mars 2017

ROOMSERVICE

Har du tatt helg med god samvittighet? Det har jeg! Herlighet, gode, fine og altfor snille T hadde booket dette rommet til oss, og gjort i stand til et superhyggelig døgn borte! Jeg cashet rett og slett inn Valentine's overraskelsen min nå, og jeg kunne ikke ha vært mer fornøyd. Til og med barnvakt ordnet seg (tusen takk til fantastiske søstre!). Mitt beste tips for kjærestid er å booke et døgn borte, i stedet for en hel helg. Da er det hakket enklere å gjennomføre logistikkmessig, også kan man heller unne seg bittelitt mer både med tanke på rom, og god mat siden man kun skal være en natt borte.

Vi sluttet av litt tidligere fra jobb, hoppet i bilen, gled fint gjennom køen ut av byen, og var allerede i badekåper her på Farris Bad rundt klokken seks. Jeg må jo le, men det å sitte i kø er jo bare topp, det tar vi rett og slett som en del av selve daten! Tid sammen bare oss to, det spiller jo faktisk ingen rolle hvor vi er. Vi bestilte room service på rommet, poppet en champagne, og nå skal vi hive oss rundt og ta litt kveldsspa! Denne kjærlighten altså <3

HA EN SUPER DAG


God morgen! Er du klar for fredag? Dagen min er pakket med hyggelige ting! Et intervju, en fotoshoot og en liten roadtrip er bare noe av det som står på agendaen. Etter det har jeg store planer om å hoppe i en myk badekåpe, og nyte en herlig avslappende helg sammen med T. Jeg ble nemlig overrasket med en liten weekendtur på Valentine's Day, og i dag er endelig dagen for avreise. Vi skal ikke så altfor langt, og jeg håper du vil være med? :)


En liten kjærestetur er gull verdt. Det er noe av det beste jeg vet faktisk, da roer vi helt ned og bare koser oss maks. Slike turer må vi klare å få på plass noen flere av i år, jeg gleder meg jo som bare det allerede!

Vi ses på min instastory @tinemonsenno og snap på tinemonsen :)

GOD HELG!

GI LITT MER F


Hei på deg fra et hodestående meg! Dagen min startet med en early bird time yoga. Det er den aller beste starten på dagen jeg kan ha! I starten var det tungt som bare det. Å stå opp tidlig for å dra avgårde til disse timene, men dette siste året har det blitt en lek. For selv om det er tidlig, har jeg alltid L Y S T å få med meg denne timen. Så da blir det litt enklere å hoppe ut av sengen, og rett i treningstøyet.

I tillegg prøver jeg å stå opp litt tidligere enn jeg må, slik at jeg har tid til en god frokost, og ikke må stresse ut av dørene før kroppen egentlig har våknet. Så får jeg heller rydde kjøkkenet når jeg kommer hjem! Det har jeg blitt så mye flinkere til den siste tiden. Å velge ut hva som er viktig, og hva som er riktig å bruke tiden på. For selv om ting må gjøres, kommer man langt med å skyve litt på det i forskjellige retninger. Og gi litt mer f***! Det funker i hvert fall for meg <3


Jeg er fortsatt himla glad i å ha denne veggen min ikke alt for langt unna når jeg holder på, og lurer på om jeg ikke må tørre å løsrive meg litt mer fra den. Det er bare det at det er så utrolig skummelt når man står det oppe, så et lite sikkerhetsnett for å ikke falle bakover er topp i mine øyne. Jeg får jobbe med saken! Det er uansett så gøy å se fremgang både i teknikk og styrke.

Nyt dagen, og gi litt mer F!
 

SOFAPUTER I ULL


Jeg har vært ute og svingt meg med symaskinen igjen, og denne gangen ble det nye sofaputer! Jeg hadde litt restestoff til overs fra gardinprosjektene mine, og dette har blant annet blitt til noen nye sofaputer. Jeg har brukt opp igjen innmaten til gamle sofaputer, og kun sydd nytt trekk over. Vips fikk sofaen en makeover, og putene tar opp igjen både stoffet og fargene til gardinene jeg har. En enkel quick fix for å gjøre om hjemme. I tillegg får man dem akkurat slik man vil!


Sofaputer er veldig kjappe å sy også. Du syr dem med maskin på tre sider, fortsetter å sy litt inn fra hver side på bunnen men lar det være igjen plass nok til å få inn selve innmaten. Så vrenger du stoffet og putter inn puten. En spisepinne er topp å bruke for å dytte selve innmaten helt inn i hjørnene. Så kan du f.eks sette inn en glidelås i bunn, eller sy igjen for hånd. Dagens tips fra meg altså, om du skulle ha en symaskin stående i boden eller i garasjen.

SNEKKERBYGD KJØKKEN


Hvem har vel ikke lyst på et skreddersydd og snekkerbygd kjøkken? Et kjøkken som passer perfekt til både hjemmet og familien? Jeg var på tur i helgen, og det var dette fine kjøkkenet som møtte meg da jeg kom inn i hjemmets hjerte.

Tradisjoner møter det moderne. Miksen mellom laftet tømmer og den skarpe stålbenkeplaten, skaper den perfekte kontrast. Kjøkkenet er bygd på mål av Kaupang Møbler, og jeg har sugd til meg masse inspirasjon. De kvadratiske skuffene har nemlig plass til flasker! Aldri mer olivenoljesøl på kjøkkenbenken, eller trøbbel med hvor man skal plassere vaser og andre høye ting. Kvinnen bak har tegnet det selv, og jeg er så imponert over hvor flink det går an å være.

Den brede stekeovnen fra SMEG er den ultimate ekstra detaljen. Ferske urter og kjøkkenredskaper i tradisjonelle krukker i keramikk fremme på benken, skaper akkurat den lille bonderomantikken man skal ha på en bondegård. Dagens kjøkkeninspirasjon, dropp overskap! 
 

3 KILLER NATTKREMER SOM GIR DEG NY HUD


Dette er ikke for pyser! Men stående på badehyllen min, har jeg 3 nattkremer som gir ny mening til ordet nattkrem. De siste årene har disse tre kremene seilt opp som mine nattlige hjelpere, når huden trenger en skikkelig boost. Jeg er veldig glad i konseptet om å la huden jobbe for deg om natten, og hver av disse er noen kruttønner når det kommer til hudpleie. Du må tåle å bli litt tørr og rød, men det er så verdt det. Ny hud kommer faktisk over natten!

De koster skjorta, men varer i månedsvis. Alle sammen gir en intensiv fornyelse av huden, og hver av disse hjelper mot forskjellige ting som f.eks aknearr, rynker, pigmentflekker og solskader. Alt man gjerne har lyst å holde i sjakk når det kommer til huden sin :)

Jeg bytter på disse tre, og gir gjerne huden noe ekstra å jobbe med 2-3 netter i uken. Trenger huden ekstra hjelp i perioder, kjører jeg like gjerne en kur med disse. Da blir jeg både tørr, og flasser, men når gammel hud er borte, er ny frisk hud på plass. Du kan lese mer om de forskjellige om du trykker på navnet deres under, da kommer du inn til den medisinske bloggen til Silje Austnes! Hun er min faste, flinke hudguru.

ZO Healt Ossential Growth factor serum plus er et superserum som gir en intensiv fornyelse av huden. Dette er en lett gel som jeg tar på etter å ha renset ansiktet godt, og denne bygger opp igjen både elastisitet og spenst i huden!

ZO Medical Retamax Dette er en A-vitamin krem som jeg bruker for å få bukt med pigmentering, og behandle aknearr og solskader. Dette er en skikkelig kraftsalve av en krem.

ZO Medical Brightenex Denne lysner hudtonen, og hjelper til på problemområdene mine for en jevn og fin hudtone. Den går rett på pigmentering, og er full av antioksidanter. Den er også litt mildere enn Retamax, noe som er topp om jeg ikke har lyst å bli så altfor rød.

Så der har du de sterkeste produktene jeg har i samlingen min!

LYSERE TIDER


Jeg kom hjem til bortimot sommertemperaturer i går, og både T og mini var begge i shorts! Kan vi endelig si at det faktisk er helt slutt med vinter nå? Vi har såvidt begynt å plassere ut trær, og store blomsterkrukker har fått plass i det luneste hjørnet vi har. Jeg er litt engstelig for at vi skal klare å knerte både trær og andre blomster, om det plutselig blir frost igjen. Så i påvente av enda mildere netter, er vi spesielt forsiktige med oliventrærne. De liker seg best inne om nettene enn så lenge.
Nå er det ikke lenge til terassen kan få en skikkelig overhaling heller! Dette halvåret vi går inn i nå, er intet annet enn fantastisk. Da åpner vi nemlig opp alle dører, og får et ekstra rom utenfor med spiseplass og boltreplass. Det er ikke å forrakte etter denne vinterdvalen.

Ha en herlig dag!

VOLTIGE HVA SA DU?


I dag gjør jeg ting jeg ikke kan! Jeg har aldri prøvd å turne rundt på hesteryggen før, og jeg må le av hvor utrolig gøy (og seriøst utfordrende!) det var. Vi snakker skrekkblandet fryd! Helgen har vært fantastisk, og da jeg fikk spørsmål om jeg hadde lyst å prøve noen yoga moves på hesteryggen, kunne jeg kke si nei til det. 

Om du noen gang har sett noen som driver med voltige, så er det jo så fascinerende. At de kaster seg opp og ned i luften, står på hendene, og gjør alle mulig akrobatiske øvelser, mens hestene løper avgårde. Det er helt utrolig at det går an, min stod stille!
For en fantastisk opplevelse, dette er noe jeg veldig gjerne kunne tenke meg å lære! Ting å sette på bucket listen her altså.. voltige.
 

HVOR ER BILDET PÅ VEGGEN FRA


Hei på deg! Noen eposter, litt kaffe og en god frokost senere er jeg straks på vei ut dørene. Jeg blir vel hentet hvert øyeblikk tenker jeg, så jeg får skyndte meg å kysse på guttene som skal være igjen i byen. Jeg tar med kameraet og støvler, så er jeg vel noenlunde skodd.

Før helgen gikk jeg ørlite grann bananas på interiørfronten, og nå har ønskelisten vokst seg stor og lang igjen. Dessverre! Den ser ut til å aldri ta slutt. Jeg leter etter både tepper, sofabord og annet småplukk, men letingen er jo nesten halve morroa. Det er alltid gøy å ha et prosjekt på gang.


Det er flere som spør hvor det store blå maleriet på veggen er fra, og det kan jeg fortelle at T og jeg har malt selv. En aldri så liten collaboration på kunstfronten der altså. Utrolig nok (og heldigvis!) liker vi stort sett de samme tingene, og da er det jo veldig artig at det går an å lage slike ting sammen. Tommel opp fra meg!

Ha en herlig dag! Titt gjerne innom min instastory på @tinemonsenno på instagram om du vil være med på tur :)

HJEMME HOS OSS


Ser det slik ut akkurat nå. Selv om jeg fortsatt har noen få ting igjen på listen min før jeg kan ta helt helg, snikbegynner jeg helgen med friske blomster. Endelig gikk det an å få tak i magnolia i blomsterbutikkene også, så nå venter jeg i spenning på at de vakre grenene skal slå ut i full blomst. Et lite rundt sidebord har flyttet inn, og jeg er så fornøyd med å tilføre elementer av sort inn i de ellers fargesterke rommene våre.

Jeg har faktisk bestillt ny sofa også (måtte lottomillionene bare strømme inn sier jeg bare!), så denne våren går jeg i møte med en total stilforandring. Det er virkelig gøy. Moderne, stramt, fargerikt, og eklektisk. Det blir morro å blogge mer om interiør fremover, det har jeg savnet! Nå er inspirasjonen på plass igjen.


Jeg må huske å slenge sammen en liten bag til i morgen, før jeg har store planer om å ta kvelden med den største ro. Nyt helgen fine mennesker <3
 

HOOPS / ØREDOBBER


Lukten av fredag! Ah, jeg vet ikke om det faktisk er noe som lukter fredag, men jeg tror det. Helgen er fylt opp med en liten roadtrip, og jeg gleder meg sånn til å sette avgårde på en liten jentetur i morgen etter frokost. Vi blir bare borte en natt, men det blir så fint! Av og til er det alt som skal til.

Jeg feirer fredagen med litt farger. Fargerike vesker er virkelig gull når alt du har lyst å gå med er jeans og en t-skjorte. Og hoops! De runde hoops øredobbene er tilbake i trendbildet for fullt, og jeg har kastet meg på. En enkel detalj som gjør mye ut av seg.

/ Jeans Levi's / Sko & Other stories / dressjakke Zara / øredobber Lindex (sponset) / Veske Céline / t-shirt Reformation /

Dagen er godt i gang. Jeg har allerede rukket å være en tur innom kontoret til T, for en aldri så liten justering. Armen min henger ikke helt med i svingene om dagen, så da er det ekstra godt å være gift med en kiropraktor. Ha en super fredag så lenge!

PÅ BADET


GOD morgen! Jeg sitter her med en rykende varm kaffekopp, før jeg skal avgårde på yoga. Pysjamasen er byttet ut med treningstøy, og dagen er virkelig i gang. Dette nydelige været gjør underverker for kropp og sjel hos meg i hvert fall. Og jeg elsker hvordan lyset strømmer inn på badet om morgenen.

I går kveld trakk jeg en vinner fra konkurransen i går, og den heldige ble Sybell Agathe! Gratulerer så mye, du får en mail av meg i løpet av kort tid, så håper jeg du finner noen fine shoppingfavoritter. Jeg skal nyte resten av kaffen min før jeg slenger meg i bilen. Ha en super dag!
 

BLÅTT ER HOT


Solen skinner! Det er nydelig vær ute, og en perfekt anledning til å vise dere litt mer av leiligheten. Det blå tapetet fra Thibaut rammer inn, og gjør hele stuen lun og god. Samtidig som den setter farge på tilværelsen, og gir oss en liten bit av himmel inne. Det har blitt så fint, og vi er så fornøyde med den ganske drastiske forandringen, fra mørkt til lyst igjen.

Drømmen er en marmorplate på spisebordet, men det får vi ta etterhvert. Om jeg finner en lur måte å få til det (som ikke koster det hvite ut av øyet), lover jeg å tipse videre. Uansett, her er en skikkelig solskinnshilsen fra meg, med denne fine blåfargen.

Hvordan jeg har gjort det med disse orkidéene, kan du se i dette innlegget!

Ha en herlig dag!
 

VÅRENS FINESTE NYHETER

annonse/ Lindex
Det er vår! Jeg har oppdatert garderoben min med litt nytt, og føler meg helt våryr. Lindex slipper straks en superfin vårkolleksjon, og jeg har fått lov å gi dere en liten sniktitt før alle andre! Denne kolleksjonen lanseres nemlig på torsdag, da kan du klikke deg inn her! Det er en skikkelig feel good kolleksjon, med sterke farger, mønster og en fantastisk kaki-grønn farge som gikk rett hjem hos meg. At det var en jumpsuit denne grønnfargen kom i, gjorde jo saken bare enda bedre!

Jeg har gått bananas med farger og print, og under ser du hvordan jeg har gått til verks for å style de forskjellige plaggene. Jeg har også gått bananas med alle de fine øredobbene! Tynne hoops, lange som henger ned, og chunky ørepynt er bare noe av det som ble med hjem.

Er du More at Lindex-medlem eller blir det, så har Lindex fashion-dager fra 23.-25. mars i alle butikkene sine, og på lindex.com der du kan shoppe med et eksklusivt tilbud: 25% rabatt ved kjøp av 3 eller flere plagg! Bruk nettkode: MORE1712

Handler du på nett spanderer Lindex også gratis frakt til nærmeste butikk. Og du, har du lyst å vinne et gavekort på 1000kr for å shoppe denne kolleksjonen? Da legger du igjen en hyggelig kommentar under, så er du med i trekningen! Jeg trekker en vinner allerede i morgen kveld, så er du klar til å handle når kolleksjonen slippes på torsdag. Edit: Vinneren er trukket, det ble Sybell Agathe :)

Har du lyst på å se mer av kolleksjonen må du sjekke ut denne fine filmen! En liten dose inspirasjon og feel good i ett.

Ha en  S U P E R  dag! 

3 NYE FAVORITT APPER


Siden jeg skrev om mine favorittapper i dette innlegget i januar, har jeg fått noen flere! De er så geniale i hverdagen, at jeg ikke har ord. Apper er topp, men for meg handler det om at de skal være praktiske, og faktisk ha en hjelpsom funksjon. Så i det siste har jeg blitt så glad i disse tre under.

GLYMPSE: Verdens lureste oppfinnelse! Denne tipset T meg om og vi har blitt helt hektet. Med et tastetrykk deler du din GPS tracker i real-time. Skal du hente noen, trykker du bare på personen og vips får den du sender til opp et kart hvor de til en hver tid kan se hvor du befinner deg, og hvor langt unna du er. Utrolig praktisk rett og slett! T og jeg bruker den nesten hver dag, og den er helt topp. Du trenger aldri ringe for å spørre hvor noen er, eller si fra at noen må gjøre seg klar til å bli hentet om fem minutter. Tid vel spart, til å konsentrere seg om veien!

ALTINN: Altinn på mobilen! Dette er en app jeg ble så glad for. Du kan f.eks lese mottatte meldinger i innboksen din, åpne skjemaer du har i arkivet, og signere og sende inn samordnet registermelding. Ting som kan gjøres fra mobilen på farten er topp!

RESCUETIME: Denne appen er en skikkelig øyeåpner, om du har lyst å bli litt mer strukturert når det kommer til hvordan du bruker tiden din. Vi har sikkert alle ting vi kan gjøre for å bli mer effektiv, og med rescuetime kan du bli akkurat det. Du får oversikt over hvor mye tid, og hva du bruker den på, når du er på telefonen din, på mail og i møter. Du kan få et lite ping når du har brukt så og så lenge på en oppgave, og du kan sette mål for dagen. Det høres kanskje rart ut at man skal kunne spare tid ved å bruke en app for å vise deg hva du bruker tiden din på, men tro meg, noen dager med denne kan hjelpe stort på effektiviteten.

Der fikk du mine favoritter for øyeblikket når det kommer til apper! Hva er din favoritt app?
 

HVORDAN PIMPE OPP GARDINENE


De fineste gardindetaljene lager du selv! Da jeg var på stoffjakt til gardiner i stuen, lå det en stoffbok med nyheter fra Casamance åpen. De villeste bordene i silke og stoff, i skjønn forening. I nydelige mønster og kombinasjoner. Noen flettet, andre rufsete som denne. Perfekt for å sy på sofaputene, for en ekstra piff, eller andre ting du har lyst å pynte litt opp. Jeg fallt for Effluve, i blått (sjokk).

Det var nok ikke meningen at denne borden skulle brukes som jeg har gjort det, sydd nedover en hel gardinlengde, men det stopper jo aldri meg fra å prøve ting. Tre lag med silke som har frynser på kanten, jeg hadde ikke sjans. Jeg bestillte 5 meter asap!


Trikset for å få den til å stå rett ut fra gardinkanten, ble å sy den et par cm inn fra siden på gardinen, slik at det kun er ca. de to ytterste frynsekantene som faktisk henger utenfor selve gardinen. På den måten sitter den godt og bøyer ikke gardinen bakover.

Etter at jeg er helt ferdig med noen andre gardiner til kontoret mitt, er det sofaputer som står på symaskinlisten min! Da skal du ikke se bort fra at jeg må innom Casamance igjen.. de hadde nemlig en nydelig flettet bord som hadde vært perfekt til en sofapute i samme stoff som gardinene.

CASUAL SØNDAG


Hei til deg! Ah, denne dagen har vært så fin. Skikkelig søndagskos. Vi har gått tur med hund og barn, krysset av en liten haug med ting som måtte gjøres innimellom, spist god lunsj, og avsluttet ettermiddagen med svømming. Mini er helfrelst når det kommer til sklien som er på Røa bad, så vi fikk kjørt oss alle tre. Nå er minste i seng, og mens T fyker avgårde på trening har jeg slått meg fullstendig til ro sammen med Netflix.

Jeg er nemlig hektet på serien Grand Designs! Ah, drømmen om å bygge hus. Så her blir det en kveld med inspirasjon til tusen. Selv om det aller morsomste er når de som skal bygge, har droppet både tegninger og arkitekt for å spare inn på jobben ved å gjøre det selv. Når de aldri har tatt i en murstein før! Det verste er jo at det er disse vanvittige prosjektene som ofte blir best! Uansett, jeg blir sugd inn i hvert eneste prosjekt.
Et casual innslag fra meg i dag altså. Endelig kunne jeg ta frem de fine nye sneakersene mine fra Pony også. Jeg håper du har hatt en fin helg!

BLOMSTERTIPS


Om du har fulgt meg en stund, har du sikkert fått med deg at en av tingene jeg bruker mest når det kommer til blomster, er store skåler fylt med orkidéer. Ikke bare er det fantastisk  å se på, det er utrolig praktisk også! Orkidéer står så lenge, og kommer igjen om man lar de stå til neste blomstring når blomstene visner.

Det var en av dere som lurte på om jeg kunne dele noen tips til hvordan jeg bruker å gjøre det med disse orkidéene, så her kommer en liten bloggpost på akkurat det. Jeg er veldig glad i ensfargede blomsteroppsatser, så det jeg gjør, er at jeg prøver å sortere ut orkideér i lignende nyanser.

5 stk orkidéer er mitt lykketall for å få til en fin oppsats. På den måten blir det en fyldig samling i skålen. Du trenger en stor skål, og jo dypere den er, jo enklere er det å skjule plastpottene til orkideene. Champagnekjølere er f.eks supre for dette formålet, for de er gjerne dypere enn andre type boller.
Trikset mitt for å balansere orkidéene i bollen, er å bruke store stener. Disse legger jeg rundt og innimellom pottene, til pottene står noenlunde støtt.

Så der har du oppskriften min på en kjempefin måte å lage en blomsteroppsats som varer i mange måneder :)

Ps: en leser tipset meg under om at det hun gjør for å skjule plastpottene, er å legge et lokk av grønne blader over. Et supert tips du kan prøve ut, om du vil gjøre deg litt ekstra flid med oppsettet, eller har en skål som ikke er helt dyp nok til å skjule pottene godt.

TRENING I ONE-PIECE


Happy fredag! Og et lite namaste fra meg, for fredager er jo fantastiske. Jeg fikk en liten påminner om akkurat det fra en av dere, og da tenkte jeg at jeg måtte innom og sende avgårde noen herlige fredagsvibber. I min fine one-piece treningsdrakt! Hah, jeg trodde ikke dagen skulle komme. Jeg som elsker buksedresser mer enn noe annet, kan nå strutte avgårde på trening i det også. Hvor gøy er ikke det? Denne er fra puma, og jeg digger den.

Jeg har ikke hatt den største samlingen av treningstøy de siste årene, og selv om det har stått på ønskelisten, har jeg ikke kommet så godt i gang. Og det er sant som det sies, litt nytt treningstøy er faktisk motivasjon i seg selv. Det er jo hyggelig å trene i noe som man både føler seg bra i, og som er funksjonelt på samme tid. Jeg er jo så glad i yoga, så min største greie har vært å finne treningstights og topper som er gode og myke. Akkurat det er lettere sagt enn gjort, så jeg er stadig på utkikk. Jeg tar veldig gjerne i mot tips om du har en favorittopp, eller tights som er passe tynn og uten for mye dilldall.


Sidekråka! Jeg har akkurat flyttet meg over fra "fjuske"metoden hvor du støtter rumpa på begge albuene, til å kun lene meg på den ene. Så gøy! Det er tungt som bare rakkern, og nå gjenstår det å få ansiktet lenger opp fra gulvet. Jeg har aldri gått på hverken turn eller balett, så dette er kjempegøy. Jeg jobber på både for å bli mykere, og sterkere, og selv om det går sakte, koser jeg meg på veien.

Om du leker med tanken på å begynne med yoga, deler jeg mine 5 beste tips til deg som har lyst å starte med yoga i dette innlegget!


Ha en super fredag!
 

LAKKBUKSER


Lakkbukser, høye på livet og blanke som farmors gamle regnkåpe! Lakk er tilbake for fullt, og Asos er topp for å finne trendkupp. Jeg klikket hjem disse buksene forrige uke, og nå mangler bare regnkåpen i lakk så er garderoben i skjønn harmoni. Ull er alltid gull sammen med både skinn og lakk. Den grove, myke teksturen til ullen gjør underverker sammen med disse stive og stramme materialene.

Endelig ble det også varmere ute, våren er så velkommen her i gården. Ikke minst har jeg fått telefonen min tilbake! Det fikk et stort hurra fra meg, hjelp så avhengig man blir av disse duppedingsene i hverdagen.

Det ble en sen oppdatering fra meg i dag, plutselig hadde dagen forsvunnet. Etter barnehage og middag, ble det til at jeg startet på enda et gardinprosjekt, med en fantastisk råsilke. Jeg gleder meg til å vise dere! Det kommer flere bilder fra stuen her hjemme også, ting ballet plutselig på seg og etter litt ommøblering er vi sånn noenlunde i det ryddige hjørnet igjen.

Ps: disse buksene er like hot på byen, som til å hente barn i barnehagen med søkkvåte og møkkete parkdresser. Skitten sklir nemlig bare rett av ;)

TAPET PÅ BARNEROMMET


Lille vokser, og med ham har barnerommet forandret seg fra babyrom til et knallfint gutterom. Vi har beholdt skyene i taket, men sikksakkmønsteret han hadde på veggene før, har blitt byttet ut til fordel for samme tapet som vi har gått for i stuen. Det ble straks både varmere og mykere her inne. Jeg sier det igjen, jeg elsker strukturtapet.

Gardinene har jeg sydd selv (det er jeg litt stolt av altså!). De er i et fantastisk ullstoff fra et merke som heter Country Twice. Små vinduer er ingen hindring for gardiner. Det gjør bare at alt ser hakket større, og høyere ut. Gardinlisten har jeg tenkt litt utenfor boksen med når det kommer til hvordan jeg har festet den i taket, hvordan jeg har hengt den opp kan du se i dette innlegget.

I tillegg har vi tatt en skikkelig oppryddning i lekene hans. Ting har en tendens til å hope seg litt opp etter hvert, og siden de små vokser så fort, vokser de også fort fra leker. Det er jo også så mye enklere å finne frem ting å leke med, når man ser hva man har. Mini fikk være med å velge hva han ville beholde, og hva vi skulle gi videre til noen andre. Så nå har vi delt rikelig både med kontoret til pappa, og andre små blant familie og venner. Vips ble det et ryddigere og mer oversiktlig rom, samtidig som det ble litt mer guttete.

Ps: de fine oppbevaringskurvene er skittentøyskurver tror jeg, jeg fant dem på Bolina i fjor. Supert tips for å organisere leker på en fin, og enkel måte! ;)

SLAKKE KRØLLER / BEACH WAVES


Disse beach look krøllene! Jeg elsker denne softe looken, med slakke krøller og saltvannsspray. Akkurat passe lite stylet, men samtidig med litt hold i håret. Jeg får meg aldri til å spørre om frisøren kan style håret etter en klipp, eller farge. Derfor er jeg evig takknemlig for at min frisør Sindre Helgesen har øye for detaljer, og er så flink på styling! For en liten stund siden sendte han meg ut av salongen med disse beach waves'ene, og jeg har vært hektet siden.

Har du lyst å lære å lage disse krøllene selv? Da må du titte innom min instagramkonto @tinemonsenno i kveld. Der dukker det nemlig opp en tutorial, hvor Sindre viser deg akkurat hvordan du lager disse hjemme. Eller så kan du stikke innom han på Studio Alf i Hegdehaugsveien, om du vil ha den proffe varianten.
Passe casual, men like fin til å gå på fest. Hår har så mye å si!
 

MINE KARRIEREMÅL


Jeg fikk et spørsmål om akkurat det for en liten stund siden. Hva jobber du med? Hvem er dine samarbeidspartnere? Hva er dine karrieremål? Så da tenkte jeg at jeg kunne prøve å svare på akkurat det. Jeg skriver prøve, for det er ikke alltid like enkelt å forklare hva man jobber med, når mye av det foregår i, og med, sosiale medier.

En måned før mammapermisjonen min gikk ut i 2013, og minstemann skulle begynne i barnehagen, fikk jeg en telefon fra Nettavisen. Bloggen jeg hadde brukt noen år på å bygge opp, ville de ha over på sin plattform. De ville skrive kontrakt med meg. Jeg hadde gitt meg selv ut det året jeg var hjemme, for å se om jeg skulle satse alt, eller legge ned hele bloggen. Håpet hadde begynt å svinne etter hvert som året gikk. Så da denne telefonen kom, så nært opptil min egen frist, måtte jeg bare ta sjansen og satse. Det var nå eller aldri.

Jeg var i gang. Antall samarbeidspartnere, og interessen for bloggen ble større. Jeg har vært heldig, og fått samarbeide med både store og små merkevarer gjennom Nettavisen Side2 de siste årene, og det har vært en fantastisk læringskurve i å starte noe selv. Jeg er så takknemlig, og ikke minst stolt, over at jeg har klart å bygge opp en blogg som har blitt en merkevare i seg selv. Målet mitt med denne bloggen, har hele tiden vært å lage godt innhold uten store skandaler eller oppkonstruerte overskrifter for å sanke klikk. Innlegg som "Skal jeg ta silikon?", "Blogger kastet ut mann og barn", "Gi den perfekte blow job", etc. har vært noe jeg har styrt langt utenom.

Fokuset mitt har vært at dette skulle være et hyggelig fristed å klikke innom. For å hente litt inspirasjon, et smil, litt glede eller en latter i hverdagen. Kanskje har du lurt på hva du skal ha til middag den dagen, eller tatt med deg et tips om hvordan du kan sette sammen gamle ting fra garderoben din på nye måter. Kanskje har sofaen din fått en makeover med et pledd, eller kjæresten din fått frokost på sengen. De små små tingene i hverdagen har vært fokuset mitt, krydret med litt av livets realiteter innimellom.

Ett av mine karrieremål har altså vært å skape min egen arbeidsplass. Og det kan jeg faktisk krysse av på listen! Jeg elsker å klikke meg inn på bloggen for å legge ut noe nytt, og jeg blir så glad når jeg får en liten kommentar, eller hilsen fra noen av dere som titter innom. Det setter jeg så utrolig stor pris på, og tilbakemeldinger på godt og vondt får meg bare til å ville gi mer. Jeg får jobbe med spennende samarbeidspartnere gjennom Nettavisen, jeg får være meg selv, og jeg er stolt over at jeg ikke fyller opp med reklame hver uke.


Et nytt karrieremål jeg fikk ganske raskt, var å drive et firma fullt ut. I dag er jeg medeier i, og driver et suksessfylt firma sammen med T, så jeg kan utrolig nok krysse av enda flere mål på karrierestigen. Jeg har alltid vært glad i å ha mange baller i luften, og etter hvert som årene har gått, har jeg fått øynene mer og mer opp for driftsiden av det å ha et firma. Det er både spennende og utfordrende, og gir så mye. Det var derfor ekstra gøy da jeg ble spurt om å tipse om min favoritt regnskapsapp, for visma scanner er på min toppliste over produktive apper.

Det siste året har jeg også heldigvis blitt flinkere til å skifte fokuset litt. Det er viktig å ta seg tid til å fylle på med andre interesser, ta seg tid til å lære noe nytt, og utvikle andre talenter. Etter å ha jobbet mye mer med egne fotoprosjekter, både for meg selv og for andre, dette siste året. Kom en knugende følelse av at jeg måtte gjøre noe mer. Et av målene mine for i år, er derfor å ha en fotoutstilling. Noe som er utrolig skummelt å si høyt. Men nå er det ute. Jeg er både skremt og oppspilt på samme tid, for dette målet ligger langt utenfor min komfortsone.

Et annet karrieremål jeg har hatt er det å produsere foto og video for andre bedrifter. Dette er noe jeg har jobbet mer med det siste året, og noe jeg ønsker å fortsette med fremover. Jeg liker å ha flere ben å stå på, og varierte hverdager er topp.

Det er tusen andre ting jeg har lyst til i samme slengen, men noe må jeg holde for meg selv. Jeg prøver uansett å plukke ned en og en ball fra luften :)
 

KIMONO


Hei søndag! Jeg håper du nyter dagen. Jeg sitter med bena krøllet opp under meg i sofaen, i denne nydelige kimonoen. Båndet mangler dessverre, men jeg synes den er så vakker. Med en mann som har vokst opp i Japan, har T har vært så flink til å ta vare på ting. Det aller meste har fått plass her hjemme, men av og til dukker det opp ting jeg ikke har sett før. Og det er alltid like gøy.

En søndagsformiddag med varm kaffe, guilty pleasure og pinterst pinning er helt nydelig. Gråværet utenfor var plutselig helt greit! Etter en kveld ute, er det ekstra godt å ta søndagen litt med ro. Vi var både på middag i går, og jeg i en bursdag etterpå. Så jeg nyter en herlig rolig time for meg selv.


Guttene er straks er tilbake fra boksetrening, og da står en liten familietur ut på planen. Så jeg får hive meg rundt og ta på litt varmere klær! Nyt dagen så lenge, her får rotet ligge til etterpå merker jeg. God søndag!

 

JUKS DEG TIL GLØD OG HIGHLIGHTER I ETT


Jeg har funnet verdens fineste blush! Den heter rett og slett Sweet Cheeks, og er en kremete rouge stift. De siste årene har jeg blitt veldig glad i krem rouge, og etter en liten surferunde etter forrige gikk tom, kom jeg over denne stiften. Jeg digger ting som kommer i stiftform, og jeg  E L S K E R  at samtidig som det er en rouge, har den highlighter i seg. 

Jeg klapper den lett inn i kinnene, og litt oppover kinnbena. Så gir den både glød og lys til ansiktet. Vips, så får man to fluer i en smekk. Et lite tips om du er glad i ting som går kjapt, og gir masse plass til overs i toalettmappen :)


 

HÅRTIPS FOR DEG MED SLITT HÅR


Fin fredag til deg! Sist gang jeg var hos frisøren, fikk jeg streng beskjed av Sindre på Studio Alf, om å la hårføneren ligge en stund. Superlyst hår har sin pris altså, men med litt pleie går det som regel fint. Misforstå meg rett, jeg foretrekker at håret mitt er skikkelig slitt faktisk, for det er den eneste måten det blir mulig å gjøre noe med. For når det er for sunt, er det så glatt at både krøller og oppsatser faller rett ut igjen så fort de er på plass. Så der har du mitt hårproblem, det må være litt herpa for at det skal holde, men så er det jo fint om det ikke faller av heller... ;)

Så de siste ukene har jeg rett og slett bare latt håret lufttørke. Samtidig har jeg vært flink å kure det.Er du glad i å bruke strikk? Et silkebånd, eller gavebånd i håret sliter mindre enn en vanlig strikk. Og i tillegg ser det mye bedre ut! En liten fin detalj. Jeg knyter gjerne et bånd rundt hestehalen allerede mens det er vått, for å få håret bort fra øynene. Mens det tørker blir hestehalen myk og tilfeldig.
 

DETTE VISSTE DU KANSKJE IKKE OM MEG

DCIM100MEDIADJI_0069.JPG
Vet du hva? En av mine favoritting å gjøre i hverdagen, er å kjøre bil. Jeg vet ikke hva det er, men helt siden 16 årsdagen kom, og jeg endelig fikk lov å øvelseskjøre, er det å kjøre bil noe jeg har elsket siden. Jeg var langt fra en byjente i oppveksten, og jeg stusset alltid over hvorfor det var så få som faktisk hadde lappen da jeg flyttet til Oslo.

Jeg skjønte ingenting. Jeg fikk lappen på dagen da jeg fylte 18, eller så tett opptil som det overhodet var mulig å få oppkjøring rundt. Jeg er vokst opp med ferger, hytte uten innlagt strøm og vann, og øyveier smale som en nål. "Hold siden din!!" Hylte jeg til T da han var med hjem til barndomshjemmet aller første gangen, og vi skulle ut på en liten kjøretur.

Jeg tar meg i å kose meg skikkelig i bilen, bare jeg skal helt vanlige ting. Da har jeg full guffe med musikk på, kaffe i en termoskopp, og nyter den samme frihetsfølelsen som da jeg var 18.

Den første gangen jeg kom bort i en annen bil, skulle jeg ut av en luke i en oppoverbakke utenfør Løvenvold Kino i Ålesund. Jeg hadde ikke hatt lappen så lenge, og med lånt bil var nervene i spenn Du har ikke veldig lyst å ringe hjem for å si at du har kræsjet bilen, uansett alder.

Jeg lirker meg ut av den trange luken, og akkurat i det jeg tror jeg er ute, kjenner jeg at bilen sneier den som står foran. Ugh, det knøt seg i magen! Jeg kjørte hjem med bankende samvittighet, og parkerte bilen for å se på skadene. Tror du ikke det var en stor svart strek bortover foran på den ene siden? Mens kvalmen skylte innover over den dårlige samvittigheten, klikket det plutselig inn en idé. Viskelær! Jeg løp inn og hentet et viskelær. Med hjertet i halsen prøvde jeg først litt forsiktig, så litt hardere.

Jeg har sjelden jublet så høyt så stille, tror du ikke det funket?? Viskelæret reddet meg, og jeg har ikke sett på et viskelær på samme måte siden. I dag hadde jo ikke det gått, jeg mener, du kan ikke bruke ipaden for å komme deg ut av samme knipe. Flaks for meg at jeg fortsatt hadde penalhus i sekken!
 

DERFOR ER KVINNEDAGEN VIKTIG FOR MEG


Gratulerer med kvinnedagen! Jeg ble spurt om hva kvinnedagen betyr for meg av Side2 i anledning dagen i dag. Hva jeg svarte kan du se her.

Jeg synes kvinnedagen er viktig, nettopp for å sette fokus på at vi ikke er i mål. Alle kampene kjempet av kvinner før oss, fortjener ettertanke. De rettighetene vi har i dag, har ikke kommet av seg selv. Jeg står opp hver morgen, og kan bestemme selv. Over kroppen min, hvilket politisk parti jeg skal stemme på, hvilke karrierevalg jeg skal ta, og hvordan jeg skal leve livet mitt. Det er ikke alle som er like heldige.

Vold mot kvinner er noe som angår oss alle. Den lave andelen av kvinner i toppstillinger er noe som angår oss alle. Måten kvinner blir fremstilt i media angår oss alle. Kommentarfeltene under artikler og bloggposter, av og om kvinner, angår oss alle.

I dagens sosiale medier samfunn, har jenter og kvinner fått en ny og usynlig fiende. Den viser seg i form av anonyme kommentarer som oser over av hat. Kritikk på alt fra hvordan du ser ut, til hvor mye du fortjener å bli voldtatt for meningene du har, viser at vi dessverre har en stor kamp foran oss. Internett er ikke et fristed for å hate kvinner. Selv om det i mange tilfeller kan se slik ut.


Feminisme kommer i mange former. Selv om man føler at noe ikke angår en selv, betyr ikke det at man er fritatt for å ta ansvar for det som skjer i samfunnet rundt oss. Kommende generasjoner behøver at vi er sterke i dag.

.

DØRER I SMIJERN


Smijernsdører er noe av det vakreste jeg vet. Det er mange som har lurt på hvor de fine smijernsdørene vi har hjemme er fra, og nå kan jeg vise dere enda et par nydelige dører i samme serie. Dørene er tegnet selv (Pinterest er gull for inspirasjon!), og bestillt på mål fra Metalform. Superlekkert ikke sant? Vi snakker en skikkelig dose interiørtirsdag!Jeg elsker at de kan åpnes på forskjellige måter. Noe som gjør at man kan variere uttrykket enten man har begge dører åpne, en åpen, eller begge dørene brettet inn mot veggen. Den sorte rammen går godt sammen med både nytt og gammelt, og skaper en fantastisk kontrast uansett interiør.

Nå klør det i fingrene etter å sette seg ned og tegne dører til kontoret!

SHORTS MIDT-VINTERS


Jeg driter i at det er vinter, og går for shorts! Du hørte riktig, shorts it is. Jeg er nemlig litt lei av dette været, og lengter mot vår. Når dunjakker kan få henge lengst bak i skapet igjen, og superundertøy ikke er et must for å overleve en tur ut. Jeg har likevel et triks når det kommer til å ikke fryse i hjel om du har lyst å bruke f.eks shorts igjen du også. En god strømpebukse, og høye over kne støvletter, som gjør at glippen mellom klær og støvletter blir minimal.

Løsningen er ikke otimal om du skal bevege deg ute i lengre tidsperioder altså, men holder akkurat om du kun skal en kjapp tur mellom ute og inne. Uansett, en herlig ny uke startet med sol og strålende blå himmel! Det er fantastisk at det er lyst ute allerede før åtte nå for tiden, det gjør virkelig en stor forskjell i mitt hodet. Lys gir energi! Helgen vår gikk med til masse familietid, og en haug med ærender. Etter oppussing av flater både med maling og tapet de siste ukene, har det vært nok å ta tak i etter at vi ble ferdige. Rot og støv har en tendens til å multiplisere seg over natten har det ikke? Men i helgen fikk vi unna siste rest, så nå er det bare å nyte lysere tider her hjemme også.
Telefonreparasjonen min lar dessverre vente på seg, og jeg merker at jeg er irriterende nok er utrolig glad i den lille mursteinen av en iPhone 6 plus! Jeg savner den! Håpet er stort for at jeg får den tilbake i løpet av uken, eller får en ny siden Apple ikke reparerer noe som helst virker det som....

SOM jeg gleder meg til å kunne ha en fungerende telefon igjen. Jeg kan hverken ta bilder, snappe eller poste noe på instastory med den jeg har nå. Sånn er det, jeg krysser fingrene for at den kommer tilbake til meg ganske raskt :)
 

EN SUPER-EFFEKTIV ØVELSE FOR RUMPA


Rekk opp hånden om du har lyst på sprettrumpe! Etter et lite opphold, har jeg kommet i gang med styrketrening igjen. Og i dag tenkte jeg å vise dere en super øvelse for rumpa! Om du sitter mye på trøtte kontorstoler som meg i løpet av dagen, blir musklene i rumpa fort både stive og treige. Men så er det så viktig å huske å trene nettopp rumpa, for musklene her er jo så viktig for nesten alt vi gjør med bena. Se øvelsen litt lenger ned.trenings.gif
Denne svir skikkelig godt, og du kjenner den garantert dagen etter. Bytt ben, og kjør et sett med 3-6 repetisjoner på hvert ben. Bytt til litt tyngre vektstang 1-3 ganger, og repeter prosessen.Jeg er veldig glad i styrketrening, og det føles så godt å ha kommet i gang igjen. Jeg blir fort hektet på kun en ting, og det er fort gjort å glemme litt av å trene på andre måter. Men styrketrening kjenner jeg at jeg har savnet rett og slett! Yogaen får vike litt plass for mer styrke fremover.

Det er jo kun positivt for yogaen også, for rumpa styrer både hofter og ben, og jeg tar i mot all hjelp på det området med takk. Jeg håper du har hatt en fin helg!

 

TIPS TIL GARDINOPPHENG

Gardinoppheng er et eget fag. Jeg kaller det gardinbryderi.. Utfordringen min var at jeg ønsket et mest mulig diskret gardinoppheng, som samtidig skulle festes i et gipstak, og holde på plass tunge ullgardiner. Så da måtte jeg rett og slett gå litt utenfor boksen. Det finnes mange fine taklister til gardiner man kan bestille, men jeg ville så gjerne ha en gardinlist som ikke måtte festes med slike brackets (hva heter det på norsk??) som står ut av veggen eller taket for støtte. Tommel opp også for alt som ikke behøver å spesialbestilles!

Løsningen min ble derfor å prøve meg frem og se om idéen om lim kunne funke. På Jernia fikk jeg anbefalt et lim som heter Maxi Bond da jeg sa hva jeg skulle. Et hurtigtørkende lim for både utvendig og innvendig bruk, som skal holde mange kilo på plass.

I stedet for å bestille gardinskinne på mål, kjøpte jeg rett og slett de aller smaleste gardinskinnene jeg kunne finne på KID, til 79kr. Disse kom kun i sølv, men fikk en kjapp makeover med matt hvit spraymaling for å matche taket.

Oversiden av gardinskinnene fikk et lag med lim, før jeg fikk et ekstra par hender til å hjelpe med å holde en og en list på plass i taket. Listen festet vi med tre skruer, som ble skrudd inn i taket for hånd der listen hadde ferdige hull fra før. Skruene brukte vi for å holde listen på plass, lenge nok til at limet fikk tørke (for å si det sånn, vi prøvde uten skruer først og da falt den selvfølgelig rett ned igjen med en gang). For som du sikkert vet, er det ikke spesielt mye støtte i enkle skruer i et gipstak, så det trengst mer hold for at ting skal sitte.

Jeg gav limet et par timer til å tørke, før jeg testet teorien min om at dette kom til å funke. Tror ikke du det gjorde nettopp det! Listen satt bom fast.

Neste problem ble at selve gardinskinnene fra KID kun kommer i to lengder. Så her ble løsningen å bruke en baufil for å kutte gardinskinnene på mål. Slik at de passet akkurat til vinduet på hver sin side, med en skjøt på hver ende. Også skrudd fast, og limt på plass. 

For å få gardinene til å stå både i gulvet og taket, brukte jeg det bredeste rynkebåndet jeg kunne finne. Hvor du kan plassere gardinkrokene lengre opp, eller ned på båndet alt ettersom hvordan du vil at gardinene skal henge. På den måten skjuler selve gardinen også skinnen der hvor de henger.

Så der har du min løsning for et sømløst gardinoppheng i taket. Kanskje ikke helt en A4 måte å gjøre det på, men resultatet ble veldig fint!

EN LITEN KAFEPERLE


I dag tenkte jeg å tipse om en liten perle av et sted her i Oslo. Perfekt for å sitte å nyte en god kaffe i helgene, med de største kanel i svingene, og en haug med aviser eller en fin date med noen du er glad i. Midt på dagen. Åpent Bakeri på Skillebekk har det koseligste bakeriet jeg vet om. Med store vinduer, herlig interiør og nostalgisk miks av stoler og bord.

Min favoritt er faktisk den varme sjokoladen, så godt i vinterkulden.

Ha en herlig fredag!

NYTT UTTRYKK MED GARDINER


Hei til deg! Et kjølig, men varmt uttrykk har det blitt her hjemme med litt nytt. Jeg har byttet ut de mørke veggene, og kledd dem i en lys blå tapet fra Thibaut. Samtidig brukte jeg vinterferien på å sy gardiner. I et fantastisk grått ullstoff. De faller så fint synes jeg, og at de står både i gulvet og taket var akkurat det jeg ville.

Så du behøver ikke være redd for å gå i gang med å sy gardiner selv. Får jeg det til, får du det til! I tillegg får du dem akkurat som du vil. Jeg har rett og slett blitt litt hektet på å sy jeg! Så nå står sofaputer som neste ut.

Det har blitt en helt ny leilighet føles det ut som! Tekstiler er gull verdt når det kommer til å skape varme og kos, i interiøret. Jeg fryder meg over at det er lysere dager, og føler at våren er rett rundt hjørnet (selv om snøen ingen ende vil ta).

SLIK BRUKER JEG VÅRKJOLENE MINE I VINTER


Jeg lengter etter litt varmere dager jeg.. Men jeg har faktisk et lite triks på lur, om du har lyst å ta frem vårkjolene dine allerede nå. Sleng på et par jeans under kjolen. Da får du fin, og litt mer casual look, samtidig som du holder varmen. Lag på lag er alltid trikset som funker for den norske vinteren. Hva jeg gjør for å kunne fortsette å bruke blusene mine gjennom vinteren, det ser du her!


Ha en herlig dag!
 

hits