikke helt landet på enda. Men overleve, det skal de! Med disse tipsene skal du ha oliventreet ditt i mange år fremover.


HVORDAN FÅ OLIVENTREET TIL Å OVERLEVE VINTEREN
1. Flytt oliventreet inn når det har blitt minusgrader ute.

2. Sett de et kjølig sted. De trives best på sted med mye lys. Har du en gang, en bod, et kjellerom eller noe lignende med et vindu i er dette supert.

3. Om vinteren skal de ikke ha så mye vann, vann det gjerne hver andre uke.

4. Tål at det blir litt pjuskete gjennom vinteren og mister blader etc. Det blir fint igjen når våren kommer.

HELLO GUCCI BELT


GOD morgen! Fredagsmorgener er alltid litt ekstra koselige er de ikke? Jeg tenker i hvert fall alltid på at det er siste dagen jeg skal opp grytidlig, og at helgen skal brukes til å nyte to fine helgemorgener. Jeg er forresten så superhappy med mitt lille luksuskjøp som jeg pakket ut her. Det tynne beltet med de to fine gucci G'ene på har stått på ønskelisten i et halvt århundre føles det ut som. Det må være mitt beste kjøp i hele år, enkelt og greit :)


Den perfekte lille detalj! Her er dagen godt i gang, i ettermiddag har vi til og med en date med svømmehallen. Nyt dagen så lenge, vi ses senere!

INSPIRASJON TIL BADET


Jeg blir så glad av et fint bad! Så til deg som er midt i oppussing, eller bare evig drømmer, marmor er virkelig tingen. Nyt disse bildene og drøm deg bort om du skal pusse opp et bad eller to i løpet av året som kommer. Jeg er så heldig å ha flere venninner som både har bygget nytt og pusset opp i det siste, og det er så gøy å se alle de forskjellige løsningene. Kall det inspirasjon til kaffen, for når jeg kommer på besøk prøver jeg å huske å ta med kameraet! Også drar jeg sminkekoster, såper og stash utover så det skal bli bittelitt mer bloggvennlig også ;) Jeg har jammen greie venninner.
Jeg ser meg rett og slett ikke lei på interiør, pinterest er rene pornosiden (interiørmessig ;)
 

FLØYEL OG LAKK


Ah! Fløyel og lakk går hånd i hånd! Kjoler med lange ermer er så gode, på samme måte som med en jumpsuit trenger du ikke å tenke mer over hva du skal gå med siden antrekket kun består av en ting. Tipp topp tommel opp for anvendelige plagg sier jeg bare, sleng en skinnjakke over og en ekstra kåpe over der igjen og du er klar. Fløyel er hot hot hot, bokstavelig talt. Det er rett og slett varmere med fløyel på, en liten bonus for oss i kalde Norge. Jeg er veldig glad i enkle små detaljer, og har litt ekstra oppheng i den lave høyhalsede kragen.

/ Kjole NaKd her / sko Mango / veske Givenchy /

Jeg må forresten si tusen takk for masse fine tips til hva dere har lyst å se her inne på bloggen, det ble jeg så glad for! Det er jo så hyggelig at dere klikker dere inn og sier hei. Jeg aner jo ikke hvem det er som plutselig har vært innom, så når noen av dere legger igjen et lite spor er det veldig gøy å lese hva dere tenker. Jeg har forresten tatt et skikkelig dypdykk ned i garderoben, ryddet opp og fyllt på med litt nytt, så fremover blir det litt lettere å kunne tipse om hvor ting er fra om du ser noe du liker :)

Ha en super dag!
 

MINE SKJØNNHETSFAVORITTER AKKURAT NÅ


Jeg har flere forskjellige skjønnhetsprodukter jeg blir helt avhengig av i perioder, og akkurat nå er det disse som står fremme på badehyllen. Pads fra Zo Skin, disse er et must når huden min ikke henger helt på greip i sesongskiftet høst/vinter og lett får både nupper og kviser. Disse er avhengighetsskapende, for i tillegg til at de hoder huden i sjakk gjør de også at jeg ikke blir så blank utover dagen. Et lite hysj-hysj triks om du har lyst at boksen skal vare litt lenger? Klipp bunken med pads i to før du heller over væsken som følger med, vips har du boksen dobbelt så lenge ;)

Serumet power defense er jeg veldig glad i, en ansiktsmaske er alltid en deilig måte å kickstarte en festkveld på og nå er det en bunke med disse morsomme maskene som ligger i skuffen. I tillegg er jeg hektet på små bokser med hårspray, gull verdt å putte i vesken uten at de tar noe plass, eller trillekofferten når man kun reiser med håndbaggasje (ja, jeg er blodfan av åttitallets Elnett, det er den beste butikksprayen du får tak i!). Har du noen skjønnhetsfavoritter du bare elsker? Jeg synes det er så gøy å teste nye ting, så jeg prøver gjerne dine favoritter om du har noen gode tips!
 

EN ENKEL OG VELDUFTENDE VERTINNEGAVE


Enkel om du har dette i hus vel og merke.. så overskriften var kanskje litt misvisende om du ikke er storforbruker av urter fra før. Men det er aldri for sent å bli glad i å ha ferske urter på kjøkkenbenken! En super gaveidé om du trenger en vertinnegave i farten (det er alltid hyggelig å ha med noe når man er invitert bort!) er å slenge sammen noen grener med rosmarin, noen laubærblad eller det du måtte ha av urter hjemme. Legg det sammen i en enkel bukett og bind sammen med en bit hyssing. Vips har du invitert deg selv på neste middag også ;)


Ikke bare lukter det fantastisk godt, vertinnen (eller verten) får noe som både er praktisk og til hjelp på kjøkkenet. Disse er like gode tørket også, så vet du det :)

ELSK PÅ LYSE KOMBINASJONER


Jeg blir aldri lei av lyse kombinasjoner, uansett om det er sommer eller vinter! Om du har fulgt med en stund har du sikkert fått med deg at hvitt er og forblir en storfavoritt, er jeg i tvil lander jeg alltid på hvitt. Dog er det ikke LIKE praktisk å hente i barnehagen i det aller lyseste man har.. uansett, her er noen bilder fra hvordan jeg bruker ribbestrikkjolen sammen med noen støvletter som går over kneet og en enkel trench coat./ Trenchcoat Designer's Remix / Kjole Nakd / Støvletter Aldo /

Jeg sitter og tenker ut hva som kan være hyggelig å skrive om her inne, og da er jo ingenting bedre enn at jeg spør dere hva dere faktisk har lyst å lese om? Så hva har du lyst å se når du klikker deg inn? Om det er noe du lurer på eller har lyst å få litt inspirasjon til blir jeg rett og slett veldig glad om du vil legge igjen en kommentar om hva det er du liker. Man går jo litt på tomgang i perioder og da tenkte jeg å høre om dere har noen tips til hva som kan være artig å dra med inn i bloggen? Jeg blir som sagt veldig glad for svar! :)


 

KJØKKENVIBBER


Jeg tok lunsjkaffen min her, sittende på en barstol og dingle med bena. Jeg er hektet på gode pølser man kan gomle litt av i løpet av dagen, og akkurat nå er det en trøffelpølse vi sloss om å ha med noen skiver av  i matpakken. Den er SÅ god!Jeg aner ikke hvorfor, men jeg har hatt skikkelig mandagsfølelse i hele dag. Selv om uken er godt i gang, det må ha vært halloweenfest og morro i går som har kastet meg av sporet. Jeg er i hvert fall klar for mer, for hverdagen er jo innmari fin. Jeg skal innrømme at jeg trives best med faste rutiner, med mandager og alt dette andre som følger med. Litt hverdagsromantikk er jammen ikke feil det heller!

LAKK OG LÆR


Hadde du en fin halloween i går? Vi feiret med pølsefest etter barnehagen, og en spent liten type var dørvakt da mørket senket seg og det kom skumle små på døren. I år som i fjor regnet det selvfølgelig, men det var jammen ikke få som hadde kledd seg ut likevel og satt avgårde. Nå har de mørke morgenene satt inn for fullt, jeg er på vei ut av dørene for å rekke en yogatime og synes faktisk det er helt topp at det er bekmørkt ute. Det er noe med denne mørke stemningen som gjør det å ta med en kaffe i bilen utrolig koselig. Da skrur jeg musikken på full guffe og koser meg på vei til trening. Her er noen bilder fra mitt favorittantrekk for tiden, skinnbuksen og disse fine skolettene!

Lakk og lær, jeg digger kombinasjonen! En supersøt jente på et event jeg var på tidligere denne måneden (eller var det i september??) hadde på seg disse skolettene, og jeg MÅTTE spørre hvor de var fra. Gleden var stor da hun hadde funnet de på Mango, så i helgen kom de i posten til meg! Tommel opp for fine folk som deler hvor de har fått tak i små skatter som dette :)
 

Nyt dagen!

hits