juli 2015

IN THE PHONE BOOTH


Hvitt på hvitt IGJEN, det skjer nesten av seg selv og jeg har ennå ikke blitt lei. Hvitt er rett og slett sommerens store slager hos meg. I kveld bytter vi ut by mot skjærgård og saltvann, jeg er så klar for en morsom helg med forhåpentligvis nydelig vær! Jeg drømmer om morgenbad, frokost ute og fine båtturer. Jeg holder på å ordne litt hjemme også så fremover blir det ennå mer fokus på interiør og fine løsninger. Det gleder jeg meg til!


White on white and a little bit of nostalgia with an old pay phone. White on white is my big favourite this summer and I wear it all the time. Tonight it's time for a change of scenery and we're spending the weekend by the sea. I can't wait!


BARN I SOSIALE MEDIER

Tidligere denne uken fikk jeg en kommentar på dette innlegget om bleislutt som gikk på eksponering av barn i sosiale medier. Jeg synes alltid det er fint å høre fra lesere og jeg setter stor pris på kommentarer. Jeg har lyst å publisere svaret mitt til denne kommentaren og mine tanker rundt dette temaet fordi dette er en problemstilling jeg tenker på hele tiden, når det dukker opp bilder av barn her på bloggen har jeg lyst at dere skal vite at det ligger en vurdering bak hvert eneste bilde og hver eneste tekst. Det er lov å være enig eller uenig i hvordan vi som familie velger å gjøre dette, men det som er viktig for meg er å vise at vi har et bevisst forhold til hvordan dette kan være å se tilbake på. Samtidig prøver vi alle å navigere i et litt nytt farvann og tidene har forandret seg når det kommer til deling av bilder. F.eks når man får barn er gjerne det første mange gjør nettopp å legge ut et bilde (eller en statusoppdatering) i sosiale medier som facebook, instagram eller snapchat. Dette første bildet som får så mange likes du aldri har fått før av kjente og ukjente for når vennene dine liker og deler dette bildet får plutselig deres venner og deres venner igjen se dette billdet. Bilder har gått fra å puttes i album til å puttes på nett, skriver vi ny historie?


Kommentar fra leser:
"Ikke glem at din sønn også har rett på privatliv. Det er ikke sikkert at han hadde likt disse erfaringene delt til ukjente mennesker på Internett. Dette må tross alt kunne sies å være helt innerst i hans privatliv. Som mor selv ville jeg aldri delt slike private erfaringer på Internett, da jeg anser det er min oppgave å passe på mitt barns privatliv fram til han klarer det selv. Dette innlegget kunne vært laget mer generelt, og det kan være grunn til å reflektere over det. Jeg mener ikke å være dømmende, men dette er tross alt en blogg med mulighet for å legge igjen kommentarer. Jeg syns ellers at du skriver godt, har god smak og er inspirerende".


MItt svar:
"Hei Helle, det er alltid fint at lesere kommer med innspill og de tar jeg alltid med meg videre. Temaet barn i sosiale medier er et tema som er vanskelig å manøvrere i og jeg har et gjennomtenkt forhold til hvordan vi som foreldre og familie velger å gjøre det i akkurat vår situasjon. Dette er det selvsagt lov å være (helt) uenig i, men det som ligger bak er at jeg har en blogg hvor jeg velger å dele små utsnitt av hverdagen vår, en hverdag som naturlig nok er preget av at vi har barn. Det er lett å tenke at man aldri skal dele bilder av barn på sosiale medier punktum, men for meg blir det feil å sensurere alt som har med barn å gjøre på sosiale medier da dette er noe som opptar størsteparten av dagene (og nettene) våre.

Man gjør seg erfaringer som foreldre underveis som kan hjelpe eller trøste andre og dette er også viktig å kunne sette litt lys på. Som f.eks svangerskapsdepresjon, det er ikke alltid den første tiden er like fin som man gjerne blir bombadert med i sosiale medier og da har jeg valgt å skrive litt om akkurat dette. Alt er ikke bare fantastisk hele tiden og barn er en naturlig del av livet til mange. Alle er forskjellige og dette vil det selvsagt alltid være forskjellige meninger om og det er lett å tenke at man selv har fasiten.

Det er også lett å tenke at deler man bilder eller info om barna på facebook eller instagram til det man tenker kun er sine nærmeste venner så holder man seg innenfor privat-regelen, men dette synes jeg er naivt å tenke. Man må huske på at når man legger noe ut på nettet så vil det alltid være mulig å få fatt i dette uansett om man har 5 eller 1000 følgere på nett. Men jeg håper at du har lagt merke til at jeg har et bevisst forhold til hva jeg legger ut og hvilke bilder som brukes og at jeg er bevisst på at han skal kunne se dette i senere tid. Vi lever i en litt ny tid hvor det er vi som foreldre som må gå foran som et godt eksempel på hvordan vi bruker sosiale medier og hva vi velger å dele der, fordi sosiale medier har kommet for å bli og det er ikke til å unngå at barn og unge vil vokse opp med et helt annet forholdt til deling av bilder og info enn det vi har gjort. Derfor har jeg et ønske om å selv kunne gi mitt barn en pekepinn på hva som er ok og ikke ok for hva man kan dele på sosiale medier i stedet for å utsette hele problemstillingen til han er 12 eller 16. Dette innlegget er et innlegg med generelle tips til hvordan man kan prøve seg på bleislutt, men samtidig er det viktig for meg å poengtere i innlegget at dette kun er basert på egne erfaringer og dermed ikke er en fasit fra helsepersonell som jobber med slike ting til daglig. Bleieslutt er noe alle barn må gjennom på et tidspunkt og siden jeg vet at jeg har mange småbarnsmødre som lesere ønsket jeg å skrive et generelt innlegg om temaet. Tipsene står for seg selv og innlegget omhandler bleieslutt uten at dette er skrevet som om det skulle komme fra en helsesøster på en helsestasjon. Når man skal slutte med bleier googler man gjerne temaet og da er det for mange interessant å lese om hvordan andre har gjort det før man gjør seg opp sin egen mening om dette.

Jeg håper du fikk et lite innblikk i hvordan jeg tenker nå, skulle det være andre ting du reagerer på må du gjerne si fra".


Det er nok ikke så lett å skulle bli enig om hva som er helt riktig innfallsvinkel når man som familie bestemmer seg for hvordan man har lyst å løse denne problemstillingen, men i vårt tilfelle har vi landet på en gylden middelvei hvor vi av og til deler bilder og erfaringer vi har gjort oss. For oss er det helt naturlig at vår lille av og til kan ses løpende eller hoppende forbi kameraet, de fleste av disse bildene er i tillegg tatt i fart eller bakfra. Hverdagen er full av små og naturlige øyeblikk som vi som familie har bestemt oss for at vi av og deler litt fra i tekst og bilder, men det ligger alltid en vurdering bak, det ligger alltid tanker vi som foreldre har gjort oss og blitt enige om bak.

Earlier this week I got a comment from a reader on this post I did on stopping with diapers and how I choose to sometimes have my child be a part of my social media channels. I welcome feedback from my readers with open arms and I love hearing from you, it's the only way I can get better at what I do. With that said I think it's challenging to navigate in the social media world when it comes to kids and I would like to share my thoughts on the matter. I want you to know that when ever I post a picture or write something about kids here on the blog there's always so much more behind the post than you might think. Since we now live in a social world our kids will grow up with this all around them and have a lot more to think about when they start sharing things themselves. As a family we've discussed what we're comfortable with sharing and as parents we would like to be role models ourselves and give our child(ren) our own version of what's okay and not to put on instagram, snapchat, facebook etc. instead of never exposing them to social media. The world and the way we share pictures and information is changing, just look at the way almost all of your friends babies are introduced to the world, I bet it's with a post on facebook by proud parents. I think it's naive to think that as long as you don't have too many friends or followers on facebook or instagram etc. you're good to go sharing pictures of your kids beacuse when you start sharing you don't have control over your own pictures anymore. Anyone can take a screenshot of a photo and keep sharing it beyond your facebook cirle. You have to remember that everything you put out there online will be able to get a hold of. For us it will be wrong to never say or write anything about us beeing parents, it's just too big of a deal to us. It's a huge part of our lives and it's only normal that you from time to time will see baby w running around in the backround all blurry or from behind running or jumping all over the place. Sometimes he'll give the camera a big smile too, that's just life but I want you to know that I'm always thinking about what he will think about this when he's older and I never cross the lines we as a family have decided on. Every family has to figure this one out for themselves and this is just how we as a family choose to do it.

DEN PERFEKTE SOMMERDESSERT

Ingen sommer uten rips og eggedosis! Selvplukket rips og eggedosis er vel selve smaken av barndom? For meg er det i hvert fall det og da middagsgjestene våre på søndag hadde med seg en stor boks med rips ble jeg så glad. Dette er verdens enkleste og beste sommerdessert som er gjort unna på fem minutter og om du har glemt hvordan du gjorde det er det bare å piske eggedosis av noen få egg og litt sukker i ca. fem minutter før du heller eggedosisen over noen skjeer rips i hvert sitt glass eller hver sin skål.


Ikke bare smaker det godt, det ser lekkert ut også, og husk at det er alltid er lov å forsyne seg flere ganger når det endelig er ripssesong.

For me the perfect dessert for summer is redcurrant with eggnog. It's the taste, feel and smell of childhood and I just love picking these amazing red berries when it's that time of the year. But this year I lucked out and I almost screamed when I was handed a big bowl of red currants when we had guests over for sunday dinner. Let me put it like this, it's happiness in a bowl.

DET LILLE EKSTRA


Her pisker regnet på ruten og det er ikke så mye som minner om sommer. Men jeg har ennå ikke gitt opp håpet om varme dager og late timer i skyggen med en bok i en solstol. Jeg bruker gjerne enhver anledning til å gjøre litt ekstra ut av ting og en enkel solstol blir både lekker å se på og ennå bedre å sitte i ved hjelp av noen håndklær. Legg et i ryggen og et i nakken og nyt når sommeren kommer tilbake, jeg tror fortsatt at vi kan få like fine dager som vi gjorde i fjor.
Om ikke har vi allerede begynt å planlegge vinteren, vi putter inn en uke med fri og sniker oss til litt sol og varme da.

It's all in the details, I love going the extra mile in making everything a little bit more special and I'm not afraid of pimping the sunbeds or sunloungers with fluffly towels. There's not much reminding me of summer outside at the moment (it's poring down outside) so I found these pictures from last summer to get some inspiration. Wrap your sunbed in crisp white towels and roll up one for your back and one for your neck for that ultimate summer feeling. It's pure bliss, grab your book or a magazine and enjoy a moment in the sun to yourself.

LAST WEEK BEFORE EVERYDAY LIFE BEGINS

Vi har begynt på siste uken før hverdagslivet starter igjen etter mange uker med fri fra barnehage og det kribler litt i magen for nå gleder jeg meg til å ta fatt på planleggingen av høsten! Det er så mye gøy som skjer og jeg håper at dere har lyst å være med både hit og dit i månedene som kommer. Jeg må bare si tusen takk til alle dere som har tittet innom bloggen i sommer selv om det har vært ferietid og den har lagt litt mer brakk enn den pleier, det kommer flere oppdateringer de neste dagene også men fra neste uke lover jeg at jeg er tilbake for fullt!


Mørkegrønt skinn sammen med duse rosa jeans er en veldig fin kombinasjon synes jeg, røff men litt sart på samme tid og med knallblå sko til får det hele et kick.

We've entered our last week of summer before everything goes back to normal monday morning after many weeks with no kindergarden and little focus and time for the blog, and I have to say that I'm so excited about planning the fall! I already have several really exciting plans and I can't wait to take you with me. I hope you want to travel and explore the world with me, I would love you to tag along for the ride. Thank you so much for stopping by my blog this summer even though it's been a bit slower in here than normal. I'll keep posting new blog post during this week and from next week I'm totally back on track! 

PUT FLOWERS IN THE TREES


Er det noe jeg synes er fint så er det blomster i gamle syltetøyglass hengende fra grener på grønne trær. Jeg synes rett og slett det er en helt nydelig og sjarmerende måte å pynte litt ekstra opp ute om det skjer noe spesielt. Perfekt dekor til sommerfesten, hageselskapet eller familiemiddagen hvor det er noen som skal feires. Jeg ser alltid etter om jeg har noen gamle blomster som henger med hodet om vi skal ha gjester og har jeg det så titter jeg etter i skapet om jeg har noen ledige syltetøyglass også. Jeg lager mine ved å surre et lite stykke ståltråd noen ganger rundt selve åpningen på syltetøyglasset før jeg drar tråden inn og under surringen og så over til andre siden for å lage hanken. Fyll de med litt vann og det du vil av blomster, plutselig har du den perfekte lille detalj til enhver sommerkveld.

I love putting in an extra effort in the decor department when it comes to throwing dinner parties, especially when it takes no effort at all and I have all the ingredients at home already! I always look around to see if I have some old flowers that have seen better days when we're having guests over and if I do I'll always have a look in the cupboard to see if I have some old jam jars as well. I make these flower jars by wrapping some wire around the top of the jar a few times before I form the wire as a handle and fasten it on the opposite side. Fill them with a little bit of water and some flowers and hang them in the trees, It looks good no matter how you do it and it's the perfect detail for any celebration.

KULTURELL SØNDAG

Søndag morgen byttet jeg ut lørdagens jumpsuit med tøysko og treningstøy og vips var jeg klar for en deilig søndag. Vi tok rett og slett en bysøndag i går, vi tuslet innom Astrup Fearnley museumet på Tjuvholmen (man har nemlig fri inngang om man har overnattet på The Thief) hvor vi fikk litt ny inspirasjon og prøvde alt vi kunne å unngå at små barnehender skulle ta på selve utstillingene (noe som er lettere sagt enn gjort!) og tok like gjerne søndagsturen i byen med en kaffe og en is på bryggekanten etterpå.

 Helgene hos oss er vel som hos de fleste andre, de går gjerne i ett så da er det veldig hyggelig å gjøre noe helt annet enn det vi vanligvis gjør og nyte byen litt. Jeg glemmer litt av det, men den er jo så fin!


I turned my saturday night jumpsuit in for sweats and sneakers the next morning and opted for a cultural sunday with my family, walking around in museums and exploring the city. Weekends are probably the same for us as for must families with kids, they fly by and it's so nice to take a minute and do something totally different for once. I keep forgetting how beautiful this city is.

JUST CALL ME JUMPSUIT
Jeg husker ikke eksakt når jeg ble forelsket i jumpsuits, men vi har hatt en romanse i noen år og jeg blir ikke lei. Jeg er bare så glad i jumpsuits, de funker til alt og for meg er en jumpsuit det ultimate plagget uansett anledning.

Gårsdagen ble feiret med middag på Hanami, som dere faktisk ser rett ned på gjennom rekkverket! Hanami er en stor restaurantfavoritt hos meg, det er en asian fusion restaurant med spennende kombinasjoner og jeg går alltid for kokkens anbefaling hvor det er de som bestemmer hva som kommer på bordet. Det er alltid en ny vri på menyen og jeg synes det både er spennende og morsomt å smake på nye ting. Jeg håper dere har hatt en kjempefin helg! Jeg har hatt en nydelig helg og sitter igjen full av nye minner.


Ps: husk å følge meg på snapchat! Der heter jeg tinemonsen.


I can't remember exactly when I fell in love but the thing with jumpsuits and I has been an ongoing thing for the last few years. It always just feels right and I think a jumpsuit is suitable for any occasion. Dress it up, dress it down, go for a casual or formal style, a jumpsuit is your friend. Yesterday we celebrated our wedding aniversary at one of my favourite restaurants here in Oslo, Hanami. It's an asian fusion restaurant and it's located directly opposite from The Thief at Tjuvholmen where I was staying. I always make the table go for for the chef's menu and I'm never dissapointed. We had such a great night and the food was amazing. I highly recommend it for a night out on the town if your into asian fusion. 

Ps: look me up on snapchat for more behind the scenes, my username is tinemonsen.

STAYING AT THE THIEF

Jeg har sjekket inn på The Thief for helgen og jeg nyter hvert sekund! Jeg er rett og slett turist i egen by! Nå kommer dere sikkert til å le, men til bryllupsdagen vår (5 år) tidligere denne måneden ble jeg overrasket med et lite hotellopphold her ALENE. Jeg ler selv, for mens guttene skulle være hjemme skulle jeg kose meg på egen hånd, nyte spaet, være oppe sent og sove lenge. Altså, jeg gir meg over, det var rett og slett en fantastisk gave var det ikke? Hotellet her er helt nydelig, interiøret er både mørkt og spennende og sengene gjør at du aldri har lyst å stå opp, men når du først gjør det er premien som venter myke badekåper og tøfler i skapet. For å være helt ærlig er det like godt å krølle seg sammen i sengen igjen etter en liten tur på spaet og en god varm dusj, et lite stykke luksus.  


Frokost i sengen, glossy magasiner og store papiraviser, regn på ruten og kaffe i koppen. En liten husmorferie midt i byen, jeg skal nyte mitt lille eventyr i egen by en liten stund til før virkeligheten kaller..


I've checked in to The Thief for the weekend and I'm enjoying every minute of it! You're probably going to laugh at this but for our wedding aniversary (five years) earlier this month I was surprised with a stay here, ALONE. I'm laughing as well because when I got here I have to admit it's the best gift ever! With the boys at home my job was to relax and enjoy the hotel, the lovely spa, late nights and even later mornings in bed. I love the feeling I get when I'm here, the interior is both dark and alluring and the beds makes you want to never leave. But when you do, your price is fluffy bathrobes and comfy slippers that will take you to the The Thief Spa. And If I'm totally honest, it's just as nice to crawl back into bed after a swim and a warm shower, still in your bathrobe. I'm going to enjoy my little adventure with breakfast in bed, glossy magazines and newspapers before I leave this little piece of heaven and go back to reality..

PROSJEKT BLEIESLUTT: TIPS OG TRIKS FOR Å FIKSE BLEISLUTT PÅ 1 UKE


Så glad blir man når man har sluttet med bleier! Det er sikkert mange som holder på med prosjekt bleislutt i sommer og nyttige tips er alltid fint å ha med på veien. Jeg er stor fan av cold-turkey-metoden når det kommer til det meste og jeg bestemte meg tidlig for å ta denne innfallsvinkelen når det kom til bleislutt også. Denne metoden vil selvsagt ikke passe for alle (alle barn og familier er forskjellige), men om du har et barn du føler er klar for å slutte med bleier og du har lyst å gi det et forsøk tror jeg du kan bli positivt overrasket over hvor fort bleieslutt kan gå.


I vårt tilfelle følte jeg at vi hadde et barn som var klar for å slutte med bleier og at vi like gjerne kunne hoppe i det. Jeg satt av en uke til prosjekt bleieslutt i starten av sommeren hvor fokuset var på kun nettopp det å slutte med bleier. Vi har snakket om å slutte med bleier en stund og prøvd å forberede minstemann med små miniprosjekter underveis men jeg utsatte det store slutte-prosjektet til barnehagen var ferdig og vi hadde litt tid på oss til å få det til sammen i sommer. Mine beste tips for bleieslutt finner du under!


TIPS FOR BLEISLUTT

- Sett av en uke til prosjekt bleieslutt hvor du ikke legger andre planer men har god tid til å ha fokus på nettopp bleieslutt.

- Gå for en cold-turkey-variant hvor du setter en startdato for å slutte med bleier på dagen dersom du føler dette kan passe for dere. Ta på en truse i stedet for bleie den morgenen (eller la barnet gå naken nedentil) og snakk mye om bleieslutt de neste dagene og at barnet må øve på å si fra når det skal på do.

- Sett barnet på do etter hvert måltid og flere ganger ellers i løpet av dagen (eller på potte, vi droppet riktignok potte da jeg ville unngå at han måtte avvennes fra potten i tillegg)

- Vær konsekvent, de første tre dagene vil det mest sannsynlig være veldig mange uhell. Ikke gi opp!

- Belønning, belønning belønning! Her kan du bruke alt fra klistremerker til gulrøtter men jeg må innrømme at non-stop-metoden ble vinneren hos oss (en non stop for tiss, to for nummer to). Belønning er alt, ros barnet og gi belønning når det tisser på do (eller i busken) uansett om det er fordi det tilfeldigvis skjedde fordi du hadde satt barnet på toalettet eller om det er fordi barnet klarte å si fra selv.

- Ta korte turer ut av huset uten bleie, sett barnet på do før dere går og når dere er tilbake.

- Ta av bleien med en gang barnet har våknet om morgenen og sett barnet på toalettet. Her er det om å gjøre å unngå at de tisser i bleien om morgenen så vær raskt ute med å gjøre dette med en gang barnet våkner.

- Slutt med bleier om natten etter at barnet har vært tørr en stund på dagen (det er verdt et forsøk å gjøre dette i nær tilknytning til bleieslutt på dagen selv om det kan ta mye lenger tid å slutte med bleie om natten)

- Sett barnet på toalettet før det legger seg og med en gang det våkner. Vær konsekvent, er du i tvil kan du gjerne sette barnet på toalettet før du legger deg selv for å unngå at det skjer et uhell i løpet av natten. Vær forberedt på at det mest sannsynlig kommer til å skje uhell den første tiden, bruk tisselaken på sengen og legg gjerne frem nytt laken og sengetøy i tilfelle du må opp om natten og skifte på sengen.

- Gjør bleieslutt til et morsomt prosjekt for barnet, snakk om hvor gøy det er med bleieslutt og om hvor stolt du er av barnet. Gi belønning og vær konsekvent, ikke start med bleier igjen selv om de tre første dagene går med til utelukkende uhell. 

- Se an barnet og hva som passer for både barnet og dere som familie, om barnet blir stresset av denne metoden eller ikke er klar for det kan et annet fint tips være å ta på en truse innenfor bleien (på den måten vil det være ubehagelig å gå med våt bleie, noe det ikke er nå til dags fordi bleiene har så god oppsugingsevne) og å gi potte et forsøk før man prøver igjen med toalettet.


When to stop with the nappies? We stopped this summer and I prefered to go at it cold turkey style. And I have to say I was surprised at how quickly it worked! Here are a few tips on how to go cold turkey with the diapers in just one week (have in mind that these tips are only based on personal experience and that it's not for everyone. Every child and family is different and it's important to find the best way for you and your child when deciding to quit using diapers).

- Mark your calender and set aside one whole week for toilet traning (don't make any other plans as this will take up most of your days).

- Go cold turkey, on the date you want to start you simply don't put on a fresh diaper in the morning. Talk a lot about toilet training and make it a fun project.

- Put the child on the toilet after every meal (also in between meals).

- Be consistent, the first three days or so there will probably be a ton of accidents but don't give up!

- Reward, reward, reward. Here you can use everything from stickers to carrots but I have to admit that we went with non stop (kind of like M&M's only smaller) and it was a big hit. One for pee, two for number two. Rewarding is everything, make sure you reward the child when having gone on the toilet even if it was only by chance after you placing it there after a meal.

- Go on short outings without diapers. Make sure to place the child on the toilet before you leave and when you come back.

- Take off the night nappy right away when the child wakes up in the morning and place it on the toilet.

- Stop with night nappies after the child has been without day nappies for a little while even if it might take a bit longer to get the night time project done.

- Put the child on the toilet as the last thing before it goes to bed and as the first thing when it wakes up.

- Evaluate what's right for your child and your family, it this method is stressing out both you and your child it might not be the right method for you.

HOW I DO WHITE FROM HEAD TO TOE


Det er kanskje den mest upraktiske fargen det går an å bruke (spesielt når man løper etter en toåring hele dage), men jeg finner meg selv stadig i hvitt fra topp til tå. Jeg bruker gjerne kontraster i form av print eller tekstur på plaggene for å bryte det helhvite litt opp, som med denne hvite v-halsgenseren med sort v-hals eller at toppen har en annen tekstur enn underdelen selv om fargetonene er like. På den måten får antrekket masse sjel selv om alt har samme farge.Jeg håper dere får en herlig dag!

It's absolutely the worst colour combo ever while running after a toddler all day but I keep finding myself from head to toe in white. My best tip for doing same colour all over is mixing up the fabrics and texture on the tops and bottoms.

TIPI IN THE GARDENDet blir ikke mer gøy enn man lager selv! VI har fått på plass en tipi (et lite indianertelt) i hagen, et perfekt sted å løpe inn og ut (og inn og ut) av og ikke minst et morsomt sted å kravle inn med en bok og en mamma eller pappa for å slappe av bittelitt mellom slagene. Det lille vinduet rulles ivrig opp og igjen og kosedyr forsvinner både inn og ut av vinduet. Ting som dette elsker jeg, enkle ting som gjør mye ut av seg! Enkelt å legge det sammen er det også så det pakkes raskt bort til neste sommer når høsten kommer. You don't have more fun than you make yourself! We've got a tipi in our garden! It's the perfect play area, the kids love running in and out of this little tent (again and again) and it's such a cool place to drag a grown up inside for some reading or story telling when it's time for a little break between all the running. I love stuff like this when it comes to interior and exterior, simple things that really stands out and creates so much joy. Easy to fold down and store when it starts raining or when the season ends too, it's a win win.

I SCREAM FOR (HOMEMADE) ICE CREAM


Det er tid for is og den aller beste (synes jeg) finner du i din egen fryser om du har litt tålmodighet, en stavmikser og noen bær til overs. Jeg liker å blande rester jeg har igjen i kjøleskapet og disse gode jordbær/blåbær- og vaniljeisene lager du enkelt selv! Hjemmelagede ispinner jo så godt, oppskriften min finner du under.


Du trenger:

1 håndfull jordbær

1 håndfull blåbær

en skvett fløte

1/2 ts vanlijesukker
(eller vaniljestang)


Bruk en stavmikser for å mose en håndfull jordbær og fyll isformene et lite stykke oppover med rosa smoothie. Sett i fryseren og la det første laget stive i ca. 15 minutter. Bland vaniljesukkeret (eller vaniljestang om du har det) sammen med ca. 1 dl fløte og fyll fløten over i isformene et lite stykke oppover (husk at det må være plass til det siste laget med blåbær). Sett isformene tilbake i fryseren og la det stå i ca. 15 minutter til. (Kjenn lett med fingeren på lagene for å sjekke at de er faste før du heller i de andre lagene). Bruk en stavmikser for å mose blåbærene og fyll i isformene som siste lag. Sett ispinner i formene og la isformene være i fryseren i minimum 6 timer eller helst over natten.It's time to make ice cream! I love homemade popsicles and these red, white and blue ones are the best, they're so easy to make too. All you need is

a handful of strawberries

a handful of blueberries

a litte cream

1/2 teaspoon vanilla sugar (or vanilla beans)

Use a blender and blend the berries (in two separate bowls). To make the red layer you start with the strawberries, pour the berry smoothie in the ice pop molds about 1/3 of the way from the top. Place in the freezer for minimum 15 minutes until set (it's important that you make sure the first to layers are set before you add the next layer to keep them from mixing). To make the white layer you mix the cream and the vanilla sugar and add the cream to the ice pop molds another 1/3 from the top. Place in freezer until set. To make the blue layer you do the same as the red layer. Use a blender to make the blueberries into a smoothie and fill the smoothie into the molds. Place pop sticks and leave in freezer for minimum 6 hours but preferably over night.FLAVOURED BERRY AND ROSEMARY WATER

Nå er det sikkert mange som er i feriemodus og har litt ekstra tid til å dille på kjøkkenet, denne tiden er perfekt å bruke for å lage til store vannkarafler man kan fylle opp vannglassene sine av gjennom dagen. Kjedelig vann blir fort spennende med litt bær eller frukt i. Jeg er hektet på rosmarin, blåbær og sitron for tiden, rosmarinen gir et mildt kick og en fantastisk lukt og sammen er det den perfekte kombinasjonen. I tillegg til sitronskiver skviser jeg gjerne noen skiver over for å få litt mer smak på vannet.Ps: når man putter sitron eller andre sure ting i vannet så synker pH verdien og vannet kan bli like surt som juice eller cola, så i stedet for å sitte å nippe til vannglasset er det lurt å drikke opp hele glasset og gjerne drikke det sammen med litt mat. Så slipper du å få syreskader på tennene dine om du glemmer deg litt og tenker at vann er vann.

It's vacay time and many of you probably have a little time to spare in the mornings these days. Why not make a mug of delishes flavoured water ready and put it in the fridge so you can fill up your water glass with tasty water during the day? My favourite combo right now is blueberries, rosemary and lemon. The rosemary gives the water it a mild kick and I love both the way it tastes and smell.

Ps: when you add lemon to your water the pH level sinks, it can easily get as low as acidic drinks like orange juice or coca cola. So it can be smart to drink the whole glass at once instead of sipping the water over a long period of time. That way you avoid getting acid erosion on your teeth if you forget and think that water is just water.

DEL OPP DAGEN


Med rolige dager foran oss har vi blitt gode å finne på spennende utflukter i sommer. Med smårollinger hjemme i ferien er mitt beste tips å dele opp dagen i bolker for at dagen skal flyte best mulig. Det er vel ingen hemmelighet at barn har det best når ting blir gjort på deres premisser og det er jo fint for både små og store at dagen blir delt inn i flere små aktiviter. For tiden er det bading som gjelder, en tur i svømmehallen er gull verdt! Så de dagene været ikke er helt med på laget svømmer vi like gjerne inne.


Masse kos er selvfølgelig veldig viktig, hva er vel bedre enn en god klem? Jeg tar forresten veldig gjerne i mot tips til morsomme aktiviteter med barn nå i sommer!

I've gotten so good at this whole vacay thing, when staying at home with kids over the summer the one thing I've learned these last couple of years is to divide and conquer. By that I mean dividing up the day in to different activities, anything can become an outing and all you need for happy kids are different (and small) outings and happenings. It doesn't have to be much, f.ex a picnic is one thing, playing with play dough is one thing, going to get groceries one thing etc. For rainy days I have a trick up my sleeve, we go to the swimming pool (the inside one!). It's always a hit and it's great for getting out a lot of energy.

TRICOLORE WITH A TWIST


En god tricolore salat er sommerens beste tilbehør. Mozarella, tomater og basilikum, har du lyst å gjøre en liten ekstra vri er det utrolig godt med aubergine og avocado i tilleggg. Skjær noen skiver med aubergine og stek de litt på pannen før du skiver opp mozarella og tomater. Et lite triks er å snitte mozarellaen som på bildet over slik at du kan stikke aubergine og tomater inn mellom mozarellaskivene.


Bruker du en stavmikser for å blande basilikumbladene sammen med olivenoljen før du heller den over salaten får du en ekstra liten piff på smaken i tillegg. Smak til med salt og pepper og nyt!


Are you as obsessed with a good tricolore salad in the summer time as we are? Well then you're in for a treat! An easy way to spice up your tricolore this summer is adding aubergine and avocado! Slice the aubergine (you only need a few slices), brush the slices with some olive oil and fry them in a non stick fry pan for a couple of minutes on each side. A fun way to cut the mozarella is doing it so you can "stuff" it with the tomatoes, aubergine and avocado like in the photos above. Use a mixer to blend your basel and olive oil for a more tasty olive oil.

SOMMER I SKJÆRGÅRDENDet er ikke alltid like lett å vite hva man skal pakke med seg for å være sikker på at man har alt sommerværet dekket, det skifter jo fra sol og blå himmel til stiv kuling og regn i løpet av noen få timer. Men en shorts har jeg alltid med på tur, det er like gøy å pakke frem igjen gamle favoritter fra skuffene når sommeren nærmer seg hvert eneste år. Jeg har såvidt begynt å tenke på høsten og jeg prøver å få til litt planlegging innimellom slagene. Høsten blir FIN, det er jeg i hvert fall helt sikker på. 

Summer at the coast of Norway means wind in your hair and changing weather. It's not that easy to know what to pack so you're covered but I always bring some shorts, the last years I've been all about denim, white and leather. I still am and my favorites remain the same.

MEN'S STYLE: SUMMER WEARMed frisk sommervind i håret (les: stiv kuling) ble min kjære rett og slett rundlurt på lørdag. Jeg måtte knipse et bilde av han før han skjønte hva som skjedde og jeg ble så glad da vi alle sammen hadde klart å lure han! Han er snill som få og siden han alltid stiller opp for alle andre og i tillegg feiret rundt tall i jobben sin i helgen fortjente han sin egen fest i helgen, jeg var bare en liten brikke i spillet og snille andre hadde organisert både idéen og hele kvelden. Jeg må bare si tusen takk for en fantastisk sommerkveld!

Sommerstilen synes jeg han fikser så lett som bare det. Hvite bukser, rød blazer, lyseblå linskjorte, brunt belte og semskede blå sko, enkelt og veldig fint.


Wind in his hair all ready to go. We tricked him and since I think he totally nails the whole summer look thing in his laidback but cool chinos, light blue linen shirt, red blazer, suede blue shoes etc. I had to get a couple of shots in while he was walking up the stairs not knowing what was happening. T is the kindest person I know and he's always there for everyone who needs him, so family and friends had planned a surprise party for him this weekend celebrating excactly that (and also that it was x years since he graduated). I just have so say thank you for a great night!

ØKOLOGISK ORGASME

Lilla knutekål, rødløk, løk, nypoteter, gulrøtter, spisskål, salat og urter, alt håndplukket fra de som eier gården vi alltid stopper innom når vi drar nedover til Larvik om sommeren. På huseby gård har de alltid de beste råvarene og de frister med alt fra vanlig egg til vaktelegg, syltede agurker, pressede epler og alt i mellom. Det er som en økologisk orgasme vi aldri vil skal ta slutt. Det er alltid et høydepunkt å dra innom dette lille gårdsutsalget og endelig fikk vi fyllt opp grønsakslageret vårt.

Et annet høydepunkt er kaninen Trampe, han har rukket å bli en gammel mann men er alltid sosial og med på det som skjer. Jeg gleder meg til å få på plass alle grønsakene og plassere ut alle urtene ute når vi kommer hjem.


It's basically food porn, we've stocked up on eco vegetables and herbs from the local farm Huseby gård in Larvik and we almost had an eco orgasm while doing it. We're going back next weekend for more, I just love the summer! If you're ever in or around Larvik Huseby is the place to go, they have a small but amazing farm shop where they sell their own vegetables and herbs, eggs, pressed apples ect. Trust me, it's the place to go. 

THE MARITIME LOOK

Striper, hvite bukser, hvite tøysko og en flette i hestehalen, min sommerlige maritime look er både superenkel og behagelig (om hvite bukser er så veldig praktisk med små løpende rundt kan jo riktignok diskuteres, men jeg ender alltid opp med å ta utfordringen). Jeg får nesten litt franske vibrasjoner av hvitt og striper sammen og det kan jo ikke være feil.

VI tok en weekend ved vannet og med ferske grønsaker fra den lokale gården i posen, noen gode klemmer fra kaninen Trampe lagret og masse gode innkjøpte urter fikk vi endelig fyllt opp grønsakslageret vårt for en liten stund fremover, jeg elsker sommeren!

Ps: følg meg gjerne på snapchat i sommer! Jeg rekker ikke innom bloggen så mye som jeg vil for tiden men på snapchat er jeg til gjengjeld veldig flink. Jeg deler masse små morsomme øyeblikk fra dagene våre, du finner meg om du søker opp Tine Monsen :)My maritime look is all about stripes, white pants, white shoes and a braided ponytail. It's the most comfortable style yet it always makes me feel a little french, and that can't be wrong. The jury is still out on wether the white pants are the most practial soloution for those of you having kids but I'm always up for a challenge. We did a little weekend getaway and we've just stocked up on fresh vegetables and herbs from the local farm, I love summer!


LAKSETARTAR MED GRØNN SAUS


Jeg har mange favoritter når det kommer til gode forretter og laksetartar med grønn saus er en av disse. Jeg har lagt ut oppskriften på T's laksetartar før, men den er så god at jeg synes den fint kan deles igjen! Hvorfor ikke gå for laksetartar til neste middagsselskap i sommer?

Du trenger: (2-4 pers) Ca. 200 gr fersk laksefilet, 2 ss olivenolje, fersk basilikum, kruspersille og dill, creme fraiche, rømme, majones, pepper og salt, godt brød til å lage toast. Ørrettrogn til å ha øverst (dette er ikke nødvendig men gir en ekstra piff). 


Oppskrift: Skjær laksefileten i små terninger. Bland med olivenolje og en stor neve finhakket basilikum. Smak til med pepper og salt. Rist en brødskive enten i brødrister eller på pannen og legg ferdig laksecarpaccio over. Skjær brødet til en rund skive og dander laksetartaren oppå. Bruk stavmikser og lag en grønn puré av en neve basilikum, kruspersille og dill, sammen med 4 ss creme fraiche, 4 ss rømme og 2 ss majones. Legg den grønne sausen rundt tartaren på hvert fat før servering. Oppskriften passer til 2-4-6 personer alt etter størrelse man har lyst å ha på forretten.

En frisk sommerlig forrett som er enkel å lage og like god (om ikke bedre!) dagen derpå!

THE WAY IT SMELLS AFTER IT RAINS


Sommerværet er i hvert fall alt annet enn kjedelig! De siste dagene har det kommet noen ville regnbyger i løpet av dagen. Det er tørt i en fei etterpå og det er gjerne både sol og blå himmel rett bortenfor, jeg tror rett og slett det er naturens eget sprinkelsystem som skrur seg på. Glade planter og grønt gress er i grunn veldig fint selv om man må trekke inn litt en stund, også lukter det så godt etter at det har regnet. Visste du forresten at det finnes et engelsk ord for hvordan det lukter etter at det har regnet?

Petrichor
: a pleasant smell that frequently accompanies the first rain after a long period of warm, dry weather.

The weather is anything than boring these days, there's been these periods of crazy rain over the last few days that makes everything feel like quite the adventure. It's as if nature's own local sprinkler system turns on. Did you know that there's a word for how it smells after it rains? It's such a beautiful word.

PULL UP THE SLEEVES ON YOUR SWEATER


Blått, mørkeblått og semsket skinn er mine favoritter i sommer. Et lite triks for gjøre skjortene og genserene dine litt morsommere sammen er å dra opp ermene litt på genseren om du har den over en skjorte. Lar du være å stikke skjorten innenfor shortsen (buksen eller skjørtet) i tillegg får du en litt annerledes styling på en helt vanlig genser og skjorte, enkelt og veldig fint spør du meg.


En enkel forandring som funker til både shorts, bukser, skjørt og ikke minst kulotter. En tynn ullgenser over en skjorte er mitt beste tips for å få "looken".

Blue, navy and suede are my favourite combo this summer. A styling tip for your shirts and sweaters are pulling (or rolling) up your sleeves on your sweater so you ses more of the sleeves of your shirt (and less of the sweater). A quick fix that makes your outfit go from boring to interesting in just a few seconds. Stop a little bit before the elbow and skip tucking your shirt in to show more of your shirt.

WEDNESDAY INTERIOR INSPIRATION
                                        Foto: Karlavagen76.se Eklund Stockholm New York

Jeg elsker det lekre prosjektet Karlavägen 76 i Stockholm. Det har rukket å bli noen år gammelt allerede men som alltid ligger svenskene langt fremme på interiørfronten og vi har mye å lære! Bare se på disse fine løsningene, både kjøkken og bad og alt annet har klassiske men moderne vrier og jeg elsker alle de små detaljene som man først legger merke til etter å ha sett på bildene en stund, som sluket på badet, metallet som er nederst på bena på kjøkkenøyen, de diskret hvite taklampene i taket på kjøkkenet med metall inni, miksen av kjøkkenstoler og lysestaker. And that's what I call Eklund perfection (om du har sett på Million Dollar Listing vet du sikkert hvem Fredrik Eklund er, om ikke, begynn å se på Million Dollar Listing!)
                             
Jeg håper du fikk litt inspirasjon!

I love the beautiful project Karlavägen 76 in Stockholm. It's already a few years old but it's true, Sweden has always been a few years ahead and we still have a lot to learn. I love how everything is in the details, if you keep looking at the photos you will for sure notice more and more details that just makes the whole thing come together. Like the drain in the bathroom, the metal on the kitchen island (look at the feet!), the white lamps on the kitchen ceiling etc. And that's what I call Eklund perfection (if you've seen Million Dollar Listing you know what I'm talking about, if not go get on the Million Dollar Listing train asap!).

ICED COFFEE


Bare tanken på kaffe får meg til å smile, det er rett og slett noe av det beste jeg vet! Når solen titter frem er det utrolig godt å bytte ut den vanlige latte'n med en iskaffe. Jeg lager min med en dobbel espressoshot (kaffen blir litt vannet ut pga isbitene så jeg går for dobbel mengde). Fyll et stort glass med isbiter og hell kaffen over isbitene før du fyller opp med melken du bruker, på 1-2-3 har du en deilig iskaffe å kose deg med i solen.Jeg prøver å bruke litt tid innimellom all løpingen (ref snapchat) til å fylle på med litt inspirasjon i sommer, da er magasiner og interiørbøker perfekte å bla i.

Coffee really is one of my big loves in life, to say I couldn't live without it would be an understatement. In the summer there's nothing better than enjoying an iced coffee in the sun. I make mine with a double espresso shot (because of the ice that will dilute the coffee flavour I douple up on the coffee). You make your own by filling a glass with ice (lots of ice! All the way up), poor the coffee over the ice and fill it up with your milk of choice and there you have it, homemade iced coffee in 1-2-3.

GET THE PERFECT LEATHER SKIRT ON SALE!

Sammen med en denimskjorte har jeg flyttet inn i dette skinnskjørtet for sommeren. Jeg liker så godt at det er litt røffere enn vanlig, med belte i livet og glidelås i splitten foran. En venninne av meg tipset meg om at de hadde det på Steen & Strøm og da det i tillegg var på salg måtte det nesten bli med hjem! Skjørtet er fra et dansk merke som heter Envii, et merke jeg virkelig har fått øynene opp for i det siste. De har rett og slett utrolig mange fine ting! Dansk design som både er pent og laidback på samme tid til overkommelige priser, det er et tips jeg ikke kan holde for meg selv.


Etter en liten googlerunde fant jeg ut at de har nettbutikk også, den finner du her.

Ps: titt innom salget deres!

I've literally moved into this leather skirt for the summer. I love the rock and roll details like the belt and the zipper(s), it makes it go from pretty to cool and my heart skipped a beat when a friend of mine told me it was on sale at Steen & Strøm. I had to get it! It's from a Danish brand called Envii, a brand I've just recently have becom acquainted with. I love discovering new brands, especially when it happens out of the blue. Envii is all about great Danish design to affordable prices, what's not to love about that? After a quick google search I found out they're also online, visit their online shop here.

Ps: check out their sale!

OUTSIDE LIVING
Det blir ikke så veldig mye tid til å legge seg ned på en solseng med en bok og solhatt på nesen, men siden vi lever sånn halvveis utenfor leiligheten vår i sommermånedene (jeg elsker den ekstra plassen vi får) rigger jeg til med både puter, håndklær og sitteputer ute uansett. Av og til blir det boklesing også selv om det for det meste går i barnebøker.. det er jo så godt med en armkrok når man trenger en liten pust i bakken. Er det litt kaldt tuller vi oss inn under et pledd eller et mykt håndkle, det er jo så godt å nyte uteplassen til det fulle.

In the summer months we have an inside outside living situation, we basically move outside and even though the weather changes and we get rain every now and then I always do a morning prep outside with throws, towels and pillows to make it as cosy as possible. If the temperature isn't all that we still bundle up under throws and blankets and do a little reading before bedtime.

SNAPSHOT WEEKEND


Vi har hatt en kjempefin helg med masse små øyeblikk å ta vare på og jeg våknet til frokost på sengen da klokken slo seks i morges. Sammen med frokosten kom det et par små føtter så vi har kost oss med barnetv og kaffe i sengen. Plutselig var det ny uke og nye muligheter! Jeg skal prøve meg på å bli ferdig med litt praktiske ting denne uken samtidig som minstemann er hjemme så her blir det sjonglering med mange baller i luften, men alt går med kaffe og godt humør.
Nå får vi straks frokostbesøk til en frokost nummer to! Her begynner vi playdatsene tidlig siden vi er oppe så tidlig uansett, det er rett og slett utrolig praktisk å ikke vente med alt til etter ti. Ha en nydelig dag!

A few snapshots from our weekend in the sun, we had a blast and we've definetly stocked up on memories to save for later. I even woke up to breakfast in bed this morning so the weekend feeling just continues. I hope you've had a great weekend!

STYLE YOUR SHORTS WITH SOME STRIPES


Jeg håper de av dere som har ferie nå nyter rolige dager med saltvann i håret eller fotturer i fjellet, vi har fordelt ferien litt utover i år og tar sommeren hjemme. Det er så rolig i byen nå, vi er så heldige at vi ser utover byen og selv om jeg sitter et lite stykke unna kan jeg kjenne hvordan pulsen har senket seg. Det er som om byen i seg selv har tatt en liten siesta. I helgen har det endelig vært shortsvær igjen og jeg har et lite triks når det kommer til hva som er praktisk (og ikke minst fint) å style shortsen med, en stripete skjorte gjør alltid jobben!Er du usikker på hvilken farge du skal gå for? En lyseblå variant går til alle farger, bare hold det du har lyst å gå med opp mot den blå himmelen og se hvordan absolutt alt er fint sammen med blått.

The city is so calm these days, it's like the city itself has taken a siesta. We're so lucky to have a view over Oslo and even from here I can feel how the energy have shifted, it's summer in the city and I'm enjoying every minute of it. A helpful tip on what you can wear with your shorts is a laidback shirt. If you're wondering about what colour you should wear with your different styles my best tip is to go for a blue one. Don't belive me? Hold whatever you're wearing up against the blue sky and see how everything goes with blue, it just works. Stripes are never wrong either.

VILLAKS / WILD SALMONTo dager før vi hadde denne villaksen på menyen i går ble den fisket i Lågen. Det er virkelig noe eget med villaks, når man først er så heldig at man får tak i en så nydelig fisk er det om å gjøre å ta godt vare på den. Den ble nøye filetert til fine fileter og det som var igjen ble brukt for å lage laksetartar med grønn saus (lover å legge ut oppskrift på dette neste uke for T lager en mean tartar og urtesaus!).

Vi har kost oss ute i hele dag og siden det akkurat begynte å regne løp vi alle tre under tak. Samtidig var det alt for koselig å være ute til at vi går helt inn, så nå sitter vi ute under tak og hører på regnet og ser på skyene som går forbi. SommerNorge er virkelig fantastisk, selv om været ikke alltid er med på laget så er det jo denne tiden av året jeg drømmer om gjennom hele vinteren og våren. Nå er den endelig her og det må bare nytes! 

Two days before this gorgeous wild salmon was on the menu it was fished from Lågen. It's really something about wild salmon and when you're lucky enough to get a hold of one you have to treat it right. T did fillets and what was left he turned into salmon tartar with green sauce for the starter (I'll post the receipe for that next week because he makes a mean salmon tartar). 

We've enjoyed the day outside, I dream of summer all year long so when it finally comes I try to enjoy every minute of it!

TABLE SETTING SUMMER EDITION
Vi var så heldige å ha gjester hele veien fra Memphis Tennessee i går fra tiden da T bodde der som liten. Hvor hyggelig er ikke det? På menyen stod det en fantastisk villaks og heldigvis var både været og varmen med på laget for vi fikk en veldig fin kveld med middag ute. Vi tenker jo ikke over at det er så lyst ute nå, men det var morsomt å se hvordan det var å komme til Norge og bli overrasket over at man ikke kan skjønne sånn ca. hva klokken er ved å se på lyset, det blir jo ikke mørkt! Bordet dekket jeg uten duk, jeg liker den litt rustikke følelsen av tre og tøyservietter sammen, da er det sommer!


We had guests all the way from Memphis Tennessee over for dinner last night, from the time T used to live there when he was little. How nice is that? T did a mean wild salmon and went for an all Norwegian dinner finishing with strawberries for dessert. We lucked out and got to enjoy a proper Norwegian summer night and dinner was served outside. And like they said, it never gets dark outside! The table setting was quite simple without a tablecloth but I love the combination of wood and linen napkins, that's summer for me.

OUR OUTFITS MISSED US

Jeg var i verdens beste humør i går og da jeg trippet bortover bygatene på vei hjem i går ettermiddag holdt jeg nesten på å snuble i de lange bena til Nina Buzzi som tilfeldigvis kom gående mot meg! Det er dette jeg elsker med Oslo, man kan faktisk løpe rett på noen man kjenner helt ut av det blå selv midt i fellesferien. Jeg hadde ikke sett henne på et par uker (siden hun hadde vært i Paris for jobb) og vi lo høyt da vi skjønte at det ikke bare var vi som hadde savnet hverandre, men antrekkene våre også! Går det an å matche mer? Begge i blått, i frynser, med gul veske, håret stramt bakover, jeg i hvite sko og hun med hvite striper på genseren. Altså, jeg ler ennå.


Da jeg sjekket telefonen min etterpå hadde Dagny sendt meg et bilde hvor hun også gikk i et skjørt med frynser på OG en stripete topp! Altså, jeg gir meg over. I går var vi alle tre koblet på samme nett tror jeg! Hurra for fine venninner på samme nettverk sier jeg bare, antrekkene våre hadde rett og slett savnet hverandre.


I ran into my friend Nina Buzzi on the streets yesterday and I couldn't believe what we were wearing. It was as if our outfits just knew that we would randomly run into each other! We were both wearing fringes, blue, had yellow bags, our hair back and while I was wearing white sneakers she was wearing white stripes. I died laughing, I hadn't seen Nina in a couple of weeks due to her being in Paris for work and it was clear that we had missed each a whole lot when even our outfits randomly matched. While checking my phone a little bit later there was even a pic from Dagny, who was also wearing a skirt with fringes and a striped tee that day, I mean come on! I love my girls.

HJEMMELAGET URTEDRESSING

Hurra for en fin fredagsfølelse! Jeg kom akkurat trippende hjem fra et møte i byen, du vet den følelsen på sommerkvelder når du ser på klokken og fortsatt føler du har all tid i verden til å finne på ting og du føler deg så spontan som noen gang? Den følelsen, sol, sommer og vi skal ha verdens hyggeligste date night som avslutning på vår lille staycation her hjemme! Noe som er veldig godt å ha ved siden av som tilbehør til gode sommermiddager er en god rømmedressing eller urtedressing. En god rømme- og urtedressing lager du enkelt selv i en fei og jeg deler mer enn gjerne en liten oppskrift!


Du trenger: 1 beger rømme (vi er f.eks veldig glad i Røros rømme), basilikum, gressløk, litt havsalt og pepper.


Jeg lager gjerne en slik dressing på gefylen og måler ikke akkurat opp hvor mye jeg bruker av hver ingrediens, men her er det lett å smake til hvordan du vil ha det underveis!

Fremgangsmåte: Finhakk en neve gressløk og basilikum og bland godt med rømmen. Tilsett en klype havsalt og rikelig med pepper. Smak og tilsett eventuelt litt mer salt, urter og pepper. Om du vil kan du ha i litt hakket hvitløk eller chilli om du ønsker en sterkere dressing, men jeg synes den har en veldig frisk og god sommersmak uten disse ingrediensene.

Vips har du en kjempegod urtedressing til middagen eller dip til gode grønsaker som snacks!


What a great day! The sun is shining and while strolling back from a meeting in town I couldn't stop smiling, I don't know if it's our staycation or the weather or what but today was such a good summer day. And for those summer nights it's all about preparing a good meal. For me that often involves a good home made dressing during the summer, and you easily can make your own sour cream or herb dressing receipe in just a couple of minutes. Perfect for salads or potatoes or as a dip.

You need: Sour cream, basel, chive, sea salt and pepper.

You do: Put the sour cream in a bowl. Fine chop a handful of fresh chives and a handful of basel. Mix the herbs with the sour cream and add a pinch of sea salt and a generous amout of fresh pepper. Taste and add more of all the ingredients if you want a stronger taste. As all dressings it will taste better after sitting in the fridge for a couple of hours before use.


THE SUMMER LOOK FOR YOUR HAIR


En enkel måte å ordne sommersveisen på er å bruke et fint silkesjal i håret. For å få litt mer ut av frisyren lager du enkelt en liten oppsats ved å feste håret i en høy hestehale. Dra hestehalen fremover, dra fingrene dine gjennom den for å dele den den opp (som om du skal gjøre klart for å flette) og fest de forskjellige delene av hestehalen tilfeldig ved hjelp av små spenner. Da får du en rufsete og fin oppsats som går veldig fint sammen med et silkesjal.I tillegg til å være en fin detalj redder et silkesjal enhver dårlig hårdag, litt tørrshampo og en rufsete oppsats og du er klar for en ny dag. Det er rett og slett et lurt triks å pakke med seg et sjal eller to for fine hårdager i sommer!

A bad hair day i easily solved by adding a silk scarf to your do. For those summer days at the beach or on vacation the perfect accessory is a silk scarf in your hair. For a bit more interesting touch go for a simple updo with a random look to it. Put your hair in a high ponytail and fasten radom bits of it with pins on the crown to create a messy updo, the messier the better. Tie a scarf around your head and you're good to go.

HVORDAN SPISE EN ARTISJOKK


Første gangen jeg fikk servert en hel artisjokk lurte jeg litt på hvordan jeg skulle angripe denne blomsten på tallerkenen min. Jeg husker ikke om det var på date nummer to eller tre T laget artisjokk til meg, men vi var i hvert fall på det stadiet der man fortsatt har lyst å gjøre et godt inntrykk så jeg avventet situasjonen litt til jeg så hvordan han gjorde det. Hele artisjokker er fantastiske å bruke som forrett, kutt av stilken helt inn til bunnen slik at artisjokken står støtt på en tallerken. Kok opp vann og kok artisjokkene i ca. 45 minutter til de er møre og fine. Du vet de er perfekte når du enkelt kan nappe av et blad. Server med godt smør (vi har en favoritt i Røros smør) og dryss litt havsalt over smøret.


Plukk av ett og ett blad, dra det over smøret og gnag av den kjøttfulle biten på innsiden av bladet. Fortsett til du kommer til de tynnere bladene innenfor. Fjern de innerste bladene og skjær bort hårene som ligger under bladene. Under dette "skjegget" ligger artisjokkhjertet, skjær opp og nyt de siste bitene sammen med resten av smøret.


En utrolig god sommerforrett som går både til kjøtt og fisk. Artisjokk er også godt i salater, på pizza, i pastasauser etc.

Jeg håper du fikk litt sommerinspirasjon!

How to eat an artichoke? As I was saying yesterday one of my all time favourite starters are artichokes. I can't remember if it was on our second or third date T served me this but I can remember that we were still at that stage where you really want to make a good impression. So I was stalling a bit drinking my water just so I could wait and see how he did it. An artichoke is a flower and it's both really tasty, gorgeous and fun to eat at the same time.

Cut the stem at the bottom so the artichoke can stand flat. Boil them for about 45 minutes, you know they're perfect when you easily can pull off one of the outer petals. Serve with butter and some sea salt, pull out outer petals one at a time, dip it in the butter, pull through teeth and eat the pulpy portion of petal before you go on to the next. Continue until all petals are removed. Cut away the fuzzy hairy base (don't eat this) and underneath you'll find the artichoke heart. Cut into small pieces, dip in butter and enjoy!

I'VE STILL GOT IT!

Jeg blir sjelden eller aldri sjekket opp (jeg skjønner rett og slett ikke hvordan dette fungerer!) så de få gangene det faktisk skjer skal jeg love deg ikke går upåaktet hen. Jeg måtte jeg le da jeg for en liten stund siden rett og slett ble spurt ut på date på en særdeles artig måte! Altså, det var helt utrolig hyggelig (og om du er singel må dette være mitt aller beste sjekketriks!), jeg legger ikke skjul på at jeg smilte hele veien hjem der jeg triumferende kunne erklære til mannen min at "I've still got it!". Jeg skal innrømme at dette utsagnet var akkompagnert av en liten dans. Det morsomste var at T synes dette var verdens beste sjekketriks han også og etter å ha lest lappen utbrøt han: "Jeg liker han jeg! For en god idé!". Så til deg som er singel, prøv denne varianten neste gang du finner noen du har lyst å sjekke opp, det er virkelig verdt forsøket!

En søndag for noen uker siden kom jeg kjørende nedover bogstadveien, i en av bilene jeg passerte var det en mann som hilste. Du vet når noen hilser og du ikke helt skjønner hvem det er til? Jeg så både i speilet og ut av vinduet for å se hvem det var han hilste til før jeg konluderte med at det i hvert fall ikke var til meg. Jeg fant en parkeringsplass i veien like etter og løp bort til lunsdaten min. Da jeg kommer tilbake ligger det en lapp på bilruten min.. altså, over listen av ting du ikke har lyst å finne på bilen din ligger lapper i noen som helst form helt øverst! Jeg tenkte automatisk at jeg hadde fått bot eller at noen hadde kjørt i bilen og jeg så for meg den ene bulken større enn den andre mens jeg åpnet arket. Men lappen var fra han som hadde hilst på meg tidligere, han hadde sett i speilet at jeg hadde parkert rett etter at han møtte meg og altså tatt seg bryet med å snu og legge igjen en hyggelig lapp på bilruten. Var ikke det verdens beste sjekketriks? Jeg måtte sende mld litt senere og si tusen takk for den hyggelige oppmerksomheten (og si at jeg dessverre var lykkelig gift), for han fikk meg til å smile hele veien hjem, den skulle han ha.

Et tips å prøve neste gang du ser noen du har lyst å sjekke opp?


I never get hit on, ever. So when that actually happens I promise you I run straight home to my husband and do a little dance while singing "I've still got it!". That's excactly what happened a few weeks back while I was out for a Sunday lunch with a friend of mine. While driving down to the restaurant a man in a car coming towards me waved at me, or not at me, at least that's not what I thought at the time. I parked the car right after this and left for lunch. While I was walking towards the car after lunch I saw something on the windshield. It was a piece of paper.. trust me, at the top of the list over things you don't want to find on your car is any piece of paper (I for sure was thinking that it was a ticket or a note from someone who had done some damage to the car). But it wasn't anything bad, it was the sweetest note from that guy waving at me earlier!

He must have seen me parking in his rear view mirror and turned around just to leave a note for me on the car where he asked me out on a date. I couldn't believe it, that has to be the cutest pick up line ever! He really made my day, I smiled all the way home and the fun thing was that T thought the whole thing was so funny, after reading the note he was like "I like him!! What a cool thing to do!". So if you're single and see someone you would really like to get to know, leave them a note on their car! I sent him a text  later thanking him for the compliment and the fact that he put a smile on my face (and of course I turned the date down). 

WEARING SWEATS IN AN OUTFIT


God morgen! Jeg våknet helt av meg selv i morges (til et brak fra noen som jobbet utenfor) og smilte stort da jeg snudde meg og så at klokken var langt over min vanlige stå-opp-tid. Snakk om luksus! Etter noen år med tidlige morgener er det ingenting jeg setter mer pris på enn å våkne etter åtte (dere som har barn har kanskje også fått dette våkne-tidlig-uansett-syndromet man gjerne får etter tidlige morgener over lang tid, så alt etter åtte er superlenge!) Vi har nemlig en to dagers staycation hjemme alene mens mini er på sommerferie sammen med fantastiske besteforeldre! Altså, en staycation kan virkelig anbefales, det er utrolig gøy å være hjemme "alene", selv om det regner rett ned utenfor koser vi oss maks. 

Det er ikke like lett å kle seg i dette været og i går hadde jeg bare lyst å krølle meg inn i en god og myk joggegenser da jeg så ut av vinduet. Så da ble det det, sweats blir fort pyntet opp sammen med en dressbukse og noen skoletter og du kommer lett unna med å gå med den deilige joggegenseren din om du gjør en liten innsats på resten av antrekket. Bruk joggegenseren din sammen med et skinnskjørt eller et par kulotter, putter du på et par freshe sko er du plutselig pyntet og laidback på samme tid.

Some days you just want to snuggle up in your favourite sweats before you head out into the rain. But if you want to look ok at the same time I have a tip for you on how to get away with wearing your sweats in your every day look. Pair your favourite hoodie or sweatshirt with something a bit more smart, like a pair of skinny ankle trousers and some heels, a leather skirt or a pair of culottes. That way you're still comfortable but don't look like you're in your sweats.

ARTISJOKK

En av favorittforettene mine er artisjokk, denne blomsten (ja artisjokk er en blomst om jeg ikke tar helt feil!) som er så utrolig god å spise. Vi venter middagsgjester aldeles straks og på menyen står blant annet disse artisjokkene jeg handlet med meg hjem fra fruktboden litt tidligere i dag. Vi liker å servere en hel til hver, men om man ikke får tak i til alle sammen går det veldig fint å dele de i to. Jeg må le når jeg tenker på da jeg fikk servert dette for første gang, det var på en av de første datene jeg og T hadde og det var ikke sånn at jeg automatisk skjønte hvordan jeg skulle spise denne blomsten jeg hadde fått servert. Men etter en liten innføring og første smak var jeg hektet.. det er bare så utrolig godt!


Smør, havsalt og artisjokk. Jeg lover å komme med en liten innføring i hvordan du både spiser og lager disse grønne blomstene i morgen om du ikke har prøvd deg på en hel artisjokk ennå. De lager seg nemlig nesten helt selv.

One of my all time favourite starters are artichokes. I just love everything about them, the taste, the social way of eating them, the look and the colour they give any dinner table (the butter and salt goes without saying). The first time I tried an artichoke I didn't quite know what I was in for, I literally had no idea how to eat this flower. I'll post a guide tomorrow, we're excpecting guests for dinner and these are on the menu!

LEATHER CULOTTES


                                                   // Kulotter never denim (bik bok) / topp asos / sko louboutin //

Kulotter i alle mulige stoff og teksturer står høyt i kurs hos meg, men det er de i skinn og semsket skinn som er favorittene. Ikke bare går de til alt, de er utrolig behagelig å gå med. De er fine til både sneakers og ballerinasko, men jeg pimper de gjerne opp med et par høye hæler. Kulotter er virkelig sommerens og høstens must have for meg, mitt nyeste tilskudd er disse kulottene i cognacfarget semesket skinn fra never denim kolleksjonen til Bik Bok! Disse må være mitt beste tips om du er på jakt etter ett par kulotter denne sesongen, gå for semsket skinn eller skinn, de koster gjerne litt mer men det er det virkelig verdt. Disse kan du ta frem igjen neste vår og de vil være like fine (om enn ikke finere!).


I love myself some culottes, the ones in leather and suede are my all time favourites and the other day I found these amzing culottes in suede from Bik Bok's Never Denim collection. Culottes are good with both heels and sneakers but I prefer dressing mine up with some heels. Culottes are really a must have this season and if you're on the look out for one pair these are the perfect start. My best tip is to stick with leather or suede if you're a culottes rookie, they might cost a little bit more but this time next year they'll still be as good as new.

A LITTLE SHOPPING TIP

                                                                               

Er du glad i å handle på nett? Da har jeg et lite shoppingtips til deg for hvordan du kan gjøre et kupp på f.eks Asos! Asos er en av favorittbutikkene mine på nett og jeg har funnet både små og store skatter der i løpet av de siste årene, som dette tutu-skjørtet jeg blir i godt humør av å bare se ligge i skuffen. Jeg er alltid på jakt etter en god deal og om du er som meg som gjerne handler litt i bolker så kommer du langt på vei med noen prosenter i rabatt. Cuponation er en super nettside som sørger for at du alltid kan handle litt rimeligere på nett ved å gi deg rabattkoder og kampanjer på store nettbutikker som f.eks Asos og mange mange flere. Kanskje de har en god deal til deg på ditt neste kjøp?

Nå har forresten Asos salg og du gjøre et kupp på alt fra sommerkjoler til jumpsuits, ikke minst kan du gjøre noen veldig fine designkjøp på halv pris nå! Det som kan være lurt å se etter på salg er f.eks fine basics, plagg som ikke forandrer seg fra sesong til sesong men når de kommer på salg kan du plutselig få to av den perfekte t-skjorten i stedet for en. På den måten kan du fylle litt opp med enkle basics du gjerne bruker gjennom hele høsten og vinteren på salg i stedet for å kjøpe alt til full pris. Et annet tips er å se etter klassikere, plagg og sko som aldri går av moten som du kan kombinere med alt det andre du har i skapet. Se etter underdeler og overdeler du kan bruke for å mikse og matche sammen med andre ting du har i skapet, på den måten får du mer ut av både kjøpene dine og antrekkene dine, det er rett og slett litt smartere shopping. 

HANGING CHAIRPå atelieret til søsteren min henger like gjerne stolen i taket, er den ikke fin? Hengende stoler tar litt plass men så er de også utrolig fine om man har litt plass å gå på! De tilfører masse til rommet og ikke minst, barna elsker slike stoler, det er som om de har magisk tiltrekningskraft. Den har samme tiltrekningskraft på meg, jeg får lyst til å bare krølle meg opp i den med en bok eller et magasin og bare nyte. Med en mann som driver med smijern på si har hun alltid noe nytt på lur hver gang jeg kommer, stolen er fra Metalform.


My sister has this amazing hanging chair in her studio, I just want to curl up in it and read a book for the rest of the day when I'm there. I really like hanging chairs, they do take up a bit more space, but if you have the space for it they really give back to the room. And the kids love them! With a husband in the wrought iron business she always has something new in store when I come visit, the hanging chair is from Metalform.

HAPPINESS


Lykken er å base rundt i en hengekøye sammen med fettere og kusiner hele dagen lang. I mangel på egne søsken gjør disse andre en utmerket jobb i å slite han ut på lange sommerdager (teknisk sett det vel han som sliter ut alle de andre). En liten gutt har blitt stor!Far og sønn har vært i London i helgen og i dag tror jeg minstemann hadde behov for å la alle inntrykkene og opplevelsene synke litt rett og slett. Det er så rart å se hvordan han ligner på oss begge, superaktiv som pappaen men samtidig med et stort behov for å trekke seg litt unna og være litt for seg selv når det blir alt for mye som skjer, akkurat slik som meg. Så da tok vi dagen til å løpe litt rundt bare vi og ladet opp til nye spennende ting i morgen.

INSTALATELY1. Lørdagsshopping 2. Lemonade med verdens fineste Barbro 3. Hinkende på vei hjem 4. Hjemmelaget crispy duck salat 5. Denimkjolekupp 6. All dressed up 7. Home 8. Dagensfrokostpåsengen 9. Øver øver øver (jeg er ikke i nærheten av å gjøre det riktig)

God morgen! Her banket harde regndråper på vinduet i morges, men selv om jeg lurte litt på hvor sommerværet var blitt av skal jeg innrømme at det passet like godt med en skikkelig kosemorgen inne i dag. Jeg har nemlig fått tilbake en liten lyslugg som har vært på Londontur i helgen sammen med pappaen sin og besøkt familie der. Siden vi ikke var tilbake fra flyplassen før nærmere halv to i natt var det veldig deilig med en rolig morgen med kaffe, barnetv, kos og god frokost.


Nå er det lenge siden jeg har delt noen øyeblikk fra instagram her inne! Følg meg gjerne på instagram i sommer på @tinemonsenno, med en liten aktiv type hjemme rekker jeg ikke alltid innom bloggen like ofte som jeg har lyst til, men da prøver jeg alltid å legge ut noe hyggelig på instagram. På snapchat er jeg faktisk ennå flinkere, der dukker det opp små og store morsomme øyeblikk. På snapchat finner du meg om du søker opp Tine Monsen.It's been a long time since I've shared some insta moments with you and I just wanted to give you a heads up about my other social media channels. Follow me on instagram @tinemonsenno and snapchat (tine monsen) for more updates and behind the scenes stuff! Lately this is what's been going on.

1. Saturdayshopping 2. Drinking lemonade with my beautiful friend Barbro 3. Limping home 4. Home made crispy duck 5. The perfect budget denim dress 6. All dressed up 7. Home 8. Todaysbreakfastinbed 9. Practising my headstands (and failing! But at least I'm up in the air!)

DENIM AND WHITE MAKES FOR THE PERFECT SUMMER COMBOMørkeblå denim sammen med krispe hvite plagg (og sko) er den fineste sommerkomboen synes jeg. Jeg måtte le da jeg traff en god venninne til et glass lemonade i går og vi begge hadde gått for denim og hvitt. Helgen har vært fyllt av rolige sommerminutter og endelig tid til å ordne hjemme, med to gutter på Londontur fikk jeg endelig krysset av en hel haug av hjemmeprosjekt som har stått på vent litt for lenge og som ikke funker like godt å gjøre mens en liten en helst vil ha full oppmerksomhet hele tiden. Men nå er terassen klar, urter har flyttet ut, solsenger er på plass, klesskap på barnerommet har fått en real oppryddning (hjelp som han vokser!) og leiligheten har fått en sårt tiltrengt vårrengjøring. Så nå er det skinnende rent her hjemme og jeg gleder meg villt til å plukke opp de to guttene mine på flyplassen om en liten stund!

Denim and white really makes for the best summer combination, it's something about the whole thing that just screams summer. I had to laugh when a friend of mine had the same idea and we were matchy matchy in our denim skirt and shorts with our white tops on yesterday when we met up for a glass of lemonade. Great minds think alike apparently. I've had the whole weekend to myself (can you belive it?) and later I'm off to the airport to collect my two boys from their London trip! I'm really excited about having them back, it's just not the same without them.

LEAVING ALL THAT STRESS AT THE BOTTOM
For en dag! Sommer, sol og tunge vanndråper som henger igjen på øyenvipper og øreflipper og sakte tørker opp i solen etter et bad. Med tomt hus fra i går til i dag hadde jeg plutselig dagen for meg selv og jeg har ikke kastet bort et sekund. Jeg har hatt bena på bordet og kost meg med morgenyoga, magasiner, kaffe, venninneprat og ikke minst sommerens første bad, for en lykke det er å bade! Følelsen man får når man dukker under og kommer opp igjen er rett og slett enestående. Ukens stress og mas forsvinner ved første dykk og det er som om hele verden åpner seg igjen når man kommer opp igjen, klar i toppen og forfrisket i sjelen med alt stress liggende igjen på bunnen. Et bad er rett og slett den perfekte måten å stresse ned på.


Jeg håper dere har fine dager og at dere som har tatt ferie nå legger igjen alt stress, mas og forventninger hjemme og bare koser dere maks i disse ferieukene. Livet er det som skjer mens du planlegger andre ting, nyt det litt, plutselig er det ikke mer.

What a day! It's summer in the city and since I had the day to myself (what a treat!) i didn't waste a second. I filled it with yoga, magazines, coffe, girlfriends (a little bit of work) and the very first swim this summer. That feeling is hard to beat, the cold (but not too cold) water washes all the stress away and leaves you feeling refreshed and happy. It really works wonders.

BEHIND THE SCENES


Det er ikke alltid det som skjer bak kameraet (og noen ganger foran kameraet enten rett før eller rett etter) er helt likt det som det faktisk vises på bildene til slutt. Jeg fant en vegg med grafitti på for en liten stund siden som dukket opp i dette innlegget og på bildene så det jo ut som om det var en rolig urban sommerdag i byen.. Jeg måtte le da det ca. 30 sekunder etter at jeg hadde funnet denne veggen dukket opp noen som skulle fjerne den samme graffitien! Men bilder ble det, han som skulle fjerne graffitien var blid som solen og jeg fikk til og med en liten innføring i hvordan man faktisk fjerner graffiti. Han startet med varmt vann!

Så der har du det, noen ganger er det jo nesten morsommere å se hva som faktisk foregår. Jeg rakk en kjapp men veldig veldig hyggelig middag med en av mine beste venner i går kveld og i dag står en morgentime med yoga på planen før jeg skal videre, jeg har nemlig dagen for meg selv!

If you're ever wondering what's going on behind the scenes when taking pictures for the blog, you can almost always count on it being a lot. I found myself a wall with some colourful grafiti on it the other day as showcased in this blog post, and this is what was going on behind the scenes. About two seconds in a guy came to clean it up! He was there to basically destroy my cool backdrop, but luckily he was in a really good mood and let me take some photos. He even walked me through the cleaning process, did you know they start with warm water to clean up the grafiti?


OLD VS NEW IN INTERIOR DESIGN

Et gammelt gårdshus har blitt renovert og i stedet for å kvitte seg med alt det gamle har søsteren min og mannen hennes behold sjelen og de små gamle perlene man gjerne finner under oppussing i slike hus. Sammen med moderne ting som stål og italienske marmorfliser på kjøkken og bad har de funnet den perfekte miksen av gammelt og nytt. Det skjer alltid litt nytt fra hver gang jeg er på besøk og sist jeg var der hadde gangen fått en overhaling. Flisene minner meg om besteforeldrene mine og jeg ble så glad for det er gøy å se at det fortsatt går an å gjøre ting annerledes (hvorfor ikke legge flis ut fra flisene selv og ikke legge alt perfekt kuttet?).


Jeg lover å vise noen flere bilder i løpet av sommeren for både bad og kjøkken (og stue!) fortjener en titt.

My sister and her husband are in the process of renovating an old farm house and I love what they've done to the place. They've kept the gems and created the most charming contrasts of mixing old and new in their interior design. Like the way they've used the shape of the tiles and not cut them into perfectly shaped tiles you go out and buy. It reminds me of my grandparents way of doing things when it comes to tiles, I love it!

THE LOOK

                                                                                  annonse / KappAhl

Noen av favorittantrekkene mine er de antrekkene som har blitt til litt av seg selv, enten når jeg har dårlig tid og løper ut med noen sko under armen, eller de hvor jeg mangler enten den faste overdelen eller underdelen til og må rive noe ut av skuffer eller skap i siste liten og ender opp med noe litt uventet sammen, eller de hvor stylingen skjer i bilen eller i heisen. Det er av en eller annen grunn disse jeg er mest fornøyd med, kanskje fordi det nettopp er disse som viser mest av hvem jeg er, disse øyeblikkene hvor stilen tar kontroll og fornuften setter seg i baksetet. Jeg har egentlig aldri tenkt over det før, men da KappAhl utfordret meg til å dele noen bilder av min personlige stil så tenkte jeg automatisk på dette antrekket, kanskje er jeg så glad i det fordi det ble litt til av seg selv, uten planlegging og noen spesiell mening. Det var rett og slett bare meg.


Jeg inspireres av alt fra en tekstur til en farge, mønsterbruk og passform på catwalken i forhold til hvordan det brukes i den virkelige verden, stilsikre venninner rundt meg og kule jenter på gaten. Jeg finner inspirasjon på instagram, på blogger, i interiør, ved å se på mønsteret i en kiwi som er klar til å spises og ikke minst blir jeg inspirert når favorittlåten kommer på og jeg kan dagdrømme meg bort i noen minutter eller danse rundt i stuen.

                  
Har du lyst å dele din look på instagram kan du nå vinne VIP-billetter til en av Roxettes konserter i sommer - og få møte Per Gessle backstage! Ta et bilde av din personlige look hvor du forteller litt om hvorfor det er din favorittlook og del på instagram eller Facebook før 12. juli med hashtag #thelookkappahl og @KappAhl. Les mer om hvordan du deltar i konkurransen HER Lykke til, tenk så gøy det hadde vært å gått på konsert i sommer! (Vinnerene annonseres på KappAhls instagram og Facebook.).


ad for KappAhl/

Most of my favourite looks are the result of chance or being late and having to grab a pair of shoes and putting them on in the car while not being completely sure about how the look actually turned out before it's to late. I think it's in moments like these your true sense of style kicks in and just make it all happen. So when KappAhl challenged me to share one of my favourite looks that showcased my own personal style this was the outfit I thought of. If you want to share you own personal style on instagram this summer you can win VIP tickets (and a backstage meet & greet) to one of Roxette's concerts this summer. Tag your instagram photo with #thelookkappahl and @KappAhl to for a chance to meet Roxette! Read more about the competition here.

HVORDAN SNAKKE TIL SMÅ JENTER

Jeg leste en artikkel om akkurat dette i går morges etter at jeg hadde blitt vekket av en liten gutt og ikke klarte å sovne til igjen. En artikkel skrevet av den prisvinnende journalisten Lisa Bloom. Den fikk meg til å tenke på hvordan dette virker i praksis, du skulle jo tro at det var den enkleste tingen i verden å snakke med små jenter? Jeg har selv tre små nieser og det er ikke til å unngå å tenke at de er verdens søteste, de er altså så søte der de løper rundt og svinser og svanser i små søte sommerkjoler med lange lyse lokker og små spenner i håret. Selv når de har vært ute og lekt i gjørme i fire timer og du knapt kan skimte hvilken farge de har på snekkerbuksen eller regndressen er de så søte at jeg kunne ha spist dem opp. Jeg har ingen problemer med å si det til dem heller, gjentatte ganger.


I sin artikkel setter Lisa Bloom søkelyset på et viktig tema, en (u)vane som ikke er så altfor lett å venne seg av med. Har du noen gang tenkt over hvordan du snakker til små jenter? Når du møter en liten jente for første gang, hva sier du til henne? Man gjør det nesten automatisk tror jeg, man har bare lyst å fortelle dem hvor utrolig søte de er! Hvor fint kledd de er, hvor nydelige de er, hvor flinke de er, "Så fin du var!", "For en fin kjole du hadde på deg", "Så nydelige krøller du har", er det noe galt i at man har lyst å gi små jenter komplimenter? Det er jo den mest naturlige tingen i verden.

Vel, sier du de samme tingene til små gutter? Eller snakker du med dem om helt andre ting enn hva de har på seg og hvordan de ser ut?

I følge artikkelen til Lisa bekymrer halvparten av amerikanske jenter i tre- til seksårsalderen seg om utseendet sitt, tallene på spiseforstyrrelser går opp og selvtilliten går ned. Når 25 prosent av unge amerikanske kvinner hadde foretrukket å vinne Americas Next Top Model over Nobels Fredspris er det kanskje på tide å ta et skritt tilbake og evaluere om det er noe vi kan gjøre som enkeltpersoner? Ved å komme med fine kommentarer som går på utseendet til små jenter når man møter dem for første gang helt fra de kan gå lærer man dem at utseendet er det første man legger merke til, dermed må jo utseendet være viktigere enn alt.

Men hva kan vi spørre disse små jentene om? Hva kan vi si for å bryte isen uten å involvere kompliment som går på utseendet? Lisa kommer med noen gode forslag. Spør om hvilke bøker de leser for tiden, hva de liker og ikke liker, hva de tenker på etc. Gjør en innsats for å la være å gå rett på den kommentaren om hvor fine de er og spør heller om andre ting, hva de har gjort på den dagen eller om det er noe de gleder seg til. Det høres jo ut som verdens enkleste sak, men jeg tok meg selv i å bli irritert over hvor mye innsats og konsentrasjon dette faktisk krever da jeg skulle øve meg på dette selv.

Det høres ut som en liten ting, men kan du og jeg utgjøre en forskjell bare ved måten vi snakker til små jenter på? Det kan jeg ikke svare på, men det er i hvert fall verdt forsøket!


Do you ever think about how you greet little girls? Do you always tend to give them a compliment about their looks? The award winning journalist Lisa Bloom wrote this article which really got me thinking about how I adress little girls when I see them. I often tend to go straight for their looks (as don't we all?) "You look SO cute!" "I love your dress" " I can't get over how beautiful you are", "You are just so darn cute"! But hey, what's wrong with that, we just want them to feel great? Meanwhile eating disorders are as Lisa puts it in her article up and self-esteem down. Nearly half of all american three- to six-years-old girls worry about being fat. That's just wrong! If we always compliment little girls for their looks when we run into them we're teaching them that looks are the first thing you see and therefore have to be the most important thing (in the world). Having three nieces of my own makes me really worried about what kind of world they're growing up in. I want them to know that looks are not everything and if I can change their world by just using different words and focusing on all of their other skills when I see little girls, I will do it. I hope you're with me! If you haven't read her article yet I strongly recommend it, maybe you'll have a different view of the world after you do. You can read the article on Lisa's blog here.

JEANS AND A PANAMA HAT


Jeg har gått helt inn i feriemodus disse to dagene borte og jeg har nytt livet med bare føtter og solkrem på nesetippen. Jeg har trappet opp med en litt intensiv Obagikur i sommer og er både tørr og stiv i maska så da passer det fint å ha en god solhatt på hodet for å gjemme ansiktet fra de verste solstrålene.


Ankeljeans og en hvit topp ble det i dag, det enkle er ofte det beste. I hvert fall er det deilig med enkle plagg man kan krølle kjapt sammen og hive med i vesken i tilfelle man skal sove over et sted. Min sommerstil går gjerne fra den ene ytterkanten til den andre, fra pyntete sommerkjoler med høye hæler til en enkel jeans og t-skjorte. Det kommer helt an på humøret, noen ganger slår jeans absolutt alt.


I've been in complete vacay mode these past couple of days wearing tons of sunscreen and a sunhat to protect my face, I've stepped up my Obagi routine this summer and I'm on my second week of an intensive treatment. It goes whitout saying that I'm dry as a sundried tomatoe and almost red like one too. Then it's good to hide behind some good shades and a panama hat.

RABARBARASYLTETØY


Smaken av sommer og barndom er hjemmelaget rabarbarasyltetøy! Jeg ble så glad da jeg fikk servert en brødskive med mammas hjemmelagede rabarbarasyltetøy på i går, det blir ikke bedre enn det! Jeg vet at jeg er ute litt i seneste laget med denne oppskriften (for rabarbara skal vel strengt tatt plukkes før Sankthans), men om du ikke har lyst å prøve deg på denne nå må du love meg å bokmerke den til neste år.


Du trenger: Rabarbara, brunt sukker (ca. 250 gr brunt sukker til 4 kg rabarbara( og noen glass (eller plastikkbeger) til å oppbevare syltetøyet i.

Fremgangsmåte: Vask og kutt stilken på rabarbaraen og skjær den i biter på ca. 1,5 cm. Legg bitene i en vid kasserolle og damp på svak varme (to av ni varme) uten vann med lokk på i ca. 3 timer (det blir nok fuktighet av rabarbaraen med lokk på i svak varme så du skal ikke ha vann i kasserollen). Rør sammen med sukkeret etter ca. 3 timer, ønsker du en litt jevnere blanding (uten så mye tråder i) kan du bruke stavmikser på blandingen selv om dette ikke er nødvendig. Ta syltetøyet over i glass og legg i fryseren. Ta opp ett og ett glass og nyt!My mother's rhubarb jam is the best. It's such a must have for summer and I hope you'll try out her recipe. If not now, book mark it for next summer and pick (or buy) the rhubarb before the end of June.


You need: rhubarb (4 kg), brown sugar (250 gr) and glass (or plastic) jars.

You do: Wash the rhubarb and cut the stem into pieces, approximately 1,5 cm each. Steam in a wide pot on light heat for ca. 3 hours (two out of nine heat) whitout water, remember to put the lid on. Add the brown sugar at the end of the cooking and stir well (here you can use a hand blender if you want to make the jam smooth). Put the jam in jars and put them in the freezer when they cool down.

hits