september 2013

DESIGNKLÆR TIL DE MINSTE TIL EN LITT RIMELIGERE PENGE

Sukk så mye fint strikk det finnes til de små! Jeg er så glad i slike strikkede dresser til baby i ull enten de er hele eller to-delt som denne vår lille gikk med i helgen. Jeg er veldig glad i arvetøy og lånetøy, men av og til er det hyggelig med noen helt spesielle sett selv. Hos lille vea har de designklær til de aller minste og jeg har en skikkelig gladnyhet til de som er på jakt etter nettopp det til en litt rimeligere penge! I samarbeid med Lille Vea har jeg fått lov til å gi dere en rabattkode som gir 25% avslag i nettbutikken deres. Rabattkoden er passende nok osloinchanel                  


Happy shopping! Her kan du gjøre et kupp. For ikke å snakke om gavekupp om du er på jakt etter dåpsgave, fødselsgave, eller bare har lyst å skjemme bort et fadderbarn, barnebarn, tantebarn eller venninnebarn.


Guttene mine i full vigør i Ekebergparken på lørdag, og lille w i supercute sparkedress i ull med tilhørende jakke. Av og til er det lov å være sukkersøt.

FROKOST PÅ SENGEN


God morgen! Jeg ville bare innom og ønske dere en fin start på en fin men litt grå søndag. Jeg fikk denne servert på sengen litt tidligere i morges, og kaffekopp nummer to er snart tom. Frokost på sengen dere, det blir ikke bedre enn det. Hva med å skjemme bort sin kjære med frokost på sengen en dag i uken? Eller måneden! Pur frokostlykke er frokost laget med kjærlighet.

HØSTKOS OG MØNSTERMIKSING I INTERIØRET


Å være så heldig med så nydelig utsikt fra sofakroken tar fortsatt pusten fra meg. Det fine sollyset skinner fortsatt klart langt utover ettermiddagen, og det har sneket seg inn farger og mønstermiks i alle varianter i interiøret her. Jeg har allerede krøpet under det fargerike missoniteppet flere kvelder allerede. Jeg liker at luften ute har blitt krisp og klar, og at det snart er tid for stearinlys inne. 


De blå sofaputene får selskap av rosa, orange, rosa, gult og rødt. Det fine Missonipleddet heter Humbert og er kjøpt på Milla Boutique på House of Oslo. De har altfor mye fint!

SMOOTHIE MED SUPERMAT


Jeg prøver alltid å lage en omgang med smoothie på morningen, som jeg har i bakhånd i kjøleskapet gjennom dagen. Bær, eplejuice og forskjellig supermat, rik på antioksidanter, vitaminer og mineraler. Ett av triksene mine for å holde meg noenlunde forkjølelsesfri, og så er det et veldig godt og raskt mellomåltid når hverdagen løper avgårde.


Til ca. 0,7 dl trenger du ca 2 dl med bær (jeg er veldig glad i mest bringebær toppet med litt blåbær), fyll på med eplejuice opp til 0,7dl i et litermål hvor du allerede har målt opp bær. Jeg tilsetter ca. 1 toppet ss hvetegress, 1 toppet ss rice bran, 1-2 ss activated barley, 1 toppet ss amlapulver og litt fersk tran (omega cure), før jeg mikser det sammen med en stavmikser. Jeg tok med meg en pose med hampfrø sist jeg var innom den nye super-helse butikken i Bygdøy allè, og de får ofte pryde toppen sammen med litt ekstra bær. Amlapulveret fra I am pure er min beste c-vitaminvenn gjennom hele året.

Hva er din smoothiefavoritt? Det er alltid godt med litt nye tips og inspirasjon :)

Ps: nå kan du vinne en kaffemaskin fra Nescafé Dolce Gusto på instagram!
Sjekk instagramkontoen min @osloinchanel om du vil være med i trekningen.

BÅDE MOR OG MINI I STRIKK


Vi har rukket både det ene og det andre allerede i dag, og jeg må innrømme at jeg er veldig klar for kaffe og en lunsj nå.Tror dere ikke det er to hjørnetenner på vei? Så nå er det på an igjen med nattevåk. Det er bra jeg har fyllt på med de sterkeste av nescafékapslene mine.


Jeg er veldig glad i sånne hele strikkedresser som w har på seg i dag. Det er jo så mye fint man kan strikke til barn, men det er bare så synd at jeg fortsatt ikke vet opp ned på en strikkepinne. Da er det godt man kan finne det andre steder. Denne ulldressen har hengt fremme så lenge jeg kan huske nå, og bare ventet på at den skulle passe på. Jeg håper den fortsetter å passe både gjennom høsten og begynnelsen på vinteren. Jeg føler den er så norsk også med det fine strikkemønsteret sitt på brystet og hele veien rundt. Og mørkeblå, be still my heart.

Den fine bjørneluen var det en supersøt venninne fra barndommen som heklet til w for en stund siden. Den passer heldigvis ennå. Det er så herlig med slike skjønne personlige ting, jeg har nesten lyst å bruke den selv.

// Mor: skjørt laget av kjole / genser Peak performance / ankelstøvletter acne / baby: ulldress nameit / heklet bjørnelue //
                          
Jeg håper dere får en strålende tirsdag.

FØR/ETTER BILDER OBAGI UKE 1

Jeg må advare om at dette blir for spesielt interesserte, men jeg lovet jo å fortelle litt mer om Obagi! Det er 1 uke siden jeg begav meg ut på Obagieventyret og begynte på en Obagikur. Hvordan har Obagikuren virket så langt? Jeg er stiv i maska, litt øm og sår rundt øynene, og jeg flasser. Bildene i midten tok Silje på klinikken da jeg bestemte meg for å prøve Obagi for en liten stund siden. Etter 1 uke på Obagi er jeg rød, stiv og litt sår, men det er ikke vondt. Når jeg vasker ansiktet med rens om morningen forsvinner mye av den tørre huden som dere ser på bildet under, og det ser slettes ikke så ille ut om dagen. I løpet av ettermiddagen/kvelden sprekker det litt opp igjen, men det kan jeg leve med. Det svir litt når jeg skal ha på serum etter rens, men ikke når jeg tar på tretinoinkremen om kvelden. Jeg synes dette er kjempespennende!  

Etter 1 uke:                                                                                                            (min høyre side, speilvendt i forhold til førbildene)
Før Obagi:
Jeg valgte å begynne på en Obagikur fordi huden min aldri ble den samme igjen etter et svangerskap og en hektisk barseltid med brystbetennelser, antibiotikakurer og stress. Akne ble til aknearr, og det kom stadig nye kviseutbrudd. Når jeg får sol i ansiktet kommer også pigmentflekker under øynene tydelig frem, som er et resultat av tidligere solskader. Men allerede nå ser huden min helt annerledes ut. Kviser og urenheter har tørket inn og nesten forsvunnet helt, og huden er mye glattere og jevnere. Jeg må bare si at jeg er veldig spent på fortsettelsen! Jeg fikk lov til å ta en litt snill variant av obagikuren, og jeg bruker en god mix av obagiprodukter. Noen hadde jeg fra før, også har jeg supplert med noen nye. Hvilke Obagiprodukter jeg bruker kan du se i dette innlegget.


Hva syns du, har du noen Obagitanker?


RØFF SPISESTUE OG BLÅTT KJØKKEN

Jeg kommer ikke utenom det blå. Det er og forblir min aller fineste yndlingsfarge. Hvilken fargetone spiller ikke så stor rolle. De blå hortensiane har faktisk stått i over en uke. Jeg er avhengig av blomster, og synes ikke leiligheten er komplett uten. De frisker opp og gjør alt med rommet synes jeg. Vi har et røft spisebord med hvitt og myke skinn til. Det er mange som spør om dette bordet, og det fant vi på Living. Og jeg tror de har det ennå.
Han går ikke, han løper! Ikke lar han ting stå så veldig lenge på plass heller. Det er en evig runddans, men han er i så godt humør når han får lov til å ommøblere at det ikke gjør noe. Han flytter på stoler, på leker, på kasser, på sofaputer og bøker. Alt han klarer å dytte blir flyttet på.

Lille w sier god natt!

MISSONI HOME ULLPLEDD


På lørdag flyttet dette nydelige ullpleddet fra Missoni inn og opp i sofaen vår. Vi er klare for høstkos! Missoni Home har så mye fint nå, sjekk ut den fine butikken Milla Boutique på nett eller ta turen innom House of Oslo. Det er nesten farlig å gå inn..

Etter en helg alene med lille ville var det stor stas i sted da pappaen kom inn døren. Vi skal kose oss med søndagsmiddag og gjøre klart til ny uke. Jeg håper dere har hatt en fin helg! Det er så hyggelig at dere titter innom.

CROPTOP / MAGETOPP

Lørdag for meg betyr kopper med kaffe, friske blomster, og noe godt til middag. Og jeg skal prøve å snike inn en treningsøkt. Om jeg klarer det blir det tre for tre denne uken. Et lite mirakel, som inspirerer meg til å klare det samme neste uke. Det er så godt å nå kortsiktige mål! Etter flere måneder ute av fine faste treningsrutiner kan jeg skilte med første uke på an igjen. Lørdagsantrekket ble dette. Med en highwaist bukse til en magetopp blir det ikke så mye av magen som synes likevel. Det er kanskje litt juks, men da blir det ikke så kaldt heller.
Jeg har forresten fått med verdens fineste Missonipledd hjem i dag! Kan nesten ikke vente med å pakke det ut. Gavekort er virkelig noe av det beste som finnes i hele verden. Jeg håper dere får en like nydelig lørdag som det er her i Oslo. Solen skinner!
GOD MORGEN FUGLETAPETHappy lørdag! Jeg er fortsatt stripete i pysjen, men lørdagen har begynt for lengst. Og nå er det offisielt, lille ville går! Jeg har lengtet etter, drømt og håpt på denne dagen så lenge nå, og i går var jeg verdens stolteste. Etter uker og måneder med to, tre skritt innabords har han endelig knekt koden, og kunne ikke ha vært mer fornøyd med seg selv. Jeg måtte bare legge ut en liten snutt av han på instagram i morges som viser lykken og mestringen lyse fra to små øyne og et smil. Men det jeg ikke har tenkt så mye på, er at nå blir det jo bare kaos fremover! Han er jo ustoppelig, og jeg kommer garantert til å måtte løpe av meg bena helt straks. Ett skritt frem, hundre løpeskritt for mor. Det blir enkelt å trimme fremover tror jeg :) Er det fortsatt lov med sånne seler..?

Vi har denne fugletapeten på en vegg i stuen vår som brekker opp alt det hvite. Og skulle vi ha endret på noe drømmer jeg en gang om en fantastisk herlig stripete drøm av en blå tapet. Det har kommet så mange fine farger på maling også nå synes jeg, så det frister litt å ta en annen farge enn hvit ved neste veggmalingsskille. Enn så lenge koser vi oss med fugler og hvite vegger.

NY LOOK OG HØSTBORD


Hei! Dere har kanskje sett at siden har fått en ny og litt annerledes look i dag? Alle ledige bloggminutter har gått med til dette i dag desverre. Alt det tekniske er fortsatt ikke helt på plass, men jeg håper at de siste bitene vil falle sakte men sikkert på plass i løpet av neste uke og at dere kan holde ut eventuelle endringer. Så om innleggene, tekst og bilder ligger litt hulter til bulter nedover er altså det grunnen. Trening er unnagjort, (fantastisk!) middagen står både på og i ovnen, og den lille har for lengst fallt i søvn og jeg klatret ut av fredagstøyet og inn i pysjamasen. I kveld blir det nemlig helt rolig, bare kos og kongler på bordet. Jeg ville bare så gjerne innom og ønske dere en fin kveld.

Ps: blir siden lastet inn raskere nå for de av dere som har hatt problemer med den..?

OBAGI NUDERM START

Wish me luck! Nå er tiden inne, og jeg skal i gang med en Obagi kur. Jeg er så spent! Høsten har kommet, og jeg har stålsatt meg. Siden jeg hverken har tid eller anledning til å grave meg ned eller inne i flere uker fremover, har jeg blitt satt på en litt snill variant. Jeg tar heller kuren over litt lengre tid, slik at det ikke blir så tøft, og vi kommer helt sikkert til å justere på den underveis i forhold til resultat og hverdagsliv. Jeg går til flinke Silje som har satt sammen og skreddersydd et hudpleieregime til huden min, og jeg bytter bl.a ut ZO SKIN produktene mine med den medisinske nyheten ZO Medical. Dette blir så

skummelt

gøy!

Nå blir det å være ekstra flink med faktor 50 fremover også. Sol og Obagi går ikke hånd i hånd, så jeg skal være ekstra påpasselig med solkremen. Tro meg, jeg har tatt før-bilder til dere, men de skal dere få se underveis. Jeg prøvde å lete litt på nettet etter uke for uke innlegg på Obagi kur, men google var svært spartansk med slik info. Jeg er veldig spent på før/etter resultatet selv, så planen min er å faktisk legge ut et Obagi UKE FOR UKE innlegg for hver uke som går. Så kan dere få et lite innblikk i hvordan det er å være på en slik kur, og hva dere kan forvente. Eller hva syns dere? Er Obagi noe dere har lyst til å høre mer om i månedene som kommer?

BARNEROM OG KILLISENG

 Siden det har vært litt kjedelig utevær, men desto koseligere innevær, har vi bygget klosser, klatret i skohyller, dratt ut alt skitøyet fra nederste hylle i skapet (må huske å flytte alt opp et hakk!) og kost oss inne i dag. Det har ikke skjedd så mye nytt på barnerommet i det siste, men litt detaljer kan jo være hyggelig for de som er nye, eller kanskje ikke har vært innom på lenge :)

 Vi har en killiseng til vår lille, med en tykk blå sengerand med elefanter på som du finner en nærmere titt på her. Jeg elsker denne sengen, og vi har brukt den fra han var 10 uker gammel. Da pakket vi bare litt ekstra godt rundt han, sånn at det ble lunt og godt å ligge der. Jeg valgte killisengen i hvit, egentlig bare av den grunn at jeg hadde planer om å ha farger på både vegger og mye annet, og tenkte at det var mest praktisk og klassisk med hvitt. Men jeg synes de som er i helt knæsje farger nå er helt fantastiske!

 Denne marihønebilen ble med hjem fra Milano for mange år siden, lenge før vi i det hele tatt hadde tenkt på barn. Men den var så fin der den stod i utstillingen i en (kles)butikk vi gikk forbi, at vi måtte rett og slett spørre om vi fikk lov til å kjøpe den. Og etter litt om og men fikk vi jammen det. Litt styrete med baggasjen, men vi greide å demontere den sånn noenlunde. Og den er allerede godt brukt av mange små. De skjønner hva det er med èn gang.

 Vi har malt skyer i taket og har dyrehoder i flokk og følge på veggen. Fremme står også noen veldig søte sko. Det ser ut som to små bamser, men er et veldig søtt par sko som ikke passer helt ennå, men får stå fremme likevel som pynt. Jeg håper dere koser dere inne på det som må være den aller første offisielle høstkvelden.

FROGNER

I dag har jeg og min lille ruslet gatelangs på Frogner med Thea. Lille w holdt ut en kjapp kaffe på kaffebrenneriet også, og oppførte seg særdeles fint i hele 20 minutter. Det er ny rekord. Når det er sagt har jeg ikke en kafébaby. De dagene tok brått slutt da han rundet 4 måneder. Da hadde han allerede i flere uker ymtet frempå sin misnøye. Siden har han det best i full aktivitet, ikke i en barnestol eller vogn på kafé. Han skal helst opp, frem, ut og ned. Med eller uten sko, det er han mindre nøye på. Vent vent vent vent! Mamma jeg har ikke tid!

Denne matchingen er mer eller mindre gjennomtenkt da det var disse rød buksene som var rene og lå på toppen av bunken :) Men litt rødt er jo alltid gøy! Jeg hadde nesten glemt litt av det, men det er jo fredag i dag! Å, i kveld skal vi bare kose oss, og prøve å legge ned jobb, datamaskiner, mapper og filer og bare være oss to.

// Antrekk mor: Jumpsuit bikbok / genser only / jakke gina tricot  / Antrekk barn: bukse og jakke fra vareprøvesalg hos Daisy / body petit bateau //

BARN OG INTERIØR

Jeg måtte le da jeg så at absolutt alt

(og alle) var fargekoordinert i dag. Lille w blendet inn som bare det, og med striper på stumpen og puten var det altfor morsomt. Dere vet kanskje at mitt hjerte går i blått? Tilfeldighetene spiller visst etter samme regler.

Nå skal ikke jeg prøve å starte en trend hvor barna matcher interiøret i norske hjem med det første (eller aldri!), men av og til må man bare le litt av hverdagssituasjoner som dukker opp når det kommer til barn og interiør. Ordet nei er vel et av de ordene man hører mest her hjemme om dagene. Jeg finner at det må sies sånn omtrent annenhvert sekund. Men enn så lenge går det noenlunde greit med både blomster, vaser og andre fristende gjenstander i nåbar babyhøyde. En høyde som startet på null, og nå varierer fra minutt til minutt. Der han ikke kom seg opp i dag, kommer han seg opp i morgen.

Vi har heldigvis et noe minimalistisk hjem, så det er ikke så mange ting som står fremme egentlig, noe som i grunn er like greit akkurat nå. Jeg har de siste ukene blitt helt klar for høst, og gleder meg til fredagskvelder foran peisen. Jeg trodde aldri jeg skulle si det, men jeg er nesten litt lei av sommer.. Et luksusproblem av dimensjoner, jeg vet. Det viser seg visst at jeg liker de forskjellige årstidene likevel. Jeg skal prøve å huske det når det snør ned i nakken min om noen måneder.

BLUE

NATTBORD TIL SOVEROM

Ja hva skal jeg si, jeg er glad i å flytte rundt på ting! :) Og nå har jeg byttet rundt på nattbordene. En gammel melkekrakk har nå tatt plass på min side som nattbord. Under bøkene har jeg håndkrem og leppomade. Skinnkrakken har fått ny plass på den andre siden. Jeg er en evig ommøblerer tror jeg, og jeg er ikke ferdig med soverommet på en stund heller. Vi bor oss inn ennå vi

(4 år senere), og jeg har ikke landet på lampe eller klesoppbevaring her inne ennå. Vi får rett og slett se hva høststormene bringer. Jeg har en lampe i kikkerten, men den er foreløpig bare i kikkerten.

Jeg lader opp til interiørmesse i Bergen i oktober, og kjenner at jeg gleder meg veldig.

AZURBLÅ NEGLER

Må tipse dere om denne fine lakken om den ikke er i samlingen allerede. Min nyeste neglelakklove har malt neglene mine azurblå. Den er mer grønn enn blå og veldig fin metallisk. Den fikk endelig komme på etter et par måneder i skuffen på badet.. bedre sent enn aldri. Denne blir hvertfall med til copenhagen i morgen tidlig.

PEISKOS

 Ja  jeg vet, det er alt alt for tidlig! Men jeg måtte sjekke at fjernkontrollen virket, og at vi hadde gass klar til høstkveldene som kommer. Det endte med at jeg måtte skifte begge, og med det gjort, sjekke at peisen fungerte etter en lang vår og sommer. Det gjorde den. Så da er jeg offisielt klar for høst, pledd og varme kopper te.

Er dere klare for høst nå, eller tviholder dere på sommeren litt til?

Ps: tusen takk for all respons på forrige innlegg. For tips, råd og hjertesukk :)

BABY ON A TRAY

Og sånn går nå dagene. Man kan virkelig ikke snu seg ett sekund. Han lærer stadig vekk nye ting som jeg ikke ante at han kunne. Som dette. Å klatre opp på bordet et visst ingen sak. For to dager siden var dette helt utenkelig. I die :) Keep your eyes on the baby at all times altså. At liljer har veldig sterkt fargestøv er også mors store skrekk. Så når din lille er dekt med orange blomsterstøv og du har hvit sofa, da har du også et sofahjerte i halsen. Hjertet er heldigvis tilbake på plass hvor det skal være.

Det er aldeles straks leggetid for han på brettet, etter et veldig nødvendig bad. Det er på an igjen i morgen. Han sier han er mer enn nok klar for en ny dag, og han tenker at han skal sette alarmen på mellom fem og seks i morgen tidlig. Det mener han er en helt kurant tid å stå opp på. Mor er noe uenig..

DU STORE ALPAKKA

Jeg ble så fantastisk glad da jeg fikk denne. Helt siden den lille var nesten helt ny, har jeg gledet meg til å bruke denne nydelige alpakkadressen som bare har ventet på å få komme på. Og nå er det helt straks klart for en veldig fin alpakkahøst og vinter. Denne skal bli mye brukt fremover tror jeg. Alpakka er jo så herlig mykt og behagelig, og jeg visste faktisk ikke at det bl.a er varmere enn vanlig ull før jeg leste meg litt opp

her. Gode ulldresser uansett type er et must for de små til vinteren. Jeg har flere liggende klare allerede, så nå kan bare barnehagestarten komme.

Jeg har jo skjønt at det er bare å kjøre ull fremover  på de små fra når det virkelig blir høst, og den fine indian summer som det har vært og fortsatt er, må gi opp kampen mot den skarpe men veldig fine høstluften. Jeg elsker den perioden med strikk innenfor en åpen skinnjakke, og varme skjerf surret rundt hode og hals. Jeg sikler på et av de fine alpakkaskjerfene til alpaca family til vinteren.

//Den fine dressen finner du HER //

VINSKAP

På fredag flyttet det inn en drøm av et vinskap på kjøkkenet vårt. Et ønske vi har drømt om, planlagt, spart til og lengtet etter i mange år. Et vinskap fra gulv til tak, med glass på alle kanter. A dream come true. Det har bare bodd her i to dager, men vi har allerede blitt bestevenner. Jeg ler bare jeg ser det, for det kommer til å ta en liten evighet før vi klarer å fylle det opp! Det er hvertfall ingen som trenger å lure på hva vi ønsker oss i all uoverskuelig fremtid fremover. Vin! :)

Det kommer helt sikkert litt flere bilder etterhvert som det blir litt mindre glissent mellom vinradene, men til da så ligger det ute et par snapshots forfra på instagramkontoen min @osloinchanel

Det er søndag, det er en form som er litt bedre, det er en baby som mer eller mindre har sovet gjennom natten igjen, og det er en herlig kaffekopp. Jeg savner min bedre halvdel, som i skrivende stund er på vei hjem fra bryllup og Stryn, og gleder meg veldig til å krype inn i armkroken hans og se en god film i kveld.

hits