mai 2015

SØNDAGSÅPENT

Det er kanskje ikke helt tradisjonelt å glede seg til å dra innom bua på hjørnet for å handle på søndager, men en av de faste og veldig hyggelige søndagssysslene våre er å stoppe innom fruktboden på slemdal for å handle inn noe godt til middag (og lunsj). Gleden min bedre halvdel har av hele innkjøpsprosessen har gjennom årene smittet over på meg og jeg må si at jeg lærer noe nytt hver dag. Visste du f.eks at du kan lukte på forskjellige meloner for å vite om de er moden? I dag ble det handlet inn både råvarer og litt snacks og resultatet ble bl.a kinesiske svineboller laget med hjemmekvernet kjøtt, masse koriander og noen fantastiske sauser til, en rett så god at jeg må få T til å gjøre det igjen bare for å kunne legge ut oppskriften til dere!


Det er alltid tusen ting å gjøre enten hjemme eller ute og jeg kan faktisk ikke huske sist vi hadde en helt vanlig søndag hvor vi kunne finne på det vi ville, men små ting som late morgener og handling på veien hører med til helgekosen. Uten å alltid måtte se på klokken, det er det som er så godt med helg. Her har alle guttene rundt meg sovnet etter noen intensive timer med lek og jeg skal straks ta kveld jeg også. Jeg skal sette alarmen på litt ekstra tidlig i morgen og håpe at jeg kommer lille ville i forkjøpet for å få en liten head start på uken. Er det ikke deilig med kveld, da kan man si slike ting om neste dag og tro at man mener det :)

Jeg håper dere har hatt en nydelig helg!

One of the things we always do on sundays is visit our local deli and do our sunday shopping there. Maybe not the most interesting thing to do if you're not a foodie, but my husband thinks this is one of the best things to do in life. And I have to admit I've become much more interested in it over the years myself. We always stop by Fruktboden Slemdal and we always end up with something really yummi. Today T whipped up some chinese pork cakes that was to die for, I'll try to convince him to do them again just so I can post the recipe.

BLI VAKKER PÅ HÅRET

                                                                                                                                                 annonse

Etter at jeg ble noen hakk lysere i håret trenger det mer pleie og omsorg enn før for at det skal holde seg mykt og fint. Jeg har funnet noen hverdagsfavoritter til håret hos blivakker.no og akkurat nå har de 20-70% på hele butikken frem til tirsdag 2. juni! Så her kan du altså gjøre et kupp og spare litt penger om du har lyst å ta litt ekstra godt vare på håret ditt med gode produkter i sommer. En god kur eller hårmaske er alltid noe som er verdt å bruke penger på og denne hårmasken fra Orofluido er en intensiv fuktighetsgivende kur som i tillegg til å hjelpe håret ditt er fin å ha fremme på badet også.


KMS moist repair tilfører fuktighet og næring og med denne saltvannssprayen fra KMS får håret samme følelse som om du har vært en dag på stranden, et lite triks å ha i hyllen på badet om man har lyst på en liten forandring men ikke har tid til å gjøre noe annet enn å håndkletørke håret.


Både sol, hårføner, rettetang og krølltang sliter på håret og er du fan av å føne håret i hverdagen er det viktig å huske på varmebeskyttelse, som denne fra KMS som samtidig gir fleksibel hold og glans til håret. Og du, er du lei av å få merke etter strikken når du har hatt håret i en hestehale? Sjekk også ut de morsomme hårstrikkene som er laget for å unngå merker og slitasje i håret.  Jeg er i tillegg helt avhengig av tørrshampo, det er den ultimate livredder for småbarnsmødre. Du finner alle mine favorittprodukter her.

Bli Vakker ble kåret til årets nettfavoritt 2015 av netthandelskunder i hele Norge og akkurat nå (og frem til tirs 2. juni) har de 20-70% på HELE butikken. Bli Vakker har også gratis frakt og 1-3 dagers levering.


/ ad for blivakker.no for my norwegian readers.

DENIM (ON DENIM) SKIRT

Denim on denim, en uslåelig kombinasjon jeg aldri blir lei av. Et dongriskjørt til dongriskjorten i stedet for jeans gjør kombinasjonen litt ny igjen også, en klassiker både til hverdag og også litt mer fest. Perfekt til alt fra lunsj med jentene til datenight, playdate (da kan man med fordel droppe de høye hælene) eller en lørdag i byen. Denim funker alltid.




Lørdagen vår var en slik praktisk lørdag man må ha innimellom for å ordne ut masse småting man alltid utsetter i ukedagene, kjedelig men sant og nå er vi ganske på stell igjen. Så tar vi heller søndagen med litt ekstra kos. Guttene skal på turn i dag, hvor gøy er ikke det? Siden jeg blir sjøsyk av å gjøre noe som helst bakover er ikke turn helt i min gate, så jeg har planlagt en liten styrkeøkt og yogaøkt i stedet. Men først, søndagskos, tegnefilmer og ennå en kaffekopp før vi må ut og løpe litt (bokstavelig talt) med lille ville.

Følg meg gjerne på snapchat! Der heter jeg @tinemonsen :)

I love me a denim on denim moment, case proved by my many denim on denim moments here on the blog. My lates one consisted of a denim shirt, a denim skirt and some heels. Easy, cool and a little bit dressed up at the same time.

FLETTE SOM SIENNA

Da Sienne Miller entret den røde løperen for filmfestivalen i Cannes i år med håret satt opp i en flettefrisyre med en pariserflette på begge sider av hodet vant hun hele showet. Dette er en en enkel håroppsetting som er fin både til hverdag og fest og som en bonus er den like fin og enkel å gjøre om du har kort bob eller lengre hår (og i mitt tilfelle, like fin dagen derpå!). Jeg brukte å gjøre dette mye da jeg hadde kort bob for noen år siden (det er en av de fineste oppsettingene man kan gjør med bob synes jeg), men det er jo like fint når man har langt hår også! Men hvordan gjør du det?


Dette gjør du: Lag en midtskill hele veien fra hårfestet i pannen til hårfestet i nakken akkurat som om du skal lage musefletter. Sett gjerne den ene siden i en strikk mens du fletter den andre for å ha bedre kontroll. Flett en pariserflette hvor du tar med deg litt og litt hår for hver gang du fletter og fortsett helt ut til det ikke er mer hår igjen. Fest med en tynn strikk helt ytterst på fletten om du har langt hår (har du kortere hår, f.eks bob, fester du tuppen av fletten der den slutter i nakken).


Bruk en liten hårnål for å løsne litt opp under selve pariserfletten for å lage plass til å stikke tuppen av fletten opp igjen, inn under pariserfletten. Ser du den gule strikken på bildet over? Det er tuppen av fletten min og hvor langt opp den er dratt. Plasser tuppen av fletten slik at strikken blir skjult under selve pariserfletten og fest godt med et par hårnåler.


Spray (veldig) godt og vips har du en frisyre som varer i et par dager. Den første dagen er den helt glatt og fin og dagen derpå (som hos meg) er den litt mer rufsete og tilfeldig. Begge to er like fine synes jeg. Denne frisyren er f.eks perfekt om du skal i et bryllup i sommer og skal avslutte festlighetene med en god lunsj dagen etter og du ikke orker å gjøre noe med håret.

Sienna Miller won the red carpet look in Cannes this year, having her hair done in a beatiful braided updo. This is such an easy and gorgeous do that's just as beatiful either you have a shorter bob or longer hair (and in my case, the day after!). Part your hair at the middle the whole way from your forehead to your neck (just as if you're making pig tales) and do a parisian braid on both sides. If you have shorter hair you pin the braid at your neck but if you have long hair you put the tip of the braid back up under your parisian braid and pin it at the top of your head. Where you se my yellow band in one of the pictures over is where my braid is pinned. Be sure to tuck it under and pin it so that the other hair covers the band. Spray generously and there you have it, a beautiful updo that will last you a couple of days. Perfect for the wedding season or just a summer party (or an everyday hair moment).

BLACK LACE NEVER GOES OUT OF STYLE


Det er noe med den følelsen man har når man er fin fra helt innerst under klærne med fint undertøy på er det ikke? Jeg har blitt litt flinkere til å prøve å se etter litt fint undertøy i det siste og jeg har blitt veldig glad i forskjellige blondeoverdeler med flere stropper og små detaljer. En liten detalj men undertøy er jo så gøy. Jeg har (dessverre) aldri vært av typen som alltid har matchende undertøy eller skuffer med fine både overdeler og underdeler så nå har jeg tatt en liten vårrengjøring og rett og slett begynt litt på nytt i undertøysskuffen. En liten detalj, men så er det akkurat slike små ting som kan gjøre hele forskjellen.

It's something about wearing nice underwear that gives you that little extra you sometimes need to feel confident and great about yourself. Lately I've started on project clean out my underwear drawer, why have tons of bad underwear when you can have less and better (and matching not to say the least) stuff neatly organized? It took me a few years to get there but I have finally arrived. From now on it's all about nice and less about practical.

SETT ARMBÅNDENE PÅ HØYKANT

De fine smykkefavorittene mine har en tendens til å bli liggende og slenge på badet. Jeg har ikke helt funnet den perfekte måten å oppbevare fine armbånd på og siden de ligger litt rundt omkring blir det ikke til at jeg bruker så veldig mye accesories, men i det siste har jeg begynt å sette flere armbånd på høykant ved siden av hverandre. Det krever riktignok at underlaget er helt rett, men de står forbløffende støtt når du først har satt de opp. De blir (bokstavelig talt) som et lite smykke i rommet der hvor de står sammen på badehyllen, uten å ta opp plassen til et stort smykkeskrin. Det er både praktisk og ser litt finere ut, på denne måten vet jeg alltid hva jeg har (og hvor jeg har de).

I have a tendency to leave my bangles laying around in the bathroom and it's really not the best way to do things when it comes to jewlery. So for the last few weeks I've started stacking my bangles together like this. It's both practical and beatiful, this way I always know what I have and most important, where I have it.

HVORDAN STYLE SLENGBUKSENE

Jeg har kastet meg på 70 tallsbølgen og gått rundt i hvite slengbukser den siste tiden. Jeg styler mine helt enkelt f.eks som her med en denimskjorte og en mørkeblå cape. I tillegg til høye heler for at ikke buksebena skal subbe helt i bakken (selv om det er fint det også, men ikke like praktisk, spesielt ikke med hvite slengbukser). Jeg synes (nesten) all forandring er gøy og det å plukke med seg noen "nye" plagg kan gi selv den minste garderobe en liten oppdatering. Og det er helt sant, bena virker veldig mye lengre med et par slengbukser på.






Det er så mange fine slengbukser i butikkene nå, jeg liker både de vide som går rett ned og også de som er litt mer tettsittende et stykke ned før de går utover igjen. Jeg synes det er fint å vise hvor slengbuksene starter i livet og stapper gjerne topper og skjorter ned i buksen i stedet for å ha de utenpå. Uansett hvordan du liker slengbuksene dne, det er i hvert fall offisielt, skinny jeansene, boyfriend jeansene og kulottene har fått seg en konkurrent fremover.

How to style flared jeans? There are probably more answers to this question than you can think of, but if you're (like me) a new fan of these amazing and effortlessly cool jeans I'll give you a few tips. I've been running around in a pair of white flared jeans (I actually have two!) these last days and I love how they feel and how they look. I love adding different pieces with different vibes to my wardrobe, one pair of pants f.ex updates the whole thing. In the pictures over I've styled my white flared jeans with a simple denim shirt and a blue cape, I keep the accesories to a minimum but I have to have heels with mine to avoid dragging in the whole street when I go home. It's not that practical with dragging your white jeans either since they tend to look very dirty very fast compared to dark flared jeans that leave a bit more wiggle room for other shoes.

ALLERGISK I VOKSEN ALDER!

                                                                                                                                                   annonse

 


Så har det som ikke skulle skje skjedd. Jeg har blitt allergisk! Jeg har rett og slett fått klutenallergi! I en alder av 30 år har jeg blitt fullstendig allergisk mot skitne kluter som dukker opp over alt og som jeg aldri vet hvor har vært. Løsningen min er nye Jordan Vaskerull, bionedbrytbare engangskluter som funker perfekt til alt småsøl som kommer på kjøkkenet i løpet av dagen. Du slipper å vri de opp og du har alltid ren klut i en fei når uhellet er ute.

Engangsklutene til Jordan gir effektiv vasking av småting som kaffesøl, et veltet melkeglass eller matrester som kommer i løpet av dagen. Når man har barn er det ikke måte på hvor mye det er å rydde opp og man skulle ofte gjerne ha hatt en ekstra hånd. Disse er alltid klare og lett tilgjengelig med en hånd, i en smart og fin dispenser som kommer i fargene hvit, sort eller rød. Så kan du mikse og matche på kjøkkenet ditt ut fra hvilken farge som er finest på akkurat ditt kjøkken. Dispenseren er enkel å ta med seg rundt selv balanserende på en finger om du har hendene fulle siden den har et praktisk håndtak bak, også ser den litt finere ut enn en vanlig tørkerull eller klut som er fremme på kjøkkenbenken.

De praktiske engangsklutene er biologisk nedbrytbare og dermatologisk testet med en god grapefruktduft, kjøkkenet ditt både lukter og ser bra ut med disse for hånden. Du finner nye Jordan Vaskerull i din daglivarebutikk og i hver dispenser ligger det 100 engangskluter. Når du har brukt opp disse kjøper du enkelt en pakke med refill, aldri mer sur og ekkel klut med Jordan Vaskerull!

Mer info finner du her.

Ps: Har du også klutenallergi? Last opp et bilde på instagram av din ekle klut som gir deg klutenallergi (tag med #klutenallergi) og du er med i trekningen av en Jordan Vaskerull i valgfri farge! Jeg trekker en vinner om 1 uke.


Ad for Jordan Vaskerull, practical wipes for the kitchen and home, especially if you have toddlers running around.

STRIPES AND A CARDIGAN

Jeg fikk smake på sommeren i helgen og jeg gleder meg til fine sommerdager når den kommer for fullt med stripete gensere og t-skjorter sammen med denim shorts, småsko og sandaler. Eller aller helst bare føtter på svaberg og stranden. Det er noe med striper som gjør at man føler seg ekstra fin og maritim er det ikke? Enn så lenge får jeg bruke mine med en stor og varm cardigan over, men snart, snart er det ikke lenge igjen til vi kan si at det er sommer i Norge!


Jeg begynte dagen med en early bird yogatime og dagen blir så mye bedre av en slik start. Det er håp for selv min stive kropp! Denne uken må jeg prøve å få puttet inn en datenight, jeg kan ikke huske sist T og jeg satt av en hel kveld sammen alene bare til å gå på kino eller gjøre noe annet gøy (og vi har akkurat vært på ferie!). Man burde vel strengt tatt ha datenight en gang i uken, men jeg tenker at et realistisk mål kanskje kan være to i måneden. Hvordan gjør dere det? Er det noen som har en fast datenight i uken eller i måneden?


I love wearing stripes in the summer and I was practicing my fave casual summer look this weekend. For now I'd better wear them with a chunky cardigan to keep warm, but soon it's summer and I'm gonna pull out all the stops. Stripes and denim cut offs is my official go to look this summer. I started my day with an early bird yoga class, it's such a great way to start the day. This week I'm going to try to plan a datenight, I can't remember the last time it was just the two of us out and about alone off to see a movie or just grab something to eat. That's something we need to get back too I think, maybe not every week (they fly by so fast!) but at least every other week should have a datenight in it don't you think? What do you do when it comes to date night?

IT'S A SCRUB DOWN

Du skulle jo tro at det var full sommer ut fra disse bildene, men det var nok mer forfriskende enn ønsket med første (og noe ufrivillige) bad for han som måtte skrubbe badetrappen i morges. Den går et stykke ned så det var bokstavelig talt bare å hoppe i det. Det ble bare en liten getaway for oss i helgen og vi er allerede vel tilbake i byen, men jeg er for alt som blir til en liten utflukt, når man har barn er alle små prosjekter og nye steder bare bra selv om det ikke er for så lenge av gangen. Da hyttesvanen kom på besøk var det som å se en gammel venn igjen og sommerfølelsen var komplett. Hvor vakker er ikke denne svanen!






Vi har til og med rukket å ha impulsive middagsgjester på besøk og huset har akkurat slått seg til ro samtidig som den siste oppvaskemaskinen er satt på. Er det ikke villt hvor mye oppvask det blir av en hyggelig middag? Spesielt når kokken disker opp med den ene retten etter den andre og vi alle ender opp med både kaffe og is til dessert. For å si det sånn, jeg kan drikke kaffe når som helst på døgnet uten at det har noe å si for nattesøvnen, jeg kan drikke en kaffekopp og så gå og legge meg.. en egenskap jeg har finpusset de siste to årene.

Jeg merker at jeg er ekstra klar for ny uke i morgen. Jeg håper dere har hatt en fin pinse og at dere har fått samlet opp litt energi, jeg tror jeg fikk med litt ekstra i baggasjen hjem og det trengtes. Ny uke, nye muligheter, vi ses i morgen!

It looks like summer but the water was absolutely freezing, I luckily didn't have to join in on the scrub down earlier today and got to enjoy my coffe on dry land. It was a short getaway this weekend but I'm all for any outing in general and it was so great with a night away and some new scenery, when you have kids it's all about making plans no matter how small they are. And when the house swan came for a visit it was like seeing an old friend again! How gorgeous is this swan? We're safely back in town and we've already hosted a spontaneous dinner, I love having guest over with no warning! I came home with some new energy in my bag and I'm ready for a new week. I hope you've have a great weekend!

EGG OG BACON

I dag lå det egg og bacon og smilte til meg på frokosttallerkenen min, hvor søte er ikke disse frokostene til T! Vi var som alltid alt for tidlig oppe, men selv om jeg fortsatt kunne skimte femtallet på klokken våknet vi til knallvær og jeg tok like gjerne på en god strikkejakke og snikbegynte dagen med en (sterk) kaffe og en liten hundetur ute. Når man våkner til strålende sol og ikke en eneste sky på himmelen er det som å være på et helt annet sted når det dagen før bøttet ned og vi ikke kunne komme oss fort nok inn i hytten. Lenge leve kontraster.


Plutselig var det sommer igjen, jeg erklærer herved sesongen for åpnet! Jeg skal feire med en ekstra kopp kaffe. I dag blir det skuring av badetrapp og noen andre småprosjekter, mens resten av dagen er satt av til bare kos. Det blir litt flere oppdateringer her inne også i dag, i går gikk dagen så altfor fort. Vi ses om litt igjen.

We woke up way to early this morning (so everything is excactly like normal you can say) but when I got back from my little morning walk with the dog (a strong coffee in hand, pyjama pants on) there were bacon and eggs smiling up at me on from this delishes and fun breakfast plate. You gotta love T's many breakfast tricks, he always know how to surprise me. Suddenly it's summer again, it's like beeing somewhere else when you wake up to the most beautiful weather when the night before it was heavy with rain. We're going to enjoy today, I'm gonna stop by the blog a bit more today too, yesterday didn't leave room for as much as I would have wanted, but I figure it's days like that you remember.

RAINY SUNDAY

Vi hoppet i bilen tidlig tidlig i morges for å få de siste dagene av pinsen ved sjøen og siden vi fikk en liten regnbyge (om man regner liten som veldig stor) måtte jeg le da T dro frem sin 25 år gamle gule regnjakke og støvler og seiljakke til meg. Så tok vi like gjerne en liten tur ut i regnværet for å prøve å finne litt mer brød til i morgen. Da vi plutselig kom over et tivoli på veien var ikke guttene sein å be, jeg vet faktisk ikke hvem av dem som var lykkeligst da vi entret første ride. Jeg kan ikke skjønne at ikke flere enn oss tenkte at det var verdens beste idé å dra på tivoli i dette været, det viser seg at om du drar på tivoli i sidelengs regnvær har du hele stedet for deg selv! Altså dette må jo være det beste tivolitipset noengang.










Vi er vel tilbake på hytten etter en utrolig morsom ettermiddag, det var litt surt på slutten der i siste innspurt bort til hytten men det er jo så godt å komme inn og få av seg vått regntøy og få våte sokker byttet ut med varm pysj for lille og et pledd i en god stol for mor. Vi er ferdige med både middag og leggetid og skal kose oss med en trolsk utsikt utover skjærgården en liten stund til. Jeg skal innrømme at jeg håper været er litt bedre i morgen, det hadde vært herlig å stå opp til sol og varmgrader selv om vi har hatt den morsomste dagen på lenge, takket være det iherdige regnværet.

Can you belive this weather? We lucked out and got to borrow the summerhouse for the weekend and I had to laugh when we were surprised by what I would like to call a mini rain storm (and no, we didn't check the weather forecast beforehand) and T got out his 25 year old yellow raincoat and a found a sail jacket and some rain boots for me. You gotta love family outings in the rain, we ventured out in the rain in search of some more bread for breakfast tomorrow and since we stumbled over an amusment park on wheels along the way we ended up having a blast taking different rides together. Who knew, if you visit parks like this in the worst weather you can think of you get the whole place to yourself! It must be the best trick ever, we're so doing that again.

VILLASPARGES


Jeg plukket med meg en bunt med noen fantastiske villasparges da jeg var innom fruktboden på slemdal rett før helgen. Det er første gang jeg har smakt disse små aspargesene og jeg må si at de var utrolig gode. Jeg ble tipset om å rett og slett spise dem rå, eller at de såvidt stekes og servers med litt vinaigrette til. Et lite lørdagstips for aspargeselskere, se etter villasparges!



Vi må bare få unna et lite (stort!) prosjekt her hjemme i dag, ting skal byttes ut på veggene og jeg er i grunn spent på om vi får ting ut og inn av dørene.. før vi setter kursen mot landlig hytteidyll. Vi pakker noen få ting og tar rett og slett en liten pinseferie på landet, jeg krysser fingrene for at været holder seg! Det er ikke like sjarmerende med regn når man skal kose seg mest mulig ute. Her er det bare å komme i gang med dagen, jeg håper dere får en strålende start på pinsen! Vi ses om ikke så lenge.

Wild asparagus, I picked up a few before the weekend and I have to say I'm now a true wild asparagus fan. I haven't tried them before and when I asked what to do with them I was given the simple answer, eat them raw or cook them for a second in a frying pan and serve them with some vinaigrette. They're delishes either way! Look out for wild asparagus this summer, I think you're gonna love it.

FERIE FØR OG ETTER BARN

Ferie, ordet klinger av solfyllte forventninger og drømmer om sene kvelder, tid til å slappe av, romantiske øyeblikk, søvn og masse (familie)kos. Man tenker jo liksom at ferie er ferie. De to scenarioene, altså med og uten barn, ser riktignok vidt forskjellige ut. Det ene er ferie, det andre er, vel, nærmere noe man kan se på som en treningsleir.. du kan kanskje gjette hva som er hva? Det fantastiske er at man glemmer fra år til og hver sommer har man muligheten til å starte helt på nytt. Ferie, bare ordet får meg inn i en drømmende tilstand med sløret blikk, jeg ser for meg små føtter i vannkanten sittende med en spade i den ene hånden og en bøtte i den andre mens jeg ligger på en solseng ved siden av og spiser druer.

Sjokket er selvsagt like stort hvert år. Jeg ser mange små føtter i vannkanten sittende slik, med små søte solhatter på og triumferende foreldre som applauderer den ene sandkaken etter den andre. Min er i vannkanten han også, med sko på, med klær på og i en så full fart bortover stranden at det ikke er noe poeng i og engang ha med en strandveske på stranden. Flere kilometer flyr forbi før lille er lei og alt av ting man er redd for som også er fryktelig praktisk å ha med seg (lommebok, telefon, kamera etc.) er for lengst borte før man har rukket å jogge tilbake til solsengen man opprinnelig hadde lagt seg på. Grunnen til at magetasker har blitt populært igjen tror jeg må være mammaer eller pappaer som har vært i akkurat denne situasjonen. Ferie, det er bare det at vår lille har en annen oppfatning av ordet enn det jeg har og hans oppfatning har en tendens til å alltid vinne..

Jeg tror at alle generasjoner opplever at det rett og slett er fryktelig urettferdig hvor godt den neste generasjon har det og de vet ikke det engang! Da jeg var liten måtte vi reise oss opp for å skifte kanal på fjernsynet, den første mobiltelefonen jeg så var like stor som en middels hund og videofilmen måtte alltid spoles tilbake før den skulle leveres inn på videobutikken igjen. Nå sitter vår lille på flyet med egen pc (lånt fra pappa), egne øretelefoner og en samling av nøye utvalgte tegnefilmer som enten kan nytes alene eller sammen flere etter hverandre (det tok meg en time å ordne til den spillelisten!) og klager fordi det er FEIL tegnefilm! Skjønner du eller? "Du skal være glad det er en tegnefilm i det hele tatt!!!!!!" utbryter jeg i noe som kun kan ses på som et tilfelle av generasjonsurettferdighet. "Er du klar over at det er et lite mirakel at du i det hele tatt sitter og ser på en tegnefillm oppe i luften??" Er det slik foreldrene våre har følt det tenker jeg og kan ikke annet enn å sende dem noen sympatitanker, at de fikk tre av oss er helt utrolig. At wifi ikke alltid fungerer er også et annet dilemma å skulle prøve og forklare for de små, de har jo ingen bakgrunn for å forstå at det enkelte steder i verden finnes områder uten internettdekning. De vet ikke hva dekning er engang, de vet bare at vi voksne sitter på nøkkelen til å kunne se barnetv til en hver tid, på et hvert sted og at denne mangelen på dekning som vi snakker om er deres verste fiende.

Ferie for vår lille er å løpe, uansett om det er på en bilvei, en strand, en flyplass, rundt et badebasseng eller gjennom et supermarked. Badevakter på hoteller er ikke så veldig begeistret for dette, selv om det gjengjeld er til stor fornøyelse for andre badegjester, men han har bare en fart og resten av familien må tilpasse seg den lille sjefen. T sier at han husker hvordan det var, det var ikke det at han ikke villle sitte stille, det var bare det at det ikke var fysisk mulig å bevege seg mindre. At det på ferie lurer en ny fare rundt hver eneste sving tar vår lille med seg som en ekstra bonus, "stoooooooppp!!!!!"

Du tenker på ferie med glassaktige øyne igjen, tenk så deilig, de små skal løpe rundt i lette plagg og bare kose seg i solen. Solen! Solkrem! Å nei og nei jeg kan ikke huske hva som fikk best i test! Søren heller, var det parabenene som var verst eller var det den med mindre solfaktor men mer av de gode stoffene jeg skulle bruke? Hva var det som skulle stå på den pakken? Har jeg beskyttet barnet mitt nå eller har jeg ved et uhell gitt det kreft?? Hva er trygt? Jeg må ringe hun venninnen min som leser alle disse testene før jeg tar på mer!

Om du pakker for to dager eller syv så har de små med seg akkurat like mye, hvordan er det mulig? Som mor tenker man kanskje tilbake til da man var ung og kunne pakke akkurat det man ville i kofferten, nå tenker du kanskje på ting som du ikke ante eksisterte da du var 18, som åreknuter. Du kan kanskje ikke gå i akkurat det skjørtet der for da synes åreknutene dine på baksiden av leggen så innmari godt. Eller du må se an hvilken størrelse puppene dine er for tiden (tro meg, det varierer etter at du har fått barn) for å velge hvilke bikinier du må ta med.

Ferie er ikke hva det en gang var, men til gjengjeld hadde ikke vi hatt halvparten like mye å le av som etter en ferietur med vår lille om vi hadde reist solo og bare lagt pal på en solseng. Til gjengjeld sitter du igjen med så mange morsomme minner om nesten-ulykker og hektiske "ferie"dager at du har nok å le av til neste ferie. Jeg tror det er derfor man gjør det igjen.


Let's face it, vacation A.C (after child) really is a whole other ballgame. The two (before and after) doesn't look like one another one bit. When you think of the word vacation you probably drift into a a haze of coconut scented sunscreen picturing yourself on the beach with a colorful drink in one hand and a magazine in the other, waving at your kids running around having fun in the sand building sandcastles nearby. You couldn't be more wrong. Or, our little toddler has the running around part down, so much in fact that kilometers fly by without him stopping. The sunbeds are just an old memory you think of while running along and you suddenly know why the fannypacks are back in style, it's because of traumatized parents running around on the beach with no where to put their stuff but on them.

You think having to put almost no clothes on the kids is going to be such a relief, until you realize you have to keem them on a strict sunscreen programme at all times to avoid sunburns. But which of the sunscreens got the sign of approval this year? I really can't remember and I have to check it out, I don't want to use the wrong one and accidentally give my child cancer because of the wrong ingredients or poor coverage.

Vacation isn't what it used to be, but on the other hand, we wouldn't have half as much to laugh about after a vacation alone as after a vacation with our little guy. There's so much material that it will last until the next vacation, I think that's why we do it again. After a while you only remember the really good times.

LETTE FJELLSTØVLER?

                                                                                                                                                    annonse


De siste to årene har jeg vært så heldig å få samarbeide med det kvalitetsbevisste merket Mammut når det kommer til treningsutstyr, og det som først begynte som en liten crush har blitt til full forelskelse. Kvaliteten, de gode tekniske egenskapene, følelsen jeg får og varigheten til både plagg og sko gjør at jeg har fått en ny forståelse av hva som er godt treningsutstyr, for det er en forskjell, en stor forskjell. Jeg har fått lov til å teste nyheter og samtidig fått trent i freshe treningsklær fra deres kolleksjoner (hvor heldig er man ikke da!) og nå har Mammut kommet med noen utrolig gode nye terrengsko og en kickass fjellstøvel til både menn og kvinner som vi har testet.

De nye terrengskoene Comfort Low GTX er lette og god på foten, puster og er samtidig 100% vanntett . De er like gode til en løpetur som til en lengre tur på fjellet i ulendt terreng. De har en forbedret gripeevne og de sitter godt både på foten og på bakken, jeg har brukt mine på fjellstier i det siste og både hundeturer og treningsturer blir litt gøyere med gode sko. I tillegg er det enkelt å skylle av skitt og gjørme etter bruk, det er et stort pluss. Så om du er på jakt etter noen nye gode sko finner du de her.





Mens jeg har testet terrengsko har T testet den nye fjellstøvlen til Mammut. Han er utrolig kresen så jeg var litt spent på dommen etter de siste ukene med disse i hus. Han har kommet til at de er lette men samtidig stive, de har god ankelstøtte og du føler at du er godt beskyttet mot å trakke over. De er mye lettere enn vanlige fjellstøvler og du blir ikke restriktert i løping siden de er stiv sideveis men ikke i bevegelsen fremover og bakover slik at det er godt å løpe. Han mener de har fin støtte under sålen hele veien og at de har alle fordelene ved en god fjellstøvel minus ulempen med at de er store og tunge. Akkurat det må være den beste fordelen jeg ser, alle fordelene minus ulempen ved vanlige fjellstøvler. Disse blir med på tur i sommer, det er sikkert og visst. Du finner fjellstøvlene til Mammut her.

Ad/ As an ambassador for the swiz brand Mammut I have been dressed from head to toe in the latest Mammut gear for a few years now. It's so much fun to try out new products and this time around my husband and I have tried out their new terrain shoes and mountain boots. The mountain boots are the very best combination of a mountain boot and a terrain shoe, you have all the upsides with a mountain boot and not the downside by it beeing big and heavy. It's really a win win situation. My shoes are 100% waterproof and I really like the way they feel and that they're so practical to clean after a run or a walk in mountain terrain. Check them out here and here.

DENIM SHIRT


Det er få ting i garderoben som får kjørt seg så mye som denimskjortene mine. Jeg bruker de til alt og kombinerer de med ja, alt. De funker like fint til et behagelig hverdagsantrekk som innenfor et skinnskjørt med noen høye pumps til. De er rett og slett noe av det mest bruksvennlige jeg har.


Med årene har de flyttet inn i litt forskjellige farger også, det er alltid fint når man går med noe ofte. Så får man en liten forandring likevel. Jeg holder på med noen spennende interiørprosjekter for tiden og jeg gleder meg til å vise dere litt bilder fremover. Her i huset har ting akkurat roet seg og middagen er snart på bordet, noen dager bare forsvinner før man har fått unna halvparten av det man skal! Følg meg gjerne på snapchat for litt mer hverdagslige ting- dere finner meg der på @tinemonsen :)

I love my denim shirts, they go with almost everything and I wear them with any casual outfit as well as dress them up with heels and a leather skirt. I'm working on a few and really exciting interior projects these days and I'm looking forward to show you some of the results a long the way. For more day to day updates follow me on snapchat! Tinemonsen is the name.

WHITE ON WHITE

                                                       / Foto: Rune Hammerstad / Sminke: Amanda Sahnoun /

Jeg er på generelt grunnlag glad i hvite antrekk fra topp til tå, det er så utrolig fint når sommeren begynner å nærme seg og vi får lange lyse kvelder sammen. Av praktiske årsaker er det ikke helt mulig å velge hvitt så veldig ofte i hverdagen, men jeg finner at det går i små doser og tenker man litt på hvilke stoff man går for kan det funke selv å svinge en tur innom barnehagen på vei hjem uten å måtte skifte. Når sommeren begynner å nærme seg er jeg alltid på jakt etter fine hvite plagg som fungerer både alene og sammen. En hvit sigarettbukse sammen med en litt oversized og strukturert topp er f.eks perfekt for sommeren, med sandaler på dagen og høye heler om kvelden har du to antrekk i ett også.

For en liten stund siden var jeg i studio og tok noen bilder til et lite prosjekt, det er alltid litt uvant å bli tatt bilder av i studio men så er det veldig gøy å se (noen av!) resultatene. Jeg håper dere liker de. Det er i hvert fall utrolig luksus for en sliten småbarnsmor å kunne dra rett til en sminkestol og få masse hjelp før man skal bli tatt bilde av, det er skikkelig luksus faktisk! Jeg koser meg alltid når jeg vet at flinke folk har kontrollen. Jeg skal straks skifte til treningstøy og dra avgårde for å avslutte kvelden med en kveldstime med yoga, jeg skal rett og slett roe kropp og sjel og få strukket på stive muskler før jeg legger meg. Jeg håper dere har hatt en fin start på uken og at dere har tempoet klart til resten av uken før pinsen kommer bankende på om et par dager.


I love an all white on white outfit even though it's not the most practical combo while having to pick up kids from kindergarden f.ex. But if you put some thought in which fabrics you go for you'll once in a while be able to pick up the dirtiest child and brush of all the sand without leaving any trace at all, go for white leather f.ex. I had a photo shoot a little while back and I hope you like how it turned out! It's quite the luxury getting your hair and makeup done, it's amazing actually. At least when you didn't really get enough sleep the night before (or the two years before). I'm off to a late night yoga session, it's such a lovely way to end the day.

URTER


Vi har alltid gode urter stående på kjøkkenbenken og jeg gleder meg til det bare blir litt varmere i været slik at vi kan flytte den lille urtehagen ut på terassen. Å få urtene man kjøper i butikken til å holde seg er jo en liten kunst i seg selv, men med litt kjærliget og omtanke hver eneste dag står selv de skjøreste urtene lenge. Både oregano og basilikum er glad i lys (og basilikum i varme) og trikset med disse er å huske at de trenger mye vann, men at de gjerne kan tørke mellom hver vanning slik at de ikke drukner. De liker å bli vannet på skål så på kjøkkenet vårt står det skåler på skåler med urter.


En av mine favoritturter er basilikum, det er ingenting som smaker så godt som en tricolore salat til forrett når sommersolen har begynt å gå ned. Mozarella, tomater og basilikum sammen med en god olivenolje og litt havsalt. Måtte det bli sommer i morgen!

Ps: om du har lyst på et lite tips for å få tricoloresalaten ennå litt mer spenndende og velsmakende kan du sjekke ut dette innlegget.

YELLOW RAINCOAT


Jeg var så innstillt på at jeg skulle nyte regnværet i dag og siden jeg er så glad i den fine gule regnjakken min var det bare hyggelig å trekke hetten over hodet og bevege seg ut tidlig i morges med yogamatten under armen. Det er alltid litt gøyere med regn når man har en morsom regnjakke! Jeg fikk manikyr av mitt lille tantebarn i går også og følte meg ekstra fresh med morsomme (og noe tilfeldige) negler.



Her er ting tilbake til normalen med store og små og vi har allerede lagt planer for pinsen. Noe annet jeg har begynt å planlegge er en liten ny vri på spisestuen, vrien er vel heller stor enn liten men jeg tror det blir veldig fint! . Vi har rett og slett vokst oss litt ut av proporsjonene til T's gamle spisebord og trenger litt mer plass til stoler rundt bordet, det er utrolig hvor fort stoler fylles opp når gjestene dine går fra å være to til og bli både tre og fire på en gang. Ikke minst er det ekstra gøy med en helt gyldig unnskyldning for en liten forandring!

I was loving the rain today, what's not to love when you have a fun raincoat to put on? I love this Stutterheim jacket, it really brightens up my day. And my new manicure (by my four year old niese) made the whole difference. From one thing to another, I've finally made up my mind about our whole dining table situation and I'm so excited about having some more space. We've literally outgrown our old one and it's time to make room for more friends and family around our table. It's a big difference, but that's what I love to do. I love to go from one extreme to the other and really switch things up when it comes to my interior decorating.

GØY MED PAPP!



Dere kan tro at det var full jubel da det på 17. mai stod et stort lekehus og en lekebil på terassen! Tidligere samme morgen hadde onkelen til minstemann i familien vært utenfor og rigget opp, klart til full action 17. mai. Hvor kult er ikke det? W og de andre barna var over seg av begeistring og de løp inn og ut og inn og ut og åpnet både dører og vinduer og kjørte bil i mange timer i strekk. At kjedelig papp kan bli til noe så gøy er helt utrolig!








Et lekehus i papp med ordentlige vinduer, dører og masse små påtegnede detaljer var virkelig tingen, han så fra lekebilen til huset og visste knapt nok hvor han skulle begynne leken! Huset hadde til og med skorstein, altså dette må være det fineste pappkartong-huset jeg har sett! Dagen derpå lever det fortsatt i beste velgående, for en smart idé til sommeren. For å lage et like fint lekehus eller lekebil i papp trenger du papp, en god teip, kniv til å skjære ut vinduer og dører med, en tusj og en god dæsj kreativitet. Jeg vet ikke med dere, men jeg ble veldig inspirert!

How much fun can you have with a few cardboard boxes? It turns out, a lot! Baby w was so excited when we got home and there was a house AND a car waiting for him on the terasse. They were made out of cardboard boxes by his uncle! I promise you, the kids were running around out there for at least a couple of hours. It was a bit hit and such a good idea, I don't know about you but I was so inspired by it.

THAT DRESS

                                                                                                                             Kjole Zetterberg / sponset

På lørdag feiret vi gode venner, for en fin dag- for en fin kveld! Vi fikk til og med svingt oss litt på dansegulvet utover natten og jeg hadde glemt hvor gøy det er å danse med han her! Vi koste oss virkelig. For anledningen hadde jeg på meg en nydelig kjole fra Zetterberg, jeg var så heldig å få et gavekort på noe fra deres kolleksjon i fjor høst og jeg valgte meg denne nydelige blondekjolen i en blågrønn og beige farge.


















Jeg gikk for blå blanke pumps til og T gikk for sin hvite smokingjakke og nye fine sløyfe han fikk til jul. Nye minner skapt, for en uke dette ble med ferie, bryllup og 17.mai på en gang! Jeg noterer mai som den mest innholdsrike måneden hittil og gleder meg til fortsettelsen.

This saturday we celebrated love sweet love and we had such a great time. I opted for a long green/blue ish and beige Zetterberg dress and T went for his summer tux look with his white tuxedo jacket. I had actually forgotten how fun it is to dance together! Definetly a day and a night to rememeber. Weddings always makes me cry, what's not to love about seeing your friends tie the knot.

HIPP HIPP HURRA FOR 17.MAI


Gratulerer med dagen! Jeg håper alle store og små har hatt en helt herlig dag med god mat, pølser og masse masse iskrem. VI har hatt en super dag sammen med familie og gode venner og har akkurat avsluttet siste besøk her hjemme hvor siste energien på de små ble løpt ut. Vi var så heldige å komme til duk og dekket bord i formiddag og for en luksus det er! Hvor heldig er man ikke da, det setter småbarnsforeldre ekstra pris på tror jeg. Etter litt for lite søvn de siste dagene etter å ha vært på reisefot fra alt for tidlig i går natt og i et fantastisk bryllup ut i de sene timer i natt var det fantastisk å skifte ut av bunaden og inn i litt mer behagelige klær da klokken nærmet seg halv åtte. Vi tar rett og slett kveld og gleder oss til en ny fin uke i morgen tidlig!

Om noen skulle lure har jeg sunnmørsbunad mens Thorleif har den fine røde og gule vestfold bunaden.





Hipp hipp hurra, vi ser deg neste år 17. mai! Du er hjertelig velkommen igjen.

What a day! After traveling straight from Athens to Norway to attend a beautiful wedding last night and having the most wonderful 17th of May today both T and I are completely wiped out. We've really enjoyed ourselves and we got to go straight the day with champagne and lobster! I can only say wow. We're signing off with takeout in our bed watching a movie, ah the things you didn't even know would love to death after having kids. Takeout in bed, it's really up there.

BORDDEKKING TIL 17. MAI


I morgen er det 17. mai! Bunadsskjorter er gjerne strøket, blomster har fått litt ekstra vann og kjærlighet, små sløyfer eller matrosluer lagt frem og små flagg satt klare. Om du ikke har dekket bordet ennå og kunne ha trengt litt borddekkingsinspirasjon i siste liten dekket jeg 17.mai-bordet med hvit duk, linservietter, margeritter og litt sløyfebånd. Flere bilder finner du her. Og om du lurer på hvordan du kan gjøre champagnekjøleren din ennå finere til i morgen og har lyst å legge både vann, bobler og juice på is kan du ta en titt her.

Tomorrow it's our national day here in Norway. We all have our national costumes laid out to be ironed and polished and we celebrate this day with such joy. I'm all about setting the table in the most festive way I can, for some inspiration you can check out this blog post. And by the way, if you need a little tip on how to make your champagne cooler look amazing
you can check out this blog post.

SO LONG ATHENS


I skrivende stund er vi på vei til flyplassen for å rekke første fly hjem etter noen veldig fine dager her i Athen. Vi fikk heldigvis bestille en supertidlig frokost som banket på døren allerede klokken fem i morges (frokost er et must! Det er sikkert mange som ikke orker frokost så tidlig om morgenen, men vi er ikke der) og vi setter straks kursen hjemover (med en lite mellomstopp i København). Vi skal rekke noe veldig hyggelig i ettermiddag så jeg krysser fingrene for at alt går i rute og at vi rekker hjem i tide.



















Vi har vært her i Athen pga T og da han fikk fri til lang lunsj i dag brukte vi den siste ettermiddagen ved bassenget til å bare kose oss (og løpe rundt etter lille). Jeg håper dere har hatt det fint her med oss i Athen, vi ses hjemme i Norge igjen, der venter smoking og lang kjole, jeg gleder meg!

So long Athens, thank you so much for having us! We've been here because of T and when he got off for a long lunch yesterday we made the most of our last afternoon here and spent it at the pool just having fun with baby w. As you're reading this we're already on our way home (via Copenhagen), we lucked out and got the early bird special (even though I'm pretty sure they don't start with those until a bit later) delivered to our room already at 5 a.m this morning, hurray for coffee and breakfast in the mornings! Some of you might think that's way too early to have breakfast, we don't. We hope we'll make it home in good time for this afternoon, there's something we really don't want to miss when we get back. It involves a tuxedo and an evening gown.. Wish us luck!

BADEDRAKT VS BIKINI

                                                                                                                    Sko sponset / Bianco by Camilla Pihl

Jeg er en sucker for badedrakter! Hos meg vinner nesten alltid badedrakten over bikinien og denne ferien har ikke vært noe annerledes. Jeg vet ikke helt hvorfor men jeg synes badedrakter er så mye morsommere, variasjonene er uendelige og jeg synes badedrakter er både sexy, glamorøse og flatterende. Man kan bruke de alene eller sammen med favorittshortsen, til et skjørt eller en bukse og med en dressjakke over har man plutselig et ekstra antrekk på lur i tillegg om uhellet skulle være ute. 





Jeg går for en mørk sølvfarge på min badedrakt i sommer sammen med lyseblå solbriller og knallrøde lepper. Når jeg dropper all annen sminke om sommeren er mitt beste triks å ha en lipgloss i vesken med en fin farge på. Kanskje ikke superpraktisk i forhold til å sole seg, men hva gjør vel det! Jeg gir min stemme til badedrakten :)


I'm a sucker for swimsuits and in my mind the swimsuit always wins. This summer I'm going for a dark silver metallic look combined with coloured sunglasses and a scuba vest. I'm all about having fun in the sun and that includes my outfits. I think swimsuits are both sexy, glamorous and flattering, and if you bring one a long you'll always have the possibility to mix up a few of your outfits as well if you have an outfit crisis, wear it as a body and pair it with your favourite denim shorts, a pair of trousers or a wrap skirt, add a blazer and you're good to go.

SUNSET AT GALAXY BAR ATHENS

God morgen! Vi fikk nyte en fantastisk solnedgang i går med god middag og fantastisk utsikt på Galaxy bar her i Athen, dette stedet ble jeg tipset om på mail av en herlig leser før vi dro og siden denne restauranten (som også er en bar) ligger på takterassen av hotellet hvor vi bor var valget enkelt, vi måtte prøve Galaxy Bar. Galaxy bar på Hilton Athens er en lokal hotspot og et sted verdt å besøke før solen går ned, ta en drink i baren før middag og bare nyt utsikten over byen, du ser fra Akropolis til havet og tilbake igjen på fjellene som omkranser byen i det fjerne.







Om du rekker innom før solnedgang får du se hele byen skifte farge i løpet av en kort stund, det er som om hele byen våkner opp til liv igjen når alle lysene kommer på. Jeg håper dere fikk en liten følelse av den fine kvelden vår.

One of my fantastic readers emailed me and said we had to try out Galaxy bar (and restaurant) here in Athens and since it's situated at the rooftop terrace at our Hilton hotel we had to try it out. The Galaxy bar is one of the hotspots in Athens and you have to try it if you're ever in town. For the best experience I recommend you go before sunset, enjoy a drink before dinner and watch as the city turns from day to night. It's quite magical.

SUMMER COLOURS






Jeg sliter litt med tekniske problemer med et nettverk som ikke helt vil samarbeide i dag, men jeg fikk endelig lastet opp noen bilder fra i går! Fine sommerdager blir ennå finere med litt farger til, elektrisk blå, oransje og mønster på toppen. Jeg går for alt på en gang.

I'm having some technical problems with my wifi connection today but I finally managed to upload some pictures of my outfit yesterday. Beautiful summerdays calls for lot of beautiful summer colours I think, I do mine with electric blue, orange and finish it up with some pattern on top.

HVOR ER NÆRMESTE LEKEPLASS?

Etter noen timer på lekeplassen i går måtte w ta en sjelden hvil i armene til mamma (hvor koselig er ikke det!). Er det noe vi har lært oss når vi er på tur så er det å finne ut av hvor nærmeste park med lekeplass ligger. Vi har en liten løper og det å løpe rundt inne på hotellområder er kanskje ikke alltid like populært (hos andre gjester, han synes det går helt fint!) så trikset er å finne et egnet løpeområde for noen timer. Det beste er alltid å spørre noen som har barn på samme alder hvor man kan dra og taxisjåfører er ofte de aller beste å rådføre seg med. Vår taxisjåfør i går hadde tre gutter selv på w's alder (på andre forsøk kom det tvillinger!) og etter to minutter i bilen med vår lille mente han at han hadde den perfekte plassen å ta oss med, han likte å dra dit selv og mente det var den beste lekeplassen her i Athen.   





Vi satt kursen mot Flisvos Marina, en nydelig marina med kafeer, restauranter, god kaffe og noen små butikker. På selve marinaen har de forskjellige attraksjoner for de små (som koster penger og ikke åpner før etter kl. 16) men om du tusler havnen helt til ende og går i retningen mot byen igjen ligger det to kjempefine (og store) lekeplasser ved siden av hverandre med flust av spennende lekeapparater i freshe farger og kombinasjoner et lite stykke opp fra sjøen. Det var nesten ikke folk der da vi var der og vi fikk han nesten ikke med tilbake igjen for han hadde det så gøy. Da vi kom tilbake til hotellet etter en sein lunsj var han helt utslitt. Mission completed, jeg tror vi må dra tilbake en tur i dag også og få ut litt energi. Vi sitter fortsatt med frokosten og bare koser oss, i dag er jeg og w på egenhånd mens T er på jobb.

Where's the nearest playground in Athens? Is there something I've become quite good at it's researching all the nearest playgrounds while on vacation. I don't know about you but we really need one for our little two year old. If you're staying in the city centre (of any city) it might be a challenge to find a good playground if you're not a local, so I always ask around and taxi drivers are the best! They know everything, especially if they have kids around the same age! Our taxi driver yesterday had three of his own (the second time around they got twins!) and knew excactly where to take us, Marina Flisvos. There they have both payed attractions and a couple of free playgrounds a little further down the road. You want the free playgrounds, they're the best. Just walk to the end of the Marina, go left and then go right again.

SWIMSUIT EDITION









Det er ikke så veldig lett å få tid (eller anledning) til å ligge på en solseng og bare ta livet med ro med en liten aktiv type (bokstavelig talt) løpende rundt (om noen av dere følger meg på snapchat har dere kanskje fått med dere noen små snutter av dagene våre? Om ikke heter jeg tinemonsen på snapchat også), men da setter man virkelig ekstra pris på de minuttene man får og jeg jublet litt for meg selv da guttene skulle ordne litt ut på egenhånd og jeg fikk noen herlige minutter på en solseng sammen med en bok! Det er virkelig ikke mer som skal til!

Jeg må le litt av disse kveldene våre, vi er rett og slett verdens kjedeligste (og vi digger det!), i dag var alle sammen helt utkjørt etter en innholdsrik dag og det ble like gjerne middag på rommet med en liten en som hadde sovnet, bare for å våkne igjen da maten kom også var det på an igjen! Da hadde han fått seg en liten powernap og det skal man ikke kimse av, de gjør at man holder ut lenge!

It's not a given that you get to lay out by the pool when you are parents (at least if you have a runner like we do) but when you do and you have a few minutes to yourself you just have to enjoy the hell out of it. I love minutes like this, they're few and long apart (I think the last time I actually read a book while laying out by the pool was three summers ago, I was super pregnant and I had no idea it would be three years until the next time! How funny is that?).

GREEK SALAD AND A SECRET INGREDIENT


Her på hotellet (rettere sagt i snackbaren ved bassenget på Hilton Honours), har de den beste greske salaten noen av oss noengang har smakt! Vi har spist den før lunsj hver dag siden vi kom og den er rett og slett fantastisk. Men det var en ekstra grunn til at den var så god, de har nemlig en hemmelig ingrediens. Den hemmelige ingrediensen deres er yltede kapersblader! Jeg er ingen fan av kapers, men syltede kapersblader! Jeg kan ikke annet enn å ta det tilbake, jeg ble plutselig fan av kapersblader.


Jeg hadde tatt turen innom kun for den gode greske salaten, den er i en klasse for seg selv. Hva er det med disse råvarene her nede som gjør alt så utrolig godt? Selv løken er i en egen liga! Vi ble i hvert fall inspirert til gode sommerretter både på grillen og i salatbollen.



The pool restaurant at our Hilton Hotel here in Athens have the best greek salad we've ever tried (and between us we've had a few over the years). We've had it as a starter for lunch every day since we got here and it's just amazing. We've tried the greek salad a few other places too but the snackbar by the pool has the very best one. It has a secret ingredient in it, pickled caper leaves. I'm not a fan of capers but after this week I might have to take it back, I now love caper leaves in my greek salad. I would stop by just for the greek salad! What is it with this country having the best ingredients?

WHAT TO PACK FOR A VACATION!

                                                                                                                 Sko sponset / Bianco by Camilla Pihl





Jeg var så heldig å få et par av disse fine høye sandalene fra den nye skokolleksjonen til Camilla Pihl for Bianco for en stund siden og nå var det endelig varmt nok til å ta dem frem! Jeg er veldig glad i åpne sandaler og en høy og chunky hel gjør at man kan gå mye lenger i de uten å bli sliten i bena. Man har litt mer å balansere på enn med tynne stillettheler og plutselig har man en høy fin sandal som funker til litt mer hverdagslige ting også, som å spankulere rundt på ferie.

Jeg prøver å pakke litt lett når jeg skal på ferie og jeg pakker gjerne plagg som kan brukes for å sette sammen flere antrekk. En stripete genser sammen med skinnkulotter fungerer f.eks som et perfekt (og behagelig) reiseantrekk samtidig som det kan brukes hver for seg og sammen med noen andre sko igjen når man har kommet på plass og f.eks skal ut på middag. Jeg prøver å ikke ha med meg for mange sko når jeg skal ut og reise (sko tar opp så fryktelig mye plass i kofferten!). Et par flate sandaler, et par pumps eller høye sandaler og et par flats som jeg ofte reiser i går langt og lengre enn langt for å ta antrekkene fra dag til kveld og tilbake til dag igjen med seigtseeing, opplevelser, strandliv og kaféliv.


I really lucked out and got a pair of these chunky heeled sandals from Camilla Pihl's newest shoe collaboration with Bianco a little while ago and finally I got to break them in! The chunky heel makes them that more wearble and they're perfect to bring on vacation. When I pack for a vacation I try to pack light and I opt for styles I can wear together and apart and easily take from daytime to nighttime with just a few adjustments. A striped sweater and leather culottes f.ex makes for the perfect travel outfit and it's easy to pimp with a pair of high heeled shoes.

When it comes to shoes I try to go for three styles, a pair of flats (for travel and seightseeing), a pair of sandals for everyday use and a pair of high heeled sandals (or pumps) for night time. With these three (or maybe four!) styles it's easy to style different outfits in different ways and I'm ready for both daytime and nighttime.

AKROPOLIS


Når man er i Athen er det et must å besøke Akropolis! Det er som å gå flere tusen år tilbake i tid, når man får oppleve noe man har lært om og hørt om siden man var liten er det duket for store øyeblikk. Det ligger så mye historie i luften og det er rett og slett et imponerende skue, for det som møter deg når du kommer opp de siste trappetrinnene er den storslagne inngangsporten Propyleene.



Erekhtheion ligger på nordsiden av Akropolis og er ikke annet enn fantastisk vakkert.

Parthenon er den mest kjente bygningen på Akropolis. Parthenon er viet til Athens skytsgudinne Athene og i følge historiebøkene et viktig symbol på Hellas og demokratiet i Athen.








Det går kjempefint å ta med barn hit men reiser du med barn til Akropolis kan det være lurt å sette igjen vognen og vente til de små er store nok til de kan gå for egen maskin (i hvert fall et lite stykke) for veien er ikke helt barnevognvennlig med sine trappetrinn, glatte og ruglede partier og mange mennesker. For oss var det å dra til Akropolis en veldig fin utflukt, for de små bena fikk løpt fra seg masse i den lange motbakken oppover. Et annet tips å ta med er å huske solbriller for både små og store, det kan blåse ganske så kraftig på toppen og med solbriller på har du beskyttelse mot sand og støv.



When in Athens it's an absolute must to visit Acropolis. You have to do it, It's both historical and beautiful, divine and facinating. If you go with kids it might be best to leave the stroller at the hotel (or in the car) or wait until they're old enough to walk (at least part of the road) due to the many steps and loads of people. Other than that it's no problem to bring kids up. Another tip is to bring sunglasses for everyone (especially the kids) because it can get quite windy on the top and sunglasses preventes the dust from blowing up in your eyes.

ORANGE IN ATHENS




God morgen! Vi har kost oss med en av disse rolige feriemorgenene i dag med kaffe og frokost på rommet, for en luksus! Etter noen døgn med litt for lite søvn var det godt å våkne opp i litt normal tid igjen (alt etter halv syv er helt fantastisk!) og når kaffen blir trillet inn på rommet sammen med deilig frokost er min morgen komplett. Vi har fått noen fine tips av noen av de ansatte (som har barn) til hva vi kan gjøre her i byen, så i dag skal vi teste ut noen av de. Et lite triks når man er på tur med små er å spørre servitørene om de har barn, for om de har det vet de garantert hvor alle de gode stedene finnes.

Ha en flott dag!

Good morning! We've enjoyed one of these slow mornings you only get when you're on vacation (when you're at home there's always something do to, or at least you think of everything you should be doing in stead of relaxing), we ordered roomservice for breakfast and just decided to be a couple of slow starters (not slow in the sense of getting up late, we do have a toddler in the room, but slow in the sense of taking our time doing nothing). I put my new favorite orange dress on over my bikini and enjoyd my coffee on the balcony, I love beachwear with strong colours, they make all the difference. Have a great day!

RUNNING AROUND THE POOL


Nå blir det veldig mye snakk om barn her på bloggen, men siden vi er på ferie og har en toåring med som hedersgjest blir dagene lagt opp etter hva som passer best for en liten familie på tur, våre ønsker kommer som regel derfor i siste rekke og hans i første. Siden hans største ønske (her i livet) er å løpe så fort han kan rundt og rundt ting, og han samtidig er verdens mest utadvente toåring (han sier hei til alle) kjenner nå hele hotellet oss. Etter at T synes det var en god idè å gi han iskrem etter lunsj i går gikk han på autopilot i rakettfart rundt og rundt og rundt bassenget med T hakk i hjel. Etter ikke mindre enn 25 runder i ett strekk var det ikke mange som ikke hadde fått med seg den lille raketten på vei rundt og rundt. Så i dag morges begynte folk å smile til oss allerede i heisen på vei ned til frokost, "omg he's so fast!".


Han er nå på fornavn med alle som lå rundt bassenget. Det er kanskje ikke så rart at han sovnet i stolen mens vi holdt på å spise middag i kveld, "så utrolig rolig w var nå" sa jeg mens jeg saumfarte menyen på en av hotellrestaurantene, da jeg så opp igjen så jeg grunnen. De er innmari søte når de sover!


It's not that easy to shy away from the topic of kids when you're travelling with a two year old, so just bear with me, I'll try to keep it at a minimum after this. We're staying at Hilton Hotel and it feels like the bar Cheers, where everyone knows your name. At least they do after seeing your kid run around the pool 25 laps with his dad running after him. Since our little guy says hi to everyone he meets on the go people were really warming up to his cute ways of getting out of trouble (he looks at you, tilts his head and says something super cute so you can't stay mad at him) and today it was all smiles from the first elevator ride, "omg he's so fast! You really have your hands full with this little guy" they all say, smiling and laughing.

ATHENS BY DAY











Lette sommerplagg og flate sandaler, endelig fikk jeg smake litt på sommeren igjen! Jeg har hatt noen fine sommerplagg hengende i skapet en liten stund allerede som jeg har gledet meg sånn til å gå med og i kofferten er jeg helt sommerklar. Jeg synes en knallfarget tunika er noe av det fineste og mest praktiske å ha over en badedrakt eller en bikini og når den i tillegg har morsomme deltajer som dette med snorer med frynser på er jeg solgt.

Temperaturen her er som en norsk sommer og det er både vind i håret og litt skyer innimellom, akkurat som jeg liker det. Når man har barn (i hvert fall har vi det slik) er det ikke så veldig aktuelt å ligge pal på en solseng så veldig lenge om gangen (men jeg fikk en liten halvtime sammen med en bok for meg selv!) så litt vind og skyer er helt fint for at det ikke skal være for varmt. Vi har sjekket ut litt av nærområdet i dag og funnet både det lokale supermarkedet, apotek, frisør (minien trenger en hårklipp til 17. mai!!) og ellers har vi badet og holdt på og prøvd å holde tritt med lille ville. Jeg vet ikke hvem av oss som har løpt mest, han foran eller vi bak. Nå er det straks tidlig middag før vi skal sjekke ut litt mer av byen.

____________________________________________________________________________________

Summer tunics and sandals, I finally got a touch of summer! I've packed bright coloured flowing tunics and dresses only and I'm going to enjoy every minute of this weather. The temperature reminds me of a norwegian summer and since it's not really an option to be laying out by the pool anyway (because of our toddler) it's kind of perfect. We're starting to get to know the area a little bit and we've already mapped out where the local pharmacy is, the local market and the local hairdresser (baby w is in desperate need of a haircut before we get back). You know, all your basics.

GOOD MORNING ATHENS

God morgen fra Athen! I går stod vi opp midt på natten for å rekke det aller første flyet til Athen. Flyturen gikk veldig fint (kan det være at vår lille er over den verste flyalderen?) og selv om vi ble ganske så trøtte utover dagen fikk vi kost oss med god lunh, et bad og ca. 50 løpsrunder rundt bassenget med lille først og pappaen etter før lille sovnet til barnetv. Så da tok vi like gjerne middag på rommet, gresk salat og geitost pizza, den perfekte søndagsmiddag! Jeg rakk ikke innom bloggen så mye som jeg ville, men jeg lover å oppdatere både titt og ofte denne uken, det er jo så mye fint jeg har lyst til å vise dere her!

Vi bor på Hilton Hotel som ligger midt i byen og når jeg våkner om morgenen ser jeg rett bort på Akropolis, det må være den fineste og mest historiske utsikten jeg har hatt fra en hotellseng noen gang.. jeg føler jeg er midt i en gresk drøm.

Vi ses litt senere! Vi skal spise god frokost, sjekke ut litt severdigheter og finne litt ut av bysentrum og strandsituasjon, ha en super dag.

Ps: følg meg gjerne på Snapchat! Jeg er mye flinkere til å oppdatere der på farten og der legger jeg ut ting flere ganger om dagen, så om du vil være med bak bloggen er det bare å sjekk innom Snapchat- der heter jeg @tinemonsen (der finner du blant annet grunnen til at det er T som sitter og tegner).

____________________________________________________________________________________________

I woke up in Athens, to this view! From our hotel room (and our bed!) we have the most amazing and historical view ever, it's nothing less than Acropolis. We're staying at Hilton Honours in the city center of Athens and what a view, it doesn't get much better than this, I feel like I'm in a greek dream.

Ps: follow me on Snapchat for the latest day to day updates, it's all strictly behind the scenes. The name on snapchat is tinemonsen

ARE YOU READY FOR SUMMER?

                                                                                                                                                  annonse
Jeg har snikbegynt på sommeren med en liten ferieuke i varmen og jeg sitter her ferieklar med myke, glatte nyvoksede legger. VEET har lansert et produkt som heter Veet Spawax som gjør det enkelt og trygt å vokse seg hjemme (eller på farten, jeg tok like gjerne med meg hele kit'et på ferie siden det er så lite og lett). Jeg er en stor tilhenger av alt som kan gjøres hjemme og med denne voksen er det som å få en salongbehandling selv om du er hjemme på ditt eget bad. Det er rett og slett min nyeste alliert for sommeren.

Spawax kit'et består av en liten maskin som varmer opp voksen (du setter enkelt ledningen i stikkontakten), voksskiver (voksen kommer i flate runde voksskiver som gjør at de er enkle å oppbevare, også bruker du bare så mange skiver som du trenger til det området du skal vokse enten det er legger, under armene eller bikinilinjen) og en praktisk spatel for å påføre voksen. Når du skal dra av voksen bruker du ikke strips men drar i kanten på selve voksen for å få den av.

Til leggene trenger du ca. 4 voksskiver og voksen er smeltet på ca. 20 minutter i det lille varmeapparatet. Påfør voksen i hårenes vekstretning (nedover) og dra av voksen (ta tak i tuppen av voksen) motsatt vei (oppover). På noen få minutter er du sommerklar og følelsen varer i flere uker.

Det er veldig gøy at Veet hadde lyst å ha med meg som en av sine ambassadører i år for de har ensommerkonkurranse gående hvor du kan finne tittelenMiss Veet 2015 og bli overrasket med mange gode produkter fra Veet. Spawaxen en min favoritt og denne får du bl.a 5 stykker av. Alt du trenger å gjøre for å være med er å poste en liten filmsnutt på instagram (det høres vanskeligere ut enn det er!) med hva skjønnhet er for deg. Det kan være alt fra en søt kattunge til smilerynkene dine som du er så glad i, en vakker solnedgang eller små fotspor i sanden. Merk den fine videoen din med ##missveet2015NO og #whatbeautyfeelsliketome og du er med i trekningen!

For mer informasjon sjekk ut facebooksiden til Veet her!

___________________________________________________________________________________________

Ad/ I'm sitting here in Greece all ready for summer with my silky smooth summer legs thanks to the Spawax kit from Veet (it's so small that I even brought it with me on vacation!). It's so much fun to be a part of their team on this and their challenge for you. Join in on their competition to become Miss Veet 2015 and getting a big surprise with lots of their products in the mail, by uploading a video on instagram where you showcase what beauty feels like to you. It can be a video of anything from a beautiful sunset to a cute kitten, a gorgeous smile or your favourite kind of coffee. Hashtag #missveet2015NO and #whatbeautyfeelsliketome and you're in the running of becoming Miss Veet 2015.

Ps: you should definetely try Spawax if you like to get things done at home instead of going to a salon every time you need a wax, it really works.

Check out their facebook page here for more information!

HAPPY WEEKEND!




Plutselig var det lørdag kveld, her har dagen har gått i ett! Jeg begynte dagen med tidlig frokost før det bar avgårde til sminke og bilder, det er veldig luksus å kunne dra rett til en sminkestol og jeg gleder meg til å se hvordan resultatet ble. Etter noen flere ting på listen som måtte gjøres har jeg brukt brukt mange timer på å komme meg hjem i trafikkkaoset pga stengte veier i forbindelse med holmenkollstafetten, men nå er jeg endelig hjemme igjen og klar til å begynne på prosjekt pakke oss ut av huset for å rekke å dra til Athen klokken 04.15 i morgen :O Jeg kom plutselig på at bunadskjortene må være klare også siden vi skal rett i et bryllup når vi lander igjen.. men alt går! Vi ses i morgen tidlig.

Suddenly my watch says it's saturday night! What a day, it's been a little crazy but oh so much fun. I spent a couple of hours in the car getting back home because of a big run in town but now I'm home and ready to get cracking on my way overdue to do list. F.ex I just rememebered  I have to get all of our gear in order for the national day here in Norway the 17th, since we're only getting back the night before and are going straight from the airport to a wedding it needs to be ready. We leave for Athens way to early tomorrow, but I'm looking forward to our little getaway. See you in Athens!

PUT SOME FLOWERS IN YOUR CHAMPAGNE COOLER


Blomster som henger på siste verset gjør seg utrolig godt i en stor vinkjøler eller champagnekjøler. Fyll en stor champagnekjøler med isvann, blomster og gode flasker med bobler, eplejuice og sprudlevann. Vips har du et lite smykke på bordet og drikken holder seg god og kald hele kvelden.



Et fint tips om du skal ha mange gjester til 17. mai feiring, hageselskap eller sommerparty i sommer og har lyst å gjøre litt ekstra ut av ting. Bruk noen gamle roser, peoner, liljer eller andre blomster som har begynt å henge litt med hodet, jeg lover at det blir fint uansett.

A great tip for making the most out of your almost dead flowers is giving them one last run in your champagne cooler. It makes for the prettiest centerpiece and it's both gorgeous and practical. It's perfect for a garden party this summer or just a dinner with friends, stack your cooler with whatever you want to drink and keep your bottles of wine or champagne, apple juice and water on ice in the most fashionable way ever. 

3 PERSONER I 1

Alle snakker om at det er viktig med egentid. Etter at jeg ble mamma føler jeg at jeg fikk med en alvorlig personlighetsforstyrrelse på kjøpet, jeg er nå hele 3 personer i 1. Når man får barn skal man være mamma, kjæreste og på en eller annen måte skal man også være seg selv opp i det hele. Jeg vet ikke helt hvor det er plass til denne siste personen, men jeg jobber med saken.


Men hva regnes egentlig som egentid? Er det når man står utenfor babyshop fem over seks for å kjøpe nye støvler til han lille som MÅ være med i barnehagen i morgen tidlig fordi du har klart å enten A) miste den ene støvlen B) glemme det de siste tre kveldene på rad?

Eller er det når du har fått en halvtime for deg selv fordi du må sprinte inn på H&M og kjøpe en strømpebukse for og i det hele tatt komme påkledd i familieselskapet senere samme dag, eller er det når du har et øyeblikk for deg selv og du står og bretter tøy mellom slagene? Du er jo teknisk sett alene, om det er dette som er egentid har jeg masse egentid! Er egentid når jeg slapper av men fortsatt er stresset? For da har jeg virkelig skjønt det, da er jeg supergod på egentid!

Vi har vel for lengst både innsett og akseptert at det er litt unntakstilstand de første årene etter at man har fått barn og det er litt godt å vite, for når jeg prøver å være alle disse tre personlighetene på en gang tror jeg det er flere enn meg som blir forstyrret. Nå klarer jeg heldigvis å le av det i stedet for å bli ennå mer stresset av at jeg ikke fysisk klarer å splitte opp kroppen min og være på tre forskjellige steder på samme gang. Nå har jeg heldigvis funnet ut at jeg kan stjele litt tid for meg selv (helst ute av huset for da er det ingen andre hindringer som kan ta knekken på egentiden min) ved å booke avtaler langt frem i tid, jeg avtaler gjerne kaffe eller middag med jentene igjen før vi har gått fra bordet slik at hele meg er innstillt på og gleder meg til neste luke i kalenderen. Jeg har funnet ut at søndager ofte gir små smutthull til å kunne ta litt tid for seg selv og en time eller to ute av huset alene gjør underverker. Små ting som å f.eks lakke neglene sine og ha tid til å la de tørke, lese et magasin og drikke en kaffekopp før den er kald er lykke på jord uansett når man skulle få tid til det (sitter det en mamma og leser et magasin klokken 10 på en mandag har hun helt sikkert en god grunn til det!). 

Min egentid i hverdagen er når jeg bare må droppe alt som burde ha blitt gjort (som også fortsatt må gjøres etterpå) og jeg kapitulerer i sofaen med en episode av Kardashians, det var det ingen andre som ville se på så jeg får både en sofa og episode helt for meg selv. Me time, det føles helt fantastisk ut!

_________________________________________________________________________________________________
When you become a mom you also get a multiple personality disorder as a side dish. You're now going to divide your're time beeing a mom (and wanting to be the best mom ever this takes up a lot of your time), a girlfriend or wife, and somewhere in between you're supposed to be yourself. This is what they call Me time. Everyone is talking about the importance of me time, I'm still not sure what defines this me time I keep hearing about.

Is it when you're standing outside babyshop five minutes after closing looking at those boots your kid has to have for kindergarden tomorrow morning? Is it when you have half an hour to yourself and you run through the accesories department at H&M to pick up some pantyhose in order to show up dressed at the family function one hour later? You're technically alone, is this what they call me time? Because if it is, I'm really good at me time! If me time is that time where you're relaxing but you're still stressed I'm great at having me time.  

We've both realized and accepted that the first few years after having a baby is what they call a state of emergency, it just is. And that feels so good to know because when I'm trying to be all those three persons in one I'm not the only one around me being stressed. But it's a work in progress and I'm starting to find my way. F.ex I always make new plans with the girls before the end of dinner (or coffee date) and that really works well for me. Having a set date a few weeks in advance is my best tip for planning dinners and dates you really want to keep. I try to take some time to myself without having to do stuff around the house (there's always something to do you and sometimes you just need to put it down) and an episode of Kardashians go a long way (don't judge, you know you like it too).

Me time, I think I get it now.

GEOMETRIC COAT




                                                                                                                                              Jakke sponset / SAND



Det har sneket seg inn flere plagg med geometrisk mønster på i skapet mitt den siste tiden. Jeg fikk en veldig fin jakke med geometrisk mønster på fra SAND her forleden som jeg vet blir en hit hos meg i sommer. En geometrisk kåpe er jo like fin over en enkel t-shirt som en kjole, også liker jeg de korte ermene. På den måten synes det du har på deg under om du f.eks har på deg noe med lange ermer eller så kommer armbånd og klokker som vanligvis er skjult under lange kåpeermer helt til sin rett.

I dag kom fredagen og vi er fortsatt passløse til minstemann, er det lov å i det hele tatt håpe på at det dukker opp i postkassen i dag? Jeg tror nesten det må bli barnehagefri til postmannen kommer i tilfelle vi må prøve å ordne nødpass.. jeg krysser fingrene! Jeg håper dere får en herlig fredag, jeg er så glad for at dere titter innom, og det er så hyggelig når dere legger igjen et lite spor etter dere, tusen takk!

sponsored item/ A few geometric pieces have found their way in to my wardrobe over the last few years and this coat from SAND is my newest addition. It's such a good coat, I'm going to wear it with a simple tee or over a party dress. It really stands out and makes the whole difference. I really like the short sleeves too.

Today it's friday and I've so nervous about this whole passport thing, I'm just hoping that it arrives in the mail today or else we're scre*ed. Fingers crossed! I'm so thankful for you stopping by my blog, and when you leave a trace I jump of you, really. Thank you so much for comments and emails!

BORDDEKKING TIL 17. MAI

Neste søndag feirer vi 17. mai! Jeg er litt tidlig ute, men har du tenkt på hvordan du har lyst å dekke bordet? Siden vi blir borte helt frem dagen før 17. mai tenkte jeg at det var hyggelig med litt borddekkingsinspirasjon til denne fine dagen allerede nå. Mine borddekkinger skal helst gå fort og med ting jeg allerede har hjemme, med litt friske blomster og en liten ny vri her og der blir gamle favoritter fine og nye igjen. Jeg synes det er hyggelig med helt klassiske fine bord på 17. mai og med små fine detaljer er mye gjort, jeg håper du finner litt inspirasjon!


Jeg er så glad i å brette fine servietter og denne "bunadskjorte" servietten brettet jeg egentlig frem ved et uhell. Jeg skulle prøve å huske noe annet jeg hadde gjort men fallt helt ut av da jeg så at om jeg tok den opp ned og bak frem plutselig minte meg om en hvit bunadskjorte. Så da fikk bunadskjorten en liten 17. Mai nål som brosje.

For meg er margeritter selve definisjonen på Norge og 17. Mai, en stor eller mange små sammen i en stor skål eller champagnekjøler som dette blir plutselig om til den enkleste og fineste bordpynt med et sløyfebånd i de norske fargene rundt seg.




Tøyservietter med litt bånd rundt seg, duk på bordet og margeritter i en stor skål. Med noen små flagg på desserten eller forretten dekker du et nydelig 17. Mai bord på 1,2,3. Jeg håper du fikk litt fin 17. mai følelse og at du gleder deg litt ekstra til neste helg nå!

THE MOMENT I WAKE UP (BEFORE I PUT ON MY MAKEUP)

                                                                             While combing my hair now
                                                                                  and wondering what
                                                                                   dress to wear now


Det er noen år siden jeg har sovet skikkelig (før jeg fikk barn var jeg engstelig for at jeg ikke skulle høre han på natten, akkurat det viste seg å være en grunnløs bekymring..) og selv om jeg har fått en stor forkjærlighet for nettopp tidlige morgener, har jeg også utviklet en craving på søvn som er svært lite forenlig med min livvsstil, en livvstil som innebærer at jeg i store deler av døgnet må være våken. Jeg er forresten helt avhengig av sovemasker og er de ekstra fine liker jeg de ennå bedre.

Takk og lov for kaffe. Å starte dagen med musikkrytmer og små som danser hjelper også på dagsstarten her i huset. Skru opp volumet og dans søvnen ut av øynene!

____________________________________________________________________________________________

It's been a few year since sleeping in was an option (before I had a baby I was so worried about whether or not I would be able to hear him during the night, it turns out I can, that might actually be the problem ) and even though I've fallen in love with these early mornings, I've also developed a craving for sleep that's not really in sync with my kind of life style, the life style where you actually need to be awake for big parts of the day. Thank god for sleeping masks, coffee and good music in the mornings, dance it out!

WHITE SHIRT RED SKIRT








Innimellom regnbygene i går var det litt vår, siden jeg nekter å la dette været bestemme at det ikke er vår ble det en gammel garderobefavoritt, et florlett rødt skjørt som fikk komme på i går. Sammen med en skinnjakke og en paraply gikk det fint å holde varmen også. Det har virkelig noe for seg å gå for en knallfarge om humøret eller været ikke er helt på topp, på den måten har du med deg litt ekstra godt humør hele dagen. Farger har utrolig mye å si i forhold til hvordan vi føler oss! Rødt er en energisk farge som gjør at pulsfrekvensen øker og går du for rødt får du automatisk litt energisk drahjelp. Lurer du på hva du kan ha til så er en enkel hvit skjorte og en skinnjakke sjelden feil.

Jeg skal avgårde i en hyggelig frokost (nummer to) på morgenkvisten, har du lyst å bli med? Jeg tar dere med på snapchat @tinemonsen :)

___________________________________________________________________________________________

I was running around in my best spring outfit yesterday even though it was raining the whole day. I'm so ready for it to be full blown spring already and I'm not letting anything stop me. I love to wear colours and a bright red is the colour of energy, passion and heartbeats. It's such a good colour on a rainy day because it really stands out and it's a big motivation for both your mood and energy. If you're wondering what to wear with red, you can never go wrong with a white shirt and a leather jacket.

TRENCHCOAT IN THE RAIN


God morgen! Jeg begynte dagen min tidlig tidlig med en yogatime, det er en fantastisk måte å starte dagen på. Misforstå meg rett, jeg er fortsatt stiv som en stokk både her og der, men det har faktisk skjedd ting med denne kroppen og er det noe som motiverer så er det jo nettopp litt progresjon! Da får man en ekstra liten piff, så denne uken skal jeg fokusere ennå mer på yoga og prøve å få inn noen flere økter hjemme også. Det roer både hodet og kroppen, noe man f.eks kan trenge når man plutselig oppdager at passet til den lille har gått ut og man reiser på søndag..

Neste uke er det jo til og med 17. Mai! Siden vi skal være borte til da tenkte jeg at jeg skulle komme med litt 17. Mai-inspirasjon allerede denne uken, om du som meg liker å være ute i litt god tid kan det jo være en liten idé å begynne å tenke på hva man har lyst å gjøre allerede nå slik at det er enkelt å gjøre ting klart når det nærmer seg. Ha en strålende dag!

I love a good trenchcoat moment, if I could I would wear one every day. I started my day with an early bird yoga class, it's really the best thing I've ever signed up for. Don't get me wrong, I'm still not the most bendy girl you'll meet, but I can actually feel some progress. And that really motivates me to continue the whole yoga thing. Next week we're celebrating our national day here in Norway and since we're gone all through next week I thought I would share some inspo with you guys before I leave, hang tight, it's all about celebrating Norway :)

SJEKK PASSET FØR FERIEN!

Helgens gutter i strålende humør etter å ha vært på Tusenfryd for første gang. Selv om frustrasjonen hadde vært fryktelig stor på de tingene minstemann var alt for liten til å gjøre (både pga høyde og alder) hadde det vært stor suksess fra start til slutt. W ble motvillig med hjem da dagen var over, han var egentlig helt klar for å bare flytte inn der ute.
Han hadde så mye å fortelle da han kom hjem at han måtte løpe rundt på gulvet og bruke all plassen han kunne for å virkelig vise hva han mente.


Det er kanskje noen som har fått det med seg på snapchat allerede (du finner meg på @tinemonsen om du har lyst å følge meg!) men i ettermiddag satt jeg nesten hjertet i halsen da jeg ved en tilfeldighet oppdaget at passet til lille ville hadde gått ut i Mars! Måneden Mars har aldri sett så fiendtlig ut før, det var som om den så opp på meg med forrakt fra den laminerte passiden sin. Siden vi drar til Athen førstkommende søndag (rettelse: KANSKJE drar til Athen førstkommende søndag!) kan jeg jo si at det hadde vært bedre anledninger å finne ut at passet hans hadde gått ut på. Hvor fort kan to år gå? Jeg mener det, disse passene til de små går ut før man rekker å snu seg! Så fort som bare det fikk jeg booket en passtime og vi kom oss til politistasjonen med fullmakt i den ene hånden og gule regnjakker i den andre. "Dette tar bare to sekunder lille venn, sitt stille nå, nei nei nei, ikke smil! Lukk igjen munnen, nei nei nei se hiiiit, ikke snu deg!! Du må se rett frem! En gang til, elskling vær så snill, bare se på mamma nå, pleeeeease!!" Nå bare krysser jeg alt jeg har av fingre og tær at det fredag morgen ligger et pass i postkassen! Det skal holde hardt.

Om du kan krysse noen fingre for meg i tillegg så blir jeg veldig glad for det... jeg tror jeg trenger all den flaksen jeg kan få.

Ps: om du skal reise med små i sommer kan det være lurt å ta en titt allerede nå på hvor lenge det er før passene til de minste i familien går ut, så unngår du og stresse deg ihjel for å fikse det den siste uken før dere drar om du plutselig oppdager at de er i ferd med å gå ut. Et annet veldig bra triks for å bestille nytt pass er å booke time på politistasjonen, på den måten slipper du unna masse kø og du blir ferdig i en fei!

___________________________________________________________________________________________________________________________
When I opened up baby w's passport this morning (by mistake) I found that it had expired in March! Dear god, since we're leaving for Athens this sunday (or let me correct myself, since we're MAYBE leaving for Athens this sunday) I have to say my heart stopped for a second. There could not have been a worse time for this to happen (or there actually could, what if I hadn't found out before we left for the airport?), but I hopped in the car, got baby w from daycare and headed for the police station. It's not easy getting a two year old to take the perfect passport picture, especially since they're not allowed to smile, look away or have hair in their eyes.. but somehow we got it done. Now I'm just praying that everything works out and that his passport gets to us in time.. wish us luck, I think we need it!

Ps: it's a good idea to check out your kids passport now if you're planning your summer vacation abroad.

3 TIPS FOR Å FÅ BEDRE SELVTILLIT

                                                                                                                                                   annonse

Det er ikke alltid man føler seg like bra i alle situasjoner og dette med selvtillit er noe jeg tror vi alle kjenner på i perioder. Jeg synes personlig at det ikke er så veldig hyggelig å gå inn i et rom med bare fremmede for så og skulle ta initiativ til å snakke med folk. Man kan føle seg både dum og usynlig og selvtilliten synker gjerne i takt med hvor mange skritt man tar inn i rommet. Men siden dette har vært et issue for meg og noe jeg ikke har kommet utenom i forhold til den jobben jeg har, måtte jeg bare ta tak i det og jeg har rett og slett øvd meg på å bli flinkere til å være både utadvendt og trygg på meg selv. Sakte men sikkert har jeg bygget meg selv opp til å føle at det ikke er så altfor skummelt å begi seg ut på ting jeg egentlig er redd for. Selvtillit er heldigvis noe som også kommer som en hyggelig bivirkning av både alder og erfaring og jeg kan med hånden på hjertet si at jeg ikke skulle ønske jeg var 20 år igjen, jeg trives så utrolig godt akkurat der hvor jeg er nå. Men selvtillit er ferskvare, man kan ha dårlige perioder og føle at man ikke strekker til, hverken til seg selv eller andre. Hva kan du gjøre da?


Jeg ble utfordret av SB12 til å dele mine tre beste tips for hvordan du kan booste selvtilliten din og siden jeg er selv er lidenskapelig opptatt av god munnhygiene (jeg har jo faktisk en bachelor i det!) synes jeg det var veldig gøy at de ville ha med meg på laget. SB12 har blant annet et munnskyll som gir god ånde i opp til 12 timer som gir meg en liten selvtillitsboost når jeg skal ut og møte andre når dagen starter. Små ting som gjør at man føler seg bra har mye å si i hverdagen.

Her er mine tre beste tips for hvordan du kan øke selvtilliten din.

1. SKRIV EN POSTIVIG EGENSKAP OM DEG SELV FOR HVER BOKSTAV I ALFABETET.

Start på A og jobb deg videre til du har alle bokstavene fyllt med fine egenskaper. A kan f.eks være Arbeidsom, artistisk, artig, amazing, B kan være Bestemt, besluttsom, C kan være COOL osv. Dette er en utrolig fin øvelse for å bevisstgjøre for deg selv hvor bra akkurat DU er.

2. FÅ NOEN DU KJENNER TIL Å SI POSITIVE TING OM DEG
Få noen som kjenner deg godt til å si noe fint om deg. Du vil alltid ha noen det ikke vil være flaut å be om å gjøre dette (foreldre, søsken, kjæreste, gode venner). Be de skrive det på en liten lapp og heng den f.eks på kjøleskapet. På den måten kan du hver dag minne deg selv på hvor bra andre synes du er.

3. GJØR SMÅ GREP I HVERDAGEN FOR Å FØLE DEG BRA
Hva er det som gjør at du føler deg bra? Ta noen ekstra minutter til å kle deg hver morgen og ta på deg noe du føler deg bra i eller gjør noe annet som du vet gjør at du føler deg litt bedre og mer utrustet til å møte verden. Smil til et fremmed ansikt på bussen eller trikken, i bilkøen eller i heisen. Et smil gjør så mye for både deg selv og andre og tør du ta initiativ til å gi et smil eller et kompliment til noen andre vil du automatisk føle deg bedre selv også.


Har du lyst å vinne din egen selvtillitsboost i form av en proff fotoshoot med den superhotte fotografen AKAM1K3 og stylist? Da kan du klikke deg inn på på nettsiden til SB12 her www.sb12.no og laste opp et kult profilbilde. Hvor gøy hadde det ikke vært å hatt noen skikkelig fine bilder av seg selv sammen med en proff fotograf!

______________________________________________________________________________________________________________
It's not always easy to feel good about yourself and I was so excited when SB12 challenged me to write down my three best tips on how to boost your confidence.

1. WRITE ONE POSITIVE THING ABOUT YOURSELF STARTING WITH EACH LETTER IN THE ALPHABET
A can be Amazing, B can be Bold, C can be Cool and so on and so on. This is a great way to build your confidence by letting yourself know just how great you really are.

2. GET SOMEONE WHO KNOWS YOU TO WRITE DOWN A FEW POSITIVE THINGS ABOUT YOU
There will always be someone you can ask about this, like your parents, your boyfriend, your friends, a family member etc. Read it again and again and hold on to it, it can make a real difference in the way you feel.

3. DO LITTLE THINGS IN YOUR EVERYDAY ROUTINE THAT MAKES YOU FEEL GOOD
What is it that makes you feel a little bit better every day? Is it brushing your teeth in the morning, putting on the perfect outfit or adding that second coat of mascara? Smile to a stranger on the bus or in an elevator or even better, pay them a compliment. I promise you, by making someone else happy you make yourself more happy too.

#DAGENSFROKOSTPÅSENGEN

Tidlig i går morges var det noen nydelige amerikanske pannekaker som banket på soveromsdøren, frokosten var altså servert. På sengen! Jeg er litt for heldig med disse frokostene på sengen, men hjelp så fantastisk det er. De er til stor fornøyelse både for meg og lille når han søvnig kommer inn og får smake. Etter en kjempefin dag i går trodde jeg at jeg skulle være litt klarere for ny uke enn det jeg er, formen er ikke helt med på laget i dag. Men sånn er det, mandagene kommer uansett om man vil eller ikke. Også hjelper det jo veldig med en herlig frokost. Om du lurer på hva jeg fikk i dag må du gjerne titte innom hashtaggen #dagensfrokostpåsengen på instagram for litt frokostinspirasjon.

Ha en strålende mandag!

Yesterday morning I was surprised with american style pancakes in bed (of course there was maple syrup too). I'm way too lucky with getting breakfast in bed every day and if you're wondering what I got today you can check out the hashtag #todaysbreakfastinbed for some more breakfast inspiration.

I'm not really feeling the great monday vibe today and I hope I'll be able to shake off this soare throat I woke up with, but hey, it's monday, grab it and run with it.

ABONNER PÅ KK!

                                                                                                                                                  annonseJeg elsker når det har kommet nye magasiner i postkassen! Dagene før gleder jeg meg alltid til å hente posten for det er rett og slett skikkelig stas å få noe annet enn regninger i posten. I tillegg er det verdens beste grunn for å ta en  ekstra pause og fylle på med litt inspirasjon. Derfor ble jeg så glad da jeg sammen med KK kan gi dere et supert tilbud på masse inspirasjon fremover. Abonnerer du på KK nå får du hele 10 utgaver + treningstights fra det norske merket Run and Relax for kun kr 298!
Treningstightsene fra Run and Relax var nye for meg, men de er så gode! Jeg har satt flere på ønskelisten allerede etter å ha bodd i denne fine grå den siste uken. Jeg liker at man kan ha den høyt i livet eller brette den ned for å ha den litt lavere, super til både yoga og trening ellers. Verdien på tightsen er 598 kr og man sparer hele 75% i forhold til butikkpris på tilbudet.
«KK er et ukeblad med magasinpreg som skal gi deg inspirasjon og påfyll hver uke! I KK får du tips og aktuelt stoff innen mote, skjønnhet, interiør, mat og reise. I tillegg møter du spennende mennesker og kan lese om temaer som angår deg og ditt liv. Sol, gråvær eller regn ? vi lover deg en herlig, ukentlig KK-stund med lave skuldre!»

Jeg gleder meg til ukene fremover med mange fine magasiner i postkassen. Les mer om tilbudet på KK her.

For my norwegian readers I have a great offer on KK (Women and Clothing).

THEM HEELS

                                                                                                                    Sko sponset fra Sapatos By Polliani



Denne helgen vil ingen ende ta og i går fikk jeg luftet et par sko jeg har hatt i skapet en liten stund. De er fra den nyeste kolleksjonen til Polliani som hun har designet for Sapatos. Jeg var så heldig å få med meg hjem et par fra lanseringen hennes og vips hadde jeg plutselig et par sorte pumps i garderoben igjen. Kule, klassiske og med en liten vri foran med knyting, det liker jeg.

Jeg har allerede begynt dagen men en nydelig frokost og sitter her med en ekstra kopp kaffe. Guttene skal avgårde på egenhånd i dag og jeg tenkte jeg skulle fortsette dagen med en treningsøkt før jeg har en veldig fin lunsjdate. Ah, disse dagene har vært så fine. Neste søndag sier jeg faktisk hei til dere fra Athen! Plutselig var det nesten reisetid og jeg gleder meg til å ha dere med på tur! Jeg har ikke vært i Athen før så jeg blir kjempeglad du har et godt tips til meg når det kommer til å oppleve, spise, drikke, shoppe og bade i Athen? Vi har med lille på tur så vi satser på rolige dager uten de aller største utfluktene (å stå i kø for å se alle severdighetene er ikke favoritten til vår lille ennå), men litt må vi jo få med oss.

Ha en herlig søndag!

This weekend has been nothing but amazing and I've enjoyed some extra time with my family. I finally got to try out my new shoes too, I got them when I attended the launch of Sapatos By Polliani and I've been dying to wear them. A black classic pair of pumps with a twist. Get them here.

By the way, we're off to Athens next sunday! I've never been there before and I would love any tip you could give me. Where should we eat, drink, shop or hang out on the beach?

SNACKS FØR MATEN

Det koseligste jeg vet er å ha litt snacks å by gjester med en gang de kommer, spesielt om det er en liten stund til middag. På den måten kjøper man seg litt tid til å bare være med gjestene sine og mingle, i stedet for å bare løpe og si hei før man må hive seg inn på kjøkkenet igjen. Favorittene her hjemme er litt god pølse (denne trøffelsalamien er virkelig til å dø før og en hit blant både stor og liten) og litt andepaté på noen gode kjeks. Enkelt, smakfullt og en skikkelig appetittvekker.




Her ble det rett og slett en fin frilørdag på hele familien, vi har sjonglert litt forskjellige gjøremål, truffet fine folk og bare kost oss på veien. Vi startet dagen med ennå litt flere frokostgjester i dag og vi har vel innsett at spisebordet vårt er litt i minste laget nå... I hvert fall når alle har både en og to små som også skal ha plass. Samtidig er det veldig hyggelig å se hvordan alle sammen vokser ut av både leiligheter og biler. Om 20 år skal vi sikkert danse i bryllupene til disse små, det er helt utrolig å tenke på.

Her har lille gått ned for telling og sovnet i en armkrok (det er et sjeldent syn, så jeg måtte bare nyte de stille minuttene) og vi tar en liten pust i bakken før vi skal ut og krysse av noen flere ting på listen. For en produktiv helg, det er så deilig å føle litt på denne energien som kommer når man får litt ekstra fritid.

One thing we're really good at is always having some sort of snack or amuse bouche before dinner when we have people over. That way we get to enjoy their company for a bit before dinner instead of only saying hi and running back in to the kitchen to get dinner ready (or worse, saying hi from the kitchen with both your hands tied to the stove or chopping block). My tip of the weekend is this truffle sausage and some duck paté on salty crackers. Both a hit with both grown ups and little ones.

FROM DAY TO NIGHT IN 1-2-3

                                                                                                                     Sponset jeans fra Twist & Tango












Til middagsselskap i kveld byttet jeg bare topp og sko og tok på meg en jakke over. Med en smoking blazer gikk jeans antrekket fra dag til kveld på et par øyeblikk, det er alltid et god triks å kunne, spesielt på dager man har litt knapp tid eller skal rett fra jobb til fest. Med en ekstra topp i vesken og et par høye hæler har du plutselig et nytt antrekk til neste avtale om du skal ut på middag eller treffe jentene til drinker.

Men for en deilig dag! Det er så rart å ha fri på en fredag, jeg har hatt en herlig søndagsfølelse i hele dag også har vi plutselig hele helgen igjen i tillegg. Strålende sol, utrolig hyggelig pannekakefrokost og dagen var i gang på den beste måten. Vi har fått gjort masse praktiske ting vi aldri rekker ellers i dag og endelig føles det ut som vi også er i gang med vårrengjøringen både i skap og bod. Vi fikk en skikkelig god start uten at det føltes ut som om noe hastet, det er den beste følelsen. Å kunne holde på med ting uten å måtte følge klokken. Jeg håper dere har hatt en helt herlig dag!

To change your look from day to night is easier than you think. You only need a pair of jeans and a blazer, in the daytime you can wear both or just the jeans alone with a t-shirt or a blouse. When it's time to go out change your top, put on some heels and top it off with a dinner jacket, and there you have it. Your outfit goes from day to night in 1-2-3.

We've had the best day, it's so weird to have a friday to ourselves without work and it felt like the best sunday ever. And we still have the whole weekend to go, hurray! We've been getting a head start on our to do list outside (and inside) and we've been cleaning and organizing the whole day. It really needed to get done and I'm so glad we finally got started on some of our projects. It's so amazing to get to work on things at home without having to keep track of time.

DET ALLER BESTE MED Å VÆRE MAMMA TIL EN TOÅRING

Det aller beste med å være mamma (eller pappa) til en toåring er nettopp å være mamma (eller pappa) til en toåring. Det er rett og slett (veldig ofte) helt fantastisk. For å sitere filmen "I don't know how she does it", det å være mamma til en toåring er som å være rockestjerne i en verden uten kritikere. Jeg har samlet mine topp 10 grunner til hvorfor jeg elsker å være mamma til en liten gutt på to år.

1. DE GIR DE ALLER BESTE KLEMMENE
De løper mot deg og holder deg så hardt at du tror de aldri kommer til å slippe, før de ser på deg og spør om du vil ha en klem til. Ja takk, det er fint om du aldri slutter med disse klemmene!

2. DE SIER DE RARESTE TING
(I vårt tilfelle roper han de rareste ting, han har ennå ikke skjønt forskjellen på innestemme og utestemme). Toåringer er i ferd med å utvikle språk og på veien dit får vi være tilskuere til de morsomste, rareste ord og uttrykk. Fra en dag til en annen kommer det nye ord og setningene de former er bedre enn hvilket som helst standup show. Når en toåring skal prøve å fortelle deg hva han eller hun vil må du bare ta på deg setebeltet og være med på morroa, de gir seg ikke før du skjønner det uansett. Det er mye mulig at de drar deg rundt omkring i armer og ben til de klarer å gjøre seg forstått.

3. DU BEGYNNER Å LIKE TING DU HAR HATET FØR
Som alt for tidlige morgener. Paradoksalt nok er disse tidlige morgenene som er så altfor tøffe samtidig den aller beste tiden på døgnet. Da er den lille toåringen i sitt ess og selv om han vekker deg på sparkesykkelen sin som han på en eller annen magisk måte har klart å få opp i sengen din, er det bare å nyte disse morgenstundene. "Mamma! Jeg er ferdig å sove!" Det er jo absolutt et gyldig argument selv om klokken ikke akkurat er på din tid lenger.

4. DU FØLER DEG SOM VERDENS FINESTE
"Å så fin!" Toåringen din har en helt egen evne til å få deg til å føle deg som verdens fineste uten både sminke og klær. Med ditt trøtteste ansikt synes han likevel du er den fineste i verden og han er ikke redd for å si det.

5. DU ER VERDENS KULESTE MAMMA
Toåringen din har lyst å være sammen med deg hele tiden, du er så kul at han glatt kunne ha hoppet over å gjøre noe annet enn å være sammen med deg. Hvor fantastisk er ikke det? Han hyler av fryd når du henter han i barnehagen og han vil du skal se på alt han gjør, "se nå mamma!" "Så du det mamma?". Dere er rett og slett et dreamteam og behøver ingen andre for å ha det hverken gøy eller koselig.

6. DU KJENNER IGJEN DEG SELV
Når man har laget en toåring begynner man å se sider av dette lille mennesket som ikke kan komme fra noen andre enn nettopp deg selv. Du kjenner igjen både det ene og det andre og man skylder på hverandre for sider som er mindre heldig og vil helst ha all æren selv for de bra tingene. "Altså, han må jo ha fått min humor!", "Hva er det han gjør! Nei det der har han fra deg!" Man tror regelrett på at man har klart å reprodusere kun de aller beste sidene ved seg selv inn i dette nye lille mennesket. Det er en fantastisk følelse.

7. LEKEKAMERAT FOR LIVET
Mannen min (aka mitt andre barn) har alltid noen å leke med.

8. DU HAR VERDENS FINESTE TOÅRING
Du har bokstavelig talt verdens fineste toåring, toåringen din er rett og slett den vakreste toåringen du har sett noengang. Hvordan du har klart å få en supermodelltoåring blandet med en dæsj av kulhet er det ikke vits i å fundere for mye over, men at du har klart det er en selvfølge. Alle toåringer er verdens fineste.

9. THE REALLY CUTE OUTFITS
Tro meg, det er en grunn.

10. NÅR INNSATSEN BÆRER FRUKTER
Når toåringen din er forbausende grei hos andre (når du ikke skulle tro det ut fra oppførselen hjemme bare 30 minutter tidligere). Der hilser alle med et smil og sier god morgen og tusen takk for maten. Puh, akkurat når du trodde alle ledd i oppdragelsen sviktet ror han seg inn i siste minutt.

_______________________________________________________________________________________________________

The best thing about having a two year old, is having a two year old. I have to use a movie quote from "I don't know how she does it" to bescribe it. It's like being a rock start in a world without critics. I've put together a list of my top 10 reasons for love being a mom to a two year old.

1. THEY GIVE THE VERY BEST HUGS
You hope they never let go.

2. KIDS SAY THE DARNDEST THINGS
Having two year old trying to explain life to you is better than any stand up show.

3. YOU START TO LOVE THE THINGS YOU HATE
Like early mornings. Even though they're brutal at times it's actually the mornings that are the best part of the day. You two year old is in the best mood, even though it's way too early and he's waking you up on his scooter that he in some way or form managed to drap up into your bed.

4. YOU FEEL LIKE THE PRETTIES MOM IN THE WORLD
Your two year old will make you feel like any other super model, they think you're the prettiest mom in the world and they're not afraid to say it.

5. YOU'RE THE COOLES MOM IN THE WORLD
Your two year old wants to hang out with you all the time because he thinks you're the coolest person in the world. How amazing is that? If he could he would be by your side at all times, you and him are like the best dreamteam in the world.

6. YOU RECOGNIZE YOURSELF
When you have a two year old you start to recognize yourself in your kid. Both parents are usually fighting over the things they want credit for (sense of humour, looks etc) and try to convince themselves that any negative thing comes from the other parent. It's hilarious.

7. YOU HAVE A STANDING PLAYDATE
My husband (aka my other child) always have someone to play with

8. YOU HAVE CREATED THE MOST BEAUTIFUL TWO YEAR OLD IN THE WORLD
You don't know how you've done it, but somehow you managed to give birth to a supermodel / rockstar baby who is without a doubt the most gorgeous two year old in the world. All two year olds are the most gorgeous two year olds in the world.

9. THE CUTEST OUTFITS
Trust me, it's a reason.

10. WHEN THEY BEHAVE IN PUBLIC
Just when you think you've failed horribly in your parenting ways they get it together and act like the most well behaved kids just when you need them to. Puh, they keep you on their toes I'll tell you that.


hits