april 2017

YOGA MOVES


"Skal vi gjøre yoga moves mamma?" Han ser på meg med store øyne. Mini har fått øynene opp for yoga, og vil prøve alt! Å være opp ned er topp, sidelengs eller på en fot. Det er supermorsomt for meg også, for det tester virkelig balansen.Nå har vi roet helt ned, og tar søndagen med slående ro! Vi startet dagen tidlig i morges med en et lite fotballlag av små rundt frokostbordet. Det er så hyggelig å ha frokostgjester i helgene, de aller fleste småbarnsforeldre er jo oppe tidlig uansett. Så frokost er faktisk den perfekte anlending til å være sosial! Så hoppet vi i treningstøyet alle sammen, jeg på matten, og guttene avgårde på boksetrening.

Vi kom i gang med å ordne litt ute også i dag (takk og lov for litt pent vær!), og jeg kom meg faktisk aldri ut av treningstøyet igjen. Så jeg får hoppe i dusjen, før det blir pizzarester til middag. T har allerede sloknet på sofaen sammen med mini og en disneyfilm, de er bra søte! En skikkelig digg søndag rett og slett, og bonusen er jo at det er fri i morgen også. Jeg håper du har hatt en herlig søndag så langt, og at kvelden skal brukes til noe hyggelig. Hva med litt egentid om du rekker det? Jeg har en date med en ny bok jeg har begynt på. Det gleder jeg meg til :)


 

PIZZA PIZZA


Ah! Det er lørdag, og pizzaen har virkelig fått ben å gå på. En av de koseligste tingene jeg vet om, er å sitte og dingle med bena og snakke om alt og ingenting, med T som kokkelerer på kjøkkenet. Med hektiske timeplaner den siste tiden er det så herlig å bare catch up, og høre alt om uken som har vært. Jeg fikk velge middag i kveld, og valget falt på pizza. Så vi har kost oss med et glass vin, og noen fantastiske pizzaer. Oppskriften finner du her!Har dere en deilig langhelg så langt? Mai er jo måneden med så mange slike fine ekstradager, og nå håper jeg bare været holder også. Jeg har sparket av hælene, og nå er vi akkurat i ferd med å innta plassen for en skikkelig filmkveld. Jeg håper lørdagen har vært fin!

 

4 FINE MANIKYRER


En fin manikyr er prikken over i'en, når det kommer til velstelte negler. Men, det er ikke like enkelt å velg hvilken manikyr man ønsker, spesielt om du har lyst noe ekstra fresht! Jeg har mimret litt i arkivet mitt, og samlet fire av mine all time favorittmanikyrer opp gjennom årene. Selv om jeg er glad i farger, er jeg også svak for det helt enkle. Og jeg ønsker gjerne at det skal være med en vri. Den nydelige franske manikyren under, med hvite halvmåner i stedet for hvit tupp, seiler opp som en soleklar hverdagsfavoritt.Jeg håper du fikk litt inspirasjon til å bruke litt farge på neglene også fremover!
 

BLOMSTER OG MESO


Her står jeg, med et blomstrete oliventre og blomstrete gevanter. Lille oliventreet vårt som har fått fast permanent plass på kjøkkenet! Jeg må le, vi turte oss ut både tre og fire ganger, til snøen kom igjen og vi til slutt bestemte oss for å vente til nærmere 17. mai før vi flytter det ut igjen. Så da ble det stående her så lenge, midt på kjøkkengulvet. Det veier jo et tonn å flytte på også.. så nå blomstrer det opp inne før vi håper på en lang og fin utesesong :)

Om du følger meg på instastory fikk du kanskje med deg at jeg var innom Silje på Beths og ble stukket på i går? Jeg tok en behandling som heter mesoterapi, og jeg føler det funker allerede. En haug med vitaminer og naturlige ingredienser, som gir huden en skikkelig herlig boost! I fare for å jinxe det, så må jeg si at huden min er inne i en skikkelig finfin periode nå, og det er så hyggelig å våkne opp se hvor godt den har det. Måtte det bare vare!


Ha en super kveld!

TRIKSET FOR Å SABLE CHAMPAGNE


Har du lyst å bli en sableringsmester og stjele showet på festen? Å bruke en sabel for å sprette champagnen er utrolig gøy, og det er ikke vanskelig! Du trenger en sabel, og en champagneflaske. Trikset er å finne sømmen på flasken. Se for deg sømmen som går bak på en strømpebukse. En champagneflaske har en lignende "søm" som går fra bunnen og oppover helt til korken. Finn denne sømmen med tommelen din, og plasser den slik at du har den midt på flasken, med flaskehalsen pekende fra deg.

Før sabelen stødig og raskt oppover denne sømmen, og gjennomfør med et bestemt kutt mot toppen av flasken. Når sabelen treffer flaskehalsen hvor sømmen går, vil halsen gå rett av. Husk å ha champagneglass like i nærheten :)

Dagens lille partytips! Du kan også gjøre det samme med en skje.. ;)
 

MIN YOGAREISE


For litt over to år siden var jeg helt fersk på yogamatten. Hoftene hadde fått seg en real knekk etter en graviditet, og en skade i ryggen. De var så stive at de like gjerne kunne ha vært sveiset fast. Jeg tror jeg var den stiveste personen instruktøren min Maria Fürst har sett faktisk.. Det sier litt, når jeg sitter her i dag og har funnet gleden ved yoga. Jeg tok rett og slett utfordringen på strak fot.. om man kan bytte ut hånd med fot i dette tilfellet.

Det er så hyggelig å kunne dele litt av yogareisen min med dere, og jeg har lyst å fortelle litt om yogapraksisen min nå. Det siste året har jeg økt intensiteten, og går nå fast på fem timer i uken. Det høres kanskje mye ut, men det å bevege seg kan man ikke få nok av, spesielt når mye av tiden ellers brukes på en kontorstol. To av timene er tidlig om morgenen, en er kveld, en ettermiddag, og en lørdag formiddag. Det er jo selvsagt ikke alle ukene hvor det er praktisk mulig å få til alle sammen, men jeg gjør det jeg kan for å få det til. Trening er virkelig noe man må sette av tid til, og når jeg har disse faste timene jeg er booket på hver uke, er det en motivasjon i seg selv.

Den treningsformen jeg har falt for innen yoga, er vinyasa. I vinyasa har man fokus på at du skal puste i takt med kroppen, og flyte gjennom øvelser uten å miste denne pusten. Selv om øvelsene til tider er utfordrende for både styrke, balanse og koordinasjon, skal du ikke pushe kroppen mer enn den faktisk klarer. Det er ikke om å gjøre å gå så dypt inn i øvelsene at du blir skadet, eller holder pusten for å klare å gjennomføre.

Selv om det kan være vanskelig å godta at man må være tålmodig, er det noe ved å ha denne integriteten i hver eneste øvelse som gjør at man faktisk blir roligere innvendig. I hvert fall er det slik for meg. Jeg tror jeg har hatt skikkelig godt av det! Det er ingen skam å øve på å være tålmodig, og det å godta at ting tar tid er en fin øvelse i seg selv.

Det er kanskje lett å tenke at man liker harde styrkeøkter, eller kjappe spinningtimer mye bedre enn yoga før man har prøvd det. Men, i tillegg til å være en fantastisk treningsform (du blir både svett, andpusten, og skikkelig kjørt i ben og armer), har yogaen senket skuldrene mine (bokstavelig talt) fem hakk ned. Det å legge fra seg alt man går og tenker på utenfor døren før man begynner, har gjort at jeg fant dette rommet innvendig hvor det er plass til å kun å fokusere på hvordan kroppen flyter sammen med pusten.

Å legge fra seg stress og press utenfor, gjør at det blir enklere å la være å plukke det med seg igjen når man er ferdig med en økt. Følelsen er nesten som å hoppe i vannet på en varm sommerdag, når varmen og solen fra dagen vaskes vekk og man dukker opp igjen med et helt klart hode. Det er den beste følelsen i verden. Du skjønner kanskje hva jeg mener? 

Hoftene mine er fortsatt et kapittel for seg, og de vil nok aldri bli helt som de skal være. Men det gjør faktisk ingenting, for det handler ikke om være verdensmester i yoga og få til alt.

For meg handler det om reisen, om de små skrittene som har tatt meg fra start til der hvor jeg er i dag. Om hoftene som har vært med på veien, og gått fra å være skikkelig vrange, til å bli mye mer samarbeidsvillige. Om en kropp som plutselig kan gjøre ting jeg aldri har kunnet gjøre før. Om balanse både utvendig og innvendig. Om en hverdag som har blitt pustet nytt liv i, og om en glede i å ta utfordringer og jobbe med dem over tid. Jeg har lært å puste <3

Kjære Maria, tusen takk! Jeg hadde ikke vært ett skritt nedover denne veien om det ikke hadde vært for deg. Du lærte meg å lete etter det myke i det sterke.

TREND ALARM: RUNDE SPEIL


Runde speil er overalt for tiden, og det er ikke uten grunn. Det er jo så fint! Jeg mangler riktignok et sted å ha det hjemme, men det har seilt til toppen av ønskelisten til kontoret. Runde speil er like fine på veggen, som når det lener seg inntil en vegg, eller står oppå en sjenk eller skap. Mitt beste interiørtips for tiden om du har lyst på noe nytt, gå for et stort rundt speil med en fin ramme! :)

MIN DUFT


Det å lukte godt <3 Denne lille hverdagsluksusen med en god parfyme, er en av tingene som alltid er med i min morgenrutine. Og når jeg først finner en duft som jeg elsker, da er jeg trofast. Til flasken bortimot går tom. Jeg falt for en av byredo sine parfymer for noen år siden, og den deilige duften har rett og slett blitt en del av det jeg føler er meg. Inflorescence heter den, og den lukter som en samling med ville blomster. Den er lett, og ikke for sterk, og den søte duften har en syrlighet i seg som skjærer gjennom.


Den er rett og slett både vakker og vill på samme tid. Et velduftende tips fra meg til deg om du har lyst å lukte på noe godt.
 

TROPISK

Jeg gir opp! Det er sikkert ikke kun vi som har våknet til et snødekket landskap utenfor døren de siste morgenene? Så siden snøen herjer ute, har jeg skrudd opp varmen til tropisk klima inne. Perfekt for å lounge rundt i treningstøy. Jeg har en stor forkjærlighet for jumpsuits, og i det siste har jeg anskaffet meg flere slike til trening også. Jeg digger det! Denne er fra bik bok om du skulle lure.
Etter en tidlig yogatime har jeg brukt morgenen til hjemmekontor. Masse kaffe, og noe godt å spise på. I morgen har jeg en time hos Silje på Beths, og jeg er supergira. Jeg er hudpleiejunkie på min hals, og elsker å prøve forskjellige hudbehandlinger for å holde huden fresh og fin. Så i morgen skal jeg teste noe nytt. Det er en vitaminbehandling av noe slag som vistnok skal være helt fantastisk. Jeg lover å si fra hvordan det funker :)

Ha en super dag så lenge! Jeg stikker innom med min favorittduft senere i dag. Så om du har lyst å lukte på noe godt, må du titte innom igjen om litt.
 

RASK OG ENKEL HVERDAGS MIDDAG


Skal jeg fortelle deg en hemmelighet? Jeg har et triks for de aller travleste hverdagsmiddagene som må gå unna i en fei! Denne ferdige pastasausen er helt amazing. Den har ikke masse skumle ingredienser, og er sunn og så god! Den er stappet med lokale råvarer fra Nord-Italia, og hold deg fast, den har pølsebiter i sausen! Du varmer den bare opp, og voila har du middagen klar på like kort tid som det tar å koke pastaen.

T hadde kjøpt en ketchup i samme sugo serie på Fruktboden på Slemdal for noen dager siden (det er den beste ketchupen vi noen gang har smakt), og i dag svingte jeg innom og plukket med meg denne pastasausen. En instant hit! Jeg må hamstre noen glass slik at jeg kan vippe opp en middag på en-to-tre til sultne barnehagemager.Ps: sjekk ut Fruktboden på facebook her, de har tullete mye godt om du er litt over gjennomsnittet interessert i god mat!
 

LAG DIN EGEN PHOTBOOTH

Image and video hosting by TinyPic
Du behøver ikke å leie en dyr maskin for å få proffe photobooth bilder på fest. Lag din egen og spar pengene! En photobooth er noe av det gøyeste man kan ha på fest, og utover kvelden er det ofte her det danner seg kø. Så i stedet for å bruke tusenvis av kroner på å leie en photobooth (som du i tillegg kun får ha i et par timer), kan du med enkle grep lage din egen! Hva trenger du?


DU TRENGER:

- Kamera med selvutløser

-
Kamerastiv

 - Bakgrunn
Gjerne en lys eller mørk vegg. Eller et teppe, et laken, eller noe annet du vil bruke som bakgrunn. 

- Fotolampe / eller en vanlig lampe
For å få fine klare bilder i photoboothen er du avhengig av godt lys. Om du ikke har en fotolampe kan en vanlig lampe (eller to) gjøre samme nytte. Vinkle lampen(e) slik at den lyser direkte på bakgrunnen.

- Props / accesories
Noen party effekter både som man kan ha på seg på bildene, og bruke til å pynte opp bakgrunnen med. F.eks ballonger, et banner, morsomme briller, lepper, barter, hatter, tekstbobler etc.
Med litt kreativitet, og en leterunde i diverse skuffer eller skap har du helt sikkert flere ting det går an å lage diverse party effekter av. Kllipp ut store lepper eller en bart, eller det du vil fra farget papp, eller bruk hvitt papir og fargeblyanter. Klipp ut tekstbobler og fyll dem med ulik tekst som I'm cool, She's my guy, more please, yass, etc. Fest dem på et sugerør, og vips har du morsomme props. Du får også kjøpt masse fine partyeffekter om du ikke har lyst å lage det selv.


- Når du har laget til området til photoboothen, setter du opp kameraet på et kamerastiv slik at det peker rett mot bakgrunnen.

- Få hjelp av en testperson til å sette opp kameraet slik at det står nært nok, og får riktig utsnitt. Det skal ikke være for mye rom på sidene av bildet. La det være litt luft over hodet til personen(e), og kutt bildet like ved midjen. Alle er jo ikke like høy/lave, og på denne måten får man alle med.

- Sett opp en fotolampe, eller en vanlig lampe som lyser rett på photoboothen. Still kameraet på selvutløser, la gjestene velge noen props og la dem klikke i vei.


De aller fleste kameraene nå har innebygget wifi løsning, og man kan enkelt laste ned bildene fra kameraet til en app på telefonen. På den måten blir det enkelt å dele bildene både med hverandre og på sosiale medier. Bruk en hashtagg for kvelden, så samler man morsomme minner :)

SØNDAG + YOGA


Hei søndag! Har du hatt en fin dag? Vi har en kjempefin dag, og tatt livet med ro. Det er så godt å bruke noen timer av søndagen til å bare lande litt. Mens guttene var på boksetrening på Frontline i formiddag (de har barnetrening kl 12!), fikk jeg litt tid for meg selv. Perfekt for å bruke på yogamatten. I dag tok jeg faktisk musikk på ørene, og tok med matten ut. Så deilig!

/ Tights Juice Eger / genser Bik Bok / vest med hette Puma / yogamatte + strap Manduka /

Nå har grillen vært på en stund allerede, og mens flere små har fått noen runder med pølser, er det enda litt tid til middagen står på bordet for oss voksne. En perfekt avslutning på helgen! Nyt siste rest :)

HAPPY BIRTHDAY


Jeg var på en superhyggelig bursdag i går, og jeg m å t t e  ta noen bilder med disse fine ballongene. Jeg må le, for jeg har aldri holdt en sånn klynge med ballonger før, det var jo akkurat som på film! Haha, det er altså ikke mere til for å skape feststemning. Inside tip! Bursdagsbarnet hadde stashet huset med party pynt fra Festlige Ting, de har så mye kult. Så nå har jeg addet de på instagram for masse inspo til neste fest.

Formen har kommet seg etter gårsdagens mange champagneglass, og middagsgjestene har akkurat kommet inn døren. Grillen er på, og jeg får joine de andre rundt bordet. Nyt kvelden!

A TRIP DOWN MEMORY LANE / PARIS SURPRISE


En annen ting som aldri er feil, er Paris. I dag fikk jeg så lyst å ta en trip down memory lane, for nå er det akkurat litt over ett år siden jeg overrasket T med en skikkelig bursdags surprise nettopp i Paris! Jeg plukket ham opp på jobb for lunsj, og der fikk han beskjed om at han måtte skifte fra klinikktøyet sitt til vanlige klær. Noe skeptisk ble han med på det han trodde var lunsj, for han var jo helt sikkert på at han hadde pasienter etter lunsj som vanlig. Det hadde heldigvis den fantastiske sekretæren ordnet, og han ble helt paff da det stod hver vår trillekoffert i heisen. Han trodde ikke på meg før vi hadde tatt flytoget helt til Gardermoen!


På flyplassen sørget jeg for å holde billettene tett til brystet, og lot han lure i det lengste på hvor i alle dager vi skulle. Vi satt oss ned på seafood baren for å spise litt, og der dukket det jammen opp flere bursdagsgjester. Bare at disse sa de skulle noe helt annet, og at det var da svært så tilfeldig at vi traff hverandre der. Lite visste T at det skulle dukke opp flere bursdagsgjester underveis, og da disse gjestene hadde klart å snike seg inn på flyet etter oss, og ikke bli oppdaget av bursdagsbarnet selv. Var planen sømløst utført etter min mening. Da vi stod og ventet på baggasjen i andre enden, ble T fullstendig overrasket da det plutselig dukket opp en hel liten gjeng! Det var så gøy, jeg har aldri sett ham så overrasket før! Han skjønte virkelig ingenting.

Vi hoppet i en bil og kom oss innover til Paris. Jeg hadde booket et nydelig rom på et vakkert lite bortgjemt hotell som heter Relais Christine. Det ligger i det latinske kvarteret, perfekt plassert i Saint-Germain området (6th arrondissement). Herfra var det gåavstand til nesten alt, denne delen av Paris er helt fantastisk rett og slett.

Jeg hadde virkelig gjort resarchen min, og booket bord på noen foodie vennlige restauranter. Den første kvelden hadde jeg booket bord på restauranten Au Bon Accueil. Det var ikke en turist i syne.. og franskkunnskapene fikk kjørt seg. Her fikk vi servert en fantastisk middag, og da regningen kom ble vi alle superhappy! De har nemlig en set meny med forrett, hovedrett og dessert til 36 euro! I underkant av 350 kr, det kan man like! Utrolig mat, og noen flasker med god vin senere hadde vi nailet den første dagen vår i Paris. 


Neste dag hadde jeg en ny overraskelse på lur. Det ingen visste, var at vi skulle ta en segway tour av Paris! Jeg ler enda over hvor utrolig gøy det var å overraske alle med dette. Ingen hadde noensinne prøvd det før, og vi forsøkte så godt vi kunne å få kontroll på disse doningene før vi satt avgårde. Det går så fort om du bare lener deg forover på segwayen, og vi har sjelden ledd så mye. Læringskurven er bratt, men etter en stund har du ikke lyst å gå av! Vi suste rundt i byen sammen med en flink guide. og fikk sett så mye på en så morsom måte. Som ellers hadde tatt oss utrolig lang tid å gå til. Så det å se severdigheter fra en segway kan jeg virkelig anbefale! Jeg booket gjennom Go Go Segway tours på nettet før vi dro.Til lunsj hadde jeg booket bord på Le Café Marly, som ligger inne på området ved Louvre. Her dukket det opp enda et vennepar plutselig, og T ble igjen overrasket! Café Marly er perfekt for people watching, og en herlig lunsj med gode venner. Her kan du sitte og drømme deg bort, og bare være i Paris. Interiøret er i tillegg utrolig inspirerende. Et must om du skal booke lunsj, eller bare ta en kaffe.


Hotellet Les Bains er min store favoritt i Paris. Bare se på denne restauranten! Dette hotellet har en enda villere historie.. (nattklubben her har et basseng.. just sayin!) Les mer om historien i dette innlegget.


Lunsj i restauranten Ralph's som ligger i bakgården til Ralph Lauren i St.Germain var også et høydepunkt (bare sjekk ut pinterest)! Perfekt for boozy lunches som det heter. Med sitt fantastiske interiør og gode mat, ble det den perfekte avslutning etter en spasertur i byen. Før vi måtte begynne å tenke på når flyet gikk hjem. Har du lyst å se mer fra turen må du sjekke ut filmen under!

STRIPER ER ALDRI FEIL


Plutselig var det torsdag kveld, hva skjedde med denne uken? Minstemann er i seng, og vi har akkurat satt på en episode med The Americans. Er du hektet du også? Om ikke er det en seriefavoritt du må sjekke ut, og starter du nå kan du nyte flere sesonger på rappen. Vi snakker sovjetiske under cover agenter som later som de er en helt vanlig familie i DC, jeg sier ikke mer. Det er rett og slett utrolig spennende.

Så der har du oss. Jeg har droppet hælene til fordel for tøfler, og funnet meg en god armkrok. Så koselig! Jeg så riktignok hakket freshere ut tidligere i dag, på vei til et møte. Striper er aldri feil :)
Jeg skal slenge igjen laptopen og kose meg med en rolig kveld, før jeg skal prøve å legge meg hakket tidligere enn de siste kveldene! Jeg har nemlig en som snorker i hus, så jeg skal prøve å sove meg litt opp igjen :) Jeg håper du har hatt en fin dag!

FORSKJELLIGE TYPER TAPET SAMMEN


Det er så deilig hjemme nå. Lyst og fint, med masse farge. Vi har allerede rukket å bli utrolig glad i det nye blå tapetet fra Thibaut. Jeg lot det være igjen en vegg hvor vi hadde geometrisk tapet fra før (også fra Thibaut), og den ble så fin sammen med denne blå. Litt mer spill og liv ble det også.

Har du hatt en fin start på dagen? Jeg startet dagen med å dra avgårde på min sedvanlige early bird yoga time, hvor jeg klarte å gå rett på trynet i håndstående! Hah, sånn kan det gå. Jeg som er så redd for å falle fremover på akkurat den måten (kontrollfreak much..), også gikk det så bra. Så bortsett fra en litt oppskrubbet albue, var det faktisk bra det skjedde. For da fikk jeg jo se at det ikke er noe farlig likevel! Så det kan anbefales, bare kjør på og se hvor langt du kommer, faller du gjør det faktisk ingenting. Så nå skal jeg bare øve meg videre på håndstående til det sitter. Ha en herlig dag!

ROSA OG RØDT


Dette var mandagens middagsdate antrekk. Underbevistheten min har en stor kjærlighet for kombinasjonen rosa og rødt, det bare skjer av seg selv rett og slett. Plutselig har det sneket seg inn en rød veske, eller noen andre røde detaljer uten at jeg har tenkt på det en gang. Men det er jo null problem, for jeg synes denne kombinasjonen er så fin. Akkurat det kom sikkert ikke som en bombe, siden den dukker opp til stadighet. Nina var så grei å knipse disse bildene av meg etter middagen. Du skimter til og med kongeskipet i bakgrunnen.Fra det ene til det andre. Jeg er skikkelig reisesyk om dagen! Jeg har en hel liten liste over steder jeg har lyst å dra, og det klør i fingrene etter å booke en hyggelig weekendtur i en eller annen storby. Så var det bare det å få det inn i kalenderen, spare opp, og utføre.. noe som ikke alltid er like lett i praksis :) Er det et sted jeg bare må dra til? Jeg blir alltid glad for gode tips! :)

 

PÅ GANGEN


Har du hatt en fin start på uken? Jeg blir alltid litt desorientert når uken begynner på en tirsdag, men jammen var det ikke godt å være i gang i vante rutiner igjen også. Jeg ble riktignok litt deppa da vi våknet til snøfugg i luften i går morges. Så i stedet for å ligge alt for langt frempå med disse vårfølelsene mine, har jeg bestemt meg for å bare akseptere tingenes tilstand. Det er ikke vår helt enda..

På interiørfronten blir det i hvert fall mye gøy som skjer fremover. Jeg har bestilt noen nye møbler, og ukene kunne ikke ha gått saktere til levering. Den nye sofaen tror jeg kommer til å bli favorittstedet til hele gjengen, lykken er en dyp og god sofa. I tillegg har kontoret mitt blitt så fint også! Med splitter nye gardiner har hele rommet fått en myk ramme. Det lover jeg å vise mer av i løpet av uken.

Ha en strålende dag så lenge!
 

GIRLS NIGHTI går ble jeg sittende bom fast i parkeringshuset, da jeg  P L U T S E L I G fikk akutt jernteppe og glemte koden på bankkortet mitt!! Jeg sverger på at jeg begynner å bli dement. Fem minutter etter at jeg hadde tastet koden for å betale for middagen. Spol tilbake, og jeg hadde akkurat hatt en super kveld med jentene. Vi slo til med en kveld ute siste dagen av påsken, med middag på Hanami. Bare se på de lekre grønne buksene til Dagny! De hadde hun kapret på Ebay, en vareprøve rett fra catwalken til J Crew (sånn kan det gå når man har superlange ben og går rett inn i sample sizene). Nina ble sittende bak kameraet denne gangen.

Når vi skulle hver til vårt, klarer jeg altså det kunstykket det er, å bli stående og stampe ved utkjøringen. Feil kode, feil kode, feil kode, beeeeeeep! Du har tastet feil kode for mange ganger.... "Neeeeeeeeeeeeeei!" Ring Ring, "Eh, hei jeg har et ørlite problem her.." Han som tok telefonen mente riktignok at det var et større problem enn jeg skulle ha det til, noe som ikke gjorde meg så veldig mye roligere.

Etter mye om og men (hvor er 120 kr i kontanter når du trenger det??), fikk jeg rygget tilbake i rundkjøringen og kommet meg til en betalingsautomat. Etter en intens leterunde fant jeg utrolig nok et annet kort i bilen, som jeg i tillegg husket koden på. Flaks! Så det ordnet seg til slutt, og jeg fikk ut både billett og kort. Men det kan ikke anbefales altså, hold orden på koden din!

PÅSKEMYS


God morgen hjemmefra! Eller god formiddag har det vel blitt for lenge siden.. tiden suser avgårde i godt selskap. Vi kom hjem sent i går kveld, etter å ha pakket, og vasket oss ut av hytta etter en fin dag på ski. Vi har virkelig kost oss i påsken, og i siste liten bestemte vi oss for å prøve å unngå den store påskekøen i dag. Så da kastet vi oss rundt hele gjengen, og kom oss avgårde på rekordtid. Vi klarte jammen å snike oss unna køen også, for da vi hørte på radioen underveis sa de at det gikk i 20km fra Lillehammer retning Oslo. Puh, lykken er å komme unna den køen der altså..
Så var det bare å få minstemann i seng, pakke ut og sette på en runde med klesvask før vi rundet av med en kjempesen middag. Det er jammen ikke lite vi klarer å ta med oss på tur! Uansett, nå er alt pakket bort for sesongen, og jeg er superklar for vår. Den lar riktignok vente på seg, så jeg later heller som det er vår inne.

Så braket det løs med stor frokost igjen i morges klokken ni. Vi vet å benytte oss av fine fridager! Jeg håper dere har hatt en fin påske, og at siste dagen skal nytes.

SKI BOMS


Her har du oss om dagene!  Jeg er skikkelig imponert over de små som er med på tur, de holder koken som bare det. Det blir ikke de altfor lange turene med barna på tur, men vi deler heller opp dagen med en fin skitur etter frokost, og en skitur på ettermiddagen før roen senker seg i hytta. Om ettermiddagen er det klart at roser i kinnene, støle bein og superundertøy, er oppskriften. Da smaker en god middag aller best!
His and hers 90's look altså, jeg bare sier det, her kjører vi fullstendig chill modus. Nå har jeg sunket ned i en myk sofa foran peisen, og til og med blitt servert litt deilig ost og vin her jeg sitter med mac'en på fanget. Hyttelykke på høyt plan snakker vi i mitt hode da. Endelig ble det tid for påskeegg også! For å si det sånn, det påskeegget reddet siste rest av skituren nå, drit i mestring, lokking funker hver gang ;)
 

HEI FRA PÅSKE FJELLET


Hei fra påskefjellet Skåbu! Vi har spent av oss skiene, slengt masse godt på grillen og kost oss med en deilig sen lunsj i hytteveggen. Det ble jo skikkelig påskevær! Med sol og snø. Etter frokost dro jeg og hentet T på togstasjonen, og det var så godt å få ham opp hit til oss. Han hoppet på toget fra Oslo tidlig i morges, og var på Vinstra allerede litt over elleve.

Så suste vi tilbake, plukket opp litt ekstra grillkull, fant skiene og kom oss ut i det fine været. Vi er så lugne og relaxed her oppe alle sammen, at det er en fryd. Påskeferien er virkelig en av de aller beste feriene er det ikke? Bena høyt, solbrillene er på, barna har snøballkrig og vi andre nyter livet.

Det er ikke lov å le av ski getupen min! Både jakke og det aller meste er nemlig fra det glade 90-tallet.. luen har jeg tatt fra T for noen år siden tror jeg. Jeg må le, jeg trenger virkelig noe nytt skitøy! Kanskje det er det jeg skal ønske meg til bursdagen min til høsten, litt nytt langrennsutstyr? Jeg tror nesten det altså.

Jeg håper du har en fin påske? Det er jo så deilig med noen fridager enten man er hjemme eller borte. Vi har latt skuldrene slippe flere hakk i hvert fall, det føles så godt :)
 

4 MÅTER Å BRUKE TAPET


Er det en ting som virkelig gjør en stor forskjell i interiøret, så er det tapet. Jeg er utrolig glad i tapet som dere sikkert vet, men det kan være litt skummelt å begi seg ut på tapetveien. Hvilken tapet skal man velge? Skal tapetet ha mønster? Skal man gå for farger, eller holde det enkelt? Det er mange spørsmål som kommer underveis. Hvor skal man legge den, og hvilken type tapet passer i hvilket rom? Her er 4 tips som jeg håper kan hjelpe deg på tapetveien!

1. Tapet på badet. Har du et lite gjestetoalett er dette f.eks et perfekt sted hvor du kan dra på med en sprek tapet. På badet er det gjerne kun en eller to vegger du kan legge tapet, og en sprek tapet med både farger og mønster vil skape et fantastisk blikkfang både for gjestene dine og deg selv. I tillegg blir prisen veldig overkommelig, siden du kun behøver en rull eller to for å dekke rommet. Luksus på budsjett!

2. Tapet på små rom. De mindre rommene i hjemmet, som soverom, skaper lune og fargerike omgivelser om de kles i tapet. Små rom tåler også mye mer, dersom du har lyst på mønster eller en sterk farge. Hold lister og dørkamer i hvitt, og du får en superfin kontrast som rammer inn rommet.

3. Tapet i taket. Nei det er ikke umulig! Tapet i taket skaper en fantastisk effekt i rommet. Noe som er spesielt fint på f.eks et barnerom, eller et hjemmekontor. Tror du meg ikke? Søk på pinterest og se alt det fine som går an å gjøre med tapet i taket. Jeg lover, du kommer til å bli inspirert!

4. Tapet på en kontrastvegg. Ved å bruke en miks av ulik tapet på ulike vegger, skaper du et interessant og dynamisk hjem. En blanding av farge og print, gjør at alt blir mye mer levende. Hjemme hos oss gjør et geometrisk tapet i stuen, at det blir både lysere og et mer spennende uttrykk enn om alt er likt. Miks og match, kontraster gjør at ting popper!

Jeg håper du fikk litt inspirasjon til å dra inn litt mer tapet hjemme! Disse fire måtene å gjøre det på er sikre vinnere hver gang :)
 

FLUFFY


Har du hatt en fin dag? Vi plukket med oss hver vår smoothie fra Joe & The Juice og dro for å leke i parken i dag, før vi ramlet innom Dinner for en god lunsj! Det er skikkelig feriestemning i Oslo om dagen, og det er utrolig hyggelig å nyte byen når det er sånn. Hånd i hånd med en liten varm hånd, uten noen planer. Plutselig er det parkering over alt, og ikke noe kø noe sted. Det er maks kos det.

// Jakke Billie & Me / bluse Lindex / genser Alexander Wang / sneakers New Balance //

Jeg kom jo aldri i gang med pakkingen før vi dro hjemmefra i morges, så nå må jeg ta meg selv i nakken og komme i gang. Kanskje bare en kaffe til.. Ha en super kveld!
 

YOU AND ME KIDDO


Mini og jeg har vært hjemme alene de siste dagene, så mens T er i England og forsker (!), gjør vi dette! Koser og ler. T er i siste innspurt av en ekstra mastergrad i pediatri, og sitter i skrivende øyeblikk og plotter inn data til forskningsprosjektet han jobber med. Jeg må innrømme at jeg er veldig stolt over alt den mannen min får til. Etter noen knallharde år med full jobb og vel så det, og studier ved siden av, skal det bli utrolig gøy å se han på graduation! Jeg har aldri opplevd den engelske versjonen, så det gleder jeg meg til. Det skal også bli godt å få han hjem til påske, vi ses på fjellet elskling!
Så her finner du oss. W har skiftet til spidermankostyme, og løper rundt. Jeg har noen eposter å svare på, før jeg skal begynne å tenke på å pakke. Formen er sånn halvveis, og jeg benytter sjansen til å ta det litt med ro. For første gang i mitt voksne liv skal jeg altså ha en stressfri påskeorganisering uten stresspakking (hos oss har ting alltid en tendens til å bli superstress i siste liten) :)

Ha en super dag uansett hvor du er!
 

HEI SVEISEndelig! Etter å ha gått rundt med håret i en tut i flere uker nå, var ikke håret tungt å be da Sindre på Studio Alf fikk en avbestilling i ettermiddag! Jeg hadde booket en time før påske, men jeg blir sjelden så glad som når slike frisørtimer blir ledig før. Så nå er etterveksten borte, håret har fått en god kur, og jeg er en happy camper.

Formen er heldigvis også bedre, så nå håper jeg at  det bare var en kjapp forkjølelse og ikke noe verre enn det. Jeg kjører på med c-vitamin og ingefær shot uansett. Selv om det ikke har noe å si, så skader det i hvert fall ikke heller :) Mini er i seng, pysjen er på, en sen middag står i ovnen, og Bridget Jones har akkurat begynt på tv. Der har du kvelden min, jeg syns den er riktig så fin.

Ha en fin kveld du også :) 

 

GOD PÅSKE


God påske! Har du tatt ferie? Vi har ikke kommet så langt enda, og har et par dager igjen før vi setter oss i bilen og setter kursen mot påskefjellet. I tillegg har jeg klart å bli syk.. søren også. Allerede søndag kveld kjente jeg det snørte seg til i halsen. Så jeg går litt på halv åtte for tiden, men i dag var formen heldigvis litt bedre enn i går. Jeg ville bare ønske deg en herlig påske om du har dratt på tur allerede, eller en fin dag om du har en eller to dager igjen med kontortid før det blir fri.

Vi ses igjen litt senere i dag!


 

LOUNGE WEAR


Hei søndag! Har du en fin dag? Jeg sitter her og nyter noen herlige minutter for meg selv. Guttene har akkurat dratt på boksetrening sammen, så da har jeg krøllet meg sammen med en kaffekopp og mac'en på fanget. Vi begynte dagen med stor familiefrokost, og jeg prøver å manne meg opp til en mye nødvendig støvsugingsrunde (croissanter og en haug med tre, fire og femåringer = halvparten på gulvet). Haha, sånn er det. Men så er det favoritten. Så når T får oppringing på facetime dagen før, hvor de små faktisk bestiller croissanter til frokost, ja da er det bare å stille opp.
Jeg lounger i hvert fall rundt i den deiligste playsuiten fra Fleischer Couture. Jeg er ihuga fan av jumpsuits, og disse korte variantene passer meg ypperlig. Så jeg har vært føre var denne gangen, og kapret et sommerkupp allerede. Er du klar for påske? Jeg har funnet frem påskeeggene, og med noen fridager foran oss gjør vi en liten kombipåske i år. Med feiring både hjemme og på fjellet. Det blir fint!

Nyt dagen!
 

VERDENS FINESTE DRIKKEFLASKE


Altså, denne drikkeflasken! Det er sjelden jeg blir så happy for en ny vannflaske, men denne i glass fra BTLD tar kaka. T har lenge mast på meg om at det er skikkelig usunt med disse plastflaskene (ikke hjelper det på miljøet heller).. så han ble sjelden sjalu da han så denne. Jeg må faktisk kjøpe en til han også, om han ikke har rappet min før jeg rekker å snu meg.


Det er er en rist under lokket, perfekt for å slenge opp i masse godt i vannet uten å inhalere det når du drikker. Dagens lille tips om du trenger en ny vannflaske, og har lyst å være litt snillere både mot kroppen og miljøet.

God helg!

MISS BIRKIN


I går var jeg ute og luftet den nye vesken min. Jeg kan nesten ikke tro at denne vakre skapningen av en veske har flyttet inn hos oss, men det har den altså. Den kom i hus til jul, og jeg tror jeg fortsatt er i sjokk. Uansett, gårsdagens vårvær var perfekt for pumps, og en t-skjorte under dressjakken. Så da fikk den bli med ut.
I dag har vi fått hundebesøk for helgen, og jeg skal hoppe ut av jeansene til fordel for treningstøy. Jeg prøver alltid å få med meg en ettermiddagstime på fredagene med yoga, og blir alltid så glad når det går etter planen. Så da tar jeg faktisk helg dere, og påske også! Jeg håper fredagen din har vært fin så langt? Også sender jeg dere en stor god helg klem!

I SENGEN


Fin fredag til deg! Det er så herlig om morgenene nå, når solen kommer sakte frem og lyset flommer inn gjennom vinduene. Jeg fikk servert kaffe på sengen allerede før jeg hadde våknet i morges, og selv om klokken ikke hadde bikket seks, vekket den deilige kaffelukten meg. Så kom mini løpende inn, også lå vi bare krøllet sammen i sengen og koste oss! Hvor fantastisk er ikke det, da vet jeg at dagen blir fin.

Så bar det avgårde til påskefrokost i barnehagen, hvor selveste påskeharen kom på besøk. Du kan tro at det var stas! Like stas var det riktignok ikke da mini skjønte at jeg skulle gå etter frokosten.. så sånn er det. Det er ikke alle dager hvor ting er like greit når man kun er fire år.


Jeg har akkurat begynt på boken Wine & War. Vi fikk den i gave for en liten stund siden, og endelig kom jeg i gang. Et lite stykke utrolig historie fra andre verdenskrig. Om hvordan de franske vinprodusentene kjempet for å redde både druene sine, og vinene sine fra å falle i tyskerenes hender.

Ha en herlig dag så lenge!

KJOLE LAGET AV PLAST FRA HAVET


Kan du tro at denne kjolen er laget av resirkulert plast fra havet?? Den er laget av søppel! Det er helt utrolig, og fantastisk kult rett og slett. Jeg var invitert for å se på den nye H&M Concious Exlusive collection på den svenske ambassaden i dag, og det var så gøy å se denne kolleksjonen. Laget av bærekraftige, resirkulerte materialer som får en til å se på fashion med nye øyne, og som skal inspirere til å ta vare på miljøet på en bedre måte i fremtiden. Bare se på disse nydelige barnekjolene under.

Det skadet selvfølgelig ikke at det var lagt til en ambassade. Da drømmer man seg jo helt bort i de fine omgivelsene i tillegg! Kolleksjonen kommer i utvalgte butikker og på nett 20 april! Jeg skal i hvert fall sitte klar og forsøke å sikre meg noen godbiter :)
 

PÅ GANGEN


Dette lyset! Gangen vår fikk seg en liten overhaling tidligere i vinter, og skiftet farge fra hvit til blå. Vi har brukt samme type tapet fra Thibaut både i stue, gang, kjøkken og barnerom denne gangen. Så nå har vi en gjennomgående farge som virkelig skaper liv i rommene.

Vet du hva? I dag har jeg og Wilhelm skulket! Vi tok rett og slett en fridag midt i uken. Det er luksus det! Selv om det har blitt litt jobb mellom slagene, så har vi kost oss masse både ute på ærend og hjemme. Disse små blir så fort store, og det finnes jo ikke noe hyggeligere enn å bare skru av tiden, og stjele en dag til å bare være sammen. Plutselig har han begynt på skole, og da har jeg på følelsen at tiden flyr enda fortere.


Nå står middagen på bordet, mini skal snart i seng, og jeg skal avgårde på en kveldstime med yoga om en liten time. Jeg elsker å slutte av dagen på matten, selv om jeg skal innrømme at det er hakket mer tiltak å komme seg ut igjen for å trene når kvelden kommer. Da er det praktisk å ha en stående avtale som faktisk koster penger!

Jeg håper dagen din har vært fin så langt :)

PYJAMA TREND


Det er vanskelig å ikke være tilhenger av alt man kan gå med, som er like mykt som pysjamasen hjemme. Når det i tillegg er pysjamasen, er det jo bare å rulle ut av sengen og fortsette dagen. Jeg elsker den deilige pysjamastrenden, så i dag fikk pysjen lufte seg litt. Jeg hadde booket inn en superhyggelig lunsj med altfor snille Line på Theaterkafeen i dag. Når man kan mikse jobbsnakk med pleasure med venner, er lunsjlykken komplett! Hva vi nesten begynte å krangle om kan du lese mer om her ;)// Pysjamas skjorte Lindex / jeans Levi's / smykke Hasla //

Uansett, fra tullete lunsjer, til bustete hår. Dette har vært en fin uke så langt, og den er jo såvidt i gang. Jeg håper du er godt i gang du også? Både med det ene og det andre. Neste uke er det jo påske allerede. Nå skal jeg rulle tilbake i sengen, det er umåtelig praktisk med disse pysjamastider altså! Jeg tar en tidlig kveld sammen med Netflix, mens T løper avgårde på trening.
 

DEN BESTE STAPPEN DU HAR SMAKT


Jeg er gal etter stappe. I alle former, men aller helst med potet. Smør, melk, potet og masse krydder, det blir ikke bedre! Helt til jeg oppdaget denne, en stappe med blomkål, brokkoli og potet. Den er så god at vi har spist den hver dag i det siste.. det sier litt. Den går nemlig til det aller meste. Både til fugl, kjøtt og fisk. Og kan selvsagt nytes slik som den er, uten noe ekstra til. Det beste av alt, du har den på bordet i løpet av 15 minutter!


Du trenger:
4 mandelpoteter med skall
1/2 Blomkål
1/2 Brokkoli
ca. 25 gr smør
1/2 dl melk
1 klype salt


Skjær potetene i skiver (på den måten koker de kjappere, og mer i takt med blomkålen og brokkolien). Skjær blomkål og brokkolien i litt mindre bunter. Fosskok poteter/brokkoli og blomkål i 10 minutter. Hell av vannet, tilsett smør, melk og en klype salt. Bruk stavmikser for å lage en jevn puré av grønsakene. That's it!


Den er så god! Dagens lille middagstips om du lurer på hvordan du skal klare å lure inn masse blomkål og brokkoli i middagen :)

 

HVEM MÅ JEG FØLGE PÅ INSTAGRAM?


Jeg ELSKER instagram! Jeg finner så mye inspirasjon selv inne i dette lille bildeuniverset, og det er så gøy å kunne dele selv også. Er du også hektet? Jeg blir så glad om du har noen fine tips til meg om hvem jeg bare må følge? Kanskje det er deg?

Feeden min er full av inspirerende interiør, motebloggere, yoga, og vannsmektende matkontoer, men jeg har likevel plass til mange flere i min daglige dose instasnoking. Så tips veldig gjerne i vei! Om du ikke følger meg, finner du meg på @tinemonsenno!

CASUAL COOL


Hei på deg mandag! Har du hatt en fin helg? Det håper jeg. I går hadde T bursdag, og vi rundet av søndagen med en superhyggelig bursdagsmiddag fra grillen. Vi smakte til og med på osten Kraftkar, som har blitt kåret til verdens beste ost! Jeg tror det var i fjor den vant den prestisjetunge kåringen, og vi kunne ikke ha vært mer enig. FOR en ost. At den er norsk, fra Tingvoll på nordmøre, er helt utrolig kult. En blåmuggost for historiebøkene! Så selv om kanskje ikke blåmuggost er din favoritt, så er Kraftkar noe helt for seg selv.


// Jakke Billie and Me / treningstights Juice Eger / sko Pony / genser og caps Bik Bok //

Dagen i går gikk med til å ordne litt ute, vaske bil og leke masse. Jeg fikk inn litt jobb også på tampen før middag. Jeg holder nemlig på å fargesette en leilighet, og det blir så fint! Jeg gleder meg til å vise dere det ferdige resultatet. Ha en herlig dag! Jeg skal hoppe ut av treningstøyet, og komme meg skikkelig i gang med mandagens to-do lister.
 

DEN ENKLESTE MÅTEN Å HOLDE HUDEN DIN UNG PÅ

annonse / Cliniderm
Det er snart påske! Har du planer om å dra på fjellet, eller kanskje du blir hjemme og nyter livet? Med påske drømmer jeg alltid om den fine påskesolen. Noen fridager med familien, ski på bena, og noen herlige lunsjer i solveggen på hytta. Men uansett bypåske eller fjellpåske, solkremen er på!

Jeg tar utrolig godt vare på huden min, og det å passe på den med riktig solbeskyttelse er gull verdt. Visste du at det å bruke solkrem er den enkleste og rimeligste måten du kan ta vare på huden din på? Solkrem er den aller beste kremen du kan bruke mot aldring. Rett og slett fordi det ikke betyr så mye hva annet du gjør for huden din, om du glemmer å beskytte den mot solen. Det gjelder bare å finne den solkremen som passer til din hud. 


Jeg bruker alltid solkrem under sminke, og kjører på med høy faktor! Det er lett å glemme, men en fantastisk god vane når den først sitter. Selv om det gjerne er litt solfaktor i sminke man bruker, er det veldig viktig å bruke solkrem i ansiktet, før man slenger på litt sminke. Da er man beskyttet i all slags vær og vind. Men i påsken er det jo like fint å droppe foundation, og kun gå for solkrem. I hvert fall når den matter ned!

Jeg blir gjerne fort blank i huden av fet solkrem, og ble så glad da jeg fikk teste den nye Mattifying Fluid fra Cliniderm. Føler du at du blir blank i huden av solkrem, har Cliniderm flere forskjellige solkremer med ulike konsistenser for ulike hudtyper og behov. Både lette og mattende, med ulik faktor, som du kan tilpasse enhver anledning eller tidspunkt på dagen. De funker faktisk som en fullverdig dagkrem også, så om du vil spare litt plass i toalettmappen din på påsketur, kan du med fordel droppe å ta med noe mer.Så ikke glem solkremen i påsken! Sjekk ut alle de supre nyhetene fra Cliniderm her, og få med deg de beste tipsene for å ta vare på huden din i solen!
 

LØRDAG PÅ FARRIS BAD


Har du hatt en fin start på helgen? FOR en herlig dag! Etter en super kveld i går, startet vi dagen med sen utsjekk og frokost på sengen. Sen utsjekk må være mitt favorittord! Vi har rett og slett makset ut tiden i alle retninger. Spaavdelingen her på Farris var jo åpen helt til klokka elleve i går kveld tror jeg, så da fikk vi jo masse tid der etter middag. At vi i tillegg fikk en lat morgen, med en herlig formiddag både med SPA og en tur ute, gjorde at skuldrene senket seg MAKS.


Vi våknet med den søndagsfølelsen faktisk, og jeg ble så glad da jeg kom på at det kun er lørdag i dag! Nyt kvelden, vi ses i morgen :)

hits