april 2015

EN (ORK)IDÉ


Om du lurer på hva du kan pynte med ute fremover har jeg noen (ork)ideer fra i fjor som jeg helt sikkert kommer til å gjøre i år også når sommeren kommer og uterommet skal benyttes til det fulle. Jeg hadde lyst på en stor orkidé med mange fine grener men siden jeg ikke klarte å finne det fyllte jeg rett og slett en stor skål med flere små orkideer for å lage en stor. Jeg fikk de til å stå støtt ved å legge store stener i bunn som de stod mellom og jeg vet ikke om det var fordi de stod ute eller om det var fordi jeg tok litt ekstra godt vare på de (dere vet kanskje at jeg ikke har så veldig grønne fingre?), men de stod i månedsvis. Jeg heller mot at det var fordi de stod ute.. Jeg er glad i blomster så lenge de ikke krever for mye jobb så dette er perfekt for meg.

If you're wondering about how you can decorate your outside space this season I have a few ideas from last year I most certainly are going to use this year as well. Last year I was dying for a large orchid with multiple branches but I couldn't find it anywhere. My solution to the problem was getting a few smaller ones and placing them in the same bowl (you'll need a big bowl, try a champagne cooler if you don't have one at hand). It made the prettiest centerpiece and the flowers lasted forever outside.

A FLORAL SKIRT AND SOME MORE BAD LUCK
Jeg vet ikke om jeg har gått under en stige eller forbi en sort katt uten å få det med meg, men denne uflaksen min fortsetter. I dag klarte jeg å punktere! Er det mulig, en skrue senere og dagen bød plutselig på uante logistikkproblemer. Men sånn er det, det kunne jo ha vært mye verre. Den største forskjellen på meg og T er at han er en "glasset er alltid halvfullt" type og jeg fullstendig motsatt. Jeg forventer alltid det verste og blir superglad når det verste ikke inntreffer (tro meg, ingen blir så glad som meg når ting går bra!), misforstå meg rett, T er alltid happy men jeg ler av den forskjellige tilnærmingen vi har til livet. Jeg merker at jeg har blitt litt smittet av den overveldende positiviteten hans gjennom årene, men jeg forventer alltid det verste for da unngår jeg å bli skuffet. Skjer det små ting i hverdagen prøver jeg også å alltid tenke at det kunne jo ha vært verre, da blir ikke det som har skjedd så ille likevel.

Hvilken type er du?

I don't know if I've walked underneath a latter or seen a few too many black cats recently but my bad luck continues. Today I had a flat tire! And not at home, like in the middle of the street. Ah well, It could be worse. That's the biggest difference between T and I, he's positive at all times and always expect the best, I always expect the worst. That way I don't get dissapointed that much and I get such a high when good things happen! I get so excited even about the smallest things. But I feel that his extreme positivity is contagious and that I have been infected over the last years.. I hope it's all for the best.

CHANGE YOUR HAIR ONCE IN A WHILE


Selv om jeg prøver å variere sveisen innimellom er jeg ikke veldig flink til å huske på at det går an å gjøre forskjellige ting med håret (en knute på toppen teller ikke..). En enkel vri på en løs pariserflette er å stikke den opp igjen inn under håret etter at du har flettet ferdig. Man føler seg litt freshere og sveisen er fin både fra siden, bakfra og forfra. Om du vil kan du jo feste en fin spenne eller brosje på den ene siden for å få en ennå finere frisyre om du skal noe helt spesielt. Jeg trenger en frisørtime nå, min lyse manke trenger litt mer stell og pleie etter at den ble noen hakk lysere. Men så er det også verdens beste unnskyldning for å ta litt ekstra tid for seg selv, spesielt hyggelig er det når jeg i tillegg får litt kvalitetstid sammen med den fine frisøren min.

Even though I try to change up my hair once in a while I keep forgetting, how about you (the usual bun at the top of your head doesn't count)? A simple way to do something different with your hair is pinning your braid. When you're finished braiding it you tuck the end of your braid up under the rest of the hair and pin it with a bobby pin. It takes about two or three seconds and voila, you have a new do for the day. It you want to make it a bit more special try adding a broche on one side, perfect for a wedding or something like that.

IN OUR LIVINGROOM RIGHT NOW

I dag var bare en av disse dagene hvor alt gikk galt. Selv om jeg var oppe i otta (og et par ganger før det med lille) klarte jeg å ta feil av tiden for yoga med en halvtime og endte opp med å ikke rekke timen i morges! Etter noen dager med litt for tidlige morgener i det siste (mini har plutselig bestemt seg for å stå opp ennå tidligere) er jeg litt koko i hodet når morgenen kommer og dagen begynner igjen (av og til føler jeg det er samme dag som bare går i loop!). Etter det gikk det slag i slag med ting som gikk alt annet enn på skinner, jeg hadde dobbelbooket både det ene og det andre (hva skjer med meg!) så da ettermiddagen kom tok rett og slett lille w og jeg en skikkelig timeout og lagde hjemmelaget pizza og hadde pizzafest på en helt vanlig tirsdag. Det kan anbefales om du trenger å restarte batteriene litt selv om uken nettopp har begynt!


I stuen vår ser det slik ut for øyeblikket, fordelen med lys sofa når man har mørke vegger er at det ikke blir for mørkt også er det så enkelt å endre litt uttrykk i stuen med litt puter og pledd. Bakdelen med lys sofa er at den er lys.. akkurat nå (og de siste to årene) heller jeg mot at bakdelene er større enn fordelen..

In our livingroom right now it looks like this. The good thing with having a bright sofa colour is that it's easy to mix it with different colours textile on pillows and throws. The bad thing about having a sofa in almost white is having a sofa in almost white.. (not the best combo with kids in the house). After a few nights (or circa two years) of not that much sleep I'm literally a bit coco when it comes to everything these days. So today I missed my yoga class, I had double booked a couple of meetings and everything that could go wrong did. By the time the afternoon came along I decided we needed a re start button so I threw a pizza party, that always works.

BLEU D'AILLEURS

Når serviset er så fint at du har lyst å ta med deg fatet ditt og tekoppen din hjem så vet du at noen har valgt helt helt riktig servise. Jeg var i en bursdag forleden og da bursdagsbarnet pakket opp var det disse blå delene av det fineste serviset jeg noengang har sett som dukket frem. Jeg fikk låne det til en liten stylingsession og jeg kan ikke si annet enn at jeg er hodestups forelsket, andre serviser kan bare gå og legge seg..Jeg elsker at det er hulter til bulter miks av mønster på både fat og kopper og den håndmalte blå fargen på dette porselenet kunne få prydet enhver vegg her hjemme. Serviset Bleus d'Ailleurs rykket akkurat rett til topps på ønskelisten. At det er Home linjen til Hermés som står bak gjør nok at man må samle ganske lenge for å få et fullt sett, men tenk så gøy man kan ha det på veien med selv noen få deler.

I'm completely in love with this blue porcelain from Hermés Home. It's called Bleus d´Ailleurs and could be called just a dream if you ask me. It's just too pretty, you know you're in love when you want to take your cup and your plate home when being served coffee on this. A bit pricey (as you might have guessed by the label) but I would have this for years on in. If you collect a couple of things every now and then it's possible to get a full set in a few years.

PENCIL SKIRT


God morgen! Uken min begynte i et blyantskjørt og en ullgenser, både praktisk og behagelig. Jeg synes det meste funker til blyantskjørt og jeg bruker både topper, gensere og t-skjorter til. Kanskje ikke så lett å dresse ned (for man blir jo med en gang litt mer formell med et blyantskjørt), men enkelt å dresse ennå mer opp om man skal rett fra jobb til fest. Da hadde jeg hatt med en fin topp i vesken, tatt på litt lipgloss med farge og vært klar på en-to-tre.

Vi har vært lenge oppe allerede og jeg skal fyke avgårde på yoga. Jeg håper dere får en flott tirsdag! Denne uken setter jeg som startskudd for litt mer trening, jeg må begynne å trene litt styrke igjen, det har vært en altfor lang pause nå. Wish me luck.

My week started in a pencil skirt and a wool sweater, both practical and comfortable, yet stylish. I think you can wear a lot of things with your pencil skirt, it's all about finding your own style and what you feel comfortable and good in. Wear it with a classic v-neck or round neck sweater tucked inside, a loose fitted t-shirt or a blouse in a silk blend or a denim colour, I vary how I wear mine and these are all items I hold in high regard when it comes to the pencil skirt. You're dressed for both work and dinner and with a change of shoes or a top you're dressed for a party as well.

CASUAL SUNDAY WEAR


Hei du fine mandag! I helgen var jeg og mini hjemme alene og til frokost i går tuslet vi like gjerne ut og tok en morgenkaffe sammen med fine folk. Det gjelder å dele opp dagen i litt mindre stykker når man skal underholde små propeller med masse energi, og jeg sier aldri nei til noe som helst som involverer kaffe heller. Mandagen kom ny og fin og banket på, denne uken skal bli så fin! Solen er tilbake, to-do listene mine begynner å bli kraftig redusert og jeg gleder meg til en ny uke. Det blir masse interiør her fremover, jeg sitter akkurat og holder på med en liten inspirasjonscollage også, så jeg håper dere titter innom igjen både i dag og i morgen.

Og du, følg meg gjerne på snapchat! Jeg har nå fått litt flere venner enn mine tre opprinnelige og det er så gøy, jeg legger ut små snutter og bilder fra hverdagen bak og jeg prøver å legge ut flere ting hver dag så på snap skjer det mye. Du finner meg på @tinemonsen

Ps: om du har sendt meg noe på snapchat og jeg ikke har svart må jeg bare si unnskyld, jeg er fortsatt ikke helt proff så når jeg leser på farten og ikke rekker å svare har jeg i løpet av noen sekunder glemt hvem som har sendt hva, og da blir det plutselig hakket vanskeligere å svare.. Jeg håper dere tilgir meg, så er det bare å fortsette å sende meg morsomme snaps!

Hello you gorgeous monday! This weekend baby w and I were home alone and for breakfast yesterday we opted for the best solution ever, going out for breakfast! It's all about filling the days with different activities when you have toddlers running around, I also never say no to coffee. I'm all about interior this week, as we speak I'm working on a collage with inspiration for the outdoor space we all know and love, every year it's the same, you kind of want a little something new.

And ps: follow me on snapchat @tinemonsen for daily updates where everything is totally behind the scenes. It's so much fun!

HAVE A GREAT DAYOm du har en stressende uke foran deg, er litt ekstra trøtt nå på morgenkvisten eller bare føler for å ta deg et par minutter for deg selv så håper jeg du kan lene deg tilbake og bare nyte. Arve Henriksen gjør verden finere med musikken sin, scroll gjerne nedover bloggen mens du hører på eller se ut av vinduet og du skal se, alt du ser føles bedre ut. Kjenn at skuldrene senker seg og at hele kroppen slapper av. Jeg vet ikke hvordan han får det til, men han lager sin egen stemning og jeg elsker at jeg får låne den et lite øyeblikk.

If you have a stressful week ahead or you're just a bit more tired than usual I hope you'll take a couple of minutes for yourself to enjoy this beautiful song from Arve Henriksen. Feel your whole body relaxing and the stress just slip away, it's a treat not only for your ears but for your soul. He paints the world better with his music, and I love getting to see it through his eyes for a minute.

SILKY SMOOTH LEGS WITH VEET

                                                                                                                                                  annonse        En av tingene som gjør at jeg føler meg mest vel i hverdagen er glatte ben. Det er en av disse små tingene jeg gjør for meg selv som gjør at jeg rett og slett føler at jeg er klar for hva som helst. Disse nydelige soldagene vi har hatt har jeg utnyttet til det fulle med fine skjørt og kjoler og myke og glatte legger. Skjønnhet er så mangt og jeg setter mest pris på de små tingene som gjør at jeg både føler meg og ser bedre ut i en fei, det skal helst gå fort og resultatet vare lenge. Jeg brukte å være en racer på voksing for noen år tilbake, men siden jeg har blitt mamma og tiden ikke er helt på lag med alle ærend og avtaler som fort tar litt for mye tid, ble jeg så glad da VEET ville ha meg med på laget og prøve ut deres nyeste hjemmespaprodukt, Spawax. Og ikke minst, de har en veldig fin konkurranse gående i hele sommer hvor du kan vinne tittelen Miss Veet 2015 og bli overrasket med mange flotte produkter.

Veet Spawax fungerer som en salongbehandling hjemme, men den er stripless så det vil si at du trenger ingen strips for å dra av voksen, du drar i kanten av selve voksen for å dra den av. Det er kanskje flere som har prøvd denne metoden om de har vært ute og reist og gått innom en salong for å vokse?

Legg så mange voksskiver du trenger for området du skal vokse (under armhulene, legger, bikinilinje) i maskinen og la den stå med strøm på i ca. 20-30 min til voksen er helt smeltet. Appliser voksen med spatelen som følger med i hårets vekstretning og dra motsatt vei når du skal dra av voksen. Jeg skal ikke lyve, det er litt vondt men til gjengjeld står du igjen med glatte ben i flere uker. At man kan gjøre det hjemme og få salongresultat når man vil og når det passer gjør det bare ennå bedre.


For å være med i konkurransen om å bli Miss Veet 2015 legger du ut en liten videosnutt på instagram hvor du viser frem "what beauty feels like to me". Hva er skjønnhet for deg? Jeg synes skjønnhet er så mye. Smilende venninner, en lykkelig hund, store kirsebærtrær, blomster på bordet, et nyvasket hus, skyer på himmelen, et håndkle rundt håret, en herlig sang, et trøtt mammaansikt om morgenen, våte tær etter et bad. Skjønnhet og det å føle seg vel går hånd i hånd og det er kun fantasien som setter grenser for hva du synes er skjønnhet. Tag din lille videosnutt med #Missveet2015NO og #whatbeautyfeelsliketome for å være med. Jeg gleder meg til å få utvidet min egen lille skjønnhetshorisont og bli inspirert av hva dere er glad i!

Veet finner dere på facebook her om dere vil lese mer om produktene deres.

ad/ I love me some silky smooth legs, it's a must for me and it's one of those things I do for myself just because I like the feeling of always being prepared. I used to be a real wax junkie a few years back, but after becoming a mom it just became to much hassle to have so many appointments all the time out of the house (where is the time!) and I stopped. So I was so happy when Veet wanted me to test their new home spa product, the Spa wax. It's a strip less wax that gives you professional salon results at home, there's no need to say that I'm hooked on waxing again!

And yous, if you want to have a chance to become Miss Veet 2015 and win a lot of their products all you have to do is post a video on instagram with what beauty feels like to you. It can be everything from a nice smile, to your best friend laughing, a tired mum in the morning or a beautiful sky. Tag your video with #Missveet2015NO and #whatbeautyfeelsliketome to enter.

GLATT YOGAMATTE?


Jeg har blitt veldig glad i yoga i det siste og før helgen kjøpte jeg meg en slik Manduka matte som vi bruker der hvor jeg går. Jeg ble mer motivert bare av å gå og bære rundt på den, det er jo så gøy med litt nytt på treningsfronten! Jeg hadde egentlig grudd meg litt til å begynne å bruke den for som jeg sa til yogainstruktøren, jeg skulle gjerne ha kjøpt en som allerede var godt brukt (hvor man har godt grep og ikke sklir). Nye yogamatter kan være veldig glatte til å begynne med før du får brukt dem så mye at du sliter bort det øverste glatte laget, de er ofte satt inn med noe helt øverst og det er dette laget som gjør at du kan føle at du sklir veldig de første ukene.

Men så ble jeg tipset om at jeg kunne skrubbe yogamatten med havsalt og varmt vann før jeg begynte å bruke den for å unngå å skli! Jeg skrubbet matten med havsalt og lot den tørke i solen og nå er den veldig mye bedre å bruke. Et lite yogatips om du sliter med å skli på matten du bruker!

If you're having problems with your yoga mat feeling slippery I got the best tip for you! I bought this Manduka mat the other day and my yoga instructor suggested I'd give it a scrub to break it in. Scrub your yoga mat with some sea salt and hot water, using a dry brush or a washing cloth and leave it to dry out in the sun. You get rid of the top coat and it feels like you've used it for a few weeks instead of a few days (as many of you probably know it can take a few weeks to break in a brand new yoga mat).

IN THE BATHROOM

Jeg elsker å være på badet, å stjele noen minutter for seg selv her innimellom for å lakke negler og alt dette andre vi jenter gjør er rett og slett litt balsam for sjelen. Jeg merker at jeg stresser ned ved å bare pusle litt rundt på badet i min egen verden.Badet vårt er vel nesten det eneste som har hvite vegger igjen i leiligheten nå, det skal de få lov til å forbli. En litt varm marmor på gulv og vegger gjør seg godt sammen med det hvite på innsiden av badekaret, på lister, vinduer og på benken ved vasken. Det er lyst, varmt og har en deilig spafølelse over seg, det liker jeg.

I love me some bathroom time, I feel relaxed by just being in here painting my nails or whatnot. Our bathroom is about the only room left with white walls, and they're going to stay that way. I love the spa feeling of the warm marble together with the crisp white on the other details.

LET'S DO WHITE


Jeg gikk for denne drømmen av en hvit kjole da jeg skulle på middag for en god sak i går. Den har hengt i skapet en liten stund og i går fikk den endelig være med ut, om du lurer på hvordan det var å bevege seg i den ligger det en liten filmsnutt på instagram fra kvelden i går. Jeg elsker at den er litt cape lignende og har lange ermer, det er så gøy å ha noe slikt i skapet, jeg føler jeg er klar for en hver anledning.

Middagen i går ble arrangert av CESEF, en organisasjon som samler inn penger til gatebarn i Nairobi. Når man har barn selv tror jeg det stikker ekstra dypt i mammahjertet når man ser hvordan små barn må vokse opp på den andre siden av kloden. Men det lille man kan gjøre kan gå langt. I dag setter jeg ekstra pris på hvor heldig jeg er som får våkne opp til en ny fin dag, jeg får henge på plass en vakker kjole fra i går og jeg får lov til å kysse på en liten lyslugget gutt som løper rundt så lykkelig som bare det uten en eneste bekymring i livet. Det skulle ha vært slik for alle barn <3

I went with white for CESEF's anual fundraiser last night. I love that is has a seventies feel to it with a cape like silhouette and it was so comfortable to wear, a double win if I must say so myself. There are so many children in the world that need our help, and even though you feel you can't save the world there are little things you can do. Sometimes a little can go a long way. Today I'm so thankful for getting to wake up in my own bed and getting to kiss my little son who's running around without a care in the world, I wish it was like that for every child.

HJEMMEKONTOR I SKAPET
Noen av dere har kanskje sett det allerede, men innenfor vårt soverom har jeg innredet den ene delen av skapet til et lite hjemmekontor. Det er ikke så mye plass, men akkurat nok til en god kontorstol, en stasjonær mac og det jeg trenger aller mest. Toppen av en skuffeseksjon har blitt kontorpult og tastaturet har fått plass på et brett som jeg skyver frem fra under benkeplaten. Det er rett og slett noe av det mest praktiske vi har gjort her hjemme. Den øverste skuffen fungerer som oppbevaring for permer og mapper og alle andre små kontorting man trenger men som ikke er like fine å ha fremme.

Nå har veggene på det lille rommet fått fantastisk tapet på seg også og alt føles plutselig mye større ut. Man skulle jo tro at alt av mønster gjør at man mister romfølelse, men jeg synes det er helt motsatt. Nå føles det både større og mer romslig ut her inne. Så om du har litt liten plass men lurer på hvordan du kunne ha fått plass til et lite hjemmekontor så kan det være et godt tips å legge det til skapet!

Jeg skal straks avgårde, jeg har nemlig fine middagsplaner for kvelden. Bli med på snapchat så tar jeg deg med! Det er så gøy der inne, jeg har ikke full oversikt helt ennå men jeg koser meg med å legge ut morsomme behind the scenes bilder og små snutter fra hverdagen. Rett og slett alt som du ikke får se på bloggen, du finner meg på @tinemonsen

If you have been following me for a while (or a couple of years) you might have seen that I have an home office space in my closet. Now it's gotten a makeover with this gorgeous wallpaper from Thibaut. It looks bigger and better and my fear of having it look smaller because of the patterned walls is completely gone, it looks bigger. My home office is located directly off our bedroom and I've turned one side of the closet into an office space. This is such a good trick if you're longing for that home office space but you just can't find the space. My keyboard is situated directly underneath the counter top, it slides out for use and is just the most practical thing ever.

NÅ SKAL VI KOSE OSS!

Jeg vet ikke om det kun er et norskt fenomen eller hva, men det ligger på en måte nedlagt i den norske folkesjelen at vi skal kose oss. Vi skal kose oss på hytta, hjemme, på ferie, på stranden og ikke minst, på skitur. Koste hva det koste vil. Jeg innså ikke hvor langt inne jeg var i dette mantraet før det i påsken holdt på å klikke for meg da vi skulle ut på tur og det bare var fullstendig kaos med gråtende barn som ikke ville ha på seg store tykke dresser, skisko (som til og med var varmet opp foran peisen!) og i hvert fall ikke ski. De ville ikke ut i det hele tatt de, jeg merket frustrasjonen boble over der jeg stod med pakket nistesekk, sitteunderlag, varm kakao og all denne andre påskekosen jeg hadde pakket mens jeg samtidig forsøkte å trøste, lokke, hjelpe og til slutt kommandere alle ut. Da vi hadde kommet ut og det fortsatt bare var drama i skiløypene (de kan være svært så dramatiske disse barna når de ikke vil noe) tok jeg på et tidspunkt meg selv i å rope ut i min sinteste stemme: Nå skal vi KOSE oss!

Jeg kunne ikke annet enn å le, jeg hadde nådd bristepunktet. Jeg visste ikke at det gikk an å bli så frustrert over at vi ikke fikk til å kose oss! Vi var i hvert fall ikke typisk norsk hvor det å kose seg er et medfødt talent. Vi feilet rett og slett hele den norske folkesjelen og kvikklunsjen ble aldri tatt opp av sekken en gang. Vi var så langt unna denne kosen jeg hadde sett for meg at vi like gjerne kunne prøve igjen til neste år. Jeg vet ikke om det kun er mammaene som holder på sånn, men jeg hadde i hvert fall sett for meg at vi skulle kose oss skikkelig! Jeg gjør dette egentlig oftere enn jeg har lyst å innrømme, jeg lager f.eks til superhyggelige piknikker som er skikkelig koselige i hvert fall et godt minutt før alt blir sølt og veltet, dette skjer så fort de snur seg, det er nesten slik at jeg tror de gjør de med vilje.


Man gjør alt man kan for at de små skal ha den beste barndommen man kan tenke seg, man planlegger, ordner, styrer og steller for at de skal ha det så koselig som overhodet mulig også har de ikke lyst ut engang! Det er som et slag i ansiktet. Det er utrolig lite toåringer setter pris på. Men så er det kanskje ikke helt realistisk å få toåringen til å sette pris på all denne kosen, det enkle er ofte det beste, han er mer enn fornøyd med noen få rosiner og en skalk å tygge på. Jeg setter meg ned ved siden av han og spør om jeg får smake, jeg får motvillig hele to rosiner i hånden som han etter ca. to sekunder mener han må få tilbake igjen. Jeg legger meg bakover og kan ikke annet enn å le, jeg gir opp, jeg får kose meg på min egen tid.

STRIPER OG KULOTTER


Jeg har bodd i dette antrekket de siste dagene, en myk høyhalset stripete genser og skinnkulotter. Jeg har virkelig utnyttet det fine vårværet så nå stålsetter jeg meg bare til helgen når det er meldt kaldere vær igjen (det kan jo ikke bli sommer helt ennå!). De siste dagene har det vært fulle pressedager over alt så jeg har ikke rukket innom bloggen så mye som jeg har lyst til, men i dag blir det andre boller, alt er tilbake på plass her hjemme og jeg gleder meg til å vise dere hvordan alt det nye har blitt. Vi snakker tapet og praktiske løsninger! Vi ses om litt.

My outfit for the last couple of days have been this, stripes and leather culottes. When something just works why change it (at least when you for once mangage to stay out of harms way when it comes to sand and dirt from the kids)? These last few days it's been all about press events (it's press week here in Oslo) and I haven't had as much time for the blog as I would like to have, but today that's going to change. The last few details here at home are finally finished and I'm so excited about showing you how it all turned out. We're talking wallpaper!

IN MY BAG


Jeg har alltid mye rart i vesken min. Det jeg alltid har hatt med meg i det siste er dette, farge til leppene, solbriller, solfaktor i pudderform (elsker det!), den blå avlange som gir meg ekstra strøm til telefonen når jeg går tom (som jeg alltid gjør i løpet av dagen), litt ekstra kamerautstyr og startkabler. Det er rett og slett utrolig praktisk, de har kommet til nytte mer enn en gang og vært til stor glede både for meg selv og andre. Altså, har man startkabler er man good to go, du kan dra på alt fra fjellet til stranden og du er forberedt.

I always tend to have a lot of things in my bag, for the last few weeks this is what's been in there. Lipgloss, sunglasses, sunscreen powder, extra battery for my iPhone, additional camera gear and jumper cables. They have come in handy more than once and let me tell you, they're the most practical thing you can bring anywhere (where there is cars). You're always prepared.

SAY IT WITH FLOWERS


Jeg ble overrasket med verdens fineste blomsterbukett for et par dager siden! De var plukket helt selv og har stått i et glass på kontorpulten min siden. Til og med i yndlingsfargen min var de, for et lite blomsterkupp! Med hektiske dager og mye som skjer er det så viktig å stoppe litt og ta vare på fine øyeblikk som dette, hvor hyggelig er det ikke når de små plukker blomster til deg (til og med naboen fikk sin egen lille bukett), det er rett og slett som å få en god klem.

I was surprised with these beautiful flowers the other day, and they have been sitting in a glass of water on my desk since. Handpicked and in my favorite colour I must say, what a gorgeous surprise!

STRIPES ARE NEVER WRONG


God morgen! Vi begynte dagen tidlig tidlig og jeg er allerede på vei ut av dørene, jeg skal nemlig avgårde til et intervju i morgentimene. I nitimen! Hvor gøy er ikke det, NRK nitimen. Da skjønner man at man er voksen. Striper er aldri feil, spesielt ikke nå fremover. Har du noen gensere og topper med striper i skapet trenger du aldri å lure på hva du skal ha på deg om du får dårlig tid en morgen, det er i hvert fall min teori som jeg bruker i praksis ca. hele tiden. De går til alt.

På badekarkanten ligger det brettede håndklær på et marmorfat, det stod det bare helt tilfeldig under en bretterunde også ble det så ryddig og fint at det fikk stå fremme. Det er de beste komboene synes jeg, interiør som finner litt ut av det selv.


Whenever I'm struggling with what to wear (especially on those particular early mornings with no sleep) I always go with a striped top. I just love this turtleneck with navy stripes, it goes with everything and it's a real lifesaver when you feel like you don't have anything to wear.


In my bathroom the towels have gotten their own marble tray. It just kind of happened one night while I was doing some laundry and it looked so good that it got to stay like that. I love when that happens, when the interior just figures it out on it's own.

BREAKFAST ON MY MINDDet er ingen hemmelighet at jeg blir skjemt bort med de villeste frokostene hver morgen, på instagram og #dagensfrokostpåsengen dukker det opp både svaneepler, omeletter, croissanter og andre morsomme frokoster. Jeg klyper meg litt i armen hver morgen jeg våkner opp til en ny frokost for det er rett og slett helt utrolig. Hvorfor ikke lage en fin start for noen med frokost og kaffe på sengen en dag i løpet av uken? Du gir bort både litt feriefølelse, luksusfølelse og hverdagslykke på samme gang.

Det trenger ikke å være vanskelig heller, se hva du har i kjøleskapet og gjør bare litt mer ut av ting. Legg noe grønt på toppen av pålegget, skjær brødskivene på skrå, legg noen ferske bær på toppen av en skål med yoghurt eller rull sammen skinken før du legger den på. Små enkle detaljer som gjør at helt vanlige ting blir litt mer spesielle. Alt smaker litt bedre også når det er laget på kjærligheten og en dæsj oppfinnsomhe, jeg lover at både du og den du skal overraske blir i godt humør av å gjøre litt mer ut av frokosten.

It's no secret I'm spoiled rotten when it comes to breakfast in bed, it happens almost every day.. on instagram I post the cutest breakfasts on #todaysbreakfastinbed so pop by if you're in need for some breakfast inspiration. Swan apples, butterflies, croissants, easter oranges, you name it, you'll find it. Why not surprise your love with breakfast in bed this week? Most likely you'll get one too if you ask nicely.

LET'S DO A Q & A


Jeg kom hjem fra København fyllt av inspirasjon, bare det å tusle i de sjarmerende gatene og se på de fine bygningene er nok for meg. Hele hodet og kroppen fyller seg opp med nye impulser og inntrykk når jeg er ute og reiser og jeg får et lite pusterom med tid til å bare være meg, det settes stor pris på. Jeg kom akkurat hjem fra et hyggelig morgenmøte og skal sitte foran datamaskinen noen timer før jeg og lille ville skal på sushidate! Det aller beste lille vet å spise er sushi, kan du tenke deg? Det hadde ikke skjedd for 20 år siden, det beste jeg visste var potetstappe.. Tidene forandrer seg tydeligvis.

Er det forresten noe dere lurer på for tiden? Om det er noe dere lurer på eller har lyst å spørre meg om kan jeg jo svare på alt sammen i et eget innlegg om litt om dere har lyst til det. Det er jo lenge siden forrige gang og siden da har det kanskje kommet til noen nye lesere også. Jeg tenkte vi rett og slett kunne gjøre en liten Q & A :)

I came home from Copenhagen filled with inspiration, I love walking around soaking up the town. It inspired me to do a Q and A! It's been a really long time and since them maybe some new readers have come along. Drop me a question in the comment field below if you have something you want to ask me.

T-SHIRT AND LEATHER KIND OF WEATHERFor et vær! En liten smak av sommer med varme solstråler var perfekt til skinnjakke- og t-skjortevær i går. Vårgarderoben har fått noen få nye skatter og sammen med alle de gamle favorittene blir ting litt nytt likevel. Dette skinnskjørtet ble med hjem fra butikkåpningen til Ganni forrige uke. Nå begynner jeg å få en fin liten samling med skinn i garderoben, alle med fine små detaljer som gjør hele forskjellen, som den lille spissen i livet på dette skjørtet. Små detaljer man nesten ikke legger merke til med en gang men som man blir så glad i.

Jeg skal straks avgårde på en early bird yogatime, det er både hardt og godt å begynne dagen på den måten, men jeg heller mot at det er mest godt og kroppen sier i hvert fall tusen takk etterpå.

We're having a couple of summer days (what is wrong with this weather? Not that I'm complaining) and I got to try out my brand new leather skirt from Ganni yesterday. I love the length, the split, the fit and the colour. And the pointy detail at the waistline. I'm starting to get a really nice collection of leather in my closet and together with all my old favourites everything get's a new look. That's what I love with quality pieces like this, you have them forever.

ON THE MOVE


Ny uke, let's go! Den gode blanke-ark-følelsen som kommer hver mandag morgen var av en eller grunn ekstra god i morges, jeg har utsatt en del prosjekter i det lengste laget (er vi flere?) og siden jeg ikke klarte å holde helgefokuset så veldig lenge denne helgen heller fikk jeg en god start i går, som gorde at jeg får en ennå bedre start i dag. Jeg er litt dårlig på slike ting, ting jeg synes er forferdelig kjedelig utsetter jeg i det lengste bare for å oppdage at det ikke er fullt så ille når man først kommer i gang. Kall meg skippertak-Tine, jeg tror det må være en sykdom. Jeg har alle intensjoner om å bli flinkere, så denne uken setter jeg et lite startskudd for akkurat det. Casual i jeans, en utvasket t-skjorte med banan på og en gammel ullfavoritt, store tykke cardigans går virkelig til alt også fungerer de som fine vårjakker.

Ha en strålende mandag!

Let's go get this party started, it's a brand new week and somehow this monday feels just a little bit better than other mondays! I guess it's because I got so much done last night, I'm a master of procrastination and when I finally start I'm so relieved because it's never as bad as I imagine it to be. I'm trying to wheel my self of the procrastination train and this week offers a fresh start. I'm all about getting my lists organized and my coffee ready, let's go, I'm going to rock this week.

 

SUNDAY BEDROOM


En deilig søndag fyllt av nydelig vær, smil og latter og endelig kan dere skimte litt mer tapet på plass også. Jeg er jo som sikkert mange av dere vet, svak for blått, så her får dere en liten sniktitt på det nyeste blå funnet mitt. Et tapet med hvit bunn og blått med rundinger og firkanter om hverandre (bokstavelig talt) har kommet på plass her hjemme. Jeg har som sagt dilla på tapet, det gjør noe med et rom som maling ikke klarer. Herskapelig og moderne på samme gang, jeg lover å vise mer av det blå mønsteret når alt er helt ferdig!

A really nice sunday is coming to an end and here you get a sneak peek on our newest wallpaper addition in our home. I love myself some blue and this blue patterend wallpaper is just a piece of art, grand and modern at the same time, it really added something new to the mix. I promise to show you more when it's done!

CASUAL WEEKENDVi hadde den fineste lørdagen vi har hatt på lenge i går. Med (nesten) ingen planer og bare tid til å gjøre det vi hadde lyst til. Jeg fikk til og med sove litt ut på morgenen og ble vekket med french toast og sirup! Vi begynte like gjerne dagen med en lang tur etter frokost for å lufte korte og lange lengre ben, nå må vel vinteren være over og vår være på plass? Det føltes slik ut i går i hvert fall, jeg gleder meg til å hoppe fra bryggekanten om noen måneder og starte helgedagene med et morgenbad.

I dag var det meg og mini som var oppe tidlig, men nå har hele huset våknet til liv og vi får straks frokostgjester! Helgefrokost med de jeg har aller lyst å være sammen med er den perfekte måte å starte dagen på. Jeg har mistet litt helgefokuset i det siste så i dag skal jeg bare nyte at det er søndag og skyve litt på alt jeg burde ha gjort, jeg skal rett og slett bare nyte søndagsminutter og gode kaffekopper.

We had the best saturday yesterday, with (almost) no plans we just enjoyed some family time in the park playing around with ducks, swans and other park like creatures. I even got to sleep in a little and woke up to french toast and maple syrup, I really can't think of a better way to start anything can you? It's finally spring!

SIKKSAKKMØNSTER PÅ BARNEROMMET


På barnerommet har det kommet opp et tapet med orange sikksakkmønster! Jeg har blitt så glad i tapet og har egentlig lyst å ha det over alt. Jeg har fallt ganske kratig for alle kolleksjonene til Thibaut og dette er fra samme merke, når jeg først finner noe som funker så blir det fort til at jeg ikke tør å prøve noe annet. På den ene siden av rommet har han en klatrevegg og på den andre siden har vi bygd inn skap fra gulv til tak, man kan aldri få nok oppbevaringsplass og siden rommet ikke var så stort fra før valgte vi å la skapene være i halv dybde. På den måten unngikk vi å stjele alt for mye plass. Hittil har vi måtte supplere med en kommode for å få plass til tøy, dresser og annet utstyr (det ble fort fullt av både det ene og andre fra oss store i disse skapene), men nå som babyfasen er over og det er litt mindre ting som skal ha oppbevaringsplass har jeg planer om å få organisert ting litt bedre og flyttet over alt han trenger i skapene slik at han får litt mer lekeplass.

Både liten og stor syntes det ble riktig så fint med sikksakk på veggene. Jeg håper dere fikk litt inspirasjon.

Our two year old has both a climbing wall and brand new zig zag patterned walls in his room. I love wallpaper and since I've fallen in love with the collections and the quality from Thibaut I had to go with Thibaut this time around too. A fun and energetic pattern that gives the whole room a great vibe. See his climbing wall here.

DATENIGHT PÅ KULINARISK AKADEMI

Torsdag kveld tok jeg med meg T på et morsomt matevent og det hele utviklet seg til å bli en veldig hyggelig doubledate. Selv om T kunne det meste fra før av så lærte han i hvert fall et morsomt tips for chilli som vi har tatt med videre, det var en veldig artig kveld uansett og en perfekt datenight. Det er jo så gøy å gjøre noe litt annerledes sammen og jeg ble veldig inspirert til å finne på flere slike morsomme ting fremover.                                                                      Therese   Jonas   Thomas

                                                                Nederste foto: Johnny Vaet Nordskog

Tips: Brenn av skallet på chillien med en skibrenner før du bruker den i matlaging, da slipper du den bitre smaken som ligger i skallet og du får en annen smak. Du slipper at skallet setter seg fast i tennene også.

This thursday I took my love for a different kind of date night, I brought him to the culinary academy. It was so much fun to do something out of the ordinary and the whole thing turned in to a double date situation. He was so happy when one of his first tasks was doing this, charring the skins of peppers with a gas burner. You should definetly try it, it makes all of the difference.

LEATHER CULOTTES

Kulotter i skinn og en lys creme farge, det perfekte plagget til våren! De ble med hjem fra København forrige søndag og jeg har gledet meg til å ta de på. De er til og med praktiske når man henter i barnehagen også fordi sand og grus sklir rett av! Det må man like, lyse plagg som også er praktiske, det er jo ikke alt man får til å sjonglere med lyse klær på når man er småbarnsmor så disse er velkommen hos meg på flere plan. Jeg liker å dresse opp mine kulotter med høye hæler, jeg liker å mikse lyse fargenyanser sammen også tror jeg de blir veldige fine sammen med en høyhalset genser med fine striper på.

Fredag! Vi er alltid helt ferdige når fredagskvelden kommer og startskuddet for helgen går og det er ingenting som er bedre enn å synke dypt ned i en sofa med bena på bordet etter en hektisk uke. Men selv om det er fantastisk å ha denne kvelden hjemme, heller jeg også oftere og oftere mot å velge fredager i stedet for lørdager om man skal planlegge noe morsomt ute. Selv om det kanskje krever en ekstra kaffe og en liten pep-talk til seg selv i speilet før man drar så er det alltid utrolig hyggelig når man har kommet seg avgårde også har man en ekstra fridag og får litt mer ut av helgen. Litt av begge deler tenker jeg er fint, neste fredag skal jeg forresten på et veldedighetsarrangement, det tror jeg blir fint!

I'm in my new creme leather culottes, the perfect item for spring. They're even practial if you can believe it, I can pick up my kid from daycare and just brush all the sand and dirt right off when we get home. I love to wear mine with different shades of white or off white but I think some navy stripes would look just as good. It's friday night, the night of the week that we're the most exhausted. But to me fridays are the best and the worst night, because even though you're completely dead after a long week I tend to plan dinners and such on fridays because then you get an extra day off and the weekend seem longer. It may take an extra pep talk in the mirror and a shot of your strongest coffee before you get out the door, but when you do, it's always worth it.

MORSFØLELSEN SOM IKKE KOM

Jeg vet ikke helt hvorfor, men denne følelsen som skulle komme i løpet av et øyeblikk var ikke der. Jeg smilte og sa at den var der, jeg kunne jo ikke være en så dårlig mor at den ikke var der? Det skulle jo være den lykkeligste dagen i livet mitt. Jo mer jeg kjente etter jo mer innså jeg at denne følelsen ikke var der, den var byttet ut med en gnagende dårlig samvittighet og hullet som den fyllte vokste innvendig. Jeg så på et fremmed lite ansikt som jeg kun vagt husker første gangen jeg så, han var så blek og de skyndtet seg ut med han. Jeg hadde mistet mye blod selv og var helt utenfor hva som egentlig skjedde, jeg var i min egen lille verden og visste at han var i gode hender og at de andre hadde kontroll på alt som skjedde.

Men noen timere senere så var han plutselig min, han lå på mitt bryst og selv om jeg prøvde alt jeg kunne å gjøre alt det riktige kom ikke denne lykkelig mammafølelsen man skal få med en gang. Hvor var den? Da vi kom hjem gikk det helt skeis med ammingen også (hvor mislykket går det an å være tenkte jeg!) og etter noen uker med brystbetennelse på brystbetennelse, gråt og tenners gnissel mellom hver eneste ammeøkt og pumpeøkt både dag og natt klarte jeg ikke mer. Jeg klarte ikke mer, jeg klarte ikke tanken på en eneste ammepause til. Jeg kunne jo ikke si det til noen for ammepolitiet er aldri langt unna. Selv blant nære venner finner man dette politiet som selv har hatt problemer og aldri gav opp selv om det var vondt og vanskelig, hvilken rett har du til å gi opp når jeg kjempet meg gjennom det?

Jeg måtte tvinge meg selv til å skyve på den dårlige samvittigheten og i det stille tok jeg nesten en hel uke fri fra ammingen. Det anbefales sikkert ikke i en eneste ammebok eller fra en eneste ekspert på området, men når man ikke klarer å puste ved tanken på neste ammeøkt er det noe som er galt. Etter en uke kom det et lite lysglimt, hadde jeg klart det? Hadde jeg klart å lure kroppen min til å fikse seg selv? Misforstå meg rett, det var fortsatt forferdelig vondt, men den skytende smerten som kom ved hvert tak hadde gitt seg. I tillegg hadde det noe som kjentes nesten naturlig og fint ut over seg, var det slik det skulle være? Etter ennå en uke var jeg nesten irritert over hvor fint det var. Er det sånn det er å amme, er det sånn de andre har det? Det er jo superfint! Jeg følte jeg kom sist til festen, men jeg var veldig glad for å være der.

Jeg vet ikke om det var pga av keisersnittet at kroppen ikke koblet seg på følelsene og skjønte at den hadde blitt mor, om det var fordi jeg syns han var så fremmed, om det var fordi jeg var så ute av det eller om det var fordi det gikk så skeis med ammingen, men jeg følte meg nesten litt snytt for den opplevelsen den første tiden skulle være. Det skulle være bare lykke og kjærlighet også var det alle disse andre tingene, jeg syntes rett og slett det var knalltøft å bli mamma (og det får jeg dårlig samvittighet bare fra å skrive, tenk på alle som lengter etter dette, tenk på alle de med knuste drømmer som hadde byttet med deg før hjertet hadde rukket å slått et nytt slag). Siden pappaen fikk ansvaret fra første stund på sykehuset til jeg kunne ta over fikk han et helt eget bånd med den lille, han var så lykkelig, så stolt, så glad. Var det han som hadde fått morsfølelsen min? Jeg følte jeg så på alt fra utsiden, men hvor er den lykkelige følelsen min? Jeg følte jeg hadde gått glipp av et helt kapittel av mitt eget liv. Denne instinktive morsfølelsen som slår alt hadde ikke fått invitasjonen og var like sen til festen som meg.

Vi kom sent til festen, men vi var veldig glade for å endelig være der.

Sometimes things just don't happen the way we picture them. When I became a mom I arrived a little late to the party, the overwhelming love you're suppose to feel right away when you see your baby for the first time just didn't happen the way it does to "everyone" else. I was exhausted and had lost a lot of blood and when I saw him for the first time it was just for a second before they rushed him away again. Hours later when things were back to normal and he was handed to me, I just didn't feel it. It was so strange to look at him and know that this was it, he was finally here. The moment I had longed for and waited so intensely for over the last nine months was here and I felt like I was on the outside looking in. I felt like I had missed a whole chapter of my life. Meanwhile the father couldn't be more happy, or proud or full of love, did he steel my happiness? When we got home the whole breastfeeding thing made me feel like the worst mother in the world too, after numerous rounds and weeks on in with breast infections It was just so painful to do it that I couldn't breathe at the thought of it. I figured a way out of it and took a week off, that's probably something you'll never find in any breastfeeding book ever but I had to do something and this turned out to be what worked for me and my body. After a week my body had done some healing on it's own and after a few more weeks and days everything worked and it felt so good, I started loving breastfeeding. I don't know why I felt like I did, but it didn't feel good, when we finally arrived to the party months later I was so happy, having a baby really is a miracle. Sometimes it just takes a minute to realize it.

GOOD MORNING SUNSHINE


God morgen! Hvor fantastisk er det ikke å våkne til solstråler som lirker seg frem under og mellom gardinsprekker? At det er lyst ute nå når vi våkner (selv om klokken bare er seks) gjør virkelig hele morgenen min bedre. Kroppen våkner lettere også, jeg skulle nesten ønske jeg kunne ha samlet på dette lyset i en beholder og tatt det frem når vinteren kommer igjen! Oppussingskaoset begynner å roe seg og jeg gleder meg til å vise noen bilder av ennå litt nytt her hjemme i løpet av helgen når jeg får får ting tilbake på plass. Men først, kaffe og litt kos før barnehagen.

Jeg håper dere får en strålende fredag!

Good morning sunshine! How amazing is the early morning light these days? It sneaks in through your window, underneath and in between your blinds and just wakes you up in the best way ever. I wish I could bottle it up and save it for winter, that would really be something. Our home is slowly starting to get back to normal from the redecorating (again) and I promise I'll check back again this weekends with some fun and exciting updates when it's all done. Have a great friday!

 

GREEN COATMed snø for et par dager siden og haggel i går håper jeg virkelig at vi har sett det siste av snøkledde gater og trær for denne gang. Jeg er innstilt på vår, nok er nok, gi meg sol og varme! Jeg leker meg med vårmønstre og morsomme sammensetninger for tiden (i hvert fall foran speilet hjemme), jeg gleder meg sånn til å få litt farge på kroppen og til å kunne ta frem korte shorts og skjørt igjen. Jeg skal innrømme at jeg ikke har en sommergarderobe og vintergarderobe (jeg bruker stort sett alt jeg har året rundt), så jeg har ikke en hemmelig garderobe jeg kan pakke frem nå til sommeren, men litt nytt skal det få lov å komme inn. Jeg er hektet på grønne mønstre for tiden, fresht og fint!

With snow in the air these last couple of days I'm so over it, I need it to be spring! Meanwhile I'm playing around with prints and patterns, all in spring like colours and cuts. I long for a nice tan and cracking open those summer favourites of mine. I don't have two seperate wardrobes (summer and winter) so I basically wear everything I have all year around, and for this season I have to pick up a few new things. I'm thinking patterns for sure, I'm really into green these days, it's just so fresh.

PUT IT IN YOUR CUP

I går morges ble jeg vekket med grapefrukt til frokost, den andre halvdelen lå fristende igjen på kjøkkenbenken og fikk komme i en av dagens første tekopper. Det både ser og smaker litt ekstra godt når man gjør litt ekstra ut av ting, det skal ikke så mye til før man har laget en tekopp så fin at man nesten ikke har hjerte til å drikke den.

Jeg begynte dagen med en veldig hyggelig butikkåpning i morges og verdens fineste skinnskjørt ble med hjem! Jeg klarte rett og slett ikke å la være, en liten sniktitt finner dere inne på instagram. I kveld skal vi endelig ha en liten datenight, jeg skal ta med T på Kulinarisk akademi på Mathallen og jeg gleder meg! Jeg tror det kommer til å bli veldig gøy, forhåpenligvis lærer jeg noen triks jeg kan ta med tilbake til dere også, mat er fantastisk spennende!

I woke up to breakfast in bed yesterday and when the other half of the grapefruit was still around in the kitchen when I got up, I decided I would put it in my tea cup. It doesn't take much to make a cup of tea that you think is almost too pretty to drink does it? I started my day at a store opening and tonight I'm taking T out for a cooking class! I think it will be really fun.

5 WAYS TO GET YOUR MAN TO DRESS BETTER

Kjæresten din er omsorgsfull, fantastisk, morsom og egentlig helt perfekt. Bortsett fra en liten ting.. det er kanskje ikke lov å si, men du skulle så gjerne ønske at han kunne kle seg bare litt bedre? Han har ikke den store moteinteressen og det hagler med flanellskjorter og skinnvester, 90 tallsskjorter og utvaskede t-skjorter i skapet og i skuffene ligger det jeans som var født lenge før 2000 tallet. "Men elskling, kunne ikke vi ha kvittet oss med noe av dette?" "Nei er du gal, den skjorten er så god å gå i!" Det ser kanskje håpløst ut, men om du gjør en liten innsats selv er det håp i sikte (jeg har lyst å si uansett alder) om du har lyst å forbedre klesteknikken til han på andre siden av skapet bare littegrann til neste date eller familieselskap, eller til det bryllupet dere er invitert til i sommer.
5 MÅTER Å FÅ KJÆRESTEN DIN TIL Å KLE SEG BEDRE PÅ

1. Snakk med han om det!
(Vær forberedt på at dette høyst sannsynlig ikke er en samtale han kommer til å ville ha og legg gjerne til rett for at samtalen skjer når han er i godt humør). Finn ut hvorfor han kler seg som han gjør og hvilke plagg han liker best å gå med. Om du vet dette er det enklere å finne ting som du vet han kommer til å like, men i litt oppdatert versjon.

2. Ta han med på shopping, eller ennå bedre: la han være hjemme mens du shopper til han. Er du så heldig at han sier ja til shopping må du for all del begrense deg til noen ytterst få butikker (kanskje to) hvor du kan vise han hva du liker og få han til å prøve en miks av hva du liker og hva han liker. Frist med at du skal spandere lunch på han etterpå eller noe annet du vet han liker å gjøre. Mest sannsynlig vil dere finne noe begge kan være fornøyde med og det hele blir til en positiv opplevelse. Har dette først skjedd en gang vil det være enklere å ta han med på shopping senere.

3. GI KOMPLIMENTER! Hvem kan motstå ros av den de er aller mest glad i når man har funnet noe som både sitter godt og ser bra ut? Gi ros og komplimenter og du skal se at det blir mer av de fine antrekkene.

4. . Tenk passform, kvalitet og farger. For menn har virkelig passform og kvaliteten alt og si når det kommer til klær og du kommer langt med noen få gode basisplagg i skapet. Er han en t-skjorte og jeans mann vil en kul cardigan (og kanskje et kjapt skobytte) få han date ready på en to tre, går han i dress på jobb og du fortsatt synes han ser litt shabby ut? Invester i en dress som sitter godt og en skjorte med riktig passform til akkurat han. Jeg lover at resultatet vil både se og føles bra ut. I stedet for at alt han har i skapet er i like nyanser vil farger påvirke både humøret og andre på en god måte. Få han til å prøve seg frem i jeansavdelingen for å finne ut hva som både ser best ut og er best å gå med for nettopp din mann. Ofte må de bare se det på før de skjønner det.

5. Kvitt deg sakte men sikkert med de verste plaggene du føler han har. Til slutt er det bare godkjente plagg igjen i garderoben og har du litt tålmodighet vil han ikke skjønne hva som har skjedd engang (ikke kast noe du vet han virkelig elsker! Hold deg til tingene han bare går med av gammel vane).

___________________________________________________________________________________________________

He's caring, funny and basically the perfect guy for you. There's only one little thing, you have to do something about the way he dresses! Fear not, there is hope (I would like to say at any age or at any time of your relationship). I give you 5 ways to get your man to dress better.

1. Talk to him about it, if he doesn't know he can't do anything about it. This is probably not the conversation he would love to have if he can avoid it, so you have to do it at the right time when he's in a good mood. Ask him how and why he dresses the way he does, if you know what he likes it's easier to find something he'll like in an updated version.

2. Take him shopping (or even better, let him stay at home while you shop for him). If you're lucky enough to get him to agree to a shopping date be careful not to take him to too many stores at once (maximum two). Show him a few things you like and let him try on a mix of things you've chosen and vice versa. Men work better if they know there's a treat in there for them so make sure to buy him lunch or do something else you know he likes after. Most likely you'll find something you're both happy with and the whole thing will turn out to be a positive thing. Why wouldn't he do it again?

3. COMPLIMENTS! What he doesn't know he doesn't know. Give him compliments when he tries out something you really think he looks good in and give him compliments when he makes an effort at home. I promise you compliments work.

4. Think about the quality, the cut and the colour. In menswear it's all about the quality and the cut, and you'll go a long way with just a few basics in your closet if you're picky about the cut, the quality and the colour. F.ex go for a fitted suit and feel the difference. Instead of keeping everything in his closet in similar shades colours will work wonders on both his mood and the way others respond to him.

5. Slowly get rid of the clothes you don't like. Be careful not to throw away his favourite sweater or t-shirt that he loves more than life, but other than that you're good to go. Make it slowly though, you don't want him to catch you doing this.

FOLLOW ME ON SNAPCHAT


Etter massivt press i årevis fra flere av mine morsomme venner bukket jeg i helgen under for presset og nå finner dere meg på Snapchat. Jeg føler selv at jeg representerer senioravdelingen med å alltid være sent ute på slike ting, men jeg skal ærlig innrømme at jeg aldri har ledd mer enn jeg har gjort de siste dagene, hvorfor har jeg ikke gjort dette før?? Jeg har typ fire venner så jeg blir kjempeglad om dere vil følge meg! Ta et bilde inne fra ditt snapchat kamera på telefonen med spøkelset på over for å følge meg, eller søk meg opp på tinemonsen

Jeg har blitt litt hektet allerede så jeg gleder meg til å dele artige hverdagssnaps med dere! Følg meg for morsomme hverdagssøyeblikk og oppdateringer fra bak kulissene, det er veldig gøy om dere har lyst å bli litt bedre kjent med meg.

I'm really late to the party, but I'm here! Follow me on snapchat on @tinemonsen for behind the scenes and day to day updates! I have like four friends or something so I have lots of room for more happy faces. I love snapchat, why haven't I gotten around to it before?? I'll see you there!

WOOL LACE AND LEATHER

                                                                                                                             inneholder annonselink Snø! Det er bare å kle på seg igjen, jeg holder varmen i ull og skinn sammen med litt blonder helt innerst. For at det likevel skal være litt vår går jeg for lyse farger på både skinnskjørtet og alt det andre. Jeg ble så glad da jeg fant dette skråskjærte skinnskjørtet for en liten stund siden og ennå gladere da det dukket opp i posten med blyantform og lommer! Jeg gleder meg til å bruke det sammen med bluser, skjorter og enkle t-skjorter fremover, det var rett og slett et lite skinnskjørt kupp!                                         //(annonselink) skjørt herfra / genser Nelly (sponset) / blondetopp gammel //

Her er det full oppussing igjen, dere ler sikkert av meg men jeg fikk litt blod på tann. Så nå er ikke bare barnerommet påbegynt, jeg klarte ikke å la være å lage en liten forandring på mitt bittelille hjemmekontor i tillegg. Stay tuned, jeg lover det er veldig gøy!


Snow! It started snowing again this morning and I suited up in my new creme wrap leather pencil skirt with some wool and some lace. I love this wrap skirt, it even has pockets! Find it here (affilliate). We're back to a total mess here, instead of keeping it to baby w's room I had to do some changes in my little home office space too, I can't wait to show you!

WHAT TO DO IN COPENHAGEN


Da jeg var i København i helgen spurte jeg om noen av dere hadde tips til meg for hvor jeg kunne nyte en god kopp kaffe og en deilig lunsj, eller om dere hadde noen gode tips til meg på shoppingfronten jeg bare måtte sjekke ut. Jeg rakk ikke å prøve alt, men gode tips kan jeg ikke holde for meg selv og jeg hadde så lyst å dele de fine tipsene deres med flere! Det er sikkert flere som både har planlagt eller allerede satt dato for en tur til København og i den forbindelse lurer på hva man kan gjøre når man er i København. Jeg har lyst tilbake straks selv og da skal jeg prøve flere av de fine københavntipsene jeg har fått.
Jeg synes selv det er utrolig hyggelig å tusle rundt i Nyhavn å se på livet og de fine fargene og herfra er det ikke langt til strøget hvor man finner kjente og litt mindre kjente butikker på rekke og rad. Her er tipsene jeg fikk da jeg lurte på hvor jeg kunne spise lunch, hvor jeg kunne få god kaffe og hvor jeg kunne finne noe gøy å kjøpe med hjem.

LUNCH
Royal Smushi Cafe
v Ilum anbefales, lekre små smørbrød i nesten litt stor sushibit størrelse. Eksotisk og kult.


Gråbrødretorget, et utrolig koselig sted med gamle danske bygninger og et yrende folkeliv med sine mange fortauskafeer.

Lumsebugten

Café Norden i strøget


Snille lesere har også tipset meg om god kaffe inne på Torvhallerne hos The Coffee Collective og en smykkedesigner og bruktbutikk i Løvstrædet som heter Something Special hvor de har vakre glass, karafler og andre fine litt spesielle ting. Begge må prøves ut neste gang. Jeg håper du fikk noen gode tips du også!

Here are a few tips that I got from some of my lovely readers about what to do in Copenhagen. Check out the category LUNCH for some great options if you're ever in the city.

WHAT DO YOU WEAR YOURS WITH?

Striper er fine til alt, akkurat nå mikser jeg mine striper med lyse ankeljeans og høye sandaler til våren. En genser med striper er like fin under en skinnjakke som under en trenchcoat, som til jeans, dressbukser eller et skinnskjørt. Har du lyst å ha på deg litt mer klær er den også veldig fin over f.eks en denimskjorte, lar du litt av skjorten være nedi og litt utenfor buksen blir det litt mer rocka og tilfeldig også, et perfekt hverdagsantrekk.


Jeg liker også å bruke stripete gensere og t-skjorter sammen med andre mønster og striper er mitt beste tips om du har lyst å litt forsiktig prøve deg på mønstermiksing. Striper er det enkleste mønsteret å mikse sammen med andre mønster, bare prøv så skal du se, det blir nesten alltid fint.

Jeg skal straks løpe avgårde for å hente lille ville i barnehagen, etter et par dager borte er alltid gjensynsgleden stor! Selv om det ofte er litt heseblesende man kommer løpende inn dørene (det er vel ingenting man stresser mer for enn når det kommer til barnehagehenting?) for å hente små er det samtidig noe av det hyggeligste man gjør. Å hente i barnehagen er virkelig et av dagens høydepunkt.

I love to wear my striped tees and sweaters with ancle jeans and open toe sandals, I'm ready for spring and I dress accordingly. I also love wearing striped tops under a leather jacket or a trench coat or with my favorite leather skirt. They basically goes with almost everything. Stripes are in fact my number one tip if you want to try a little bit of mixing patterns if you don't already know how to do it yet. Try a striped top and some pattern on the bottoms and see, I promise you, almost anything will work with stripes.

BREAKFAST IN BED WITH A VIEW

                                                                                                                                       annonse / DFDS
Jeg begynte dagen min slik, med god frokost servert på sengen hos DFDS til sjøutsikt mens vi nærmet oss Oslo. Det er noe utrolig sjarmerende og beroligende med å nærme seg byen via sjøveien og ikke flyveien for en gangs skyld, det har en helt annen ro over seg og jeg våknet utvhilt og opplagt til en helt nydelig soloppgang rett utenfor lugaren min. Helt klar for en ny uke med litt ekstra krefter i baggasjen. Nå har jeg endelig funnet norsk nettverk igjen og jeg skal straks avgårde til et hyggelig lunsjmøte. Jeg håper vi ses litt senere i dag, jeg har i hvert fall mye gøy å vise dere!

Turen er ikke sponset av DFDS men jeg fikk en liten rabatt på overnattingen så jeg velger å merke innlegget likevel.

I started my day with breakfast in bed with this view, It's so relaxing to take the boat home instead of flying for once, there's no fuzz with checking in and out and no waiting at the airport. You just get up and leave the boat and you're there, it's kind of amazing really. I'm finally back on my own wifi (it's not the best when travelling) and I'm off to a lunch meeting in a little bit. Have a great day!

INTERIØRTREND ALERT: DØRER MED SMIJERN OG GLASSDører med smijern med glass i er endelig på full fart på vei inn i interiørverdenen i hele skandinavia. Utvendig og kanskje spesielt innvendig hadde jeg uten noe som helst tvil i mitt hjerte gått for sorte smijernsdører med glass i om vi hadde et hus å innrede og vi skulle ha dører fra en gang til en stue, fra en spisestue til et kjøkken, fra en gang til et kontor eller fra et soverom til et bad, slike smijernsdører er virkelig noe av det fineste på dørfronten når det kommer til interiør og innredning.


Jeg skulle nesten ønske vi skulle bygge hus bare for å få kloa i noen fine slike dører, ekstra fine er de når de er buet på toppen synes jeg, men selv helt firkantet setter de alle andre dører i skyggen. Går det an å drømme om dører? Jeg håper du blir like inspirert som meg.

The most beautiful interior trend when it comes to doors is finally coming to Scandinavia. When it comes to interior design and doors there's in my mind no where to go but to go with iron doors with framed square glass. I almost want us to build a house just to have doors like that (we''re not though!), I would have them everywhere, from a hallway to the livingroom, from a dining room to the kitchen, from a hallway to the office, from a bedroom to the bathroom, you name it, I would have it. Can you dream about doors in your house? Yes you can. Go iron or go home.

LET'S DO STRIPES


Jeg blir aldri lei stripete gensere og siden de dessverre ikke varer for evig må man av og til få inn noen nye for å ta de gamle utslitte sin plass. Denne stripete genseren fra Petit Bateau skal få være med på mange sommerdager sammen med shorts og over en badedrakt, om vi er heldig får vi begge to være med på noen fine båtturer også. Jeg drømmer om salt og vind i håret og jeg blir så glad av disse fine solstrålene ute, det er rett og slett en liten vitamininnsprøytning med D-vitaminer.

I never get tired of stripes, but since they don't last forever sometimes new ones need to be required. This striped sweater from Petit Bateau is going to be my number on go to sweater this summer, I'll wear it with denim shorts and over a bikini or a swimsuit and if we're lucky we'll even get to go out on a boat ride or two! I'm dreaming of wind and salt water in my hair.

MY STREETSTYLE IN COPENHAGEN

Jeg våknet i vakre København! Byen er fyllt av sollys, vind, glade mennesker og fine farger. Trenchcoat og skinnbukser sammen med ull og et ekstra skjerf i vesken om jeg skulle trenge det, jeg har tuslet litt rundt i byen og fått min første kaffe her allerede. Nå har jeg bare ett lite møte igjen så skal jeg nyte byen i noen timer. Er det noen som har gode tips til meg på farten blir jeg kjempeglad for det! Kaffebarer, lunchsteder, fine interiørbutikker eller små gjemmesteder, hva er din favoritt her i København?

I woke up in Copenhagen city! The city is filled with sun, wind, happy people and beautiful colours, I love it here! I'm in my favorite Trenchcoat and leather pants today and I have an extra scarf in my bag if I need it. I've beekn walking around for a little bit and I've even had my first coffee here already. I just have one more meeting left before I'm going to enjoy this beautiful city for a few hours. Do you have a favorite tip for me? What do you like to do when you're here? Is there a coffee place, interior store or lunch restaurant I just need to try?

LET'S GO FOR A BOAT RIDE

                                                                                                                    annonse / DFDS
Jeg har sjekket inn på Københavnbåten! Jeg har blitt så glad i den fine byen København og jeg synes Københavnbåten er helt utrolig deilig å reise med. Man våkner fresh og uthvilt (i dobbeltsengen sin!) og titter litt på utsikten mens man til og med kan få frokost på sengen mens man legger til kai i København. Turen er ikke sponset men jeg har fått en liten rabatt på overnattingen så jeg velger å merke innlegget slik at dere vet hvor dere har meg. Å ta båten til København er virkelig undervurdert og etter at de pusset opp har det blitt veldig fint her. Legger du litt ekstra i billetten er det som å være på et skikkelig fresht hotell, det er rett og slett en utrolig behagelig måte å reise på. Jeg skal avgårde på en liten husmorweekend, litt jobb og litt fri. Men først skal jeg kose meg på båten, jeg gleder meg til en god middag og en film i sengen etterpå, jeg må le, det er luksus for meg.Jeg kan rett og slett ikke få sagt hvor mye jeg koser meg på tur, om det er mange år siden du prøvde deg på å ta båt til København kan jeg si at ting har forandret seg, i stedet for å stresse med flyplasser og busser, taxier og annet er det utrolig deilig å spasere rett ombord til sit lille private flytende hjem for natten, våkne uthvilt etter en god middag kvelden før (booker du bord på en av restaurantene før du drar er alt der også klart til du kommer) og nyte en kaffekopp på balkongen under innseilingen til København. Vi ses i København!

ad/ I've checked in to DFDS and their boat from Oslo to Copenhagen and I'm so happy with the whole thing. Instead of rushing in and out of airports I'm in my room relaxing, how nice is that! If you put a little extra in your ticket it's like you're staying at a fancy hotel. You have your own balcony and you can even have breakfast in bed the next morning (oh yes, that's my plan). I'm off to Copenhagen, or at least that's where I'll wake up for a little work and a little pleasure. I'm going to enjoy a nice dinner before an early night and a movie in bed, that's what I call luxury!

I'll see you in Copenhagen.

HEY, I PUT SOME NEW SHOES ON AND SUDDENLY....


Everything's right! Det er litt tullete hvor glad man kan bli av nye sko, men det er like gøy hver gang! Jeg har lenge ønsket meg litt nytt i skogarderoben (den er overraskende liten selv om det sikkert virker helt usannsynlig), etter at alle favorittene har blitt mange år er det på tide med en ny vår (bokstavelig talt) i skohyllene mine. Jeg begynte like gjerne med et par lilla semskede høye sandaler, fornuftig? Kanskje ikke, nydelige? Helt klart.


Jeg sitter med kaffekopp nummer to og prøver å våkne nok til å kunne pakke sammen en bag til litt senere i dag mens guttene suser rundt på gulvet. Alt er som det skal være i familien Monsen altså. To våkne og en trøtt, akkurat som det pleier å være. For en deilig lørdagsmorgen, jeg skal prøve å komme i gang her, jeg stikker innom igjen før jeg drar!


It's quite silly but sometimes all you need is a pair of new shoes. I welcomed these purple suede open toe sandals a couple of days ago and I can't wait to wear them. My shoe collection needed something new (you would be surprised at how small my shoe collection really is, being a blogger and all) and this was the first pair I could think of, practical? Maybe not, gorgeous? Oh yes. I'm on my second coffee cup for the day and the boys are running around so I guess everything is as it should be in the Monsen family this morning. Coffee and shoes, what more do you need.

OUR BLUE KITCHEN


Det var noen som lurte på om de kunne få se hvordan den mørkeblå fargen vi har på veggene gikk sammen med det ganske så knallblå kjøkkenet vårt. Slik ble det, jeg synes at forskjellige blåtoner ofte går godt sammen så jeg var ikke engstelig for at det skulle bli helt kræsj, men litt spent er man jo når man gjør ganske så store forandringer hjemme. Kjøkkenet har vi spraylakkert i en lyseblå farge jeg fikk scannet fra yndlingsgenseren min og det er ikke så vanskelig å få gjort hverken hvitt eller til en annen farge igjen, men det skal få være blått på blått en god stund til tror jeg.

Someone was wondering how it all turned out with our blue kitchen when we painted our livingroom walls dark blue. This is the result, I like to mix and match different shades of blue and I wasn't really worried about how everything would go together, but it's always a bit scary to change as much as we did with our latest renovation. I quite like the result and all of the colours really sit well with me. We had the kitchen spray painted a few years back in the colour of my favourite blue sweater (it needed a coat of paint and why not go blue), I think it's fun to take a risk once in a while and just go crazy with the interior. Do you take risks when you decorate?

DENIM JUMPSUIT ON THE GO


Jeg har for lengst lagt min elsk på gode myke jumpsuits, jeg vet ikke helt hvorfor men jeg bare føler at de er meg. I går løp jeg rundt fra den ene avtalen til den andre i en full denim dress med lange ermer. For meg er jumpsuit det ultimate plagg, du slipper å tenke på hva du skal ha til og de er enkle å style (eller ikke style). Jeg begynte (formid)dagen på Vaaghals, med en utrolig hyggelig skolunsj på den nye restauranten til Arne Brimi & Co. En fantastisk restaurant med norske råvarer servert på en enkel og utrolig god måte, jeg hadde allerede bestemt meg for å ta med T dit etter den første biten av hvit asparges!


                                                                                 Foto: Fredrik Austad

Vi startet fredag med frokost i sengen, jeg våknet opp med en liten en mellom oss og han ville også veldig gjerne ha frokost da en snill pappa kom inn med verdens fineste frokostfat til oss i sengen i morges. Følger du meg på instagram har du kanskje sett disse frokostene? De er i hvert fall helt utrolige og at det skjer nesten hver dag etter 6 år er rett og slett ganske så magisk. I morgen paker jeg forresten sakene mine og drar avgårde på tur! Jeg håper dere har lyst å være med, jeg synes i hvert fall at det er stor stas å kunne ta dere med. Nå er forresten barnerommet godt påbegynt med tapet og jeg gleder meg til å vise dere, det er midlt sagt crazy.

Ha en super fredag!

I love any good jumpsuit moment, I don't really know why but I just feel that jumpsuits are me. They just get me, they're easy to style (or not style as there's often no need for additional styling) and they're just so wearable. Yesterday I was running around in between appointments in my long sleeved denim jumpsuit, comfortable and just effortless cool (it basically requires no effort). I started my day with a shoe launch at the norwegian restaurant Vaaghals downtown, you have to try it if you have the chance! I'm definetly bringing T there for our next date night. I'm quite the food snob so It's hard to impress me, but they did. The white asparagus had me at hello. Tomorrow I pack my bags for a little getaway and I hope you'll come! But first, friday, have a great one!

GEOMETRIC ON TOP


Jeg våknet opp med verdens beste følelse i kroppen i morges etter å ha avsluttet onsdagen med en sen kveldstime med yoga, etter å ha trappet opp yogatimene til to ganger i uken (og et par ekstra med bare meg selv hjemme) føles både hodet og kroppen lettere og lystigere, energien bobler og jeg føler endelig at jeg har litt overskudd igjen! For en lykke, dette skal jeg fortsette med. Jeg hadde til og med meg med matten min på hytten i påsken og selv om jeg ikke fikk gjort så mye fikk jeg gjort litt, jeg tenker det er bedre med litt enn ingenting. Jeg skal nyte dagen og håper at denne godfølelsen varer litt utover, å være støl på en god måte er virkelig en deilig følelse!

I går fikk forresten den gamle bugabooen vår et nytt hjem! Den har flyttet inn sammen med en helt nydelig jente og hennes lille gutt og jeg vet at de kommer til å få det veldig fint sammen. Jeg måtte le da hennes første konstantering var "men du er jo så liten, jeg trodde du var mye høyere!". Haha, lenge leve høye hæler.

I woke up with the best feeling after a late night yoga workout yesterday before bedtime. I've stepped it up to two yoga lessons a week now (and a couple more on my own) and I love the effect it has on both my body and spirit, I'll definetly try to keep it up. I even brought my mat with me for our easter vacation and even though it wasn't an every day type of thing I did use it and that's the most important thing. I'm geometric on top and I hope you'll have a great day!

BLACK ON WHITE ON ELECTRIC BLUE
Sorte jeans er min go to klassiker i hverdagen, jeg har alltid flere par i skuffen og jeg liker spesielt godt ankelvarianten. Jeg pimper de gjerne opp med høye hæler og enkelt tilbehør som ulloverdeler i knallfarger, enkelt og veldig greit. Skal jeg løpe mellom møter eller etter små putter jeg bare noen lave ekstrasko med i vesken, da er du alltid reddet om det skulle skje noe. Disse ankelstøvlettene har jeg hatt i flere år allerede og de er så gode å gå i, det er ikke gitt at høye hæler er gode å gå i så når jeg finner noen holder jeg fast på de for harde livet, det er vel derfor de blir klassikere, man har lyst på en i hver farge.

Black jeans are my go to everyday favourite, I always have more than one pair and I really like the shorter ones. I like to pimp them up with a pair of high heels and I love wearing colourd wool tops with it to make everything pop a little more. Easy and comfortable, if I know I'm running between meetings or after the kids I always pack a pair of flats with me (I always have big bags so there's always room for the essentials, like shoes! lol). These booties I've had for years already but I love them and can't seem to let them go, I guess that's why you call something a classic, when you want one in every colour it's your kind of classic.

PÅ TERASSEN

Det har lenge klødd i fingrene etter å få ordnet opp på terassen etter vinteren, men snøen har overrasket meg flere ganger og jeg har utsatt alle terasseprosjekter. Nå håper jeg at det ikke kommer mer snø og at det ikke er forgjeves å pynte litt ute igjen. Det jeg liker spesielt godt med våren og sommeren er at vi får et ekstra (ute)rom i leiligheten, med doble høye terassedører fra to sider åpnes hele stuen opp og vi får både et ekstra spisested og lekested.


Gamle (døde) planter skal ryddes bort, bord og stoler må skrubbes og litt nye planter og busker i forskjellige varianter skal få lage litt nytt liv på terassen fremover. Høyt høyt på ønskelisten står også et lite mini drivhus, tenk å ha et helt eget sted til alle urtene, det er drømmen! Jeg synes forresten det er veldig gøy når dere tipser om ting dere har lyst å lese om, terassetips skal det komme mange av fremover!

It's finally time to take it outside! To the patio that is, it needs a little tender love and care after a long winter and I think it's finally time to get cracking. I've started a couple of times before just to be surprised with snow the next day, so I'm hoping for no more snow! Old (dead) plants has to go and the garden furniture needs a good cleaning. I'll definetly share some outside tips for you when I get this outside show on the road, thank you so much for the suggestion for what to blog about!

LET'S DO IT LIVE


                                                                        Foto: Line Kirkhus / Side2

Jeg ble akkurat tipset om at den lille videosnutten jeg spillte inn før påske ligger ute på Side2 nå, jeg styler mitt favorittplagg på tre forskjellige måter og jeg kjører på med både farger og metalliske plagg, utrolig gøy nå til våren. Om du ikke har gjettet hva som er favorittplagget mitt ennå er det altså disse skinnbuksene her, så om du lurer på hvordan du kan style skinnbuksene dine håper jeg du kan få noen tips eller litt inspirasjon . Videoen kan du se her!

My two minute styling video for Side2 where I styled my petroleum leather pants in to three different looks is out now! So if you're wondering about how you can style your leather pants for the weekend, for work or for a party I hope you can find some pointers or inspiration in my styling. Watch the video here.

NAVY STRIPESEndelig var det vår! Selv om jeg alltid har et varmt skjerf og en ekstra jakke på lur så kjennes de fine solstrålene ut som små gledesspredere som treffer kroppen og humøret og får meg til å bli helt våryr. Marineblå striper på bukser med gullknapper får meg til å tenke på både Paris og seilbåter og jeg gleder meg til masse fine striper sammen med denimshorts, skjørt og bikinier fremover. Vi tyvstarter litt på sommerferien og setter kursen mot sol og strandvarme allerede i mai, det blir fint merker jeg!

Finally, spring is here! Even though I need to keep a warm scarf and an extra jacket on hand at all times it's finally feeling like spring again! I love this time of year, It really puts me in a good mood. Navy stripes remind me of both Paris and sailboats and I can't wait to wear striped tees and sweaters with denim shorts, skirts and bikinis when summer comes knocking. We're cheating a little bit and taking one week of in the sun already in may and that's going to be so nice, I long for wearing flowing summer dresses and outfit posts without heavy winter coats and snow on the ground.

BALLETT


Jeg var så heldig å få min egen privatoppvisning av denne nydelige ballettdanserinnen for en liten stund siden. I polkamønstret topp og rosa tutu-skjørt med matchende leggvarmere, det blir rett og slett ikke søtere. Vi har virkelig gått på lavgir i morges og tatt det helt med ro til nå med bustete hår i stripete pysjamaser og kost oss med den siste påskemorgenen, nå venter koselig frokost og en ekstra kaffekopp. Jeg håper dere får en en like herlig start på uken!

I got a private show from my favourite little girl just before easter and I have to say it doesn't get much cuter than this. A little ballerina, I wonder what she will be when she grows up!

I STEDET FOR EN SENGEGAVL


Vi er vel hjemme og ferdig pakket ut fra noen fantastiske påskedager borte og skal nyte en helt rolig kveld hjemme. Det jeg liker best med slike ferier er å komme hjem og nyte den siste dagen hjemme.

I stedet for en sengegavl på soverommet har vi rammet inn sengen og rommet med fire store bilder over hverandre i stedet. Jeg er glad i slike formasjoner med flere bilder sammen og jeg legger alltid bildene utover gulvet for å bestemme meg for hvordan bildene skal være i forhold til hverandre før jeg henger de opp. For å enkelt lage en bildevegg legger du bildene ut på gulvet. Mål opp nøyaktig hvordan du vil ha de i forhold til hverandre for å få det perfekt på første forsøk når du skal henge de opp. Du må gjerne flytte på de både tre og fire (og syv!) ganger før du har funnet det som føles best ut for øyet, men den ekstra tiden er så verdt det når du først får de opp.


In stead of a headboard in our bedroom we have done something different and used art to frame the bed and give the bedroom some ambiance. It's such a simple way to show off your personality and create something a little bit different. We got this art in an auction and had it framed. Whenever I make a picture wall I always lay out the pictures I want to hang on the floor to make a picture collage before I hang it on the wall. Even though you might have to rearrange it more then once (or seven times) the extra effort always pays off.

EASTER WINTER WONDERLAND

For noen knalldager dette har vært, vi er alle enige om at denne påsken er en av de aller beste vi har hatt her oppe på Skåbu (med barn, før barn er alle påsker bra). Alle som har hatt barn og vært på hytteturer med både småfamilier og storfamilier vet jo at det til tider er fullstendig kaos både innvendig og utvendig, det ser til tider ikke ut innvendig og alt fra leker til yttertøy brer seg utover i uante mengder (hvor mange par votter og skisko går det an å oppbevare balanserende på en hylle? Vi har rekord i 10 par). Med hyttevegger så tynne som isopor sover man i det helt øverste søvnlaget i angst for at sine egne små skal vekke hele hytten (dette gjelder i stor grad av en eller merklig grunn bare mammaene) og man møtes som skip i natten klokken fire når i hvert fall en av tre er oppe. Men så er det akkurat dette kaoset som er litt av sjarmen med hele hytteturen. Dere som har voksne barn har kanskje glemt at man styrer verre enn verst for å komme seg ut på tur med alt utstyret på og alle med og 20 minutter senere er man tilbake, da er garantert en sulten, en våt, to må ha nye bleier og en har mistet den ene votten sin, og jeg må le av hvor stor pris man setter på tiden etter klokken 19 med kun stille voksne rundt bordet og hvor verdifulle de 10 minuttene du har for deg selv i solveggen mellom korte formiddagslurer på de små er.

Og når besteforeldre sier: "han er aldri sånn hos oss", hahahaha. Da vet du at du er på hyttetur og jeg elsker det. I går kveld etter middag sa vi hadet til alt besøk og etter en siste natt helt alene i hytten sov vi alle sammen til halv åtte i morges og lille lå og lekte i sengen sin da vi stod opp (hva, har besteforeldrene rett? Om de har det kan jeg uansett aldri innrømme det høyt). I går løp kidsa ute mellom gode og varme hyttevegger med litt mindre klær på og det var virkelig alfa omega! Jeg skylder store frustrasjoner på disse store dressene de må gå med, faller de i snøen har de ikke sjans å komme seg opp og de har mobiliteten til en sakkosekk, det er ikke rart de heller har lyst å være inne. Så i går var det full fart i knallværet. Wilhelm fikk til og med testet skinnikkersen sin, hurra for påskesol og ullundertøy!

We've had the best easter ever (since we got kids, every easter is great if you don't have them yet, in the relaxing apartment if you get what I mean) but with the typical Norwegian easter you also get total and utter chaos inside the four cabin walls if you're in a cabin for longer than a few hours. This situation is bound to happen if there are kids involved, at least I think everyone must be experiencing something similar if you've ever been to a mountain cabin with your whole extended family. The outer wear and toys has a tendency to spread out like wildfire and for a few hours each day it's a total mess. But in fact it's the chaos that makes it all worth while when the kids are off to sleep and you can enjoy a late dinner and a good book all to yourself when they're all tucked in. Yesterday the sun was shining and the weather was so great that the kids were way to hot in their normal winter suits and they were so happy when they got to run around in lighter clothes, I blame the heavy winter coats and suits for a lot of frustration in the snow! When they fall they can't get up and it's almost impossible to move around, I would be frustrated too!

SEIGMENNTRÆR


Visste du at det her oppe på Skåbu vokser seigmenn på trærne? Det er helt sant, lille w har funnet de rundt omkring og han lurer egentlig på hvorfor de ikke vokser på alle! Vi har fått lov å ta over familiens seigmennstradisjon og i skiløypene her finnes det helt spesielle seigmenntrær i hver bakke.Et utrolig morsomt tips for å få barna til å gå litt lenger på ski, i hvert fall til neste bakke eller to, man må jo finne det neste treet hvor de vokser!

Did you know that in Skåbu there are special trees? In Norway we have something called seigmenn, which is something similar to gummy bears, only softer and covered with sugar. They're shaped like tiny men and they come in really festive colours, and up here they grow on trees. The trees are only situated in the cross country slopes, we've gotten permission to keep the family tradition going and we've introduced these trees to baby w. It's such a great trick to get the kids to keep going a little while longer, just up the hill, don't you want to see if there are seigmenn trees up there?

EN NYDELIG BARNESENGGod påskemorgen! Ved fotenden av sengen vår her på hytten står verdens fineste gamle barneseng. Den får deg rett og slett i godt humør uansett hvor tidlig eller sent man er oppe om nettene med små. Malingen er slitt og historien lang, slike fine gamle møbler er toppen av hyttelykke. Første gangen jeg var her var den tom, siden har den vært fyllt med kosedyr, små hender og føtter og den er til og med lekeplass for barna som klatrer inn og ut, opp i sengen ved siden av og ned igjen, om igjen og om igjen. Den er rett og slett helt nydelig.

Good morning! I just love love love this old children's bed at the foot of our bed up here at the cabin. It's really the sweetest thing ever, I can't belive that the first time I saw it we were talking about what it would be like having a baby of our own in there and now we have a two year old! I love old things like this, hard to find but so worth it. The kids love to play in it to, they climb up and down and up and down before jumping on to the big bed next to it.

PÅSKEFERIE


For et vær! I dag våknet vi til skikkelig påskevær med strålende sol og et herlig føre. Med grillet lunsj i solveggen og solbriller på nesetippen konstanterte vi at påsken 2015 var kommet. Det blir ikke de lengste turene med mange små føtter med, men vi koser oss i hvert fall på veien. I morgen er det påskeskirenn og guttene har øvd og øvd, jeg tror de har store ambisjoner om å komme i mål før de fleste (det er godt mulig de blir diskvalifisert på veien pga av at den store strengt tatt gjør all jobben, det teller kanskje ikke om man bærer barna selv om de har ski på? Men det får heller gå).

Her kokkeleres det rypebryst og vi skal nyte en sen middag. Jeg håper dere har fine påskedager!

What a day! Can you belive this weather? We're enjoying some family time in the mountains and this is what we're doing all day. Skiing, barbecuing in the sun and just having fun. Tomorrow it's the anual easter race up here at Skåbu and the boys have been practicing, I can't wait to see baby w finishing the two laps.

BLACK WHITE AND COGNAC

Slik så jeg ut siste dagen før vi satt kursen mot fjellet. Det var vår i byluften igjen og skinnjakken holdt sammen med et ekstra skjerf, lykken blir om det holder seg til vi er tilbake og våren offisielt kan starte. Hvitt på hvitt med sorte og hvite striper sammen med cognac er skikkelig fin vårkombinasjonen synes jeg, farmors gamle skinnjakke er like fin alltid og perfekt nå siden den faktisk er fra 70-tallet. Er det ikke gøy når man har ting som plutselig er helt på trend igjen på egenhånd?

Etter en altfor tidlig start i natt ble det en litt senere start på meg i morges så nå skal vi smøre faktor på nesen og pakke med oss en liten sekk for å dra på skitur. Ha en flott dag!

This was me the last day before heading off to the mountains for easter. It's spring in the city air and I can't wait to get back to wearing leather jackets as coats again. White in white on cognac is such a good combo for spring I think, and with my grandmothers leather jacket from the seventies still looking good I'm good to go.

ER DU SENT UTE MED PÅSKEFERIEN?

                                                                                                                                                 annonse                                                                                              

Vi er vel installert på påskefjellet, men vi tok oss selv i å sitte og sjekke fly og hoteller for en liten påskegetaway for bare noen dager siden. Jeg elsker å reise, er det noe som står på nyttårsforsettlisten min hvert eneste år så er det å reise mer. Er du litt sent ute og sitter hjemme og lurer på hva du skal gjøre i påsken? Reis! Reis, lev, opplev og bli fyllt med masse nye impulser og inntrykk.

Tenk deg å sitte på en fortausrestaurant i en storby og nyte en kaffe latté med sandaler på bena, eller utforske gamle ruiner i mayariket. Kanskje løpe barbent på en strand i Mexico eller nyte det kunstneriske livet i Paris med museumer og shows. Mulighetene er uendelige og av og til er det veldig gøy å reise litt på lykke og fromme. Jeg blir alltid glad for reisetips selv så jeg tenkte det var midt i blinken å få lov til å anbefale en veldig morsom påskeferie-generator fra Expedia om du har lyst å hive deg rundt og være litt spontan de neste dagene. Expedia har laget denne supre ferie-generatoren hvor du trykker inn hvor lenge du har lyst å dra, hvem du har lyst å dra med og hva du kan tenke deg å oppleve. Vips så kommer det opp skreddersydde reisetips til hvor du kan dra og hva du kan gjøre, er du ikke reiselysten fra før av skal jeg love deg at du blir inspirert til å tenke litt nytt. Kanskje finner du til og med din drømmedestinasjon?


Er påskeferien allerede i boks er jo denne generatoren kjempefin å bruke for å finne ut hvor man kan legge neste ferie, gode reisetips er alltid fint å ha med i baggasjen. Har du lyst på litt reiseinspirasjon finner du ferie-generatoren her.  Impulser, inntrykk og opplevelser utenom det vanlige, det er så gøy å reise, jeg skal bort allerede neste helg og jeg gleder meg!

ad/ If you haven't booked your easter vacation yet and you feel like doing some impuls planning you have to try Expedia's travel generator. It will give you some crazy cool tips on where you should go and who you should bring. Enter who you're traveling with, what you're looking for (beach, culture, shopping etc.) and how many days you want to go and wait for the search result. I guarantee you'll get some good tips for places to go. Check it out here.

HAPPY BIRTHDAY!


I dag feirer vi denne fine pappaen! I morges tradisjon tro ble Thorleif vekket med bursdagskringle på sengen, jeg hadde akkurat stått opp før bursdagsselskapet kom syngende inn døren og vi måtte le da halve bursdagskringlen allerede var spist opp!! Det hadde nemlig lille w tatt på sin egen kappe! Han hadde tuslet inn til bakende besteforeldre tidlig i morges og den var da alt alt for god til å la være hel og fin til bursdagsbarnet. Så nå har w spist sin egen vekt i bursdagskringle og vi skal nyte en siste kaffe før vi skal kle på oss og komme oss ut i dette fantastiske påskeværet.

Jeg håper dere får en nydelig dag!

Today we're celebrating this guy! He's turning one year older and he was woken up by a family tradition, a special family pastry that was already half eaten when we got to it! Baby w had already eaten half of it for breakfast when he woke up a couple of hours before us and tipped toed in to his baking grandparents cabin. I can't blame him, it's just amazingly good! We're gonna enjoy one more cup of coffee and another piece of birthday danish before we venture out in the snow and look for easter eggs. Have a great day!

50 SHADES OF PINK


Hadde vi hatt en trapp (vi har alt på ett plan) hadde jeg hatt problemer med å ikke kopiere denne utrolig morsomme trappen til min venninne Dagny! En trapp i forskjellige rosatoner med farge mellom hvert trappetrinn, hvor fantastisk, et eget lite fargekart. Når selv trappen kan få deg i godt humør da har man funnet noe som virker. Om du ikke har lyst på forskjellige rosa trappetrinn finnes det jo også veldig mange fine løpere til trapper i både duse og mer knallfarger som setter en ekstra spiss på tilværelsen. Godt å trakke på er det også med noe mykt i trappen. Små detaljer som man kan kanskje ikke tenker over før etterpå, det er ofte de som utgjør hele forskjellen. Hvorfor ikke la trappen være et lite smykke i huset?

If we had a staircase it would look like this! I had to take a picture of my good friend Dagny's colourful stairs painted in 50 shades of pink. I love staircases painted with colours gradually changing from either different shades or different colours like a rainbow effect. Paint the inside interior for adding colur to your staircase, it's such a simple way to add colour and ambiance to your home.

PÅSKEFERIE


Akkurat nå sitter jeg med ryggen til peisen, i en god stol med bena høyt og et uåpnet både påskeegg og bunke med magasiner foran meg. Vi er på påskefjellet! Barna er i seng og vi andre skal ta en velfortjent hvil og lade batteriene litt. Jeg kan drikke kaffe natten lang uten at det har noe å si for nattesøvnen (akkurat det skjedde etter et par år med en liten en i hus) så jeg skal starte kvelden med en kaffe og litt påskekos.


Jeg tok forresten bilde av verdens morsomste trapp i går, så stikk innom igjen litt senere om du holder på å pusse opp og trenger litt trappeinspirasjon!

Stor hilsen fra påskefjellet Skåbu :)

Right now I have my back to a warm and cozy fireplace, I have my my feet up, an easter egg all to my self and a magazine in my hands, we have arrived! Happy easter everyone, the kids are in bed and the rest of us are just soaking up the winter wonderland easter feeling.

FUN IN THE SUN


Denne smarte her blir med meg på fjellet i dag. Jeg tar godt vare på huden min og første gangen jeg tipset om Sunforgettable var vel i fjor sommer, da hadde det lagt fast i vesken min siden vinterstid og nå har jeg akkurat kjøpt ny igjen. Jeg prøver å være veldig flink med solkrem og tar på høy faktor hver morgen, men med påsken kommer også gjerne påskesolen og det er lett å bli solbrent om man ikke er litt forsiktig. Color Science Sunforgettable  er solkrem i pudderform, jeg glemmer ofte å ta på mer solkrem utover dagen og dette solkrempudderet gjør at jeg alltid har med meg solbeskyttelse i lommen eller i vesken. Om du har på deg sminke kan du enkelt ta på dette pudderet over sminken flere ganger i løpet av dagen, det er transparent, fort gjort og gir god beskyttelse mot solen. En liten beskyttende turkamerat kan du si.

Pass på huden din i påskesolen! :)

This little thing is coming with me when I leave today. I take really good care of my skin and the first time I told you about my new love Sunforgettable was last summer I think. Now I always have one of these with me and I just picked up a new one. I always try to apply sunscreen every morning, but I'm so bad at remembering to re-apply, especially if I'm wearing make up I totally forget about it. Color Science Sunforgettable is a higly defined mineral sunscreen (it's even water resistant!) that gives great protection and is easy to re-apply through out the day for great coverage, even if you're wearing makeup. It's the smartest thing ever.

hits