juli 2014

RØD HVIT OG BLÅ OG ET STRIPETE SKJØRT
Jeg vet ikke med dere, men jeg merker at energien bobler lettere i takt med at varmegradene synker, jeg er visst ikke et sommerdyr likevel! Det blir rart, men samtidig litt godt når vi neste uke skal finne tilbake til vanlige rutiner igjen etter 5 uker fri med minime (fri er vel strengt tatt feil ord da jeg forbinder det å ha fri med å sitte stille, det gjør ikke vår lille). Da blir det høst for oss, og det er så mye gøy som skjer så jeg er så klar. Jeg er helt klar, og jeg håper dere har lyst å bli med videre? De fine kommentarene deres (og den konstruktive kritikken) inspirer meg forbi det dere aner, og jeg har bare lyst til å fortsette. Tusen takk for at dere er dere.

Dette stripete skjørtet er det kanskje noen av dere som fikk en liten sneak peek på da vi var på flyplassen i København tidligere i sommer, det ble med hjem fra Frankrike og ble raskt et favorittilskudd til garderoben (fra Zara). Jeg synes det er fint til alt. Til høsten blir det garantert stylet med tykke og tynne strikkegensere til. Og en strømpebukse når den tiden kommer, men det er ennå lenge lenge til.

LIFTGARDINER


Måltipassede liftgardiner, det blir ikke stort finere enn det. Vi er så heldige at vi har så mange fine steder å komme på besøk til, og av og til må jeg bare knipse noen bilder. Som det meste er måltilpassede liftgardiner hakket vassere enn standardmål, og mange steder er det selve prikken over i'en å investere i godt stoff og god søm.

Liftgardinene er bestillt på mål fra RT interiør i Solveien på Nordstrand hos fine Rikke. Har du lyst på lyse liftgardiner men er redd det ikke vil være så praktisk? Har man dobbelt eller litt tykkelse på stoffet holder selv de lyseste farger ute både sol og innsyn. Jeg fikk selv akutt lyst på liftgardiner nå..

HENGEKØYE OG GØY PÅ LANDET

God morgen! Vi koste oss sånn i går, en ordentlig sommerdag på landet. Det er noe eget med røde låvedører og hemmelige dukkehus. Memo to self: vi må ha en hengekøye. Etter nesten 5 uker sommerferie med mini begynner hverdagen å nærme seg igjen, så jeg har prøvd å putte inn mest mulig kos de siste dagene. Denne sommeren har vært helt utrolig! Selv om de varmeste dagene har vært alt for varme for meg, nyter jeg disse dagene vi har nå ennå mer.

Lykken er glade barn, god mat og en kopp kaffe med to hender fri mens barna løper runder rundt huset. De store først og de små bena litt etter, jeg er så spent på hvor mye som kommer til å skje før neste sommer. Da tror jeg at jeg kommer til å ha hjertet konstant i halsen med treklatring og diverse klatrekunster og ablegøyer. Enn så lenge klarer jeg å løpe fortere enn han, og har fortsatt en sjanse. Det tror jeg ikke varer lenge.

GAMLE OG NYE FAVORITTER

Meg i dag, i gamle favoritter. Denne semskede shortsen kan jeg faktisk ikke huske hvor mange år er, men den er så god å ha i skapet. Hvite hverdagsskjorter i litt mykt og røffere stoff står også høyt på favorittlisten. Og med noen nye veldig fine favoritter rundt armen (jeg er altfor heldig!). Til høsten skal jeg bli flinkere til å bruke accesories, jeg glemmer rett og slett helt av det. Men så er det jo så gøy for det gjør så mye ut av seg. I tillegg er det verdens enkleste måte å forandre basics på, og det i seg selv er jo faktisk grunn god nok.

DAGENSFROKOSTPÅSENGEN

God morgen fine morgenfriske (og dere ikke fullt så morgenfriske oppe igjen og igjen med små eller litt større, hadde jeg kunnet skulle jeg ha sendt over kaffen og frokosten med ekspressbud til alle sammen!). For en fantastisk natt, det har regnet! Ikke noe å juble for sier du? Om det er noe å juble for, for en fantastisk temperatur, følelse, sovende minutter og lange timer. R E G N er nå min nye venn i livet og jeg skal aldri klage over at det regner igjen (hm, mulig dere ikke kan holde meg til dette når høsten tar helt av). Varme har blitt til regn, og jeg er en happy camper. Jeg merker den gode luften gjør underverker for energien, nyt dagen!

Ps: i dag blir jeg litt offline store deler av dagen (tilbake i kveld), jeg og mini skal nemlig på en liten tur. Men følg meg gjerne underveis på instagramkontoen min @osloinchanel :)

SOMMERLOOK

Sommerlooken min er kjempeenkel. Jeg er litt kjedelig og bruker ikke så mye sminke om sommeren, men en lipgloss med masse farge og glans i vesken er det kjappeste trikset jeg har for en instant upgrade. Hvite blonder er alltid et sommermust, sammen og hver for seg. Brillesnoren fra jobb har flyttet over på solbrillene i sommer, så har jeg kontroll på at jeg alltid har de med (og ikke minst, får de med meg hjem!). Praktisk samtidig som brillene blir et lite smykke i seg selv. I tillegg er solhatten aldri langt unna, og strikk til de litt kjøligere kveldene får gjerne være i farger hos meg.

Hva er dine sommerfavoritter?

VENNINNETIPS

I ferien har jeg fått noen stjålne øyeblikk til magasiner. Det hadde jeg neste glemt hvordan er. De er så fine! Og gode å bla i. Jeg tror jeg har en evigvarende trang for magasiner, 20 minutter med dagdrømming, ønsketenkning og inspirerende øyeblikk. Også har jeg en ekstra hang til de utenlandske.. Det er sikkert flere som gjør det allerede, men å gi bort et abonnement på favoritbladet til noen du er glad i er et av de beste gavetipsene jeg har. En gave som fortsetter å komme, en gang i flere måneder. Hvor hyggelig er ikke det? Eller plukk med deg noen spennende blader fra flyplassen eller de store bladkioskene for å ha i vesken til neste gang du skal treffe noen du har lyst å overraske.

ET VINSKAP OG EN KJØKKENHEST

Hi there horsie! Vi har fått en hest på kjøkkenet! Denne hesteskålen fra Jonathan Adler har stått på ønskelisten forever, og for noen dager siden trampet den inn. Var den ikke morsom? Den kommer til å være med på alle bildene fremover. Jeg har hatt spennende interiørbesøk her hjemme i mange timer i dag, og jeg gleder meg sånn til å se bildene. Jeg kan ikke si så mye mer enn det desverre, men jeg lover å si fra når det er ute (og ikke minst hvor), det er alltid så spennende med slike ting for det kan komme nå eller neste år, det er det liksom ingen som helt vet. Jeg håper ukestart har vært fin!

KJOLE OG STØVLER


Vi kom hjem fra søndagsmiddag for litt siden, og har hatt en veldig hyggelig dag med alle store og små i familien. For oss fungerer det heldigvis veldig fint å spise middag borte, også dra når det er leggetid for den minste når det er et stykke å kjøre hjem. Da sovner han i bilen også er det bare å legge han når vi kommer hjem (jeg har ofte med en pysj og tannbørste i vesken). Dagstur på den måten helt topp, for man får så mye ut av dagen. Har dere hatt en fin helg? Jeg er KLAR for neste uke. Det er så godt å kjenne at energien ligger og bobler.

VERTINNETIPS

Vi er helt hektet på hjemmelaget pasta for tiden, og pasta er jo noe som er like gøy å gi bort! Lag alltid litt ekstra, la det henge til tørk og vips har du den flotteste vert eller vertinnegaven. Så kan man jo legge pastaen i et fint glass eller i en fin pose og ta litt sløyfebånd rundt for å gi bort. Jeg er glad i slike enkle ting som betyr mer enn man tror. Pastaoppskriften til T finner du forresten her.

KVELDSBAD I BÅNNTJERN


Det blir ikke mer magisk enn et kveldsbad langt inne i et skogsvann. Det var så fint å avslutte kvelden for den lille på denne måten også. Guttene mine har veldig mye til felles, blant annet at de heller løper enn går. På vei hjem ble vi overrasket av tordenvær og et villt regnskyll, og det hele ble til et lite eventyr der vi gjemte oss under trær og grener mellom hver etappe vi løp tilbake. Fantastisk forfriskende, av og til trenger man bare å løpe litt på våte stier for å få litt ny energi.

W måtte ha en liten løpepause på vei inn og kom kjapt opp på pappas skuldre. Dere skjønner kanskje at denne gutten ikke er glad i vogn? Det går alt alt for sent. Fine lange lyse sommerdager og kvelder, Norge er så vakkert at jeg ikke har ord.

FÅ INN FARGER MED ET FARGEPOP AV ET SKJØRT

Det er rett og slett ennå en knalldag! Vi hoppet i sjøen for morgenbad klokken ni etter å ha kommet oss i bilen fra Oslo halv åtte. Og selv med litt knapp tid i sommerparadiset Viksfjord, fikk vi både spist god frokost, svømt, tatt med Wilhelm ut med kajakken, og tatt dusjen ute før vi måtte tilbake til byen.
Telefonen ringte selvsagt midt i bildene. Jeg er så glad i telefonen min, den er liksom en ekstra del av meg. Ferie eller ikke ferie, jeg slapper mer av med jeg. Dette stripete skjørtet er så fantastisk. Luftig, lett og med masse fine farger. Det har desverre rukket å bli mange år gammelt allerede, men hver gang jeg ser det så tenker jeg at jeg MÅ komme meg til London og topshop til høsten og samle noen nye klesskatter. Skjørt er så fine å ha i farger, for da kan resten være helt enkelt. Et lite pop er alt som skal til.

WELCOME TO THE JUNGLE

Ok, klokken 12 var det bare å slenge inn kontorhåndklet og komme seg ut. For en liten luftepause, kalde svømmetak og nistepakke på berget. Jeg ler av at jeg er tolv år og fortsatt holder meg for nesen når jeg hopper! Er det ikke rart, når jeg dykker så går det jo helt fint uten.

Her er mye på plass til prosjektene mine fremover, og i helgen står både morgenbad fra bryggen sammen med den lille på den ene kanten og gårdsbesøk på den andre kanten på planen. Det blir litt bilkjøring, men i bilen er det i hvert fall aircondition! I kveld lukter det godt fra grillen. Ha en fin kveld!

DIFFERENT SHADES OF OFF WHITEDet er uten tvil om å gjøre å finne det mest behagelige antrekket for tiden. Sjelden har det vært så ubehagelig å ha på seg klær i Oslo, og jeg har helst lyst å være under vann konstant for å sette pris på den varme sommervinden. Jeg liker lyse toner sammen og hver for seg, og av og til blir det full matchings fra topp til tå uten å engang planlegge det. Lette topper og skjørt med litt bevegelse i er min løsning i varmen. I dag venter nok en fin dag på å bare bli tatt. Her ble lille med farmor i går, og jeg har en lang liste foran meg som skal krysses av. Med bading til lunsj, det må bare prioriteres inn før listen fortsetter. Jeg håper dere har fine dager, og at dere klarer å finne noe i skapet som ikke er alt for varmt.

BÅNNTJERNFantastiske Bånntjern. Ikke langt fra oss ligger den fine badeperlen Bånntjern, som virkelig er et av de fineste stedene jeg vet om. Innerst i Planetveien går det en tursti som man følger helt til ende. Vi har trasket den frem og tilbake de siste dagene. Den følelsen av at hodet bare klarner når det kommer under vann er så fin. Varmen er plutselig bare god, og alt maset og stresset fra timene før forsvinner ved første dykk.

TAGLIATELLE ALLE VONGOLE THORLEIF STYLE

I går kveld ble jeg overrasket med en fantastisk pastarett til middag. Hjemmelaget tagliatelle med hvitvinsdampede hjerteskjell, rødspette og kantareller. En fantastisk rett jeg bare må dele. Hjemmelaget tagliatelle finner du oppskrift på her. Finhakk 1 rødløk og 1 hvitløk, stek i smør på middels varme og tilsett en neve kantareller. Mens dette godgjør seg i en høy stekepanne i noen minutter, går du gjennom hjerteskjellene og sjekker at de er ordentlig lukket (er de åpen skal de ikke brukes!) før du har de over i stekepannen. Når du har gått gjennom hjerteskjellene (noe som tar litt tid), vil du legge merke til at de første skjellene du hadde over i stekepannen har begynt å åpne seg.  Da er det på tide å tilsette hvitvin. Ha i litt mindre enn 1/2 flaske i blandingen. Når dette er redusert (alkoholen har kokt bort), tilsetter du 1 stk. kremfløte (om noen av hjerteskjellene ikke har åpnet seg etter at hvitvinen er redusert i pannen må de fjernes fra blandingen)

Legg på lokk og la alt småkoke i ca. 10 minutter mens du koker opp vann til pastaen og steker fisken i smør, og koker grønsakene. I denne vrien valgte kokken sukkererter, babyaspargestopper og rødspette, men du kan gjerne bruke det du har lyst til/er i sesong, og denne retten er også god med blåskjell og andre type skjell. Ved servering legg tagliatellen først, legg fiskefiléten midt på pastaen, strø litt grønsaker over og ta så en stor øse med hjerteskjellblanding øverst. Ta gjerne litt ekstra saus over. Strø til slutt over f.eks bladpersille, og la gjestene få smake til med salt og pepper selv. 

 

PIKNIKFROKOST

Det trenger jo ikke å være lunsj for å ta en piknik! På tirsdag tok vi faktisk frokosten med oss ut i en kurv med et teppe i. Når man er oppe i otta likevel så er det jo helt supert å bare dra ut med én gang. Når det er folketomt og passelig temperatur, til morgenbad og utefrokost. Det var en absolutt hit. Det er sikkert flere som er hjemme med små i varmen, og om man drar ut tidlig så kan man få noen veldig fine timer nesten helt alene fine steder før det blir alt for varmt.
High five! Når de små hendene skal opp og ta en high five, da smelter jeg. Her står det en og sveiver et blått pastahåndtak, mor har fått et iskaldt glass hvitvin i hånden, og jeg synes jeg hører lyden av blåskjell som klirrer mot hverandre. Fantastisk.

A LITTLE HERMÈS FOR BREAKFAST

I dag ble jeg ikke bare overrasket med frokost på sengen, disse (!) fine boksene lå sammen med frokosten. "Gratulerer med bryllupsdagen" sier han, "ånei! Jeg har glemt det", sier jeg! Vi er så heldig å ha to bryllupsdager å feire, og den eneste trøsten jeg har er at jeg var den første til å huske forrige. Herlighet, denne varmen gjør at jeg ikke fungerer spesielt godt for tiden. Er det mulig, jeg har heldigvis et lite ess i ermet og jeg skal nok klare å overraske han likevel håper jeg. Sukk, jeg klarer ikke å slutte å stirre på de fine boksene. Jeg har verdens snilleste mann som klarer å overraske igjen og igjen.

ET GULT SKJØRT


Jeg skal innrømme at det er litt i varmeste laget for min del med denne temperaturen ute (og inne!). Og søvn er ikke så lett hverken for liten eller stor når luften bortimot står stille inne. Men så tar jeg meg i å tenke at det bare er for noen få dager, denne tropevarmen skal tilbake til varmere strøk om ikke lenge. Og da kommer jeg til å savne den. Eller, jeg kommer til å savne mye av den. Også tenker jeg at det er dette som er så fint med sesonger, at man setter så pris på et skifte når tiden er inne og den klare høstluften igjen kommer gjennom trærne.

AND BOYS, THE GIRL IS SINGLELykken er å få låne solbriller av favoritten Amanda. Fadder til w og verdens fineste Amanda min. Vi har løpt rundt etter w som løp rundt etter alle fuglene, vi har kost oss med grilling ved vannet, og vi fikk dyppet bort den aller verste varmen med et bad før vi pakket sammen og løp tilbake etter w. Denne dama, med de lange mørke lokkene og dette glimtet i øyet som kommer en halvmeter inn døra før hun gjør, er den kuleste dama jeg vet om. Og gutter, hun er singel ;)

Ps: det er forresten Amanda som kjører bleketilbud på både overkjeve og underkjeve for 2100 kr i sommer. Så om du har lyst å bleke tennene dine finner du henne her.

MORGENBAD


God morgen. Vi startet dagen her i dag. Når man likevel er tidlig oppe så kan man jo ta de mulighetene som er, eller lage noen å ta. Og i dag var det nydelig å starte dagen akkurat her, helt alene bare oss på et folketomt Bogstad. Varmt i vannet var det også. Morgenbad og en bryggekanten i Oslo, det er fint det.

FRISK SOMMERFORRETT: LAKSETARTAR MED GRØNN SAUS

Er det noe jeg er glad i så er det laksetartar med grønn saus. Frisk, god og perfekt i denne sommervarmen. Og med fine farger og orange fisk ser det fantastisk ut når det blir servert også. Tips til en enkel forrett man godt kan lage klar allerede dagen før om man skal ha gjester.

Du trenger: 200 gr fersk laksefilet, 2 ss olivenolje, basilikum, kruspersille og dill. Creme fraiche. Brød til å lage toast.

Oppskrift: Skjær laksefileten i små terninger. Bland med olivenolje og en stor neve finhakket basilikum. Smak til med pepper og salt. Rist en brødskive enten i brødrister eller på pannen og legg ferdig laksecarpaccio over. Bruk stavmikser og lag en grønn puré av en neve basilikum, kruspersille og dill, sammen med 4 ss creme fraiche, 4 ss rømme og 2 ss majones. Legg den grønne sausen rundt tartaren på hvert fat før servering. Oppskriften passer til 2-4 mennesker alt etter størrelse man har lyst å ha på forretten.

BADEDRAKT


Det er mange som har lurt på hvor badedrakten jeg hadde på meg i helgen er fra, og den er herfra (annonselenke). Jeg er veldig glad i badedrakter, og denne tofargede er årets klare favoritt. Den har vært med over alt i sommer, og jeg kommer til å glede meg til å ta den frem igjen til neste år når høstvannet kommer og tærne skal få være på land og ikke på en badestige. For et vær vi har. Etter at formiddagen gikk med til playdate ute og shinings hjemme, dro rett og slett jeg og w alene ut på en liten piknik ved Bogstadvannet rundt middagstider og tok middagen ute. Vi fant oss et stor tre med masse skygge, og koste oss med nistepakke og fugletitting. Uten mobil og uten veske. Med et håndkle å sitte på, og en tupperwareboks og hver vår vannflaske under armen. Små gleder med de minste er de beste.

SOMMERNORGE

Ah. Helgen kan oppsumeres med ett ord, batteriladende. I går bodde vi ute i vannet, badedrakten var fortsatt våt da vi pakket pakkenelliker og w i trillebåren og satt retning hjemover (det var kanskje noen som så det på instagram). Vi har kost oss med god mat, fantastiske grønsaker fra Huseby gård, hyggelig selskap og vår lille fine. Batteriene er oppladet og jeg er klar for ny uke! Og det håper jeg at dere er også.

KAJAKK FOR LITEN OG STOR


En drøm av noen sommerdager har vært våre i helgen, og kajakk har vært den store nye tingen for minstemann. Bare han ser den gule kajakken nå skal han rett ut sammen med pappa. Dere ser sikkert på bildene at det er veldig grunt her inne i fjorden, så her kan til og med jeg stå på bunn langt langt utover. "Se se, pip pip pip pip" hyler den lille ivrig mens padlingen går forbi fuglefjell og fugleskrik fra små nye lodne tilskudd.

MORGENBAD


God morgen! Når man kan være så heldig å få lov til å begynne dagen med et herlig morgenbad med store og små. Den forfriskende gode følelsen sitter så godt i. Frokost i et varmt håndkle som inntas i skrivende stund. Jeg håper dere får en fin dag. Vi testet forresten kajakk med baby i går, det var helt supert, w storkoste seg. Det blir garantert en ny tur i dag.

HOTPANTS
Jeg har det med å bare raske sammen det første jeg ser når jeg skal slenge sammen en weekendbag, og da blir det enkelt å greit. Skjorter, shorts, en bukse og genser. Det holder i massevis uansett vær. Og solkrem! Den er alltid med på tur. I dag var faktisk sminken på fra i går til og med, jeg må le, er det ikke deilig med ferie. Saltvannet fikk vasket den bort, så nå er det saltvann både i hår og badedrakt. Og jeg begynner å bli veldig klar for middag etter en fin kajakktur. Jeg håper dere har fine dager i byen eller på landet!

SOMMERHELG


For en deilig dag. Jeg blir alltid like overrasket over hvor fine disse helgene ved sjøen faktisk er. De er drømmende bra, og jeg tenker bare at det alltid er sol og sommer her nede. Vi har vært og handlet villaks til middag på den gode fiskebutikken i Larvik, kost oss med krabber på kanten mens mini sov, badet, solt oss og bare slappet av. SommerNorge på sitt aller aller beste. 


EN KJOLE MED GRAFISK MØNSTER

                                                    / Annonselenke kjole herfra / sko Zara / Belte Hermès /

God morgen fra sjøluft og måkeskrik! Vi kom til Larvik sent i går kveld, til rekekvelds og verdens blideste lille gutt i morges. Vi snakker gjensynsglede delux, finnes det noe mer fantastisk enn små hender rundt halsen? Gårsdagens kjole henger pent på en hvit kleshenger, og jeg gleder meg allerede til neste gang den skal brukes. Jeg tror ikke det blir lenge til. Den er litt tung i stoffet og det fine grafiske mønsteret er laget med paljetter og perler om hverandre. Vi skal avgårde til fiskebutikken, ha en flott dag!

PARAPLY TIL BARN


Den er så fin at den må brukes som parasoll når det ikke regner! Når man har ønsket seg noe forferdelig lenge blir det godt brukt når små drømmer går i oppfyllelse. I den klareste fuksiafargen, med prinsessekrone på toppen. Av og til må man bare la seg rive med av små gleder.

CAR WASH IN HEELS


Jeg prøver å få unna alt jeg vanligvis ikke rekker med en liten en løpende rundt, og siden jeg vet at mannen alltid blir veldig glad når han ser at bilen har blitt vasket, så er det jo ekstra hyggelig å gjøre det også. Og når man i tillegg kan bruke 40 kroner på å gjøre det selv i stedet for mange hundre i en vaskehall, vel da vinner alltid de 40 kronene. Uansett antrekk.


Siden passasjeren bare begynte å le av meg da jeg hoppet ut, foreviget hun det på bilde også. Det er flere som har lurt på om jeg klarer å gjøre ting når jeg går med høye hæler, ja stort sett får jeg ting unna uansett :)

A JEANS KIND OF GIRL

Jeg går oftest ut av døren hjemme i jeans. Jeg synes det er så godt å gå med, også er det enkelt å dresse opp eller ned alt etter humør og anledning. Min go to løsning når det blir litt for kjedelig er noen fargerike sko, det løfter selv det enkleste antrekk. Med plutselig litt ekstra tid for meg selv midt på dagen, har jeg kost meg med kaffelunsj ute de siste dagene. Skikkelig luksus! Litt venninnetid er så undervurdert, og man får jo så mye kos ut av en enkel kaffe to go eller is i solen. 

THE CHANGE OF A WATCH

It's morning o'clock! Her er kaffen inntatt, stikkelsbær fortært, kontorpulten lokker, treningsbagen prøver å vinke (vet fortsatt ikke om jeg orker å høre på den etter en lang ferie), og lunsjplaner satt. Men først litt jobb. Jeg er fryktelig kjedelig når det kommer til favorittene mine, for jeg bruker samme favoritter hele tiden. Men nå har i hvert fall den andre favorittklokken min fått kommet på for en liten forandring. Så får vi se hvor lenge den får bli der. En liten forandring er alt som skal til.

ET TYLLSKJØRT

Jeg synes enhver dag fortjener litt tyll. Et lite smykke i seg selv der det henger i skapet, og på gir det masse godt humør og glede. Du skal ikke undervurdere effekten av tyll, bare prøv. Selv den gråeste dag kan bli fin.

FRANSK MED EN VRI
Jeg begynte den nye uken med nye negler hos S&M (sponset beh). Etter mye farger og mønster i det siste fallt valget på enkel fransk, men med en liten vri. En spiss hvit kant. De er ennå spissere fra her hvor jeg sitter, så følg med senere for en litt bedre titt.

GO GREEN GO MØNSTER


Siden vi plutselig hadde en kveld uten forpliktelser hjemme, knyttet vi på oss skoene og tok en liten kveldstur ut. Vi er så heldig at vi har flere gode steder å spise på rett i nærheten, så vi tuslet et lite stykke i solen før vi bestemte oss for middag ute. Da vi skulle hjem hadde regnet kommet for lengst, men sist jeg sjekket var vi jo vanntett. Det var verre med vesken og kameraet, men de fikk komme under jakken, så gikk det fint det også. Og med så god temperatur ute det ble jo nesten romantisk der vi gikk kveldstur tilbake i regnet.

FERIEFLETTE


Denne fletten kommer stort sett bare på når jeg har fri. Jeg vet ikke helt hvorfor, men når fingrene fletter den tenker jeg alltid at jeg bare bruker den på tur. Absolutt noe å bli flinkere til å bruke i hverdagen også. Uken kom med en pangstart, og jeg håper dere har fine dager uansett om dere akkurat har dratt på, er på, eller akkurat har kommet tilbake fra ferie. Vi kjører feriefølelse i helgene og hverdag i ukedagene fremover. Det er herlig med norsk sommer.

EN HELG VED SJØEN


En herlig helg ved sjøen er over, og jeg kan nesten kjenne den friske sjøluften jeg føler henger litt i ennå. Vi kom tilbake til Oslo sent i går, og for første gang er mini igjen på en liten sommerferie. Litt rart, godt, spennende og savnfullt allerede. Jeg har noen spennende prosjekter på gang, så jeg gleder meg samtidig til å få jobbet med litt mer effektivt med de disse dagene. Jeg håper dere får en strålende dag og frisk start på ny uke.KAJAKKSøndag, og kajakk som lunjstur. Det er jo så fantastisk å kjenne våte saltvannsdråper dryppe fra åren fra tak til tak mens ender og fugler såvidt løfter et øye mot deg når du glir forbi i sjøkanten. Jeg synes vi har fått så mye ut av helgen. Slike små opplevelser er gull verdt, man må ta sjansen når den byr seg. Her står poteter og putrer i saltvann og grillen er på. Vi tar middagen her før vi setter kursen mot byen igjen etter middag. For en fin helg, så fine dager lever jeg lenge på.

QUICK FIX PÅ SOLHATTEN

Jeg og panamasolhatten min fra Anine Bing er gode venner, men av og til får jeg lyst på en liten forandring. Da knyter jeg gjerne et av favorittsjalene mine rundt, så blir den ny i en fei. Så kan man jo bytte sjal så ofte man vil, eller bare en gang i mellom.

MORGENBAD


123 på det fjerde skal det skje roper vi høyt hver morgen. Store og små stemmer i. Morgenstunden på bryggekanten er det minner lages av. Når alle har stått opp er det førstemann ned. Så gjennom en utedusj til kaffe og god frokost. Tenk å være så heldig å få oppleve noen så fine dager på et så fint sted. Skjærgården i Norge er noe helt for seg selv.

UP AND ABO(U)ATOM det har vært en fin dag. Herlig hav, blå himmel, sol og saltvann. Vi har smilt oss gjennom dagen, og skal nyte et fantastisk lam til middag. Jeg skal innrømme at jeg måtte krype til korset for en liten powernap og en ekstra kaffe rundt leggetid for de små, så nå er jeg fit for fight for i hvert fall en time eller tre til. 20 min på øyet hjelper, veldig! Ferietips 101.

UREIST FRA HUSEBY GÅRD

Grønsakene er til og med bedre enn kortreist, de er rett og slett ureist! Rett fra gården. Om dere er innom Viksfjord, eller jeg har lyst å driste meg til å si, i det hele tatt i nærheten av Larvik i sommer, må dere dra innom Huseby gårdsutsalg. Gulrøtter, brokkoli, løk, knutekål, gule squash, poteter, ferske gårdsegg, alle mulige salater og urter var bare noe av det som ble med i papirposer tilbake da vi dro for å handle i morges. Et lite mekka for gode råvarer som løfter ethvert måltid til nye høyder.

Og en super liten familieutflukt i tillegg. Det er så gøy å ta med barna på slike gode steder. Og da vi i tillegg fikk hilse på kaninen Trampe og de 3 små kaninungene hans var lykken komplett. Fine Trampe finner du på instagramkontoen min @osloinchanel om du ikke har meg på listen din. Han var til å dø for.

MORGENBAD

God morgen! Morgenbad og våte fotavtrykk på bryggen. Bare ben og utedusj. Crepes til frokost og planlegging av dagen. Det BLIR ikke bedre. SommerNorge på sitt aller beste, vi skal bare nyte dagen og toppe det hele med jordbær.

Jeg håper dere får en super lørdag!

SOMMERNORGE


For en drøm av en sommerdag! Vi har byttet ut asfaltjungel for dette for noen dager, og kunne ikke hatt det bedre. Kids, sol, sommer, vann og strand. Og båt! Vi har allerede hatt varme kropper i kaldt (eller som jeg sa da jeg hoppet ut i og skulle være tro mot utfordringen min, friskt) vann, og vind i håret fra brusende bølger. Og da i tillegg den fine pappaen kom inn døren i sted etter jobb, var lykken komplett. Jeg gleder meg til morgenbad i morgen tidlig, da gjør det plutselig ikke noe å stå opp før syv.Hvordan har det gått med dere som slang dere med på utfordringen fra i morges? Det teller vel ikke å klage inni seg gjør det, hørte jeg meg selv lattermild si på et tidspunkt. Men med kun noen få glipp funket det overraskende bra å være positiv hele dagen, og jeg merker skikkelig forskjell på hva det gjør med humøret. Absolutt noe å fortsette med, jeg lurer jammen på om jeg skal teste det ut i morgen også.

TODAYS BREAKFAST IN BED AND A CHALLENGE FOR YOU

Det kan ikke bli annet enn en fin morgen når det første man ser når man slår opp øynene er denne fine #dagensfrokostpåsengen. Jeg må klype meg litt i armen for de fortsetter jo bare å dukke opp! I dag luktet det varm kaffe, deilig eggerøre, krisp panchetta og røkt ørret. Og ferskpresset appelsinjuice med en deilig dose C-vitamin. Jeg elsker å begynne dagen på denne måten. Og etter en liten stund får jeg selskap av to små føtter som også vil si hei og god morgen. Jeg prøver å holde på den følelsen så lenge jeg kan, for det er så lett å glemme alt det fine når man begynner å irritere seg over små dagligdagse ting. I dag skal jeg prøve å ha en hel dag hvor jeg ikke skal klage over noenting, ikke over været, kø på veien, at kjøkkenet ikke er ryddet, den utrolig frekke fuglen som plutselig stod inne i stuen i morges, eller over noe annet.  En hel dag, oh my jeg tror dette blir hardt. Trikset er visst å ha en strikk eller et armbånd rundt den ene hånden, og hver gang man tar seg i å klage over en sang på radioen eller noe annet irriterende så skifter du hvilken hånd du har det på.

Blir du med? Jeg føler det er styrke i tall, så jo flere som blir med jo enklere blir det (jeg ler av hvor vanskelig jeg faktisk tror dette blir).

EN KJOLE MED MØNSTER

For et vær! Altså jeg må jo være verdens dårligste person, for jeg blir jo aldri fornøyd med været. Nå er det rett og slett F O R varmt. Det hadde jeg ikke trodd for noen dager siden, vi renner helt bort. Men I morgen blir det bading fra svaberg og brygge, og det tror jeg blir helt topp. Da blir byen byttet ut mot bygd og gøy på landet.Vi begynte dagen i dag med besøk og et morsomt intervju, så her har det gått slag i slag i dag. Jeg kan ikke si så mye mer enn det, men jeg håper det blir gøy å se på trykk. Det er så utrolig hyggelig at så mange av dere er innom selv om det er feriedager, og jeg blir så utrolig glad når dere legger igjen et lite livstegn også. Hvor er dere, hva gjør dere, er det full ferie på alle?


RED DOOR BLUE SKIRT

God morgen alle earlybirds! Det er ferie, det betyr ikke så mye for småbarnsforeldre akkurat i forhold til når man står opp, men så er frokostene lange og late, og dagene veldig fine. Sammen med kaffe som fikser alt. Nesten. Jeg har lenge hatt full cravings på en ny veske. Den jeg ønsker meg aller mest er en som begynner på G... og slutter på ...chy. Vet du hvilken jeg mener? Av og til får jeg slike hangups som jeg ikke klarer å riste av meg. Men så går det kanskje an å forsvare når man blir 30 til høsten...?

Hva har du hangups på for tiden?

BRINGEBÆR

Fine sommerdager, brune hender, røde bær. Det er sommer i byen og nyplukkede små bær. Her står en hel haug med stryketøy å venter på meg, men dette øyeblikket var for fint til å ikke dele. W elsker å plukke bær, og når han har en ekstra liten hånd å gjøre det sammen med er han i himmelen. I helgen skal vi finne bærene på gård, og jeg hører rykter om både kaniner og kaninunger. Altfor myke til å ikke ta på, og altfor søte til å ikke dø for. FERIE og gøy på landet.

ET GULT SKJØRT OG HVITE TENNER

Gult er gøy. I går var vi ute og løp på våt bakke før vi satt oss i bilen. På meg ble det frem og tilbake, mens lillemann fikk overnatte og nyte en helt fantastisk sommerdag ved sjøen. Til helgen setter vi oss i bilen alle sammen, det gleder jeg meg til!


                                                                             // annonselenke skjørt herfra / topp herfra //

I dag står lyr klar til middag. Med en så varm (og klam) dag i byen er lett fisk perfekt sommermiddag. Vi ses om litt, jeg har noen få ting igjen på listen før jeg kan sette meg ned igjen.

Ps: har du lyst å bleke tennene dine i sommer (og bor i/skal innom Oslo i sommer)? Min eminente tannpleier Amanda kjører en blekekampanje frem til 10 Aug. 2100 kr for å bleke både overkjeve og underkjeve. Det er faktisk nesten for godt til å være sant! Dere finner henne på tannklinikken Tannatelieret HER.

FARGEKOORDINERT PÅ KJØKKENET


God morgen. I dag tok jeg med meg kaffen fra sengen til lyset på kjøkkenet.  Jeg er nok litt over gjennomsnittet glad i fargekoordinering. Jeg synes at det blir så mye ryddigere der man har liten plass. I små bokhyller, i garderoben, i alle skjortene på andre siden av skapet, etc. Også er jeg glad i en rask forandring med ting man har, så nå er hyllene på kjøkkenet i fine farger.

Det er ikke bare kokebøker som står i hyllene, men det skal det få bli etterhvert. Jeg er glad i å samle og sakte få nye favoritter på plass.

LATE MORNINGS


Vi har nytt en ekstra sen morgen i dag, og kost oss med kaffe og god morgenmat på terassen før vi dro ut en liten tur. Det er jo så koselig å sitte ute, selv om blytunge regndråper har øst ned rett ved siden av. Jeg er innom en snartur for å ønske dere en fin dag. Her blir det en liten roadtrip på meg og mini, men vi ses senere. En kaffe til så er vi klare.

ET HVITT BLONDESKJØRT

                                                                          / (Annonselenker) Skjørt herfra  genser herfra / 
               
For et vær! Men noen massive regnskurer satt ikke en demper på humøret mitt, for på døren kom dette blondeskjørtet og banket på tidlig tidlig. Hurra! Jeg har lengtet etter litt flere skjørt i skuffen en stund nå, og dette hvite var midt i blinken. Jeg liker ekstra godt den fine blondekanten som stikker ned forbi selve skjørtet. Dette blir årets sommerskjørt, jeg tipper det er fint til. ja alt. Jeg er så glad i basics med en liten tvist, så går de til alt det andre man har (eller ønsker seg).

                                                                                                                                

INSTAMOMENTS

Tiden løper fortere enn jeg klarer å ta den igjen, og på farten finner jeg masse inspirasjon og feelgoodglede på instagram. Og det er så hyggelig med hver eneste like og hver kommentar. Jeg skal prøve å bli flinkere til å legge ut fine inspoøyeblikk fremover, og jeg håper at ennå flere av dere har lyst å følge meg der inne. Om du ikke gjør det allerede så finner du meg på @osloinchanel

STRIPER

Mandag! Hvite og blå striper sammen med kaffe og små føtter i sengen. En helt perfekt sommermorgen, bortsett fra regnet på ruten. Men da er det jo ekstra koselig å være inne. Dagen har begynt, uken er i gang og jeg håper dere får en fin-fin dag.

BLONDEKJOLE


Helgen er straks over, og for en fin helg. Vi startet søndagen med hyggelig familiefrokost. Det er en fantastisk tradisjon å få besøk til frokost i helgene! Jeg husker ikke hvor mange år det har blitt nå, men det har kommet nye babyer til flere ganger rundt bordet. Deilig mat, mørk kaffe og en ro man ikke kjenner i ukedagene. Er dere klare for siste kveld før ny uke? Her har det blitt sen middag for to, og iskald sorbet skal nytes til dessert i sengen med en film på lerretet. Bena er sliten og toppen likeså, på en sånn god søndagsmåte. Jeg er så glad i slike late søndagskvelder etter at roen har senket seg, de får jeg meg ikke til å bytte bort for noe i verden. Jeg håper dere har hatt fined dager.

God natt

LEKELAND

Jeg kan ikke huske hvor lenge T har snakket om lekeland. Og i dag var virkelig dagen. Med regntunge skyer utenfor og en gutt med masse masse energi innenfor, fallt valget ganske raskt på lekeland. Og jeg har ikke sett to mer entusiastiske gutter. Jeg vet ikke hvem av dem som hadde det mest gøy, for det var ingen av dem som ville være med hjem da vi måtte dra.

Jeg har sjelden sett en så happy baby som da vi slapp han løs i lekejungelen. Høye tårn, hengebroer, bratte sklier, hinderløyper og eventyr. Perfekt søndagsaktivitet når været er litt kjedelig og man har lyst å få ut masse energi.

HVORDAN LAGE HJEMMELAGET PASTA FRA SCRATCH

Hjemmelaget pasta! Det er virkelig verdt innsatsen, det er gøy å lage og det smaker FANTASTISK. Vi hadde middagsgjester i går, og alle var enige om at pastamaskinen, den har kommet for å bli. Et perfekt gavetips til den matglade.


Pastadeig: 300 gr durumhvete, 50 gr hvetemel, 4 egg, ca. 0,5 dl vann. Bland ingrediensene godt og lag en deig. Skjær av en bit og press den avlang og flat med fingrene. Bruk godt med hvetemel på underlaget når du jobber for å sørge for at deigen ikke setter seg fast i maskinen.

Ta deigen gjennom pastamaskinen flere ganger inntil du får den tynn nok. Begynne med setting 0 og jobb deg gjennom alle settingene til den er tynn nok. Når du får deigen gjennom på setting 5, tar du den gjennom tagliatellekutteren. Heng pastaen opp til tørk mens du gjør deg ferdig med all pastaen (heng opp ved siden av hverandre slik at de ikke klistrer seg sammen). Kok opp vann med litt salt og olivenolje, og ha i ønsket mengde pasta når det fosskoker. La pastaen koke i 2-3 minutter (smak før du serverer).

Har du lyst på noe ordentlig godt på toppen så er trøffel fantastisk å ha over pastaen. T kom hjem med litt trøffel fra Fruktboden i går. Med smeltet smør over i stedet for olje for å fremheve trøffelsmaken, og litt salt og pepper til har du en perfekt pasta. Tips å ha til nå i sommer kan være entricot av lam marinert i hvitløk og persille, og smørdampet sommerkål. Det var vi alle enige om var helt nydelig. Eller en kjempegod bolognaise som du finner oppskrift til her.

KERAMIKKMØNSTER

Jeg blir ikke lei! Pom poms og kjole som skjørt i dag. Dagen har virkelig gått slag i slag, og nå har vi fått middagsgjester allerede. Jeg håper dere har hatt en super lørdag så langt, med ordentlig sommertemperatur ute er det bare å nyte middag og et glass vin på terassen.

STYLE YOUR BASICSKjedelige basisplagg kan få nytt liv med en knallfarge til. Et lite fargepop og man går fra ordinær til ny på 123. Det er ofte de minste tingene som gjør de største endringene. Husk på det neste gang du føler du ikke har noe å ha på deg. Kanskje yndlingsskoene kan få komme på likevel selv om resten er basics. Plutselig har du et helt nytt antrekk.

STRIPES AND DENIM SHORTS

Er det sant at det er fredag i morgen allerede? Tiden flyr! Kaffen er på (jeg er ikke en av de som ikke kan drikke kaffe om kvelden) og jeg tror det blir en tidlig kveld ettersom formen ikke er helt på topp (den sommerforkjølelsen sitter i altså!). Jeg håper dere har fine sommerdager, det er ikke strandvær for tiden, men å plukke bringerbær fra buskene er helt topp i stedet.


I <3 stripes and denim

OPPSKRIFT PASTA BOLOGNAISE

Det var noen som lurte på om jeg ville dele denne oppskriften etter å ha sett et bilde på instagram. Og det er klart jeg vil! Vi er veldig glad i pasta, og denne bolognaisen er en stor hverdagsfavoritt. Og enkel å få til, ikke minst.


Til 4 personer trenger du: Ca. 2 dl rødvin, lammekjøttdeig (eller karbonadedeig), tørket oregano, laubærblad og basilikum, 1 chilli, 1 hvitløk, 1 rødløk og 1 mutti tomater på glass eller boks.

Varm ca. 3 spiseskjeer olivenolje i en kasserolle. Mellomhakk (ikke grovhakk men heller ikke helt finhakk) chillien og løken Stek blandingen på middels varme til løken blir glassaktig og litt gjennomsiktig. Tilsett mellom 10-15 laubærblad og ca 2. spiseskjeer tørket oregano. Tilsett ca 2dl rødvin. Skru opp varmen litt, og la småkoke en liten stund mens rødvinen reduseres (alkoholen fordamper og mengden rødvin i kjelen blir mindre).Tilsett hele kjøttdeigen etter noen minutter, del opp med en tresleiv og bland det godt sammen med resten av blandingen. Tilsett 1 boks med tomater på glass og rør godt rundt. Smak til med salt og pepper.
La bolognaisen stå og godgjøre seg mens du koker opp ønsket pasta. Dandér pastaen pent og pyntelig på et fat, topp med bolognaise, basilikumblader. raspet parmesan og litt salt og pepper til slutt.

Lykke til! Dette får du til på første forsøk.

EN KJOLE SOM SKJØRT

Jump like there's no tomorrow! Med en liten hjemme er det mye av dette om dagene, barbent i gresset. Vi koser oss veldig, men jeg får ikke gjort så veldig mye annet. Men da er det bedre å ta dagene for det de er akkurat nå, sommerFINE. Med kjoler som skjørt kan må nesten doble antrekkene i garderoben man allerede har om man er litt oppfinnsom. Brett ned, vreng inn, sy fast eller bare bruk et belte, prøv og se hva som funker. Dagens lille hvordan-gjøre-mer-ut-av-garderoben-man-allerede-har tips.

PINK CASHMERE MESSY HAIR DON'T CARE

Et rosa moment. Til høsten ønsker jeg meg en hel skuff med gensere og cardigans i cashmere. I farger. Gode plagg som funker til alt. Dagen er i gang, kaffekoppen tom, små føtter løper rundt, og på lørdag får vi interiørbesøk helt fra Japan for å ta noen bilder her, det tror jeg blir veldig gøy! Også begynner hjemmekontoret mitt å ta form igjen, bare litt igjen så er jeg der.

MØNSTERMIKS MED STRIPER


For en luksus! I dag startet vi dagen med skikkelig familiekos, T begynte sent etter en helg med jobb i England, så etter frokost ble lister krysset av og vi fikk til og med kost oss på kafé. Nå hører jeg pastamaskinen gå på kjøkkenet, og jeg kan lukte den fantastiske bolognaisen hans. Jeg gleder meg!


VI rakk å knipse noen bilder helt til w fant en sølepytt. Vi måtte kjøpe nye sokker for å si det sånn, han syns det var så gøy så jeg hadde nesten ikke hjerte til å stoppe han heller. Små gleder.

ROSA OG RØDT

God morgen! Det er noe med rosa og rødt sammen som bare gjør seg. Dagen er i gang, uken likeså og jeg skal innrømme at jeg har grudd meg litt til disse ukene. For det er ferie i barnehagen. Lenge. I 5 uker. Det er ferie i nesten 5 uker. Det er ganske lenge, så her må det tyngre skyts til enn å bare wing it for å få fine dager. Jeg er ikke proff helt ennå (3 dager inn), men jeg tenker at planlegging av dagene må være veien å gå. Er det noen som har gode tips til morsomme, spennende, kreative, eller helt enkle aktiviteter inne og ute for de neste barnehagefrie ukene?

hits