juli 2013

DET Å ARVE KLÆR

Å arve klær! Men du jeg har med en pose med barnetøy, du kan jo se på det og se om det er noe du vil ha. Det er det beste jeg hører! Det gøye er at det er jo ingen som tar med stygge klær, de tar jo bare med de tingene som enten er så søte eller har så høy affeksjonsverdi at de ikke har hatt hjerte til å kvitte seg med det selv. Og disse tingene, ja de er virkelig arvekupp. Min lille i en (etter min mening) ultrasøt arvegenser i dag. I love it. Jeg synes man burde bli flinkere til å låne bort (om man har lyst på det tilbake) barnetøy som er for lite for sine egne små. Ja men da blir det ødelagt tenker du! Jo mer man har og rullere på når det kommer til tøy på disse små blir det ikke ødelagt eller slitt heller, for det brukes kanskje bare noen få ganger. Men disse få gangene kan ha alt og si for en nybakt mamma mellom alle klesvaskene. Og for en takknemlighet man føler. Det er jeg den første til å skrive under på.

// Mor i shorts og blondetopp fra bikbok / sandaler aldo / baby i genser fra polo / bukse fra cubus //  Så let gjennom skuffer og skap. Om du har en venninne, en søster, en svigerinne, eller en bekjent som har fått baby i det siste, jeg kan nesten garantere at de setter stor pris på litt fresht (låne)tøy. Merk det gjerne med en bokstav eller et navn med en sånn smart merkepenn til barnetøy, så er det lett for den nye mammaen å holde styr på hvem man har fått låne hva av. Kanskje spesielt i de litt større størrelsene etter at de minste babystørrelsene er brukt opp kan det være veldig fint med litt arv.

Eller hva syns dere? Yei or ney til (fresht låne)tøy?

WORKING THAT KAJAKK

Jeg har aldri padlet med kajakk (eller heter det i en kajakk?) før. Men det var jo rett og slett rågøy! Did u know? Jeg skjønner ikke hvorfor jeg ikke har prøvd dette før, en mer behagelig men samtidig litt spennende og veldig romantisk naturopplevelse skal du lete lenge etter. Og god trim i tillegg, nei dette kan anbefales. Vi hoppet fra èn til hver vår kajakk og padlet utover.

Norsk skjærgård så nært at du nesten kan ta på den, men likevel opplevd fra sjøen på en annerledes måte enn fra båt. Jeg var så lur at jeg tok med en tynn løpejakke som kom på da vi satt kursen tilbake. Selv om man blir varm av padlingen blir man jo litt våt også, så da var det godt å få på en tynn vindjakke. Dagens kajakktips altså. Solen skinner ikke som den gjorde i går, men etter alle soldagene i det siste er det vel igrunn greit med en overskyet pause også. Vi koser oss uansett og tar livet med knusende ro. Det er søndag og det er helg!

EN POSTBABYBUMP BILDEDAGBOK FRA TIDEN SOM NYBAKT MAMMA

Det har gått ni månder. Han lille har blitt så stor, så lang, så artig og så krevende. Han skal helst stå, gå og være i konstant bevegelse. Han har knapt nok tid til å sitte stille når han spiser. Jeg skjønner fortsatt ikke hva som skjedde, men jeg har altså en ni måneder  gammel baby ved siden av meg i stedet for et nyskapt lite nurk. Det føles ut som om det var i går. Det føles også ut som om han alltid har vært her. Å bli mamma er virkelig noe helt spesielt. Også her går det an å trykke på de små bildene for å få de litt større.

         

1. Jeg blir mamma! 2. Vi er foreldre. 3. Maler blå himmel i taket på barnerommet. 4. Aller første trilletur. 5, 6. Min lille. 7, 8. Out and about. 9. Halloween og gresskar. 10. Verdens søteste kasjmirstrømper. 11. Far og sønn. 12. Trilletur i frognerparken. 13. Vinter på terassen. 14. Må ha nye vinterdekk. 15. På kontoret med pappa. 16. Julenissen på besøk. 17. Peplum top. 18. Juleferie på fjellet. 19. Snøscooter ned fra fjellet. 20. Det blir første nyttårsdag. 21. Det har gått 10 uker og jeg får lov til å begynne å trene igjen. 22. Magen 10 uker etter fødselen. 23. Lovey dovey. 24. Happy baby. 25. Første tur i babybjørn. 26. Første flytur til Ålesund. 27. Standing baby. 28. Far og sønn. 29. Operataket. 30. Morgentrim med babyen. 31, 32. Påske på fjellet. 33. Bjørnen og løven. Verdens søteste bjørnelue. 34. Syr på kjoleprosjekt. 35. Vi drar til USA. 36. Black tie. 37. I USA har de treningsbur. 38. Får verdens fineste skappeljakke i posten. 39. Jeg ER en barnevogn, i barnevognantrekk :) . 40. Trener 7'er serie for magemuskler etter fødsel.

Forresten, for de av dere som enten er gravid, (eller har lyst å bli det) eller har blitt ny mamma, enten nå eller for lenge siden, hvordan synes dere den første tiden som mamma var? (man er jo mamma når man er gravid også).

MINIDRIVHUS

Når jeg en gang blir stor, da har jeg lyst å ha et stort minidrivhus ute. Stort nok til å gå inn i, men lite nok til at sjarmen sitter i veggene. En liten vinterstue om du vil. Med urter, grønsaker, busker og sitrontrær. Med tregulv, et lite bord og to små stoler med et pledd på hver. Og en halvlest bok på bordet. Men det er når og nå er nå. Men hva skal man finne på til en mann som min? Gaveidéen kom for en stund siden, og hadde ulmet lenge nok i bakhodet. Den måtte settes ut i livet. Det måtte rett og slett bli en liten utendørs urtehage. Vi har lenge bare hatt urter på kjøkkenbenken, men alltid

snakket om hvor deilig det hadde vært å hatt mange forskjellige sorter, og både tomater og andre småplanter tilgjengelig og hjemmedyrket. Så jeg overrasket med minidrivhus små nok til å stå i hyller ute på terassen. Så er sommeren og forhåpentligvis starten på høsten urtereddet, og inspirasjonen til å utvikle de grønne fingrene en konstant faktor. Men hva har man i et minidrivhus? Etterhvert er det selvsådde urter som skal få bo her, men for å kickstarte prossessen ble det med inn noen helt basic ferdigurter som basilikum, timian, rosmarin, gressløk, etc. Ferske urter i og på maten er det beste som finnes er det ikke? Det hever smaken på absolutt alt, og som ekstra bonus, inntaket av antioksidanter og mineraler i hverdagen.

Så vanner du bare direkte ned i bunn og lukker igjen lukene når det blir natt for en lun overnatting. Med disse fine temperaturene (i sør norge) for tiden går jo det kjempefint en stund til. Om det er noen som har slike minidrivhus eller bruker andre former for isolerte urtekasser eller blomsterkasser mottas tips med takk. Hvilke er de beste frøene, og hva er nøkkelen til å lykkes?

HAPPY WEEKEND! Jeg og min lille og etterhvert pappaen, tar helg hvor helg må tas når det er så nydelig ute som nå. Jeg tenker hytte- og strandliv. Ønsker dere en ypperlig fredag, og god slyngetrening om noen skal forsøke seg i helgen. Jeg er hvertfall støl som bare det etter økten i går. Hipp hipp helg!

EN BABYBUMP-BILDEDAGBOK GJENNOM 9 MÅNEDER

Fullt lager. Gå til innstillinger og administrer lagringplassen. Den følelsen! Også sletter du typ 10 bilder og blir like irritert og overrasket når samme beskjed dukker opp igjen noen dager senere, og igjen og igjen. Resultatet av den vedvarende irritasjonen ble ett og et halvt år med bilder sett gjennom øynene til iPhonen min etter at den ble tømt. Det kom bl.a både kul på magen og en bitteliten baby i løpet av denne tiden. Av og til skjønner jeg ikke helt hva som skjedde. Tiden går så fort! Det ligger en liten forklaring til hvert bilde under her. Et lite utdrag fra en bildedagok av min da gravide hverdag. Det går an å trykke på bildene om det er noe dere vil se litt nærmere på for eksempel. Jeg fant blant annet fargekoden til barnerommet!

                                                 

 1. Jackpot! Det ligger en liten gutt der inne. 2 og 3. Skal du ha tvillinger? Nei.. 17 uker på vei. Yes, jeg fikk veldig fort veldig gravidmage. 4. På vei hjem fra Spania. 5. Det er vår. 6. Jeg fortsetter å trene. 7. Får hvertfall ha bena oppi boblebadet om ikke annet. 8. Lovey dovey. 9, 10 og 11. Sommerferie i Portugal og jeg er 23 eller 24 uker på vei tror jeg. 12. Middagsgjester. 13. Vi feirer bryllupsdag som aller siste før vi blir tre. 14 og 15. Jeg fortsetter å fortsette å trene. 16. 27 uker på vei. 17. Ålesund. 18. Babybump i striper. 19. Armcandy. 20. Vuggen til lille w som han skulle sove i kommer på plass. 21. Favorittøredobbene. 22. Må investere i nye bh'er til mine nye veldig gravide fordeler (de er selvsagt helt unødvendige nå) anbefaler Lalina på det varmeste. 23. Dyrehoder til barnerommet. 24. Trener. 25. 34 uker på vei tror jeg. 26. Hummer. 27. 35 uker på vei, Norefjell og siste getaway. 28. Er bare veldig gravid. 29. Siste dag på jobb før jeg gikk ut i permisjon. 30. Første dag i permisjon. 31. Pakker fødebag. 32. Spiser vichyssoise. 33. Rolig trening. 34. Åpen rygg. 35. Babyshower. 36. Ny hvit sofa (dødslurt med en ny baby i hus). 37. Maler barnerommet! Og se hva jeg fant! Her er fargekoden til de som har spurt etter den, det er den nederste. 38. Henger opp dyrehodene. 39. Pusser gulvlister et par dager før babyen kommer. 40. BABYTIME! Drar til sykehuset.

Når man går gjennom en full iPhone er det så mange fine øyeblikk man blir minnet på som man hadde glemt (jeg har selv problemer med å huske hva jeg hadde til middag forrige uke, så jeg trenger all den bildehjelpen jeg kan få). På slutten så er man jo så vant til denne magen man aldri tror man skal bli vant til, at det nesten er uvirkelig at den ikke skal være der lenger. Er det noen av dere som savner magen?

Jeg har noen postbabybump bilder også, men de får heller komme en annen dag om noen har lyst på et lite bildedagbokutdrag fra den første tiden som nybakt mamma også..

#DAGENSFROKOSTPÅSENGEN

Jeg er èn lucky mama! Som fortsatt ikke skjønner hvordan dette skjer hver morgen, men det er altså helt helt sant. Og nå måtte jeg bare forevige det med en egen hashtag på instagram, nemlig #dagensfrokostpåsengen som nå inneholder et lite knippe av dagens frokoster på sengen. Og siden jeg tenkte jeg skulle være skikkelig internasjonal slang jeg i tillegg på #todaysbreakfastinbed (der kom riktignok ikke alle bildene opp, men jaja you get the point) Det er flere som har spurt om min kjære holder kurs, og det burde han jo! Jeg er morgengretten som få, og i konstant underskudd på søvn (kommer meg aldri i seng når jeg burde, og sjefen i huset kommanderer meg opp altfor tidlig), men dette gjør at hele dagen min blir ti hakk bedre med èn gang. Han er så flink, og så kreativ, og så absolutt herlig morgenfrisk at jeg må ta av meg hatten for han. Om det er noen menn som skulle se dette, gutter veien til en kvinnes hjerte går gjennom frokost på sengen. Om du likevel skal lage frokost til deg selv, så tror jeg en fem minutters ekstra innsats til din kjære hadde blitt høyt verdsatt! Hvorfor ikke prøve nå til helgen som kommer? Så kan man jo ha hver sin dag i helgen hvor man varter opp den andre.

Å BLI MOBBET PÅ NETT

Når flere enn få mennesker i detalj legger ut og beskriver hvor grusom kroppen din er. Den følelsen. Signert anonyme stemmer og ansikt. Mange føler sikkert at jeg fortjener det, siden jeg med viten og vilje legger ut bilder av klær som henger på denne kroppen min. Samt treningsinnlegg med ennå mindre tøy på. Den både ser jeg og kjøper. Og jeg tåler det. Alle har lov til å ha en mening. Jeg er bare så utrolig takknemlig for at jeg ikke er 16 år og lettpåvirkelig, for da hadde jeg gått rett i bakken tror jeg. Nettopp fordi det er så utrolig lett å fokusere på alt det negative, og så fantastisk vanskelig å fokusere på det positive. Ikke får man gjort noe med en kropp i en håndvending heller. Den er det den er, og et svangerskap gjør sitt. Jeg er helt enig i at jeg er på den magre siden av vektskålen for tiden. Fine graviditetskilo forsvant med amming og en hektisk tid som nybakt mamma. Men det betyr ikke at jeg ikke spiser og ønsker meg flere kilo tilbake. Tro meg, jeg spiser hele tiden (jeg begynner jo dagen med de største frokostene på sengen!), og jeg tror at alle som har kjent meg gjennom barndomsår eller voksenliv kan skrive under på at jeg alltid har vært på den lette siden, og at jeg har alltid vært glad i mat. Jeg har alltid vært meg. Jeg har alltid vært lik.

Det å være slem på nettet har blitt så enkelt. Det er så lett å dømme noen nord og ned på grunn av et bilde, eller på grunn av en tekst, og så altfor lett å gi uttrykk for det på en direkte, lite konstruktiv og deilig anonym måte. Fordi man kan. Det er åpnet for å si hva man vil uten å måtte stå for det. Uten å måtte tenke gjennom om det er nødvendig å si. Uten å vite hvem dette mennesket som du kan si hva du vil om er. Men mottagerene er fortsatt vanlige mennesker med følelser. Mottagerene er fortsatt ekte og sårbare. Nå vokser unge jenter opp i en nettverden hvor alt er lov. Det finnes ingen hindringer, ingen sperrer, det er bare å fyre lys og angripe. Ingen ser deg likevel, og du kan lene deg tilbake og smile fornøyd etter at tastetrykkene har blitt avfyrt. Men det er de unge jentene som sitter igjen med ord og angrep som setter spor.

Om jeg noengang skulle være så heldig å bli mamma til en liten jente, skal hun bli utstyrt med så mye selvinnsikt, selvtillit og pågangsmot at hun er rustet til å beholde seg selv i en mer og mer oppslukende nettverden. Hun skal vite at hun er bra nok uansett hvordan hun ser ut, hun skal være fornøyd med livet og hverdagen, og hun skal være så trygg at anonyme hjertesukk flyr forbi. Det viktigste i livet er å ha ekte sparringspartnere rundt seg. Mennesker man kan stole på, diskutere med og være uenig med. Alle har lov til å ha en mening, men jeg skulle så inderlig ønske at det var en aldersgrense for å motta den på nett

BORDDEKKING

Det ble middag ute på varme skiferheller og trebord i går. Og med fine glass. Jeg synes hverdagen fortjener å bli feiret til det fulle selv om det bare er en mandag. Hvorfor ikke bli litt flinkere til å gjøre litt stas på en vanlig hverdag? I tillegg var det jo en skikkelig sommermandag, og det blir ikke bedre enn det. Fine gjester, veldig god mat og veldig søte servietter med de morsomste fuglene på. Det kom spontant litt flere enn det var dekket på til, noe som gjorde kvelden ennå bedre. Er det bare meg eller er folk litt flinkere til å hive seg rundt når det er lyst og varmt ute? Gøy!

Borddekking kan være så mangt, og dette er jo fryktelig enkelt men gjør litt ut av seg likevel. Siden det er sommer så tåler selv gutter at det ligger knæsje servietter på bordet, og da får man jo inn all fargen man trenger der. Med litt blomster du bare rapper fra en blomsterbukett du gjerne har et annet sted og en fin iskjøler til vann og pellegrino, har du plutselig fått et festbord i stedet for et hverdagsbord. Og kan egentlig krystallglassene kun brukes tre ganger i året? Jeg er dillete, det vet jeg, men det er veldig hyggelig å sette seg ned ved et festpyntet bord uansett anledning. Rammen rundt blir instant koselig.

Jeg har til og med brutt alle regler og blandet servise i hytt og pine. Både firkantede fat og runde fat fra hvert sitt sett fikk komme ut. Det er jo litt gøy med variasjon også. Hvertfall for vertinnen som har sett alt før.

Jeg har kanskje sagt dette før, men jeg er så utrolig glad i forretter. Min perfekte middag består av mange små forretter, og det har jeg en mann som har skjønt for lenge siden. Over ser dere foie gras som amuse-bouche før middag. Under kan denne rekkefølgen ses: løyrom med toast, eggeplomme, gressløk, rødløk og rømme, sashimi og sjøgresssalat med hjemmelaget ponzusaus (oppskrift her) og oster til dessert. En av mine store favoritter er og forblir den absolutt nydelige Chaumes osten. Den er helt fantastisk. Til hovedrett hadde vi angus beef med stensopprisotto og grønsaker til, men den ble det ikke bilde av desverre.

 

 

 

Dette kan jo kanskje gi litt inspirasjon til et ordentlig hverdagsherremåltid nå i sommer. Om man har ferie har man jo ennå bedre anledning til å kose seg med en lang og fin middag ut i sene nattetimer. De fine serviettene er forresten fra Ikea. Tommel opp for artige ikeafunn.

PETIT BATEAU

Vel hjemme etter en deilig helg, og fortsatt i pysjen. Hverdagslykke er å finne søte pysjer fra Petit Bateau på salg. Litt store så de kan vokse sammen. Det er jo sommer i Oslo også jo, og ikke bare på landet. Det blir nok ikke strandlinje på meg og mini dag, til det har vi litt for mye vi skal rekke over. Men det blir middag på terassen tror jeg, og kveldstimer som skal nytes ute.

Peisen inne er det ennå lenge til skal fyres opp forhåpentligvis. I kveld holder det med grillen. En morgenlur senere og vi skal komme oss ut dørene. Jeg håper dere har hatt en kjempefin helg, og at dere har fått solt dere og badet i norsk sommervann. Jeg håper været holder seg til neste helg. Da er det på an igjen noen dager.

Happy monday!

JORDBÆR PÅ LANDET SÅNT NO HAR VI IKKE I BYEN

Du vet du er på landet når dette er butikken hvor du kjøper jordbær. Så gode, så store, så perfekte, alle sammen. Dette ligner på de gode gamle sommerferiene hvor det var ordentlig varmt, sjøen var klar og man klatret rundt fra svaberg til svaberg med solbrente rygger. En deilig feriehelg går mot slutten, og Oslo lokker igjen med sin hverdag om litt. Men vi skal nyte siste rest før bilen skal pakkes og baby skal legges.

Landet og kystkanten har sin sjarm, kanskje spesielt på varme sommerdager hvor bær nytes både til frokost og dessert mens bølgene slår rolig innover.

REDINGSVEST TIL BABY

Han sovnet i det han kom ombord båten da vi skulle hjem fra svabergene i går, og jeg måtte bare sette han fra meg og knipse et bilde før vi tok igjen beltet på redningsvesten og hadde han på fanget på vei hjem. Så det med redningsvest var ingen sak. Etter litt protestering helt i starten var alt tipp topp bare vi kom oss ombord i båten. En nydelig dag med nydelig vær, og det ser jammen ut som det er like herlig i dag også. Så deilig! Solkrem, solhatt og vannflaske er tingen disse sommerdagene, men det er igrunn best i skyggen.. Vi er våkne, oppe og klare for kaffe og en ny dag.

SOMMERNORGE

God morgen! Sommernorge på sitt vakreste kan ikke trollbindes av noe annet. Vi våknet til deilig sommerbris og var helt uthvilte og opplagte. Særlig. Det scenarioet er det vel fortsatt noen år til kan komme til å stemme. Men så utvhilte man kan bli til klokken 4 og så til klokken 7. Så alt i alt en bra morgen. Morgenbaderene (meg selv ikke inkludert) har hoppet i sjøen allerede, mens andre har nytt en kopp kaffe (meg) også skal vi avgårde på jordbærsanking om litt. I dag blir det også testing av redningsvest til minien vår. Jeg er spent å se om han godtar det. Han er generellt ikke fan av og skulle ha på seg noe.

HAPPY lørdag!

ITALIENSK PIZZA

Denne pizzaen mener jeg er verdens beste. Og det er rett og slett umulig å bli lei. Hjemmelaget italiensk pizza med så tynn bunn at du nesten kan se gjennom den. Jeg har vel skrevet om denne flere ganger før, men det er jo alltid godt med en oppskriftsreminder. Som topping kan man jo egentlig ha hva som helst, men her hjemme er det nå rå chorizopølse, chevré og ruccola som er favoritten. Som en ekstrem god nummer to kommer parmaskinke, chevré og ruccola.

Trikset er en god deig: Olje, mel og vann blandes på gefylen til du får en god deig som er enkel å jobbe med. Her må du rett og slett bare prøve deg litt frem. Ca 60% mel, 40% vann og 40% extra virgin olivenolje. La deigen stå inpakket i plast i ca. 20 minutter. Skjær av en liten bit og kjevl så tynn som overhodet mulig. De skal ikke være så store, og det er veldig gøy å lage mange små for da kan man variere, og alle kan få smake på alle variantene. Bruk masse mel på stekebrettet ved hver runde. Bruk en gaffel og prikk masse små hull for å punktere pizzadeigen etter at den er ferdig utkjevelet slik at den ikke skal boble opp eller bøye seg i ovnen.

Lag tomatsaus: Hakk opp 1 rødløk, endel hvitløk, 1 rød chilli og stek sammen i litt olje. Tilsett en god del tørket oregano, og ca. 2dl rødvin (som reduseres til halvparten når det får stå og putre litt i kjelen). Etter at rødvinen har blitt redusert til ca halvparten, tilsett 1 glass med mutti knuste tomater. Bruk gjerne en stavmikser for å få en jevn saus. Grovhakk og tilsett en neve med fersk oregano og la sausen såvidt småkoke. Kan smakes til med litt salt om nødvendig.

Stek bunnen uten saus og fyll i ovnen på 275 grader til den er gyldenbrun. Ta den ut og ta på (i denne rekkefølgen) tomatsaus, revet mozarellaost, skjær skiver av chevré og til slutt små baller med rå chorizopølse (disse blir gjennomstekt i ovnen, men det er viktig at de ligger på toppen og ikke under osten) og stek i ovnen i ca 5 minutter, til du ser den er perfekt gyllenbrun. Avslutt med å ta på ruccola salat før du serverer. Om du heller vil ha på parmaskinke istedet for chorizo tas også denne på etter at pizzaen er stekt, eller om du er gravid tar du den på før slik at parmaen blir gjennomstekt. Pepre og server. Enjoy!

MAMMA OG WILHELM

Jeg må si at jeg liker å være i Oslo når det er fellesferie. Til og med IKEA går det an å besøke i rushtiden, det er jo ikke rush! Ikke er det mitt favorittsted heller, men må man så må man. Lille ville måtte pent se seg nødt til å bli med. Jeg finner at bilstoladapterene til bugabooen er gull verdt i slike situasjoner. Kjapt inn, kjapt ut, klikk klikk klikk, ferdig. Uten styr med bilseler på og av. Til og med hvite har vi greid å holde oss i dag. Akkurat det er en liten bragd i seg selv. Eller, lille w har byttet body kanskje 3 ganger..

I dag fikk dere like godt antrekkene til både mor og barn. Shorts og bukseseler på han og en gammel kjole fra Zara på meg. Jeg gikk for boots siden jeg har løpt litt rundt i dag. Jeg har bl.a vært innom Sindre for å, hold dere fast, føne håret! Dette er en av mine siste guilty permisjons pleasures. Det å ha 30 minutter helt for seg selv i en frisørstol og bare bli dullet med. Så holder sveisen over helgen med tørrshampo anmass. Det holdt riktignok på og blåse av på vei hjem.

Min kjære er hjemme fra jobb og det lukter pizza fra kjøkkenet! Hurra. Her begynner vi like gjerne helgen på forskudd.

IT CAN't be wrong when it's so much fun

Jeg tar selvkritikk. Det er min egen feil. Når man er på badet og snur seg for å åpne døren til vaskemaskinen og man hører et plask etterfulgt av en klirrende fornøyd latter. Den følelsen. Den fjernkontrollen.

Men mamma, du hadde jo glemt å legge ned toalettlokket! Også ser han på meg og smiler det lure smilet sitt som han ofte gjør når han gjør ting han vet han ikke har lov til. Tenk han er allerede 9 måneder. Jeg lurer sånn på når han skal begynne å gå. Ikke at det er noen hindring at han ikke går altså, han er høyt og lavt og kommer seg helt på egenhånd opp, ned og inn bokstavelig talt hvor som helst. Til høsten kanskje tenker jeg at de små bena har skjønt det. Wilhelm og jeg ønsker dere en herlig formiddag. Pass godt på fjernkontrollene deres ;)

SAFTIS PÅ PINNE MØTER SMOOTHIEIS PÅ PINNE

Barndom! Alle husker vel de gode gamle saftisformene som magisk produserte verdens beste hjemmelagde saftis, som man løp rundt barnbent med for man hadde ikke tid til å sette seg ned. Den gang det ennå var sommer før skolen var slutt og man bare måtte sykle så fort man kunne bort til moloen etter skolen for å bade. Dagens desserttips er hjemmelaget smoothieis på pinne. Oppskriften er veldig enkel. Den mørkeste rosa er smoothie av bringebær, noen få blåbær og ordentlig god eplejuice. De to lysere rosa er smoothieis av melon, et par bringebær for den friske fine rosafargen sin skyld og eplejuice. Jeg har til og med puttet opp i litt fersk omega 3

(jeg sverger til omega cure)!

Jeg lover, tranen smaker ingenting men er et fint tilskudd i en smoothie. Sunn og god hjemmelaget saftis, eller smoothieis. Perfekt som dessert til både store og små. Eller om man føler for en is akkurat nå. Som jeg gjør. Om du har en litt kald fryser er disse ferdig fryst på ca. 4 timer. De fine saftisformene fant jeg på ICA.

Om noen prøver disse må dere si fra hva dere syns :)

HJEMMELAGET PASTA BOLOGNAISE

Jeg er bortskjemt! Jeg har en mann som lager middag praktisk talt hver dag. Det er ikke det at jeg ikke kan å lage mat eller ikke liker å lage mat, tvert om, jeg er veldig glad i å lage mat, (men ikke like flink som han!) men jeg sier ikke nei når jeg blir servert både frokost på sengen og middag hver dag. Og med en liten baby hjemme kjenner jeg litt ekstra på at det er veldig godt å slippe å styre med middag. Noen ganger er det ingenting som er bedre enn en hjemmelaget pasta bolognaise. His and hers selvfølgelig. Jeg tar den tradisjonell, han tar den spennende.

Oppskriften finner dere inne på matsiden oppe i midten av menyen hvor det står Mat. En dødsgod pasta bolognaise fra scratch på rundt regnet 15 minutter. Absolutt mulig i en hektisk hverdag. Min er toppet med basilikum og parmesan, hans med oregano og parmesan.

Jeg håper dere har hatt en fin start på sommeruken og at dere samler solstråler der de er. Vi er igrunn ferdig med ferie, men det blir heller noen småhelger her og der med sol og vann i stedet for lange ferieuker.

LEKEGRIND

Jeg gir meg. Jeg tok altså feil. Kun i dette ene tilfellet selvfølgelig. Lekegrind er uten tvil det mest praktiske som er oppfunnet noensinne! Mitt heller fåfengte forsøk på å skulle holde leiligheten clean og fri for altfor mye babyutstyr har blitt tilsidesatt. At svigermor hadde rett er jo nesten ikke til å holde ut, men siden både mammaen og den lille ELSKER lekegrinden får det gå for denne gang ;) I love it! Om du ikke har en lekegrind må du skaffe dette asap.

Av en eller annen merkelig grunn blir min lille (veldig) aktive krabat mye roligere på litt mindre bolteplass. Han kryper rundt, står, går bortover med hendene på rekkverket, setter seg ned, tar en pust i bakken, sitter for første gang og leker med lekene sine (de var jo ikke interessant i det hele tatt da de lå strødd utover gulvet), og slapper av med en flaske etter endt lekeøkt. Han er rett og slett one happy baby i lekegrinden sin. Fascinerende og veldig avlastende for mor. Jeg får faktisk gjort ting!

   Men da slapper jeg bare litt av her da mamma. I absolutely love it. Lekegrind har blitt mitt hjerte nært allerede.

SVANELICIOUS

En liten pustepause på landet med dype drag av sjøluft . Dagen begynte med en deilig tidlig morgenstund  i tøfler og pysjamas med verdens fineste svane på besøk. Det er skikkelig sommer! Oslolove senere, og bryllup i morgen. Vi ses altså i byen. Håper dere får en nydelig sommerdag.

MORSOM BARNEMAT

God morgen! Jeg og lille w skal pakke oss ut i bilen snart og sette nesen mot berg og sjø i dag. Jeg har faktisk laget min egen frokost i dag (

for de som har fulgt meg en stund kommer dette kanskje som en overraskelse) og jeg har latt meg inspirere av den fine instagramkontoen til @barebarnematen Hun lager de søteste små snacks til sine barn og er en supermorsom konto å følge. Jeg smiler hver gang det kommer et nytt piratskip eller apekatt på fatet. Jeg har brukt gräddost på toast, med blåbær som øyne, melonbiter som ører og et bringebær som nese. Og en liten hale av basilikum.. :)

SYLTETØYGLASS DU KAN LAGE SELV

Jeg har vært ute med malingsrullen min og hobbyfargene mine igjen! It never stops. Og litt superlim da. Ble ikke de innmari søte? Jeg har brukt små lekedyr som min lille er lei av til pynt på enkle syltetøyglass. Tenker at jeg sikkert kommer til å lage noen større til oppbevaring på gutterommet etterhvert også. Det er noe med det litt uperfekte som jeg elsker og finner utrolig sjarmerende. Mye gøyere å lage noe selv enn og gå og kjøpe noe ferdig! Jeg har til og med rukket å lage den egenkomponerte müslien min. Oppskriften ligger inne på matsiden øverst på menylinjen.

Jeg smiler bare jeg ser disse jeg nå. Alt du trenger er litt maling, en god pensel og noen søte lekedyr til å plassere på toppen. Mal lokket og lekedyrene i den fargen du vil, i så mange strøk du vil (eller trenger), og bruk superlim under lekeføtter eller lekemager for feste til lokket. Den lille flodhesten har faktisk fått nytt hjem allerede. Den var bare alt for søt til og ikke gi bort. Jeg måtte få noen andre til og smile også. Hva synes dere? Noe å prøve selv?

INTERIØR BARNEROM

Vår lille bor nesten i en zoologisk hage for tiden, med (leke)dyrehoder på veggene og dyr i alle former og varianter rundt omkring ellers også. Jeg har en stor forkjærlighet for sjiraffer og elefanter, men det har blitt med inn en zebra, en krokodille og en marihøne på gutterommet også. Babygutt og interiør til barnerommet. Bordpynten jeg brukte til navnefesten hans som du kan se her, er på plass her inne nå, så mors bittelille behov for rosa er med det dekt.

Jeg har vært ute en vinternatt med spraylakkering før, og traktoren i tre har blitt orange. Malingsrester skal man ikke kimse av. Den fine traktoren har i oppdrag å skufle opp de nydelige bokstavtreklossene som ligger strødd hver kveld, etter å ha blitt spist på, kastet vegg i mellom og dunket hardt i gulvet.

Klesstativet som står fremme er verdt sin vekt i gull. Det rommer så mye, og tar virkelig unna. Mitt beste tips for å skape litt mer plass når man ikke mer plass har.

Killisengen og ikke minst elefantsengeranden har en stor plass i mitt hjerte. Den er så fin og tidløs, og skal være med den lille i mange år fremover.

Klarer dere å se skyene i taket? En deilig lyseblå himmel gjør rommet veldig lunt og koselig. Hva synes dere om dyrehagen?

FROKOST

Jeg er en skikkelig frokostjente. Ingenting er bedre enn å starte dagen med en deilig, frisk og god frokost. Absolutt hele dagen min blir bedre om jeg spiser en god frokost. Det er ikke så vanskelig som man skulle tro, og det tar heller ikke så lang tid som det kanskje ser ut. Litt ferske urter fra kjøkkenbenken, litt frukt fra kjøleskapet, og litt kaffe. Har man gode strukturelle evner kan man jo skjære opp og gjøre klart kvelden i forveien. Eller kanskje har du en snill mann som meg..

HJEMMELAGET PONZU SAUS

Jeg ble møtt av min fine mann, et stykke laks og hjemmelaget ponzusaus i kveld. I Japan bruker de gjerne ponzusaus til sashimi, og jeg foretrekker egentlig ponzusaus til all sushi i stedet for soyasaus selv om jeg vet at det er feil. Men den aller beste ponzusausen får jeg hjemme! Oppskriften ble til ved et uhell med sesamfrøene fra min side, og siden har vi implementert "uhellet" i oppskriften, da det gav en veldig god smak på sausen.

Hell litt sesamfrø i en tørr stekepanne og brun på middels varme til de begynner å poppe. Om det er for sterk varme blir de veldig fort brent, så pass på. De skal poppe og være deilig gyllenbrune når de er ferdige etter noen få minutter. Mens du venter på at sesamfrøene skal bli ferdige, heller du litt soyasaus i et glass eller en skål. Mengden varier etter hvor mange du skal servere til. Prøv gjerne med 1 dl om du bare skal lage til 2. Skvis saften fra en halv lime og rør godt. Tilsett en liten mengde vodka. Her kommer trikset til sausen: Når sesamfrøene er ferdig stekte heller du ca halvparten av frøene direkte ned i sausen. Pga av at de er varme vil det ryke fra sausen mens du gjør dette. Alkoholen i vodkaen vil med dette fordunste og du sitter bare igjen med den gode smaken. Hell resten av sesamfrøene over laksebitene du har skåret opp. Serverer enten sausen ved siden av, eller hell over laksen. Voilá, finn frem spisepinnene og nyt!

NORWEGIAN DREAMLINER

Vi var så heldige at det var det nye dreamlinerflyet til Norwegian som stod klart til oss da vi entret flylassen tidligere i dag. Jeg må bare gi en kollektiv unnskyldning til alle de andre på dette flyet. Det ble nok ingen dream å være på samme fly som oss. Han ser innmari happy ut gjør han ikke? Vel, skinnet bedrar. At så mye lyd kan komme ut av den bittelille kroppen er helt utrolig, og vi kan ikke annet enn å le av hele flyturen. Han sov ca 1 time, så om du hørte bråk mellom 14-15 var det altså ikke oss. Om du hørte bråk før eller etter dette, var det mest sannynlig oss. Min mann sier at jeg vil glemme denne episoden ganske raskt. Jeg har mine tvil.

Ha en super søndagskveld! Det skal vi, med bena høyt og en smørblid nybadet baby som er strålende fornøyd med hjemmevant krabbeplass. Chiao og god fornøyelse. Ps: flyet forøvrig var helt supert. Og de kule moods of norway gutta har designet kjempefine antrekk til flyvert(innene).

 

SEPHORA GOLD OIL

Denne gulloljen ble med hjem fra Sephora en av feriedagene. Nydelig til sommerbrune ben i enten sandaler eller litt høyere. Akkurat passe shimmer og solfeeling. Også lukter den så godt! En blanding av kokos og sommer. En deilig shimmerolje å ha fremme på badehyllen, til varme jentekvelder med rosé i glasset.

Det er noe med et hint av shimmer over solbrun hud.

FERIENS MUST HAVES

I ferien har jeg vært ganske så casual mama. Solhatt, Obagisolkrem med faktor 50, rufsete hår, solbriller og lipgloss. En gloss med knallfarge gjør at man slipper unna med veldig mye gjør det ikke?

Mitt beste sommerkjøp i år er disse Céline solbrillene. Gode på, litt katteaktig og bare utrolig fine. Hatten er gammel, og har gjennomsomret flere år. En enkel panamahatt er det mest perfekte og praktiske tilbehøret jeg vet om på sommeren. Det er så enkelt men likevel så påkledd.

Favoritten min for tiden er nr. 169 fra Chanel.

Mine must haves i ferien.

MARBELLA

Det ble noen timer med strand likevel! Under store parasoller, og med virgin strawberry daiquiri i glasset. Min store sommerfavoritt. Iskalde jordbær er en sikker vinner hos meg. Jeg bærer meg stort sett skakk på den babyen min, så det å være så lucky at det var massasje på stranden var skikkelig jackpot også. Massasje må jo være husmortips numero uno. Nå er det bare èn liten dag igjen her før vi må pakke sakene våre og begynne å tenke på at det finnes en verden der hjemme også. Til helgen neste uke skal vi i bryllup! Det blir gøy det. Jeg bare lurer veldig på om kjolen min har kommet til vi er tilbake...

CHUNKY SALSA BY THE POOL

Dette er den beste sommersnack jeg kan tenke meg. Chunky salsa og guacamole dip. Min mann kan, og han gjør! Hans beste oppskrift på disse følger. Sol, dip, gjester og varm fønvind, en garantert klassiker som vil falle i smak hos de fleste. Perfekt til fine sommerkvelder.

Hvordan lager du SALSA: 3-4 ss Olivenolje, Hakk opp 1/2 løk, 3-4 fedd hvitløk,  1 chilli og 4 store tomater, tilsett 1 ts hele korianderfrø, 1 ssmalt korianderfrø, bland det hele sammen i en bolle og smak til med salt. Tilsett fersk koriander til slutt.

Hvordan lage GUACAMOLE: Mos 3 acovado, tilsett 4 ss rømme, press ett fedd hvitløk, bland godt og smak til med salt. Ta i fersk koriander til slutt. Deilisioso.

BABYER OG FERIESOL

Hvordan omgå problemet med sol, baby og ferievarme? Svaret er enkelt. Ikke dra på ferie. Om du har forvillet deg ut på søken etter flybilletter og ønskede reisemål likevel, er forhåndsregler babyen's beste venn i solen. Babyer generelt skal ikke ha på hverken sol eller solkrem før de har rundet 6 måneder. Etter dette skal man selvsagt fortsette å være

(super)forsiktig, og spesielt unngå den lange og varmeste perioden midt på dagen. Løsningen vår er skygge. Hele morgenen, hele dagen, og nesten hele ettermiddagen. Badetrøye med UV beskyttelse, solhatt med brem både foran og bak, solkrem med faktor 50, og vann i flasken.

Solen er ikke ufarlig klokken 18.00 heller, men jeg er av den oppfatning at noen få minutter med sol om dagen er bare bra. Vi blir opplært på helsestasjonen til å gi D-vitamin fra babyene er nyfødte, og her har du ekte solstråler som utruster de små til å lage D-vitamin selv. Så et lite kveldsbad før leggetid med sol og vann må utnyttes når man først er på ferie.

Det er tricky å være foreldre og skulle gjøre alt riktig. Solkrem og kjemikalier er ikke babyens beste venn heller, og man skal helst navigere korrekt gjennom skogen av innholdsfortegnelser på jakten etter den solkremen med best sammensetning og minst skadelige kjemikalier, for og så bruke denne minst mulig. UV strålingen tar deg også i skyggen, og skremselspropagandaen tilsier at du helst bør holde deg hjemme. Å være på et sted hvor man kan variere mellom å være inne og ute (i skyggen) er jo absolutt en fordel når man har helt små. Stranddager lar vi vente for i år.

Hva tenker dere om sol, solkrem, skygge og babyliv?

H&M QUICK DRY VS ESSIE FAST DRY TOP COAT

Endelig! En sånn tørke kjapt spray som funker! Jeg har nok hatt mine tvil til H&M produktenes inntog på, ja... alt, men etter å ha sett denne lille rundt omkring på blogger, sist på sarastrand.no for noen dager siden, måtte jeg teste både den og den nye fine Chanel bel-argus lakken jeg fikk av kjæresten for litt siden (han er innmari flink!).

Som dere kanskje har forstått allerede, vant altså quick dry fra H&M en overlegen seier. Lakk neglene, la de tørke littegrann og spray over, vent et par sekunder og du har tørr neglelakk. Genious! Så kan du ta på et strøk til og gjøre det samme igjen. Det er vel ikke bare jeg som ALLTID ødelegger hvertfall 1 eller 2 negler hver eneste gang jeg legger ny lakk. Og så blir jeg så irritert at jeg bare tar av hele lakken.

BADEDRAKT

Sol, sommer, varme og internett. FERIE. Det er vel strengt tatt unødvendig å si at vi koser oss. Hvordan kan man ikke det når man endelig er under den etterlengtede solen. I en badedrakt, som jeg synes er det ultimate ferieplagg. Glem rare skiller og andre upraktiske ting, badedrakt er gøy!

Jeg har byttet ut sminken med rosa lepper, hatt og rufsete hår. Vaycay relaxing.

hits