mai 2014

RØD JUMPSUIT

Har dere hatt en fin lørdag så langt? Jeg skal innrømme at dagen gikk litt fortere enn planlagt, og at det skal bli veldig godt å ta en varm dusj og krype tidlig til sengs, i strøken leilighet (jeg blir oppriktig lei meg om jeg må dra fra rotete leilighet når vi skal på ferie, det er så utrolig kjedelig å komme tilbake til), pakket og klar til feriefri. I morgen tidlig skal vi avgårde allerede før klokken fem, så jeg skal prøve å få de timene med søvn jeg kan, og jeg håper at alle (tre) sover søtt til alarmen ringer.

/ Jumpsuit herfra (annonselenke) //

God natt.

PACKING FOR FRANCE

Eller rettere sagt, nå må jeg se å begynne å pakke. Det skjedde plutselig så mye annet i dag, og vi kom nesten akkurat inn døren hjemme. Kofferten til knerten og pappa er allerede ferdig, men min er ikke begynt på ennå. Men stash til matpakker i morgen er i boks, knerten er lagt og vi skal spise litt middag før jeg begynner å pusle med det siste. Både iPad og mac er fyllt opp (med tegneserier), og filmkameraet tømt og ladet opp. I denne ferien har jeg lovet meg selv å være ennå flinkere til å ta film, det er i hvert fall noe jeg setter stor pris på fra min egen barndom, filmklipp på filmklipp.


RED SUMMER TOES

Røde negler på tærne, klare for franske feriepust i morgen. Med pappa og mini ute av huset har jeg en liten stund for meg selv til pakking og ordning til avreise i otta i morgen. Med en liten ekstrapassasjer er det plutselig litt mer å tenke på som skal være med og gjøres klart. Badedrakter, lange kjoler, solhatt og noe litt penere er noe av det som får være med til meg. Jeg skal prøve å pakke lett, selv om det ikke alltid er like lett. Jeg får heller redigere bort det som ikke trengs når kofferten ikke går igjen lenger.

ROWES OF BOND STREET

Bak den søte arvede drakten lille w hadde på seg på 17.mai ligger det en ennå finere historie. Men fin og trist går ofte hånd i hånd. Den kommer fra et gammelt engelsk merke som heter Rowes of Bond Street. Den lille kåpen som john john har blitt foreviget i mens han sier farvel med en millitærhonnør under begravelsen til John F. Kennedy, kommer også fra Rowes of Bond Street.

De var Rowes som også skapte matrosdressen, en drakt designet i 1840, som skulle vise seg å bli det mest populære plagget for gutter i hele europa og amerika. Både da og nå. Jeg gleder meg allerede til neste matrosdress lille w skal få. I mens skal denne drakten bli spart på til neste lille, eller til neste generasjon. Å kunne bruke ting som har gått i arv, plagg det ligger familiekjærlighet bak, og som forteller en historie er en fantastisk ting. Og jeg tror det gleder både unge hjerter og eldre hjerter.

DENIMSKJORTE OG SKJØRT

En skjorte i denim, det finnes ikke noe mer hverken behagelig eller praktisk. Og min fortsetter å få kjørt seg. Været er rett og slett upåklagelig om dagene, jeg skjønner nesten ikke hvordan ferieværet neste uke skal klare å toppe dette. Pulten er tømt og ryddet, lørdagen skal brukes til planlegging og pakking. Og til å legge oss tidlig, turen til flyplassen går nemlig alt alt for tidlig søndag morgen. Men det gjør ingenting, for jeg gleder meg sånn!// Skjørt her (annonselenke) / denimskjorte (eld)gammel / sko gamle / solbriller rayban her (annonselenke) //

TID FOR TE

God morgen! W og jeg er så heldige at vi venter frokostgjester om litt. Hvor koselig er ikke det, frokostgjester? Det er noe av det hyggeligste jeg vet, det gir alltid en så fin start på dagen. Nyt dagen, solen skinner og himmelen er blå som kjøkkenet. Det var forresten veldig gøy at så mange hadde lyst å utfordre mannen sin i går, jeg trakk en vinner akkurat og den heldige ble Julie. Du får mail straks :)

ROSA / STRIPER OG SKINN

For en fin dag dette har vært. Vi har løpt barbent rundt i gresset i hele dag, trillet lang tur, kost oss med deilig mat og tatt livet med ro. Det kom til og med et lite rådyr på besøk. Jeg har skjøvet unna alt som heter papirarbeid i dag, og siden jeg får jeg svi for det i morgen får jeg heller prioritere litt jobb i kveld. Det er godt med alt som er påbegynt.

Jeg håper dagen har vært fin!

BORDDEKKING MED JONATHAN ADLER

Det var dette bordet jeg dekket på søndag med sløyfe i håret. Et nytt servise har vært noe jeg har ønsket meg lenge (jeg er litt nerd når det kommer til slike ting for jeg elsker å kunne variere. Helt unødvendig jeg vet, men noen samler på vesker og jeg, vel jeg samler på serviser, og vesker.. og sko), og da jeg så dette blå fra Jonathan Adler var det som om hjertet mitt fant en ny servisetakt. Det banket blått og måtte bli mitt.


Mønsteret (som en herlig leser tipset meg om er et gresk mønster, takk!) heter greek key, og jeg tror det kommer i grått også (men blå er selvsagt den fineste!). Siden jeg var så utrolig heldig at jeg til og med fikk litt rabatt, måtte nesten både stor tallerken og skål i samme få bli med hjem i ny samling. De koselige tøyserviettrosene blir jeg alltid i så godt humør av, så de har fått være med på bordet de siste gangene jeg har dekket. Hvordan jeg lager de kan du se her.

HVITE OG BLÅ NEGLER


Fargen av lys denim sammen med hvitt og blått er det beste jeg vet om sommeren. De hvite neglene har fått en blå kant på spissen. Jeg er så glad for jeg kan hake av trening i dag allerede (hurra!), og tanken om hva som skal være med (og derfor må vaskes) på ferie på søndag har streifet meg. Vi er typ fire maskiner unna ferdig resultat. Av og til kan jeg sverge på at haugen i skittentøyskurven har vokst over natten.

THAT LONG FLOWING SUMMERDRESS

Jeg elsker at solen varmer, og jeg tror jo at det sommer hver dag selv om temperaturen ikke har vært helt den samme de siste dagene. Dagen er i gang, kaffen i hånden og en liten på fanget. Morgenstund har virkelig gull i munn. Jeg som aldri har syns tidlig morgen har vært noe stas, har blitt helt omvendt etter at jeg ble mamma. Nå er det jo morgenstunden som er den beste på hele dagen! Lange gode minutter og timer med frokostkos, små føtter løpende rundt, en liten morgenoppdatering og tid i badekaret før vi rusler til barnehagen. God tid om morgenen med små er en luksus få forunt, og jeg er så takknemlig for at jeg kan nyte hvert sekund. Å kunne ta den ekstra titten ut av vinduet mens man drømmer seg litt bort før dagen starter. Vi har jo så mye å glede oss over, men så er det kanskje ikke alle dager det er like lett å se. Ta en titt opp og forbi skylaget, solen skinner langt der oppe.

Grip dagen, den er bare din å ta :)

BEACH HAIR

Ah, den følelsen av å dra fingrene gjennom nyklippet hår er bare like fin hver gang. Jeg er så glad, sommersveisen er i boks, noen centimeter kortere, noen striper lysere, og nyrufset. Rufsete beach hair er en long time favoritt. Jeg har jo alltid bustete hår likevel, så da frisørSindre foreslo litt saltvannsspray til den løse t-shirten og jeansen min i går sa jeg helt klart ja. Sindre jobber på Syndikatet som ligger i Vibes gate, og han får mine varmeste anbefalinger for sommerklippen eller om du bare vil innom for en føn om du skal noe litt ekstra. Jeg elsker fønt hår, det er min guilty pleasure når vi skal noe.

KJØTTKVERN

God morgen! Dette blir for spesielt interesserte (i kjøtt!). Du har kjøpt hva for noe? T var helt over styr da jeg kom inn døren i går, for han hadde endelig hadde klart å finne denne gode gammeldagse kjøttkvernen. Tro meg, en slik har stått på ønskelisten hans lenge, og at han endelig fant en å kjøpe var (kjøttkake)lykke på jord. Så i går var det hjemmekvernede hamburgere av okse som lå på grillen. Det smakte rett og slett fantastisk, så jeg måtte nesten bare gi meg. Kjøttkvernen har kommet for å bli.


En mann og hans kjøttkvern, to gode venner med èn gang. Jernia hadde vært så snill å bestille inn en til han etter litt leting, hvordan han fikk til det vet jeg ikke, men det er helt sikkert bare å spørre. Ha en finfin tirsdag.

MENSWEAR: SOMMERFEST

Jeg måtte le da jeg skulle prøve å ta noen bilder av T på lørdag da vi skulle på fest. Han klarer jo ikke å stå stille. Så om det er noen som lurer på hvorfor barnet mitt er så aktivt, han her er grunnen. De er kliss like i aktivitetsnivå, som er noe høyt etter min mening. Brune sko med flettede detaljer, røde bukser, blazer og åpen skjorte. Og grønt tørkle i lommen.

Har dere hatt en fin start på uken? Jeg har klart å krysse av trening i dag, og det kjennes så godt. Jeg var riktignok helt svett allerede før vi gikk ut døren i morges, da det som skulle være bare å åpne døren og gå ble til en helt stor minikrise da badeskoene MÅTTE byttes ut med vanlige sko før barnehagen. Har du hørt på makan, har man da ikke rettigheter til å bestemme selv hva man vil gå med i dette landet!! Hyyyl.

DAGENS FROKOST PÅ SENGEN

God morgen! I går morges kjente jeg lukten av minipannekaker til frokost, runde, milde, søndagsfine. Jeg er så heldig, jeg skjønner ikke at dette bare fortsetter å skje. Frokost på sengen er noe av det beste jeg vet. Den varme kaffen, den gode juicen, litt bær og litt egg. 5 og et halvt år senere er det like godt hver dag. Jeg blir så glad av den ekstra omtanken og kjærligheten som ligger bak. Å ta litt ekstra vare på hverandre tror jeg er det viktigste som fins. Bare en kaffekopp på sengekanten er jo fantastisk.

Ha en  f i n  mandag. Her er det en siste innspurtsuke før det er ferie. Jeg kan ikke tro at vi skal kjenne sand mellom tærne om bare èn liten uke. Kanskje du kan overraske noen med en kaffe på sengen i løpet av uken? Tenk så glad de hadde blitt. Oppskriften til pannekakene finner du forresten her.

Å DEKKE ET BORD MED SLØYFE I HÅRET


I dag har Jonathan Adler og jeg dekket bord. Med en sløyfe i håret, til en artig styling. Jeg har så mange slike sløyfebånd liggende i en skuff, så inspirert av fine frøken Phil fikk et av disse komme på i dag. Våre egne middagsgjester er vel avgårde, og natten kaller om litt. Det er så deilig med slike lugne søndagsmiddager. Ikke for sene, men en liten piff med venner til uken som kommer. Jeg håper dere har hatt en fin helg, jeg er klar for ny uke når den banker på i morgen.

EN FERSKENROSA KJOLE

Man tager det man haver. Da vi skulle på fest i går kom det på en gammel favoritt. En kjole jeg har tråklet om fra lang til kort selv. Å si sydd om blir bare å dra det for langt, for symaskinen står fortsatt plasert et godt stykke inn i boden og jeg vet fortsatt ikke hvordan man syr ordenltig. Men jeg finner at man ofte kommer veldig langt med en synål og tråklede sikksakksting ingen helst skal se.
Med en dressjakke til og hvite negler. Og enkelt og greit en bustete hestehale, det er umulig å unngå når man løper etter små før man skal dra. Helgen som har vært veldig fin går mot veis ende. Bordet har blitt dekket og middagen skal snart på. Jeg håper dere har fått noen friminutter til å nyte livet og hverandre i løpet av helgen. I morgen begynner en ny og spennende uke, og neste søndag, ja da sitter vi faktisk på ferieflyet allerede tidlig morgen. Det kom nesten litt brått på! Jippi!

EN ROSA KJOLE PÅ EN BLÅ VELOURSOFA

God morgen! For en fin kveld vi hadde i går, sammen med familie og venner var vi så heldig at vi fikk være med å feire åpningen av showroomet til TM design. Det var røde løpere, en fantastisk intimkonsert av Ask Embla (er det mulig!), bobler og røde drinker, en herlig middag på runde bord, og veldig hyggelige mennesker. Tusen tusen takk for at vi fikk være med, det var utrolig gøy. Jeg har litt flere bilder både fra showroomet og fra den omsydde kjolen min, så jeg kommer sterkere tilbake om litt, nå hører jeg at det kokkeleres til frokost.

FOUNTAIN OF YOUTH

Vi har funnet ungdomskilden! Om det virkelig ER the fountain of youth gjenstår kanskje å se, men kokosvann er utrolig friskt og godt. T hadde kjøpt med noen bokser kokosvann hjem forrige helg, og jeg har vært helt hekta siden. Han hadde sett etter det så lenge, og ble så glad da han fant disse med hundre prosent kokosvann og ingenting annet i. På nærbutikken av alle ting, det er gøy. Perfekt sommerdrikke. Vi skulle kjøre et lite stykke i dag, så jeg tok like godt med en til hver for å ha i bilen. F O R F R I S K E N D E.

STRIPETE GENSER

Slike lørdagsformiddager når man handler blomster og tar en kaffe på veien alle tre, når man titter forbi alle bodene som står rundt omkring på torget. Slike sommerlørdager er helt fantastiske. Vi har hatt en nydelig dag, og kjolen for i kveld er faktisk allerede lagt frem. Den skal nemlig straks på, og vi avgårde. Jeg gleder meg! Og kameraet blir med, det må det.
 
// Stripete genser herfra (annonselenker) / gammelt semsket skjørt / sko herfra //


EN KJOLE SOM SKJØRT

I går var det både hagekos på den franske ambassaden og nyåpning av min favorittbutikk Bond Street Essentials etterpå, og siden jeg ikke klarer å sjonglere alt rakk jeg ikke bikinivisningen på Astrup Fernley. Det er litt vanskelig å få med seg alt når man har barn, og jeg klager ikke, for det var verdens blideste blåøyede gutt jeg kom hjem til. Jeg hadde ikke byttet det mot noe i verden.

Leiligheten er nyvasket sånn helt på tampen her og det lukter så godt, det er så deilig å starte helgen med duften av grønnsåpe. Klarer dere å se at til og med vinduene er rene? Endelig, de stakkars vinduene har bedt om det lenge, men nå er de endelig rene og fine. Jeg hadde nesten glemt hvor mye det har å si! Det må man le av, når man ser seg blind på avtrykk av små barnehender på alle ruter og flater. Vi får se hvor lenge det holder til neste gang. En gammel kjole som skjørt i dag, og med solhatt på. FOR et vær vi har!

HVORDAN LAGE HJEMMELAGET TACO FRA SCRATCH

I dag er det jo tacofredag! Her går det alltid i hjemmelaget taco, noe som er mye enklere enn man skulle tro! Etter litt prøving og feiling har vi lenge hatt en favorittoppskrift på både tacokrydder, salsa og guacamole. Jeg har delt den før, men den er så god at jeg må dele den igjen. Så om det er noen som har lyst å prøve seg på en hjemmelaget tacovariant kan jo denne fredagen være fredagen å gjøre det på.

SLIK LAGER DU HJEMMELAGET TACOKRYDDER:

Til ca. 500gr karbonadedeig som du steker i pannen tilsetter du disse krydderene:

Ca. 2 ss tørket grønne korianderblad,
Ca. 2 ss kvernet korianderfrø og
Ca. 2 ss hele korianderfrø.
Tilsett 3 ss med hele spiskummin,
Tilslutt til slutt masse kvernet spiskummin, litt mindre enn 1/2 krydderglass (det er spisskumin som lager den gode tacosmaken).

Når du tilsetter dette siste halve glasset med spiskummin vil du se at blandingen får den gjenkjennelige taco konsistensen som du er vant til. Tilsett 1 boks med organiske chillibønner til slutt og litt salt dersom du ønsker det. Rør godt, sørg for at karbonadedeigen er gjennomstekt og voilá! Verdens beste taco.

SPICY HJEMMELAGET SALSA

Hakk (ikke bruk tid på å finhakke)
2 chilli,
2 hvitløk
1 rød paprika
1 rødløk

Glaser (stek) i masse olivenolje i en stekepanne på god varme i et par minutter. Tilsett ca. 2 spiseskjeer tørket grønne korianderblad, ca. 2 ss tørket knust korianderfrø og
ca. 2 ss hele korianderfrø.

Stek videre på god varme til løken blir gjennomsiktig. Bruk mye mer olivenolje enn du tror (da de tørkede krydderene suger opp mye av væsken), og pass på at hvitløken ikke blir brent. Når du har fått riktig glassaktig konsistens på ingrediensene (etter ca. 5 min i pannen) tilsetter du 1 mutti tomater på boks. Finn frem stavmikseren din og blend det hele godt sammen. Smak til med salt til slutt.

Ps: denne er litt spicy og ganske så hot, så om du ønsker den litt mildere kan du kutte ned på chillien. 

HJEMMELAGET GUACAMOLE

3 ss med den allerede ferdiglagde salsaen din
2 ss Røros økologisk rømme,
2 store modne avokadoer

Bruk stavmikser eller gaffel når til å mose avocadoene, bland alt godt sammen og tilsett litt salt etter smak. 

PETIT BATEAU I ULL/BOMULL

Jeg er så glad i petit bateau, og det var derfor jeg var på hagefest hos den franske ambassadøren i går, de lanserte nemlig sitt nye samarbeid med Maria Skappel. En liten capsulekolleksjon i ull/bomull, perfekt for det norske været. Ull er jo gull! Hun har gitt liv til to print, en rev og en kanin, og de var fryktelig søte begge to. Gratulerer så mye til både Maria og petit bateau for et nydelig gjennomført samarbeid.

Maria, meg og Marie (I know, I need a spraytan). Og den fine hvite chanelvesken til Linda Wickman som jeg klarte å smugfotografere helt på tampen i går. Jeg håper hun tilgir meg. Slike ting er rett og slett for fine til å holde for seg selv.

Ha en fin dag!

EN OLIVENGRØNN TRENCHCOAT

Bustete hår og en krøllete trenchcoat, det er meg i et nøtteskall. Det går alltid litt for fort i svingene. Jeg skal avgårde på hagefest hos den franske ambassadøren. Hagefest på en helt vanlig torsdag! Helt fantastisk, jeg gleder meg. Og jeg lover at kameraet er med i vesken. Jeg lurer veldig på hvordan han bor..// Trenchcoat her (annonselenke) / sko zara / gammel kjole bikbok / veske vintage lv // 

HVITE PEONER OG BLÅ BUKSER

Disse vakre hvite peonene snappet jeg med meg hjem akkurat før stengetid da jeg gikk forbi de ute på gaten i kveld. Alt for fine til å ikke få bli med hjem. Jeg har kost meg på kaffedate med flinke Nina i kveld, det er så godt med disse gjennomgode jentene som det bare skinner av. At man er snill kommer veldig ofte inn døren først før resten følger litt etter, og det er ingenting som gir meg bedre vibber enn blide ansiktsstråler. At jeg har lyst å hoppe rett inn i garderoben hennes i tillegg er bare et faktum. Om du har lyst på et lite innblikk i den ordentlige fashionverden fra benkene rundt catwalkene i Paris må du titte innom bloggen hennes.

BIRKENSTOCK PÅ BUDSJETT

Jeg har lenge lenge vært litt i tvil om hva jeg syns om denne sandalmoten, men gikk jo selvfølgelig rett i baret selv. Det er jo utrolig godt å gå med.! Men her ble det budsjettvarianten, så jeg gikk for en rimeligere versjon i blått, da var jo jeg solgt.


De blå copycatsene er herfra (annonselenke). Jeg har en kaffedate om litt som jeg gleder meg veldig til, så jeg må nesten hive meg rundt. Trening er check og jeg tror denne uken blir så bra! På torsdag skal jeg på hagefest hos den franske ambassadøren, jeg håper dere har lyst å bli med? Kameraet MÅ i hvert fall med, for jeg gleder meg sånn til å se den franske ambassaden.

FAVORITT: GOURMETBUTIKK

Vår absolutte favoritt når det kommer til delikatessebutikk her i Oslo, er Fruktboden på slemdal. Det er her vi altid handler på søndager, og om det er noe litt ekstra. Når det er spesielle anledninger eller om vi bare har lyst på noe ekstra godt. Fruktboden på slemdal er rett og slett en liten bod som ligger i krysset ved T-banestasjonen på slemdal, og du aner ikke alt det fantastiske som skjuler seg der inne om du tusler lett forbi. Du må inn. Inn blant de smale radene, og alle hyllene.

Kjøtt, grønsaker, kokkekniver, eksotiske frukter, italienske trøfler, oliventapenade, egg levert rett fra gården i går, urter, blomster, oster og små delikatesser. U name it. Til og med julegaven til T (en fantastisk stekepanne) kom herfra. Og det de ikke har, det skaffer de. Det var også de som klinket til og stod for all maten på frokostkurset T hadde. Såvidt jeg vet har de ingen nettside, men du finner de på facebook her. Man parkerer rett utenfor, eller stikker hodet rett ut av T-banen, så det er virkelig verdt et besøk om du har lyst på noe godt og litt spennende. Jeg vet du ikke kommer til å angre.

EN GRØNN DRESSJAKKE

Har dere hatt en fin start på uken? Jeg fikk haket av check på trening sent i går kveld. Jeg hadde nesten glemt hvor deilig det var. Siden det ikke skjer så ofte, så noterer jeg meg følelsen bak øret og skal prøve å huske den neste mandag også, at uken fortjener en god kickstart. Så i dag er jeg stiv og støl i både magemuskler og rumpe, men det er jo bare fint! Så var det bare å holde motivasjonen oppe gjennom resten av uken. I CAN do it.Jeg er så glad i gode dressjakker, og den gamle favoritten fra River Island blir tatt frem igjen og igjen. Sko fra Aldo og jeans fra Gina Tricot.

Jeg trekker forresten en vinner av 1 års forbruk av god lukt når du vasker tøy i kveld, så nå har du siste sjans til å hive deg med i trekningen om du liker å våkne i sengetøy som luker godt i flere dager du også. Bli med i trekningen her!

TVERSOVERSLØYFER TIL HAN OG MINI

Jeg hadde de søteste guttene på 17.Mai, de matchet jo på sløyfefronten. Far og sønn fikk for en stund tilbake tilsendt hver sin mørkeblå håndsydde tversoversløyfe fra et norskt merke som heter Based on Norwegian nature, og jeg smeltet jo helt da jeg pakket opp. De har ligget og ventet tålmodig på en anledning til å få lov å komme opp og frem og på, og det var så gøy å se at de ble så fine på der T stod og knyttet.

Norsk design i god kvalitet, det er hyggelig å kunne støtte. Supert gavetips forresten også, om du har en mann som er glad i sløyfer når det skal være litt ekstra.

LAG ET MORSOMT FRUKTFAT: EN VANNMELONHVALJeg må bare vise dere den utrolig morsomme vannmelonhvalen T laget like før helgen, til 16.mai i barnehagen. Hvor tar han det fra? Vi skulle lage fruktfat, og det ble fyllt med forskjellige typer uthulede meloner og artige bærkreasjoner. Hvalen var absolutt høydepunktet. Han har brukt en iskrem scoop som lager små kuler av melonen for å hule den ut, og så lagt alle melonkulene tilbake til slutt, sammen med flere typer melon og bær på toppen. Så har han skåret ut øyne, nese og munn på hvalen, og den utrolig fine halefinnen. Fantastisk morsomt både for barn og voksne, også smaker det faktisk ennå bedre når det er en hval!

EN KVINNE FOR SIN (SOL)HATT

God morgen! I går var det utekaffe, i dag ble det kaffe på sengen. For en lugn og deilig mandag! Listen over hva som skal ut av dagen er forsåvidt lang, men i dag kan jeg gjøre det helt i mitt eget tempo. En fantastisk luksus. Men først måtte jeg jo si hei og god morgen til dere. I morgen skal jeg på besøk til et herlig showroom, og jeg gleder meg sånn til å se designskatter av en av mine favorittinteriørdesignere for tiden. Det må jo dere bli med på! Men først, først er det mandag og lister som skal krysses av.


Kaffe check, også håper jeg at når kvelden kommer at trening også kan bli check. Come on, you CAN do it!

Ps: jeg trekker en vinner av 1 års forbruk av tøymykner i morgen, så det er fortsatt store sjanser for å vinne om du liker ekstra god lukt når vasker klær og sengetøy :) Bli med i trekningen HER.

LETT LUNSJ

Dagen etter dagen. Etter all den deilige maten, isen, kakene og boblene i går, måtte vi ha en lett pre-lunsj i dag. En liten formiddagssnack ute, på varme terassefliser med ferskpresset appelsinjuice og bøffelmozarella. Jeg sitter å planlegger uken som kommer, og har store planer om å ta en tidlig kveld og ta igjen litt tapt søvn. Jeg føler meg helt utranglet etter en utrolig morsom uke. Målene for uken er å planlegge tiden litt bedre, og så å holde seg til planen.


Vi tenker å bli litt flinkere til å planlegge middagene for uken også, noe som stort sett bestemmes fra dag til dag. Er det noen som er flinke til det? Det er jo både tidsbesparende og mye mer økonomisk. Det er kanskje noen som kunne tenkt seg litt middagsplanleggingstips også? Det er jo absolutt ikke lett å finne på hva man skal ha til middag hver dag.

17. MAI-ANTREKK FOR HAN OG MINI
Vi skiftet alle tre i går da vi skulle videre på middag. W i verdens søteste lille engelske drakt, som har gått i arv fra pappaen, og T i sløyfe og mørk dress. Det er så utrolig hyggelig med slike ting som kan gis videre til nye generasjoner. Den lille guttedrakten med blå og hvite striper, og med brodert mønster på i rødt og blått, med shorts og sløye til har jeg ventet så på å kunne ta i bruk. Så det var ekstra stas at det var så deilig vær i går. Det er kanskje ikke så lett å vite hva herreantrekket skal være på slike dager, men T var helt klassisk med hvit tørkle og mørk dress, også sløyfe da. Jeg blir alltid så glad når han kommer med sløyfe på.Vi skal ut og nyte det fine været. Ha en deilig dag!

ET 17. MAI-ANTREKK

For en fin dag det var i går. Vi avsluttet kvelden litt lettere antrukket da vi skulle bort på middag, herllighet så godt det var å få av seg bunaden etter en hel dag i solen. I går var det god mat fra start til slutt, og middagen var intet unntak. Er det noe som er fantastisk så er det det å få lov til å bli bedt bort. Etter litt rangling flere kvelder på rad merkes det at mai har kommet, og jeg elsker det. Snart er det til og med ferie!
Sløyfene som sier 17. Mai er ryddet bort, bunaden hengt opp og flagg satt tilbake på plass. Jeg synes en hvit kjole er perfekt til 17.mai, med en sløyfe til og bare enkelt tilbehør. Spesielt når det var så deilig vær som i går! Men jeg titter innom igjen om litt, for jeg må bare vise dere hva lille w hadde på seg til slutt i går. Verdens søteste drakt, som pappaen hadde da han var liten. Sukk.

17. MAI I BILDER

Det er så hyggelig å kunne vise litt bilder fra vår 17. Mai. Vi har så langt kost oss med god mat (helt perfekt at lille sov akkurat da), litt bobler i glasset, leker i hagen og hyggelig selskap. Jeg håper dere har hatt fine dager rundt omkring. Vi er en snartur hjemom før vi skal videre på middag. Som vi koser oss! Det er så fantastisk å bli bedt bort, for det er mye jobb som ligger bak det å ha selskap på denne dagen. Og jeg setter så umåtelig pris på all jobb og planlegging. Og sol og nydelig temperatur er jo virkelig prikken over i'en. Nå tror jeg bunaden skal få hvile litt og at kveldsantrekket blir litt lettere.
Jeg gleder meg allerede til neste år.

Ha en herlig kveld!

Å PYNTE LITT TIL 17. MAI

Hipp hipp hurra hurra hurra. Solen ligger der bak tåkelaget som begynner å sprekke opp, og da jeg akkurat tittet ut av vinduet var det flagg og pyntede terasser som møtte blikket. For en fin 17.mai dette skal bli, det er jo så hyggelig når hus og gater er pyntet til fest. Guttene mine og jeg starter med en liten pre-frokost bare vi, før vi skal videre til denne terassen å spise brunch, og løpe rundt med barna i hagen. Hvite margeritter er så fint sammen med sløyfebånd rundt pottene, så de fikk pynte ute med hvert sitt flagg i, og inne på bordet i en champagnekjøler. Ordentlig fint synes jeg det ble.

Borddekkingen til 17. mai ble enkel med hvit duk på bordet og stående tøyservietter på hver sin asjett. Det lille som skulle til var den fine midt på bordet. Ha en herlig dag, jeg håper alle får fine øyeblikk å ta vare på.

EN SKJORTE OG ET PAR JEANS

Er alt jeg trenger. Uken har vært veldig morsom, og daten med strykejernet ble akkurat byttet ut med reker og hvitvin. Så jeg får hive på meg noe litt annet så vi får kommet oss avgårde. Ha en fin kveld! Det skal vi, det er jo gøy at det skjer litt, selv om man av og til kan ha mest lyst til å roe helt ned. Men det går jo ikke, man kan ikke sove bort sumarnatta. Sove kan man gjøre en annen gang.// Jeansen finner du her (annonselink) / skoene er gamle fra zara / skjorten gammel fra gina tricot //

MY LITTLE SECRET: ET LAIDBACK SKINNSKJØRT

Dette skinnskjørtet fra Designer's remix sin minikolleksjon little remix, fant jeg hos lillevea da jeg egentlig var på jakt etter 17 mai tøy til lille wille. Og jeg fallt helt for det gode skinnet, det er jo akkurat samme som i den egentlige kolleksjonen deres, så det ble klikket ivrig hjem. Laidback, med strikk i livet og lommer med glidelås. En ny hverdagsfavoritt fremover i fint vær. Det er ikke sponset, men jeg var så heldig å få litt rabatt, og det kan du også få på hele den fine nettbutikken. Så om du har lyst på noe nytt til kidsa (eller til deg selv, kremt. Dyre ytterjakker i de største barnestørrelsene f.eks er jo tilsvarende størrelse xs, s, m etc. et lite tips) så virker koden osloinchanel fortsatt og gir deg 25% rabatt. Det er jo litt gøy da, at når man kjøper litt dyrere merker så kan man få litt rabatt.

BITTESMÅ HUNTER

Det er ikke mye rosa her hjemme med to gutter, men jeg må jo si at når hun lille her har valgt ut alt selv ton i ton med forskjellige rosatoner helt ubevisst, at mine gener har blitt litt videreført likevel. Jeg visste at de genene var sterke! Det er herlig å vite at jeg har en liten minishoppingpartner in crime bare et steinkast unna, når min ikke er helt enig i at shopping er gøy.

EN PASTELLBLÅ SKINNJAKKE

For en fin onsdag. Det var faktisk pasteller på meg også i dag! Jeg merker at den fine dagen skal feires med å legge seg tidlig. Etter et noen heseblesende døgn etter hverandre med lite søvn skal det bli godt å lade litt ekstra opp. Neste prosjekt er 17. mai. Det må jo bli bra, jeg gleder meg til å begynne å ordne til. Det er gøy å pynte litt ekstra de gangene man har sjans er det ikke? Shit, jeg må huske å vaske bunadsskjortene, og finne på noe w kan gå med.. det mangler nemlig.

EN PASTELLROSA KÅPE

Jeg har fått være med en av de vakreste jeg vet på jobb i dag. Like fin hele veien inn. Si hei til Pernille, vi ser ikke hverandre så ofte desverre siden hun bor i Ålesund og jeg bor i Oslo, men det er så godt med slike venninner som det kun føles ut som om det var 5 minutter siden man så uansett hvor mange måneder eller år det går. Hun ser i tillegg alltid slående fresh ut, så jeg måtte måtte måtte ta et bilde av henne. Jeg klarte å knipse tre i fart.

Den fine rosa kåpen er fra Malene birger, fra MODO i Ålesund. Utrolig deilig kombo med hvitt på hvitt på rosa på hvit veske. Jeg fikk jo sporenstreks lyst til å bytte antrekk. Og hvorfor har jeg ikke en lyserosa kåpe i skapet! Og brunt hår og krøller. Hestehalen min virket med ett fryktelig kjedelig. Er det ikke gøy når man blir inspirert? Jeg digger det.

CYSTISK AKNE / HVORDAN FJERNE AKNE ARR

Om du ikke vet hva cystisk akne er (lucky you sier jeg bare!), så er det disse forferdelig vonde som kjennes som ømme kuler under huden. Røde, vonde og ofte vanskelige å dekke til. Det er denne typen akne man får oftest arr av også. Obagi har vært redningen min for helheten av hudforyngelse, og jeg går fortsatt på en blanding av obagi nuderm og obagi zo skin. Og jeg er så fornøyd, men selv obagi kunne ikke gjøre så mye med rasende hormoner rundt påsketider. Resten av huden er helt fin, men jeg har den siste måneden slitt med cystisk akne på begge sider av haken. Utbrudd i dette området kommer typisk av løpske hormoner og stressfaktorene har vært mange. Jeg hadde litt av dette før jeg begynte på obagi også, som hadde laget arr på arr på arr. Kanskje ikke så synlig for alle andre, men man ser det jo best selv. Så for å bli kvitt slike arr prøvde jeg for et halvt år siden noe som heter restylane vitale, det har ingenting med forstørrede lepper å gjøre, men er en behandling for aknearr. Vi har vel alle sett aknearr, de synker litt sammen etterhvert som årene går, også får man en liten grop i huden på en måte. Denne behandlingen gir naturlig volum under arrene som løftes opp slik at de går i flush med resten av huden. Helt utrolig bra, og behandlingen er varig!


Nå begynner huden min å bli mye bedre igjen, kroppen min er slik at den viser veldig godt hva som foregår på innsiden på utsiden, så jeg har prøvd å stresse litt ned, kutte ned på koffein (fordi jeg følte meg over gjennomsnittet gira og stresset når jeg drakk mye kaffe), trene mer og prøve å finne en indre fokus. Og prøve å tenke at hormoner vil rase fra seg og at dette vil bli bra igjen dette også. Det er ikke gøy å ikke føle seg fresh, og siden cystisk akne ofte er vanskelig å dekke til (det fungerer best med mineralpudder) så føler man at det blir veldig synlig, i hvert fall for seg selv. Jeg sverger til Therapeutic lotion direkte på de utsatte områdene, og til den nye growth factor fra zo skin, som vedlikeholder den fine huden etter obagi i resten av ansiktet. Og til solkrem, hver eneste dag.

Er det noe du lurer på må du bare spørre.

KONGELIG SENGETØY

Jeg var så heldig å få lov til å komme å se på den nye kolleksjonen til Mille Notti, som er hoffleverandør av sengetøy i Sverige. Klassisk romantikk med gamle mønster gjort nye igjen. De gode kvalitetene treffer deg før du har tatt i de forskjellige bomullstrådene og mønsterene, og jeg fikk akutt lyst til å dra hjem og re opp sengen. Men så var det ikke helt det samme å komme hjem til sin egen seng. Putene, dynene, sengeteppene og alle de forskjellige settene hadde alle mye av det lille ekstra. Slottsfølelsen var virkelig til å ta og føle på.Jeg ønsker meg hele dette blå settet i jacard, sammen med alt det hvite til. Det hadde vært en drøm å våkne opp i. Å investere litt i godt sengetøy er noe jeg har hatt på listen lenge, for tenk alle de timene man tilbringer i sengen, de fortjener det lille ekstra.

Å MARMORERE NEGLER I VANNEn søt leser tipset meg om at jeg burde prøve å vannmarmorere neglene mine for en stund siden, og noe så gøy! Tusen takk for tipset. Alle neglene har forskjellige mønster men i samme fargetoner. Jeg lagde den samme blandingen hver gang, med rosa ytterst, så blått, grønt, blått og rosa igjen før jeg tegnet et mønster i vannet med en tannpirker. Hvordan marmorerer man neglene? Drypp en dråpe hver av fargene du vil ha, tegn et lite mønster og dypp neglen ned i mønsteret. Hold den der en liten stund før du tar den opp igjen, og bruk litt neglelakkfjerner rundt selve neglen. Eller se en av de mange fine videosnuttene på youtube som viser hvordan. Jeg dyppet like gjerne to fingre ved siden av hverandre, også droppet jeg å teipe rundt. Det ble litt for mye styr for meg, også funket det like fint uten. Litt negleinspirasjon, det er alltid litt fint.

GAMLE FAVORITTER


Helgen har gått i ett med frokostkurs, middager, boligstyling, prepping til fotografering, og en mann og en helskjønn (helaktiv) baby ved siden av. Og artigere skal det bli, i morgen drar jeg en snartur til Stockholm og jeg håper jo dere vil bli med litt dit også. Så var det dette været da.. det perfekte antrekk når det er surt og vått ute er en utfordring. Jeg tror denne gamle kåpefavoritten fra Karen Millen får jobben.
Jeg og w har hatt middagsgjester etter barnehagen i dag, det er så koselig. En skikkelig fin start på uken. Også er det jo 17 mai til helgen! Vi skal lage stort brunchbord og det gleder jeg meg til å vise dere noen bilder fra. Det minner meg på at bunadskjortene må vaskes og strykes.. helst i god tid, for den morgenen er det alltid litt kaotisk. Det er kanskje noen som er i boks allerede?

RESULTAT ETTER FROKOSTKURSET

God morgen! Jeg må begynne den nye uken med å glede meg litt mer over helgens forrykende frokostkurs. Disse nydelige frokostbildene poppet opp på #dagensfrokostpåsengen på instagram i går. Thorleif og jeg er helt imponerte over hvor flinke guttene har vært på hjemmebane. Vi ble nesten litt rørt, for de har jo virkelig skjønt det. Tenk at det går an å bli så flink etter èn liten økt på kjøkkenet med T. Så ikke slutt å drøm om fine frokostserveringer, det er håp i massevis!

Hva syns du?

ET FORRYKENDE FROKOSTKURS

Er det noen som lurer på hvordan det gikk på frokostkurs i dag? For en fin gjeng, jeg er helt imponert over hvor sporty det går an å være! Bilder sier mer enn tusen ord, så her kommer et helt dryss. Topp stemning og fantastiske gjester, opplevelsen står virkelig til den aller beste karakter. Thorleif har bl.a lært guttene å lage svaner og sommerfugler, posjerte egg og hjemmelaget hollandaise. For ikke å snakke om crêpes og eggs benedict.  


Fra venstre til høyre: Jan Ketil Dahle, Thorleif, Ole Sommer og Sondre Millidahl.


Jeg må jo ha de beste leserene i verden som har så flotte menn å sende på kurs! Tusen takk til damene bak, til de sporty mennene som stilte opp med et herlig humør og engasjement, en fantastisk takk til Fruktboden på slemdal som stod for all den deilige maten (det hadde ikke blitt det samme uten dere), og en siste takk til både vestfolf fugl og fruktboden for supert innhold til den fine goodiebagen de fikk med seg hjem.

For et herlig opplegg.

MIN FAVORITT: TE

God morgen. Jeg nyter en varm kopp te ute på terassen før vi får besøk av frokostkursgjester. Jeg har blitt så glad i Harney&sons, og da jeg fikk den nye brosjyren deres i posten i går var det mitt eget bilde som stirret tilbake på meg da jeg bladde meg litt bakover. Noe så gøy, mitt eget foto på trykk hos favorittteen. For en fin dag.

EN GASTRONOMISK GOODIEBAGVi leker ikke frokostkurs! Jeg må le, her snakker vi dedikasjon for vi gir alt. Vi har vært så utrolig heldig å få med noen fantastiske samarbeidspartnere på laget, så guttene får med seg hver sin gastronomiske goodiebag hjem, med både kniver og annet kjøkkenutstyr. Så har de ingen unnskyldninger for å ikke fortsette å kokkelere hjemme.

Tusen takk til Fruktboden og til Vestfold fulg, og en ekstra stor tusen takk til Fruktboden, for de har virkelig klinket til og sponset all maten til i morgen! Jeg fikk helt sjokk, det er kasse på kasse med det beste av det beste. En ordentlig gourmetopplevelse. Jeg er så spent på hvilke retter som skal trylles frem, og om de sporty mennene og ikke minst damene der hjemme blir fornøyde etterpå.

SMÅ PERSONLIGHETER


20 min senere. Opp og ned, opp og ned. Livet, jeg har ikke ord for hvor mye glede denne lille skapningen fører med seg både smålydt og høylydt hver eneste dag. Capsen skulle han på død og liv ha på, før han tar en liten seiersdans mens han ser seg selv i speilet. What! Står det en stige ved vinduet! Ratatatata, de små bena er borte og oppe før jeg rekker å snu meg. Disse personlighetene er med helt fra de er knøttsmå, og er noe man hverken vil eller kan forandre. Små raketter som må få lov til å buldre og gnistre.Ha en fin dag! God morgen klem fra meg og w. Og ja, vinduene trenger en vask, og det har de trengt lenge! ;)

VINN UNDERTØYSSETT FRA FIFTY SHADES OF GREY

Er det en ting jeg ikke er så flink til å unne meg så er det matchende undertøy. Men den følelsen når man er like fin under som over er så fin, så jeg ble så glad da jeg fikk tilsendt dette nydelige settet fra den nye undertøyskolleksjonen til Kappahl, Fifty Shades of grey. Og i den fineste lyse blå, det kunne jo ikke ha passet bedre. Og de hadde lyst å gi bort et sett til en av dere også. Har du lyst på et sett du også? Det er en vakker og sensuell kolleksjon som har fokusert spesielt på bryllup og tiden rundt. Sarte hvite og blå plagg, men med det lille spennende ekstra. Legg igjen en hyggelig hilsen under om du har lyst å være med, jeg trekker en vinner om to dager.

Lykke til!

Edit: konkurransen er avsluttet og vinneren trukket. Den heldige ble Mona, du har fått mail.

MEN WITH STYLE: EN HVIT BLAZER

T i hvit blazer, blå skjorte, røde bukser og turkist tørkle. Og brune semskede sko. Det fortjente et bilde. Vi skal på konsert i kveld begge to, og jeg gleder meg! Det er ikke verst å ha datenight sammen med Justin Timberlake. Bare synd det er så kaldt, for her blir det ullgenser og store skjerf.
Denne uken har gått så fort, i morgen er det fredag allerede. Alt må på plass til helgen og friske blomster skal i hus. Jeg skal nemlig dekke bord i helgen. Jeg har fått inn en og en halv treningsøkt hiitil og planlegger to til. Jeg håper det skal gå, for det er jo så godt å bevege litt på seg.

STRIPETE BUKSER OG LOUBOUTINS

I går ble de fine hvite fra Christian Louboutin med ut. Med et forferdelig vær var det ikke så veldig fristende med skjørt og småsko, men hva trosser man ikke for at skoene skal skinne. Og i dag er det JUSTIN Timberlake konsert! Jeg tror det blir utrolig gøy. Hvem er med?


Nå er nesten alt ferdig planlagt til frokostkurset på lørdag også, så her er det så mye artig som skjer for tiden. Jeg gleder meg sånn til å fortelle hvordan det gikk. Her snakker vi pannekaker og sandwiches og alt som er av hollandaisessaus og posjerte egg. Det blir knall.

VALENTINO AND CHAMPAGNE

Det hørtes rett og slett ikke like bra ut med vindushopping og eplemost! Det ble ikke noe med meg hjem fra EGER i kveld, men den orange clutchen fra Givenchy klarte jeg nesten ikke å slutte å stirre på. For en skapning av en clutch. Vakker vakker vakker. It's my new true love. Jeg vet, de kommer og går litt disse lovesene mine, men denne har kommet for å bli, jeg lover! Det er så utrolig hyggelig å bli invitert på slike ting av og til, til litt glam på en helt vanlig onsdag. Tusen takk. 


God natt!

EN KAMELFARGET ULLKÅPE

Ett av mine beste kjøp de siste årene er denne ullkåpen fra Zara. Og nå som det er så ruskete vær ute har jeg funnet den frem igjen. Jeg har vært på styreseminar hos DNB i Bjørvika i dag, for et bygg! Jeg var så heldig at jeg fikk en liten omvisning etterpå, og jeg må si at jeg er imponert. Lamper, stoler, møterom, høyt under taket og design design design. Det var utrolig gøy å se. Og for en utsikt å sitte å jobbe mot. Nå er vi egentlig bare innom hjemme før jeg skal ut igjen. Jeg håper du blir med! Kameraet er i hvert fall pakket.


Den store blå Phillip Lim vesken rommer alt fra kamera, pc, notatblokk og det jeg måtte ha lyst å ha med. Jeg har alltid med meg hele verden i vesken og foretrekker de litt store. Vesken finner du her (annonselenke).

DEN FINESTE SYKKELVESKEN


God morgen! Hvor deilig hadde det ikke vært om jeg hadde lagt frem klær til i dag i går kveld! Særlig. Ikke aner jeg hva jeg skal ha på meg heller, noe som utrolig nok viser seg å være et gjentagende problem til tross for faktiske klær i skapet. Sitat fra et (mannlig) familiemedlem: "Jeg skjønner det ikke, jeg har så mange bukser, men det er ingen av dem jeg liker å gå med". Jeg ler, og ler. Jeg kunne ikke ha sagt det bedre selv. Jeg skal straks avgårde i regnet, DNB arrangerer styreseminar for ledere i små og mellomstore bedrifter, noe som jeg synes er et fantastisk tiltak. Det er kanskje noen av dere som skal? Den fine sykkelvesken finner dere forresten HER (annonselenke).

Ha en fin dag

ET ANTREKK I REGNET

Det hadde i grunn vært mer passende med regnjakke ute i dag, men siden jeg løp ut i farten i morges før jeg skjønte hvor mye det faktisk regnet så ble det som det ble. Dagen har som alle dager flydd, morgendagen begynner med styreseminar hos DNB (jeg synes slike ting er utrolig gøy, jeg er litt nerd), og avsluttes med et morsomt event hos Høyer luxury i morgen kveld. Jeg kommer til å titte meg ihjel på alle de fine tingene de har, og jeg skal prøve å huske kamera så dere kan få bli med dere også. Tirsdag neste uke skal jeg til Stockholm for å være med på en pressevisning, og jeg gleder meg allerede. Stockholm er magisk!
På ønskelisten nå står det nytt sengetøy, friske blomster og en krisp hvit bluse. Hva står på din?

Å PUSSE TENNER PÅ DE MINSTE / NÅR KOMMER TENNENE

At noe så lett kunne være så utfordrende! Det er kanskje flere som har det slik? Det er helt fascinerende å se hvordan noe man gjør to ganger om dagen kommer like overraskende på hver gang. Hva, må jeg gjøre dette igjen?? Hyyl. Men selv om de kanskje ikke vil er det så viktig å få inn gode tannpussrutiner helt fra første tann for å forebygge hull selv hos de aller minste. For de kan faktisk få hull selv om de bare er ett eller to år. Og det er så utrolig vanskelig å behandle om uhellet skulle være ute, fordi så små barn sitter ikke stille i en tannlegestol. Og det blir både vondt og ubehagelig å spise og drikke om de får hull.

Får barnet f.eks flaske på natten med melk eller saft etter at de har fått tenner vil det være en reell risiko for å få hull i fortennene. I både melk og saft er det sukker, og om babyen har en flaske som han eller hun kan drikke av gjentatte ganger i løpet av natten, vil det være en konstant tilførsel av sukker. Vann er i alle tilfeller det aller beste man kan bruke som tørstedrikk, men jeg skjønner at mange sliter med avvenning, og at dette er noe som er et reelt problem. Men selv om barnet kun tar en liten sup av denne flasken en gang i blant, så er det faktisk akkurat det som er problemet. Det er ikke mengden sukker barnet inntar som er problemet, det er hvor ofte tennene blir påvirket. Dette gjelder også hyppig nattamming etter at barnet har fått tenner, og er det samme for både barn og voksne. Det kan du tenke på neste gang du kjøper en brus med skrukork. Selv om du bare drikker litt om gangen før du skrur på korken igjen, blir tennene påvirket av sukker gjennom hele denne tiden, fordi de rekker ikke å remineralisere seg mellom hver gang det kommer en slurk med nytt sukker. Tennene trenger å hvile mellom inntak av mat/drikke, så det er f.eks lurest å spise opp hele lørdagsgodteriposen med èn gang og ikke sitte å småspise over lengre tid for tennenes skyld.

Men når kommer egentlig tennene? Det er stor individuell variasjon for når barn begynner med tannfrembrudd, men her ser du en veldig fin plansje over når og ikke minst hvor tennene kommer fra 6 mnd til 11 år. Den røde streken dere ser forestiller tannkjøttet til barnet, og tennene som stikker utenfor nedover er de som har kommet frem, mens tennene i overkant av den røde streken er de tennene som fortsatt er skjult og også de tennene som ligger på vent. Det er bilde av den ene siden av overkjeven, slik at det du ser er fra den ene fortannen og bakover til jekslene. Det er likt på motsatt side. De blå tennene er melketenner mens de hvite er permanente tenner man skal ha resten av livet. Jeg synes det er gøy å følge litt med enten man har barn selv, er tante eller har gode venninner med barn, det kan jo kanskje være litt nyttig for deg også?


Puss morgen og kveld med myk tannbørste fra aller første tann med en tannpastamengde lik størrelsen på lillefingerneglen til barnet ditt. Det er det beste du kan gjøre for barnet ditt selv om det kan være en kamp til tider. Tannbørsten får bort belegg og fluoren i tannpastaen styrker tennene og gjør de mer motstandsdyktige. Puss puss så får du en suss.

DAGENS FROKOST PÅ SENGEN


God morgen! Jeg begynte dagen min med denne deilige frokosten på sengekanten. Den rosa er litt sitron og bringebær sammen med vann med bobler i. Så friskt og godt. Jeg trakk vinner av shoppingkonkurransen nå nettopp, slik at dere som ble med helt på tampen i går kveld fikk være med også. Den heldige vinneren ble Lisa, du har fått mail Lisa og jeg gleder meg sånn til å gå på shopping med deg. Det var utrolig gøy at så mange hadde lyst å bli med, det setter jeg virkelig pris på. Tenk at dere hadde lyst å gå på shopping med meg, jeg blir jo helt rørt. Etter at jeg ble mor så gråter jeg av alt, spesielt om noen er ekstra snille med ord eller smil.

Ha en f a n t a s t i s k  dag!

 

DEN NYESTE BRILLEMOTEN


Åja, har du to brillestenger på dine briller? Det er bare så ut. Jeg går bare med en, du vet det er jo alltid viktigst å fronte kulhet i forhold til det å være praktisk. Det har selvfølgelig ingenting med lille w å gjøre, han har jo absolutt ikke gjort noenting. Han rister i hvert fall på hodet når jeg spør.

Det verste er at jeg har gått rundt med disse i flere uker allerede, tiden flyr jo! Mitt aller første par, de er så gode å lese med og jobbe med. Og de virker utrolig nok helt tipp topp selv om de er slik de er nå. De får nok bli på nesen en stund til, men jeg må nok etterhvert innse at jeg må begynne å lete etter et nytt par. Er det forresten noen som vet om det går an å reparere? Den er revet rett av. Med babymakt.

CELINE LOVE

Det var en kongeblå drøm av en veske som hang rundt skulderen til Silje i dag. Så fin at den måtte foreviges gjennom linse og minnekort. Og sammen med en mørkegrønn Tory Burch jakke var det helt perfekt. Nå er det ikke plass til mer på toppen av ønskelisten min akkurat nå, men om det hadde vært det så hadde denne fine blå fra Celine blitt med helt i toppen.


Vi har kost oss med pizza i forskjellige varianter, godt selskap av både små og store, og deilig dessert. En helt nydelig søndag, og batteriene er ladet til uken. Morgendagen skal starte med trening, for det var den ene tingen jeg ikke rakk i løpet av dagen fordi vi fikk overraskelsesgjester til frokost, så vi ble sittende alt for lenge å bare ta livet med ro. Men det var så verdt det. Jeg håper helgedagene har vært gode, og at dere er klare for ny uke om litt.
God natt

CASUAL SØNDAG MED SOLHATT

Jentetid, lang lunsj, kaffe to go. For en deilig søndagsformiddag! Det ble til og med hjem en bok fra en åpen bokhandel. Jeg har tuslet rundt i solen (derav solhatten) med Silje, og vi har bare kost oss med å lete etter skatter i vintagebutikker og sett på søndagslivet som sakte gikk forbi. En deilig vitamininnsprøytning.


Deilig dag, og siden vi får middagsgjester straks også blir det en veldig hyggelig kveld også. Det står pizza på menyen. Min favoritt!

Ps: det er forresten ikke for sent å bli med i trekningen om å vinne en shoppingdag med meg! Du velger din favorittbutikk her i Oslo og får shoppe for 3000kr. Jeg vet så godt hva jeg hadde brukt det på. Jeg gleder meg sånn til å treffe en av dere for en shoppingdag, kanskje det er deg? Bli med i trekningen ved å legge igjen en kommentar i dette innlegget her.

PAPPA OG MINI

God morgen! Er det ikke deilig når solen skinner allerede før øynene er åpne? Jeg må nesten vise noen bilder av guttene mine fra i går, sånn holder de på hele tiden. Det er kanskje ikke rart at han aldri sitter stille når pappaen heller aldri sitter stille. Jeg var så heldig å få tilsendt denne barneskjorten fra den fine nettbutikken lille vea her forleden, så i går hadde w på seg ny fin skjorte.

I dag har jeg lunsjplaner, mens pappa og mini har egne planer, før vi treffes litt senere igjen alle sammen. Men først er det lang frokost og litt kos. Kanskje rekker vi å trene litt også før jeg må dra! Det hadde vært supert. Lille vea ga meg forresten en superfin rabattkode til dere som gjør at du får 25% alle ordinære varer i nettbutikken deres. De har blant annet inne bodyer fra petit bateau som jeg er synes er så gode. Og mye av dette er på halv pris nå, så om du allerede er avhengige av slike til de minste så kan du jo gjøre et lite kupp. Og om det ikke er på salg kan du jo bruke rabattkoden OSLOINCHANEL for å få 25% rabatt i nettbutikken her.

Ha en fin dag! Her er det musikk og party på kjøkkenet. Elsker søndager.

ROSA GENSER

Dagen som begynte med en hodepine fortsettende fra i går (og dagen før, det verste jeg vet er å våkne med vondt i hodet) ble så mye bedre etterhvert som dagen gikk, og dagen ble så fin likevel. Jeg fikk trent og det hjelper så på både humør og kropp, og vi har hatt en kjempefin dag. Trening, tøying og bittskinne er tingen for tiden. Det er kanskje noen som husker at jeg skrev at jeg var hos tannlegen for en stund siden? Det har virkelig hjulpet med bittskinne, men når jeg slurver unna så får jeg svi. Men nå har jeg fått time hos kjeveortoped til høsten, så da håper jeg det etterhvert kan bli permanent bra.

Rosa og lave sko i dag. Jeg er så glad i gensere med rund hals, gensere er skikkelig forbruksvare hos meg, og jeg skulle helst hatt skuffen full. Nå venter et glass iskald hvitvin på meg og det lukter hjemmelaget taco fra kjøkkenet. Det skal bli utrolig godt. Ha en herlig frikveld. Lenkene under er annonselenker.

VÅRFINE NEGLER

Knallblå og hvite vårspreke negler. FUN. Det er så gøy å kunne si akkurat hva man vil ha også får man det. Negler kan jo være et lite smykke i seg selv. Helt perfekt for oss som ikke bruker så mye smykker ellers. Negler er hverdagsluksus, og siden jeg har gått hen og blitt helt avhengig blir jeg alltid så lei meg når negledesignere slutter eller flytter, for det er så vanskelig å finne de som er flinke. Så det var med en liten klump i halsen jeg prøvde et nytt sted i dag. Men så gikk det over all forventning. Og fort, det er noe jeg virkelig setter pris på.
Jeg har vært hos MarianneS&M som ligger i Prinsens gate 22, midt i byen. De holder til i samme lokale som frisørsalongen Olimb&co og gjør alt innen både negler, vipper, voksing etc. De har alt på et sted altså, så om du er på vippen og trenger en ny negledesigner, eller har lyst å teste hvordan det er å legge negler til sommeren er dette stedet å prøve om du er innom Oslo. Marianne er rask og dyktig, kombinasjonen du vil ha. Neglene blir tynne og fine, også er hun rå på design om du har lyst på en litt artig manikyr. Eller hva med en fresh pedikyr til sommerbrune ben? Nettsiden deres finner du her.

sponset behandling

SEND MANNEN PÅ FROKOSTKURS

Dette er helt fantastisk morsomt. Neste lørdag 10 mai, har du sjansen til å sende din bedre halvdel på frokostkurs hos T. Jeg tror det blir utrolig gøy, T er i hvert fall helt klar. Vi ante ikke hva vi skulle forvente oss, men det har vært utrolig god respons på idéen, men siden datoen ikke passet for alle samtidig har vi plass til en til. Er det noen som har en sporty mann de har lyst å sende på kurs? Det er selvfølgelig bare på morro, og jeg tror de kommer til å lære masse. Send en mail til meg på tine@osloinchanel.no om du har en mann du gjerne skulle ha sett litt mer av på kjøkkenet. Nå har du sjansen :)

ONE SERIOUSLY COOL BICYCLE BAGDet er ordentlig tid for sykkel ute, og jeg smiler hele veien frem og tilbake med denne seriøst søte sykkelvesken på. Det er en helt vanlig veske, men den har stropper bak som gjør den perfekt til å feste på sykkelstyret. I dag blir det sykkel som gjelder. Ha en nydelig dag.

PÅ GRILLEN

Det ble årets aller første grillmiddag i dag. Med minihamburgere til forrett, og helt enkelt gode pølser og en miks av poteter, butternut squash og svartrot til, med maiskolber ved siden av. Tipp topp deilig grillmiddag. Det var så godt å kjenne den etterlengtede grillsmaken. Så nå gleder vi oss til en lang grillsesong når den offisielt åpnes litt nærmere sommeren. For en luksus med fri så nært helgen for liten og stor. De minste var også helt med på at grill var tingen.

 
Nå venter dessert sammen med en film i sengen. Batteriene blir litt ladet med fri og tid sammen.  Jeg håper dere har hatt en deilig maidai uansett hvor dere har vært eller hva dere har brukt den på. Tenk, nå er det snart 17. mai allerede.

ANKEL JEANS

Ikke søndagsfølelse, men den deilige feriefølelsen når man mister litt tidsfølelsen. Sånn har det vært i dag. Deilig deilig. Og om ca. 1 dag er det helg igjen, mai er fin sånn sett. Kids i seng, middagen og kjøkkenet ryddet, og det er klart for kveld. Roen har senket seg. Har dere hatt en fin dag i dag? Jeg har vært i nye jeans i dag, noen deilige ankelkorte vårbukser.


hits