juni 2015

DENIM AND LEATHER
I det norske sommerværet hvor det er varmt i det ene øyeblikket og kaldt i det neste er det litt vanskelig å være beredt for alt, men en denim skjorte og et skinnskjørt gjør virkelig susen. Luftig i solen og lunt når den går bort. Vi har bokstavelig talt løpt rundt i hele dag og endte opp med å overnatte til i morgen, vi tok rett og slett en skikkelig feriedag! Jeg har knipset noen veldig sjarmerende bilder av hvordan gammelt og nytt interiør kan bli sammen så om dere har lyst på litt interiørinspirasjon og lurer på hvord du f.eks kan freshe opp badet på en enkel, rimelig og utrolig sjarmerende måte har jeg et supert triks klart til dere om litt!

This norwegian summer weather can't seem to make up its mind and it continues to shift, a denim shirt and a leather skirt makes for the perfect combination of cool and warm. We've literally been running around all day and just decided to stay the night so we can continue the running tomorrow. I love summer days! And by the way, if you're in the mood for some bathroom inspiration you should stop by the blog later!

DARK WALLS ORANGE BEDROOM


Jeg sitter her med kaffekoppen og nyter en stille stund (eller, så stille en sparkesykkeloppvisning i stuen kan bli) før dagen setter i gang for fullt. Vi hopper like gjerne i bilen og tar en dag på landet med alle barna i familien i dag, det tror jeg blir et veldig hyggelig avbrekk. Jeg tar med både kameraet og macen, jeg satser nemlig på at jeg får et ledig minutt til å oppdatere både blogg og instagram med både litt interiør og annet gøy, det er nemlig en utrolig fin miks av gammelt og nytt dit vi skal. Jeg håper dere får en nydelig dag så lenge så ses vi litt senere!


PS! Tusen takk for alle de hyggelige kommentarene på Minionskonkurransen! Jeg har trukket en vinner og den heldige ble Bodil Maurstad, gratulerer! Send meg en mail med adressen din til tine@tinemonsen.no så skal jeg sørge for at den lille kofferten kommer din vei :)


I'm sitting here with my coffee enjoying a quiet moment (or as quiet as watching a scooter show in the livingroom gets) before the day starts. We're heading out for a day in the woods with all the kids in my family today, it's going to be a good day! I'm bringing both my camera and my mac so I'll pop by the blog a little later. You see, my sister has the best way of mixing old and new in her interior. I'm still really excited about the colour Hague blue on our livingroom walls and the orange wallpaper from Thibaut in our bedroom, I love how the colours look together.

COMPEED

                                        annonse / i samarbeid med Johnson & Johnson Consumer Nordic


Det er sikkert ingen hemmelighet at jeg er glad i de høye hælene mine? Det er rett og slett en kjærlighetsaffære, det er noe ved de høye hælene som veier opp for alle andre upraktiske grunner til å ikke bruke de. Jeg synes det er utrolig gøy med litt glam i hverdagen, et par høye hæler piffer opp et hvert antrekk og hjelper på både humøret og hvordan man føler seg. Du får automatisk bedre holdning og et lite dytt til å være mer selvsikker. Man føler seg rett og slett litt ustoppelig.


Men siden det ikke alltid er like godt å gå så langt med hæler gjelder det å ha noen triks i ermet om uhellet skulle være ute, det finnes vel ikke noe mer irriterende eller ubehagelig enn å få gnagsår akkurat når det passer minst, på vei til et jobbintervju, like før du skal i et viktig møte, eller ennå verre, om du skal på date for første gang eller holde ditt første foredrag for en stor forsamling, det siste du vil er at et kjedelig gnagsår skal få ødelegge. Klok av skade har jeg gjennom årene blitt bestevenn med Compeed gnagsårplaster, jeg har et lite arsenal av forskjellige størrelser som passer til forskjellige steder på foten og jeg har alltid noen liggende i veskene mine for sikkerhets skyld!


I stedet for å slenge på et plaster og bite tennene sammen legger gnagsårplasteret til Compeed seg over gnagsåret som en beskyttende pute, det inneholder en aktiv gele med fuktabsorberende partikler og samtidig som den beskytter såret mot ekstra skade gir akutt smertelindring og såret får tid til å gro uten at man må droppe alt som heter sko resten av dagen. Compeed er virkelig en venn i nøden, det reddet meg gjennom den første dansen i bryllupet vårt og har vært en livredder i utallige situasjoner siden. Bare jeg hører ordet fjellsko tenker jeg på at jeg må huske å pakke med meg Compeed.Les mer om Compeed her, om du lurer på hvordan du skal feste det riktig ligger det også ute en liten videosnutt på sidene deres.In collaboration with Janssen Cilag-Oy.

It's probably no secret that I love wearing my highest heels even if it's a monday. I can't describe it as anything else than a love affair, it's just something about the way they make me feel that makes up for all the other practical reasons for not wearing them. I love a little hint of every day glamour and wearing my stilettos gives me so much joy in addition to being a big confidence booster, I kind of feel unstoppable in my heels!
But since blisters are a part of any shoe game it's all about having some tricks up your sleeve to get you through if a blister occours at the worst possible time. Like when you're running to a job interview, are late for an important meeting, or worse, if you're on your way to a first date or you're about to give an important presentation at work, the last thing you need is a blister stopping you! Over the last few years I've become best friends with Compeed blister plaster, I keep an arsenal of various sizes for different parts of the foot. It's a handbag esential! 

Instead of putting on a regular plaster and hoping for the best compeed blister plaster contains moisture absorbing particles and forms a protective cushion over your blister, providing instant pain relief and optimum healing condition for your foot blisters with out stopping you. Compeed got me through my first dance at our wedding and has saved me numerous times since, it's a lifesaver,  just the thought of going hiking in the mountains wearing my mountain boots makes me want to pack a ton of Compeed.

Read more about Compeed here, there's even a short video on how to fasten it.

S.U.M.M.E.R


I går kjente vi på sommeren med en herlig sommerdag (i hvert fall i solen og i le for vinden). Jeg hører også rykter om at det fra neste uke skal bli ordentlig sommervær? Det hadde jo passet perfekt, det er ingenting jeg heller vil enn å pakke strandbagen med hånklær, badetøy, en bøtte og en spade. Vi er for lengst oppe og klare for søndagen, jeg fikk sove litt ekstra i morges og stod opp til french toast og deilig kaffe for litt siden. Vi får noen innmari fine lunsjgjester i dag og jeg tror jeg må ut og plukke noen blomster før jeg dekker bordet, dere skal selvfølgelig få se resultatet!

Ha en herlig søndag!


We had the best day yesterday, the weather was all about summer (at least in the sun) and I was dreaming about heading to the beach, beach bag, towel and baby in tow. I'm hearing that it's going to look a little bit more like summer this tuesday so I'm keeping my fingers crossed. Today we're all about entertaining lovely lunch guests and I'm on my way outside to pick some flowers, I'll pop by later with the table setting, have a great day!

MINIONSKONKURRANSE

                                                                                Annonse for Minions

Er det flere som har små minionsfans hjemme? De knallgule søte og morsomme minions fra "Grusomme meg" har fått sin egen film og vi var så heldige å være invitert på førpremieren i dag. Bob, Stuart og Kevin dukket til og med opp for å hilse på! W ville at pappaen skulle være først ut med ansiktsmaling og jeg måtte le da lille w nektet plent selv etter at han hadde overtalt pappaen til å gjøre det først.

Minions handler om gule små hjelpere som lever for å hjelpe de største skurkene de kan finne. De har en lei tendens til å alltid klare å kvitte seg med disse skurkene (ikke med vilje!) og etter å ha bodd alene en stund i Antarktis er hele minionsbefolkningen rett og slett deprimert fordi de ikke har noen skurker å hjelpe. De begir seg derfor ut på eventyr for å finne de verste skurkene og setter kursen mot en skurkekongress i Orlando hvor de treffer den største skurken av dem alle, nemlig Scarlett Overkill. Superskurken som har som mål å bli dronning i England! Det er altså duket for en heseblesende 3D affære og absolutt verdt turen, filmen kommer på kino 3. juli. Les mer om filmen her! Har du forresten lyst å vinne en minionskoffert til ferien i sommer? Legg igjen en hyggelig kommentar for å være med i trekningen, jeg trekker en vinner på mandag! 

PS! Tusen takk for alle de hyggelige kommentarene på Minionskonkurransen! Jeg har trukket en vinner og den heldige ble Bodil Maurstad, gratulerer! Send meg en mail med adressen din til tine@tinemonsen.no så skal jeg sørge for at den lille kofferten kommer din vei :)Sjekk ut minions på facebook her.


/ad for the movie minions.

HAPPY WEEKEND!


Vi startet den mest sosiale helgen vi har hatt på lenge med et brak i går og gikk for middag ute. Etter å ha vært (bokstavelig talt) i dvale i hele vinter er helgen fyllt av besøk, det føles så bra! Med avtaler fra hver vår kant ble plutselig helgen pakket med gjester og det er jo ingenting som er hyggeligere enn det, da snakker vi sommerminner.

Jeg hadde bare lyst til å ønske dere en strålende start på lørdagen, jeg håper dere får en helt nydelig helg!

We started our most social weekend in a long time with dinner out last night and it was so much fun. After going into what feels like hibernation over the winter we're back on track and it feels so great! We're having guests over this whole weekend and I can literally feel fun and exciting summer memories storing up. I just wanted to stop by and wish you a very happy weekend! Stop by later for more updates.

SOMMER, FRI OG FORVENTNINGER


Sommer! Selv om kanskje ikke gradestokken eller været har fått det helt med seg ennå så er det SOMMER. I ettermiddag gikk startskuddet for ferietid her hjemme også, i hvert fall for minstemann i familien med siste dagen i barnehagen i dag. Så de neste fem ukene (det er lenge!) skal dagene fylles med det jeg kommer på av ting å gjøre, som pikniker, lekeplasser, strandbesøk, gårsdbesøk etc, godt sammenflettet med alt dette andre hverdagslige som fortsatt må gjøres selv om det er sommerfri. Og i år, i år skal jeg prøve å senke skuldrene. For jeg innrømmer det, jeg går alltid sommeren i møte med skyhøye forvetninger fordi jeg bruker hele vinteren på å glede meg til sommeren. Når man allerede i mars har planlagt alle sommeraktivitetene og ser for seg en uendelig strøm av fine sommerdager er fallhøyden stor når man allerede på andre dag holder på å klikke i vinkel av sutrete barn i baksetet som virkelig ikke skjønner hvorfor de MÅ ha på solkrem.


Jeg må jo le av meg selv, men i år har jeg altså bare ett mål for sommeren med lille, stressfrie dager med små utflukter og ikke alt for store planer. Jeg må sikkert minne meg selv på det underveis, men jeg tror rett og slett at det blir mantraet for de neste ukene.

Schools out! Or at least kindergarden is, for the next five weeks (that's a long time!) I'm going to be all about going to the park, the playground, the beach, farms etc. while simultaneously trying to get everything else done. But this year I'm going to lower my shoulders and I have a new approach. Beacause I have to admit, it's easy becoming the victim of high expectations gone bad when you spend your whole winter looking forward to summer and have your summer activities all planned out before the end of march. So this year I'm taking a different approach, I'm going to wing it and just take it day by day. And instead of thinking about what we didn't get to do I'm going to remember all the things we did get to do.

CONCRETE JUNGLE


I morgen er det siste dagen før lille har fri fra barnehagen de neste fem ukene, så jeg prøver å få gjort unna så mye jeg kan av både praktiske og rent forfengelige ærend (som f.eks frisørtime, det er bare å glemme de neste ukene om jeg ikke rekker det nå) før helgen.


Jeg har i tillegg ryddet litt i skapet mitt og jeg tenkte jeg skulle tipse dere om hva det kan være lurt å se etter når det er salg i sommer! Det er nok ting du kanskje ikke helt forventer :)

Tomorrow is the last day before kindergarden is out for the next five (!) weeks and I've spent a few days running errands and sorting out stuff that a two and a half year old really don't want to do (like getting my hair done). I've been cleaning out my closet too and I thought I would give you a few tips on what to buy (or look for) on sale in a different blog post. It's probably not what you expect :)

VAKTELEGG OG LØYROM


Vi skal ha gjester både lørdag og søndag denne helgen som kommer og siden jeg har lyst å gjøre noe litt spesielt i hvert fall en av dagene tenkte jeg det hadde vært morsomt å servere gamle favoritter på noen litt nye måter. Som å servere løyrom i skallene til nydelige vaktelegg (som blir brukt til noe annet i middagen). Jeg synes vaktelegg er noe av det vakreste man kan ta inn på kjøkkenet og eggeskallene er rett og slett alt for fine til å ikke bruke.


Løyrom, rømme, rødløk, egg og gressløk, jeg tenker det skal bli riktig så fint når det kommer på en tallerken sammen med disse fine eggeskallene!

Ha en nydelig dag!

Quail eggs and the swedish caviar løyrom (caviar of kalix) makes for the prettiest combination don't it? We're having guests over both saturday and sunday this weekend and I really want to change things up a little bit. So my idea is serving old favourites in new ways, like this combination of Løyrom in quail eggs (the rest of the eggs are of course used as well!). I hope they'll like it!

DARK WALLS


Ah, disse gode lyse lange sommerkveldene. De er ikke annet enn helt fantastiske, selv om det regner og himmelen er grå utenfor kjennes det ut som om tiden står stille en liten stund selv om kvelden er godt i gang. Det som er utrolig stemningsfullt med å ha mørke vegger er at hele atmosfæren forandrer seg med lyset og timene som går.


De mørke veggene lager sin egen fine ramme. Tenk nå har solen snudd, fremover vil det sakte men sikkert bli mørkere igjen. Jeg har noen små planer for ting her hjemme fremover og øverst på ønskelisten står det noe ganske stort (og tungt!), det blir spennende å se om jeg får det til.


I love the light summer nights we're having at the moment. The dark walls in our home create their own ambiance and it's quite magical to see how the mood and the light changes the whole apartment as it's slowly fading. I have a few more interior projects on my mind, the one I can't get out of my head these days is quite a big one (and super heavy), here's for hoping!

THE PERFECT BUDGET DENIM DRESS

Jeg ble tipset om denne denimkjolen fra en venninne som hadde gjort et lite denimkjolekupp og jeg kan ikke annet enn å tipse videre! Hun hadde rett og slett funnet den perfekte denimkjolen med belte til i det mykeste stoffet og i den perfekte lengde, på Cubus til 400 kr. Det kaller jeg et kupp, så om du er på jakt etter en fin denimkjole til sommeren som i tillegg er god og myk å gå i må du sjekke ut denne.


Har du lyst å gjøre den litt mer personlig får du lett en liten vri om du bytter ut beltet som følger med med et belte du allerede har i skapet. Et sort belte f.eks med gull- eller sølvdetaljer gjør seg veldig fint sammen med denim. Jeg hadde også forandret litt på den fra gang til gang ved å knappe opp noen knapper helt nederst for å få en liten splitt (den er lang nok til at du fint kan kneppe opp noen knapper helt nederst uten å vise for mye).

My friend had this amazing denim dress on the other day and I had to pick her brain and get her two scents on why she thought it was the perfect denim dress. It's the perfect length, the perfect colour and the fabric is so soft! And the price, it's priced directly under 400NOK at Cubus! The perfect budget friendly denim dress for summer. 

TON-I-TON


God morgen! Jeg sitter her med en kaffekopp som straks skal få påfyll (det kom nemlig en liten gutt tuslende inn i natt som hadde alle andre planer enn å ligge i sin egen seng, og for å være helt ærlig var jeg altfor trøtt til å følge han tilbake, så da ble det en natt med en arm i siden her og en fot i øyet der, de er jo praktisk talt små slosskjemper i søvne disse små kroppene), men sånn er det. Foten er i hvert fall mye bedre, så dette blir en super dag! Jeg har litt fredagsfølelse av alle ting!


Jeg har mye hvitt og off white i mitt skap og jeg går ofte for en ton i ton løsning med tilnærmet lik farge på både overdel og underdel. Det er en enkel løsning om man føler at man ikke har noe å ha på seg en dag, miks gjerne stoffet du bruker i overdelen og underdelen slik at det blir en fin miks av mykt og litt hardere. F.eks silke og ull eller blonder og skinn.

I'm all about coffee this morning, sleeping in the same bed as a toddler (not by choice) can be quite painful. I always wake up with a bruise here, a foot in my eye there and some other painful stuff due to his sleep fighting (or as he would put it, sleeping). So bring on the coffee! Apart from being sleep deprived I feel great, my foot is doing so much better and I have this amazing friday feeling. By the way, my best trick for finding something to wear on those days where you feel like you have absolutely nothing to actaually wear, is going for clothing with similar colour nuance. I try to mix it up by pairing up different texture like silk and wool or lace and leather. It's all about the contrast of the fabrics.

SLIK HOLDER DU LIV I PLANTENE DINE NÅR DU ER PÅ FERIE!


Jeg har ikke grønne fingre fra før av så når sommeren kommer og vi skal bort betyr det ofte kroken på døren for mange av plantene våre. Skal du bort i sommerferien? Jeg lærte det beste trikset for å holde liv i plantene forrige uke når de må være hjemme alene en stund i løpet av sommerferien. Ser du vannflasken som står helt til høyre på bildet over? Fyll en stor flaske med vann og dekk tuten med litt filt som du fester med en strikk eller litt hyssing. Snu flasken på hodet og sett den rett ned i jorden i de pottene du vet trenger vann mens du er borte. På den måten drypper det litt og litt vann ut fra flasken og du kan være borte både en og to uker uten å tenke på at du må få noen til å vanne blomstene dine. Var ikke det utrolig lurt?


Blomstene dine får rett og slett sitt helt eget selvanningssystem mens du er på ferie med en slik flaske.

I'm probably not the only one who struggles with keeping my plants alive over the summer, when we go off for vacation we always come home to dead plants. But last week I learned the best trick for keeping your plants alive when you go on vacation! Take a bottle, fill it with water and put some fabric over the top while you secure it with a rubber band or some string around the top just like the bottle to the far right in the top photo.. Flip the bottle upside down and place it directly in your pots, there you have it, your plants have their own watering system. This will keep them alive for at least a week or two and if you have bigger plants you can either use bigger bottles or just more of them.

MY GRANDMOTHER'S VINTAGE LEATHER JACKET

Det er noen plagg i skapet som betyr mer enn andre. For meg er farmors gamle skinnjakke fra 70-tallet ett av disse plaggene som aldri mister stilen eller sjelen sin. Den er rett og slett en evig klassiker og selv om foret av og til løsner litt i kantene og ting må tråkles tilbake på plass gjør det ingen verdens ting. For et liv den jakken har hatt! Skinnet lukter fortsatt av 70-tallet og opplevelser og akkurat denne cognacfargen er en for historiebøkene, den perfekte blanding av brunt, rødt, karamel og 70-tall. 

En gammel sommerkjole med et fargerikt mønster på som kostet under 200-lappen da jeg kjøpte den står også høyt i kurs, selv år senere klarer jeg ikke kvitte meg med den. For meg er det ikke nødvendigvis kun kvalitet eller pris som gjør at jeg har lyst å spare på noe (selv om det selvfølgelig er hakket bedre å samle på kvalitetsting da disse har en lengre levetid), men minner, historie, passform og hvordan jeg føler meg i det plagget bestemmer om det får bli eller ikke. For meg er stil mye mer enn flyktige moteøyeblikk (selv om jeg har hatt mine øyeblikk her også!), det er rett og slett hvordan jeg er.

                   // My grandmothers vintage jacket / dress bik bok (old season) / shoes Zara (old season) //

Heldigvis utvikler man seg og finner på nye ting underveis i denne stilreisen livet er og en ting som er så godt med å bli voksen er at man lander litt både i seg selv og i stilen sin etter hvert. Jeg føler egentlig at stilen din finner deg og ikke motsatt, plutselig har man kjennetegn som går igjen i klesveien lenge før man selv aner det og stilen din er på en måte på plass før du helt skjønner hvorfor du alltid er på leting etter den perfekte skinnjakken. Før du finner favoritten og fortsatt bruker den 40 år senere, hvor gøy er ikke det?


For me style is everything about who I am and not only about fast fashion and trends flashing by in an instant (even though I've had my fair share of those moments too!). I think your style eventually ends up finding you and not the other way around, you've probably been evolving your style and created your own trade marks long before you even realize it. And thank god, a really good thing about getting older is just that, you get older, wiser and more aware of what is flattering and not when it comes to clothes, fashion and trends. One of my favorite items in my wardrobe is my grandmother's vintage leather jacket from the seventies. It still smells like her and I can't begin to imagine all the things this jacket has seen, all the history that goes into it is priceless. And the colour, the perfect nuance of cognac with just the right blend of caramel, red and the seventies. It's actually one for the history books, they don't make them like this anymore.

DECORATE YOUR BATHROOM WITH FLOWERS


Ett sted jeg alltid blir litt overrasket over hvor hyggelig det er å ha blomster er på badet. Det er kanskje ikke det stedet det er lettest å finne plass til å plassere en vase, men vi er så heldig å ha både vinduskarm og en ganske bred badekarkant med plass til litt andre ting enn kun såpe og håndklær. Så i stedet for at alt av blomster er plasert rundt i stuen eller på soverommet har jeg oftere og oftere blomster på badekarkanten eller i vinduskarmen. Det er rett og slett en veldig fin måte å bli møtt om morgenen når man tripper inn på badet med trøtte øyne.
Jeg har en forkjærlighet for litt rare vasker, krukker og skåler og denne hvite keramikkhesten har for lengst blitt en del av interiøret både her og der. Akkurat nå står den på badet og holder pent sammenrullede vaskekluter. Om det er så veldig nødvendig? Nei, men jeg synes det er gøy med litt hotellfeeling på badet, jeg blir rett og slett i bedre humør av å ha det pent og morsomt rundt meg. Jeg liker litt uventede detaljer og føler at det er de som gjør hele forskjellen :)


For the last few months I've become more and more surprised at how lovely it is to have flowers in the bathroom. It's such a treat to look at when you get up in the morning and you're trying to wake up, it gives the morning and day some extra sparkle i think. Your bathroom may not be the best suited place to keep flowers (where can you put them?) but if you have room it really gives the room a whole new feeling. I'm fond of quirky vases, bowls and mugs and this white ceramic horse is something I just move around when I want a change. Now it's here, filled with towels and washcloths. I like details like that in our interior, unexpected and fun.

IN THE NEWSPAPER

Jeg måtte jo ut og kjøpe avisen i går da en veldig søt instagrammer hvisket meg i øret at hun hadde sett meg i søndagens VG! Og der var jeg, i sort på hvitt med masse fargetips helt i midten av avisen, tusen takk for tipset!! Det er lenge siden denne reportasjen ble gjort og det har jo skjedd så mye nytt hjemme hos oss siden så det var gøy å se igjen hvordan det brukte å være. Jeg må innrømme at det var litt stas å plutselig dukke opp i avisen en helt vanlig sommersøndag.
Vi fikk igjen den lille energiklumpen vår i går og det var veldig godt å få ting tilbake til normalen, han pratet i vei om traktorer, sauer, føll og alt det andre han hadde vært så heldig å få sjekke ut på fjellet, kanskje han blir bonde? Det hadde jo vært fantastisk! Eller, tilbake til normalen var kanskje å ta litt hardt i, nå kommer du sikkert til å begynne å le, men jeg sitter her med krykker! Jeg holdt altså på og øve meg på å stå på hodet i går og et bom kræsj senere hadde jeg klart å stupe helt feil vei og tryne noe så innmari inn noen stålhyller ute, altså større kløne har du ikke sett. T holdt bokstavelig talt på å le seg i stykker! Resultatet var ett stk skikkelig banket opp fot (som jeg bare håper håper håper ikke er noe annet enn forstuet). Så her er jeg, hoppende rundt på krykker mens jeg venter på time for røntgen om litt.Jeg håper dere har hatt en herlig helg og at dere er klare for ny uke! Dagens visdomsord fra meg: "Gjør yoga på gresset hvor det er mykt å lande".


When one of my really sweet instagrammers told me I was in the newspaper yesterday I of course had to run out and see what it was all about. And there I was, in one of Norways biggest newspapers, talking about colours, patterns and wallpaper in our home! It was so fun the see the pictures because it was winter when we did this and I had almost forgotten about the whole thing. We've done a few changes since then and It's always fun to see what things used to looke like! Anyway, we were so happy to get our little toddler back yesterday (he's been away for the weekend with his grandparents) and he was going on and on about all the fun stuff he had seen and done. He was all about the sheep and the tractor so I'm thinking he'll might be a farmer one day! That would be great! I was practising my head stands as well yesterady and I managed to fall so hard and so wrong that I sprained my foot! Belive me, I'm such a clutz, T was laughing so hard he had to sit down.. so today I'm bouncing aroung on crutches. My mantra for the day is: "Do yoga on the grass and not on the patio".

SUMMER LEGS

                                                                                annonse for Veet


Glatte myke legger, check! Det er så deilig å krysse av selv de minste ting på "to do" listene og det at bena er sommerklare hele sommeren med helst så liten innsats som mulig er et lite must for meg. Ting som er enkle å gjøre og som gir resultater som varer lenge er perfekt i en travel hverdag. Jeg begynte å bruke Spa Wax fra Veet allerede i vår og har vokset meg hjemme på badet siden. Bena er glatte i flere uker og jeg trenger ikke å tenke på dem en gang.

Måten du bruker Veet's hjemmespa kit Spa wax er at du vamer opp antall voksskiver du trenger til det området du vil vokse (f.eks ca. 4 skiver til leggene) i den lille maskinen som følger med i kit'et. Når voksen er varm og flytende (etter ca. 20 min) påfører du voksen i hårenes vekstretning (nedover) før du tar tak nederst i selve voksen (dette er en strips fri voks, du skal altså ikke bruke strips for å dra voksen av) og drar fort oppover. Som med all annen voksing er det ikke helt smertefritt, men det er fort gjort og før du vet ordet av det er du ferdig.


Jeg liker alt jeg kan gjøre hjemme som gir profft resultat og varer lenge så for meg er Spa Wax fra Veet midt i blinken. Jeg liker at det går fort og at resultatet blir så bra. Nå i sommer har Veet også en konkurranse hvor du kan konkurrere om å vinne tittelen Miss Veet 2015! Post en liten filmsnutt på instagram hvor du viser hva som er skjønnhet for deg, det kan være alt fra et fint sommerøyeblikk til en strandkant eller nybadet hår på en varm sommerdag. Merk videoen med #missveet2015no og #whatbeautyfeelsliketome for å være med i trekningen om en rekke produkter fra Veet.

Sjekk ut facebooksiden til Veet for å lese mer!


Ad for Veet Spa Wax.

MENSWEAR: THE RED PANTS


T kom i røde bukser, hvit blazer og med et blått silketørkle i lommen da vi skulle på middag på fredag og jeg syns han var så fin at jeg måtte knipse noen bilder av han på vei inn til middag! Jeg synes det er utrolig gøy når han kommer i bukser med farger på og gjennom årene har den lille silketørklesamlingen hans vokst seg ganske så stor. Den perfekte lille detaljen om man har lyst å gjøre litt ekstra ut av jakken.


I helgen har T og jeg rett og slett har hatt ferie! På fredag ble lille hentet i barnehagen av fantastiske besteforeldre for sin aller første sommerhelg alene på fjellet, så jeg og T har nesten ikke visst hva vi skulle finne på, plutselig var det bare oss to! Det var en utrolig rar følelse å våkne til tomt hus, men vi har kost oss etter alle kunstens regler og i stedet for å sette av helgen til kun å gjøre praktiske gjøremål (som helt sikkert ville ha vært den mest fornuftige angrepsvinkelen) bestemte vi oss for å kun gjøre noen få praktiske ting og heller bare nyte minutter og øyeblikk, late morgener og helt stille (men utrolig rare) ettermiddager. Vi snakker feriefølelse og sommerluksus, vi har i tillegg fått tatt igjen litt tapt søvn, det var godt det!

The red pants! I love when T steps out in coloured trousers and I had to snap a few pictures of him as we were walking into friday night's dinner. He opted for a fun summer look and when I met up with him he was wearing a white dinner jacket, red pants, a navy blue shirt and a gorgeous blue silk handkerchief in his jacket pocket. It's all in the details and I often think it's the handkerchief that makes the whole difference.

GÅ FOR SPISELIGE BLOMSTER I SOMMER!

                                                                             Presseevent Melgården

På torsdag var jeg så heldig å bli invitert til Melgården, en gammel herskapelig gård i Østerdalen hvor Live Huse dyrker spiselige økologiske blomster i den historiske hagen. Jeg fikk rett og slett være med på et lite blomstereventyr! Jeg hoppet i bilen tidlig morgen og var ikke hjemme igjen før sent ettermiddag, men innimellom der hadde jeg både sett, smakt på og fått en innføring i spiselige blomster! Det blir rett og slett ikke vakrere, jeg må bare advare om at det fra nå av mest sannsynlig kommer til å være blomster på alt som serveres her hjemme.Jeg måtte le da jeg kom hjem og viste T noen av bildene, han har lenge snakket om hvor mye han har savnet nettopp spiselige blomster og da fikk jeg historien om at han aldri har skjønt hvorfor man i Norge serverer brokkolien før den har blomstret. T har vokst opp i Japan og i Asia er det helt vanlig å bruke spiselige blomster i matlaging, der er brokkolien best etter at den har blomstret og den har pene hvite eller gule blomster som smaker akkurat det samme som resten av brokkolien, den er bare utrolig mye penere når den har blomstret! Estetikeren i meg faller helt for slike ting.Live dyrker de fantastiske blomstene selv fra økofrø og leverer både ferske og (hold deg fast!) kandiserte spiselige blomster. Mens de ferske blomstene som fioler, lavendel, kornblomst, georginer etc. er nydelige å bruke i mat og drikke og brukes som både pynt og ingrediens, er de kandiserte blomstene om mulig ennå vakrere der de glitrer om kapp med solen som pynt på kaker, makroner og alt annet som trenger litt ekstra pynt for en spesiell anledning (de kandiserte blomstene holder seg også utrolig lenge, opp til ett år og vel så det). Kan du se for deg å ta med en nydelig innpakket gaveeske med kandiserte fioler som vertinnegave neste gang du skal bort eller pynte bryllupskaken din med vakre kandiserte blomster? Jeg ser for meg alt sammen, det er rett og slett det store lille ekstra som kommer til å gjøre hele forskjellen på alt i sommer.

Har du lyst å lese litt mer om Melgården og de vakre blomstene kan du titte innom den fine nettsiden deres her. Har du spørsmål eller har lyst å bestille spiselige eller kandiserte blomster går det an å bestille direkte fra Live (hun jobber også med å lage en nettbutikk) ved å sende en mail til: post@melgarden.noPs: det er ikke alle blomster som går an å spise, så er du på jakt etter spiselige blomster og finner en pakke med blomster er det viktig at du ser etter om de er merket med "spiselige blomster" slik at du ikke får i deg noe du ikke skal ha i deg.This thursday I jumped in my car to go see some crazy beautiful edible flowers at the stately manor Melgården in Østerdalen. Here Live Huse grows her own edible flowers, almost too beautful to eat. She grows them from eco seeds and everything is approved for sale. She also makes candied flowers that makes for the most gorgeous decor on cakes, macaroons, cupcakes etc. Can you picture your wedding cake covered in beautiful and real candied edible flowers? I can, and I would if It wasn't for the fact that I'm already married. When I got home T told med the story of beautiful brocolis in bloom with beautiful yellow or white flowers from his childhood in Japan, growing up in Asia  where it's normal to use flowers for more than looking at he's always missed using edible flowers in his cooking here in Norway.

If you want to learn more about Melgården and their production of edible and candied flowers you can check out their website here or mail Live directly at post@melgarden.no

Ps: not all flowers are edible so make sure they're labeled with "edible flowers" if you find flowers like this in your local supermarket.

THE BLUE CAPE - I WEAR MINE WITH EVERYTHING

Vi hadde den morsomste kvelden i går, det var bryllupsdagsfering ganger tre par og siden det var rundt tall for fire av oss gikk vi for en fantastisk middag ute. Jeg våknet med et smil da de første solstrålene traff nesetippen min i morges og jeg ler ennå av alle de morsomme øyeblikkene. Jeg mener det, jeg må rett og slett konstantere at jeg har verdens beste familie! Det er så hyggelig å ha denne tradisjonen med bryllupsdagsfeiring sammen. Visste du forresten at 5 års bryllupsdag er trebryllup? Jeg holdt på å le meg ihjel da en av guttene fortalte om at han hadde tenkt å pakke inn en trebit i gave, men at han hadde klart å styre iveren (og tro meg, den er stor!) og gått for blomster i stedet.

For en stund siden kom det en mørkeblå og etterlengtet cape inn i garderoben og jeg har brukt den til alt siden. Akkurat nå krever sommerkveldene en jakke over skuldrene så da passet det fint over en playsuit. Jeg synes disse fargene er så fine sammen, mørkeblått, rødbrun, lilla og hvite striper. Sammen med en av mine favorittvesker, (som jeg prøver å ikke bruke så ofte for jeg har så lyst at den skal vare evig) en nydelig vintage LV veske i skinn. Jeg vet fortsatt ikke helt hvordan jeg skal beskrive stilen min, men dette er så meg som det går. Enkelt men superpyntet og likevel litt laidback om det gir noen som helst mening.

Ha en nydelig lørdag!

I'm still laughing! We had THE best night last night, I'm still laughing by the fact that one of the boys planned to wrap a piece of wood (because five years of marriage apparently is a wood wedding!) before he changed his mind last minute and opted for flowers instead. I still think he should have gone with the wood! Every year we celebrate our wedding anniversary with my two sisters and their amazing husbands since we basically have the same wedding date (two couples share the 18th and one couple strayed from the path and have the 19th as their date) and it's always the most crazy and fun night.

I opted for my favourite navy cape over a jumpsuit I used revious this week (I'm all about wearing everything I have time and time again) and I think all the colours worked out great. Maroon, purple, navy and white stripes. I also went with one of my favorite bags, a vintage leather LV shoulder bag I hope lasts forever. I still don't really know how to exactly describe my personal style, but if I could show you a picture this would be it. Simple but super dressed up, and yet a little laidback if that makes any sense.

HERSKAPELIG INTERIØR

Jeg mener det, jeg drømte om store lysekroner, gammelrosa sofaer og stoler, kakkelovner og en rosa ballsal i natt. For ikke å snakke om den lyseblå spisestuen, det var rett og slett litt magisk å vandre rundt i de store rommene og bare ta inn alt det fine interiøret. Hvert eneste rom på Melgården har sin egen farge og du finner bl.a  både lilla, rosa, lyseblått og grønt i skjønn forening. Drøm deg litt bort i disse bildene og bare nyt litt herskapelig inspirasjon på morgenkvisten, jeg kan nesten garantere at du får lyst på en lysekrone.God fredag til deg!

ÅRETS FARGE!

                                                                               annonse for Fargerike


Årets farge står høyt i kurs hos meg, det er en farge jeg bruker mye og jeg synes rett og slett at det er veldig gøy at årets farge hos Fargerike er nettopp oransje. Jeg elsker oransje i alle former, enten det er på veggen, ute eller dekket med på bordet. Vi har oransje soverom, oransje barnerom og jeg pynter gjerne med små oransje esker både her og der. Det er en farge som gjør meg glad og den er både kraftfull og energigivende. Jeg bruker den både som det lille ekstra med mindre ting som fine puter ute og som det store ekstra med hele vegger og store tepper. Fargen er fin både inne og ute og akkurat nå har Fargerike fokus på hvordan du kan bruke oransje som eksteriørfarge, på nettsiden deres finner du mange fine tips og inspirasjon til hvordan du kan bruke oransje ute! Kanskje trenger garasjedøren et nytt strøk med maling eller en gammel dør inn til boden trenger en liten overhaling? Hvorfor ikke gå for en oransje fargevariant i stedet for det du pleier for å skape litt liv ute? 


www.åretsfarge.no finner du nå masse inspirasjon til hvordan du kan bruke oransje både i interiøret og utendørs. De har også laget et moodboardverktøy som gjør at du enkelt kan sette sammen en fargepalett for å visualisere det uttrykket du ser for deg. De har mange forskjellige maler og inspirerende bilder som du kan leke deg med ved å sette sammen på forskjellige måter og det er jo inspirerende å bare sette sammen et slikt moodboard i seg selv. Mitt moodboard ser du under, klikk her for å lage ditt eget.


Besøk åretsfarge.no eller sjekk ut facebooksiden deres og bli inspirert til å bruke oransje du også!

Ad / Fargerike's colour of the year is orange, I love using orange both outside and inside and I've put together this moodboard for inspiration. Check out their website if you want to make your own moodboard and be inspired by all their lovely photos and ideas. Click here to make your own.

HOW TO GET BEACH WAVES WITH A FLAT IRON


Jeg er ikke superflink til å huske å variere sveisen, men sakte men sikkert blir jeg flinkere til å huske på det. Som disse bølgene, en fin kontrast til de vanlige krøllene! Å lage bølger i håret kan du gjøre på flere måter, men et fint triks er å gjøre det med rettetangen din. Jeg bruker rettetangen min til å gjøre alt av både krøller og bølger, jeg har litt vanskelig hår (det er helt stritt og faller rett ut igjen av formen om det ikke gjøres ordentlig) og jeg har funnet ut at rettetangen gir aller best resultat siden den gir en jevn varme og like stor krøll hele veien. Hos meg gjør det at krøllene sitter i et par dager sammen med en god spray.

For å lage disse bølgene tar du tak i en passé med hår og begynner å krølle det som om du skal lage en stor krøll, men i stedet for å vri tangen rundt og rundt mens du drar rettetangen nedover håret vender du rettetangen motsatt vei annenhver gang nedover samme passé. Da får du bølger i stedet for krøller! Prøv deg litt frem med hvor lange eller korte bølger du har lyst på ved å justere litt på hvor langt ned på passéen du går før du vrir tangen motsatt vei igjen. Bruk gjerne litt saltvannsspray i vått hår for en deilig beach look effekt :)

I'm not the best at changing my hair all that often but slowly I'm getting better at doing small things, like changing how I curl my hair. If you want beach waves like this I have the best trick in the book. I always use my flat iron for everything when it comes to my hair, and these waves you can easily make with your flat iron. Instead of twisting your flat iron while you run it all the way down the section of hair you want to curl, you twist it in the opposite direction every other time while you go down your section. This way your hair gets a wave instead of a curl. For the perfect beach waves look you start by adding salt water spray in wet hair before you dry it and go over with your flat iron.

MQ VISNING

                                                                         Presseevent for MQ visning /
                                                                         sponset opphold i Stockholm
I forrige uke var jeg så heldig å få være med til Stockholm for å se på visningen til MQ. Deres AW15 (autum / winter) høst og vinterkolleksjon er preppy og old school klassisk. Jeg følte den hadde noe nesten britisk over seg der modellene kom inn en etter en og det var gøy å se hvordan moterdaktøren i svenske ELLE Linda Lindqwister hadde stylet den. Jeg ble i hvert fall inspirert til å tenke på sløyfer rundt halsen når høsten kommer og man finner frem de gode ullgenserene sine igjen!Flere bilder fra visningen finner dere hos bloggerene Ingrid Holm og Annette Haga om dere har lyst å se litt mer fra bak kulissene!


Press event for MQ / Sponsored stay in Stockholm.
Last week I was in Stockholm for the showing of MQ AW15 (autum / winter). The collection was preppy and old school classic and it had such an English school girl /boy kind of vibe. It was interesting to see how ELLE's fashion editor Linda Lindqwister had styled it and I was inspired by the simple and pretty bows around the girls neck. I'll definetly remember that touch when autum comes. Click on the links above (the ones in red) to see more pics from more of the bloggers from behind the scenes.

MY JUMPSUIT STYLE AND A FLOWER RING


Det er ikke til å komme utenom at jeg er glad i jumpsuits, playsuits, ja alt som slutter på suits faktisk. Selv om det er verdens mest upraktiske plagg (når man på ett eller annet tidspunkt på kvelden må på toalettet) tyr jeg veldig ofte til en jumpsuit. De er så enkle å style siden de ikke krever noe mer enn et par sko til og kanskje en jakke om det er litt kaldt. I stedet for smykker styler jeg de gjerne med et belte til om jeg har lyst på en liten forandring, men veldig ofte lar jeg de bare være akkurat slik de er. Utmanøvrerer man små barnehender dyppet i middagssaus på vei ut av dørene er man rett og slett good to go med minimal innsats i klesskapet! Det liker jeg, jeg er en racer på kjappe løsninger, i hvert fall når det kommer til å sette sammen antrekk. Jeg kunne ha skrevet en bok om å ta det man har! Bittesmå ting som et skifte av sko og det å bruke en annen jakke til enn det du pleier (og som du kanskje egentlig ikke føler passer helt til) gjør underverker for gamle plagg!Jeg har vært på en hyggelig tidlig middag og kjedelig som jeg er er jeg allerede tilbake, jeg mener det, jeg er verdens kjedeligste person! Jeg må le av hvor glad jeg er i de bittesmå tingene, som det å nyte den deilige roen etter leggetid kl 19 og bare kjenne på stillheten, le meg gjennom en episode av Modern Family eller bare drikke en kopp te mens jeg holder på med telefonen min og tilfeldigvis får en date med jentene via chatten på facebook, altså, da snakker vi deilig kveld :)

I really love jumpsuits, playsuits, basically anything suits. I like everything about them, and the fact they they're somewhat unpractical (when you eventually have to take a bathroom brake during the night) is outshined by all the benefits. They're so easy to style, all you need is a pair of shoes and maybe a jacket if it's cold outside. Sometimes I play around with a belt if I want a change, but for the most I just wear them just the way they are. If you manage to get out of the house by staying clear of childrens fingers covered in dinner sauce you're good to go! That I like, everything that's done in a minute, god knows I've spent enough hours getting dressed in my life so now I'm all about fast and simple.

LAG SOMMERENS FINESTE TILBEHØR SELV

 

Sommerens fineste tilbehør lager du enkelt selv, en blomsterring av ekte blomster er rett og slett helt perfekt til sommerfesten. Jeg har satt sammen en liten video til dere hvor jeg enkelt viser hvordan du kan lage en fin blomsterring, jeg håper dere liker den!

Det du trenger for å lage en blomsterring er:

- Blomster du ønsker å bruke (orkidéer er f.eks nydelige siden de har så stor blomst)
- Tynn blomstertråd
- En tang for å kutte blomstertråden


The prettiest accesory for summer is a flower ring, and why not make it yourself? I've put together this little video on how to make your own flower ring for summer. I hope you'll like it!

You need some flowers (orchids are really beautiful for this purpose), stem wire and something to cut the wire with. All the rest you can see in my video above.

BIKER CHIC

Noen dager går ikke akkurat som planlagt, men så ender de opp med å bli verdens fineste likevel. Vi ble sittende fast i hver vår ende og rakk bokstavelig talt ikke forestillingen vi egentlig skulle på, men vi så på hverandre og siden vi begge var skrubbsulten (og allerede hadde ordnet barnevakt i et par timer!) tok vi like gjerne en kjapp tur til Tjuvholmen og rakk en nydelig middag ute i solen på en helt vanlig mandag. Jeg byttet ut biker chick med biker chic for anledningen, da T kom med en ekstra hjelm fra jobben var det bare å hive seg på.

Date night på en mandag, det kan virkelig anbefales! Selv om man bare har et par timer til en god middag og litt kjærestetid, jeg kjenner virkelig at det er sommer og det er så godt. Endelig kom den.

I opted for biker chic instead of biker chick when my husband came out carrying an extra helmet this afternoon. We were supposed to go to the ballet but we ended up stuck in a work call and we missed it. So instead (since we had already organized a baby sitter for the occasion) we went out for dinner at Tjuvholmen, me on the back of his motorcycle. And what a night (or at least a couple of hours!), I can really recommend doing date nights on mondays! It was a great way to start the week. Making time for just talking and hanging out with your love is really important, but yet it's always (after workouts) the first thing to go in a hectic schedule. Shame on us, we're going to make more effort in the date night department from now on.

MAKING SOMETHING BEAUTIFUL


Deler en liten sniktitt på noe som skal bli veldig fint når det blir ferdig. Et lite blomsterprosjekt, det er så inspirerende å våkne til sol og sommer og jeg merker at det er ganske magisk å skulle løpe ut av dørene for å rekke en ballettforestilling! Jeg tar med meg kameraet og ser om jeg får knipset noen bilder av de flinke danserene. Jeg håper dere har hatt en herlig start på den nye uken, titt gjerne innom senere for jeg har mye fint på lur. Nyt dagen så lenge. 

I'm making something beautiful! Or at least I hope it will be, check back tomorrow for the finished result. Hint: It's something wearable and the perfect accesory for summer.

MONDAY MORNING BLUE WALLS

Denne uken skal bli så fin, det er så mye morsomt som skjer og uken er bokstavelig talt pakket med planer. Vi begynner like gjerne mandagen med en ballettoppvisning i kveld! Kan du tenke deg noe mer inspirerende? Våre mørkeblå stuevegger står forresten fortsatt som et høydepunkt hos meg når det kommer til interiør her hjemme, jeg elsker hvordan det mørke rammer inn hele leiligheten og jeg synes det er både beroligende og kraftfullt på en gang.


Så om du tenker på om du skal tørre å gå for helt mørke vegger sier jeg bare kjør på! Jeg blander både lyse og mørkere tekstiler sammen og leker meg med både tepper og sofaputer for å mikse litt om når jeg føler for en liten forandring. Det er jo litt fint å forandre litt på ting når sesongene skifter, så er hjemmet litt levende og sommerfriskt det også.

Ha en NYDELIG dag!


I love our dark blue livingroom walls and I think they're both soothing and powerful at the same time. So if you're thinking about painting your walls dark, do it! I just change around on the sofa pillows and throws when I need a little change, it always gives me a boost. Have a great day! My week is packed with fun stuff, I can't wait to show you what I'm up to. 

STOCKHOLM STREETSTYLE FROM DAY TO NIGHT

                                                                                                                    Sponset opphold i Stockholm
Jeg har lagt på knærne og skrubbet fliser i hele dag (vi har en ganske lys, porøs marmortype på alle flislagte overflater som krever litt ekstra omtanke og pleie for å holde seg fine, så da er det ingenting annet som funker enn en god gammeldags skrubb!) så da tenkte jeg det var hakket morsommere å vise dere noen bilder fra Stockholm i stedet! Der var det deilig sommervær og jeg hadde ikke så mye annet enn shorts med meg i kofferten. Jeg er veldig glad i shorts, de kan enkelt dresses opp eller ned (eller opp og ennå mer opp som jeg har gjort her) og en enkelt shorts kan bli til mange antrekk.

                                                              Foto: Annette Haga / Line Kirkhus

Du la kanskje ikke merke til det med en gang, men ser du litt nøyere etter gikk plutselig antrekket fra dresset opp til ennå mer dresset opp på de nederste bildene (jeg må jo le av meg selv for poenget er vel ikke akkurat at det fra dag til kveld skal være nesten helt likt, men sånn er det altså hos meg). Jeg skiftet nemlig sko da vi skulle løpe i middag og et par sko kan forandre mye (jeg innser at "mye" kanskje har en annen mening hos meg når det kommer til antrekk men det får jeg ta med et smil). Jeg håper at du fikk litt inspirasjon til å dresse opp shortsen din! Tusen takk til Annette og Line som var så snill å knipse noen bilder.

Titt litt ekstra langt inn i skapet ditt og se om det er noe du kan sette sammen med shortsene dine for å få noen nye antrekk i sommer, jeg tipper du har mange fine ting du ikke har tenkt på at du kan bruke sammen om du er litt oppfinnsom :)

My streetstyle in Stockholm consisted of shorts and a shoe change from day to night. I don't know if you noticed but if you look a bit closer you see that I had a shoe change on the last couple of pictures. I changed my shoes for dinner and the whole look got a little more dressed up. And I know, the whole point of changing from day to night as an actual change, but sometimes shoes is just enough :)

WILL YOU MARRY ME?

T har en egen evne til å dra meg med på morsomme ting, men gårsdagen tok ting til nye høyder. Vi fikk være med på et helt utrolig frieri! Monica Høyer ble fridd til av sin kjære Magnus Groseth og vi fikk være med på overraskelsen. Det var et frieri ut av en film, Magnus hadde planlagt hele dagen ned i detalj og da jeg spurte den kommende bruden om hvordan dagen hadde vært klarte hun nesten ikke å beskrive den med ord. Det var en drømmedag, selv jeg og T stod der med tårer i øynene da det plutselig kom på musikk og Magnus entret båten med hundre røde roser og stillte seg bak kjæresten, mens det første hun så da hun fikk av bindet for øynene var et rosa banner på seilbåten foran seg med ordene "Vil du GIFTE deg med meg" som lyste opp hele Middagsbukten. Men hvordan begynte dagen? Vi møtte en lykkelig men fullstendig overrasket Monica foran Holmen fjordhotell hvor hun kom staselig levert i en knallgul ferrari, etterfulgt av Mr. André på motorsykkel med en go pro på hjelmen. Kjæresten hadde nemlig sørget for at dagen skulle bli filmet ved hjelp av gode venner.


Hverken T eller jeg hadde møtt Monica før og oppdraget til T var å overlevere en konvolutt med neste steg i rebusen som den kommende bruden hadde holdt på med hele dagen. Mens hun stod i dusjen fikk hun beskjed om å hoppe i en indianerkjole og kjapt ta med seg sminkepunken sin mens hun måtte knekke en kode med et telefonnummer hun skulle ringe. Hun ble deretter plukket opp av faren på motorsykkel og kjørt i full fart til Tjuvholmen hvor en ny oppgavekonvolutt ventet. Det bar videre til spa sammen med moren og Monica kunne ikke tro at kjæresten hadde ordnet til en så fin mor-datterdag. Lite visste hun at det skulle bli så utrolig mye mer. Etter spa ble det lunsj, ny oppgavekonvolutt og shopping med hele venninnegjengen før det igjen bar av sted til en ny location hvor hun ble møtt av ingen andre enn oss to sammen med en ny konvolutt. Jeg har ikke hatt det så gøy på lenge! Hun knakk koden om at vi skulle ombord i en båt og videre til Middagsbukten.


Ombord i båten er det konstant latter, for en dag! Monica får på seg bind for øynene og blir geleidet frem på dekk hvor hun må sitte en lang stund før båten endelig slakker ned og hun hører musikk i det fjerne. Sangen Magnus visste betydde mye for henne og alltid hadde sagt at hun måtte bli fridd til med kommer på (Aerosmith, I don't want to miss a thing) og Magnus hopper ombord i båten med hundre røde roser.
Monica får endelig av seg bindet for øynene akkurat i det vi kommer oss rundt på riktig side av seilbåten hvor banneret med "Vil du GIFTE deg med meg" lyser opp. Bak seg hører hun en rørt Magnus si: "Kjæresten min, vil du gifte deg med meg?". T og jeg ser på hverandre og klarer ikke å holde tilbake en rørt tåre mens hun kaster seg rundt halsen hans. Etter en stund må jeg le, for hun har ennå ikke sagt JA! Magnus må minne henne på at hun må svare og det fineste JA jeg har hørt runger klokkerent i hele Middagsbukten mens båtene rundt tuter og jubler! Lykkeligere par skal du lete lenger etter, jeg har glemt hvor godt det er når smilet går helt rundt og man bare er i øyeblikket. En dag å huske, øyeblikk å tenke tilbake på og smil som skal smiles sammen, igjen og igjen.


Du skulle jo tro at overraskelsen sluttet her, men da vi gikk i land på rådhuskaien litt senere hadde Magnus en siste overraskelse på lur. Vi entret The Dubliner hvor Monica trodde seriøst at vi skulle ta en øl (en øl!!!) for å feire før middag siden vi var litt tidlig ute, da hun kom inn dørene ventet denne gjengen under på henne. Jeg har aldri sett noen bli så overrasket, da gjestene ropte surprise gikk stemningen i taket!


Vi gratulerer de nyforlovede med alt vi har og kan ikke si annet enn tusen tusen tusen takk for at vi fikk lov å være med på sommerens vakreste eventyr. Om noen trenger litt inspirasjon til et frieri må jeg si at Magnus satt en ny standard med sine mange overraskelser og morsomme rebusløp.


Tine <3 Thorleif

Ps: om du er litt rask ligger det fortsatt noen herlige små filmsnutter av gårsdagen på min snapchatkonto @tinemonsen

We got to witness the most amazing proposal ever this saturday, it was both magical, moving and just so so exciting. T and I had never met the bride to be before but we got the task of greeting her at Holmen Fjord Hotel where she arrived in a yellow ferrari. We handed her another task (everywhere she got she got a new task to solve) and when she cracked it we escorted her on to an amazing boat where she got blindfolded and put on the deck. When we arrived at Middagsbukten she suddenly heard her favorite song playing and her boyfriend entered the boat holding a hundred red roses in his hands. When she got her blindfold off she looked straight ahead at a banner saying will you marry me. Ferraris and motorcycles, spa, lunch, shopping and a boatride later she was engaged, I have to say, if you need inspiration for a proposal this is it!

TO BEARD OR NOT TO BEARD

Jeg vet ikke akkurat hvorfor, men skjegg er HOT. Problemet er bare at det ikke er veldig godt å hverken ta på eller kysse på.. noe jeg vil si er en ganske så stor faktor å ta hensyn til (i hvert fall i perioder, det finnes helt sikkert perioder hvor dette ikke er så veldig viktig). T får skjegg på bare noen dager og selv om jeg synes han er kjempefin med skjegg klarer jeg ikke å venne meg til å bli stukket i ansiktet hver gang jeg nærmer meg for en klem eller et kyss. Lille w har også kastet seg på bølgen og roper av skrekkblandet fryd hver gang den skjeggete pappaen skal ha litt kos. Au au au roper han mens han må kjenne litt til for å sjekke ut hva dette egentlig er som vokser i ansiktet til pappa.
It's hot but it has to go.

Let's face it, a beard on a man is HOT. It's just so damn painful to keep kissing! So I'm sorry, it had to go.

WHERE TO DRINK, EAT, STAY AND SHOP IN STOCKHOLM


                                                                                                                                                 Sponset opphold
Jeg må bare begynne dagen med å si tusen tusen tusen takk for alle de positive tilbakemeldingene jeg fikk på gårsdagens innlegg, når noe er litt skummelt er det ingenting som føles bedre ut enn å våkne til så mange genuine kommentarer. Tusen <3 Takk.

Denne uken ble jeg sendt på en snartur til Stockholm for å se på en visning fra MQ (hvor heldig er man ikke da? Flere bilder derfra kommer senere) og mellom eventer rakk jeg å få noen nye favoritter i denne sexy byen som Stockholm er. Kan man kalle en by sexy? Om jeg kan det går Stockholm inn under den kategorien for meg, den er nesten litt forførende, jeg får bare lyst tilbake hver gang jeg kommer hit. Jeg prøver alltid å huske på tips jeg får om denne byen og jeg synes det er veldig hyggelig å kunne tipse videre. Hold deg fast for her kommer noen tips til hvor du kan bo, spise, ta en drink, shoppe og spise litt til i Stockholm.

Ta en drink i baren på Berns, det er ganske så magisk både inne og ute, men om sommeren er det fantastisk å sitte ute på terassen! Bartenderene jobber på benker av marmor og utsikten er utover parken utenfor med rosa og orange ærverdige bygninger i bakgrunnen. Her føler du virkelig at du er i en skikkelig storby.


Jeg har tidligere bodd på Berns (som var helt fantastisk!), men et rimeligere alternativ er Clarion Hotel Sign som ligger i Järnvägsgatan 35, det ligger veldig sentralt og rett i nærheten av busser, baner, tog etc. slik at du enkelt kommer deg til flyplassen igjen uten å bruke taxi (det er både rimeligere og du slipper unna den verste rushen om du dropper taxi). Det er gåavstand til alt av restauranter, shopping etc. Du kan trippe deg på høye hæler hele veien til Stureplan og du går enkelt tilbake igjen også. På hotellet spiser du godt i restauranten deres og i lobbyen blir du møtt av designmøbler signert Arne Jacobsen. Jeg rakk aldri å sjekke ut takterassen deres men de har basseng og bar helt på toppen om du har lyst på et lite bad!

Sentrert rundt Stureplan ligger det shopping på shoppingmuligheter. Har du litt dårlig tid og skal bare innom en eneste butikk i Stockholm? Løp innom & Other Stories. Den ligger i Biblioteksgatan 11 og over to plan kan du løpe rundt og bli inspirert av godt design til en affordable pris. Jeg rakk å plukke med meg et par fantastiske sommersandaler herfra. Om du ikke finner noe skal jeg love deg at du blir inspirert, de har både klær, sko, accesories og en egen skjønnhetsavdeling med lekre produkter som er like fine å ha fremme på nattbordet som på badet.

Bildet over er fra restauranten inne på Clarion Sign, men et annet sted jeg må tipse om dersom du er på jakt etter en utrolig kul mat- og restaurantopplevelse er Miss Voon. Book bord og gjør deg klar for en helaften mellom knallrøde vegger med sort/hvitt fotografier som minner om en annen tid. Det er en fusion mellom asiatisk og europeisk mat og vi holdt alle sammen på å trille ut derfra etter å ha valgt kokkens meny med så mange retter at vi til slutt ikke klarte mer. Og drar du hit må du prøve hummertacos!


Flere Stockholmtips finner du her.

Sponsored stay in Stockholm.

Where to eat, drink, stay and shop in Stockholm? In a new city there's always a bunch of tips and tricks to make the most of your stay. I was in Stockholm a couple of days this week with the swedish brand MQ for one of their showings (more photos from this later) but between events I found the time to get some new favorites. Previously I've stayed at Berns Hotel (what an amazing hotel!) but a more budget friendly tip is the Clarion Sign Hotel situated at Järnvägsgatan 35, adjacent to the Central Station and Airport Express and in walking distance from all major restaurants and shopping. The interior is provided by Scandinavian design icons like the work of Arne Jacobsen as showcased in the photos above. There's even a roof top pool and bar at this hotel (that I didn't have time to check out). They also have a great lunch menu


Have a drink on the terasse of Berns, it's quite amazing this time of the year overlooking the park and beautiful (pink and orange) old buildings. If there's one shop you need to stop by it's the store & Other Stories. It's located in Biblioteksgatan 11 and it's the perfect mix of great design and affordable prices with the added bonus of having their own beauty department where the products are so beautiful you can use them for decorating purposes. And dont't forget to EAT, book a table at Miss Voon, an asian and european fusion restaurant that I guarantee will knock your socks off.

BLOGGER TILKNYTTET VÆR VARSOM PLAKATEN

I dag skal jeg innrømme at jeg er både litt stolt og glad (og litt nervøs!), for det er med sommerfugler i magen at jeg som aller første blogger i Norge har tatt skrittet inn i Norsk Presseforbund og blitt tilknyttet Vær Varsom plakaten.


Grunnen min er enkel, i den litt ville-vest-verden som bloggsfæren har blitt til gjennom årene ønsker jeg å synliggjøre det tankesettet jeg allerede prøver å følge i mitt virke som blogger. Jeg ønsker at bloggere også skal holde en standard som gjør at man tenker etikk og ikke kun annonsekroner, selv om leserene må ha forståelse for at det nettopp er disse annonsekronene som gjør at man kan opprettholde en blogg som leverer nytt innhold hver dag over tid. Jeg gjør mitt aller beste for å følge spillereglene hele veien når det kommer til merking og åpenhet om både samarbeidspartnere og sponsede produkter og dette er noe jeg er stolt av! Jeg er stolt av å gjøre ting på en ordentlig måte og jeg har rett og slett et ønske om å synligjøre at det er ingenting jeg heller vil enn å være en seriøs bloggaktør både overfor lesere mine og også annonsører som skulle ha et ønske om å samarbeide med meg. Som blogger står man gjerne litt alene mot verden og det er ikke alltid like lett å skulle holde tungen rett i munnen når store annonsører presser på for umerkede samarbeid i forskjellige former. Det å ha et regelverk å forholde seg til føler jeg er trygt og godt både for lesere mine og meg selv.

Jeg har utrolig fine og smarte lesere og jeg ønsker at de skal kunne ha tillit til meg ved å vite at ting som reklameres for merkes på riktig måte (selv om man skulle være uenig i selve reklamen!). Ingen er perfekt og jeg har garantert trått feil til tider på dette selv og selv om det ikke alltid er like gøy å få påpekt feil man gjør er jeg veldig glad for at det alltid er en leser med en mild stemme (som regel i hvert fall) som kan være et korrektiv. Leserene mine oppdrar meg og jeg liker at de bryr seg om at ting skal være riktig. Ved å ta dette steget vil jeg nå være tilknyttet Vær Varsom plakaten, noe som også vil si at jeg kan bli fellt i PFU. Jeg har et regelverk med etiske prinsipper å forholde meg til, noe jeg ser frem til å lære mye mer om fremover.

Jeg er ingen journalist og jeg har (utrolig!) mye å lære om både presseetikk og NP, men jeg gleder meg til fortsettelsen og jeg håper dere har lyst å være med videre selv om bloggen kanskje fikk en litt annerledes og mer seriøs ramme. Hvor seriøs kan stylingen av en skinnshorts bli tenker du? Jeg skal i hvert fall gjøre mitt aller beste og jeg er veldig glad for at NP har ønsket meg velkommen inn i sine rekker.


Today is kind of a big day for me and I'm both proud and a little nervous to announce that I'm the first blogger in Norway to become connected to the Code of Ethics of the Norwegian Press! My reason for doing this is to show my readers and sponsors that I'm a serious contributor to the media and that I follow the rules and ethics of the Norwegian press (or try to follow the rules! If I get a ruling against me I'll have to own up to it and take the consequences like any other media). I've tried to use common sense and decency and I've followed my own code of ethics ever since I started blogging, and I now feel that it's time to take a stand in the ethics department. It's important to me to show my readers (as well as my sponsors) that I care about ethics and not only perks or collaborations and that I really try to be open about every little thing when it comes to sponsors and collaboration even if it's just a borrowed dress (but it's also important for my readers to understand that it's because of advertisement I can keep doing this full time, no ad's no blog). I'm not in any way, shape or form a journalist, and I'm really not trying to look like anything else than what I am. I'm only a blogger, but I'm damn proud of it. How serious can styling a leather shorts get you ask? I'm going to do my very best to make it as serious as I can and I'm so happy and excited (and totally scared) that the Norwegian Press have opened their doors for me, thank you so much. I hope you want to come along for the ride.


SOMMERFAVORITT: STRIPER OG SLENGBUKSER


         / Foto: Line Kirkhus / Slengbukser asos / sko zara / genser petit bateau / veske givenchy / solbriller rayban /

Det er vel ingen overraskelse at jeg er glad i stripete gensere! Sammen med et par hvite slengbukser blir det både sommerlig og klassisk, men med en liten vri som jeg liker. Jeg elsker hvordan detaljer i rødt blir til denne kombinasjonen og jeg fikk plutselig lyst på en skikkelig stor fin rød veske (akkurat det får riktignok vente..).

Jeg våknet til en eplesvane på sengekanten i morges (!) og en liten lyslugget type som kom tuslende inn for å si god morgen mens han gomlet på en plomme, hvor koselig er ikke det! Solen skinner og det er fredag! Jeg gleder meg til å ha med litt blomster hjem i dag når ettermiddagen kommer. En rotete leilighet trenger også en liten (stor) shinings ser jeg. Nå håper jeg sommerværet har kommet for å bli for når terassedørene først åpnes flytter vi mer eller mindre ut for sommeren. Jeg håper dere får en nydelig dag!


Surprise surprise, I love stripes. I wear them with basically everything, but for summer there's one way I love more, with white flared jeans and a hint of red to spice it up. I love how red details brings out the best of everything and I suddenly feel the urge for a great red handbag..


I woke up to an apple swan in bed this morning (you'll see it's true if you check out my instagram) and a little toddler running in wanting to say hi while snacking on a plum. How nice is that? The sun is shining and I'm looking forward to getting our place in order for the weekend, it need a little TLC to get back into shape. And yeah, some flowers! Have a great day!

CAN YOU SAY BEAUTIFUL?


Jeg gikk på de vakreste hestene jeg har sett midt på gaten i Stockholm i går. Cowboyen selv satt og drakk en øl i solen like ved mens hestene hans (han hadde ikke mindre enn tre!) stod og ventet. Det var virkelig et syn, de var salet opp etter alle kunstens regler og det så ut som om de var tatt rett ut fra en filminnspilling.


Jeg fikk i hvert fall følelsen av å være med i en cowboyfilm i noen minutter.

To fine dager i Stockholm er over og nå er jeg tilbake i full bloggemodus, jeg trengte rett og slett bare litt inspirasjon :)

I walked straight into a western movie yesterday in the streets of Stockholm, or so it felt! It was in fact a total real life situation! The cowboy himself was sitting a few meters away enjoying a beer while his horses (no less than three!) were waiting patiently. It was quite the sight, horses are my number one weakness when it comes to animals. I'm back in Oslo and I feel more inspired than ever, I hope you want to check back for more updates in a bit.

STYLE YOUR LEATHER SHORTS WITH OFF WHITE, BLUE AND GREY


Med meg til Stockholm ble en god gammel sommerfavoritt jeg fant lengst bak i skapet da jeg skulle finne frem litt sommerklær. En cognacfarget skinnshorts som jeg er så glad i! For meg er en slik shorts en perfekt sommer basics for den kan enkelt dresses opp eller ned. Jeg synes cognacfarget skinn er fint til det aller meste, men off white, blått og grått fungerer så utrolig godt sammen med cognac. De er alle farger med samme styrke om dere skjønner hva jeg mener og den ene utkonkurrerer ikke den andre.


                                         /Foto: Line Kirkhus / Shorts og topp H&M / Sko Zara / Veske Givenchy //

Når jeg skal dresse noe opp velger jeg alltid hæler til, men skal du dresse ned er en slik shorts er like fin med noen freshe sandaler til, flate ballerinasko (om du går for en spiss variant blir du automatisk mer pyntet enn med rund tå om du f.eks skal ut til lunsj eller lignende) eller joggesko. Dress gjerne ned på dagen og opp for kvelden, jeg prøver alltid å pakker plagg som fungerer i flere antrekk og dresser de heller opp og ned for å få litt variasjon.

En god frokost er i magen og jeg sitter i lobbyen på hotellet og suger til meg inntrykk og inspirasjon, det er så godt å få inn litt ny inspirasjon!

Summer is here! I found this shorts way back in my closet when I was looking for some of my summer stuff and I was so happy to see it again. I love the baggy feel and that it's real leather. I style it with off white, grey and blue. I think cognac really works best with colours of the same strength if you know what I mean. But yeah, off white and cognag leather will definetly be my go to look for those fun summer days (and nights). I dress it up with heels and down with flats or sandals.

LAG EN KNUTE PÅ HODET


Når du leser dette sitter jeg allerede på flytoget med musikk på ørene og en kaffekopp i hånden, dagen (og natten) skal nemlig tilbringes i Stockholm! Jeg tror det blir et spennende døgn og timene skal nok veldokumenteres både her på bloggen, på instagram og ikke minst på snapchat! Jeg elsker snapchat, det er så gøy å legge ut små snutter av morsomme ting som skjer, der inne er jeg skikkelig flink til å oppdatere også. Jeg heter tinemonsen på snapchat om du har lyst å følge meg, det synes jeg er stor stas om du har lyst til (jeg blir også veldig glad når dere sender meg snaps selv om jeg ikke alltid rekker å svare før den har forsvunnet igjen!).

Og du, er du lei av den vanlige tuten håret gjerne kommer opp i på hodet i løpet av dagen? Slår du en knute på hestehalen før du setter den fast får du en ny vri. Tvinn håret sånn ca. der du har lyst å ha tuten og lag en knute ved å lirke tuppen inn under og gjennom håret før du drar i tuppen til slutt slik at den stikker litt opp av tuten, fest med noen nåler eller en hårstrikk og vips har du en fin knute på hodet.

Why not do a knot on your head instead of a bun today? An easy way to update your usual hair bun is to simply make a knot before you fasten the "bun". Take the end and pull it up through the knot until it sticks out a bit. Fasten it with a few pins and voila, there you have it, a knot instead of a bun. When you're reading this i'm on my way to Stockholm, I can't wait to show you more of this beautiful city! Follow me on snapchat @tinemonsen if you want to come along :)

INSPIRASJON BORDDEKKING TIL BARNESELSKAP

Det er helt sikkert mange som skal arrangere både ett og to eller tre barneselskaper i løpet av sommeren, enten det er bursdag, avslutning for barnehagen, klassefest eller noe annet gøy for barna i nabolaget eller i veien hvor du bor. Da er det jo hyggelig å få litt inspirasjon og små tips med på veien! Selv om man dekker bordet med pappbeger og papptallerkener kan bordet se både festlig og flott ut uten å koste så mye mer enn en bunke med pappbeger og servietter.

Små festlige papirposer blir enkelt til nydelige godteposer eller fruktposer med litt hyssing rundt toppen.


Papirsugerør er utrolig fine og en instant festfikser, papirsugerør roper fest! Mikser du de i forskjellige mønster og farger blir det ennå gøyere for de små (papirsugerør er riktignok ikke helt ment for å vare så veldig lenge, så her kan det være lurt å ha noen i bakhånd).


Miks og match, ting blir mye morsommere når ikke alt er nøye planlagt og sirlig satt sammen. La barna hjelpe deg å dekke bordet og la de velge hvilke servietter de har lyst å ha til hvilket fat eller kopp, det er helt sikkert ikke akkurat slik som du ville ha gjort det, men kanskje kan du lære litt av barna underveis. De merkligste mønster og kombinasjoner blir superfine sammen, hva med å gå for polkadotter sammen med striper om de er tomme for akkurat den siste pakken av samme mønster!


Plukk gjerne forskjellige blomster og fordel de utover bordet i små vaser (gjerne i forskjellig høyde om du har det) sammen med litt gress eller grønne blader som en løper på bordet. Ting du finner ute i naturen er som oftest det fineste du kan finne å pynte bord med, at det ikke koster noe er også et stort pluss.


Fine flagg på sugerørene (som også kan være smarte for å sette navn på) lager du enkelt ved å klippe til dekorasjonsteip i litt lange biter. Fest teipen rundt sugerøret og klipp gjerne et hakk i teipen ytterst for å lage et lite "flagg".

Jeg håper du fikk litt inspirasjon til neste barneselskap!


(Både pappbeger/tallerkener, sugerør og servietter er fra den lille festfabrikken på Frogner).


 I love tablesettings! And since I guess that many of you are facing more than one kids party through the summer I've gathered a few budget tips for you when it comes to decorating and setting the table. You just need some paper plates and cups, a few napkins and a little bit of creativity to make everything look amazing.

- Mix and match your paper plates, cups and napkins. This is the easiest way to make everything really festive, it's quite practical too since you always can use leftovers for another party.
- Use festive (and small) paper bags to make small "goodie bags", wrap a string around the top and you have a really cute and fun surprise for the kids.
- Paper straws are fun (but not the most practical since you have to buy a few more than you think!) and decorative, mix and match and you have a fun drinking station for the kids
- Set the table with flowers from your garden (or just outside) and place different flowers in small vases along the table with some grass or green leaves. It makes for the prettiest (and cheapest) decoration.
- Make flags for the straws using decoration tape. Fasten a piece of tape around a straw and cut a pattern at the end to give it the flag form.

SNACK TIME


Mmm, smaken av potetgull. Jeg innrømmer det, det er ikke så mye som slår smaken av salt potetgull når man er litt sulten. Et litt sunnere alternativ er chips av rotfrukter! Disse kan du sikkert lage selv også, men vi har vært hektet på svenska lantchips  i noen år, det er økologisk chips av rødbeter, gulrøtter, pastiakk og potet. Den er rett og slett utrolig god. Også blir skålene så fine med disse i, et lite tips til helgen om du skal ha gjester eller om du bare har lyst å prøve noe nytt selv. Rødbetene er min favoritt.


I have to admit that I love chips, but if you're in the mood of a more healthy alternative you have to try this. It's chips made of beetroot, parsnip and potatoe.

LAST NIGHT'S LOOK


I går feiret jeg verdens fineste Nina Buzzi og alle bursdager fortjener jo litt glam! Hvor gøy er det ikke å pynte seg litt ekstra selv om det bare er mandag? Vi dristet oss til og med til å sitte ute i solen (obagijentene med ryggen til!) og bursdagsmiddagen ble servert på bryggekanten mellom lune vegger. Det var en av disse utrolig fine sommerkveldene jeg kommer til å huske lenge.

Jeg er så glad i Hanami, jeg prøver alltid å tvinge de som er med til å gå for kokkens anbefaling av småretter og jeg klarte å overtale jentene i går også. Det er så gøy å bli servert ting man gjerne ikke hadde bestillt på egenhånd også er det veldig hyggelig å bli sittende lenge med bordet og nyte mange små retter etter hverandre i stedet for en stor.

Dagny og Nina i matchende striper.               // Skjørt asos / sko louboutin / clutch cubus / genser Filippa K (alt er gammelt) //

Jeg kom rett fra lekeplassen og byttet kjapt inn treningstøyet for et strutteskjørt og rosa louboutins, et strøk med lipgloss i bilen og jeg var der. Glam på en mandag er undervurdert, noen timer med jentene er gull verdt.

I had the best night last night celebrating Nina Buzzi's birthday! She has THE best style, she's always classy and cool and I love her blog (when she updates it once in a while!). I came straight from the playground and changed from sweats to a tutu skirt and my pink louboutins for the occasion, a gold box clutch, put some lipgloss on in the car and I was ready to go.

SOMETHING OLD SOMETHING NEW...


..something borrowed and something blue. Er dette uttrykket kun for bryllupsdagen eller er det lov å ha det slik hjemme også? For hjemme hos oss er det både gammelt, nytt, lånt og blått. Er det noe jeg setter stor pris på så er det å kunne omgi meg med ting som har sjel. Møbler og gjenstander som har levd før og hatt både ett og to liv før de har kommet inn dørene våre. Jeg elsker å blande både nytt og gammelt og jeg elsker miksen av antikk og moderne design. Slik som denne gamle japanske tansuen sammen med moderne coffee table books og andre små fine både gamle og nye ting.


For meg kan gjerne ting ligge litt hulter til bulter oppå hverandre om det er orden i bunn og jeg putter gjerne vaser med blomster på toppen der igjen om jeg skal pynte litt ekstra.


En gammel kikkert har fått stå fremme de siste årene og min gamle grønne barnestol står sammen med vårt moderne spisebord. På den måten får minnene være med videre i interiøret, at det er slike ting som er med på å skape et hjem er jeg helt sikker på.

...something borrowed and something blue. Is that saying only true for blushing brides or can you use it for your home too? I love the mix of old and new, antique and modern design makes for the most interesting and beautiful interiors. In our home we love mixing old and new, like T's old japaneese tansu together with modern coffee table books. When I'm in the mood for some extra decorating I put vases with flowers on top of stacks of books, it's all in the details and I really love old vs new.

LET'S KEEP WORKING OUT


Jeg hadde den beste treningsuken jeg har hatt på hundre år i uken som var og kunne da søndagen kom skimte med fem avkryssede treningsøkter (tro meg, hos meg er det nesten ny rekord!). Hurra! Jeg har vært skikkelig egoistisk i det siste og bestemt meg for å bli flinkere til å prioritere ting for min egen del, trening er alltid det som ryker først når det er mye som skjer og det er så dumt, er det noe man trenger i hektiske hverdager så er det jo å hente litt energi. Til lunsj i helgen fikk jeg til og med besøk av en liten fugl (den hadde nok mer lyst på en liten matbit enn å si hei, men koselig var det).

Så i uken(e) som kommer skal jeg prøve å prioritere trening på lik linje med andre ting, er det noe man blir motivert av så er det jo å kjenne på hvor mye bedre man føler seg når man får puttet inn litt trening i løpet av uken også. Og faste treningsavtaler er gull verdt, både humøret og energinivået får seg rett og slett en liten boost. Ha en super sommeruke!

I had the best workout week for such a long while this past week, I could count five workouts when sunday hit and It felt so great. Going to the gym is always the first thing that has to go if I'm short of time for something else, but not anymore. It's so important to make working out a priority and I love the way it gives me energy and instantly puts me in a good mood. Here we go (again) I'm really going to try to make an effort this week too.

WEAR HIS SHIRTS


Er det en dag det er godt å gå fra pysjamasen til noe nesten like behagelig så er det en fin søndag uten planer, men med masse ting som skjer likevel. Jeg er svak for skjortene til T, spesielt de som ikke er helt glatte men som er litt røffere og bittelitt tykkere i stoffet. Jeg vet ikke hva det er, men skjortene hans føles bare så innmari mye bedre ut å ha på! Sammen med jeans og lave boots til er de min go to søndagslook, er det litt kaldt ute hiver jeg over en varm og chunky cardigan.Det blir alltid litt tilfeldig hvordan resultatet blir og jeg stapper gjerne fronten ned i buksen og bretter opp ermene for å ikke drukne helt bort, jeg liker den litt tilfeldige og røffe looken samtidig som det rett og slett bare oser casual søndag. Nå kommer dere sikkert til å le, men vi slo til med middagsgjester i dag også! Det ble ikke verdens lengste middag (og gjester nr. 3 fikk faktisk indisk take away!), men vi fikk en god time sammen før små skulle hjem i seng. Jeg er skikkelig for alle besøk som heller varer kort og skjer ofte enn de som kun skjer når man klarer å planlegge noen måneder frem i tid.

Effektiv morro, er ikke det en fantastisk løsning i noen år når alle har hektiske timeplaner og gjerne små barn med faste rutiner? Jeg slår et slag for det jeg altså, er det ikke på tide å ta tilbake den gode gamle "vi stikker innom" ånden?


What's better than getting out of your PJ's and into your husband's shirt? For casual sundays that is my go to look. I don't really know why but I'm always jealous of his side of the closet when it comes to the shirts. They're just so damn comfortable! I especially like the ones that have a more rugged look than the plain dress shirts and I pair them with skinny jeans and my favorite boots for a casual, loose and comfy sunday look. I wear them tucked in and roll up the sleeves to avoid drowning in them and if it's cold out I throw a chunky oversized cardigan on top. My easy peasy sunday tip for any relaxed sunday.

Ps: you're probably gonna laugh but we even had guests for dinner today! I'll be honest, party number three got indian take away, but it was so much fun to end the night with some more company. I think it's so important to take back the time when you could still just pop by your friends without giving a few days warning. We have a telephone, why not use it the same day :)

ÅPENT HUS


For en fin søndag det har vært! Hos oss det full rulle i helgene, vi kjører stort sett åpent hus og både små og store er hjertelig velkommen inn på både frokost, lunsj, middag eller bare en kopp kaffe (jeg vet ikke om det er fordi vi bare har ett barn, men etter at vi begynte med helgefrokosttradisjon for noen år siden før lille w var i bildet med både familie og venner er det nesten rart når det går en søndag eller lørdag uten besøk). Denne søndagen var intet unntak, T disker opp og jeg prøver å organisere sitteplasser. Trikset er at ting nesten aldri er avtalt på forhånd så det blir bare en hyggelig overraskelse og ikke noe man trenger å tenke på at man skal stresse seg ihjel for å ordne til eller planlegge, og gjestene må som oftest stoppe og ta med både juice og egg. Vi begynte dagen med frokostgjester tidlig i morges, vi har løpt rundt ute (bokstavelig talt) i noen timer, vi har vært borte på et lite kaffe/lekebesøk selv, fått organisert siste rest av ting som var igjen fra mini-makeoveren i stuen og rukket tilbake igjen til sen lunsj/tidlig middag sammen med spontanbesøk på terassen. Jeg dro rett og slett bordet på terassen helt ut i solen og dekket på ute i det deilige været, så nå har jeg akkurat fått en latte i hånden og er klar for litt tid sammen med macen min og dere, det er jo så hyggelig at dere stikker innom!

Jeg kjenner at de varme solstrålene gjør noe med både humøret og motivasjonen, de gir rett og slett litt ny energi!

On the weekends we litterally run an open house, we're open for breakfast, lunch, dinner or just a cup of coffee if you want to stop by and say hi. We almost always start (or end) the weekend with breakfast guests and today we just kept it going with guests for lunch too. We've been running around outside, going to playdates, checked of a few organizing boxes we've been postponing because of the weather, and had coffee with our friends etc. Now I'm here, with a coffee in my hand stopping by to say hi and sorry for the late update today, I love the fact that you stop by my little blog universe even if it's the weekend! It's finally summer and we enjoyed our first outdoor lunch today, it felt great.

HAPPY IN NAVY AND YELLOW

Jeg er så happy som bare det, etter en god frokost, en tidlig lunsj og noen ekstra kaffekopper (det er utrolig hvor mye man får gjort når man er oppe rundt halv seks hver morgen! At man må legge seg klokken ni er riktig nok en helt annen sak..) hadde jeg en treningsdate med en venninne kl elleve i dag. Det er rett og slett den beste idéen jeg har hatt på lenge og humøret har vært på topp resten av dagen. Treningsdater er rett og slett utrolig motiverende, i hvert fall når man ler seg gjennom nesten hele økten.Med en god lunsj etterpå og litt byimpulser fikk batteriene mine et lite ekstra kick for dagen. Nå er jeg klar for en koselig kveld og sein middag med han jeg liker aller mest i hele verden, vi må bare få lille i seng først (plutselig var klokken åtte!). Navy, sort, gull og sennepsgul er forresten min store favoritt for tiden. Enkelt, praktisk og fint :)

I'm happy as can be! I had the best saturday ever, I got to play hookie from the boys and got to run out for a workout and lunch date with a good friend of mine. I love girlfriends any day, but saturdays like this keeps me going for weeks! It's the best way to start the weekend. I was running around in my favorite combo, I'm head over heels with navy and yellow (and gold like my gold buttons on my trousers) with a hint of gold and black. Classic, simple and cool at the same time.

DATE NIGHT AND OYSTER SHOTS


Jeg ble overrasket med date night i går! Med seg i sekken på sykkelen hjem hadde T med seg all slags godsaker til middag og jeg ble ganske imponert da han begynte å åpne noen fantastiske østers som vi skulle begynne med. Og da han dro frem vodkaen måtte jeg le, jeg har ikke gjort en oyster shot på mange år!


Har du prøvd en øster shot før? Jeg skal innrømme at jeg var livredd da jeg for noen år siden satt og mannet meg opp til å prøve min første. Sjalottløk, balsamico, tabasco, en østers og en shot med vodka (helst en god vodka som ikke smaker så mye, iskald fra fryseren!), rør godt rundt og dunk nedpå! Det er verdens rareste følelse men mens du knasker på sjalottløken kjenner du hvordan smakene faktisk fungerer sammen. Jeg er mest glad i å bruke norske gode østers til dette (de gjør virkelig hele forskjellen) og jeg synes det er ekstra gøy å gjøre det om sommeren, det er både skummelt og utrolig morsomt når andre rundt bordet skal prøve for første gang. Det er rett og slett en utrolig festlig måte å starte et middagsselskap på om du har lyst å gjøre noe litt annerledes neste gang du skal ha gjester. Hva trenger du for å gjøre en østers-shot?

ØSTERS-SHOT

1 liten rå østers (eventuelt del en stor østers i to), gå for norske østers.
2 ts hakket sjalottløk (eller rødløk)
Noen dråper tabasco (eller mange dråper om du er en skikkelig tøffing)
1 ts balsamico
1 shot med iskald vodka

Ta østersen ut av skallet sitt og legg den i et lite shotglass før du tilsetter de andre ingrediensene. Jeg lover deg at du kommer til å le gjennom denne prosessen om du er nybegynner på østers.

Have you tried an oyster shot before? I promise you, this will kickstart any dinner party! It's the best idea for setting the mode, you're guest will laugh, they will most likely cry, they will be terrified and thrilled at the same time. What do you need for making an oyster shot?

OYSTER SHOT

1 small raw oyster (or cut a big one in half)
2 ts charlotte unions
1 ts balsamic vinegar
1 shot of ice cold vodka straight from the freezer

Mix, count to three and shot it down.

MY SUMMER SKIN CARE ROUTINE - OBAGI ZO SKIN


For to år siden gruet/gledet jeg meg hele sommeren til å begynne på en Obagi-kur samme høst. Etter at jeg fikk jeg barn løp hormonene helt løpsk og stresset lå tungt i luften, huden hang ikke med i en eneste ammesving og selvfølelsen sank i takt med hvert eneste nye utbrudd som kom. Det er lett å avfeie, men dårlig hud er ikke noe gøy i det hele tatt, i hvert fall ikke når man har nok å stri med fra før og man aller helst skulle ha fokusert energien sin på alt annet enn hud. For meg handler det ikke om å ha en perfekt hud uten en eneste flekk eller feil, men om å være den beste versjonen av meg selv jeg kan være. Jeg har lyst å ha en hud jeg trives i og som spiller på lag, Obagi har vært veien dit for meg.


Om du har hørt om Obagi har du sikkert hørt at det er dumt å starte på en Obagi kur om sommeren, det er riktig. Men om du som meg har brukt Obagi en god stund er det ingen grunn til å slutte med Obagi om sommeren. Jeg har til og med trappet litt opp igjen og skal ta en liten minikur nå fremover! Det er jo ikke like lett å være flink hele tiden hverken med solkrem eller hudpleierutiner og etter en periode med litt ekstra stress og mye som har skjedd rundt meg har jeg bestemt meg for å sette inn et ekstra gir på hudfronten fremover. I sommer beholder jeg hverdagsfavorittene mine, men jeg har fått inn noen nye og litt sterkere produkter i tillegg og kommer til å bli både rød og tørr i en periode for å gjøre meg klar til en peeling i høst. Hud er ferskvare akkurat på samme måte som trening er ferskvare og om man ikke er velsignet med fløyelsmyk hud fra gode gener trenger man gjerne litt hjelp for å holde ting ved like, i hvert fall når man har bikket tredve og nattesøvnen gjerne ikke er like god som den brukte å være (les: avbrutt av små føtter).


Mine topp fem hverdagsfavoritter fra Zo Skin som jeg ikke kan leve uten er Oilacleanse, Ossential Daily Power defense serum, Hydrafirm øyekrem, Oclipse solfaktor og Liprebuilder, en evigvarende lip balm som holder leppene myke og gode i mange måneder i slengen. Det er jo ikke til å unngå å titte litt ekstra på prisen når man har fyllt opp handlekurven (og jeg skal innrømme at jeg klipper opp tubene når de begynner å bli tomme for å få de til å vare ennå litt lenger!) for gode produkter er dessverre knalldyre. Men til gjengjeld er de veldig drøye i bruk, serumet jeg bruker har jeg i ca. 6-7 mnd og rensen min har jeg nesten like lenge, for meg var det verdt det da de første resultatene begynte å komme. Jeg gleder meg til å skrive litt mer om hud fremover igjen, det er jo så gøy.  

Jeg går fortsatt til flinke Silje Austnes som har ryddet opp i huden min, hun er kosmetisk dermatologisk sykepleier og en av de fremste på sitt fag. Det er så godt å kunne gå til flinke folk og jeg er så takknemlig for at jeg gjorde som hun sa, jeg har blitt noen kroner fattigere men investeringen er gull verdt i mine øyne.


My summer skin care routine is still all about Obagi and Zo Skin. After a two year old love affair we're still going strong. If you've heard about Obagi you've probably heard that you're not supposed to start on Obagi products in the summertime, that's correct. But if you've been using Obagi for a while there's no need to stop just because it's summer. In fact, I'm actually stepping up my game this summer with a few stronger products. After a couple of years It's time for some skin care focus again and pver the summer I'm going to prep my skin to get ready for a peeling come fall. I hope you wanna come along for the ride! My top five everyday Obagi products from Zo Skin I can't live without are my oilacleanse, my ossential daily power defense, my hydrafirm eye treatment, my oclipse SPF 50 and my liprebuilder that keeps my lips kissable and soft for months at a time. They cost a fortune but both my cleanser and my serum lasts for 6-7 months so I think it's a good investment. For me it's not about having perfect skin, it's about making the most of what I have, being the best version of me. I always use the same dermatologist Silje Austnes, she's the best in town. Check out her blog her.

HOLD DET RYDDIG- ENKLERE SAGT ENN GJORT


Fredag! I helgen står noen flere organiseringsprosjekter for tur (når man først har begynt skjønner man hvor mye man kan organisere på litt smartere måter!) og jeg gleder meg til å få litt mer orden i både skap og en overfyllt bod.. Etter mange år i oppussingsmodus og interiørmodus (en modus jeg nok aldri klarer å komme helt ut av, nye prosjekter er jo så gøy!) klarer jeg nå å leve etter regelen en ting inn - en ting ut. Det gjelder alt fra store ting til små ting, man kommer til slutt til et metningspunkt for både duftlys og barneleker.

Det å holde overflater og rom ryddige til enhver tid (og de skal de jo strengt tatt ikke være heller) med to rotete gutter i hus må jeg innrømme er en evig kamp, men etter hvert som vi har bodd oss virkelig inn i leiligheten har det med årene blitt enklere å se hva vi faktisk har bruk for og hva vi kan gjøre noe annet med. Etter 6 år på samme sted sammen har vi også med årene fått miksen oss i mellom til å fungere. Når man først flytter sammen har man gjerne både dobbelt og trippet av noe mens man mangler noe, og det blir fort fullt av både ting og tang som kanskje var superfint i den forrige leiligheten du bodde i, men som på en eller annen måte virker litt feil på det nye stedet (i hvert fall i kombinasjon med alt det andre som også har kommet inn). Man er kanskje uenig i hva man liker og ser for seg og det er vel bare å innse at kompromiss på interiørfronten hjemme er dømt til å mislykkes, da blir det aldri helt bra. Men etter en stund smitter man gjerne over på hverandre og begge lærer seg nye måter å se ting på, det "stygge" serviset til kjæresten din blir kanskje med årene til det fineste serviset du har sett og omvendt. Det gøyeste er når man til slutt får en felles ønskeliste, når man kan tenke ut praktiske og fine løsninger sammen uten å tenke at det må skje i morgen eller i neste uke, men at man har noe å glede seg til, snakke om og drømme om.

Keeping our home tidy and organized is let's face it, an ongoing struggle. The boys do help but they have their own meaning of tidy. And of course, nothing is supposed to be tidy at all times, especially when you have kids running around. But I do have a few tricks up my sleeve. I try to keep the toys at a reasonable number so they don't swallow up the whole apartment (I promise you, that happens before you know it if you're not aware of the whole toy situation) and my new rule that I've been able to keep for the last couple of years is this one: one thing in, one thing out. At least when it comes to furniture. It sounds so easy but It took me a few years to get it right, but it really works wonder for your space and for your organizing if you don't have too much stuff at once. Decluttering is really a mindset, you just have to get on the band wagon.

VONDT Å VÆRE MAMMA


Au au au! Å være mamma til en toåring er skikkelig vondt! Jeg snubler over leker, jeg dunker inn i dørkarmer mens jeg står og tar på barnesko på føtter som ikke vil stå stille, jeg slår hodet i døren på bilen fordi det visst nok er umulig å balansere tre ting samtidig som man skal feste fast en liten krabat i setet sitt, jeg blir kjørt på av alle mulige slags små kjøretøy, jeg klemrer fingeren mens jeg skal dra opp en glidelås som har satt seg fast, jeg setter fast håret mitt i knapp på avveie, jeg får en ball i hodet mens jeg for sent hører "dukk" i det fjerne, jeg klarer såvidt å unngå å få en tutekopp i ansiktet når jeg åpner den ene skapdøren på kjøkkenet fordi jeg har prøvd å balansere fem stykker oppå hverandre, jeg våkner av at et babyhode dunker rmeg midt i ansiktet en tidlig morgen og følelsen i min egen nese forsvinner i flere minutter, jeg ser nedover de stakkars bena mine som aldri vet hva som er rundt neste hjørne. Jeg har ikke tall på hvor mange blåmerker jeg til enhver tid har på bena, hvor mange påkjørsler de overlever hver dag eller hvor mange ganger jeg nesten har satt kaffen i halsen etter å ha blitt truffet av en sparkesykkel eller traktor på ville veier. UNNSKYYYYYYLLLD roper lille ivrig i full fart videre.


I reneste matrix stil dukker jeg unna en pute som kommer flyvende "ingen puter i sofaaaaaaaeeeeeeeeeen" lille er på full fart til neste ødeleggelse, "går det bra mamma?" kommer det fra han der jeg står og stille forbanner den dagen T kom hjem med en full size leketraktor.

Auch! Being the mum of a very active two and a half year old can be quite painful at times. I always have a ton of bruises on my legs due to mulitple hit and runs (from toy cars) every day. I hit my head on everything trying to get clothes or shoes on this little person who doesn't know the meaning of standing still for more than two seconds, I bang my head on the car door trying to balance groceries, back packs and all my own stuff while trying to get him out of his car seat, I almost get hit by a sippy cup when I open the kitchen kabinet since they're stacked five on top of each other due to the lack of space in our kitchen, I wake up in the middle of the night and can't feel my own nose, reason: I just got smacked in the face by my babys head due to him relocating to our bed. I'm soooooooorrrrrryyyyyyy mummy he says while he shoots by me on his scooter, I quietly curse the day T bought him a life size (kid) tractor.

DÅRLIG PLASS PÅ BADET?


Jeg blir alltid så glad når jeg kommer over smarte løsninger på bad rundt omkring. Har du litt dårlig plass på badet er en genial løsning å ha en uttrekkbar hylle under tørketrommelen om du har tørketrommel og vaskemaskin stablet i høyden. Plutselig har du en avlastningshylle for å brette klær på, hvor lurt er ikke det? Mellom hver vask kan du f.eks ha brettede håndklær liggende fremme på hyllen eller enkelt skyve hyllen på plass igjen under tørktrommelen.Et annet triks for å få mer ut av plassen på badet er å bruke mellomstore esker til å organisere hårting til barna, små smykkeskåler, smykkeskrin og andre ting du gjerne vil ha innen rekkevidde men ikke har plass til å ha fremme samtidig. Oppbevarer du disse i samme boks har du enkelt tilgang på alt du trenger samtidig som det holder seg organisert og ryddig. Når man ikke har så stor plass gjelder det å organisere alt man kan på smartest mulig måte og det beste tipset er selvfølgelig å kutte ned på alt man skal oppbevare.

Men hva med dere, er det noen som har noen gode oppbevaringstips enten det gjelder badet, kjøkkenet eller noe annet?

If you're looking for smart storage ideas for your bathroom here's one (or two!). It's all about compact living. If you keep your washer and dryer stacked you can get a stacking shelf to put underneath your dryer. It easily slides out for folding clothes on and if you want to keep it there all the time you have an extra shelf for towels etc. If not just slide it back when you're finished with your laundry. Another great tip when it comes to compact living is organizing your everyday stuff (that you need to keep close) in boxes. It's all about decluttering and keeping your stuff to a minimum, if you do it like this instead of having every little bowl or jewlery box out you get a cleaner leaner look in your bathroom.

KOKKELØREN, SMART MIDDAGSINSPIRASJON


Rekk opp hånden om du er glad i hjemmelagede middager laget på gode, kortreiste råvarer, håndplukket og satt sammen av en kokk. Jeg rekker opp hånden så langt jeg bare kan, likevel vet jeg ikke alltid hva jeg skal finne på til middag. Da det var min tur å lage middag her forleden tror jeg det må ha vært skjebnen som fikk meg til å ramle innom Kokkeløren (jeg vil si nesten ved en feiltagelse, jeg trodde de solgte kjøkkenutstyr!), en ny butikk i Bygdøy Allé. Der inne var det flust av middagsinspirasjon og alle de kortreiste råvarene var nydelig organisert til hver sin middagsrett på hvert sitt bord, sammen med en oppskrift og en enkel forklaring på hvor alle de forskjellige råvarene kom fra. Det er rett og slett en av de mest inspirerende butikkene jeg har sett på lenge og det kan jeg ikke holde for meg selv.


Du finner mange slike bord rundt om i butikken med inspirerende oppskrifter til spennende middagsretter. Råvarene er det kokken Petter som håndplukker fra utvalge bønder og gårder og det står både pris, vanskelighetsgrad, hvor mye du trenger av hver ingrediens for å tilpasse antall personer og hvor lang tid det tar å lage retten på hvert bord. Du plukker enkelt med deg en oppskrift fra bordet "ditt" som du putter i posen din for å huske alt når du er vel hjemme igjen.


Det er den smarteste måten å handle middag på jeg har sett tror jeg, du går altså inn i butikken uten å ha en eneste tanke om hva du har lyst på til middag og når du går ut igjen har du ikke bare kjøpt middag, du er full av inspirasjon til nye middager i tillegg. Så om du bor i Oslo og lurer veldig på hva du skal ha til middag de neste dagene kan jeg anbefale å ta turen innom Kokkeløren og bli inspirert av dette nye matkonseptet, høres det ikke godt ut med fjellgris fra Valdres?

Sjekk ut den fine filosofien til de flinke folkene bak her.

Here in Oslo there's a brand new food consept store in town for all you foodies looking for great dinner inspiration called Kokkeløren. It's located in Bygøy Allé and it's really quite fantastic. All the different tables showcases a different dish and are equipped with all the ingredients you need for making that certain dish. Grab a recipe as you go and take your delishes organic groceries with you to make a great home cooked dinner.

WHITE ON WHITE


En hvit skjorte jeg har tyvlånt fra T sitt skap og et gammelt hvitt skinnskjørt blir til den mest behagelige komboen. Det er fint og avslappet på samme gang og med et litt langt og lunt skinnskjørt blir det ikke for kaldt ute heller. Her har vi vært oppe i noen timer allerede og er klare for at dagen skal begynne for fullt om ikke så lenge, jeg klarte å knuse et vannglass i går for og så tråkke på et glasskår etterpå så jeg halter litt rundt her, men sånn er det. Typisk meg, jeg klarer å knuse de rareste ting på de rareste måter når jeg ikke har fått korrekt antall kaffe innabords i løpet av dagen.


Jeg har forresten tenkt å gjøre en liten ekstra hudinnsats i sommer! Jeg er jo så glad i Obagi og Zo Skin og nå har jeg kjøpt inn noen nye produkter sammen med flere av de gamle favorittene jeg sverger til. Jeg håper dere orker litt mer Obagi-snakk her inne, det er jo så gøy å dele gode tips og resultater med dere.

I know white isn't really a colour, but if it was, I would have to say that it would give blue a run for it's money when it comes to being my favourite colour. Especially in the summertime (even though the weather isn't really keeping up). One of my husband's white shirts make for the best companion for my midi leather skirt these days. It's casual and dressy at the same time. By the way, I'm back on the Obagi band wagon again (in fact I never left) and i hope you want to join me in my new skin care routines over the summer.

SMAKEN AV BARNDOMSMINNER

                                                                                                                                                    annonseEr det flere som har vokst opp med den gode Gjendesmaken? Denne gode kjeksen som alltid lå nederst i tursekken og ventet når man kom til toppen eller bare trengte en pust i bakken, eller som man fikk om det var noe spesielt som skjedde og man skulle kose seg litt ekstra. Er det ikke rart hvordan smaken av noe kan få deg rett tilbake til barndommen og fine minner? Nå har Gjende kommet med nyheten Gjende Eventyrkjeks, som har den samme gode gjendesmaken som da vi var små, men som er bakt med 51% fullkorn og er uten Palmeolje. Litt bedre for både små og store!


De morsomme eventyrkjeksene er formet som figurer fra norske eventyr og sammenlignet med Gjende Original har de både mindre salt, sukker og fettt og mer fiber. Kjeks er jo alltid en hit å ha i skapet enten man skal på tur eller skal kose seg litt ekstra i hverdagen og de nye eventyrkjeksene er perfekt for hele familien :)

Les mer om produktet her!

ad/ for my norwegian readers.

WOOL AND LACE

Det er ikke så mye som minner om sommer akkurat nå og ullgenserene har jeg heldigvis ikke lagt bort. Gode strikkegensere med en fin silketopp under og litt blonder gjør seg godt sammen uansett om det er vinter eller norsk sommer og siden det ikke er varmere enn at man trenger en god genser (og en jakke!) får hverdagsfavorittene fra tidligere i år kjørt seg ennå en liten stund.
Vi var ekstra tidlig oppe i morges for å rekke både jobb og yoga før barnehagen og da far var så snill å ta med mini på jobb mens jeg var på min early bird tirsdagstime med yoga gikk heldigvis kabalen opp likevel. Håret har vært satt opp i litt for mange dager nå og i dag har jeg endelig en frisørtime hos min fantastiske frisør Sindre for å få fikset på sveisen. I neste uke stikker jeg til Stockholm for et par dager og da er det jo veldig hyggelig om håret er sånn noenlunde i sjakk. Og du, jeg håper du blir med i vesken til Stockholm, jeg tror det blir veldig gøy!

Mitt beste tips for været denne uken altså, en ullgenser, litt silke og blonder helt innerst. Det er like fint til avslappede jeans som til dressbuksene dine eller skinnbuksen du vet du har i skuffen.

It's nowhere near summer here in Norway and it's all about layering for my part. I really like the combination of wool, silk and some lace and I think it's such a delicate and simple way to add some elegance in your layering. And don't be afraid of showing a little bit of your underwear (in the right places!), all the nice bralettes out there make for the most beautiful details underneath tops or sweaters. Wear your wool and silk with everything from your laidback jeans to your leather pants, everything works.

NY SPISESTUE


Jeg lovet jo at jeg skulle vise noen flere bilder av den nye spisestuen vår så her får dere en litt bedre titt på det ferdige resultatet! Jeg må jo le litt, for det kunne vel ikke ha blitt en større forandring! Et stort sort kvadratisk spisebord har fått plass og sammen med hvite stoler med lav rygg har vi plutselig fått et skikkelig massivt spisestue oppsett hvor det er masse plass til å både å dekke på, pynte, spise og kose oss. Gammelt har byttet plass med moderne og sammen med det fine teppet og nytt (gammelt) maleri på veggen ble det akkurat det jeg håpte på. Mørkt, maskulint og moderne.


Spisestuestolene er fra IKEA, de heter Nils og har avtagbare og vaskbare trekk til når første uungåelige søling skjer. Spisebordet var en bryllupsdagsgave fra veldig snill familie så det eneste jeg vet er at det er kjøpt i Danmark (jeg har ønsket meg et kvadratisk spisebord lenge og siden de kjenner meg godt slo de til når de fant et! Hvor snillt er ikke det? For å si det sånn, jeg har i hvert fall lært at det lønner seg å snakke (masse) om ting man ønsker seg!). Det fine blå maleriet har vi rett og slett fått låne fra noen i familien som ikke skulle ha det fremme på en stund. Jeg gir meg over, hvor heldige går det an å være?

I love our new square dining table! I've paired the table with armchairs from IKEA, they're called Nils and they have washable covers! A must when you have kids (or friends) over. The outcome of our "new" dining room is excactly what I wanted, dark, masculine and modern. I love any blue on blue combination and I really love how the dark wall colour accentuates the light blue painting.

LAIDBACK IN A PAIR OF BOYFRIEND JEANSHei fine mandag! I går var det casual som gjaldt. Vi stoppet innom og tittet litt på hestene som trente på Øvrevoll i går i solen, med god plass til å løpe rundt for mini. I dag sitter jeg her i treningstøy (det har en tendens til å få være på litt utover dagen når jeg starter dagen med trening) og kan hake av ukens første treningsøkt! I morgen stenger Smestadtunnelen og jeg er litt spent på hvordan det blir å komme seg rundt de neste (4!) årene. Jeg får bli flinkere til å trene hjemme og ute nå som været forhåpentligvis blir litt bedre fremover. Dere får ha en super mandag enten du er casual eller litt mer pyntet, jeg titter innom igjen med litt bilder fra spisestuen senere!

Yesterday it was all about being casual and laidback, today I'm still in my workout gear and I'm happy to say that I started my day with a workout. Hurray, they're few and far between but that's all going to change. Have a great day!

hits