oktober 2014

LYS MELKESJOKOLADEMOUSSE

Søsteren min hadde meg seg en dessertskål med lys sjokolademousse til meg etter et middagsselskap her forleden, så god at jeg måtte spørre om oppskriften! En luftig, lett, lys sjokolademousse laget på melkesjokolade. En deilig liten treat som er like god alene eller til gjester, mmm jeg gleder meg til å prøve selv.

Oppskriften går som følger. Du trenger: 4 egg, 2 dl kremfløte, 2 ts sukker, 200 gr melkesjokolade.

Knekk melkesjokoladen i små biter og smelt den i vannbad. Skill eggeplommen/eggehviten til 4 egg. Bland inn en og en eggeplomme i den avkjølte smeltede sjokoladen. Pisk kremfløte og sukker til krem og vend inn litt og litt i sjokoladen. Stivpisk eggehviten og vend denne forsiktig inn i blandingen for å få en luftig mousse. Hell blandingen i små porsjonsstørrelser eller i en stor skål og sett til avkjøling i minimum 2 timer (men helst over natten).

SOKKER I SANDALENE


Sokker i sandalene, gøy og litt rart på samme tid. Fordelen med sokker i sandaler eller pumps er at man fortsatt kan bruke åpne sko en stund til, bakdelen er at det er bittelitt rart om man ikke er vant til det. Men jeg gir det et nytt forsøk for jeg nekter å la alle de fine skoene bare stå der og lengte. Jeg vet ikke helt hva som er trikset med sokker i sandalene, men for meg er det tykkelsen og mønsteret på sokken. Ikke for tykke og ikke for tynne, og gjerne med fiskebensmønster.

Socks in sandalas, what do we think? Both fun and a little strange at the same time. The good part of wearing socks in sandals or pumps is the benefit of being able to wear open toe shoes a bit longer even though it's cold outside. The bad part is that it takes some getting used to if you haven't tried it before. I don't really know the best way to do it, but for me it's about finding socks that aren't too thin or too thick, and I prefer when they have a pattern of some sort like for example fishbone.

31.10.2014


Jeg måtte le da jeg gikk forbi denne, aldri har jeg sett et mer riktig skilt. Du kjenner følelsen? Når du våkner og det første du kommer på er at du faktisk tror at det er tomt for kaffe. Ikke bra, jeg merker det må noen ekstra kopper til i dag.

Happy Halloween!

The sign says it all, I was still lauging like a block away. You know the feeling right? When you wake up and the first thing on your mind is remembering you're out of coffee. Not a good start. I have to celebrate with an exstra cup this morning.

FINE FLISER


Fine flis må deles må de ikke? Jeg måtte ta et bilde av disse fine flisene med marokkansk mønster hos min flinke venninne i går, de var altfor fine til å bare gå på. Det er en jungel av flis der ute men de nøytrale vinner litt for ofte synes jeg. Hvorfor ikke gå for mønster eller farger på dine neste? Jeg tror du vil elske det.

You have to share beautiful tiles don't you? I had to take a picture, the moroccan tiles at my friends house were too beautiful. Tiles are usually neutral and let's face it, a bit boring. Why don't go for patterns or colours with your next ones, I think you're gonna love it.

OVER KNEE BOOTS

Det er flere år siden det har vært støvletter i min garderobe, så når det endelig kom inn et par måtte det jo være over kneet støvletter. Det er alltid gøy å gå fra den ene ytterkanten til den andre. Med pratisk hel og i skinn, gode og varme. Kan ikke tro at det er nesten fredag allerede, vi skal pakke kofferten igjen, jeg håper dere blir med!

                                                 // Genser zara / skinnbukse h&m / jakke zara / støvletter aldo //

It's been year since I've owned a pair of classic boots. So when a pair finally said yes to going home with me they had to be over knee boots. It's so much fun going from one direction to the complete opposite. The heel is practical and the leather will keep me warm when winter sais hi for real. I can't believe it's almost friday already, we're packing our bags again this weekend and I hope you'll come with us. 

IT BAGS

                                  // Valentino glam lock / Céline tie knot / Givenchy antigona / Céline belt bag//


Alle står på ønskelisten, for meg står CÉLINE, Valentino og Givenchy for høstens og neste års IT vesker. Tie knot vesken fra Céline (nummer to fra toppen) må være den perfekte veske, øynene mine fant den på vindushopping i Cannes i sommer og jeg har ikke klart å glemme den siden. Stor nok til å romme alt, med detaljer man ikke blir lei av, mulighet for å gjøre større og mindre alt ettersom med å klikke inn klaffene på sidene og ikke minst fargene den kommer i, gode, dype og klare. Den forblir nok bare en drøm, men drømmen er fin.

For me the IT bags for fall and 2015 are these ones from CÉLINE, Givenchy and Valentino. The tie knot bag from Céline (number two from the top) has to be the perfect bag. I laid my eyes on it this summer while window shopping in Cannes and I haven't been able to get it out of my head since. Big, beautiful, with dreamy details and in colours you can't resist. It most likely will only remain a dream, but it's a really good one.

LAG PÅ LAG
Lag på lag, jeg holder meg varm om dagen med farmors gamle skinnjakke under en ullkåpe. Den crazy (faux) pelsluen ble hjem fra Estland i helgen, litt "bringing russia back" men supergøy og perfekt til kalde dager.

Layering, I keep warm with my grandmothers old leather jacket under a warmer coat these days. The crazy faux fur hat came home with me from Estonia this weekend, a bit "bringing russia back" but so fun and perfect for those cold days.

PUT A KNOT ON YOUR DENIM SHIRT


Denimskjorten min fikk en knute på seg i dag, it's all in the details. En liten vri på en favoritt som alltid er i skapet. Jeg kommer helt sikkert til å gjøre det med både vanlige skjorter og t-skjorter fremover også, kult over en kjole eller en jumpsuit også så slipper man at skjorten blir så lang om man ikke har en bukse å ha den litt ned i.

Min gamle nye greie, knute på tråden. Så får plutselig skjortene litt nytt liv og kan være med sammen med litt andre ting enn man gjerne bruker de til i hverdagen. Kamel, ull, denim og skinn. Min favorittkombo som jeg synes går til alt.

I gave my denim shirt a mini makeover today with a knot at the end. It's all in the details, I love new details on old stuff. It makes everything a bit more interesting. Great for regular shirts and t-shirts, and for wearing over a dress or a jumpsuit. It gives the whole outfit a little kick and makes your shirts that more wearable.

DISKRIMINERING I HVERDAGEN

"Hva, er det ikke bare meg?" Jeg hadde akkurat noe nølende turt å fortelle om hvordan det var å dra til legen som nybakt mor, jeg kunne like gjerne ikke ha dratt. Jeg hadde lyst å hyle, "men klarer du virkelig ikke å se forbi hvordan jeg ser ut og bare høre på hva jeg sier?". Jeg så oppgitt tilbake på legen og ramset opp anamnesen til min bittelille syke baby på nytt. Jeg var hverken en nervøs eller overbekymret mamma og jeg beskrev symptomene klart og konsist (jeg har sett nok Grey's Anatomy til å vite hvordan jeg skal legge frem en sykehistorie). Legehodet ble lagt på skakke og samme ord ble sagt på nytt, "jenta mi, det er vanlig at barn blir syke". Tredje gangen dette skjedde innså jeg at jeg måtte ha med en mann. Det kunne i teorien ha vært en vilkårlig mann jeg fant på gaten, for et håndtrykk (fra en mann ved min side) senere var vi henvist til spesialist og telefoner var tatt om å dra rett opp på rikshospitalet for dette måtte jo sjekkes opp med en gang. Samme symptomer, samme ord, helt like setninger faktisk, men nå stod det en mann ved min side.

Da venninnene mine rundt bordet kom med sine egne historier ble jeg betrygget over å høre at det ikke bare var meg. Samtidig satt jeg igjen med en urolig følelse, men det skal jo ikke være slik? Vi ble sittende slik en stund, det som var mest urovekkende er at dette vel så ofte skjer mellom kvinner (legen i starten var også kvinne og mest sannsynlig også mor).

Jeg er nok tøffere enn jeg ser ut, jeg har mange års utdannelse, jeg er representert på boligmarkedet, jeg sparer til pensjon, jeg driver et firma og jeg har skapt min egen arbeidsplass. Jeg er ikke avhengig av en mann for å ta beslutninger hverken på mine egne eller min families vegne. Min mail til sameiet er like viktig som min manns, min evne til å inneha et styreverv er like god (og i mange sammenhenger bedre) som evnen til en mann i samme situasjon, mitt ja eller nei i en sak som gjelder vårt hjem, vår leilighet eller vår sønn er ikke underlegent samme ja eller nei fra min mann. Likevel opplever kvinner dette hele tiden. Tvers over bordet kunne min høyt utdannede venninne på 34 år fortelle om at det lenge hadde vært snakk om å gjøre om på parkeringsplassene utenfor leiligheten de bodde i, styreformannen hadde kommet for å spørre om de kunne tenke seg å bytte plass på grunn av at de hadde barn. Da hun hadde svart et bekreftende ja på dette stod en litt nølende styreformann igjen, han syntes likevel at det var best at han tok dette med mannen hennes. At leiligheten stod i hennes navn hadde ingenting å si.

En annen venninne fortalte om innkjøring i barnehagen og at bestyrerinnen ikke hørte på hva hun sa om den lille og soving, i mange uker hørte hun ikke på henne. Helt til mannen måtte si fra. Da ordnet det seg fra første øyeblikk.

En tredje fortalte om hvordan hun hadde blitt møtt av en annen kvinne i samme situasjon som seg selv, samme utdannelse, lik alder, begge hadde barn. De skulle bygge på garasjen i hennes barndomshjem og måtte ordne endel praktisk med naboene, hun ble møtt av: "kan vi ta et møte med mannen din, når passer det for han?". At det var hun som hadde bodd der hele livet og jobbet i samme arkitektfirma som hadde bygget alle husene i nabolaget var ikke et tema en gang.

Hele vårt voksne liv blir det terpet på hvor viktig det er å komme seg inn på boligmarkedet for oss kvinner, det blir dratt frem igjen og igjen hvor viktig det er å ikke gå i sofaputefellen hvor du kun har brukt penger på sofaputer og ikke penger på å eie hjemmet du bor i. Her står man på for å kunne eie noe sammen, men når det kommer til stykket er det mannen din folk henvender seg til. Navnet ditt og personen din er ikke engang en faktor, eierandelsbrøken kunne gjerne ha vært lik null for det har ingenting å si likevel.

Det skjer i helsevesenet, på jobben, på verkstedet og i nabolaget.

Hva skjedde med likestillingen? Og når ble det greit å møte andre kvinner på denne måten?/ As my friends and I were talking I discovered that most of us had encountered being descriminated by both men and women when not having a man at our side. For example when I took my baby to the doctor and she refused to listen to me before my husband came with us (saying excatly the same words, giving the exact same symptoms), or when my friends building were rearranging the parking and she wasn't allowed to have any say in it even though she was the owner of the apartment, we'd better wait for your husband dear. The list goes on and it's not right that women still get treated like that, nobody put's baby in the corner, we have the same rights and skills as our husbands. /

MARILYN MOMENT

                                                                                                                                                             annonseGod morgen fine dere! Nå er det ikke så lenge igjen til en ny måned og ny makeup look, men før det hadde jeg blitt så glad for din stemme på min Marilyn Monroe. Vinner vi får dere en liten overraskelse fra Max Factor. Jeg vet det er  stress med ting man må gjøre på facebook (hvem har vel lyst å innrømme at man leser en blogg) men om du klikker deg inn og stemmer på meg kommer det ikke noe opp i hverken newsfeeden eller på din egen facebookside, så hverken jeg eller noen andre vet hvem som har stemt. Det er jo litt gøy da. Jeg blir superglad for din stemme! Du finner konkurransen HER.


FROKOST PÅ SENGEN I ESTLAND: FROKOSTKURS

Dette er utrolig morsomt (og i det hele tatt helt utrolig!). De av dere som har fulgt meg lenge vet sikkert at jeg har en hashtag på instagram som heter #dagensfrokostpåsengen (#todaysbreakfastinbed) fordi jeg er utrolig heldig og får frokost på sengen hver morgen (!). I helgen har Thorleif lært 14 menn fra Estland hvordan de kan lage frokost på sengen til sin kjære. Det blir ikke morsommere enn det! Vi ble utfordret til å dra til Tallinn av en bloggleser som mente at kvinner i Estland også fortjente å få frokost på sengen og da måtte mennene læres opp. Utfordringen var for utrolig til å ikke ta. Jammen var ikke alle sammen presise også, 14 menn ramlet en etter en inn døren i et lite hus i skogen et godt stykke utenfor byen. Litt uvitende og noe engstelig for hva de egentlig hadde blitt tvunget til å si ja til, jeg skal ikke lyve de var ikke akkurat supergiret. 15 minutter senere var alle i fyr og flamme og alle landegrenser og kulturforskjeller var hvisket ut med første ferdige eplesvane.


To og en halv time senere mestret alle både fruktkunster, posjerte egg, hjemmelaget hollandaissesaus, crêpes og en rekke andre triks på kjøkkenet. Interessen gikk fra avstandsbetraktelser til dyp konsentrasjon på 15 minutter og isen var brutt før T rakk å ta frem et nytt eple. Alle sammen lovde meg at de skulle prøve alt de hadde lært når de var vel hjemme og det var så gøy å se den snikende entusiasmen som selv ikke de tøffeste klarte å skjule til slutt. Tusen takk for oss Estland, vi storkoste oss! 

Ps: frokostkurset T hadde her i Oslo kan dere se litt bilder fra her.

The reason we were in Tallinn this weekend was because of a challenge from one of my blogreaders situated in Estonia. She felt that women in Estonia also deserved getting breakfast in bed from their husband (like I do), and she literally wanted to teach the men in Estonia how they could do it. Well, when you get a challenge like that you just have to say yes. 14 guys came, I'm not gonna lie, everyone on time but not super excited to be there. I got the feeling that they either really loved their wife or girlfriend or were really scared of what she would do if they didn't go. 15 minutes later they were all on fire, it was so much fun seeing them go from not really wanting to be there to asking for more apples. Two and a half hours later they mastered everything from poached eggs to homemade hollandaise sauce, crêpes and fruit arts. It was an amazing morning and I hope the women in Estonia will appreciate the effort, we really tried! I actually think we succeded too.


Ps: if you want to check out another one you can see some pictures here.

SUSHIFAVORITT


Søndag og sushi, den perfekte søndagsmiddag når man har vært på reisefot og ikke har mat hjemme. Min favoritt for tiden er makien i midten, kveite spesial. Frityrstekt kveite med teriyakisaus oppå og noe annet godt i midten, den er så god! Så om du trenger litt inspirasjon på sushifronten kan jeg tipse om denne, en stor favoritt hos oss begge.

Sushi on a sunday when you've been traveling and comes home to an empty fridge is the best combination ever. My favourite at the moment is the maki in the middle, fried halibut topped with teriyaki sauce. It's so good! So if you're in need of mixing up your sushi routine I recommend you try this one. It's both mine and T's favourite.

SUNDAY WEAR

Image and video hosting by TinyPicGod morgen! Vi var tidlig på i Tallinn i dag også, flyet vårt går straks så vi koste oss med frokost på rommet i morges for å spare inn litt tid (og for å få inn litt mer hotellkos, det er jo så hyggelig å være på en liten getaway) før vi hoppet i en taxi og suste til flyplassen. Flyplassen ligger veldig nært byen (ca. 15 min) så man har kort reisevei uten særlig trafikk i helgene. Vi har facetimet hver dag med lille ville der hjemme og vi gleder oss sånn til å se han.

Vi ses i Oslo!


God morning! Earlybirds in Tallinn, we ordered breakfast in bed to save some time this morning before heading to the airport. We've been facetiming with w every day and we can't wait to see him when we get home. A quick hello from me this morning, I'll see you in Oslo.

So long Tallinn!

BATHROBE STYLE

Jeg skal være helt ærlig, vi så på hverandre og vi kunne begge se hva den andre tenkte. Det var så kaldt ute at vi byttet byvandring med sauna, myke badekåper og (jeg skal være helt ærlig en gang til) et glass champagne etter frokostkurset. Det var rett og slett fantastisk. En kaffe senere (okei da, en liten catnap også) og vi er klare for middag ute i Tallinn. Jeg håper dere har hatt en super lørdag!

I'll be honest, we skipped seightseeing for sauna, bathrobes and (I'll be honest again) a glass of champagne. It was just to cold outside to do anything else. The most relaxing afternoon ever. A coffee and a catnap later and we're ready for dinner.

LAYERING IN TALLIN

God morgen fra Tallinn! Vi er i Tallinn fordi (hold dere fast!) T skal ha frokostkurs for 13 estiske menn som skal lære å lage dagens frokost på sengen til sine kjære der hjemme. Altså, seriøst gøy.Dere skjønner ikke hvor kaldt det er her, det er minusgrader. Så for å si det sånn har vi begge tatt med alt for lite klær. Så om du skal til Tallinn i nærmeste fremtid er det bare å ta med varme klær, og med varme klær mener jeg dunjakker.

God morning from Tallinn (Estonia)! We're here because Thorleif is teaching 13 estonian men to make breakfast in bed for their wives and girlfriends today. Seriously cool don't you think? I couldn't really believe it when we got the request, Estonia? Did you say Estonia? It's super cold here by the way (I had no idea it would be this cold!) so I'm actually wearing all the clothes I got. So if you're going to Estonia any time soon remember to bring your wintercoat.

5 MÅTER Å DEKORERE HALLOWEEN GRESSKAR PÅ


Jeg har hatt lyst å gjøre noe litt annerledes til halloween lenge nå, så i år har alle mine gresskar har fått farger, mønsterspill og hjemmelaget dekor på seg. Utrolig gøy og veldig dekorativt. Jeg har kost meg med spraylakk og hobbymaling, superlim og glitter. Jeg håper du kan få litt inspirasjon om du har lyst å legge bort kniven for utskjæringer og la gresskaret være helt og ikke delt i år.Det finnes mange måter å pynte gresskar på, jeg har brukt blank (jeg synes det gir en ekstra piff) bengalakk på boks til alle gresskarene slik at de tåler å stå ute i vær og vind. "Hanken" på alle gresskarene har fått et lag med litt gullspray på boks og løv fra bakken har fått et lag med sølvspray før de fikk komme på det store sorte gresskaret med litt superlim under hvert blad. For å lage mønster har jeg brukt maskeringsteip før jeg har sprayet over med hovedfargen. Linjene er hverken rette eller perfekte, men utrolig gøy og morsomme akkurat slik som halloween skal være.

Jeg håper dere fikk noen tips!


5 halloween decorating ideas with no carving. This year all of my pumpkins are decorated in colours, patterns or glitter. It's so much fun doing something new, and I hope you'll find some inspiration or helpfull ideas for halloween next week. I've spray painted all of the pumpkins with colours in a glossy finish, and they can all stay outside in any weather. The "handles" have been sunkissed with some gold spray paint, and I've used the same in silver for the leaves (which I found outside on the ground) before I glued them to the black pumpkin. For patterns you can use masking tape (put the tape on in the pattern or shape you want) before you spray paint the whole pumpkin in the main colour. The lines are neither straight nor perfect, but fun and decorative just like halloween should be. Happy pumpkin hunting!


WHAT TO WEAR IN THE RAIN


Regn! Det har regnet non stopp de siste dagene, men litt glitter og paljetter innenfor tykke jakker får meg alltid i godt humør likevel. Det er bare å finne frem regnstøvler, gode cardigans og hatter. Jeg synes at en hatt er det perfekte tilbehøret når det regner, glemmer man paraplyen har man fortsatt ly mot regnet (og har man ikke flere småbarnshender å holde en paraply i heller så sitter jo en hatt fast på hodet). Jeg synes ikke det gjør noe å få litt regn i lengdene, men med en hatt slipper man å ødelegge hele håret.
                                      // Annonselenker støvler her / cardigan og hatt h&m / topp topshop / skjerf zara //

Ha en nydelig dag!

It's been raining non stop for days, but a hint of sparkle and sequins underneath long cardigans always puts me in a good mood. Get your rainboots and hats out, I find that hats are the perfect accesorie when it's raining. I don't mind some rain in my hair as long as the whole thing don't get ruined. And where you have to use a whole hand to keep track of an umberella (when you have kids that's a luxury in itself) a hat just sits there efffortlessly while you go about your day.

#DAGENSFROKOSTPÅSENGEN


God morgen! Si det med eggs benedict. For en fantastisk måte å starte dagen på (jeg var riktignok oppe kl 4 også). Jeg håper dere får en strålende torsdag selv om det regner, jeg synes det er litt fint jeg. Med hette på hodet og duskregn i ansiktet når man skal ut om morgenen, å kjenne på naturen og den friske luften. Jeg liker at det er mørkt mens jeg nyter en deilig ekstra kaffe og resten av frokosten også.

KIMONO


Kimono, dette myke, lette silkeplagget som er fint over det meste. At det straks er vinter lar jeg ikke være en hindring, i det siste har det kommet inn flere kimonoer i skapet mitt. Hvordan skal man bruke en kimono? Det er sikkert flere fasiter, men jeg tenker å bruke de som jakke over en kjole, som cardigan over en t-shirt som på bildet, som omslagskjole med et belte i livet, som tilbehør og som statement piece.

                           // annonselenker shorts her / kimono her / sko her (i sort) / cashmere skjerf her //

Jeg har vært hjemme med en liten en i noen dager og i dag er det vanlig dag igjen. Styling og ordning står på planen, jeg kan ikke si for hva ennå, men jeg skal prøve å ta noen behind the scenes bilder som jeg kan vise dere i morgen. Gøy gøy gøy.

Kimono, this soft, airy and beautiful garment that goes well with almost everything. Fall and winter are no challenge, I'm gonna wear kimonos all through the seasons. But how do you wear a kimono? There are probably more answers to this question, but I'm gonna wear it over a t-shirt and pretend it's a cardigan like I've did here, over dresses, as a wrap dress with a belt, as an accessorie and as a statement piece. A few kimonos have made their way in to my wardrobe lately and I can't wait to mix them up with my other pieces. After being home with baby w a few days it's back to normal for us today. My day is filled with styling and organizing, I can't really tell you what it's for just yet, but I'll try to take some behind the scenes shots a long the way.

HJEMMESTRIKKET BABYLUE


En venninnes fine lille med en lue så skjønn at det halve kunne ha gått an. Tanten hennes hadde strikket den til hennes lille, det blir rett og slett ikke finere enn det. Hadde jeg hatt en slik tante hadde jeg lagt inn bestilling med en gang. I blå, i størrelse 2 år.

Ps: om den er heklet og ikke strikket må dere tilgi meg.


Have you ever seen a cuter baby hat (the baby is really cute too!)? My friends little girl wore this gorgeous knitted hat when I met them in the park the other day. My friends aunt had actually made it for her. If I had an aunt like that I would order one asap, in blue, size 2 years old. Oh why oh why can't I do arts and crafts like that?

REDNINGEN FOR ENHVER DÅRLIG HÅRDAG

annonseMitt triks for å kjempe unna alle de dårlige hårdagene (det vil si alle dagene mellom hver gang det blir vasket!) er en god tørrshampo. Har du ikke kommet deg på tørrshampotoget ennå? Vel hopp på, tørrshampo er drømmen for alle med dårlig tid. Jeg er ikke av de som rekker å vaske og ordne håret hver eller annenhver dag (til det klarer jeg ikke å stå tidlig nok opp for), og redningen er tørrshampo. Men det må være favoritten, jeg har prøvd mange og jeg savner alltid favoritten Fresh Me Up fra Bangerhead når jeg går tom.

Den er ikke hverken for tørr eller for våt og den gir godt volum og god lukt til mitt tynne skandinaviske hår. Tørrshampo tørker opp oljen og fettet man gjerne får i hodebunnen og røttene mellom hårvask og er den perfekte redningen for deg med evig dårlig tid om morgenen. Nå kan du teste favoritten min og alle andre merker de har på Bangerhead med den fine rabattkoden tine15 som gir deg 15% på alle ordinære produkter (kanskje du til og med finner en julegave). Jeg kjøper alltid to i slengen slik at jeg har en ny klar i skapet, sjekk ut hele sortimentet til Bangerhead her.

Tips: jeg bruker den i nyvasket tørt hår også for å få litt ekstra vavavolum om jeg skal noe spesielt ;)


My lifesaver in the mornings is this dry shampoo from Bangerhead. I'm not one of those girls who always manage to have time for both a shower and a shampoo in the mornings and my saviour combating bad hair days is dry shampoo. It dries up the oils in the scalp and your roots and leaves your hair feeling fresh and with a little extra volume. If you want to try it you get 15% off on all of Bangerheads products (except for those already on sale) if you use the discount code tine15 in Bangerheads online store
here.

HØSTKOMBO: ULL OG SKINN OG NOKO ATTÅT                                            // (Annonselenker) genser Ganni her / hatt h&m / cape zara //

Jeg har bokstavelig talt flyttet inn i denne mørkeblå drømmen av en varm ullgenser, med de morsomme dottene sine foran synes jeg den blir både morsom og klassisk på samme gang (om du vil ha en litt bedre titt finner du det her). Sammen med ennå litt mer ull, skinnbukser, semskede ankelstøvletter og en gøy hatt med ører håper jeg at høsten varer litt til.

I've changed my adress, I now live in this dreamy wool sweater. Perfect for fall and with it's funny dots in the front it is the perfect combination of fun and classy (you can find it here). Together with even more wool , leather pants, suede ancle boots and a funny hat with mickey mouse ears I hope fall will stay with us for a little longer.

GODE RÅVARER HAR ALT Å SI

Gutta på bua er alltid i godt humør og i helgene er vi alltid innom fruktboden på slemdal en liten tur. Noe av det gøyeste T gjør er nettopp å handle mat, gode råvarer holdes opp, vurderes og luktes på før de havner i kurven for å ta med hjem. Siden denne kjærligheten til gode råvarer merkes så utrolig godt i matlagingen, har jeg de siste årene blitt mye flinkere til dette selv også. Det har virkelig noe for seg.
God mandag, jeg håper dere får en strålende ny uke. Vi skal faktisk til Estland på fredag, (hold dere fast) frokostkurset skal ut av landet!

In our neighbourhood we have a tiny shop where we love to do our grocery shopping for the weekend. This is one of T's favourite things to do, he is very particular about what he buys so everything goes through a number of tests before it ends up going home with us. Since his maneuvers really effect his cooking (in the best way ever!), I've become more like that myself over the last few years. The foods you buy really matters, you can taste the difference. Enjoy the day!

EN HVIT ULL CAPE


                                                               // (Annonselenker) cape / bukse / sko / topp topshop //

Søndager er til for å nytes, god frokost, lang dusj, kaffekopper og blanke magasiner. Og siden vi skulle bort ble det tid for ull cape og blå sko også. At en bil i tillegg stoppet og sa fine ord på veien var utrolig hyggelig, det er veldig veldig gøy når noen av dere sier hei, tusen takk! Jeg er så forelsket i denne capen i ullblanding, jeg synes en cape er prikken over i'en i ethvert antrekk, fint til både hverdag og fest og ekstra gøy når man er litt lei av de andre (og mer praktiske) jakkene man har.

Sundays are all about enjoying the little things, a nice breakfast, a long shower, cups of coffee and shiny magazines. I even got to break out my new cape and blue shoes for a sunday outing. As we were akwardly taking some pictures in a random street a car stopped and rolled down it's window (we we're half expecting to be told off for standing in the midle of the street) and said the nicest things, it's so much fun when someone who actually reads the blog stops and says hi, so thank you for that, you really made my day. When it comes to the outfit I always love a good cape moment. Fun both for everyday living and party plans. And yeah, if you follow me on instagram and from time to time wonder what I'm wearing, you can now register your email adress at Like to Know it here, and you'll get an email the next time you're wondering where the outfit is from by simply pressing like on the instagrampost. So easy! Follow me at @tinemonsenno


Psst! Om du følger meg på instagram og av og til lurer på hva jeg har på meg, har jeg fått en ny (og helt genial) funksjon. Registrer mailadressen din på Like to Know it her og neste gang du ser noe du liker på instagram får du en mail med hvor ting er fra om du trykker Like på bildet. Føger du meg på instagram? Jeg blir veldig glad om du har lyst å besøke meg der inne også, du finner meg på @tinemonsenno
2 ÅR

Jeg kan nesten ikke tro det, lille ville hele to år! Vi feiret med hyggelig frokost og deilig bursdagskake til jubel av små og store. Hovedpersonen selv var i strålende humør (hvem er vel ikke det når man får dessert etter frokost!) og feiringen gikk over all forventning. Jeg hadde kjøpt et slikt narrelys som skrur seg på igjen når man har blåst det ut (du skjønner sikkert hva jeg mener) så han var svært så entusiastisk da vi alle sammen måtte blåse flere ganger før det sluknet.


I pappas gamle drakt med to nye fantastiske tilskudd i lekesamlingen, altså det var den beste dagen w har hatt tror jeg. Barnebursdag er gøy! Siden vår lille fortsatt sover på dagen la vi det hele til frokost. Da er alle barna uthvilt og i godt humør (humøret kan som dere kanskje vet synke litt ut på ettermiddagen) og man får en veldig hyggelig start på dagen alle sammen. Eggerøre, røkelaks, godt brød og pålegg, frukt og gravet ørret med sennepssaus var på bordet hos oss. Hvordan bordet var pyntet kan du se her.

We had a blast celebrating our little two year old yesterday. Kid's birthday parties are fun, I have to say even more fun than I thought setting this up. Since he still needs his nap during the day we did a breakfast celebration with friends and family. The best tip ever, kids are (mostly) at their best in the morning and breakfast is a great way to start the day for all the grown ups too. You can even have that extra cup of coffee while enjoying a nice sit down moment with cake while the kids are running around entertaining each other. Also called the perfect moment. See how I did the decorations for the party here.

KEY LOOK: THE LEATHER JACKET

Har dere hatt en fin lørdag? Vi har kost oss med toårsfeiring og kom akkurat hjem etter å ha vært ute en tur. Middag er handlet inn, regnet banker på ruten og vi har sunket godt ned i sofaen med bena på bordet. Og nå kom jeg på at vi har mer kake igjen! Lykken er kakerester, altså dette er den ultimate lørdagskveld allerede. T fra ukens dekkskifting over, skinnjakker går aldri av moten og denne kjøpte han faktisk på en av de første utenlandsturene vi hadde sammen (for sånn ca. 5 år siden) på salg. Det er så gøy å se hvordan kuppene hans varer og varer.

Outside the rain is poring, inside we're all cozied up on the couch. I literally have the perfect night planned, I just realised we have left over birthday cake! Dinner, a glass of wine and left over cake, it doesn't get any better than that. And a good night sleep, it doesn't really do if for me waking up at five :o (over the last few days our baby has started and perfected the skill of climbing out of his bed at all times during the night). T in his favourite leather jacket above, I remember him getting this jacket on sale on one of our first weekends away together (circa five years ago).

ENKLE TIPS TIL BARNEBURSDAG


Som vi gleder oss til å feire den lille toåringen vår i dag! Bordet er pyntet, klær strøket og lagt frem (selv om de sikkert ikke er kakefri så veldig lenge, og akkurat det gjør ingen verdens ting) og vi gleder oss til bursdagsfrokost og hyggelig besøk. Vi kunne ikke tenke oss en bedre måte å starten dagen på!Barnebursdag er gøy! Jeg har hoppet over alle regler og mikset alt vi hadde i skapet både av servise, kaffekopper, pynt og dekorasjoner. Jeg har enkelt klippet ut fly, stjerner, et to-tall, en T og en W fra vanlig A4 papir og festet de i taket med hvit ducktape og litt hyssing. Sammen med de fargerike pom pomsene jeg hadde fra før ble det veldig morsomt og dekorativt. Utover kvelden i går kom faktisk ennå et bord til som har fått hvit duk og servise på seg (jeg elsker når man får beskjed om at ting som ikke klaffer plutselig klaffer likevel!) og vi venter storinnrykk av 15 store og små rundt et stort langbord i stuen. Hipp hurra for lillegutt


Our baby boy is turning two today! The table is set, clean clothes laid out (even though they probably won't be clean for long) and we're all set for a birthday party breakfast celebration. I couldn't dream of a better way to start the day. Kid's birthday parties are supposed to be all about fun, colours and cake and I've skipped all the decorating rules know to man, mixing everything we already had in our cupboards with fine china, pom poms and colorful straws. Maybe you'll even get some decorating ideas for your next kid's birthday party. I've used plain printer paper to cut out airplanes, stars, the number two and a big T and W (his initials) and hung them up using white ducktape and some string. Easy, budget friendly and decorative.

LAG PÅ LAG


                                                     // (annonselenker) Skinnsnekkerbukse / caps / skjorte / cardigan i ull h&m //

I går morges var det snø på bakken da vi våknet så vi kastet oss rundt og fikk skiftet til vinterdekk begge to. Det lignet mer på vinter enn høst ute og en god cardigan har ikke føltes så nødvendig ut som den var på lenge. Det har blitt helg også og vi skal kose oss med familie og gode venner i morgen tidlig til frokost, en herlig start på dagen.

Yesterday it was snowing when we woke up (way to early if you ask me!) and we had to hurry up and change our tires from summer to winter tires. It looks more like winter than fall outside and layering with chunky knits are the only solution. Happy weekend, we´re starting with a birthday breakfast tomorrow morning with family and friends, can't wait.

BARNEBURSDAG

Siden det er barnebursdag tidlig lørdagsmorgen og dagen i dag er fyllt med litt for mye annet og kvelden i går ble tilbrakt på kurs, gjorde jeg klart mye i går slik at det bare er igjen å dekke bordet i dag. Når jeg dekker bord hos andre bruker jeg alltid litt ekstra tid på å planlegge, men når jeg er hjemme må det gå fort og det må være enkelt.

Jeg ser alltid rundt meg og bruker ting vi allerede har hjemme til pynt og dekorasjoner. Selv om det kanskje ser komplisert ut trenger du bare litt fantasi, litt hyssing, litt lim og en saks. Barnebursdager skal jo være morsomme, fargerike og barnslige. Papirsugerørene var jeg så heldig å få fra den lille festfabrikken på Frogner, du får de i nettbutikken til den litt større festfabrikken også.


Our baby is turning two years old this saturday and we're having a kids birthday party. Time flies! I don't have time to do the decorations today so I did most of it (except the table setting ) yesterday. When I do decorations for others I always take time to plan, but when I'm home I literally look around to see what I can use for decorating ideas. I had these pom poms from before, and added plain paper, string, some glue and a pair of scissors in to the mix. Can't wait to show you how it all turned out.

TON I TON

Ton i ton, av og til blir det full match selv om det ikke er meningen en gang. Jeg drar som oftest bare med meg en jakke på vei ut i bilen eller ut døren og jeg må si at det noen ganger funker bedre enn andre. Litt sånn heseblesende på vei ut mens jeg sjonglerer matpakker, parkdresser, regntøy, støvler og alt det andre man faktisk trenger selv også. Jeg har forresten fått inn en ny stormfavoritt i garderoben, denne buksen i semsket skinn foran og glatt skinn bak. Den er så myk og varm å gå med, og jeg hoppet opp og ned da jeg fant den på H&M sist lørdag (den var riktignok ikke i nærheten samme univers som av vanlige hm priser for å si det sånn). Rett og slett en skinnbukseinvestering for denne skal jeg ha lenge. 

EN TOÅRING I HUS

Vår lille fyller 2 år på lørdag! Det skjer så mye, det prates non stop (det er riktignok ikke alt vi helt forstår, selv om vi virkelig legger godviljen til og prøver så godt vi kan), det løpes, hoppes, herjes, koses, bades (er det opp til mini selv skal det helst bades og plaskes flere ganger om dagen, ordet rynketommel har blitt poppis), spilles, kastes, toges og les dagen lang. Vi har vokst med de nye rollene våre, en tøff spedbarnstid er bak oss og jeg må si at vi elsker å ha en toåring i hus, hver dag er det noe nytt. Da han her forleden klatret ut av killisengen sin (den er ikke akkurat lav) mens han egentlig skulle sove og plutselig troppet opp inne på stuen igjen helt i hundre over escapen sin, tenkte vi at da var det også gjort. Er det mulig? Den lille røveren.

Jeg har så smått begynt med bursdagsforberedelser (det er godt med alt som er gjort!). Den fine kronen har jeg fått hjelp av en liten jente å dekorere, vi fikk til og med låne forskjellige klistremerker fra hennes personlige samling. Hun mente han måtte ha en tennisracket, noen hjerter, en bursdagskake og litt annet glitter og glam. Jeg synes den ble ordentlig så fin. Så skal den få på bokstaver og tall i knæsj orange.

KANELKNUTER


Jeg prøvde meg på de morsomme kanelknutene fra bakeriet i Lom i går. En artig vri på de vanlige kanelbollene, etter et par forsøk ble de ikke så verst fine heller! Oppskriften og fremgangsmåten til bakermesteren finner du HER. Om du ikke har prøvd de ennå er det verdt et forsøk, perfekt innekos når når kveldene blir mørkere og mørkere.

Her våknet vi opp til snø, er det ikke typisk? Det er ikke mange timene siden jeg skrev at jeg og høsten er så gode venner, vel vinteren er IKKE i den kategorien. Det er alt alt for tidlig for snø.

ULL CAPE

Høsten og jeg er gode venner, denne tiden er fantastisk! Høstklær og lag på lag, det er så godt å tulle seg inn i jakker på jakker på gode skjerf. Lettere blir det å kombinere gamle favoritter også for når de kommer utenpå og inni hverandre får de plutselig helt nye uttrykk. Det er rett og slett forfriskende.

Tusen takk for alle kommentarer og fine hilsener på innlegget fra i går, jeg aner jo virkelig ikke hvem det er som titter innom her av og til så det at dere tar dere tid til å skrive noen setninger gjør meg utrolig glad. Det er så fint å få lov til å bli litt bedre kjent med dere, det liker jeg. Nyt kvelden, i morgen er det en ny deilig høstdag.


THE PERFECT SHADE

Of light light almost see through pink. Den har stått ufortjent i skuffen en stund men nå har den kommet på tær som skinner svakt med en delikat lys rosa farge mellom perlemor og rosa.


629 Atmosphere, med ett strøk er den nesten gjennomsiktig men fortsatt med masse av det lille ekstra, perfekt om du vil ha en effortless look. Med to er den litt sterkere og det rosa kommer litt mer frem. Delikat, klassisk og glamorøs på samme tid.

HØSTLOOK FOR MENN
Jeg har en noe varmblodig mann, han har rett og slett gått med t-shirt og shorts (og til nøds jeans og en skinnjakke over) helt til i dag. Men nå er det endelig høst og da han kom med faktiske klær på i går måtte jeg ta et bilde. Gamle favoritter men med nytt skjerf, som jeg allerede ser jeg har lyst til å låne! Easy does it.

NÅR GIKK DET AV MOTEN Å SI HEI?

Har du noen gang vært på et arrangement hvor du har følt deg helt usynlig? Hvor du like gjerne kunne ha stått utenfor og ingen hadde savnet deg? Jeg har vært på flere, det er rett og slett den verste følelsen. Nå snakker jeg ikke om store kongresser, konferanser eller fester hvor det er så mange mennesker at det ikke er naturlig å si hei til alle, men alle disse små tingene man gjerne er med på i løpet av et liv eller en uke. Jeg er verdens minst kule person, jeg har det bare ikke i meg. Jeg er så lite kul at jeg har tatt meg i å bli hun ukule som faktisk hilser på og sier hei til mennesker jeg møter på slike ting (jeg trodde jo det var det man skulle gjøre!). Jeg har ikke fulgt med, når gikk det av moten å si hei?


Får du et hei tilbake har du bare reddet deg inn i ca. 30 sekunder mens de faktisk blir tvunget til å sette deg i riktig bås (siden du står rett foran de og fysisk sperrer veien), kul, ukul, viktig eller fullstendig uviktig og dermed helt unødvendig bruk av tid. Gjennom hele prosessen ser de riktignok oftere forbi deg enn på deg mens de screener rommet for viktigere mennesker. Kommer det noen såvidt inn i øyesyn som er høyere oppe på rangstigen blir du droppet midtveis setninger og ord. Hva skjedde nå står jeg igjen og tenker.

Når gikk det av moten å si hei?

OPPSKRIFT MINI QUICHE


Bedre sent enn aldri! Siden det var flere som spurte om oppskriften da jeg fikk servert denne fantastiske mini quichen til frokost en dag forrige uke lovet jeg å legge den ut. Her ser du to små ildfaste creme brulé skåler som har blitt til to mini quicher (har du større eller flere skåler kan du bruke trikset om at blandingen skal bestå av 2/3 fast (skinke/bacon/vårløk/urter ect) og 1/3 flytende innhold (egg/fløte)).

Til ca. to små mini quicher:

1-2 egg (to små eller ett litt større)
1/2 purreløk
Noen strimler bacon
Ca. 50 gr smør
Ca. 70 gr mel
Ca. 2 ss fløte
Parmesan


Lag butterdeig av smør og mel, tilsett litt mer mel enn smør og kna godt. Legg deigen i en plastpose i kjøleskapet i ca. 20 min før du kjevler den ut til to små paibunner og former de etter de ildfaste formene (bilder av fremgangsmåten kan du se her). Forstek butterdeigen i formene på ca. 200 grader i 5-10 min til den blir gyllen og hard.

Hakk opp bacon, vårløk og basilikum. Stek bacon i litt olivenolje i 4-5 minutter før du tilsetter vårløken og lar den også få et par minutter i pannen til den er glasert. Ha blandingen over i en bolle og tilsett egg(ene), basilikum og ca. 2 ss fløte. Rasp over litt parmesan og bland godt sammen. Tilsett blandingen i de små formene dine og stek på 200 grader i ca. 10-15 min (dytt litt på skålene underveis i ovnen, når de slutter å skulvpe er de ferdige). Dekk gjerne toppen med litt parmesan før du setter de inn i ovnen.

Server med f.eks en liten tomat- og basillikumsalat ved siden av.

HØSTLOOK: VARME SKJØRT


Jeg nekter å kaste inn håndkleet på hverken skjørt eller småsko uansett årstid og redningen min blir varme skjørt og strømpebukser. Er skjørtelengden ikke helt kort heller varmer de nedover bena også, noe som kommer godt med i tiden vi går i møte.                                            // Skjørt zara / topp bikbok / jakke zara //

Uken kom og mandagen min har vært kjempefin, nye lister er laget og gamle krysset helt ut. Det er den beste følelsen, når man kan hake av ting som egentlig burde ha vært gjort for lenge siden. Og selv om dagen begynte klokken fem (alt alt for tidlig!) har ikke kaffekoppene vært alt for mange og til og med gulvet ble støvsugd da vi kom hjem klokken seks (okei da, jeg måtte siden jeg klarte å knuse et glass men energien var nok til å ta resten av stuen og soverommene også). Jeg håper dere har hatt en fin start på uken!

FARGER I VOGNEN

Da jeg var liten lå jeg i akkurat denne røde posen, nå ligger det en annen liten gutt med samme lyse hår i den. Det er så hyggelig med slike ting, når fine arvestykker går fra generasjon til generasjon. Jeg har prøvd å spare på en del av de aller fineste tingene til w slik at han kan få det når han blir voksen, men så går det jo ikke an å ta vare på alt og så blir det sånn at jo eldre de blir jo mindre spart på blir tingene.Jeg må bli litt flinkere fremover for jeg blir så glad selv når slike ting dukker opp fra begge sider av familien (jeg kan jo håpe at han også vil bli det). At det er ekstra fint med farger i vognen med en knæsj vognpose er også gøy. Vi begynner ny uke med friske ark og ny motivasjon, spennende ting skjer og jeg er så klar! På lørdag fyller vår lille hele 2 år og jeg gleder meg til å ordne til fest og morro. Kanskje kan dere finne litt inspirasjon til egne selskaper fremover også gjennom uken, jeg kommer nok til å legge ut små drypp de neste dagene.

EN BLÅ TRENCHCOAT


Har dere hatt en fin helg så langt? Vi har kost oss med pannekaker til lunsj, hyttetur fra fredag til lørdag, venninnetid, familietid, vi har tatt livet med ro og vi har vært på farten. Denne blå trenchcoaten som ble med hjem fra salg i Stockholm tidligere i høst har jeg helst lyst til å gå med hver dag, jeg blir i så godt humør av litt fargepop! Har man en jakke i en knallfarge slipper man jo å i det hele tatt anstrenge seg, det blir bare bra uansett.
                                       // Jakke max azria / topp asos / veske leowullf (sponset) / sko louboutin //

Her turner guttene rundt i stuen for å få ut maks energi før leggetid straks, de har de villeste triksene så jeg tør nesten ikke å se på. Her skal uken avsluttes på verdens beste måte, med favorittserier og middag med min kjære. Jeg håper dagene har vært fine og at dere får ladet batteriene litt til i kveld.

THE LOOK

                                                         // Kjole / Sko / Veske / Kåpe (annonselenker) //

Det er mye som skjer de neste månedene og mange antrekk som skal settes sammen til middager, julebord, fester og familiesammenkomster. Og søndager er jo perfekte å bruke til å surfe litt på nettet etter skatter eller inspirasjon (spesielt når det regner ute). Er det noe jeg har dårlig samvittighet for så er det når noen av dere kommer med ønsker og forespørsler om hva dere vil ha her inne og jeg sier ja men ikke klarer å levere. Det skal jeg bli så mye flinkere til fremover, i dag blir det min ønskeliste for neste party look. Jeg er veldig glad i blått, og orange og grønt er noe jeg synes er veldig fint sammen med akkurat blått. Halvparten rimelig og halvparten (litt for) dyrt, men det er lov å drømme.

LEATHER AND FLOWERS


Etter å ha kjørt fra hyttebesøk i formiddag ble det en svipptur innom hjemme for å lirke over en sovende w i sengen sin, og så klaffet det med T og jobb så han rakk hjem og jeg rakk ut. En spontan venninnelørdag i byen er virkelig hverdagsluksus, vi tuslet rundt i solkledde gater, spiste en kjapp men veldig god lunsj (jeg har ofte litt dårlig tid i forhold til praktisk logistikk så jeg prøver å få inn mest mulig kos på et par timer), og rakk til og med innom et par butikker før ettermiddagen kom. Jeg følte timeouten fra hyttekosen bare fortsatte med bykos.


Utrolig hyggelig, jeg merker jeg skal bli litt flinkere til å sette av noen slike formiddager fremover. Litt balsam for sjelen rett og slett, en god kopp kaffe, litt jenteprat og bittelitt shopping.

Jeg håper lørdagen har vært fin!

BUKSER MED MØNSTER


Bukser med mønster (mange av dere synes kanskje det er helt krise), jeg synes det er supergøy! Enkelt å kombinere med andre ting er det også, du kan rett og slett være så kjedelig du vil oventil når buksene har mønster og farger på seg. Disse gullbuksene klarte jeg å få fatt i fra kolleksjonen Mary Kate & Ashley Olson gjorde for Bik bok for en stund tilbake og som den gule regnjakken blir jeg glad av å ha de på.

                                                          // Bluse zara / bukse bik bok (gammel) / sko prada //

En dårlig hårdag ble om til to fletter (det gjelder å ha noen triks!) og gårsdagen ble så fin. I dag skal vi prøve å komme oss avgårde ut av byen før rushet så her må vi hive oss rundt, vi skal nemlig i navnefest i kveld. Og selv om det ikke er mer en enn god time å kjøre er jeg livredd for at det plutselig skal bli tre om vi blir stående i kø (akkurat det er ikke et sjakktrekk med en noe høylytt toåring i bilen).

Vi ses senere.

SEX AND THE CITY

New York fashion week er over for lengst, men jeg knipset dette bildet av disse fire venninnene på gaten mens jeg var der og jeg synes det er som tatt ut fra en sex and the city film (det er kanskje noen av dere som har fått med seg at det blir snakket om en tredje film? Jeg vet ikke med dere men jeg drømmer meg mer enn gjerne bort igjen i SATC for et øyeblikk, om ikke annet enn for de helt sannsynligvis fantastiske antrekkene!). Jeg så de flere ganger i løpet av kvelden da vi endte opp på samme fest, og det var så gøy å se de forskjellige antrekkene på nært hold. New York, jeg vil tilbake! Jeg har hatt besøk av fine jenter på sushi i kveld, vi avtaler alltid ny dato før vi går hver til vårt og det er så utrolig både hyggelig og ikke minst praktisk å ha en fast avtale når alle skal få kalenderen til å gå opp. Dagens tips, bli flinkere til å sette av tid til hverandre god tid i forveien.

THE RAINCOAT


I juli (jeg tror det var i juli) så lovet jeg etter en litt for varm sommer å aldri klage over regn igjen, altså aldri var kanskje et noe forhastet ord, men jeg skal prøve å holde så lenge som mulig! Akkurat nå synes jeg regnet er utrolig koselig, det finnes jo ikke bedre innevær. Eller utevær for den saks skyld når jeg kan slenge på meg den gule regnjakken som er en instant humørspreder. Jeg har heller ingen problemer med å matche heller upassende sko inn i mine regnantrekk.

Ha en FIN dag!

MARILYN MONROE : GET THE LOOK

                                                                                                                                                          annonse
Klarer dere å se hvilken look jeg har prøvd på? Jeg er ikke vant til å bruke så mye sminke i hverdagen så jeg har virkelig kost meg med disse utfordringene til Max Factor. Jeg har lært meg noen sminketriks underveis og jeg synes det er veldig gøy å prøve ting selv ut fra en satt look. Månedens utfordring er min favoritt hittil og denne leppestiften har allerede blitt fast inventar i vesken. Røde lepper frisker opp et hvert antrekk eller grå dag.

Foundation, concealer og pudder som holder alt på plass hele dagen eller kvelden. Denne gangen har jeg testet en flytende foundation i motsetning til forrige look som hadde en mousse variant. Hm, jeg må si at det er moussen som har vunnet meg over om jeg må velge, men denne flytende typen er veldig fin om du ønsker litt mer dekkevne og har behov for at den skal sitte så lenge som mulig.

Jeg har ikke testet flytende øyenskygger før, men det gikk jo som en lek. Den lyseste av de to jeg har brukt er i tillegg helt perfekt å bruke som highlighter også (jeg har nettopp lært hva det er!), du lysner opp hele øyet ved å bruke litt i øyekroken og like under øyebrynene.
Om du vil titte litt nærmere på produktene finner du alle sammen her.


Nå er jo dette strengt tatt en konkurranse med to andre også og jeg blir virkelig superhappy om noen av dere har lyst å stemme på min look. Vinner vi får noen av dere også en liten premie! Legg gjerne igjen en liten stemme på Max Factors facebookside HER (du gjør det helt uten å legge igjen spor på din egen facebookside ;)

HOW TO GET A PREPPY LOOK FOR FALL


God morgen! Go preppy go fall. Jeg synes det er gøy med forskjellige stiler og denne preppy looken er veldig enkel å få til. Gode men få plagg som du sikkert allerede har i skapet, en blazer, en høyhalset genser som går ton i ton med blazeren og gjerne en bukse til som går i en annen farge enn overdelene. Så enkelt som det. I dag vet jeg ikke helt hva jeg skal ha på meg og jeg er allerede sent ute (verdens verste kombinasjon!), Her regner det og regnjakken ser foreløpig ut som det mest sannsynlige valget, jeg håper dere får en strålende oktoberdag!

HØSTLOOK


Tirsdag! Jeg har dessverre ikke blitt ferdig med halvparten av kryssene i boken som venter, men jeg får bare bruke litt ekstra tid på ting som vanligvis blir gjort i en fei til formen er helt på topp igjen. Akkurat nå går dagene litt fort synes jeg! Jeg har så lyst å nyte høsten alt jeg kan før det blir alt for kaldt ute.


Gode ullgensere skal det bli flere av i min garderobe fremover, denne morsomme her måtte bli med hjem fra byen for litt siden. Er det forresten noen som har sett Madame Secretary? Jeg  e l s k e t  serien West Wing så denne nye serien som går litt i samme baner har allerede blitt en favoritt!

#DAGENSFROKOSTPÅSENGEN: MINI QUICHE

Skjer dette virkelig? Mammaaaaaa, gledeshylet når meg før de små føttene klatrer opp, først på nattbordet så videre opp i sengen. Masse masse ord blir etterfulgt av ivrig gestikulering, han hadde vært på kjøkkenet med pappaaaaaaaaaaa pappaaaaaaa. Døren går opp inn kommer dagens frokost på sengen (frokost på sengen er altså en daglig affære :O), jeg har laget en miniquiche sier han. Du har hva sier jeg?

Det er den BESTE quichen jeg noengang har smakt. Det gjorde den ikke mindre god at den ble servert i en mini ildfast form! Den kom med bacon, vårløk og basilikum og jeg hoppet nesten over kaffen i min iver etter første bit. Jeg håper dere får en nydelig dag selv om nesen er snufsete eller hodet litt tungt.

FLANELLSKJORTE

  
Fyr på peisen, vind i håret, vått løv som sitter fast under sko og støvler. Flanellskjorte, ingenting varmere, mykere, mer behagelig, mer høst. Flanellskjorten, et must i garderoben. Deilig og avslappet sammen med jeans og tøfler, og ekstra fin med et par spisse pumps til spør du meg ;)

TROPICAL PRINT

Jeg er faktisk ikke ferdig med helgen helt ennå så jeg håper dere orker litt til? Fredagens feiring ble gjennomført i tropisk print. Jeg synes det er så gøy med litt rare ting, og denne kjolen ble med hjem fra Top shop og New York uten at jeg helt visste hva jeg skulle bruke den til. Jeg ble så glad da jeg kom på at jeg hadde den i skapet rett før vi skulle dra og sammen med de fantastiske blå valentinoene jeg var så altfor heldig å få kvelden før kvelden, ble det fredag og tidlig lørdagsmorgen før jeg ante ordet av det.

Ny uke! Er dere klare?


SUSHIFREDAG

                                                                                                                                                           annonse

Jeg har lært å lage sushi! Det har stått på den eviglange listen over ting som er gøy å kunne siden veldig lenge og i dag var jeg så heldig at jeg ble kastet ut i det med sushifredag på en søndag sammen med Godfisk, herlige Marianne Jemtegård, Anette-Marie, Kristin (og hennes Dennis). Jeg har lånt et par bilder av både Kristin og Anette siden jeg halvveis var alt alt for konsentrert til å huske på å ta bilder. Hold dere fast for her blir det sushinight.


Jeg hadde trodd det skulle være kjempevanskelig, men etter en rask innføring fikk vi skikkelig dreisen på det (og selv om de aller første bitene ikke så heelt ut som sushi så kom det seg betraktelig etter noen gode latterkuler og forsøk til). Jeg har egentlig ikke tenkt over at det skulle være så gøy å lage sushi så jeg har allerede satt det på planen for neste jentekveld. I tillegg smaker det jo ennå bedre når man har laget det selv, nei her blir det sushifredager fremover merker jeg, noe så gøy. Samantha kan bare gå og legge seg.

ULL OG SKINN


Jeg har kost meg sånn i dag! Været har vært helt nydelig, jeg har vært på sushikurs sammen med noen veldig artige jenter (gleder meg til å vise bilder med en gang jeg får lastet de over) og høstens første tykke ullgenser fikk komme på. Det blir vel stort sett en kombinasjon av ull og skinn på de fleste fremover, det er noe med den kombinasjonen som er vanskelig å la være å ty til når varmegradene begynner å synke.

Jeg har utviklet en egen evne til å kunne gå med småsko selv i minusgrader (jeg bruker stort sett ikke sokker om vinteren heller..) så om du lurer så er det derfor jeg ofte går med pumps selv midtvinters.

EN HESTEFIN OVERRASKELSE

Hest er definitivt best. Altså denne 30 årsdagen har ennå ikke sluttet å overraske. I går morges fikk jeg beskjed om at jeg måtte ta på meg gode sko og litt varme klær og at jeg måtte huske å pakke kameraet. Jegk skjønte svært lite da jeg så ut vinduet og skimtet et grått skydekke gjennom regnet. Vi skal hva sa du? Jeg så på han med trøtte øyne fra natten før. Altså slutt å tull, vi skulle ri! 

Det er sikkert flere som har vært i stallen som liten? Det ble jo ikke stort bedre! Jeg har ikke ridd på nesten 15 år, da hadde mitt 15 årige selv riktignok verdens beste sommerferie på hesteryggen fra hytte til hytte. At han i det hele tatt har husket at jeg har fortalt om denne turen er helt utrolig. Det var så gøy å friske opp litt ridekunnskaper (eller innse mangelen på de) og jeg hadde verdens beste lørdagsformiddag på ryggen til Slowfox i går. Nå har jeg seriøst lyst til å begynne å ri! Jeg blir kjempeglad om noen har tips til om og hvor det i det hele tatt går an..

Ha en nydelig søndag!

30 IN VALENTINO

Jeg er fortsatt i sjokk (nå tror du kanskje at dette har med disse nydelige skoene å gjøre men de var utrolig nok "bare" en fantastisk bursdagsbonus fra kvelden før kvelden, ikke var de fra T heller men fra to andre som har samme brune øyne som meg, altså jeg er alt for heldig!), jeg hadde avskrevet alle planer for bursdag allerede for lenge siden og jeg synes det var så hyggelig at jeg og T skulle ut og spise da jeg fik beskjed om at han hadde ordnet barnevakt litt tidligere på dagen. Jeg var mildt sagt stum da jeg på restauranten blir overrumplet med fullt surpriseparty. Jeg klarte til og med å gå forbi hele selskapet på vei inn uten å engang overveie muligheten for at de festkledde fine kunne være der for meg. Den følelsen, av å for det første bli så overrasket at du ikke vet hvor du er og så den følelsen av å se så mange gode ansikt som du er så glad i være der på en gang er helt utrolig. Ja, jeg gråt, rørte og lykkelige tårer (og da jeg trodde jeg var ferdig kom det videohilsen fra de som ikke hadde hatt anledning til å komme (som jeg da jo ikke engang visste var invitert!), da svulmet hele hjertet opp på nytt).

At T hadde klart å invitere så mange uker i forveien, lage til, holde på, ordne mellom ålesund og oslo, planlegge barnevakt, middag og alt det andre, jeg har ikke ord- han er gjennomgod, og jeg forstår ikke at jeg har klart å finne han. Tusen tusen takk for en  f a n t a s t i s k  kveld, jeg blir helt rørt når jeg går gjennom kvelden i hodet mitt. Jeg fikk til og med en sang! Tusen takk Ole, for at du klarte å få meg til å se på munnspill og Neil Young som sexy.

Klirrende glass, fantastisk mat, nydelige mennesker, fine smil og rørte tårer, en kveld jeg fortsatt ikke skjønner skjedde. Jeg klarte til og med å treffe på Idar Vollvik og da jeg utover kvelden var i et særdeles frimodig hjørne måtte jeg bare gå bort og si hei, altså når man er så snill mot konen sin på direktesendt tv da er man så snill i virkeligheten også. Men du må jo ha verdens beste kone sa jeg, han var mer enn enig. Jeg prøvde å ikke beslaglegge han for lenge, men jeg synes at det er så utrolig hyggelig å se sånne ordentlige fine ekteskap og det måtte han jo nesten få vite.

UT PÅ TUR


Siste dag av høstferien med lille hjemme i dag, mange av dagene har vi sluppet alt vi har hatt i hendene og bare dratt ut på tur. En kaffe på vei hjem mens lille sover har vært dagens lille friminutt. Å trille i høstluft er jo helt magisk, kaldt nok til at det myke superundertøy er fremme igjen og varmt nok til at det fortsatt holder med tynne jakker når man blir varm i oppoverbakkene. Jeg elsker denne tiden av året!

Men nå har jeg fått beskjed om at jeg må være klar til å dra (festpyntet) klokken kvart over syv preis! Så nå må jeg plutselig prøve å komme på noe å ha på! SÅ gøy (min kjære er hakket over gjennomsnittlig romantisk, men denne overraskelsen så jeg ikke komme, han hadde til og med ordnet barnevakt!). Bli med på instagram da vel, jeg heter @tinemonsenno (for å si det sånn så var tine monsen allerede tatt). :D

Å LEGGE LISTEN

Jeg liker å legge den høyt. Ikke usannsynlig høyt som i at det alltid er ryddig (det er uansett umulig med mine to rotekopper, de har en egen evne til å rote til et helt rom ved å bare ved å gå gjennom det) og vinduene vasket, men høyt nok til at jeg har lyst at sengetøyet alltid er strøket, at leiligheten er presentabel, og skal jeg være helt ærlig hadde jeg foretrukket tellekanter i kjøkkenskuffene også. For et par uker siden ble jeg innlagt på sykehuset med akutte magesmerter (absolutt ingen dramatikk bortsett fra at det var fryktelig vondt) og jeg har vel strengt tatt ikke følt meg helt bra siden. Man skal kanskje ikke bli svimmel av å rydde kjøkkenet og sette på en maskin før man skal ut dørene hver morgen.


Jeg liker at det er ryddig rundt meg, jeg liker å være med på ting, jeg liker å jobbe (jeg har full forståelse for at det ser ut som jeg ikke akkurat gjør det her inne), jeg liker å hente en liten gutt tidlig fra barnehagen, jeg liker å gå ut og leke med en liten etter middag, jeg liker at små håndavvtrykk på speilet i gangen ikke er der, jeg liker at lekene forsvinner inn på samme rom som han som eier dem når sengetid kommer, jeg liker at flasker blir resirkulert, jeg liker å jobbe ennå litt mer, jeg liker at ting som blir tatt opp fra boden ikke står i gangen i en uke, jeg liker at klær er vasket, brettet og lagt på plass og jeg liker å sitte med en liten gutt på fanget (i de minuttene han lar meg få lov å ha han på fanget) eller løpende rundt meg på gulvet. Men skal jeg gjøre alt jeg liker (og foretrekker) er det manko på tid allerede mandag ettermiddag. Det er utrolig stusselig å bruke opp verdifull kosetid på alt annet og jeg har måtte lære meg å bestemme meg for å legge listen litt lavere. Når man egentlig har lyst å legge seg klokken 19 men står og stryker sengetøy til klokken ett på natten har man kanskje ikke helt klart å prioritere riktig. Og vi har bare ett (veldig) aktivt barn som hverken er syk eller har andre utfordringer (alle dere som har slike utfordringer på hjemmebane burde fått gjentatte gullmedaljer av ekstra fritid i posten), selv med tidlige morgener hver eneste morgen strekker ikke tiden helt opp til der hvor listen egentlig ligger.

Så er det kanskje ok å bare støvsuge kjøkkenet og ikke hele leiligheten, så er det kansje ok å si nei til ting man føler man må gjøre bare for å ta en tidlig kveld og ta igjen litt tapt søvn. Så er det kanskje ok å kjøpe nye sokker fordi man har gått tom for rene hjemme. Så er det kanskje ok å bestemme seg for å roe litt ned og bare gjøre det man absolutt må og ikke alt man helst vil. Jeg kommer ikke til å slutte å re opp sengen eller støvsuge hjemme, men resten av listen er lagt litt mer bort for en stund. Og jeg kjenner at av og til må helt okei bare være bra nok.

:)

Nyt dagen, kanskje du skal legge bort to do listen når du kommer hjem i dag og bare gjøre noe du har lyst til du også? 

KAMEL OG RØDT


Det er ikke noe å lure på lenger, det er høst og gamle favoritter har blitt dratt lengst frem i skapet igjen. Lave boots, litt varmere gensere og kamelkåpen i ull fra et par år tilbake er back in business (kåpen har egentlig aldri vært ute av businesss). Straks er det tid for hansker igjen også, og siden jeg i løpet av vinteren har klart å rote bort den ene hånden av alt for mange par enn jeg har lyst å innrømme er faktisk hansker noe som står på listen fremover. Egentlig en fin unnskyldning for å unne meg noen nye skal jeg være helt ærlig.. ;)

Jeg håper dere har hatt en fin dag, i morgen er det helg!

EN HØYHALSET HEST


Jeg klarte ikke å la disse hestene være igjen i butikken, de var i merinoull og silke og overtalte meg da de knegget seg inn i armene mine. En liten bursdagsgave til meg selv må være lov. Jeg forteller meg selv at jeg skal ha den lenge og vel og at hester aldri går av moten.

TRELEKER VS VANLIGE LEKER 1-0


                                                                                                                                                                  annonse

Treleker! Det er sikkert flere enn meg som gang på gang faller for sjarmen, kvaliteten, for følelsen det er å ta på og for den mutte bankelyden som kommer når de minste bokstavelig talt slår seg løs på gulvet. Jeg er så glad i treleker, på vegne av mini og jeg skal innrømme også meg selv (og leiligheten, de er så innmari mye finere å ha fremme!). De har sjarm, kan gå i arv og er tidløse. Da denne lille stablesoldaten kom i hus skjønte w hva han skulle gjøre med én gang, han blir ikke alltid stablet i riktige biter men stables på nytt og på nytt.Jeg må innrømme at den lille soldaten har en tendens til å bli igjen på stuebordet når kvelden kommer og lille er i seng, jeg synes den er så fin at den rett og slett får stå fremme.


Traktoren (eller toget som w kaller det) blir ofte lastet fullt for så å kjøre en runde før det skal stables på nytt, altså fantasien er det ikke noe å si på. Har du forresten lyst å vinne de fine trelekene ombord i Noahs ark som du ser under? Jeg får lov til å gi bort hele Noahs ark og det eneste du trenger å gjøre for å være med i trekningen er å legge igjen en kommentar under hvor du forteller meg hvilket produkt du liker best i den nye fine serien med treleker fra BR Wood. Alle de fine trelekene i serien finner du her (min favoritt er stablesoldaten og den morsomme brannstasjonen!). Jeg trekker en vinner om 1 uke, lykke til!

 

Ps: om du ikke har barn selv (eller de for lengst er voksen) er jo dette en super gave til noen andre små du er glad i.

EN LANG CARDIGAN OG NY SVEIS


Først må jeg bare si tusen tusen takk for alle gratulasjoner både her, på facebook og ikke minst på instagram. Det betyr virkelig mye mer enn dere tror. Jeg fikk feiret litt i morges hos min flinke frisør Sindre Helgesen, hvor lange (slitte) lokker fikk en real stuss og ble mange centimeter kortere. Litt uvant med ny sveis men veldig godt å dra fingrene gjennom sunne tupper igjen, så blir det litt lettere å både føne og krølle hjemme selv også. 

Jeg liker så godt at han har klippet det rett av, for blir det klippet opp i lengdene hos meg er det ingenting av håret mitt igjen. Det er Oktober og sesongen for lange gode cardigans er i gang, hvorfor ikke gå for en med farge i år? Fjorårets enkle (og egentlig litt for tynne) cardigan fra bik bok har blitt flittig brukt og den holder koken ennå en liten stund fremover før stoffet må bli litt tykkere og strikken litt grovere for å holde varmen.

Jeg fikk akkurat noen fantastiske bursdagsroser i armene og sen middag skal nytes sammen med han jeg liker aller best. Jeg føler meg så heldig, for det er ingenting jeg heller har lyst å bruke kvelden på.

HJEMMELAGET RISOTTOJeg vet at at mange av dere har ønsket seg flere matoppskrifter og litt mer matinnspirasjon her inne inn det jeg har klart å få til i det siste, og i dag har en fantastisk venninne av meg formbarmet seg over både dere og bloggen med sin oppskrift på hjemmelaget risotto (hvor snill er man ikke da!). Den smakte helt fortreffelig så denne håper jeg dere har lyst til å prøve. Følg med under for oppskriften hennes.


Risotto. Jeg synes det er noe av det beste som finnes og lager det hele tiden. Både fordi det er godt, men også fordi det er så anvendelig og kan brukes til og med det meste og spises av de fleste. Med årene har jeg funnet ut at noen av rådene jeg har fått opp gjennom faktisk gjør hele den store forskjellen på akkurat risotto, og følger jeg dem blir det stort sett godt hver gang. Ikke bli skremt av en litt omfattende tekst, det er faktisk ganske lett, det krever bare litt konsentrasjon i ca. et kvarter.

Milanese (hovedrett til to, siderett til fire)

2 dl risotto ris (f.eks Arborio eller Carnaroli)

1 liter varm, konsentrert kyllingkraft/evt kylling fond & varmt vann
1 liter varmt vann
4 sjalottløk, Gjerne 2 banansjalott hvis du er like lat som meg (vanlig gul blir også godt)
1 klype safran, smuldres opp til pulver
1 dl hvitvin (evt. hetvin f.eks Noilly Prat)
1 par ss smør eller mer om du ønsker det
100 g Parmesan
Persille eller noe annet grønt til pynt

Husk dette1) Alt kuttes og måles opp på forhånd, 2) Kraften er varm så kokeprosessen ikke stopper, 3) Bruk alltid tresleiv, 4) Rør masse 5) Sett på timer.


Fremgangsmåte: Varm kraften, finhakk løken, mål opp ris, vin, og riv parmesan. Ha olje i en varm stekepanne (6-7 av ti varme på komfyren), ha i løken og saffranen. Sett timeren på 24 minutter. Rør forsiktig. Etter ca fire minutter skal løken være blank og da begynner jobben. Stek risen i ca 2-3 minutter til den er blank mens du øker intensiteten på rørearmen til medium.. Når risen er blank skal vinen i, og da er det bare å røre til vinen er absorbert og du er litt svett. Så kan du helle opp i første øse med kyllingkraft, pass på å røre konstant i noen minutter. Når kraften begynner å absorberes og sleiven etterlater seg et "tørt spor" i pannen når du drar den gjennom risottoen er det tid for neste øse med kraft. Og sånn fortsetter du til det er litt tyggemotstand i risen og timeren piper etter 20 minutter. Tilpass vannmengden etter hvilken konsistens du synes er godt.

Når risen har riktig konsistens skrur du av varmen, og blander inn smør og parmesan. La den hvile i noen minutter. Risottoen tykner litt mens den står og hviler, så la den være litt "flytende" når du skrur av varmen.

Hvis man kan lage en god risotto har man plutselig ganske mye man kan servere både seg selv og gjester på kort varsel. Lager man det fra bunnen av er det dessuten veldig billig mat, og det kan være både forrett, hovedrett og tilbehør. Etterhvert som man har gjort det noen ganger kan man jo bare bytte ut smakene også, det er stort sett samme fremgangsmåte, en grei huskeregel er at tørket krydder tilsettes sammen med løken i begynnelsen og evt. grønnsaker og friske urter tilsettes når timeren har et par minutter igjen.

WAKING UP ONE YEAR OLDER

Tanken på å bli 30 var egentlig noe jeg hadde lyst å løpe fra helt til i går kveld. Da kom en plutselig ro snikende og jeg kjente på fine i stedet for rastløse følelser. Jeg ble feiret opp ned og i mente med bare familie rundt meg, med middag, kake, presanger, champagneglass og til og med en liten takk for maten tale. Jeg hadde for lengst innsett og slått fra meg all bursdagsfeiring i år, og i stedet skjedde dette magiske andre. Jeg skulle gjerne ha feiret med gode venner også, men i år, akkurat i år merket jeg at denne kvelden før kvelden med familien rundt meg var alt og (mye) mere til enn noe jeg noensinne kunne ha forestillt meg. Familie er virkelig alt.

TUSEN TAKK
Image and video hosting by TinyPic

hits