mai 2016

GUCCI VS ZARA


Jeg har siklet på de fantastiske sandalene til Gucci i hele vår, men da jeg fant disse blå på Zara fikk det bli en (mye) rimeligere variant på meg i år. Ikke at de er like fine, men de gjør akkurat nytten for formen og den chunky helen er ganske lik. Vanligvis er jeg en stilettheljente, men det skal de ha disse chunky helene, de er hakket bedre å gå med. I hvert fall om det blir sene kvelder..

Mitt beste shoppingtips på sandalfronten om du har lyst på noe nytt, men ikke sprenge hele budsjettet på ett par.
 

INSPIRERENDE HVITE FLATER / FERIEHUS MALLORCA

Inneholder produktplassering

Vi har flyttet inn i et  n y d e l i g  feriehus rett i nærheten av Palma for uken, og er så heldige å kunne nyte fine dager i de mest fantastisk omgivelser på Mallorca. Når eksteriøret er like fint (eller ennå finere!) enn interiøret skjønner du at det blir en inspirerende uke. Det er flere av løsningene jeg kunne ha tatt med rett hjem, rundt hvert hjørne står det de flotteste keramikkrukkene med hver sine trær og blomstervekster. Hvite orkidéer står samlet i store klynger, og ruvende palmevekster er mikset inn i interiøret sammen med tre og marmor. Jeg håper du får litt sommerfølelse og inspirasjon til hjemmet med disse bildene!Jeg kan ikke få skrytt nok av hvor fantastisk det er her nede, Mallorca har vist seg fra sin beste side og jeg gleder meg til å komme med noen tips til hva som er hyggelig å finne på både for voksne og barn. Jeg har aldri vært i Palma før og kan virkelig anbefale stedet på det varmeste.

 

AVSLAPPET FERIESTIL


Vi har stukket av på ferie denne uken og stilen er i feriemodus! Solhatten er konstant på, og hjemmekontoret består av bena på bordet med utsikt over blått hav så langt øyet kan se. Det er rett slett et lite stykke magi å nyte sol og sommer nå. Men jeg har tatt med meg både mac'en og treningstøy, så helt fri blir det ikke. Men siden ferieinnlegg er verdens kjedeligste, er det bare å stikke innom igjen utover uken for bloggen skal alt annet enn på ferie. Her inne blir dagene fylt som vanlig med tips, triks og inspirasjon. Først ut etter dette er noen bilder fra huset hvor vi er.. (akkurat slike ferieinnlegg synes jeg nemlig er kjempegøy!).


Ps: følg meg på snapchat på tinemonsen for masse oppdateringer som aldri hverken kommer seg til bloggen eller instagram :)
 

MARITIME BUKSER STYLET PÅ 3 MÅTER


Bukser med gullknapper funker til alt! Når man først finner et favorittpar i bukseavdelingen er det i mine øyne bare å kjøre på med utallige kombinasjoner. Enkelt med pakkingen blir det også om man skal bort på ferie i sommer, og har lite plass i kofferten. Akkurat det er et kjent fenomen her i huset, i hvert fall var det akkurat det jeg ergret meg over fredag kveld klokken 12, da jeg skulle prøve å få tre stykk Monsen ned i en koffert for en uke borte. Sleng med flere par treningssko, litt ekstra bloggeutstyr og en helt usannsynlig stor men praktisk svømmevestaktig greie til mini som er gull verdt å ha med på tur. Da er det om å gjøre å komprimere det man selv tar med, og da kommer det ekstra godt med at ett par bukser kan kombineres på mange måter.
Jeg har ikke med akkurat disse buksene på tur, men tenkte det var hyggelig å kunne dele litt inspo til hvordan du kan få mer ut av noen av favorittene du selv har i skapet. Det er som regel ganske lite som skal til!

Ps: seriefavoritten min Grace & Frankie er tilbake med sesong 2!! Jeg må le, for jeg slukte hele serien på kun noen få dager. Netflix altså, det kan å skape avhengighetsskapende serier! Perfekt nå som flere av seriefavorittene tar pause gjennom sommeren.

9 SNITTER MED EN MODERNE VRI


Snitter! Har du noen gang vært i et gullbryllup med lunsj midt på dagen, eller en begravelse hvor man blir invitert til kaffe etterpå, har du garantert møtt på et brett med snitter. Det er i bunn og grunn enkle brødskiver, som ser litt finere ut og har litt mer pålegg på enn normalt. Men uansett, her kommer min lille moderne vri på snittene. Jeg har nemlig satt sammen 9 herlige brødskiver med deilig pålegg, som ikke bare ser fresht ut å servere, men som smaker aldeles nydelig.


I bunn har jeg pisket feta, som du kan se hvordan jeg lager i dette innlegget. Og på toppen har jeg dandert med forskjellig pålegg med en litt annen vri enn tradisjonelle snitter. Tomater, paprika, olivenolje og havsalt, reddik, jordbær, basilikum og olivenolje, agurk i strimler, rødløk, blåbær.:D
 

HVORDAN GJØRE EN SJENK ELLER KOMMODE NY


Lurer løsninger på hjemmefronten er alltid inspirerende, og det å skreddersy en gammel sjenk, eller kommode med en marmorplate på toppen gjør at du får et helt "nytt" møbel. Mål opp hvor lang og bred toppen på sjenken er, og la gjerne marmorplaten stikke litt utenfor. Med denne vrien får du en litt mer hardfør overflate også, som gjør at du med god samvittighet kan la vaser og andre ting stå fremme, uten at man skader overflaten på sjenken.  


Om du følger meg på snapchat har du kanskje fått med deg at vi har flyttet inn i et nydelig feriehus for uken. Og her står det små skatter over alt som jeg lover å vise mer fra! Legg meg til på snap på tinemonsen så kan du følge med underveis :)

BEAUTY HACK / TØRR HUD PÅ FLYTURER

annonse / Cosmica

La oss være ærlig, det er ikke uten grunn at selv hollywood kjendisene går med store solbriller gjennom flyplassen etter lange flyturer. Jeg trenger solbrillene selv etter korte! Flyturer generelt er drepen for huden min, det er noe med den tørre luften som bare tar livet av det jeg måtte ha av glød og sminke før jeg setter med ned. Men etter å ha fulgt en del kule jenter på instagram og youtube måtte jeg teste en av beauty hacks'ene de skrøt sånn av, det endet opp med at jeg ble hektet. Trikset er å bruke en god nattkrem! Denne fra Cosmica tilfører masse fuktighet og hjelper huden din å komme helskinnet fra A til B. Ikke bare er den fin å ha på badehyllen hjemme, den fungerer som redning på boks når det kommer til tørr hud på fly.
Men hva gjør du? Allerede kvelden før du skal ut og reise smører du på et tykt lag med nattkrem som får virke natten over. Når du har kommet deg ombord på flyet fjerner du dagens sminke om du har på deg det, og tar på et nytt lag med nattkremem som får trekke inn og tilføre fuktighet på flyturen. Voila, jeg har landet med fresh hud siden! Tro meg, forskjellen er til å ta og føle på.

Husk å gjøre det samme på vei tilbake, og du kommer hjem med fresh reisehud.

Flere skjønnhetstriks og favoritter finner du her!

ROSA OG RØDT = (U)SANT


Rosa og rødt sammen er vel en av de verste tingene man kan gjøre sånn fargemessig, det var i hvert fall en av de første tingene jeg lærte da jeg vokste opp. Du måtte ikke finne på å blande rosa og rødt. Helt til jeg ble voksen, da ble plutselig denne rare kombinasjonen en av mine favoritter å bruke sammen! Men rosa og rødt er ikke bare rosa og rødt, det finnes utallige nyanser og fargeforskjeller inne i denne quirky miksen, og akkurat det hadde jeg lyst å vise i dag. Så her kommer 3 vidt forskjellige måter å bruke rosa og rødt sammen.Jeg håper du får litt inspirasjon til å teste ut denne morsomme kombinasjonen, det er en skikkelig vitaminbombe å gå med rett og slett.

:)

SLØYFETRIKSET TIL DÅRLIGE HÅRDAGER


Dette er grunnen til at jeg aldri kaster sløyfebånd! Jeg prøver å sprite opp de dårlige hårdagene mine, og i stedet for en knute på toppen som det altid blir,  har jeg i det siste knyttet en sløyfe i håret.  Det funker nesten bedre om du knytter den i håret i kontorstolen din, uten å se deg i speilet først. Da blir den aldri helt lik, og gir akkurat den perfekte mengde søtt og tilfeldig på samme tid. Dagens hårtips om du er lei de samme gamle sveisene.

:)

FINE ISBITER I CHAMPAGNEKJØLEREN


Ikke bare er isbiter med blomster i fine i en drink, de er også nydelige å bruke i champagnekjøleren din. Perfekt til sommerfesten! Etter hvert som isbitene smelter vil små blomster legge seg i vannet, en blomstrende fin måte å holde det du har lyst å drikke på avkjølt. Du trenger ikke å fylle hele kjøleren med slike isbiter, det holder lenge å lage noen få brett som du heller over på toppen som prikken over i'en.En nærmere titt på fremgangsmåten til disse fine isbitene finner du her. Bruk gamle blomster eller det du måtte ha stående rundt om i vaser som henger litt med hodet (siden du ikke spiser isbitene fra kjøleren), det tar kun noen få timer i fryseren før du har disse på plass. 
 

IT'S LE WEEKEND


Plutselig var det helg! Igjen, og til helgen hører blomster med gjør det ikke? Blå er min favorittfarge, så da jeg kom over disse nærmest elektrisk blå hortensiaene var de kjøpt før jeg rakk å tenke meg om. Jeg rakk å avslutte hverdagsuken med en yogatime før helgen kom, og før det fikk jeg inn en liten jobbe-kaffe på en supersøt fortauskafe. Når man er så heldig at man kan ta med seg jobben ut, må det nytes litt ekstra når det i tillegg er fredag. På menyen i kveld står det indisk, og jeg kan nesten ikke vente med å kaste meg over nanbrødene!


Men siden jeg syns det var så hyggelig å kunne ønske deg en god helg med blomster, måtte jeg innom og si hei og god helg.

Happy Weekend!
 

TON I TON FRA TOPP TIL TÅ PÅ 3 MÅTER


Å gå for ton i ton farger når du skal sette sammen et antrekk er den perfekte måten å gjøre det på om du har lyst på en helhetlig look, uten at alt matcher. Det er nemlig de små kontrastene i fargenyansene som redder deg fra å være en beige kladd fra topp til tå. Mikser du teksturen i plaggene du går med også er du kjapt i mål med å få til denne lure løsningen på kleskrisene fremover. Fargekoordinerer du noenlunde garderoben din og henger eller slenger plaggene dine etter farge, er det fort gjort å sette sammen et antrekk på denne måten. I tillegg ser det alltid bra ut, noe som må være en stor vinn vinn seier for alle travle kvinner!Dagens lille fargetriks til hvordan du kan få mer ut tingene dine :)

 

HUSKESTATIV


Du skjønner du har blitt voksen når du googler: "huskestativ, ikke stygt". Om du har prøvd selv vet du kanskje at det er enklere sagt enn gjort å finne et huskestativ som ikke svir i øynene. De "glir" ikke akkurat inn i omgivelsene, men den som leter skal finne! Med en haug små i familien er det om å gjøre å ha forskjellige aktiviteter man kan holde på med ute, og et huskestativ er fantastisk om 1. Man har plass 2. Vil beholde sinnsroen ute (de kan nemlig holde på i timesvis!).


Vi har ikke rukket å få opp mer enn huskene, og da det var så populært i seg selv tenkte jeg like godt vi kunne slappe litt av og heller gjøre en kindereggeffekt om en uke eller to med å få sklie og trapp på plass etter hvert (når valget står mellom en kaffe eller å montere ting sier det seg selv at den kaffen vinner). Hvordan det skal se ut ferdig kan du se her. Gode tips må deles!

TUSEN TAKK
Jo finere vær, jo mer får jeg lyst å hamstre blomster i vaser og plassere dem rundt omkring hjemme. Vi sitter stille fortapt med hver vår fiskerett balanserende på fanget, foran hver sin datamaskin oppslukt av jobb på hver vår kant. Jeg må le, men dette skjer nok kanskje flere ganger enn jeg har lyst å innrømme! Glem tv-middag, i 2016 har tv middagen blitt erstattet med jobbe-middagen. Mens jeg redigerer bilder holder han på med sitt. Jeg har en kjempefin haug av bilder fra siste gravidfotograferingen jeg gjorde å gå gjennom, og det er så gøy å holde på! At flere av dere har turt å legge gravidmagen i mine kamerahender er rett og slett litt stort merker jeg, de fine mailene i etterkant varmer virkelig.


Jeg vil bare si et stort tusen takk til deg som klikker deg inn her for å se hva som har skjedd siden sist, eller legger igjen en liten hilsen. Det er nesten uvirkelig at flere av dere har vært med i flere år allerede, det er jo nesten som jeg kjenner dere litt. Og dere kjenner i hvert fall meg, for det du ser er rett og slett det du får (på godt og vondt riktignok).

:)

 

RØDT OG ROSA


God morgen! Jeg har tvunget meg opp og ut av sengen og skal straks avgårde på trening. Jeg har for lengst funnet ut at morgentrening er det desidert beste for meg, når jeg først klarer å trykke av slumreknappen og fysisk sette bena på gulvet. Enklere sagt enn gjort riktignok, for kvelden før virker alt mulig. Jeg er hun som alltid planlegger at hun skal stå opp supertidlig neste morgen, for å få unna en hel sjekkliste før dagen starter. Det blir med drømmen. I dag prøvde jeg å slumre en lekebil (folkens, ikke gi leker med lyd i gaver), helt jeg oppdaget at den satt fast i en liten hånd som nektet å gi den fra seg.


Men rødt og rosa fikser humøret i en fei! Den røde bodaskins skinnjakken min er årets hit for min del. En av favorittkomboene mine å gå med er rosa og rødt, for mer inspirasjon til hvordan jeg kombinerer disse rare fargene sammen finner du i dette innlegget!

Ha en herlig dag!

PISKET FETA


Ukens obsession er pisket fetaost på toast! Jeg er alltid med på gresk salat, og dette får meg til å drømme meg helt bort til sommervarme. Om du er glad i feta vet du at den smuler seg veldig lett opp, så for å kunne smøre den utover et stykke toast pisker jeg den sammen med et par spiseskjeer naturell yoghurt i en blender eller med stavmikser, for å få den smøremyk og fløyelsaktig. Superdupergodt blir det faktisk!


Topp f.eks med tomater, basilikum, litt olivenolje, salt og pepper og nyt et stykke sommer!

HAGEIDYLL PÅ BUDSJETT


Lag din egen paviljong ute med gamle laken, staur og hyssing i sommer! Jeg la ut disse bildene allerede for et par år tilbake, men siden det alltid er like aktuelt med tips til hvordan man enkelt kan pimpe opp uteplassen (uten å bruke penger!), tenkte jeg at det var hyggelig med litt uteinspo her inne i dag.


LAG DIN EGEN PAVILJONG

Lag din egen paviljong ved å sette opp staur (eller bruk noe annet som stolper), og knyt et gammelt laken (eller to om du vil ha "taket" større) fast i enden ved hver stolpe. Da får du en sval uteplass i skyggen, perfekt til å spise under eller ligge og lese en bok.

LAG BOHEMSKE TREKK TIL UTEMØBLENE

En gammel linduk gjør seg godt som trekk til en utebenk. Fest med hyssing, og du har fått en romantisk og bohemsk trekk til uteplassen.Jeg håper du fikk litt inspirasjon til sommeren!

SOMMERENS FINESTE TILBEHØR
Sommerens fineste tilbehør må være en blomst på jakken. Et ellers enkelt antrekk med jeans og dressjakke, får en skikkelig fargeklatt om du legger til en blomst i miksen. Jeg surrer litt blomstertråd rundt stilken på blomsten jeg vil ha, før jeg trer en liten sikkherhetsnål gjennom blomstertråden og jakken. Et enkelt triks for å freshe opp jakken fremover! Gøy er det også.

Her er det siste morgeninnspurt før dagen er i gang, vi har kost oss med en litt sen morgen og da ble plutselig klokken mye før vi rakk å komme oss ut av dørene. Jeg håper dere får en herlig dag, her skinner solen og da får vi heller tilgi vinden som blåser oss sidelengs bortover.

EGG BOWL


Eller egg i en skål kan man vel også si. Jeg elsker å eksperimentere med forskjellige salater alt etter hva vi har i kjøleskapet, og akkurat nå har jeg dilla på denne her. Baby asparges, ristede pinjekjerner, egg, salat og avocado. Oppskriften er såre enkel, og like god hver gang!

EGG I EN SKÅL
Kok så mange egg du vil ha i ca. 7 minutter (jeg liker eggene mine litt bløtkokte).
Rist en neve pinjekjerner på tørr panne (på 7 av 10 varme)
Gi baby aspargesen et lite oppkok
Riv opp salat
Skjær opp avocado
Krydre med pepper og salt og litt olivenolje.


Voilá


 

SKULDRE I VINDEN


De deilige sommertoppene med bare skuldre blir brukt hyppig hos meg, om ikke været er helt på topp gir de likevel akkurat nok hint av sommer til at det går bra. Her suser dagene avgårde, og i dag starter dagen på perfekt tirsdags vis. Med kaffe i koppen og en early bird yoga time! Forrige ukes treningsregime forsvant i jobb og sene kvelder, så jeg starter på nytt i dag.

Jeg håper du får en super tirsdag!

Jeg skal lage noe ekstra godt til lunsj i dag, så titt gjerne innom igjen litt senere :)

HASSELBACK POTETER


Jeg kunne ha levd på en diett bestående kun av poteter, bokstavelig talt. Potetstappe, bakt potet, kokt potet, potetsalat, røstipoteter, fløtegratinerte poteter.. mmm. Så i min ånd ble det hasselback poteter i helgen, en god, gammel slager fra 80 tallet. Hurra for åttitallet sier jeg bare. Så om du har lyst å variere potetene litt i uken som kommer (om du er en av dem som fortsatt spiser denne utskjelte rotfrukten), er mitt store tips å gå for hasellback varianten. I tillegg til at de er superfine å se på, lager de seg helt selv mens du gjør noe annet fornuftig. 


OPPSKRIFT HASSELBACK POTETER

Skjær potetene i tynne skiver, men ikke helt gjennom til den andre siden slik at poteten fortsatt holder seg stående
Legg potetene i en ildfast form, dynk med olivenolje
Krydre med salt og pepper
Bak i ovnen på 200 grader i ca. 1 time


Mmm
 

HANGRY / HUNGRY AND ANGRY


På listen over mine verste egenskaper står HANGRY helt på toppen. Jeg blir et  m o n s t e r  i det sekundet jeg begynner å kjenne at jeg er sulten. Tro meg, det er ikke et pent syn, ei heller en hyggelig lyd. Jeg blir nemlig sinnaTINE fortere enn flint når magen begynner å romle. IrritertTINE krysser fort over til den mørke siden når det er litt for lenge til lunsj, eller det er tomt for kaffe. At jeg i det hele tatt er gift er nesten utrolig med dette lynnet mitt. Det er ikke uten grunn at T og jeg har besluttet å inngå våpenhvile i en hver diskusjon om noen av oss blir sulten underveis. Det er nemlig ingen annen vei utenom, for å bevare husfreden har vi for lengst skjønt at det å være mett og god er roten til alt godt her i livet. Min medmenneskelighet synker dessverre i takt med blodsukkernivået, og på bunn er det ikke mye igjen.

  FORGIVE ME FOR WHAT I SAID WHEN I WAS HANGRY

Men på bunn kan det kun gå en vei og det er opp igjen, og på mett mage er jeg helt topp (om jeg skal si det selv!). Lykken i livet er å ha gode venner og familie som nesten er like ille som deg selv.

5 GODE GRUNNER FOR Å KLIPPE AV JEANSEN


Det er ikke mange jeans som unngått en runde med saksen hjemme hos meg det siste året, de har stort sett fått et kirurgisk kutt like over ankelen. Her er 5  gode grunner til hvorfor, den frynsete kanten nederst gir nemlig jeansen det lille ekstra.


5 GRUNNER FOR Å KLIPPE AV BENA PÅ JEANSEN

1. Du kan få "nye" bukser uten å gå lenger enn til din egen skuffe.
2. Det gjør at du ser høyere ut (jeg gjør min egen lille jubeldans for akkurat dette punktet!).
3. Det gir skoene full fokus.
4. Ankler er sexy.
5. Skolettene dine vil få nytt liv sammen med disse buksene, bare prøv.

BEAUTY HACK / MIN 5 MIN MAKEUP RUTINE

annonse / Cosmica

Morgenkaoset er hektisk fra alarmen ringer, og siden jeg ikke våkner og ser ut som Gwyneth Paltrow har jeg et lite triks på lur! Jeg har nemlig store ambisjoner hver dag om at fjeset skal se effortless chic ut, uten å bruke et sekund mer enn 5 minutter på badet. Min store beauty hack om morgenen på travle hverdager er å droppe foundation. Men glød i huden skal jeg ha, jeg slår nemlig to fluer i en smekk og har bytttet ut foundation med denne fargede dagkremen, CC cream fra Cosmica. Den dekker akkurat nok, jevner ut fargen i ansiktet og gir en jevn og fin naturlig glød.


Jeg skal innrømme at jeg har nikket velvillig med i samtaler venninnene mine har hatt om sine CC cream og BB cream, og ikke helt skjønt forskjellen på disse. Men det jeg liker ved CC cream er at den er fargekorrigerende, den hjelper meg med røde partier, samtidig som den er litt lettere i konsistens enn BB cream og dermed ekstra fin for hud som har lett for å få kviser. Den har solfaktor i seg og gir fukt som holder hele dagen.Perfekt for småbarnsmøde på farten som vil spare tid, men se superbra ut likevel (ja, jeg er født forfengelig). En makeup rutine må ikke ta lang tid for å se bra ut ut, og jeg har produktene på plass.

cosmica2.gif
De andre tre og et halvt minuttene bruker jeg til å ta på litt rouge i kinnene og et lag med mascara, før håret får en omgang med tørrshamp. Vips er jeg klar til å møte verden på 1-2-3 :)

Les mer om mine skjønnhetsrutiner her!

SAME DRESS / DIFFERENT WAYS


Vi tok en litt spontan date night i byen med herlige venner i går kveld. Når jeg endelig får noe nytt inn i garderoben har jeg en greie for å bruke akkurat den tingen i hjel (man føler jo alltid at man ikke har noen verdens ting å ha på seg!), ref denne kjolen som du har sett både her og her om du har fulgt med i det siste. Et lite kupp av en kjole fra bik bok som passer perfekt til både stranden, hagen, også dresset jeg den opp til fest med høye heler og et belte i livet. Vips funket den til mange forskjellige anledninger!

God søndagsfrokost! Jeg sitter med kaffekoppen og venter på at egget skal bli sånn ca. perfekt.

 

SOMMERENS FINESTE ISBITER


Isbiter man nesten mister pusten av, i hvert fall gjør jeg det. Små ting som dette er med på å heve en hver drink eller saftmugge ti hakk. Vi snakker wow følelse delux, perfekt å servere om du har lyst å imponere gjestene litt ekstra. Sommerens fineste isbiter lager du enkelt selv, bare husk på å gjøre et lite google søk på om blomstene du har tenkt å bruke er spiselige. Stemorblomster, roseblader og nellik er f.eks helt topp å bruke i isbitene.Et annet triks for å få isbitene finest mulig, er å koke vannet du skal bruke. Da skal de bli krysstallklare. Hell først litt vann i isbiteformen før du legger i blomster. Vent til det første laget har frosset, før du fyller brettet helt opp med vann. Da holder blomstene seg på plass inne i isbitene i stedet for å legge seg på toppen.

Nyt!

4 ENKLE GREP FOR Å FÅ DET MER GLAMORØST HJEMME


Har du lyst å piffe opp litt hjemme? Det er alltid gøy å vite at det ofte kun er små endringer som skal til for å få det hakket mer glamørst hjemme. Mine favorittriks for akkurat dette er enkle, men veldig effektive.

1. FYLL PÅ MED EKSTRA SOFAPUTER
Sofaputer er ikke bare sofaputer. Trikset som er kjekt å kunne når man har lyst å gjøre det ekstra fint i sofaen, er å gå for flere puter enn du tror. Hold deg gjerne i ton i ton farger, men variasjon i stoff, størrelse og mønster vil gi sofaen din en instant glamorøs look.

2. OVERSIZED STATEMENT PIECES
Gå for oversized tilbehør og statement pieces som stoler, vaser og maleri. Det er ikke alltid slik at størrelsen ikke teller, når det kommer til interiør er det ofte størrelsen som nettopp gjør at man skaper interessante blikkfang. Store blomstervaser er f.eks ikke bare vaser, men blir til kunstverk i seg selv når de får stå fremme. Store maleri eller trykk gjør utrolig mye for et rom, og her er det bare å kjøre på størrelsesmessig. Det kan virke litt skummelt (og man får det garantert ikke inn i bilen), men det funker når det kommer på veggen, og gir en instant wow faktor.


3. FYLL STUEBORDET MED LEKKER PYNT
Pynt på bordet er en kunst i seg selv, men jeg finner at store bøker alltid funker. Sammen med blomster i glassvaser og personlige eiendeler som gir liv til miljøet rundt, har du et lekkert stuebord som du enkelt kan variere fra sesong til sesong ved å bruke blomster, grener, kongler, etc. i store vaser eller beholdere.


4. FARGEKOORDINER
Har du små rom eller en liten bokhylle vil fargekoordinering skape et harmonisk og estetisk uttrykk med en gang. Det ser automatisk mer ryddig ut (da kan man tilgi at det ikke er så praktisk), samtidig som det tilfører farge på en delikat måter. Har du en større bokhylle får du plutselig et ekstra kunstverk hjemme bare ved å sette bøkene etter farge.

GARDEN OUTFIT


De siste dagene har flydd forbi med fridager på rekke og rad, og nå er det straks helg igjen. Jeg har vært mer ute og puslet i hagen enn inne de siste dagene, og nytt hvert minutt av det deilige været. Det gir en fantastisk ro å holde på med ting ute! Jeg har en lang liste som skal krysses av før leggetid, jeg har nemlig en liten hemmelighet for tiden, som jeg håper jeg kan fortelle mer om når sommeren kommer. Det er litt gøy med hemmelige prosjekter merker jeg, jeg brukte alltid å leke spion da jeg var liten, så jeg føler at jeg er skikkelig god på å holde på hemmeligheter.

:)

3 SUSHIRETTER PÅ UNDER 10 MINUTTER

annonse / Lofoten Sushi er livet er det ikke? Hadde du spurt mitt fem år gamle jeg om jeg trodde jeg med viten og vilje ville spise rå fisk flere ganger i uken da jeg ble voksen, hadde jeg nok sett rimelig dumt på deg og ristet kraftig på hodet. Jeg er vokst opp med kokt torsk, ikke rå laks. Min lille derimot, han har gått i fotsporene til pappa og gomlet innpå sushi siden han kunne tygge. Jeg skal ærlig innrømme at han høres rimelig dekadent ut der han bestiller sashimi om jeg spør hva han har lyst på til middag. "Og mamma, sånn grønn!!!", det grønne er sjøgressalat.. skjønner du eller? Vi har entret sushiæraen!

En innrømmelse til, du vil jo at sushien skal se like bra ut som det smaker, og med et par enkle triks i baklommen lager du like god sushi hjemme på kjøkkenbenken på tiden det hadde tatt deg å bestille en take away meny. Sultne barnehagemager skal gjerne mettes kjapt og godt (ikke minst liker de å se på hva du gjør på kjøkkenbenken), og har du mikrøbølgeovn har du sushiris klar på 90 sekunder. Har du kresne mager å mette hopper du kjapt over delen hvor du opplyser at dette faktisk er fisk, "nei nei, dette er sushi!".

Lofoten har utrolig god sushilaks som er kuttet i perfekt størrelse for sushi, og er du flink med kniven har du skåret opp nigiri (om du ikke er dreven i faget er det hvor sushien ligger oppå en bit med ris) på to minutter. Et par andre triks for å jukse deg til proff sushi er plastfolie og spicy majones. Om du lurer på akkurat hva det har med saken å gjøre må du sjekke ut alle triksene til T i videoen under! Jeg advarer om at du kommer til å bli sulten av den videoen.. bare sånn i tilfelle du ikke har spist ennå.


HVA TRENGER DU FOR Å LAGE SUSHI
For å bli rå på sushifronten trenger du et lite sushikit, med en bambusmatte og noriark som er laget av tang. Du bruker bambusmatten for å rulle sammen tangen og fyllet. Rull sammen f.eks laks, agurk og vårløk før du skjærer opp rullen og server bitene pent og pyntelig på et fat. Det er viktig å ikke legge ris helt ut til kanten før du ruller, siden du trenger en glippe på hver side av arket for å få det til å feste seg.

Et annet tips for å få bitene ennå mer delikate og spennende, er å bruke chili- og wasabimajones, wasabikuler og nydelig ørretrogn på toppen av både sashimi, nigiri og maki. Ikke bare ser det lekkert ut når du serverer, det blir så spicy som du vil og smaker fantastisk.Lofoten har så mange gode sushiprodukter nå at det virkelig er verdt en titt innom nettsiden deres, eller en tur i butikken til middag. På nettsiden ligger det også flere steg for steg videoer som viser hvor enkelt det er å lage sushi hjemme. Kjapt, godt, sunt og spennende for store og små. På facebooksiden sin legger de også ut tips og inspirasjon, perfekt om du ikke helt vet hva du skal ha til middag eller har lyst å prøve noe nytt.

10 TING SOM GJØR AT DU VET AT DU ER EN GUTTEMAMMA


Men jeg aner jo ikke hva jeg skal gjøre med en gutt! Uken etter ble jeg tisset rett i ansiktet, da jeg hadde glemt å peke en viss kroppsdel nedover på stellebordet. Å være mamma til en liten gutt er rett og slett en opplevelse uten sidestykke. 

10 TING SOM GJØR AT DU VET AT DU ER EN GUTTEMAMMA
1. Du har blitt tisset på flere ganger enn du kan huske.

2. Du har til en hver tid full kontroll på hvor mange brannbiler, sykebiler og politibiler det er på veiene (det er nemlig like stor ståhei hver gang en kommer forbi).

3. Du vet at spiderman, batman eller hvilken som helst superheltdrakt alltid vil være det foretrukne valget når de går med på at de må ha på seg klær.

4. Alt kan gjøres om til våpen. Koteletter til pistoler, bjørkegrener til sverd, en dorull og en sokk til slynge.

5. Alle utrykkningskjøretøy har sin egen lyd og du kan alle på rams.

6. Du finner alltid sand og stein i alle bukselommer og jakkelommer.

7. Du har hjertet i halsen i hvert fall ti ganger om dagen og hører deg selv si "superhelter kan ikke fly!".

8. Du ikke kan fatte og begripe hvordan det er mulig å tisse så mye, utenfor do.

9. Du leer ikke på et øyelokk når mini forteller deg den egentlige grunnen til at busken mirakuløst har blitt så mye grønnere den siste tiden (tiss spiller en stor rolle i dette også).

10. Kroppslyder og ord for å beskrive disse er husets eget tusenfryd, de er like gøy hver gang.

<3

MEET BIG OLIVE AND LITTLE OLIVE


God morgen! Å starte uken på en onsdag kan man jo nesten bli vant til. Her er gårsdagen ryddet bort, og vi er klare for noen vanlige dager. Vårt fine lille oliventre har fått selskap av et stort oliventre ute, hurra for ting på ønskelisten som endelig kan krysses av! Jeg har en hemmelig crush på trær og busker, og nå begynner det virkelig å bli en imponerende liten samling av både det og urter utenfor. Trikset er å tenke over hvor man i alle dager skal plassere dem inne gjennom vinteren, før man går i gang med jakten på trær.

Ha en herlig mandag!


 

17. MAI

For en maratondag av is, kos og folkehav! Hurra for lille store Norge! Jeg brøt alle bunadsreglene med hatt og solbriller (hallo solbrente nesetipper rundt omkring!), og var nesten redd bunadspolitiet skulle komme løpende i det nydelige været. Vi har gått fra besøk til besøk etter en hyggelig frokost hjemme, og her kommer er lite bildedryss fra dagen vår. Jeg håper dere har nytt dagen (for å si det sånn har vi kollapset alle tre og har tenkt å nyte en rolig kveld med bena på bordet). 

Hipp hipp hurra!

1 LEGGINGS PÅ 4 FORSKJELLIGE MÅTER


Har du tatt turen innom meg her inne før, er sjansen usannsylig stor for at du har sett de samme tingene dratt frem fra garderoben gang på gang (jeg har sånn ca. 4 bukser). Men jeg prøver alltid å gi ting en ny vri, og på den måten får jeg også usannsynlig mye ut av samme plagg. Et par leggings går til alt (bokstavelig talt i mine øyne ut fra dette innlegget), og prøver du å se på garderoben din med litt nye øyne er jeg helt sikker på at du kan finne kombinasjoner av det du allerede har hengende der, som du ikke har brukt sammen ennå.

Jeg håper du kan få litt inspirasjon til hvordan du kan variere garderoben din med disse bildene av et par i hjel slitte leggings fra Zara (som utrolig nok fortsatt er like fine). Varier overdel, sko og tilbehør for å skape en masse "nye" antrekk ut fra ett plagg.<3
 

FLOWER POWER


For en nydelig pinse! De siste årene har jeg kommet frem til at pinsen er min desiderte favoritt-miniferie. Vi har fått en tradisjon om at vi bruker pinsen hjemme, og får stelt i stand både uteplass og hage til sommeren. Når de fleste andre stresser med å forflytte seg fra A til B, er det utrolig godt å finne roen hjemme og bruke tiden til ting man aldri rekker i hverdagen. Tradisjon tro er det alltid fint vær også ( i hvert fall nesten)! Så vi har kost oss med gjester både til grilling og kaffeslaberas, gressklipping og kantklipping. Kantklippingen resulterte i et lite blomsteransikt på tampen av pinsen, det skal få lov å ligge på bordet til 17. mai tror jeg.
Jeg blir i så godt humør av blomster!
 

PASTELLTIPS TIL 17.MAI


Dette ble ukens date night antrekk! Rosa bukser er vårens vakreste eventyr på buksefronten spør du meg. En måte å gi klassiske bluser en liten ekstra piff, er å bruke en BH i en knallfarge under. Med et under matchet utrolig nok BH'n vesken også! Sammen med pasteller liker jeg å bruke tilbehør som har knallfarger, da blir miksen hakket hvassere å se på, og i stedet for å ende opp som et sukkertøy, får man et skikkelig farge kick.
Vi har jammen blitt flink til å få til date night noen uker på rad nå (75 årsdag teller gjør det ikke?!), og jeg kjenner at de lange lyse kveldene hjelper skikkelig på både humør og energi boost. I dette antrekket kunne jeg lett ha gjort unna 17. mai også, om jeg ikke hadde hatt bunad i skapet.. et lite pastelltips fra meg til deg altså, om du ikke har landet på antrekk til den store dagen (det er helt utrolig praktisk, og ikke minst varmt, med bukser denne dagen..).
 

RIMI HAGESENTER


De fine (sol)dagene fikk meg til å glemme helt av det er en liten stund til sommer ennå, men gav en fortreffelig unnskyldning til å gå banans på hagesenteret og betale i blinde (for å få utrettet noe som helst på hagesenteret må du nemlig lukke øynene når du skal betale). Om du går med en gründer i magen må det jo være verdens beste forretningsidé å starte hagesenter med LITT rimeligere blomster, typ Rimi Hagesenter.

Uansett, nå har i hvert fall de fleste krukkene fått blomster og urter i seg. Og fjorårets overlevende til venstre kant har blitt flyttet ut. Men det min mor så fjongt kunne fortelle meg, er at jeg har jo fullstendig misforstått behovene til denne afrikanske liljen og gitt den lys og kjærlighet når den egentlig bare skulle stues bort i en kald og tørr kjeller for å dø en sakte død gjennom vinteren. "Hva mener du, blomstrer den nå?" Jeg kunne HØRE at hun smilte i andre enden av telefonen. Så sånn er det, er jeg heldig blomstrer den i en liten uke til før den tror det er høst igjen.

 

SLIK KNYTER DU SOMMERENS HETESTE HODEPLAGG


En turban er en av de kuleste måtene å variere hodet på når sommeren kommer, og du kan lage like mange forskjellige varianter som du har skjerf i garderoben. Jeg elsker å knyte skjerf og silkesjal på forskjellige måter, og dette kommer garantert til å være favoritten både til badetøy og sommerfesten. Bruk et sjal du er glad i (eller benytt anledningen til å unne deg et nytt), og vips har du reddet både hårdagen og antrekket.


HVORDAN KNYTER DU EN TURBAN
Det ser du en liten steg for steg snutt under.

Turban.gif
Happy weekend!

UKENS UNIFORM


Ukens uniform kunne ikke ha vært mer meg. Blått fra topp til tå i foskjellige nyanser, jeans, bustete hår og et par oversized solbriller. Line knipset dette bildet av meg etter at vi startet onsdag morgen (eller startet, da jeg kom for å plukke opp Line hadde allerede jeg og mini vært i en bursdagsfrokost kl 07.) med å sjekke ut den superfine nye høstkolleksjonen til H&M. Fy søren så mye fint! Jeg kan ikke si annet enn at høsten blir fantastisk, til og med til de små! For den nye barnekolleksjonen til h&m var virkelig Valentino inspirert, og helt perfekt.
 

BABY'S FIRST JEWELRY


Det er ikke like lett å finne på dåpsgaver eller navnedagsgaver som både skal være fine, personlige og ha evnen til å vare i mange mange år. Armbånd og smykker er evige klassikere, bare man husker på å kjøpe de i liten nok størrelse. Det er et hav å velge mellom, men jeg liker aller best de helt enkle. Smykker og armbånd uten alt for mye dill, med enkle motiver og kun noen få charms. Med mange barn i familien har vi med årene gitt bort en liten samling av fine smykker, (det fine armbåndet med elefanter på kan ikke jeg ta æren for i det hele tatt, da T fant det helt på egen hånd til den første dåpen vi var i) som den dag i dag ligger pent og pyntelig fremme i skjønne smykkeskåler. Nydelig pynt som er perfekt å ta på til f.eks 17.mai.


Det var sikkert ikke bare vi som hadde noen ekstra tente øyne før barnehagen i dag, og medbrakt flagg i sekken. I dag er det jo stor feiring med 17.mai tog i barnehagen. Jeg skal løpe avgårde for en fotoshoot, men vi ses senere om du vil titte innom igjen. Da deler jeg nemlig uniformen min for tiden..

1 TRENCHCOAT PÅ 3 MÅTER


Hurra for løsningsorienterte plagg! En trenchcoat (eller en jakke med belte i livet, som strengt tatt er det jeg har på meg) er noe av det mest anvendelige du kan ha i garderoben, for en slik jakke kan du bruke til det aller meste. Selv om jeg egentlig er vill og gal etter farger, har jeg en tendes til å gå etter klassikerene når jeg velger kåper. For da kan jeg sette farge på hverdagen med andre ting jeg bruker til, og få mer ut av samme jakke. Det er rett og slett bare sunn fornuft :)
Jakken er en gammel klassiker fra Busnel (jeg tror den heter Ofelia Coat), som 5 år senere ikke har eldes en dag. Et  f a n t a s t i s k  merke, som du mest sannsynlig kommer til å ha i 20 år fremover (minst) om du plukker opp en ting eller to fra den etter hvert lange ønskelisten man får når man klikker seg inn.. vi snakker klassisk plagg i hundre prosent ull.

Dagens lille tips, kle opp trenchcoaten din!

TOMATOE TOMATO


På kjøkkenbenken står en bitteliten tomatplante. Den skal få vokse seg større og bli litt mer robust, før den skal plantes ut i en liten kjøkkenhage som skal romme både urter og andre små grønsaker. Denne sommeren skal vi få virkelig få fart på plantingen, og med denne forsmaken av sommeren de siste dagene, har ikke lysten blitt mindre til å pusle ute.

Om noen av dere med grønne fingre har tips til hva det er lurt (og enkelt å få til) å starte med når man går i gang med en liten kjøkkenhage, blir jeg kjempeglad!
 

BLENDA HVITT


De hvite buksene er hvite i sånn ca. ti minutter i min verden, "nei nei nei, ikke ta på mamma!". Jeg ser et glimt av meg selv i heisen, balanserende med barnehagesekk og sparkesykkel i den ene hånden. Veske, matboks og termos i den andre, mens jeg forsiktig gir mini en liten dytt med utsiden av skoen (de var heldigvis sorte i dag), for å signalisere at heisen stoppet for to hele minutter siden. Jeg forbanner det helhvite antrekket lenge før vi har kommet oss ut av dørene, men går i samme fellen gang på gang. For la oss innse det, å være praktisk er dørgende kjedelig. Hvitt kan man i hvert fall klore.OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Ha en herlig dag!
 

WITH LOVE FROM CANNES


I vinduskarmen på badet bruker jeg å ha fremme fine favoritter som jeg bytter om på innimellom. Akkurat nå ligger et av favorittsmykkene mine der, et chuncky, rød/rosa Hérmes armbånd med nagler på. Det som gjør det ennå litt mer spesielt, er at min kjære hadde brukt mange timer på å lokalisere akkurat dette armbåndet, det skulle vise seg å være det eneste som var å finne i hele Frankrike akkurat på det tidspunktet. Senere samme kveld skulle vi nemlig gifte oss, og han hadde bestemt seg for at dette armbåndet (som han hadde hørt meg snakke om i flere år!) skulle være hans morgengave dagen etter. Jeg ante fred og ingen fare, jeg var nesten litt irritert over hvor i alle dager han var (han hadde nemlig sagt til meg at han skulle dra avgårde med en kompis for å øve på talen sin.. særlig).


Noen skatter betyr ekstra mye, for de er full av minner og kjærlighet. Ikoniske smykker går heller aldri av moten, de blir bare finere og finere med årene.
 

DE 6 FINESTE RØDE LEPPESTIFTENE


Klassisk og sexy på samme tid, røde lepper er fantastisk. Men kanskje litt skummelt også? For det er ikke bare bare å finne riktig leppestift når man har lyst å gå med røde lepper. Jeg har gått vitenskapelig til verks og funnet frem til de 6 aller fineste røde leppestiftene! Både matte og blanke, så om du er på jakt etter en fresh leppestift må du sjekke ut favorittene mine under. I tillegg har jeg fått med meg noen gode tips på veien fra flinke makeup artister. Visste du f.eks at det er lurt å skrubbe leppene før du skal ha på rød leppestift?1. (Øverst fra venstre) Chanel Rouge Allure Velvet 49  2. High Impact 13 Flamenco  3. Smashbox Bing Matte        
4. Lancôme L'Absolu Rouge  5. Dior Rouge Cannage 941 6. YSL Rouge Volute Shine


Min store favoritt er Dior Rouge Cannage. Jeg elsker at den er blank i finishen, for den fresher opp selv det enkleste antrekket. Har du mer lyst på Marilyn Monroe aktige lepper vil en matt leppestift gjøre jobben.


TIPS FOR DE RØDE LEPPENE

Skrubb leppene godt før du påfører en lip balm for å tilføre fuktighet.

Ta en liten mengde foundation og påfør leppene ved å dytte produktet forsiktig på. Dette vil gjøre at leppestiften får feste og sitter lenger på.

Bruke en lipliner for å unngå at leppestiften blør utover kantene i løpet av dagen.

En lipliner vil fungere til flere leppestifter om du farger litt lipliner inn på selve leppen før du påfører leppestiften, på den måten vil overgangen bli nesten usynlig.


En matt leppestift varer lenger på enn blanke.


Jeg håper du fikk litt inspirasjon til å bruke rød leppestift!

LUNSJ FOR 1


Å spise alene på restaurant er en liten hemmelig greie jeg er skikkelig glad i! Jeg trenger hverken bøker eller magasiner for å få tiden til å gå, jeg er hun rare i hjørnet. Er det lunsjtid mellom møter, eller jeg er på reise alene, depper jeg overhodet ikke over mangelen på en lunsjdate. Ikke trenger jeg en grunn heller, hvorfor sitte og vente på at det skal passe  i kalenderen til noen andre, når du er sulten og har lyst å se litt av verden! Tvert i mot, det å spise ute alene gir deg masse å se på. For du får faktisk tid til å sitte og nyte stemningen. Et av favorittstedene mine å spise alene i Oslo, er Villa Paradiso på Frogner. Det er noe med stemningen, interiøret og den klassiske italienske pizzaen som gjør hele stedet. Det er laidback og lar deg senke skuldrene.


Så om du kvier deg for å bestille bord til 1, er Villa Paradiso det perfekte sted å starte. Klarer du å koble av både telefon og laptop også, og slappe skikkelig av, kan jeg nesten garantere at du vil føle deg både stolt, og fått påfyll av energi.

ÅRETS FINESTE SOLBRILLER

annonse / Interoptik

Disse brillene! Vi snakker årets it-solbriller fra Dior! At disse sitter på nesen til de aller kuleste it girlsene denne sommeren gav meg ikke akkurat mindre lyst på dem, Rihanna og jeg liksom. Med sin fantastiske form og nydelige farge på både glass og ramme, vi snakker blått hav så langt du ser. Du skjønner du har truffet på samarbeidspartner når du ender opp med å ryke på en smell halvveis inn i brillestylingen! Interoptik var rett og slett for flinke å hjelpe meg å finne riktige både briller og solbriller, for min brillegarderobe vokste noe vannvittig da jeg oppdaget alle de fine nyhetene deres. Til slutt måtte jeg si at brillestylisten måtte slutte å finne frem par å prøve, for hun så akkurat hva som passet meg.

De fantastiske Dior solbrillene over har jeg kjøpt selv, mens de superfine butterfly brillene under fortsatt står på ønskelisten (de er neste par ut), men i mellomtiden fikk jeg lov å vise hvordan de ser ut på. De er nemlig sesongens store hit, en deilig blanding av 70 talls nostalgi og flower power, i en herlig moderne innpakning. Jeg merker at jeg blir litt stresset av at jeg ikke har kjøpt disse ennå, de hadde nemlig kun ett par igjen i butikken..


Om du er som meg, og liker å variere solbrillene til antrekket (i mitt hode er solbriller det ultimate tilbehøret), er stikkordene for trendene denne sesongen mange, men husker du bare en er du i mål, for i år skal det være oversized. Vi snakker 60 talls retro med runde glass, her føler du deg Jackie O med en gang. Store butterfly briller oser av 70 tallet og gjør deg bohemsk chic uten å prøve en gang. Se etter cat eye briller med runde glass, det gir en fantastisk vri på 60 tallsstilen, og gjør både antrekket og sveisen kulere med en gang. Er du avhengig av de favoritten pilotbrillene har du ingenting å frykte, men se gjerne etter noen med speilglass, det er nemlig på vei tilbake for fullt.

Jeg har saumfart hyllene hos Interoptik og plukket ut 6 av de hotteste solbrillene i år,  du finner alle sammen her!

Og du, om du ikke helt vet hva som kler deg, eller famler rundt i solbrillejungelen det er inne i disse butikkene, må du prøve å få hjelp av en av brillestylistene hos Interoptik. Det er en opplevelse jeg ikke ville ha vært foruten (bortsett fra da jeg måtte bite i meg at mitt eget hode ikke var ekspert på hva jeg kler selv), for når du først finner de brillene som passer til ditt ansikt, får du en helt annen look.

MAGNOLIA OG MØRKE VEGGER
I stuen vår blomstrer noen nydelige magnoliagrener. Magnolia må være noe av det aller vakreste når det kommer til våren, den nude rosafargen setter farge på tilværelsen på en delikat og romantisk måte. Når jeg er så heldig å få tak i magnolia er det kun det jeg har lyst å ha fremme. Da rydder jeg bort alt annet og lar lange grener står i store vaser, som små kunstverk her og der.

Snart skjer det ting i stuen vår, jeg har nemlig lagt en plan for litt stueforandring. Måtte skattepengene komme asap! :)

Ha en herlig mandag!

SOS FOR SOMMERLEGGENE


Plutselig var det tid for bare ben, og jeg hoppet rett i kjoler og skjørt i helgen. Med variabelt hell, det er sikkert ikke kun jeg som trenger å gi leggene litt ekstra oppmerksomhet! De er nemlig knusktørre etter en lang vinterdvale.. Du vet du trenger litt pleie når fuktighetskremen legger seg utenpå bena liksom.. Heldigvis er det ikke så mye som skal til for å ordne opp og gjøre bena klare for sommeren. Har du litt honning i skapet og en olivenolje stående fremme på benken er du nesten i mål. Jeg har en veldig enkel oppskrift på en hjemmelaget kroppskrubb som funker som bare det.


Hjemmelaget body scrub

Honning
Olivenolje
Havsalt


Ta en liten mengde havsalt i en skål og tilsett en god klunk med olivenolje. Tilsett et par ss honning og rør godt rundt til alt er blandet godt sammen. Har du ikke havsalt for hånden kan du f.eks bruke sukker. Masser godt inn i dusjen og klapp bena tørre, før du tar på en god fuktighetskrem.


Mitt beste SOS tips for å bli sommerklar i en fei!

HEMMELIGHETEN TIL HVORDAN DU NAILER BLOMSTEROPPSATSEN


Jeg har alltid lurt på hvordan man lager slike frodige blomsteroppsatser, som henger ut over kanten på vasen. og minner om både barokk og nasjonalromantikk på en gang. Og nå har jeg fått alle de skitne triksene! Så om du har lyst å imponere med de flotteste blomsteroppsatser fremover, må du sjekke ut videoen under. Jeg har nemlig fått Dagny Thurmann-Moe til å avsløre den hemmlige fremgangsmåten!


 

BAGORAMA


Ingenting er så fullt som en kvinnes veske, jeg mener det, jeg har hatt alt fra slalomhjelm til startkabler i vesken min. Så lenge jeg kan huske har jeg alltid vært på mitt lykkeligste når jeg har hatt vesker som har hatt plass til hele verden. Etter hvert som jeg ble eldre ble dessverre disse veskene sinnsykt dyre, så nå er det ikke ofte det dukker opp en ny veske her i heimen. Men når det det først kommer inn en ny vakker skapning (som jeg strengt tatt nå mener er investeringer, du kan jo få en bil for mindre!), skal jeg innrømme at jeg kjapt setter den pent fra meg bakerst i skapet og håper på det beste når min kjære kommer hjem.


Heldigvis er han fargeblind!

:)

GISSEL I EGET HUS


Er det sommer i kun to minutter kan du være sikker på at jeg slår til med t-skjorte. Jeg er mer på tanken om å kle seg etter været akkurat nå, eller mer av typen, det er sol ute, det ser varmt ut. Et superenkelt antrekk med t-skjorte, dressbukse og den elskede skinnjakken. Men det funker på! Hvite og off white nyanser er ofte min bestevenn i garderoben, for de syr sammen antrekkene, og lar heller tilbehøret poppe. Som fargerike sko og annet gøy stæsj.


Disse solbrillene skal faktisk få sitt eget innlegg, for jeg føler meg ti hakk kulere enn jeg egentlig er med de på! Jeg røk på en smell med en gang solen tittet frem i vår (at det regnet da jeg gikk ut av butikken var kanskje et tegn på at jeg ikke burde ha tatt frem mastercardet), men siden jeg til og med kan gå uten mascara og fortsatt være flyplass-kul (du vet de folkene som går med solbriller inne på flyplassen? Det har jeg aldri vært kul nok til!), tenkte jeg at det veide opp.

I dag er det Holmenkollstafetten, noe som vil si at man er gissel i eget hus om man bor i området, om man ikke kommer seg unna før lunsj (alle veier til og fra er nemlig stengt hele dagen), så jeg har alliert meg med en frøken med grønne fingre som skal vise meg (og dere!) hvordan vi kan lage de fresheste blomsteroppsatsene i sommer! Heng med på snapchat på tinemonsen om du vil være med på morroa. 

 

LITEN HAR BLITT STOR


Hurra for helg! Så glad blir vi her i huset av sol og deilige temperaturer. Da er det bare å ta en liten seiersrunde og nyte livet, i hvert fall når man. Jeg måtte le da minstemann hadde funnet ut hva han skulle ha på seg, for en tur på kunstutstilling i formiddag. Det måtte bli blazer.. som mamma er det utrolig morsomt å se disse små personlighetene som utvikler seg og kun blir sterkere. Og for hver eneste hårklipp blir han tre hakk større hver gang!

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic
Vi skal storkose oss i helgen, og i morgen må du følge med på snapchat, for da kan du lære de kuleste blomstertriksene! Vi snakker perfekt for 17. mai! Du finner meg på tinemonsen på snapchat, legg meg til om du har lyst å følge med.

Nyt helgen!

 

HVORDAN DEKKE BORDET TIL 17.MAI FLOTT I EN FEI


Om du lurer på hvordan du skal dekke bordet til 17. mai, eller har glemt at denne dagen har en tendes til å snike seg inn på som bare rakkeren (spesielt siden det er pinse og stengte butikker rett før), har jeg jeg et tips til deg som pynter bordet i full fart. Har du en champagnekjøler er du nesten allerede i boks, kjøp flere små margeritter i kjøleren og bind et sløyfebånd (som du mest sannsynlig får kjøpt der du kjøper blomstene) rundt med en fin sløyfe. Har du ikke champagnekjøler vil en stor skål eller vase gjøre samme nytte.
 

ROSA TONER
Jeg er helt på rosa toner for tiden. Rosa nyanser gjør meg rett og slett glad. Dressbukser med høyt liv er også en fantastisk oppfinnelse, det må være mitt beste shoppingtips i disse dager! Zara har disse fine buksene i flere farger, de er høye på livet og smal i bena, og rett og slett helt perfekte.

Med fri i går, og planleggingsdag i dag nyter mini og jeg lange fine morgener og masse tid ute. Men jeg har masse gøy å vise dere, så i dag blir det flere oppdateringer fra denne kanten. Blant annet med litt inspirasjon til 17. mai! Så klikk deg gjerne inn igjen senere i dag, i mellomtiden håper jeg dere får en herlig dag!

KOKENDE VANN RETT FRA KRANEN


Vi snakker kokende vann, rett ut fra kranen! Når jeg skal lage te om dagen slipper jeg alt som heter vannkoker, jeg tar nemlig bare en tepose i koppen min og plasserer den under vannkranen, hvor den fylles med kokende varmt vann rett fra springen. Ting jeg ikke visste jeg trengte før jeg så det, denne kranen fra Quooker skjøt fart rett opp på listen over ting som måtte bli med i planleggingen av nytt kontor da jeg så den hjemme hos en venninne. For plutselig så jeg den over alt i interiørmagasiner og freshe hjem. For en oppfinnelse! Hvor var denne da jeg hadde en liten baby på armen og flasker som konstant måtte vaskes?Tevann på ett sekund, vann til oppvask og kokende vann med en eneste gang i alle kjeler. Dagens lille kjøkkentips om du er i gang med litt oppussing!

TID FOR Å SÅ


Det er tid for å så! Visste du at nysådde planter kan bli solbrente om du setter dem rett ut i vårsolen? Ikke jeg heller. I år har jeg store planer om å så både urter og andre planter, til bruk og pynt på uteplassen. Blomster gir ro i sjelen gjør de ikke? Det er kanskje ikke så rart at noen til slutt begynner å snakke til plantene sine.. Om du lurer du på hvordan du skal så finner du oppskriften og gode tips på akkurat det her!

Her har vi startet fridagen med pannekaker, en kaffe nummer to for mor og sparkesykling for mini. Ha en herlig dag!

 

CLASSIC MEETS QUIRKY


I dag skinte solen, og da jeg fikk høre at det deilige været har kommet for å bli (i hvert fall en hel uke!), tok jeg en liten seiersdans. Jeg er klar for fine dager, åpne sko og skinnjakker i stedet for varme kåper.
Jeg har en greie for å mikse klassiske plagg med ting som er vel, kanskje hakket mer quirky enn klassisk. Som mules, sko som er åpen bak, og smårutede kåper med semskede bukser. En morsom vri på det helt enkle. Jeg håper dere får noen fine fridager nå!

SLIK LAGER JEG MINE BLOMSTEROPPSATSER


Jeg tenkte jeg skulle bli litt flinkere til å vise hvordan jeg setter sammen blomster på forskjellige måter fremover, og da en hyggelig leser spurte om akkurat dette i dag, begynner jeg like gjerne med favoritten min først. Nemlig lave buketter i runde glassvaser. Lave buketter gjør seg både på kjøkkenet, på stuebordet, og ikke minst på spisebordet! Lave blomsteroppsatser kan du nemlig se over når du har middagsgjester (du har garantert irritert deg over oppsatser som har stått i veien for den du snakker med på andre siden av bordet mange ganger!), og jeg synes alltid at det å snitte roser og andre blomster på denne måten gir dem et litt mer eksklusivt uttrykk med en gang.

Jeg passer på å fjerne alle bladene på rosene, mens det på andre blomster får være igjen litt grønt. Her kan du også fjuske til buketten ved å bruke noe som fyller godt, f.eks brudeslør for en fyldig oppsats om du føler vasen blir litt tom. Trikset er å fylle opp hele vasen med blomster ved å snitte en og en blomst, før du plasserer de slik at de støttes opp av hverandre hele veien. 

Jeg håper du fikk litt inspirasjon til helgen, eller bordekkingen på 17. mai!

HVORDAN FJERNE FLEKKER PÅ BENKEPLATEN


Uansett om du har tre, marmor, stål eller kompositt på kjøkkenet, å holde benkeplaten din fri for flekker etter bruk er ikke alltid like lett som man skulle tro. Benkeplatene skal nemlig behandles helt forskjellig, og er uhellet ute gjelder det å ha noen triks på lur. Men frykt ikke, det er håp i hengende snøre!
                            MARMOR
Et godt triks for å få bukt med flekker på marmor er å bruke hydrogenperoksid. Dette får du kjøpt på apoteket og skal smøres direkte på flekken. Hydrogenperoksid er tyntflytende, så et tips er å blande en pasta av litt hydrogenperoksid og mel. Legg blandingen direkte på flekken og dekk med plastfolie. La stå over natten. Melet vil i de fleste tilfeller ha trukket til seg fuktighet og fargen som har kommet på benkeplaten og du kan puste lettet ut.

                              GRANIT
Granit er også en porøs steintype som må forsegles før den brukes. Rengjøres daglig med varmt vann og myk klut, akkurat som marmor. Granit tåler også sterke kjemikalier og det finnes f.eks rengjøringsserien Steinfix med forskjellige produkter for flekkfjerning til matsøl, oljeflekker, kalk, rust etc.

                            HELTRE
Har du benkeplate i heltre er det viktig å behandle denne med treolje noen ganger i året for at den skal holde seg fin. Bruk av klut med zalo hver dag vil f.eks strippe vekk oljen. Har flekkene satt seg i treplaten kan du forsøke med en blanding av en liten mengde klorin og varmt vann. Eventuelt et mildt sandpapir før du smører den inn med olje.

                           BETONG
Betong har blitt et populært materiale både på kjøkkenbenken, gulv og bord både inne og ute. Men det er fort gjort å få matfett og oljeflekker. Et lite triks er å bruke romtemperert coca cola på flekken. Colaen vil løse opp oljeflekken. Du kan også forsøke hydrogenperoksid, og lage en pasta av mel og litt hydrogenperoksid som får sitte på natten over med plastfolie over. 

                        KOMPOSITT
Corian og andre kompositttyper er kunstig satt sammen, og har ikke den porøse overflaten som naturlig stein som marmor og granit. De er slitesterke og motstandsdyktig mot det aller meste. Skulle likevel uhellet være ute kan du bruke skurekrem og en grov skuresvamp på vanskelige flekker.

                              STÅL
Benkeplate i stål får fort matflekker og fingermerker på seg. Et triks er å bruke babyolje og en myk mikrofiberklut. Matrester som sitter fast fjernes med varmt vann, og husk å ikke skrape bort matrester o.l. Da får du lett striper.

 

SOMMERENS FINESTE TREND / BODY CHAINS


Body chains er på vei tilbake for fullt. Jeg elsker denne trenden, for jeg synes den både er delikat og spennende. Den gjør akkurat litt mer ut av ting, og de lange kjedene er like fine å ha under som over antrekket. Siden jeg med årene også har lært meg å ikke kvitte meg med alt jeg har, har jeg et lite lager med gamle ting som kan tas frem igjen når trendbildet skifter. Akkurat det er det beste jeg vet, når gamle favoritter blir "nye" igjen.Sommerens fineste trend, jeg ser for meg lyse sommerplagg og bikinier på stranden med enkle kroppsmykker og lange tynne kjeder.

UTEPLASSEN


Jeg har såvidt begynt å pusle med uteplassen, og dette oliventreet kom på plass for en liten stund siden. Lite visste jeg da at vi skulle våkne til full snøstorm bare noen dager etterpå. Men jammen har det ikke overlevd (jeg klarte jo å glemme av det der det stod i kroken sin når snøen kom), så nå håper jeg bare på at vi snart kan ønske våre velkommen. For jeg, jeg er supergira på at det skal bli en blomstrende sesong.


Med årene ble det plutselig kjempegøy å stelle med urter, planter og trær, og i år håper jeg på at vi skal kunne sette i gang med noen av prosjektene vi har snakket om så lenge. Denne kurven i siv er forresten superfin til alt mulig, hvordan jeg har brukt den til noe helt annet kan du se i dette innlegget.

5 TING JEG HAR LÆRT AV OLIVIA PALERMO


Stilikonet Olivia Palermo har rett og slett lært meg en ting eller to (5 for å være presis!), om hvordan man enkelt får sin egen personlige vri på ting med gode stylingtips. Så i dag deler jeg 5 styling tips jeg har plukket opp fra stilsikre Olivia gjennom årene. Kanskje finner du en ny favoritt du også.

1. BARE SKULDRE ER SEXY
Bluser eller kjoler hvor skuldrene viser er en fin måte å vise litt hud på uten at det blir for mye.

2. EN PARISERFLETTE REDDER ET HVERT ANTREKK
OG GIR DET EN LITT MER GLAMORØS VRI


3. PALJETTER ER ALDRI FEIL


4. HVITT PÅ HVITT TRENGER IKKE Å VÆRE KJEDELIG MED RIKTIG TILBEHØR


5. GÅ FOR STATEMENT TILBEHØR SOM SYNES

Fem fine triks for å få litt mer ut av garderoben og gi antrekkene dine en personlig touch.

5 FINE BABYPLEDD


Myke, gode og fine pledd er et must å ha i hus om du venter på en liten baby. Ikke minst er slike babypledd den perfekte gave, enten du skal i babyshower, på nyfødtvisit eller har lyst å strikke et pledd til noen du er glad i.

1. Lilla (+ beige lenger ned) pledd, Nøstebarn (hjemmestrikket i kasjmirgarn)
2. Kasjmirpledd, Martine barneklær
3. Smømønstret beige pledd, Lille Lam
4. Heklet babypledd, hjemmelaget
5. BabyKenza, ny norsk favoritt


Min lille kom hjem fra sykehuset i et av pleddene fra Nøstebarn, strikket med masse kjærlighet i et grått kasjmirgarn. Det var rett og slett en av de aller fineste gavene, og jeg husker at jeg ble så glad da det lå pent pakket inn med sløyfe, klart til å ta i mot vårt nye familiemedlem. Babypledd er rett og slett en nydelig gave om noen du er glad i er i lykkelige omstendigheter.

MIN FAVORITT TRENINGSØVELSE AKKURAT NÅ


Jeg har blitt venner med kettlebells den siste tiden og må bare dele min favorittøvelse akkurat nå! Det er rett og slett utfall på en litt annen måte, en kettlebell side lunge. En superbra treningsøvelse for bein og rumpe samtidig som du får inn litt styrke når du fullfører med å dra kettlebellen opp over hodet. Vekten bestemmer du selv og hvor mange repetisjoner du tar. Jeg tar 3 sett med 6 repetisjoner på hver side, og kjenner det tar skikkelig.
 

   Image and video hosting by TinyPic
          Denne blir du mør og god av i beina!
 

5 WAYS TO STYLE YOUR DENIM SHIRT


Denimskjorten er en av basics favorittene man kan ha i skapet. Men det finnes mange måter å bruke den på, og under deler jeg 5 forskjellige måter å style denimskjorten på! Så om du vil ha inspirasjon til hvordan du kan få ennå mer ut av denimskjorten din må du ta en titt på videoen under, og la deg inspirere til å prøve noe nytt.
 


 

hits