november 2013

DAGENS RØDE ANTREKK

Altså når man er så lur at man inviterer hjem til pepperkakebaking av hus, og arkitekten står og strever over boller med deig og hustegninger på kjøkkenet, så må det jo være lov å ta en aldri så liten pust i bakken for vertinnen (som i dette tilfellet var en herlig enkel oppgave) når den lille sover. Det er fullt mulig gjesten ikke var helt enig i dette men det skal vel strengt tatt mer til for å stoppe meg. T kom også hjem litt ut på dagen etter å ha vært bortreist på julebord fra fredag, og hadde det blikket. Han får alltid det skøyerblikket når jeg ikke har sett han på en stund, da har han ikke fått sin daglige dose med å erte meg og har dobbel dose lagret. Det er veldig mye latter her hjemme for å si det sånn, på hjemmebane er hans favorittgeskjeft å erte meg så langt det går. Jeg går veldig ofte rett på limpinnen også, og det synes han er det mest festlige i verden.Rød genser, en kjole sydd om til skjørt og Michael Bublé med julefavoritter på stereoen. Til og med nydelig vær ble det, og en vel gjennomført pepperkakebakehusdag. Så var det bare alt rotet som skal ryddes opp på kjøkkenet..

Happy lørdagskveld! Vi skal være superkjedelige og legge oss tidlig som vanlig.

OPPSKRIFT PÅ PEPPERKAKER FRA BARNDOMMEN

For en dag! Min fine pepperkakehusarkitektgjest har akkurat dratt, og igjen er det pepperkaker i form av elg og små pusekatter, og noen små pepperkaketenner. Verdens søteste og i år toetasjede (!) pepperkakehus får jeg vente med å vise dere til i morgen tror jeg, for nå har jeg fått en liten pepperkakeoverdose. Ting tar tid når man skal planlegge, skjære ut, steke, vente, steke, bygge, lime og pynte.

Mammaen til Amanda pepperkakehusbygger inviet oss i oppskriften på pepperkaker fra barndommen og 80-tallet, og de var så gode at jeg hadde spist opp nesten hele det første brettet før det neste var ferdig.. Så det ble ikke så mange bokser med pepperkaker i skapet, men desto flere i magen. Jeg har uansett igjen en god del av deigen, så den får overnatte i kjøleskapet og brukes i morgen. Det er jo egentlig det som er trikset uansett, men siden jeg ikke rakk å lage deigen i går kveld, gikk det fint å gjøre det i dag likevel ved å sette den ut på terassen for å bli kald etter at den var ferdig rørt sammen.

For å lage denne pepperkakedeigen trenger du: 300 gr smør, 2 dl lys sirup, 800 gr hvetemel, 300 gr sukker, 1ts malt ingefær,1ts malt nellik,1 ts malt hvit pepper, 4ts kanel, 2ts bakepulver og 2 dl kremfløte.

Fremgangsmåte: Smelt smør, sukker og sirup sammen i en kasserolle. Ta av platen og tilsett 2 dl kremfløte. Rør godt sammen og tilsett 800 gr hvetemel mens du rører. Tilsett resten av det tørre (krydder og bakepulver). Deigen er ganske løs når den er varm og blir fast når den blir kald. Den bør helst lages dagen før og den pakkes da i plast når den er avkjølt og legges i kjøleskapet til dagen etter. Men det fungerer også å legge den på et stekebrett og f.eks sette den ut nå som det er kaldt ute, i en times tid til den er god og kald. Du trenger nesten ikke noe mel når du skal kjevle ut deigen, og pepperkakene eller pepperkakehusdelene stekes på 175 grader i ca. 10 minutter.

Om dere tester disse må dere gjerne si fra hva dere synes om oppskriften, de fallt veldig i smak her i bygget hvertfall ;)

TIPS TIL BASISPLAGG MAN KAN MØNSTERMIKSE

    Liker du å mikse og matche?                                                                                                                                       adlinks


Sheinside - Your Online Fashion Wardrobe

Sheinside - Your Online Fashion Wardrobe

 

 

 
 

 

Mønstermiksing er så gøy, men samtidig kanskje litt uvant, og det er kanskje ikke så lett å vite helt hvor man skal begynne. Men jeg tenkte jeg kunne komme med noen rimelige tips (du kan trykke rett på de enkelte plaggene) for basisplagg man kan bruke for å komme i gang med mønstermiksing. Zebrakåpen er i vinden som aldri før, og med en slik over kjolen med rødt og lilla på har du den perfekte mønstermikskomboen til julefestligheter fremover. Den stripete blazeren er min store favoritt i garderoben og jeg elsker å bruke den sammen med mønstrede lette kjoler. De ensfargede kåpene gjør seg over f.eks en topp og et skjørt i forskjellig mønster, eller alene over en enkel kjole med mønster.

Håper dere fikk noen tips :)


Ps: til dere som venter på et innlegg om bæring av barn i bæreseler etc, så kan dere ta en titt på denne artikkelen hvor Thorleif har blitt intervjuet. Jeg lover å komme med et eget innlegg fra han om bæring i løpet av helgen til dere :)

OBAGI UKE 10 Hvordan er det å være på en obagikur?

God morgen, god fredag og god obagidag! Hvordan har det gått i min tiende uke på obagi? Mine antagelser om at grunnen til at jeg hadde flasset så lite forrige uke var fordi jeg hadde kuttet behandlingen i to dager stemte nok. Denne uken har jeg flasset igjen, men huden holder seg fin stort sett hele dagen med bare serum på. Det er kanskje ikke så lett å se, men jeg har vært veldig tørr rundt øynene, i pannen og hele veien ved kjeven. Men jeg er så glad, for huden har også denne uken bare blitt klarere og jevnere! Disse bildene tok jeg i morges med èn gang jeg stod opp, så huden er ikke renset, men likevel klar og fin bortsett fra de tørre partiene. Obagi er helt utrolig, og jeg klarer nesten ikke å vente med å komme videre i kuren.

Huden er fortsatt litt rødlig i en trekantaktig form fra nesevingene, ut forbi munnvikene og ned til hakepartiet. Det er i dette området det har flasset mest gjennom hele kuren, og det var også dette som var mitt problemområde da jeg startet. I pannen har jeg flasset lite, men litt mer denne uken som har vært. De småkvisene som har kommet i pannen denne uken har jeg klart å få bukt med før de har blitt til et utbrudd ved å bruke clenziderm direkte på problemet morgen og kveld. Det virker som at huden reagerer mye fortere på bruken av clenziderm nå, og starter avflassingen av kviser mye raskere enn før. De tørker inn på kort tid og huden fornyer seg på en helt annen måte enn før. Aknearr har forsvunnet helt, og til og med et vannkopparr har fått en helt ny jevn overflate. Obagi er tingen, og absolutt noe jeg kan anbefale om du er ute etter noe som virkelig fungerer for huden din.

Hvordan har dere andre på obagi det? Ser dere resultatene, og klarer dere å holde ut? Jeg blir så glad for å høre hvordan det går med dere :)

Ps: om du googler osloinchanel+obagi+uke så får dere opp oppdateringer fra hver uke jeg har gått på denne kuren, samt førbilder og hvilke produkter jeg bruker.

HAR DU LYST Å VINNE EN ISKREMMASKIN?

                                                                                                                                                                                                   annonse

Okei da, det ble ikke bare en kaffe til lunsj, men en skål med deilig hjemmelaget youghurtiskrem til dessert også. Hjemmelaget iskrem er så godt! Vi har brukt denne søte (blå!) iskremmaskinen en liten stund nå, og favorittisen er denne bringebærisen. Jeg bruker ca. 2-3 dl naturell youghurt, og ferske bringebær både i og oppå isen. Jeg bruker ikke sukker, men et par toppede teskjeer med honning for å søte den litt opp. Den er så frisk og god, og minner meg vel strengt tatt nesten litt for mye om varme sommerdager. Denne skal nytes ofte i sommer tror jeg.

Jeg innrømmer at jeg ikke er så veldig for meg når det kommer til lure nettsteder til foreldre, men da jeg ble introdusert for foreldreklubben.no for litt siden måtte jeg inn og se på alle de gode tilbudene og rabattene de kunne tilby. Som denne lille iskremmaskinen, den måtte jeg bare ha! Har du lyst på en selv? Jeg får nemlig lov till å gi bort en slik til en av dere! Det eneste du trenger å gjøre er å svare på hvor lang tid det tar å lage is i en slik iskremmaskin? Svaret er jeg ganske sikker på du kan finne HER.
Men om du er usikker på vinnersjansene dine har jeg ennå en god nyhet. Jeg har nemlig fått lov til å gi bort et gavekort på 100kr til alle dere fine lesere, ved å benytte koden bloggNov på et kjøp inne på foreldreklubben.no før slutten av neste måned.

Jeg trekker en vinner av den søte iskremmaskinen (som også kommer i rosa ,og må være en supersøt julegave!) 15 desember :) Legg igjen svaret ditt i kommentarfeltet under for å være med i trekningen.

Edit: konkurransen er avsluttet og vinneren ble Hege fra sørlandet. Vinneren har blitt kontaktet på mail :)

 

Er det forresten noen som har en god iskremoppskrift til meg? Jeg har så lyst å prøve så mange jeg kan.

PEPLUMVINTER

God formiddag og god torsdag. Det er atter en gang nesten helg, og jeg må si at torsdager er min favorittdag i arbeidsuken. Den er så tett opp til helgen at man nesten kan kjenne lørdagsfølelsen, men samtidig godt plantet i jobbuken, og den kommer med løftet om to korte dager til helg. En ekstra vinterbonus er at det ikke er så fryktelig kaldt ute som sesongen skulle tilsi, og skinnjakken får lov til å leve videre.

En løs og ledig skinnshorts over et par tykke strømper godt plantet i et par gode boots fungerer like godt på en høstdag som en vinterdag når man fortsatt ikke trenger brodder under skoene. Og med en plommerød lue får det hele litt farge på toppen også. Den morsomme leopardluen fikk være med hjem fra bikbok for en liten stund siden, og jeg tror nesten den var på salg til og med. Det er gøy med sånne små minikupp innimellom.

Vi har vært på verksted og styrt og ordnet med bil, lamper, luftfilter og batteri i dag, og det frister stort med lunsj og kaffe nå.

Har dere det fint? :)

QUICHE MED PURRELØK OG PANCHETTA

Quiche er så godt! Og noe vi har ganske ofte. Vi blir egentlig aldri lei, også er det ganske lettvint å lage også så bonusen veier opp for tanken om å lage butterdeig. Supert til barseltreff, venninnekvelder, lørdagslunsjer eller bare noe godt for to. Så trenger du et tips til hva man kan servere når man får besøk kan du absolutt fortsette å lese.


Du trenger: 1 pakke panchetta, 2 purreløk og 1 bunt bladpersille. Ca. 100 gr smør, fløte, 4 egg, parmesan, ca. 200gr mel og litt vann og en ildfast form.

Fremgangsmåte: Lag en butterdeig av smør (ikke smeltet) og mel. Tilsett litt mer mel enn smør og kna til du får en deig (tilsett gjerne litt vann for å få riktig konsistens). Legg deigen i en plastpose og legg den i kjøleskapet i ca. 20 minutter (dette for at den skal modnes litt og bli enklere å håndtere). Smør en ildfast form med litt olivenolje og form eller kjevl deigen til en tynn paibunn ca. 1 cm tykk. Legg den over i den ildfaste formen og forstek bunnen på 200 grader i ca. 10-15 minutter til den blir gyllen i fargen (her må man bare følge litt med for å se hvordan hver enkelt ovn oppfører seg).


Hakk purreløk og panchetta i små biter og stek først panchettaen i litt olivenolje i ca. 3-4 minutter før du tilsetter purreløken og steker det hele sammen i ca. 4-5 minutter (på 7 av 10 varme på platen) til purreløken blir litt karamelisert (litt glassaktig). Bland dette sammen med 4 egg i en bolle og tilsett grovhakket bladpersille og litt mindre enn 1 dl fløte. Rasp også over en håndfull parmesan. Blandingen helles over i den ildfaste formen hvor bunnen er ferdig forstekt. Dekk overflaten med et tynt lag finrevet parmesan og stek videre på 200 grader i ca. 20-30 minutter.


Serveres med f.eks en tomatsalat til, litt olivenolje og balsamico olje og noen basilikumblad.

Vi laget Quiche forrige søndag faktisk. Vi fallt for fristelsen da vi var innom fruktboden på slemdal og skimtet panchetta og verdens største parmesanbit. Da måtte det bli quiche. Så hvorfor ikke lage en quiche til helgen? En søndagettermiddag etter at kalde kinn og fingre har vært ute på tur er det veldig godt å komme inn igjen til denne.

Introducing MR. SINDRE HELGESEN

Å sette seg ned i frisørstolen og vite at håret er i trygge hender er den beste hårfølelsen man kan ha. Jeg er ikke velsignet med veldig tykt hår, og min store hårluksus innimellom er en ordentlig føn hos en god frisør. Nærmere sagt Mr. Sindre Helgesen. En skikkelig old school blowout uten for mye stive produkter og med et effortless volumresultat. Og når den lille valpen Truls er med på jobb også får jeg nesten lyst på hund i tillegg.


Jeg elsker oppdelingen i fønen og hvordan både luggen og resten får en ekstra snert i seg. Siden lille Truls kom inn i bildet har Sindre flyttet stolen sin fra Aker brygge opp igjen til Majorstuen og jobber nå på frisørsalongen Syndikatet i Vibes gate her i Oslo. Han har tidligere jobbet på bl.a Cancam, Alf og Jan Thomas studio. Han er flink til alt, og bedre enn alle andre på føn. Så om noen er på jakt etter et godt frisørtips trenger dere ikke å lete lenger :) En annen føn han gjorde på meg i sommer kan dere f.eks se her. I dag kjørte vi bare en helt casual look, men med det lille ekstra volumet jeg ikke får til hjemme selv. Men det beste med en god føn er at den holder i flere dager, og det blir ikke bedre enn det!

Jeg smelter i tillegg helt av lille veloppdragne Truls.

ET HVERDAGSANTREKK FOR HAN OG HENNE

God morgen! Eller, denne tiden har vel blitt mer å regne som formiddag i løpet av det siste året. Det er nydelig vær, en nydelig dag og jeg skal endelig endelig endelig få kommet meg til frisøren litt senere, noen måneder for sent men da blir det jo bare ennå bedre når man først kommer seg dit. Dobler opp med en stor clutch og en litt mindre, blå hatt og favorittkåpen i ull og kamelfarge. Min kjære i en gammel 90-talls duffelcoat og casual ullcardigan fra H&M fra noen sesonger tilbake. En duffelcoat og en ullcardigan lever bortimot evig.


Det er forresten veldig gøy når dere kommer med tips eller ønsker for innlegg, så det må dere bare fortsette med :)

Ha en herlig (tirs)dag!

HVA BØR MAN HA I EN BASISGARDEROBE?

For en liten stund siden var det noen som spurte meg om hva jeg tenkte om hvilke plagg som burde ha plass i en basisgarderobe. Jeg er vel muligens ikke rette personen å stille dette spørsmålet da jeg føler at jeg er en vandrende basisgarderobe. Jeg mikser stort sett bare alle grunnplaggene jeg har til de faller fra hverandre og har vel aldri hatt en basisgarderobe i bunn med noen faste ting, og en annen garderobe ved siden av. Men i min garderobe er det noen plagg og kombinasjoner jeg ikke hadde klart meg uten.


1. Denimskjorte og kombinasjonen denim on denim

2. En tweedblazer.

3, 4 og 5. En hvit bluse med detaljer, en kamelfarget ullkåpe og et par skinnbukser.
6. Lang cardigan i ull med mønster og farge.
7. Et skjørt som man kan pynte opp eller ned alt etter humør og anledning.
8 og 9. En sort jumpsuit og en mørk smokingblazer.
10. Et sort skinnskjørt.
11 og 12. Et stripete skjørt og en flanellskjorte.
13. Boyfriend jeans
14. En little black dress i elastisk materiale som kan brukes både under en graviditet og etter. 15. En mørkeblå blazer.
16 og 17. En mønstrete kjole og en bikerjakke.

Disse plaggene går igjen og igjen her inne, og karusellen går rundt og rundt. De aller fleste plaggene har feiret runde år allerede og de nyeste har også lagt sine spor i samlingen. Om man klarer å styre basisgarderoben sin litt bort fra sort og hvitt har man litt mer å gå på når det gjelder miksingen også. Farger og mønster er jo så fint sammen, og kan gi helt nye antrekk når de blir satt sammen på forskjellige måter. Jeg er en ordentlig jeansjente, og når man har funnet sine perfekte par så har de en tendens til å bare bli. Men de kan også få litt nytt liv med andre sammensetninger av skjerf og lag på lag. Jeg tror på det å finne sin stil og være tro mot den uansett om den er trendy i øyeblikket eller ikke. Bruk heller moten til å bli inspirert til å prøve ut trender med ting man allerede har i skapet, på den måten finner man fort ut av om skal gå for det litt mer trendy eller la være denne gangen og vente på neste buss :) 

 

Hva er favorittene i din (basis)garderobe?

WEARING THAT ROBE ALL DAY LONG

Jeg merker at jeg setter i overkant mer pris på denne søndagen i forhold til forrige ukes syke. Ingenting er vel finere enn late starter på ukens siste dag? Å krype tilbake i sengen med vått hår etter en lang dusj og en god frokost er toppen av luksus og søndagslykke. Og når det kommer pittesmå føtter løpende etter deg og skal være med så smelter man helt. Søndagen er i gang og batteriene er i ferd med å bli fulladet til neste uke. Happy weekend!
Hva vil dere forresten ha innlegg om i uken som kommer? :)

POSJERTE EGG


Enkelte ganger våkner jeg til søndagsfrokoster lik de man får på de fineste hotell. I dag var en slik dag, med røkelaks og posjerte egg, toppet med hjemmelaget hollandaise. For en herlig søndag! Men hvordan lager man posjerte egg? Det er slett ikke så vanskelig som man skulle tro, det krever bare litt timing. Og posjerte egg må jo være en super ting å kunne ta frem om man f.eks skal imponere litt på familiekjøkkenet til jul ;)

FREMGANGSMÅTE: Et lite triks er å temperere eggene før man skal bruke de. Legg eggene du skal bruke i en bolle med lunkent vann i noen minutter for at de ikke skal være alt for kalde om de kommer rett fra kjøleskapet. Kok opp vann i en stor kjele. Når vannet koker tar du en tresleiv (eller noe annet å røre med) og rører rundt og rundt til vannet slutter å koke (spinn vannet godt rundt, for da får man høy temperatur på vannet uten at det koker). Om du ser nøye på bildene ser du at det koker mindre og mindre. Når vannet er akkurat under kokepunktet heller du forsiktig eggene over i kjelen. Eggene beveger seg rundt og rundt og blir innpakket i seg selv. Etter et par minutter har du perfekte posjerte egg.Prøv! Det er jo så godt med posjerte egg en gang i blant. Og det er helt himmelsk sammen med røkelaks og hollandaise. Jeg har oppskrift på hollandaisen også, men oppskriften på den sausen kan dere jo få en annen dag om dere vil.Fikk dere lyst til å prøve? Det er alltid veldig gøy med en tilbakemelding om noen tester ut hjemme :)

REGNJAKKE

Nostalgien strømmer på med gult regntøy fra barndommen. Lørdag er lik en liten pause i uken, med god mat og godt selskap, og varme kopper med te og kaffe. Men i helgene så er det nesten alltid tåke! Tåke og dårlig lys. Men sånn er det, nå blir det sikkert snø på bakken fremover og lysere av den grunn. Jeg føler dagen er over klokken 16 når lyset forsvinner, og trettheten kommer fort snikende om kaffekoppen er langt unna. Jeg ville bare innom og ønske dere en herlig helg og si at gult er kult.

Jeg kan ikke noe for det, men jeg elsker denne gule regnfrakken. Regn er lenger ingen hindring. Neste uke har jeg lovet meg selv å bli en bedre og mer strukturert utgave av meg selv igjen. Jeg krysser fingrene for at jeg klarer å gjennomføre. Strukturtips mottas med takk ;)

BARNEHAGETILVENNINGHer i huset dyttes alt som dyttes kan. Rundt i ring og så tilbake. At han var det mest aktive barnet barnehagen hadde sett måtte vi bare smile av. Det visste vi jo. Leker er ikke helt tingen, det blir for kjedelig sier han. Det skal helst løpes, bankes, dyttes og løftes. I ett, uten pause. I følge arbeidslivstelefonen har man krav på permisjon med lønn i tre dager i forbindelse med barnehagetilvenning. Vel, vi har faktisk brukt 3 uker på å knekke barnehagekoden, og et til slutt slitt og noe nervøst barnehagemammahjerte fikk heldigvis se en blid og fornøyd liten barnehagegutt denne uken. Jeg er ikke veldig stresset for slike ting og gjør som jeg får beskjed om, men da de første dagene gikk superfint og resten ikke, så får man jo lyst til å rive ut hjertet sitt når leveringsgråten begynner allerede på veien til. Han er jo så liten! I enkelte øyeblikk tenkte jeg at jeg aldri kunne begynne å jobbe igjen! Og når man føler man må teipe telefonen sin fast til seg selv for å være helt hundre prosent sikker på at man hører om det ringer fra barnehagen, og være klar på et øyeblikks varsel om å komme å hente så blir man lettere oppjaget innvendig. Så det var en lettet mamma som avsluttet uken med to fine han-knakk-koden-dager.Den sosialiseringsprosessen det å begynne i barnehagen er, er en stor omveltning både for barnet og foreldrene. Det er nye rutiner som skal på plass og sitte om morgenene, og denne morgentiden har plutselig fått en helt ny betydning. Dårlig samvittighet er bare forordet for klumpen som kan sette seg i halsen og magen når man skal begynne med barnehagetilvenning, og man føler seg som verdens verste mor fordi man forlater barnet sitt, samtidig som man skal smile og vinke når man går. Der og da er det ikke fornuften som styrer desverre, det er mammafølelsene som herjer der inne. Men fornuften titter heldigvis frem igjen når man kommer ut i frisk luft etter at man for tredje gang på rad har gått ut og innsett at man fortsatt har de blå skoposene på. Jeg må le av hvor mye følelser som ubevisst har gått inn i disse ukene, og over hvor godt det var å komme å se en liten gutt trippende rundt, som nesten var for opptatt til å være med hjem på fredag. Vi er i gang!

Jeg har plukket med meg noen gode råd på veien til barnehagestart:

- Bruk god tid sammen med barnet de første dagene til å bli kjent med barnehagen, de ansatte og hvordan alt fungerer (bruk f.eks denne tiden til å lære deg navnene på de andre barna i barnehagen). Avhengig av både alderen til barnet og individuelle forskjeller, vil man kunne oppleve at noen barn slår seg til ro med èn gang, mens andre bruker litt lenger tid på å bli trygg. Spør og bli kjent med hvordan de som jobber i barnehagen liker å gjøre ting, og hør på tips og råd som de har god erfaring med fungerer. Fortell gjerne om hvilke forventinger man har og hvordan man ser for seg hverdagen når den lille er godt innkjørt.

- Finn en rutine for hvordan du skal gjøre det når du skal ta avskjed med barnet, og hold deg til denne rutinen hver dag selv om barnet gråter. Vær trygg men bestemt.

- Pakk med en god og variert niste som du vet barnet liker.

- Om barnet gråt da du gikk kan du ringe til barnehagen etter en stund og spørre hvordan det går. Det letter veldig på et sårt mammahjerte å høre at alt er i orden.

- Prøv å let etter fornuften om eller når den dårlige samvittigheten melder seg. Minn deg selv på at dette bare er for en liten periode og at det vil bli bedre. En mamma som har det bra er en mamma som er glad.

- Har man mulighet til det kan et tips være å holde resten av kalenderen og hverdagen til barnet litt rolig rundt barnehagestart, for det er mange inntrykk som skal fordøyes for den lille. Har man planer om å f.eks begynne med smokkeslutt i forbindelse med barnehagestart kan det være lurt å utsette dette og andre omrokkeringer i hverdagen til barnet er trygg i sin nye barnehagehverdag.

- Snakk med barnet om hvordan det har vært i barnehagen når man henter, og vær interessert. Har man klart å lære seg navnene på de andre barna i barnehagen så vil det gjerne føre til at man blir mer engasjert, og det vil være enklere å snakke med barnet om den nye hverdagen.

- Har man mulighet til det kan det å planlegge korte dager for barnet i en periode i oppstartsfasen være en positiv tilvenningsteknikk.

Å GJØRE EN (BITTE)LITEN INNSATS

I dag følte jeg det var min tur å være superwife, sånn for en gangs skyld en fredagskveld. Siden vi var syke hele forrige helg og langt ut i uken, fikk vi aldri den fine helgepausen man som voksen har lært seg å lengte etter og drømme om gjennom ukedagene, og min kjære fortjente så å komme hjem til en happy wife og en happy baby, til duk og dekket bord, og til høye stettglass ved siden av tente stearinlys. Og til en kjæreste som hadde gjort en to-minutters innsats ved å skifte fra løst og ledig barnehagetøy til en enkel topp og lipgloss på leppene. Jeg har stor tro på det å skille dagene litt fra hverandre, og å markere små ting i hverdagslivet. Og på det å gjøre en liten innsats for ingen andre enn sin aller kjæreste en helt vanlig fredagskveld. Det skal nesten ingenting til, og det er det som er så fint.


Årets første pinnekjøttmiddag var som forventningene tilsier fantastisk godt. Jeg gleder meg til flere slike middager fremover, for det er virkelig noe eget med denne minnerike salte smaken. Det er helg og jeg skal krype inn i en varm armkrok.

Happy weekend vakre mennesker <3


OBAGI UKEOPPDATERING UKE 9

Da var det på tide med ukens obagioppdatering. Jeg kan ikke tro at det har gått 9 uker allerede! Denne uken har jeg faktisk jukset for første gang, med å ha to netter uten å bruke tretioninkremen, siden jeg skulle bli sminket av Max Factor for å lage en videotutorial på onsdag og makeupartisten deres skulle ha et litt bedre underlag å jobbe med. Så det går også an om man f.eks skal noe spesielt og har lyst til å ha muligheten til å sminke seg som vanlig i julehøytiden som kommer. Da kan man altså kutte behandlingen en natt eller to, bruke fuktighetskremen til obagi etter rens og vips så har man en sminkeklar hud. Jeg får mange spørsmål om dette med sminke og Obagi, men akkurat det tror jeg faktisk er verst før man har begynt på kuren! Da tenker kanskje mange at det blir veldig vanskelig å kutte ut det daglige skjønnhetsritualet, men man blir fort vant til det, og når man ser resultatene komme så er det faktisk mange ganger jeg har droppet å kutte ut behandlingen selv om jeg skal noe, fordi jeg har lyst å bare kjøre på nå som jeg er på kuren og ikke har lyst å kaste bort tid ved å ta fri.


Denne uken har jeg knapt nok flasset (det kan jo også være pga av mine to dager med opphold), og bildene i dag er tatt på morgenen før huden er renset. Rødheten forsvinner mer og mer og aknearr har forsvunnet helt. Jeg ser stadig en forbedring i hudstrukturen, og det å gå uten sminke forbinder jeg nå stort sett bare med å se trøtt ut, for huden blir jevnere og finere for hver uke, og små akneutbrudd som kommer innimellom forsvinner fortere. Nå er det ikke noe problem å bruke hverken rouge eller øyensminke, så jeg er spent på de neste ukene og hva de vil bringe med seg. Så som jeg har sagt før, kommer du deg over de første 6 ukene blir det mye enklere etter det. Og dropper du å jukse går jo det mye fortere også.

Jeg tenkte jeg kunne si litt om produktvarighet denne gangen. Etter 9 uker har jeg fortsatt en god del igjen av rensen fra Zo Skin Medical, serumet virker som det knapt nok er rørt (bruker to lette pump hver morgen), og det er det samme med Therapeutic lotion (bruker en liten mengde etter behov direkte på problemområdene) og øyekremen. På 9 uker er dette min tredje tretioninkrem (laveste prosent 0,025%), så det er den og blenderen (som man mikser sammen) det går mest av, men jeg er fortsatt på min første flaske med blender og har en god del igjen der også. Så jeg er positivt overrasket i forhold til produktbruk og hvor lenge produktene varer. Dette er bonusen med å få en skreddersydd obagikur for akkurat sin hudtype. Får du kyndig veiledning kan du få en blanding av kun de produktene du faktisk trenger i stedet for å utsette både lommebok og hud for et opplegg man kanskje ikke har behov for, eller som gjerne ikke vil være i samsvar med de forventingene man har for hvordan det vil oppleves å være på en slik kur, og det man forventer å se som resultat både underveis og til slutt. Jeg anbefaler jo selvsagt dyktige Silje Austnes, som virkelig vet hva hun snakker om.


Ps: om du vil se de andre ukeoppdateringen mine på obagi kan du enkelt google osloinchanel+obagi uke samt tallet på ønsket uke.

GULLBUKSER OG MYTER OM BÆRESELER

Dagens i gullbukser. Jeg kan ikke noe for det, jeg elsker disse litt rare gullbuksene fra bikbok, og kombinerer de gjerne med ullstrømper, brune hansker og en mørkeblå ulljakke. Blått kan man ha til alt! Det må være den desidert mest praktiske fargen på skalaen.
Vi begynte dagen på samme event i dag, og det er jo veldig hyggelig å snike inn litt tid sammen på morgenen en helt vanlig torsdag! Min kjære har avlivet myter om bæring av babyer i bæresele etc. fra et faglig standpunkt, og da jeg la ut et bilde av han i aksjon på instagram tidligere var det flere som kommenterte at de gjerne kunne ha tenkt seg et gjesteinnlegg fra han om dette. Er dette noe flere kunne ha tenkt seg å høre litt mer om? Jeg lover ingenting, men om det er et tema som kanskje andre vil vite litt mer om så kan jeg jo gi kvinnelist et forsøk og prøve å overtale han..

HVORDAN LAGE SMILENDE EGG

Jeg må si meg veldig heldig som får smilende egg til frokost en gang i blant. Egg kommer ofte, men av og til kommer de med en ny vri. Jeg skjønner ikke hvor han tar det fra, eller hvor energien på kjøkkenet kan kopieres. Det sies at veien til en manns hjerte går via magen, men jeg kan si at det stemmer den andre veien også. Det er ikke slutten av uken helt ennå, men det er aldri for tidlig å begynne å tenke på frokost på sengen til helgen er det vel? Det er mange som ikke liker det, men jeg vil tippe at ganske mange gjør det også. Det lureste for å få til frokost på sengen er nok å gå foran med et godt eksempel selv.. så kan søndagen overlates til den andre.

Men hvordan lager man smilende egg, som er halvveis hardkokt med bløt plomme? Nå var disse eggene litt store, så man må se an størrelsen litt, men trikset er å koke de i ca. 7 minutter (egget er med fra start og du begynner å ta tiden når det har begynt å koke). For å avslutte kokeprosessen kjapt legger du eggene over i en skål med is og vann. Da blir de smilende og veldig gode.

En perfekt frokost-på-sengen-oppskrift tar ca 10-12 minutter å lage: Smilende eller hardkokte egg på godt brød, over majones og med litt salt og pepper og kanskje en tomatskive eller et par blad basilikum på toppen om man har det for hånden. Men om man ikke har det lover jeg at det holder i lange baner med brød egg og majones. Mens eggene koker gjør du klart brød og drikke, og blander litt forskjellige bær ca. halvfullt i et glass. Sett med en liten gaffel i glasset. Favorittmiksen min er jordbær, blåbær og bringebær, men både rips og bjørnebær er nydelig til frokost. Har du ikke bær hjemme så har du kanskje klementiner for tiden? Eller skjær noen fine eplebiter eller bananbiter. Det er tanken som teller, og man kommer langt med en plomme eller noen få jordbær ved siden av også. Server gjerne kaffe eller te som varm drikke til, og topp det hele med et glass eplejuice eller solbærjuice halvt om halvt med pellegrino og isbiter. Frokosten serveres på et frokostbrett og får den andre personen til å sette seg i øyeblikkelig takknemlighetsgjeld. 

Kanskje litt inspirasjon til en fin helgefrokost :)


Ha en nydelig dag!

TUTORIAL FOR MAX FACTOR

I dag har jeg vært på videoinnspilling sammen med Max Factor! Det er veldig morsomt å få være en av de som skal være med i en videotutorial for helt naturlig hverdagssminke fra Max Factor. De skal dele tips og triks for å finne riktig foundation og concealer, og viser bl.a litt teknikker for påføring. Jeg synes det er gøy å få sminketips selv, og jeg gleder meg til å se prosjektet ferdigsstillt. Da kommer jeg selvsagt til å legge ut den lille videosnutten her inne også, så kan dere kanskje få noen fine sminketriks til alle festlighetene fremover dere også.
Supernaturlig hverdagssminke med bare leppepomade på leppene, og om det blir for mye i hverdagen kan den jo brukes som base til fest, og heller plusses på med øyenskygge, eyeliner og ekstra rouge eller solpudder.

HJEMMELAGET LEPPESKRUBB

Jeg har ikke vært så snill med leppene mine i det siste, og de har gått for lut og kaldt vann spesielt disse siste dagene mens jeg har vært syk. Så når resultatet er tørre, og sprukne lepper er alltid en god leppeskrubb det beste middelet for å få myke og fine lepper igjen. Og du lager en fortere hjemme enn du rekker å tenke at du burde ha kjøpt en.


En teskje sukker får selskap av noen dråper olivenolje på et fat, og danner en grovkornet leppeskrubb. For å få en litt friskere smak dryppet jeg over noen dråper fra en klementinbåt. Fiks ferdig på null tid, og helt gratis. Ta du blandingen over på en liten krukke, så har du den videre også.

Ha en nydelig dag. Jeg skal prøve å få leppene i orden, for jeg skal nemlig på en litt artig innspilling i dag :) Stay tuned.

OPPSKRIFT KREMET BLOMKÅLSUPPE

Denne har jeg fått servert i dag. Rykende varm og absolutt en drøm av en kremet blomkålsuppe. Blomkålsuppe er vel noe mange forbinder med inngangen til høst og vinter, og noe mange har sin egen vri på. Denne er helt enkel, og uten noe ekstra i, men veldig lett å lage og alltid like god. Perfekt som både lunsjrett og forrett, og spesielt god om man kommer rett utenfra.

Du trenger: 2 blomkål, 1 crème fraîche, 1-2 terninger hønsebuljong, litt pepper og litt gressløk.

Fremgangsmåte: Kok 2 blomkål sammen med hønsebuljong i vann til de er gjennomkokt. Hell av vannet når de er ferdigkokt og bland inn 1 boks crème fraîche. Tilsett 1 dl vann og bruk stavmikser til du har en jevn blanding. Tilsett mer vann etterhvert til du får riktig konsistens. Denne blomkålsuppen er kremet og derfor ikke helt tynn, men om du vil ha den tynnere tilsetter du bare mer vann. Smak til med eventuelt mer hønsebuljong før du serverer. Serveres med kvernet pepper og litt gressløk på toppen, og gjerne litt godt brød ved siden av.


Her i huset har hverdagen senket seg, og det er igjen orden. Jeg gleder meg til å våkne i morgen og føle meg ennå mer som meg selv, og også til å få ny telefon! Å ikke ha telefon de siste dagene har vist seg å være mindre stressende enn jeg hadde forestillt meg, men logistikkproblemene er nok litt for mange til å kunne ha det å ikke ha telefon som et alternativ.

Ha en flott kveld!

Å BRUKE EN LANG CARDIGAN

For en helg! Og ikke en sånn åh jeg har hatt verdens beste helg desverre. Jeg hadde jo sett for meg, drømt om og innbillt meg at helgen skulle fylles med solstråler og avslappning, og at inspirasjonsbatteriene skulle lades, og bloggen fylles med nye innlegg. I helgen greide vi å bli syke begge to. Og ikke sånn jeg har hatt på meg for lite klær så jeg har blitt forkjølet syk, men sånn hvilket virus er det som har tatt over hele kroppen min syk. Så i dag er første dagen jeg er ute av sengen, og jeg klarer nesten ikke å sette nok pris på hvordan det er å føle seg sånn noenlunde som seg selv igjen. Ah, lykken i livet er den normale hverdag. Uansett om den kan være grå, så er det faktisk hverdagene jeg lever for. Det er de jeg er forelsket i, og det er de jeg ikke klarer å verdsette nok når jeg står der. Det vi har blitt enige om er den største overgangen med å få barn er nettopp det når man blir syk selv. Hvertfall når begge to blir syke og man har en superfrisk liten luring som ikke skjønner hvorfor ting ikke går like fort som han er vant til. Foreldre kan liksom ikke bli syke, det å være syk er et rett og slett et minne fra en svunnen tid. Men over til en veldig mye mer triviell og bloggrosa sak. En lang cardigan, perfekt for sesongen og perfekt for litt enkel farge. Go for it!// Cardigan og bluse bikbok/ boots bianco //

Jeg er ikke veldig høy, så slike lange ulljakker fungerer best for meg når jeg har litt høyde på hælene. Til deg som er litt høyere vil det funke like godt med noen kule flats som noen freshe sneakers til. Det er behagelig, varmt og godt, og verdens enkleste go to plagg om man fortsatt har lyst å gå med en litt skjør bluse under for å pynte opp litt.

Ikke nok med helgens hendelser som fortsatte over i ukens start, så greide lille ville (som jeg har blitt tipset om burde hete lille wille) å drukne telefonen min i potten sin som stod i dusjen og var full av vann i går. Du vet når du får noen til å ringe telefonen din fordi du ikke finner den, også vet du at den burde ha ringt men begynner å ane at det er noe muffens når det ikke kommer summetone en gang... det var da jeg skjønte at den var superdød og fullstendig druknet. Og når man skal kjøpe ny telefon og har klart å redde simkortet sitt og tenker fine tanker om at man vil være oppe og gå igjen på null tid, får man selvsagt beskjed om at de ikke lager den gamle telefonen din lenger (da må den eventuelt spesialbestilles) og at den nye ikke har mikrosimkort, men NANOsimkort. Jeg måtte bare le, selvsagt har det kommet en ny modell! Så da var jeg like langt og kan se langt etter både instagram og ellers kontakt med omverden til det nye nanokortet kommer i posten. Så jeg føler meg litt lettere naken og avskåret fra verden. Men jeg får ta den som en teknologisk pustepause. Jeg innser at jeg faktisk brukte ganske mye tid sammen med telefonen min..

Å VITE HVORDAN MAN ØNSKER Å VÆRE SOM SJEF

Jeg kan ikke tro hvor gammel jeg føler meg når jeg tar meg selv i å reflektere over hvor mye enkelte mennesker har hatt å si for veien videre i arbeidslivet, og hvor mye man kan velge å forandre seg gjennom årene. Som 18 åring var jeg voksen. Arbeidsmiljøloven som man av og til hørte store ord fra, var sort og hvit og til for å beskytte deg. Det var ikke noe som het å jobbe overtid, da skulle man hvertfall ha betalt for 15 minutter ekstra, og skulle man telle opp kassen etter stengetid var det riktig å runde av til en halvtime. For en fantastisk boble det var. Man hadde det gøy på jobb og man knivet om helligdagsvakter for de var best betalt. Man hvisket om lover og regler seg i mellom, og syns de med barn ble forfordelt. Hvorfor? Det var jo ikke vårt problem at de hadde fått barn. Det skulle være likt. Nå forventer jeg at det blir tatt hensyn til at jeg har barn. Om jeg ikke var perfekt så var alle svakheter og særheter akseptert og unnskyldt, og jeg hadde godtatt at jeg var en blyg, flink, arbeidsom og punktlig jente som alltid ville gjøre jobben riktig, og som ville ha en knute i magen til noen sa at det var gjort rett. Jeg visste det meste. Jeg hadde lest om kjærlighet, jeg hadde sett kjærlighet, jeg hadde hørt erfaringer fra liv jeg ikke hadde levd og trodde at jeg hadde oppskriften til å unngå å gjøre samme feil selv. Jeg trodde en familie var lik for alle, og tenkte ikke over at det familielivet man selv har hatt med lykkelige foreldre som alltid har vært et team, ubevisst har lagt spor i en selv for samme familieliv senere. Der og da var alt de gjorde og sa teit. Det slo meg som et slag i ansiktet hvor viktig rollemodeller er, og ikke minst at man må gjøre seg selv oppmerksom på hvilke forventninger man har til hvordan familielivet skal se ut som stor. Forventninger man ikke skjønner er forventninger før man møter et menneske som ikke har hatt det akkurat slik som deg selv og gjør ting på en annen måte. Men sånn skal det jo ikke være. Enkle hendelser man har gjemt og glemt for lengst har formet deg.

Jeg er ikke en av disse som visste hva de ville bli når jeg ble stor, jeg var flink i det jeg var flink i, og pugget alltid det jeg kunne en gang til i stedet for å terpe på det som var vanskelig. Jeg var yngst og hadde ikke et medfødt talent som kunne dyrkes frem. De flinke øvde selvsagt på det de ikke kunne før prøver, men for meg gikk det ned et jernteppe når jeg ikke forstod veien videre i matematikk. Jeg stortrivdes med matte når det kom til brøk og ligninger og følte på den fantastiske mestringsfølelsen det var å klare et regnestykke. Men det var ikke kult å være flink i matte, man skulle hate matte og klage over hvor dårlig man var, og det føyde seg fint inn i min unnskyldning og protest mot å i det hele tatt prøve å lære. Selv om læreren levde og åndet for faget fikk jeg gli alt for lett forbi da jeg bare sa ja på spørsmål om jeg forstod. Jeg var tekstbokflink og pugget kapitler på rams. Det førte til fine karakterer men ramsen var glemt neste dag. Jeg var flink, jeg målte alt i å gjøre ting etter boken, og responderte kun på ros og tok negativ kritikk som et personlig nederlag. Jeg fikk kjenne på en knute i magen som vokste i takt med frykten for å ikke gjøre ting riktig. Da var det bedre å ikke prøve på ting jeg visste at jeg kom til å ha problemer med å få til på første forsøk. Jeg måtte være trygg på at jeg hadde nok og riktig kompetanse før jeg prøvde. Unnskyld, kan jeg vise deg hvordan jeg tenker å føne modellen? Ja, det er riktig. Jeg fønte og fønte men rotet meg bort i mørke tanker om at jeg ikke helt visste hva jeg gjorde, og hadde for lengst mistet fullstendig oversikten fordi jeg ikke var strukturert nok til å faktisk følge teknikken, og stod der med en klump i magen og tenkte at nå ser de at jeg egentlig ikke kan det! Det var enklere å begynne på nytt. Jeg møtte på denne tiden en gutt som den dag i dag er den samme, uredd, stolt, gjør som han vil, ser det store bildet og tenker på sluttresultatet i stedet for veien dit. Han gjorde aldri lekser, han gjorde ikke oppgavene, han kom alltid for sent og han sov i timen. Men gutten kunne klippe en bob som en gud. Jeg kunne klippe en riktig bob og brukte 1 time på kanten bak før jeg turte å vise den frem og magen knøt seg fordi jeg følte at det aldri ble bra nok. Vi ble begge valgt ut til de plassene man knivet om. Jeg visste ikke at man kunne skille personlig og jobb, og det viktigste i livet var å gjøre jobben helt riktig. Den dag i dag får jeg blackout bare ved tanken på hoderegning, og det å tenke utenfor boksen var lenge bare et uttrykk jeg hadde hørt om men som det skulle ta lang tid å forstå. Det var jo ingen som hadde fortalt meg at det store bildet var viktigere.

Jeg var 19 år og hadde lenge drømt om å jobbe i butikk ved siden av skolen. Det så så utrolig kult ut. Jeg måtte i tillegg finne en løsning for å spe på skolestipendet. Men var jeg bra nok for denne jobben? Jeg hadde jo ingen erfaring å sette på arbeidssøknaden og jeg fyllte opp med evner som arbeidsvillig, punktlig, en man kan stole på og en som drømmer om å jobbe i butikk. Det var ubehagelig å skryte av egne evner, og jeg brukte de ordene jeg så gikk igjen i andres søknader. Det var sant, men også litt vanskelig å tørre bruke disse store ordene for å beskrive meg selv. Var jeg så bra som jeg utgav meg for? Unnskyld at jeg er til men kunne du tenke deg å vurdere meg? I dag hadde jeg satt opp ord som arbeidsnarkoman under dårlige egenskaper, fordi det er en positiv egenskap for sjefen. Jeg hadde skrevet at jeg var personen å satse på og at de kunne slutte å lete med en gang fordi jeg ville gjøre den beste jobben.

Jeg holdt klamt rundt brevet med innkalling til intervju og håpte at det faste håndtrykket som jeg hadde lært så tidlig skulle være tørt og ikke klamt. Jeg måtte ha med bevis for at jeg hadde blitt innkallt til intervju i tilfelle jeg ble stoppet i døren. Dette tar jeg meg selv i å gjøre den dag i dag. Jeg hadde på meg et par dieselbukser som jeg hadde lånt av en venninne, de var litt for store og hadde frynser på siden, men de var like til hun ene i spice girls, og jeg følte at jeg var så kul som jeg kunne. Jeg var ikke helt fornøyd med toppen under den gule strikkejakken, men det fikk heller være. Jeg hadde knæsj gule spisse sko som jeg hadde lånt fra søsteren min. De var fra Bianco men var kjøpt i trondheim og jeg visste at de ikke hadde de inne her. Det første hun ser er skoene, og jeg får øyeblikkelig et bonuspoeng for at jeg har valgt rette sko. Jeg kjenner knuten i magen gi seg litt og bobler inni meg av de fine ordene hennes. Mitt første møte med et jobbintervju er akkurat slik som jeg har sett for meg. Hun er sjef, hun er vakker, høy, vennlig og interessert. Hun går med kule sko som jeg ikke skjønte var kule før jeg så de på henne og hun utsondrer en klassisk vennlig stil som viser seg å være henne som menneske. Jeg har klamme hender og prøver å svare riktig på spørsmålene. Hun var ikke sjefen sjefen men hun var den sjefen jeg forholdt meg til. Jeg prøver å unnskylde min manglende erfaring med at jeg lover å gi alt og jobbe hardt om hun bare gir meg en sjanse. Jeg husker ikke resten, men mens jeg forbereder meg på det verste mens hun snakker, og gjør meg klar til å motta beskjeden om at jeg ikke er riktig med et smil hører jeg i det fjerne at det er meg hun vil ha. Meg? Er det sant?

Hun vet det sikkert ikke, men denne dagen gav hun meg den aller viktigste følelsen av indre lykke og tilfredshet man trenger som fersk arbeidssøker. Hun gav opphav til den lykkefølelsen man bare kjenner på noen få ganger i livet. Den brusende stoltheten når man har stått på eksamen, fått beskjed via brev om at man har fått drømmejobben, den følelsen man kjenner på når man blir ropt opp som ferdig utdannet, og får lov til å tre inn i de rekkene som beskriver hva man er og hva man kan. Utdannelse er fantastisk. Det er fantastisk å være noe. Man har opparbeidet seg en rett til å si at man kan noe. For man kan jo ikke si at man kan noe når man ikke er noe. Det går jo ikke an å tenke utenfor boksen. Denne første jobbfølelsen og ønsket om å mestre, la grunnlaget for at en litt utrygg men villig 19 åring kunne lykkes i arbeidslivet. Mens 19 åringen kun tenkte på seg selv og hvor heldig hun hadde vært, fikk sjefen noe tilbake. Hun fikk en ivrig sjel som levde på mestring og oppmuntring, og som med litt jobb kunne formes slik hun ville. Jeg hadde i dag selv sett etter den ene håpefulle 19 åringen, som kanskje er litt keitete, men som så gjerne vil. Og kan, hun vet det bare ikke selv ennå. Mitt første møte med arbeidslivet og sjefen oppfyllte de forventningene jeg hadde fra skole og hjem om hvordan det var i arbeidslivet. Hun viste meg hvordan en sjef skulle være. Hun var vennlig og gav tydelige beskjeder. Hun var interessert men distansert. Hun gav meg en oppgave i stedet for direkte kritkk, og utsondret forventninger som jeg ønsket å oppfylle. Hun gav meg utfordringer som hun visste jeg kunne mestre, og viste meg hvordan man jobber når man elsker det man gjør. Jeg fikk se på nært hold at lønnen ikke alltid henger sammen med arbeidsinnsatsen, og at man ikke alltid kan spise matpakken sin presis klokken 12. Men hun fikk det å ha så mye ansvar til å se så kult ut.


Jeg fikk nok litt sjokk da jeg fant ut at ikke alle sjefer er like. Siden har jeg møtt på dyktige, interssante, spennende og krasse sjefer. Jeg har møtt de som hersker med makt og ikke samarbeid, og de som man aldri vet hvor man har. De som vil deg vel og de som ikke ser deg. Den dagen jeg knakk koden om å skille privat og jobb var den dagen jeg innså at jeg hadde lagt ned for mye betydning i hvem jeg var for andre. Når man sier hei i døren og knapt nok får et blikk tilbake er det ikke deg de har noe i mot. Da tenker de kanskje på alt de ikke ble ferdige med i går, på busdjettet fra i fjor som de må slå, på husleieforhandlingen som ikke går så bra, på hvordan de skal klare å bli ferdige med alt som skal gjøres og på hvordan de skal rekke å hente i barnehagen eller på skolen til riktig tid. Men jeg lærte mest fra denne ene første. Det er slik jeg ser for meg at jeg ville ha prøvd å være som sjef. En som holder stresset utenfor, og som ser deg. Fra de andre har jeg valgt å lære meg å takle situasjoner på best mulig måte. Jeg har valgt å utbedre egenskaper som er viktige for å trives i arbeidslivet. Jeg har lært meg å fjuske ved å tilnærme meg en situasjon ved å se an humøret. En absolutt fin teknikk å kunne både på jobb og privat.

Det har ikke blitt så mye penger på veien, men jeg lært mye og jeg har nyttig arbeidserfaring å skilte med. Da jeg traff mannen min fikk det å tenke utenfor boksen endelig en betydning. Klart man kan gjøre ting man ikke kan, det er jo bare å prøve. Det at jeg denne uken møtte meg selv i døren som ansikt på et bord i samme butikk og på samme steingulv som jeg gikk på som 19 åring, betyr ikke at jeg vært flink eller gjort noe riktig. Det betyr ikke at jeg har landet eller at jeg har utrettet noe. Men det er litt kult. Og av og til trenger man bare å gjøre noe som er litt kult.

 

:)

OBAGI OPPDATERING UKE 8

Jeg har jo helt glemt av ukens Obagioppdatering! Jeg har vel blitt så vant til å være på denne Obagikuren nå at jeg ikke tenker så mye over det. Men sånn har jeg stort sett sett ut den siste uken, sminkeløs og litt rød her og der. Det er ikke akkurat glamorøst å være på en slik kur, men denne uken har huden spesielt rundt øynene på begge sider blitt helt fin, og den er nesten ikke tørr lenger. Så noen dager har jeg har prøvd meg frem med litt eyeliner og øyenskygge, og det har gått helt fint. Jeg måtte le da jeg på mandag (med alle disse tingene på) fikk høre at jeg så så opplagt og fresh ut. Har du gjort noe spesielt eller?
Hormonsyklusen går sin gang hver måned, og selv en Obagikur kan ikke garantere at man aldri vil få noen utbrudd i blant. Men bonusen med Obagi er at de tørker inn mye raskere og forsvinner på et par dager. Jeg har vært litt ekstra tørr på leppene denne uken, og merket at det ikke har vært like lett å holde de i sjakk. Det har sikkert mye å gjøre med at det har blitt kaldere ute, og at jeg ikke har vært like flink å ha en leppomade i nærheten.Jeg tenkte jeg skulle dele et tips som jeg selv fikk her inne da jeg begynte på Obagi. Spesielt helt i starten (de aller første ukene) så begynner man å flasse mye. Huden blir tørr, og begynner å løsne i store flak, og det er lett å falle for fristelsen for å dra av de tørre flakene med neglene eller en pinsett. Siden huden blir veldig tynn når man holder på med en slik kur så er faren for at man drar av for mye hud altfor til stede om man gjør dette, og man kan ende opp med væskende sår. Jeg har vært veldig forsiktig med å ikke gjøre dette, og har sluppet unna både fristelsen og handlingen. Fukt heller ansiktet godt, og masser forsiktig bort den tørre huden i stedet, uten å skrubbe eller rive. Det fungerer veldig fint, og etter ca. 6 uker er man over det verste.

De andre ukeoppdateringene mine på Obagi finner dere her: uke 1, uke 2, uke 3, uke 4, uke 5, uke 6 og uke 7.

 

Hvordan går det med dere andre på Obagi?

MINE BIANCOFAVORITTER

Say whaaat, det er jo meg jo! Jeg skal innrømme at det er veldig rart å gå inn i en butikk og møte sitt eget ansikt, men det er også veldig gøy! Alle favorittene mine fra Bianco står på rad og rekke, og jeg har plukket ut fornuftige og kanskje noen litt mindre fornuftige modeller. Men alle er veldig gode å gå med, jeg har nemlig nesten alle i min egen kolleksjon her hjemme ;)

Jeg elsker sorte lave flats, og disse er så fine med den blanke sølvstripen sin foran. Fine til jeans, og til shorts når våren og sommeren kommer igjen neste år. Om man fryser på bena kan man jo f.eks ha et par fargede strømper på seg, så blir man litt fargerik selv med jeans. Det jeg mener er sesongens absolutte must er ankelstøvletten med flettet skinn bak, som jeg viste dere i går. Den er to die for, og så god å gå med selv med litt hæl. Jeg har bodd i de siden de kom på foten. Jeg sikler også på disse rødlillla lave bootsene, for en herlig farge!Det er veldig gøy å stå fremme i den fine Biancobutikken i Torggata i Oslo, og en av de søte jentene der var så snill at de knipset et bilde av meg foran bordet mitt. Jeg er supercasual i klesveien om dagen, for her går det bare i jobb og barnehageventing.

Så dere noen favoritter dere likte?

SESONGENS ANKELSTØVLETT


Den er helt perfekt. Dette er en av mine favoritter som jeg har plukket ut som Bianco Fashion Army officer, og akkurat nå står både disse og 5 andre Tinefavoritter fremme nesten helt med en gang du kommer inn i den fine Biancobutikken i Torggata her i Oslo. Jeg må innom i morgen og knipse noen bilder, for det ble så fint! Jeg er så stolt over å ha fått velge mine helt egne favoritter fra Bianco, og denne ankelstøvletten er bare en liten smakebit på alt det fine jeg har plukket ut. Skinnet får meg til å tenke litt Bottega Veneta, og jeg synes både helhøyden og de fine gulldetaljene gjør alt. Den perfekte ankelstøvlett fremover både til jeans og til festkjoler.

Og Ps: de er innmari gode å gå med!

5 FORSKJELLER PÅ MAMMA OG PAPPA

Jeg må le, det er virkelig forskjell på mammaen og pappaen i dette huset. Jeg hadde ikke tenkt så mye over det før barnehagestart, men måtte le da jeg tok meg selv i å innse at det er et mønster i forskjellene, og at de gir seg til uttrykk på eksakt samme måte i forskjellige situasjoner. Om det er noe spesielt jeg tenker på spør du?


Forskjell 1: Min mann er ikke (eller har noengang vært) helt oppdatert på det som skal være med i en stelleveske. Det er ikke det at han ikke er interessert, men i stedet for å memorisere en håndskreven liste over ting og tang som det er lurt å ha med på tur (som jo stort sett er helt likt fra gang til gang), vil han aller helst bare ha muntlig beskjed der og da, helst beskjed i farten om hvor alle de forskjellige tingene ligger, og også hva den lille skal ha på seg. Dere ser hvor dette går om det mangler noe eller? ;)

Forskjell 2: Hva tar pappaen på den lille når han skal kles på om morgenen? Det som ligger nærmest selvfølgelig, uansett farge og fasong. Det spiller jo ingen rolle for babyen hva han har på seg ;)
Forskjell 3: Mamma henter i barnehagen. Hva spør du om da? Jeg spør selvfølgelig om hvordan det har gått, om han har spist matpakken sin, om han har hatt det fint eller om han har vært lei seg i løpet av dagen, om han har sovet og om det er noe han trenger av klær/utstyr som vi må ta med dagen etter. Pappa henter i barnehagen. Hva spør du om da? Skal jeg spørre om noe? Han er jo så glad for å se meg, jeg kler på han jeg også leker vi hele veien hjem :)

Forskjell 4: Babyen har ikke på seg lue. Pappa: Men jeg synes det er så varmt jeg, da må jo han også være varm. Jeg dør av hvor ofte dette skjer, han tar jo selvfølgelig på han lue, men dere vet kanskje litt om hvordan mammaer har et litt annet forhold til det å være varm selv i motsetning til en liten baby som gjerne sitter helt stille i en vogn ;)

Forskjell 5: Mamma: du vet at det der ikke er en pysj? Pappa: hvordan skal jeg vite at det ikke er en pysj? Eh, den er i ull! (Og ikke sånn tynn ull, men sånn hei jeg er en dress som skal være over de andre klærne ull) Men den var jo så fin da, er du sikker på at det ikke er en pysj?

 

:)

Ps: Nå er forresten kommentarfeltet i orden! Alle kommentarene legger seg på riktig innlegg, så nå er det bare å kommentere i vei, jeg blir jo så glad for noen livstegn fra dere :)

VIL DU VINNE GLATTE LEGGER I ET HELT ÅR?

                                                                                                                                                                                                    annonse

Jeg vet ikke med dere, men jeg liker tanken på glatte legger. Selv nå på vinteren når de like ofte er gjemt under tykke strømpebukser, som bare. Det er nesten litt som pent undertøy, man føler seg så fin helt innenfra. Jeg synes alltid det er så mye bedre barberhøvler til menn, så jeg stjeler alltid både høvelen og pakker med blad fra skuffen på den andre siden på badet. Den som ikke er min, men som er så mye bedre enn min. Jeg har vært nysgjerrig på Shai høvelen lenge, siden det er den første med 6 blader som er laget for kvinner. Og vet dere, etter at jeg fikk prøve den får faktisk høvelen fra den andre siden av badet være i fred. Jeg får silky smooth bare ben etter et par minutter i dusjen. Men det beste av alt må jo være at jeg slipper å huske på å kjøpe med meg barberblad fra butikken, som jeg alltid glemmer likevel. Jeg vet ikke om de bruker brevduer, men disse bladene kommer rett hjem i postkassen! Du kan prøve Shai høvelen gratis ved å klikke deg inn på denne linken til Shai. Da får du høvel og to blad rett hjem, fri for frakt og kan teste ut selv. Og Ps: klikker du deg en gratis høvel hjem er du automatisk med i trekningen om et helt årsforbruk av barberblader! Det må jo være en veldig fin bonus :)

Jeg er en sucker for skjørt og kjoler med splitt, og når det er for kaldt til å bruke de ute, bruker jeg de inne. Ingenting er som litt glamour en helt vanlig ukedag. Jeg sier glamour, men egentlig er de like gode å gå med som pysjamasen, så det er en vinn vinn situasjon når de går stripete pysjamasbukser en høy gang og er like gode på. For å si det sånn så er det veldig godt isolert her hjemme, så det står ikke på varmen heller ;)

Lykke til :)

HIS AND HERS OUTFIT

Det har begynt å bli kaldere ute, og rim og frost kler skogsveiene. Jeg synes det er så godt og varmt med en vest over ull på denne årstiden, og slike har en tendens til å bli med ut over det meste igrunn. Dagens casual med en ullgenser over en grønn jumpsuit, og en enkel boblevest til. Dagens herreantrekk fikk også være med inn. Min kjære i trenchcoat i dag.
 // Hun i: genser og boblevest peak performance / jumpsuit asos / gamle sko aldo / gammelt skjerf/
// Han i: gammelt skjerf / trenchcoat gammel fra Filippa K / gammel cardigan fra Zara //


Helgen har vært fin, og vår lille er godt i seng allerede. Den timen fra 19-20 når stillheten senker seg og gulvet blir ryddet frem igjen fra dagens lekebonanza er litt magisk. I morgen er det ny og frisk start med barnehagetilvenning. Jeg har prøvd å legge alle planer på hold mens vi holder på med innkjøring, for en mest mulig smidig overgang for den lille. Så langt går det veldig fint. Babysteps er veien å gå.

Han skal lage middag, hun skal skrive uendelige lister over alt som skal gjøres denne uken. De gule post-it lappene har nesten tatt over kontrollen over den lille kontorpulten min, og jeg må seriøst begynne å stryke det som står på de én for en. Ha en nydelig kveld og en super start på uken i morgen tidlig!

 

Ps: nå jobbes det veldig med kommentarfeltet, og jeg håper og tror det skal være på plass i begynnelsen av neste uke. Da skal det også bli mulig å se hvor mange kommentarer det ligger på innleggene øverst ved overskriften :)

HJEMMELAGET HAMBURGER OG CHEESEBURGER

En perfekt helgerett er en saftig hamburger med ost eller bacon på toppen. Med salat, løkringer og tomater til, og kanskje noen traktkantareller nå på høsten? Følg med for oppskrift på hjemmelaget hamburger under.

Til ca. 4 hamburgere trenger du: ca. 500 gr karbonadedeig, 1 rødløk, 1 hvitløk, 1 egg, 1 chilli, en håndfull traktkantareller, 1 ss timian, pepper, og litt olivenolje for å steke i. Toppes med et par skiver hvitost og/eller bacon. Her i huset blir det alltid begge deler ;)
Fremgangsmåte: Hakk opp nesten en hel rødløk, og skjær til slutt opp noen løkringer for å ha oppå hamburgeren til slutt. Hakk opp 1 hvitløk og 1 chilli og legg alt (unntatt løkringene) i en bolle sammen med karbonadedeigen. Tilsett 1 egg, 1 ss timian og godt med pepper. Bland det hele sammen med fingrene til det blir en jevn blanding. Legg litt av blandingen i en hamburgerformer (en enkel rund sak med lokk til som lager disse fine rillene) eller form selv i håndflaten, og stek ca. 2-4 minutter på begge sider. Tilsett ost på hamburgeren om ønskelig og la denne smelte. Stek bacon og traktkantareller for seg og legg på disse til slutt. Hamburgeren serveres på ferskt brød, med salat, tomater og løkringer til, og med f.eks noen små skåler med majones og ketchup ved siden av. Dette går fort, og du har to hamburgere på under 15 minutter.
Siden vi er så heldig at vi bor i nærheten av Fruktboden på Slemdal her i Oslo, så er vi bortskjemte på matfronten og har alltid tilgang til gode råvarer. Også på søndager ;) Så om du bor i Oslo området kan denne lille boden anbefales på det sterkeste. De har altfor mye godt.

Bon appetit! Vi skal nyte hver vår saftige cheeseburger.

BRYLLUPET VÅRT

Det er litt rart å tenke tilbake på alt som har skjedd siden. På bildene er vi to, men på alle nye bilder er vi tre. Vi hadde ikke en bekymring i verden, men likevel føltes det ut som vi bar hele verden på skuldrene våre. Et bryllup kan være både magisk og mørkt, og mitt eneste råd på veien er å velge det man selv føler er rett. For skal man prøve å gjøre alle til lags kan man fort miste seg selv på veien. Vi feiret bryllup ved solnedgang på et nydelig lite slott en fransk sommerlørdag i 2011, med enkle roseblader på bordene og med servietter på fanget jeg ikke engang kan huske fargen på.
Vi forelsket oss i vakre Château de la Begude som ligger i Opio Valbonne i Frankrike da vi begynte å drømme om bryllupssted. Et sted i akkurat kort nok avstand fra Cannes, med et sjarmerende landsbyliv som bakteppe. Med en kaffe så god som en sommerdag, og franske følelser på hvert rom. Med knappe 90 gjester og 5 nydelige retter, feiret vi i alle timene natten kom med. Vi hadde fokus på mat og vin, og ikke de små tingene. Vi ville heller lage en fantastisk fest for alle gjestene som hadde reist så langt.

Det er mange som spør meg om kjoledesigner og brudekjolevalg. Siden bryllup er en dyr affære, og budsjettet vårt var sprengt allerede før siste rett, kan jeg faktisk avsløre at kjolen var det rimeligste i hele bryllupet. Mitt studentbudsjett slo sprekker allerede før vi hadde diskutert bryllup, så jeg står bak rysjevalget mitt med hele mitt hjerte. Jeg må le, den er sydd på mål og kom på den nette sum av 829 kroner. Med frakt! Sløret fikk jeg låne av en nydelig bryllupsgjest, og blomstene i buketten var rosa og runde fra den lokale blomsterhandelen, hvor de ikke snakket et ord engelsk. Håret hadde knapt nok rukket å bli tørt etter ettermiddagsbadet, og vi måtte løpe da vi endelig fikk rettetangen til å fungere. Krøllene jeg skulle ha rakk aldri å bli laget. Jeg burde jo ha gått fra bassengkanten så mye tidligere, men jeg klarte ikke å rive meg løs. Tips to: beregn nok tid til sminke og hår!
I områdene rundt Valbonne er det mange ting man kan finne på. Jeg vil vel si at det er mest praktisk å leie bil, da taxi eller lokal transport ikke alltid er helt oppe og går. På Place Cassier finner man f.eks slakter, grønsakshandler, bakeri, noen små butikker, flere nydelige lunsjsteder og også et renseri om man trenger å få noe dampet (les bryllupskjole/smoking/slør) etter å ha vært transportert i baggasjen under reisen. For de som vil ha litt mer action finnes både go-cart, fallskjermhopping, prøvekjøring av formel 1 biler, og flere kasino. For oss holdt det å nyte ferie og Juan le Pins, et herlig sted ved siden av Cannes, som egentlig er akkurat som Cannes, bare mindre, rimeligere og med færre mennesker. Her kan du nyte strand og vann på smale brygger som går utover i vannet fra de ulike strandrestaurantene.

Da det var klart for brudevals skiftet jeg til denne blå kjolen før vi danset vår første dans. Det var høyt under taket og luft under løftene. Valget fallt på jive og ikke lange valssteg for oss, og er det en ting jeg elsker så er det å danse med denne mannen. I disse tempoøyeblikkene føltes det ut som det bare var oss i rommet, og et av de fineste minnene jeg har fra denne kvelden er da det faller en tåre til bakken i det jeg blir snurret rundt og rundt høyt oppå nakkens hans. En tåre for oss to, og ingen andre. Vi klarte det, vi var ferdig.

Eg drikk dager

dei dagane eg likar best

smaker av deg.

HVORDAN HAKKE OPP LØK

Når man skal lage mat så er løk veldig ofte en av ingrediensene her i huset hvertfall. Men hvordan kan man egentlig skjære opp eller hakke løk på en god og rask måte? Lørdagens funfact er svaret på akkurat det. Skjær av begge endestykkene og skrell løken ved å skjære langs midten på den ene siden. Da vil de ytterste lagene la seg fjerne enkelt. Del løken i to, og skiv den opp på langs (langs med stripene), for så og hakke den opp etter at du har snudd den på tvers. Pass på fingrene ;)


Om du ikke helt forstod det likevel, eller gjerne vil se det live, så kan du se min kjære i løkkuttingaksjon på min instagramkonto @osloinchanel hvor det ligger en liten filmsnutt :)

Happy union chopping day

HVORDAN STYLE EN LANG VEST

Da jeg la ut dette innlegget fra kjøkkenet vårt  for en liten stund, fikk jeg spørsmål om jeg ikke kunne vise hvordan jeg ville ha stylet den vesten som lå over den ene kjøkkenkrakken. Jeg måtte le, det er flere av dere som har vært like observante angående denne vesten, så jeg måtte jo bare ta utfordringen. Nå har det seg sånn at det ikke er min vest, for den var altså glemt igjen av en av søstrene mine. Jeg har faktisk ikke spurt om lov til å bruke den heller, men jeg regner med jeg blir tilgitt ;)
Jeg stylet rett og slett den lange varme vesten med en flanellskjorte, og over en velurblazer med glatte jakkeslag og smokinglook. En slik vest vil jo fungere over de fleste jakker vil jeg tro, og en sort skinnjakke vil helt sikkert være en lettvint vinner. Jeg hadde lyst å gjøre en litt annen vri, så da endte jeg heller opp med en egentlig ganske pyntet blazer til, men som i helheten med det tykke skjerfet og flanellskjorten gjorde det hele wearable i hverdagen. Det er gøy å bruke forskjellige materialer og stoff sammen for å tone opp eller ned fokuset man ønsker å ha.

Ha en flott dag! Her ligger tåken tredd nedover, og i morges var det snøflak som traff både lepper og kinn på vei til barnehagen.

HVORDAN HAR LIVET ENDRET SEG ETTER AT JEG FIKK BARN?

Det var noen som lurte på om jeg kunne fortelle litt om hvordan livet mitt hadde endret seg etter at jeg fikk barn. Selvfølgelig kan jeg fortelle litt om det. Det er helt likt.

Bortsett fra at det ikke ligner i det hele tatt og ingen sammenligning kan gjøres. Jeg har begynt å innse at jeg aldri kommer til å sove lenge nok igjen, ever, og min rosenrøde drøm om det å være hjemme et helt år med en herlig liten skapning, samtidig som jeg skulle rekke å jobbe sånn halvveis redusert hjemmefra når permisjonen min var ferdig, gikk fort fra rosa til lettere blå ;)

Og vi har bare ett barn! Hvordan gjør dere med flere det? Jeg bare ler når vi blir spurt om vi skal ha en til snart. Jeg er veldig veldig heldig, jeg har en frisk og fin og helt perfekt liten gutt. Det er bare det at jeg før han kom, var under det inntrykket at han kom til å sitte litt mer stille. Sånn av og til bare, i et minutt eller to, kanskje med en bok eller med en byggeklosse, eller foran barnetv. Unnskyld hva? Nei det mener han er dårlig utnytting av tiden sier han. At to så små bein kan tilbakelegge så mange kilometer i løpet av en dag er helt utrolig. Jeg løper etter.

Jeg hadde aldri sett for meg at jeg skulle ha lyst til å legge meg klokken 19. hver kveld, og i stedet døyve lysten med en kaffekopp. Jeg vasker klær hver eneste dag, og skittentøyskurven blir likevel aldri tom. Hvordan er det mulig? Jeg tenker tanker som: Kan han ha greid å revet av den påsydde sløyfen som var rundt halsen på den ene kosebamsen jeg syns jeg så lå i sengen tidligere, og tilfeldigvis greid å bli kvalt ved å knytte den rundt sin egen hals? Jeg skjønner jo innerst inne at en baby på bare noen få måneder ikke har de beste knyttevner, og at den lille sløyfen ikke hadde rukket rundt noen andre sin hals, men de mammatankene lever sitt eget liv.


Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle fungere på så lite søvn. Noe jeg egentlig ikke gjør, men det går jo på et vis likevel. Jeg hadde aldri trodd at jeg kom til å lengte etter å dra hjem fra fest klokken 22. fordi jeg savnet lukten av den sovende babyen min, og fortsatt kunne kjenne berøringen av de små fingrene hans ytterst på fingertuppene mine om jeg kjente etter. Jeg gråter når det er triste reklamer på tv, og når jeg leser nyhetssaker som handler om barn. Jeg kan helt automatisk snakke med alle andre mammaer.

Vi har barnevakt over natten for første gang. Vi ser på hverandre og leser samme tanker, vi skal ikke bare ta den middagen hjemme da, også gå og legge oss tidlig? Det er veldig morsomt hvordan man setter pris på stillhet og ro på en helt annen måte enn før. Små øyeblikk og minutter har plutselig fått helt nye dimensjoner. Magasinet du kjøpte for to uker siden ligger fortsatt innpakket i plast og du må planlegge når du skal få tid til å lese det. Jeg må le, for det er virkelig annerledes å ha barn.

Han gjemmer seg under spisebordet, titter frem etter en liten stund og ler seg skakk i hjel av at vi ser på han. Han gjentar suksessen. Vi begynner å le alle tre, og det er ikke et eneste annet sted vi heller ville ha vært enn akkurat her, akkurat nå, på et stuegulv. Tuller du, har vi laget han? Mannen min smiler triumferende. Han er jo helt perfekt! Jeg legger meg bakover og overgir meg til øyeblikket. Det kan bare oppleves, for beskrivelsene vil aldri bli gode nok.

<3

OBAGI OPPDATERING UKE 7

Er det sant? Det har gått ennå en hel uke til av Obagikuren jeg er på, og denne uken har huden vært litt tørrere enn forrige uke. Om morgenene før jeg har brukt rens ser huden slik ut. Det har også sprukket litt mer opp i løpet av dagen enn forrige uke, men selv om det er tørt rundt øynene har sårheten der gitt seg. Huden kjennes ikke like stiv ut lenger, og hudtonen har fortsatt å jevne seg ennå mer ut. Det er fortsatt gøy å se hvilke resultater de forskjellige ukene fører med seg synes jeg.
I pannen har jeg flasset lite hele veien, og det er visst helt normal. Så om du lurer på det kan du ta det helt med ro. Spesielt her ser jeg også at hudstrukturen har blitt veldig jevn og fin, og porer og fine linjer er mindre synlig enn noen gang. Forrige ukes Obagioppdatering, hvor jeg også har litt sminke på, kan dere forresten se HER. Der finner dere også link til alle de andre ukene og hvilke produkter fra Obagi jeg bruker.

Hvordan går det med dere andre obagiere? Klarer dere å holde ut? Jeg vet at dere kan få det til! :)

ET PAPPAANTREKK OG ET MINIANTREKK

Det var faktisk ikke med vilje, men han lille matchet både mammaen og pappaen i dag med sine brune boots og skinnpatches på knærne. Er det mulig! Jeg så det ikke før de stod der sammen, og må le av hele antrekkssituasjonen. Det er rett og slett en liten minikopi. Babyboots fra h&m og bukse fra Name it.Denne jakken er et par år gammel, men den er så fin og hverdagsvennlig synes jeg. Den ble med hjem fra den freshe herrebutikken Modo da vi var i Ålesund en tur. De har så mye fint, og jeg er imponert over at de klarer å holde seg like flinke år etter år. Det er definitiv mitt store shoppingtips om du er i Ålesund. Nå har de jo også åpnet dameavdeling og har mye fint til jentene også.

// Dagens herreantrekk: Jakke og boots fra Modo (Ålesund) skjerf Mulberry / gamle jeans og genser / Dagens barneantrekk: Jakke vareprøvesalg Daisy / bukse name it / cardigan og boots h&m / lue heklet //

Utrolig nok så har det allerede begynt å komme inn spørsmål i denne spørsmålsrunden jeg sa jeg kunne ha, så nå må jeg jo bl.a børste støv av både hvordan vi traff hverandre og hvordan jeg ble fridd til. Morsomt å tenke tilbake på. Dere får spørre videre, så skal jeg samle opp og svare så godt jeg kan :)

LAG FROKOST PÅ SENGEN TIL DIN KJÆRE I HELGEN

De som følger meg på instagram har kanskje fått med seg #dagensfrokostpåsengen som inneholder et knippe av herlige frokoster som magisk dukker opp på sengekanten bortimot hver eneste morgen. Dagens måtte jeg flytte inn på stuebordet, for det er altså nesten for godt til å være sant. Han sier det ikke tar så veldig lang tid, men det er jo de fineste snitter.


Å få frokost på sengen gjør morgenene mine veldig mye finere enn jeg fortjener tror jeg, det er alltid med kaffe, og en artig juiceblanding av noe slag. I det siste har det vært både pellegrino og litt solbærsaft i glasset, og noen ferske bringebær øverst sammen med litt is. Om noen trenger tips og har lyst til å overraske sin kjære med en nydelig frokost på sengen i helgen, så kan dere kanskje finne litt inspirasjon her. Hvorfor ikke legge med en avis på brettet også, og en liten bit mørk sjokolade ved siden av kaffekoppen. Det må jo være den perfekte start på helgen. Så kan man legge seg godt til rette og håpe at den andre gjør det samme dagen etterpå ;)

Ha en herlig fredag!

hits