mai 2017

NYE FARGER I SPISESTUEN


De en gang så hvite spisestuestolene våre har fått nytt trekk. I en litt mer praktisk farge.. klok av skade og alt det der. De har tross alt fått hard medfart de siste årene gjennom utallige middager. Smukk så var det en helt ny look på hele spisestuen! Det er veldig gøy hva man kan forandre på en enkel måte, og nye stoltrekk er en skikkelig god fix på flekkproblemer. IKEA redder dagen (og lommeboken!)


Hvordan har dagen din vært? Jeg hadde booket inn en etterlengtet frisørtime i morges, etter å ha vært fullstendig på overtid med sveisen de siste ukene. Det er lite som slår følelsen av å dra fingrene gjennom nyklipt hår. Om jeg kunne komme kl 8? OM jeg kunne komme klokken 08, jeg hadde kommet 05.30 om det hadde gått an! Bort med ettervekst og slitte tupper (eller, de tre cm jeg turte å ta!), og inn med bra hår.

Til det kollapset i stormværet som akkurat kom. Ah, sommerNorge..

Our once upon a time very white dining chairs, were overdue for a makeover. IKEA saved the day, and with new seat covers (in a gray this time), our dining area is once again bloggable. Since getting a white sofa in our life, check that out in this post, it was time for something to give. So I decided to be a bit more practical when it comes to eating. I love the new look!

SERVIETTER MED BLOMSTERKRANS


Jeg elsker å dekke bordet, og en liten blomsterkrans rundt tøyserviettene gjør dem ekstra vakre. Nydelig på bordet i sommer, til fest, eller kanskje til bryllup? Det eneste du behøver er noen blomster eller strå utenfra, litt blomstertape eller en enkel hyssing. Fest litt blomstertape, eller en bit med hyssing rundt servietten. Fest blomstene ved å tvinne stilken rundt og rundt tapen. Begynn fra en ende, og jobb deg videre i samme retning, akkurat som når du skal binde en blomsterkrans til hodet.
Dagens lille sommertips!

I love to set the table, and I love flowers. So combining the two is a must for my table this summer. I'm fond of linen napkins, and a really nice tip for summer is making a flower wreath for you napkins like I've done here. You need a napkin of course, a piece of flower tape (or just some string), and some flowers. I find mine outside, so take a look and see if there's something you can use outside before heading to the store.

Wrap some flower tape around your napkin, and start adding flowers. Secure the flowers by wraping the stems around the tape. Start on one side, and continue around to the other side (there's no need to do flowers in the back, time saved!).

 

MINI BALLERINA


Som guttemamma kan jeg vanligvis se langt etter de aller søteste plaggene i butikken. Men så er jeg så heldig å være tante til flere små jenter, og jeg skal innrømme at jeg synes det er veldig artig med søte kjoler innimellom. Det er så rart, for da jeg fikk vite at det var en gutt som lå i magen første gang, visste jeg at det stemte. Det var så rart, Ikke kunne jeg skjønne hvordan det skulle funke å være guttemamma, men så kom han, og nå vet jeg ikke hvordan jeg skulle ha vært som jentemamma!

Uansett, da er det ekstra hyggelig å få lov å øve på fletteferdighetene mine, og være med på kjoleoppvisning når sjansen byr seg. Hvor søt er ikke denne kjolen?


/ Kjole H&M /

HVIT SOFA


Aja Baja, vita soffan! Takk for alle lykkeønskninger for den hvite sofaen vår! Det er godt mulig jeg er gal altså, så vi får se hvordan dette går. Det kommer garantert noen pledd på den asap, bare for å stagge ødeleggelsen. Om dette går fortjener jeg en medalje. 

Har du hatt en fin dag? Om du følger meg på instastory @tinemonsenno har du kanskje fått med deg at vi har vært på visning i dag (igjen)? Vår faste helgesyssel sier jeg bare. Ta en titt om du vil se hvor vi har vært i dag.

Uansett, med både puff og sofa på plass skjer det hyggelige ting her hjemme også. Jeg vet det er flere av dere som har savnet mer interiørinnlegg fra meg, og det lover jeg det kommer mer av fremover! Endelig kom både lyset, sommeren og det grønne utenfor. Da er det straks hyggeligere å vise (og ikke minst enklere å fotografere!) mer interiør også. Ha en flott kveld!

The white sofa part two! Just get used to it, you're going to see a lot of this sofa up on the blog in the near future. I love the blue and white hue, with contrasting gray. It's like looking at the sky.

If you follow me on instastory @tinemonsenno you might already know what we've been up to today? We're house hunting as ususal, check out my instastory from todays favorite. Anyway, brace yourself for lots of interior updates the next weeks.

AJA BAJA VITA SOFFAN

Nyter dere deilige fridager? Jeg har kost meg med noen fine dager sammen med familien. Vi har besøkt venner, løpt i sikksakk i hagen, grillet utallige pølser, blåst såpebobler, blitt iskald gjennom hageslangen, og invitert på hyggelige middager på terassen. Det er så fantastisk å kjenne varmen fra flisene ute, når vi setter oss ned der etter at små er i seng.

Denne uken har det også flyttet inn ny sofa til oss! Et smykke av en sofa, som jeg skal innrømme er kritthvit.. akkurat det får vi se hvordan går etter hvert. Om du har sett Solsidan husker du kanskje at Mickan og Fredde hadde samme problem? "Aja Baja, vita soffan!" Jeg må le, for det er akkurat sånn det er. "Neeeeeeeeeei, hold den jordbærisen langt unna den sofaen!" Ønsk meg lykke til!

I've been enjoying a few days off with my family, doing whatever felt right at the time. May is full of these hidden days off here in Norway, and for me it's all about spending time with the ones I love the most.

This week we also said hello to our new house guest, this sofa! It's so white I already have second thoughts (what was I thinking!!), but I've decided to push through and do what I can to make sure it stays white (ish) for as long as possible. It goes without saying, no eating over here ;)

RYDD DEG LYKKELIG


Jammen er det tiltak å sette i gang å declutter, eller rydde som det heter på godt norsk. Vi har sikkert alle disse roterommene, eller roteskapene, eller boden for å ikke snakke om den! Men sjelden er jeg lykkeligere enn når det er skikkelig orden (også inne i skapene..), jeg blir seriøst lykkelig av å rydde. Så da var jo denne boken perfekt.

Akkurat nå står det sofaer på hodet, ikke mer enn to spisebord og eks antall tomme pappkasser i et eneste stort kaos her hjemme. Det er bare å sette i gang å rydde altså. Det blir så fint! Uansett, denne boken er så morsom. Jeg har ikke avansert opp til ryddeninja enda, men Marie Kondo har blitt min nye favorittdame. Alle tingene du har lyst å beholde må gi deg en gnist av glede!

Can decluttering make you happy? Yes! I know it makes me happy. Having a couple of tidying-up projects to go at home makes this book perfect for me! Marie Kondo shows you the way to happiness with her Japanese art of decluttering and organizing. I'm not a declutter and organizing ninja just yet, but Marie Kondo is already my new favorite. All the stuff you keep has to give you a sense of happiness! I love it, a must read if you want to get organized once and for all.
 

UKENS BUDSJETTIPS / TRENINGSTIGHTS


Etter å ha blitt bitt av yogabasillen, er jeg alltid på utkikk etter fjongt treningstøy som ikke koster skjorta. Disse fine treningstightsene er siste tilskudd i samlingen min, og ukens store budsjettips. De er nemlig fra Bik Bok! Jeg elsker når de rimelige kjedene slår seg på treningsbølgen, da kan man finne mye fint til en like fin pris. Jeg plukket med meg et par etter en liten byrunde med en venninne forrige helg, og synes det er helt topp at man kan knyte dem på litt forskjellige måter alt etter humøret. Små enkle detaljer. 


Min dag startet med en svett yogatime, før jeg tok bena og bilen fatt for å rekke en jobb. Det er mye som skjer for tiden, og det er så gøy! Titter du innom min facebookside her kan du sniktitte på hva jeg også fyller dagene med akkurat nå. I tillegg fikk jeg enda en møbellevering tlf i dag, så nå vet jeg ikke hvilket ben jeg skal stå på lenger. Vi snakker interiøroverdose! Dette blir så bra, jeg gleder meg til å vise dere resultatet.

After getting hooked on the whole yoga thing a few years back, I'm always on the lookout for cool budget friendly workout clothes. So this weeks budget tip are these tights! They're from Bik Bok, and I love the criss cross pattern and the whole knot situation going on.

My day started with an early bird yoga session, before heading out for work. There is so much fun stuff going on these days. And it finally looks like summer came! Have a great day!
 

GARDINER PÅ KONTORET


Kontoret har fått blå gardiner! De har hengt på plass en stund, og slik ser de altså ut. Jeg har sydd dem i samme stoff som hjemme, et fantastisk ullstoff fra Green Apple. Her på kontoret gikk jeg for en deilig lys blåfarge, og det har blitt så fint. At jeg skulle bli hektet på å sy gardiner er det siste jeg hadde trodd! Men sånn har det altså blitt. Symaskinen er sjeldent langt unna for tiden. Sammen med fotolamper, utstyr og en haug med fotografier.Nå skjer det mye på hjemmefronten også, i dag fikk jeg telefon om at vi får møbellevering allerede på onsdag! Jeg som har ventet meg i stykker på bl.a ny sofa, kunne nesten ikke tro det da de ringte. Jeg gleder meg SÅNN til å vise dere hvordan det blir, for det kan ikke bli annet enn bra!

Ha en super uke!

A little while ago I finished this curtain project for my office! I have to admit I'm quite proud of the result, making them myself and all. I used the same wool fabric as I did our home, but this time in a soft blue color to bring in a pop of blue. I had no idea I would get hooked on making curtains, but as you can see in the photo above, my sewing machine is never far away (it's the one to the right with the hood on).

There is so much happening at home too when it comes to furniture changes I have two deliveries coming this week and I'm beyond excited. Can't wait to show you guys!

MY SKIN CARE ROUTINE


Hvilke hudpleieprodukter bruker jeg fremover mot sommeren? Jeg synes det er så viktig å ta godt vare på huden! Det dukket opp et spørsmål om jeg kunne dele hvilke hudpleieprodukter jeg bruker fremover mot sommeren. Det er klart jeg kan, for jeg er helt avhengig av disse produktene under. Huden min lever litt sitt eget liv, og alt etter hvor jeg er i syklusen eller om jeg stresser mye, så får jeg fort utbrudd. Heldigvis har jeg noen supre hjelpere i bakhånd når kvisene kommer.

Jeg bruker medisinsk hudpleie fra ZO Skin Health og har vært på flere runder med forskjellige hudpleieprogram tilpasset min hudtype som Silje Austnes på Beths har satt opp til meg. Medisinsk hudpleie jobber litt dypere og kraftigere med huden, og du behøver litt hjelp av noen som jobber med det før du setter i gang hjemme.

Aknetrol og Cebatrol er fantastisk når jeg kjenner det kommer en kvise, eller det allerede har kommet flere. Cebatrol er pads som jeg bruker etter rens morgen og kveld. De hjelper både til oil control og acne control. Aknetrol bruker jeg direkte på både små og store utbrudd, den er helt gull (og varer nesten evig!)!

Hver morgen og kveld renser jeg huden med Normacleanse, og jeg passer på å bruke en god skrubb i hvertfall fire ganger i uken. Den jeg har i skapet oftest heter Exfoliating polish, og er helt utrolig. Den blir varm når du bruker den i ansiktet, og gir en utrolig ren og god følelse i tillegg til at den virkelig får skrubbet huden din. Den er grov i konsistensen og den S K R U B B E R  huden, i motsetning til alle disse produktene som såvidt gnikker seg litt rundt.

Hver morgen bruker jeg serumet Daily power defense, og etter det får huden min en god runde med solkrem i faktor 50. Om natten bytter jeg litt på hva jeg bruker, for selv om jeg noen netter bruker serumet om kvelden, kan du lese om de aller sterkeste produktene jeg kjører på med om natten i dette innlegget!

Så fremover og gjennom sommeren skal jeg bare være snill med huden, og bruke masse solfaktor!


Today I'm sharing my daily skin care routine with you! I'm a huge fan of medical skincare products, and I've been addicted to ZO Skin health for years. I swear to these products in my everyday skincare routine, to keep my skin in check. I have acne-prone skin, but with these products I can go for long periods without getting any. But when they do show up anyway, I have a couple of products in my morning/night time routine that helps me combat my problem areas.

ZO Aknetrol and ZO Cebatroil pads, helps with both acne control and oil control. While Cebatrol are pads I use after cleansing my skin, aknetrol is that one product I can't live without. You use a small amount directly on the affected area, and it dries the acne right up.

I use the Normacleanse cleanser every morning and night, and follow up with Daily Defense serum, also from ZO. Before topping off my routine with a tinted sun factor (SPF 50), Oclipse smart tone is my favorite in this department. A good scrub is everything for me, and the one I tend to always go for, is the Offects exfoliating polish. It really gives my skin a real scrub down. I use it around 4-5 times a week.

So there you have it, my daily skin care routine.

MY HUSBAND HATES THE MOM JEANS


Det er litt varmere ute, men jeg har lært leksen min. Ullgenseren får være på så lenge. Nyter du en rolig søndag? Her i huset våknet vi allerede klokken seks, og jeg sitter fortsatt i pysjamasen, med bustete hår og min tredje kaffekopp i hånden. Helt innafor på en søndag spør du meg. Så banket det på frokostgjester klokken halv ni, klare til pannekaker, croissanter og ananas-jordbær (ja det finnes faktisk!). Pannekaker er vår go-to frokostplan stort sett hver helg. Den superduperenkle oppskriften vi bruker finner du her!


Fra pannekaker til mom jeans. Jeg må le, for T hater disse jeansene! Men så bruker vel vi kvinner sjelden klær for at mennene våre skal bli happy, for jeg elsker dem! Jeg får ikke nok av mom jeans og den deilige 90 talls nostalgien. I tillegg er de helt utrolig god å gå med, så da var seieren klar dessverre. Mom jeans it is.


Ha en super søndag så lenge!

I have learned my lesson. It's slowly getting a little bit warmer outside, but I'm keeping my wool sweater on for now. I've been up since six this morning (someone thought it was about time to get up at that hour you see..), and I'm still in my pj's, with messy hair in a bun, sipping on my third cup of coffee. We had guests over for breakfast at 8.30, with pancakes and pineapple strawberries (yes, that's a thing!) on the menu. What a treat!

From pancakes to mom jeans! T hates these mom jeans! Ah well, it's basically a know fact that women don't really dress for men right? Cause I love the mom jeans, and can't get enough. Mom jeans it is!

Have a great Sunday!

LUNSJ OG BILVASK


Har dere hatt en hyggelig lørdag så langt? Vi var skikkelig luksusdyr i dag, og slang bilen inn på en ekstremt nødvendig innvendig og utvendig vask mens vi spiste en god lunsj i byen! Å vaske bilen er noe av det kjedeligste jeg vet, det er bare så sinnsykt tiltak. Spesielt innvendig. Etter å ha inhalert et lite tonn sand og grus etter små barnehageføtter de siste ukene (hallo vinter!), har jeg bare utsatt bilproblemet. Flaks for meg var stemningen høy for å få orden på støvlemerkene i setet (les: "neeeei!!! Ikke klatre over der, dere har våte støvler!"), uten å løfte en finger selv. Latskap lenge leve.

Mini har forresten lært seg å ta bilder, så disse bildene under her er det faktisk han som har knipset! 


Nå har T fyrt opp grillen, mini er i seng og vi skal ha en hyggelig datenight. Det er faktisk en god stund siden sist det skjedde, for med innspurt til en masteroppgave, masse jobb og hektiske dager har tiden løpt litt fra oss akkurat der. Men der er det bare å skjerpe seg, så i kveld skal vi bare nyte livet og roe helt ned. Har du noen spennende planer?

Uansett, jeg håper du nyter helgen!


Hi guys! How is your weekend so far? We started off the weekend with the ultimate combo, lunch while your car is beeing cleaned inside and out! I've been putting it off for a few weeks now, and after inhaling a ton of sand and dirt from picking up the kids from kindergarden ("Nooooo! Don't climb over the seat with boots on!"), I was happy to find my hubby in a great mood for letting someone else do the grunt work. Ah, long live putting things off. Sometimes throwing some money at a problem is the best luxury in life!

BTW, our little guy has turned into quite the junior photogra
pher! He shot the photos above (not the one with him in it of course, but the rest). He can barely hold the camera, but even managed to get them in focus! Way to go little one! Anyway, T has fired up the grill and we're having a much needed date night at home. It's been a bit too hectic at home the last few weeks, so this is just what we need.

Are you doing something fun this weekend?

RED HOT CHILI PEPPER / SUIT AND TIE


Hei fine fredag, er du klar for helg? Jeg er en sucker for rødt om dagen. I går fikk den røde dressen min lufte seg, og du trenger ikke mye annet når du kjører på med rødt fra topp til tå. En todelt dress er jo nesten som en jumpsuit, du slipper å tenke noe mer på hva du skal ha på deg. En enkel t-skjorte under gjør susen for meg. Eller pologenser! I dette været er det bare å kle på seg. Så hvorfor ikke kjøre på med en dress i en sprek farge fremover? Zara er topp for å finne en fin dress til en fin pris.
Jeg har akkurat drukket opp en stor thermokopp med kaffe, og skal til å begi meg ut på en full mailboks, og noen xl-ark som venter på meg. Hashtag hverdagsliv, det verste av alt er at jeg elsker det! Hverdagslivet er fantastisk spør du meg. Helgen starter jeg med en time helgeklar vinyasa flow når ettermiddagen tikker inn. Dette blir en fin dag!

Ha en super fredag!

/ Blazer + bukse Zara / Sko Topshop / t-skjorte Bik Bok /


It's Friyay! I'm all about red these days as you can see, spot the red flats from Aquazurra in my previous post here. A red suit is my very best tip for power dressing. I love to keep things as simple as can be when it comes to what I pair it with, and a black (or white) tee, is such a go to combination to complete the look. That way it doesn't get too cute either. 
 

Zara is always a friend in need if you're after a budget friendly suit. Put a pair of high heels in your bag, some flats to run around in, and you're dressed for success. I'm all coffenaited and ready to conquer my full inbox, and some XL spreadsheets with my name on it. Hashtag everyday life, but I have to admit I love it! Everyday life is everything. Before kicking of the weekend with a weekend ready vinyasa flow class this afternoon. This is already a great day, I hope you feel the same way.

Enjoy your Friday!

SHOEGASM FROM AQUAZURRA


Sukk! Sommerens vakreste skoeventyr MÅ være disse nydelige sandalene fra Aquazurra. De kommer i en fantastisk høy variant også, men disse lave sandalene er hakket mer praktisk. Om jeg må si det selv (jeg er i grunn svært lite opptatt av hva som faktisk er praktisk..spesielt når det kommer til sko). Så fine til brune ben, en sommerkjole og lange bukser. Jeg ser det for meg!En liten shoegasm fra meg her i dag, med de røde fargene fra gårsdagen. Jeg håper dere har hatt en fin torsdag så langt? Hele Mai er jo en uendelig strøm av oppstykkede uker, og jeg var litt ekstra trøtt i dag da klokken ringte (før mini hadde vekket meg! Det er ikke ofte). Men så var det bare å hive seg avgårde både på trening, og jobb. Og dagen ble veldig fin. Nå skal mini og jeg hive oss i bilen og hente T på jobb, ha en herlig kveld <3


I'm having a major shoegasm over these gorgeous flats from Aquazurra. I've been drooling over the high heeled sandal in the same finish, but these flats are definetly a bit more practical. If you want practical that is. I'm not usually one to go for practical over beautiful, but this is the perfect combo. I can't wait for summer!

Have you had a good day so far? May is all about celebrating spring with all these kinds of holidays, and I have to say that I was a bit more tired than usual this morning after the day we had yesterday. My alarm clock even rang before little w was up
(and that's very unusal!). Off to my yoga class and work I went, and now little w and I are off to pick up daddy from work. Have a great night!

17. MAI!


Gratulerer med dagen fra oss tre! VI startet dagen med en hyggelig frokost hos gode venner, hvor mini bestemt nok skulle være batman. Jaja, er det ikke barnas dag? Så vi dro avgårde med en liten en med batmanmaske og kappe i morges, med god mat under armen. Da hadde vi allerede hatt en liten minikrise med en vaskemaskin som røk! Så der stod vi, med utdratt vaskemaskin, avløp og sluk og hele pakka måtte sjekkes og ordnes, og jeg krysser fingrene for at den holder koken i mange år til. Så der var vi, rimelig svett i bunadskjortene våre før vi kom oss ut av dørene.

Så ble batman til bunad da turen gikk videre til en festfin familielunsj. I år er første året Wilhelm har passet i bunaden han har arvet fra T, og det var så hyggelig å se! Jammen fikk vi ikke snust litt på skolelivet også, med leker i skolegården. Det er bare å legge seg i hardtrening for potetløp og sekkeløp for å si det sånn.

Puh, da var den dagen over, og jeg har slengt bena på bordet, dratt av meg bunaden og er klar for en superrolig kveld. Jeg håper dere har hatt en fin dag!


Happy birthday Norway! Today we celebrated Norway's constitution day, and our day started with a mini crisis when our washing machine decided to have a break down. So there we were, already late for a breakfast with friends, all dressed up in our national costumes with our washing machine out from the wall, trying to clean the drain, etc.. Or not all of us, little Wilhelm decided that he wanted to go as batman, fully masked and cloacked, and what the hell, it's all about the kids on the 17th of May here in Norway so we let him.

Batman had to do a costume change for lunch, and got all dressed up in his little national costume too. Ready for a family lunch. This piece is something my hubby had when he was a kid, and this is the first year it fits Wilhelm! Anyway, our national day is all about celebrating beeing Norwegian. And it's quite the show, if you ever want to visit Norway, 17th of May is a really special day.  


 

STOCKHOLM GJENNOM POLAROID KAMERAET MITT


Jeg har aldri hatt et polaroidkamera før, og jeg er helt på styr over hvor gøy det er med et slikt kamera!! Jeg stakk dette morsomme minipolaroidkameraet i vesken da jeg skulle ut på noen drinker i Stockholm forrige uke. Så her får du kvelden gjennom linsen til min nyeste kamerakjærlighet! Hun heter instax mini 8, og jeg elsker henne <3
Nå som alt er digitalt, er det faktisk utrolig hyggelig å ha noen slike minner som jeg faktisk kan ta på. I tillegg er det faktisk veldig morsomt at du kun får en sjanse til å ta bildet :)


Hi guys! After receving some very compelling emails wanting me to translate the blog to English for my non-Norwegian readers, I finally caved. So I made a little decision I hope you'll be happy with. From now on I'll also write my posts in English again. So here's to you, thank you for the push!

Say hello to my new camera! I've never ever owned a polaroid camera before, and I'm so in love with this little beauty, the Instax mini 8. Instead of bringing my big camera, I popped the instax in my purse for drinks in Stockholm last week. So above you get my night through the lense of my new camera love. I love the look, and that you only get one try. In our digital world it's actually nice to have something you can hold in your hands again.

ET TIPS TIL BORDET PÅ TAMPEN


Nei!! Jeg klarte selvfølgelig å bli syk på tampen av helgen, og hundre atsjoo senere var det plutselig straks 17. Mai! Så i år har jeg ikke rukket å komme med noen lure idéer til borddekkingen dessverre. Jeg som synes det er så gøy å pynte bordet! Uansett, jeg fikk et spørsmål om jeg kunne tipse om noe som kunne være fint å bruke på bordet i år, og der tror jeg at jeg fortsatt kan komme med et godt tips om du ikke allerede er helt ferdig med alle forberedelser.

Været er jo alt annet enn inspirerende, men jeg vil likevel tipse om at du ser deg litt rundt ute etter epletrær! Epletrær blomstrer i april og mai, og er nydelig å bruke i borddekkingen. Jeg er svak for tøyservietter, for jeg synes det gir en ekstra piff til bordet. Brett sammen en tøyserviett på langs (eller papirserviett) og legg den i midten av tallerkenen. Plasser en enkel blomstergren fra et epletre oppå der igjen. Så enkelt og delikat, med en tydelig smak av vår.

Jeg må også tipse om bloggen til Therese Knutsen for mer inspirasjon, hun har samlet en rekke nydelige tips til 17. Mai bordet i dette innlegget.


Gode gamle favoritter er som alltid margeritter, hvite syriner, nelliker eller hvite roser. Noen jordbær eller litt sløyfebånd får inn litt rødt på bordet og setter stemningen. Du kommer langt med kun litt er min mening :)

Ps: jeg er ikke ferdig med èn ting til 17.Mai, så vet du det! Da gjenstår det bare å kjøpe bunadssko til Wilhelm, en hårbøyle som hører til bunaden min (den har de garantert ikke inne noe sted), vaske og stryke bunadsskjorter, lage en rett til frokostbordet vi skal til i morgen, kjøpe is, og faktisk prøve bunaden på Wilhelm! :O Jeg lukker øynene og hopper i det med begge bena. Det er jo feiring i barnehagen i dag også, så da er det bare å stålsette seg for en hektisk dag. Jeg lover å komme innom igjen litt senere her inne i dag også! Vi ses :)
 

RED LIPS T-SKJORTE


Hei søndag! Har du en fin dag? I går fikk jeg besøk av en god venninne fra Ålesund, og vi snek oss unna Holmenkollstafetten til fordel for en hyggelig bylørdag. Litt jobb ble det også (jeg har akkurat startet på et veldig artig prosjekt sammen med en stor bedrift, det lover jeg å fortelle mer om senere!), før vi avsluttet dagen med middagsgjester og pizzakveld!

I dag regner det, men i går så jeg slik ut. Denne morsomme t-skjorten ble med hjem fra Bik Bok! Jeg har en rød dress jeg tipper den kommer til å bli perfekt til i sommer. Jeg synes det er så gøy med slike t-skjorter, sleng over en blazer eller skinnjakke og antrekket er klart på null komma niks.
I morges hadde T og mini laget både kaffe og pizza klart til alle sammen. Hvor godt er det ikke med pizza til frokost? Uansett, etter hvert ramlet det inn med hyggelige gjester, og vi har i grunn kost oss til nå med forskjellige som har vært innom. Nå har T dratt på jobb, og mini og jeg skal kose oss hjemme alene. Vi er litt sånn småpjusk begge to, så da tar vi livet med ro når vi kan. Søndager er fine uten de største planene synes jeg, Jeg håper du kan ta livet litt ekstra med ro i dag du også!

/ T-skjorte Bik Bok / Jakke H&M / Skjørt Ganni / Caps Bik Bok / Sko Pony

HVA HAR DU I VESKA DI BENEDICTHE?


Jeg måtte le da Benedicthe trakk opp det ultimate skjønnhetsvåpenet fra den lekre YSL vesken sin. "At den kostet hva for noe?" Jeg klarte ikke å slutte å le. Du vet når du er i utlandet og bare skal løpe innom ett eller annet sted for å kjøpe noe, også kommer du til kassen og får litt sjokk? Det er bare å glemme å gå ut av køen, for den er så lang at du bare må få kjøpt det du skulle ha! True story, Benedicthe skulle bare kjøpe en kam, du vet, en god gammeldags kam for å ha i vesken. Det koster jo ingenting, eller?

Jeg ler fortsatt. 25 euro kostet denne kammen!Beneditche har det villeste håret! Altså hele hun er drop dead gorgeous. Det er helt utrolig at det går an å være velsignet med lokker som kommer inn døren en halvtime før personen de tilhører gjør. Jeg kan sette opp hele håret mitt med én enkel hårnål til sammenligning! Uansett, en kam er gull å ha i vesken for en liten touch up utover kvelden. Mitt triks for å få plass i de minste clutch veskene (for den er gjerne bredere enn selve vesken), er å klippe kammen i to.

Ha en herlig fredag!
 

MOOD BOARD KJØKKEN


Slik ser kjøkken-mood-boardet mitt ut på pinterest akkurat nå! Om det går, skal vi rive en vegg som i dag separerer kjøkkenet fra stuen. På den måten får vi åpnet opp for lys og luft. Og min store hang up, en oversized kjøkkenøy. Den skal fungere til oppbevaring, benkeplass og kjøkkenbord med barstoler på den ene enden.

Selv om det aller meste er helt oppe i luften enda, er det en ting jeg vet for sikkert. Overskapene skal bort! Bak øyen hvor det i dag står bl.a kjøleskap og bokhylle, har jeg lyst å få til en hel vegg med innebygde kjøkkenskap fra gulv til tak. Så langt har jeg kommet. Så var det bare å lande på hvilke type kjøkkendører, og innmat vi skal gå for. Drømmen er å få til noe i tre, med gode skuffer og smarte oppbevaringsløsninger. I tillegg kommer farger, materialvalg til benkeplate både på øy, og en benk langs den ene veggen. Jeg elsker kontrasten av to farger, og holder en knapp på at kjøkkenet blir i en annen farge enn øyen.

Dette blir så spennende!


 

HVA GJØR DU NÅR DU GLEMMER TOPPEN DU SKAL HA PÅ DEG HJEMME?


Hva gjør du når du har glemt toppen du skal gå med hjemme?? Man må i hvert fall klare å le av det tenker jeg! T-skjorten som egentlig skulle være under denne blazeren, hadde ikke kommet seg hele veien opp i kofferten før jeg dro, så da jeg skulle kaste på meg klær til middag i går stod jeg plutselig uten noe under. Jeg hadde vært skikkelig kjip på pakkingen også, så jeg hadde null andre alternativer. Flaksen skulle ha det til at jeg i hvert fall hadde en superfresh bralette på meg! Moralen er vist at det alltid gjelder å ikke gi beng i undertøyet. Så det lille ekstra helt innerst reddet dagen, og i går fikk rett og slett undertøyet være med på byen.


Jeg hoppet på morgenflyet hjem igjen, og låste meg inn døren hjemme i formiddag. Siden har jeg hatt hjemmekontor, prøvd å fått igjen varmen etter å ha dratt på tur i en tynn trenchcoat (!?! det var jo kaldere i Stockholm enn det var her!), hentet i barnehagen og fått noen fantastiske koseklemmer fra mini rundt halsen. I kveld venter en time på yogamatten, det skal bli så godt. En perfekt avslutning på dagen!

Jeg håper du har hatt en herlig onsdag, selv om snøen dessverre kom tilbake. Jeg krysser fingrene for at våren bestemmer seg for å bli.

Bik Bok /Bukse  Steve Madden/Sko  &Other Stories/ Blazer     Foto: Benedicthe Bjerke

HOTEL DIPLOMATHar du hatt en fin dag? Jeg har pakket kofferten og stukket avgårde til Stockholm! Her har jeg sjekket inn på Hotel Diplomat. Det er bare en kjapp tur, men jeg koser meg allerede. Tiden går alltid så fort når man er på reisefot, og allerede om en halvtime skal jeg ut i en middag. Jeg må altså løpe gjennom dusjen nuh, om jeg skal rekke å komme meg ut fra den myke badekåpen, og inn i noe litt freshere til kvelden.

Vi ses på instastory! Du finner meg på instagram på @tinemonsenno :)

KJØKKENPRAT


God mandag til deg! Jeg er hakket blidere enn det kan se ut på bildet her altså, ny uke er alltid topp synes jeg. Den begynte med et brak, og plutselig hadde jeg ikke rukket innom før nå. Etter x antall visninger (vi klarer ikke å finne drømmehuset! Til rett pris vel og merke..) de siste årene, har vi landet på at vi først fikser det vi aldri har vært fornøyd med her hjemme, kjøkkenet. Planløsningen, stilen på kjøkkenet, og hvordan det fungerer i hverdagen har bare aldri vært helt riktig.

Vi elsker jo leiligheten begge to, så nå tenker vi at den endelig skal få det kjøkkenet den fortjener. Nå ryker en vegg om alt er mulig å få til etter planen, og selv om vi har en plan for hvordan det blir, begynner jakten på både kjøkken, farger, flis og benkeplater. Å! Dette blir så bra! Jeg drømmer om kjøkken for tiden..

Ha en super start på uken!

JUMPSUIT STYLE


I går fikk vi en liten smak av sommer her i Oslo. Guttene løp rundt i shorts, og jeg hoppet inn i den superdeilige jumpsuiten min fra Fleischer Couture. Litt sommer gav mersmak, så nå gleder vi oss bare enda mer til den kommer. Har du hatt en fin start på søndagen? Vi fikk huset fullt av smårollinger rundt halv ni i morges, klare til pannekakefrokost.

Etter noen timer med lek og hyl, ofret T seg og tok med alle barna på Leo's Lekeland. Jeg lokket med at da kunne jeg vaske her hjemme mens de var borte, så jeg får legge fra meg laptopen og faktisk begynne.. (det er bare det at det er så sinnsykt mer fristende å bli sittende på pinterest...) Etter å ha høytrykkspylt terassemøbler i går, har vi klart å dra med oss sandete fotspor inn i hele leiligheten virker det som, så det blir dagens store to do. Men først, kanskje bare en is...

Ha en super dag!

LØRDAG


Hei til deg, og hei til sommersolen! Har du hatt en fin dag? Vi tok solen på ordet, og stelte i stand en herlig lunsj på terassen i dag. Første måltidet ute i år! Pølser, gazpacho, og en utrolig deilig kyllingsalat. Fantastisk rett og slett. Jeg hørte et stygt rykte om at varmen forsvinner i morgen. Så vi makset ut og fikk spylt og stelt utemøbler, skiftet dekk, og grillet både lunsj og middag.

T har gått rundt med teip rundt telefonen sin i flere måneder nå også, og i dag avgikk den ved døden. Så da var det bare å hive seg rundt og rekke expert før de stengte. Så nå har vi landet hjemme, spist middag, sunget alle sangene til en tegnefilm som heter SYNG, og er klar for en herlig sommerkveld hjemme.
God helg!

HVORDAN OVERVINTRE OLIVENTRE


"Hvordan overvintrer oliventrærne deres?" Dette spørsmålet dukket opp i kommentarfeltet mitt forleden, og jeg har noen gode tips på lur! Siden vi har klart å ikke kverke begge oliventrærne våre i løpet av vinteren, har jeg nå store forhåpninger om at vi kan ha begge i mange mange år. Men hva har vi gjort? Da høsten kom for fult og det begynte å bli kaldere ute, flyttet vi begge trærne inn. Mens det aller største fikk plass i gangen vår utenfor ytterdøren (som er lukket), fikk det minste stå i en krok i stuen.

I løpet av vinteren har vi vannet dem hver uke, mer enn det som er anbefalt (noen sier man kun skal vanne 1-2 ganger i måneden om vinteren). Etter hvert som månedene går, ser oliventrær skikkelig pjuske ut gjennom vinteren. Bladene blir tørre og faller av, og man kan begynne å miste troen på at dette skal gå bra. HOLD UT! De bouncer tilbake når våren kommer, og det kommer mer og mer lys utenfra. Første-mai-helgen fikk de komme ut, ble vannet godt og fikk en runde gjødsel. Allerede dagen etter så de mye bedre ut! Så trikset er enkelt, flytt dem inn om vinteren og husk å vanne.
Disse maidagene har vært så fine så langt, vi tusler avgårde til barnehagen i lette klær hver morgen og nyter livet. Hvor fantastisk er det ikke å være kvitt den store parkdressen? I går var det dugnad i barnehagen også, og heldigvis holdt været. Apropo ingenting, ser du at bloggen ser litt annerledes ut? Bloggen er for tiden under full omlegging, så ting hopper litt frem og tilbake i en liten periode nå.

Om du leser fra desktop så ser du kanskje at det ligger flere forskjellige innlegg på høyre side, som du kan klikke deg inn på. Det er en hyggelig funksjon jeg har savnet! Så om du opplever at både tekst og bilder hopper litt i løpet av de neste dagene, så er det derfor. Bloggen endres litt på rett og slett :)
 

EN FINFIN ONSDAG


Hei på deg fine onsdag! Har du hatt en god start på uken? Det blir alltid litt hulter til bulter i hodet når uken starter med en fridag. Jeg håper du har fått tatt igjen hverdagen likevel, og er back on track. Nå er det ikke lenge til 17.mai heller! Jeg har hatt en bunad til minstemann hengende i skapet i noen år (som T hadde da han var liten), og i år håper jeg at den passer! Så nå gjenstår det å få tak i bunadskjorte, knestrømper og sko så skal i hvert fall han være klar til fest. Rop gjerne ut om noen har et par bunadsko i str. 27 som de har lyst å selge :)
Jeg elsker det herlige været for tiden. Jeg later som det aldri skal bli kaldere, og nyter det til det fulle. Det gjelder bare å finne en lun krok ;) I morgen har vi avtale på politistasjonen for nytt pass! I år har jeg klart å være litt føre var, så slipper vi å stresse med pass om vi plutselig booker en tur i sommerferien. Jeg elsker at man faktisk kan booke tid på politistasjonen for dette nå. Superpraktisk! Passene til disse små varer jo ikke så lenge, og vi har brent oss på dette før kan du si.. så nå prøver vi å ha orden i utstyret :)

Ha en herlig dag!

DE VEIER ET TONN


Endelig! Det er kanskje flere som fikk jobbet litt ute i helgen? 1.Mai er en skikkelig bonusdag, og vi brukte litt av dagen på å ordne ute i det fine været. Altså, disse svære blomsterkrukkene fulle av jord veier et tonn! Stakkars T, han fikk kjørt skikkelig knebøy da vi skulle flytte alle disse krukkene ut etter den lange vinteren! At han klarte å få alle på plass er helt utrolig. Jeg ble faktisk lettere imponert da vi sammen klarte å få det aller største oliventreet vårt ut (det er svært...).

Så langt har begge oliventrærne våre, og en stor agapanthus overlevd inne, og det var så fantastisk å få dem ut i solen. I fjor klarte vi ikke å holde agapanthusen nok i dvale, så den stod i full blomst i februar! I år har vi heldigvis gjort en bedre jobb med å skjerme den fra lys og vann gjennom vinteren, og den har akkurat begynt å blomstre. Helt i rett tid! Så nå har vi rensket bort gamle blader, gjødslet og krysser fingrene for at vi klarer å berge alle over våren. De kviknet jo til med en gang de kom ut. Jeg tror jammen vi har begynt å få grønne fingre!Så til helgen kan vi handle inn litt nye blomster til krukkene som har stått ute i vinter. Det er så koselig å se det blomstre utenfor igjen! Det har jeg virkelig savnet, denne våren og sommeren skal  n y t e s. Ha en herlig dag!

SJEKK DENNE INTERIØR PERLEN


Denne leiligheten må du se! Vi var innom en venn av oss i helgen, som skal selge den lekre leiligheten sin. Du kan dusje med utsikt over Oslofjorden, samle på vin i ditt eget walk in vinskap (!), og skyve opp dørene fra både soverom og stue, for å tusle ut på en herlig terasse. Bare se på disse bildene!

Se resten av leiligheten her!

HJEMME- KONTOR VS VANLIG KONTOR


I enhver startup business må man på ett eller annet tidspunkt tenke gjennom hvilken kontorsituasjon man ønsker å ha. Det er både fordeler og ulemper ved å ha hjemmekontor, jeg har kjent og følt på alle sammen tror jeg. Så, hvilke fordeler og ulemper er det ved å ha hjemmekontor?

DET ER GRATIS
Dette punktet er ofte det aller viktigste. I nystartede bedrifter handler det om å holde alle kostnadene nede.

KORTREIST
Etter en tannpuss er du bokstavelig talt på jobb. På den måten sparer du både tid og penger.

KJØLESKAPET ER ALDRI LANGT UNNA
Både på godt og vondt.

VALGRI KLESKODE
Du kan jobbe i pysjen. Enough said.

INGEN FORSTYRRER DEG
Bortsett fra på telefon, facebook, instagram, instastory, snap, mail og skype.

Hvilke ulemper er det ved å hjemmekontor?

DU ER ALLTID PÅ JOBB
Du bor bokstavelig talt på jobb. Det gjør at det kan være ekstra utfordrende å logge av både hodet og mailen etter en arbeidsdag.

SKAL BARE
Ved å ha hjemmekontor blir du konstant påminnet om at du skulle ha gjort. Vaskemaskinen du skulle ha satt på, oppvaskmaskinen du skulle ha tømt, lekene som skulle ha vært ryddet, sengetøyet som skulle ha vært skiftet, stuen som skulle ha vært ryddet osv. Lar du disse tankene om at du "skal bare" overta, har plutselig en time av arbeidsdagen gått med til å gjøre praktiske ting hjemme. Er du som meg også avhengig av at ting rundt deg skal være noenlunde på stell, for å klare å konsentrere deg, er løpet kjørt om det er kjemperotete rundt deg.

STATE OF MIND
Det å ha hjemmekontor kan man bli litt sprø av i lengden. Det å komme seg ut, se andre mennesker, kle seg i ordentlige klær og ha en fast ramme rundt jobbtider før man kommer hjem igjen, er undervurdert. Unngå trangen til å jobbe i pysj over lengre tid.


Når det er sagt, så har jeg noen tips til hvordan du med enkle midler kan skape et godt kontormiljø om du bestemmer deg for å leie deg inn et sted, eller investerer i kontorlokaler. Trikset er å ikke gå all in og bruke masse penger på hvordan det skal se ut i starten. Det å pusse opp kontorlokaler med en gang du starter en bedrift er ikke å anbefale. Vær tålmodig, og ikke bruk penger du ikke har.

VÆR TÅLMODIG
Vent med å gå til innkjøp av dyre kontormøbler og utstyr før det er penger i kassa. Ta ting etter hvert som det er rom for det i budsjettet.

INVESTER PENGENE TILBAKE I FIRMAET
En tommelfingerregel jeg har fulgt siden jeg startet, er at jeg ikke har kjøpt inn kostbart utstyr, før jeg har fått betalt for en jobb. Dvs at jeg i praksis har investert pengene fra forrige jobb, i mer utstyr, for å kunne ta på meg en større jobb neste gang.  Dette gjelder alt fra kamerautstyr, til dyre dataprogrammer som koster en viss sum i måneden. Vit at det du bruker penger på, kan være med å gjøre deg bedre utrustet til å gjøre flere og bedre jobber senere.

KJØP KONTORUTSTYR BRUKT
Ikke fall for fristelen til å gå banans når du skal innrede. Følger du heftig med på instagram, er det lett å bli overbevist om at office space som det så fint heter, skal være skreddersydd og vise akkurat hvilken identitet ditt brand har. Det skal være flott og inspirerende. Glem det! Kontorstoler koster fort mange tusen kroner, så om du ikke har lyst å blakke deg på kontorutstyr før du i det hele tatt har fått inn penger, lønner det seg å bruke Finn.no og andre apper for å lete etter pent brukt kontorutstyr. IKEA er også gull verdt, for enkel og praktisk oppbevaring, og innredning. Du trenger ikke mye i starten, begynn smått og bygg sten på sten.
 

SMART OPPBEVARING AV KNIVER

Det er ikke like lett å finne et egnet sted for de beste knivene man har. Vi har en håndfull ekstra gode kniver på kjøkkenet, som vi bruker hver eneste dag. For å spare benkeplass, og unngå at de ligger og gnisser mot hverandre i en skuff, har de alle sammen fått plass under et av kjøkkenskapene. Vi har limt på plass en helt vanlig knivlist med magnet, og slenger enkelt knivene opp igjen etter vask. På den måten ser vi alltid hvilke kniver som er ledige, og hver kniv har sin plass etter bruk. Superpraktisk rett og slett.Dagens ordning & reda tips fra meg, om du mangler et egnet sted for å gjøre av knivene dine!
 

hits