juli 2017

SOMMER I OSLO


Har dere det fint? For noen deilige dager det er, denne uken nyter vi slaraffenlivet mens T er på jobb. Og med et par sieastaer fra hans side midt på dagen, har vi jammen kost oss med noen gode lunsjer sammen også. Jeg skal til å dekke bordet ute igjen, for med familie på besøk har vi invitert på middag fra grillen i kveld. De bakte potetene begynte T på allerede i formiddag, så jeg gleder meg!

I dag kom også den første flekken på den hvite sofaen.. bare for å holde dere oppdatert alså (bare slutt å les nå om du ikke har lyst å bruke tiden til å lese om en sofa). Bare i går svarte jeg til en av dere som spurte hvordan det gikk med den, at det utrolig nok hadde gått fint til nå. Jeg må ha glemt å banke i bordet. - Jeg så i øyekroken at hunden var luftbåren. På vei opp i sofaen svevde den i noen lange sekunder før jeg rakk å rope nei. Med hjertet i halsen (jeg er jo lettere hysterisk når det kommer til den sofaen), måtte jeg sjekke hvordan det gikk. Flekken stirret hånlig opp mot meg.. Tips til flekkfjerning tas i mot med takk.

/ Kjole Zara / veske Cult Gaia /  belte gucci / solbriller Lindex / smykker Pieces Uniques /


Nyt kvelden!

PIMP OPP STRANDVESKEN


Det går sikkert i stråvesker og strandvesker for de aller fleste av oss for tiden? Et lite tips for å pimpe den opp mellom slagene, er å knyte et silkesjal eller en bandana som jeg har gjort her, rundt den ene hanken. Litt mer personlig, og du ser i hvert fall med en gang hvilken veske som er din.


I dag ble mini med på Elixia kidz (han elsker det!), mens jeg trente. Ps: det er verdens beste outing nå i sommerferien med barn! Men jeg hadde klart å glemme håndkle! Det er faktisk første gang tror jeg, og med en fot på vei inn i dusjen stod jeg der, med valgets kvaler om den steam badstuen måtte vente. Vel, det var det ikke snakk om.

Jeg lurte på om jeg kunne bruke positiv tenkning til å lure meg selv til å tro at det var helt uproblematisk, hvor ille kan det være liksom? Jeg ransaket bagen for en t-skjorte eller noe som helst som kunne funke uten hell. En sportsbh og en tank-top er vel nærmere i størrelsen på en vaskeklut. Dryppende våt og ikke et håndkle i sikte, ja da ble det papir da! Jeg må bare beklage for å ha brukt opp et helt tre av papirhåndklær i dag, sånn kan det altså gå. Jeg tror jeg fortsatt har papirbiter hvor ingen papirbiter skulle bu.

Jeg håper du nyter ferien!

STAYCATION


Hei til deg, har du hatt en fin start på uken? Jeg er helt inne i staycation mode, og nyter noen fine dager sammen med minstemann. Pulsen har senket seg og alt går litt saktere. For en lykke det er å bare tusle rundt barføtt, og ha noen dager hjemme. I dag fikk jeg til og med en halvtime her ute med en kaffe og et magasin, hallo tilværelsen med litt større barn! Vi løper rundt i hagen, vanner blomster og ordner ute. Dette kan jeg virkelig bli vant til- staycation anbefales.


Det merkes så godt at det er midt i fellesferien nå, hele byen har tatt fri virker det som :)
 

NYTT TEPPE PÅ PLASS
I forrige uke kom denne herligheten på plass, et nesten fire meter stort sisal teppe. Jeg har gått for sisal tepper på både soverom og barnerom, og bestemte meg raskt for at det måtte bli et i samme stil i stuen. Etter å hatt ulike persiske tepper i noen år, måtte de få fred for solen. Sol er jo alle møblers (og stoffers) verste fiende. Så for å ikke bleke dem mer har de fått en velfortjent pause fra solen.

Utfordringen var å få det nye teppet stort nok, for jeg ville så veldig gjerne ha plass til både sofa og to stoler uten at de "falt" utenfor teppet. Løsningen ble å bestille teppe på mål fra Teppeabo, slik at det passet akkurat. På sisal tepper er det ofte vanlig å kante dem med en annen farge, eller stoff, men jeg var ute etter den enkleste og mest sømløse looken. Så jeg gikk for noe som heter overlock i stedet. Da blir teppet kantet med seg selv på en måte. Dårlig forklart her altså, men da sys kantene uten å få en ekstra bord rundt teppet.

NY PODCAST EPISODE


Vår tredje episode av podcasten jeg har sammen med Amanda Sahnoun er ute! Litt forsinket, men slik er det da i disse ferietider. Vi håper du har lyst å slenge på øretelefonene, og suse avgårde enten på en roadtrip hvor du har lyst å blokkere ut resten av familen en liten stund, eller late deg på solsengen ved vannkanten eller bassengkanten hvor du ligger og nipper på en paraplydrink.

Om disse to scenarioene ikke skulle stemme for deg, er vi like grei å ha på i stuen hjemme. Du finner podcasten i den lilla podkaster appen som allerede ligger på iphonen din (eller finn en annen podcast app om du har en annen telefon!), søk på Tine Monsen og Amanda Sahnoun så dukker vi opp :)

THE CULT BAG


Den ultimate strandvesken, den er så fin! Jeg ble så glad da den kom på døren i går. Etter noen uker på venteliste dukket den endelig opp. Akkurat i tide, for nå kom jo fineværet til Oslo også. Cult gaia har de lekreste strandveskene. I ordets rette forstand, denne kan du nemlig slenge fra deg i sanden og bare riste av når du skal gå.Er du i feriemodus? Jeg er i en slags hybridmodus mellom sommer/ferie/helge modus og at fredagen kom med sol var skikkelig prikken over i'en. Guttene mine er borte i helgen, så jeg er hjemme alene faktisk. Jeg elsker jo det, så selv om det er litt tett program i helgen skal jeg passe på å bare nyte en aldri så liten staycation her hjemme også.

Ha en herlig helg! 

BEACH BAG IN THE CITY


Hei fine dere! Nyter dere sommeren? Plutselig var det torsdag. Jeg er ute og slenger med stråvesken om dagen, selv om jeg skal alt annet enn på stranden. Strandtilbehør funker jo like bra i byen! Jeg har fyllt opp vesken med interiørmagasiner, og gleder meg til å kose meg med masse inspirasjon mellom kaffekopper og ispinner i helgen.

Jammen kom ikke gardinene på plass i går kveld! Det ble superduperfint. Det kommer bilder rett over helgen tipper jeg. Jeg er jo gardinfrelst for tiden, og har blitt riktig så flink til å sy (gardiner er riktignok det eneste jeg kan å sy! Det og trekk til sofaputer).


/ Skjørt Envii / topp HM / veskel L´Occitane / øredobber Pieces Uniques /

Nå har jeg en date med netflix, nyt kvelden!

STRIPER OG BAUFIL


Det er et hundeliv! Vi har fått denne lille rakkeren på besøk i sommer, så han har vært med på jakt etter gardinskinner i dag. Hvordan det går med ukens gardinprosjekt lover jeg å dele om vi får dem på plass i løpet av kvelden eller morgendagen!

Sommerdagene flyr så fort, og jeg nyter faktisk at byen er skikkelig tom for tiden. Jammen fikk jeg ikke på plass nytt teppe i stuen i går også, akkurat det var lettere sagt enn gjort pga størrelsen! Om du følger meg på instastory @tinemonsenno så du kanskje snappen min fra bilen i går? Jeg må le, man får jo til det man virkelig vil! 4 meter null problem.


/ Skjortekjole Lindex / sandaler Hermes / Smykker amazing jewelry /

Her venter noen gardinskinner på meg i bilen, så er det bare å finne frem en baufil for å kappe dem, og komme i gang! Ha en super sommerkveld uansett hvor du er :)

DEN NYE SUSHI TRENDEN / POKE BOWL


Poke bowl er den siste trenden jeg har kastet meg på. Man får vann i munnen av mindre! Jeg er altså hektet på å lage den vanlige lakse sushien her hjemme på en litt mer spennende måte for tiden. Om du ikke har rukket å få det med deg, så er poke bowls rett og slett en bolle med ris, med rå fisk og andre gode ting på toppen. Det ser helt fantastisk ut, og tar en enkel middag til nye høyder! I dag fikk de til og med litt spiselige blomster på toppen.

Klassikeren laks og avocado er pop for de minste i familien vår, og med en poke bowl i stedet blir det hakket mer spennende.

POKE BOWL

- Kok opp ris
- Skjær rå fisk i tynne skiver, eller terninger
- Skjær opp avocado, og/eller noe annet godt du vil ha på toppen
- Dryss over sesamfrø og soyasaus


Nyt!

En kjapp og kjempegod rett som passer like godt til lunsj eller kvelds også, en skikkelig feel good bolle det her altså :)

IT'S A PARTY UP IN HERE


It's a party up in here! Jeg skal være helt ærlig og si at været her hjemme er alt annet enn på høyde med rivieraen for tiden. Og siden temperaturen holder seg langt under badetemp, er det kjærkomment med alt man kan finne på. Som fest i dukkehuset. Boller og saft er like pop år etter år, så jeg har hentet frem igjen noen veldig hyggelig bilder til ære for nye og gamle lesere. Du trenger ikke boller en gang, en kjekspakke gjør samme susen ;)


Jeg håper dere nyter ferien!
 

RUNDT HALSEN MIN


Henger gutta mine! Eller bare meg selv og mini, flaksen skulle jo ha det til at T og jeg har samme forbokstav både i fornavn og etternavn ;) Neida, gutta mine har fått hver sin forgylte bokstav. En T og en W.

Jeg har lenge vært på jakt etter noen helt enkle kjeder i to forskjellige lengder, og synes disse bokstavene var så fine! Du ser ikke selve bokstaven før du er helt på nært hold, og de er så enkle og delikate at de passer til alt. Den perfekte detalj som stikker frem under en bluse, eller over badedrakten.

Jeg hadde lånt dem til et stylingoppdrag fra Amazing Jewelry på Sandvika, og endte opp med å kjøpe dem med meg hjem. Sånn kan det altså gå!

OMSLAGSKJOLE OG HUSMORTRIKS


Helg! Selv om skillet mellom hverdag og helg er litt mer uklart nå i sommer, så er det godt når denne deilige fredagen kommer er det ikke? Omslagskjoler er virkelig nøkkelen til å være litt effortless chic. Det ser mer pyntet ut enn det egentlig er, også er det så deilig å flagre rundt i løse gevanter med en knute i livet. Blir det kaldt utover kvelden? Ja da er det bare å slenge på seg et par jeans under.

Apropo ingenting, jeg har slengt sammen en rundstykkedeig og venter i skrivende stund på at stekeovnen skal bli varm. Jeg må le av meg selv, men dette er det beste husmortrikset jeg vet om. Jeg har en oppskrift som jeg alltid dobler, også slenger jeg noen brett med ferske rundstykker rett i frysen. Så har jeg en liten beholdning i fryseren som varer. Trikset er at man må gjøre det om kvelden etter at små er i seng, så ikke halvparten forsvinner først ;)

/ Kjole days like these / klokke cartier / smykke amazing jewelry /

Nyt helgen!

SUMMER IN THE CITY


Det går i is mocha, en god dose mascara, sandaler og enkle sommerplagg for tiden. Jeg har tatt på meg litt mer enn jeg kanskje burde i sommer (jeg lærer jo aldri!), så jeg forsøker å sjonglere barnevakt, jobb og familie om dagene. I dag har jeg vært på Sandvika Storsenter og jobbet, og denne is mochaen er jo som å spise en is samtidig!

/ Jumpsuit Lindex (sponset fra et tidligere samarbeid) / sandaler Hermes /

I ettermiddag plukket mini og jeg rett og slett opp take away sushi til middag (for en luksus!), og dro på middag/playdate i hagen til gode venner. Helt topp! Herlig lite oppvask også, det er alltid en bonus!

TOTÊME


I år har jeg oppdatert badedraktgarderoben med et aldri så lite tilskudd. Kan en badedrakt være vakker? I så fall er denne beige og sorte badedrakten fra Totême akkurat det. De har noen fantastiske badehåndklær også, om du er på jakt etter noen fine ting å fylle strandbagen med (ps: de har også salg på masse fint nå!).


Varme sommerdager glir forbi, og i dag fikk jeg endelig bestilt teppe til stuen. Jeg tror det blir superfint, gleder meg til å vise dere!

MED NESA I TELEFONEN


Hei fine tirsdag, har du det bra? Med nesa ned i telefonen og kritthvite legger merker jeg at den spraytan'en skulle ha vært noe som stod på listen min. Jeg har aldri fått til selvbruning hjemme (det ser bare ikke ut i tåka), så her er det alt annet enn brune bein og lekre tær som gjelder. Ting jeg alltid tenker jeg skal gjøre når sommeren kommer er, å ta en spraytan og pedikyr. Ting jeg aldri gjør når sommeren faktisk kommer, ta spraytan og pedikyr. Er i år året? Jeg tenker at fordelen med å ta en pedikyr er at da er tærne bankers hele juli hvert fall. Brunfargen forsvinner jo på et blunk.

Ikke helt enkelt å sjonglere en spraytan eller selvbruning med en fireåring ved sin side er det heller, "ikke ta på mamma!!" Jeg har våknet opp med små hånd- og fotavtrykk på både brystet, låret og magen ved flere anledninger, så det har jeg for lengst gitt opp. Tips meg gjerne om du har knukket koden på brune ben på boks hjemme!
/Skjørt & Other Stories / veske Givenchy / genser asos / armbånd Pieces Uniques / sneakers New Balance/

Smile må man av dette nydelige været uansett! Ha en herlig tirsdag.

I SOMMER SKAL JEG GÅ SÅNN


Det er ferietid! Mini har fri fra barnehagen frem til august, og i dag begynte ferien helt på ordentlig. Vi skal stort sett bare være hjemme i sommer, og selv om dagene fremover blir alt annet enn rolige med en propellgutt i full vigør, så skal vi i hvert fall ha masse tid til å kose oss også. Jeg skal snike meg til å multitaske litt også, for bloggen drar jo ikke på ferie.


/ Silkesjal + skjorte Lindex / Solbriller Stella McCartney / øredobber Pieces Uniques /

Planen min er å loffe rundt med freshe hårsveiser i sommer, gjerne med et silkesjal. Jo mer tilfeldig knyttet, jo finere synes jeg det er. Vel, mandagen min begynte med at shampoflasken var helt tom. Og siden håret var klissvått og det var alt for sent å snu ut igjen fra dusjen, ble det til at håret ble vasket med balsam i stedet (for balsamflasken og shampoflasken er jo aldri tom samtidig!).

Man får ikke helt det samme resultatet kan du si.. haha, så i dag kunne ikke et silkesjal en gang redde sveisen. Da er det godt med noen bilder fra en annen dag håret var litt mer samarbeidsvillig ;)

SØNDAGS UTSIKT


Har dere hatt en fin helg? Jeg tipper det er mange som har nytt de første feriedagene, og for en fin start på juli. Nå ble det plutselig skikkelig sommer. Jeg har nytt livet ute i skyggen i dag. Hatt bena på bordet og lest magasiner. Sommersøndag på sitt beste.

Etter å ha vært syk en uke skal jeg innrømme at det hadde hopet seg kraftig opp med ting å gjøre her hjemme også, og nå er sånn ca. 5 maskiner med skittentøy ordnet, bad vasket og rom ryddet. Så deilig å starte uken med alt på stell. Her venter en sen middag, før jeg skal plukke opp gutta mine på flyplassen! Skikkelig hyggelig avslutning på helgen altså- men først, 4 episoder av sex and the city (jeg må jo benytte meg av sjansen mens jeg fortsatt har full råderett over fjernkontrollen) ;)
 

LUNSJ PÅ BRYGGEKANTEN


For en surrete uke! Jeg har ikke fått gjort noe av det jeg skulle, men forrige helg tok vi en spontan lunsj på Lysaker brygge som jeg har så lyst å tipse om. Vi kom båtveien, og hoppet rett opp på brygga for en god lunsj. PIER 31, kjempegod mat og superhyggelig å sitte rett på bryggen. Italiensk hele veien, pizza og pasta så langt du kan se. Skikkelig comfort food, supert når magen begynner å rumle.

Jeg skulle ha vært på sommerfest i kveld, men forkjølelsen min var ikke helt med på det. Så jeg sitter her og venter på at en wok skal bli varm, restemat er gull når man er syk. Jeg er nemlig hjemme alene! Gutta har dratt til London, og jeg skal nyte søndagen til det fulle.

Ha en herlig helg!
 

hits