april 2014

LÆR 5 UNIVERSALE BABYLYDER


Denne må dere se! Priscilla Dunstan har fotografisk hørsel. Hun har forsket på babylyder og oppdaget at babyer rundt om i verden deler 5 universale ord. De sier fra forskjellig når de er sulten, trøtt, har det ubehagelig, har vondt i magen eller må rape. En fantastisk morsom video. Snakker babyer samme språk? Kanskje du kan prøve å se om du syns det stemmer?ET HERREANTREKK MED SHORTS

Det har jo vært så utrolig pent vær de siste dagene, så her har det kun gått i shorts på herresiden av klesskapet. Vi fikk en liten smak av sommer, og det var fint for jeg kjente virkelig at solen tok selv med høy faktor på. Så jeg skal være ennå flinkere til å bruke både solbriller og solhatt når sommeren kommer sånn på ordentlig.

I dag har vært den store ordne og fikse dagen, og ærend på ærend har blitt krysset av. Dagene går fort for tiden, men jeg elsker at ettermiddagene og kveldene er lyse og lange. Det har forresten ordnet seg med sovingen til lillemann igjen både på dagtid og kveldstid. Lykke!
                   

GIVENCHY CRAVINGSAkkurat nå er drømmene mine mørkegrønne og litt vanskelig å uttale. Slutt å tull så fin veske. Jeg ble helt bergtatt av den fine vesken rundt armen til ennå finere Benedichte i går. Den er mørkegrønn og bare pure bliss. Rykkes til toppen av ønskelisten asap, og der blir den nok liggende en stund tror jeg. Jeg har sett den i sort før, men i grønn, grønt er alt. Vi var og så på høst kolleksjonene til blant annet only og vero moda i går, også dro vi videre til Stokke for å sjekke ut den nye barnestolen deres. Som var utrolig fin designmessig! Er det noen som har sett den?

Hva er drømmevesken din?

BEHIND THE SCENES


Er det flere som har det slik? Jeg ler, hendene er jo alltid fulle. Alltid. Men jeg tror man får et ekstra sjongleringsgir når man blir mamma, for man får jo nesten med alt som må med. Nøklene balanserer man mellom to fingre, og man greier jo stort sett å låse opp uten å sette noe ned heller. Hverdag, den er fantastisk, hva hadde vel livet vært uten den?

Vi har vært på farten i hele dag og kom akkurat hjem tidsnok for kvelds og leggetid for den lille. Vi rakk heldigvis alt vi skulle og mere til. Det er så hyggelig at noen av dere har lyst å være med å shoppe med meg i favorittbutikken deres! Om du ikke har fått med deg hva det går ut på kan du se hva jeg snakker om i dette innlegget. Det er for tiden store vinnersjanser om du hiver deg med :)

ET BLÅTT SKJØRT MED KNUTE PÅ

Har dere en fin dag? I dag har jeg klart å dobbelbooke litt når det gjelder pressevisninger, så jeg var tidlig ute av dørene og tror jeg skal rekke over alt likevel. Jeg ville bare innom og si hei og ønske dere en fin dag. Det sommerlige været fortjener bare ben i dag, men jeg har tatt med en jakke i vesken for sikkerhets skyld. Jeg har tatt med kameraet også, så kan dere jo få være med litt dere også.


GODE SKO TIL SMÅ BARN

Tusen takk for alle tips til sko nå fremover for minstemann. Jeg blir så glad for svar og tips når jeg spør, for når man er førstegangsmamma er det så mye man ikke vet, ei heller tenker over. Det var flere av dere som tipset om Kavat, og det ble et slikt par her også. Siden w er veldig høy over vristen så er det faktisk itt vanskelig å finne sko som passer, men disse gikk smokk på og satt som et skudd med èn gang. Sålen og innsiden er myk men ellers gir skoen god støtte og har en holdbar utside.


De er ikke av de aller rimeligste, men de passet foten og vristen så godt, og siden det er viktig at de små har gode og funksjonelle sko når de er så små, så ble det disse likevel. Nå mangler bare et par joggesko med borrelås også, det ble jo plutselig helt sommer, og litt varmt å løpe rundt i skinnsko,

HVORDAN BRETTE EN SERVIETT TIL EN ROSE

Det var noen som lurte på hvordan jeg fikk til å lage denne rosen ut av tøyserviettene da jeg dekket bordet på lørdag. Det er faktisk veldig enkelt! Du kan se en liten video her, eller så kan du enkelt google how to fold a cloth napkin into a rose, også får du opp mange forskjellige videoer. Jeg synes det er finest om man drar den tuppen som skal være øverste roseknopp litt opp, og ringene rundt litt ned etterpå helt til slutt.


It's a tea party over here.

Kanskje litt inspirasjon til borddekking i sommer?

5 ENKLE STEG FOR Å TA VARE PÅ HUDEN I SOLEN

Jeg vet, det er utrolig vanskelig å huske på det å bruke solfaktor. Men jeg har blitt så flink! Det har blitt en god vane etter at jeg begynte på obagi, og det er virkelig den enkleste og desidert rimeligste måten å ta vare på huden sin på. Det er gjort i en fei (bare man husker det!) og vips er man med på å forebygge både solskader og aldring. Solkrem er den aller beste kremen mot aldring, for det spiller egentlig ikke så stor rolle alt det andre fine man gjør for huden sin om man ikke husker å bruke solkrem.

Siden jeg synes at alle fortjener å få gode råd og tips om hvordan man kan ta vare på huden sin i solen, har jeg skamløst kopiert soltipsene til Silje Austnes ned til siste bokstav for dere. Hold on tight, kanskje lærer du noe. Det gjorde i hvert fall jeg.

Her er 5 enkle steg for å ta vare på huden gjennom våren og sommeren.

1. Bruk solkrem 30-50 (faktor) hver eneste dag, og smør deg hver 2. time når du oppholder deg utendørs. Dette er den beste kremen mot aldring og forebygging av skader i huden pga uv-stråler.

2. Bruk et serum eller krem med et høyt innhold av askorbinsyre (C-vitaminer) for en ekstra beskyttelse mot uv-stråler og frie radikaler.

3. Ved sollys bruk solhatt/caps, eller opphold deg mest mulig i skyggen.

4. Vask huden din med en gang du har vært lenge ute i solen, spesielt om du har svettet. I tillegg eksfolier huden daglig. Huden produserer flere døde hudceller om man er mye i sol, noe som kan gjøre huden grovere og tette igjen porene.

5. Unngå parfyme på synlige deler av kroppen når du skal sole deg, da alkoholen i parfyme kan øke risikoen for pigmentflekker på halsen.

Var ikke dette utrolig informativt?

Ha en fin dag, og husk solfaktor!
:)

DANCEPARTYVi har hatt danceparty på terassen i dag og bare kost oss ute rundt omkring i hele dag. Dagen har vært finere enn mange sommerdager, og hjertet mitt er lettere enn på lenge. Været, luften, solen, humøret og den late dagen. Det blir ikke bedre. Vi har truffet gode venner til søndagslek i parken, og hele dagen har vært som en sommerdrøm. Nå gleder jeg meg bare ennå mer til sommeren kommer. Dette var godt! Jeg håper dere har hatt like fine timer som oss.
Med melon over alt og mammas smykke vellykket stjelt. One happy running baby.

HVIT JUMPSUIT

En deilig dag med sommer og sol. Vi har bare kost oss på terassen i dag med både frokost, lunsj og lek, heldigvis har vi tak på den ene delen og masse fin skygge. Gresset er klippet og alt er ryddet på plass fra i går. Det er så deilig med slike rolige dager hvor man går litt mellom ute og inne, og bare tar livet med ro samtidig som man gjør alt nyttig i et herlig bedagelig tempo. Vi har fått en ny skinnbenk hjem, og jeg gleder meg til å vise den til dere litt senere i dag, det er så gøy med noe nytt.

W har blitt skikkelig pappagutt i det siste, og det som er nest best etter pappaen er for tiden melon. Og i dag har det vært to i en. Det blir ikke bedre enn det. Vi tenker å grille litt senere, så da blir vi ute resten av dagen også. Vi må jo utnytte dette pene været (som helt sikkert snart er over). Husk solkrem på nesetippen til både liten og stor ute nå!

PALJETTER OG LOUBOUTIN

Jeg er så in love med disse hvite pumpsene. Var de ikke fine? Hittil er de faktisk god på foten også, noe som strengt tatt bare er en bonus. Jeg ler, for jeg mener det. Jenter og sko, jeg er en av de. Nå får vi straks besøk, så jeg ville bare innom og vise dere de fine skoene på.

Skjørtet er en gammel vintageslager som jeg alltid går til når jeg ikke har noe annet. I dag fikk det komme på en kort genser med litt hals til. Jeg liker å mikse stoff, så blir det ikke altfor pyntet men det beste av begge verdener. Jeg håper dere får en super kveld!

MR. LOUBOUTIN


L.O.V.E.D. Jeg må ha verdens fineste familie. I dag ble jeg overrasket med blått gavepapir helt ut av det blå. Under papir og bånd lå disse rålekre pumpsene, i hvitt skinn og med himmelhøye heler. Jeg fikk faktisk en tåre i øynene, de mente jeg fortjente det. Av og til er det å drømme seg bort i et par nye sko det eneste man trenger. Tusen tusen tusen tusen tusen tusen tusen tusen tusen  t a k k.

SPISSE RØDE NEGLER MED EN LITEN TVIST

En rød V på neglene. Jeg hadde slike negler da jeg var så heldig å bli bedt på sommerfesten til Theathercafèen i fjor sommer, da hadde de også en hvit stripe med lakk innenfor det røde. Men disse har jeg enkelt lakket hjemme ved å ta en stripe med lakk på skrå på hver side.To strøk og litt overlakk. Hos meg er det ingen av neglene som blir helt lik, men det er bare litt av sjarmen synes jeg, også går det mye raskere enn å lakke hele. Det liker jeg.

Ha en herlig dag!

HVORDAN STYLE EN SOLSENG

Jeg vet, det er ikke sommer ennå. Og det er strengt tatt ikke nødvendig å style en solseng. Men så er det litt gøy likevel. For noen år tilbake fikk vi overta noen enkle helt supre solsenger. Vi har ikke noen ekstra puter til dem, det trengs ikke heller for de er myk og god i seg selv, men ved enkle grep og noen brettede håndklær får de det lille ekstra. Det som gir litt luksusfølelse med èn gang, og som er hyggelig å gjøre en gang i blant når man har lyst på den hotellfølelsen.
Du lager enkelt en nakkepute ved å rulle sammen en allerede brettet håndduk og lar den hvile på toppen av solsengen ved å la litt av enden henge over kanten. Legg gjerne et håndkle som pute i korsryggen også. Et enkelt tips for å gjøre litt mer ut av uteplassen når sommeren kommer.

Hva syns du?

BIKER CHICK

Jeg våknet til fuglesang og blå himmel i morges, helt herlig. Det var bare det at det føltes ut som om det fortsatt var midt på natten. Gjesp! Jeg må bli flinkere til å legge meg tidlig, jeg har en lei uvane med at jeg skal rekke over alt om kvelden når huset er stille. Det er virkelig vår i hovedstaden, og både hjelm og skinnjakke er obligatorisk når det er så fint ute som nå.


Ha en fantastisk dag!

MIN FAVORITT: FORRETT

Jeg blir ikke lei. Vi prøver stort sett å ha litt mozarella i kjøleskapet, og sammen med tomat og noe grønt til (egentlig basilikum men det var vi helt tom for etter påske) blir tricolore verdens enkleste men også beste forrett. Frisk og god, også klarer man å vente litt til på middagen. Har du en favorittforrett jeg bare må prøve?

ET HERREANTREKK

En av påskedagene knipset jeg disse bildene av T. Jeg ler, det går mye i blått hos begge to ser jeg, favorittfargen over alle farger. Det blir aldri helt feil med blått. Kalenderen er oppdatert med morsomme invitasjoner, og til helgen får vi middagsbesøk. Det tror jeg blir helt fantastisk gøy, en middag jeg har sett frem til i flere uker allerede.Det er så hyggelig med planer litt langt frem synes jeg, selv om det er topp med spontane middager hjemme eller borte en lørdag eller hverdag, så er det noe med det å ha noe å glede seg til og se frem til. Menyen er ikke helt klar, men det blir den snart. Så var det bare det å tenke ut noe å ha på seg, et evig problem. Jeg føler presset også, for jeg har sett et bilde av kjolen hennes.. god damn it.

WEARING THAT CROP TOP

Er alle tilbake i rute? Hverdagen er på plass og det nydelige været bare fortsetter. Vi må jo nesten bare grille i dag tror jeg, og få maks ut av varmen. Kort stripete topp under en skinnjakke og vips var det vår. Ville bare innom og ønske dere en herlig dag. Jeg håper alle har hatt fine dager, og at dere nå er klare for vår.

                        

 

GOING OUT IN A TUXEDO JACKET

For noen nydelige dager dette har vært! Vi var borte på middag i går alle tre, og i dag startet vi dagen med en veldig hyggelig familiefrokost her hjemme, og både små og store koste seg med å ta kaffen ute på terassen etterpå. Men litt effektive måtte vi være i dag også, og vi kan endelig snart krysse av et av punktene som har stått lenge på to do listen. Nemlig prosjekt rydde boden.Vi har sjauet og herjet på i flere timer ved å dra ut og sette inn igjen, sortere og organisere. Jeg har en mann som har angst for å kaste noe som helst, så vi har lenge hatt problemer med å i det hele tatt få åpnet døren inn til boden (døren går innover). Men mirkaler kan skje, for i dag var han herlig motivert, og han var faktisk enig i at om du bare finner en av de to skoene i et par (tredje rydding på rad) er det en stor sannsynlighet for at du aldri kommer til å bruke den ene skoen (fra åttitallet) igjen. Så her har vi kommet langt. Nå gjenstår bare noen runder med å fylle opp bilen før vi kan si oss ferdige og nyte synet av en organisert bod. Det er lenge siden sist. Når fryseren ikke kan åpnes fordi den brukes for å stable ting oppå, skjønner man at man må gjøre noe. Nyt dagen!                                  DET PERFEKTE LAMMELÅR: KILLINGLÅR

Det er sikkert mange som har kost seg med påskelam i påsken, det hører liksom litt med. Vi hadde en fantastisk påskemiddag dagen før i går, med killinglår i stedet for lammelår. Vi var bare to stykker, så til oss var dette helt perfekt. Lag flere om dere er mange, men for å lage det perfekte killinglår til 2 personer trenger du: 1 killinglår, 2 store hvitløk, rosmarin, grovt havsalt, poteter, gulrøtter, brokkolini, reddik og sukkererter etter ønske.
Oppskrift:  Legg killinglåret i en ildfast form og smør det godt inn med olivenolje. Tilsett hvitløk an mass, vi brukte en hel hvitløk. Press halvparten av en hel hvitløk i en hvitløkspresse og smør låret godt inn. Den andre halvparten av hvitløken finhakker du, og fordeler både under og over. Sett den andre hvitløken ved siden av lammet og ta litt olivenolje over. Grovhakk rosmarin og fordel over hele låret. Ta gjerne noen hele strimler under slik at låret ligger på en seng av rosmarin. Tilsett salt og pepper etter smak (gjerne rikelig), og sett i ovnen på over/undervarme på 80 grader i totalt 6 timer, hvor du de siste ca. 45 minuttene setter opp varmen til 120 grader.Potetene er enkelt gjort ved å dele hver potet i 4 deler, og legge de i en liten ildfast form sammen med grovt havsalt, rosmarin og olivenolje, stekes i ovnen på over/undervarme med vifte på 180 grader i ca. 45 min. Grønsakene fikk et raskt oppkok mens låret hvilte. Serveres med grønsaker, poteter og halvparten av den stående hvitløken. Anbefaler absolutt sjokolademousse til dessert.


I kveld er vi bedt bort, og jeg gleder meg til en hyggelig påskekveld med det jeg er sikker på blir en god middag. Ps: den lille ildfaste formen og den lille kasserollen fikk T til jul av meg, jeg kjøpte begge på fruktboden på slemdal og T hoppet i taket da han åpnet pakkene. Et godt tips om du kjenner noen som er glad i å lage mat.

MENN I SHORTS

Om det var sommer sa du? Eh, nei. Men det er ikke alle som bryr seg om det, det er kanskje flere som har veldig varme menn? Her var det fullt shortsantrekk i går, og fridagen ble benyttet til blant annet nedvask av terasse og utemøbler, og ordning og reda inne. Ikke veldig spennende, men veldig fint å få gjort, vi følte vi måtte benytte muligheten til å gjøre litt praktiske ting mens w var en liten tur borte. I dag har vi latt morningen være lat, og det er straks tid til for en tidlig lunsj. Hvem vet, kanskje påskeharen har vært her også?
OPPSKRIFT MØRK SJOKOLADEMOUSSE

Luftig og lett, og den perfekte sjokoladedessert. Vi fikk akutt lyst på noe godt til dessert i går, og tror du ikke de hadde åpent på fruktboden på slemdal! Har du lyst å lage hjemmelaget sjokolademousse i påsken? Du kan jo doble oppskriften så mange ganger du vil, men til to personer trenger du 4 romtempererte egg, 2 mørke sjokoladeplater, 75 gr usaltet smør, en liten klype salt, og helst en elektrisk visp.
Skill eggehvitene og eggeplommene. Du skal kun bruke 3 av de 4 eggeplommene, legg disse i en skål. Smelt 125 gr sjokolade sammen med 75 gr smør i vannbad. Visp eggehvitene sammen med en liten klype salt til de er så luftige at du kan snu bollen på hodet uten at de faller ut. Vi har utrolig nok ikke en elektrisk visp, så vi tok tur på å vispe for hånd (anbefaler dog en elektrisk metode).


Tilsett forsiktig én og én eggeplomme i den smeltede sjokoladen. Visp jevnt slik at det ikke skiller seg. Fortsett å visp hele tiden mens du tilsetter eggeplommene uten at du fjerner kasserollen fra vannbadet. Når alle eggene er tilsatt og sjokoladeblandingen er jevn og fin, blander du inn sjokoladen med eggehvitene og rører godt sammen (i bollen til eggehvitene) før du heller blandingen over i f.eks noen fine glass du har lyst å servere sjokolademoussen i, eller en større bolle om du dobler eller tripler oppskriften. Sett til avkjøling i kjøleskapet i 3-4 timer. Da skal sjokolademoussen ha stivnet hele veien og være klar til servering.

Luftig, mørk og fantastisk sjokolademousse. Absolutt noe å prøve om du har lyst på en enkel og rask oppskrift på sjokolademousse. Jeg er så glad i jordbær og sjokolade så jeg fikk jordbærskiver på min, en perfekt kombinasjon.

Bon appètit

Å BRUKE ROSA

Rosa skjørt og skinn i dag. Det er ikke så ofte jeg går i rosa, men når jeg gjør det trives jeg egentlig best med en skinnjakke eller ullgenser på til. Så blir det ikke så altfor sukkersøtt. Med nydelig vær ute i dag har vi kost oss med fri. Jeg har skikkelig søndagsfølelse, men så er det jo bare fredag. I morgen blir det en liten roadtrip på landet tror jeg, og en liten treningsøkt sammen før vi drar. Det blir så bra! Jeg elsker å trene sammen, og gleder meg til å kjenne litt lagret energi utover dagen.NÅR SLUTTER DE SMÅ Å SOVE PÅ DAGTID?


Vel, jeg må vel bare innrømme at han får lov til å løpe i sofaen.. vi har så lav sofa også, så da han klarte å både gå og klatre opp var det gjort. Også er de jo så villt søte der de romsterer rundt mellom sofaputene. Støvsuging, mopping og kosting er det gøyeste w vet, så han har vært med i full aksjon både inne og ute i dag. Mens pappa har laget masse god mat på kjøkkenet. Det står sjokolademousse til avkjøling i kjøleskapet, og i ovnen ligger påskens obligatoriske lammelår. Eller killinglår er det faktisk! Det lukter helt himmelsk, og jeg kan nesten ikke vente til hverken middag eller dessert. Oppskrift kommer!Som dere ser løpes det mer enn det stås i ro. Lykken er at det alltid har vært veldig greit å legge han, presist og konsist klokken syv. Til for tre dager siden. Jeg vet ikke om jeg klarte å jinxe hele opplegget selv, for samme kveld som trøbbelet begynte hadde jeg akkurat snakket med en venninne om at jeg lurte på når de små slutter å sove på dagtid. Og hun hadde akkurat fortalt meg hvordan det var der i gården og at det samme uken plutselig hadde blitt trøbbel med en baby som absolutt ikke ville legge seg. Jaja, heldigvis er w såå lett å legge sa jeg. Haha, skjønner du eller? Så etter å hatt en kliss våken baby til halv ti om kvelden de siste dagene har vi prøvd å kutte ned sovingen på dagtid i dag. Men det er virkelig med et sårt hjerte at jeg innser at sovetiden på dagen kanskje går mot en slutt..

Kan det gå over, eller er det straks slutt på dagsoving?

ANTREKK I MARS

For et vær! Det er lite som minner om påskefjellvær i byen, så vi har virkelig tatt livet med ro inne i dag. Men i sted kom det frem en fantastisk regnbue, så ble det en magisk avslutning før mørket kom. I mars var dette noen av favorittantrekkene mine. Jeg vet at jeg sier dette annenhver dag, men jeg gleder meg sånn til det blir litt varmere. Når ikke skjerfet må være med, og man slipper å ha med en ekstra genser i vesken for sikkerhets skyld. Kanskje får vi en fin påskedag uten regn i morgen? Det hadde vært ekstra fint.
Hvilket antrekk likte du?

NEGLER MED EN STRIPE PÅ

Hei fine dere. Neglene har blitt azurblå og fått en sort stripe på seg. Jeg er glad i litt artige negler, og i dag ble de slik. Jeg er ikke kjempegod på å lakke selv, men øvelse gjør mester. Utfordringen min ligger i å la de tørke lenge nok. Noen som kjenner seg igjen? Ni av ti ganger gir jeg opp midt i prosessen fordi jeg er så utålmodig og ender opp med å bulke lakken på 3 av fire fingre. Men den lille quick dry sprayen fra hm er en god hjelper, og med litt tålmodighet skal jeg bli flinkere selv hjemme også med litt forskjellige neglelakkmønster.


PETIT BATEAU


Som jeg gleder meg til det blir varmere i været, og lillemann kan løpe ute med bare genser på. Denne genseren lå i en veldig fin pose som kom helt fra Berlin, og den skal få komme på med en gang det blir litt varmere ute. Å bli overrasket med ting til den lille er fantastisk i seg selv, og når det i tillegg er noe fint fra Petit Bateau som venter er det dobbel bonus.

Resten av babyvintergarderoben er også i ferd med å bli for liten, og jeg innser at det må få komme inn noen nye litt større og ikke minst lengre plagg fremover. Og ikke minst sko! Hva er det man går for når det gjelder sko nå til våren og sommeren? Er det joggesko som er det beste? Tips til sko som er gode både til hverdags og barnehage mottas med stor takk.

MØRKEBLÅ TRENCHCOAT

Her er det fortsatt ordentlig bypåske, og vi har faktisk ikke helt bestemt oss for hva vi gjør når siste jobbdag er over i morgen. Vi skulle egentlig på fjellet, men noen uforutsette ting har kommet litt i veien, så vi får rett og slett bare se hva som skjer. Kose oss skal vi uansett. Jeg håper dere har fine dager hvor dere er, i byen stråler i hvert fall solen og dagene er fine.


                       

                           

ER DU LEI AV DEN GAMLE VESKEN DIN? LAG EN NY VRI

Begynner du å bli lei av veskefavorittene dine? Hvorfor ikke gjøre en liten vri for å gjøre de litt mer spennende? Min quickfix på problemet er å knytte et silkesjal rundt den ene hanken. Det skaper automatisk en helt ny look, og det er jo så fint nå fremover, jeg føler det blir litt sommer med èn gang. Det er superenkelt å mikse og matche med farger og mønster, og man kan jo variere mellom ulike sjal i forskjellige farger alt etter humøret eller hva man skal ha på seg. Så får man en litt ny veske likevel.

Det finnes egne smale silkebånd som egentlig skal brukes til dette som heter twilly, men jeg bruker like godt et vanlig silketørkle. Om du lurer på hvordan du skal knytte det for å få det fint rundt veskehanken kan du se en liten video her.

                             

KOS DEG MED OST I PÅSKEN

Mmm ost er så godt. Og denne veldig. Den er fortsatt myk og fin, men har mye mer kick enn denne og denne. Den fine osten heter Grès d'Alsace og er en ost laget på kumelk. Også er den så nydelig med det fine bladet sitt på. Den pynter virkelig opp et ostefat eller bare helt alene. Et deilig påsketips om noen skal kose seg litt ekstra og har lyst å prøve noe de ikke har prøvd før, eller rett og slett har glemt. Er det flere som har denne som en av favorittene? Vi er litt vanemennesker og har stort sett samme grove kjeks til alt, noe får man bare ikke nok av.

Dagens jobb har blitt sjonglert mellom baby, tur, hus og heim, men det er utrolig hva man får gjort om man tolererer litt untakstilstand i noen timer. Jeg rakk utrolig nok å snike meg ut av sengen til foran datamaskinen en god time før w våknet i morges, og da fikk jeg den gode starten jeg trengte. Det anbefales når resten av dagen blir lettere hektisk. Til og med selvangivelsen er under kontroll. Jeg får et ekstra gir av at det fine været varer så langt utover kvelden nå. Her er det straks sen middag og planlegging av påskefridagene. Nyt kvelden!

BOKSTAVKLOSSER

Jeg er så glad i disse fine bokstavklossene. Er de ikke fine? De nostalgiske treklossene har norske bokstaver, men w har vært så heldig å arve de av to fine gutter og Å'en har blitt borte på veien tror jeg. Eller så ligger den ett eller annet lurt sted som w har funnet. Det siste er like sannsynlig som det første. W elsker å bygge, rive, kaste og banke med disse klossene. Også er de så fantastisk fine, med forskjellige dyr på alle sammen. Jeg er så glad i gode treleker og disse gikk rett hjem hos meg da de dukket opp på døren allerede noen få måneder etter w kom. Et fint gavetips også, jeg vet at vi i hvert fall ikke hadde tenkt på det selv.

Har dere fine påskedager? Her hjemme er ikke det så mye som minner om påske annet enn to fine påskeegg, men vi nyter det nydelige været og gleder oss til litt fri sammen.

                                         

HAR DU LITEN PLASS I KJØKKENSKUFFENE?

God formiddag fine påskeansikt. Vi har egentlig litt for mange ting på kjøkkenet som skal få plass, og skuffer og skap er fulle for lengst. Det er kanskje flere av oss som har det slik? Så favorittknivene har fått sin egen plass på en magnetlist under det ene kjøkkenskapet. Enkelt, veldig greit og utrolig praktisk. Deilig å slippe å lete etter kniver i en altfor full skuff, eller ta opp benkeplass med en knivblokk. Ikke stikker knivene lenger ut enn skapet heller, og de får mindre slitasje siden de ikke ligger og gnisser mot hverandre i en skuff. Et lite tips om du har liten plass på kjøkkenet.

 

ET SØNDAGSANTREKK

For en fin dag dette har vært! Solen tittet inn vinduene helt til like til over seks, og før det var vi ute på lang tur med w. Det var så deilig å være alle tre igjen, selv om det var herlig å nyte stillheten alene også. Det kommer jeg til å leve lenge på tror jeg. Vi har spist deilig middag og knøttet er i seng, da må det være lov å snikåpne et av påskeeggene. Her blir det jobb i noen dager til før vi tar helt påskefri, men siden barnehagen er stengt blir det vel mest kos disse dagene likevel. Jeg håper alle får fine påskedager uansett hva de skal brukes til.


OOTD MAMMA OG MINI

Denne lørdagen har flydd forbi! Etter at vi var ute en tur i formiddag dro guttene på en liten guttetur, og jeg har kost meg hjemme og fått ordnet så mye. Det er utrolig hva man får gjort når man er alene i huset! Og når guttene er borte måtte det såklart bli jentekveld her hjemme. Det er slumberparty as we speak. Jeg måtte bare innom og ønske de som har tatt ferie en god påske, og dere andre en fin lørdagskveld! Vi ses i morgen.


                                         

 MINTGRØNN KÅPE


For en fin fredag! Trening er check, og etter det fikk jeg dra rett på pressebrunsj og titte på nye fine kolleksjoner fra designere jeg bare drømmer om å kunne ha råd til å handle fra. Men det er gøy å titte. I tillegg fikk vi skikkelig surprisebarnevakt i kveld, så jeg har nytt det lange lyset i ettermiddag og puslet på et tomt barnerom med å rydde i lekekaoset og sortere ut tøy som er alt alt for lite. Så nå er skuffene nesten tomme. Jeg har blant annet en liten matrosdress i str. 68 og en liten bunad (eller festdrakt heter det vel) i str 62, og det hadde jo vært veldig hyggelig om de kunne fått kledd opp en annen liten prins. Det er jo 17.mai snart også, send meg gjerne en mail om du kunne tenke deg en av disse.

T kom inn døren for litt siden og er i full gang på kjøkkenet. Det er så rart for det er så stille når lille ville ikke er her, selv om han hadde vært lagt for lengst om han hadde vært hjemme er det litt rart å ha alle dører åpne og høre på stillheten. Vi skal nok tidlig i seng, fredagskveld er egentlig en litt sånn kaputt kveld for oss begge. Det er sikkert flere som kjenner på den. Da er det godt med helg. Jeg skal innrømme at jeg har iskald hvitvin i glasset og nyter livet. Ha en nydelig kveld!

STREET STYLE HERREANTREKK

Happy weekend! Har dere hatt en fin uke så langt? Jeg nyter at det er lange lyse ettermiddager som sakte går over i kveld. T løp rundt i skogen i går, og jeg syns han var så fin i tøyet med slips og jakke. Han er ikke så glad i accesories, så hans første og beste tips for tilbehør for menn er et fint tørkle i jakkelommen. Noe som er fint både til hverdag og fest.

ET BLÅTT OG OFFWHITE ANTREKK

Vips så var det torsdag igjen. Jeg var hos Sindre på syndikatet i går og fikk håndmalt på noen få lyse striper innimellom alt det andre. LOVELY. Jeg har ikke stripet håret på flere år, så det var superdeilig å få litt ekstra holdt i det igjen, og ikke minst bli litt lysere. Man kan si hva man vil om sunt hår, jeg foretrekker det litt herpa, da får man rett og slett mer volum og man får gjort så mye mer med det. Men vi glemte rett å slett å klippe det tror jeg, du skjønner, jeg var så mye mer interessert i å titte inn i de forelskede øynene hans og høre alt om livet og kjærligheten. Jeg unner alle å være forelsket. Finnes det en mer fantastisk følelse? Når man tar seg i å gå og smile for seg selv, det er så fint.//  Adlinks skjørtet er fra sheinside //

Det har vært så gøy å lese i mail i dag! Det er flere som har fått med seg det morsomme forslaget om å sende mannen på frokostkurs med T, og jeg synes det er så morsomt at det faktisk blir noe av. Dette blir kjempegøy! Har du lyst å sende med mannen din også? Send meg en mail da vel! Jeg digger forresten dette skjørtet, det er foret så det er godt og varmt.

TA EN SELFIE MED PÅSKEHAREN OG VINN 10 000 KR I MATVARER

                                                                                                                                                                                         annonseJeg har tatt en selfie med påskeharen på ICA, har du? Påskeharene løper rundt på alle ICA butikker hver dag mellom kl. 16-18 frem til onsdag, og tar du en selfie sammen med en av disse kan du vinne 10 000 kr i matvarer om du legger ut selfien på instagram eller facebook og bruker hashtaggen #icanorge

Og det beste av alt er at de trekker en vinner av beste bilde hver dag! Ti tusen kroner i matvarer akkurat  nå før påske må jo være drømmen. Nå er det ikke lenge til det er familiekos og gode middager, lange lunsjer og appelsiner og mørk sjokolade i skisporet. Sjekk facebooksiden hvor de annonserer vinnere hver dag, eller sjekk innom ica.no for mer info.

Ps: er du litt kreativ finner du en artig vri på selfien, det er det beste bildet som vinner ;)

Lykke til!

HAR DU LYST Å SENDE MANNEN PÅ FROKOSTKURS?

Jeg ler egentlig bare av å tenke dette, men siden det er så mange som spør om T holder frokostkurs, så lurte vi på om vi rett og slett skulle dra til med et lite frokostkurs over påske? Jeg aner ikke om noen av dere engang hadde klart å få med mannen deres på dette, siden de fleste menn egentlig mener at T ødelegger for alle andre når han holder på med slik servering på sengekanten, haha! Men hva sier dere? Er det noen som har lyst å sende mannen på frokostkurs hos T en lørdag eller søndag formiddag etter påske? Jeg tenker eggs benedict, litt artige sandwicher og litt fruktkunst står på menyen.

Jeg ler fortsatt, tar du utfordringen? Hadde vi fått til tre sporty menn på kjøkkenet hadde det jo vært en utrolig morsom ting å gjøre. Send meg en mail om det er av interesse (og ja, mannen din må nesten vite om det. Altså, tvangspåmelding går ikke, lol).

mail: tine@osloinchanel.no


Om du ikke følger meg på instagram kan du ta en titt på de fine frokostene på sengen hver morgen her

GAMLE FAVORITTER PÅ NYTT OG PÅ NYTT

Er det en ting jeg har blitt fantastisk glad for å høre fra dere så er det at flere har fortalt meg at de har blitt inspirert til å dykke ned i klesskapet sitt en gang til og se på ting med nye øyne, for å finne nye måter å sette sammen gamle plagg på. Jeg lover å bli flinkere til å vise litt nye ting fremover, men siden vi prioriterer helt andre ting her hjemme enn shopping, så blir det til at alle de gamle favorittene (på begge sider av klesskapet) rullerer rundt og rundt på nye måter. Det er mange som spør hvor ting jeg har på meg er fra, og grunnen til at jeg nesten aldri skriver det opp er fordi nesten alt er flere år gammelt. Men nå har jeg fått en veldig fin måte å vise dere ting som ligner, (de produktene du kan se under (adlinks)) så om du ser noe du liker fremover kan du rett og slett shop the look (eller i alle fall titte på prisene og vindusshoppe litt). Eller kanskje blir du inspirert til å bruke de på en helt annen måte.EN HESTEHALE MED EN VRI

De litt rufsete hestehalene fortsetter. Den enkle hestehalen med en hårlokk rundt fra forrige uke, har fått en litt ny vri med en flette i dag. Easy fix på en vanlig hestehale. Fort går det også, i stedet for å ta en hårlokk rett rundt hestehalen fletter du den bare først, før du surrer den rundt og fester den på undersiden med en liten hårnål. Det er så fint å ha noen sånne små triks i ermet når man føler seg litt kjedelig. Jeg skal til Sindre på syndikatet i morgen ettermiddag og gleder meg til en liten stuss og en ordentlig føn. Men til han får orden på ting blir det enkle hestehaler.

Det har høljregnet ute i hele dag, så en hel kontordag var faktisk helt topp akkurat nå. Bunkene er ordnet opp i, kontorpulten er ryddet, og jeg har igjen lovet meg selv (for ente gang) at nå, ja nå skal det bli system som flyter av seg selv. Jeg henger litt etter siden dagene hjemme med en liten en ikke har blitt lange eller effektive nok i det siste. Men nå ser det ut til at det blir vanlig hverdag og tid for systemer fremover. Og ikke minst trening! I hvert fall frem til påske, da er det familietid og skispor som gjelder.

Har du et quick fix tips på hestehalen til meg?

EN TREHJULSSYKKEL NÅR MAN IKKE ER STOR NOK

To gode venner. Når de skal snu går han alltid av for å hjelpe til, for så å sette seg tilbake på lasteplanet. Jeg må le, hjertet smelter jo fullstendig når man bare skal snu seg og de to der i mellomtiden har satt avgårde på egenhånd. Siden w ikke klarer å sykle trehjulssykkelen sin selv ennå har han funnet ut at det er lurere å leie inn en sjåfør. Altså, man må jo tenke litt strategisk. Alder er ingen hindring.

VINN 10 000 KR I MATVARER FRA ICA

                                                                                                                                                                                                   annonse
Er det noen som har sett de søte påskeharene på ICA? Jeg holdt på å le meg i hjel da jeg fant en løpende rundt mellom radene på ICA vinderen i går. Dette er helt utrolig, men tar du en selfie med en av disse påskeharene og legger den ut på instagram med hashtag #icanorge kan du vinne 10 000 kr i matvarer! De trekker en vinner av beste bilde hver dag. Ti tusen kroner i matvarer er jo langt over et vanlig månedsbudsjett i mat, og det er vel mange som er glad i å handle litt ekstra inn til påsken? Det er bare å glemme all blyghet og finne frem telefonen sin. Jeg lover deg, det er første gang du kan vinne 10 000kr for å ta en selfie. Sjekk her for konkurranseregler og hvordan du kan bli med om du ikke har instagram. 

                                                  
Sjekk ut den morsomme videoen over. Påskeharen kan du treffe i alle ICA butikker mellom kl. 16-18 hver dag frem til 16 april. Øvrig kampanjeinfo finner du på ICA.no og facebooksiden deres, hvor også vinnerene blir annonsert.

Lykke til!

STREET STYLE HERREANTREKK

T i skikkelig søndagsmodus i går. Noen gamle favoritter bare varer for evig. Var dere klare for ny uke i morges? Her kom kaffen litt for brått på, og jeg lurte nesten på om det fortsatt var midt på natten da min veldig levende alarmklokke gikk av inne på det andre soverommet. Jeg må le av hvor mye rot det blir her hjemme for tiden. Jeg rydder, og w drar ut. Bare det å re opp sengen er en fryd syns han. Jeg mener det, han må ha supersonic hørsel for han kan høre selv det minste blaff av en dyne. Da er han på plass innen to sekunder, DET skal han være med på. Å rote altså, ikke å rydde. Finnes jo ingenting som er artigere enn å stupe kråke i en nyoppredd seng.
Jeg og w er invitert bort på middag, og før det må det i hvert fall bli ordnings her hjemme. I tillegg til en haug med papirarbeid som ligger og venter. Jaja, there's always tomorrow. Ha en flott mandag!

PASCALHar dere hatt en fin helg? Vår begynte friskt med surprisemiddag for T fredag kveld, og jeg har jo helt glemt å vise dere den fine kaken! Dårlig kone, men siden jeg er ikke så god på diverse fruktsvaner og skulpturer, og siden jeg visste at det var flere rundt bordet som var glad i mørk sjokolade, kjøpte meg rett og slett ut av hele problemet og gikk for denne fantastiske sjokoladedrømmen fra Pascal. Det er en mørk sjokolademoussekake med smak av fenikkel. Spennende kombinasjon, og jeg ble jo så glad da den var så vakker pyntet i tillegg. I beige og gull som glitret selv etter at solen var gått ned. Jeg gikk for miniversjonen, men de største går til 16 personer om man skal ha mange rundt bordet.

Mini i seng, restemiddag på bordet og en film på tv. Skikkelig deilig søndagskveld. Pysjamasparty it is.

TON I TON SORT

Av og til er det deilig å bare gå for sort hele veien. Med en varm jakke utenpå siden våren har rykket tilbake til start. Men akkurat nå er det kaffepause inne mens den lille sover. Jeg er fletteguri i dag, det ble en enkel vri på en vanlig med pariserflette med to i stedet for en. Er det forresten noen som følger med på Million Dollar Listing New York? Det er så gøy å se alle de crazy leilighetene de selger, og jeg må si at jeg faktisk har skikkelig sansen for Fredrik. Også får jeg så lengtende drømmer om NY. Men et annet reisemål som står høyere opp på listen er Japan! T vokste faktisk opp i Japan, og jeg har så lyst å se både landet og byene. Det må være en skikkelig drømmetur.
Kaffe, formiddagsmat og trivielle hussysler står på agendaen. Ikke veldig spennende, men det må jo bli gjort. Jeg og w skal på tebesøk til Amanda i ettermiddag, og jeg tenkte T skulle få slappe av hjemme med god samvittighet når han er ferdig på jobb (han holder kurs). Det går i ett, så det er hyggelig å kunne unne hverandre litt alenetid av og til.

MENN MED BARNEVOGN


Dere har jo aldri sett T ute og trille! Rimelig casual stylish. Vi har vært litt frem og tilbake i dag, trilletur, lunsj og litt ærend. Vi kom akkurat inn igjen døren etter å ha fått unna de siste lørdagssyslene. Så nå, nå er det helg. Det eneste som la en demper på humøret var at det begynte å SNØ igjen da vi dro for å orde de siste tingene. Er det mulig? Fra vår og rett tilbake til tåke og nysnø. Det er kanskje flere enn meg som ble lettere deprimert da gradene plutselig sank og himmelen åpnet seg? Jeg kunne ha klart meg uten både tåke og snø. Men så er jeg så heldig at jeg har èn stor solstråle og èn kliss lik i liten versjon. Så vi koser oss inne i varmen, og er klar for en rolig lørdagskveld med deilig middag litt senere etter at den lille solstrålen har sluknet.

L ø r d a g <3

Har dere hatt en fin dag?

SEE THROUGH TOP

God morgen! Jeg tror vi begge svever litt på gårsdagen ennå, for vi våknet tidlig og etter frokost var vi så klare for å komme oss ut og nyte det fine været. W ble med hjem i går kveld likevel så nå skal vi ut og trille en deilig morgentur alle sammen. Jeg fant en gammel blondetopp fra bikbok i skapet i går og kjørte enkelt med skjørt og pumps. Deilig når mån finner en anledning til å bruke ting man gjerne ikke vet helt hva man skal ha sammen med.

// Topp bikbok / skjørt laget av en gammel kjole / sko prada //

Jeg synes det er litt gøy med fargede bh'er under slike gjennomsiktige topper, og grønnturkis er så fint til sarte hvite toner. Bursdagsbarnet ble veldig overrasket og vi hadde en super kveld i går. Det er litt herlig å gjøre slike ting på fredager også, så har man hele helgen til å slappe av på. Det gir en fin uke neste uke.

Ha en fin fin lørdag!

SURPRISEPARTYHipp hurra! Endelig ble det fredag, og overraskelsesparty! Jeg har tenkt sånn på hva jeg skulle finne på til T denne gangen, og siden han alltid er så snill med meg, fortjente han en ordentlig fin overraskelseskveld. Og mine allierte (som streng tatt har gjort all jobben!) har gått over and beyond for å ordne til en herlig kveld. Det eneste jeg måtte ordne var kake, den beste oppgaven!! Han fikk beskjed om at han måtte hente w som jeg hadde levert hos svigermor etter jobb, men i stedet ble han akkurat overrasket med fine mennesker, en fantastisk middag, og attpåtil skal den lille være borte på overnatting. Overraskelser er G Ø Y!


<3

Elsker deg til månen og tilbake

TON I TON BLÅTT

Fredag! Dagen startet friskt med en deilig trilletur i morges. Det er så fint ute nå, så selv om luften er litt skarp går det fint med kortere jakker bare man har noe varmt under. Denne sommeren tror jeg blir den fineste jeg har hatt, w løper rundt og jeg gleder meg sånn til å bygge sandslott på stranden, og å bade i bølgene. Jeg føler virkelig vi er over kneika, og dagene blir bare lettere og lettere. De dagene jeg har sjans til det dropper vi barnehagen og bare koser oss. Herlig å kunne tyvstarte helgen litt.

Og da han fikk komme ut av dunposen og attpåtil være med å trille siste stykket, var lykken stor. Jeg har vært veldig glad i bugabooen vår hele tiden, men jeg synes det er litt klønete å finne en god pose som fungerer bra med selene i sportsdelen, jeg føler at posen sklir så lett ned. Det er kanskje noen som har et godt tips? Et pluss med mountain buggy for de aller minste er den lille knekken på styret, som gjør at de kan få være med å trille. W var helt fortvilet da han ikke nådde opp til sitt eget styre, så trøsten var stor da han fikk trille ved siden av likevel.

Happy weekend!

VISSTE DU AT FEIL TANNSTILLING KAN GI HODEPINE?

Ok, jeg må vel bare bare innrømme at når man har hodepine bortimot hver dag så har den blitt ganske kronisk. Men man blir jo vant til alt og jeg har hatt hodepine så lenge jeg kan huske, så jeg har ikke tenkt så mye mer over det. T har lenge sagt at jeg må få gjort noe med tannstillingen min, for han mistenkte at det kunne være grunnen. Så da jeg ved en tilfeldighet ble sjekket av tannlege Bjørn Hogstad da jeg var hos Amanda på Tannatelieret for å sjekke tennene mine for litt siden, fordi jeg lurte på noe annet, så måtte jeg bare bite i det sure eplet og la meg undersøke. Visste du at hvordan du biter kan ha mye å si for resten av kroppen?


Jeg må le litt av hvor ille bittet mitt faktisk er. Det er ikke det at det ser ille ut utenfra, men jeg biter bare sammen på to jeksler (for de som er i gamet har jeg kun okklusjon på 16), kjeven klikker, og musklene er vel strengt tatt alltid på overdrive. Siden jeg ikke biter slik jeg skal med kjeven, er det til slutt musklene rundt som rett og slett drar det hele på plass. Noe som skal gå helt av seg selv går altså ikke helt av seg selv. Bjørn har lang og bred erfaring innen kjeveleddssmerter og kronisk hodepine/nakkesmerter, og jeg har i første omgang fått en fin liten bittskinne i front som er laget slik at den tvinger tennene og kjeven til å treffe riktig i forhold til kjeveleddet mitt. Så jeg skal nå teste ut om den vil gi beskjed til musklene i kjeven om å slappe av, og om den samtidig vil lette hodepinen, som mest sannsynlig henger sammen med at musklene i kjeven alltid er overbelastet, og da kan gi hodepine helt andre steder.
Det er viktig å passe på tennene sine, man skal jo helst ha de veldig lenge. Jeg er veldig spent, for hodepine er i hvert fall noe jeg kan leve uten. Om du lurer på hva kjeveleddssmerter er og hvilke symptomer det kan gi finner du bl.a mer info HER.

Ps: jeg har ikke for vane å komme overstadig pyntet til tannlegen altså, men jeg hadde vært og sjekket ut en ny hårguide tidligere samme morgen ;)

TIPS TIL OST OG KJEKS

Planlegger du en kveld med ost og kjeks til helgen? En av mine andre favorittoster er Delice des Cremiers. Den er myk som smør og smaker helt fantastisk. Perfekt alene eller sammen med andre oster på et ostefat. Den er både guttevennlig og jentevennlig (og kanskje ekstra jentevennlig), Kanskje noe å teste til helgen om den ikke allerede er en favoritt? Jeg vet ikke om alle butikker har den, for det er ikke alltid vi får tak i den, men de med litt større ostedisker har den nok inne. Den kan sikkert bestilles inn for anledningen også.

Et annet ostetips fra før finner dere her.

DAGENS MAMMA OG MINI


For en fin dag! Selv om jeg klarte å forsove meg (skulle egentlig opp før noen av de andre hadde våknet) kunne jeg la alt rot hjemme være rot og bare løpe ut døren alene da jeg våknet litt lettere panisk klokken halv åtte. Jeg mener det, den ene gangen w sover til over syv liksom.. Men T var på vakt hjemme og jeg kunne løpe ut døren med bustete hår uten frokost i magen, og rett til frisørstolen hvor det stod både hårguide og frokost på menyen. Glitter har nemlig sluppet en ny hårguide og jeg har fått teste ut en av stilene. Klarer du å gjette hvilken jeg har gått for?
T og w møtte meg hos tannlegen etterpå (det er et kapittel for seg ), så har vi vært og lekt og siden har dagen gått slag i slag. Dette været er virkelig til å bli glad av. Vi har forresten kost oss med deilig bursdagskringle fra i går, pappaen i huset fyllte nemlig år, og kringlefeen var tidlig innom for å sikre at den var i hus. For en fin tradisjon, det er veldig hyggelig med slike små bursdagsoverraskelser.

HESTEHALE

Easy does it. Hestehalen blir så fin dagen etter at man har hatt litt krøller. Myk og bølgete, og med en hårlokk rundt strikken blir den ekstra fin. Deilig hverdagstips når alenetid på badet ikke står på planen. Like fin helt stram som litt løs og rotete. I hverdagen blir det ofte det siste hos meg, jeg liker at ting går så fort det bare kan.

HJEMMELAGET MÜSLI UTEN NØTTER

Det ble en litt sen start her hjemme i morges, etter en litt lang natt oppe med en pjusk liten gutt. Så i morges slappet vi av med tegneserier i sengen til vi syns det var på tide å stå opp. Vi har bare puslet hjemme i dag, og da var jo sjansen ypperlig for å fylle opp igjen müslikrukken vi har stående på kjøkkenbenken. Er du glad i müsli? Jeg liker min bakt og litt ristet, med ekstra bær på toppen. Jeg har delt oppskriften på denne før, men det gjør jo ingenting å dele den igjen om noen har lyst å prøve.


Jeg fant aldri helt en oppskrift jeg hadde lyst å lage, så jeg fant like gjerne på min egen vri for en stund tilbake Jeg liker å bruke det vi har av frø og kjerner hjemme sammen med 4korn.

Jeg bruker ofte en halv boks 4korn, en stor neve med pinjekjerner, sesamfrø, linfrø og solsikkefrø. Varm ca. 2 ss honning sammen med en del olje og hell over når honningen er flytende. Rør godt sammen og hell blandingen over i en smurt langpanne (jeg smører bare med litt olje). Bakes i ovnen på 160 grader i ca. 10-15 minutter til blandingen er gyllenbrun. Sett på benken og la avkjøle. Tilsett en stor neve med rosiner og gojibær eller tranebær og bland godt før du heller over müsliblandingen på en krukke. Dette blir omtrent et middels stort norgesglass. Müsli på 1-2-3.

EN FIN KLESHENGER

Det er mange som har spurt meg om de fine kleshengerene som har funnet veien inn i skapet mitt. De er i kobber og kommer fra HAY. Jeg kjøpte den rimeligste utgaven (de har også noen som er flettet på en måte), og jeg må jo bare le av at de egentlig er kliss like slike hengere man får med hjem fra renseriet. Men de er fin i fargen og praktiske i skapet for de er så tynne. Og så er det morsomt med litt glam inni alt det hvite. Finest er de til tynne stropper og lette bluser siden de er så smale å henge på. Dagens lille kleshengertips fra meg.

DAGENS OUTFIT


Det er litt for kaldt ute for tynne topper ennå, men det er sol og det er et lys gjennom hele dagen nå som virkelig fyller opp energien. Og man kan ta med seg en tekopp ut i le og nyte solen om man kler litt på seg. Klokken halv syv om kvelden er det fortsatt lyst ute, og om morgenen er det også deilig lyst. Selv om det ikke er kjempegøy å måtte stille klokken for de minste. Dagens bukser har både tannpasta på seg (det var en liten en som fant en tannpastatube), litt lipgloss og en annen flekk jeg ikke kan skjønne hva er. Det var altså dette jeg hadde planer om å gå med i dag. Og for å være helt ærlig så går jeg med de ennå. En deilig dag. Nå er det ikke lenge til påske! Jeg gleder meg til påskefjell og påskesol, og sesongens siste skiturer.

CRÊPES! OPPSKRIFT FRANSKE DESSERTPANNEKAKER


De av dere som følger meg på instagram har kanskje fått meg seg dagens frokost, men allerede før 7 i morges stod det altså pannekaker på menyen, med pisket krem inni og bær over. Jeg trodde han tullet! Crêpes er jo egentlig bare til dessert, men det er like godt til frokost! Det er ikke sukker i hverken kremen eller pannekakene, så de er bare supergode og ikke for søte, selv tidlig på morgenkvisten. Thorleifs franske pannekaker lager du sånn:

Du trenger litt mel, litt melk, to egg og en klype salt.

Du tar en tekopp av vanlig størrelse og fyller den til randen med siktet hvetemel. Hell i en bolle og fyll samme tekopp med melk til randen som du også tar i samme bolle. Tilsett  to egg, en klype salt og bland godt sammen til du får en jevn pannekakerøre. Stek i en teflonpanne (eller i usaltet smør om du ikke har en teflonpanne). Det vanskelige er å få røren til å renne rundt tynt nok på pannen, så du må løfte opp pannenn på skrå mens du tar øsen og heller røren over, og sørge for at hele pannen blir dekket av et tynt lag. Om du gjør det riktig holder oppskriften til 4 crepes. Pisk krem og legg litt krem og bær inni pannekaken før du legger den sammen og legger litt flere bær over igjen.

Noe å teste til dessert?

hits