juni 2017

FRANKENSTEIN ARR OG ISBILEN


Det er så hyggelig at så mange av dere har lastet ned podcasten vår! Det var med skrekkblandet fryd vi hoppet i det forrige uke, og nå har vi laget en ny episode.

Jeg gikk på en aldri så liten sykdomssmell her de siste dagene, og må bare beklage mitt fravær. Jeg startet like gjerne sommeren med en skikkelig forkjølelse i tillegg til denne foten min jeg styrer med. Men i dag har vi et nytt podcast avsnitt ute, hør den nye episoden HER eller finn oss i den lilla podkaster appen som allerede ligger på telefonen din. Søk på Tine Monsen og Amanda Sahnouns podcast så skal vi dukke opp.

I denne episoden snakker vi om alt fra Frankenstein arr, til hemmelighetene vi skjuler når det kommer til isbilen. Jeg håper du vil slenge oss på øret i løpet av helgen, podcast er gøy!
 

MITT NYESTE TILBEHØR


Er ferien i gang? Jeg har slått meg ned her for sommeren, mer eller mindre ufrivillig. Eller i hvert fall for uken (jeg håper ikke lenger!), sammen med mine nye accesories, krykkene her. Grått er ikke hot sier jeg bare. Jeg har altså gått på en smell med denne foten min, og fått streng beskjed om å la den være i fred enn så lenge. Så jeg er litt stuck om dagen, og supertakknemlig for at i hvert fall forkjølelsen er sånn noenlunde på vei til å bli bedre.


Som dagens lykkepille har vi booket en uke fri i høst! Det blir så gøy. Vi skal i bryllup i Marbella (hvor gøy blir ikke det!), og har i samme slengen tatt en uke ferie. I stedet for hotell, gikk vi for et lite feriehus, og det er så fint. Jeg gleder meg!
 

GLASSKÅR OG HJEMMEKONTORHar du hatt en fin start på uken? Jeg er forkjølet om dagen, og må le, for her sitter jeg med den ene foten høyt i tillegg. Litt ute av spill kan du si. Det er som om jeg skulle hatt glasskår inne i foten. Slike ting er selvfølgelig livsfarlig å google, for da tror man jo at man må amputere asap!

Så etter å ha humpet rundt (bokstavelig talt) den siste uken, startet jeg uken med hjemmekontor. Jeg satser på at en rolig dag hjelper godt på formen. Uansett, denne uken skal jeg på teppejakt. Det er mye som kan gjøres på nett, men akkurat tepper må tas og føles på synes jeg. Lover å tipse om jeg klarer å finne det jeg ser for meg!  
 

SOMMERENS PROSJEKT / TA BÅTFØRERPRØVENFOR en opptur! Check, check, check. Sommerens prosjekt har vært å ta båtførerprøven. Så her kommer et litt annerledes tips fra meg i dag! Det klassiske "vokst opp med båt, men har ikke båtførerprøven" scenarioet, der har du meg. Skjønner du? Sykt irriterende. Så i stedet for å fortsette å irritere meg over ting jeg ikke kan (og være avhengig av alle andre!), bestemte jeg at i år er året for å lære å kjøre båt fra scratch.

Og vet du hva? Det har vært så gøy å lære om alt fra kardinalmerker, til ledens hovedretning, hvordan man regner ut hvor mange nautiske mil det er hit og dit, og hva sjømerkene faktisk betyr. Det er jo en helt egen verden der ute. Om du synes det høres stress ut må jeg bare si at dette fikser du! Jeg googlet litt rundt og booket et intensivkurs hos noe som heter Wave kompetanse, som jeg må tipse om dersom du driver å tenker på at du burde ta båtførerprøven.


Det tar en dag, men da tar du både kurs og eksamen på samme dag. Jeg troppet opp på Anker Hotel i byen, og satt fullstendig oppslukt i timene kurset varer. Instruktøren var usannsynlig flink, i tillegg så det ut som om han hadde parkert båten sin rett utenfor og bare hoppet inn vinduet til konferansesalen.

Jeg kan faktisk ikke huske sist jeg var så oppmerksom så lenge! Han var presis, rett til poenget, og forklarte selv utregningene på en veldig forståelig måte. Jeg hadde alliert meg med en annen, og vi var like positivt overrasket over kurset. Det er den mest nyttige søndagen jeg har hatt på lenge!! Nervene stod riktignok i høyspenn da eksamen stod for tur, og vi var litt stresset da vi fikk utdelt hver vår pad for å ta prøven. Men vi nailet det!

Helt seriøst, det er ikke noe å tenke på en gang, book et intensivkurs hos Wave om du har lyst å ta båtførerpøven!

UTEPLASSEN VÅR


Om sommeren flytter vi ut! Selv om været er så som så, har jeg lyst å vise deg hvordan vi har det ute for tiden. Det er alltid så luksus med denne deilige uteplassen når sommeren kommer, og jeg elsker å holde på ute. De store krukkene har blitt fylt med blomster, og trær og blomster som har overvintret har fått skikkelig sving på seg etter vinteren.
Vi har hatt en kjempefin lørdag så langt, og nå sitter jeg her og tripper for jeg må rekke å hive meg i dusjen før vi er invitert bort på middag. Sommerkveldene er et faktum!

Nyt helgen!
 

SANDALENE OVER ALLE SANDALER


Det er fredag, og jeg går inn i helgen med de lekreste sandalene! Ord kan nesten ikke beskrive dem, og etter å ha siklet på dem i to år måtte jeg kapre meg et par denne sommeren. From me to freakin me! Den fine H'en er klassisk og tidløs- den perfekte unnskyldning for å smelle til på sandalkjøpet i sommer (det hjalp jo at skattepengene har begynt å tikke inn for å si det sånn...)
/ Sandaler Hermès / bukse + topp asos / øredobber Pièces uniques /

Med et konstant bustet hår, som for øyeblikket består av 80% tørrshampo, setter jeg kursen inn i helgen. Jeg klarte det kunststykket å våkne med feber i morges, så jeg sitter her og propper i meg c-vitamin (placeboeffekten is real!), og krysser fingrene for at det bare er en midlertidig systemsvikt. For denne helgen byr på alt annet enn det å sitte stille, på søndag skal jeg jo ta båtførerprøven! Ønsk meg lykke til :)

Ha en herlig fredag!

DEN HOTTESTE MILITÆRJAKKEN


Jeg har endelig fått inn en militærjakke i samlingen, og den er helt perfekt! Jeg kaster den over de søteste sommerkjolene mine for å røffe dem opp, og resultatet er at jeg har lyst å gå i den hver dag. Sommeren er reddet!

Uansett, tusen takk for så mange hyggelige kommentarer på podcasten vår- det blir vi så glad for! Har du lyst å høre den finner du den i podkaster appen som ligger på telefonen din, eller i iTunes (søk på: Tine og Amanda).

// Jakke Fine Ting / kjole asos / sko Bianco //

VELKOMMEN TIL VÅR PODCAST


Vi er live! Og det er jammen ganske skummelt.. vi snakker gøy og grufult på en gang! Sammen med min gode venninne Amanda byr jeg på den første episoden fra vår råferske podcast. SÅ, her kommer en aldri så liten introduksjon til noen av de verste datinghistoriene våre, forholdstips, hva jeg har brukt 5 år på for å få ut fra leiligheten vår, hvordan det faktisk går med den hvite sofaen vår, og mye annet.

Shit, jeg håper dere liker den! Du finner oss om du klikker innom den lilla appen som heter podkaster som allerede ligger på telefonen din (jeg benytter anledningen til å mansplaine siden jeg faktisk ikke var klar over at alle har denne appen på iPhonen sin selv!), søk opp Amanda Sahnoun og Tine Monsen, eller hør på den i iTunes (søk på Tine og Amanda der også). 

Vist du vil at vi skal lage flere episoder blir vi veldig glad om du vil trykke på abonnerknappen i appen og henge med videre!

WHAT HAVE WE DONE?


Hei! Har du hatt en fin dag? Vet du hva, jeg sitter her med min aller første podcast på øret. Sammen med min partner in crime- Amanda, har jeg hoppet i det med begge bena, podcast here we come! Jeg tipper den kommer ut allerede i morgen, og jeg merker at nervene er LITT frynsete akkurat nå, hva kommer dere til å syns!

Uansett, nå skal vi til å spise middag og etter det står det pugging på planen min. Jeg skal nemlig ta båtførerprøven! Jeg må le, det flyr virkelig fra det ene til det andre om dagen. Jeg lover å dele mer av alt som skjer for tiden de neste dagene, det er jo så mye gøy. I min søken etter litt mer behagelige sko, har jeg falt for plattformtrenden. Den beste måten å gå med sneakers på om du vil ha litt høyde i tillegg!
/ Bukse zara / skjorte asos / sko eurosko / smykke Hasla /
 

THE MOST GOOD LOOKING YOGA MAT EVER


Denne matten kan du ha stående fremme bare for å se kul ut! Trodde du at en yogamatte ikke kunne være fin? Jeg har fått meg ny matte, og T mente i tillegg at det var den mest hetero yogamatten han hadde sett. Jeg er kanskje litt over gjennomsnittet opptatt av freshe yogating, men hvor fin er ikke denne matten? Den er laget av kork!

Jeg gikk på en aldri så liten yogasmell her forleden etter å ha oppdaget @theasanasyoga på instagram, og er nå den stolte eier av både et yogahjul, nye klosser og denne matten. De har helt vilt fine ting, det er den eneste beskrivelsen jeg klarer å gi. Den korken der, det er helt utrolig. Det er i hvert fall ingen grunn til å gjemme bort matten lenger.
Nyt dagen!

Did you know a yoga mat could look this good? I may be a bit over the top when it comes to researching beautiful yoga items (I'm addicted!), but you can't blame me. Because this is the best yoga tip you'll get all year. Look at this yoga mat made from cork! I was drooling when I stumbled upon @theasanasyoga on instagram, and now I'm the proud owner of one of their yoga wheels, a couple of blocks and this mat. All in the same gorgeous cork finish. And yes, it's super comfortable too!

FAVORITES / GOLD HOOPS


70-tallets små hoops, eller øreringer er tilbake! Jeg har forelsket meg helt i en bitteliten smykkebutikk på Frogner, som heter Pièces Uniques. Der har jeg funnet disse fine gull hoopsene, mine nye hverdagsfavoritter. Jeg er vane-menneske delux, og har noen få smykker som jeg bruker hver dag. Men øredobber synes jeg er litt vanskelig å finne, så jeg har vært på jakt etter noen enkle gullringer en stund nå.

Ikke skal de være for store, for små, eller for kjedelige og nå fant jeg alt jeg ville ha. Om du ser dem på nært hold, ser du at de er flettet eller vridd på en måte. Så fine!


The seventies hoops are back, and I've found my favorites! I've fallen in love with this beautiful jewlery shop called Pièces Uniques situated at Frogner here in Oslo, who has the most gorgeous and playful pieces. I really like the detailing in these hoops, and that they're 18k gold. You'll probably see me wearing them every day from now on.

 

EN SORT DETALJ


Der kom fredagen, helgen og roen. Ah, jeg håper du har en fin helg foran deg, og kan riste av deg jobbuken som har vært. Fredager er like fantastiske hver gang de kommer, det er noe spesielt som ligger i luften hele dagen på en måte. Jeg har løpt mellom møter i dag i regnet i dag, og krysser fingrene for at helgen kommer med solen yr lover. 


Jeg har forresten tatt en liten runde og byttet ut de hvite stearinlysene mine med sorte. En kjempeenkel vri for en annerledes look. Nyt helgen!

You'll find me here! Ah, Fridays are always something special aren't they? Nothing beats coming home after a long day, and knowing you have the weekend off. I've taken it upon myself to switch things around, and I've opted for black candles instead of white. A great detail that kind of grows on you.

 

MY LATEST OBSESSION


Jeg kan ikke forstå at jeg ikke har oppdaget dette enda, men jeg har altså skjønt hva mørk ismocha er! Det er som å drikke en mørk sjokolademilkshake, bare det er kaffe!! Vi snakker sommerlykke i varmen. Jeg har virkelig gått glipp av noe, og nå er jeg fullstendig hektet.

På Stockfleths har de en fantastisk variant, som ikke er for søt. Jeg syns at iskaffe fort blir veldig søtt når man skal kjøpe noe godt på en kaffbar, men denne mørke ismochaen er bare mmm!/ Kjole Elle&Il / Sko Bianco /

Ellers skjer det veldig mye hyggelig for tiden, og dagene flyr. Nå har jeg jo til og med fått "tilbake" kjæresten min, etter noen år i studiekoma, så i helgen tror jeg vi må feire litt. Dette været hjelper jo også på humøret, det har jo blitt sommer! Den har vært savnet, så nå er det bare å få de siste blomstene på plass ute, så er vi klar for å leve ute på terassen de neste månedene.

Nyt kvelden!

I can't belive I've missed out on this coffee situation until now! My latest obsession is a dark iced mocha from Stockfleths. I find that most iced coffee drinks are too sweet for my taste, the added sugar or syrup doesn't really do wonders for me. So you can imagine my inner coffee lover when I tried this dark iced mocha. It's like drinking a dark chocolate milk shake, but with that gorgeous coffee kick I crave! This will be my go to summer coffee for sure.


 

THE STRUGGLE IS REAL


Vet du hva? I går kunne T endelig feire innlevering av masteroppgaven sin i pediatri, og vet du hvem som fikk blomster? Jo det var meg! Helt fortjent faktisk, er du klar over hvordan det er å være i hus med en som holder på med en doktorgrad, eller er i siste innspurt av en mastergrad, i tillegg til full jobb og familie ved siden av? La oss kalle en spade for en spade, døgnet har rett og slett for få timer til å putte alt dette inn.

Dessverre synker evnen min til sympati i takt med at irritasjonen øker. The struggle is real! Hah. Hodene deres er alt annet enn tilstede, og stresset ligger tykt utenpå. Så til alle dere som har vært gjennom det, og absorbert så mye stress som dere klarte, jeg håper dere også fikk blomster da disse årene var over ;)

Grattis elskling!

After finishing his masters degree in pediatrics this week, guess who got flowers? That was me! Well deserved might I add. Hah, the struggle is real. Juggling a full time job (and then some!), a masters degree and a family is a lot. I'll be honest, there isn't enough hours in the day. If you've been in the same situation you probably also know that it's impossible for any candidate not to be super stressed in the last few weeks before handing in the finished product.

So I say a big congrats to my love, you pulled it off! And thanks for the flowers ;)

FROM: ME TO: ME REASON: NONEDenne fine esken dukket opp på døren min i dag. Det er umulig å ikke elske følelsen av å pakke opp noe med silkepapir rundt! Jeg har drøm om denne blusen siden jeg så den på instagramkontoen til @marihektoen i januar! Mari har forresten en av de lekreste instakontoene jeg vet om. Og siden jeg har inngått en liten avtale med meg selv om at jeg skal gå for de tingene jeg ikke klarer å glemme, måtte den bli min.


Self-Portrait har altfor mye fint, og det er nesten klin umulig å velge kun en ting. Men denne, denne blusen skal få lov å pynte opp hverdagen min. Til den kommer på får den lov til å henge fremme i stuen.
 

I decided to treat myself. I saw this gorgeous blouse from Self-Portrait on @marihektoen´s instagram in January, and have been craving it ever since. So come summer, it had to be mine. I've made a little promise, to always go for those special things I can't get out of my head. Those are the pieces you're gonna fall in love with, and wear again and again.

 

MITT BESTE TIPS FOR STIV NAKKE


Har du hatt en fin start på uken? Jeg blir ofte litt koko i kroppen når kontordagene blir lange. Så tipset jeg prøver å følge når jeg sitter mye fremoverbøyd over tastaturet med nakke og rygg (rekk opp hånden om du synder både med telefonen og laptopen du også!), er å bøye og tøye med noen bakoverbøyer for å motvirke hverdagen.

Ikke noe hokus pokus altså, men jeg føler alltid at kroppen min har det bedre når den får strekke litt på seg etter en lang dag. Ny energi gir det også, og den stive nakken min sier tusen takk. Kamel-pose skal faktisk være bra mot stress også, jeg sier ikke nei takk til det :)

How was your day? After sitting behind a computer desk all day (or over your phone or laptop), my best tip is to do some backbends. I always feel so much better after a few stretches, and some yoga poses. Camel pose is also supposed to be a good stress reliever. I don't say no thank you to that!

HEI MANDAG


Det er ingenting jeg heller skulle ha gjort, enn å starte dagen her, med et magasin og en rykende kaffekopp. Akkurat det får vente, for en spennende ny uke står for døren. Nå er det bare to uker til barnehagen har sommerferie også, så det gjelder å ha noen effektive dager frem til det. For etter det blir det litt roligere dager, og frokostene skal få være både lange og fine.

Så dagen i dag blir for min del tilbrakt bak en dataskjerm, og er jeg heldig klarer jeg å snike inn en treningstime før kvelden kommer. Etter en helg med utrolig dårlig vær, ble jeg så glad da jeg våknet til fuglesang og solskinn i morges! Da går pulsen automatisk opp, og det hadde vært fantastisk å starte uken med en liten styrkeøkt. Godt vær er alltid en god motivasjonsboost. Det begynner å bli en stund siden sist, så det er kanskje på tide å faktisk bruke det medlemskapet mitt på sats litt..

Ellers venter jeg på noe spennende i posten denne uken! Jeg gikk littegrann bananas med nettshopping i helgen (der ser du hva regnvær kan gjøre!!), og jeg er så spent på om det som dukker opp på døren er like fint i virkeligheten som jeg tror. Gleder meg til å vise dere!

Ha en super mandag!

I have an exciting work week ahead, and even though I would love starting the day here (with a coffee and a magazine), I'll revisit that activity later. I'm lucky I'll get in a workout too. I don't know why, but there's something about waking up to sunshine and bird chirping. It always seems to boost my motivation. Anyway, I have just a couple of weeks until daycare is out for summer, so I have to be a good worker bee until then.

At least I have a very special shipment on my way, with estimated delivery time today! I can't wait to show you.

 

MINE BESTE SOLTIPS

annonse / Cliniderm
Sommeren er ikke langt unna! Vi har allerede fått smake litt på solstrålene, og jeg hopper rett i solhatten og smører tjukt på med solfaktor med en gang den titter frem. Jeg elsker solfaktor! Skal du velge kun en ting du gjør for å ta vare på huden din, så er det aller enkleste (og det eneste som faktisk funker!) å bruke solfaktor. På hele kroppen, ikke glem av halsen, brystet og resten av kroppen. Tro meg, huden din kommer til å takke deg etter hvert som årene går.

Jeg har teamet opp med Cliniderm denne sesongen for å tipse om mine beste soltips. Nummer en, bruk solfaktor! Mange av oss har gjerne samme solkrem stående under skapet på badet år etter år, og når solen kommer frem igjen rasker vi med oss samme gamle krem på stranden. Det kan altså være lurt å gå til innkjøp av noen ferske produkter, så vet du at du har beskyttelse på som funker.

Om du som nordmenn flest, er livredd for å bruke for høy faktor på kroppen? Ja da har Cliniderm noe for en hver smak. Men uansett om du tenker at du er hardhudet og tåler mye, er det alltid lurt å være snill med kroppen og smøre med høyere faktor i starten av sesongen. Jeg bruker Caring Protection fra Cliniderm med SPF 25 til kroppen, og har like gjerne gått til anskaffelse av en big size med en gang.


Ansiktet er noe helt annet. Der går jeg konsekvent for solfaktor 50! Rynker be gone sier jeg bare, og smører på utover dagen. For du skjønner, det holder ikke å starte dagen med ett lag og tenke at du da slipper å ta på mer resten av dagen. Mattifying fluid kommer også med et lite skjønnhetstriks, og har en mattende effekt. Akkurat det er helt topp når man har lett for å bli blank og glinsende utover dagen.


Men dagen er ikke over selv om solen går ned. Det er ingenting som er deiligere enn å gi kroppen en bøtte med fukt etter å ha vært ute i solen. After Sun Gel Cream fra Cliniderm svøper deg inn i en deilig solkoma, mens den gir pleie og fukt til huden når kvelden kommer. I tillegg lukter den utrolig godt, akkurat det er faktisk halve morroa! Så husk solbeskyttelse, og velg noe som gir riktig beskyttelse til riktig kroppsdel i sommer;)

Lurer du på hvilke Cliniderm produkter som passer for deg og din hudtype i sommer? Det finner du ut her!
 

IKKE F*CK OPP SPOTIFY'N MIN


Nå sitter jeg krøllet godt opp i sofaen og skriver til dere, med deilig musikk fra høytalerne og en mann på kjøkkenet som ordner til middag. Akkurat der er jeg fryktelig heldig, vi har alltid god middag! Alltid. Selv når den ikke er så god, så er den god. Apropo musikk, har jeg fortalt dere at jeg ikke får lov å låne Spotifyen til mannen?

Det er helt sant. Jeg kan skylde på meg selv, for han har så innmari god musikksmak. Og jeg, not so much. I hvert fall om du skal tro forslagene Spotify kommer med om jeg tør meg inn på den Daily Mixen som de foreslår. Etter å ha unngått den daily mixen i flere år på Spotify måtte jeg bare sjekke den. Jeg lukket øynene og klikket meg inn.

Med ett øye åpent scrollet jeg meg nedover listen Spotify hadde satt sammen til meg, basert på ting jeg faktisk hører på. Oj, oj, oj, der var det mye drit! Det var faktisk flaut, minn meg på å ikke dele dette med noen tenkte jeg der listen ble verre og verre. Spotifyen min er faktisk en eneste stor samling av dårlige 80 og 90 tallshit, samt en og annen listetopp som er hot i ca. fem minutter. At det stod så dårlig til var jeg faktisk ikke klar over. Spotify er faktisk svært privat! Alle har jo lyst å ha god musikksmak liksom.

Så sånn kan det gå. Han får helt angst om han ser meg nærme meg search knappen på Spotifyen hans, for han mener oppriktig at jeg da ødelegger Spotifyen hans. Fordi Spotify da tror at han LIKER alle disse popsangene jeg setter på. Jeg hater å innrømme at han faktisk har rett. Jeg burde bli beskyttet mot meg selv.Have I told you I'm not allowed any where near my husbands Spotify? It's true, and I have no one to blame but myself. And maybe some really bad one hit wonders.

My husband have an impeccable taste in music, and I? Not so much. How do I know this you ask? Well let me tell you the story about when I got a reality check in what kind of music I listen to.

After avoding the whole Daily Mix just for you thing on Spotify for years, I finally decided to click it. My husbands Daily MIx is just so good! With one eye open, one closed, I scrolled down the list, revealing my inner music life. Wow, this is really bad! The list went on and on, one pick more cringe worthy than the other. Oouf, I was sick to my stomach. I have really bad taste in music!

All of us want to say we have good taste in music right? Well, I'm not on that list. So my hubby has a genuine fear when I get any where near the search button on his Spotify. He says I'm ruining his Spotify by making it play "my" songs, since it offers new picks based on what you listen to. The struggle is real I tell you, and he's not wrong. I actually need protection against my own taste in music.

 

NÅR AKTIVITETER BLIR STRESS


"Hvilke aktiviteter går han på?" Med en fireåring, snart femåring i hus, har vi de siste årene kjent og følt litt på dette med fritidsaktiviteter. Du har kanskje lest avisartikkelen "Når fritiden bare blir stress"?

Det er ikke så ofte jeg deler hvordan vi løser foreldrerollen, men dette med aktiviteter er noe jeg har lyst å dele litt om. Jeg satt meg tidlig på bakbena da påmeldinger til aktiviteter begynte å poppe opp rundt oss. Jeg syns hverdagen var full nok. Tro meg, det er ikke farlig å kjede seg, jeg har vokst opp på en øy!

Mange barn har i dag en lenger barnehagedag enn vi voksne er på jobb. Tid har faktisk blitt den største luksusen vi kan gi dem. Tid til å gjøre ingenting. Tid til å komme på ting å gjøre selv. Tid til å gjøre ting sammen med familien.

Så er det også klart at man kjenner på om man ikke burde begynne likevel, man går jo glipp av den sosiale delen ved disse tilbudene. Man blir fort de litt kjipe foreldrene om alle de andre på samme alder har fire spennende aktiviteter i uken. Av og til kan det være vanskelig å stå i mot presset fra andre foreldre også, "Skal ikke han gå på noe?". Likevel har jeg slått det fra meg hvert år. Vi drøyer et år tenker jeg alltid.

Bare sånn at det er klart, vi har ingen planer om at vi skal være kompisene til sønnen vår. Vi er noe helt annet enn det, vi er foreldre. Vi kan være så kjipe vi bare vil, det ligger så mye omtanke og kjærlighet bak valgene vi tar.

I stedet for å gå på faste aktiviteter har vi har gjort ting sammen i stedet. Hatt god tid til middag, noe som i seg selv er luksus, om man ikke i tillegg skal stresse med å rekke turn, fotball, tennis, basis, musikk eller noe annet. Løpt rundt ute, og slappet av inne. Tiden hvor man skal rekke alt mulig kommer fort nok tenker jeg. Til den tiden kommer kan vi skynde oss sakte med å fylle på timeplanen. Eller ikke skyndte oss i det hele tatt. Kanskje begynner vi med en aktivitet neste år, kanskje ikke. Det er uansett ikke noe å stresse med, og det er så godt.

ET SIDEBORD PÅ BUDSJETT


Det har dukket opp litt nytt innmellom her hjemme, og et sort sidebord flyttet inn for ikke så altfor lenge siden. Jeg har savnet et lite bord som dette ved siden av sofaen, med plass til magasiner og kaffekoppen. Og nå flytter jeg stadig rundt på hvor jeg vil ha det. Så fornøyd! I tillegg var det et skikkelig budsjettkupp, som jeg fant på Skeidar.Helt fra forrige torsdag har uken vært litt mer hektisk enn vanlig, og med middager nesten hver kveld, kjenner jeg at det skal bli godt med en rolig fredagskveld. Da skal jeg lande akkurat her!

Nyt kvelden

My latest budget obsession for our home is this black side table from Skeidar. I've missed a table like this, a place to put my coffee and magazines. Or fresh flowers and a pile of books. And a little while ago this black beauty moved in. Now I'm constantly moving it around. You've probably already seen in around our home if you follow the blog.

After a week (and weekend) with dinners every night, I'm really looking forward to a slow Friday night in tomorrow. You'll find me right here, at least my side table is on point.

Have a great night

SMYKKEFIN


Selv om det høljer ned utenfor, føler jeg sommereferien nærmer seg. Med stormskritt, den er jo her straks! Jeg gleder meg til jeg får litt farge på kroppen, og kan smette inn i noen fine sandaler, og slenge på en tynn sommerkjole. Jeg håper også ullgenseren kan få en liten pause, til fordel for bare skuldre.

Sommeren er den tiden jeg synes det er hyggelig å bruke litt mer smykker, og jeg har forelsket meg helt i dette fra Mie Argentum (det er en bh faktisk!). Så fint under en topp eller sammen med bikinien. Jeg synes det er så fint med litt rare smykker med en fin vri, og nå har jeg faktisk en liten samling. Perfekt til sommeren.

Jeg har hatt noen sandaler på ønskelisten min de siste årene også, og i år tror jeg at de må bli mine! Så der har du meg om dagen, jeg er i sommermodus.

Ha en fin dag!

Even though it's pooring down, summer is getting closer! Summer is the perfect season for wearing jewlery (everything goes better with a tan), and this is my latest obsession. It's even Norwegian design ,from Mie Argentum. It's actually a bra! So cool to wear under a top or a flowy summer dress.

I've got my eye on a pair of sandals too, and after drooling over them for years, I think this is the year for splurging. I'll show you of course, I think you'll love them.

OM VENNSKAP


Er det noen jeg hadde plugget inn podcasten i øret til hver dag så er det Amanda Sahnoun, om hun hadde sin egen podcast (hvorfor har du ikke det??). I den nyeste utgaven av KAMILLE, har jeg fått lov å skryte av en av de mest fantastiske bra damene jeg kjenner. Om akkurat vennskap. Noen folk er bare bedre enn andre, og Amanda er en av disse. At det skulle bli oss to var helt tilfeldig, der vi møttes som solo-sjeler helt alene på hver vår kant på Universitetsplassen.

Hun trosset dialekten og gikk rett på humoren min, og jeg må le over hvor mye vi faktisk forteller i dette intervjuet! Hvordan vi møttes, hva vi ser i hverandre, hvilke egenskaper som er viktige for oss i et vennskap, og hva som absolutt ikke fungerer i et vennskap. Vi deler også et tips for hvordan vi rekker å ses. Plukk med deg bladet om du har lyst å lese mer!


Gode vennskap er gull verdt!

Hva er viktig for deg i et vennskap? :)

Foto: Charlotte Wiig

I'm featured in the magazine KAMILLE this month, and I got to dish about my bff Amanda Sahnoun. We talk about our friendship, how we met, what we love about each other, and what we think is important in a good friendship. It goes without saying that some people are just better than others, and I'm so proud of this girl, she's one of the best there is.

ICED COFFEE WITH COFFEE ICE CUBES


Om ikke kaffepausene med iskaffen blir så lange, så nytes de stort. De siste dagene har jeg laget iskaffe med isbiter av kaffe. Det blir så godt! Iskaffe blir gjerne fort litt utvannet etter hvert som isbitene smelter. Men, når isbitene består av kaffe, får du et ekstra koffein-kick etter hvert som de smelter og blander seg med melken. Mmm..

Lag litt ekstra kaffe, og bruk kafferestene til å fylle noen isbitbrett med kaffe. Et deilig kaffekick venter.
iskaffe2.gif

If you're a coffee lover like me, I have a great tip for your iced coffee! While your iced coffee could be more water than coffee after a while (due to the ice cubes melting), this tip will save your day.

Use your coffee leftovers to make coffee ice cubes. Put coffee directly into a couple of ice cube trays, and put in the freezer. Enjoy the extra boost of coffeein while your coffee ice cubes slowly melt, giving you that extra kick.

 

STEMNINGSRAPPORT


Jeg synes alltid at pinsen er en skikkelig bonushelg, for den kommer like overraskende på hvert år. Vi har brukt dagen til å kose oss med familiebesøk, god mat og hyggelig selskap. Nå har jeg akkurat vasket opp for tredje gang, pakket inn pizzarester og slengt bena på bordet. Vi er dypt inne i House of Cards land, og det blir kveldens to do. Jeg jublet da den nye sesongen kom denne uken, det er så spennende nå! Er du i gang du også?


En liten stemningsrapport fra helgen. Den fine grenen i vasen er fra hagen, sommeren er virkelig rett rundt hjørnet. Jeg har troen!

I always think Pentacost is such a bonus holiday, beeing that it always surprises me. Every year this surprise weekend shows up, making room for family time, good food and just enjoying time with your loved ones. We've hosted like every meal this entire weekend, and now mama needs to watch her shows! I'm knee deep in season 5 of House of Cards, it's such a thriller. Have you started yet?

PINSEGod pinse! Med en frihelg i sikte har jeg nytt dagen og prøvd å stresse helt ned. Det gikk ikke helt som planlagt kan man si. Men en god frokost med familien, og en yogatime ble det.

Pluss en skikkelig bom-tur til ikea (T vil vel kalle alle turer til ikea bom..)! Etter masse kø pga veiarbeid, ropte de opp at de skulle stenge om ti minutter akkurat i det vi kom (topp!). I tillegg var det jeg skulle ha utsolgt! Nailed it. Ah, noen dager må man være glad så lenge det er en is i andre enden ;)

Ha en fin helg!

With the whit Sunday (or is it whit Monday?) weekend coming on, I've tried to use my Saturday to chillax. Well, It didn't excactly go as planned, but hey, at least I got a family breakfast and a yoga class out of it.

The rest of the day was spent at IKEA, or trying to get to IKEA. Due to road work, it took forever and a day to get there, and when we finally did, they wore closing in ten minutes! My hubby seems to think less and less of IKEA, and this didn't help the situation. Just to sum it up, they were sold out of the item I was looking for as well. Great right? Anyway, some days you just have to love that ice cream goes a long way.


 

VIXEN SUMMER PARTY


Marthe / foto: Silje Pedersen

DagnySilje Pedersen

Happy fredag! Det er grått og trist ute, men i går skinte solen her i Oslo. Perfekt timet for Vixen sommerfest! Daten min for kvelden var Dagny, og vi var så heldige å bli både stylet og sminket. Det var ekstra luksus å droppe alt (mini hadde akkurat tømt skoene sine for sand på gulvet da jeg løp ut hjemme), og hoppe rett i en sminkestol.

Jeg klarer aldri å lage disse flettene så fine hjemme, så det var gøy å få en proff til å flette. De er nesten enda finere i dag, og med litt tørrshampo håper jeg de holder til i morgen også (lykken er å ikke vaske håret!). Jeg hadde klart å glemme jakke selvsagt, og gikk hjem iiiiiskald da solen forsvant. Sommer i Oslo begynner å ligne farlig på sommer i Ålesund (Norges riviera, aldri over eller under 8 grader)! 

Ha en nydelig fredag!
 

Yesterday Vixen hosted their summer party, and I got to drop everything at home (kiddo had just emptied his shoes for sand when I left) and was treated to a styling session in stead! You know I didn't do these braids myself. Ah, the joy of skipping out of mommy duty for a second, and having a night out. Especially when hair and makeup is taken care of for you.

I left my jacket at home (you know when you're trying to organize everyone else before leaving, it's easy to forget important things like clothing..), and left freezing. Memo to self, must bring jacket for Norwegian summer!

Cheers to the weekend!

HAVING A STAYCATION WITH LINDEX

annonse / LindexJeg har store planer om å ha flere staycations hjemme i sommer, og dette er sånn jeg har lyst å gå! Jeg skal rett og slett lounge rundt hjemme, og se bra ut mens jeg gjør det. I avslappede myke bukser, bikinitopper og fine sommerbluser. Solhatten er heller aldri langt unna, og denne med bred brem er rett og slett perfekt. Et skikkelig budsjettkupp om du har siklet etter disse hattene med skrift på instagram i hele år..

Den nye sommerkampanjen til Lindex tar meg rett inn i sommeren, og jeg har fått lov å vise dere mine favoritter fra kolleksjonen til både meg og mini. Titter du helt ned på siden finner du et ganske så supert sommertilbud også. De har så mye fint til de minste nå, at jeg har faktisk gått litt bananas og fylt opp skapet med fargerike shorts, t-skjorter, myke gensere og kule jeans.
Om du har lyst å kapre deg noen godbiter til sommeren, har Lindex et supert tilbud både i butikk og på nett i morgen fredag! Da får du 30% på hele kjøpet ditt. Tilbudet gjelder fredag 2.6.17. Kan ikke kombineres med andre tilbud og rabatter.

Handler du på nett bruker du nettkoden: summer25

Du får alltid fri frakt til din Lindex-butikk når du shopper på lindex.com


ad / I'm planning on having a lot of staycations at home this summer, and this is how I want to dress. I've teamed up with Lindex to show you my summer favorites from their summer collection. It's super relaxed, yet feminine and colorful. 

hits