oktober 2016

UNBOXING A LITTLE PIECE OF LUXURY


Hvor gøy er det ikke med unboxing videoer? Jeg er i hvert fall hektet, så i dag åpner jeg en stor pappeske med noe veldig spennende i! Et realt luksuskjøp som jeg har ønsket meg hur lenge som helst. Hva kan det være? Det finner du at over :)

Hi guys! I'm a fan of unboxing videos and today I'm unboxing a little piece of luxury myself! Check out what it is in the video :)

DEN PERFEKTE AKTIVITET TIL BARNEBURSDAGEN


Vi var i tidenes hyggeligste barnebursdag i går, ingenting er som å ha en super unnskyldning for å feire sammen med gode venner, og jeg ble så inspirert av temaet! Det kom ikke som noen overraskelse at vertinnen hadde de beste idéene (kulere dame skal du lete lenge etter!), cluet for å holde de små engasjert er virkelig å ha noen morsomme aktiviteter. Vi var invitert i mini-kokkebursdag, og med hver sin superfin kokkehatt (jeg må innrømme at T kjørte med den på hodet hjem i bilen for den var så fin!) fikk de i oppdrag å dekorere sine egne kaker. Vår liker å bygge i høyden, så her ble det det skjeve tårn i pisa med dekorasjonen, men godt smakte det likevel!Enkelt men så morsomt tenkt ut. Noen få kjeks, noen små beholdere med forkskjellig pynt og vips var barna engasjert i en god time. Før det var duket for pizzafest og masse lek. Jeg må prøve å huske på dette til neste barneselskap! 


Jeg håper du fikk litt inspirasjon til barnebursdagene fremover!
 

TA DE MYKE BUKSENE FRA SOFAEN TIL FEST PÅ NULL KOMMA NIKS


Ingenting er som å kunne fly rundt i de mykeste buksene, klar til fest selv om man føler at man like gjerne kunne ha sunket rett ned i sofaen! Mitt beste triks for å bokstavelig talt komme unna med myke ullbukser til fest? Et par høye pumps, en konvoluttveske og en enkel topp. Jeg digger disse buksene fra Bik Bok, ankellengde er kanskje litt uvant i starten, men med høye hæler til får man faktisk lengre bein av det. Akkurat det er helt topp i mine øyne, siden jeg ikke ruver så høyt over bakken fra før./ sko Valentino / bukse bik bok / veske vintage / genser storets / klokke cartier /

Vi har brukt søndagen til å komme litt ajour med ting som hang igjen fra forrige uke (endelig fikk vi skiftet dekk!), før vi var invitert i storfint bursdagsselskap for små og store i ettermiddag. Altså, noen er flinkere til å arrangere barneselskap enn andre, for vi hadde jo nesten ikke lyst til å gå! Temaet var utrolig praktisk også, det holdt nemlig barna i sjakk kjempelenge med noen supre aktiviteter som til slutt kunne spises opp.. akkurat det må tipses om som inspirasjon til  barnebursdagsfronten merker jeg.

 

LAG PÅ LAG

Lag på lag er virkelig tingen for tiden! Jeg har nok en tendens til å være litt optimistisk, for med en gang solen skinner slenger jeg automatisk på meg en skinnjakke over ullgenseren, men det må jeg nok revurdere nå fremover. Så jeg følger mitt eget råd, og nyter søndagsmorgenen i morgenkåpe, en tykk og varm cardigan, tøfler og en stor kaffekopp. Lykken er at jeg kan sitte å se på at søndagsfrokosten blir laget, i dag står laks og eggerøre på frokostmenyen! Har du forresten husket å skru klokken tilbake? Akkurat denne skruingen er ganske fin synes jeg, når morgenen blir en deilig time lenger.

I dag er det den store dagen for komboen av litt jobb og familie. Jeg hadde en veldig hyggelig (og kald!) fotoshoot på fredag, og er snart i mål med å redigere bildene som skal leveres. En hyggelig barnebursdag står også på planen, og mini har hjulpet til både med å velge ut gave og innpakning. Så vi håper virkelig at den faller i smak! Når tittelen inneholder muldvarp og bæsj, er vel sannsynligheten stor for akkurat det også.  Jeg håper du får en strålende søndagsmorgen! Vi ses igjen litt senere i dag :)
 

3 NYE SERIEFAVORITTER!


Her er det bare å hoppe i joggedressen og benke seg foran eh, ja det er vel ikke så mye TV lenger, men det du har av netflix, amazon, tv2 sumo, u name it. Uansett, jeg har fått noen nye seriefavoritter i det siste som jeg bare må dele! Jeg er en skikkelig serie-person og gleden er stor når jeg kommer over nye serier som jeg liker. Så om du trenger en ny serie håper jeg du finner en ny favoritt under, jeg har fått 3 nye favoritter som vi følger spent med på.


DESIGNATED SURVIVOR
Amerikansk politisk drama, ah! Men med en stor vri. Kiefer Sutherland blir uventet sverget inn som president etter at en stor eksplosjon dreper presidenten og alle andre i regjeringen. Kiefer Sutherland har rollen som designated survivor (den personen som skal steppe inn i tilfelle ingen andre overlever et angrep) og blir plutselig plukket opp av secret service, eskortert til The White House og sverget inn som president. Om du er glad i House of Cards spiller Kiefer Sutherland Frank Underwoods rake motsetning. Det er duket for intringer og en maktkamp uten like etter hvert som dramaet utspiller seg. Hvem bombet regjeringen? Vil Tom Kirwood klare jobben som president? Det høres kanskje ikke så veldig spennende ut med nok en presidentserie, men tro meg, Kiefer Sutherland er alt annet enn fantastisk i denne serien!

Designated survivor finner du på Netflix.

WESTWORLD
Jeg har blitt sugd inn i den rare eventyr/fiksjonsverden i ville vesten, det er vanskelig å ikke bli det rett og slett! Westworld mikser westernsjangeren med roboter, det er bare det at de ser ut akkurat som mennesker. I korte trekk er westworld en annerledes fornøyelsespark hvor de som drar dit, får leve ut fantasiene sine i den ville vesten. Du kan gjøre hva du vil med det som tilsynelatende ser ut til å være roboter, det er kun robotene som kan dø, og disse får minnet sitt slettet hver dag. Hva kan gå galt med dette scenarioet? Bak kulissene følger du også blant annet Anthony Hopkins som spiller skaperen av parken, og hans ansatte. Som fjerner alt fra kulehull, til utvikler nye roboter som skal passe inn i den stadig krevende storylinjen som skal underholde gjestene. Det er et puslespill av dimensjoner som det er lett å bli avhengig av.

Westworld finner du på HBO Nordic.

PURE GENIOUS
Denne serien går på CBS og handler om James Bell, en ung Silicon Valley billionær. Et teknologisk geni som har utviklet Bunker Hill, et sykehus som tar den vanlige sykehusserien til et nytt teknologisk vidundernivå. Alle mulig gadgets, systemer og teknologiske fremskritt er most inn i samme sykehus, noe som gir en annen vri på denne type serie. I første episode frir han til en av landets superkirurger ved å fly han inn og vise han rundt på sykehuset selv om denne kirurgen sier nei fra første sekund. Det er selvsagt duket for drama med menneskelige historier, pasienter som prøver alt som siste utvei, samspill mellom legene og etiske spørsmål.


3 helt ulike serier, spennende, fine, såre, morsomme, og dramatiske på hver sin måte! Jeg håper du fikk noen gode tips om du ikke har rukket å bli hektet på disse seriene like fort som meg :)
 

HVORDAN ORGANISERE GARDEROBESKAPET PÅ 30 MINUTTER


Hei til deg! Etter et strømbrudd i et datasenter har serveren til store deler av alle bloggene i landet vært nede i hele dag. Så nå kom jeg meg akkurat inn bakenfor bloggen for å kunne poste noe nytt :) Jeg håper du får inspirasjon til å ta tak i rotete skap om du har noen hjemme.

I 3 år har jeg gruet meg til dette skapet. I 3 år! I gangen har vi en stor skyvedørsgarderobe som har vært fylt til randen av alt vi har hatt av sko, yttertøy, kofferter og alt annet tenkelig og utenkelig utstyr man opparbeider seg gjennom årene. Du vet når du ikke får igjen skapdørene? Eller har den minste anelse om hva som faktisk skjuler seg på bunn av skapet, eller hvor du finner den andre skoen for å ha et matchende par? Vel, der har vi vært i hvert fall de siste to årene. Det er rett og slett utrolig hvor mye du klarer å dytte inn i et skap om du lirker forsiktig først, og til slutt bruker rå makt for å lukke igjen dørene. Men det finnes håp, for med noen enkle (men målrettede!) grep er det mulig å organisere en hver garderobe på ganske kort tid selv om det ser mørkt ut når du åpner dørene.


Okei, kanskje du trenger en time om det er helt krise slikt som vårt var, men med disse punktene kommer du langt om du kun bruker fem-ti minutter på hvert punkt.

1.  ØDELAGT YTTERTØY
Hvilke jakker/kåper/barnedresser har mistet en knapp, trenger en ny glidelås, har fått en rift etc.? Legg ting som må fikses frem, og sørg for å få det levert til reparasjon (eller gjør det selv). Om du ikke har fått levert det innen en uke kommer du mest sannsynlig aldri til å fikse det. Jeg sier som Elsa, "Let it go! Let it Gooo!" Kvitt deg med ting som er tydelig ødelagt, har stygge flekker eller som du vet at du aldri kommer til å bruke igjen.

2. HVOR MANGE HAR DU AV SAMME?
Er du et vanedyr er sjansen stor for at du mest sannsynlig har flere lignende ytterjakker. Du trenger bare en av hver ikke sant? Rydd ut like jakker og ta vare på den du liker best.

3. SKO
Vær streng. Alt som du ikke har brukt på ti år, to år, ett år, impulsskjøp du aldri har blitt helt komfortabel med, sko som er vonde å gå med etc. må bort. Kommer du noen gang til å bruke det igjen? Vær ærlig med deg selv. Om du har separasjonsangst kan en fin løsning være å legge ting du tror du kanskje kommer til å bruke igjen i en kanskje-haug. Om du fortsatt ikke har brukt noe fra kanskje-haugen om et år igjen er det på tide å la det gå. Sjekk sortere.no hvor du kan levere inn tøy og sko til resirkulering, eller lever ting som fortsatt er fine til UFF.


4. EN KURV TIL HVER PERSON / AKTIVITET
Har man hver sin kurv vet man alltid både hvor man finner tingene sine, samt hvor det skal legges tilbake på plass. Samle sammen hansker, votter, luer, skjerf etc. og organiser det i hver sin kurv. Driver en eller flere i familien med en aktivitet er det supert å samle treningsutstyr på samme måte.

5. HENG OPP VESKER ELLER TRENINGSBAGER FOR Å SPARE GULVPLASS
La store vesker og bager få henge på en henger for å frigjøre gulvplass i skapet, som igjen kan brukes til mer oppbevaring.


Så om du har et av disse skapene du gruer deg til å ta tak i, vær streng og bare gjør det, det føles så fantastisk godt når du er ferdig!
 

UKENS BUDSJETTIPS


Plutselig var det torsdag! Tiden går noen ganger litt for fort, og det nærmer seg vinter med stormskritt. Jeg har funnet frem igjen leggvarmerene fra skapet og kjører helt fame stil på yogafronten. Hvor gøy er ikke det! Jeg har vært på jakt etter litt nytt treningstøy lenge, men har aldri kommet meg dit at jeg faktisk har funnet noe jeg virkelig har hatt lyst på. Ikke har prisene vært så veldig fine heller, så det har blitt med tanken. Men så oppdaget jeg at Bik Bok har fått inn masse fint treningstøy! Myke gode plagg (perfekte til f.eks yoga!) som har det lille ekstra med litt fine detaljer som denne toppen og genseren. Det er jo så hyggelig å kunne bruke litt nytt tøy som en ekstra motivasjon for å sette i gang. Selv om det skulle bli med tanken og man blir gående med treningstøyet på hele dagen ;)

Så dette må bli ukens budsjettips fra meg, jeg har fått øye på et par ting til derfra som jeg føler må få plass i min lille yoginibag. Her står en episode av Modern Family klar sammen med T, jeg elsker den serien!

LONDONTIPS FOR DEG SOM REISER MED BARN


Det var en veldig hyggelig leser som spurte om jeg ville dele noen tips til hva man kan gjøre i London når man reiser med barn, og det er klart jeg kan! Vår lille begynner å bli en erfaren londonreiser og har til og med fått egne favoritter som han spør om i ukesvis før vi skal avgårde. London er en veldig barnevennlig by, som byr på utallige muligheter for fine aktiviteter sammen med barna. Flyreisen tar knappe to timer, så om du har lyst å dra til en storby som ikke er altfor langt borte, og samtidig holde sånn noenlunde på tidssonen (det kan være fint når man reiser med de aller minste og London ligger kun 1 time etter oss) er London en fin by å reise til.

BIG BEN / WETSMINSTER BRIDGE
På bildet over står vi på Westminster bridge med Big Ben i bakgrunnen. I dette området ser du rett over til London Eye som er en av de store severdighetene i London. Like ved har du Sea Life London Aqvarium og Shrek Adventure (en stor hit om barna er glad i Shrek!). 
LONDONBUSS / LONDONTOUR
Bare det å tå de røde londonbussene eller sorte londontaxiene er morsomt for barna. De er helt annerledes enn hjemme, og det at man kan sitte i toppetasjen og speide utover hele byen mens man kjører, gjør dette til den morsomste bussturen noen gang. En buss tour av byens severdigheter er en super måte å få sett  alle de populære severdighetene uten at de små blir alt for sliten av lange gåavstander. De har mange forskjellige slike buss tours og du kan som regel hoppe av og hoppe på forskjellige busser med samme billett. Noe som gjør at du enkelt hopper av på et stopp, for å utforske et område på egenhånd en stund før du kan hoppe på en ny buss igjen når dere er klare for mer.

Du kan f.eks gå på en buss i Oxford Street og hoppe av på Westminster bridge, da er du like ved London Eye og kan utforske en av de mange aktivitetene i dette området. De har også en egen tour som heter Duck Tour, som de små kommer til å elske! Du kommer til å se den med en gang, for her går den knallgule bussen både på veien og på sjøen. Det er nemlig en båt også! Du får sett London fra land og vann, til stor fornøyelse for de minste.

PICADILLY SIRCUS
Ikke langt fra picadilly sircus ligger Ripley's belive it or not. Et spennende eventyrmuseum med rare og morsomme ting for hele familien. Det er åpent syv dager i uken, fra 10 om morgenen til klokken tolv om kvelden.


UTFORSK NABOLAGET DITT
Enten du bor like ved Oxford Street eller litt utenfor bysentrum finner du garantert bortgjemte skatter i nærområdet om du tar bena eller google fatt. Det er gull verdt å sjekke ut hvor du får den nærmeste kaffen, om det er noen gode lunsjrestauranter like rundt hjørnet, og hvor nærmeste t-banestasjonen er.BOOK MINICAB FRA HOTELLET TIL FLYPLASSEN!
Det blir fort dyrt om man er flere på tur som skal ta tog fra flyplassen inn til sentrum, og så kanskje taxi videre til hotellet man skal bo på. Flyr du f.eks fra Gatwick oppdaget vi sist en rimelig og behagelig måte å komme oss til flyplassen på. Vi pre booket en minicab online, og sjåføren var både presis og vi sparte penger ved å ikke ta toget. I tillegg er det veldig deilig å kun bruke ett transportmiddel for å komme til og fra flyplassen, spesielt når man reiser med barn. Vi brukte denne nettsiden som viser priser fra alle de forskjellige selskapene og valgte den rimeligste løsningen. Helt super om du ikke vil stresse med hjemreisen!Sjekk ut filmen over mer! Jeg håper du fikk noen gode tips :)

MIN GRESSKAR DIY


Gresskarene mine har fått en blomstrete makeover i år! Det må jo ikke være oransje gresskar til halloween, jeg gikk for en helt annen vri. Mine gresskar ble nemlig vaser i år! Først skar jeg av toppen og tok ut innmaten, før de fikk et strøk med en matt hvit spraylakk (jeg elsker spraylakkboksene de har på Jernia og har et lite lager av forskjellige farger stående).I de store gresskarene har jeg plassert forskjellige vaser, jeg prøvde meg frem og fant to vaser i skapet som ikke stakk opp over kanten av selve gresskaret. Før jeg fyllte opp med blomster. I de minste gresskarene har jeg brukt små vannglass som vaser, et supert triks å bruke når man skulle hatt en vase men ikke har plass. Litt annerledes halloween pynt, perfekt å ha fremme på kjøkkenbenken eller som pynt på spisebordet eller stuebordet. Det er gøy med alt som er litt annerledes!

RÅ PÅ SKINNUll er aldri feil, sammen med en skjorte og skinnbukser er dette uniformen min hele det kalde halvåret. Lange skjorter er også perfekte til å skjule at man f.eks har fått en stor rift i sømmen akkurat der hvor det passer minst å ha en rift.. jeg måtte le da jeg fant frem igjen denne skinnbuksen fra i fjor. Der hadde den fått seg en kratig rift i sømmen, jaja det kan jo ikke være så himla vanskelig å fikse tenkte jeg der jeg satt utpå med skinntråd (skal det være så skal det være!), nål tilpasset til å sy i skinn og håpet på det beste. Det gikk dødsbra, så bra at jeg tenkte med meg selv at jeg må være et naturtalent for å fikse ting. Det var nesten sånn at jeg sendte sms til alle venninnene mine og ba dem sende over skinnbuksene sine til mitt nyoppstartede skinnreparasjonsverksted. Kanskje det var dette jeg egentlig var ment for å gjøre her i verden?

Eventyret kunne jo ikke vare, hele to minutter ut i idyllen raknet jammen santen sømmen igjen. Den hadde bare en feil, for den så jo superfin ut, det var bare det at den ikke holdt seg sammen når den kom på (hvor viktig det er kan jo diskuteres). Det viser seg at skinn ikke er det enkleste å fikse på kjøkkenbenken hjemme. Tips mottas med stor takk om du er rå på sømmer som skal holde en skinnbukse sammen!
 

GRESSK(L)AR TIL HALLOWEEN


Se på disse fine gresskarene! På den lokale sjappa hvor vi handler alt fra de beste pølsene til irsk geitost, har de alltid de utroligste gresskar når det nærmer seg halloween. Så da jeg kjørte forbi Fruktboden på Slemdal i dag ble jeg så glad da årets gresskar var på plass. Det er så gøy å se på de morsomme utskjæringene, de skuffer aldri! Så om du trenger inspirasjon til hva du skal gjøre med gresskaret er det bare å sjekke ut disse bildene :)


Jeg har gjort noe annet gøy med gresskarene våre som jeg lover å vise i løpet av de neste dagene! Har du lyst på mer inspirasjon kan du sjekke dette innlegget hvor jeg har dekorert gresskar på 5 forskjellige måter,

ENKELT OG GREIT


GOD morgen! Om du ikke fikk med deg filmen fra i går, håper jeg du scroller deg litt nedover og blir med til London i innlegget under. På et blunk var det hverdag igjen, jeg håper du har hatt en fin start på uken? Mens du leser dette har jeg tatt på meg en varm boblejakke, hoppet i bilen og er allerede på vei til en early bird yogatime. Det er den aller beste starten jeg kan få på dagen, selv om det ikke alltid er like lett å komme seg opp i tide. Det er kaldt ute og ikke like lett å vite hva man skal gå med, her er noen bilder fra den siste dagen min i London. Enkelt og greit med ull og det eneste som ble med hjem, en blazer rett og slett.
Her er det full rulle hele uken med middager, eventer og bursdag, noe sier meg at det blir en fin og travel uke! Så her er det bare å komme i gang med planlegging og organisering for å få kabalen til å gå opp :) Ha en herlig dag! 

 

WE MADE IT TO LONDON


Bli med til London! Sleng deg med på denne filmen og du er med i kofferten hele veien til London. Jeg synes video er helt topp for du får sett så mye mer, og jeg får vist mer av hva vi faktisk har gjort på mens vi har vært på tur :) Klikk deg inn over og du er med.

We made it to London! Tag a long for the ride in this weeks vlog, and share some of our high lights of this trip.

LONDONBURSDAG


Fire år! Vi måtte nesten dobbelsjekke at det var riktig. Lille er jammen ikke så liten lenger og det var en stolt gutt som fyllte fire år i uken som gikk. Det var uten tvil den største dagen så langt, fire år er jammen ikke noe å kimse av. En liten gutt har blitt enda større, og vi ser med skrekk og gru at skoledagene ikke er langt unna! For en lykke det er å få lov å være sammen med deg hver eneste dag. Du er rampete, morsom, energisk, sjarmerende, helskjønn og verdens beste har vi kommet frem til, for det finnes ingen andre som deg. Selv midt på natten er du i strålende humør, etter forsinkede fly og mange timer stående i kø sammen med mamma og pappa. Vi er bra stolte av at vi fikk lov til å få med akkurat deg hjem fra sykehuset, en ruskete høstdag i Oktober for hele fire år siden <3Vi gleder oss til alle årene vi kan få sammen med deg, bursdager er fantastiske dager til å tenke litt ekstra over hvor heldig man er som får lov å være omringet av så mye kjærlighet hver enste dag <3
 

LONDON CALLING


Hei fra London! Av og til går bare ting helt i stå, men nå er vi på plass i nydelige London og har tilbrakt hele dagen i superfort fart (det er jammen ikke lett å holde følge med de to ville guttene mine!). Men endelig fikk jeg løpt innom en av kaffesjappene like utenfor der vi bor og kjøpt både en kaffe og satt meg ned i to minutter med macen min. Jeg sliter litt med internett, men da er løsningen enkel, ikke minst er det bare stas å sitte med en god kaffe og titte ut av vinduet på nærmeste starbucks og føle at man nesten er bittelitt lokal.  Vi bor i South Kensington, i det som må være det hyggeligste nabolaget i hele London!


/ Skinnbukse Samsøe / jakke Asos / sko Bianco / veske Givenchy /

Været er heldivis litt varmere enn hjemme, og dagens marsjantrekk har holdt meg varm hele dagen. Jeg må løpe tilbake for å rekke et veldig hyggelig bursdagsselskap, mini fyllte nemlig fire år denne uken og skal feires stort i kveld hos familie her :)

DENIM OG DEN HVITE KÅPEN


Med ruskevær ute våknet jeg rykende varm kaffe, tre pass som var lagt frem (jeg måtte spørre T om han visste hvor passene våre var i går, og jeg ble noe usikker på om det var min feil eller hans da han dro litt på det før han svarte at han skulle se om han fant dem), ah, følelsen av beroligelse! Vi har egentlig fast plass til passene våre, men med litt reising på hver vår kant, og omorganisering av både kofferter og stash skal jeg innrømme at jeg var LITT usikker på hvor de var var. Så da var punkt en på listen krysset av! Jeg har store planer om å rekke en treningsøkt nå i morges, før dagen går slag i slag. Jeg skal også innom deg her inne på bloggen igjen :)
En av ukens mange høstlige antrekk, jeg føler jeg må benytte meg av at det ikke er minusgrader ute så lenge jeg kan og unngå de aller største jakkene til jeg ikke har noe valg! Så da har jeg gravd frem denne kåpen igjen, en klassiker som funker så fint til jeans og ankelstøvletter! Hvitt, blått og denim er en av mine største all time favorittkombinasjoner. Det minner meg på at et par jeans står på listen min, alle mine andre har nemlig enten hull i seg eller har blitt klippet av gjennom sommeren, vi snakker luksusproblemer altså når man har gjort et par for mange DIYer på buksene sine. :)

 

ROCKA TORSDAGSSTILSkjørt genser / Storets

Jeg kjører rett og slett fredagsstil på en torsdag, litt mer rock enn vanlig. Det behøver jo ikke å bli supersøtt når man går med skjørt, og siden jeg stort sett hopper i jeansene tenkte jeg det var på tide å få litt mer ut av skjørteseksjonen i garderoben. Er det sånn med deg også? Skjørtene har en tendens til å bare bli liggende for jeg føler meg ofte alt for pyntet. Men det skal store strikkegensere og ankelstøvletter sørge for at jeg ikke gjør fremover, du får jo plutselig dobbelt så stor garderobe om du tar med skjørtene når du teller over underdeler.

Etter noen dager med en arm som ikke har fungert fikk jeg endelig tilbake fotografen min, så da rakk vi noen kjappe bilder i lunsjpausen. Så ble det litt nytt her inne. Vi setter kursen avgårde for en aldri så liten weekendtur i morgen, det blir så gøy! Jeg har gledet meg i mange uker allerede. Jeg håper du blir med i håndbaggasjen :)
 

DETTE SAMLER JEG PÅ


Halve morroa med å kjøpe små luksusting er de fine boksene! Jeg samler alltid på små søte esker og bokser, de er perfekte for å lage litt ekstra oppbevaring samtidig som de er fine å ha fremme. Jeg stapper dem full av belter, armbånd, smykker og andre ting som er deilig å samle sammen for å holde orden. De flate eskene bruker jeg til å samle på postkort og julekort, bilder og andre ting jeg har lyst å spare på uten at jeg helt vet hvordan jeg skal organisere det. Så om du kjøper deg noe fint, husk å ta vare på esken :)

ENKEL HJEMMELAGET BLOMKÅLSUPPE


Jeg kom på enda en ting jeg elsker ved høsten, nemlig en god suppe! Denne blomkålsuppen er så god å varme seg på, og jeg har funnet frem igjen oppskriften fra arkivet. Ikke tar den lang tid å lage, og du varmer den enkelt opp igjen dagen etter for en kjapp middag etter jobb og barnehage/skole.

DU TRENGER

2 Blomkålhoder
2,5 ss kyllingfond (eller 9 dl kyllingkraft)
1 dl melk
2 ss røros rømme
1 sjalottløk


Skyll blomkålen og skjær den opp i små biter (la det være igjen noen blomkålbiter du kan tilsette til slutt). Kok opp melk og kyllingkraft (enten ved å blande ut 2,5 ss kyllingfond i 9 dl vann, eller å bruke 9 dl kyllingkraft). Grovhakk sjalottløken og tilsett blomkålen og løken, la det småkoke til blomkålen er god og mør (ca.10 minutter). Bruk en stavmikser for å få suppen jevn, tilsett rømmen (dette kan droppes) og smak til med salt og pepper. Tilsett de siste bitene med blomkål og la suppen godgjøre seg i et par minutter før servering. Pynt gjerne med litt grønt og litt ekstra pepper på toppen ved servering. Skjær opp litt godt brød og nyt!

10 TING JEG LIKER VED HØSTEN


Med årene har jeg kommet frem til at høst og vår er mine to favorittårstider. Selv om det blir kjøligere ute, er det så godt å starte litt med blanke ark etter sommeren når høsten kommer og hverdagen starter for fullt. Her er 10 ting jeg liker ved høsten!

1. De nydelige fargene utenfor. Det går ikke an å ikke bli i godt humør av farger i stadig forandring.
2. STRIKK i bøtter og spann, jeg er alltid på jakt etter den perfekte strikkegenseren og lykken er like stor hver gang man finner en som kommer nær.
3. Lag på lag. Jeg liker å ta med skinnjakken under kåpen for en varm oppdatering på skinnjakken.
4. Kakao, ingen over ingen ved siden av. Toddy er ikke noe for meg.
5. Jeg har bursdag! Både lille og jeg har bursdag i oktober, to fine høydepunkt i året.
6. Mørke morgener. Det er helt utrolig, men jeg er veldig glad i å smyge meg ut av huset før de andre har våknet når det fortsatt er mørkt ute for å dra på trening, eller rekke et tidlig morgenmøte.
7. Fyr på peisen, jeg er en frysepinne og jeg blir så glad av å tenne på peisen.

8. Høstmoten! Sesongen over alle sesonger hvor det er fantastisk gøy å stikke nesen innom diverse butikker og nettbutikker for å se hva som ligger på lur.
9. Planlegging og ønskedrømming om hvor vi har lyst å reise! Vi koser oss sånn med å snakke om, og planlegge hvor vi har lyst å reise når høsten kommer.
10. Pledd og stearinlys, det er ikke mye som slår den norske høsten.

DEN ALLER SMARTESTE KJØKKENLØSNINGEN!


En av de aller smarteste kjøkkenløsningene er denne! Det å kunne rydde bort alt av kaffemaskiner, brødristere, melkeskummere og andre kjøkkenmaskiner som trenger strøm inne i et skap, gjør at du får det superryddig på kjøkkenet bare ved å knipse med fingrene (eller smelle igjen skapdøren). Med stikkontakter inne i skapet blir du kvitt store ting som må stå fremme på benken, det er rett og slett ganske fantastisk. Bare se på disse bildene.Med en timer på stikkontaktene har du også full kontroll på at du ikke glemmer å slå av hverken kaffemaskinen eller andre ting. Praktisk, fint og rett og slett ganske lekkert. Kjøkkenløsninger trenger ikke å være kjedelige selv om de er praktiske.


Dagens lille interiørdose fra meg.
 

DETTE BRUKER JEG PÅ LEPPENE MINE


Jeg fikk en veldig hyggelig kommentar fra en leser som lurte på hva jeg brukte på leppene mine forleden! Jeg har alltid en lipgloss eller tre liggende rundt i vesker og lommer, og en fin lipgloss er min favoritt for å få litt farge i ansiktet med en ellers enkel sminkerutine. En rød leppestift er også et sikkert middel for å sette fokus på leppene et trøtt øyeblikk eller grå mandag, og for tiden slenger jeg denne leppestiften fra Lancome i vesken for en enkel oppdatering i løpet av dagen. Den er blank i fargen, noe som gjør at den er lett å påføre og ikke så avhengig av en lipliner for å bli fin på (jo enklere jo bedre!). Du ser navn og nummer på den under!


Jeg har alltid vært svak for disse lipglossene fra Chanel. De kommer i nye farger hele tiden, og jeg er spesielt glad i de forskjellige rosatonene. Nr 610 (den blekrosa glossen i midten) er den jeg er opphengt i for øyeblikket, mens den knallrosa til høyre nr 194 gir et ekstra kick og masse farge.Jeg titter alltid etter en ny farge når jeg er innom en taxfree, så det er min lille flyplassrutine å se etter farger til leppene.

MIN FØRSTE SEILTUR / PORTUGAL TIL MAROKKO


Da jeg hadde en liten konkurranse for litt siden var det veldig mange som tippet om at jeg bløffet om at jeg hadde seilt fra Portugal til Marokko i en 30 år gammel seilbåt, 30 fot lang. Tenk på alt man nesten glemmer at man har gjort! Det må ha vært den aller første ferien vi hadde sammen, T og jeg. Nå har det vel blitt over 7 år siden allerede. Jeg fant noen gamle bilder fra turen, et seilas fra Portugal til en fiskehavn i Marokko, videre til den bittelille kanarieøyen La Graciosa, til siste stopp som var havnen i Las Palmas. Min aller første tur på en seilbåt var det også. Vel, det var nok mer båten som seilte meg enn omvendt, tre døgn senere uten å se land tenkte jeg rett og slett at det ikke kunne være verre å hoppe ut i bølgene enn å være så sjøsyk. Så det var bortimot null hjelp i meg, men for en tur! Klær som aldri tørker, morild som gjør nattskift nesten magisk, delfiner som svømmer ved siden av en båt midt ute i ingenting, flyvefisk på dekk, kortsvømt dorado, rotete sjø og salte kjeks. En dukkert hengende etter en seilbåt i full fart fremover (du er ikke akkurat super keen på å miste taket i tauet da!).

Når sjøsyken begynte å gi seg i Marokko hadde jeg ca. to minutter å nyte livet med begge bena på bakken før det datt ut av T: "Gynger det enda eller?" "Hva mener du gynger?" Jeg så skeptisk bort på T. Ååååååå, der begynte bakken i Marokko å gynge!! Jeg måtte le, den dag i dag mener jeg at det aldri hadde skjedd om T hadde holdt munn. Bilder er fantastiske, tenk så mange minner vi har lagret. Ikke behøver det å være fantastisk fra ende til annen heller, for selv om jeg aldri har vært så sjøsyk noen gang var det en helt utrolig tur. Å reise er virkelig det livet handler om.

EN FRYD FOR ØYET


Da var det mandag igjen og en ny uke. Jeg har med årene blitt veldig glad i mandager, de kommer alltid med denne følelsen av å starte på nytt. Uken er pakket så jeg tok en liten pause og har kost meg med en aldri så liten espresso her hjemme i ettermiddag, med litt fotografering av hvordan vi har det her hjemme nå. Det skjer ikke så mange store endringer, men det er alltid ett eller annet som har fått en ny vri. Fine blomster skaper liv og slipper inn fargene enda mer, bare se på denne deilige lillafargen! Jeg må ha vært en blomst i mitt tidligere liv, for kunne jeg ha hatt eget blomsterbudsjett hadde jeg nok sprengt det hver eneste uke om det kun var fantasien det stod på.
Jeg håper du har hatt en fin mandag så langt!
 

VERDENS FINESTE VINTERJAKKE

                                                                                Sponset jakke
I år måtte min forrige vinterjakke avgå med døden, etter nesten 7 års trofast tjeneste. Så jeg måtte klype meg i armen i helgen da denne nydelige jakken pakket seg godt rundt skuldrene mine, mens den visket meg mykt i øret: "du skal aldri være kald igjen". Jeg sier verdens fineste med trykk på verdens fineste, i tillegg at den ser bra ut (det er jammen ikke lett å finne flatterende vinterjakker!) er det som å gå med en sovepose ute ifølge Thea, en av jentene bak denne jakken. Jeg har siklet på vinterjakkene til de råflinke jentene bak Fleischer Couture i mange år nå, og ble så glad da de hadde sendt meg denne mørkeblå drømmen av en jakke! At Sarah Jessica Parker har flere av modellene deres er jammen ikke vanskelig å forstå.
Så der har du jakken min for vinteren, jeg er så fornøyd! Modellene jeg har på meg er mørkeblå, varm som bare rakkeren og en drøm å gå med. Du finner den i nettbutikken deres her!

Ps: Både dunen og alpaccapelsen rundt hetten er sertifisert som dyrevennlig.
 

ZIP LINE OLYMPIC SKI JUMP WITH MY 3 YEAR OLD


Det kiler lite i magen av dette svevet! Endelig fikk w ønsket sitt oppfyllt, og jeg fikk en liten smak av hvordan det er å sitte helt der oppe på toppen av et skihopp. Det er langt ned, det kan jeg si med en gang. Men mini er en liten tøffing og da kunne ikke jeg være verre, eller? Hvordan det gikk ser du over.

Hi guys! Today w and I were flying like the ski jumpers from the olympic ski jump. The kiddo has been talking about this zip line non stop and finally he won me over. Or did he? Check out this video and see for yourself.
 

WILD WOOL LADY

Sponset genser
Hei! Du fine lørdag, jeg håper du også har hatt en fin helg så langt? Vi har hatt noen utrolig fine og rolige lørdager så langt i oktober, vi har virkelig funnet roen når helgen kommer! Det er jammen ikke verst for en litt hyper mamma, og ennå mer hyper mini og pappa. Jeg fikk startet dagen min med en yogaøkt mens T tok med Wilhelm for å svømme etter frokost. Så samlet vi troppene igjen til lunsj, og har kost oss med gjester innom på en kopp kaffe, en lang hundetur, masse leking og en god middag. Så nå kan kvelden sette i gang for fullt, jeg må bare få han lille i seng.


Men dere, denne genseren! Jeg ble så glad da de søte jentene bak merket Wild Wool hadde sendt denne fine ullgenseren i posten til meg. Jeg elsker ullgensere, og Wild Wool har noen fantastisk gode gensere i 100% cashmere som jeg har blitt veldig glad i de siste årene. De nupper ikke, holder på fasongen og er helt perfekt til vinteren. De har en veldig fresh nettbutikk som du kan sjekke ut her.
 

FUSKEPELS OG TRÆR


Fy søren, det er så kaldt ute! Jeg måtte le da det kom SNØ dalende da jeg skulle rekke en yogatime i ettermiddag. Vi snakker luevær og gode jakker, jeg drar på meg det største og varmeste jeg finner i skapet hver morgen. Så nå fremover er det bare å stålsette seg. Jeg har tatt frem igjen denne fuskepelsen, den er så god og varm. Vi har allerede rukket å bli gode venner igjen etter vinteren i fjor , og jeg merker at på ønskelisten min fremover står det en VARM jakke! Jeg regner med uken din mest sannsynlig har flydd avgårde? Jeg akkurat kom hjem til en mann på kjøkkenet, fyr på peisen og musikk på platespilleren. Hjemmelaget pasta (nå fant han akkurat frem tørkestativet sitt til pastaen! Oppskriften finner du forresten her) står visst på menyen!

En superduper deilig avslutning på fredagen her i huset altså. Bortsett fra en liten ting.. prosjektet i kveld (bortsett fra pastaen) er å få flyttet de gigantiske trærne og buskene våre trygt inn i hus fra kulden ute. Så litt slit blir det altså, men vi stiller mannsterke med jekk og trillebrett.. Ønsk oss lykke til!

God helg!

FROKOSTROMANTIKK


Er det en ting jeg er bortskjemt med så er det frokost på sengen <3 Nesten hver eneste morgen dukker det opp frokost på sengen før solen har stått opp, og jeg blir like glad hver dag! Det er jo helt utrolig, men likevel sant. Veldig ofte er halvparten av den borte før jeg rekker å snu meg, snappet opp av noen kjappe små hender som også våkner før solen har stått opp. Så koser mini og jeg oss med en deilig frokost og litt tegnefilmer, før jeg tar med meg resten av kaffekoppen inn på badet. Det er virkelig den aller beste starten jeg kan ha på dagen, og jeg er evig takknemlig for at det fortsetter å skje. Litt frokostromantikk skal man altså ikke kimse av, hurra for fredag! Hvorfor ikke lage frokost på sengen til din kjære i helgen? Om det er vellykket er det kanskje du som får frokost på sengen neste helg :)

 

HEKLET KJØKKENKLUT


Noen ganger får man presanger i posten som treffer rett i hjertet. Det kan være så enkelt som en heklet kjøkkenklut! Hvor fine er ikke disse kjøkkenklutene som er heklet? Jeg ble så glad da denne lå i postkassen min for en liten stund siden, og den kom sporenstreks til bruk på kjøkkenet.

De skal ikke være vanskelig å lage heller, jeg fant en fin oppskrift på denne bloggen om du har lyst å lage en slik klut selv!

ALT DU TRENGER Å VITE OM TANNBLEKING / OG ET SUPERT TILBUD TIL DEG SOM HAR LYST Å BLEKE TENNENE DINE

                                                          REKLAME FOR GOD VENNINNE

Har du kjøpt noe greier på nettet og tror du skal få hvite tenner? Jeg beklager å være den som må si det, men tannbleking du kjøper på nettet funker ikke. Jeg er så heldig å ha gode venner som er utrolig dyktige på sine felt. Amanda Sahnoun er en av mine beste venner, og ikke nok med det, hun er en av de aller dyktigste tannpleierne i hele Norge. Jeg var innom for en tannsjekk i går, og siden jeg vet at det er mange som har lyst å bleke tennene sine må jeg reklamere litt for Amanda og tipse om at hun har tilbud på bleking akkurat nå til 2100 kr! Så om du har lyst på et hvitere smil må du slå til, Amanda jobber på Tannatelieret i Oslo sentrum. Vis a vis EGER shoppingsenter, ca. tre steg inn en sidegate fra Karl Johan. Du finner nettsiden til TannAtelieret her.

Er det forresten noe du lurer på angående tannbleking? Da finner du svarene under.

                                                       ALT DU TRENGER Å VITE OM TANNBLEKING

"Er det farlig?" "Gjør det vond?" "Hvor hvite vil de bli?" "Kan jeg kjøpe det på nett?" osv. Det er
mange som har spørsmål om bleking av tenner, og det skjønner jeg godt. Det er en jungel der ute av produkter som lover hvitere tenner over natten.

"Kan jeg kjøpe tannbleking på nett?" Det aller mest stilte spørsmålet jeg får er vel om det pasienten har kjøpt utenfor tannklinikk, dvs på nett, apotek, i utlandet osv, vil virke. Som et generelt svar på dette sier jeg alltid at man bør ikke kjøpe noe man ikke vet hva er og putte det på tennene. I Norge er det veldig greit, fordi vi har et EU- direktiv som sier at blekemiddel med konsentrasjon 0,1-6% kun kan kjøpes, og utføres av tannlege/tannpleier. Det vil si at de blekemidlene man får kjøpt her i Norge og på norske nettsider inneholder mindre enn 0,1% av virkestoffet. Noe som vil si at det nesten ikke har virkning. I tillegg når man kjøper hjemmeblekingskit på nett, får man tilsendt noe som skal passe alle. One size fits no one. Jeg bleker med opalescence på mine pasienter fordi det inneholder vann og tørker ikke ut tennene.


"Trenger man å gjøre noe før man begynner å bleke?" Før man bleker tennene er det viktig å gjøre en undersøkelse hos sin tannpleier/tannlege for å utelukke eventuelle problemer med tenner/tannkjøtt. Hull o.l må behandles før bleking, og noen tenner bør rett og slett ikke blekes, dersom de er f.eks syreskadet. Kroner/broer/fyllinger osv vil ikke bli lysere ved bleking. Dette bør man tenke på dersom man har f.eks en fortann med krone på. Det er best om man får renset tennene fri for tannsten før man bleker for tannblekingen vil ikke kunne trenge igjennom dette.


"Hvordan kan man bleke tennene sine?" Det finnes 2 ulike måter å bleke tennene på; hjemmebleking og klinikkbleking. Resultatet blir det samme, forskjellen ligger i at man gjør blekingen over flere dager hjemme, med individuelt tilpassede skinner, eller på klinikk hvor en tannpleier/tannlege utfører behandlingen. I enkelte tilfeller hvor man har mer kompliserte blekingskasus bør man utføre dette på klinikk. Som et eksempel er rotfylte/skadede tenner som er misfarget fra innsiden. Da er man nødt til å oppsøke en tannlege som kan utføre det som heter intern bleking, hvor blekemiddelet legges inn i tannen. Dette fordi ytre bleking ikke vil ha god nok effekt. Jeg utfører nesten alltid hjemmebleking på mine pasienter. Da tas det et avtrykk av tennene som blir slått opp i gipsmodeller på klinikken. Deretter presses det skinner utifra disse modellene. Dette betyr at man får skinner som kun passer til sine egne tenner.

"Hvor lang tid tar det å bleke tennene?"  Mange lurer på hvor lang tid det tar å bleke tennene med hjemmebleking. Dette er individuelt fra person til person, men gjennomsnittlig 3-8 dager avhengig av hvor misfarget tennene er i utganspunktet. Husk at ingen er like og at resultatet kan variere fra person til person, men alle vil oppleve at tennene blir lysere enn det de var. Jeg tar alltid en kontrolltime ca 1 uke etter at pasientene har startet med blekingen, for å se resultatet og for å høre om pasientens opplevelse av blekeprosessen.

"Er det noen bivirkninger ved bleking av tennene?" Bivirkninger man kan oppleve under blekeprossessen er ising. Dette forsvinner når man er ferdig med blekeprossessen.

"Hvor ofte kan man bleke tennene?" Det er viktig å følge de rådene som gis individuelt fra pasient til pasient når det gjelder hvor ofte man kan bleke tennene. Det er veldig viktig at man holder seg til "hvit mat" under hele blekeprossessen og 24timer etter endt blekeprosess. Det vil si at man kan ikke; snuse, røyke, drikke kaffe/te/rødvin osv. under blekeprosessen. For å vedlikeholde sitt hvite smil er det viktig at man har gode hygienerutiner med tannpuss og tanntråd daglig, samt at man får undersøkt og renset tenner så hyppig som anbefalt fra sin tannpleier/tannlege (f.eks 1 gang i året).

Amanda Dalila Sahnoun, Tannatelieret
Tannpleier og
leder i norsk Tannpleierforening avdeling Oslo og Akershus

MY VAMPYRE MOMENT / SKIN CARE UPDATEUææ, jeg har hatt mitt første vampyrøyeblikk! Hudpleiejunkie som jeg er tar jeg utrolig godt vare på huden min, og jeg elsker å teste nye hudpleiebehandlinger. Akkurat hva jeg har testet ser du i filmen over! Jeg har hatt lyst å prøve en dermapenbehandling en god stund, og endelig fikk jeg booket en time hos Silje Austnes. Om du lurer på hvordan det foregår får du hele den nakne sannheten over :)

DEN LANGE SKJORTEN


Der var jeg på plass foran en datamaskin! En herlig hektisk morgen gikk alt for fort over i formiddag og en tannlegetime jeg måtte rekke. Lykke på jord er å høre de magiske ordene: Null hull! Det er rett og slett like spennende hver gang. For tro meg, jeg er ikke hun som aldri har hatt hull. Jeg er ikke helt venn med temperaturen ute, det ble plutselig så fryktelig kaldt. Så jeg bytter mellom ullgensere og varme jakker, dunkåpe og lag på lag. En god ullgenser er min venn i nøden fremover, og over en lang skjorte gjør hele antrekket litt mer ut av seg.Ikke like lett å knipse noen bilder når telefonen ringer :)

Mitt hemmelige våpen (eller store feil!) er at jeg alltid kan gå med bare ben. Rommet mellom fot og ankel har avklimatisert seg og funker bart året rundt nesten. Så jeg setter ikke bort småskoene helt ennå. Men har du lyst å fjuske litt er det jo bare å bruke en tynn strømpebukse om du har lyst å holde litt på småskoene dine du også. I går hadde jeg forresten et skikkelig vampyr øyeblikk, hudpleie-junkie som jeg er klarte jeg ikke å dy meg! Klikk deg inn litt senere om du har lyst å se hvordan det gikk :)


 

KYLLINGVINGER THAI VERSJON


Kyllingvingene har fått en makeover og gjør comeback i en nydelig thai variant. Vi tviholder litt til på sommeren og grillen har vært i full bruk til nå! Med en varmblodig mann som gjerne står ute og griller midt i påsken i t-skjorte og bare føtter, er jeg ikke overrasket over at grillsesongen vår nok varer litt lenger enn den egentlig skal. Uansett, disse kyllingvingene gjort med en thai vri er så gode, og de blir like smakfulle i ovnen.

OPPSKRIFT KYLLINGVINER THAI STYLE
Du trenger

 En ildfast form
Kyllingvinger (antall etter ønske)
Tørket koriander
1 chilli
Sesamolje
Litt ingefær
1 Hvitløk
Fersk koriander

Hell godt med sesamolje i den ildfaste formen. Hakk opp litt ingefær, 1 chilli og 1-3 fedd hvitløk (hvor spicy du ønsker det kan du selvsagt endre med hvor mye chilli og hvitløk du bruker). Tilsett en neve tørket koriander og bland. Tilsett kyllingvingene og bland godt slik at de blir dekket av marinaden. Stek i ovnen på 200 grader i ca. 25 minutter til de er crispy på toppen. Tilsett en neve fersk koriander, litt chilli og server sammen med ris eller alene. Om du vil ha noe å dyppe kyllingvingene i kan du f.eks bruke sursøt saus til.NAM
 

TRENINGSPLANJeg tror aldri jeg har delt treningsplanen min med dere før, og selv om det absolutt ikke er alltid det går å følge en plan, er det mye enklere å få til gode treningsøkter når jeg pensler det inn i kalenderen med en gang en ny uke starter. Med årene har jeg blitt utrolig glad i yoga, og det har blitt en naturlig del av min måte å trene på gjennom uken. Etter hvert har det blitt flere og flere timer, og nå har jeg fem faste timer jeg gjør alt jeg kan for å rekke hver uke. Jeg prioriterer dissse timene over det meste annet, og har blitt veldig flink til å si nei til andre ting som skjer på samme tid. At noe så enkelt skal være så vanskelig, trening er jo så viktig å prioritere, men også det enkleste å skufle bort. Så jeg har blitt ekstra streng på at disse timene er hellige! Det hjelper også å tenke på at trening koster skjorta, så om du er medlem på et senter eller går på faste imer eller kurs, se for deg at hundrelappene flyr ut av vinduet om du prioriterer å gjøre noe annet.

Styrke gjør underverker for kropp og helse, så det må med i planen. Tre styrkeøkter i uken er drømmen, og med litt planlegging går det veldig fint. Selv om jeg ikke akkurat gleder meg til den sirkeltreningen på søndag.. uansett, jeg har en hel uke på meg før det. Akkurat nå er jeg på dag to av noen ville ettersjokk av en styrkeøkt på lørdag.. at det blir verst på dag to er ingen understatement. Så jeg drar med meg de støle bena mine opp trapper og hinker ned igjen, at trapper skal være så vonde å gå i? Det tyder uansett på at det var en bra økt (eller at jeg må ta i et tak på styrkefronten for å unngå å bli så støl fremover).

STREKKBUKSENE ER TILBAKE!


Oh yes, du hørte riktig. Strekkbuksene er tilbake! Dette er verdens gøyeste bukse, akkurat det er det ingen tvil om. Elsk den eller hat den, jeg synes det er fantastisk morsomt at disse har flyttet inn i min buksegarderobe! Fordelen er jo at de sitter akkurat som de skal på, ingen bukseben har sjans å krype oppover. Du kan fyke rett opp på hesteryggen, eller legge ut på skitur, buksene fra sekstitallet stopper deg i hvert fall ikke.
Har du hatt en fin helg? Jeg har hatt en litt off helg sammen med familien, med en telefon jeg til slutt måtte ringe etter for å finne igjen etter et par rolige dager (at den fortsatt hadde strøm er jo helt utrolig, den varer jo knapt en halv dag før den må lades til vanlig). Det er så deilige det, å ta helgefri fra telefonen. Det skjer absolutt ikke hver helg, men innimellom føler jeg for å la alt ligge og det er så deilig. Så er det bare å plugge i telefonen igjen når søndagskvelden kommer (ja jeg bruker telefonen min som vekkerklokke!!! Akkurat det må jeg få orden på og skaffet meg en skikkelig alarmklokke), selv om jeg glimter ned på den med et halvt øye for å se etter ubesvarte anrop er det veldig deilig å la den være helt til mandag morgen igjen før jeg logger meg på verden.


 

SUNDAYS WITH THE MONSENS


Søndager er virkelig favorittdagen min, og i dag tar jeg deg rett og slett med på litt av søndagen vår! Har du lyst å se hva vi gjør på en helt vanlig søndag trykker på filmen over og blir med :)

Hi guys! Finally I have a new vlog out, today it's all about my favorite day of the week. Sundays! Join us for some behind the scenes fun in the movie above.

BARE EN SÅNN LØRDAG


Hvordan har lørdagen vært? Her sitter jeg, fortsatt med hettegenser på. Noen dager går ikke alt etter planen, noen ganger går det bedre! Vi har trent og kost oss, laget en god lunsj og tatt livet med ro. Etter en god frokost dro vi og trente sammen, og etter en tur i svømmehallen var vi skrubbsulten igjen, perfekt timing til lunsj. Jeg gruer meg riktignok litt til i morgen, for jeg våkner nok rimelig støl i bena!Vi har latt de evinnelige to-do listene være, og bare lekt og vært sammen. Det er helt supert med en sånn lørdag innimellom, hvor man ikke skal rekke noe og man kan la dagen gå som den vil. Og med en herlig kaffepause til barne TV (dinopotene er en ok erstatter om youtube får en pause!), skal jeg hoppe ut av mykt treningstøy og gjøre klart til en hyggelig lørdagskveld. Jeg skal forresten til Silje Austnes på mandag og teste en ny hudbehandling! Jeg er super spent rett og slett, og litt redd, for det er ikke helt smertefritt tror jeg.. Uansett, jeg lover å fortelle akkurat hva på mandag.

GLEM BARNE TV / NÅ ER DET DETTE SOM GJELDER

Glem barne TV, tiden da man så på barne TV og ventet tålmodig på sitt favorittprogram er for lengst forbi. Kidden vår vil heller se på at andre barn leker! På youtube! Kjenner du deg igjen? En hel generasjon med barn har hoppet glatt over det vi voksne forbinder med barne TV, for det å se på andre barn leke er som crack for disse små. Barn som pakker opp nye leker (unboxing), tester lekene, leker med lekene, spiller videospill, bygger lego, lager figurer av play dough, etc. Store gigant egg som åpnes er toppen av lykken, vi snakker en miks av kinderegg og unboxing. De får rett og slett ikke nok!
 Så barne TV slik vi kjenner det har tatt en noe uventet vending. Jeg lurer veldig på fortsettelsen :)

LAG DIN EGEN LAMPESKJERM / DIY


Lampeskjermen på kontoret mitt har fått en makeover, og har fått en superfin sort kontraststripe helt øverst. Jeg ELSKER gode DIY løsninger og denne stripen er laget med (hold deg fast:) et bredt silkebånd. Fest med en tynn nål eller bruk bittelitt superlim på begge delene av båndet når du har kommet hele veien rundt for en sømløs avslutning. En perfekt måte å gjøre en kjedelig lampeskjerm til et spennende blikkfang i rommet!Jeg håper du fikk litt inspirasjon til å se litt ekstra på lampeskjermene dine hjemme!
 

MIN FAVORITTFARGE


Plutselig var klokken langt på dag! Tiden flyr når man prøver å gjøre tusen ting på en gang, men nå fikk jeg i hvert fall sagt hei til deg som titter innom. Det er fortsatt høstferie her hos oss, og i dag har jeg lovet å ta med mini på svømmehallen! Så jeg må bare huske å pakke med baderingene så er vi good to go. I går koste vi oss på lang tur i skogen, og pakket med både matpakke og varme klær. Selv om deler av stien ble fortatt på ryggen, kom vi oss overraskende langt uten problemer. Det er jo så deilig å være ute i skogen i dette været, det blir ikke vakrere enn når høstfargene setter inn.


Men fra det ene til det andre. Så lenge jeg kan huske har favorittfargen min vært blå, og siden dette bildet dukket opp i arkivet mitt husket jeg plutselig på hvor fint jeg synes det er med mange blåtoner sammen. Dagens lille tips altså, blått er hot! Jeg har forresten et annet hot tips på gang i dag, en liten DIY som rett og slett er helt genial på interiørfronten.

 

ET ANNERLEDES KJØKKEN


Jeg elsker dette kjøkkenet! Det er så gøy når folk går helt egne veier og blander gammelt mot nytt og moderne. Dette er kjøkkenet til et av de mest kreative menneskene jeg kjenner, og det føles i hele huset. Der jeg er stram er hun den orginale eklektikeren som blander arvestykker og gamle tregulv med moderne elementer som en fantastisk dobbelspent stekeovn i stål, og fargeklatter i form av bestemte spisestuestoler.

Har du lyst å se maleriene hennes også? Du finner en liten samling på siden hennes her!

 

SENNEP OG RØDT


Vi er på vei ut dørene for en liten roadtrip, i dag setter vi kursen mot en hyggelig dag på landet! Jeg skal innrømme at jeg er litt spent på elbilen nå som det har blitt litt kaldere ute.. men jeg satser på det beste! Først tenkte jeg å stikke innom med litt deilig fargeinspirasjon her, denne komboen er favoritten min for tiden. Rødt sammen med en litt mørk sennepsfarge, skikkelig høst tenker jeg med en gang. Bukser med striper nedover siden er forresten det hotteste du kan finne i butikkene for tiden, akkurat det er jo litt gøy for oss som husker inntoget av Adidasbuksene :)Her løper mini rundt i spidermandrakt, så jeg får hive meg rundt og lage en god kaffe til termokoppen og prøve å overtale w til å bytte ut spiderman med sokker og klær! Akkurat det er lettere sagt enn gjort, hadde det vært opp til ham hadde det vært spiderman alltid. Ha en herlig dag!
 

LUNSJ FOR TRE


Vi tok oss tid til en hyggelig høstferie-lunsj i dag, før mini ble med T på kontoret i noen timer og jeg løp avgårde på jobb. Det er faktisk en stund siden vi har vært ute og spist alle tre (vi er så himla glad i lage mat hjemme!), men det er det jo ingen grunn til! Det er jo så hyggelig. Sånn sett er det veldig artig når de små blir litt større og får mer ut av slike ting. Og hurra for barnevennlige restauranter med god mat, tegnesaker og hyggelig atmosfære. Homan i Bogstadveien er fin sånn, de er så søte med barna, også har de en supergod pizza på flattbrød! Yum. Wilhelm er så glad i pizza, så da han fikk sin egen flattbrødpizza var lykken stor.Så satt jeg kursen mot byen og noen intensive timer før jeg hoppet på t-banen og plukket opp mini på veien hjem. Puh, noen dager går i full fart, da er det perfekt å samle troppene til en god lunsj!
 

HØSTFERIEYOGA


Siden yogaklassene min har tatt høstferie de også, er jeg alene med yogapraksisen min denne uken. Det er ikke like lett å finne tid til en time med yoga når man skal prøve å gjøre det hjemmefra (og det helst skal være litt stille og ikke noen små som løper oppå deg mens du holder på), men jeg skal prøve å få til så mange økter jeg klarer likevel. For yoga er verdens beste måte å stresse ned på, puste inn og roe ned. Jeg får i hvert fall en ro som varer hele dagen om jeg klarer å starte dagen med en yogaøkt. Så det prøver jeg å minne meg selv på hver kveld for å få litt ekstra motivasjon til å gjøre en liten innsats neste morgen.I dag skal byen være kontoret mitt! Jeg har et morsomt oppdrag i sentrum, og bytter ut kontorstolen med noe helt annet. Følg meg gjerne på snapchat på tinemonsen for å være med bak kulissene :)

Ha en fin dag så lenge!
 

MY AMAZING BIRTHDAY SURPRISE


Lurer du hvordan vi faktisk hadde det i helgen? Da må du sjekke ut denne filmen! Trykk på play så får du bli med med inn :)

If you're wondering about what we actually did this weekend you get to tag along for my birthday surprise in this movie. Press play to check in!

DEN ENE TINGEN SOM ALLTID ER MED I KOFFERTENUansett hvor jeg skal er det en ting jeg ALLTID pakker med i bagen eller kofferten. Og den tingen er ganske rar.. det er nemlig ikke helt normalt å ta med akkurat dette på tur. Uansett hvor jeg skal, om det kun er for en overnatting eller en hel uke på ferie, så må jeg ha med meg puten min. Puten min! Det høres sikkert ut som verdens rareste ting å pakke med seg (ikke tar den bittelitt plass heller!), men det er så verdt det. Det er sikkert helt utrolig rart, men jeg har vært helt sinnsykt sær på akkurat putevalg siden jeg kan huske! Jeg har litt trøbbel med å sove godt når puten ikke er akkurat riktig, og for å unngå hodepine dagen etter og en dårlig natts søvn har puten blitt fast følgesvenn etter mange år hvor jeg har lært av dårlige erfaringer. Er den med er det aldri noe problem å sove godt! Hah, der fikk du i hvert fall en av mine rareste fun facts :)


Det er kanskje flere som har høstferie nå? Wilhelm og jeg har tatt livet med ro i dag og bare kost oss ute i det fine høstværet. Vi har noen hyggelige planer for uken, og endelig kom oktober. Vi har nemlig store planer om å begynne å svømme noen ganger i uken, og har gledet oss til disse litt kaldere høstmånedene for å komme i gang. En fin aktivitet å gjøre sammen med disse små. Her venter en kopp kakao på oss begge!

Ps: har du lyst å se akkurat hvordan vi har hatt det i helgen må du titte innom igjen senere i dag :)

YNDLINGSGENSEREN ER PÅ


For en søndag! Forrige uke skrev jeg at søndager er min absolutte favorittdag. Det er virkelig det altså, ikke vanskelig å si akkurat det samme i dag! Etter å ha kost oss maks for en søndagsmorgen å regne, pakket vi sakene våre igjen, sa hadet til Lysebu og satt kursen hjem. Til hver våre avtaler og pick up av mini. Siden har vi nytt søndagen, og mens mini leker ubåt i badekaret og viser pappa alle sine dykkekunster, har jeg slått på reprisen av Skal Vi Danse! Litt rumba før middagsjester banker på døren må jo være helt topp.


                                                      / Skjortekjole Cathrine Hammel / genser zara / sko zara /

Hvor nydelig er ikke disse hønene? De kom trippende da vi var på vei ut, og kom bort og sa hei med en gang. Altså, når hotellet du bor på har egne høner som løper rundt skjønner du at det er i skogen det skjer. Jeg lover forresten at jeg skal slutte å bruke denne genseren på en stund! Jeg måtte le da jeg scrollet nedover og fant den i ikke mindre enn fem eller seks innlegg de siste ukene. Haha, du skjønner kanskje at det at jeg får yndlingsting ikke bare er tull!


 

FROKOST PÅ SENGEN / HOTELL EDITION


God morgen! Ah, du vet når du våkner klokken åtte helt av deg selv og er sånn super uthvilt? Ikke vi heller! Bortsett fra i dag, for i morges skjedde akkurat det. Jeg har kost meg sånn i helgen, og virkelig hatt tidenes mest avslappende bursdag. Jeg klarte å sovne med sminken på i går (hudpleiesynd nr.1!), så jeg stod opp og skrubbet ansiktet før jeg krøp ned i sengen igjen til frokost i en deilig morgenkåpe. Vi fikk bilde av mini i går også, han hadde nemlig vært og kjøpt bursdagssjokoladekake... til seg selv! Da måtte jeg le, når noen i familien har bursdag har tydeligvis alle i familien bursdag. Vi er midt oppe i skauen på Lysebu, og ser ikke annet enn trær og stjerner på himmelen. Vi har nytt en herlig morgen akkurat sånn, med gårsdagens aviser, NYDELIG frokost, svart kaffe og utsikt over fjell og blå himmel. Om du ikke har spist en god frokost vil jeg advare deg mot å scrolle deg nedover...


Tusen takk for alle de fine bursdagsmeldingene jeg fikk av dere i går, det varmer stort! Jeg har lyst å sende ut en god klem til hver og en, og jeg håper dere får en herlig søndag. Nå skal jeg smelle igjen mac'en og hoppe i bikinien. Badstue og en svømmetur står på planen! Ikke verst for en søndag i oktober.

BURSDAGSOVERRASKELSE OG 90 TALLS JEANS


Jeg våknet til to glade gutter, bursdagsang og en hemmelig overraskelse i dag! Jeg hadde planer med en veldig god venninne av meg, og plukket opp verdens fineste Barbro på flytoget litt over ni. Hvor godt er det ikke å klemme på gode venninner. En kaffe og kanelbolle senere kom vi hjem, og jeg får beskjed om at jeg har 10 minutter på meg til å pakke mens mini ble levert på overnatting. T hadde nemlig ordnet bursdagsoverraskelse med hotellovernatting og fantastisk middag! Hvor heldig er ikke jeg? Så jeg pakket sakene mine, slang med en bikini og har bare nytt en fantastisk avslappende lørdag sammen med min kjære siden. Bursdag er jammen fint!

Nesten like fint som 90 talls jeans! Hvor gøy er det ikke at disse jeansene er tilbake for fullt? Disse er fra zara og jeg digger at de er så tykke i dongrien, hvor høyt de sitter på livet og hvor gode de er å gå med. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle bli begeistret for nittitallet igjen, men det er jeg.


Nå ligger jeg med bena høyt i en myk morgenkåpe, og nyter at lørdagen går litt saktere forbi enn den vanligvis gjør. Dette var virkelig midt i blinken etter en hektisk start på høsten, hurra for flinke kjærester!!
 

30 THINGS I'VE LEARNED IN 30 YEARSJeg har bursdag i dag! Og siden alderen bare raser avgårde har jeg laget denne filmen. Jeg har nemlig lært en ting eller to på 30 år, og over ser du noe av det :)

HAPPY WEEKEND!

Hi guys! It's my birthday today, so to celebrate I made this video of what I've learned over the years. I hope you'll like it :)

hits