august 2015

IN BETWEEN

                                                                                      Annonse for
                                                                       Yoplait
Double % Protein PlusI kjøleskapet vårt er det alltid små yoghurtbeger stablet oppå hverandre, klare til alle de stundene man trenger et lite mellommåltid eller bare har lyst på noe godt. Jeg går alltid for syrlige smaker og den nye fruktyoghurten Yoplait Double % Protein Plus med smaken av sitron er den jeg tar meg i å se etter i kjøleskapet for tiden. Om jeg har tid til å gjøre litt ekstra ut av det putter jeg litt müsli og ferske bær på toppen, men veldig ofte tar jeg et beger og setter meg ut på trappen for et lite øyeblikk helt for meg selv, eller putter en yoghurt i lommen for å ha på veien hjem etter tidlige morgentreninger, et lite mellomåltid på farten.


Yoplait Double % Protein Plus har ekstra mye protein slik at den er fyldigere og bedre på smak, i tillegg har den null prosent fett og null prosent tilsatt sukker. Les mer om Yoplait Double % Protein Plus her!

HOW TO WEAR THE SEQUIN SKIRT

Paljetter! Det kan fort bli litt mye men en av favorittene mine i hele garderoben er dette paljettskjørtet. Jeg er så glad i det, en ekte vintageskatt fra fra sekstitallet som jeg har vært så heldig å arve. Om du har fulgt bloggen en stund har du sikkert sett det flere ganger før, jeg har en tendens til å pakke det med meg når jeg skal ut å reise. Så vet jeg at jeg alltid har en backup nederst i kofferten om det skjer noe uventet og man trenger å pynte seg litt ekstra for en middag eller kveld ute. Jeg elsker å kombinere paljettskjørtet med tynne ullgensere eller skjorter i forskjellige materialer, så blir ikke paljettene så stivpyntet. Perfekt nå fremover når kveldene blir mørkere og kjøligere også. Plutselig banket det på en ny mandag, det er straks september! Jeg har flere fine planer i kalenderen min i ukene som kommer og gleder meg til å dele små og store eventyr med dere. Og du, jeg blir så glad om du har lyst til å nominere meg til vixen blog awards! Om jeg er en av favorittene dine hadde jeg blitt veldig takknemlig for en stemme min vei, du bestemmer selv hvilken kategori du går for (jeg blogger jo om alt fra mote, livsstil og interiør, kanskje du til og med liker snapchaten min?). Du finner nomineringen her!

Ha en nydelig start på uken!

Sequins! I love wearing sequins and especially this vintage skirt from the sixties is a big favourite of mine (if you've read my blog for a while you have seen it many times before) but to dress them down a little bit I love to twear them with shirts or wool sweaters. I always pack this sequin skirt when I'm traveling, that way I know I always have a backup outfit If I need to get a little bit dressed up for a dinner or a night out.

Ps: I would love love love it if you would nominate me for this years Vixen blog awards! If I'm one of your favourites I would be so grateful if you would stop by and give me a nomination here. You can nominate me in any category you want (even more of them if you're feeling extra supportive!) :)

HOME MADE BURGERS


I dag ble det hamburgere på grillen til søndagsmiddag og det var så godt! Laget med masse fersk oregano, rødløk og hvitløk. Sent i sesongen har oregano blomster på seg og  jeg synes den nesten smaker ennå bedre når blomstene kommer. Om du har lyst å lage dine egne hjemmelagede hamburgere tar det ikke lang tid å gjøre det på den gammeldagse måten, så om du har lyst på en saftig burger og har noen minutter til overs kan du jo lage flere i slengen og legge noen i fryseren til neste gang du får lyst på hamburger.


                      Du trenger litt godt kvernet kjøtt, et egg, 1 rødløk, 2 fedd hvitløk, oregano og salt og pepper.

Hakk opp en en neve fersk oregano og en liten rødløk (eller 1/2 stor rødløk) og bland løken og oreganoen sammen med karbonadedeigen i en bolle. Tilsett hvitløken (presset) og egget og bland godt. Ha i litt vann om nødvendig for å få en jevn blanding. Tilsett litt salt og pepper og form hamburgere av deigen. De blir gjerne litt mindre enn du tror når de stekes/grilles så lag de gjerne litt større enn du har tenkt.

Topp med det du ønsker av tomater, salat og løk og legg i hamburgerbrød eller bruk litt vanlig brød om du ikke har hamburgerbrød.

Who doesn't love a juicy hamburger on the grill? Well we do so our sunday night dinner was homemade oregano burgers made with lots of love, unions and oregano. It takes a few minutes longer to do them yoursef but if you make a stack you can put some of them in the freezer for the next time you're in a burger state of mind. Check out T's homemade hamburger recipe below:

You need: Minced meat, a handfull fresh oregano, 1 red onion, 2 cloves garlic (minced), 1 egg, salt and pepper.

Chop the oregano and the red onion and mix it with the minced meat in a bowl. Add the garlic and egg. Add some water if necessary to shape the hamburgers and form the burgers a little bit bigger than you want them to come out (they'll shrink a little bit as you cook them). Top with your favourite ingredients like salad, tomatoes, gherkins etc. and use good quality hamburger buns or some bread to complete the burger feeling.


A HOME TO LOVE / PART TWO


Med gjester i går og et ferdig ryddet kjøkken har jeg krøpet velfortjent opp i en stol med en deilig kaffe. Siden jeg blir så glad av å bla meg gjennom fine bilder tenkte jeg det var perfekt å starte søndagen med litt mer interiørinspirasjon fra A home to love som jeg skrev om rett før helgen. Mens vegger og gulv er holdt i nøytrale farger dukker det opp fargepop innimellom hele veien. Jeg liker de forskjellige grånyansene mot alt det blå og hvordan stoffene og strukturene matcher hverandre. Den store puffen i stedet for stuebord er også en fin detalj som gjør litt mer ut av seg enn et bord.

Titt innom A home to love på facebook om du har lyst på ennå litt mer inspirasjon.


I love flipping through beautfiul photos and I though it would be perfect to start the day with part two of the photos from A home to love. I wrote about Kaja's A home to love in this blog post just before the weekend kicked off and I'm so in love with her furniture and the way of putting everything together. While floors and walls are all in different neutrals (from light to dark) the pops of colour keeps the interior interesting and surprising. Going for an ottoman instead of a living room table is such a great way of making your home a little bit more personal. You'll also always have extra seating if needed.


Do you feel inspired? Check out A home to love on facebook.

MINNER DA OG NÅ
De siste årene har vanlige sommerminner som det å ligge på en solseng, danse barbent på gresset til solen står opp igjen og det å sove til man våkner av seg selv blitt byttet ut med minner som å høre vår lilles aller første "jeg elsker deg". Den spontane grillunsjen i parken som går over i middag og videre til fest er for lengst byttet ut med familiemiddager og rolige kvelder hvor man har kollapset på sofaen. Ingen forpliktelser dagen etter har blitt byttet ut med masse forpliktelser dagen etter, morgener som starter i det solen står opp og timer fyllt av (påtvunget) utetid, lek og små øyeblikk som man når man tenker etter ikke ville ha byttet bort for noe i verden.

Verden ser annerledes ut med barn, ting må planlegges mer og organiseres på høyt nivå, det å pakke lett og sove lenge er en saga blott og det å få de til å gjøre det du vil er bare å glemme, men når de sitter på stolen sin og snakker om dagen de har hatt og hva de har opplevd i det ene øyeblikket for å slenge seg rundt halsen din i det andre smelter man hver eneste gang (selv om man minutter før har forbannet hele middagen som nå ligger på gulvet). "Mamma, jeg elsker deg" sier minstemann mens han holder hodet mitt hardt fast for å forsikre seg om at jeg ser på han, han legger hodet på skakke og smiler. Jeg har ikke ord for hjertet har tatt over for lengst.

Til høsten skal vi feire bursdag til en liten gutt som plutselig ble stor og flere minner skal lagres, denne høsten blir fin!


Memories then and now. Summer memories like laying out on the beach, dancing until sunrise, going from one one spontaneous thing to the other (I think we all remember the barbeque lunch turning into dinner and then into drinks and then into dancing) have over the years been replaced by memories of family dinners and waking up at two a.m with a foot in your eye and date nights spent on the couch. The days of having no comittments the next day have been replaced by always having something to do the next day.

The world defintely looks different when you're parents, you're a lot more tired and it's hard getting in that me-time everyone is talking about, but this summer when I got the first ever I love you mum from my little guy who's completely adorable (when he wants to be!) I had no words, my heart skipped a beat and I just wanted to stay in the moment forever. This fall our little man will be turning three years old, I can't wait because it keeps getting better.

THAT COMFY TWO PIECE LOOK

                                                                   Todelt sett lånt / Nelly trendNoen ganger er det ingenting man heller vil enn å gå med det mest behagelige antrekket man klarer å finne uten at det nødvendigvis ser slik ut. Sneakers er et must, men for at det ikke skal bli alt for laidback er todelte antrekk som dette med genser og skjørt i samme stoff en stor redning. Jeg var så heldig å få en liten sniktitt på den nye kolleksjonen til Nelly før jeg dro og fallt helt for dette petroleumsblå todelte settet. Jeg følte meg som en puffy blå sky med det på og ble inspirert til å se etter flere slike todelte antrekk fremover, et annet stort pluss med slike todelte sett er at de enkelt går fra dag til kveld med bare et skobytte (flate sko om dagen, høye om kvelden).

Sometimes all you want it so go to work in the most comfortable thing you have in your closet (aka your sweatpants), but you'd rather not show it. Sneakers are a given but to keep the rest of the look a bit more on the dressy side two piece sets like this is the ultimate go to look. Comfortable but cool and a bit dressed up at the same time. I felt like I was floating on air in this fluffy two piece set from Nelly trend and I'm inspired to look for more sets like this in the months to come. An added bonus is that you can take a two piece set like this from day to night with just a shoe change (flats during the day, heels at night).

A HOME TO LOVE / PART ONE

Jeg var innom et fantastisk showrom i dag og måtte knipse noen bilder til dere. Dere som kjenner meg vet sikkert at jeg er svak for alt blått, tapetserte vegger og fargepop i interiøret og disse bildene sier mer enn jeg klarer på noen få setninger. Fine Kaja bak A HOME TO LOVE har en stil jeg kjenner meg helt hjemme i, klassisk men med en egen vri på farger, stoff og løsninger. Med vegger kledd i lun tapet, innebygde løsninger og gulvlange gardiner kommer møblene hennes virkelig til sin rett.

(Jeg lover å vise dere flere bilder for Kaja har virkelig skjønt det).

Dere finner A HOME TO LOVE på facebook her.

I stopped by the beautiful showroom at A home to love today and I'm so glad I brought my camera. For those of you who know me you know that I love anything blue, walls dressed in wallpaper, beautiful fabrics and pops of colour when it comes to interior design and these pictures says it all. The talented Kaja behind A home to love is both talented and creative with her sense of style. You can check out her furniture from A home to love on facebook here.

RED AND PINK IN MARIMEKKO

                                                                              Lånt overdel / Marimekko
                                                                           Opphold sponset av Zalando


Marimekko har gått gjennom en liten stilforandring og jeg elsker den nye kolleksjonen deres! Jeg er veldig glad i kombinasjonen rødt og rosa og jeg ble helt forelsket i denne genseren fra Marimekko da den lyste mot meg med det fine mønsteret sitt. En skikkelig vitaminbombe av farger, det har jeg stor sans for. Sammen med farmors gamle skinnjakke i cognac og en semsket skinnshorts kom genseren til sin rett.
Line knipset disse bildene av meg på farten i Stockholm i går, vi har hatt noen veldig fine (og hektiske) dager borte og jeg har en hel drøss med bilder å gå gjennom etter turen som kommer etter hvert. Jeg har vært på tur sammen med Zalando og sjekket innom deres House of now for daglige oppdateringer på moteuken. Jeg har tatt med meg masse inspirasjon og inntrykk hjem og føler meg så klar for en fin høst. Sent i går var det også utrolig godt å lande hjemme igjen, sammen med de jeg liker aller best i hele verden.

I love Marimekko's new approach in their latest collection and I jumped of joy when I got to borrow this beautiful red and pink Marimekko top. I went with my grandmother's vintage leather jacket in cognac and suede leather shorts and finished off the look with a pair of lilac open toe sandals. Line snapped these photos of me while on the go in Stockholm yesterday, we've had a great (but hectic) few days away with Zalando, their House of Now and other norwegian and scandinavian bloggers. 

THE SHIRT DRESS: H&M / TIPS TIL HVORDAN DU KAN STYLE SKJORTEKJOLEN

                                                                            Tur sponset av Zalando
                                                                           Kjole lånt fra H&M studio

Jeg er en sucker for klesplagg man kan style på forskjellige måter til forskjellige anledninger eller humør. Skjortekjolen er ett av disse plaggene som i tillegg til å være veldig praktisk (siden man kan style de opp og ned i mente) er utrolig fine. Jeg fallt helt for denne skjortekjolen fra studiokolleksjonen til HM (aw15) da jeg var innom showrommet deres før jeg dro og var så heldig å få den med i kofferten. Jeg nyter den fine mørke oransje fargen, hvordan den er å gå med og hvordan den beveger seg når man går. Et smalt belte i livet og ermer som ble brettet litt opp ble gårsdagens styling for andre dag av Stockholm fashion week. Tipsene mine for hvordan du kan style høstens skjortekjole finner du under!

En skjortekjole er en klassiker å ha i skapet så om du ikke allerede har en du er glad i kan det være noe å se etter. Jeg liker å style de med et belte i livet, men en slik skjorte er også veldig fin lag på lag med en strikkegenser over seg og tykke strømper. Eller over en dressbukse eller smale jeans med en skinnjakke eller genser over seg. Med forskjellige belter til i livet kan du også variere hvordan uttrykket blir og bytter du litt på tilbehøret som sko og vesker har du plutselig mange antrekk ut fra ett plagg, det liker jeg!

Her er to hele dager av moteuken over og vi er i gang med dag tre. Jeg blir bare mer og mer glad i Stockholm og jeg har funnet mange nye favorittsteder både til lunch, middag, drinker og dansing. Jeg har allerede begynt å planlegge en kjærestetur hit i løpet av høsten, det var så utrolig fint da vi var her sist sammen og jeg merker at noen dager borte gjør savnet stort av de der hjemme. Heldigvis er facetime og snap hyppig brukt så jeg får en liten daglig dose av hverdag hjemmefra.


I love the shirt dress and I got to borrow this amazing dark orange shirt dress from the HM studio collection aw15 for Stockholm fashion week. I love how easy they are to style and that you get lots of outfits from only one piece of clothing. I like to style my shirt dresses with a belt at the waist but they're also really good underneath a sweater, top or a  leather jacket or over suit pants or denim leggings for a different look. If you change up the belts you usually wear and try out different styles you get a new look with each belt too.

We're ready for day three of fashion week and I've already started planning a romantic weekend for two in the fall, I'm in love with Stockholm, it's just a fact. I miss my boys at home but facetime and snapchat is my key for a daily dose of love from home. I heart technology!

A LITTLE GEM IN STHLM : WHERE TO EAT


Line og jeg ramlet innom fantastiske Hallwylska museeumet i går hvor de har den mest fantastiske bakgården. Det er som en liten oase i byen, når man følger de tykke murveggene innover aner man ikke helt hvor nydelig det er før man kommer forbi baren til helt innerst hvor restauranten begynner. Bordene er omkranset av blomster, busker og hekker og man føler nesten at man er der alene i noen øyeblikk før man titter opp igjen fra menyen etter å ha hørt klirrende latter fra bordet ved siden av. Det er som å hoppe tilbake i tid, det er nesten overraskende hvor avslappet atmosfæren er innenfor med den pulserende byen rett utenfor. Sett deg godt til rette og nyt været, maten og historien.
Line and I wondered in to the beautiful Hallwylska museum yesterday while looking for a place to eat, it's like an oasis in the middle of the city. When you go in you can't even begin to imagine how beautiful it actually is before passing the bar ending up at the restaurant. It's like going back in time, if you need a recommendation for places to eat or drink in Stockholm you should put Hallwylska at the top of your list.

BAG ESSENTIALS: THE CLUTCH


Det er ingen hemmelighet at jeg er glad i store vesker med plass til hele verden, men de siste årene har jeg blitt mer og mer glad i små vesker. Litt mer planlegging av hva som skal få plass i vesken er det jo, men så godt og nett det er å bare bære rundt på en liten lett veske. Jeg har noen "bag essentials" som alltid er med uansett størrelsen. Liprebuild fra Zo Skin er en av disse, denne varer i mange måneder og alt som trengs er bittelitt til leppene et par ganger i løpet av dagen for myke og gode lepper. Solfaktor i pudderform har blitt en av mine faste favoritter gjennom de siste årene og dette pudderet fra Colour Science som heter Sunforgettable er rett og slett en liten livredder om du har en hud som ikke er så glad i sol som min. Genialt å ha med i vesken og ta på innimellom i løpet av dagen for å friske opp solfaktoren når solen står på som verst.

Farge til leppene er også et must for meg og litt farge til neglene er aldri feil. Jeg trenger et lite strøk hver dag om fargen skal holde seg så jeg bruker å ha en liten backup neglelakk i vesken. I tillegg har jeg blitt ekstra flink til å pakke med meg en ekstra lader i alle veskene mine.. om du ikke får bruk for det selv er det alltid noen andre du kan redde dagen til om du har med deg litt ekstra strøm til mobilen :)

I love an oversized bag but over the years I've fallen back in love with the smaller ones. My bag essentials at the moment is the zo skin liprebuild, sunforgettable from colour science, a lipgloss or a god lipstick and some nailpolish.

HOW I STYLE MY LEATHER SKIRT: IS IT A BATHING SUIT?

                                                                                  Topp lånt fra H&M
                                                                             Tur sponset av ZalandoFørste dagen av fashion week gikk jeg for en av favorittene i skapet mitt, skinnskjørt og en body jeg fikk låne fra den nye studiokolleksjonen til H&M. I 25 grader var det helt perfekt med en body som topp, en kombinasjon jeg elsker. Hadde jeg fått det som jeg ville hadde jeg lett gått med badedrak i bukser, skjørt og shorts året rundt.Med røde sandaler og en tredve år gammel vintage LV alma veske jeg simpelthen elsker å ta frem ved jevne mellomrom fikk det den lille tvisten jeg liker på mine antrekk. Litt farge og litt miks, akkurat slik jeg liker det. Skinnskjørt liker jeg å dresse både opp og ned og jeg synes det er fint sammen med både røffe og søte ting. Kombinasjonen blir uansett mer røff enn søt så et skinnskjørt er alltid fint å ha med i kofferten. Like fint med en blå skjorte til med oppbrettede ermer som med sneakers eller ballerina til om man vil være litt mer laidback. Dagens tips fra meg, pakk alltid med et skinnskjørt i baggasjen.

I spent my first day of fashion week here in Stockholm in my favourite leather skirt and a body from the H&M studio collection aw15 that I lucked out and got to borrow. One of my go to combos for summer is a bathing suit or a body like this with a skirt, a pair of jeans or a pair of shorts. If I had it my way I would live in a climate where I could wear this every day. With a hint of red with high heeled red sandals i finished of the outfit with my favourite vintage bag, a thirty year old LV alma bag.

STOCKHOLM FASHION WEEK: BEHIND THE SCENES

                                                                               Sponset tur av Zalando

Fashion week er godt i gang her i Stockholm og mens antrekk skiftes og byttes om på knipses det ivrig av både bloggere og street style fotografer. Min aller første moteuke i denne fine byen startet med visninger i går, til og med eget navn på egen stol hadde jeg fått (et par ganger var det riktignok feil Tine, men pytt pytt (for første gang i mitt liv har jeg plutselig samme navn som flere andre!). Så jeg har knipset masse bilder til dere, det er bare å titte innom igjen litt senere for mer. Da kommer blant annet mitt første Fashion Week antrekk! 

Storm Pedersen


                                    Line Kirkhus / Nathalie Helgerud / Darja Barannik
Zalando har åpnet et eget pop up hus for anledningen med det passende navnet House Of Now, så mellom visningene var det duket for interaktiv catwalk, forfriskninger, en titt på Zalandos vårkolleksjon og litt mobillading før ferden gikk videre til Bjørn Borg i høye heler langt ute i skogen.. mer om det siden.

First day of Stockholm fashion week was nothing but great! I even had my own name on my own chair for the shows I attended (so okay, once or twice it was a different Tine, but hey, it said TINE,..) so I had a blast. Zalando even had a pop up shop nearby called House of Now so if you're in town you should check ut out if you want to see live streaming from the shows! I hope you'll enjoy these behind the scenes photos from yesterday, if you check back in a little while I'll be posting my first fashion week outfit.

READY FOR STOCKHOLM FASHION WEEK

                                                                              Sponset tur av Zalando
                                                              hovedsponsor Stockholm fashion week


Vel fremme og på plass for Stockholm Fashion Week! Med lunsj i magen, en liten kontorstund ute og kaffe i hånden etter en tidlig morgen er vi klare for å utforske byen. Jeg må i tillegg innom en fotobutikk siden minnekortene mine gikk ut i full streik i sted (er ikke det typisk?). Jeg gikk for et superbehagelig reiseantrekk denne gangen og droppet høye heler til fordel for lave tøysko og en off the shoulders topp i en deilig rødfarge som flagrer avgårde ved hvert eneste vindpust. Sammen med et denimskjørt funker alt og Stockholm har sagt hei og velkommen med varme åpne armer, denne byen er altså så fin. Heng gjerne med på snapchat i dag! Der er navnet tinemonsen :)

We've touched down in Stockholm city and after an early lunch, a short office break outside and a coffee to go we're ready to hit the town. I also have to stop by a photo shop since my memory cards simultaneously decided to crash and die right now. Just my luck, bbut this city always makes me smile no matter what. The weather is perfect and I'm enjoying my comfortable travel outfit, I love this red off the shoulders top that keeps blowing in the wind making everything a bit more fun. I love clothes with built in movement. Remember to follow me on snapchat today, find me at tinemonsen :)

KISS AND FLY


I skrivende stund har jeg for lengst helt over varm kaffe i termokoppen, satt meg på flytoget og plukket opp noen magasiner på flyplassen som jeg sjonglerer med meg under armen mellom håndbaggasje, mac og kaffekopp (det er utrolig hva man klarer å bære når man ikke har barnehagesekk i tillegg og en liten en på hoften!). Skoene er flate og toppen i dag henger nedenfor hver sin skulder, det er sommer og varmen må bare nytes. Om ikke lenge er det jo et helt år til neste gang. Jeg har møtt blide mennesker ved gaten og straks begynner boardingskiltet å blinke, sammen skal vi ha fine, hektiske, morsomme og spennende dager og kvelder. Jeg håper du har lyst å være med på tur og har du et Stockholmtips til meg blir jeg veldig glad om du har lyst å legge igjen en kommentar med noe du syns jeg må få med meg!

Vi ses i Stockholm!


As you read this I'm already well on my way to Stockholm, I've got my coffee, already at the airport and trying to juggle my bag, coffee, mac and magazines hot of the press under my arm (it's amazing how much you can carry when you don't have a todler on your hip!). Just boarded a plain and I'm Stockholm bound in just a few minutes. I can't wait, see you in Stockholm!

ECLECTIC AT HOME

Plutselig var det søndagskveld og roen har senket seg etter en kjempefin helg. Jeg har hanglet litt i dag så guttene har vært ekstra snille med meg og  jeg har hatt huset i fred i mange timer. Så nå er jobb unnagjort, kofferten pakket, lister laget og krysset av igjen og det meste er ferdig til jeg drar. Men før jeg setter alarmen på alt for tidlig i morgen skal jeg nyte en siste kveld hjemme med bena på bordet og noe godt i en skål. Med doble terassedører på vidt gap for å slipp inn den gode sommerluften.


Mot slutten av neste uke skal jeg forresten se om jeg får knipset noen bilder fra et nytt showrom til dere, jeg tror nemlig jeg har fått en ny interiørfavoritt! Sofaen vår synger på aller siste verset og siden det har gått overraskende bra med kritthvite spisestuestoler og små barnehender (jeg hadde aldri trodd at det skulle gå bra!) begynner jeg å lure på om tiden er inne for en aldri så liten fornyelse på sofafronten. Det er uansett alltid herlig med ny inspirasjon så kan man drømme seg litt bort og sette nye ting på ønskelisten når man stryker de gamle. T stod og lo da han nylig oppdaget at jeg sakte men sikkert har gitt bort modulsofaen vår del etter del det siste året..

Ps: er du glad i den eklektiske interiørstilen deler jeg fem snarveier til hvordan du kan få den hjemme i dette innlegget.

And then it was Sunday night after the dust has settled (by dust I mean our little toddler running around before bedtime). I'm coming down with a cold but I really don't have time to get sick now so the boys have been so good with me today, letting me have the house to myself for a few hours to get some work done. So now my bags are packed, checklists checked and work done, all ready for a fresh week away. But before I'm setting my alarm for way to early tomorrow morning I'm going to enjoy a quiet night in with my love, feet up, hands locked on the remote. T was laughing so hard when he just realized I've been giving away our module sofa piece by piece this last year.. I have to admit I'm dreaming of a new one.

WHAT TO PACK FOR FASHION WEEK

                                                                             Sponset tur av Zalando                                                             


Med meg i baggasjen til Stockholm i morgen er det både gamle og nye skatter. Noe har jeg vært så heldig å få låne akkurat for disse dagene og ellers har jeg rotet rundt langt inne klesskapet og plukket med meg gamle favoritter. Jeg gleder meg til nydelig vær, bare ben, nye inntrykk og masse fine opplevelser sammen med Zalando som sponser turen, de er nemlig ny hovedsponsor for Stockholm fashion week og jeg gleder meg til å sjekke ut deres House of Now!

Det blir rett og slett en kickstart på høsten for min del selv om været er sommer på sitt aller beste og så langt unna høst du kommer. Jeg måtte le da jeg i sted nesten ble litt irritert over at jeg ikke kunne pakke kofferten full av fine høstantrekk med lag på lag, skinn og myk ull. Men da fikk det heller bli med løse lette topper og bodyer, shorts og skjørt, sommeren må nytes.

My bags are almost packed and they're full of old and new favourites. Some I have got to borrow just for this trip but most of them I've found hidden deep in my closet and I'll give them a new look by mixing everything up, that way creating new outfits. I've hooked up with Stockholm Fashion Weeks new main sponsor Zalando for this trip and I'm so excited to see their fashion house of now. I'll be posting from fashion week all week long and I can't wait to get started. I was almost cursing when I realized the weather was way too good to bring anything remotely fall like (like leather pants, wool and perfect items for layering) but when Indian summer comes along you have to just love it. Body's and short shorts it is.

S U N D A Y M O R N I N G


Søndagsmorgen og en ekstra kopp kaffe i sengen! Jeg lurte meg like gjerne tilbake i sengen etter en dusj og lurte til meg noen fine minutter med en espresso og et magasin mens guttene var ute og løp etter frokosten. Jeg skal kose meg med å forberede uken som kommer i dag, men først må jeg få unna en del andre prosjekter og jobb så mens guttene skal på stranden skal jeg jobbe med å krysse av lister og planlegge kabalen for dagene jeg er borte før jeg setter meg på et fly til Stockholm i morgen tidlig, klar for Stockholm Fashion Week! Mammahjertet vil jo helst at uken skal gå som smurt for minstemann mens jeg er borte..

The calm before the storm, det minner meg på at jeg på ett eller annet tidspunkt også faktisk må bestemme meg for en slags pakkeliste før kvelden kommer! Jeg må jo le av min litt rare stil, for den er vel ikke akkurat mainstream. Men sånn er det, det jeg synes er gøy med klær og mote er at man kan være helt seg selv.

Sunday mornings and an extra shot of espresso in bed after a shower. While the boys were out running (literally, that's all they do) after breakfast I sneaked in a few minutes of pure bliss with my second coffee and a magazine in bed. Today I have my hands full with work and finishing up different projects before I leave for Stockholm tomorrow morning and while mummy is working the boys are going to the beach. I also have to have everything organized with the schedule for my little man at home while I'm away.

The calm before the storm, that made me realize I have to actually decide on what to pack also! I have to say that there's added pressure for fashion week, but I like what I like and I have to laugh because my quirky style is probably not the most mainstream. Ah well, fashion is about having fun!

TIP OF THE DAY: LEATHER IS THE NEW DENIM SHIRT


I høst kommer dongriskjortene i skapet mitt til å få konkurranse av skinnskjorten! Jeg har lett etter en akkurat som denne lenge og da jeg trippet innom Mango i går på vei fra et møte plukket jeg sporenstreks med meg denne skinnskjorten i en myk semsket variant. Hurra, jeg elsker skjorter og det er ingenting som passer bedre enn mykt brunt skinn nå fremover når høsten kommer om litt. En liten oppdatering på den vanlige denim-varianten.Jeg tenker den blir like fin å ha under en genser som alene og den er den perfekte partner til mørkeblå jeans. I tillegg var prisen fin også, et lite skjortekupp som går til veldig mye i skapet må deles. Happy weekend!

I LOVE my denim shirts but this fall the suede leather shirt will give them a run for their money. I've been looking for a good leather shirt for some time now and I was so excited when I stopped by Mango yesterday after a meeting and found the perfect one. It's my new everyday go to shirt and I'm thinking it will be just as pretty underneath a sweater as worn on it's own. The dark blue jeans actually thanked me for giving my everyday look an update. So for fall, be on the lookout for the leather shirt.

ILLUSJONEN SOM BRAST


Enhver brud må på ett eller annet tidspunkt bestemme seg for om man skal gå for en kjole man skal beholde eller ikke og en av tingene som er gøy å tenke på om man velger å kjøpe eller få noe sydd er jo det at man ti år senere kan ta den frem og se om man fortsatt kommer inn i brudekjolen sin. Vel, jeg måtte ta frem min brudekjole tidligere i år for noen bilder som skulle tas og jeg måtte le HØYT da det viste seg at jeg ikke engang fikk den over rumpa! Illusjonen om at jeg ti år fra nå skulle kunne smette inn i brudekjolen min ble altså knust sønder og sammen. Det var ikke slik at det nesten gikk, selv med hjelp rikket den seg ikke en eneste millimeter. Jeg har ikke ledd så mye på lenge, jeg hadde jo ikke akkurat en backupkjole i tilfelle det ikke gikk.

Jeg kunne ikke skjønne hva som hadde skjedd før jeg innså at det var post-baby-hoftene som stoppet hele morroa. Plutselig hadde jeg altså hofter og noen minutter senere en oppsprettet brudekjole med avklipt både glidelås og innersøm (for kjolen måtte jo på!). Så moralen i historien er at det kan lønne seg å gifte seg etter at man har fått barn.. eller la det være igjen noen centimeter innvendig et sted slik at det er mulig å kunne ta den ut etter hvert som årene går.

At some point as a bride you have to make some tough decisions regarding your wedding dress. One thing about keeping your dress is the thought of trying it on ten years later hoping it still fits. Well, I tried on mine earlier this year since I needed it for a work thing and I died laughing when I realized I couldn't even get it over my ass! And it wasn't like when you almost can squeeze your way into things, it was like full stop before I had begun trying. The post-baby-hips were just laughing at me and I was laughing with them, I didn't even know how they had changed! So a few minutes later they had actually cut me into the dress (because I didn't even think about having an extra dress on hand) and we got the photos, but my dream of trying it on in a few years is dead and buried. 

CERAMIC BLUE POTS


Ingenting er som å tusle ut på terassefliser fortsatt varme fra dagen før tidlig om morgenen akkurat i det solen titter frem. Med en kaffekopp i hånden og bare ben etterfulgt av små ivrige barneføtter som vil ut å se på livet. Terassen har med årene blitt fyllt opp av blomster og store krukker og selv om det har tatt noen år å komme i mål er det utrolig hyggelig når man lander litt etter litt. For er det noe som er kostbart så er det å bestemme seg for hvordan man har lyst å gjøre det med blomster og krukker utvendig. Det er noe med det å ønske seg ting, tenke gjennom hvordan man vil ha det for å så spare og ta seg litt god tid med prosjekter man skal ha lenge.


Noe arvet og noe kjøpt nytt, vi har nok en gjennomgående blå tråd når det kommer til potter og tilbehør ute selv om det dukker opp både urter i glasshus og hvite krukker innimellom. Glaserte blå keramiske krukker er rett og slett det fineste jeg vet og med årene har vi fått en fin liten samling av slike blå store blomsterkrukker. Den store høye blomsten til venstre er favoritten min av alt ute, det er en Big Agapanthus eller afrikansk lilje som den også kalles her hjemme. Litt rar og helt nydelig, akkurat slik jeg liker det.

There's nothing like that early morning outside standing on tiles still warm from the day before. With a coffee in your hand and the pitter patter of little toddler feet beside you wanting to see what the world is up to today. It's taken a while but now we're just missing a couple of pieces outside before I feel it's completely done. Outside we have a combination of old and new and we've kept the blue theme throughout the whole outside space. I love love love glazed blue ceramic pots and through the years we've gotten a nice little collection going with blue ceramic pots in different shapes and sizes. I love how pots like this can make any space and I'm so happy with our outside space now. There's something about planning, dreaming and saving before everything comes together in the end instead of rushing into things. Pice by piece it falls into place.

And yeah, I can't get over the Big Agapanthus to the left. It's my all time favourite flower, I love how it's a combination of quirky and beautiful. Just the way I like it.

HOW I DO THE OSLO-HAIR: THE HALF BUNHverdagen begynner å sette seg og det blir ryddet tid for gode rutiner som trening og andre hverdagslige gjøremål. Men ikke for så veldig lenge, allerede mandag morgen setter jeg meg på et fly til Stockholm. Jeg startet dagen med en tidlig morgentime yoga men hodet mitt er allerede i Stockholm, det er nemlig dit ferden går neste uke. Det er duket for Stockholm Fashion Week sammen med moteredaktøren i Side2 Line og Zalando som sponser turen og jeg gleder meg til noen fantastiske motedager i en av mine favorittbyer. Tenk at jeg får lov til å være med på så mye gøy!

Min variant av oslosveisen eller den halvveis oppsatte knuten på toppen har jeg enkelt laget ved å surre en knute tilfeldig sammen (mens resten av håret henger ned) og feste den med en eneste liten hårnål. Jeg har ikke det tykkeste håret, så om du har litt mer hår enn meg trenger du nok en nål eller to til for at det skal holde ut dagen, eller gå for en strikk om du vil ha litt ekstra støtte. Jeg liker hårnål-varianten for å feste knuten for da får du et litt mykere og mer tilfeldig resultat.. det er alltid et pluss i min bok.

Our everyday routines are almost back on track, but not for long. Monday morning I'm getting on a plane to Stockholm to attend Stockholm Fashion Week with the fashion editor at Side2 Line and Zalando, the main sponsor of fashion week this year. I can't wait, it's going to be so much fun. My take on the oslo-hair or the half bun as they say is to use bobby pins to fasten it. That way you get a softer and more random result than if you would use a hair band to secure the bun.

HOW TO GET THE LOOK: ECLECTIC INTERIOR IN 5 EASY STEPS
Jeg har en eklektisk sjel når det kommer til interiøret hjemme og i stedet for å holde meg til noen få farger får det lov til å blomstre og bugne av både farger og mønstermiks. Men med mørke vegger og lyse møbler er det likevel en helhet og ramme rundt som holder det hele sammen. Veien til et eklektisk hjem blir gjerne litt til etter hvert som man går for man samler seg skatter på veien som man blir glad i og igjen mikser med det andre man har og etter en liten stund har man funnet en egen vei. Men har du lyst å ta en liten eklektisk snarvei har jeg noen tips til deg.

FEM MÅTER Å FÅ ET EKLEKTISK HJEM PÅ

1. Ha noen nøytrale farger i bunn som du kan bygge på og bruke for å lage kontraster, dette kan være alt fra veggfarger til møbler.

2. Tilfør farger og mønster, men hold deg gjerne til farger med samme styrke. Jeg er glad i sterke farger og mikser gjerne mange av disse sammen, ser du litt nøyere på bildet vil du nok se at styrken på de forskjellige fargene er noenlunde lik.

3. Bland forskjellige teksturer. Sofaputer i forskjellige stoff og mønster er en enkel måte å piffe opp en sofa eller stol på. Bland stoff, farger og mønster på puter, tepper, pledd og tilbehør for en morsom og inspirerende look.

4. Bland fint og rart, nytt og gammelt, bland ting du gjerne ikke føler passer helt sammen men likevel er glad i på hver sin måte. Den totale miksen vil bli både personlig og morsom og etter en stund vil du nok se at du har en tendens til å falle for ting som gjerne passer litt sammen likevel.

5. Ta et steg tilbake og ta bort overflødige ting/møbler som ikke tilfører noe til humøret, rommet eller livet ditt. En eklektisk stil handler om å mikse ting du er glad i, ikke å mikse ALT du er glad i på en og samme gang.


I have an eclectic heart and when it comes to home design and interior I favour the eclectic look. An eclectic home usually takes some time to find it's way because it all happens when you collect things you love over the years while traveling, living, remembering and exploring. When all this comes together you often see that all the things you love have something about them and that it all works well together. But if you want to take a shortcut I'm sharing five tips on how to get the eclectic look for your home below. Our home might seem crazy at first, but the neutral furniture and the dark painted walls keep it all together.

1. Start with one of two neutrals you can build on and use to make contrasts. F.ex keep furniture and/or wall colours neutral.

2. Add colour and pattern but stick to colours with the same strength. I love strong colours and I always mix a ton of these together, but I try to stick to the same strength rule.

3. Mix different fabrics and texture, this will give the whole room a fun, inspiring look and feel.

4. Mix old and new, weird and beautiful, mix things you love in different ways. It's the total mix that will give you that eclectic look you're after.

5. Take a step back. Edit, an eclectic look is all about mixing things you love, not mixing EVERYTHING you love at once. Declutter and remove objects or furniture that doesn't add anything to the room, your mood or life.


ET SMYKKE PÅ KJØKKENET

Kjøkkenet er hjemmets hjerte, i hvert fall er det slik hos oss. Det er her vi snakker sammen om hvordan dagen har vært, her vi smører matpakke og forteller om ting vi gleder oss til og Ikke minst er det her det lages mat med masse kjærlighet og lidenskap hver eneste dag. For de av dere som kjenner meg kunne dere sikkert ha gjettet dere til at om jeg var en stekeovn så hadde jeg vært en blå Lacanche ovn med verdens fineste messingdetaljer.. en slik fantastisk ovn er rett og slett et smykke på kjøkkenet (i tillegg til at den gjør matlagingen om til en lek selvsagt).


Jeg startet dagen min på et fantastisk presseevent hos Willumsen interiør i Bygdøy Allé og fikk servert de lekreste frokostretter, laget på stedet på denne turkise drømmen av en fransk luksuriøs Lacanche komfyr. Tilvalgene er uendelige og jeg tror det er nesten like vanskelig å bestemme seg for farge som for hva man skal utstyre den med. Her står gass, dampbad og varmeskap høyest på listen..

Sa jeg at de kommer i lyseblått og mørkeblått også? Vi snakker kjøkkenlykke på øverste hylle.

This oven! This oven is everything, it's like keeping jewelry out in the open in the kitchen. If I was a stove I would be a light blue Lacanche with brass handles. I got to take a look at these beauties early this morning at a media event and I also got to enjoy an amazing breakfast prepared by a proper chef on this dreamy turquise luxury oven. Both were to die for.

10 TING DU IKKE VISSTE OM MEG

Så glad blir jeg av å gå i hvite slengbukser! I hvert fall når de fortsatt er hvite fire timer senere OG man har vært innom og hentet i barnehagen! I år har jeg blogget i hele seks år og jeg tenkte at siden vi har gått fra å ha fast følge til å bli ganske så seriøse at det var på tide at jeg deler noen ting dere ikke vet om meg.


1. Jeg er usannsynlig flink til å trikse (altså med en fotball)

2. Jeg har aldri fått en ripe i en bil hverken før eller siden men bulket alle fire hjørnene og taket (!) da jeg var gravid.

3. Jeg kunne ha spist (og gjør også av og til det) taco til frokost, lunsj og middag hver dag.

4. Jeg er vokst opp på en øy og alle som har fisket makrell vet at de svømmer i stim, har du fått en får du ti. Jeg kan den dag i dag ikke fordra makrell, en gang hadde T bestillt  røkt makrell mens jeg hadde bestillt svineribbe. Jeg måtte sende den tilbake da lukten av makrellen hadde satt seg på ribben.

5. Jeg klarer ikke å få til å like rødvin til tross for min manns iherdige forsøk over de siste seks årene. Han sier at dette er min største feil.

6. Jeg er en glede å være rundt så lenge jeg ikke er sulten, trøtt, kald, varm...

7. Etter at jeg fikk barn har jeg fått så dårlig hukommelse at jeg har glemt bryllupsdagen vår to år på rad (ikke greit!!)

8. Har med årene blitt veldig flink til å le av ting som skjer (når ting blir ødelagt, vaskemaskinen streiker, man har mistet husnøklene sine, får lekkasje i taket, bilskader etc.) Så lenge ingen har dødd eller er alvorlig skadet ordner alt seg.

9. Lesebrillene mine har blitt holdt sammen av superlim de siste to årene (de repareres stadig etter gjentatte attentatforsøk fra mini)

10. Jeg har altid hatt en hemmelig drøm om å bli rallybil sjåfør, en gang fikk jeg sitte på i bilen som hadde vunnet løpet sitt dagen før og mens T som satt på i bilen før meg hylte for livet hele veien (jeg må innrømme at rally involverer en viss dødsangst) forklate min sjåfør meg hvordan han brukte giret underveis.

I've been blogging for six years now and I feel that it's time we take this relationship to the next level. Here's ten facts you don't know about me (and yeah I kept these flared jeans white all day long, even with a pick up in kindergarden! That's the reason for the smile in the first photo).

1. I can hold my own when it comes to football tricks.
2. I've never bumped a car into anything until I got pregnant, then I bumped all four corners and the roof!
3. I could eat (and I do sometimes) tacos for breakfast, lunch and dinnner.
4. I've grown up on an island and everyone who's fished mackerel know that if you get one you get ten, I still can't stand mackerel. Even the smell pushes me over the top.
5. I can't get myself on the red wine train even though my husband has been trying for years and years. He says it's my biggest flaw.
6. I'm a joy to be around as long as I'm not cold, hungry, tired, warm..
7. After having kids my memory has gotten so bad that I forgot our wedding anniversary two years in a row (that's nok OK!)
8. Over the years I've become really good at laughing about all the everyday stuff that happens, shit happens but as long as no one died or are in the hospital everything tend to work itself out or pass.
9. My reading glasses have been super glued together for the last two years, they're still holding.
10. I've always had a secret dream about becoming a rally car driver. Once I got to ride in a car that won a race the day before and while T (who was in the car before me) was screaming his head of the whole way (there is some fear of death involved in rally I have to say) I was getting a lesson from the driver on how to ride.

CALL ME NUTS

                                                                                 Annonse for Polly

Jeg er svak for nøtter og jeg gjemmer alltid bort noen pakker med gode nøtter i skuffen. Perfekt som snacks når man skal kose seg litt ekstra og gjerne kryper opp i sofaen med et magasin eller favorittserien sin på fjernsynet, eller ikke minst som snacks sammen med noe godt i glasset når man får gjester og det er en liten stund før middagen blir servert. Min nye favoritt i skuffen er de ovnsristede mandlene og nøttemiksen med frukt fra Polly. De er litt sunnere og litt bedre siden de er ristet uten olje og alle sammen er veldig god på smak.
Ovnsristet fra Polly er sprøere nøtter med en fyldig nøttesmak og de gode posene kommer i fire forskjellige varianter. Min favoritt er de ovnsristede mandlene, men de kommer også i Cashew, Nøttemiks og Nøttemiks med frukt. Du vet når du bare har lyst å på noe godt og strekker deg etter skålen med nøtter i? Disse her i skålen gjør seg virkelig.

Les mer om Ovnsristet fra Polly her.

RIPPED JEANS RED SHOES
I dag starter hverdagen for fullt hos meg, vi er endelig tilbake til vanlige rutiner igjen hele familien og det kjennes veldig fint ut, nå er det fullt fokus her inne og jeg gleder meg til å dele masse fine ting med dere gjennom høsten og vinteren. Jeg starter like gjerne dagen med en skikkelig early bird yogatime og er allerede på vei ut av dørene. Etter en lang pause i sommer er det på tide å finne tilbake til yogini-Tine og jeg gleder meg skikkelig (selv om jeg sikkert kommer til å være støl ut av denne verden i morgen tidlig)! I tillegg går jeg og gleder meg til noe annet også, for om ikke så mange ukene setter jeg nemlig avsted mot fashion week både i New York og London! Jeg kan nesten ikke tro det, det blir motevisninger, eventer, street style og masse gøy, jeg skal plukke opp en hel rekke bytips også når jeg er der borte og jeg håper virkelig at dere har lyst å være med på tur?

En annen ting jeg synes er veldig stas for tiden er at nomineringen til Blog Awards har åpnet. I fjor var jeg så heldig at jeg satt med sommerfugler i magen da de leste opp de nominerte under selve prisutdelingen for dere hadde fått meg helt frem til finalen! Akkurat det hadde vært gøy å oppleve igjen, jeg kan ikke gjøre annet enn å krysse fingrene for at dere har lyst å nominere meg igjen i år! I år er det flere nye kategorier også så om jeg er en av dine bloggfavoritter håper jeg at du har lyst å ta deg tid til å stikke innom blog awards og gi meg en stemme.

Du kan nominere meg her!

Hurray, today it's business as usual in the Monsen house after a long summer and I'm so excited to be back on track with our day to day schedule. I'm starting my day with an early bird yoga class and what's in store for fall? Well it's going to be a good one! I'm going to be reporting to you from New York and London Fashion Week (and maybe well be seeing each other in Milan too) and I hope you want to come along for the ride!

Another fun thing happening now is the open nomination for this years blog awards. Last year I was fighting butterflies in my stomach under the award show since I was so lucky that you guys got me all the way to the finals. I would love to experience that again and I would be so grateful if you would stop by the blog nomination and give me your vote. You can check it out here.

 

TREND FOR HØSTEN: NY-VIKTORIANSK / TREND FOR FALL: NEO VICTORIAN

En av favorittrendene mine for høsten er den fantastiske ny-viktorianske trenden med rysjer, delikate gjennomsiktige blonder og massevis av puffermer. Rett og slett veldig feminine plagg gjort nye med en litt tøffere vri. Jeg elsker i tillegg trender som sammenfaller med gamle ting jeg allerede har i skapet, som denne blusen! Det jeg kommer til å se etter fremover i butikkene er bluser og kjoler med rysjer (gjerne høyhalsede varianter) eller gjennomsiktige blonder i forskjellige nyanser og fargetoner. For å unngå at det ikke blir så sukkersøtt går jeg for kombinasjoner hvor resten av antrekket får være litt røffere, som grove jeans eller skinnbukser.
De litt mørkere fargene på topper, bluser eller kjoler skaper litt mer dramatikk, mens de helt lyse er nydelige å kombinere med varme kåper eller høye støvletter for en litt tøffere helhet. Jeg er skikkelig glad for at det endelig kommer litt mer liv og personlighet inn i det vi ser fremover, jeg er mye mer maksimalistisk enn minimalistisk og trives veldig godt med denne trenden merker jeg. La jakten i klesskapet begynne, jeg er sikker på at du har flere ting som vil passe rett inn i denne trenden om du bare leter litt og prøver deg frem med forskjellige sammensetninger. 

I absolutely love the neo-victorian trend for fall, it's definitely one of my favourite trends this year. You can't argue with a ruffled collar and I love the dramatic and sheer lace all wrapped up into these super feminine items we've been seeing on the catwalks. But what I love more is when trends work out with what I already have in my closet! Like this ruffled blouse. I'm looking forward to this trend hitting the stores come fall and what I do to make it look less cute and more sexy is to wear it with denim or leather on the bottom. That way you avoid it getting to cute and you get some drama in there as well.

PEOPLE, PARTIES, PLACES: HØYERFEST

                                      Fra venstre: Helene Hammer / Nina Buzzi / Dagny Thurmann-Moe

Fredag kveld var det duket for Høyerfest og poolparty hos Ørnulf Høyer sammen med hyggelige mennesker, god musikk og bobler i glassset. Om du følger meg på snapchat (tinemonsen) fikk du kanskje med deg noen snaps derfra også,vi koste oss virkelig! Oslo fashion week ble rett og slett avsluttet med et bang forrige uke. Det er alltid hyggelig å hilse på både nye og gamle kjente ansikter og ennå morsommere er det jo å se hva folk går med! Kleskoden var tropisk, hvor gøy er ikke det?

Litt fargeinspirasjon tidlig en mandagsmorgen kan ikke være feil, jeg håper dere får en herlig start på en fin ny uke.

Last Friday I attended the annual Høyer summer party and I had a blast people watching and having fun dancing with my friends. It's always nice to see old and new familiar faces and what's even more fun is to see what everybody is wearing! I love a good pool party and especially when it comes with a dress code, the theme for the night was tropical and I love how people interpreted it. I hope you'll feel inspired to dig out your best tropical outfit for your next party.

SERIETIPS: GRACE AND FRANKIE

Det som er litt kjedelig om sommeren er at alle favorittseriene har en lang pause, men tidligere i sommer fikk jeg en splitter ny seriefavoritt! Jeg synes den er så fin at jeg må dele tipset for har du lyst å få en ny seriefavoritt må du sette deg godt tilbake og bare nyte den FANTASTISKE serien Grace and Frankie. Du kommer til å le (og kanskje gråte en skvett) og er du glad i interiør kommer du til å fylles med masse ny inspirasjon fra lekre amerikanske hus og beach houses.Har du en greie for Jane Fonda (hvem har ikke det?) kommer du til å elske denne Netflix serien, jeg har en greie for alle skuespillerene og jeg elsker det faktum at alle har bikket 70! Serien starter med at Grace og Frankie (som ikke liker hverandre!) får vite at mennene deres har hatt en affære med hverandre i over tyve år og nå har bestemt seg for å gå fra konene sine til fordel for hverandre. Ler du ennå? Det er altså duket for en herlig komedie med masse følelser og morsomme øyeblikk.

One not so great thing about summer is the fact that all of your favourite shows take a long break before they (usually) return in the fall. Well this summer I got hooked on the super cute, funny and totally charming Netflix series Grace and Frankie. I have a huge woman crush on Jane Fonda (how can you not??) and I love everything about this show from the actors (all in their seventies!) to the interior in the gorgeous houses and american style beach houses. Take a look at the trailer above, I think you're going to love it too.

ANDESALAT MED CHEVRE

I helgene hjemme hos oss slenger vi ofte sammen en salat til lunsj og vi bruker gjerne rester fra middagen dagen før om vi har noe godt igjen. Denne andesalaten er en klassiker her hjemme og det er vanskelig å bli lei, den smaker nemlig så utrolig godt! Oppskriften finner du under.


                                                                OPPSKRIFT ANDESALAT MED CHEVRE
                                                                   
                                                                                            2-4 pers    
                                                              
                                                                   2 stk andebryst (eller 1-2 pk andeconfit)
                                                                      5-6 vaktelegg (eller 2-3 vanlige egg)
                                                                                             Chevre
                                                                                            Tomater
                                                                                       Salat + ruccola
                                                                                           1 Avokado
                                                                                      1 håndfull risoni
                                                                               (Olivenolje / salt / pepper)

Fremgangsmåte: Stek andebrystene (eller strimle pakken med andeconfit) og kok risonien og hardkok eggene. Skjær opp grønsaker og bland salaten i en stor bolle sammen med grønsakene og biter av chevre. Rens og del de hardkokte eggene, skjær opp andebrystene og bland inn i salaten. Tilsett risonien, ha godt med olivenolje over og tilsett en klype salt og litt pepper før du blander godt.

En deilig salat som er like god hele året!

THE ULTIMATE ACCESSORY: THE LITTLE RED MG

Da T's gamle veteranbil (hvorfor har jeg aldri tatt bilder av den!) måtte skifte klutsjpumpe her forleden var han så heldig å få byttelåne en rett og slett falle-av-stolen-NYDELIG MG fra femtitallet. Så da minstemann var lånt bort i noen timer i tillegg var vi skikkelig søndagsturkjærester (bare det var lørdag) med vind i håret og piknikkurv festet bak på bagasjebrettet. Det blir ikke vakrere enn slike gamle biler, det er noe ved hele opplevelsen og selv om man lukter svakt av bensin resten av dagen har man bare lyst å kjøre og kjøre og kjøre. Jeg har alltid vært svak for slike gamle biler og jeg merker at ønsket om en i garasjen ikke ble noe mindre etter dette..


Om jeg hadde vært en bil hadde jeg vært en slik i blått! Jeg må le, de er litt som meg, upraktisk så det holder men veldig gøy!

When T's old Marcos (why haven't that been on here!) had to get a new clutch pump the other day he got to borrow this drop dead gorgeous red MG from the fifties. So for a few hours yesterday we enjoyed the day by driving around, wind in our hair and a picnic basket on the back. It's just something about old vintage cars like this, even if they make you smell of petrol the rest of the day it's just worth every minute of it. I've always had a soft spot for vintage cars and if I were a car I would be one of these in blue. They're kind of like me, super unpractical but way fun!

UKENS INTERIØRKJEKKAS: ANDREAS ENGESVIK (Del 2)

Er du en foodie? Tenker du på om møblene dine skal passe inn i et hjem? Har du forhåpninger til unge talent? Og hva måtte han egentlig begynne å passe seg for etter at han bikket 40? Jeg tok en prat med Andreas Engesvik forrige uke om alt fra at han liker å tenke at han er uforutsigbar til hvordan en form kan snakke til deg fordi det berører temaer eller et motiv man kjenner uansett om man er gammel eller ung, som Tiki sofaen hans.


Andreas Engesvik: Formgiver og designer.   Aktuell med: Tiki sofaen og et designsamarbeid med Georg Jensen.


Lurer du på hva Andreas Engesvik kunne ha tenkt seg å bygge, om han kan lese mennesker eller hvordan en strek på et papir blir til et møbel? Da må du følge med videre for del 2 av intervjuet mitt med Andreas, han har noen overraskende svar på lur. (Del 1 av intervjuet kan du lese her).


Helt ærlig, blir du skuffet over hvordan folk har det hjemme?

Haha, jeg kan jo ikke komme inn og rynke på nesen akkurat, men jeg kan jo tenke mitt.

Man må jo også respektere at hvordan man har det hjemme er noe som betyr mye for mange. Om man skal være en god designer må man ha forståelse for alt, man kan ikke bare velge ett moderne klinisk snitt og si at det er flott. Jeg er jo veldig glad i gamle ting, gamle hus, gamle møbler, det handler om å se kvalitet der kvalitet fins og ikke være forutinntatt.

Når det gjelder det å innrede et hjem tenker jeg "dress the space", tenker du overhodet på at møblene dine skal passe inn i et hjem eller designer du fritt?

Jeg tror at designere tenker mer på objektet eller møbelet som mer frittstående, at man ikke tenker så mye på helhet med at man har en helhetstanke likevel. Som formgiver har man gjerne en friere tilnærming til hvordan man kan gjøre ting. Det trenger ikke å være et bord foran sofaen osv. Men man følger gjerne de normale reglene for hvordan ting skal være likevel. Vi har småbord foran sofaen vi også, til å ha bena på eller fjernkontrollen eller en skål eller hva det skal være. Det er jo praktisk.

Er du en foodie?

Jeg er opptatt av mat og glad i mat, men ikke så mye at jeg gjør noe mer med det enn at jeg prøver å bruke ordentlige råvarer. Jeg synes jo at matbutikkene i Stockholm eller Danmark ligger veldig langt foran Norge. Jeg var på Corsica med familien i sommer og på den lokale sjappa Casino hadde de jo alt fra lokal slakter til postkontor, store fine tomater med jord på fra nabogården etc. Jeg tror at vi kommer til å se store endringer på den masseproduserte maten fremover, det er jo mange som sier nei til det og stiller større krav.

(Andreas begynner å le) Men jeg er jo veldig glad i mat, jeg kan spise noe enormt. Jeg kan spise middag fem ganger om dagen, men etter at jeg bikket førti må jeg passe meg litt mer for øl og potetgull.


Alpin eller langrenn?
Jeg har gått mye langrenn det siste året, jeg var skiboms da jeg var ung også fikk jeg slalomski av dama mi for mange år siden. Vi var i Klosters i vinter med barna og da stod Liv på seks år hele veien en nedfart på 50-60 minutter, vi prøvde med Geir på tre år i slalombakken også men det gikk skikkelig skeis. Det ble rett og slett for abstrakt for ham, også blir man blir jo helt utslitt når man skal holde på med en treåring på slalomski.

I tillegg har vi hytte på Norefjell og vi er en aktiv familie, altså jeg er jo ikke det, men min samboer drar meg med. Men når vi drar på påskeferie må vi jo ha med en tilhenger med utstyr, hundre par sko, akebrett, ski etc.


Cafe Racer eller Chopper?

(Andreas ler, han hadde ikke sett for seg motorsykkelspørsmål) Jeg har veldig lyst til å kostumisere (spesialbygge) en sykkel en gang, så jeg må si café racer. Jeg var på en butikkåpning en gang hvor Tom Dixon hadde lånt inn sykler fra en av de beste spesialbyggerene på 50- og 60-tallssykler i Japan. Han strekker bare syklene så det er ingen nye deler eller blanke detaljer når han er ferdig. Syklene blir bare strukket ut litt, de blir som en lepoard eller rasedyr, de er fantastiske.
Jeg har lyst til å jobbe med motorsykler en gang, også har jeg lyst til å tegne en flott båt.


Går du for kompromissløs kvalitet eller tenker du økonomi når du skal innrede hjemmet ditt?

Om jeg hadde vært alene og ikke hatt noen familie hadde jeg sikkert vært en skikkelig idiot på det området, men jeg må jo tenke økonomi siden jeg har familie. Men jeg kjøper heller en fiskestang til 1000 kr som de kan ha til de er 14 i stedet for en til 179 kr hvert eneste år som bare blir kastet.


Porsche singer eller eagle speedster?

Haha, følger du så godt med? Jeg ville ha gått for en sånn singer, det er egentlig litt for jålete for min smak men jeg liker når det er litt neddempet. Men de er gode på grunnform. Overflater med mye stikninger, detaljer etc. kan bli litt for mye. Ofte er bilen og materialet nok i seg selv.Hvordan blir en strek til et møbel?

En strek på et papir kan ha en kort avstand til et møbel fordi det er en hodeprosess. Et motiv, lesningen man gjør når noe har en form, til en slitt dørstokk, til skinn, hodet ditt får assosiasjoner og leser ting. Noen er flinke til å forklare hva som skjer og hvorfor man liker ting, mens andre bare har en fornemmelse. Tiki sofaen snakker til 20-åringer og 60-åringer fordi det berører noen temaer eller et motiv som folk kjenner uansett om man er gammel eller ung, den snakker til følelsene.

Kan du lese mennesker?

Jeg er ganske flink til det altså, om jeg er opplagt og livet mitt er stabilt så ser jeg det aller meste. Om det er uro så ser jeg ingenting, da funker ikke den lesningen. Jeg kan lese folk ganske bra, det er ikke så mange som kan lure meg egentlig. Man må bare bruke litt tid på det, tenke, observere.

Hva er din topp 5 fantasy garage?

(Andreas nekter å ta med en vinterbil og lander etter lang betekningstid på en sommergarasje i stedet)


1. Jeg må ha si en Mazerati A6GSC 1954
2. Også må jeg ha en Ferrari 250 short wheel base
3. Og en Ferrari California Spyder 250 med scoops (lukkede lykter)
4. Jeg må ta med en Lamborghini Miura
5. Og til hverdagsbil må jeg ha noe litt mer anonymt. Kanskje en fullspekket range rover som er mosegrønn eller mørkeblå, uten noen jålete detaljer.

Har du forhåpninger til unge talent?

Jeg har forhåpninger til at fremtiden kommer til, eller må handle om at vi lager ting som vi ser på som håndverk. At vi konsumerer mindre og kjøper ordentlige ting, at vi har fokus på kvalitet og at det er det vi er interessert i.Før vi er ferdige har Andreas overtalt meg til å la han være bilkonsultenten min på min neste gamle sommerbil og vi har diskutert alt fra den nye damaskduk-kolleksjonen hans for Georg Jensen til hvorfor brune porscher er de fineste, men alt det får bli til en annen gang, Andreas har en workshop i Frankrike som venter.


(Klikk her for å lese Del 1 av intervjuet med Andreas Engesvik).

HALLWAY TABLE
Et rundt bord i gangen eller entréen er en klassiker som gir inngangspartiet en herlig følelse. Praktisk for å legge fra seg nøkler, post og alt dette andre man legger fra seg før det skal videre ned i skuffer eller skap er det også og ikke minst gir det ekstra plass til blomster og magasiner eller fine krukker man liker å ha fremme. Jeg synes fine krukker og store glassvaser er fine å ha fremme i seg selv, men litt ekstra helgefølelse får man når de er fyllt med fine farger og god blomsterlukt.

A round table in your hallway is a classic detail and I love how it makes the whole space more welcoming. It's also practial and really handy when it comes to placing your keys, mail and all those little things you need to get out the door. I also use it to display things I love like magazines, books, beautiful vases, ceramic pots etc. Things that are beautiful in itself but when filled with fresh flowers for the weekend really stands out and give the interior a pop of colour.

HÅRINSPO OSLO RUNWAY: TUTTEN PÅ TOPPEN


Jentene som var aller finest på håret på catwalken under Oslo Runway hadde håret satt opp i hver sin tut på toppen under Christina Ledangs visning. I en halvveis håroppsats hvor resten av håret hang ned, en veldig enkel hverdagslook som passer uansett om du har halvlangt eller langt hår, alt du trenger er en hestehale som er lang nok til å få en halv tut på toppen ved å dra håret halvveis gjennom strikken før du lar resten henge ned. Plasser gjerne tuten høyt på hodet for en mer dramatisk look.

Modellene på caltwalken hadde i tillegg krøller i håret og selv om denne sveisen for lengst har gjort sitt inntog her til lands synes jeg krøllene var en veldig fin detalj, så det kan være fint å finne frem hårrullene eller krølltangen for å gjøre seg litt ekstra flid med denne sveisen i stedet for å kun bruke det som nød-sveis mellom frisørbesøk.


Ps: bruker du små hårnåler i stedet for en strikk har du litt større frihet til å forme tuten slik du vil og du får et litt mykere uttrykk.

At Oslo fashion week it was all about beautiful details like this half updo on the models in the Christina Ledang show. The perfect hairstyle if you're having a bad hairday or just need some new inspiration. This do have become quite populure here in Norway but this had a nice twist to it. The curls and the fact that the bun was placed so high up on the crown made the whole difference for me. Soft, feminine and cool all at once.

IN THE HALLWAY


Jeg skal straks ut av dørene igjen for ennå en kveld ute, det har rett og slett vært en virvelvind av en uke med sene kvelder og den skal faktisk avsluttes med planer for i morgen kveld i tillegg, jeg håper dere blir med på snapchat! Der finner dere meg på tinemonsen. Jeg tipper at når lørdagen kommer så skal det bli godt å ikke gjøre noenting, men for nå er det veldig hyggelig å bli invitert på artige eventer både her og der og det er alltid hyggelig å treffe på både gamle og nye kjente ansikt.

Det er lenge siden jeg har vist bilder fra gangen vår nå og siden jeg har ommøblert litt på hva jeg har fremme tenkte jeg det kunne være hyggelig å vise dere hvordan jeg gjør det når jeg vil ha en liten endring. Her får dere en liten sniktitt hvertfall, flere bilder kommer i morgen.

MUST SEE MOVIE: TRAINWRECK

                                                                            Annonse for Trainwreck


Jeg ler ennå! Jeg var på en førvisning av filmen Trainwreck i går som jeg har ledd av siden de første trailerene begynte å rulle over tv-skjermene og jeg ble knipset i full flir på vei ut av dørene etter å ha ledd bokstavelig talt fra filmen startet til den sluttet. Jeg hadde også hodet mitt begravd i hendene mine flere ganger i løpet av filmen for det er ikke til å komme unna at det er flere øyeblikk i filmen hvor man har lyst å lukke øynene men ikke klarer det. Trainwreck er rett og slett den morsomste filmen jeg har sett på lenge. Hovedpersonen er fantastiske Amy Schumer, om du ikke har fått med deg hennes komiske talent (er det noen som husker hun dama som fallt foran Kim og Kanye på rød løper?) må du sette henne på må-se-listen med en gang.

Trainwreck har premiere i morgen fredag 14.08 og helgens planer burde være å se denne filmen på kino. Om du likte filmen Bridesmaids kommer du til å elske Amy Schumer i Trainwreck. Hun er singel, moderne, kaotisk, uromantisk og har draget så det holder, hun gjør rett og slett som hun vil og resultatet er en komediespekket film verdt et kinobesøk. Sjekk ut traileren under og les mer om filmen her!

             

Ps: om du har lyst å starte dagen med et av de morsomste intervjuene med Amy Schumer må du se dette intervjuet med Ellen, Ellen får knapt inn et ord.

MODEL BEHAVIOUR

   Image and video hosting by TinyPic
Maiken Wahlstrøm Nilssen / Helene Hammer

Julianne Stensrud 
Jeg snappet disse bildene utenfor av noen av de fine modellene som gikk på catwalken under Oslo Runway i går. Skjønnheten til høyre øverst er fantastiske Helene Hammer, hun både åpnet og avsluttet den siste visningen i går og om du ikke har fått med deg navnet hennes må du bare notere ansiktet og navnet bak øret. Hun er i tillegg verdens hyggeligste og jeg lar meg inspirere av både stilen og vesenet. Det at hun i tillegg snapper fra både jobb og hverdag gjør at det rett og slett er en fryd å følge henne på sosiale medier (instagram: @helenehammer / snapchat: helene.hammer).

Models off duty! I got some great off duty shots of some of the models walking in the shows at Oslo Runway yesterday. Over you see Helene Hammer to the right, the striking red head with the biggest heart. I love both her style, look and work ethics and I was so happy when I ran into her after one of the shows yesterday. She's definetly one to follow on social media both on instagram (@helenehammer) and snapchat (helene.hammer) where she posts daily updates from work and play in the fashion industry.

OSLO RUNWAY: ANNE KARINE THORBJØRNSEN


Anne Karine Thorbjørnsen hadde uten tvil den mest kunstneriske kolleksjonen på Oslo Runway. Hun debuterte på London Fashion Week samme år som hun gikk ut fra Central Saint Martins med en master i 2012 og hun utfordrer alt som er vanlig og leker seg med både form og farge. I følge vouge.co.uk er hun også "One to Watch", jeg satt igjen proppfull av inntrykk og spennende idéer etter visningen hennes i går og merket at jeg ble utfordret til å tenke litt nytt. Gymsokkene i sandalene var også en veldig morsom vri synes jeg.

OSLO RUNWAY: BEHIND THE SCENES

Jeg knipset noen bilder i løpet av dagen fra Oslo Runway, det er jo nesten alltid gøyest å se hva som skjer bak kulissene! Jeg har hatt en kjempefin dag med masse fine moteøyeblikk, det er utrolig gøy å se flinke norske designere med kolleksjoner man vil ha nesten alt fra. Nydelige snitt, fine farger og rett og slett inspirerende omgivelser med alle showene lagt til kulturkirken Jacob. Vi snakker høyt under taket og en majestetisk ramme rundt det hele.

Det er også alltid gøy å se på menneskene, man gjør gjerne en liten ekstra innstats og det er artig å se hvordan andre tolker trender og moter. I skrivende stund har jeg sparket av meg skoene og dagens antrekk og skal til å hoppe i nye sko (godt polstret med gnagsårplaster) og komme meg avgårde igjen, ferden går nemlig til afterparty. Vi ses i morgen og på snapchat (tinemonsen) :)

SENNEPSGULT OG MARINEBLÅTT TON I TON / MUSTARD AND NAVY TONE ON TONE

                                                                   Foto: Line Kirkhus / Lilisfashion

Jeg har såvidt begynt å kle meg etter høsten og jeg fortsetter med ton i ton og lag på lag. Jeg er på plass på Oslo Runway og gikk for marineblått sammen med sennepsgult og semsket skinn. En god myk genser er den perfekte partner til skinn med forskjellig tekstur til høsten for å bryte opp like fargenyanser. Hakket lysere sko og en knallfarge på neglene bryter det ennå litt mer opp når man ser litt bedre etter, det er detaljer jeg liker, de man må lete litt etter. 

Jeg har installert meg på presserommet mellom visningene og leter gjennom blinkskudd fra kolleksjonene. Vi har sett mye fint allerede så jeg gleder meg til å dele litt bilder med dere. 


I've just started dressing for fall and I'm staying on track with my tone on tone approach and layering. I'm at Oslo Runway and I opted for a navy/mustard/suede combination. A soft sweater paired with anything leather is the perfect fit for fall in my mind, all tone on tone. That way you get a great shiloutte but still remain to keep it intresting up close with different textures. Brighter shoes and a nailpolish with a sting are my signature look when it comes to details, you don't really see it until you get a close up but it's all in the details.

I'm typing away from the press room between the shows and I can't wait to share some of the photos from the shows with you guys a little bit later.
           

I SNAP YOU SNAP EVERYBODY SNAP SNAP


God morgen! Endelig var formen på plass igjen, akkurat klar til en dag fyllt av mote. Moteuken i Oslo går nemlig av stabelen i dag og det er duket for visninger hvor designere skal vise sine SS16 kolleksjoner (spring/summer 2016), altså det vi får se i butikkene til våren og sommeren neste år. Det er alltid spennende med ting som skjer i Oslo og jeg gleder meg til å se hva Oslo Runway har å by på!


Akkurat nå prøver jeg å tenke ut hva i alle dager jeg skal ha på meg, det skal fungere både til været og til meg og enn så lenge er jeg helt blank. Jeg går vanligvis for veldig lite tilbehør og holder gjerne accesories til et minimum men i dag er kanskje dagen for å dra på litt? Er det moteuke så er det moteuke. Har du lyst å være med inn på alt fra presserommet til alle visningene må du huske å følge meg på snapchat (tinemonsen) for jeg kommer til å snappe i vei i hele dag!

Ps: jeg føler hvite roser er i ferd med å gjøre et comeback, de er fine til alt! Spesielt i forbindelse med marmoroverflater..

Today it's the kick off for Oslo Runway, Norway fashion week. I'm so excited, I love happenings in Oslo and I'm looking forward to seeing the shows and getting a preview of the SS16 collections (spring/summer 2016). The only thing left is to find something to wear! That seems to always be the problem, at least when it has to be something that is practical enough for the weather.. Follow me on snapchat (username: tinemonsen), I'll be posting fun snaps throughout the day.

Ps: i think white roses are making a comeback, they look especially good on marble tops.

KONSOLLBORD I STÅL


Jeg har lenge vært på jakt etter et konsollbord på den ene langveggen vår for å få litt ekstra benkeplass til vaser, magasiner, krukker og bøker og i vår flyttet endelig dette fine sorte inn. I en minimalistisk lelighet er det gjerne ingen naturlige steder å ha vaser, bøker, magasiner etc. fremme, det mangler store vinduskarmer og naturlige kriker og kroker til slike ting som det gjerne er i gamle leiligheter eller hus. Da jeg aldri fant et bord jeg var helt fornøyd med tegnet jeg like godt mitt eget konsollbord og fikk laget dette i stål!Det er akkurat bredt nok til fine vaser, bunker med magasiner og andre ting jeg har lyst å ha fremme uten at det tar opp for mye gulvplass og siden formen er så enkel og rett passer det inn over alt. Det er også perfekt for å style forskjellig når jeg får lyst på en liten forandring og jeg bytter på å ha bilder, bøker, lys, krukker og blomsterkrukker fremme. En ting jeg synes er veldig fint er å ha en puff under konsollbordet, praktisk for å ha flere sitteplasser når man har gjester samtidig som det er en fin detalj i seg selv.

Bordet har jeg bestillt gjennom Metalform og jeg har lånt bort bildene av hvordan jeg har stylet det også så titter du innom siden deres får du litt flere stylingtips.

I've been looking for the perfect console table for a while now and this spring it moved in. Since I couldn't find something just right I took to the drawing board and came up with this in black steel myself. A console table is the perfect piece of furniture to give your space a little more character, at least if you're living in a minimalistic home like we are. Here there are no nooks and crannies where it's natural to keep books, magazines, flowers and picture frames out so I'm constantly trying to add both closet space and space for what I want to surround myself with. One thing I love with console tables is styling them with an ottoman, it's both beautiful and practical for additional seating when entertaining.

I ordered my table from Metalform and lent them some pictures of the finished result.

PRACTICING MY GOLF SWING
Jeg er ikke den fødte golfer, så jeg får heller stole på at øvelse gjør mester? Det er vel det som er gøy med golf at det aldri er for sent å starte! I mangel på ordentlige golfballer blir det trening med tullete lette plastikkballer som er enkle å finne igjen.

En herlig helg er over og en natt tilbrakt på badegulvet (hva i alle dager klarte jeg å spise i går??) er endelig over. Så jeg startet dagen lettere redusert etter en lang natt, men nye uker er alltid fine. Denne uken er det moteuke her i Oslo også og jeg håper dere har lyst å være med på Oslo Runway for jeg har veldig lyst å ha dere med! Allerede i morgen er det visning for ByTimo, jeg gleder meg!

I'm not the born golfer but practice makes perfect right? I'm at least trying to work on my golf swing even though it's a long way from perfect yet. While lacking the proper golf balls I'm just playing around with silly plastic ones. Golf's always been on my bucket list and the good thing about golf is that it's never to late to start right?

A really nice weekend is over and also a night spent on the bathroom floor due to a case of food poisoning. But it's monday, it's a fresh new week and I'm always happy about starting a new week. This one in particular, it's fashion week here in Oslo and I hope you want to come along for the ride. Tomorrow it's all starting and I'm bringing my camera, my phone, my instagram and my snapchat so stay tuned for more fashion updates tomorrow!

MIXING AND MATCHING BEDDING : MIKS SENGETØYET

Det er ikke mye som slår det å kaste seg opp i en nyoppredd seng med mykt og godt sengetøy med deilig lukt når kvelden kommer. Jeg liker det helt enkelt på soverommet og jeg går ofte for krispt hvitt sengetøy, men med noen putetrekk eller et sengeteppe i andre farger kommer det inn litt farger her også. Jeg mikser gjerne hvordan jeg bruker de ulike delene til sengesett (dvs. at jeg ikke alltid bruker dynetrekkene sammen med riktige putevar) og av og til kjøper jeg kun putevar i stedet for hele settet. På den måten får jeg enkelt en liten stilmiks og ting blir litt mer interessant.Det oransje soverommet vårt er noe av det jeg er mest fornøyd med i hele leiligheten, den gode kvaliteten på tapetet, den dype fargen, ja hele følelsen er rett og slett utrolig god her inne. Jeg har blitt så glad i tapet, skulle jeg gjøre stuen igjen hadde det blitt tapet der også, det er noe med følselsen og energien tapet med struktur gir i motsetning til maling.

What's better than jumping into bed when it's all made up with beautiful bedding and all fresh bed linen? One thing I love to do when it comes to bedding is to mix and match bed sets. I love my bed to be all white but I bring in colour with opting for a mix and match solution when it comes to how i make the bed. When I select our bedding I like layering colours and/or patterns but I try to keep the palette clean so I end up with an harmonious feeling. Sometimes I buy pillow cases separate if I find something I like just to mix it up and I try not to always use the same pillow covers as the duvet covers so I get a different look when I make the bed. By the way, I love love love our orange bedroom, structured wallpaper is really the way to go, I'm hooked.

OLD SCHOOL PYJAMAS

I helgene er det alltid godt å ta livet litt med ro og det blir ofte en ekstra kaffe etter frokost med aviser eller magasiner (og plastalina) mens alle fortsatt er i pysjamasen. I morges fikk jeg og w til og med en liten yogademonstrasjon, jeg er rett og slett gift med en sporty type.


T har en egen evne til å ta vare på ting og denne old school blå- og rødstripete pysjamasen hans går helt tilbake til åttitallet. Hvor gøy er ikke det? Den er like fin fremdeles. Jeg slår et slag for retro pysjamas, de lager de rett og slett ikke like bra i dag!

Weekends are made for slow mornings, if we have the time we always end up doing one more coffee after breakfast enjoying our newspapers or magazines (and play dough of course) still in our PJ's. This morning baby w and I even got a yoga show with T doing all his moves from back in the day when he used to be a yoga instructor. I have to give it to him, one thing T is really great at is holding on to cool stuff. Like his old school blue and red striped pyjama, it dates back all the way to the eighties and it's in perfect condition. They just don't make stuff like this anymore!

FLOWERS FLOWERS FLOWERS


Her er fine blomster kjøpt inn, støv tørket, tøy strøket og klær vasket. Hus, hjem og familie har rett og slett fått all oppmerksomheten i dag og i et lite friminutt var det litt tid til å nyte helgens ro og mak med ferske magasiner også. Når alt er på nett er det veldig godt å plukke opp et magasin og bla helt selv og bare la seg fylle av inspirasjon og inntrykk. Jeg har rukket å knipse noen bilder også innimellom, så jeg titter innom igjen i morgen tidlig. Nå står lørdagsmiddagen og godgjør seg og roen har begynt å senke seg. Vi har rett og slett tatt oss en liten pustepause hele gjengen i dag og putret rundt med hver våre småprosjekter både inne og ute. Er ikke det noe av det beste med å bo sammen, at man kan holde på litt hver for seg men samtidig være sammen?

NYT roen eller livet om du skal ut på vift!


I've stocked up on flowers this weekend, got the house in order after a long week and finished the laundry for a whole new week. House, home and family has gotten all the attention this saturday, there was even time to sneak away for a minute to enjoy a coffee and a stack of new magazines. You gotta love a quiet weekend! We've been doing quite a few projects on our own both inside and outside but I love days like that, when you putter around in your own house doing your own things still being close to the other half also doing his own stuff. It's the best part of being married or living together.

UKENS INTERIØRKJEKKAS: ANDREAS ENGESVIK

Lurer du på hva ukens interiørkjekkas Andreas Engesvik må være forsiktig med etter at han bikket 40, om han er på snapchat eller om han blir skuffet over hvordan folk har det hjemme? Jeg lurte også på hva den prisbelønnede designeren ville ha gjort om han måtte velge mellom to barnerom eller ett barnerom med etasjesenger og ett kinorom, svaret vil nok overraske deg.

Andreas Engesvik: Formgiver og produktdesigner. Aktuell med: Tiki sofaen og et rykende ferskt designsamarbeid med Georg Jensen.

Andreas har det samme forlokkende italienske draget over seg som de gamle bilene han drømmer om og gikk på loppemarked allerede som tiåring. Jeg tok en prat med den populære designeren om alt fra standardmål på sofaer til hvordan han har det hjemme.

La oss begynne med det viktigste først, er du på snap?

Hahaha, nei.

Mange designere sier at de er så mye rundt produkter og design på jobb at de foretrekker å ha det helt enkelt hjemme. Hvordan har du det hjemme?

Helt normalt, jeg tror de aller fleste har det helt normalt. Som designer må man ha et litt nøytralt forhold til ting,

Hva var ditt første designkjøp?

Det husker jeg faktisk ikke, men det må ha vært noe vintage på et loppemarked. Jeg gikk på loppemarked med mor allerede da jeg var 10 år. Da jeg begynte å studere i Bergen på tidlig 90-tallet kunne man jo få tak i fantastiske ting, da gikk vi gjerne på loppemarked hver helg hele våren og hele høsten.

Hva er en designers perspektiv på mote og trender? Ser du ting i saktere film enn oss andre siden dine designprosesser tar lengre tid?

Jeg følger jo med, man må jo følge godt med over år for å bli flink. Jeg kan ikke nok om mote men man må følge med, reise, kjøpe, prøve, du må snakke med folk, du må lese. For å bli flink på et felt så må man jo det. Jeg liker klær og fine kvaliteter, jeg kan lett se om et plagg er fint eller ikke. Nå snakker jeg ikke om at det er dyrt eller ei men om det er godt sydd, om det er et bra materiale osv.

Er du opptatt av snittet på dressjakken din?

Haha, ja!

Er du forfengelig?

Andreas svarer lattermildt at det er han. "Men jeg har ikke råd til å være sånn ordentlig forfengelig" skyter han inn etterfulgt av mer latter.

Når du f.eks skulle lage Tiki sofaen, lager du en treseter etter standardmål for hvor stor en treseter sofa skal være eller er det fritt frem?

Jeg hadde sånn ca. grunnmålene før jeg begynte, jeg gikk ut fra gamle mål som jeg kjenner og liker. F.eks 70 cm. høyde sammen med 2,30 lengde blir fine proporsjoner, det blir bra. Design er jo gjerne proporsjoner, mange tror at design bare er en form, men det handler også mye om innbyrdes størrelsesforhold, proporsjoner, hvor store ting er.

Billigvarer er ofte dårlig proporsjonert, en billigsofa er gjerne alt for høy og alt for bred, alt for stor og alt for klumpete fordi det er ingen som har brukt hodet sitt og tenkt at det ikke kan være så stort. Tiki sofaen handlet om å skulle ha en omsluttende karakter, som en jakke, den skulle klemme litt på kroppen og ta deg i mot når du setter deg ned.

Bilen til Andreas: En Alfa Romeo GT 1600 junior fra 1975

Ferrari Dino 246GT eller 308GT?

(Andreas ler av bilkunnskapene mine, jeg har ikke sett 22 sesonger av Top Gear for ingenting!) Det var et bra spørsmål! Jeg må velge 246GT, den ser helt fantastisk ut. Med tak, den er forståelig å skru på.


Porsche 959 eller den nye porsche 918 spider hybrid?

Av alle porscher får jeg ikke helt tak på 959, den er litt pussig. Jeg må si den nye 918 men ikke spider, ikke cabriolet, det må være kupe med ståltak, det blir litt frisørkjerre ellers synes jeg. Jeg elsker biler da, jeg er veldig opptatt av det. Hadde jeg bodd i Paris eller London eller en større by hadde jeg nok drevet med bil, kjøpt og solgt. Jeg holdt på å kjøpe en fantastisk ferrari nå for to år siden, en 330GT. Men det fikk vi ikke til. Enzo Ferraris favorittbil, en familiebil med bakseter, hadde vi gjort det kunne vi ha fått noe helt unikt til prisen av en audi stasjonsvogn.


To barnerom eller ett barnerom med etasjeseng og et kinorom?

(Han tar en lang pause før han svarer med et lurt smil) Jeg tror jeg sier ett barnerom.
*Følg med neste uke for del 2 av intervjuet med Andreas Engesvik. Da får du blant annet svar på hva han må passe seg for etter å ha bikket 40. 

WEARING JEANS ASKING ALL THE QUESTIONS


Jeg startet dagen min med et veldig hyggelig og morsomt intervju som kommer her på bloggen veldig snart og for en gangs skyld var det jeg som stillte alle spørsmålene! Jeg har nemlig bestemt meg for å innføre en ny spalte her på bloggen hvor det kommer til å dukke opp intervju og små mini-portretter med interessante og dyktige mennesker innefor hvert sitt fagfelt. Mennesker jeg liker, synes er spennede, vet er flinke, synes er interessante og rett og slett dyktige. Førstemann ut er en inspirerende type med et helt eget blikk for design, stay tuned!

I started my day with a fun interview today where I was asking all the questions, you see I've decided on a new coloumn here on the blog where I'll be featuring interesting and talented people, all great at what they do. I think this will be a great addition to my regular posts and I hope you'll like it too. Stay tuned for number one, he's a talented designer with an eye for the extraordinary.

SMILE


Husk å smile! Du blir noen smilerynker rikere men så blir hver eneste dag fyllt med smil så utrolig mye bedre, det funker til og med når man er morgengretten. Bare prøv, smil til deg selv i speilet og kjenn at humøret følger etter, du kan rett og slett smile seg til bedre humør!

ON THE LOOKOUT FOR A BRAND NEW FAVOURITE


Jeg har for lengst funnet frem skinnjakkene mine igjen. Siden sommerværet lar vente på seg er det godt med gamle favoritter som kan redde dagen. Denne høsten merker jeg at jeg er klar for en ny skinnjakkefavoritt, en litt tykkere og varmere variant som kan være høstens gode jakke. Har du et tips til meg for hvor jeg kan lete etter den perfekte (og varme) skinnjakken?

Kaffe i hånden, nylagt neglelakk (som jeg krysser fingrene for holder frem til klokken ni, det er nemlig ikke like lett å holde neglene pene med en liten smårolling i huset som også skal ut av dørene) og deilig frokost inntatt, dette blir en fin dag! Jeg tar dere med på foto shoot på snapchat i dag så følg meg om du har lyst på noen sneak peeks fra bak kulissene (du finner meg på tinemonsen)! :D

CASUAL WEDNESDAY

Jeg er en ordentlig jeansjente, det kommer på et par jeans stort sett i løpet hver eneste dag. Enten tidlig om morgenen før jeg skal løpe og levere i barnehagen eller etter at jeg har kommet hjem for å skifte til noe litt mer behagelig. Sammen med en myrade av blå myke skjorter til har du min dag-til-look. Casual, behagelig og akkurat kult nok til å føle meg vel.

Jeg driver å organiserer og pakker og omorganiserer til en veldig artig shoot i morgen, jeg skal nemlig style fire forskjellige looks fra mitt eget skap og det er hakket lettere sagt enn gjort! Jeg får ta resten på sparket i morgen tidlig, det er da det blir best likevel. Det er noe med det når man bare må stole på magefølelsen og gå for det man føler er mest seg selv, da har ting en tendens til å alltid ordne seg. Ønsk meg lykke til!


I'm your typical jeans girl, I put on a pair of jeans everyday. If it's not while running up to deliver baby w to kindergarden it's after I come home in the afternoon wanting to change into something a little bit more comfortabel. Mixed with a ton of blue shirts you have my most basic day to day look. Casual, comfy and just cool enough to make me feel good about the whole thing.

I'm packing, organizing and then re-organizing again for a fun shoot tomorrow. I'm styling four different looks from my own wardrobe and it's easier said than done! Ah well, I'll better do the rest on the spot tomorrow morning, that's when it always turns out best anyway. When I just have to have faith in my own sense of style and pick whatever comes to mind. Wish me luck!

BACK TO SCHOOL


Eller i hvert fall barnehagen, skolen er heldigvis noen år unna ennå. Vi er nesten tilbake til normalen og jeg ønsker alltid hverdagen velkommen igjen med åpne armer etter hver eneste ferie. Jeg vet ikke akkurat hvorfor men jeg er så glad i hverdagen, jeg hadde valgt hverdagen over alt annet om igjen og om igjen. Den tidlige morgenkaffen som nytes i sengen, matpakken som skal lages, barnehagesekken som skal pakkes og lekene som skal lekes før vi tusler avgårde til barnehagen uansett regn eller snø. Hverdagen er rett og slett utrolig fin. Jeg håper dere har hatt en fin start etter ferien, jeg er klar for høst!

Or at least back to kindergarden, we at least have a few years before school starts. We're almost back to normal after the summer, I always welcome everyday life with open arms after every vacation. I don't know why but I'm really in love with our day to day life with it's routines, struggles and lovely moments all wrapped up in one single day. The early bird coffee in bed every morning followed by making breakfast and packing baby w's lunch box and playing for a while before we put our shoes on and head for kindergarden no matter the weather. I just love it, I hope you're back to reality and loving it as much as me!

THE 90'S ARE BACK


Det er alltid like gøy å finne tilbake til tidligere tiår i skapet og 90-tallet er intet unntak! Akkurat nå har jeg litt hangup på 90tallets korte topper og jeans med høyt liv. Et enkelt tynt belte på jeansen er en liten men fin detalj som gjør mye ut av lite. Det liker jeg, det lille ekstra.Hurra for 90-tallet!

It's always fun to dress in trends worn decades ago and the 90's are so back! Right now my biggest hang up is 90's crop tops and high waisted jeans. With a subtle belt you have just the little detail you need to make the whole thing come together. It's all in the details. Easy does it, the nineties will do the rest. 

TIP OF THE DAY: THE iPHONE CHARGER


Er du telefonjunkie som meg og bruker opp batteriet fortere enn du har rukket å instagramme har jeg et lite tips til deg. Jeg har alltid irritert meg over den korte ledningen til iPhoneladeren, det er rett og slett utrolig irriterende at den er så kort. Du kan ikke dra den opp i sengen om stikkontakten er et lite stykke unna, du må sitte på gulvet og skrive sms om du samtidig må lade telefonen og på flyplasser er det bare å glemme å finne en stikkontakt i nærheten av der hvor du sitter uten å glemme hele telefonen som ligger igjen under en stolrekke ved veggen når du må gå for å rekke flyet. Men da jeg gikk innom en Apple butikk forrige helg ble denne fine LANGE iPhone laderen med hjem.


I tillegg til å være skikkelig fin med blått og hvitt mønster på har USB ledningen en stor knute på toppen som gjør at den er lett å finne igjen og gjør telefonen tung nok til at den ikke sklir ned fra sengekanten eller andre steder telefonen ligger og vipper. Et lite praktisk tips for deg som alltid går tom for strøm og irriterer deg grønn over at ledningen til laderen er alt for kort, den gjør rett og slett mobillivet litt lettere.

:)

If you're a phone junkie like me and always in need of an iPhone charger I have a tip for you. I can't describe how annoying the short charger usb wire is, so if you're sick of sitting on the floor writing texts or forgetting it underneath any airport bench due to the fact that you have to plug it in where there's an acutal outlet and it's never ever anywhere around where you're actually seated this will make your digital life a little better! I walked into an Apple store last saturday and I found this super practical (and cute) LONG usb wire for my iPhone charger. I'm in love! 

 

THE TONE ON TONE APPROACH


Jeg elsker ton i ton når det kommer til antrekk og fargekombinasjoner og jeg synes det er like gøy med lyse sarte farger sammen som knall- og knæsjfarger som korall, fersken, oransje og rødt. Humøret får seg en skikkelig oppkvikker også om man går for ton i ton med knallfarger! Bare prøv, jeg tipper du kommer til å smile stort hver gang du ser de morsomme fargene sammen når du går forbi et speil.

Rødt har vel vært den fargen det er størst fy-fy å bruke sammen med andre sterke farger som ligner, som rosa eller oransje men rødt og oransje er en ny favoritt hos meg. Går du litt utenfor sin egen komfortsone er jeg sikker på at du kan finne mange fine nye fargekombinasjoner i skapet bare ved å tørre litt mer. Kunsten å få mest mulig ut av skapet sitt er å sette ting sammen på forskjellige måter :)

The tone on tone approach! Who says you can't wear orange, peach and red? I love any two (or three) toned colour palette and I love to mix all my styles and make new outfits that way. Wearing similar colours is such a great way to spread both energy and build an outfit. I love the look and the feel to wearing tone on tone and I bet you'll like it too. The trick to make the most out of your wardrobe is mixing everything together in new and different ways.

DEL DITT STIMINNE

                                                                                Konkurranse
                                                                        sponset av Turistforeningen

Denne sommeren har Den Norske Turistforeningen en inspirerende sommerkampanje som går ut på å samle inn minner fra nordmenns turopplevelser som til sammen blir en stiminnebok fyllt av fine, morsomme, spennende og rare stiminner. Det som er morsomt med dette er at alle minnene som deles lagres på et kart over Norge, slik at du kan bli inspirert til å gå de ulike stiene! Let opp plassen du har lyst å gå og drøm deg bort allerede før turen har startet. Har du lyst å være med å både inspirere andre og bli inspirert selv må du sjekke ut www.stiminner.no for mer info. Har kan du også hver uke være med i trekningen om en premiepakke på 15 000kr om ditt stiminne vinner.


Men det som er hyggelig her på bloggen er at jeg har fått lov å gi bort to døgn med full pensjon for to personer (til en verdi av 4000kr.) på en av DNT's betjente hytter i Norge! Så jeg håper at det er mange som er glad i å gå i fjellet for jeg har så lyst til å høre om deres fineste stiminne! Del et hyggelig, morsomt eller fint stiminne under i kommentarfeltet så kårer jeg en heldig vinner allerede neste uke. Om du har litt igjen av ferien eller noen dager tilgode utover året hadde det jo vært fint å kunne sette avgårde på tur uten å tenke på lommeboken.

Lykke til!

Edit: Tusen takk for utrolige fine og gode historier og minner! Vinneren av konkurransen ble Hannemor, du har fått en mail av meg Hannemor.

(Innlegget er ikke betalt, men premien er sponset av Den Norske Turistforeningen) 

For my norwegian readers I have a giveaway in collaboration with the Norwegian trekking association.   


UTEDUSJ

Hvert år er det like magisk når sommerfreden senker seg og jeg kan tusle over varme svaberg og ta dusjen ute etter et friskt morgenbad. I tillegg er utedusj det noe av det fineste jeg vet, en røff rustikk og praktisk oppfinnelse i den vakreste estetiske ramme. Det er noe ved dette å dusje ute, når man kjenner vinden i ansiktet og hører bølgene slå rundt seg. Det er noe ved denne naturopplevelsen som plutselig gjør en helt hverdagslig ting som å dusje til noe helt spesielt, det må nytes og følelsene lagres. Dette er sommer for meg.
Vått badetøy henges opp og varme stråler skyller bort saltvann og trøtte øyne, vips var dagen startet på den beste mulige måte.

One of the most rustic and beautiful things I know when it comes to interior (or exterior) is an outside shower. It's the perfect addition to any summerhouse that's both practical and just drop dead gorgeous to look at. I don't know why I find it so appealing but I just love the way you feel when you take a shower and you can feel the wind on your face and look out at the sea while getting ready for the day.

TREND FOR FALL: MUSTARD YELLOW

Jeg har alltid vært glad i gule og sennepsgule nyanser og derfor synes jeg det er ekstra gøy at sennepsgult er på full fart inn i motebildet igjen som en av fargene for høsten. Jeg kombinerer gjerne sennepsgult med navy, hvitt og striper for en maritim laidback look denne sommeren. Til høsten kommer jeg til å gå for sennepsgule overdeler sammen med mørkere skinnskjørt, boots og tykke strømpebukser. Med dette været blir nok ikke overgangen så veldig hard heller..Søndagen vår skal brukes til å samle litt flere sommerminner før hverdagen setter i gang for fullt i morgen for da er rett og slett sommeren som vi kjenner den over. Jeg håper dere har hatt fine dager og uker og at dere kjenner at dere begynner å bli litt klar for å finne tilbake til rutiner og bytte ut sommerminner med fine hverdagsøyeblikk igjen.

I love all nuances of yellow but I'm a big fan of this mustard yellow. I'm ready for fall but for now I style it over a striped top for a laidback maritime look for summer. Come fall I'll be wearing it with leather skirts and boots, i'm so excited about fall this year, It's going to be a good one!

MORGENBAD


Hurra! Endelig, jeg skal ikke lyve og si at det ikke var friskt med 14 grader i vannet tidlig i morges, men et morgenbad er virkelig den aller aller beste måten å starte dagen på. Spesielt når en utedusj og en varm kaffe venter og man hopper rett fra sengen til sjøen.Dette blir en nydelig dag! Vi pakker en liten piknikkurv og kaster loss om litt, jeg håper dere får masse fine solstråler og en helt strålende lørdag.

I'm not gonna lie and tell you it was anything else than chilly (it was freezing 14 degrees celcius) but there's nothing like the norwegian morning dip. It's the best way to start your day period. It leaves you feeling refreshed and calm the rest of the day, it's just amazing.

hits