oktober 2013

OBAGI UKE 6

Hvordan har det vært å være 6 uker på en obagikur? Jeg tok like gjerne noen nærbilder ute i går for å vise hvordan huden ser ut i dagslys, og for å vise hvordan jeg har gjort det med sminke som mascara og leppestift underveis i kuren for å veie litt opp for den røde obagihuden, som jo slettes ikke er så rød lenger. Med et lite tilbakefall med noen små akneutbrudd forrige uke, har denne uken gjort huden ennå mer jevn og ennå mer klar.

Etter rens på morgenen fra Obagi Zo skin medical, bruker jeg et serum fra samme linje, og litt øyekrem, også fra Zo skin medical. Før jeg går ut må også solfaktor 50 fra Obagi på. Man skal ikke få sol på obagihuden og da er det viktig å være godt beskyttet. Det har vært veldig rart å avvenne seg med fuktighetskrem, foundation og concealer, og det har blitt en vane å føle seg litt stram i maska. Men nå er jeg ikke så stram lenger, og huden er heller ikke så veldig tørr. De foregående ukene har jeg alltid begynt å flasse utover ettermiddagen eller tidlig kveld, men den siste uken har ansiktet nesten holdt mål til leggetid før det har sprukket litt opp rundt munn/hakepartiet og rundt øynene.

Denne uken synes jeg det er mer klart at hele huden har fått en jevnere og mye mer lik hudtone, og de røde partiene har fått en mye mer dempet rødfarge enn de har hatt. Jeg føler meg litt blek for tiden, og savner en litt rosa rouge, men jeg synes at det er gøy å vise at lepper faktisk kan gi et lite fargepop til obagiansiktet. Leppestift eller en litt sterk farge på lipglossen har vel vært mitt numero uno tips i alle obagiukene.

Jeg har kommet meg gjennom de 6 første ukene på Obagi, og har fått høre fra flere hold at det etter disse første seks blir mye enklere å holde ut fremover. Det kan jo gi et lite håp til dere som enten akkurat har begynt, eller kanskje har lyst til å begi seg ut på obagieventyret :) Om du ikke vet hva Obagi er eller går ut på kan du se før-bilder her og lese om de andre ukene mine på Obagi her: uke 2, uke 3, uke 4 og uke 5.  Sjekk gjerne ut den proffe medisinske bloggen til Silje hvor du bl.a finner mange artikler om nettopp Obagi. Det er gøy å se forandringene som kommer fra uke til uke, og jeg gleder meg bare mer og mer til å se sluttresultatet.

Hvordan går det med dere andre? Jeg blir så glad når jeg får høre hvordan dere synes det er og hvor langt dere har kommet :)

10 BABYTIPS OG MAMMATRIKS

 Jeg har hele tiden tenkt at når min lille bikket ett år så skulle jeg prøve å sette ord på 10 ting og erfaringer som har vært nyttige for meg dette siste, og aller første året som nybakt mamma. Noen mer hverdagslige enn andre, og noen som kanskje ikke passer for alle, men som kan passe for noen. Her kommer mine topp 10 babytips og mammatriks for en fin babyhverdag.


1. POTETMEL VED BLEIESKIFT: Jeg har ved flere anledninger skrevet om potetmel og at vi har hatt fantastiske erfaringer med å bruke en liten klype potetmel ved bleieskift i stedet for salver og oljer. Til dags dato har vår lille aldri hatt et bleieutslett og jeg skylder på potetmel. Potetmel fungerer på den måten at det absorberer fuktighet, og det er jo nettopp fuktighet som fører til gnissninger i huden og så sår stump. Potetmel kan med hell også brukes i kriker og kroker etter bading helt i starten, når de er så små at det er vanskelig å vite om man har fått de helt tørre, spesielt under armene hvor det lett kan ligge igjen litt fukt mellom tynne hudfolder. I tillegg sparer man veldig mye på diverse kremer, lotions og oljer laget for de små med samme formål. 

2. BELLY BANDIT: Jeg følte jeg fikk tilbake livet mitt da jeg tok på meg mitt lånte belly bandit noen dager etter fødselen. Siden jeg tok keisersnitt var det kanskje ekstra effektivt i forhold til at jeg fikk den støtten for ryggen og magen som jeg sårt trengte for å fungere i hverdagen. Det fungerer som et korsett, og legger press på livmoren for at den skal trekke seg sammen raskere. I tillegg til dette gjør det at man kanskje føler seg litt freshere fortere. Det er ikke for alle, men er et godt tips for spesielt de med keisersnitt, og for de som rett og slett ønsker litt ekstra hjelp om man har lyst å gå med ettersittende klær og ønsker å minske opplevelsen av den postgravide magen.

3. BABYINNLEGG TIL BADEKARET: Dette må være noe av det lureste! Vi fikk faktisk låne et slikt innlegg, men du finner det f.eks til 90kr på biltema. Innlegget gjorde det så mye enklere å bade han, uten å få vondt i ryggen, og uten en vond stilling på armen for å støtte hodet og holde riktig. Vår lille har alltid vært glad i å bade og alltid vært veldig aktiv, så dette badeinnlegget gjorde at både han og vi fikk mye mer ut av selve badeopplevelsen, ved at han kunne sitte og veie med både armer og ben og fortsatt sitte godt og trygt mens vi passet på.
4.TRIPP TRAPP NEWBORN SEAT: Da jeg ble overrasket med babyshower, ble jeg også overrasket med en Stokke tripp trapp stol med et newborn seat til. Vi bruker det faktisk ennå! Han har ikke vokst ut av det helt ennå, og har siden han var et par måneder gammel vært sammen med oss rundt middagsbordet og frokostbordet i dette setet. En fantastisk oppfinnelse og noe jeg har satt stor pris på hele året.

5. EGEN SENG EGET ROM: Dette er ikke for alle, men det er for noen. Vi hadde både diskutert og bestemt oss på forhånd at vi ønsket at den lille skulle sove i egen seng fra dag 1, og at han skulle sove på eget rom ganske tidlig. De første ukene ammet jeg han i sengen og la han så over i sin egen seng ved siden av vår. Han har aldri hatt problemer med å roe seg i sin egen seng, og jeg som mamma fikk på denne måten søvntimer i ro i stedet for å hele tiden ligge litt på halv åtte og våkne av hver bevegelse. Mitt tips er ikke at alle skal flytte på eget rom, eller sove i egen seng, men at det kan være lurt å diskutere hvordan man har lyst å gjøre det i forhold til søvn og soveplass før barnet kommer. Man kan aldri vite hva som vil skje eller hvordan det vil være når babyen først er der, men har man lagt opp en liten plan på forhånd vil det ofte være enklere å gjønnomføre den.

6. RUTINER RUTINER RUTINER: Jeg har skrevet om babyrutinene våre før, og de er jeg veldig glad for at jeg har holdt ved like. Mange liker å ta ting som de kommer, mens andre liker rutiner. Etter å ha prøvd litt forskjellig foretrekker jeg å ha en hverdag med noenlunde faste rutiner, og at f.eks leggetiden på dagtid og kveldstid skjer på samme tid hver dag. Selv om det ble utfordrende med plutselige våkenetter da han begynte med tenner, er jeg glad for at vi har rutiner i bunn som han alltid vender tilbake til. Babyrutinene (som absolutt ikke er for alle og enhver) finner du HER.

7. BILSTOLPOSE: Det er ingenting jeg er så glad i som denne bilstolposen. Siden vi fikk en høstbaby og vinteren kom fort, gjorde denne posen at all transportering av den lille gikk så mye lettere. Siden posen er så varm og god slipper man lag på lag og tykke dresser som er veldig styrete å få på disse små. Og siden man i starten gjerne bare tar med bilsetet inn hvor man skal uansett så blir det veldig enkelt å dra på tur i bil. Den bittelille fine vinterdressen jeg hadde kjøpt til han før han ble født, ble faktisk aldri brukt da den ble helt overflødig ved siden av vognpose og bilstolpose.

8. FLYTUR MED BABY, BYTT PÅ HVEM SOM HAR ANSVARET: En flytur med små kan etterhvert være riktig så krevende, min lille skrev blant annet dette reisebrevet i sommer. Et godt tips om man reiser på lange flyturer med begge foreldrene, er å ta tur på hvem som har ansvaret. Finn en løsning som fungerer for dere, ofte vil det være nok å ha 1 time på og 1 time av. Og ofte vil det være nok å bytte på tur gjennom deler av reisen. Da kan man lese, sove, eller se på en film og slappe av den tiden man har "fri", og hente seg inn igjen til sin tur. Har man et veldig rolig barn vil dette være mindre viktig, men for de med litt mer aktive barn kan dette være en fin løsning for å ikke bli helt utslitte.

9. KLIPP AV FØTTENE PÅ PYSJAMASEN: Dette er alle mødres økonomitips. Jeg måtte le da jeg skulle legge på plass en haug med pysjer tidligere, og oppdaget at samtlige hadde avkappede føtter. Ofte kan man oppdage at hele pysjamaser blir for korte i bena, men fortsatt har mye å gå på i overkroppen. For at de skal vare litt lenger kan man klippe av føttene og heller bruke sokker over. På den måten får man maks utnyttelse av de pysjamasene man kjøper. Spesielt om man går for de litt dyrere merkene her kan det jo være fint at de varer så lenge de kan.

10. UNNGÅ TØYMYKNER VED KLESVASK: Parfyme og andre lumskheter som man spesielt finner i tøymykner og skyllemiddel kan være skadelig for sart barnehud. Har man f.eks en baby med antydning til veldig tørr hud eller eksem, vil det være ekstra viktig å unngå dette.

Ellers vil jeg på det sterkerste anbefale at man tar et pediatrisk førstehjelpskurs, og at man lærer seg Heimlich metoden for små barn. Skulle uhellet være ute og de setter noe i halsen er det veldig godt å vite hva man skal gjøre. På helsestasjonene setter de ofte opp førstehjelps kurs, og man kan aldri gå på for mange :)

ACCESORIES TIL DE ALLER MINSTE

Siden det har regnet fra i formiddag har vi heller lekt inne i dag. Han gjemmer seg for han skal skremme pappaen som er på den andre siden av hjørnet. Jeg ler, han har blitt så stor! Hvordan skjedde det at jeg plutselig har en liten gutt og ikke en baby?

Jeg synes fortsatt at det er vanskelig å finne litt artige (rimelige) accesories til gutt, så dette beltet fra i fjor har blitt mye brukt. Det fine med accesories til barn som skjerf, tørkler og belter er jo at de ikke blir for små på lenge lenge og at man kan kombinere de med forskjellige plagg i forskjellige anledninger. Den gamle pologenseren han arvet i sommer har også blitt flittig brukt. Det er gøy med ting som har litt sjel :)


Om det er noen som har tips til meg om hvor jeg kan finne litt fine og ikke altfor dyre gutteaccesories, tar jeg imot tips med takknemlige armer!

EN PASTA BOLOGNAISE MED SMAK AV HØST

En oppskrift på en spennende pasta med andre ord. Det er altfor lenge siden jeg har lagt ut en oppskrift på noe godt, og siden jeg er så glad i pasta må jeg bare dele den nye favoritt bolognaisen med dere.


INGREDIENSER: Stangselleri, chilli, rødløk, hvitløk, cherrytomater, sukkererter, mutti tomater på glass, mutti tomatpuré, traktkantareller, squash, aubergine, butternut squash, karbonadedeig, 1 lammepølse, ferske eller tørkede urter (basilikum,timian,hele karvefrø), olivenolje, parmesan og ønsket type pasta. 

FREMGANGSMÅTE: Hakk opp 4-5 stenger selleri og finhakk 1 rødløk, 1 chilli og 1 hvitløk og glasér i en kasserolle med litt olivenolje (stekes til de blir glassaktig på 7 av 10 varme). Tilsett 2-3 dl rødvin og la koke forsiktig til væskemengden har blitt redusert til det halve. Tilsett 1 stor neve traktkantareller, og rikelig med tørket (eller fersk) oregano, basilikum, timian og hele karvefrø. Tilsett 250-300 gr karbonadedeig og 1 lammepølse i biter (kan også bruke chorizopølse). La kjøttet steke til det er gjennomstekt og tilsett 1 glass med muttit tomater, og 1 mutti tomatpuré.


Innimellom du gjør dette tar du en liten ildfast form og fyller den med noen skiver butternut squash, aubergine og grønn squash, hell over litt olivenolje og stek i ovnen på 200 grader i ca. 20-30 minutter. Etter dette tar du en stor neve traktkantareller og steker i ca. 5 min i en stekepanne med litt olje i. Tilsett 1 liten håndfull ferdigrensede sukkererter og 1 liten håndfull delte cherrytomater og stek i ca. 5 minutter til.


DANDERING:  legg ønsket mengde pasta i en skål. Hell over 1 stor skje med pastasaus fra kasserollen, og tilsett så 1 stor skje med blandingen fra ovnen med squash etc. i motsatt retning (slik at de krysser hverandre). Tilsett til slutt traktkantarellene, sukkerertene og tomatene, og strø over med parmesan og pepper.

Med så mange ingredienser kan man jo selv velge å ta bort noen eller tilføye andre etter eget ønske, men jeg lover deg, det blir garantert spist opp enten samme kveld eller neste dag :)

DRØMMER DU OM ET HUS MED HAGE, STØRRE BIL ELLER EN HYTTE PÅ FJELLET?

Da er du ikke alene. Når man blir småbarnsforeldre er det automatisk noe som skjer med fornuften og byfølelsen. Selv om man lovet på tro og ære både til seg selv og andre rundt kafébordet, både før og med barn i magen at man selvsagt skulle bli boende i byen og være urbane foreldre, er det ikke like lett å være tro mot disse ordene når det sniker seg inn hageflekktanker, og stillhet og en hytte på fjellet plutselig lokker. Det er altså dyrt å ha barn. Det melder seg behov som man ikke ante man hadde, eller trodde man noengang kom til å få.
 
Jeg var på Bank&Bacalao forleden kveld, og da var jeg så heldig å få sjeføkonomen i Sparebanken Møre, Inge Furre på tomannshånd et øyeblikk. Jeg lurte på om han hadde noen gode økonomitips til småbarnsforeldre som jeg kunne ta med videre til dere, og det hadde han. For når drømmen om et hus med hvitt stakittgjerde eller rette funkislinjer melder seg, og man gjerne venter barn nummer to og knapt nok får plass i bilen til hunden og den babyen man allerede har fra før, da står man plutselig overfor andre valg og prioriteringer enn man kanskje har gjort før. Men hvor skal man begynne, og når skal man f.eks starte å spare til pensjon? Jeg har satt sammen noen tips fra Inge.

1. IKKE TA OPP MER LÅN ENN HVA SOM ER BÆREKRAFTIG / VURDER RENTEBINDING PÅ HELE ELLER DELER AV LÅNET
Hva betyr det? Man bør ta hensyn til at renten kan stige relativt kraftig og langt kraftigere enn det analytikerne tror. Absolutt ingen har klart å forutsi den lange perioden med lave renter vi har hatt. Rentebinding bør definitivt vurderes på hele eller deler av lånet. Hovedargumentet for rentebinding er ikke at det muligens vil lønne seg (det vet vi aldri på forhånd) men at man oppnår forutsigbarhet. Generelt er det fornuftig å lage et familiebudsjett. Forutsigbarhet er alfa omega i en småbarnsfamilie, for ved god planlegging er man bedre utrustet til å takle uforutsette utgifter som f.eks at vaskemaskinen ryker, eller at man må ha nye vinterdekk.

2. IKKE KJØP BOLIG OM MAN IKKE HAR RÅD TIL DET
Når det gjelder boligprisene er nok største delen av prisveksten tatt ut for en lang stund. Trolig vil vi de nærmeste årene ha perioder med et begrenset prisfall. På 3-5 års sikt tror jeg boligprisene kommer til å ligge på samme nivå eller høyere enn i dag. Norsk økonomi er fortsatt sterk og ledigheten vil trolig holde seg relativt lav. Staten har mye penger å bruke i krisetider. Men usikkerheten er stor. Akkurat som renteprognosene er prognoser for boligprisene svært usikre. Man bør derfor kjøpe bolig når man har råd til det og bruk for den. Ikke ellers. Det er nokså bred enighet om at Boligsparing for ungdom (BSU) er et svært lønnsomt spareprodukt for de som er i jobb og dermed kan dra nytte både av den høye renten og skattefradraget. Her kan også foreldre bidra til barn.

3. HVORDAN KAN MAN PLASSERE SPAREPENGENE?
Dersom man har litt ekstra og vil spare kortsiktig er banksparing og pengemarkedsfond gode alternativer. De kortsiktige svingningene er langt større i aksjemarkedet enn i pengemarkedet. Bankene har dessuten en solid innskuddsgaranti. For tiden er denne på 2 mill. kr. I eurosonen er garantien på 100 000 euro. For mer langsiktig sparing  (3-5 år og mer) er aksjefond noe man bør vurdere. Jo lengre horisont, jo større andel aksjer vil det være naturlig å ha. Mange setter av litt hver måned slik at det ikke merkes for mye. Det er altså fornuftig å spre investeringene på flere aksjer gjennom aksjefond. Enkeltaksjer innebærer langt høyere risiko. Det er også nokså bred enighet om at Boligsparing for ungdom (BSU) er et svært lønnsomt spareprodukt for de som er i jobb og dermed kan dra nytte både av den høye renten og skattefradraget. Her kan også foreldre bidra til barn. 

4. NÅR SKAL MAN STARTE Å SPARE TIL PENSJON?
Det er lurt å begynne å spare til pensjon relativt tidlig etter at man har gått ut i yrkeslivet. For å opprettholde levestandarden når man er blitt pensjonist er sparebehovet betydelig. Her er det flere produkter å velge mellom. Det er også lett å anvende pengene til forbruk dersom de er lett tilgjengelig, så det er lurt å ha en spareløsning.


Jeg håper dere fikk litt inspirasjon til å f.eks begynne med pensjonssparing om dere ikke allerede har begynt med dette, eller noen gode råd på veien til større leilighet, hus eller drømmen om hytte på fjellet.

OBAGI UKE 5

Det har gått akkurat litt over 5 uker siden jeg startet på Obagi. Jeg har ikke hatt en eneste pause i behandlingen og jeg ser at hele huden er i ferd med å endre seg. I forrige uke skrev jeg at uke 4 hadde vært den beste uken på Obagi hittil. Denne uken har vært ganske lik, men med noen små akneutbrudd på hakepartiet. Jeg flasser mindre og mindre, men merker samtidig at huden er mye tynnere og mer sår. Akkurat det kjennes spesielt godt om man skal bli kysset på av en som har glemt å barbere seg f.eks ;)


Huden oppleves fortsatt som rød, spesielt rundt nese/munn, men rødheten er ikke like tydelig som den har vært, og er mest synlig rett etter rens og påføring av serum, og roer seg utover dagen. Denne uken har jeg vært litt mer sår rundt øynene enn forrige uke og jeg kjenner litt på at jeg føler meg ganske blank. Pga Obagibehandlingen føles huden stram og tørr, og jeg er blank på nestetippen og i pannen. Selv om jeg denne uken har fått noen små akneutbrudd, fører obagibehandlingen til en mye raskere avflassing av kviser og urenheter, og på den måten tørker de inn og forsvinner på kortere tid enn før.

5 uker ferdig, og jeg har begynt på den 6. Jeg er fortsatt veldig positiv, og glad for de resultatene jeg allerede ser, som mindre synlige porer, færre kviser og underliggende nupper, og aknearr som nesten ikke er synlige lenger. Det merkes også at fuktbalansen i huden er i endring, for de siste ukene har jeg heller ikke brukt noe fuktighetskrem. For meg en det en seier i seg selv.

Ser dere forskjellen fra de andre ukene? Her kan dere se uke 1, uke 2, uke 3 og uke 4.

Det er mange som har spurt hvilke produkter jeg bruker, og du kan se hvilke produkter jeg har i dette innlegget. I starten brukte jeg fuktighetskremen fra Obagi nuderm om dagen, men nå bruker jeg bare rens, serum og øyekrem fra Obagi Zo Skin Medical, Obagi clenziderm, samt Obagi nuderm blender og tretioninkrem om natten. I tillegg til dette har jeg blitt en racer til å bruke solfaktor 50 om dagen, og har gjort det siden start.

 

Det var ukens Obagioppdatering :) Det er jo fortsatt for spesielt interesserte, men jeg håper at dere andre overlever disse innleggene en liten stund også fremover.

Å KUN PAKKE HÅNDBAGGASJE

Det er noe med det å bare kunne dra med håndbaggasje når man skal fly er det ikke? Jeg setter hvertfall umåtelig pris på lange minutter spart ved både innsjekk og baggasjebånd. Så da vi var i Spania i sommer plukket jeg med meg dette hendige toalettmappesettet fra Sephora. Og siden jeg går på Obagi for tiden er det jo ikke så mye annet som skal med enn noen små pump av hver.


Jeg elsker sånne praktiske sett med forskjellige krukker og flasker til favorittproduktene dine. Det tar jo det så liten plass! Det er virkelig en drøm å reise med en så lett toalettmappe. Andre must haves for meg på tur er mascara og litt negleolje, tørrshampo og en god øyekrem. For ikke å glemme solfaktor, den er med over alt.

Og det beste av alt, du kommer hjem til en nesten urørt toalettmappe eller badehylle hjemme. Det er en herlig følelse det. Kanskje spesielt for de som har for vane å ikke pakke ut med èn gang de kommer inn dørene. Det er kanskje flere av oss? ;-)

NEGLER

Vi skriver 18 oktober i almanakken og jeg har akkurat landet i Bergen. Det snek seg faktisk med en liten maur også. Var den ikke søt? :) Jeg er jo så svak for sånne ting, små insikter eller dyr som pynt på neglene kan ikke bli feil.


Bortsett fra èn gang de siste årene har jeg gått til samme flinke negledesigner, og jeg blir alltid med henne videre. Så siden hun nå har flyttet ned til posthallen har jeg flyttet med. Hun heter Ewelina og jobber på Beauty som ligger i bakgården til den gamle posthallen. Jeg liker å gjøre litt forskjellig med neglene mine fra gang til gang, og at hun er rask i tillegg til flink er en stor bonus.

                                                                                                                                / behandlingen var jeg så heldig å bli sponset med /

1 ÅR SOM MAMMA

Det ligger et lite hjerte og banker ved siden av meg. For ett år siden banket det i takt med mitt. Siden har det banket alene. Han snur seg rundt og ler. Han er ett år og noen timer gammel. Han er min, han er vår. Vi er tre og ikke to. Han løper over gulvet. Bildene fra de lange timene før vi fikk møte han går gjennom hodet mitt og hjertet mitt. Lettelsen over at alt gikk fint, lukten av myk hud, gråten som automatisk var kjent.


Det har vært et intenst, lykkelig, kaosfrustrerende og frem for alt gjennomtøft år. Jeg har vært sliten langt inn til beinet, og båret alle følelser utenpå. Da de små bena knakk koden og kom seg opp og frem var det som om alt løsnet. Jeg kunne puste igjen, og timene, dagene og minuttene fikk en ny glød. Det lille hjertet slenger seg rundt halsen min og roper høyt mamma mens han borrer seg inn i halsgropen min. Jeg smelter. Det er meg og deg lille sier jeg, vi klarte det :)

Jeg ser en alenemor i parken og tenker kun ydmyke tanker. Jeg har ikke ord. En formidabel oppgave, og et ansvar uten like. Fra meg får dere som er alene stående applaus og bare fine tanker <3

OBAGI UKE 4: Hvordan er det å være på en OBAGI kur?

Denne uken på Obagi har vært mye bedre enn forrige uke. Det har som dere ser vært mye mindre flassing, og akneutbruddet fra forrige uke er borte igjen. Huden er fortsatt rød, spesielt rundt munn/hakepartiet, men det er merkbart mindre hissig farge. Det er fortsatt stivt rundt øynene, det flasser litt men det er ikke like sårt. Jeg ser selv store forbedringer i forhold til aknearr, jevnheten på hudoverflaten og at porene har blitt merkbart mindre, så jeg er fortsatt positiv!


Denne uken har jeg vært på oppfølgingskontroll hos min faste hudspesialist Silje Austnes, og vi var begge to fornøyd med resultatet så langt. Faktisk så fornøyd at vi leker med tanken om å prøve en litt sterkere tretinoinkrem etterhvert. Når det gjelder selve opplevelsen av å gå på en slik kur med flassing og rød hud, tror jeg innstillingen din har alt å si. For man ser ikke veldig pen ut de første ukene, og er man glad i å bruke sminke er det en omstilling å la være. Men når man kommer til det punktet hvor man er


villig til å prøve drastiske tiltak for å bedre en situasjon er man ofte klar for det meste. Jeg var der, og jeg var forberedt på noen tøffe huduker. Jeg sjekket kalenderen, prøvde å rydde litt i forhold til avtaler, møter og eventer de aller første ukene, og startet med vilje på en svak obagikur (Tretinoinkrem 0,025%) fordi jeg, som de fleste andre, ikke hadde tid eller anledning til å ha et obagiansikt på sitt verste i mange uker fremover. Da ønsket jeg heller å ta en ny vurdering underveis og eventuel justere styrken.   


Etter 4 uker har jeg blitt så vant til å ikke bruke foundation eller concealer at jeg nesten ikke tenker over det. Nå kommer det helt sikkert uker som føles ille ut igjen, men stort sett er det ganske levelig. Denne uken kunne jeg sikkert ha brukt litt mineralpudder også, men jeg tenker at jeg har lyst å legge alle forholdene til rett for at kuren skal virke på best mulig måte når jeg først gjør dette, så jeg går heller for mascara og leppestift når jeg tar på sminke. Litt sterke farger på leppene stjeler jo faktisk litt av fokuset på huden. Men jeg bruker helt usannsynlig lite tid på badet for tiden, og selv om det er ufrivillig er det jo en liten bonus likevel ;)

Til dere andre som akkurat har startet, eller går på Obagi: Hold ut! Det er ikke alle ukene huden min har sett ut slik den har gjort denne uken. Her kan du se uke 1, uke 2 og uke 3.

EN LITEN STUSS

Jeg har til det som jeg er ganske sikker på blir svigermors store glede, bukket under for presset, børstet støv av gamle frisørkunnskaper og klippt lang lyse, helt strie babyhårlokker av. Jeg hadde lenge en drøm om et barn med krøllete hår som skulle få lov til å vokse villt. Et barn med håret til pappa. Jeg har desverre måtte innse at det ikke er en krøll i sikte, og at den lange helt strie luggen som mor synes er veldig søt, kommer i veien hele tiden.


Den lille snart barnehagegutten har blitt stor, og det var vel på tide at mor sluttet å projisere sine hårdrømmer over på det yngste familiemedlemmet. Da han ble født var alt helt sort. Det er så rart! Nå har vi riktignok vært gjennom opp til flere blekerunder før ønsket resultat, så litt jobb har det jo vært med dette håret.

NEIDA, det har nok blitt lyst helt av seg selv ;)       

Trikset for å få klippt dette barnet ble å distrahere med Drømmehagen. Konsentrasjonen varer ikke så lenge i gangen så det gjelder å være kjapp.

 

Ha en flott dag! 

Ps: dette var kun ment som ironi og ikke som en oppfordring til fargebehandling på barn;) 

DAGENS FROKOST PÅ SENGEN

Det var ikke så ille med mandagsmorgen i dag for morningen min startet med kaffe og frokost på sengen. Det må jo være den fineste starten på en mandag og en helt ny uke. Det verste (eller beste!) er at disse magiske frokostene dukker opp nesten hver eneste dag. Jeg vet ikke helt hva han er laget av denne mannen min, men om jeg finner hemmeligheten skal jeg dele den.

   
Og/eller sette opp frokostpåsengenkurs. Litt mer frokostinspirasjon finner dere på instagram under #dagensfrokostpåsengen :)

BABYMATINSPIRASJON

Jeg og w begynte morningen med å lage mange små porsjoner med babymat. Siden han straks fyller ett år er det litt mer stas med biter i maten, så stavmikseren har med fordel blitt byttet ut med en potetstauker. Da blir det jevnt men likevel med ujevne biter i. I dag har vi brukt et skinnløst kyllingbryst, gulrøtter og brokkoli. Alt kokes/dampes til det er mørt, og staukes/stavmikses sammen til en

fin blanding sammen med kokevannet. Noe har blitt satt i fryseren, og noe i kjøleskapet til i dag og i morgen. Deilig å være litt forberedt.

Hva er favoritten hos små hjemme hos dere? :)

 

OBAGI UKE 3

Advarsel: Dette er fortsatt for spesielt interesserte, så lukk øynene om en Obagikur ikke står på ønskelisten din ;)
Ok, dette har vært den verste uken hittil på denne Obagikuren. Jeg har vært stiv i hele ansiktet og veldig rød og sår rundt øynene i motsetning til de andre ukene. Det har vært en liten oppblomstring av akneutbrudd, og jeg har ikke akkurat følt meg på mitt aller fresheste ;) Men jeg overlever, og skal holde ut! Det er bare å bite tennene sammen, det blir jo bra til slutt. Føler hvertfall at jeg ikke kan gi opp nå, og tenker at jeg kommer til å være så glad for at jeg begynte da jeg gjorde, for til jul er det hele over. Det er en fin tanke det. Det er jo store forbedringer fra før Obagi, så jeg er fortsatt positiv. Bildet over viser hvordan huden ser ut om morningen. Utover kvelden sprekker det opp på samme måte og det begynner å flasse. Bildet under viser huden etter rens med Obagi Zo skin medical om morningen og påføring av et serum fra Obagi Zo skin.


Som jeg skrev forrige uke ble huden i starten tørr selv med fuktighetskremen, men nå har jeg kuttet fuktighetskremen og har kun tatt på serum 1 gang om morningen etter rens, og ingenting annet resten av dagen hele den siste uken, for at kuren skal virke på best mulig måte uten å tilføre ekstra fukt. Det er jo nettopp det som er poenget, at gammel hud skal av og bort, og med mye fukt forhindrer man jo nettopp det. Serumet gjør at man er litt blank en stund, men huden roer seg utover morningen, og holder seg slik til sen ettermiddag/kveld. Når jeg går for sminke blir det mascara og leppestift. Fordi jeg er så stiv rundt øynene nå føler jeg at jeg ser veldig trøtt ut for tiden, men det bedres nok etterhvert :)

Ps: Silje sier at man kan gå for litt mineralpudder de dagene man har lyst til å dekke huden litt til med sminke :) Så vet dere det!

Hvordan går det med dere andre? Holder dere ut?

HVORFOR IKKE KJØPE BRUKT BARNEHAGEUTSTYR

Da vi for litt siden begynte å handle inn og gjøre klart til barnehagestart, endte vi opp med å kjøpe mye av utstyret brukt. Det finnes så mange fine og nesten ubrukte skatter der ute, og på bruktbutikkene kan du finne mange! Regntøy, støvler, og parkdresser fra fjoråret som knapt nok hadde blitt prøvd på, ble med hjem for en slikk og ingenting. Jeg holdt på å kjøpe med et par ridestøvler i samme slengen, men jeg klarte å kontrollere meg :) Da jeg så samme parkdress henge fremme på barnas hus litt senere måtte jeg smile, jeg hadde gjort tidenes deal!
Man kvier seg kanskje litt for å titte innom en bruktbutkk, spesielt til barn? Det synes jeg ikke man skal gjøre. De passer så godt på tøyet og steller så fint med både utstillingene og sorteringen, og hvor gøy er det ikke å finne litt unike ting til supre priser? Man kan jo gjøre kupp på kupp på kupp. Og den barnehagelisten er jo så lang at man kan bli helt matt av mindre. Brukt og gjenbruk til barn får
tommel opp fra meg!


OBAGI UKE 2

Det er to uker siden jeg startet på en Obagikur, og uken som har gått har vært lik og også litt verre enn den første uken på Obagi. Samtidig ser jeg at hele huden er endret i både struktur og fargetone. Jeg tok disse bildene i går morges, og etter rens og serum forsvinner mye av den tørre huden og det er levelig nesten hele dagen. Om kvelden sprekker det litt opp igjen. Spesielt de tørreste partiene rundt nese og munn er veldig røde, men det roer seg litt utover dagen. Rundt øynene er det fortsatt litt rødt og tørt, men ikke på langt nær like rødt og tørt som forrige uke. Det virker som at huden der har begynt å venne seg litt til behandlingen. Det blir spennende å se utviklingen de neste ukene. Til nå er porer synlig mindre, urenheter borte og de kvisene jeg hadde da jeg begynte har tørket inn og forsvunnet.

Obagi og sminke. Det er nå to uker siden jeg har hatt noe som helst sminke på huden. Og om dere synes at jeg har sett litt ekstra trøtt ut i det siste er det fordi jeg mange dager har droppet mascaraen også. Det er mange som lurer på om det går an og sminke seg når man går på Obagi. Svaret er både ja og nei. NEI det går ikke an å ha noe på selve huden, som concealer, foundation, primer, rouge, øyenskygge etc. Ikke ser det pent ut på fordi underlaget er altfor tørt, og det gjør det hele bare ennå verre. JA det går an å ha litt farge på brynene, mascara og leppestift. De to sistnevnte er mine go to sminketips for Obagi. Mascara gir et våkent blikk og en god leppestift holder i mange timer og kan gi et fargepop til et ellers blekt obagiansikt. Så den siste tiden har jeg kanskje hatt litt ekstra fokus på sterke farger på leppene.
2 uker down, hvertfall 18 uker igjen to go. I starten ble jeg like tørr selv om jeg brukte fuktighetskremen til Obagi etter serumet, men nå virker det som om store deler av huden i ansiktet har stabilisert seg, så jeg har kuttet ut fuktighetskremen ellers i ansiktet og bruker den bare rundt munn/neseparti. Poenget med Obagi er jo at man ikke skal pøse på med fuktighet, men nettopp la kuren virke på egenhånd og la huden bli tørr slik at den skiftes ut fortere og til slutt finner tilbake til sin normale fuktbalanse som Silje sier. 


Er det noen andre som er i gang med Obagi?

TIPS TIL FAMILIEAKTIVITET UANSETT UKEDAG

Jeg har kost meg med begge guttene mine i formiddag i husdyrparken til Ekeberg Rideskole, øverst og innerst på Ekebergsletten. En helt perfekt familieaktivitet nå om høsten. Spesielt når solen skinner og det ikke er fullt så kaldt ute. Når man får barn og det har gått en stund, begynner man automatisk å tenke på hva man kan finne på med disse små uansett om det er mandag eller søndag, enten man er alene eller sammen med noen amdre. Vi tenkte at vi skulle ha et prosjekt ut høsten med å prøve og finne 10 gode tips til foreldre, om artige og hyggelige familieutflukter og aktiviteter det går an å gjøre sammen med barna enten det er uke eller helg (vi bor i Oslo, men de har helt sikkert lignende aktiviteter/muligheter andre steder). Vi startet med å teste ut åpen gård på Ekeberg.


Noe så søtt. Man får komme inn til geitene, og nå har de både store geiter også små geitekillinger som også er tamme. De er oppmerksomhetssyke og kommer villig bort for en klapp og litt kos. Vår lille som stavret rundt fikk kose forsiktig med både store og små, og var veldig fornøyd med det. Husdyrparken har åpent mellom 10-17 hver eneste dag hele året! Det koster 50kr for store og ingenting for barn under 2 år. Et veldig hyggelig sted å legge f.eks søndagsturen innom, også kan man jo gå en tur innover etterpå om man har lyst til det.


De har bl.a geiter, hester, ponnier, gjess, ender, svaner, griser, sauer og verdens fineste påfulg. Og vi fikk hilse på en ku også! Minigrisene som ikke er så mini lenger går fritt rundt omkring og var veldig interesserte. De ville si hei og bli klødd litt.
En hyggelig opplevelse og et artig innblikk i livet på gård, med dyr og bruksdyr som man får lov til å introdusere de små til. Og blir du litt sulten mens du er der har de litt mat i kiosken. Til og med barnevognparkering under tak har de. Kanskje et sted å legge neste barseltur og treff?


I kveld skal denne lille bort, mens bursdagsbarnet har fått beskjed om at hun skal bli tatt med ut på middag. Jeg gleder meg! Det er jo veldig hyggelig å bli satt litt ekstra stas på.

BURSDAGSKRINGLE

For ett år siden var jeg høygravid og ventet iherdig på den lille gutten vår. I dag kan jeg nesten ikke tro at det har gått et helt år. Jeg er så gammel som jeg noensinne har vært, og jeg mener vel egentlig at akkurat denne siste tyveårsbursdagen kunne ha blitt forbigått i stillhet.. men okei da, det var veldig hyggelig å bli overrasket med bursdagskringle på sengen i morges.


Jeg skal nyte dagen og mitt siste bekymringsløse år.

hits