september 2016

ARVELIG BRYSTKREFT / DU KAN FÅ VITE OM DU HAR ARVELIG GENFEIL

Vil du vite det om det er en sannsynlighet for at du kan få brystkreft?

Kreft. At ett ord kan inneholde så mange tanker og følelser. Liv som har blitt levd, liv som har gått bort. Dette ordet som medbringer frykt, maktesløshet og sorg er dessverre noe som berører alt for mange av oss. Det er vel knapt nok en eneste familie som går klar denne sykdommen. En sykdom som setter dype spor både for den det rammer og de pårørende rundt. Bare i Norge er det over 3300 kvinner som får brystkreft hvert eneste år. I noen familier er det mange som rammes, og da kan det være at det er arvelig. Men kan du ta opp kampen? Kan det å vite hva som har skjedd bakover i generasjonene før deg gi deg muligheten til å gjøre kunnskap om til makt?


Da Angelina Jolie åpent delte sin historie om hvorfor hun hadde valgt å fjerne brystene, ble det for mange for første gang satt lys på arvelig brystkreft. Hun hadde en arvelig genfeil på BRCA1 og fikk vite at hun hadde 87% sannsynlighet for å utvikle bryskreft, og 50% sannsynlighet for å utvikle eggstokkreft. Moren hennes døde av kreft da hun var 56 år gammel. Angelina Jolie brukte denne kunnskapen til å gjøre et valg.

Arvelig brystkreft er sjeldent, ifølge kreftforeningen er det kun 2-5 prosent av brystkreftilfellene som skyldes en arvelig genfeil som man kan få rede på ved en gentest. Men bærere som har genfeil på BRCA1 og BRCA2 har 60-90% risiko for å utvikle brystkreft i løpet av livet. På onsdag fikk jeg høre historien til en av disse kvinnene. Hun hadde først stått på sidelinjen i flere år, og kjempet sammen med sin syke mor for å nå små mål de hadde satt seg sammen. Å få oppleve å holde barnebarnet i armene sine. Å være sammen i barnedåpen. Å få møte det andre barnebarnet. Moren hennes hadde ikke nådd det siste målet de hadde satt seg, som var å feire jul en siste gang. En gentest viste at hun selv hadde arvet en genfeil.

For henne var valget klart, hun bestemte seg for å gjøre det hun kunne for å forebygge. Men hun fortalte ikke en historie om tap, hun fortalte en historie om å kjenne på en følelse av makt. Hun hadde tatt tilbake kontrollen. Hun hadde valgt å fjerne begge brystene, og svarte villig på alle spørsmålene vi hadde. For det er jo lett å tenke at det er helt utenkelig å skulle fjerne noe som er en så stor del av deg. Tøffe valg og tanker må tenkes og ta stilling til. Det legges inn proteser i samme operasjon (det er vel det første spørsmålet man tenker på nesten! Vi spurte både om hvordan det føltes, om man kunne amme, hvordan det foregår og noen lurte på om man kunne gjøre de litt større når man først holdt på), og for utenforstående ser man helt normal ut.

Får man påvist denne genfeilen får man veiledning og tett oppfølging i en lang periode før man i det hele tatt får lov å bestemme seg for hva man vil gjøre. Det er ikke noe man skal bestemme seg for over natten. Men til syvende og sist har man ved kunnskap muligheten til å gjøre valg kvinner før oss i generasjoner bakover aldri har hatt mulighet til. Vi kan ta tilbake kontrollen.

Jeg vet med meg selv at jeg vil vite så mye som mulig om min egen helse og kropp, for å kunne ta de beste valgene for meg selv og min familie. For meg handler det ikke om å skape frykt, men om å kunne være med på å spre denne kunnskapen som kan gi både deg selv og andre familiemedlemmer som kan ha arvet dette en mulighet for å kunne forebygge kreft. Årets Rosa Sløyfe aksjon har som tema å kjenne slekten din, ved å ha kunnskap om familiens krefthistorie kan man redusere risikoen og forbedre prognosen for brystkreft. Men hva skal du se etter? 

I Norge anbefales kvinner å be sin fastlege om henvisning til genetisk veiledning dersom du er i en av følgende grupperinger:

  • En nær slektning som fikk brystkreft før hun fylte 50 år, eller en med eggstokkreft ? uansett alder.
  • To nære slektninger på mors- eller farssiden med brystkreft, som i gjennomsnitt var under 55 år på diagnosetidspunktet.
  • Tre nære slektninger på mors- eller farssiden med brystkreft, uansett alder.

Les mer om arvelig brystkreft på nettsiden til kreftforeningen her.


Det er også viktig å vite hvordan du skal sjekke dine egne bryster, dette er en av de rutinene på badet som kan redde livet ditt. Sjekk etter klumper eller andre forandringer, er du i tvil,  ta en mammografi.
 

THIS WEEKS EPISODE!


Ukens videoepisode! Jeg deler noen øyeblikk fra ting som skjer bak kulissene i ukens videoblogg, jeg håper du har lyst å se på. Klikk deg inn over og bli med :)

I have a new episode out on my youtube channel! Check it out, and head over to my channel here to see more and subscribe.

DENNE NEGLELAKKEN LAGER DU SELV


Det er ikke gull alt som glitrer, av og til er det øyenskygge! Jeg har gitt neglene mine en liten makeover med en deilig gullaktig finish. Har du lyst på festnegler, eller bare en liten forandring på fargen? Du har mest sannsynlig alt du trenger hjemme på badet, uten å kjøpe ny neglelakk. Glitterøyenskygger eller øyenskygger med shimmer i fine farger er perfekte når du går lei av neglelakksamlingen og vil ha noe nytt. Alt du trenger er en sminkekost, en overlakk eller en neglelakk i en lys farge.


Legg et lag med neglelakk på neglen, dypp en sminkekost i øyenskygge og påfør oppå det våte laget med negleakk. Dytt sminkebørsten hele veien over neglen slik at øyenskyggen fester seg godt. Fortsett på hver finger og skyll hendene under vasken når du er ferdig. Vips har du spesiallaget egen neglelakk i akkurat den fargen du vil ha.
 

HVORDAN FÅ SMINKEN TIL Å SITTE HELE DAGENNår ettermiddagen kommer (eller lenge før!) er ofte sminken min helt ute og kjøre, den har regelrett forsvunnet. Spist opp av sol og været utenfor, gnidd av med hender og fingre gjennom dagen, og det ikke mye igjen etter en stund. Så de siste årene har jeg testet masse forskjellig, og mens noe har funket, har andre ting ikke funket i det hele tatt. Men noen erfaringer har jeg gjort på veien, som primeren til INGLOT. De har forskjellige typer, og sist jeg var innom butikken ble jeg tipset om å teste primeren som heter mattifying. Vel, la oss si det sånn, den suger til seg hele det øverste hudlaget ditt, og er så matt at du ikke kommer til å se et glimt av blanket på en uke om du går for denne. Som jo sikkert er topp i teorien, men fort blir katastrofe i virkeligheten.


Den gode nyheten derimot var at jeg fant tilbake til en annen favoritt, nemlig denne blanke under-makeup-base. Den ligner veldig på en fra Smashbox som jeg var veldig glad i tidligere (til jeg gikk tom), og har en god konsistens som gir et supert underlag for foundation. For å få foundation og øyenskygge til å sitte en hel dag eller en hel fes,t er en primer et must for at sminken ikke bare skal skli rett av ansiktet etter noen timer på dansegulvet.


Du har kanskje merket at øyenskyggen lever sitt eget liv? Den danser gjerne frem og tilbake, og trenger ofte sin egen base for å holde seg på plass. Denne øyenskygge primeren fra YSL har vært i toalettmappen min en stund. Den er enkel å legge på, og av og til bruker jeg den uten noe over for den gir en kjempefin naturlig "uten-sminke-sminke-look". Uansett, to tips fra meg om du vil at sminken skal sitte litt lenger og holde seg litt bedre på plass.

Jeg skal hive på meg treningstøy og ta yogamatten min under armen! Vi ses på snap og insta, der finner du meg på tinemonsen og @tinemonsenno på instagram :)

MIN HØSTKOMBODet er mye fint som skjer om dagen, denne høsten tror jeg blir både interessant og spennende! Dagen min startet med en pressefrokost, og jeg la ut i vei med striper på. Garderoben min ser kliss lik ut enten det er sommer eller vinter, men det er rett og slett superhyggelig at de fine ullgenserene endelig kan tas med ut uten at man får heteslag. Musikk på øret, løv i gatene og de fine høstfargene som har begynt å komme. Oslo du er fin!Foto: Silje Pedersen

I høst skal vi reise litt og det blir så gøy! Vi har planlagt både en weekend i London for lille villes fireårsdag, og i november skal vi avgårde til varmere strøk. Klarer du å gjette hvor vi skal? Herlighet, livet er virkelig å reise! Nyt dagen så lenge, jeg har noen sminketips til hvordan du kan få sminken til å sitte hele dagen om du vil klikke deg innom igjen litt senere i dag :)

DETTE BRUKER JEG TIL NEGLENE MINE


Høstens er verdens koseligste tid, men hendene og neglene har gjerne en tendens til å trenge litt mer pleie. Jeg merker i hvert fall at jeg har begynt å ta frem håndkremen oftere bare den siste uken. En god håndkrem og en olje til neglebåndene gjør underverker for hender og negler. Klassikeren fra L'Occitane er aldri langt unna, og jeg har vel prøvd de aller fleste varianter. De små reisestørrelsene er perfekte å slenge med i vesken og håndbaggasjen når jeg er ute og reiser.


En olje til neglebåndene er en trofast hjelper for fine negler. Neglebåndene og huden rundt neglene blir fort tørre og en liten dæsj med olje hjelper veldig på. Jeg bruker bare bittelitt om gangen, og en liten flaske med olje varer kjempelenge. Gode oljer til neglene finner du både på apotek og hos neglesalonger, det er virkelig mitt beste tips for fine negler gjennom høsten og vinteren.

SORT OG BLÅTT/ Genser Cathrine Hammel / jeans Lindex / smykke H&M gammelt / sko zara /

Jeg kom akkurat inn døren etter en formiddag på farten. Først var det avgårde til en av mine faste early bird timer på yoga, før det gikk videre til et par møter og en kjapp lunsj. Og siden det er så hyggelig å hente tidlig i barnehagen tenkte jeg å slenge fra meg vesken og ta en kjapp kaffe på veien. Været er ikke til å bli helt klok på, og antrekket like så. Det er rett og slett litt sånn midt i mellom høst og sommer om dagen, og jeg er sikkert ikke den eneste som lurer litt ekstra på hva man skal gå for når man stikker hodet ut av døren om morgenen. Mørkeblått og sort er uansett en fin måte å gjøre en liten vri på det vanlige genser/jeans antrekket.

Det er forresten veldig gøy at så mange av dere har tatt en titt på forrige videoblogg hvor jeg åpnet dørene hjemme! Er det noe du har lyst å se video om? Jeg blir superglad for tips om det er noe du har lyst at jeg skal lage en liten filmsnutt om. Det kommer ny episode allerede i morgen håper jeg.
 

MIN BUCKET LIST / TOPP 5 STEDER Å REISE TIL

Jeg drømmer meg bort i vakre, spennende og eksotiske steder, og med årene har min bucket list over steder jeg har lyst å besøke forandret seg litt. Det å reise er en fantastisk del av livet. Det er på reiser jeg har samlet de beste minnene, og når jeg planlegger et nytt år er alltid det å reise mer en av de første tankene som slår meg. Reiser er med på å sammensveise tid og sted. Opplevelser sammen med de man er glad i, eller på egenhånd setter spor og er så lett å stedsfeste til akkurat når og hvor ting skjedde. Man får tid til å oppleve, samle inntrykk og skape nye minner. Dette er min bucket list over mine topp 5 steder jeg drømmer om å reise til.


                                                                                 foto: via her 
TOKYO

Japan er et av landene jeg drømmer om å besøke. Tokyo står høyt på listen, og den beste tiden å dra på må jo være når kirsebærtrærne står i full blomst. Miksen av den pulserende og hektiske storbyen, med templer og en kultur fra den andre siden av jorden gjør at Tokyo er høyt på min liste.


                                                                                                       Foto: Bhutan Tourist council
BHUTAN   

Kongeriket Bhutan tar pusten fra deg med sine templer og kloster som klorer seg fast langt oppe i fjellene i Himalaya. Bhutan er en av mine store drømmer å dra til, den unike kulturarven fra dette lille landet er den siste av sitt slag. Drøm deg bort i den fine filmen fra Bhutan under.


                                                                                                                     Foto: via Wanderlux
KOMODO ISL
AND

The land of the Komodo dragons. Øyhopping i Indonesia med et besøk til Komodo Island er også høyt på min bucket list. Hjemmet til Komodovaranen, verdens største øgleart. Dette må være Robison Crusoe øyeblikket man aldri glemmer. En seilbåt, Indonesia og Komodo Island.

                                                                                                                                                                                         Foto: Peter Morgan
SHANGHAI
Kina lokker, og Shanghai er første stopp på listen. En fascinerende miks av øst og vest. En spennende kultur og historie mikset med rike matopplevelser gjør at Shanghai blir første stopp i Kina. 


                                                                                                                                                                                                      Foto: via her
GALAPAGOSØYENE
Kjempeskilpadder, hammerhai, iguanaer.. listen bare fortsetter. Et besøk på Galapagosøyene skal være en naturopplevelse for livet. Det var her Charles Darwin seilte innom, og selv kun en dokumentar herfra kan få deg til å sporenstreks legge bort alt for drømmen om å bli marinebiolog. Galapagosøyene er absolutt på min bucket list over en-gang-i-livet steder å reise til.


Hva er din bucket list? :)

NY UKE


Den nye uken startet litt amputert hjemme hos oss, men det er like fullt ny uke selv om mini får en ekstra dag å ta livet med ro på etter litt feber i helgen. Det er nesten skummelt hvor fort tiden går, vi har snart en FIREåring i hus! Jeg kan ikke tro hvor tiden har blitt av. Samtidig er det fantastisk gøy når de vokser til og blir små egne personer med masse masse personlighet. "Du er verdens beste mamma", ordene skyter rett gjennom kroppen og får både hjertet og blodet til å bruse av glede. De små armene slenger seg rundt halsen og klemmer til. For en lykke det er med disse små! (jeg får nyte tiden før han blir tenåring og jeg blir alt annet enn den kule mammaen!!).

Ha en fin mandag så lenge!
 

BRIDGET JONES' BABY


Det er to filmer jeg har gledet meg til å se på kino, og i dag fikk jeg sett den nye filmen til Bridget Jones! Søndager er den perfekte kinodagen, og en bøtte popcorn og tomme sjokoladepapir senere, har jeg ikke ledd så mye (og lenge!) på lenge! Bridget Jones er gravid og det må bare oppleves. Hun vet nemlig ikke hvem faren er, som i seg selv jo er morsomt. Alt som skjer etterpå er rett og slett bonus, det er umulig å ikke le. Den er morsom, søt, sår, fantastisk og tar ting på kornet (elsk på Mark Darcy!). Mitt beste tips til uken om du har lyst å planlegge noe hyggelig med en venninne, mamma, eller svigermor. Gå på kino!
Traileren til Absolutely Fabolous startet showet, noe som gjorde at jeg ikke gleder meg mindre til neste helg. Jeg har nemlig booket inn kino date med jentene neste fredag sammen med Patsy og Edina! Jeg har rett og slett blitt en real kinogåer igjen.

 

MIN YNDLINGSDAG


Søndager er min yndlingsdag! (Rent sett bort i fra at jeg må stå opp) da tusler jeg rundt i morgenkåpen og nyter noen late timer på morgenen, med kaffekopp, aviser og interiørmagasiner mens det sakte kommer på lys i flere og flere av husene i nabolaget. Jeg øver meg på noen yoga poseringer, og mini følger ivrig med. Jeg er fortsatt fryktelig stiv altså, men jeg øver og øver og begynner å se at jeg kanskje kan få til de flere av de tingene som virket totalt umulig for bare et år siden. Og for å si det sånn er forskjellen stor bare fra å gjøre en yoga pose klokken halv åtte om morgenen, til halv ni om kvelden! Bare det kan få deg til å sporenstreks bli yogini kun etter kl 21. Selvtilliten raser oppover i takt med kveldsminuttene. Om jeg kan gå ned i spagaten? Jajaja, bare gi meg noen timer til så er jeg der.

I dag er det leg-day, bare sånn at det er sagt. T har lovet å trene meg, og jeg gleder meg, til å bli ferdig.

Nyt søndagen!

RØDE LEPPER OG LØRDAGSSYSLER


Hei lørdag! Vi startet dagen med tidlig frokost, før vi kom oss ut av dørene og ut på veien. Og da formiddagen kom kunne vi hake av en masse ærender som har hengt litt over oss. Puh, det er så deilig å få gjort unna store ting som alltid blir utsatt! Så da var det perfekt å sette seg ned med gode venner til en fantastisk lunsj, og bare nyte lørdagen sammen med store og små. Det er så gøy å se hvordan mini er med de som er litt mindre enn seg selv (det er jo ikke gitt at det er dødsgøy å dele leker), og det er så hyggelig at leken går både på norsk og engelsk uten problemer. Er det et norsk ord han ikke klarer å oversette og vil ha over til engelsk slenger han bare på en liten engelsk vri på slutten der :)


Men det jeg hadde lyst å tipse om i dag er røde lepper! Farge på leppene er min store favoritt både i hverdagen og til fest. Jeg er evig fan av lipglosser med mye farge og blanket i. De forsvinner og dukker opp om hverandre, og er jeg heldig finner jeg alltid en i hanskerommet eller ett eller annet hemmelig rom i vesken min. Men røde leppestifter er hakket bedre om du vil ha noe som varer en stund (lipglossen stikker av nesten like fort som den har kommet på). Mine 6 favoritter av røde leppestifter finner du i dette innlegget! Vel verdt å sjekke ut om du er på jakt etter en ny rød klassiker i samlingen din.


 

HELG OG EN HELDIG VINNER


SÅ glad blir vi av helg her i huset! Mini har hjulpet til med å trekke en vinner av konkurransen, og jeg kan avsløre at jeg både har kjørt rally og seilt fra Europa til Afrika (t og min første "romantiske" opplevelsetur, om du kaller det å være sjøsyk fra portugal til Marokko i en bitteliten båt uten å se land på tre dager for romantisk eller livsfarlig). Jeg har også vært frisørlærling, så trommevirvel, den hvite løgnen var altså om hundefrisering :) Det har vært veldig gøy å lese gjennom dere har tippet, og den heldige vinneren ble Linn Jeanett Domaas! Du får en hyggelig mail straks jeg får hoppet ut av treningstøyet.


Her har roen senket seg og middagen er snart klar, fredagskvelder er fantastiske! Jeg fikk karret meg avgårde på en herlig fredagstime meg yoga og tar helg med to ville gutter. Ha en super kveld, og tusen takk til deg som stikker innom for å sjekke om det har skjedd noe nytt her inne. Nyt helgen!

JEG HAR EN DATE MED DISSE DAMENE NESTE UKE


Denne filmen! Jeg ler høyt og gleder meg stort til den kommer på kino allerede neste uke. Billetter bookes asap sier jeg bare, jeg har en date med Patsy og Edina neste uke. Nyt fredagen med disse absolutt fantastiske damene som aldri går av moten!

NÅR JEG TRENGER ET KICK ER DETTE KOMBOEN


GOD morgen! Etter en lang dag i går, gikk jeg rett i bakken med en vill hodepine etter sengetid for mini. Men da jeg åpnet hva mange av dere har svart på påstandene mine fra i går, smilte jeg fra øre til øre. Det er vedig morsomt å se hva dere sier er riktig og galt, for mens noen av de dere har truffet spikeren på hodet, er det flere som er over i usikkert terreng. Og det er jo veldig gøy, for da kan jeg jo faktisk overraske litt :) Jeg godkjenner alle kommentarene og trekker en vinner litt senere i dag, så om du ikke har rukket å hive deg med finner du innlegget her. Eller så scroller du deg bare nedover siden til innlegget under.


Jeg løp ut sånn i går, til en parfymelansering og syns det var helt topp med litt duskregn. Rosa og rødt gir et deilig kick. Jeg måtte le da jeg trodde jeg hadde fått en liten prøve på parfymen jeg likte best, men at det viste seg at "prøven" var en tester papirbit med parfymen sprayet på. Så nå har jeg rubbet papirbiten over hele kroppen i en heftig seanse på badet, og lukter sykt godt om jeg skal si det selv. Man må jo få maks ut av ting man liker tenker jeg :)

Jeg elsker høsten, og tiden vi får nå er så god. Jeg har i all hemmelighet lengtet litt etter den krispe luften og de litt mørkere morgenene.

Foto:
Silje Pedersen


 

1 LØGN 2 SANNHETER

Sponset premie
Hva lyver jeg om? Det er alltid veldig gøy å se hvor godt dere kjenner meg, og jeg tenkte jeg skulle gjøre en liten test på akkurat det i dag! Klarer du å tippe hva jeg lyver om under? Er du den som kjenner meg best har jeg en liten premie som jeg har lyst å gi bort. Det er alltid superhyggelig å gi bort noe fint, og under ser du en nydelig ring fra Dyrberg/Kern. Men det er ikke kun 1 ring, for den kommer med 3 forskjellige toppings om jeg kan kalle det det. Du kan bytte toppen av ringen og i en fei har du tre forskjellige ringer om du skjønte hva jeg mente der. Uansett, den er superlekker!
 

HVILKEN PÅSTAND ER FEIL?

1. Jeg har satt på med en profesjonell rallysjåfør og syns det var kjempegøy, mens mannen min trodde han skulle dø i hver sving.

2. Jeg har seilt fra Europa til Afrika i en 30 fots seilbåt.

3. Da jeg var frisørlærling tok jeg også kurs i hundefrisering.


Legg igjen en kommentar om hva du tror er feil, jeg trekker en vinner i løpet av de neste dagene :)
Edit: konkurransen er avsluttet og vinneren ble Linn Jeanette Domaas


Lykke til!

HØSTENS IT KJOLE STRIKKER DU SELV


I dag må jeg reklamere litt for min gode venninne Dagny! Hun har nemlig lansert denne fine strikkekjolen som du kan strikke selv (de sier at det er dødslett, jeg kan ikke å strikke så rekk opp hånden om du har lyst å gjøre det for meg!). Sammen med Pickles har de laget Pickles <3 Dagny kjolen, en superfin strikkekjole du strikker fra toppen og kan lage så lang eller kort du vil. Glem it-genserene, nå skal det være kjole! Dagny Thurmann-Moe har virkelig lagt sjelen sin inn i fargesettingen, for hun har satt sammen garnpakker som skal passe til fargen på øynene dine og gjøre at du får masse glød! Og tro meg, det stemmer. Vi krangler ofte om farger, men hun har dessverre altfor ofte rett.


Så i dag var jeg stolt venninne på lanseringsfrokost. Jeg ønsker meg en i et deilig blått ullgarn! Du kan strikke den til kidsa også, den er helskjønn i mini-variant. Pickles har egen blogg hvor du kan se kjolen i mange forskjellige lengder og farger, og ikke minst har de en hel selvhjelpsdel som heter strikkehjelpen hvor de viser deg alt fra hvordan du legger opp masker, til hvordan du gjør vaffelstrikk og svalestup (for noen herlige beskrivelser!).
 

DET SKAL HANDLE OM TROMPETERMER I HØST


God morgen til deg! Jeg sitter her med en deilig kaffekopp i hånden og ville stikke innom og ønske deg en nydelig morgen før jeg løper avgårde, i det blir det med høye hæler på. Jeg skal avgårde på en hyggelig frokost nummer to og feire en veldig god venninne. Du må gjerne bli med på snapchat på tinemonsen! Jeg kommer ikke over dette været, det er perfekt med lette topper og bluser. Og i høst, i høst skal det handle om trompetermer. Lange, korte, brede, smale og litt rare ermer på bluser og topper. Det er superfint at det har kommet så mange fine varianter på topper og overdeler for tiden, med fine og litt spesielle ermer. It's all about the sleeves! Det gjør klassiske plagg litt nye igjen (eller litt eldre, moten går jo ofte bakover i tid og henter frem det gamle).

Jeg elsker en god denim og hvit bluse sammen, denne bluse fra zara er mitt siste budsjettkupp. Jeg elsker at den har disse vide ermene, og at den har splitt på hver side. Vi skal straks komme oss avgårde til barnehagen og løpe i gang (bokstavelig talt! Mini løper over alt) dagen. Ha en deilig dag og nyt sommer i september!
 

TRIKSET SOM GIR DEG DOBBELT SÅ MYE PLASS I SKAPET


Nei, jeg skal ikke si at det er å ta en skikkelig opprydning i skapet (selv om er det er den tingen som virkelig hjelper), med dette tipset får du nemlig plass til dobbelt så mye i skapet ved å bytte ut en ting. Kleshengerene! Da jeg tegnet opp og planlagte mitt lille walk in closet for noen år siden, fikk jeg et fantastisk tips fra en herlig leser (du vet hvem du er Marthe L!). Hun tipset meg om å bruke tynne kleshengere som du får kjøpt på renseriet, i stedet for de brede hengerene i tre (som jeg selvsagt hadde i alle treets farger som det blir når man samler opp gjennom årene. Rekk opp hånden om du har en samling brune, blanke, sorte, hvite, grå..).

Siden kleshengerene fra renseriet ikke er sånn dødsfreshe inngikk jeg et lite kompromiss med meg selv og min dilla på fine ting, og gikk for disse polerte hengerene fra HAY. Vips fikk jeg dobbelt så mye plass i skapet, for trehengere tar virkelig mer plass enn man tror. Så tusen takk Marthe L, jeg vil alltid huske deg varmt som hun som gav meg dobbelt så mye skapplass.
 

FORTSATT SOMMER / STRIKK OG TENNISDet er alt annet enn høst ute, noe som gjør at sommerklær er høyst aktuelt fortsatt. Jeg har lagt min elsk på denne kombinasjonen, en god strikkegenser over et tennisskjørt. Jeg tok med kaffekoppen min ut for ikke så lenge siden, og kunne nyte soloppgangen mens kroppen og hodet våknet sakte mens det fortsatt var stille i huset. Nå har jeg tatt yogamatten min under armen, hoppet i treningstøyet og skal starte dagen med en early bird yogatime. Vinyasa flow er favoritt hos meg. Det sier deg kanskje ikke så mye om du ikke er litt "inne" i yogaverden, men her er det om å gjøre å flyte gjennom timen ved hjelp av riktig pusteteknikk, og sakte men sikkert blir man både mykere og får bedre balanse. Sammen med alt det andre gode yoga gjør for kropp og hodet, det stresser meg virkelig ned og det er så godt.


En slurk til så drar jeg!

Ps: det var så hyggelig at så mange av dere har sett House Tour videoen fra i går! Nyt dagen, jeg stikker innom senere :)
 

HOUSE TOUR / BLI MED HJEM TIL OSSNå har du sjansen til å bli med hjem til oss! Ukens vlogg ble nemlig en house tour, hvor du får bli med inn og se akkurat hvordan vi har det hjemme. Jeg vet det er mange som har lurt på dette, og da er det veldig gøy å kunne vise hvordan vi faktisk har det hjemme. Bli med inn dørene på filmen over, du er hjertlig velkommen inn.

 

5 MÅTER Å BRUKE DRESSJAKKEN PÅ


1. MED EN LOW CUT TOPP UNDER

Det finnes alltid forskjellige måter å bruke et plagg på og dressjakken er intet unntak. Heldigvis, blazeren er jo kanskje en av de tingene man har i skapet som alltid kan redde dagen. Så jeg starter mandagen friskt med å vise deg fem forskjellige måter jeg liker å bruke dressjakken på. Jeg håper du får litt inspirasjon til å tenke litt annerledes neste gang du tar frem denne klassikeren fra skapet!


2. MED EN BLOMST I JAKKESLAGET
Enten du bruker ekte eller falske blomster, gjør dette trikset susen for å pynte opp dressjakken.
3. BRUK DRESSJAKKEN SOM EN TOPP MED ET BELTE I LIVET
Med et belte i livet går dressjakken fra å være en jakke til å fungere som en overdel. Vinn vinn vinn, du slipper å finne noe å ha på deg under, og du gir samtidig dressjakken et skreddersydd preg.

4. OVER EN T-SKJORTE
Slenger du på deg dressjakken over en enkel t-skjorte får du en laidback, men samtidig hakket mer pyntet stil. Perfekt til date night, jobbeventer eller lunsj med jentene.

5. BRUK DRESSJAKKEN UTEN NOE UNDER
Er du litt vågal (og er god med tape!) er det å lukke dressjakken uten å bruke noe under den aller raskeste måten å gjøre dressjakken sexy på. Gå for en full dress look med tilhørende bukser, eller bruk jakken sammen med jeans. Vips er du klar for rød løper, eller en kveld ute på byen.

INTERIØR I ETTERMIDDAGSSOLFor en nydelig søndag! Vi har tilbrakt mesteparten av tiden ute, med lang frokost, og fått unna både plenklipping og vasking av vinduer. Skikkelig søndagssysler her i gården altså, sammen med sykkeltur og sparkesykkel så fort det har gått i gaten her. Guttene har vært på boksetrening også, de har et barneparti på søndager der hvor T bokser, og mini synes det er veldig gøy å være med og leke. Jeg rakk å gjøre en liten home tour video også, så om du har lyst å være med meg hjem må du sjekke innom i morgen, da tipper jeg videoen er klar :)  

Nå har jeg sunket langt ned i sofaen til en deilig søndagskveld. Den fine ettermiddagssolen på bildene gikk ned mens vi spiste middag, det er så godt at det fortsatt er så lyst. Akkurat at lyset forsvinner mer og mer er noe jeg ikke gleder meg til, men så blir det veldig fint å krype under gode pledd og varme seg på en kopp kakao når det blir kaldere ute. Jeg håper du har hatt en fin helg, nyt de siste timene med helg!
 

SKINNJAKKEVÆRDette været er ikke til å bli klok på. Det er vel strengt tatt mer t-skjorte vær enn skinnjakkevær, men en skinnjakke over skuldrene er alltid godt å ha. Vi brukte lørdagen til ærender, spise is, handle god mat og bare nyte helgefølelsen. Om du følger meg på snapchat fikk du kanskje med deg T's entusiasme da han oppdaget butikken Skarpe Kniver da vi tuslet mot bilen igjen etter et besøk på Mathallen Vulkan. Friske blomster ble med hjem og nå både blomstrer det, og lukter så godt her hjemme. Jeg klarte selvsagt å velte en hel boks med krutonger ned fra et av kjøkkenskapene da jeg stod opp for å sette på kaffen i morges. De ligger der i tusenvis av knas enda for å si det sånn... jeg måtte bare nyte en rolig søndagsmorgen først ;)


Nå er mini ute og løper, og jeg skal komme i gang med den fine dagen. Ikke minst må jeg si takk for alle de hyggelige snappene jeg fikk av dere i går! Det blir absolutt house tour, og jeg skal forsøke å få gjort det allerede i løpet av dagen. Så stikk gjerne innom igjen senere om du har lyst å se hvordan vi har det hjemme :)


 

HEI LØRDAG


God morgen! Mini og jeg har krøllet oss opp i sofaen med tegnefilmer, jordbær og kaffe, mens vi lar pappen i huset sove ekstra lenge. Så koselig! Solen skinner og det ser ut til å bli en fantastisk dag. Etter hvert skal jeg hoppe i treningstøyet og komme meg avgårde på en morgentime med yoga. Det er virkelig den beste måten å gjøre lørdager på for min del.

Denne fine ballongen kom før helgen, levert på døren sammen med en hyggelig invitasjon. Hvor gøy er det ikke å få så morsomme ting på døren? Så den fikk rett og slett pynte opp litt ekstra til helgen med hedersplass i gangen. Så blir man i litt ekstra godt humør når man kommer inn døren. Vi har ikke de største planene i helgen, og det kjennes helt riktig. Vi skal ta livet med ro, komme oss over forkjølelse og nyte at det er helg og familietid. Også lurer jeg på om jeg skal gjøre en ny video, en såkalt house tour hjemme hos oss.. er det noe du har lyst å se? :)


Ha en flott dag!

TRAN SMAKER GRUSOMT


Rekk opp hånden om du synes tran smaker helt grusomt? Da har jeg en gladnyhet! Jeg har skrevet om Omega cure før, men siden det har gått 4 år siden sist (og jeg akkurat har somlet meg til å bestille en ny ladning!) tenkte jeg at det var perfekt å tipse om igjen. Spesielt nå i denne forkjølelsesperioden vi er inne i kan det være fint med alle tips for å holde kroppen frisk utover høsten og vinteren. Omega cure er fersk tran som smaker godt, med et hint av vanilje.Enkelt å ta selv og få de små til å like. Det er en aldri så liten vinn vinn for å få i familien omega 3 hver dag. Flaskene kommer i postkassen, og vi bruker å fryse ned flere. Superpraktisk! Nettsiden deres finner du her.

Jeg er fortsatt hjemme med en liten en, så her kom helgen litt fortere enn vanlig. Vi tar livet med ro og satser på at vi er i knallform om ikke lenge.

LESELYS I SENGEN PÅ BUDSJETTTrenger du leselys på soverommet? Er du over 30 år er det store muligheter for at du må svare ja på dette spørsmålet, eller? Jeg har for lengst fått et herlig avhengighetsforhold til lesebrillene mine også, så jeg har innsett at lys i sengen tilfører masse bonuspoeng når det kommer til trivsel for både å lese (og jobbe i sengen.. selv om det absolutt ikke er anbefalet å ta med seg laptopen til sengs). Men så er godt leselys på soverommet alt annet enn enkelt. Det blir ofte nedprioritert for lamper som er fine å se på enten på nattbordet eller gulvet, men som ikke akkurat er så praktiske når det det kommer til å lese i sengen. Jeg har fikset problemet på budsjett! Disse fine lampene er utrolig praktiske, gir veldig godt lys og ser bra ut. I tillegg er prislappen veldig budsjettvennlig.
Lampene er fra IKEA, og jeg har enkelt festet klypen de kommer med på hver sin kant av en bildelist vi har over sengen. Med lang ledning rekker de fint ned på gulvet til hver sin stikkontakt bak sengen.
 

SLIK KNYTER JEG SILKESKJERFETSilkesjal i alle mulige farger og fasonger er verdens beste tilbehør. Akkurat nå er dette favorittmåten min å knyte det på. Feil vei, med en knute på skjerfet i nakken. En liten fin detalj som enkelt pynter opp ullgenseren. Med håret i en knute litt høyere opp kommer skjerfet enda finere frem i tillegg. Tåken har lagt tykt nedover hustakene de siste morgenenen jeg har våknet, og jeg skal innrømme at jeg liker litt denne trolske stemningen den lager.
Her er det sykt barn og avlyste møter, men koselig likevel. Det blir litt hjemmekontor innimellom kos og tegnefilmer, i grunn helt perfekt når man ikke er helt i slaget selv heller. Om vi er heldige blir vi kanskje ferdige med hver vår forkjølelse før uken er ferdig. Jeg fikk så mange fine tips til hva som kan hjelpe mot forkjølelse på snap forleden, og nå har jeg testet ut flere!

Jeg håper dere har fine septemberdager, at sommeren skulle vare helt til nå er jo helt fantastisk.

DEN TODELTE STRIKKEDRESSENVi var ute og matet svanene i helgen, og siden jeg ikke hadde sjekket værmeldingen gikk jeg på denne ullsmellen! Men siden det må bli høst før eller senere, hadde jeg lyst å vise dere hva som har flyttet inn i min garderobe. I høst har nemlig den todelte strikkedressen blitt min favoritt, og jeg kjenner at dette jammen ikke blir den eneste fargen! Genseren og buksen matcher ikke hundre prosent, men med like nyanser går den fint for å være et sett likevel. Det blir ikke mer behagelig enn en god strikkegenser sammen med et par strikkede kulotter, så dette blir min go to look fremover når det blir kaldere ute. Sammen med sneakers blir det laidback, men med pumps eller høye skoletter til tar du kjapt den todelte strikkedressen fra dag til kveld. Med et skifte av sko er det altså bare å suse ut etter jobb. Jeg elsker komboplagg som dette som enkelt kan gjøres om på til forskjellige anledninger.

/ Genser + kulotter bik bok / tøysko gamle /

Jeg har i grunn satt klistret til dataskjermen de siste dagene, men innimellom har jeg gått litt gjennom skuffer og skap for å rydde opp litt. Hva jeg fant i dag kan du se på min snapchat, jeg gir nemlig bort en par sko! Så om du er keen på noen nye sneakers må du titte innom meg på snapchat på tinemonsen :)

 

DIY FOR DEN FLETTEDE KURVENDet er ikke alltid så vanskelig å gå gamle ting til å bli nye igjen. Denne kurven fra IKEA har fått en liten makeover og huser nå kosedyr på barnerommet (men spør du meg er den like fin på soverommet eller i stuen!). Du har kanskje sett flere slike kurver mer forskjellige fargekombinasjoner på pinterest, eller i interiørmagasiner den siste tiden. Jeg syns den ble ekstra fin med hvitt nederst! Jeg er en ivrig forbruker av spraylakkering og kurven har fått en liten omgang med blank hvit spray.
Det er alltid gøy med små forandringer hjemme, og er det et sted man får oppleve at rommet vokser med den som bor der, så er det på barnerommet. For hver nye epoke melder det seg nye behov. Jeg klarer nesten ikke å skjønne at det går så fort som det gjør. Snart er det en liten gutt som skal feire fire hele år om kun en knapp måned. Denne gangen blir det en liten dobbelbursdag rett og slett, for vi skal nemlig avgårde til London og tar den største feiringen der.
 

DET FINESTE DU KAN GJØRE MED DRESSJAKKEN
Det fineste du kan gjøre med dressjakken akkurat nå er denne fine detaljen. Et belte i livet forvandler blazeren fra å være en jakke, til å bli jakke, topp og overdel i ett. Lykken er plagg som kan doble seg! Med et belte i livet på dressjakken får du en fin vri på jakken, samtidig som du slipper å tenke på hva du skal ha på deg under. Vinn vinn vinn. Det funker på alle jakkene du har, og vips får du en ny vri på de gamle klassikerene i skapet.
Jeg har akkurat kommet hjem fra en hyggelig middagsdate, og skal brette opp ermene og kaste meg over en bunke med regnskap. Ikke favorittjobben kanskje, men det er så fantastisk deilig når det er gjort. Så her blir det podcast på øret og noen timer med jobb. Nyt kvelden!
 

SLIK FÅR DU BORT SKÅR I KERAMIKK VASEN DINEr du glad i keramikk? Da har du sikkert fått erfare at det er ikke er så veldig enkelt å unngå at man får skår i keramikken, og får disse brune flekkene etter hvert som årene går. Vi har mye servise i keramikk, og spesielt en ting som får litt røff behandling er denne krukken vi har fremme på kjøkkenebenken med kjøkkenredskaper i. Et lurt tips for å få kopper, skåler eller hele serviser fine igjen når uhellet har vært ute, er denne lille beholderen under. Du har den mest sannsynlig i kontorskuffen din, eller i et gammelt penalhus fra studietiden. Korrekturlakk er nemlig redningen!

Om den ikke blir like god som ny, så får den en fantastisk ansiktsløftning og kan leve videre i mange mange år. Ah, det er så deilig når man kan quick fixe seg ut av slike ting. Husk å ta med en korrekturlakk neste gang du er innom en bokhandel eller jernia og du er good to go i mange år.

HEMMELIGHETEN TIL DEN PERFEKTE HVITE SKJORTEDen hvite skjorten skuffer aldri! Og det aller beste tipset for å finne den perfekte? Det er å finne en fin herreskjorte! Det er bare noe med disse herreskjortene som funker så mye bedre. Om du er heldig må du kanskje ikke lete lenger enn i skapet til din kjære. Mitt triks er å la de nederste knappene være åpen, for så å knyte endene sammen i en knute før jeg tukker inn enden av knuten ned i buksen. Du får en fin detalj, og skjorten sitter på plass hele dagen. Du unngår også at du får masse stoff som skal ned i buksen om skjorten er noen nummer for stor.Uken er i full gang, og hei hvor fint det var med nok en sommerdag! Her løp små føtter i full fart avgårde i morges helt svett i luggen, det er ikke mye som minner om høst ute. Bortsett fra kalenderen min som virkelig har fått fart på seg. Den er fyllt med både jobbting og også noen veldig hyggelig avtaler utover uken (du vet du er voksen når middagene får hver sine epostvarsler). T kom akkurat hjem, og har lovet asiatisk style middag! Jeg satser på at chillien får fart på denne dumme forkjølelsen min :)

 

DISSE VESKENE ØNSKER JEG MEG


Etter å ha vært på og fulgt med på moteukene rundt omkring, er det ikke til å komme unna at listen over drømmevesker vokser seg lenger og lenger. En lekker veske er nemlig prikken over i'en, eller selve utropstegnet til et fresht antrekk. Det blir nok med tanken for min del (her snakker vi sofa før veske!), men her er i hvert fall mine store veskefavoritter om dagen. I herlige farger, mønster og tekstiler. Jeg elsker vesker som varer og varer, og tar godt vare på hver eneste lille perle i samlingen. I tillegg synker rett og slett ikke klassikerene i verdi, og man kan selge dem igjen om man skulle ønske seg noe annet. For min del blir det til at jeg ikke klarer å kvitte meg noe som helst, og jeg ser nesten på vesker som kunst. Enn så lenge blir det til at jeg drømmer meg bort i vindusshoppingen....

DEN STØRSTE FORSKJELLEN PÅ MEG OG MIN KJÆRE


Hei mandag! Og om du leser dette på mobilen din, et stort hei til deg, endelig ble bloggen mobiltilpasset! :) Så nå håper jeg at det skal bli litt hyggeligere å følge med fra mobilen (og tusen takk til deg som har gjort det selv om siden har vært alt annet enn super å lese fra mobilen!!).

Alle er forskjellige, men en av de største forskjellene på meg og han her, er at jeg elsker å kaste ting, mens han hater å kaste noe som helst. Bokstavelig talt, han får nærmere panikkanfall når jeg setter i gang med gamle t-skjorter, skolebøker fra 6. klasse, og gamle kasser hvor innholdet ikke har blitt hverken sett på eller rørt de siste ti årene.


Jeg derimot elsker å rydde opp og fjerne alt som ikke har en funksjon, eller som regelrett kun tar opp plass. Jeg står på mitt når jeg sier at den store kartongen med CD'er fra nittitallet kun tar opp plass . Men jeg må le av ansiktsuttrykket til T når jeg forsiktig spør om vi kan ta en ekstra titt på lageret med gamle DVD'er og CD'er, stablet i kasser p(vi har ikke engang cd spiller lenger!) og kasser oppå hverandre. Jeg har lært meg at dette er et sensitivt tema, og at det lønner seg å se an humøret. Men det er vanskelig å holde seg når man går gjennom ting fra åttitallet som mangler både noe her og der, men som likevel skal tas vare på. Vi har til dags dato lamper i form av ender i boden (flashback til Sex and the City hvor Charlotte flytter inn hos Trey og må sloss om plass med alle endene). 

På den andre siden må jeg innrømme at jeg er så glad i kvitte meg med ting, at jeg et par ganger for mye faktisk har kvittet meg med ting som jeg kanskje skulle ha tatt vare på litt lenger. Og tro meg, disse gangene blir dratt frem bare jeg ser på en bunke med skolebøker med skjønnskrift fra barneskolen.

Men det begynner for hvert år å bli hakket ryddigere i den boden ;)

 

SMOOTHIE DATE MED MINI


Sødager! De er jammen deilig disse søndagene, hvor timeplanen er fri og man kan kose seg og ta livet med ro. Som bonus slo jo været til med langt over 20 grader, sommeren har virkelig kommet tilbake her i Oslo. Jeg hadde lovet de små en smoothie-date i dag, og etter en tur i Frognerparken ruslet vi bort på Joe & The Juice for hver vår smoothie. Før vi kjørte på med grilling på terassen, jeg tror nesten september har blitt den nye juli!

Nå er to små i seng (vi har en ekstra liten på besøk i helgen), og bena skal legges høyt resten av kvelden! Jeg hører allerede snorking ved siden av meg, T har nemlig sloknet på sofaen her allerede. Jeg må le, søndager er jo til for å lade opp til uken som kommer. Jeg håper dere har hatt en herlig helg, jeg sitter og drodler med et annet innlegg også. Nemlig den største forskjellen på meg og min kjære, jeg har utrolig nok klart å begrense det ned til en stor en.

 

EN PINCH AV SØNDAG


Jeg begynte søndagen på hodet, eller underarmene for å være helt konkret! Et av nyttårsforsettene mine var å få til å stå på hodet og hendene, og det er så gøy når man faktisk får til ting man aldri hadde trodd skulle gå! Det ser dødslett ut ikke sant? Det har blitt noen knall og fall for å si det sånn, men nå sitter pinchaen sånn noenlunde. Og kan jeg, kan du! Jeg har nemlig vært den aller stiveste i timene, så det er helt utrolig gøy å se hvilken fremgang som faktisk er mulig å få til. Så nå er det bare å jobbe på med bøying og tøying så jeg klarer å få til alle disse bakoverbøyene jeg sliter med (i min kropp sitter nemlig hoftene dønn fast!).


Vi startet dagen alt for tidlig, så litt yoga frisker opp og får kroppen til å våkne! Mini har overnattingsbesøk i helgen og jeg våknet til fult baluba på barneommet i femtiden. Hvordan går det an å ha det så gøy så tidlig? Det var reneste vorspill, med blinkende bøker og syngende traktorer, blålys og sirener, så da var det bare å sette i gang med tegnefilmer, pannekaker og masse kos. Og siden kaffe fikser absolutt alt ble morgenen veldig fin likevel. Det er jammen mye man får ut av dagen når man venter på at bakeriet skal åpne klokken åtte :)

GOD søndag!
 

SLIK HENGER DU OPP GARDINENE PÅ BEST MÅTE


Gardiner kan være vanskelig å lande på. Både med tanke på hvordan de skal se og ut, og ikke minst hvordan de skal henges opp. Etter påske fikk jeg endelig på plass gardiner på soverommet. Så da jeg fikk et spørsmål om akkurat dette denne uken, tenkte jeg det var på tide å lage et eget innlegg om hvordan jeg har gjort det. Jeg elsker å ta med hotellfølelsen hjem på soverommet, og har gått for doble gardiner som gir akkurat denne deilige hotellfølelsen. Med tynne, lyse og transparante gardiner innerst for å hindre innsyn, men samtidig ikke miste lyset utenfra. Ytterst ble det mørkeblå silkegardiner, som i tillegg til å være praktiske, skaper dybde og rammer inn hele rommet. 


I mine øyne er det aller finest når gardinene henges opp helt oppe ved taket, uansett hvor vinduet slutter. Dette gjør at gardinene forlenger vinduet og gir et ansiktsløft til hele rommet slik at det virker større. I tilleggg gir det rommet et litt mer polert uttrykk. Vi har brukt to U-lister fra Kirsch for å få dette uttrykket. Dette er flate taklister som du får i forskjellige lengder (eller måltilpasset) med plass til å tre på glidere som du fester rynkebåndskroken som sitter i rynkebåndet bak på gardinen når du henger den opp. Her er et godt tips å feste rynkebåndet 1-2 cm nedenfor toppen av stoffet, slik at gardinen står i taket når du har tredd på kroken og hengt de opp. På den måten skjules listen av selve gardinen og resultatet blir sømløst.


Listene har jeg festet utenpå hverandre, med litt mellomrom slik at gardinene ikke skal kræsje i hverandre. Jeg er evig fan av gardiner som står i gulvet og ikke avsluttes noen cm opp på veggen. Også her er det noen ting det er lurt å tenke på på forhånd. Mens de litt tykkere gardinstoffene vil henge fint av seg selv, vil du trenge et blybånd nederst i sømmen i de tynne stoffene. Dette for at du skal unngå at de krøller seg oppover, men blir stående i gulvet. Bare spør om det er noe du lurer på.

Jeg håper du fikk litt inspirasjon til fremtidige gardinprosjekt!
 

HVILKEN HUNDERASE SKAL MAN VELGE?


Da var det helg! Vi kjører taco-fredag og sofakos med to små, hvor den ene har litt flere labber enn den andre. Om noen av dere tenker på å anskaffe hund, og ser etter en som ikke er altfor stor, familievennlig, med et fantastisk lynne og væremåte, så kan jeg ikke få skrytt nok av denne fine rasen. Grieg er en Dansk-svensk gårdshund, og lever virkelig opp til at det fine man sier om denne rasen. Han er så GLAD at det er en fryd, og han er en livlig type som har behov for masse oppmerksomhet, men han gir masse kjærlighet tilbake til hele familien, og da mener jeg hele familien. Han er like glad i alle sammen han, han skjønner liksom at familie er familie.


En annen fin ting med denne rasen er at de er skapt for å holde seg til gården, og stikker ikke av alene på langtur som noen av de andre små rasene kan være glad i. Så han er aldri langt unna og det er så deilig. Jammen er han ikke en god vakthund også, her skal familien passes på. Mini og Grieg er bestevenner og lekekamerater, og får ut masse energi ved å leke sammen. Før de begge kryper opp på fanget og vil ha kos, masse kos.

Du kan lese mer om Dansk-svensk gårdshund her!

LA HØSTJAKKENE KOMME PÅ


Jeg er for lengst ferdig med sommerens stråhatt, og er superklar for høstværet! Det er nesten helt utrolig, jeg er en sesongjakter rett og slett. Hele vinteren drømmer jeg om sommer, og nå vil jeg bare ha den gode og litt krise høstluften. Jeg vil nemlig komme til jakkebiten, til skinnjakkene, ulljakkene, militærjakkene, trench coat'ene og kåpene. Jeg tyvstartet i går med denne fine jakken sånn midt i mellom korpsinspirert og militærinspirerert.
Jeg har sparket av meg de blå posene over skoene (det skjer altfor ofte at jeg går ut fra barnehagen med slike blå poser!), og dagen er booket med møter. Følg meg gjerne på snap for å bli med, du finner meg på tinemonsen! :)

 

Ps: jakken er fra Zara!
 

UKENS MÅ HA


Formen er ikke noe å skryte av, men buksene er det jammen ikke noe å si på! Noen ganger er det ikke å komme unna at det er veldig hyggelig at det dukker opp look alikes av freshe ting som prislappen er altfor stiv på. Som disse jeansene. Line var snill og tipse meg om disse, og om du har fått med deg de siklbare jeansene til Vetements kan jeg med glede tipse videre om at Never Denim (og også H&M tror jeg) har gjort hver sin vri på litt annerledes jeans med rare sømmer og opprevet kanter. Disse fra bik bok er i tillegg høy på livet!. Jeg elsker hvordan fine bluser og singleter funker så mye bedre sammen med bukser med høyt liv.


Har man lyst at de skal være litt kortere er det jo bare å ta frem sin egen saks og følge mønsteret som allerede er lagt opp, og bare klippe alle kanter litt kortere.

DAGENS INTERIØRDOSE


En ting som aldri slår feil, er at når høsten kommer (eller i hvert fall september måned, selv om det er rene sommertemperaturene her i Oslo!) så kommer også denne trangen til å gjøre ting koselig hjemme etter en lang sommer. Det klør hvert fall i mine fingre for å gjøre om på småting, få på plass stearinlys og andre fine ting i interiøret. Jeg drømmer om store ting også, som en god stol å krølle seg sammen i med en god bok. Og myke pledd som er like gode å ha på som de er til å ha fremme over en krakk, eller en sofarygg. Jeg har bare ikke landet på akkurat hva som kan passe helt inn hjemme hos oss, men når jeg kommer over fin inspirasjon i nydelige hjem suger jeg alltid inn inntrykk og inspo til mitt eget hjem.Nøytraler og kontraster i fin harmoni! Det var bare disse lyse tekstilene med barn.... jeg merker jeg kjemper en tapende kamp mot meg selv på dette området :)

TA ULLGENSEREN FRA DAG TIL KVELD / DET ER MULIG


Det er ingenting i veien for at ullgenseren kan være med på date, på restuarantbesøk eller noe annet litt mer fancy. Rødt er den fargen som virkelig popper uansett hva man har på seg. Jeg elsker ullgensere, og jeg bruker de like gjerne om kvelden som om dagen om jeg skal noe. En av favorittgenserene mine fikk bli med til Stockholm forrige uke, og min måte å ta den fra dag til kveld er rett og slett et par høye pumps! Bytt ut pc mappe og stor veske med en litt mindre veske, et par fine øredobber og håret i en enkel knute. Avslappet med løse boyfriend jeans, men likevel dresset opp. Disse jeansene fikk jeg av en venninne for kanskje ti år siden, og da hadde sikkert hun hatt dem i nesten ti år selv først! Hvor gøy er det ikke med slike ting som varer nesten evig, det er noe eget ved slike modeller som ikke lages lenger.

/ Genser Maje / jeans Levi's / veske Chanel / øredobber Zara / solbriller Céline /  Foto: Silje Pedersen

Min dag startet med altfor mange bustete hoder i sengen, til og med en liten snute hadde sneket seg opp i sengen i løpet av natten. Vi har nemlig en liten firbeint type på besøk, og det var stor stas da mini våknet opp til en ekstra vilter krabat i huset. Før det bar avgårde til en early bird yogatime for min del, utrolig deilig deilig. Hverdagen er virkelig i gang, det føles så godt :)


Nyt dagen!
 

INGEFÆR OG SITRON SHOT /


Jeg har skjønt at det er flere enn meg som sliter med forkjølelse om dagen. Jeg shotter nedpå med denne miksen, en aldri så liten styrkedrikk! Jeg var nesten desperat da jeg begynte å klø i halsen i  Stockholm forrige uke, og reisefølget mitt Silje tvang meg til å prøve en av hennes favoritter. En ingefær og sitron shot. Jeg har ikke sett de her i Norge, men i Stockholm var de over alt. Det river godt i halsen, og jeg tenker at det i hvert fall ikke kan skade å gi det et forsøk, så de siste dagene har jeg laget min egen hjemme.

Skrell en bit med ingefær, ha i en blender og tilsett litt vann. Sil av saften, og tilsett litt saft av en sitron. Ha i litt honning om du vil ha den litt mykere.

UKENS BUDSJETTKUPP


Er denne capsen! Takk og lov for kjappe løsninger når hårdagene er dårlige, og tiden knapp i det man er på vei ut av døren med hendene fulle av matbokser og regntøy. Og hurra for små ting som dette som kan gjøre sveisen kulere enn nyvasket på to sekund. Jeg ble så glad da jeg stakk innom BIK BOK på vei hjem på mandag, og spottet med et trent øye (mandager er alltid leveringsdag!) at en av de søte jentene bak disken drev og pakket opp denne fine capsen.Den er i ull (eller en blanding da, det er tross alt bik bok..), og er hakket mer pyntet og delikat enn den vanlige capsen i tøy. Perfekt form og deilig farge til høsten, og til den nette sum av 149,- et lite budsjettkupp.

CHUNKY HEELS / TID FOR ANKELSTØVLETTER

Annonse / Skoringen

Ah, høsten! Det er tid for chunky heels og ankelstøvletter som er gode å gå i hele dagen, både på jobb og fest. Jeg har stylet to av høstens klassikere fra merket B&CO i dag, og det er kjempegøy å vise dere hvordan jeg har lyst å gå i høst! Jeg er kresen på at ankelstøvlettene mine skal være like anvendelige til både kontoret og møter, som til jobbevent og restaurantbesøk ute, eller en lørdag i byen. B&CO har tatt gamle klassikere og gjort dem nye, og det oser både kvalitet og komfort, med stilrene detaljer fra dagens trender. Jeg har tolket de på min måte, og gitt både den enkle sorte dressen og sommerkjolen et skikkelig kick med to av høstens fine nyheter.

Chunky heels gjør heldigvis susen for at det blir godt å gå med, og sommerens stilettheler må vike en stund fremover merker jeg. Jeg håper du er klar for høsten, for det er nemlig jeg. De sorte ankelstøvlettene jeg har på meg over er til og med foret (perfekt for frysepinner som meg)! Sjekk ut alle nyhetene hos B&CO hos Skoringen her, vi snakker kvalitet fra gummistøvler til ankelstøvletter.
 

BLI MED INN PÅ KONTORET MITT


Lurer du på hvordan jeg har det på kontoret mitt? Svaret er, veldig enkelt. Med et kreativt hode og et hjem fyllt av farger og mønster, er kontoret et lite fristed hvor jeg har holdt interiøret ganske så minimalistisk (enn så lenge!). En samling fotografier, noen enkle glassvaser med litt grønt i, og praktisk oppbevaring som i tillegg er fin å se på.
Det er fortsatt ganske nakent, men jeg koser meg sånn med prosessen og tilfører en og en ting etter hvert som det passer for budsjettet. Med så enkle og rene flater er det også veldig lettvint å endre litt på ting man har stående fremme, og bare et lite bytte av blomster gjør en stor forskjell.

Jeg håper du fikk litt inspirasjon!

 

LAKKSKO / DETALJEN SOM GJØR SUSEN


God morgen! I dag begynte hverdagen skikkelig på an igjen for min del, og for en lykke det er. Vi er så glad i hverdagen, og da jeg endelig kunne dra den halvsyke kroppen min avgårde på ukens første yogatime tidlig i morges, ja da var det en lykkelig sjel som kunne konstantere at ting er tilbake til normalen. Jeg har vært helt tullerusk glad av tanken på at yogainstruktøren min var på plass etter sommeren igjen fra forrige uke, men siden jeg var borte store deler av uken (og klarte å bli syk resten!), gikk jeg dessverre glipp av de første timene. Da var det ekstra godt å være på plass på matten igjen i dag, for å si det sånn så merkes det når man ikke har hatt noen som har pirket på seg mens man har holdt på alene over sommeren. Hurra for hverdag!

/ Genser Cathrine Hammel / Jeans Gina Tricot (gamle) / sko &Other Stories / veske Chanel /

Og lakksko! Jeg var så heldig å rekke en kaffe med en god venninne av meg mellom to møter i går. Hun med koffert på slep og jeg med en laptop under armen, og Line var så snill og knipse noen bilder av de fine lakkskoene mine som ble med hjem fra Stockholm. Lakksko står så høyt i kurs hos meg, det bringer frem så mange barndomsminner. I tillegg har jeg hatt en hemmelig crush på T's fine smokingsko så lenge jeg kan huske. Så da disse stod og ventet på &Other Stories på Stureplan, kom det et lite gledeshyl. Med bred hel (chunky heels er det beste å gå med!), snøring og akkurat passe høyde er jeg i mål, helt til snøen kommer.

 

5 TIPS TIL SOVEROMMET


Jeg har bladd litt i bildearkivet mitt, og fant dette bildet fra soverommet vårt fra noen år tilbake. Da var veggene blå, og selv om det ser helt annerledes ut nå, elsker jeg alle de forskjellige epokene vi har hatt hjemme hos oss. Sammen med bildet fant jeg også 5 tips som er like fine i dag! Så da tenkte jeg det var fint å børste støv av noen gamle triks. Så her kommer 5 tips til hvordan du kan få mer ut av soverommet ditt.

 

5 TIPS TIL SOVEROMMET

1. Ramm inn sengen med en hodegavel eller samling av malerier (her kan du lett lage din egen gavel om du er litt handy).

2. Tekstiler i form av gardiner eller tepper gjør det lunt og koselig.

3. Farge eller tapet på veggene vil ramme inn rommet og gjøre det mer behagelig å være i.

4. Invester i godt sengetøy og stryk det hver gang du har vasket det. Grunnen er at du da vil ha et sengesett som holder seg fint mye lenger. I tillegg får du inn luksusfølelsen med en gang (følger du med når det er salg kan du gjøre et kupp på sengetøy!).

5. Tilfør farge ved å bruke farge på nattbordlampene (du kan f.eks enkelt og rimelig få en ny look ved å skifte en lampeskjerm i ny og ne), pynteputer eller en vase.

 

30 PERSONLIGE SPØRSMÅL

2. Hvem har du vært sammen med i minst to timer i dag? Mini, vi henger sammen dag og natt :)

3. Hvor høy er du? Jeg er 1,63 eller er det 1,64? Dette burde jeg vel visst eller?

4. Hvem ringte du sist? Ikke overraskende, jeg ringte T.

5. Hvem ringte deg sist? Svigermor facetimet. Her i huset er face time stort! Og det er alltid gøy å face time folk som vanligvis ikke face timer, for de blir nesten sjokkert over at telefonen deres kan gjøre det.

6. Hva stod det på den siste smsen du fikk? "Sending fra Telenor Norge AS C/O er klar for henting, kollinummer ********** Spor pakken her *********". Det verste er at jeg ikke aner hva denne pakken er!

7. Foretrekker du å ringe eller sende sms? Det kommer an på! Jeg er VELDIG glad i sms, det går kjapt og er super effektivt til å forklare det aller meste med enkle ja og nei svar. Men jeg må si at jeg foretrekker å ringe gode venner og familie, eller når det er for å få svar med en gang.

8. Hva er ditt favorittsted? Hjemme, vi har det som plommen i egget!

9. Hvilken øyefarge har du? Jeg har brune øyne.

10. Når våknet du i dag? Klokken tre, fem og syv.

11. Hva skremte deg om natten som barn? Hm, jeg hadde masse mareritt som jeg aldri husket da jeg våknet.

12. Hvilket Youtube-klipp var det sist som fikk deg til å le? Mannen min sender meg morsomme youtube klipp hele tiden, så jeg har utviklet en viss immunitet mot slike små klipp. Men denne uken fikk jeg et klipp av en seng hvor madrassen var delt opp slik at det gikk an å legge armen eller foten rundt den andre for å kose, også forsvant ben og armer ned i madrassen slik at armen eller benet ikke sovnet mens man holdt rundt den andre. Den het vel noe sånt som the ultimate cuddle bed eller noe? Da lo jeg litt :)

13. Hva er din beste egenskap? Det er så mange at jeg nesten ikke vet hvor jeg skal begynne... Eller ikke, muligheten er stor for at jeg ikke har noen. Jeg har lyst at andre rundt meg skal ha det bra. Det må jo være en fin egenskap..

14. Hva er din verste egenskap? Jeg er fryktelig sta, sånn ordentlig sta. Sånn at jeg ikke gjør ting i trass selv om jeg egentlig kunne tenkt meg å ha gjort akkurat den tingen.

15. Sover du med eller uten klær om natten? Uten.

16. Hvor mange puter har du i sengen? Seks! Er det mulig, men hovedgrunnen er at det blir så innmari fint når man rer opp sengen. Også er det deilig å sitte og lese i sengen med masse puter i ryggen.

17. Har du stasjonær eller bærbar data? Begge deler...

18. Foretrekker du sko, sokker eller barføtt? Jeg har faktisk kun to par sokker.. veldig rart jeg vet, men jeg elsker å gå barføtt.

19. Hva hører du på akkurat nå? Tegnefilmer som står på i bakgrunnen på et merkelig språk.

20. Hvilken iskrem er din favoritt? Charlottes iskrem! Men det må være sjokolade, det er verdens beste iskrem du får i Norge.

21. Hviken dessert er din favoritt? Sherry fromage.

22. Den største premien du har vunnet? Jeg vinner aldri slike ting.

23. Liker du kaffe? ELSKER kaffe, men det vet dere kanskje.

24. Hva drikker du helst til frokost? Kaffe, juice og vann.

25. Hvem var din favorittlærer på videregående? Jeg husker knapt nok hva jeg hadde til middag i går..

26. Kan du spille poker? Nå er det veldig lenge siden, jeg men har kunnet spille poker en gang i tiden. Med fyrstikker som innsats... så det teller nok ikke likevel. 

27. Hvilken radiostasjon var den siste du hørte på? Jeg er sånn at jeg alltid sitter og trykker til neste stasjon i bilen, men jeg hører mye på radio! I tillegg hører jeg fryktelig høyt på radioen...

28. Vil du ha barn? Ja! Og heldigvis har vi hatt verdens fineste rakett i familien i nesten fire hele år.

29. Sover du på en spesiell side? Sover alltid på siden! Det er et problem nesten, i tillegg reiser jeg alltid med puten min. Jeg får rett og slett ikke sove uten akkura den puten (hotellputer blir altfor høye!).

30. Er du sarkastisk? Jeg er født sarkastisk, det er synd at det ikke kommer bedre gjennom på skriftspråket uten at det skaper en masse problemer for meg..  :)

Ha en herlig mandag!

Foto: Silje Pedersen

ORGANISERTE SMYKKER


Tenk å ha det så ryddig i skuffen hele tiden! Marmor og deilige treskuffer, med rom til alt av smykker og sminke. Jeg er sånn at jeg glemmer hva jeg har når jeg ikke ser det foran meg. Jeg kan bruke favorittene hver dag i månedsvis (og år!), før jeg kanskje bytter et armbånd eller rullerer på et av smykkene jeg er så glad i. Det er definitivt nydelig når alt er så organisert.

Her har sofaen (nesten bokstavelig talt, i hvert fall alle delene som kan vaskes!) vært i vaskemaskinen og henger til tørk, og vi begynner å bli klar for en ny uke. Mens T jobber har jeg krøpet under dynen sammen med jentene fra sex and the city. En ganske perfekt måte å avslutte en fin søndag på. Jeg håper du har hatt en fin helg!

 

UKENS BUDSJETTIPS UNDER 30 KRONER


Ingenting er bedre enn å finne små budsjettkupp, og nå er det salg på en rekke statement øredobber rundt omkring i butikkene! Zara har fortsatt salg, og du kan kuppe massevis av fine øredobber og smykker til en slikk og ingenting. Jeg fant disse morsomme retro øredobbene til 29 kroner på Zara denne uken, de fresher opp hvilket som helst antrekk. En enkel bluse til jobb får plutselig litt mer kick sammen med disse, eller til en skinnjakke over en kjole om man skal ut etter jobb. Jeg holder gjerne sminken kjempeenkel når jeg går for slike statement øredobber, og lar dem gjøre susen helt på egenhånd.

Et lite søndagstips er også å legge frem jobbantrekket til i morgen allerede i kveld, så sparer du litt tid i morgen tidlig (noe jeg er altfor dårlig på selv, men idéen er veldig god), og kan suse avgårde med et antrekk du vet funker. 

Jeg har brukt dagen med den lille familien min, og nå er planen å ta livet veldig med ro og pleie kroppen resten av dagen. Jeg stusset litt da T begynte å dekke bordet nå, han hadde nemlig glemt å fortelle meg at det var søndagsmiddag som vanlig med hele storfamilien! Jeg må le av at han alltid tror han har fortalt meg alt, men så har han bare tenkt det. Uansett, heldigvis ble det litt helg ute av sengen også.

UT AV SENGEN OG ET KAFÉTIPS


Herlighet, jeg har ikke vært ute av sengen de siste to dagene! Så i dag var det ekstra stas å våkne til lyden av kaffebønner som ble kvernet, og verdens fineste lille gutt ved siden av meg som hadde krøpet opp i sengen i løpet av natten. For en lykke disse små bustete hodene er å våkne til. Så nå satser jeg virkelig på at jeg har gjort unna årets høstforkjølelse, og at c-vitaminene og tranen holder alle andre imaginære basiller på avstand resten av året (uansett om det kun er placebo, I believe!). Vanlig hverdag er jo min absolutte favoritt i verden. Men i uken som gikk var ikke hverdagen helt vanlig! Med noen dager i Stockholm snek det seg inn flere favoritter på min Stockholmliste, og denne fine kaféen kan jeg ikke la være å tipse om. Grønn marmor kombinert med Stockholmstil!


Det går hett for seg under moteuken, og kaffe er much needed mellom visninger og jobb. I år ramlet Silje og jeg over denne fine plassen, et steinkast unna en av hovedarenaene Stockholms Auktionsverk (det er jo derfor det er gull verdt å ta bena fatt og svinge av på sidegatene når man er på farten!). I samme gate som Auktionsverket, ligger også Östermalms Saluhall, en fantastisk mathall som virkelig er verdt turen innom for en god lunsj enten man har god eller dårlig tid (det går så raskt!). Men tilbake til dagens kafétips, Hjärtat som ligger i Linnégatan, en sidegate som krysser Nybrogatan. Stikk innom for en kaffe mens du titter på det herlige interiøret, ta en fika med gode venner, eller ta laptopen under armen og kombiner noe søtt eller en middagskorv med jobb.Med en søndag sånn halvveis tilbake til meg selv, venter heldigvis en hakket mer produktiv dag. Solen skinner og jeg håper på en liten tur ut i løpet av dagen! Jeg skal også innom bloggen senere, så titt gjerne innom igjen i løpet av dagen :)

 

NYT søndagen!
 

HIGHLIGHTER PALETT

Presseprøve fra goodiebag

Ikke før jeg har tipset om highlighteren jeg elsker, fikk jeg en ny! Eller et helt sett av nye highlightere i forskjellige nyanser. Denne fine hightlighter paletten fra Youngblood lå i en goodiebag under moteuken, og nå bruker jeg den til alt fra highlighter, som rouge og til øyenskygge. Den har noen deilige nyanser som passer til både dag og kveld. De mørkeste tonene har jeg allerede testet å konturere med også.


Et lite tips om du er på jakt etter highlighter men er usikker på hvilken farge du skal gå for. Med denne paletten får du mange fine nyanser som du kan variere mellom.
 

ROSA OG RØDT PÅ FLERE FORSKJELLIGE MÅTER

(T-shirt lånt )
Jeg gikk rett ned for telling da jeg kom hjem på onsdag, og våknet pottetett og forkjølet. Jeg må jo le av at jeg tydeligvis ikke tåler å være på tur! Så da ble det en hel dag i sengen for min del, og i dag er både mini og jeg hjemme og tar livet med ro. Absolutt ikke så verst på en fredag det altså, selv om vi snufser begge to. Men da er det hyggelig å ha noe litt morsommere å vise frem her inne, med noen bilder fra et av antrekkene jeg gikk for i Stockholm! Har du fulgt meg en liten stund vet du kanskje at en av mine favorittkombinasjoner er rosa og rødt? Jeg bruker denne kombinasjonen på alle mulige måter, og synes den funker like godt kun med noen få detaljer som et helt antrekk.


/ Bukse zara / t-shirt custommade (lånt)  / sko & Other stories / veske vintage lv / øredobber zara /

Chunky heler er forresten gull verdt når man skal gå i høye heler hele dagen.

Vil du ha mer inspirasjon til hvordan du kan bruke rosa og rødt sammen finner du 3 andre måter å gjøre det på i dette innlegget!
 

DEILIG HOTELLINTERIØR / HOTELLTIPS STOCKHOLM


Det er alltid spennende når man har rullet med seg kofferten bortover hotellgangen, putter nøkkelkortet ned i låsen og åpner døren til rommet man skal bo på. Man håper på det beste og ser for alltid for seg en drøm av et rom, uansett om man har booket rimeligst mulig (kanskje har man hatt flaks og blitt oppgradert!), i hvert fall har jeg det på denne måten. Det var derfor veldig gøy å rulle inn kofferten på akkurat dette rommet da vi kom, i stilren Stockholmstil med designskatter både her og der. Det kostet 200SEK å oppgradere og vi slo til! Så vi fikk både stue og soverom, midt i byen, til fin pris og med masse plass.


Fargekombinasjonen på soverommet var herlig beroligende og godt å hvile øyet på, med sine beigetoner, grønntoner og cognac. En inspirerende sammensetning. Så med sitt fine interiør og gode service kan jeg varmt anbefale Hotel Riddargatan om du er på jakt etter hotelltips i Stockholm. Det ligger i Riddargatan, like ved alle de fine shoppinggatene, og noen skritt unna Stureplan. Du finner nettsiden deres her.

 

hits