juli 2016

BAD MOMS
God morgen søndag! Jeg har nytt en hel dag alene uten barn i helgen, hva den ble brukt til ser du over. Jeg starter altså søndagen friskt med ukens vlogg, før jeg skal løpe avgårde for å rekke en hyggelig søndagslunsj. Om du har lyst å se mer finner du hele youtubekanalen min her :)

Nyt søndagen!

JOGGEDRESSEN


Joggedressen trenger heldigivs ikke å se helt katastrofe ut, det er nemlig en lur liten omvei på akkurat det problemet spør du meg. Vi la ut på tur i går kveld, og jeg tok på meg det mykeste og aller mest komfortable jeg kunne tenke meg å dra på tur i. Ull og jogg går hånd i hånd! Vips er joggedressen oppgradert./ genser Cathrine Hammel / joggebukse Filippa K / tøysko Agnar Hagen /

Her forsvant menn og barn allerede etter lunsj, og kos har stått høyt på agendagen! Vi snakker spa, bading, magasiner, bøtter med kaffe, relaxing, lang dunch (du vet, måltidet mellom lunsj og middag), sol i fjeset og varm hyttevegg i ryggen. Hurra for jentetid. Her er vinglasset rett rundt hjørnet! Jeg håper dere nyter de siste julidagene, og gjør dere klare for august som ikke er langt unna.

THAIBOKSING / MUAY THAI


Boksing har blitt hot på treningsfronten! Jeg har hatt så lyst å prøve thaiboksing, og i går kom dagen! For en workout. Thaiboksing er supereffektivt, jeg er støl i nesten alle muskelgrupper tror jeg! Det er tungt som søren, men utrolig gøy. Flere og flere kvinner driver med kampsport, og jeg skjønner virkelig hvorfor. Den følelsen du får når du lærer mer om hvordan du bruker kroppen på denne måten, den er ganske så fantastisk. Det er rått og tøft. I tillegg må det være en av de beste måtene å trene på som fungerer for meg, en eksplosiv trening som er gøy underveis og som hele tiden kan bygges på.

Jeg ble rett og slett hektet ved første spark! Jeg har hatt lyst å prøve siden jeg skrev dette innlegget om at T hadde begynt å bokse. Det er ikke hver dag man får lov å bli trent av en verdensmester, men det ble jeg i går. Anne Line Hogstad i den oransje trøyen er regjerende verdensmester i muay thai, eller thaiboksing. Akkurat det er ingenting annet enn imponerende!

Frontline har egne jentetreninger så nå håper jeg at jeg skal få inn thaiboksing i treningen min fremover, for dette var utrolig gøy. Sjekk ut Anne Line på instagram @ninjaline_
 

MER GRÅTT ENN HOTImage and video hosting by TinyPic
God morgen! Til dere som har vært eller er ute og reiser, nyt! SommerNorge er mer grått enn hot for tiden. Vi har booket tidenes ferie i november, så jeg kan med hell melde om at dette regnværet gjør en reisesyk. Men i dag står kickboksing på menyen! Det har i grunn stått på planen alt for lenge nå, men så har det blitt så mye frem og tilbake med avlysninger etc hver eneste helg, så det har ikke gått i orden før i dag. Så det gleder jeg meg skikkelig til. Minus blåmerkene som jeg garantert kommer til å få! For å si det sånn, jeg er nok ikke den fødte bokser.

Jeg holder forresten på å filme mye mer om dagene, og min store plan er å ha en fast dag i uken hvor det kommer ut en ny episode på youtube. Selv om det sikkert er litt rart at jeg prater engelsk så får det stå til. Med familie både i England og USA er det ekstra hyggelig at de som ikke snakker norsk kan få et lite innblikk i den lille bloggboblen min. Ps: om du ikke har rukket å titte innom youtubekanalen min finner du den her!
 

LILLA BRØDSKIVER

annonse / Denja

Kjedelige brødskiver er uvant her hjemme, her er de nemlig lilla og fyllt med rødbetsalat og cottage cheese! Jeg måtte bli voksen før Denja ble en favoritt i kjøleskapet, jeg husker fortsatt hvor skeptisk jeg var til den boksen med italiensk salat som alltid dukket opp på brødskiven til T da vi ble sammen. Men nå går det sjelden en uke uten at en eller annen salatvariant dukker opp på brødskiven eller knekkebrødet mitt også. Og siden Denja akkurat har kommet med denne friske rødbetsalaten (rødbet er fantastisk!) har vi hatt dilla på lilla i sommer. Så om du er lei av brødskivene dine, eller lurer på hva du kan pimpe opp pastasalaten din med, må du prøve nyheten rødbetsalat med cottage cheese! En moderne vri som er sunnere og smaker mer.
Denja har laget en helt ny kvalitetsstandard, og gjort denne salaten sunnere og bedre. Det har de gjort ved å bytte ut 2/3 av majonesen med cottage cheese og mer råvarer. Resultatet har blitt en salat med masse smak og halvparten av kaloriene. Ikke verst for en kjedelig brødskive!

I tillegg til å bruke salaten sammen med leverpostei eller kjøttpålegg, kan du bruke den over pastaen din sammen med f.eks kylling eller noe annet godt, i en bagel, på knekkebrødet ditt, eller som tilbehør til grillmiddagen. Om du vil prøve flere ting finner du massevis av oppskriftsidéer på sommerens salater på facebooksiden til Denja her.

Gjør sommeren lilla!

BLYANTSKJØRTET HØRER IKKE BARE HJEMME PÅ KONTORET


Fin sommerdag til deg! Eller, her er det grått vær så langt øyet kan se, men da passer det jo bare ennå bedre å fylle dagen med litt jobb inne. Jeg driver og omstiller meg tilbake til vanlig hverdag, og det er i grunn helt topp det også. Det er noe med disse vante rutinene som er fint å holde, selv om jeg ikke gir slipp på sommeren helt ennå. Så da blir jeg sittende inne i noen timer før det bærer avgårde til et møte i formiddag. Uansett tenkte jeg å starte dagen med dette sommerantrekket som jeg enkelt dresser opp eller ned. Blyantskjørtet kan være litt tricky å få kontroll på, i hvert fall om man tenker at det fort blir litt for jobb-relatert. Men med lave sko eller sneakers blir det avslappet og fresht med en gang.


Denne vakre skapningen ville bli med på bildene da hun gikk forbi! En nydelig gammel dame som trippet grasiøst videre etter et liten fotostopp.


Ha en herlig dag!
 

HJEMMELAGET KNEKKEBRØD


I dag byr jeg på en utrolig enkel og utrolig god oppskrift på hjemmelaget knekkebrød! Jeg har forsøkt meg på knekkebrød før, men nå har jeg fått hjelp til å knekke koden, og det må jeg bare dele. Det er nemlig superlett (hva jeg har holdt på med før må jeg bare glemme)! Disse gode knekkebrødene har du ferdig på en liten halvtime, og du kan bruke det du måtte ha liggende hjemme av frø eller korn. Om du likevel har lyst å følge en oppskrift finner du en under.


HJEMMELAGET KNEKKEBRØD
(ca. 3 stekebrett)

ca. 2 dl sammalt rugmel
ca. 2 dl 4 korn (eller havregryn)
1/2 pk gresskarkjerner eller solsikkekjerner (eller det du måtte ønske å bruke av frø)
ca. 1,5 dl vann
En liten klype salt

Miks det tørre og tilsett vann. Rør godt rundt til røren er passe våt, ha i mer vann om den blir for tørr. La stå og svelle i 15 minutter. Legg et bakepapir på benken og legg 1/3 av deigen på, før du legger over et nytt ark med bakepapir over. Press flat med fingrene før du kjevler deigen til den blir helt flat. Fjern forsiktig det øverste bakepapiret og flytt det underste bakepapiret med deigen på, over på et stekebrett. Stek på 220 grader i 5 minutter. Ta ut brettet og skjær til ruter med et pizzahjul. Stek i 5 minutter til, før du sjekker om det har stivnet. Om ikke det er helt tørt steker du det i 5 minutter til.

Ta ut etter endt steketid, avkjøl i et par minutter og brekk opp deigen i knekkebrød. Om du lurer på akkurat hva jeg mener kan du se hele prosessen på min snapchat tinemonsen!Yum!

UTEPOTTER VOLUME II


Jeg klarer ikke å gi meg på utepottefronten og fotograferer villig vekk når jeg kommer over fine utepotter og store krukker som dette. Vi pottet om begge oliventrærne våre for et par uker siden, og da det største treet vårt fikk en lekker beige krukke (som jeg må huske å ta et bilde av, for det ble utrolig fint!), ble jeg plutselig veldig oppmerksom på beige utepotter. Ekstra lekkert ble det da de hadde matchet ytterdøren i en varm rosa/beige farge i tillegg. Med litt grønt i pottene har du en inspirerende uteplass med varme toner.


Siden høysesongen har gitt seg på plantesenterene er det nå du faktisk kan gjøre et kupp på pottefronten, og er du heldig finner du det du vil ha på salg. Mitt beste tips altså er å legge turen innom hagesenteret og se gjennom det som er igjen av krukker og potter, slik at du kan være klar til neste år og kapre noen skatter til reduserte priser.
 

FELLESFERIE OG EN HENGEKØYE


Jeg har gjort som de fleste andre virker det som, og tatt helt fri i helgen! Fellesferie i juli betyr stille dager, bokstavelig talt. Det er jo som om hele byen har stoppet opp. Da er det vel ingenting annet å gjøre enn å slenge seg i en hengekøye og bare nyte livet. Vel, i dag er det ny uke, en ny dag og jeg nyter en deilig kaffekopp mens jeg har lest meg opp på nyheter og startet dagen på en rolig tone. Med hjemmeferie er det like spennende hver dag om været kommer til å holde, jeg holder fortsatt en knapp på at det blir knallvær utover dagen i dag også. Jeg har nemlig store planer om å slenge meg fra et tau ut i et tjern.


Men først står en aldri så liten shoppingrunde på planen! Om du lurer på hvor jeg skal kan du titte innom min snapchat tinemonsen for å bli med :)

DISSE LEKRE UTEPOTTENE LAGER DU SELV


Jeg er helt gal etter utepotter! Jeg har brukt mange år på å samle opp akkurat de krukkene jeg vil, og jo større de er jo bedre er det. Men utepotter og store krukker kan være en dyr affære, i hvert fall når man i tillegg skal fylle dem med planter eller trær i tillegg. Så i dag tenkte jeg å dele et budsjetttips med dere til hvordan man kan få en lekker uteplass uten å bruke så veldig mye mer enn hendene sine.

Det er nemlig ingenting i veien for at du kan lage lekre utepotter eller plantekasser i tre helt selv om du er litt handy. Bygg en eller flere slike trekasser ved å skjære til like lengder hele veien rundt. I bunn lager du litt smalere spor slik at det ikke blir helt tett. Mal trekkassen den fargen du vil, finn et lite tre i skogen eller hagen og plant i kassen. Vips har du en lekker uteplass til en slikk og ingenting.

I tillegg er det et hyggelig prosjekt å holde på med i sommer! Jeg står på farten til en stor utflukt, men vi ses igjen senere i dag :)

DENIM OG HVITT


God morgen! Som seg hør og bør i sommerferien aner jeg knapt nok hvilken dag det er. Det er jo nesten halve morroa med sommeren, at man mister litt kontakt med omverden. Jeg ble til og med overrasket med middagsdate i kveld, så det blir veldig hyggelig å ta en kveld ute med min kjære. Det er jo fredag som jeg såvidt så på kalenderen i sted. Og i morgen er det boksetrening! Etter at T begynte på kickboksing har jeg tenkt og tenkt at det hadde vært veldig gøy (og ikke minst bra trening!), så i morgen skal jeg prøve for første gang. Ønsk meg lykke til for å si det sånn, det er nemlig ikke like enkelt som det ser ut.. :)


Jeg merker at det er stille rundt omkring over alt, og det er så hyggelig at dere fortsetter å titte innom i ferien deres! Du finner meg både på instagram på @tinemonsenno og på snapchat på tinemonsen når jeg ikke er her på bloggen, og jeg blir så glad om du har lyst å følge meg der også :)

Ha en nydelig dag!

INTERIØRINSPIRASJON / GRØNT + COGNAC


Jeg starter dagen med litt inspirasjon til den nydelige kombinasjonen grønt og cognac! Jeg har gjort det til en vane å ta med kameraet ut på tur, og jeg blir alltid så glad når jeg kan vise dere herlig inspirasjon på interiørfronten. I dag får bildene tale for seg selv, for jeg håper du blir inspirert til å tørre litt mer på fargefronten etter dette. Jeg elsker den fantastiske miksen av gammelt møter nytt.Det fine maleriert har en av søstrene mine malt. Når jeg legger ut bilder med malerier fra henne er det alltid så mange som spør om hva maleriene koster, hvor store de er etc., så send gjerne en mail til tine@tinemonsen.no om det er noe du lurer på.

Om du vil se mer fra dette huset kan du sjekke ut dette innlegget fra i fjor sommer.
 

SKINNJAKKEVÆR


God morgen! Eller tidlig formiddag har det vel rukket å bli her jeg sitter i treningstøy og kaffe nummer to (treningstøyet er riktignok mer for motivasjon enn noe annet, jeg har nemlig et håp om dersom jeg starter dagen i treningstøy så vil jeg på ett eller annet tidspunkt bli nødt til å gjøre en treningsøkt! Hah, slå den du selvdisiplin!). Det er skinnjakkevær i sommerNorge, er det bare meg eller er denne sommeren skikkelig stusselig? "Mamma nå regner det igjen, kan vi spise is inne?". Jeg må le, de små vet hvordan å utnytte situasjonen.Skinnjakke zara (gammel) / armbånd Hermés / t skjorte zara / jeans Levi's / veske Givenchy antigona / armbånd cartier

I dag står en herlig tur på landet på planen! Men mini og jeg må nesten haike en tur, for elbilen er ikke akkurat supergod på langturer. I hvert fall ikke om du er glad i å høre på musikk OG ha på aircondition som jeg er.

Ps: om du trodde skinnjakken var kjedelig kan jeg betrygge deg med ca. hundre bilder ovenfor at skinnjakken fortsatt er en av de beste tingene du kan ha i garderoben. Unnskyld bilde-spam her inne i dag, men funker antrekket så funker antrekket :)

Ha en herlig dag!
 

WHAT'S IN MY BAG?
Har du lyst å se hva som skjuler seg i vesken min? Jeg er sikkert ikke den eneste som har verdens største veske som jeg fyller med alt mulig rart, og drasser med meg gjennom dagene. Akkurat hva som skjuler seg i min veske for tiden ser du i videoen over. Jeg deler blant annet skjønnhetsfavorittene mine som alltid er med, samt alle de andre hemmelighetene som skjuler seg på bunnen av vesken. Ha det gøy med en liten veske tour!


Hi guys! Do you want to know what's in my bag? Today I'm sharing all my dirty secrets of the content of my yellow Céline knot bag. You get all my beauty must haves, and a whole lot of other stuff. Have fun touring my bag!

BLOMSTER OG BATMAN


Jeg må ha vært et hagesenter i mitt tidligere liv, for jeg vet ikke om noen steder jeg blir så glad av å være på. Jeg kunne ha tuslet rundt på et nytt hagesenter hver eneste dag. Hadde det vært opp til meg skulle jeg gjerne hatt en hel botanisk hage utenfor. Det er ingenting som er så fredfullt som å pusle med blomster og planter ute, og det å legge turen innom et av de fine hagesenterene rundt der vi bor er rett og slett litt sommerlykke for denne jenta. Selv om det ofte bare blir med titten, terassen vår begynner nemlig å bli ganske så full av store krukker og trær. Akkurat det er så hyggelig, for jeg hadde aldri trodd at det skulle fylle seg opp. Men vi har kjøpt en krukke her og en krukke der, et tre her og et tre der, og siden flere av plantene fra i fjor klarte seg over vinteren er det så gøy å se at ting faller mer og mer på plass. Likevel, jeg blir aldri lei av å se etter nye skatter, selv om det kun blir med titten. Akkurat nå står noen superstore og vakre margerittbusker på førsteplassen over hva jeg ønsker meg for sesongen neste år!
Her kom regnet igjen, og mini og jeg har pakket sammen tipi og pledd og kommet oss inn i hus med hver vår batman walkie talkie. Du snakker om lykkelig gutt som kom hjem fra Londonbesøk med walkie talkie. Til og med jeg hadde glemt hvor morro det faktisk er!

TINDER FOR VENNINNER


Da jeg flyttet fra Ålesund og begynte på universitetet i Oslo kjente jeg ikke ett eneste menneske, og jeg var skråsikker på at jeg ikke kom til å få en eneste venn. Jeg var strengt tatt mer en "glasset er halvtomt" jente enn det halvfulle glasset jeg liker å tro jeg er i dag. Jeg tenkte at jeg i verste tilfellet (eller plan A som jeg egentlig liker å kalle det), kunne henge på biblioteket i alle friminutt. Det var heldigvis lov å spise på biblioteket, så jeg var all good når det kom til lunsjen også.  Som student i ny by vet jeg alt om det å starte helt på nytt. Venninner vokser ikke på trær, og er man ferdig med studietiden og har flyttet til ny by kan det være vanskelig å finne nye venninner om man ikke har flaks og finner dem på jobben. For hvor skal man treffe dem? Og det å innrømme at man er ensom på nytt sted kan være vanskelig å snakke om.

"Som jente, er det et kjent fenomen at venninner ikke vokser på trær. Har du passert skolealder og avsluttet videre studier, er det mange som har problemer med å finne nye venninner, og hvis du legger til faktorer som ny by i tillegg, er det ikke alltid like lett - uansett hvor mye du vil. Kafébesøk, vinkvelder og gode samtaler er noe jeg setter stor pris på i hverdagen".

Denne meldingen dukket opp i innboksen min i dag fra en herlig bloggleser, og jeg må bare dele den fine måten hun har løst dette på!
Hun har nemlig latt seg inspirere av den ultrakule app'en Hey! Vina, som er en slags Tinder for venninner. En rett og slett fantastisk app som gjør det mye enklere å treffe nye venninner. Men siden den ikke er lansert i Norge ennå, tok Marielle motet til seg og laget en facebookgruppe etter at hun hadde sendt ut en anonym jodel hvor hun lurte på om det var flere kvinner der ute i samme situasjon som henne. Ny i byen og i søken etter å bli kjent med flere. Et fantastisk initiativ, så om du er ny i byen eller bare ønsker å treffe nye venninner, da må du ta en titt på facebookgruppen Hey Girl! Oslo.


 

LES MAGASINER GRATIS I EN HEL MÅNED

annonse / FLIPP

Sommeren er den perfekte tiden å kose seg med magasiner på! Jeg er en selvutnevnt magasinjunkie og har alltid bunker av magasiner liggende. Likevel frister det alltid å plukke opp det nyeste nummeret av et av de fine interiørmagasinene Maison Interiør, Bonytt, Rom 123, Kamille, eller Elle som jeg leste på sengen i går. Ekstra stas er det at hjemmet vårt har dukket opp i nesten alle disse magasinene de siste årene! Jeg har i tillegg fått mini hektet på Donald, og gleden er stor når vi begge kan ta en liten time out med et magasin. Men om du ikke vil drasse med deg tunge magasiner i håndbaggasjen på ferie, eller dra med deg magasinbunker på hytta, har jeg en skikkelig gladnyhet til deg! I sommer kan du nemlig lese alle magasinene du vil, rett fra ipaden eller telefonen din.


Har du hørt om FLIPP? Det er en  f a n t a s t i s k  app som gir deg tilgang til nesten 50 av Norges største magasiner og tegneserier. I tillegg finner du de aller mest populære bladene fra Sverie og Damark. Her er definitivt magasinet RUM min store favoritt på interiørsiden. Om du ikke har sjekket ut dette magasinet allerede har du de siste 6 inspirerende utgavene å titte deg gjennom inne på FLIPP. Til de små er det massevis av morsomme tegneserier som f.eks Frost, doktor McStuffins og Donald Duck. Du kan se alle bladene her.
Image and video hosting by TinyPic
Jeg har fått lov å gi deg som leser en fin sommergave om du er like glad i magasiner som meg! Du får prøve FLIPP gratis i 30 dager, før du får en spesialpris på kr. 99,- /mnd (ordinært kr 129,-) for at du kan kose deg med alle magasinene som ligger på FLIPP akkurat når det passer deg. Du får alltid tilgang til de siste seks utgavene av hvert magasin, og det er superenkelt å finne frem til ditt favorittmagasin, og ikke minst titte innom nye.

Abonnerer du allerede på et av Egmont Publishing sine blader blir prisen kun 49,- /mnd! Og du, titter du innom min instagram finner du en hyggelig overraskelse, der kan du nemlig vinne 1 års abonnement på FLIPP.


SLIK BLIR DU ABONNENT PÅ FLIPP
1) Registrer deg på flipp.no her (denne linken vil gi deg spesialtilbudet)

2) Last ned appen

3) Logg deg inn og les i vei!


Hurra for en deilig magasinsommer! 

PÅ BADET


Det å ha ting fremme på fine brett på badet er en enkel måte å få dagligdagse ting til å se elegant og lekkert ut. Et gammelt trebrett, eller noen bokser i forskjellige størrelser gjør at du enkelt kan samle ting du er glad i, og ting du bruker hver dag i små stilleben. På den måten blir det ikke rotete, og du vet enkelt hvor du har satt fra deg det du trenger. Et gammelt duftlys er nydelig å ha sminkekoster i som du kan se i dette innlegget, og glasskrukker kan du enkelt fylle med bomullpads eller vaskekluter for en fin og praktisk vri på oppbevaringen.


Jeg samler alltid på gamle smykkesker, de er så fine å ta frem for å pynte opp med. Samtidig som jeg kan holde orden på alle hårstrikkene og hårspennene som ikke er videre pen å se på når de ligger strødd i en skuff.

Min søndag fortsetter med noen timer jobb faktisk! Akkurat det er helt i orden etter noen late feriedager. Litt senere i dag kommer det forresten en hyggelig overraskelse, så stikk innom igjen rundt halv seks for å få det med deg. FIN søndag til deg som titter innom!
 

LESKENDE ISTE I SOMMERVARMEN


NYT! Når været endelig svinger til med litt sol og varme, er det om å gjøre å nyte at det er midt på sommeren. Min siste craving på varme sommerdager er iste med jordbær og mynte. Forfriskende og utrolig innbydende. Det er helt sikkert en vitenskapelig måte å gjøre dette på, men jeg gjør det superenkelt og bruker grønn te over et stort glass med is, sammen med jordbær i skiver og mynteblad både i og på toppen av glasset. En deilig sommerdrikk!
Hvor deilig er det ikke med helg forresten? Byen er om mulig ennå roligere, og det er en fryd å gjøre ærend. Når man kan parkere hvor som helst i byen, ja da vet man at det er fellesferie. Med familie på besøk har det blitt lange middager og bare masse kos de siste dagene. I går satt guttene mine seg på flytoget for en weekend i London til og med! Mini stiller nemlig mannsterk på bestefedrefronten og det er stor stas å besøke farfar som bor i London. Så jeg har rett og slett huset for meg selv i helgen. Hvor godt er det ikke å få gjort unna ting man ikke rekker vanligvis, i tillegg til å dra seg om morgenen! Hurra for late helgedager som snegler seg avgårde i et herlig avslappende tempo.

Nyt kvelden!

 

THE BEST RELATIONSHIP ADVICE EVER / 10 THINGS YOU CAN DO TO MAKE YOUR RELATIONSHIP BETTERJeg starter fredagen friskt med en ny youtube episode! Denne gangen sammen med T, med en morsom prat om forhold. Jeg lurer veldig på om dere kjenner dere igjen? Menn og kvinner er virkelig forskjellige! Uansett, vi har prøvd oss ut på en liten tipsguide med 10 konkrete tips basert på egne erfaringer til hva man kan gjøre for å bli en bedre partner. Kanskje får du et tips, kanskje får du deg en god latter.

Sjekk ut videoen over, og følg meg gjerne på youtubekanalen min TINE MONSEN.

Hi guys! I've finally posted a new vlog and I hope you'll enjoy it. It's all about relationships from a guy and a girl's perspective. My husband and I have put together a list of relationship advice, and I hope you'll either have a good laugh or walk away with a good tip or two. Check out my video above and tune in to my youtube channel TINE MONSEN for more updates.

 

SKJORTEN BAK FREM
Du vet når du ikke har noen ting å ha på deg? Ja da er alltid svaret mitt å tyvlåne en herreskjorte fra andre siden av skapet. Knyt en knute på skjorten bak frem og vips har du noe å slenge på deg, enten over en bikini eller badedrakt, eller til shortsen eller jeansen.

Vi har alltid grytidlige morgener med kaffe og barnetv i sengen. Så når klokken slår ni og vi kan sånn ca. regne med at andre i nabolaget er våken, da står lille bokstavelig talt på døren og vil ut. Sommerdagene går i hundre derfra. I går kom vi oss faktisk på ikea også, og nå begynner soverommet å ta form igjen etter noen små forandringer. I tillegg har jeg fått ny sykkel! Og om den var fin, jeg gleder meg til å vise den for det ligger nemlig en fin historie bak! Dagen er i gang og jeg må skyndte meg etter mini for å klare å holde følge. Ha en herlig dag så lenge, vi ses igjen senere i dag.

Ps: følg meg på snapchat i sommer! Du finner meg på tinemonsen :)


 

10 TING DU KAN GJØRE FOR Å VÆRE SNILL MED PARTNEREN DIN I FERIEN


Ferietid på godt og vondt, det er ikke uten grunn at ferien kan bli tøff for parforholdet. For noen år siden la jeg ut et innlegg med tips til hvordan man kan være snill med partneren sin i hverdagen, men det å være snill med partneren sin er kanskje ekstra i ferien? For det er jo da man skal lade batteriene og gjøre seg klar for å jobbe på igjen etter ferien, samtidig skal man kose seg sammen og nyte masse fin kvalitetstid med familie. Det kan nesten bli litt for mye av det gode?

For å si det sånn, det å holde alle i familien mette til riktige tidspunkt hjelper mye mer enn man skulle tro! Jeg kan ikke stresse dette punktet nok, mette mager og blodsukker i sjekk er pri 1. Pri 2 er å ville hverandre vel. Vil du at den andre skal ha det bra er mye gjort. Her er 10 konkrekte tips til hvordan man kan være snill med partneren sin i ferien.


10 TING DU KAN GJØRE FOR Å VÆRE SNILL MED PARTNEREN DIN I FERIEN

1. Server kaffe på sengen. Lukten av kaffe er en fantastisk måte å våkne på, og det tar ikke lang tid å lage for den som likevel må opp.

2. Finn noe å gi kompliment for. Det er alltid noe hyggelig man kan si til hverandre, og et kompliment gjør at man føler seg sett og verdsatt.

3. Få partneren din til å føle seg bra. Dette er det viktigste våpnet du har i et forhold, bruk det til godt, ikke vondt. Vis interesse for hvordan han/hun har det/mener/interesserer seg for.

4. Ha lave forventninger. Nei, mest sannsynlig kommer ikke dere til å løpe stormende forelsket gjennom åkeren hånd i hånd. Mest sannsynlig kommer det til å regne.

5. Humor. Ikke ta alt så alvorlig. Le av livet, det er utrolig mye humor i tragedier.

6. Lag rom for me-time for den andre. Er det en middagslur på 20 min eller en halvtime til å fikle med mobilen sin, vær grei med hverandre og lag rom for at man får hente seg litt inn alene.

7. Finn ut hva som er viktig for partneren din og gjør det selv om det ikke er viktig for deg. Det kan være så enkelt som å re opp sengen, ta ut søppelet, pante flasker, rydde kjøkkenet eller smøre nistepakke.

8. Ta på hverandre! Gi oppmerksomhet til den andre ved å finne små anledninger til å ta på hverandre, stryke en hånd over ryggen, gi en klem etc.

9. Si jeg elsker deg.

10. Finn ut hva det er som gjør partneren din ekstra glad, og gjør en innsats for å gjøre små ting underveis i ferien som du vet partneren din setter pris på. 

FUCK MAMMAHÅRET


Det er sikkert flere av oss som har vært der, når man prøver å få fjon av ufrivillig lugg til å legge seg i riktig retning etter man har ammet noen måneder. Når korte hårstrå står rett opp og ned mens resten prøver å overleve dagen uten å falle av. Det er ikke bare kroppen som får gjennomgå når man får barn, håret kan også få en kraftig knekk der det forsvinner ned i sluken hver gang du tusler inn i dusjen. Håret samarbeider ikke og det eneste du tenker er at du må få en forandring og klippe det litt kortere.


Men når håret ikke er på topp, og man veldig gjerne vil ha en forandring, skal vi virkelig droppe mammahåret?
I Min Mote og New York Times kan vi lese at stylistene mener vi må droppe mammahåret og unngå mammasveisen, nemlig bob'en. Jeg sier fuck it, klipp deg akkurat sånn du vil! Det å bli mamma er tøft nok uten at man skal ha do's and dont's for hårsveisen også. Fokuset må være på noe helt annet enn om stylistene bifaller klippen din når man går til frisøren, like tilfeldig skal det være om du er mamma når du klipper deg.

PÅ DØREN I SOMMER


Hei i regnet! Dette været er ikke til å bli klok av, og yr.no er aldri langt unna telefonen. Jeg har prosjekt sommerNorge for tiden, og i dag var en av planene å dra på stranden. Dit kom vi oss, timet perfekt etter værmeldingen og lynet som kom på vei hjem. Og i regnværet som har herjet i ettermiddag måtte hortensiabusken bukke under, til ære for to fine blomsterkranser. En krans er nemlig ikke forbeholdt kun jul eller nyttår, bare se så fint det blir på døren om sommeren!


En nydelig måte å pynte opp litt hjemme i sommer er å binde en sommerkrans til døren. Hortensia er perfekt å bruke for å lage en slik blomsterkrans, de holder seg nemlig lenge og er fine mens de tørker.  Om du ikke har lyst å lage hakk i døren med en spiker på utsiden, er et godt tips å heller sette en spiker i døren innvendig. Bruk silkebånd for å holde kransen på plass, og fest båndet ved å lage en sløyfe på spikeren som du setter opp på innsiden av døren. Du ser et litt bedre bilde lenger ned som forklarer det bedre.


Trikset mitt for å få kransen stødig nok før jeg begynner å binde på blomster, er å bruke en tynn stålhenger som jeg bender ut av kleshengerformen og inn i en sirkel. Når du har fått laget en noenlunde rund base, binder du enkelt på blomstene med blomstertråd. Det er lurt å følge samme retning når du binder på blomster underveis slik at du får en jevn og fin krans.

Fest en spiker på innsiden av toppen av ytterdøren, og bind sløyfebåndet på spikeren. På den måten slipper du å sette inn en spiker på utsiden av døren. Praktisk om man har døren ut mot vær og vind, og vil unngå å risikere å få vann inn hvor spikeren står.Nå er det sen middag og små i seng før kvelden skal nytes!
 

NYTTÅRSFORSETT


Det er ikke annet enn UTROLIG gøy å se at det er mulig å lære kroppen å gjøre ting man aldri hadde trodd at man skulle få til. Nyttårsforsettet mitt da januar kom i år, var nemlig at jeg skulle forsøke å få til noe innefor hodestående og håndstående i yoga. Jeg aner ikke hvorfor, men jeg har alltid syns at det å stå på hodet eller hendene er utrolig skummelt. Ikke var jeg et slå-hjul-talent da jeg var barn heller, så jeg har aldri hatt denne iboende selvtilliten på det å turne rundt på gressplenen. Kommer hodet for langt bak blir jeg rett og slett svimmel, og tekoppene på tivoliet var en eneste stor oppskrift på reisesyke for min del. Pluss på de stiveste bena og hoftene i verdenshistorien, og man har kanskje ikke det beste utgangspunktet.

Men som oftest sitter jo kun slike ting i hodet, og da er det ekstra gøy å kjenne på mestring på ting man gjerne ikke hadde trodd man skulle få til! Jeg har sakte, sakte, sakte, men sikkert blitt bedre til å holde balansen, og i sommer er målet mitt at jeg skal tøye og bøye meg selv inn i flere slike yogaøvelser. Kanskje en dag kommer bena og ryggen dit de skal. Uansett, jeg koser meg veldig på veien selv om det er hardt underveis!

SATURDAY NIGHT OUT


Noen kvelder er bedre enn andre! Vi hadde en slik kveld i går, der vi var bedt bort på middag hos gode venner. Da menyen begynte med østers holdt T nesten på å falle av stolen, østers er nemlig noe av det aller beste han kan få. Så vi var i himmelen allerede før vi hadde begynt festen. Det er sommer på sitt beste, når man kan nyte lørdagskvelden ute med bare ben i gresset, noe godt å glasset og fantastiske mennesker.


                  / Kjole Privacy Please / sko zara / klokke rolex / Blazer Massimo Dutti / skjorte Facionable / bukse zara /

Jeg elsker slike omslagskjoler når sommeren kommer. Det er nesten fjusk, for de ser pyntet ut med en gang, mens de i virkeligheten er så behagelig laidback å gå med. Skoene kom av så fort vi hadde sagt hei, jeg trives nok aller best når de høyeste helene kan sparkes av.

Det er bare det at slike kvelder så altfor for går over i søndager. Vips var det en ny dag. Selv om været ikke er helt i det tryggeste laget (hva er det som skjer med sommeren??), har vi kost oss ute med piknik i tipien, bollebaking og noen småprosjekter ute. Nå er det også full konsing på en liten en som holder på å lære seg å sykle! Livet som mamma blir ikke akkurat mindre bekymringsfullt av det! Så vi setter utfor med hjertet i halsen og håper på det beste.

 

A FEW DAYS OF DAYCATION
Jeg har rett og slett hatt et par dager med daycation hjemme denne uken, og koblet litt av teknologiverden jeg er så glad i. Minstemann har vært borte, og med noen dager med huset for meg selv, har jeg gjort det som vi kvinner kanskje vanligvis ikke er så god på, nemlig å legge bort alt av ting man må og skal gjøre, og bare kost meg! Jeg blir nesten stresset av tanken, for i går kom jeg meg endelig i gang og fikk tatt i et skikkelig tak her hjemme, hybelkaninene er nå destruert for denne gang og jeg håper de aldri kommer tilbake.

Men digital detox er ikke noe for meg, og jeg gleder meg til å holde dere oppdatert med masse fint gjennom sommeren. Bloggen skal altså ingen steder, og jeg synes det er så fint om dere har lyst å henge med meg gjennom sommeren, uansett hvor ferden deres går. Vi står på trappene for en bylunsj med gode venner (du skulle nesten tro vi var blitt urbane!) i dag, om du vil må du gjerne bli med på snapchat på tinemonsen, der finner du masse snaps fra livet bak bloggen :)

Hatten jeg har på meg fant jeg gatelangs i Palma, den oransje solkjolen er en favoritt fra Nelly for en sesong eller to siden, og brillene er fra Cartier.

INSPIRASJON TIL EN LEKKER OG MODERNE UTEPLASS


For en uteplass! Det er så gøy å se hvor forskjellig man kan gjøre det ute, og hvilke ideér andre får ut i livet. Jeg var invitert til Marthe Kveli Valeberg og de fine jentene hennes i går (man kan bli babysyk av mindre!), og lunsjen tok vi ute i hagen. På splitter ny uteplass, en stor platting som huset både et loungeområde og god plass til spisebord på motsatt side. Jeg måtte forhøre meg med Marthe hvordan de hadde laget denne plattingen, for hun kunne fortelle at hun tidligere ikke hadde vært fan av å være i hagen. Her som plattingen ligger var det nemlig før en skråning, med kompost og andre ting som gjerne samler seg opp i hagen etter mange år. Hva de gjorde for å fikse på det problemet ser du litt nærmere forklaring på lenger ned.

Marthe ville gjerne ha en platting som var vedlikeholdsfri, og som hadde den perfekte gråfargen. Løsningen ble å legge en platting av komposittmateriale, en blanding av tre og plast som holder på fargen, og ikke trenger annet vedlikehold enn rengjøring en gang i blant. Siden det var en skråning på den ene siden ble plattingen hevet på den ene siden, slik at den gikk flush med gressplenen på motsatt side. Resultatet har blitt en lekker og moderne uteplass!


                                                Marthe Kveli Valeberg blogger også på Side2 i Nettavisen.
                                                                                        Nyt dagen!

FERIEMODUS OG SELEBUKSER


Det er tydelig at mange allerede har tatt ferie og reist bort, for byen er litt mer søvnig enn den pleier å være. Å det elsker jeg! Pulsen går ned i hele Oslo, og folk tar livet mer med ro. Når man er hjemme om sommeren føles det ut som at byen er kun din i noen uker, og det er utrolig deilig. Det ble plutselig et par fridager på meg også, med mini borte på en spontan miniferie med sporty besteforeldre. Det er så rart når det er stille i huset og ikke tusen ting så skjer, så jeg har rett og slett benyttet meg av friheten og tatt litt kafékontor i dag. Også har jeg booket meg på både en treningstime og en tur til IKEA når kvelden kommer. Jeg mangler en del praktiske ting til huset (det tar jo aldri slutt!), og siden jeg ikke er av dem som hater IKEA, er jeg alltid med når noen trenger en tur utover!
Den gamle gode selebuksen i skinn ble med hjem fra en Londontur, nei vent, det må ha vært en New York tur, for et par år siden. Den er fra Topshop, som vi dessverre ikke får tak i her hjemme for tiden. Uansett, om du har en selebukse hjemme i skapet uansett materiale (denim, tøy, skinn), er mitt beste tips å bruke korte topper under den i sommer når været tillater det.

 

HYBELKANINER


Jeg har nesten gått helt inn i feriemodus og  n y t e r  disse lange lyse kveldene. Her hjemme har hybelkaninene laget helt nye kolonier de siste dagene, og jeg sverger for at det er mer gress inne enn ute i hagen for tiden. Men så er det så sinnsykt deilig å løpe rundt og ikke bry seg. For å si det sånn så har en av disse små støvsugerrobotene som går rundt av seg selv steget hundre hakk på ønskelisten!


Jeg fikk inn en yogatime i ettermiddag, har pakket avgårde en liten gutt som skulle bort, krysset av en spizy wok med min kjære, og slengt bena høyt mens T dro avågrde på trening nå nettopp. Her blir det Million Dollar Listing og min nye favorittserie VEEP resten av kvelden! Staycation er rett og slett ganske fantastisk.

KLIPP AV DENIM SKJORTEN I SOMMER

En av de nesten utslitte denimskjortene mine har fått en liten makeover! Jeg hadde lyst på en litt annen vri på en av denimfavorittene mine, og da fikk skjorten en omgang med saksen. Et par klipp senere, og vips ble skjorten "ny". Den rufsete kanten nede får du om du river og sliter litt i de løse trådene som kommer når du setter i gang med saksen, eller så kan du gi den en runde i vaskemaskinen før du begynner å bruke den. Jeg har forresten delt hele prosessen til hvordan jeg har gjort det på min snapchatkonto tinemonsen :)
En litt annerledes look til dongrishortsen i sommer, eller en bukse med litt høyt liv. Jeg synes alltid det er gøy med slike ting man enkelt gjør hjemme for å pimpe opp ting som man har hatt lenge i skapet.

Livet går litt roligere om dagene med sommerfri for minstemann, og jeg pusler med litt småprosjekter her hjemme mens mini nyter ferielivet og løper rundt som spiderman. Jeg hadde ikke hjerte til å si nei i dag heller (hva er det med disse superheltdraktene?!). Han har til og med fått være med pappa på kontoret litt de siste dagene, og det er alltid stor stas. Han har til og med eget kontor på kontoret... "Mamma, jeg er på kontor 3!" sier han og smiler fornøyd! 

 

GROVE PANNEKAKER MED EN TVIST


Av sitron! Om du følger meg på snap fikk du kanskje med deg at mini hadde bestillt pannekaker i morges, og siden han kan oppskriften dirigerte han meg i vei. Helt tilfeldig hadde vi kun grovt mel, så da ble pannekakene grove. Ikke at det hadde noe å si for smaken, jeg foretrekker de grove! I påsken for et par år siden var vi bedt bort på hyttefrokost på fjellet, og der fikk vi hver vår sitron til pannekakene våre. Hm, tenkte jeg. Dette var ikke helt norsk.. men etter en liten innføring i hvordan de gjør det i England, ble vi fort ganske hektet vi også. Du skviser en sitronskive over pannekaken, og nyter med litt sukker eller melis på toppen!

Pannekakeoppskriften på disse ser du under, den er veldig enkel og rask å smelle sammen enten til frokost eller dessert.


OPPSKRIFT PÅ GROVE PANNEKAKER

1 liten tekopp med grovt mel
1 liten tekopp med melk
2 egg
1 klype salt

Fyll tekoppen til randen med mel og hell i en bolle. Fyll samme tekopp til randen med melk og hell i samme bolle. Tilsett 2 egg, 1 klype salt og rør godt rundt til du får en jevn pannekakerøre.


Nyt!
 

BA53

Et sted som er en favoritt hos meg i Oslo, er BA53. En restaurant og kafé som ligger i Bygdøy Allé 53, derav navnet. Vi har vært og spist på restauranten flere ganger siden den åpnet i fjor (etter en toal makeover etter forrige sted), men da Line K dro meg med på kafedelen for et par helger siden var jeg ikke tung å be. Mens restauranten og baren ligger like innefor, ligger kaffebaren ytterst ut mot gaten. I tillegg til at de putter iskrem i kaffen din om du spør (hallo, heaven!), er den lille kaféen en liten designperle. Bare se på disse bildene.Så om du er i Oslo i sommer og du blir kaffetørst, eller bare vil prøve iskremkaffen, er BA53 et godt stopp å putte inn på GPS'en.
 

VINDFULL SOMMER


Selv med stiv kuling er det godt med sommer i Norge! Når det er null poeng i å gjøre noe som helst med håret og vinden suser. Det er kanskje lov å håpe på litt finere sommerdager fremover? Uansett, det å ta dagene hakket mer med ro er jo utrolig deilig. Vi kom hjem til torden og mørke skyer, men trosset alt og hev ut både solputer og fyrte opp kullgrillen. Du vet når du virkelig tror på at solen skal komme, da må jo sjansen være større for at den faktisk gjør det. Jammen dukket det ikke opp flere som hadde lyst på middag også. Det er søndager på sitt beste, fullt rundt bordet og noe godt på grillen.
Vi har fisket krabbe og kost oss. Nå gleder jeg meg til en god middag, og en tidlig kveld! Det må bli søndagskveld med film i sengen merker jeg, om noen har noen gode filmer å anbefale blir vi veldig glad for tips!
 

ROADTRIP

God morgen! VI dro på en liten roadtrip i går, og kom frem til vakre Viksfjord på ettermiddagen en gang. Vi blåste bokstavelig talt frem til hytta, og mini endte opp som vekt oppå baggasjen i trillebåren for at bagene ikke skulle blåse av og havne rett i sjøen. Vi ble vel møtt av et nydelig dekke middagsbord, tobente og firbente, og koste oss med sommerens første villaks. Mmm, det blir jo ikke bedre!Mini har vært på hundetur i pysjamasen (da vet du at det er sommer!), og nå står årets første morgenbad for tur.. gradestokken er ikke akkurat på min side i dag merker jeg, men tradisjon er tradisjon!

Ha en herlig søndag!

GOD MORGEN HELG!


GOD morgen helg! Vi skal ut på en aldri så liten roadtrip i dag, og det håper jeg dere blir med på. Fredag gikk startskuddet for sommerferie med siste dag for mini i barnehagen. Vi gjør det enkelt og tar alltid ferien hjemme når sommeren kommer. Lykken i livet er en sommer uten planer, det å kunne ta dagene som de kommer og ikke stresse. Billig er det også, hjemmeferie er helt topp spør du meg!Jeg får hive meg rundt og pakke en bag mens mini løper i sirkel rundt spisebordet og prøver å slå sin egen rekord. Følg meg gjerne på snap for å være med på morroa, der finner du meg på tinemonsen :)

NÅR MAN STÅR PÅ PINNE


Frukt på pinne er tydeligvis min greie i sommer! I forrige uke var det melon på pinne, og i dag er det kiwi. Sommerferien er høysesong for litt ekstra kos, og da er det jo perfekt å pimpe opp litt frukt for å gjøre den ennå mer attraktiv for de små. Kiwi på pinne er kjempelett å lage, også er det gøy å servere. For det ser jo nesten ut som en liten ispinne.


Skrell noen kiwi med en potetskreller og skjær kiwien i tykke skiver. Det er viktig at skivene er tykke for at det skal være lett å stikke inn en ispinne. Smelt litt mørk sjokolade i vannbad, dypp pinnen med kiwien ned i sjokoladen og legg på et fat. Avkjøl i kjøleskapet en liten stund til sjokoladen har stivnet før du serverer de små pinnene til stor fornøyelse hos liten og stor.

HVORDAN KJØPE AKSJER


Jeg tenker alltid at det er lurt å se etter aksjer som har et fint navn når du skal investere, eller kanskje har et navn som rimer på ditt eget navn, eller noe annet gøy.


Hva skal du se etter, og hvordan går du frem når du skal kjøpe aksjer? Vel, stryk alt det ovenfor.


Etter hvert som man bikker tredve, førti eller kanskje femti år, kan det være på tide å ta noen ekstra grep om egen økonomi. Når man legger ungdomsårene bak seg er det andre ting å se fremover mot, og spare til. Kanskje er man i et fast forhold, ønsker å eie sitt eget hjem, jobber med å betale ned det evinnelige studielånet, sparer til pensjon etc. Etter hvert som man kanskje tikker av en eller flere av disse boksene, kan det neste steget være å begynne å investere. Langsiktig aksjesparing er historisk sett mer gunstig enn å spare penger i banken.

Men er det ikke vanskelig? Det er noen som ønsker at man skal tenke at det er veldig vanskelig å kjøpe aksjer og begynne å investere. Men det er det ikke, har du en mobil med nettbank? Ja da kan du være i gang om kun noen få minutter. Man må ikke bruke en aksjemegler, du kan gjøre hele jobben selv rett fra nettbanken din.

HVORDAN GJØR DU DET RENT PRAKTISK
Har du f.eks DNB som bank klikker du deg inn enten via mobilbanken din, eller nettbanken din, går inn på aksjehandel og oppretter en VPS konto. Denne blir aktiv kun noen få minutter etter at du har fullført trinnene. Har du en annen bank finner du frem til fanen for investeringer og klikker deg inn på aksjehandel (eller ring banken og spør hvordan du går frem for å opprette en VPS konto).

Før over en sum du ønsker å bruke fra en konto i nettbanken, til VPS kontoen din. Det er fra VPS kontoen din du handler aksjer. Inne i aksjeoversikten velger du den aksjen du ønsker og trykker på kjøp. I kjøpsbildet legger du inn antall aksjer du vil kjøpe, og summen på din limit (den høyeste prisen du ønsker å betale) for aksjekursen.

Selger du en aksje kommer pengene inn på den kontoen du brukte for å føre over penger til VPS kontoen din.

Her finner du 10 råd til deg som er fersk i aksjemarkedet.SKAL DU VELGE AKSJER ELLER AKSJEFOND?
Ved å spare i aksjer får du en eksponering til realøkonomien, dvs. den verdiskapningen som skjer i samfunnet vårt over tid. Kursen vil svinge litt, men på lang sikt har den alltid gått oppover.

Det finnes flere forskjellige typer fond. Kjøper du indeksfond får du en kurv med mange aksjer i, spredt utover mange selskap, hvor proffe forvaltere tar seg av jobben for deg. Indeksfond har som mål å følge sammensetningen og avkastningen til Oslo Børs Hovedindeks, og du som kjøper får en bredere riskospredning siden du har kjøpt litt av alt, i stedet for å kjøpe aksjer i ett enkelt selskap. Gjør man det er man veldig sårbar om det skulle skje noe med dette ene selskapet.

Så om du har litt penger til overs og et langstiktig perspektiv på mange år, og samtidg ønsker en mer fornuftig måte å spare på enn å ha penger i banken, kan aksjefond være tingen for deg. Aksjefond kan du enkelt handle selv på nett, ved å klikke deg inn i nettbanken din og finne fanen for investering, og så videre til fond. 

Ps: kvinner har også høyere sannsynlighet for å gjøre det godt i aksjemarkedet. Vi tar ofte lavere risiko enn menn, har bedre selvkontroll og et mer realistisk syn på våre egne evner. Så om du tenker at du har lyst å lære mer om aksjemarkedet er du allerede godt utrustet fra naturens side. Sjekk gjerne ut finansenerden som har skrevet innlegget Hvorfor kvinner banker menn på børsen!

Dagens økonomitips, spar!
 

hits