november 2014

BLÅTT + BLÅTT

Yndlingsfargen min er blå, det er vel ikke tvil om det. Av jentene på onsdag ble jeg overrasket med dette nydelige skjørtet fra baum und pferdgarten, hvor heldig kan en jente være? Nina, Dagny og Silje, dere er utrolige! Tusen tusen takk. For en nydelig søndag, om enn litt heseblesende med litt for mange baller i luften så glitret både snøen og vannet forlokkende klart. Vi har vært på farten i hele dag og kom hjem akkurat tidsnok til å kokkelere til fine middagsgjester. Helgen har virkelig gått i ett så det var godt å roe ned med god middag og tidlig kveld. Jeg håper helgen har vært fin!      

Ps: jeg blir kjempeglad om dere har lyst å stemme på meg og min Audrey Hepburn look for Max Factor HER.

My favourite colour is blue, if you have stopped by my blog before you probably know this. So when I got this amazing blue skirt for my birtday from baum und pferdgarten I was literally jumping of joy. How lucky can a girl be? I must have the best friends. Dagny, Nina and Silje, you guys are unbelievable, thank you so much! What a beautiful sunday it has been, we've literally been out and about all day running errands and we just made it back a few minutes before having guest for dinner. I hope you've had a nice weekend!

IT'S BEGINNING TO LOOK A LOT LIKE CHRISTMAS


Det har sneket seg inn litt julestemning her hjemme i løpet av helgen. Jeg er glad i det enkle, men med litt ekstra lys rundt omkring, litt grønt og litt brunt ble det både nytt og veldig hyggelig. En stor glassvase med litt grønt i gjør f.eks mye for et rom og er enkelt å finne ute. Desember kan bare komme, vi er klare.

It's beginning to look a little like christmas at home. I like it easy and simple, and with just a few touches of green and brown decorations the holiday spirit has arrived. A great way to make the most out of your space with only a few things are for example a big glass vase with a little tree in it.

SCARF IT UP
God morgen! Jeg koste meg sånn i bursdag til gjennomnydelige Therese i går, jentebursdager er fantastiske! Det er jo så hyggelig å hilse på nye og gamle og jeg var så lei meg for at jeg ikke kunne være med ut og danse. Med litt for mye på tapetet i dag og en med en liten som står litt for tidlig opp var det bare å innse at om danseskoene skulle på kom det aldri til å bli søndag her hjemme. Her har det kommet bittelitt pynt på plass så jeg gleder meg til å vise dere hvordan det har blitt i løpet av dagen. Ha en  s t r å l e n d e  søndag!

Good morning! I had a blast celebrating one of my girlfriends birthday yesterday. Therese is the warmest, kindest, funniest and most caring person I know so it was an honour getting to be a part of her day. I unfortunately didn't get to go dancing with them beacause of a fully stacked sunday, and with a little guy waking up at six or seven you really have no choice in the matter. I've started with a few christmas decorations and I can't wait to show you. I hope your sunday will be nothing but great.

LØVENES KONGE

                                                                                                                                                        Annonse

Rooooaaaar! Vi har hatt en løvete lørdag. Har dere sett de morsomme vitaminløvene på butikken? Det er kanskje ikke alltid så lett å spise helt riktig og vitaminløvene ordner opp. Med naturlig fage og aroma er vitaminløvene en super måte å få i både små og store de nødvendige vitaminene.


Det er jo ofte lurt å tilføre litt ekstra for at immunforsvaret skal være på topp i disse høstmånedene og disse har vært til stor suksess for både små og store i familien. De inneholder 10 forskjellige vitaminer og smaker kjempegodt om jeg skal si det selv. De er fra 3 år og oppover så w har hittil bare fått smake, men dommen var klar for han skulle ha mer. Du kan lese mer om vitaminløvene her, og du finner de i butikkhyllen i de fleste daglivarebutikker så når du går tom er det kjapt å fylle på.

Rooooaaaar! The kids we're playing Lion King this weekend. As probably many of you know it can be tricky to get kids to take vitamins, I don't know if you have this where you live, but here we have something called vitamin lions. They're a great way to get around the problem. They contain 10 different vitamins and taste really good. Especially great for the current flue season. /ad

KERAMIKKSERVISE


For en liten stund siden var jeg så heldig at jeg kunne dekke dette bordet med et fantastisk keramikkservise fra Albeli. Søsteren min har disse gode kaffekrusene eller tekrusene i samme merke og de er så fine. Helt perfekte til morgenkaffen eller en kopp te med litt honning i. I tillegg er de jo så nydelige å ha fremme på hyllen, jeg har offisielt satt alt på ønskelisten til jul.


Her står blåbærpannekaker på bordet og kaffen er rykende varm, jeg håper dere får en nydelig lørdag! Det fine maleriet med elefanten på har den andre søsteren min (jeg har to!) malt.

A little while ago I did a collaboration with Albeli,  if you didn't see it you can find it here. My sister has these amazing coffee mugs from the same line and I absolutely love them. Beautiful italian ceramics done to perfection in my mind. It's all officially on my wishlist for christmas.

BELT YOUR WINTER COAT

Selv om jeg gjerne skulle ha protestert litt til er det bare å innse at vinteren har kommet. Men man trenger jo ikke å bli kjedelig for det, gi vinterkåpene dine et lite løft ved å variere med ulike belter i livet. Bytt mellom smale, brede, farger og metaller, på 1-2-3 har du et oppdatert antrekk med samme kåpe.
Plutselig var det fredag! Denne uken har vært så fin, på onsdag var jeg ute og feiret bursdagen min med de beste jentene Nina og Dagny (litt på etterskudd men alle har vært syke). Når jeg sier ute mener jeg mellom 16.30 og 21.00 (jeg har seriøse behov for søvn for tiden etter å ha stått opp tidlig hver dag i to år) og når jeg sier feiret mener jeg med en fantastisk saftpakke på Palmen. Jeg må le for på et tidspunkt lurte kelneren på om han hadde servert faktisk alkohol i stedet for saft, at man kan ha det så gøy før klokken ni er helt utrolig. Over ting som gir meg energi er det å treffe venninner på førsteplassen, det er så viktig å prioritere å ha det litt gøy. Selv om dørstokkmila kan være tøff og det kan virke som det største tiltak å få til nå i vintermørket og vinterkulda er det bare å bite tenna sammen og gjøre det, når man ses er jo det som om tiden står stille, det er rett og slett litt magisk.

Suddenly it was friday! This week has been so great. On wednesday I celebrated my birthday (again) with Nina and Dagny and we had the best dinner at Palmen restaurant at Grand Hotel here in Oslo. One of the things that gives me energy is having a night out or in with my girlfriends, even though it's cold and dark outside and everyday life goes by so fast I feel it's important to make simple things like that a priority. It's important to take some time for yourself and do things that make you happy. Put a belt on your coat and go out, you don't have to become boring just because it's minus degrees outside. With a belt you can accesorize your favourite coat in different ways, one coat many looks.

HOW TO PLEASE YOUR MAN

Jeg er gift med en leken type. Disse bildene sier alt, "unnskyld kan jeg bare prøve denne?", ordene kommer inn fra sidelinjen mens han sprinter forbi meg. Han hadde nemlig fått øye på et motorisert kjøretøy. Gi han en gaffeltruck og han er i himmelen. Jeg må le, mini og mann helt like.

I'm married to a really playfull guy. Let's just put it this way, he has never outgrown the boy within. These pictures says more than a thousand words, "is it ok if I just try this?", I barly hear what he's saying because he is already in full sprint, let's put it this way, he just spotted a forklift. This is to good to be true! His eyes lights up while jumping around in the forklift, I start to laugh because I now have two of them, mini T and big T.  It's like they're the same person. Give them a forklift and they're in heaven.


TWO TONED NAILS

                                                                                                                                                          annonseJeg er så glad i neglelakk. Det å mikse to farger og ha en negl her og en annen der i forskjellig farge er en enkel quick fix på kjedelige negler eller dårlig humør. Jeg har testet lakk fra Micro cell 2000 i det siste og jeg er kjempefornøyd. Lakken sitter veldig godt og jeg liker at det nesten blir som å ha på shellac hjemmefra siden den forsegler neglelakken og gjør at man kan ha fine negler i flere dager. Min favoritt må være fargen Taupe, perfekt til både jeans og kjolen til julebordet. Micro cell har forskjellige serier som skal forsterke og pleie neglene samtidig og det er absolutt verdt et forsøk om du alltid er på jakt etter den perfekte neglelakk. 


I love nailpolish, it's my thing. I've been testing Micro cell 2000 for a while now and I love it. The nail polish stays in place and keeps it's shine days at a time. My favourite at the moment is the colour Taupe, perfect for those laidback moments as well as alongside your dress for the upcoming holiday.

TA TILBAKE MATPAKKENGod morgen! Her er matpakken pakket og termosen fyllt, jeg elsker virkelig hele konseptet matpakke. Når vi skal ut på tur og kjøre langt pakker vi alltid en piknikkurv full. Jeg har vokst opp med denne kurven foran i bilen, denne kurven som delte ut hjemmelagde matpakker og etter hvert hjemmelagde boller til baksetet. Fordelene ved å lage ferdig matpakke før man drar på tur er mange, man får akkurat det man har lyst på, det er mye rimeligere enn å kjøpe mat på veien, man slipper å stoppe på bensinstasjoner eller gatekjøkken og velge mellom pølser eller hamburgere, man kan stoppe når man vil og spise litt innimellom og man kan spise sunt og godt hele veien. Vi lager alltid noen gode sandwiches og tar med frukt og grove boller fra fryseren. Det skal jo være hyggelig å være på tur og det er ekstra kos å glede seg til matpakken. Det er sikkert mange som skal kjøre langt til jul, med en piknikkurv i bilen blir både små og store blide og fornøyde. Trikset til lillemann er å ha noen ekstra smoothiepakker i bakhånd.


I love the whole idea of packing a lunch box. We norwegians are quite good at this since we're brought up with it. Most of us start packing our own lunch at the age of seven. Somewhere along the way you might forget how great it really is, but in my family we always pack a picnic basket for roadtrips. It really has great benefits: it's much cheaper than having to stop and buy food, you get excactly what you want, you don't have to choose from bad burgers or hot dogs at the gas stations along the way, you can eat when you want and you can eat healthy the whole way there. We always pack home made sandwiches, a selection of fruits and homemade buns from the freezer. The trick for pleasing the smallest one is packing a few extra smoothies. Why don't you try it if you're driving home for christmas?

JULENEK

På søndag kom denne fine i hus. Det har allerede vært noen koselige må fugler innom for en liten rastepause og jeg blir så glad når jeg ser de kommer, litt småtrippende først før de helt tør å si hei.

Det er veldig hyggelig å se på når det ikke er noen på besøk også. Et lite stykke julestemning.

On sunday we bought our first sheaf of grain for Christmas. It brings with it little visitors and I love it when they sing for me too. I love things like this, pretty to look at and so festive, a little piece of christmas.

 

KAMEL OG MØRKEGRØNT SKINN


Ull i kamel sammen med skinn, en kombinasjon jeg helst har lyst å gå i hver dag. Enten med skinnbukser til eller en mørkegrønn skinntopp som i dag. Det er så fint med skinn og ull sammen og har skinnet litt farge på seg blir det ikke like hardt mot lys vinterhud heller. Fremover på ønskelisten min står det tynne gensere i ull og en stor og god parkas.

Wool in the colour camel together with leather, an unbeatable combination if you ask me. Either with leater pants or a dark green leather top like today. I love to combine wool and leather and if you go for leather in colours like red, green or grey it will go even better with your skin tone if you have fair scandinavian skin like me.

INSPIRASJON BORDDEKKING


Jeg liker å dekke alle bord, små, store, lange, brede, runde eller firkantede. Vis meg et bord og jeg kan dekke det, stort sett bruker jeg bare ting jeg ser rundt meg. Man tager det man haver, en gylden regel jeg aldri finner for dum. Det er kanskje litt rart å ha hang up på borddekking, men jeg synes det er så utrolig hyggelig å sette seg ned rundt et fint, feststemt, morsomt eller dekorativt pyntet bord. Jeg tror gjestene føler seg litt ekstra velkommen også, det er jo en måte å vise at man har gledet seg på.
Et bord pyntet til bokklubb, med bøker som løper på midten støttet opp av en bokstøtte på hver side. Ingen dyre innkjøp av blomster eller oppsatser, bare litt kreativitet og fargespill i bøkene.

I love tablesetting. Show me a table and I will set it. I usually just use things I find laying around for decorations, outside and inside, you have more stuff around you than you probably are aware of. I set this table for a book club and I think it turned out really fun and decorative. I used colourful books as the centerpice, hold up by two bookends. Simple, theme worthy and fun.

BUTIKKHELVETE

I helgen hadde jeg en illusjon om at vi alle sammen skulle dra på butikken og handle inn til hele neste uke, vi skulle være supereffektive og organiserte, slik superfamilier er. Uken som kom skulle gå som en lek fordi alt var på stell allerede før den hadde begynt. Illusjonen min brast allerede før første banan var lagt i vognen. BAAAANAAAAAAAN! Med all trøsting og nedsnakking i verden gav han seg ikke, selv om vi hadde spist like før vi dro virket denne bananen som den siste på jord, en smak han aldri kom til å få smake igjen om han ikke fikk spesifikt denne bananklasen. Allerede før første sving hadde vi kastet alle tanker om ukeshandling rett ut vinduet, her gjaldt det å i det hele tatt få kjøpt alle ingrediensene til pizzaen vi skulle ha til middag.


Ikke kunne vi gi han bananen heller for da hadde han jo bare lært at å hyle fungerer, i et øyeblikk så vi på hverandre og visste ikke om vi skulle le eller gråte med han. Vi hadde seriøst blitt til de foreldrene man har sett på avstand før man har fått barn og tenkt "herlighet, sånn skal aldri mitt barn bli". Vi ble helt tatt på sengen, jeg tok meg selv i å nesten late som om jeg ikke var sammen med mini og mann da de begevet seg fremover og jeg stod igjen foran tomatene. BAAAAAANAAAAAAAAN, det jomet rundt hele neste sving, jeg så rundt meg og var like oppgitt som alle andre, skjer dette? Jeg hadde lyst å rope til alle som snudde seg at jeg prøvde å gjøre alt jeg kunne!! Hvordan snakker man ned en toåring fra bananstupet? Lover man gull og grønne bananer? At en så liten kropp kan lage så mye lyd er helt utrolig, han holdt det sammenhengde gående helt ut til bilen igjen. Vi hadde lyst å grave oss ned, jeg tror vi aldri har følt oss så hjelpeløse eller mer kollektiv flau i hele vårt foreldreliv. Med en gang vi kom ut til bilen var han riktignok helt stille, han satt og sang da vi rygget ut av parkeringsplassen. Vi så på hverandre, hva skjedde nå? 

 Jeg har offisielt satt en strek over både ukeshandling og baby på butikk, det fører ingenting godt med seg. Altså hva gjør man om dette skjer?

We took our 2 year old along for the grocery shopping this weekend, it didn't go very well. Already before the first banana had hit the bottom of the basket he was screaming at the top of his loungs, BAAAAANNAAAAANNNAAAAA! It goes without saying that it didn't turn out to be the most pleasent moment for us as parents. What do you do when you for the love of god can't get your kid to quiet down in the hunt for the banana that apparently must be the last banana in the world? Well, we could't and didn't give in, but it seemed like it lasted forever. At one time I found myself pretending to be single as my husband with our baby in tow moved down the lane as I was left getting tomatoes.

DRIKK NOK VANN


God morgen! Det er alltid vanskelig å huske, men denne uken skal jeg drikke nok vann, drikke sunne smoothier hver dag, ta kosttilskudd, omega 3 og prøve å komme i gang med litt trening igjen. Kanskje litt mye å bite over, men jeg skal prøve. Nå er jeg lei av å ikke være helt meg selv og alt av forkjølelser, trøtthet og slapphet skal bort. Det har jeg bestemt, så håper jeg kroppen blir med. Jeg skal i hvert fall prøve å ta litt ekstra godt vare på den fremover, man får jo tross alt bare en. Ha en fin dag!

This week I'm all about doing what I can to prevent getting sick again. Vitamins, super food smoothies, omega 3, getting my work out routine back on track etc. I need to get my energy back for those even darker and colder days ahead. Are you with me? Healty living, it's all about taking care of the one body you get. Have a nice day!

CASUAL MED BLONDER OG SKJORTE


For en deilig søndag. Aviser, magasiner, kaffe, snille barn og en form som er mye bedre. For meg den ultimate roe ned søndagen før uken begynner igjen. Blonder er fint og delikat til det meste, innenfor skjorten til kjæresten funker de også. Sånn om du ikke bare har lyst å ha ull eller skinn til. Vi har gått tur i duskregnet og til og med årets første julenek er kjøpt inn, jeg synes søndagstur er noe av det hyggeligste man gjør og når man kan ta turen innom et gartneri og titte i tillegg blir det ennå bedre.

I've had the best stress free sunday. Magazines, newspapers and coffee while the kids run around playing, that's my idea of relaxing. I love to wear lace and they even work with your boyfriend's shirt if you don't mind that casual relaxed sunday look. We've been out walking in the rain and stopped by the market and bought a sheaf of grain for Christmas, I can't wait to get it up, I hope we'll get lots of small little visitors.

WEARING PINK IN NOVEMBER

Er det noe som bare blir viktigere fremover nå for meg er å få inn litt farger. Farger gir både liv og energi og pumper opp både pulsen og øynene. Gå for ull innerst og farger utenpå. Vi fikk huket av noen få punkt på listen tidligere i dag og nå skal vi straks avgårde for å handle inn til pizzakveld og få en liten head start på innkjøpene for uken. Er det noe vi kan bli flinkere til så er det å handle mer effektivt, så det får bli prosjektet fremover. Det er jo godt å spare inn tid der man kan og det er jo ikke til å komme utenom at det er tidsbesparende, mer effektivt og rimeligere å få unna mye av innkjøpene i en omgang.


We've had a nice day so far (we even managed to check off some things on the to do list as well) and we're one foot out the door, headed to do the grocery shopping (hopefully) for the week or at least for a few days. We're not very good at managing our trips to the store and this weeks project is trying to be better shoopers. It's both cheaper and more efficient to plan ahead and we're trying to be better at just that. Wish us luck! And yeah the carrot at the end of the stick is pizza night.

FROKOSTSTUND HAR GULL I MUNN

God morgen. Det ligger snø på hustakene, vi har kost oss med deilig frokost, formen er mye bedre og mens vi titter ut mens det sakte blir lysere og lysere kan jeg ikke motsi at det er en utrolig morgenstemning for tiden. Jeg gleder meg utrolig mye til å dra på fjellet nå (og det er faktisk under en måned til avreise!). Siste uken av november nærmer seg og vi burde ha gjort unna noen få ærend i dag før vinteren setter inn for fullt. Jeg tenker helgen skal få være rolig og fin og satser på at formen er helt fin til mandagen starter og en travel uke settes i gang. Nå er jeg i hvert fall lei av å være syk og neste uke går forhåpentligvis som planlagt.
Litt mer kaffe, en skål med annanas til dessert og dagen kan begynne. Jeg håper dere får en fin dag!

CHOCOLATE CHIP COOKIES

Chocolate chip cookies, om du har lyst på chewy, store og helt nydelige må du prøve min venninnes familieoppskrift. Chewy, store sjokoladebiter, et glass melk til og du har den perfekte kveld.


OPPSKRIFT CHOCOLATE CHIP COOKIES

6 dl mel
1,5 dl sukker
1,5 dl brunt sukker
200 gr usaltet smør
1 ts natron
1 ts salt
1 ts vaniljesukker
2 egg
300 gr mørk sjokolade
1 boks valnøttkjerner

Fremgangsmåte: Bland mel, natron, salt og vaniljesukker i en egen bolle. Bland romtemperert smør, sukker, brunt sukker og egg. Hakk opp mørk sjokolade og valnøttkjerner og tilsett til slutt. Form cookies på et stekebrett og stek på 190 grader i 10 minutter.If you're longing for those chewy chocolate chip cookies with big chunks of chocolate in them you have to try my friends family recipe. You need: 6 dl flower, 1,5 dl sugar, 1.5 dl brown sugar, 200 gram unsalted butter, 1 tea spoon baking soda, 1 tea spoon salt, 1 tea spoon vanilla sugar, 2 eggs, 300 grams dark chocolate, 1 box of valnut cores.


Mix flour, baking soda, salt and vanilla sugar in a bowl. Mix rom tempered butter, sugar, brown sugar and eggs. Chop the chocolate and the walnut cores and add them last. Form cookies on to a cooking tray and cook for 190 degrees (celcius) for 10 minutes.


DEKK ET FESTBORD PÅ 1-2-3

                                                                                                                                                       annonse

Jeg er forelsket! I et servise, et aldeles nydelig keramikkservise som pynter opp bordet og gjør hver dag til en fest. Jeg pyntet et festbord med granbar, keramikk, en elg her og en elg der, noen kubbelys og skiferplater i går. På 1-2-3 ble det et festbord, uten dyre blomster eller mye styr, bare med ting jeg fant ute.


Jeg er svak for fransk og italiensk keramikk og det fine serviset i keramikk er fra ALBELI en nettbutikk drevet at Kristine Standnes i Italia. Alle produktene er håndplukket og nøye valgt ut, designet av Kristine eller av lokale italienske håndverkere på gamle italienske tradisjoner. De lyse fargene, kvaliteten og måten du merker at keramikken er håndlaget på gjør det til et av de fineste servisene jeg har sett på lenge. Like fint med et knekkebrød på som til festdager og borddekkinger.

Levering på bestillinger ligger vanligvis på ca. 10 dager fra bestilling til levering, men om det skulle gå tomt før jul kan man jo f.eks kjøpe et gaverkort på neste levering i jan/feb. Om det er noen som skulle ønske å se litt nærmere på produktene har hun en liten samling stående her i Oslo. Send meg en mail på tine@tinemonsen.no om du lurer på hvor du kan se det. Sjekk ut nettsiden hennes her for å se alle produktene.

I absolutely love table settings, yesterday I put this table together with the most gorgeous ceramics from ALBELI. My new favourite website for beautiful cups, mugs, plates and marble. I love both french and italian ceramics and all the pieces at Albeli are handpicked or designed by Kristine Standnes or lovingly tailormade or restored by Italian local artisans.

MØRKE NEGLER

De av dere som kjenner meg vet at min største hverdagsluksus er å få stellt negler og jeg elsker å variere både manikyr og neglelakk (det deilige med gelish er at jeg fortsatt kan lakke neglene når jeg vil ha en pause fra det mørke). Nå har neglene mine vært mørke en stund og de har også blitt kortere og mer firkantet igjen etter å ha vært spisse lenge. Jeg går til Marianne på S&M, hun er kjempeflink og jeg er så heldig at jeg til og med får litt rabatt. Det er ingenting som er koseligere enn å komme inn til de flinke jentene på S&M, jeg sniker meg til en liten pause fra mobil, mail og hverdagsmas når jeg er der og det er så godt. En liten fritime med ingenting annet å gjøre enn å bli skjemt bort.

One of my favourite things to do to pamper myself are getting my nails done, I just love it (and I'm kinda addicted to be honest). This time around I wanted them dark, shorter and more square. I love to switch it up with colours, patterns and just how they look. For the best nails you have to try my nail designer Marianne at S&M in the city center here in Oslo. It's my secret me time and I try to stay off the phone, emails and instagram while I'm there.

FARGEKOORDINER SKJORTENE

Jeg er kanskje litt over gjennomsnittet opptatt av fargekoordinering, jeg synes det er så mye mer rydding, organisert og enkelt å finne frem i. I tillegg ser det mye penere ut når man ikke har så stor plass, en (u)viktig detalj som jeg blir oppriktig glad av. Her hjemme er det fargekoordinert på begge sider av garderoben, du ser enkelt hva du har (og hva du mangler), det er enkelt å holde orden og garderoben blir som et lite kunststykke, tenk at skjorter kan være så fine ved å bare henge der.


I'm probably more in to colour coordinating than most, but I just find it creates the perfect base for every wardrobe. It looks and feels organized and it's so easy to see what you have (and what you need). An extra bonus is the look, I love how the colours looks almost like a painting when put together. Who knew shirts could be that beautiful by just hanging there?

BLÅMANDAG


En blå mandag men mandagen har vært alt annet enn blå. Å gå for glam på en mandag er gøy, jeg går for glam selv om det er vinter for jeg blir i så godt humør med en så fin blåfarge på selv om den pakkes bort under tykke strikkejakker. Dagen har vært helt herlig, jeg fikk nemlig begynne morgenen med å bli dullet og ordnet med til noen artige bilder. Det er ikke hverdagskost for meg så jeg nyter slike øyeblikk helt til det fulle. Også er det jo så gøy å se hvordan andre styler deg, håret ble krøllet med en superfancy krølltang så jeg fikk plutselig veldig lyst på en krølltang etter å ha klart meg uten i kanskje 10 år. Noen som har noen gode tips?

A blue monday, I glam it up at home or under big coats no matter how cold it is, it just puts me in a good mood! I can't belive this day, it started with me getting pampered in the make up chair for a fun shoot I'll tell you about later. I feel my energy is back and I'm so happy I got to start my week with most of my to do list finished (just now, but still). The stylist used a high tech curling iron for my hair today and suddendly I feel the urge to buy one for myself (it's just been about 10 years since I owned a curling iron so maybe it's time), do you have a good one to recommend?

PHOTO BY ME

Da vi var på Grand Hotel på lørdag så jeg denne fine brosjyren for Palmen ligge på alle rommene. Litt spesielt var det for det er jeg som står som fotoansvarlig på baksiden. Det er utrolig hyggelig at noen synes det du gjør er fint og det er utrolig hyggelig å pryde brosjyren til Palmen på Grand.
 
When we were celebrating our friends at Grand Hotel on friday I saw this brochure from The restaurant Palmen in all of the rooms. I'm so proud because my name is on the back. It's so nice to be appreciated like that, and it's an honour to be the girl behind it.

A WALK IN THE PARK

Jeg håper dere har hatt en fin søndag? Vi har prøvd å senke skuldrene og slappe litt av. Jeg kjenner endelig at energien er på vei tilbake og jeg fikk det over meg å få ordnet litt hjemme også, det var så deilig. Er det noe med denne tiden? Drømmen om å legge fra seg skitne parkdresser og barnehagestøvler i en yttergang må jeg si aldri har vært større. Jeg satt meg akkurat ned men leiligheten er ryddet og vasket, tøy strøket og lagt på plass og jeg kan begynne uken med nyvasket leilighet. Akkurat det er veldig godt!

Ute på tur i nye sko i går! Jeg var så heldig å bli overrasket med disse fine ankelstøvlettene fra Janka her forleden, de er fra kolleksjonen hun har designet for Sapatos, Sapatos by Polliani. Var de ikke fine? Jeg digger designet, det gode skinnet og at de er gode å gå med.


Jeg har forresten trukket en vinner av en elektrisk tannbørste fra Oral B, den heldige ble Cecilie (du har fått mail). Det var utrolig gøy at så mange av dere ville være med i trekningen og jeg håper det blir flere fine konkurranser fremover!

I hope you've had a nice and relaxing sunday! Our goal for the day was to try to relax, we almost succeded and that's fine by us (it's hard to stop working when you're your own boss). I finally feel like I have more energy and after we put the baby to bed I cleaned the apartment, emtied out the hamper and finished the ironing too. Even though I just sat down I love the idea of waking up to a new week in a clean apartment. More time to focus on important things. I feel like this time of the year with it's kindergarden boots and parkas and all that I've never missed a little bit more space to put everything. But new shoes is a really good fix for everything, I was surprised with these amazing boots from the blogger Janka the other day, they're from her recent collaboration with Sapatos, Sapatos by Polliani. I have to say I really love them, the way they look, the way they feel.

BEAUTY TIP

Jeg har blitt mer og mer glad i sminke i det siste, det har vært så gøy å prøve forskjellige looks for Max Factor og jeg har fått en helt ny interesse for alt som går an å gjøre med sminke, det er rett og slett utrolig gøy. Selv om jeg i hverdagen stort sett fortsatt bare går for mascara og lipgloss har jeg av og til dager hvor jeg skal noe spesielt og har behov for at sminken skal sitte fra tidlig morgen til sent på kvelden. Denne primeren fra Make Up Forever ble med hjem fra Sephora da jeg var i New York i August og med et lite pump av denne før du legger sminken sitter den hele dagen og hele kvelden. Blir du litt blank i løpet av dagen mens du løper mellom jobb, barnehage og middager kan du ta en liten touch up med litt pudder mellom ettermiddagen og kvelden, så kan du gå rett videre uten å fikse på noe annet. Gode produkter har alt å si og denne har blitt en stor favoritt.


Since I started trying out different make up looks for Max Factor my interest for makeup has really grown. I've never been really good with makeup up products or how you're supposed to use them, but this has all changed lately and now I think it's so much fun! My everyday look is still quite simple, I'm an old fashioned mascara and lip gloss kind of girl. But every now and then I need my makeup to look good all day and all night. I bought this primer from Make up forever at Sephora when I was i NY for fashion week in august, and it's become my go to saviour for days when I need lasting makeup. A pump of this before you put on your makeup makes your foundation, concealer, eyeshadow etc. stay in place all day and all night. If you start to get shiny during the day you can easily take a quick trip by the powder room and you're good to go the rest of the night.
JULEGAVETIPS TIL HAN

Det er ikke lett å skulle finne på noe nytt hvert år og siden flere har spurt om jeg har noen gode tips kan jeg jo forsøke å komme med noen julegavetips fremover om dere har lyst? Jeg tror det viktigste å finne ut av er hva du tror han hadde blitt glad for, uansett om han har tenkt på det selv eller ikke. Hva er det han liker og er interessert i? Er det vintersport, er det sykler, er det fotball, er det matlaging, er det jakt, fiske eller reising? Ingenting er jo så gøy som å overraske, men man kommer langt med gamle klassikere som aldri går av moten også.                       / (Annonselenker) Toalettmappe her / Koffert her / Trilleskibag her / Pysjamasbukser her /

Ett år fikk T en trilleskibag av meg til jul, med plass til flere par ski (to-tre slalompar og ennå flere langrennsski). Det er en av de mest praktiske gavene han har fått av meg tror jeg og den er fortsatt til stor glede for hele familien både til lagring og transportering av ski, en sikker (og ikke altfor dyr) vinner til en som er glad i å stå på ski.

It's not easy trying to come up with ground breaking christmas gifts every year for all the men in your family. Since some of you have asked me what I think would make a good present I thought I would share some christmas gift ideas for him. In sports, cooking, travelling etc. It's always fun to surprise your man (or men) with gifts they didn't see coming, but don't remember the classics like pyjama pants and slippers, they're usually winners too. One year I bought this wheeled double ski bag for T, and to this day it may be one of the most practical things I've bought him. It fits all of our skiis and it's very handy when it comes to transportation and storage. A really cool, practical and not to expensive gift if your man is into skiing.

#DAGENSFROKOSTPÅSENGEN

God morgen! Her dukket det opp en liten en mellom oss i løpet av natten, så da sov vi alle sammen litt lenger enn vanlig. Nå fikk vi akkurat servert frokost på sengen og mens w ser på Thomas toget drikker jeg kaffe, en helt perfekt søndagsmorgen med tegneserier i sengen. De må bare nytes.

Ps: flere av frokostene som jeg er så utrolig heldig å få servert hver morgen finner du på instramkontoen min @tinemonsenno og hashtaggen #dagensfrokostpåsengen


Good morning! A tiny little man turned up during the night and ended up staying over, so we all slept a little longer than we use to. Now it's all about breakfast in bed and cartoons, so as w is watching Thomas the tank engine I'm enjoying a nice cup of coffee and this delishes breakfast. The perfect morning wouldn't you say?

Ps: you can see more of the breakfast I usually get in the morning on my instagram @tinemonsenno under the hashtag #todaysbreakfastinbed

MULDVARPEN


Fra det ene til det andre, vi har kost oss med en liten en i dag og han sovnet før hodet traff puten. Etter en turnsession i sofaen med far, god middag, ennå litt mer løping og lek og en runde med favorittboken hans "Den lille muldvarpen som ville vite hvem som hadde bæsjet på hodet hans". En klassiker som jeg ikke skjønner hvordan vi klarte oss uten før, alt fra tittelen til innholdet- vi fikk den i gave da w ikke var store gutten og det er vår alles nummer 1, et sikkert julegavetips om du trenger å finne på noe lurt til en liten!


Vi skal nyte en deilig middag og en rolig lørdagskveld,  jeg håper dere har hatt en fin dag!


From tuxedos and party dresses to running around with a toddler. He fell asleep before his head touched his pillow after a long day of non stop playing and reading "The Story of the Little Mole Who Went in Search of Whodunit". It's the perfect children's book and my best tip for christmas if you need to figure out something to put under the tree for a toddler or two.

SMOKING (TUXEDO)

VI feiret gode venner på Palmen Grand Hotel i går. Kvelden var ikke annet enn fantastisk, fra start til slutt. En fredag jeg har puttet langt inn i hjertet mitt og kommer til å huske på for alltid. Maten var fantastisk og menneskene ennå finere. T i smoking, jeg i en lang grønn kjole og min absolutte favorittilbehør, et vintage Chanel belte fra 70 tallet.
Vi kom oss hjem til barnevakten i rimelig tid, formen er fin, pannekaker er i magen og vi er klare for en morsom familielørdag. Nyt dagen dere fine!

We celebrated good friends at Palmen Grand Hotel (a must visit restaurant if you're ever in Oslo) yesterday. Some nights are just perfect, this was that kind of night. The food, the people, the love the laughter. Everything is tucked away in my heart, I'm gonna remember this night forever. T in his tux, I'm in a long green dress with my favourite accessory, a vintage Chanel chain belt from the seventies. Today it's saturday and we've just had pancakes for breakfast, I'm ready for the rest of the day with my family. Happy weekend you guys! Make it count.

TUXEDO FRIDAY

Å få lov å se noen av sine beste venner gi hverandre det størstet løftet man kan gi er et lite stykke magi. En helt vanlig fredag ble plutselig ekstraordinær, jeg tørker fortsatt rørte tårer. Jeg tror nesten man nyter det ennå mer når man ikke er brudeparet selv, når man står der selv er det en litt ut av deg selv opplevelse, når man får lov til å stå på sidelinjen og se på får man også lov til å gjennoppleve den seremonien man selv har vært gjennom på en ny måte. Hvert sekund, alle ordene, øyeblikkene og følelsene. Tårene kom allerede før første ja, jeg har sansen for lunsjbryllup. Vi er så glad på vegne av de nygifte, i kveld skal de feires! At  de hadde sin første date i vårt eget bryllup er en liten bit av historien som gjør det ennå hyggeligere.

Jeg gikk for smoking. Da jeg kom på at T dro hjemmefra i tversoversløyfe mens jeg stod i dusjen, tenkte jeg hvorfor ikke, jeg kjører smoking. Utrolig praktisk siden det er kaldt ute og gøy med noe man ikke går med så ofte.

Jeg håper dere får en nydelig fredagskveld!

Today we got to witness two of our best friends getting married. When you're married I think you enjoy the whole process even more, I was crying already before the first I do. My heart is filled with so much love and happiness for the newlyweds and tonight we celebrate. The fact that they had their first date at our wedding just makes it even more special and I'm so happy for them. Always having nothing to wear I opted for a tuxedo look when I remembered that T had a bow on when he left for work. Why not? A tuxedo(ish) look is comfortable, easy to wear and also super practical for colder days. Pair it with a coat and you're ready to go.

NEGLELAKK SOM SITTER 1 UKE

                                                                                                                                                         annonse
Sliter du med å få neglelakken til å sitte? Hos meg forsvinner den alltid så fort på tuppene. Den siste uken har jeg testet Micro cell 2000. Det er kanskje noen av dere som har testet shellac i salong? Micro cell kommer med den nyeste neglelakk teknologien og lakker som forsterker og forsegler lakken kraftig uten bruk av UV lampe for at den skal stivne. Den erstatter ikke shellac i salong men er et supert alternativ hjemme for deg som har lyst på holdbar, blank og pleiende neglelakk opp til en uke i strekk.

Det jeg liker best med Micro Cell er at den er jevn og stripefri og at den i tillegg holder seg veldig blank og fin. Men Micro Cell er mer enn en god neglelakk for det er egentlig en negleforsterker med farge. Den pleier og forsterker svake negler samtidig som den gir farge og holder lenge. En vinn vinn neglesituasjon spør du meg.
Micro Cell 2000 har flere forskjellige serier hvor noen bare er ment for å pleie og forsterke for deg som har tynne og skjøre negler. Er det noen som har testet det allerede? Jeg gleder meg til å teste flere lakker, du finner alle lakkene her om du har lyst å teste selv.

 

5 TIPS FOR Å GJØRE SOVEROMMET TIL ET STED DU HAR LYST Å VÆRE

(Sengesettet er sponset av Mille Notti)

Det skjer ikke så mye her hjemme for tiden. Forkjølelsen min og jeg har tilbrakt mesteparten av tiden på soverommet de siste dagene, veldig kjedelig men da blir jeg alltid så glad for at jeg har lagt litt sjel ned i å gjøre soverommet til et sted hvor det er hyggelig å være. I stedet for sengegavvel har vi store bilder på veggen, en høy og god seng står høyt i kurs hos oss og detaljer som kanskje ikke sier seg helt selv. Soverommet er jo så mye mer enn et sted å bare sove.

Mine beste tips for å gjøre mer ut av soverommet er enkle men effektive.

- Ramm inn sengen med en hodegavel eller samling av malerier (her kan du lett lage din egen gavel om du er litt handy)
- Tekstil i form av gardiner og tepper gjør det lunt og koselig
- Farge eller tapet på veggene vil ramme inn rommet og gjøre det mer behagelig å være i
- Invester i godt sengetøy og stryk det hver gang du vasker det (da holder det seg pent mye lenger og du får mer igjen for investeringen din)
- Tilfør farge ved å bruke farge på nattbordlampene (du kan f.eks enkelt og rimelig få en ny look ved å skifte en lampeskjerm i ny og ne)


There's not much happening at home these days, I'm still out with a cold and I'm mostly keeping to myself right here in the bedroom. And I'm so excited that I actually spent some time trying to make our bedroom a place we really want to stay in. And I of course have to share my thoughts about how to create a cozy and inspiring bedroom with you. 

5 tips for making your bedroom a room you never want to leave

My best tips on getting more out of your bedroom are simple but effective

- Frame your bed with a headboard or a collection of pictures (you can easily make your own headbord if you have some skill in the DIY department)
- Use textile, curtains and carpets will soften the room and make it a place you will relax in
- Paint the room in a colour (or go for a wallpaper with patterns or colour), this will frame the room and give you am instant ambiance you won't get with white walls
- Invest in good quality bed linnen and always iron them between use, this will keep them them looking their best and you will get the most out of your investment
- Add colour with a coloured lamp for your bedroom table (if you get tired and want a change you can for example easily change the lampshades for an instant makeover)

GET THE LOOK: AUDREY HEPBURN

                                                                                                                                                          annonse
Månedens utfordring og makeup look fra Max Factor er Audrey Hepburn. Kraftige øyebryn, den tykke eyelineren, enkle lepper og flawless hud, en look jeg synes er utrolig fin til partysesongen som kommer. Jeg har ikke alltid vært like god venn med flytende eyeliner for jeg skal innrømme at jeg synes det er litt skummelt. Det viser seg at man bare trenger riktig flytende eyeliner! Også er trikset å legge små streker hele veien ut som man binder sammen, i stedet for å prøve på en sammenhengende hel strek på første forsøk. Får du litt for mye eyeliner på selve kosten kan det også lønne seg å dra litt av på hånden før du begynner. Jeg har blitt veldig glad i denne eyelineren fra Max Factor.
Min favorittfoundation til nå er Face Finity all day flawless  3 in 1 foundation. Du primer, dekker og varer, du finner den her.

Face Finity 3-in-1 Foundation / Colour Elixir Lipstick i fargen Burnt Caramel / Flawless Perfection Blush i fargen Natural / Eyebrow Pencil i fargen Hazel / Color X-pert Eyeliner i fargen Black / Colour Precision Eye Shadow i fargen Pearl Beige / Masterpiece Max Mascara i fargen Black / Wild Shadow Pots i fargene Auburn Envy og Pale Pebble.

Produktene jeg har brukt ser dere over og nå har jeg også fått lov å gi dere en fantastisk rabattkode som gir dere 20% på alt fra Max Factor frem til 30 nov. Bruk rabattkoden: monsen hos vita.no

Nå er jo dette en konkurranse mellom meg og to andre bloggere og jeg blir kjempeglad om dere har lyst å stemme på min Audrey look HER. Vinner jeg får jeg lov å dele ut fine premier til dere!

I'm trying out 5 different makeup looks for Max factor before Christmas and today I'm going for the Audrey Hepburn look. All of the products are from Max factor (links under the last picture) and you can find them all at vita.no (use the discount code: monsen and get 20% off). It's a competition between two other bloggers and me and I would love for you to vote for me at Max Factors facebook page HERE.

CAMEL WOOL SUEDE AND SILK


Helgens i ull, semket skinn og silke. Det ser ut til at jeg har tapt kampen mot forkjølelsen jeg har prøvd å kjempe mot de siste dagene, så et par helt rolige dager (eller i hvert fall noen rolige timer mens lille er i barnehagen, jeg må le av at det å være syk og ha noen timer alene i sengen plutselig blir til et privilegium og ikke en selvfølge når man har barn) er nok på sin plass før uken kan kickstartes igjen. Jeg håper dere har hatt en kjempefin helg og at den nye fine uken startet bra.

This weekend it was all about wool, suede and silk. It seems like the cold I've been fighting for the last few days has finally won, so it's slow living and a couple of days in bed for me I think (at least when the baby is in kidergarden for a few hours during the day). I hope you'v had a great weekend!

TOPP TIL TÅ I TODELT HVITT


På lørdag gikk jeg for hvitt fra topp til tå. Jeg fikk dette fantastiske antrekket fra Lene Orvik rett før helgen og det måtte bare på, det er fra hennes egen kolleksjon som hun har har gjort for Bik Bok. Jeg ble så glad for jeg liker så godt både passformen og de fine detaljene (som den åpne ryggen dere skimter i vinduet), og at det er todelt så jeg kan style det til flere antrekk. Den altfor fine røde vesken er fra Givenchy og var 30 årsdagsgaven fra min kjære (jeg jeg bare si wow!).


All dressed in white for dinner saturday night. I got this beautiful outfit from Lene Orvik, it's from her design collaboration with Bik Bok in stores soon. I love the way it fits, the details (like the open back you get a glimpse of in the window reflection) and that it's in two parts so I can style it for more than one outfit. The amazing red bag is from Givenchy and was a present from my husband for my 30th birthday (can I just say WOW).


BRETTSPILL = GOOD TIMES

                                                                                                                                                        annonse
Er familie eller gode venner samlet? På hyttetur er spillkveld obligatorisk. Jeg synes det er så hyggelig med brettspill, så da w og jeg var på hyttetur forrige helg hadde vi med oss noen nye spill fra Tactic i vertinnegave. Genialt ikke sant? I know! I min familie (både i den opprinnelige og også den inngiftede) hersker det et enormt konkurranseinnstinkt, så jeg fikk fort resten av gjengen hektet på brettspillet I KNOW. Er det noen som har prøvd det? Veldig enkelt forklart går det ut på at alle som er med skal svare på spørsmål og så vedde på hvilke av motspillerne som vil svare riktig eller galt, altså det blir jo ikke gøyere! Så er det om å gjøre å være første mann til 20 poeng (du får noen hint underveis om du ikke vet svaret med en gang). Jeg visste ikke at brettspillene nå til dags har blitt designvennlig i tillegg, for denne fine boksen står nå fremme på fast plass.Det er så gøy å prøve nye brettspill, det er mulig jeg henger litt etter men jeg har først nå prøvd Alias som også er et utrolig underholdende spill. Tactic står bak veldig mange av de populære brettspillene på markedet og spillene selges i de fleste bokhandler og leketøysforretninger. Julen er i hvert fall satt, da blir det Alias og I know foran peisen. Skal du på hyttetur lover jeg at et brettspill i gave til vertskapet aldri slår feil heller.

FARSDAG


På den ordentlige farsdagen som er i dag hadde jeg egentlig ordnet ennå en liten overraskelse til T, planen var at han skulle bli overrasket med full familiefrokost på hotellet og en liten som løp rett inn i armene med farsdagskort og fin presang. På grunn av noen triste uforutsette hendelser i familien gikk dessverre ikke overraskelsen som planlagt og dagen ble litt annerledes enn vi hadde hadde sett for oss. Men det ble masse pappakos og presangåpning vel hjemme igjen. Både w og jeg er veldig heldig som kan gratulere det vi syns er verdens fineste pappa med dagen.Today it's father's day and I had another surprise in store for T, the plan was to surprise him at the hotel with a full family breakfast and this little guy jumping straight into his arms. Due to an emergency in the family it sadly couldn't be done and the day didn't quite pan out the way I had planned it. However, when we got home we cuddled up in the sofa and had so much fun just playing and opening presents. Both w and I are so lucky that we get to celebrate what we think is the best dad in the world.

TURIST I EGEN BY

Vi storkoser oss på vakre Lysebu, jeg er så glad for at jeg fikk til å overraske T med en farsdag han ikke kommer til å glemme. Den tunge tåken gjør det hele bare mer eventyrlig, for å være her oppe føles ut som å være i en eventyrverden. Nydelig frokost, sen utsjekk, brunch og et klesskift står på planen før vi skal hjem fra eventyret.

We're really enjoying our stay at Lysbu and I'm so happy I managed to suprise T with a weekend getaway for his second father's day. A weekend to remember for ever. The heavy fog all around just makes everything that more magical, for up here you really feel you're in a fairytale. A jummy breakfast, a late check out, brunch and a change of clothes is next on our list before we make it home.

RØSTIPOTETER OG CHORIZO

Dette er kanskje en skikkelig guttefrokost og den er tung som fy, men noen ganger er det utrolig godt å bytte ut egg og bacon med røstipoteter og chorizopølse til frokost eller lunsj i helgen. Røstipotet lager du enkelt ved å raspe to uskrelte poteter. Smelt godt smør (men mer enn du pleier å bruke til andre ting) i en panne og stek blandingen du har raspet noen minutter på begge sider. Tilsett en god klype salt. Etter noen minutter på den ene siden kan du snu potetene (dersom de ikke er fast nok og begynner å falle fra hverandre når du snur de har du prøvd å snu de litt for tidlig) og steke de noen minutter til på den andre siden slik at begge sider blir brune og crispy.


Stek chorizo, lag en liten salat ved siden av og skjær opp røstipotetene i kakestykker.

A real guy's guy breakfast (or lunch) is hash browns and chorizo sausage. Make hash browns from two unpeeled potatoes. Shred the potatoes and heat butter in a non-stick pan over medium heat. Add the shredded potatoes and cook for a few minutes until a brown crust forms on the bottom. Add a pinch of salt and flip the potatoes (if they start to fall apart when you try to flip them you need to cook them fore a little while more). Continue to coock until potatoes are browned all over, about 5 more minutes. Cook the chorizo and make a small salad to go with.

HAPPY WEEKEND


Jeg kjemper mot en forkjølelse om dagene og prøver å få i meg så mye c-vitaminer jeg kan. Det passer liksom aldri helt å bli syk,  jeg tuller meg inn i gode skjerf og tar livet litt ekstra med ro, så håper jeg det går fort over. I helgen blir det masse kvalitetstid med guttene mine, her har snøen faktisk lagt seg så jeg er spent på om den fortsatt er der i morgen tidlig.

I'm fighting a cold these days and vitamin C are my best friend. There's never really a good time to get sick so I'm fighting all I can, wrapped up in big scarfs drinking lots of tea. This weekend it's all about spending some quality time with the boys.

BREAKFAST AT TIFFANY'S

I går spiste jeg frokost på Tiffany's. I hvert fall så nært jeg kunne, denne fine lille esken dukket nemlig opp på frokostbrettet. Da sløyfebåndet kom av lå det en kjempefin liten ring og ventet, så skjønn som bare det med små olivenblad hele veien rundt. Herlighet, for en fin start på dagen. Tusen tusen takk.

Yesterday I had breakfast at Tiffany's. Or as close as I'm gonna get, this little jewlery box from Tiffany's showed up with my breakfast yesterday morning. An olive leaf band ring, it fit me perfectly and I can't stop looking at it. It's so simple and beautiful. I can't belive things like this are actually happening to me, thank you so much my love. I love it.

BATHTIME

Vår lille skulle helst ha badet dagen lang om det var opp til han. Da pappaen kom hjem med en frosk som svømmer ble det ikke mindre populært for å si det sånn. Setter du frosken på kanten hopper den ned i selv og svømmer videre, mini er helt fascinert. Det må være mitt beste tips ever, en svømmende frosk (eller noe annet som svømmer).

Baby w loves bathtime, he could take a bath all day long if he was in charge. His dad brought home this super cute swimming frog last weekend and w has been in love ever since. If you put the frog next to the tub it jumps in all by itself and starts to swim along. It has to be my best tip ever, get a frog (or something else that swims).


LAG PÅ LAG FOR MENN

Når det blir kaldt ute er det lag på lag som gjelder for mennene også. Skjorte, genser, blazer og jakke, varm og klassisk på samme tid. Vi har begynt å planlegge hvordan vi skal gjøre det i julen allerede (tiden går fort!) og nå ser det ut til at vi får over en uke med fine dager på fjellet. Det blir så fint! Ski på de små bena til minstemann, snømann og snølykter utenfor.                             // Annonselink jakke bläck herfra (sponset) / genser og bukse zara //

Layering is the only thing that works when it gets colder outside for men as well as women. A shirt, a sweater, a blazer and a coat, warm and classic. We've started planning for the holidays already, the time from now until then goes so fast and gets filled up with plans before you have time to turn around so we wanted to get a head start. We're spending the holidays in the mountains and staying for over a week, I can't wait!

HVOR SKAL MAN LAGRE SYKKELEN?

På veggen vel. Jeg måtte le da jeg kom inn på min venninnes grå soverom forleden og så at sykkelen hang på den ene veggen. Utrolig praktisk om man ikke har (eller tør å sette den i) en sykkelbod eller garasje. En sykkel tar overraskende mye plass på gulvet så jeg syns denne løsningen var den smarteste jeg har sett på lenge. Det er sikkert mange som har en sykkel eller to hengende på veggen i en bod, men da er det gjerne med ruvende oppheng og ikke en nett løsning som dette. Perfekt om man bor i byen og aller helst har lyst å ha sykkelen ved siden av sengen.

Where to put your bike during winter? Mount it on the wall! If you don't dare to have your bike outside or in a storage room this is the most practial solution I've seen in a long time. Perfect for all you bike lovers who really just wants to sleep next to your bike.SI DET MED EN STRØMPEBUKSE


I dag startet jeg dagen på Høyer, med fashion til frokost og partytrender til kaffen. Jeg mikser det meste av farger og mønster og strømpebukser er jo perfekte for å tilføre litt farge i antrekkene fremover. Strømpebukser er et tilbehør man gjerne må ha likevel siden det blir kaldere og kaldere ute, så hvorfor ikke bruke den for å tilføre farge eller mønster. Strømpebukser = quick fix for et antrekk.Favorittfotografen min Sara i ny fantastisk blå kjole fra London og en Proenza over skulderen.Nydelige Nina i grønt og leopard sammen med resten av favorittene sine.


Tre helt forskjellige antrekk i et innlegg, det må jo være bra? Det finnes hundre måter å style et antrekk på og det er så gøy å se hvordan andre gjør det.

Say it with a pair of leggings. I mix all my stuff again and again with different things I usually already have, and since it's getting colder outside a pair of leggings is the perfect accesorie. An instant quick fix for introducing some colour or patterns (or both) with your looks. Three looks in one post today, that has to be pretty great? There's always hundred different ways to style an outfit and I love to se how other people do it. And of course I have to share it with you guys.

CAPE TOWN


                                              // annonselenker / cape her / bukse her / sko zara / smykke h&m //

Klokken har blitt ni uten at jeg har lagt merke til det en gang, jeg merker at dette med at det blir mørkt så mye tidligere nå egentlig ikke er noe for meg. Ikke noe å gjøre med det, det er bare å stålsette seg for vinteren kommer enten jeg vil eller ikke. Det er heldigvis ikke så alt for lenge til jul, jeg gleder meg til snø, hytteliv og skigåing med mini på slep. Også blir helgen veldig fin, husker dere at det er farsdag på søndag? (det er søndag er det ikke?)


It's suddenly nine o'clock and I haven't even noticed. I feel that this whole getting darker so much earlier now isn't really for me. Ah well, I'd better pucker up, winter is coming and there is nothing I can about it. I'm looking forward to christmas, that will pull me through the worst of it I think. I can't wait to get to get baby w back on his skis. And I'm looking forward to the weekend as well, here it's fathers day (or at least I think it's fathers day). 

VINN EN ELEKTRISK TANNBØRSTE FRA ORAL B!

                                                                                                                                                             annonse
Jeg er nok litt over gjennomsnittet opptatt av god tannhelse og jeg passer godt på tennene mine. I tillegg er det jo aldri gøy å få hull eller betennelse i tannkjøttet. Jeg har brukt elektrisk tannbørste fra Oral B i mange år allerede og jeg synes de har de aller beste på markedet (de koster litt, men de er virkelig gode). Den nye modellen Smart Series 7000 og de nye børstehodene crossaction er i tillegg til å være veldig effektiv, veldig morsom. Den kommer med bluetooth! Den sladrer faktisk til tannlegen eller tannpleieren din om du har slurvet (og jeg tror det er flere som kunne ha trengt en liten sladrehank ved sin side når det kommer til tannpussen).

Om du synes det er litt kjedelig å pusse tennene (og i hvert fall holde på lenge nok!) gir den morsomme appen som hører til deg et skikkelig dytt, her er det bare å skjerpe seg. Hvordan du pusser tennene legges inn som statistikk i appen og den kommer med tips og påminnelser for å få deg til å pusse riktig og lenge nok. Den smiler surt når du ikke gjør det skikkelig, det er som å ha en personlig tannpussassistent. Den sier til og med fra på telefonen din om det er lenge siden du har pusset! Altså, seriøst gøy. Tannpleieren din eller tannlegen din kan også legge inn områder hvor du må pusse bedre, så om du har glemt alt de sa om hvordan du pusset når du er vel hjemme igjen, husker tannbørsten din det.

I tillegg til alt dette er den fin å ha fremme på badet. Jeg er både fascinert og imponert, de nye børstehodene CrossAction har vinklede børstestrå og fjerner plakk ennå mer effektiv samtidig som de rengjør tenner og tannkjøtt grundig. Nå får jeg lov til å gi bort en Oral B Smart Series 6000 til en av dere! I tillegg til børsten får du 4 ekstra børstehoder som du kan dele med hele familien og en ekstra pakke CrossActionbørster. Legg igjen en hyggelig kommentar om du vil være med i trekningen.

Ps: husk å legge igjen epostadressen din når du kommenterer (denne vil ikke være synlig for noen andre enn meg) slik at jeg får tak i deg om du vinner. 

Lykke til!


I love my teeth and I take good care of them, I really want them to last as long as they possibly can. That's why I use an electic toothbrush. I've always sworn to Oral B, and the new Oral B Series 7000 is no exception. It comes with this incredible app that tells you what you're doing wrong and what you're doing right when you brush your teeth. It can even tell on you to you dentist or dental hygienist and they can put in areas that you have to focus more on, and the app will tell you what to do when you come home from your appointment. It really gives you the push you need to take good care of your teeth. The new CrossAction brush heads provide the most efficient way of cleaning your teeth, leaving you with clean, white and fresh teeth.

Now I'm giving away an Oral B Series 6000 along with 4 different brush heads and an extra pack of CrossAction brush heads. If you're situated in Norway and would like to try your luck you can say hi and hello in the comment field under to enter.
God luck!


EDIT: Konkurransen er avsluttet og vinneren ble Cecilie! Vinneren er kontaktet på mail.

MAISON INTERIØR


Det er utrolig hyggelig å få lov til å pryde mange fine sider i interiørmagasinet Maison som står på rekke og rad i bladhyllene i butikkene nå. Ennå hyggeligere er alle de fine tilbakemeldingene fra dere som har sett og kjøpt bladet. Tusen tusen takk, jeg blir både glad og litt stolt over at dere er så snille og sender fine ord både her, på mail og på instagram. Det har gitt meg en fin dytt til å blogge mer om interiør fremover også.

Har du lyst å være med hjem til oss står bladet og venter på deg i butikken.


I'm so excited about being featured in one of the best interior magazines here in Norway, Maison Interior. And when I thought it couldn't be better I was surprised with so many nice words, comments and emails about the spread. Thank you so much, I'm honoured and proud. It gave me the push I needed to focus more on interior with the blog as well, so I will be blogging much more interior related posts in the days, weeks and (hopefully) years to come.

DET LILLE EKSTRA FOR KLOKKEN DIN

Jeg liker små detaljer, jeg synes de sier så mye uten å gjøre så veldig mye ut av seg. Som rundt armen til min venninne, hun hadde byttet ut reimen på klokken sin fra metall til skinnreim. En smart og rimelig quickfix på en gammel favoritt, så blir den helt ny. Vips har du to klokker med et lite bytte av reim.

It's all in the details, I like them small but useful. Like this, my friend spiced up her details by changing her watch in a big way by using a leather strap instead of the usual metal band. A smart and affordable quickfix for your watch, suddenly you have two.

SUNDAY FUNDAY


En veldig fin søndag er over, i hvert fall for den lille, han sloknet allerede før hodet traff puten. Vi har kost oss ute i småregnet, inne med god lunsj og middag, vi har lekt, vi har vært på juleutstilling på Lysebu og vi var så heldige at vi til og med fikk hilse på en veldig fin liten bursdagsprinsesse med krone på hodet før vi dro hjem for å spise litt før leggetid. En skikkelig fullspekket søndag.

Jeg skal kose meg i litt mykere klær sammen med favorittseriene resten av kvelden før T kommer hjem. Jeg gleder meg sånn til å se han! Jeg håper dere har hatt en kjempefin helg og at batteriene er ladet litt.

The weekend is coming to an end and we've had a really great and fun sunday. Leaving this little one (and his mom) totally exhausted, but in the very best way. I'm gonna take the rest of the night off with my favorite shows and something good to eat. T is coming home late tonight and I can't wait to see him again (I know it's been over five years, but I stil get butterflies thinking of him). I hope you've had a great weekend!
 

CHANEL BOY BAG


Altså, noen vesker er bare finere enn andre. Jeg var på lanseringen av kolleksjonen Lene Orvik har gjort for Bik Bok forrige uke og der kom denne nydelige boy bag'en sammen med like nydelige Annette Haga. Rett og slett superduperfin. Dere burde forresten sjekke ut kolleksjonen til Lene når den kommer i butikk 14 november, jeg har funnet noen favoritter allerede, også liker jeg så godt at Bik Bok og Lene har kjørt på med gode kvaliteter som f.eks en veldig fin cardigan i cashmere og ull.

What can I say, some bags are just more gorgeous than others. I was at the launch of a design collaboration with the talented norwegian blogger Lene Orvik and Bik Bok last week, and this boy bag from Chanel showed up alongside the beautiful and very stylish blogger Annette Haga. I had to take a picture, oh boy oh boy I think I love you.

A WOOL KIND OF DAY

Image and video hosting by TinyPic
En kaffe til før dagen starter, en liten timeout før bylivet lokker. Det er så deilig med slike småturer bort, en natt her og en natt der, det gir litt ekstra energi. Stueforandring er alltid gøy, spesielt hyggelig er det når barna kan løpe rundt litt friere enn i byen.

Another coffe before the day starts. We're enjoying a timeout from the city, a day and a night away always provides new energy for the week to come. A change of scenery is always fun, and when the kids can run around with us not being afraid of traffic and the dangers of the city it's even better.

hits