november 2015

JULEGAVETIPS OG GIVEAWAY!

                                                                              annonse / Dr.Lykke Det er snart jul! Noen av dere har kanskje så smått begynt å pynte litt allerede men om du ikke har kommet så langt ennå eller om du har ønsker deg litt nytt til julen i år har jeg et superfint tips til deg. I dag feirer nettbutikken Dr.Lykke Cyber Monday med 20% på hele butikken og du finner masse fint til jul. Både julepynt, store glasskrukker perfekte til alle de gode julekakene, vaser, telysholdere, lyslykter og servise. Så i dag har du sjansen til å finne julegaver til både deg selv og noen du er glad i med en fin liten rabatt. Om du lurer på hva du skal velge har jeg satt sammen noen fine julegavetips under!

Mrs. Always Right glasskrukker fyllt med noe godt, perfekte å gi som vertinnegave eller å ha stående fremme hjemme. Stor papirpose med Merry Christmas fra Bloomingville gjør seg både hjemme og som gave. Fyll den med gaver eller bruk hjemme som pynt til å ha saueskinn og puter i.

Små gavetips perfekte som både vertinnegaver eller julegaver til venninner eller familie. Duftlys som lukter svakt av appelsin og kanel, såper er kjempefine julegaver (jeg vet at jeg alltid blir glad for fine såper!) og denne fra compagnie de provence er en stor favoritt hos meg. Har du lyst å ha noen pene kleshengere hengende fremme er disse perlebesatte hengerene veldig søte.

Mrs Always Right glasskrukkeStore julekuler er perfekte til vindusoppheng om du har lyst å pynte med noe litt annet enn kun en stjerne i vinduet og små søte juletallerkener er kjempefine både som gave, en liten såpeskål eller til bordekkingen. Med et hvitt juletre i tre får du akkurat passe stemning uansett om du setter det inne eller ute.
Glitrende reinsdyr gjør seg både på bordet eller i hyllen og setter skikkelig julepreg på hjemmet. I dag (frem til kl.23.59 i kveld) finner du altså alle disse tingene til 20% om du titter innom nettbutikken Dr.Lykke!

I tillegg kan du vinne en giveaway hvor du får en kurv fyllt av blomster, champangeglass og en lyslykt om du melder deg på nyhetsbrevet til Dr.Lykke! Vinneren trekkes 6 desember!


STARTING ONE HOUR EARLIER EVERY DAY THIS WEEK

Med mørke morgener er det ekstra hyggelig å starte dagen med fyr i peisen mens man tusler rundt i litt stille tempo før dagen starter for fullt. Denne uken har jeg satt på alarmen en time tidligere enn vanlig for å få litt mer ut av morgenene mine og jeg skal prøve alt jeg kan å holde meg unna slumreknappen. Det er hakket hardere å stå opp nå som det er så mørkt ute, men det å stå opp litt før og nyte litt god tid om morgenen gir både dagen og uken en mye bedre start! Jeg skal prøve å minne meg selv på akkurat dette hele uken.CONCRETE FLOWER POTS


Det har så smått begynt å bli deilig vinterstemning her hjemme med grønne små grantrær, noen blomsterpotter i betong og tykke stearinlys i forskjellige lysestaker. Jeg har putret rundt med små prosjekt her hjemme i det siste og i morgen kommer ett av de større prosjektene på plass (i hvert fall nesten)! Jeg gleder meg sånn for det er en av tingene jeg har brukt masse tid og energi på å få til og endelig endelig endelig er jeg i mål. Jeg gleder meg til å vise dere hva det er!


SUNDAY LIVINGDet som er utrolig gøy med småbarnsforeldre er at stort sett alle man kjenner er oppe i otta uansett så frokost borte er alltid et alternativ! Så vi startet like gjerne søndagen med playdayte og frokost hos gode venner. Kaffekopper, aviser, deilig mat og litt førjulskos rett og slett. Desember nærmer seg og er det en måned det er vanskelig å få booket inn tid med venner (for det skjer jo så mye på alle kanter) er det akkurat den neste måneden, så da er det ekstra hyggelig å få inn litt tid i november. Støvletter, ull og jeans har vært min uniform denne helgen, godt, varmt og passe kult.


WEEKEND MORNINGS

                                                                                Juice sponset Hver helg tenker jeg at jeg skal være ekstra snill med han fine min som alltid er så snill og varter opp og lager deilig mat til alle andre, denne helgen klarte jeg det også! Så i dag fikk pappaen i huset sove ekstra lenge og fikk akkurat frokost på sengen, med et par bilblader under et interiørmagasin (interiørmagasinet var vel strengt tatt mest til meg), god kaffe, juice og litt frukt. Siden jeg er så heldig å bli overrasket med frokost på sengen hele tiden vet jeg at han synes det er en fin start på dagen han også. 

Happy weekend! Ta litt ekstra vare på hverandre denne helgen <3

PAKKEKALENDER PÅ 1-2-3

Det er fortsatt noen dager igjen før desember setter inn og i år har jeg laget en enkel (og rask) pakkekalender til vår minste. Sara Strand viste frem sin fine pakkekalender i fjor og siden da har jeg tenkt på at jeg måtte få tak i disse enkle papirposene med tilhørende klistremerker og jeg ble så glad da jeg fant dem på Kremmerhuset for 49kr! Et lite kalenderkupp om du spør meg, i tillegg er det super fort gjort å lage til denne kalenderen siden du bare bretter posene og klistrer dem igjen med riktig tall.


Jeg har fyllt posene med en legodel hver (om du kjøpet et lego- eller playmosett fordeler du enkelt alle delene utover i hver sin pose!) og noen fargetusjer som han faktisk trengte litt påfyll av. Enkelt, rimelig og fort gjort spesielt siden vi bare har en liten en i hus. Har man flere barn kan man jo f.eks dele samme adventskalender og åpne pakker annehver dag.

DET ER IKKE MEG DET ER DEG

Når man navigerer gjennom sosiale kanaler på daglig basis er det ikke til å unngå at man fra tid til annen vil motta meningsytringer og tastetrykk fra andre mennesker enten i kommentarfelt eller på mail. Dette er jo også noe av grunnen til at man velger å være en del av livet på nett i dag, det å ha en dialog med andre. Det er selvsagt også forskjell på konstruktiv kritikk og bare ren og skjær negativitet pøst ut av noen som ikke hadde noe bedre å gjøre på det tidspunktet kommentaren eller mailen ble skrevet. Som oftest har det ikke noenting med det du har skrevet eller gjort heller, men går rett på deg som person. Men hvorfor husker man alltid best på de negative kommentarene uansett hvor mange positive man får? Det er vel ikke uten grunn at det skal mange komplimenter til for å skyve bort bare en eneste negativ bemerkning? Om hundre personer sier at du har et fint smil og bare en eneste sier noe om nesen din kan du være trygg på at det er det om nesen din du husker.

Opp gjennom har jeg fått mange rare kommentarer, en på et innlegg om baby blues (det er jo ikke alltid like greit å være nybakt mor) hvor en person mente det var legitimt å kommentere: "Men du har jo ikke født, gutten ble tatt med keisersnitt. Et planlagt ett, noe som er et nederlag for enhver kvinner. Så ja, da må du bare fortsette å vise frem den stygge magre kroppen din". Herlig kommentar selvsagt, jeg tok det virkelig til meg (selv om jeg ikke helt forstod meningen bak kritikken, er det sånn at man får magrere kropp av et keisersnitt for jeg trodde det var omvendt der jeg satt med et stort operasjonsarr over hele magen). En annen mente jeg kom til å bli forlatt av mannen min på sekundet jeg gikk ut på dato (nå går vel strengt tatt han ut på dato før jeg gjør det, men igjen så er det fint å vite hva man kan forvente seg).

Heldigvis har jeg med årene filosofisk nok skjønt (og tatt til brystet!) at det som regel er alt annet enn personlig ment når folk kommer med kritikk og slemme bemerkninger. Man kan rett og slett ikke ta seg selv så høytidelig. Det som er så godt å vite er at det til syvende og sist ikke spiller noen rolle hvordan du lever livet ditt, det vil alltid gå an å dømme absolutt alt du foretar deg, sier, skriver og gjør og det har nesten ikke noenting med deg å gjøre. Det går an å kritisere alt. De har kanskje en dårlig dag, har opplevd noe kjipt eller sitter på erfaringer og baggasje som gjør at de har behov for å ha noen å rette sinnet sitt og frustrasjonen sin mot. Her kommer heldigvis internett inn som best i test med alle sine anonyme kommentarfelt hvor det er fritt frem for alle med et tastatur. Siden man ikke kan forandre noen andre enn seg selv så tror jeg man kommer langt på vei med tanken om å la være å ta ting personlig på alle plan i livet, det er ikke meg det er deg. Man må rett og slett gjøre ting for sin egen del og ikke være så redd for hva alle andre syns for da får man aldri gjort noenting.

Så før du kommer med kritikk kan det være fint å tenke gjennom dette, er det noen som er interessert i å høre hva du mener?

MORNING RITUAL

                                                                                   Sponset juice Jeg begynte dagen med litt planlegging og listeskriving, etter at jeg ble mor tok ammetåken alt jeg hadde av kortidshukommelse så lister redder dagen for meg! Jeg har fått unna en koselig pakkekalender også de siste dagene så klikk deg gjerne innom litt senere om du trenger litt pakkeinspirasjon. Jeg sitter forresten og skribler på en liten bokliste jeg ønsker meg til jul, i år tror jeg nesten at jeg skal kjøpe noen bøker i julegave til meg selv! Hittil på listen står Petter Stordalen, Bienes hemmelige liv og Trusselen fra IS fra Mah-Rukh Ali. Men det er plass til mange flere på listen, har du lest noen gode bøker i det siste blir jeg veldig glad for tips!

SWEEDISH INTERIOR BLISS


Det er helt sikkert ikke bare jeg som synes det er deilig å klikke seg gjennom nye prosjekter som Eklund Stockholm New York står bak, i hvert fall når de gjør så fine ting som dette. Disse bildene er fra prosjektet Continental Apartments, leiligheter som skal ligge på toppen av et hotell i den fine byen, tenk det, det hadde ikke vært så dumt å ha tilgang på alle fasilitetene til et hotell midt i sin egen stue..
                                                         Foto: Eklund Stockholm New York
Litt onsdagsinspirasjon, flere bilder finner du hos Eklund Stockholm New York her.

NOVEMBER FOG


Når vi våkner for tiden er det knapt nok ikke mulig å skimte nærmeste nabo og jeg skal innrømme at det ikke blir så altfor mye bedre i løpet av dagen heller, vi er skikkelig inne i tåkenovember og det er grått, kaldt og mørkt! November er ikke min favorittmåned, hadde jeg vært pensjonist tror jeg at drømmen hadde vært å bo i et annet land hele November. Men etter mange år sammen med den alltid optimistiske mannen min tror jeg at jeg har blitt smittet til å se det positive i ting,  om bare en liten måned snur solen og det blir lysere igjen! Dagens lille oppløfter til deg som er langt inne i den første vinterdepresjonen allerede.

BUNNY EARS IN MY HAIR

Man har det rett og slett ikke mer morro enn man lager selv! Jeg faller alltid for slike små søte klemmer og hårspenner og jeg har en hel drøss av dem på kontoret, så når luggen blir litt for tung fyker de rett opp i håret for å holde håret ut av øynene mens jeg sitter og jobber. Jeg glemmer alltid at jeg har dem på før jeg ser meg i speilet og får en morsom liten overraskelse.Disse morsomme kaninklemmene lånte jeg med meg fra Lindex da jeg skulle plukke litt styling og sette sammen antrekk til dette innlegget og de var så søte at jeg måtte kjøpe noen selv også. Selvsagt under påskuddet at jeg skulle gi dem bort i små julegaver (men egentlig vil jeg bare beholde dem selv!).

GET A GLIMPSE OF NAPLESStår Florida på ønskelisten over feriemål har jeg et lite tips til dere, nemlig å legge turen innom nydelige Naples! Ord blir fattige for denne amerikanske lille byen må nesten bare oppleves, perfekt for barnefamilier (uansett alder) og alle andre livsnytere om du er i humør for late dater på stranden, gode restauranter eller fart og morro i Everglades. Jeg har satt sammen en liten film som gir deg en liten smak av morsomme opplevelser fra turen om du har lyst å få en liten følelse av hvordan det var å være i Naples!

Ps: det er gøyest å se den i fullskjerm :)

BLI FESTKLAR MED LINDEX DENNE JULEN!

                                                                              Annonse / Lindex Det å finne ut hva man skal ha på seg til alt man skal i julen er alltid like vanskelig, men denne sesongen har jeg fått verdens morsomste oppgave, nemlig å style både meg selv og familiens småtroll i den fantastiske julekolleksjonen til Lindex! Jeg har funnet bare flere og flere fine ting på Lindex det siste året og jeg ble så glad da jeg fikk muligheten til å prøve meg ut som min egen stylist og sette sammen mine egne favoritter fra kolleksjonen til de lekreste festantrekk til alle julens feststemte anledninger. De har rett og slett helt utrolig fine ting både til liten og stor og jeg har satt sammen antrekk til partysesongen passende til alt fra julebord, familietilstelninger og nyttårsaften. Og du, ser du noe du liker er jeg så heldig å kunne overraske fem stykker av dere med gavekort fra Lindex på 1000kr stk, alt du behøver å gjøre er å legge igjen liten kommentar under så er du med i trekningen!

                    Jumpsuit her / Skjorte gutt her / vest gutt her/ bukse gutt her / bluse jente her / shorts jente her
                                                                  Skjørt her / Paljettopp her / strømper
                                                       Kjole jente her / sko jente her / strømpebukse jente her
                                                                        Bukse gutt her / skjorte gutt her
                                                                  Skjorte her / bukse her / sjal her
Hjertet mitt banker litt ekstra for Lindex om dagen for jeg har aldri kost meg så mye med å sette sammen morsomme kombinasjoner som jeg føler er så meg selv. Vi snakker skinnskjørt, lange slengbukser, kulotter i skinn, paljettopper og jumpsuits, Lindex har virkelig fått vind i moteseilene og det har vært utrolig gøy å få lov å være med å vise frem mine egne favoritter både til meg selv og de aller minste. De fine barneantrekkene matcher perfekt som en liten bonus, hvor gøy er det ikke å kunne kle opp hele familien på en gang fiks ferdig til julesesongen!

Har du lyst å ta en titt på alt det fine inne hos Lindex nå må du sjekke ut den fine nettsiden deres her og klikk deg gjerne inn på facebooksiden deres. Der finner du gode tilbud og masse inspirasjon og stylingtips til hvordan du kan sette sammen antrekk både til hverdag og fest. Har du lyst å være med i trekningen av et gavekort på 1000kr legger du bare igjen en hyggelig kommentar under! Jeg trekker til sammen fem vinnere (både her og på instagram) man. 7 desember, akkurat klar til julesesongen starter.

Edit: Konkurransen er nå avsluttet og vinnerene annonsert er annonsert i dette innlegget.

COLORED DETAILS

                                                                     Sponset kulotter / LindexBack on track! Jeg skal møte den nye uken med en haug med morsomme planer og litt tropevarme forrige uke har varmet meg opp og gjort meg sånn ca. klar for kaldere vær. Men bare nesten, det er ikke til å komme unna at jeg må begynne på ønskelisten og faktisk huke av de litt vamere plaggene fremover. Jeg har en tendens til å bruke sommergarderoben min året rundt, men når man er ute og løper med smårollinger er det bare å innse at det eneste som fungerer er å kle godt på seg.


Nå for tiden har jeg en liten hangup på mørkegrønt sammen med forskjelige blå nyanser og synes det er like fint med lyseblått som mørkeblått til. En liten detalj som setter litt farge på både humøret og antrekket.

TODAYS DETAILS / SOCKS IN BOOTS

Det har virkelig blitt kaldt ute mens vi har vært borte! For at det ikke skal bli altfor kaldt med bare ben ennå en liten stund har jeg et lite triks til kulottene, nemlig tynne strømper som går et lite stykke opp på leggen. Dekorativ, morsomt og ikke minst hjelper det mye mer på varmen enn man skulle tro. Det finnes så mange fine slike tynne strømper nå rundt om og jeg synes det er like fint med slike strømper i pumps som i ankelstøvletter.

SMILE YOURSELF YOUNGER!

                                                                                 annonse / Nivea Visste du at du kan smile deg yngre? Jeg har alltid smilt masse og jeg tar gjerne smilerynkene med på kjøpet for et smil er virkelig veien til både en fin dag og gode øyeblikk. Det å smile kan få deg ut av et dårlig humør og rett inn i et godt humør bare ved å gjøre det til seg selv i speilet og jeg syns det er veldig morsomt at Nivea Q10plus nå har funnet ut at det å smile får deg til å se yngre ut! Nivea har gjort en studie hvor de har bedt 2000 mennesker anslå alderen til kvinner hvor de var fotografert i tre ulike sinnstilstander- glad, nøytral og trist og de fant ut at humøret hadde en betydelig effekt på hvordan andre oppfatter alderen din. Jo gladere man ser ut jo yngre blir man rett og slett tatt for å være, at noe så enkelt som et smil kan gjøre så mye er rett og slett fantastisk.

Nivea gjorde denne undersøkelsen i forbindelse med sitt nye Q10plus Anti-Wrinkle Serum Pearls og har lansert en utrolig fin kampanje som heter "Q10 grunner til å smile" der du kan være med og dele hyggelige ting som får deg til å smile under hashtaggen #MakesMeSmile, hvor hyggelig er det ikke å dele et smil nå som dagene blir kortere og kveldene mørkere!

10 TIMERS FLYTUR MED BARN

Det å reise er noe av det mest fantastiske som finnes, men var det noe jeg hadde grudd meg til så var det å entre en nesten ti timers flytur med en liten aktiv krabat. I tillegg til å fly med barn skulle vi krysse tidssoner og starte døgnet igjen på nytt på et annet kontinent. Klok av skade (les: tidligere erfaringer her og her) har vi med vilje unnlatt å reise så altfor langt de siste årene da vi fort fant ut at det ikke var helt forenelig med humøret på minstemann å skulle dra han med rundt om i verden. I det sekundet han klarte å gå var det gjort, alt fra selve flyturen til å komme seg helskinnet gjennom flyplassene (vi har en runner) gjorde at en ukes ferie ikke var i nærheten nok til å glemme selve turen før vi skulle tilbake igjen. Den eneste tiden han var fornøyd var da en av oss gikk tur med han rundt om i flyet.

Til nå. Det å ha med seg en treåring på tur var en helt ny opplevelse for oss, plutselig skjønte vi hvordan andre barnefamilier hadde det der de reiser både hit og dit sammen med familien uten problemer. Jeg hadde aldri trodd på det om jeg ikke hadde sett det med mine egne øyne, men turen gikk som en drøm! Plutselig var det gøy å flørte med flyvertinnene, åpne og lukke seltebeltet sitt selv og forstålsen for at man av og til må stå i kø og også av og til stå stille (som i sikkerhetskontrollen) var plutselig på plass. Litt tilrettelegging er gull verdt og om disse tipsene kan hjelpe bare en barnefamilie er det verdt det! Den eneste streken i regningen var da han våknet midt i en landing og ropte: jeg måååå tisseeeeeeeeee!!!!! Takket være en kjapp pappa og snille flyvertinner som raskt åpnet toalettet igjen fikk vi reddet situasjonen og alle var på plass igjen i setene sine da vi traff bakken.

TIPS TIL DET Å FLY LANGT MED BARN

- Book ettermiddags- og nattfly slik at det er naturlig for barnet å sove etter et måltid og litt lek/barnetvtittiing
- Ha noen nye leker på lur i håndbaggasjen
- Ha med egne høretelefoner til barnet (de man får på flyet er tilpasset voksne)
- Forklar at de må ha på setebeltet når de sitter i setet sitt.
- Ha med noe du vet barnet liker å spise (eller bestill en barnemeny som du vet faller i smak)
- En liten trillekoffert som håndbaggasje er gull verdt som en liten trille på flyplasser med lange avstander

PINK PARADISE

                                                                         Sponset kjole / Zetterberg Etter å ha løpt rundt med bare ben på myk og varm sand den siste uken har jeg såvidt begynt å gjøre meg klar for snø og varme sko igje! Med meg på tur hadde jeg denne nydelige rosa kjolen fra Zetterberg, kanskje egentlig ment for et bryllup men like fin med sand mellom tærne og saltvann i håret. Jeg elsker slike lette løse sommerkjoler og heldigvis klarte jeg å få brukt den før vinteren starter for fullt.Zetterberg lager de mest fantastiske kjoler og forrige gang jeg gikk for en kjole fra dette merket kan du se i dette innlegget. Jeg er tilbake på norsk tid, har såvidt rukket å komme meg gjennom innboksen og  tid og gleder meg til å vise dere mer fra gjennomfine Naples, ti timer i fly er virkelig verdt turen!

SOAKING UP THE SUN

Med solhatten godt plassert på hodet og masse solkrem i fjeset har jeg samlet opp solstråler og solnedganger og de er begge klare for å bli med hjem i kofferten. Vi har nytt soloppganger og solnedganger på stranden og både startet og avsluttet dagen med sand mellom tærne og badebuksene. En skikkelig vitamininnsprøytning rett og slett, tenk å kunne ha det så fint så sent i november!

Mini har blitt et råskinn i vannet og vinteren blir hakket kortere med masse morsomme minner og bilder fra et solfyllt og avslappet ferieparadis med alle de jeg er gladest i. Jeg er nesten klar for å dra hjem, nesten.

OLD FASHION BARBERSHOP / A HOT TOWEL SHAVE

De gammeldagse barbershop'ene er nesten en glemt kunst. T har alltid snakket om å dra innom en gammeldags barbershop og gjøre en hot towel shave så mens vi var her nede overrasket jeg han med en bestilling på den kuleste (og beste!) barbershopen i Naples, 5th Avenue Barbershop. Det er som å gå tilbake i tid for det som møter deg når du går inn dørene er bilder av Elvis mens har blir klippet og en retro sjappe ut av denne verden med de blideste barberene i mils omkrets. Både mini og T fikk ny sveis og en shave og jeg må si at jeg slår et slag for gammeldags barbering. Man blir rett og slett myk og glatt som en barnerumpe (også varer barberingen ekstra lenge siden den er så nøyaktig!).


Perfekt overraskelse for gutta om de er glad i å prøve litt morsomme ting (og ikke er redd for den skarpe kniven). 5th Avenue Babershop ligger i Downtown Naples og er verdt en liten kjøretur om det skulle være et stykke unna. Du booker enkelt time på nettsiden deres (og det er null problem å avbestille om det skulle komme noe i veien) og i hyllene i resepsjonen har de noen fantastiske produkter om noen har lyst å prøve seg litt hjemme på egenhånd.

SNAPPING AWAY IN NAPLESDet å kjenne varmegradene synke helt inn er noe som kommer til å få meg godt gjennom vinteren tror jeg. Det går i lette sommerklær, sandaler og bikini og som alltid syns jeg det er like fint å mikse alt av rare farger som egentlig ikke går sammen, som rødt og oransje. Med jetlag, tidsforskjell og familie rundt meg har det ikke vært like lett å få til å titte innom bloggen like ofte som hjemme, men til gjengjeld har jeg vært veldig flink på snapchat! Jeg blir veldig glad om du har lyst å følge med der inne også for alt som ikke kommer på bloggen. På snapchat finner du meg under tinemonsen om du søker meg opp, det er så hyggelig å kunne dele små videosnutter fra stort og lite og jeg blir så glad når jeg får små snapper tilbake (selv om jeg ikke alltid rekker å svare!). En fantastisk solnedgang og litt film fra byen ligger ute der nå om dere rekker innom.

TRAVEL DIARY / THE AMERICAN WAYEtter nesten en uke på tur har vi rukket å tusle gatelangs, løpe på stranden, nyte bølgene og utforske den nydelige lille perlen av en by som Naples er. Hele byen maner til å slappe av og bare nyte livet og stoppe opp et øyeblikk. Flere av de sjarmerende bygningene har allerede fått julepynt på seg og jeg må smile litt av hvordan hele byen kommer til å se ut når alt er oppe og går. De leker ikke jul disse amerikanerene, men så er de så herlig entusiastisk at det ikke gjør noen verdens ting. Jeg håper jeg kan sende litt sommerfølelse hjem for solstrålene skal jeg prøve å pakke med meg i kofferten tilbake.

BIKING IN HEELS

En av tingene som har vært fantastisk mens vi har vært på tur har vært at vi har syklet over alt. Til stranden, butikken, for å ta en tur i byen og for å dra ut å spise, jeg hadde glemt hvor gøy det er å sykle! Hva skal man med bil når man kan sykle rundt og oppleve nye steder? Det er kanskje et lite poeng at det er helt flatt her i Florida og syklene har ikke en gang gir, men likevel, jeg ble helt giret på å løse sykkelsituasjonen min hjemme (jeg har nemlig ikke hatt en på mange år!) når vi er tilbake for jeg har rett og slett funnet tilbake til min gamle kjærlighet til sykkelen.

EN GOD JUICE-START PÅ DAGEN

                                                                        annonse Sunnica Juice  Vi har smakt oss gjennom alle de gode nyhetene til Sunniva Juice de siste månedene og frukt- og grønnsaksjuicen Supri har seilt opp som klar favoritt som en frisk start på dagen! Minstemann er spesielt begeistret og siden et godt kosthold gir både energi og hjelper på humøret synes jeg det er helt perfekt å starte dagen med et lite glass med grønsaker, spesielt når det smaker så godt.

Det jeg liker ved Supri er at de har klart å lage en frukt- og grønsaksjuice med 30 % grønsaker som fortsatt har en frisk og god juicesmak. Den kommer i to smaker og mens eple og gulrot er favoritten til minstemann er min store favoritt eple og bringebær som har to ekstra prosent med grønsaker og som man såvidt kan smake litt rødbetsmak i. Begge juicene er fulle av A- og C-vitaminer som gir oss både kalium og folat og er et supert tilskudd på frokostbordet for en god start i hverdagen.

De frisker opp bådet frokostbordet og humøret og gir en deilig start på dagen, så om du lurer på om du har lyst å teste ut grønsaksjuice igjen kan jeg anbefale å prøve en av Supri variantene. Enten eple og bringebær eller eple og gulrot, du kan lese mer om begge smakene her.

AIRBOATS AND ALLIGATORS IN EVERGLADES

Everglades er et must å oppleve om du noengang er i Florida. Med vill, vakker og skummel natur kan man ikke annet enn å lure på hva som kunne skje om man skulle putte en tå ned i vannet. På luftputebåter suser man gjennom de trange kanalene i Everglades og hele opplevelsen er både spennende, gøy og utrolig fartsfyllt, om du tenker det er kjedelig å sitte på med disse kapteinene må du tenke om igjen. Med sin presise navigering og høye fart var det nesten som å sitte på i en rallybil bare på vann i stedet for vei (selv om vi var over land et par ganger også!). Midt inne i en av kanalene dukket det opp både vaskebjørner og alligatorer på helt nært hold og vi fikk virkelig kjenne på nærheten til naturen.


Så uansett om det kanskje ikke er førstevalget ditt må en slik airboat tour i Everglades settes opp på listen over ting å prøve i Florida, det er rett og slett utrolig gøy! Det er et helt hav av forskjellige slike tourer å velge mellom, men etter en masse research og en fantastisk tur selv kan vi absolutt anbefale Everglades City Airboat tours by Bruce Minton, The Original.

WALKING AROUND DOWNTOWN NAPLES

Det er luksus å finne frem solhatten igjen og starte dagen med å smøre et tykt lag med solkrem på nesetippen. I går kveld tuslet vi rundt og oppdaget byen og fant masse morsomme steder å sjekke ut. Det er jo akkurat det som er gøy med å være på tur, når man kan spasere rundt i fremmede gater og bli kjent uten å se på klokken. Så finner man små kafeer og restauranter underveis som må testes ut og plutselig har man funnet nye fine steder man får lyst å besøke igjen.

Jeg hører det er snø hjemme og akkurat nå er jeg veldig takknemlig for at jeg kan nyte en iskaffe ute blant palmesus med sand mellom tærne og saltvann i håret.

COCONUT LIVING

Hvor gøy er det ikke å klatre i palmetrær og prøve å åpne sin helt egen kokosnøtt! Vi nyter noen fine dager i Florida og mini er i syvende himmel for det er flust av palmetrær og kokosnøtter rett utenfor ytterdøren! Det er luksus når det var frost på bakken hjemme da vi dro. Jeg elsker å tusle gjennom gatene og jeg har allerede oppdaget noen favoritter her i Naples som jeg lover å tipse om. Det er å så gøy å sykle rundt omkring, starte dagen med morgenbad på stranden og nyte en kokosnøtt eller to før man finner noe godt å spise.Jeg klarte å bli syk nesten med en gang vi kom (hvor typisk er ikke det!), men nå har skuldrene virkelig begynt å senke seg og i dag venter alligatorer og et besøk på en gammeldags barbershop! Jeg må le for vi kjenner oss virkelig hjemme her.

RØDBETER OG CHEVRE

Jeg har aldri vært så glad i rødbeter, men etter at jeg fikk servert en nydelig forrett med rødbeter på en liten italiensk restaurant da jeg var i New York i høst har jeg vært helt hektet! Så god at jeg måtte prøve å lage noe lignende selv hjemme for allerede dagen etter hadde jeg glemt navnet på denne lille restauranten. For 2-4 personer trenger du chevre, et par rødbeter, litt ruccola, en god olivenolje og litt salt og pepper.

Kok 2-3 rødbeter med skall i ca.30 min -1 time (små kortere, store lengre) til du kan stikke en kniv inn i rødbeten uten for mye motstand. Ta av skallet og skjær opp i skiver eller i terninger. Skjær opp en god chevre og plasser rødbeter og chevre pent sammen. Dynk godt med en god olivenolje, tilsett en håndfull med ruccola på hver tallerken og tilsett pepper og havsalt før servering.

Mmmm!

TAKING CARE OF MY SKIN

                                                                annonse for HTH skin protection

Jeg har alltid hatt tørr hud og jeg merker det med en gang høsten kommer og luften blir skarpere. Huden min er ikke så altfor glad i årstidene som kommer og den sier høyt og tydelig fra om at den trenger litt ekstra oppmerksomhet og pleie. Jeg reagerer ofte på vanlige produkter i butikken som rett og slett blir for sterke for huden min, så løsningen min er alltid å titte innom apoteket og kjøpe med noen gode kremer derfra til hele familien. Spesielt når vi skal på tur er jeg avhengig av å ha med noen gode kremer for vi blir fort tørre alle sammen.

De siste ukene har jeg testet ut HTH Skin Protection Body Cream, en ny fuktighetskrem til hele kroppen til deg med ekstra tørr og sensitiv hud og den måtte selvfølgelig bli med i kofferten på tur. Den er både parabenfri og parfymefri og gir masse fukt som holder lenge, perfekt til både store og små i familien. Jeg må alltid bruke apotekprodukter for jeg har sensitiv hud og reagerer ofte på vanlige produkter i butikken og jeg ble så glad da disse kremene fra HTH som man vanligvis må innom apoteket for å få nå også finnes i daglivarebutikker. Det jeg liker ekstra godt ved HTH Protection Body Cream er at den er tilpasset ekstra tørr og sensitiv hud og at den forebygger hudproblemer og normaliserer hudbarrieren etter hvert som man bruker den. En livredder i skapet på badet om du plages av tørr hud utover høsten og trenger en god krem å smøre deg med.

I samme serien fra HTH finner du også den litt mindre tuben som heter Skin Repair og forskjellen er at Skin Repair er en spesialkrem for ekstra utsatte partier og den reparerer huden ved å gjenopprette hudbarrieren når huden allerede har fått et problem. I tillegg til å ha samme egenskaper som THT Skin protection inneholder den i tillegg beroligende ingredienser og gjenoppretter hudbarrieren. Begge kremene er dermatologisk testet og uten parfyme, fargestoffer og parabener og tidligere har du kun fått tak i denne serien på apoteket. Men nå finner du begge kremene i daglivarebutikker, noe som gjør det både enkelt og praktisk å sette gode produkter som dette på handlelisten uten å legge inn flere stopp på listen for å få fatt i det man trenger.

THE PERFECT SUNSET

Vi har byttet ut frost på veien hjemme med palmetrær og kokosnøtter! Med en god dose jetlag, en liten mini med jetlag og litt trøblete internett er jeg endelig noenlunde tilbake i mitt eget skinn (jeg får aldri til dette med å komme over på riktig tidssone før jeg er hjemme igjen)! Jeg er den første til å innrømme at jeg fikk abstinenser allerede på flyet da jeg skjønte at de ikke hadde internett ombord! Jeg er ikke av disse som mener internett er roten til alt vondt og at ferier er til for å være avkoblet. Jeg elsker internett, men jeg må jo le av meg selv, for det var kanskje akkurat det tegnet jeg trengte for å logge av og nyte litt tid sammen med familien min.
Men nå er jeg logget på både tidssone og internett og gleder meg til å ha dere med på tur. Det er kanskje noen av dere som har fått med seg på Snap at vi er i Florida? Jeg gleder meg til å vise dere rundt for jeg føler jeg er med i en episode av Dexter og Frustrerte fruer på en gang! Det er så nydelig her at det nesten ikke går an.

Og du, har du lyst å følge med på snapchat blir jeg veldig glad om legger meg til der inne. Der deler jeg masse små snutter fra hverdagen og jeg synes det er stor stas når jeg får snap tilbake fra dere, du finner meg på tinemonsen!

LET'S GO SOMEWHERE

I skrivende stund har jeg en sjekkliste foran meg som må krysses av og kofferter som må pakkes. Vi setter nemlig kursen ganske så langt bort fra Norge i dag og jeg gleder meg sånn. Litt jobb og litt fri sammen med begge mine, det blir så fint! Så var det bare å komme seg helskinnet på plass, jeg er litt spent på hvordan det skal gå med mini på en så lang tur, men satser på at det går helt strålende.

Akkurat hvor vi skal finner du ut av på min snapchat i løpet av dagen (der heter jeg tinemonsen)! Nå venter mer kaffe, sjekkliste og to store kofferter på meg.

Ps: jeg titter innom igjen før vi drar så vi ses igjen senere i dag.

EQL / ET SMYKKE MED EN MENING

                                                                                                     smykke sponset / til inntekt for flyktninghjelpen De to flinke designerene bak Ilda design og Hasla har laget dette fine smykket som heter EQL. Det er ikke bare et pent smykke, men et smykke som kan være med å hjelpe noen som trenger det. På hver sin side har de preget det med fingeravtrykket sitt for å vise at hvert eneste menneske er unikt og gitt det en større mening ved at de donerer fem hundre kroner av hvert solgte smykke til flyktninghjelpen. Resten av summen går til å dekke omkostninger og de fem hundre kronene går uavkortet til flyktninghjelpen.Du kan lese mer om tanken og prosjektet bak her, smykket kommer også i to andre farger og kan være en fin tankevekker å ha rundt halsen.

ONE TO FOLLOW / @ONEKINGSLANE

En av mine absolutte favoritter når det kommer til nettsider for interiør og møbler er den magiske siden One Kings Lane. Både nettsiden og deres instagram @onekingslane er full av interiørinspirasjon, fantastiske bilder, nydelige møbler, antikviteter og stilguider med intervjuer og tips fra ulike designere. Det er ikke bare en nettside, men et interiørunivers hvor de har samlet mengder med inspirasjon og stiltriks i en setting man rett og slett blir glad av å titte innom. Dagens lille tips om du er glad i litt annerledes interiør.


YUMMI YUMMI

En ting jeg synes er supergodt og som i tillegg er veldig enkelt å slenge sammen om man har litt gammelt brød liggende er bruschetta. Jeg har alltid brukt den samme oppskriften (selv om det sikkert er mange forskjellige måter å gjøre dette på) og de blir like gode hver gang. Perfekt som en liten snacks før middag, en lett lunsj eller om man har lyst på noe godt til kvelds.

Du trenger:

Litt gammelt brød eller en baguett
Tomater
Rødløk
1 fedd hvitløk
Olivenolje
Basilikum

Du gjør:

Skjær opp brød i små (og litt tykke) skiver og stek disse på høy varme i en stekepanne med en god olivenolje til de blir brune på hver side. Skjær en skive av hvitløsfeddet og gni hvitløksfeddet godt på begge siden av brødskiven. Kok opp vann og la tomatene koke i ca. 15 sekunder før du tar de opp igjen og tar av skinnet. Skjær opp tomatene i små båter og hakk opp rødløk og en håndfull basilikum alt ettersom hvor mange bruschetta du skal lage. Ha tomater, rødløk, basilikum og en klunk med olivenolje i en bolle og bland godt sammen. Tilsett både pepper og litt salt og rør rundt. Bruk en skje for å dandere noen spiseskjeer med denne blandingen på hver brødskive og topp gjerne med litt frisk basilikum og litt pepper før servering.

Ps: du kan gjerne tilsette både mozarella og litt kylling om du vil lage en litt større lunsjrett.

APPLE DOES DAY CARE

Baby loves facetime! Med mye innetid de siste ukene pga sykdom har mini (og en litt overrasket mamma!) funnet ut at face time kan brukes til så mye annet enn bare å ta en virtuell kaffe sammen over frokostbordet med nære og kjære. Face time sitter faktisk barnevakt! I det siste har nemlig lille fått opp øynene (og hendene) for at han aller helst skal ringe på egenhånd til de på favorittlisten sin og det er ikke snakk om at han skal dele på telefonen, han skal ringe dem alene. Han tar dem med på rommet sitt, lurer seg under spisebordet og har piknik med de på telefonen der og har lange samtaler med personene i den andre enden om slanger, røde biler og alligatorer. Face time er rett og slett den perfekte barnevakt!

MIXING GOLD AND SILVER

Jeg har alltid flere forskjellige ting liggende i smykkeskålen min og av og til synes jeg det er gøy å bruke ting sammen som jeg vanligvis liker å bruke hver for seg. Jeg blander gjerne gull og sølv (eller hvitt gull) sammen og synes ofte at de forskjellige metallene mot hverandre skaper en perfekt liten hverdagsdetalj. Sammen med litt farge på neglelakken får man en liten oppdatering på hele antrekket.


Jeg har for lengst funnet frem igjen ulljakker og ullkåper og er klar for kaldere dager (selv om jeg helst skulle ha sett at de lot vente på seg ennå en stund). Her skulle vi selvsagt ha feiret farsdag, men siden den fine pappaen i huset har vært bortreist i helgen gleder vi oss til å feire i morgen i stedet! :)

MAKRELL I TOMAT

                                                                       annonse / Stabbur-Makrell Makrell i tomat! Jeg skal ærlig innrømme at makrell i tomat har vært en av de tingene jeg hadde bestemt meg for at jeg skulle være bedre på enn mine foreldre da jeg fikk barn (jeg slapp nemlig unna!) for det er jo verdens sunneste pålegg både på frokostbordet og i matpakken! Så her hadde jeg lagt alle forholdene til rette tidlig for et vellykket vennskap med mini og Stabbur-Makrell (eller tomat i makrell som han kaller det) og boksen med makrell har heldigvis blitt en klassiker hos minstemann både til frokost og med i barnehagen (jeg merker jeg har ekstra god samvittighet de dagene han får makrell i tomat med på skivene).

I havet av godt pålegg er Stabbur-Makrell i tillegg sunt og godt og skikkelig bra for både små og store kropper. Nå som dagene blir kortere og mørkere er det viktig med ekstra vitamin D og i tillegg til at Stabbur-Makrell dekker dagsbehovet ditt for omega-3 inneholder det mye vitamin D som er viktig nå i det bekmørke vinterhalvåret som er rett rundt hjørnet. Men hva syns egentlig barna om makrell i tomat? Jeg ler ennå for akkurat det kan du finne ut ved å sjekke ut de morsomme videoene fra Stabbur-Makrell. Barna både filosoferer, tester ut smak og blir satt på makrell i tomat prøve ved at de skal få ennå en brødskive om de klarer å vente med den første. Sjekk ut videoene her!

 

HAPPY WEEKEND!

Denne helgen begynte med en nydelig dose av venninnebesøk hele veien hjemmefra (ålesund!) og jeg har ikke kost meg så mye på lenge! Jeg måtte le da hun plutselig stod og laget eggerøre sammen med mini, hvor deilig er det ikke når gjestene føler seg hjemme og ting føles akkurat ut som før selv om man gjerne ikke ser hverandre så altfor ofte med travle hverdager på hver sin kant av landet?

Jeg har rukket å tusle rundt i disse slengbuksene i et par dager allerede, jeg synes slengbukser er så gøy og når jeg finner noen som funker kommer de på både i tide og utide. Jeg har flere par i skuffen, men både vasken og at det høye livet gjør at akkurat disse er favoritten. Det begynner å bli en liten stund siden jeg fant dem på Lindex, men jeg tipper at det er mange fine modeller ute og går om du leter litt. Trikset er å prøve dem med sko da det gjelder å få lengden akkurat riktig slik at kun tuppen av skoen stikker ut samtidig som de ikke subber helt ned i gaten.

WEEKEND MORNINGS

                                                                                     Juice sponset Lille w og jeg er straks på vei ut av dørene, vi skal nemlig rekke flytoget. Ikke for å reise, men for å hente verdens fineste venninne. Men før det har vi kost oss med god frokost og tegneserier i pysjen. Helgemorgener er absolutt de aller beste morgener!

Jeg ville bare ønske dere en strålende lørdag!

Vi ses litt senere.

HVORDAN LAGE ET WALK IN CLOSET PÅ BUDSJETT

Mitt lille walk in skap ble til på stramt budsjett og en tanke om å få best mulig utnyttelse av plassen. Siden det tikker inn et spørsmål i ny og ne om denne mini-garderoben (som er større enn den ser ut på bilder) min tenkte jeg det kunne være hyggelig å dele noen små DIY tips med dere til hvordan man enkelt kan lage en slik walk in garderobeløsning selv. Det som opprinnelig var en naken innendørs bod ble sakte men sikkert til en både praktisk og lekker garderobe med innebygde løsninger.


Jeg begynte med å tegne opp en stor skuffeseksjon i enden av rommet samt en hattehylle som gikk hele veien rundt fra enden av rommet til over døren på motsatt vegg for å få mest mulig utnyttelse av plassen.  Jeg fikk en snekker til å sette sammen to stk skuffeseksjoner som ble foret ut på begge sider for å få et sømløst resultat og alle hyller og topplate over skuffeseksjonene er laget av benkeplate fra IKEA. I hattehyllen er det festet en garderobestang over skuffeseksjonen og ennå en garderobestang som er litt lengre går over til motsatt side av rommet (garderobestengene er også festet i hverandre for best mulig utnyttelse av heng). På den ene kortveggen tegnet jeg opp skohyller som går hele veien ned til gulvet og på gulvet la vi vegg til vegg teppe kjøpt fra en tepperest for en lun og god stemning og helhetsfølelse.

Inne i døren samt over skuffeseksjonen har vi limt opp speil som både er praktisk og gir en bedre romfølelse. Benkeplaten i tre er malt i hvit høyglanset maling og hengeren er nøye plukket ut både med tanke på tykkelse og farge. Jeg ville ha noe som brøt opp stengene i sølv samt tilføre litt glød til alt det hvite.

Jeg håper du fikk noen tips om du har noen lignende planer for skapet ditt!


Ps: hvordan skapet ser ut når det er hakket fullere med klær ser du i dette innlegget.

PRE SHOPPING BALMAIN X H&M

I dag er det kanskje mange som har prøvd å klikke seg inn på nettsiden til HM? Jeg var så heldig at jeg klarte å få fatt i to av tingene jeg hadde aller mest lyst på i hele Balmainkolleksjonen i går! I et fullstendig kaos fikk jeg tid i den nest siste gruppen som fikk ti minutter til å handle fra kolleksjonen og jeg må le av hvor målbevisste folk var. Jeg kan ikke si annet enn at jeg ble smittet av konkurranseånden for jeg la opp hele ruten mens vi stod i kø og jeg løp bort til stativet jeg hadde skimtet lengst borte mens vi stod og ventet på tur.

Glem basisplagg, jeg gikk rett for knallplaggene! Det er rett og slett utrolig gøy med statementplagg i stedet for basisplagg og disse knallfargene gjør meg allerede i godt humør. Like gøy å bruke sammen som hver for seg og jeg føler garderoben fikk en instant oppgradering. Jeg har faktisk en veldig hyggelig anledning jeg skal forsøke å spare dem til..

Forget about the basics! I went straight for the statement pieces (I actually ran!) at the Balmain x H&M pre shopping yesterday. I got so into the game that I had already planned my whole route while standing in line waiting for our time slot to spend ten minutes in Balmain H&M heaven. I lucked out and found two of the pieces I really wanted from the collection and I can't wait to wear them! Good luck today if you're after a piece or two from the collection!

HVERDAGSANTREKKET / JUST CHANGE THE COLOR OF YOUR SWEATER AND WEAR IT EVERY DAY

Jeg går høsten og vinteren i møte med farger og en av de aller enkleste måtene å få inn farger på nå fremover er å kjøpe ullgenseren i andre nyanser enn man gjerne bruker. Med røffe jeans (eller skinnbukser) og en lang skjorte til under kan man bare variere farge og søm på genseren og dresse opp og ned samme antrekk med alle mulige farger på ullgenseren for litt hverdagsvariasjon.Jeg løp innom pre-shoppingen for Balmain og H&M i går og jeg måtte le da køen gikk nesten rundt kvartalet da jeg kom! Det var rett og slett kaos og det virket ganske så håpløst der en stund, men jeg gikk faktisk hjem igjen med to fine ting fra kolleksjonen! Jeg gleder meg til å vise dere for det er absolutt ikke de to mest safe plaggene :)

Ps: mer kaos finner du på min snapchat, om du har lyst å følge meg der blir jeg så glad! Søk på tinemonsen i ett ord så finner du meg.


IKKE SEND SYKE BARN I BARNEHAGEN

Når høsten og vinteren setter inn er det vel for de fleste ikke til å unngå at barnehagebarna på ett eller annet (eller ti!) tidspunkt blir syke. Det er bare naturlig og noe man som foreldre må ta høyde for i en travel hverdag. Men når det tikker inn melding på melding fra barnehagen om sykdom og virus som går igjen og igjen for å minne oss foreldre på at man ikke må sende syke barn i barnehagen er det noe som er galt. Man skal ikke måtte trenge en påminnelse hver gang den samme sykdomen bryter ut i barnehagen om at man ikke må sende barna i barnehagen om de fortsatt er syke.

Som foreldre har man ofte et stort press på seg for å levere i den jobben man har, det er forventet at man skal være tilstede og tilgjengelig og fravær er ikke egentlig en mulighet man har lyst å benytte seg av. Samfunnet er rigget for arbeid og ikke syke barn, omsorg for små passer sjelden inn i kalenderen og det å være hjemme med syke barn er gjerne mer en luksus enn en nødvendighet. Det er altså ikke så helt enkelt å skulle ringe inn for å si at man er hjemme med sykt barn, igjen. Og igjen, og igjen. Plutselig har man brukt opp en hel haug av dagene man har til rådighet og mange ser gjerne ikke så mange andre utveier enn å prøve å sende barnet i barnehagen, det kan jo kanskje gå i hvert fall frem til lunsj før de ringer er det gjerne noen som tenker.

Det er altså ikke så lett, men resultatet om man ser på det store bildet er at fraværet totalt sett (både blant alle og hver eneste familie) blir mye større når man sender syke barn i barnehagen. Ikke bare blir andre barn og familier smittet, men barnehageansatte får også sin del av smitten noe som igjen fører til færre ansatte på jobb, vikarer og spredning til andre avdelinger. Og er det noen vi har lyst å ta ekstra godt vare på så er det de utrolig flinke menneskene og ansiktene bak barnehagehverdagen til våre aller kjæreste.

Papirer eller mail med retningslinjer (som til forveksling kan være veldig like bruksanvisninger og gjerne noe man nesten ikke scroller seg gjennom engang) fra barnehagen er laget for en viktig grunn, ved å følge disse hjelper man både seg selv og alle rundt. Det er en grunn for at barnet skal ha en feberfri dag hjemme og at de ikke skal sendes i barnehagen om de har kastet opp samme natt. Når barna likevel sendes i barnehagen når de fortsatt er syke ødelegger man ikke bare for alle andre, man ødelegger for seg selv for det totale fraværet blir garantert mye mye større i løpet av året når barna får samme sykdom gang på gang, i tillegg til de nye tingene de skal gjennom det året som vanlige forkjølelser etc.

Så vær så snill, ikke send syke barn i barnehagen!

HVILKEN SMS-PERSONLIGHET ER DU?

Er du hun som svarer på tekstmeldinger med en gang, han som aldri svarer selv om man kan se at sms'n er lest? Hun som bruker flere døgn på i det hele tatt åpne innboksen på telefonen sin? Finnes det forskjellige personlighetstyper når det kommer til sms og forskjellige tekstmeldinger? Jeg har tenkt på dette så mange ganger mens jeg har irritert meg over manglende svar eller forskjellig sms-oppførsel fra nære og kjære, så da min venninne Nina hadde lagt ut et innlegg om akkurat dette skrevet av forfatteren Garance Dore måtte jeg le for hun hadde tatt det helt på kornet, jeg er en labrador!

Som artikkelforfatteren så fint sier det, labradorhjertet hennes får henne til å alltid ville svare på sms, uansett om det skaper en farlig situasjon (les: at jeg ikke er påkjørt ennå er et lite mirakel). Jeg har også dette i meg, helt siden jeg var 15 år og fikk min egen telefon har jeg hatt en iboende trang til å svare på sms med en gang de kommer som en lojal labrador. Dette står riktignok i stor kontrast til andre mennesker jeg møter på min vei og hjertet mitt hopper over et slag når jeg møter en annen labrador (Nina). Men siden man ikke kan få ting på sin egen måte hele tiden (etter at jeg ble voksen er det skuffende hvor sjelden dette faktisk skjer) har jeg lært å tilpasse meg og forstå sms-reaksjonsmønsteret til vennene mine og tar alltid høyde for hvordan de oppfører seg på sms alt etter når og hvorfor jeg skal ha fatt i dem. En god venn av meg f.eks har til dags dato aldri sendt meg en sms, han svarer alltid på en sms ved å ringe. En utrolig hyggelig greie altså, men for meg ikke helt praktisk i alle gitte situasjoner (om man sitter i et møte eller en middag eller er på farten) så når jeg sender ham en sms har jeg alltid noen minutter klare for en telefonsamtale som svar. 


Mannen min svarer ofte bare på tekstmeldinger med et check symbol så jeg kan bare tenke meg tilbake til datingperioden hvor man jo leser i overkant mye mellom linjene den første perioden når det gjelder hvilke tekstmeldinger man sender frem og tilbake (vi klarer jammen ofte å komplisere ting i hodet vårt bare ved å skulle tolke en tekstmelding!). Vennene mine som har denne sms-personligheten ringer jeg alltid i stedet for å sende sms om jeg har lyst å fortelle noe morsomt eller noe gøy og vil unngå å få enstavelsesmeldinger i retur.

Garance Dore deler opp sms'erne opp i ulike kategorier (som den jeg har beskrevet min kjennskap til over) hvor hun også forteller om de perfekte teksterene. Jeg har noen av disse på telefonlisten min og jeg blir alltid superglad når det tikker inn en sms fra en av disse. De har de mest fantastiske meldinger hvor de klarer å balansere det å være kul, laidback, morsom og sjarmerende på en gang med det resultatet at du selv føler deg ekstra kul bare ved å vite at du kjenner dette mennesket! Selv om det skulle gå en stund før man får svar vet man at de har fått med seg sms'n din og at det kommer et svar så fort de rekker å svare, alltid.

Gruppeteksterene kjenner jeg meg også veldig igjen i, det er supermorsomt med gruppechat og jeg ler meg alltid ihjel når jentene begynner å utbrodere livet sitt i disse gruppemeldingene, problemet er bare det at chatten fortsetter selv om man er travelt opptatt og ikke har anledning til å følge med på alle de blinkende oppdateringene som kommer og etter bare noen minutter har det skjedd så mye at man like gjerne kunne ha vært på en annen planet den siste halvtimen. Det er ikke spesielt lett å konsentrere seg heller mens du vet (og ser!) at det er full action inne på telefonen din (som mest sannsynligvis bare tapper den for strøm).

Jeg har også noen i den siste kategorien hennes, du vet disse menneskene som har to (eller tre!) telefoner og er så opptatt av man ikke aner hvilket av nummerene de faktisk er tilgjengelig på? Som man faktisk vet at det er greit å mase på ved å sende samme sms flere ganger (det er jo superuhøflig ellers!). Disse sender jeg ofte bare en epost..

Hvilken sms-personlighet har du?


I absolutely love Garrance Dore's post about textonalities, I'm what she calls a labrador! A loyal and affectionate text messager and I love my friend Nina for being the same and posting this post from Garance on her facebook page. Like the author I have the years come to term with my friends different textonalities and learnt to accept it and adapt (which is so much better than getting annoyed when people don't do things the same way you do). What type of personalty are you when it comes to text messaging? Have a look at Garrance's post and find out. 

THE EIGHTIES STYLE WITH LEATHER ON LEATHER AND SHOULDER PADS


Hvor gøy er det ikke med litt åttitall innimellom, det blir ikke gøyere enn skulderputer blir det vel? Skinn på skinn er alltid morsomt og ekstra fint er det med forskjellige farger på skinnet på overdel og underdel. Jeg synes også at blått og sort sammen er en klassiker som kan brukes til alt. Og skinjakken behøver du ikke å henge fra deg helt ennå, nå fremover funker det så fint å slenge en kåpe utenpå skinnjakken for å holde på varmen når temperaturen synker.

Her venter yoga og et spennende høstmøte, jeg er nemlig blitt invitert til å holde en liten presentasjon på høstmøtet til Norsk Redaktørforening i dag! Det merker jeg er litt stas og sommerfuglene kriblet litt ekstra i magen da jeg våknet. Ønsk meg lykke til!

Ps: tusen takk for at du klikker deg innom! Jeg blir så glad av å se at dere fortsatt har lyst å besøke meg her inne og det må jeg bare si tusen tusen takk for.

I love me some eighties shoulder pads and I love wearing leather on leather but I try to mix it up by wearing different colored leather on the bottom and the top. I also think blue and black is such a great combo, and btw don't hang up your leather jacket just yet. I still wear mine when it get's colder outside I just wear a coat over it.

S2 / NORGES FØRSTE DIGITALE MOTEMAGASIN!


Hurra! I dag lanserte Nettavisen og Side2 landets første digitale motemagasin og jeg er så stolt over å være en av bidragsyterne! Si hei til motemagasinet S2, et ordentlig magasin men istedet for at du plukker det med deg fra bladhyllen kan du lese alt på nett og klikke deg rett inn på linker om du ser noe fint du har lyst å se nærmere på eller titte på de små videoene som er med med bilder fra behind the scenes. Her finner du masse moteinspirasjon og kan drømme deg bort og plukke opp tips og triks samtidig som du kan lese interessante intervjuer med forskjellige designere. I tillegg finner du en liten New York guide med tips til hoteller, shopping og restauranter. Klikk deg inn på bildet over for å lese magasinet eller trykk her!


Ps: en bitteliten bug gjør at det virker best å lese det fra datamaskinen din og ikke mobilen akkurat for øyeblikket, men om du prøver igjen fra mobilen din i morgen skal alt være på plass der også slik at du kan zoome inn og ut.

 

Jeg håper dere vil like S2 like godt som meg <3   (og du, jeg blir veldig glad for å høre hva dere syns!)


Hurray! Finally I can share the new online fashion magazine S2 with you guys! Sadly it's only in Norwegian, but have a look at the photos because I'm pretty sure you can find some inspiration anyway. I have a feature in the middle there and It's so much fun to share a few color ideas with you. Click on the top photo to see the magazine!

STARTING MY WEEK LIKE THIS

Jeg kjenner at energien virkelig er på plass og at denne uken blir fin. Jeg startet dagen med hjemmekontor, det er luksus å kunne nyte en kaffekopp og litt frisk luft på terassen når man trenger en bitteliten pause! Kalenderen har mange små fine røde prikker med hyggelig eventer og kontortid denne uken og nå sitter jeg litt og tripper for i dag er det lansering av S2, det nye nettmagasinet til Side2. Jeg har hatt en bitteliten flik av en lillefinger med i den første utgaven og jeg er så spent på å se resultatet!

Men før det ses vi kanskje på snap? De fine stolene jeg lånte med meg hjem forrige helg har jeg for lengst levert tilbake, men det er det beste tipset jeg har om du tenker på å kjøpe noe nytt. Spør om du kan få låne med deg utstillingsmodellen hjem for en dag for å sjekke hvordan det vil bli hjemme hos deg. Jeg har gått på nok smeller når det gjelder bomkjøp av for store (eller små) møbler opp gjennom til å vite at fra nå av tar jeg ingen sjanser :)

I started my week working from home before heading out to a couple of meeting and a launc of the brand new online magazine S2 by Side2 and Nettavisen (my blogplatform) and I'm so excited because I'm one of the contributors! The chairs I borrowed over the weekend is long gone but that's my best tip ever, if you're thinking about getting new furniture always ask if you can borrow the show model for a day and see how it will fit at home.

HAPPY IN COLORS

Etter over en uke hjemme med en liten mini med vannkopper kunne vi i helgen puste lettet ut da formen stadig ble bedre, så i dag forsøker vi oss på en vanlig mandag og det kjennes veldig godt å begynne dagen i treningstøy før levering i barnehagen etterfulgt av et spennende møte! Jeg blir alltid glad av treningstøy og yogabukser i fine farger og disse rosa her gir masse ekstra energi og litt ekstra motivasjon for å komme i gang. Et lite tips om du trenger en liten dytt i riktig retning nå som morgenene bare blir mørkere.

Buksene er fra merket Rönisch, jeg kjøpt mine i en sportsbutikk på Vinderen (og der var de i grønn også som står som neste ønske på ønskelisten), men de ligger helt sikkert på nett også. Jeg håper dere får en strålende start på dagen!

After staying home for over a week with a little guy getting over the chickenpox I can finally say that we're back on track. So I've started my Monday in happy colored work out gear ready for a new week. I have a couple of really fun things on my agenda today and I can't wait to share a little bit of something I did in New York with you guys. Btw, I love these yoga tights (or workout tights), they're from Rönisch and I bought mine at Vinderen but you can probably find them online! A little color gives you energy and helps you stay motivated.

THE TRICK TO WEARING WHITE PANTS

De hvite buksene (og blusen) ser riktignok ikke like hvit ut lenger, eller det finnes store hvite områder på dem men det meste er dekket i blått. I blå maling for å være mer konkret.. jeg klarte nemlig det kunststykket å rive ned (og velte) et malingsspann med restemaling etter stuen. Som noen av dere kanskje vet er ganske så blå, mørk blå. Sånn er det når man skal snike seg inn i boden som for lengst har passert sin oppbevaringskapasitet ganger hundre, for å hente en bitteliten ting og ender opp med å starte den største dominoeffekten fra det ene hjørne hele veien til det andre. Vi har stablet ting på verdens dårligste måte og etter hvert som haugene har vokst (min kjære har store problemer med å sortere ting som er klare for å gå videre til det neste liv) har det bare blitt verre og verre, så det var som i sakte film alt rundt meg begynte å rase og til slutt fikk jeg såvidt ikke opp døren. Jeg må le, en makeover på boden stod ikke helt på planen, men et blått gulv har jo aldri skadet noen.
De hvite buksene (og skjorten) er jeg derimot spent på overlever, men jeg lever i håpet.

The trick to wearing white pants is to not wear them.. yesterday I managed to spill a whole bucket of paint, leftovers from painting our livingroom dark blue. So in our storage unit downstairs there's now a blue floor and all of my clothes are dark blue. My dear husband have a tiny problem of getting rid of things that have already crossed over to the other side so our storage space is always filled with clutter (or prized possessions as he would say). So when I got in to get just one little thing I managed to start a domino effect ending up with a total mess, leaving both me and the floor blue and a whole stack of things blocking the entrance so I had to like be all spiderman to get out. I have to laugh at the fact that now he'll have to take a closer look at everything that's piled up over the years. 

HJEMMELAGET IS PÅ 30 SEKUNDER

Verdens enkleste måte å lage hjemmelaget iskrem på har jeg faktisk lært av min lillie niese på 4 år. Du bruker ca. 30 sekunder (og noen timer i fryseren) på å lage disse ispinnene og du trenger ikke engang tenke på om du har trepinner igjen fra sommerens islaging! Hell litt yoghurt i noen små barnebeger (eller lignende), skjær opp noen bær, bruk gjerne en liten skje med syltetøy og bland alt godt sammen. Stikk en vanlig teskje ned i begeret og sett det i fryseren i noen timer til isen har stivnet. 

Hell litt varm vann på begerene for å løsne ispinnene og få av begeret og vips har du hjemmelaget yoghurtis ferdig til servering!

Raise your hand if you like homemade ice cream and would like to make some in about 30 seconds! I actually learnt this from my four year old niece and I can't belive I didn't know about it before. To make homemade ice cream all you need is a little bit of yoghur, some fresh berries and a teaspoon of jam. Mix it all together in a couple of children's plastic cups and put a regular teaspoon into the mix before placing them in the freezer for a few hours. When frozen poor some hot water on the cups to make them come off and voila you have home made ice cream on a couple of teaspoons which doubles as popsicle sticks.

hits