mai 2013

IS STEALING REALLY THAT WRONG?

Jeg mener det, jeg regelrett STJAL dette skjerfet fra et av vareprøvestativene da Name It hadde visning av høst kolleksjon for 2013 i går. Jeg ble øyeblikkelig forelsket, og greide å snike det med meg (nesten) helt ubemerket.

SÅ fint, og i tynn og myk ull. Så gled dere til høsten! Og flaks, ikke upassende i dette ruskeværet heller.

Baby wearing:  Skjerf Name it / Hatt og chinos H&M / Sko Barnas hus //

 Edit: altså, jeg STJAL ikke dette skjerfet på ordentlig! Jeg var så heldig å få det med meg av de søte Bestseller jentene som ordnet pressefrokosten.

ANDY WARHOL + BUGABOO

En epoke er over. I pinsen byttet vi over til sportsdel på bugabooen. Med en liten Andy Warhol vri. Det kommer vel ikke som et sjokk at den nå er blå. Og med de fineste sorte og hvite stripene på innsiden. LOVE IT.

Vi har nytt god og dyp søvn helt til halv ni i morges (lille w er borte), og inntatt kaffe og sandwiches på terassetrappen. For en dag, FOR et vær! Dette må nytes ihjel.

PS: dere MÅ bli med på instagramutfordringen min #wifeintheair  Jeg ler ENNÅ.

BABYRUTINER A-B-C

Jeg innser at jeg villig legger hodet for hugg med denne overskriften. Det gjør jeg virkelig! Men så var det nettopp det, at den som intet våger, intet vinner. Og siden det er flere som har spurt om rutinetips, så er det kanskje noe å hente her for enkelte. Jeg er ingen babyguru. Så vet dere det. Jeg har vært mamma i ca 5 minutter, og det finnes jo ingen garanti for at det jeg har gjort med førstemann vil fungere like godt på andre barn eller en eventuell andremann. Alle babyer er forskjellige, og vi har nok vært veldig heldige helt fra start. Samtidig føler jeg at jeg har hatt en finger med i spillet på hvordan ting har utartet seg. Jeg merker at jeg nesten er litt nervøs nå, for det finnes vel ingenting som engasjerer eller provoserer mer enn meninger om baby og babyliv.

Ok, here it goes.

Allerede før jeg ble gravid hadde jeg en veldig klar visjon for hvordan jeg ville ha det i forhold til rutiner, legging, og soving. Jeg var helt klar på at jeg ville den lille skulle sove i egen seng fra første natt, og at han skulle over på eget rom etter noen uker. Så han sov i egen seng både på sykehuset og fra første natt hjemme. Det har dermed aldri vært et problem at han ikke vil sove i egen seng. Den første tiden var jeg jo oppe i tide og utide med amming og bleieskift, men jeg la han alltid tilbake i sin egen seng. Jeg greide virkelig ikke å sove med han i sengen vår heller, da angsten for å skulle skade han på noen måte tok over alt som het nattesøvn. Smokk var også gull verdt de første tre månedene (etter det var han plutselig ikke interessert lenger, før han plutselig fikk øynene opp igjen for smokken her for litt siden).

Etter 10 uker fikk han eget rom. Nå skal det sies at dette rommet ikke er veldig langt fra vårt, og at vi selvsagt hadde både det ene og det andre av babyteknologi, så han kunne like gjerne ha lagt rett ved siden av øret mitt. Men ved å gjøre dette opplevde vi at han sov lenger om natten. Jeg fikk også mye bedre søvnkvalitet da jeg ikke våknet av den minste bevegelse og pustelyd. En utvhilt mamma er lik en bedre mamma.

Selv om jeg hadde sterke formeninger om hvordan jeg ville gjøre det med legging og soving, tok det litt tid å finne ut hvordan jeg ville ha det på dagtid og kveldstid. Jeg så ikke helt for meg et strengt regime, og lenge ble det slik at den lille styrte hverdagen helt selv. Noen dager sov han mye, enkelte dager sov han ingenting. Selv ikke på trilletur. Og det var ganske utfordrende på kveldstid. Det endte opp med at vi haddde en baby hele dagen og hele kvelden, før vi fikk i han nok mat og fikk roet han ned til å være klar for det lange sovestrekket. De kveldene vi la han litt tidligere enn vanlig ble det bare til at han sov i 30 minutter før han våknet igjen, klar for nye rampestreker. Også hadde vi det gående. Etter en stund ble det til at han sov fra ti til halv ti (og ta det helt med ro, selv om det ble slutt på nattamming av seg selv var det ingen problem å fortsette å amme, kroppen reguleres etter etterspørsel). Det var jo deilig det altså, men etter ennå en liten stund ble jeg rett og slett gal av å ikke ha noe voksentid alene. Vi måtte ta litt grep. Det er faktisk bedre (for oss) å stå opp klokken 07 (eller 06) hver morning og dermed kunne legge den lille klokken 19.00, og ha kvelden fri til hverandre, seg selv eller andre. Å snu dette dit vi ville tok noen uker. Sakte men sikkert. Uten noen form for "gråtekur" eller lignende.

Han fant ut på egenhånd at han likte å ta en halvtimes blund rundt klokken ni, og en god og lang ettermiddagslur rundt klokken ett, halv to. NB! Å sove etter klokken 17. vil i vårt tilfelle skape trøbbel for legging klokken 19. Jeg støttet opp under dette mønsteret, og legger til rette for at han sover til samme tidspunkter hver dag. Rutinene holder jeg på uansett om det er blåmandag eller 17.mai. Det eneste jeg angrer på er at jeg ikke gjorde dette før..

Når man implementerer rutiner for barn så må man huske at de er forskjellige individer, og at man rett og slett må se an hva som fungerer best i hvert enkelt tilfelle. Skyt meg den som vil, men jeg slår uansett et slag for gode rutiner fra første stund :)

Lykke til!

HIPP HIPP HURRA

Jeg synes bunad er noe av det vakreste som finnes. Og det er så morsomt, og rett og slett utrolig koselig, å se alle de forskjellige variantene som kommer frem fra skap og skuffer til festdagen i mai. Det samholdet man føler når man tripper rundt og en hel by, et helt land, en hel nasjon er pyntet til fest. Hipp hipp hurra for alle dere, for alle oss, og for alle barna!

Det er nesten sånn at jeg gleder meg til neste år allerede. Selv om mange (inkludert oss) var oppe før hanen gol, og det er et maraton, så er det glede, kos, champagne og fine barnelyder. Dagen forløp nok

litt

veldig annerledes enn da vi ikke hadde barn, og slutter nok av

litt

VELDIG mye tidligere enn før, men jeg er en sucker for babyrutiner, selv på en dag som denne. Han i vestfoldbunad. Hun i sunnmørsbunad.

Mine to, som jeg er så glad i.

Har dere hatt en fin 17.mai?

KVELDEN FØR DAGEN

Dagen før dagen. Eller kvelden før dagen. Med litt rød lakk på tuppene over en beige-rosa shimmerlakk, er neglene

klare til i morgen. Bunadsskjorter er strøket og sko pusset. Sløyfebånd til håret.

Ønsker alle en nydelig dag i morgen.

FLY MED BABY

1. Stelleunderlag, bleier, våtservietter.  2. Termos  3. Øyemaske  4. Kamera  5. Leker  6. Bok

Da vi var ute og flydde med vår lille, ble min neverfull full. Men ikke overfull. Organisert, og gjennomtenkt pakket. Ammer man er jo dette hur enkelt som helst, men siden det er bråstopp her, ble det med en liten termos. Den lille termosen fikk være med gjennom sikkerhetskontrollen på (nesten) alle flyplassene og var verdt sin vekt i gull. Vannflasker får man alltid tak i, men varmt vann i en fei kan være litt verre.

Min erfaring er at når den lille får flaske (eller at du ammer) ved letting og landing, unngår man vondt i ørene hos de små. Med våre to mellomlandinger fikk vi oppleve både det å sprinte til neste gate, og det å ha litt bedre tid. Vi fikk ha med bilsetet som vi klikket på understellet til vognen, helt frem til flyet på hele turen både frem og tilbake. Og da vi kom frem var det bare å sette bilsetet i leiebilen og dra avgårde. Akkurat det sparte oss for veldig mye bæring, og lot i tillegg lille ville slappe godt av mellom pitstoppene og ny boarding.

7. Antibac 8. Smokk(er) 9. Krukke med potetmel 10. Håndkrem 11. Babyteppe 12. 2 ekstra skift 13. 4 flasker 14. Mme

På flyet frem var vi så heldige å bli oppgradert, noe som gav oss et hav av plass. På turen tilbake greide jeg likevel med hell å legge han på gulvet under setet foran meg. Det er mulig det hjalp at jeg har verdens korteste ben! Jeg bygde opp med noen flytepper på gulvet slik at det ble mykt og fint, og la han ned med teppe på og et varmt sjal jeg hadde på meg, etter at han sovnet. Jeg hadde prøvd å legge opp turen litt etter hans rutiner, og vi var så heldige at han sov nesten hele veien både frem og tilbake. Han våknet da vi mellomlandet begge steder, noe som passet fint i forhold til at han da fikk masse inntrykk, mat, ny bleie og litt kos, før det var nytt fly, og klart for ny soving.

Tips: ta med noen flasker med ferdig oppmålt mengde mme i. Da er det bare å tilsette varmt vann fra termos, og (helst kokt, opp til 6mnd) vann fra vannflaske, så har du drikkeklare flasker med én gang. Tid er alfa omega når man har å gjøre med disse små. Det er ikke alltid flyvertinnene ombord har tid til å hjelpe deg akkurat når du trenger det. Husk antibac når du ordner med flasker og mme.

 

Lykke til!

 

 

KLØVER SALAT

 

Så sent spiser vi middag. Det er sikkert ikke helt bra, men sånn blir det nesten hver dag. Men jeg har nettopp fortært V.E.R.D.E.N.S beste salat. Virkelig! Her i huset blander man salaten selv etter at man har fått den på bordet, så det dere ikke ser, eller såvidt kan skimte, er solsikkespirer, brokkolispirer, reddikspirer og kløverspirer.

Olje, litt balsamico, pepper og noen knuste havsaltflak over er lik perfection ganger hundre. Og tyve.

Ristede pinjekjerner (min favoritt), avocado og tomater med en tvist i dag. Helt herlig og helt sommer.

THOSE EYES

Jeg har blitt så gammel at jeg må bruke øyekrem. Må må må. Og jeg sverger til denne fra Zo Skin. Jeg har krøpet til sengs, dratt øyemasken ned, og satser på at alt av jetlag har forsvunnet til i morgen tidlig. Jeg holdt meg våken både i ett og to døgn både på turen frem og nå tilbake, og håper på det beste. Nå skal det bli godt å sove nå.

Repair og anti aging. Genious. Huden min blir passet veldig godt på av Silje.

SEA ISLAND

Jeg og min lille tuslet i vei til frokost i morges, med bare ben på brostein og gress. Med striper på begge to. Det er så nydelig her at en liten frokosttur er som å gå i botanisk hage.

Vi får heldigvis tid til et bad og en kaffe til før vi drar. Selv om jeg har svært lite lyst til å dra herfra.. Jeg krysser fingrene for at vi får oppleve dette igjen.

ZEN

Vi koser oss! Det er ganske så mange timer tidsforskjell, så oppdateringene kommer nok litt her og litt der i forhold til tiden hjemme. Det er ingenting som er bedre å starte formiddagen med enn en treningsøkt. Sammen. Ferie altså, for en fantastisk oppfinnelse.

Palmesus og bølgeskvulp. Og regnvær. Litt uflaks må man jo ha.. men når hotellet er så fint som dette gjør det ikke så mye.

UPGRADE

Ut på tur, aldri sur. Det er kanskje noen som allerede har fått med seg litt av turen vår på instagram? Vi var altså så heldige at den søteste KLM jenta ever, manuelt overridet hele systemet

(vi hadde selvsagt billetter som det egentlig ikke gikk an å gjøre noen endringer på..) for hånd og tastetrykk, og oppgraderte lille ville, med foreldrene på slep. Tuuusen tusen tusen takk. Turen gikk så lett som en lek, med all plass i verden for både stor og liten. Tror nesten vi har sluppet unna jetlag også siden vi holdt oss våkne til det ble natt igjen lokal tid. Så mye flaks på en gang burde ikke vært lovlig.

Tips: Kom tiiidlig på flyplassen, blunk så mye du kan med øyenvippene både stor og liten, og håp på det beste. Upgrade kan være noen tastetrykk unna.

hits