august 2013

HJEMMELAGDE MÜSLIBARER MED SJOKOLADETREKK

Jeg fikk det over meg her forleden at jeg hadde så lyst å prøve å lage hjemmelagde müslibarer, etter flere müslibarobservasjoner ute i bloggverden. Men siden jeg har behov for lettvinte løsninger, ble de til med en egen veldig enkel vri. Jeg startet med å lage den hjemmelagde müslien min som dere finner oppskrift til

her.

Da jeg tok ut müslien fra ovnen, blandet jeg inn rosiner og gojibær, og la en del av müslien på et fat (mitt var rundt, ikke av noen annen grunn enn at det var det som lå nærmest) og presset det godt sammen før jeg satt det inn i fryseren i ca. 20 minutter. I mellomtiden smeltet jeg 1,5 sjokolateplate med 86% kakao i vannbad. Jeg helte den smeltede sjokoladen over det som nå hadde blitt en stiv müsliplate, og brukte en slikkepott for å smøre sjokoladen jevnt utover, før fatet igjen ble satt i fryseren i ca. 15 minutter. Etter at sjokoladen var stivnet brukte jeg en kniv for å løsne müsliplaten fra fatet. Skjær opp müslibarer i små (eller store) stykker og voilá så har du egne hjemmelagde müslibarer. Oppbevares i en boks i kjøleskapet og nytes etter behov :) Veldig godt å ha i bakhånd som et kjapt mellommåltid eller som ren og skjær snacks til kaffen.

Min lille er i seng for en god stund siden og jeg har store planer om å nyte et glass hvitvin før sengetid. Det er lørdagskveld og jeg har allerede begynt å gjespe. Jeg ler av hvor lite jeg ante om barnelivet før, jeg husker at jeg tenkte at alle ble så kjedelige. Også gikk jeg rett i fella selv! Det blir en litt annen, men like hektisk hverdag når den lille begynner i barnehage. Vi har nemlig endelig fått plass! Men ikke før november.. Men når det står en liten én og danser i sengen når klokken når morgengry smelter man jo helt likevel <3

Skriv gjerne en linje til meg om noen prøver disse :)

BETHS MEDISPA OG OBAGITANKER

Fine

Silje har vært min hudengel siden lenge før jeg ble gravid, og hun har vært så god og ha når det har stått på som verst. Hun har bl.a hjulpet meg gjennom et hudtrøbblete svangerskap, og jeg mener det, jeg har aldri hatt så fin hud som på slutten av graviditeten. Og da hormonene begynte og romstere i tiden etterpå, kom jeg nesten gråtende inn på kontoret hennes. Dette går bare ikke Silje, jeg ser ikke ut! Løsningen har jeg skrevet om før

her.

Silje har akkurat begynt på Beths Medispa på Frogner, og jeg var innom og besøkte de fine jentene der i går. Huden min har blitt utrolig mye bedre enn den var, men jeg har fortsatt endel akne arr, og får tidvis og i stressende perioder

(som jo er hele tiden) fortsatt akneutbrudd, selv om det er i mye mindre skala enn før. Jeg har lenge tenkt på det å begynne med

Obagi Nuderm, og siden jeg nå er ferdig med alt som heter amming, og i mellomtiden har spart opp til obagi produkter, har jeg endelig bestemt meg! Jeg venter i noen få uker til slik at sommeren er helt forbi, men så er jeg i gang. Det er både veldig skummelt og spennende på samme gang! Jeg har

nesten bestemt meg for å tørre og gjøre en

Obagi blue peel også først.. 

(for de som ikke vet hva det er så er det en kjemisk peeling.. HYL! jeg sa nesten bestemt meg!) det blir med andre ord en veldig spennende hudhøst!

Så jeg håper at dere kanskje har lyst og være med på Obagi opplevelsene mine underveis? Jeg tenker at jeg har lyst å vise hvordan det er både før, underveis og etter. Så om jeg blir seende helt gal ut en liten periode her inne vet dere altså hvorfor. Men det er vel aldri noen som har angret på å investere i huden sin, så det er nettopp det jeg skal gjøre. Er det noen som går på Obagi forresten?

Men det som var ennå gøyere i går var at jeg startet opp igjen med hårfjerning med laser! Jeg kom i gang litt før jeg ble gravid, og måtte selvsagt stoppe med èn gang jeg fant ut at det skulle komme en liten èn. Det var i tillegg så vondt at jeg nesten ikke syntes det var verdt det, så jeg var veldig spent da jeg fikk nyss i at de hadde en ny og bortimot smertefri laser på Beths. Jeg ble så godt tatt vare på av skjønneste Kristin von Zernichow, at jeg nesten ikke hadde lyst å gå. Og eureka, til og med pysete meg greide seg gjennom en laser session uten at jeg holdt på og gå i bakken etterpå. 40 sekund under hver arm tok det, og selv om jeg spente hele kroppen og ventet på det aller verste, gikk det helt fint både under armene og på bikinilinjen. Så det kan virkelig anbefales! Jeg er veldig spent på resultatet til slutt :)

Ps: den fine skappeljakken er det den veldig søte instagrammeren @abroch83 som har strikket til meg.. <3

 

P L O M M E R

Gleden var stor her forleden da vi kunne smake på plommene fra ett av de nye fine plommetrærne ute. De var absolutt nydelige. Så nå har vi en liten skål stående også plukker vi noen deilige solmodne plommer hver dag. Det fine været har nok hatt alt og si, for de smaker hvertfall helt fantastisk. Søte og gode. Og plommer

(selvsagt uten sten) er favoritt desserten til minien for tiden. Det er visst helt topp med plommer.

Jeg hører lyder fra kjøkkenet, og venter i spenning på hva vi skal ha til middag. Det er nemlig min (mye) bedre halvdel som stort sett tar ansvar for middagene for tiden. Noe jeg setter umåtelig stor pris på :) Små gleder! I love it.

HAVING A PRIME TIME

Jeg bruker ikke så mye foundation i hverdagen (tro meg, dette er ikke fordi jeg har perfekt hud, snarere tvert om!) men ved enkelte anledninger er det fint at sminken virkelig sitter hele dagen, som f.eks når man skal i bryllup. Så da vi var i bryllup sist fant jeg denne skatten av en primer, helt nederst i sminkepungen min. Den har vart ca. en evighet nå, men er like god ennå, og siden man bruker så lite i gangen varer den nesten evig. Smashbox photofinish  :)

HVA VIL HØSTEN BRINGE

Det er allerede torsdag! Og det er sommer ennå. Hvertfall sånn halvveis. Sånn at man kan tusle litt barbent rundt på gresset. Vi venter i spenning på barnehageplass til høsten, og det er mye som henger i løse luften enn så lenge. Det er mildt sagt nervepirrende for og si det sånn. Hadde vi vært litt lurere av oss hadde det nok vært en god idè og planlegge hele babysaken litt bedre i forhold til årstid, men sånn er det. Det er ikke alt som kan planlegges heller. Så det blir en spennende årstid vi går i møte. Vi har vært i tillegg vært så utrolig heldig med så mye pent vær i sommer at jeg nå gleder meg til at høsthverdagen skal starte.

Babyantrekk fra Petit Bateau. Jeg simpelthen elsker de gode myke dressene deres. Den er nesten for liten allerede, men når man bretter opp både ermer og ben funker den fint litt til, hvertfall når det er så fint vær ute som nå. Men hva trenger man til barnehagestart da dere? Jeg vet jo ikke hvor jeg skal begynne på handlelisten engang!

// Gammel genser fra zara / gammelt skjørt fra asos //

Ha en knall torsdag!

WEARING THAT STATEMENT NECKLACE AROUND MY NECK

Hjelp, de siste dagene har gått i ett! Og dermed har det blitt litt sjeldnere oppdateringer her inne desverre. Det er ikke bare bare når man har en liten som har bittesmå tenner som skal frem, og helst skal være oppå deg ca. konstant. Til og med våkenetter har det blitt, og det er jo ikke vi vant til! Jeg må le, men vi har vært svært bortskjemt på den sove natten gjennom greia. Og jeg gleder meg veldig til det begynner igjen :)

Men jeg har hvertfall vært innom den nye fine Cecilie Melli butikken, og fikk med meg dette fine smykket hjem fra den nye kolleksjonen. And I just love it! Stort, i den perfekte gråfargen, chunky, men så lett og ha på at jeg ikke merker at det er på! Så gøy å få dette inn i samlingen. Jeg s-k-a-l bli flinkere til og bruke smykker fremover.

//Bukse bikbok / denimskjorte bershka / sko Zara / smykke Cecilie Melli // Mitt smykke heter small sparkle black diamond. Resten av den fine høstkolleksjonen kan dere se her.

BLT FOR LUNCH

De gangene man har mulighet til det er det så utrolig verdt det og legge litt energi ned i en god lunsj. Jeg blir i godt humør bare av og tenke på lunsj! Det er et stort høydepunkt på dagen uansett, og en BLT sandwich er en av mine fine favoritter. Så gårsdagens digge lunsj ble nytt blant solstråler på trappekanten mens den lille sov. Når man er hjemme i permisjon har man kanskje noen dager mulighet til å sette av litt tid for både planlegging og gjennomføring av en ekstra god lunsj. Og har man ikke lyst til og spise den alene er det alltid hyggelig med litt selskap også. Bacon, tomat, avocado, litt salat, majones, og en liten salat ved siden av. En A OK lunsj.

I dag regner det riktignok, og tiden strekker ikke helt til på lunsjfronten. Men det er fredag, og straks helg. Og i kveld skal jeg innom OFW, og det gleder jeg meg til merker jeg. Det er jo alltid gøy å kjenne litt på impulsene til neste sesong.

EXPRESS NEGLELAKKFJERNER

Den funker! Noe så vanvittig også. Jeg ble rett og slett stående og måpe da jeg skulle teste den. Boksen lover deg neglelakkfritt resultat på 1 sekunde per negl. Særlig tenkte jeg. I was so wrong! At jeg fant den på bikbok i tillegg er jo bare veldig morsomt. Så om du som meg er glad i å variere farge og mønster på neglene er denne helt topp og ha i skapet. Vips så du er klar for en annen look og en annen feeling. Du trenger ikke finne frem bomullspads engang. Neglelakkverden går fremover dere :)

GRAVET FJELLØRRET TIL FORRETT

Husker dere at vi gravet fjellørret her forleden? I kveld ble den avduket og spist til forrett. Fileten ble skjært i skiver og servert sammen med sennepssaus, litt ekstra dill og toastet godt brød. Mmm, det var fantastisk godt. Hvordan den ble gravet kan du se HER.

Uken så langt har vært veldig fin, og en smule hektisk. Men det er jo bare sånn det er når man flyr rundt etter små i hvert våkne sekund. Av og til har jeg bare lyst å gå og legge meg klokken seks, men det er jo strengt tatt (desverre) ikke et alternativ er det vel :) Og jeg har bare èn! Dere erfarne to(og tre)barnsmødre må ha noen triks i ermet som jeg ikke er innviet i ennå. Mammaer er f l i n k e.

Middagen er fortært og hybelkaniner får være hybelkaniner for i kveld. Vi skal ta en rolig kveld og bare være sammen. Bittelitt kjærestetid er veldig viktig i løpet av uken også. Vi har akkurat hatt besøk av en av disse fantastiske ålesundsguttene. Jeg kan ikke få sagt det nok, mennesker fra Ålesund er noe helt for seg selv (jeg elsker jo min Oslo gutt mer enn livet altså!, men finner du en gutt fra ålesund eller omegn er det bare å ta godt vare på han ;)

GÅVOGN

Det var noen søte instagrammere som tipset meg om at jeg burde anskaffe en sånn gåvogn til lille ville. And I did and he loves it! Jeg la ut en liten videosnutt på instagram tidligere i dag, og han har gått rundt sånn siden i går. Han er helt gal og går rett på til han treffer noe og vognen stopper. Så står han der iherdig og prøver å rikke den videre, men det har han fortsatt ikke fått helt dreisen på ennå. Akkurat det hindrer han likevel ikke fra å prøve på nytt og på nytt med livet som innsats.

Det går an å stramme de to bakerste hjulene ved å skru litt på den innerste skruen. Da blir det mer motstand i hjulene og vognen går ikke så fort. Så den kan anbefales til både nybegynnere og proffer :) Kanskje er det til og med noen som har sin gamle sånn ett eller annet sted som kan gå i arv.

Ja nå synes wilhelm høsten bare kan komme. Han gleder seg til han mestrer kunsten å gå og håper at han er på beina i løpet av noen få høstmåneder. Det hadde jo vært fint å få gåsko i bursdagspresang kanskje.

MAMMA OG WILHELM

Vi har vært og sjekket på hvordan det går med plommetrærne i skråningen i dag. De er bittesmå enda og ikke moden, men lille w syns det var gøy å prøvesmake likevel. Det er nydelig vær i Oslo i dag, solen skinner og strålene varmer. Så etter formiddagsluren skal vi finne oss en park vi kan leke litt i, og kanskje til og med ha en liten piknik! Happy day altså.

// Blondetopp bikbok / jakke River Island / Shorts juicy couture //

Han lille i nok en arvet søt liten sak, med krabbeknær og litt formiddagsmat på her og der :)

Hva gjør dere i dag?

MORSOMME NEGLER

KA POW it's the weekend! :) Og det er sol og det er frokost. Dagene begynner litt vel tidlig for tiden synes jeg, og jeg begynner å anse kaffen som min beste venn. Vi er selvsagt oppe og skal prøve å planlegge dagen og morgendagen over en god frokost. Når man har hatt en hektisk uke og ikke sett så mye til hverandre er det ingenting som er bedre enn å starte helgen med en koselig kjærestefrokost. Happy lørdag, happy weekend og happy day til dere alle.

Lørdagsneglene mine har jeg ordnet med tavlemaling til negler fra dette chalkboardsettet. Så gøy! Litt morsom negleinspirasjon ..Åja visste du ikke at jeg er 14 år? :)

 

GRAVET FJELLØRRET

Du ser helt riktig. Det ligger en fisk der. Hvorfor ikke bruke helgen til å grave fjellørret? :)

Du trenger:

1 fjellørret, havsalt, sukker, rosépepper, fersk dill, og bittelitt cherry.

Fremgangsmåten er som følger: fileter fisken og legg de to filetene på sølvfolie (bredt nok og langt nok til å kunne pakkes godt sammen etterpå). Strø over med ca. 50/50 salt og sukker (litt mer sukker enn salt). Strø over rosépepper og fersk dill. Hell bittelittlitt cherry over til slutt. Pakk det godt inn i sølvfolie og legg det i press i kjøleskapet i 3-4 dager (legg noe som veier litt oppå slik at det ligger under press mens det er i kjøleskapet).

Serveres med sennepssaus og godt brød.

:)

HVORDAN LAGE HÅRSLØYFE

Min aller beste bad hairday redning (når man har lyst å være bittelitt mer fresh enn en tut på hodet) er en hårsløyfe. Og det er dødslett å lage. Du har den inne på et par forsøk. Du trenger et strikk og et par hårnåler. Jeg synes igrunn den blir finere jo mer rufsete den er. Så for å demonstrere og kanskje inspirere noen til en sløyfete hårdag til uken har jeg like gjerne laget en videoforklaring :)! Det er vel alltid enklere å gjøre noe man har sett hvordan gjøres. Så under kan dere se hvordan jeg lager sløyfe i håret av håret. En hårsløyfe!

..er det stemning for flere how to do it innlegg?

Ha en feiende flott fredag! Jeg må hive meg rundt og gjøre meg klar til kveld og jenter.

OPPSKRIFT HJEMMELAGET BABYMAT

Det er jo så enkelt, men samtidig kanskje litt dørstokkmil det å lage hjemmelaget babymat, det innrømmer jeg! Så til inspirasjon til travle foreldre kommer det her en veldig enkel men veldig god oppskrift på 1-2-3 hjemmelaget babymat. Denne gang med entrcôt, nypoteter, sukkererter og økologiske gulrøtter. Ved å bruke 1 gulrot, 3 nypoteter, 4 sukkererter og 1 skive entrecôt får du ca. 2 porsjoner fiks ferdig babymat. Så er det jo bare å lage mer eller mindre alt ettersom behov. Frys gjerne ned i små beger, eller i fryseposer (for mindre oppvask!) og ta ut om morningen for å ha klart til flere serveringer i løpet av en dag.

Skrell potetene og gulrøttene, og kok disse sammen med sukkerertene til alt er kokt. Stek entrecôten i litt (ikke for mye og gjerne økologisk røros-) smør i noen få minutter på hver side. Kjøttet skal være gjennomstekt men pass på at det ikke blir tørt.

Skjær opp ingrediensene  i små biter, og stavmiks det hele sammen til en jevn og fin blanding. Voilá! Fordel i kjøleskap eller fryser og vips har du hjemmelaget, sunn og god babymat ferdig til den lille på no time. Selv om det ikke er hverken salt, pepper eller andre (sterke)krydder i blandingen (som det heller ikke skal være til de helt minste), smaker dette knallgodt selv for voksne.

Til middag hadde vi det samme, minus stavmikseren og pluss litt krydder ;)

Ka du trur? Er det gøy om det kommer litt oppskrifter på babymat innimellom?

RETRO BARNESTOL

Be still my heart. All historien bak, alle merkene, alle flekkene, all slittheten. Å ha noe som man selv har brukt da man var baby og barn er fantastisk gøy, hvertfall når det så perfekt treffer retrohjertet mitt. Men det tok ikke så mange gangene med bruk før jeg skjønte at her var det bare å polstre opp. Det kan jo være en fordel at babyen din ikke faller ut av stolen han skal sitte i :)

IKEA to the rescue! De enkle barnestol støtteputene fra IKEA er jo egentlig helt supre. Også er de jo fargespreke som det holder. Så absolutt ikke dumt. Skjønner ikke helt hvordan de har tenkt det i fordums tid med så store mellomrom mellom sprinklene, men det gikk visst det også. Ha en flott kveld! Jeg har en mørk kaffekopp og en plate med mørk sjokolade med mitt navn på seg.

hits