mars 2016

1 SOFA 3 STILER


En sofa trenger ikke bare å være en sofa, den kan styles på mange forskjellige måter alt etter humør og sesong. Stuen vår ser sjelden lik ut, og siden jeg med årene har opparbeidet meg et ganske heftig interiørarkiv er det gøy å bla seg tilbake og se på de forskjellige stilene. Jeg elsker å ommøblere og flytter rundt på vaser, krukker, sofaputer, pledd og puffer for å friske opp litt. Her ser du hvordan jeg har stylet samme sofa på tre forskjellige måter.
Enkle hjelpemidler som litt andre blomster, omorganisering av sofaputer og et pledd eller to skaper enkelt tre helt forskjellige uttrykk, du kommer langt med litt fantasi og det å rett og slett prøve seg litt frem. Se på sofaen din som et lerret og test i vei :)

VINNERE OG KNYTEBLUSER MED EN VRI


Hurra! Jeg har endelig trukket en vinner av gravidfotokonkurransen min og jeg må bare si et stort takk til alle dere som har lagt igjen så fine kommentarer! Jeg hadde rett og slett ikke samvittighet til å kun trekke 1 vinner, så jeg trakk like gjerne 2! Gratulerer så mye til Caroline og Nina, dere har fått hver sin epost (men Nina, om du ser dette og vet at det var du som la igjen en kommentar på gravidfotograferingen, så fikk jeg mailen din i retur pga feil epostadresse! Send meg gjerne en epost på tine@tinemonsen.no om du ser dette).
Ellers suser dagene avgårde igjen og helgen nærmer seg meg stormskritt. Jeg er hektet på blusefronten for tiden og blander alt man ikke skal blande både med knytebluser, lag på lag smykker og tørkler i halsen. More is more virker å være filosofien min for øyeblikket. Jeg har akkurat kikket meg litt tilbake i arkivet på interiørfronten og rett og slett funnet frem 3 måter jeg har stylet samme sofa på, klikk deg gjerne innom igjen litt senere om du trenger litt inspirasjon til hvordan du kan få mer ut av sofaplassen.
 

FAVORITT I OSLO


En av mine favoritter i Oslo når det kommer til gode (og koselige) lunsjsteder er Kolonihagen. Om du planlegger en tur til Oslo, eller bare har glemt litt av hvor det er hyggelig å treffe venner over en kaffekopp eller noe godt å spise er Kolonihagen et fint sted å ha med på listen. Den lille restauranten ligger litt bortgjemt inne i en bakgård på Frogner, i en gammel stall som har blitt gjort om til en koselig liten oase av gammelt møter nytt.
Enkle retter, gode råvarer og en herlig interiørmiks som er godt å hvile øynene på. De grønne små bordene ved vinduet er mine favoritter. Det skader heller ikke at en av de fineste blomsterbutikkene ligger vegg i vegg inne i bakgården.

Ps: det kan være lurt å booke bord for det er ofte veldig fullt akkurat når man har lyst å gå.

 

FRA KJEDELIG TIL CHIC PÅ 1-2-3


Trikset som tar deg fra kjedelig til chic på noen få sekunder er å gå for ton i ton farger og avstemme antrekket med like farger og nyanser. Vi har alle vært der, dagene man står opp og føler seg som verdens kjedeligste person i klesveien og man aller helst bare har lyst å dra på seg noe mykt og godt å gå med. Det kan du, men med et lite triks på veien kan du enkelt unngå å se kjedelig ut. Lyse beige og hvite nyanser er utrolig fint sammen (jo flere jo bedre), og ikke minst er det perfekt med en lysere look til våren.Ved å la hele antrekket gå i like nyanser får du plagg som er kjedelige hver for seg til å spille på lag når du setter dem sammen. Bryt gjerne opp med et par solbriller og en farget lipgloss for å gjøre det litt mer spennende og gi det en personlig vri :)


 

PÅ HAGESENTERET I HØYE HELERGår ikke alle med pumps når man skal på hagesenteret? Jeg måtte le da lunsjselskapet mitt (Nina&Dagny) og jeg hadde litt tid til overs og tok en spontantur på hagesenteret i påsken, høye heler ingen hindring. Nina hadde tipset oss om sitt favoritt hagesenter på Skøyen og hun tullet ikke, Olsens Enke er verdt et besøk! Jeg elsker å vandre rundt i blomsterbutikker og forskjellige hagesenter, jeg henter masse inspirasjon mellom blomsterrekkene og de store plantene. Nå som våren og sommeren ikke er langt unna går jeg og drømmer om hva jeg skal fylle krukker og potter på terassen med.
Litt annerledes krukker, smått og stort innen interiør og rett og slett litt andre ting enn du får i kjedebutikkene, dagens hagetips!

FAVORITTER I SMYKKESKÅLEN

                                                                     Smykker sponset / Hasla

Jeg holdt på å skrive mandag i boken i dag, til jeg tok meg i det og startet tirsdagen med ny giv og fullt oppladet batterier med en tidlig yogatime før det bar avgårde på en pressefrokost. Byen var plutselig seg selv igjen etter å ha stått på pause de siste dagene, for en fin påske! Vi er helt nyforelsket her hjemme, late frokoster, sene middager og lange lunsjer mellom prosjekter og jobb har gjort at vi har fått masse tid sammen. Man glemmer jo nesten litt av hvor gøy man har det sammen når alt går i hundre, så disse dagene har det vært så fint å roe litt ned og bytte ut fast living med slow living. Når man sitter og drodler drivhus etter frokost vet du at det blir en bra dag!                                                   

Om du har fulgt meg en stund vet du kanskje at jeg er en skikkelig favorittperson.. jeg bruker akkurat de samme tingene fra smykkeskålen hver eneste dag til jeg finner på at jeg skal bytte noen måneder (eller år!) senere. De siste månedene har disse favorittene fra Hasla hengt både i ørene og rundt halsen. Jeg var så heldig å få noen smykker derfra før jul og siden har de hengt på, enten ett eller to kjeder alt etter humøret. Det er veldig hyggelig å kunne støtte norsk design og ennå hyggeligere er det når så fine smykker lages helt selv i Setesdal drevet av en liten familiebedrift.

Så om du er på jakt etter noen nye favoritter kan jeg anbefale å ta en titt innom nettsiden deres. Jeg har allerede begynt å drømme meg bort i bunadssølv til lillemann...
 

VOKSENT VENNSKAP

Nina Buzzi er kontrollfreak og en gang måtte hun ha en hel måned fri fra oss. Dagny Thurmann-Moe er et rotehue, men hun har den sunneste psyken jeg vet om. Det går ikke an å være mer avslappet og stressfri enn henne. "Hva mener du, lar du oppvasken stå?" Nina og jeg rynker på nesen, det er bare å glemme at vi klarer å slappe av før den er tatt. Dagny er en sånn person som kan legge seg rett ned på gresset i hagen en fin sommerdag og glemme tid og sted mens huset står på hodet. Nina og jeg blir stresset bare av tanken, det begynner å klø langt opp etter ryggen. Det tok en stund før vi kom til det punktet der vi tenker "hva ville Dagny ha gjort?" og legger oss pal flat for å nyte livet mens det suser som verst rundt oss. For en lykke det er med bra damer i livet som vil deg vel.

Nina er en av de mest profesjonelle og elegante kvinnene jeg vet om, med en livsfilosofi og et hode som tenker på jobb 24 timer i døgnet. Da vi møttes sa det bare klikk, over en kaffe som ble til tre, jeg rett fra en Obagikur, hun med perfekt rød leppestift. Det er ingen jeg ler så mye med (eller av) som Nina, og jeg fant henne på instagram. Vi snakker digital tidsalder, hvor kaffekopp emojien tar ting ut i det virkelige liv. Og for et liv, jeg tror det skjedde akkurat når det skulle skje for jeg tror jeg måtte bli voksen før jeg traff Nina, vi begge steiler når noen foreslår ting som skjer etter kl 21.

Dagny er dama som alltid har bedre sko enn deg, alltid. En gang kom jeg i lilla skoletter, hun kom i regnbuefarvede Valentinos. Great! Dama var en av de første jeg begynte å følge på instagram og hun står uten tvil bak min avhengighet av mønstermiksing. Hun er fargedronningen som oser over av lidenskap og fargekunnskaper og som du kan bli helt stressa av å høre på om du har mye ensfarget i garderoben "men jeg liker svart jeg", kommer det fra Nina. Plutselig har årene gått og en hel rekke livshendelser er krysset av i boken sammen. Dagny er kvinnen som fikk meg til å sette ord på hvordan jeg følte det overfor mannen min, "det er som å komme hjem" hørte jeg meg selv si, "uansett hvor vi er hen i verden". Jeg elsker at de er så rare, ambisiøse, interessante og kunnskapsrike. Det sies at det blir vanskeligere å få venner i voksen alder, jeg tror ikke det, jeg tror det bare er ennå mer verdt å lete.

AND THE WINNER IS!

                                                                                annonse / Lindex

Hurra! Jeg har trukket en vinner av konkurransen jeg har gående sammen med Lindex og jeg gleder meg stort til å treffe vinneren, som ble Mari! Gratulerer så mye Mari, sjekk innboksen din! Du får ta med deg en venninne også ses vi til en inspirerende shopping og stylingkveld onsdag kveld allerede. Og til dere andre, det er fortsatt ikke for sent å melde seg på og bli med på onsdag 30 mars! Klokken 18 åpner Lindex Karl Johan dørene til preshopping av den nye kolleksjonen til Siennna Miller og Lindex og i tillegg får dere 20% på alt dere handler den kvelden (ordinære varer). Det er altså den perfekte mulighet for å freshe opp garderoben litt etter en lang vinter! Du er også med i trekningen om et gavekort på 1000 kr til tre heldige vinnere.

Jeg skal være der og dele mine favoritter fra kolleksjonen og tipser om hvordan du enkelt kan style dem for at de kan passe til flere anledninger. Lindex har så utrolig mye fint for tiden, så om du f.eks går og tenker på nye jeans må jeg tipse om favoritten min som danker ut alle de andre hver gang, nemlig slengbuksen i mørk vask! Påmeldingen finner du her, jeg håper vi ses!
 

YOGA

Yoga og jeg har blitt gode venner de siste årene, jeg tør faktisk påstå at yoga har vært redningen for kropp og sinn. Da jeg startet på yoga for et par år siden hadde jeg vært svimmel i over åtte måneder og skuldrene var fast plassert langt opp forbi ørene av rent stress. De første timene jeg gikk på føltes uendelig lange, svimmelheten skulle nemlig ikke slippe taket på en stund til. Likevel var det noe som føltes så utrolig befriende ved å legge seg ned på yogamatten og bare være akkurat der, helt for seg selv mens alt annet ble lagt igjen utenfor rommet. Hele det første året føltes det ut som om det å snu seg og lage en pute av overarmen før man skulle reise seg opp varte i en evighet, jeg landet sakte både i meg selv og i rommet og den gode følelsen av ro i hodet varte lenger og lenger.

 En gang i uken ble til to, sesongen etter ble det til tre, sesongen etter til fire. De ukene det blir fem er hodet og kroppen på sitt beste, en av de siste timene jeg var på før påske var den 999ende timen yogainstruktøren min Maria Fürst hadde holdt, jeg har ikke tall på timene mine, men da tenkte jeg at det hørtes utrolig fint ut, 999. Den stive stokken har sakte sakte blitt bittelitt mykere både her og der, plutselig gikk bena ned i matten og plutselig klarte jeg å få fatt i hendene mine langt der bak ryggen. Det som er så fantastisk med yoga er at det er noe man kun gjør for seg selv, det spiller ingen rolle hva sidemannen gjør. Det er din kropp, dine begrensninger, dine utfordringer, dine tanker, din dagsform. Alt annet legger du igjen utenfor rommet.

Både hodet og hoftene fikk seg en smell etter en graviditet og tøff spedbarnstid og yoga har sakte gjort alt sterkere. At noe så enkelt som å puste kan være så terapeutisk er helt utrolig. For meg er menneskekroppen noe av det vakreste som finnes. Jeg følger en utrolig inspirerende yogajente på instagram som heter @nude_yogagirl Hun tar de vakreste bildene og jeg hadde lyst å dokumentere min lille yogareise inspirert av henne.

RUNDT BORDET

Jeg synes alltid det hyggelig å gjøre bordet litt ekstra fint uansett om det kun er middag til to, tre eller mange. Vi har ikke den helt tradisjonelle løsningen med tanke på kjøkkenbord, men vi samles rundt en over hundre år gammel slakterbenk fra England som har fått selskap av to barkrakker og en tripp trapp. Det funker perfekt til oss i hverdagen, og til å samle gjestene rundt når vi inviterer på middag. Det er jo ingenting som er hyggeligere enn å flokkes rundt et samlingspunkt på kjøkkenet og småprate med kokken som er i full sving.

Vi fikk faktisk akkurat gjester inn dørene! Denne påsken har vært så fin, har du lyst å vite mer om hva jeg driver med om dagene må du følge meg på snap! Der finner du meg på tinemonsen :)
 

 

DEN QUIRKY MIKSEN

Jeg elsker litt quirky kombinasjoner med hverdagsplagg som ullgensere sammen med litt mer pyntede plagg og tilbehør. Miksen av stoff og teksturer utgjør den lille ekstra detaljen som får ting til å falle på plass i mitt hode! Det er fortsatt ganske kaldt ute, men trikset for å kunne dra frem shortsen allerede (i tillegg til en tynn strømpebukse!) er å bruke den sammen med lårhøye støvletter.

For en påske! Vi var på kino i går, helt i hundre for å se den nye Batman v Superman filmen. Altså, det går jo ikke an å ikke se en film med Batman OG Superman! Hvor god den var kan riktignok diskuteres.. men det å gå på kino er jo utrolig hyggelig, vi glemmer rett og slett bare litt av det i hverdagen. I kveld er det duket for familiemiddag og små og store har samlet seg rundt bordet. Nyt kvelden!

PERFEKT LAMMESTEK PÅ 1-2-3!

Perfekt falleferdig lammestek, du vil at den skal smelte på tungen! Trikset for å få til det er å lage en marinade av urter og hvitløk som legger seg som et skall utenpå steken under steketiden og på den måten beholder fuktigheten i kjøttet. Hvordan du lager den perfekte lammesteken gjør du med tre enkle steg.

1. Hakk opp en stor neve rosmarin, oregano, timian og flere fedd hvitløk. Skjær mange små hull i steken og dytt inn en blanding av dette i alle hullene.

2. Ta en stor neve av urtene i en bolle sammen med flere fedd hvitløk og tilsett olivenolje for å lage en tyktflytende marinade. Bruk en stavmikser for å blande alt godt sammen.

3. Hell marinaden over steken slik at den legger seg som et belegg over hele steken, tilsett salt og pepper og sett i ovnen på 180 grader i 3,5 time.

Voila! Nydelig middag som lager seg nesten helt selv og gir masse rom for tid sammen med gjestene dine før middag.
 

SPORTY COOL

Vips så havnet jeg i studio hos NRK radio i dag! Sendingen går i morgen, NRK Ukeslutt på P1 og P2 mellom 12.30 og 13.30 om du har lyst å tune inn og høre debatten mellom Lene Vikander og meg om barn på fly! Du er nesten garantert en god latter tror jeg.

Ellers kjører jeg skikkelig sporty cool påskestil om dagene. Når antrekkene plutselig blir fyllt med ton i ton farger liker jeg å tilføre noe helt annet for å brekke det opp, som en uventet fargeklatt på vesken eller noen morsomme solbriller. En bandana gjør seg både her og der om du har en liggende, like fin på håndleddet som rundt halsen eller en veskehank. Et lite triks å ha i baklommen når man føler det blir mye som matcher!
 

LATE MORGENER

Hurra for lange late deilige frokostmorgener. Når man sovner 20.20 er man virkelig klar for fight kl 07. neste morgen! Haha, vi nyter pensjonisttilværelsen. Noen fridager sammen er akkurat det som skal til og vi passer på å kose oss ekstra rundt frokostbordet. Alt går saktere og både bilene og menneskene rundt omkring har en helt annen ro, det er som om alle er på søndagstur. Jeg skal fylle dagen med prosjekter og en fin kaffekopp med en god venninne i formiddag.

Yoga, aviser, bøker og kaffekopper skal også få plass i den lille bypåsken vår midt i mellom jobbing, ryddeprosjekter og god mat! Det er så utrolig gøy at så mange av dere har lyst å vinne en gravidfotografering og jeg gleder meg til å trekke en vinner om ikke mange dagene. Har du forresten lyst å freshe opp garderoben din med litt vårmote må du sjekke ut denne konkurransen!

 

PÅSKESOMMER

 

Åja, du visste ikke at det var sommer? Hah, da er du ikke inne i mitt hode. Jeg skal innrømme at det var en liiten strek i regningen at det faktisk på et tidspunkt begynte å snø i dag! Jeg må le av meg selv, men da jeg våknet og så den deilige vårtoppen henge fremme måtte den på. Jeg ble overrasket med en romantisk spa-date i dag, så T og jeg begynte dagen på den mest avslappende måten man kan! Jeg tok ikke skrekken sist da jeg var naken på spa, og jeg kan virkelig anbefale The Well!

 

Så vi har vært fullstendig avlsappet til realiteten innhentet oss igjen etter lunsj og vi fikk startet på påskens lange to-do liste. T har til og med begynt på grillsesongen!

GOD PÅSKE!

Jeg sier god påske med denne påskekyllingen her inne i dag, en ivrig snømåker som bruker alle triksene i boken for å få snøen unna. Sist ut, en hammer. Har dere en fin påske? Jeg gleder meg til noen fine dager her hjemme, vi har nemlig en hel liste med prosjekter som skal få litt oppmerksomhet. Dette været gjør meg virkelig i godt humør! Men først, kaffe på termos og en liten roadtrip for meg og mini.

Har du tatt påskefri allerede ønsker jeg deg en nydelig liten uke! Har du fortsatt en dag igjen på jobb håper jeg du nyter siste dagen med rutiner på en stund og gleder deg til litt fri enten du er på fjellet eller hjemme. Jeg gleder meg til å oppdatere dere masse underveis i uken og blir så glad når dere stikker innom :)

5 BRUDEKJOLER PÅ BUDSJETT


                                                              Foto: asos / collage Tine Monsen 1/2/3/4/5

Brudekjole er noe av det vanskeligste å velge! Ikke minst flyr tusenlappene fort når man først setter i gang kjolejakten. Jeg var student da vi giftet oss og budsjettet røk lenge før festen var ferdig planlagt. Så jeg gikk for en veldig rimelig løsning som du kan lese om i dette innlegget om bryllupet vårt når det kom til brudekjole. Jeg har derfor en ekstra medfølende ånd når det kommer til å finne brudekjoler på budsjett, så jeg har lyst å tipse om disse fem fine budsjettvennlige brudekjolene om du skal gifte deg. De ligger fra ca. 1200kr opp til knappe 3000kr, som må sies å være en god nyhet!

SKINNJAKKEN PÅ 3 FORSKJELLIGE MÅTER

Det er snart på tide å ta frem skinnjakken igjen og hva er vel bedre enn å få litt inspirasjon til hvordan du kan bruke samme skinnjakken på mange måter! Skinnjakken står høyt i kurs hos meg og om du ennå kun har sorte skinnjakker i skapet må jeg tipse om at å investere i en farge neste gang du finner en skinnjakke vil gjøre mye for hele garderoben din. Jeg er stor fan av cognac, mørkegrønn og røde (også drømmer jeg om en blå!) skinnjakker.

Jeg bruker skinnjakkene mine til korte kjoler, lange sommerkjoler, skjørt, shorts og jeans. I en farge gir de hele antrekket et lite fargepop og om du knepper igjen jakken kan du bruke den som en topp. Skinnjakken er rett og slett et av de mest anvendelige plaggene i garderoben og jeg gleder meg stort til det blir litt varmere vårvær!


 

36 SPØRSMÅL PÅ VEIEN TIL ET LYKKELIG FORHOLD

Øver du noen ganger på hva du skal si i telefonen før du tar en telefonsamtale? Nevn tre ting du og partneren din har til felles og fortell livshistorien din på bare et par minutter. Klarer du det uten å tenke deg om? The New York times har laget denne fantastisk appen med 36 spørsmål som du kan ta enten med partneren din, en venn eller hvem som helst du har lyst å bli kjent med. Og tro meg, etter disse spørsmålene er det umulig å unngå å bli ordentlig kjent med hverandre! Spørsmålene er delt inn i tre sett, hvor det tar ca. 15 minutter for hvert sett. Hva med å ta frem et glass vin et par kvelder i påsken og sette av et kvarter for å bli ennå bedre kjent? Selv etter mange år sammen kan man alltid lære noe nytt om hverandre og jeg garanterer både latter og bittersøte minner!

Jeg skal ta med denne appen neste gang jeg skal ha jentekveld :D

 

VINN SHOPPINGKVELD FOR DEG OG EN VENNINNE!

                                                                              annonse / Lindex

Dette har jeg gledet meg skikkelig til! I anledning det fantastiske samarbeidet mellom Lindex og Sienna Miller (hvem er kulere enn Sienna Miller!) kan en av dere vinne en shoppingkveld for deg selv og en venninne! Dette er en kolleksjon jeg blir helt våryr av. Løse lette topper og bluser som går perfekt til slengbuksene, denimskjørtet og det fine må-ha-semskede-knappe-skjørtet! Sammen med tunikaer med det akkurat rette mønsteret og sommerkjoler man får lyst å bruke med en gang. Kolleksjonen kommer ikke i butikk helt ennå, men 30 mars kl 18 får du sjansen til å forhåndshoppe dine favoritter på Lindex Karl Johan og du får 20% på alt du handler(ordinære varer)! Jeg kommer til å være der for å tipse om mine beste stylingtips og ikke minst vise frem mine favoritter fra kolleksjonen. 3 heldige vinnere er også med i trekningen om et gavekort på 1000kr.

 

 

Jeg har stylet noen av mine favoritter over, og det jeg er så heldig å få gi bort til en av dere som bor i Oslo er en personal shopper time med meg for deg + en venninne! Lindex henter deg og en venninne i stil til eventet, dere får et gavekort på 1500kr hver og jeg står klar for å gi dere vårens shoppingtips. Jeg vet at dette blir en bra kveld! Har du lyst å vinne legger du igjen en kommentar under og melder deg på shoppingeventet her! (vinneren annonseres 28 mars.)

Sjekk ut hele kolleksjonen her!
Ps: om du ikke bor i Oslo vil det også være shoppingkveld hvor du får forhåndsshoppe dine favoritter og være med i trekningen om et gavekort på 1000kr i Bergen, Trondheim, Stavanger og Kristiansand samme kveld.

 

Edit: Konkurransen er avsluttet og vinneren ble Mari. Du kan fortsatt melde deg på eventet her, da er du med i trekningen om et gavekort på 1000 kr til tre heldige vinnere. 

BARNESENG / INVESTER I ELLER KJØP RIMELIG?

Barnesenger finnes i alle prisklasser og varianter, men er det en ting jeg synes det er verdt å legge litt penger i så er det en klassisk seng til barnerommet. Det finnes rett og slett ikke så mange fine barnesenger, men de som er fine er VIRKELIG fine. De fleste av disse er dessverre ikke på budsjett, men allerede før jeg var gravid visste jeg at jeg ønsket meg en Kili seng til barnerommet. Klassisk dansk design laget for å vare. Tre år senere har den vokst med lille w, vi har trukket den ut bit for bit etter hvert som han har blitt større og lengre og sitter igjen med et funksjonelt og nydelig møbel til barnerommet, en juniorseng som han enda skal ha noen år. Hvordan sengen så ut hakket før dette kan du se i dette innlegget.

Ellers på barnerommet består flere av løsningene fra IKEA og andre budsjettvennlige butikker, sammen i en miks av arvede leker, små skatter vi har funnet på reise og oversized lekedyr som jeg er helt sikker på blir levende om natten..

LAG EN BRØDKURV AV EN SERVIETT

Med påsken kommer det for mange tid til å nyte lange frokoster sammen, kanskje litt senere enn vanlig og med bedre tid og rom for å dekke bordet og gjøre frokosten en del av ferien. Vi har alltid full oppvaskemaskin, så jeg er veldig glad i ting som bare kan brettes sammen, børstes av og settes bort igjen etter bruk. En hyggelig (og ikke minst praktisk!) måte å servere brødskiver eller rundstykker på er å brette en serviett til en brødkurv.

Ikke bare ser det lekkert ut på bordet, etter frokosten åpner du bare servietten, børster av smulene og legger den på plass igjen i skuffen. Om du lurer på hvordan du bretter den for å få den slik finner du oppskriften på min snapchatkonto tinemonsen :)

VINN GRAVIDFOTOGRAFERING 

                                                                                Foto: Tine Monsen

Det å forevige en voksende mage er nydelige minner å ha med seg videre i livet. Siden dere gir meg så mye her inne med fine ord, små glimt og historier fra deres eget liv, har jeg lyst å kunne gi noe tilbake. Er du gravid, eller kjenner noen som er det? Kanskje har den lille akkurat blitt født? Jeg har lyst å gi bort en fotoserie i studio til en av dere som går og tenker på at du har lyst å ta gravidfoto eller nyfødtfoto. Kanskje rakk du det ikke med førstemann og har angret litt på det siden, eller bare ønsker deg noen fine bilder av deg selv og magen.

Legg igjen en kommentar under om du har lyst å være med i trekningen, jeg trekker en vinner over påske!

Ps: husk å legg igjen mailadressen din der hvor du taster inn navnet du vil skal synes i kommentaren, slik at jeg får fatt i deg på mail om du vinner (mailadressen din vil ikke være synlig for andre).

BRETT OPP ERMENE

Det er alltid de små detaljene som gjør at man kan style favorittplaggene på forskjellige måter. Skjorter, jeans og ullkåper er mine go to plagg til nesten alt, med vår i luften funker det med ankeljeans og lave skoletter også. Hurra for fine dager ute! Lange skjorter og litt kortere gensere er perfekt lag på lag plagg, og bretter du opp ermene på jakken din får du frem flere detaljer og gir hele antrekket en fin liten vri.

Med påskefrokost i barnehagen rett rundt hjørnet har jeg skjønt at påskferien ikke er langt unna. Her blir det bypåske i år, for første gang på veldig lenge har vi byttet ut fjelluft med asfaltjungel! Jeg flytter nemlig inn på nytt kontor i løpet av de neste ukene så påsken skal bli flittig brukt til å ordne, styre, pakke, løfte, bære, skru og alt annet som skal til. Jeg gleder meg til å vise dere resultatet!

BRUK 5 EKSTRA MINUTTER

Har man hatt en lang dag på jobb, akkurat er ferdig med å legge barn som ikke vil legge seg, eller får denne typisk fredagsknekken (vi er helt ubrukelige fredag kveld), kan dørstokkmilen være lang om man skal ut igjen. Men så er det jo alltid hyggelig når man først kommer seg ut av dørene, eller gjestene ringer på ringeklokken. På slike kvelder kommer du langt om du bruker 5 ekstra minutter på deg selv for å føle deg fresh og opplagt igjen. Tre minutter på badet og to i skapet.

Litt ekstra mascara åpner opp øynene og en lipgloss til leppene gjør det lille ekstra. En runde med litt tørrshampo og en børste gjennom håret fikser sveisen (eller sett det opp i en hestehale!) og husk at dempet belysning er din beste venn i verden på kveldstid. Men hvordan fikse antrekket på to minutter når du allerede føler at du ikke har noe å ha på deg? Et par pumps pynter opp et hvert antrekk, dvs at du kan slippe unna med å slenge på deg den første jeansen eller skinnbuksen i skuffen. Like farger ton i ton fungerer alltid og sammensetning av et laidback plagg (som jeans) og et litt mer pyntet plagg i et annet stoff eller mønster får deg kjapt ut av huset, klar for en hyggelig kveld.
 

3 MÅTER Å STYLE DEN HVITE ULLKÅPEN PÅ

Mine favoritter i garderoben får gjennomgå hardt når det kommer til bruk, for jeg bruker de samme tingene hele tiden. Derfor ble jeg så glad for at det kom så mange hyggelige tilbakemeldinger på dette innlegget forrige uke hvor jeg viste hvordan jeg stylet et par støvletter på tre forskjellige måter. I dag ble det en hvit ullkåpe fra Zara som har vært en fast følgesvenn i flere år, og over ser du den på i tre ganske ulike antrekk til forskjellige anledninger. Jeg styler ting opp, ned, bak og frem og på den måten får jeg mye ut av færre plagg. I tillegg får man satt kreativiteten på prøve og jeg syns alltid det er gøy når jeg føler at ting jeg går med er litt "nytt" med bare en enkel vri.

 

Jeg håper du fikk litt inspirasjon til å se på gamle skatter med nye øyne :)

IKKE REIS MED BARN

Ida: Unnskyld meg, men jeg synes det er faktisk helt forferdelig at folk tar seg til rette og reiser med barn. Jeg reise akkurat hjem fra New York og litt tidligere fra Dubai. Begge gangene var det barn ombord på flyet og flyturen va helt tragisk! De skreik og skreik og skreik. Hva er egentlig greia med å ta med seg barn på ferie?
 

Jeg visste ikke at det var så mange fordommer mot barn, eller rettere sagt, fordommer mot at man tar med barn på offentlige steder. Ifølge media skulle man tro at det var stor takhøyde for barn i samfunnet. Det legges hele tiden til rette for et liv med barn med lange mamma- og pappapermisjoner, barnehageplasser, utvidet permisjon om man ønsker å være hjemme lenger med barnet, tilpassing av jobbsituasjoner under graviditet, ammepauser etc. Vi har i vårt samfunn et stort fokus på barns beskyttelse og strenge regler for at det ikke er lov med fysisk avstraffelse. Vi har for lengst gått bort fra utsagnet om at barn skal ses men ikke høres. Barn skal ses, høres og bli utfordret til å bli selvstendige tenkere, guidet av pedagogiske voksne som har stor forståelse og kunnskap om hva som er viktig for deres utvikling. Det er fokus på barnets utvikling, for en god barndom legger grunnlaget for en velfungerende voksen (og som vi alle vet, men kan se ut til å ha glemt, man får ikke voksne uten barn). Utad, innad er dette et helt annet tema i følge de mange ærlige kommentarene på dette blogginnlegget, hvor vanlige mennesker tør å være helt ærlige og uten filter. Et innlegg som handlet om at vi var på en titimers flytur, hvor treåringen vår sov i 8.5 timer og lo høyt en gang av en tegnefilm, og at jeg som mor likevel fikk tilsnakk pga den ene gangen man kunne høre at det var et barn ombord. Altså, det motsatte av å være et bråkete barn ombord på et fly, men selv det var ikke godt nok. Det var rett og slett et stort sjokk for meg å oppleve hvordan folk egentlig føler når det kommer til barn. Barn skal såvisst ikke høres, helst ikke ses og i hvert fall ikke tas med noe som helst sted om man ikke klarer å ha hundre prosent kontroll på dem.

Anonym: Barn skal sees, ikke høres. Fryklig irriterende m unger som støyer spes når man ikke kan slippe unna eller kaste dem over bord. Hold drittungene i bånd og skjærp deg.

Are: Det er ditt ansvar som forelder å kontrollere dine barn så de ikke sjenerer andre mer enn nødvendig.

Anonym: Det er faktisk jævlig irriterende med barnestøy, også barnelatter når det blir for mye. Demp barnet ditt, er du snill.

Irritert: Foreldre tar veldig lett på det, sånn er barn, punktum. Men klarer man ikke holde barnet forholdsvis rolig kanskje man ikke bør ta en 10 timers flytur eller spise på restutang?!

Anonym: Stakkars lille rike overklassekvinne som møter en type motgang som hun trodde var reservert for alle andre enn henne?
Ja, barn er barn, men barnet DITT trumfer ikke med det sagt alle andre i et fly?


Beklager men: Da får du jobbe mer med å holde barnet ditt stille. Jeg elsker barn, men folk (som meg som sliter med migrene) kan bli frustrert, irritert og slitne av høyde lyder. På offentlige plaser må man ta hensyn til andre. Greit at du har en sønn som snakker høyt; MEN LÆR HAN AT PÅ FLY SÅ MÅ MAN HA INNE/HVISKE STEMME. Hvor sinnsykt vanskelig kan det være? Jobb hardt med det. Bruk all typer pedagogikk. Jeg bryr meg ikke.

Har så altfor mange ganger lurt på hvorfor enkelte mennesker tar med seg barnet ut blant andre, om de ikke klarer å holde styr på det. Jeg forstår selvsagt babyer. Men selv de, så burde de iaf få barnet til å sove i alle fall 1 time på en 6 timers reise så andre kan få litt hvile de også..

 

KONTURERING STEG FOR STEG

Vi snakker kinnbein så skarpe at du kan skjære deg på dem! Konturering og strobing (eller highlighting) er tingen å kunne når det kommer til festsminken! Husker du når alt skulle være helt matt og pudret? Nå skal huden gløde og skinne. Det handler om å bruke skygger og lys til å fremheve og dempe naturlige trekk og skygger, og selv om det ikke er en typisk hverdagssminke er det utrolig gøy å dra på med konturering om man skal på fest eller f.eks skal ta bilder av noe slag. Men jammen er det skummelt å skulle prøve selv, for man ser helt gal ut mens det foregår! Jeg prøver alltid å plukke opp gode tips når jeg er heldig og har flinke makeup artister som gjør sminken min, og nederst kan du se hvordan Hina Malik gjør konturering steg for steg.

 

Ps: på facebooksiden til Archie & Bangs finner du flere små tutorials med både sminketips og hårtips :)

FIGHT CLUB

Pang, pang, pang! Slagene og sparkene kommer med en slik presisjon at det er umulig å ikke bli fascinert av stålkontrollen boksere har. Boksing har blitt skikkelig HOT på treningsfronten og jeg skjønner hvorfor! Alternativ og funksjonell trening som blander både eksplosivitet og utholdenhet, i tillegg til å være gøy. T begynte nylig å bokse og han ble hektet fra første trening, entusiasmen hans smittet kjapt over på meg også så i dag måtte jeg sjekke ut hvordan dette var. T har selvsagt fått den kuleste treneren noensinne! Petter Juuhl, som jeg måtte google og fant ut hadde x antall gullmedaljer fra profftiden. Det var virkelig ikke rart at han hadde full kontroll.

T trener på Frontline på St.Hanshaugen om noen ønsker seg tips til hvor man kan trene boksing og forskjellig kampsport her i Oslo. Jeg merker at jeg fikk utrolig lyst til å begynne å bokse!

KAN DU DEMPE BARNET DITT?

Jeg trodde faktisk ikke slike ting skjedde i det virkelige liv, for barn er barn og alt det der, men da vi skulle fly hjem fra Canada i vinter ble jeg rett og slett bedt om å dempe barnet mitt. Det hele begynte med at vi som familie fikk seter spredd rundt omkring på flyet med like stor presisjon som et yatziresultat. I første omgang fikk vi samlet far og sønn på samme rad, og stakkaren som kom til å sitte ved siden av disse i 10 timer var en superhyggelig tysker som med en gang skjønte sitt eget beste og sa seg villig til å bytte sete med meg. Hans partner derimot (som hadde setet på raden over midtgangen) diskuterte høylydt med kjæresten sin på tysk mens dette foregikk, selv jeg med min dårlige skoletysk skjønte at dette ikke var greit fra hans side, men den hyggelige tyskeren stod på sitt og vi fikk lov til å sitte sammen alle tre.

Tro meg, det er ikke slik at jeg har noen som helst romantiske tanker om at vi har et mønsterbarn på fly (som du kan lese om her!), og jeg har ved flere anledninger vært fristet til å gripe tak i mikrofonen under landing og be alle om unnskyldning for at vi var på samme fly som andre mennesker. Men det siste året har vi vært utrolig heldige og hatt så mange fine flyopplevelser at titimersturer oppe i luften har blitt en lek. Denne turen var intet unntak, han sov hele 8,5 timer av de 10 timene vi var i luften, mens han den resterende 1,5 timen så på tegnefilm, spiste eller snakket. Barnet mitt ble dessverre født med utestemme, men likevel, jeg som mor ble fullstendig tatt på sengen da jeg fikk den tydeligste reprimande under en tegnefilm hvor Donald Duck hadde fått mini til å knekke sammen i latter, i latter! Mannen i 40-årene over midtgangen (som umulig kan ha hatt barn) var utstyrt med støykansellerende hodetelefoner, tre forskjellige øyemasker, egne tøfler og tynne hvite hansker. Jeg tror han trodde at han satt på business, men han satt dessverre like langt bak som oss andre.

Vedkommende på motsatt side av midtgangen tok meg på armen, satt øynene i meg og gestikulerte med begge armer dette tegnet Ross fra serien Friends erklærte som det mest grenseløst irriterende tegnet noensinne, du vet når han tar begge armene litt over hverandre, snurper munnen sammen og myser med øynene mens man drar armene nedover for å signalisere at du tar ned lyden. Noe som resulterte i at jeg ble helt paff, jeg hysjet til og med på barnet mitt av ren refleks!

Ikke hadde det vært tårevåte kriser eller konflinkter fordi det var feil farge på druene, eller fordi høretelefonene hadde krøllet seg, eller fordi tegnefilmen hadde blitt pauset pga en beskjed fra kapteinen. Det skulle ikke ha vært lov å se på Friends om det var den ene tingen du tok med deg videre i livet!

FRIDAY BLUES

                                                                                     Inneholder sponsede smykker / Hasla

Det er ikke alle dager (eller uker!) ting går på skinner, og denne uken har vært en sånn uke for meg. Du vet de drittdagene hvor alt går på tverke og man er både sliten, lei og nede... når hodet kommer såvidt over vann dunkes det ned igjen fortere enn det kom seg dit, det har vært meg hele uken. Men i dag er det fredag og jeg har bestemt meg for at å fortsette med denne vinterdepresjonen min er det minst produktive jeg kan gjøre. Jeg har rett og slett smilt til meg selv i speilet bare for å kickstarte den egentlig glade meg, det høres rart ut, men det funker! På med smilet og inn med positive tanker.

Fin fredag og et smil fra meg!

INSPIRASJON TIL PÅSKE

Det er påske om ikke lenge og det er alltid litt ekstra hyggelig med dekorerte egg på bordet uansett om det er til frokost eller som pynt til middagsbordet! I fjor dekket jeg bordet med hvite og blå egg med forskjellige mønster på. Påskeegg er den perfekte lille finish på middagsbordet. Legg dem på et "rede" av kvister du finner ute eller bruk en serviett som jeg har gjort over for å unngå å knuse dem, og for å lage litt ekstra ut av bordpynten. Om du skal ha mange til bords kan du enkelt bruke påskeeggene som bordkort ved å skrive på navnet til den som skal sitte der.

I fjor var eggene mine også malt sorte, i gulltoner og pyntet med forskjellige mønster og farger som du kan se i dette innlegget. Vil du ha mer inspirasjon til påske? Da må du ta en titt på hvordan du kan brette servietten som en påskehare i dette innlegget, eller gå for denne deilige desserten (som ser superfancy ut men er skikkelig fjusk).

JUKS DEG TIL DEN PERFEKTE PESTO PÅ 60 SEKUNDER

Hjemmelaget pesto er den perfekte måten å imponere gjestene dine på om du skal ha besøk i helgen! Du lager en knallgod pesto på under ett minutt og du trenger tre kun ting fra butikken, pinjekjerner, en basilikumplante og parmesan (og olivenolje om du ikke har det stående på kjøkkenbenken allerede!).

PESTO

Fyll et vannglass med

1 neve pinjekjerner
1 neve basilikumblader
1 neve raspet parmesan


Fyll olivenolje opp til ca. midt på pinjekjernene og bruk en stavmikser til å mose blandingen sammen til du har en jevn og fin pesto. Tilsett litt salt eller pepper om du vil, eller nyt som den er. Gjør klart et lite fat med salte kjeks og legg litt pesto på hver kjeks.

Vips har du den perfekte snacks å servere gjestene dine på!

1 PAR STØVLETTER / 3 ANTREKK


Venninner spør meg alltid om hvor resten av garderoben min er, jeg blir alltid svar skyldig for jeg har ingen hemmelige rom eller skap med flere klær enn det de står og stirrer på foran seg. Er det noe som er viktig for meg når det kommer til klær og sko så er det det å få mest mulig ut av den garderoben jeg har. Jeg har klærne mine i årevis, men ved å sette sammen like ting på forskjellige måter kan man alltid skape nye antrekk og kombinasjoner man ikke har hatt på seg før. På den måten får du utrolig mye ut av en liten garderobe, og du sparer både lommeboken og miljøet. Så fremover tenkte jeg at jeg skulle bli mye flinkere til å tipse om hvordan man kan bruke samme plagg eller sko i flere ulike antrekk. Har du fulgt meg en stund kjenner du helt sikkert igjen flere av favorittene mine som dukker opp støtt og stadig, men ved å sette de opp mot hverandre kan du kanskje få litt ny inspirasjon du også.

Først ut er et par semskede over kne støvletter som jeg synes går til absolutt alt. Over har jeg stylet samme støvletter på 3 forskjellige måter.

5 TIPS FOR Å LAGE FINE STILLEBEN HJEMME UTEN Å BRUKE EN KRONE

Hjemme hos oss står det små grupperinger av ting vi er glade i, i alle kriker og kroker. Det å sette sammen stilleben i interiøret er den enkleste og aller rimeligste måten å tilføre noe "nytt" i interiøret hjemme uten å bruke en eneste krone. Når du er lei skifter du det enkelt ut med noe annet du er glad i og flytter litt om på hvordan du plasserer tingene. Er det noe jeg er god på så er det å bruke ting vi allerede har når jeg får ånden over meg og mannen kommer hjem til et fullstendig ommøblert hus. Det ser "nytt ut", men inneholder akkurat de samme tingene. Stilleben, eller rett og slett små grupperinger av ting du er glad i er lett å lage om du har noen triks på lur.

                                     5 TIPS TIL HVORDAN DU LAGER STILLEBEN I INTERIØRET HJEMME

1. Bunker med bøker eller magasiner, notatbøker eller andre ting du er glad i å stable er den perfekte faktor i litt større stilleben om du skal fylle toppen av en kommode eller et konsollbord.

2. Fotografier trenger ikke å henge på veggen, men er like fine (og lettere å flytte på!) om du lener de opp mot veggen. I ett stilleben vil et fotografi skape ekstra dybe og gi noe mer å se på.

3. Still ut barndomsminner. Har du noe du har spart på siden du var liten? En godteriskål fra mormor, en vase fra en gammel tante, bestefars gamle kikkert, et gammelt kamera eller noe annet som holder kjære minner for deg vil tilføre sjel og liv i et stilleben.

4. Bruk naturen. Gå ut og se deg rundt i nærmiljøet. En vase med kvister, en skål med kongler, granbar, blomster eller stener tilfører et hvert stilleben dette naturlige elementet som frisker opp alle rom og er godt å hvile øynene på.

5. Miks og match, ikke vær redd for å mikse både farger, metaller og alder på tingene dine. Miksen av gammelt og nytt vil være det som gjør at noe er deg og ikke naboen.
 

ALLE BLIR FORNÆRMET FOR ALT FOR TIDEN

Er det bare meg eller blir alle fornærmet for alt for tiden? Det virker som det har blitt en meneskerett å bli fornærmet, når ble takhøyden så lav? Etikkpolitiet er på plass med en gang noe skrives, sies eller legges ut. Man kan ikke spøke med noe og skriver man en setning feil fokuseres det kun på den ene setningen, ikke innholdet i artikkelen eller innlegget. Besserwisserene strømmer til på facebook for å debattere HVORFOR du bør bli fornærmet av en nyhetslink eller utdrag av et intervju om du ikke har rukket å bli det ennå, og alle kanter av et tema eller innfallsvinkel skal diskuteres. Jeg vet ikke om folk vet det, men det er dessverre ikke mulig å skrive en artikkel eller et innlegg hvor man tar høyde for absolutt alle sider av en sak. Personligheter må barberes ned til et minimum om man ikke skal støte noen i dag, og er du så uheldig at du er avhengig av å skrive ting på nett må du ta høyde for at humor og ironi ikke så lett lar seg oversette. Det vil alltid gå an å bli fornærmet om du prøver hardt nok, men nå trenger man ikke å prøve en gang, du bare åpner avisen eller logger deg inn på facebook så vips er det gjort. Av og til er det kanskje greit å lese papirutgaven slik at det tar litt lenger tid og energi å skulle reise seg opp, flytte seg til datamaskinen og fyre løs videre på facebook med alt man har rukket å bli fornærmet over allerede før lunsj.

Man blir fornærmet på jobb om man ikke får nok oppmerksomhet, feil oppmerksomhet, for mye oppmerksomhet, det skal rett og slett godt gjøres å ikke bli fornæmet nå for tiden. Å ta ting personlig har blitt den nye folkesykdommmen. Kan man ikke av og til bare le av ting som skjer og prøve å fokusere på at man dessverre ikke er den viktigste personen i alle andres liv? Det hadde jo vært fantastisk om det var omvendt, men slik er det kjedelig nok ikke.

Vi må slappe litt av, le av oss selv og senke skuldrene. Ikke ta ting så utrolig tungt, spøke med hverandre, riste på hodet om vi føler noe er helt ute og kjøre, og heller jobbe med oss selv i stedet for å alltid bli så fornærmet. Noe som er lettere sagt enn gjort, for han man først følt at man er fryktelig urettferdig behandlet (les: jeg må her selv oppklare at jeg skriver ironisk), så er det lett å ha en utagerende oppførsel, dette skal jeg jammen si fra om! Men i realiteten er det nok ikke verdens ende for noen andre enn deg selv når du blir fornæmet over noe noen har "gjort mot deg", for jeg kan nesten garantere at den du er fornærmet på enten A) Ikke vet hvem du er, eller B) ikke kommer til å tenke på deg et sekund mer den dagen. 

Ikke la andre behandle deg dårlig, men blir du krenket for absolutt alt er det kanskje på tide å velge hvilke slag man vil kjempe. 

STAY COOL KEEP WARM

                                    

Det er jammen ikke lett å skulle være kul ute for tiden (og for det aller meste er jeg skikkelig ukul med store parkaser og bobletøy!), men en fjuskepels gjør jobben med å holde varm samtidig som man får bruse litt med fjærene. Jeg skal snart avgårde for å holde foredrag for en skoleklasse på videregående, det er alltid morsomt å snakke om sosiale medier og jeg gleder meg til å se hvordan dagen blir for det er alltid like spennende hvordan slike ting går (det kan jo være at de ikke kan fordra meg!).

 

Ønske meg lykke til! Jeg begir meg ut i det med slengbukser, buksene jeg aldri blir lei av! Jeg føler at slike flared jeans er hakket mer pyntet enn vanlige skinny jeans, noe som er helt topp om man har lyst å dra på litt men ikke gjøre for mye ut av det.
 

Jeg håper dere får en strålende mandag!

PAKKETRIKSENE FOR Å KUN REISE MED HÅNDBAGASJE

Skal du være borte 2 dager er det perfekte å kun pakke håndbagasje. Enten du skal bort på business, jentetur eller en romantisk weekend trenger du ikke mer enn to par sko (1 par til kvelden og 1 par joggesko), et skift til dagen etterpå og et skift til middag eller drinker ute. Med disse pakketipsene får du med alt du trenger, i tillegg til treningstøy, toalettmappen din, laptopen og alle laderene dine. 

TRIKS 1: Bruk pakkekuber eller pakkeposer i ulike størrelser, lette poser som enkelt sorterer og adskiller det du skal ha med deg. På denne måten blir også klæren mindre krøllete. Pakk i antrekk og del undertøy, treningstøy og toalettsaker inn i seperate poser. Slike pakkeposer finner du f.eks på IKEA for en billig penge.

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicTRIKS 2: Mange ønsker å ha med treningstøy slik at man kan starte eller avslutte dagen med en treningsøkt, men det er lett å droppe det for å spare plass når man kun reiser med håndbagasje. Rull sammen treningsbuksen, toppen og sportsbh'en din, da får du lett plass helt i bunn av kofferten. Du sparer plass og bruker du en egen pose kan du enkelt dra frem den lille posen hvor alt ligger samlet, ta med joggeskoene og være klar for trening på 1-2-3! Du holder i tillegg det skitne treningstøyet adskilt fra det andre du har med på denne måten.
Image and video hosting by TinyPicTRIKS 3. Sko og sokker må være med, rull sammen sokkene og plassere de i skoene du har med. På den måten sparer du mye plass og du vet hvor hvor du har sokkene. Samle toalettsaker i egne mapper og separer det flytende i en egen gjennomsiktig mappe helt på toppen, slik at du enkelt kan ta ut denne når du skal gjennom sikkerhetskontrollen.

Image and video hosting by TinyPic
TRIKS 4: Divide and conquer. Rull sammen alle ledningene til ladere og samle all elektronikk i egne poser for å holde kontroll på hvor du har høretelefonere, telefonladere, ladere til pc,mac etc. På denne måten har du alltid full kontroll på hvor ting er når du er på reise, samt at det er utrolig effektivt for pakkingen siden det sparer mye plass å ha ting organisert.

Image and video hosting by TinyPicTRIKS 5: Pakk alltid med et stort skjerf som også kan brukes som teppe på flyet eller en ekstra pute. I tilfelle rottefelle kan et stort skjerf være en reddende engel om det skulle bli kaldere ute, eller som et alternativ for jakke om kvelden.

Jeg har heldigvis blitt flinkere til å pakke med årene og det å kun reise med håndbagasje, i hvert fall når det er en liten trillekoffert er virkelig gull verdt både for logistikk (at man slipper å vente på bagasjen på flyplassen), og for nakke og skuldre siden man slipper unna tunge vesker eller bager. Jeg håper du ble litt inspirert!

Ps: om du ikke har lyst å ta med treningstøyet får du enkelt plass til et ekstra antrekk eller to!

 

HJEMME HOS: DAGNY THURMANN-MOE

Hjemme hos fargeeksperten Dagny er det farger på det meste. Norsk design er blandet med bruktkupp og vintagekjøp, mens grønne planter tilfører et deilig hint av tropisk klima. Det er rett og slett helt Dagny og man blir varm i designhjertet når hun forteller om Tikisofaen i den deiligste cognac og det runde sofabordet Bowl, begge designet av Andreas Engesvik. Jeg håper dere nyter litt mandagsinspirasjon!


Over til venstre: Tikisofa / Andreas Engesvik for Fogia                   Over til høyre:  Fogia Bowl / Andreas Engesvik
Bunadspledd / Andreas Engesvik for Mandal Veveri       

Rødt, grønt, gult og cognac i nostalgisk harmoni med gammelt tre og bunker med magasiner og gamle aviser, det å krype opp i sofaen hos Dagny er rett og slett selve definisjonen på kos. Teen blir servert i store tekopper, alle i forskjellige farger og størrelser og man får fort sin egen favorittkopp, du vet du føler deg hjemme når du regelrett sloss om å kapre den fineste tekoppen.
    

THE CRAZY FACE MASK

Det ser helt crazy ut! Første gangen jeg prøvde disse ansiktsmaskene man legger over ansiktet (og som man ser helt gal ut mens man har på) var på flyet over til New York da Line og jeg var på vei til fashion week i fjor høst. Det er kanskje ikke så rart at filmteamet fra NRK som satt foran oss lo godt da de snudde seg utover kvelden og møtte to stk. Hannibal Lecter i setet bak. Men jeg var solgt allerede ved første maske. Line hadde mast om dem en stund uten at jeg skjønte greia, jeg visste ikke hva jeg hadde gått glipp av til jeg satt der og kjente på den utrolige gode følelsen. Huden hadde fått masse fukt og jeg følte meg både opplagt og utrolig fresh! Ikke verst, for lange flyturer er virkelig drepen for huden. Så mitt beste tips for lange flyturer fremover er å pakke med en slik ansiktsmaske i håndbagsjen.

Jeg måtte hamstre med meg noen pakker tilbake fra Sephora og søndager er jo perfekte dager for litt ekstra selvpleie.
 

5 UVANER JEG HAR FRA HANS PERSPEKTIV

Hva er uvanene du irriterer deg mest over med meg spurte jeg T her forelden. Han trengte litt kortere betekningstid enn jeg hadde trodd for de kom som perler på en snor. Skal vi se, du separarer ikke farger ved vask. Til store protester fra min side, altså det der er lenge siden parerte jeg kjapt, det skjedde kanskje to ganger (hver uke i en periode).

Du glemmer å lade opp alt som er elektronisk! Du har aldri strøm på telefonen, på kameraet, på elbilen. Vel... jeg har jo av og til strøm på ting, men han har kanskje litt for rett i at jeg må skjerpe meg på elektronikkfronten.

Du vil at jeg skal gjøre ting jeg ikke har lyst til, som å rydde i boden eller rydde etter meg på kjøkkenet. Mhm, jeg klarer ikke å slutte å le.

Du er helt nazi på hvordan sengen skal res opp, jeg har til dags dato aldri klart å re opp sengen riktig i dine øyne. Vel... jeg må innrømme at jeg har et problem, for jeg vil veldig gjerne ha ting gjort på min måte i interiørveien.

Du er ikke forsiktig med solbriller, hvordan klarer du å få så mye riper i alle solbrillene vi eier? Jeg myser mot ham mens jeg later som jeg tar inn det han sier (for å være ærlig aner jeg ikke hvordan jeg klarer å få så mye riper selv!).

Etter dette ringte heldigvis telefonen og han forsvant ut i stuen! Moralen er, ikke spør om du ting du ikke vil vite at andre irriterer seg over om du ikke har lyst å gjøre noe med det.

Foto: Sara Johannessen/VG

BAK KAMERAET


Jeg hadde æren av å skyte denne fine dama i går. Ikke bokstavelig, men med kameraet. Til en åttitalls shoot med en vri og i mine øyne kunne hun ha vandret rett ut fra en kul åttitallsposter! I det siste har jeg gjort mer og mer fotografi ved siden av og da er det gøy å kunne dele litt av mitt liv bak kameraet også. Kanskje blir dere litt bedre kjent med meg også? Da jeg var 15 år arvet jeg et gammelt Nikon kamera fra farfaren min og med ett var drømmen om mørkerom i kjelleren født, det gikk så langt som at der inne i det mørkeste rommet uten vinduer hvor fryseboksen stod fikk en omgang med blank maling på murveggene for å gjøre i stand til at det innerst inne i kroken kunne bli en liten arbeidsstasjon.

Det var selvfølgelig alt for kaldt i kjelleren til å gjøre noe som helst og året etter flyttet jeg fra verdens minste (men fineste!) øy for å gå på videregående i byen, og drømmen om foto glapp sakte gjennom fingrene etter hvert som livet fylltes opp med andre ting. 10 år senere var jeg plutselig blogger, mørkerom var for lengst byttet ut med digitale minnekort og jeg kjente at fotointeressen spirte langt der inne igjen. Lidenskapen har med tiden blomstret for denne fantastiske måten å fortelle historier på, for bildene snakker sitt eget språk og forteller aller best selv. Både bloggen og jeg har mildt sagt gått gjennom en totalforvandling fra de første årene til nå og det er utrolig gøy å se den enorme utviklingen bildene har fått på disse årene. For jeg startet virkelig på scratch!
 

Ps: legg meg til på snapchat for å se flere bilder fra shooten :)

HVOR MANGE VENNER HAR DU?

Jeg har noen veldig få, jeg må le for jeg kan telle de alle sammen på en hånd! To av disse er i tillegg søstrene mine og det er vel mer eller mindre kontraktsfestet at de må like meg (altså flaks for meg!). Dette passer kanskje ikke helt inn i normen til den moderne kvinne hvor man helst skal ha både karriere, familie og et stort sosialt nettverk for å være vellykket, men sånn er altså ikke jeg. Jeg var innom en venninne i går og nå kommer du sikkert til å le, men der stod det en egen rismelk til meg i kjøleskapet, bare i tilfelle jeg skulle komme innom! Med noen få slike venner trenger man ikke mange.

Har man flyttet for å studere eller jobbe blir vennskap også fort en utfordring å holde på. Vennskap forandrer seg gjerne etter hvert som man blir voksen, man får ofte andre interesser, forandrer seg med alderen og får andre forpliktelser, man får kanskje barn, familie, dårlig tid og har litt nok med seg selv i en periode. Tiden blir fort veldig dyrebar og jeg har lyst å bruke tiden min på de jeg virkelig har lyst å være sammen med, mennesker som gir meg energi og som jeg blir glad av å treffe, uansett hvilket humør man er i. Jeg har rett og slett blitt skikkelig kresen på hvem jeg har lyst å være sammen med. Noen vennskap kan oppstå gjennom å dele intense perioder i livet sammen, men så har man kanskje ikke så mye til felles etter en stund likevel. For min del har venner delt seg inn i forskjellige kategorier med årene, for selv om man kan ha et stort nettverk er det ikke like lett å holde på den nære kontakten gode vennskap trenger. Hvor mange kategorier finnes det egentlig?


BARNDOMSVENNER: Ah, disse gode barndomsvennene man løp hjem til etter skolen, lagde eggerøre og toast i vaffeljernet hos og delte alle disse gode, såre, og spennende første opplevelsene med. Man har dem fortsatt på facebook og følger med på hva som skjer på avstand, men om du som meg har flyttet til forskjellige byer både for å gå på ungdomsskole og universitet er det ingen enkel oppgave å holde på barndomsvennene. Ute av syne ute av sinn, livet i mellom fyllte opp med andre ting.

HANS VENNER: Hans (eller hennes) venner eller foretningsforbindelser som med tiden blir deres venner. Men uansett hva som skjer var det han som hadde dem først.

JOBBVENNER: Det er ikke mange man kjenner så godt som dem man jobber sammen med. Du vet gjerne når alle i familien har bursdag, hvor de var på ferie sist, hvordan de hadde det der, hva de liker, hva de ikke liker, hva som gjør dem glad, hvilken humor de har, hva de liker å spise i lunsjen og hvilket av barna som sist var syk. Det å være på jobb med kollegaer er som å være i et parallelt univers, for selv om man kjenner (og liker) hverandre kjempegodt på jobb er man gjerne aldri sammen på fritiden.

NETTVERKSVENNER: Nettverk, barselgrupper, facebookgrupper, instagram, etc. har åpnet for vennskap på tvers av alt med kun en samlende faktor, en felles interesse eller opplevelse. Det er ingen du blir så godt kjent med på så kort tid som barselgruppen, når man har fortalt om hvor mange cm man revnet eller om hvor mange sting man ble sydd på det aller første treffet er det meste gjort. Og over tid blir man gjerne en sammensveiset gruppe fordi man går gjennom en intens periode i livet til eksakt samme tid. Det er ikke rart at mange barselgrupper består resten av livet, man kjenner disse menneskene inn og ut før det har gått to uker (du kan jo også ha uflaks og bomme fullstendig på sammensetningen av gruppen).

Sosiale medier har gjort det mulig for folk med felles interesser å nettverke på en helt annen måte enn før. Digital kommunikasjon forteller mye om hvem man er, sjansen er stor for at om man liker hverandre på instagram så liker man hverandre i virkeligheten også. Man har en felles plattform og interesse og alt ligger til rette for å finne gode og fine grupper både på nett og i det virkelige liv som kan utvikle seg til å bli ekte vennskap. Man må faktisk bare tørre å si hei for å sette ting i gang. Kanskje får man en bekjent, kanskje får man en venn. Uansett er det fint!

UVENTEDE VENNER I VOKSEN ALDER: Disse skattene av noen vennskap som dukker opp når du minst venter det, disse menneskene man bare klikker med, som plutselig rykker til toppen av listen over de man har lyst å ringe til når det skjer noe. Man får rett og slett en liten crush på disse vennene for man blir glad av å være sammen med dem. Noen ganger går det kanskje over i lagvarige vennskap, noen ganger går det kanskje like fort over som det kom, man er uansett glad for at man opplevde disse menneskene. Jeg har en facebookgruppe som jeg er skikkelig lykkelig å være en del av, med noen få kloke hoder som jeg kan spørre om stort sett alt mellom himmel og jord, jeg klarer ikke å huske hvem som startet den en gang!

FACEBOOKVENNER: Her skal det godt gjøres å kjenne halvparten, men supert for å huske bursdager!

NÆRE VENNSKAP: Gode, nære vennskap, jeg kan telle på en hånd hvem jeg har lyst og vet jeg kan ringe til når som helst, eller stikke innom uanmeldt. Bare for å sitte i sofaen og fortelle om hvor kjipt ting er, eller basunere ut en gladmelding til for jeg vet de vil bli like glad som meg! Disse gode og fantastiske menneskene som kjenner deg på godt og vondt og du for lengst har mistet kontroll over hvor mange hemmeligheter de vet om deg. Nære venner man har lyst til å prioritere, men kjenner så godt at man vet at man ikke må prioritere. Disse vennene er få og langt i mellom og jeg prøver å tviholde på dem jeg har for slike venner er det ikke lett å finne, de har blitt familie for lenge siden. Den vakre brunetten øverst traff jeg tilfeldigvis på universitetsplassen aller første dagen på studiet, lite visste jeg at hun i tillegg skulle vise seg å være den kvinnelige versjonen av min kjære, hvor begge to kan være i det verste humøret men blomstre helt om de bare får terge meg bittelitt. Favorittspøken til Amanda da vi studerte sammen var å få meg til å tro at det var taco (jeg ELSKER taco!) i kantina når det var fisk.. jeg trodde på henne hver gang!

NYROMANTIKK TIL VÅREN

                                                  Foto: produsentene / collage Tine Monsen / 1/2/3/4/5/6/7/8

                                                           
I vår skal det være nyromantikk og jeg er definitivt i det romantiske hjørnet for tiden. Jeg drømmer om gjennomsiktige blonder, lyse, bleke farger og sveipende kjoler. Selv om snøen laver ned utenfor er jeg fryktelig ferdig med vinter nå og jeg drømmer meg bort på leting etter skatter for våren. Noen av de fineste kreasjonene koster dessverre alt for mye, men den nydelige nesten grønnaktige blondekjolen fra Ganni og den helt gjennomsiktige fra Hunkydory rykket raskt opp på en delt førsteplass på min ønskeliste. Du drømmer kanskje om vår og sommer du også? Hadde vi vært invitert i bryllup denne sommeren hadde jeg definitivt gått for en nydelig blekrosa eller blekgrønn blondekjole.

SHOULDERS ARE SEXY


Rent a wreck! Med jetlag herfra og til månen (jeg er elendig på jetlag!) har jeg vært et aldri så lite vrak i det siste. Men i dag startet jeg dagen grytidlig med yoga og etter en kanne kaffe og fotografering av portretter i mitt lille fotostudio satt jeg meg like gjerne på barkrakken selv og tok noen bilder av den fine blusen min! Den ble meg hjem fra zara for en liten stund siden og jeg merker at jeg elsker at skuldrene viser.


Mini og jeg skal straks avgårde på playdate og middag, men om du titter innom senere er jeg i det romantiske hjørnet i dag og har satt sammen en liten inspirasjonsguide over romantiske plagg jeg ønsker meg når våren kommer, det var riktignok en liten strek i regningen at det kom masse snø igjen (selv om den asbolutt var ventet).

 

FLASKEGRØNNE MINNER


Flaskegrønne nyanser minner meg alltid om mormoren min, henne rysjede flaskegrønne sekstitallsbluser står høyt høyt i kurs hos meg. Så da jeg fant denne fine flaskegrønn blusen på salg på H&M for litt siden følte jeg at jeg plukket meg med gamle minner hjem. Den perfekte grønnfarge, dyp og klar som en glassflaske. At den att på til var full av rysjer og var kort i livet fikk meg nesten til å tro at den hadde hengt der og ventet akkurat på meg.
Vi er i gang med uken og jeg gleder meg supermasse til å vise dere en liten sniktitt på nytt kontor om ikke så lenge! Det er mye som skjer på interiørfronten for tiden og utover våren lover jeg å dele masse fin interiørinspirasjon for deg som skal pusse opp eller bare elsker å drømme deg bort i interiør.

VÅR FARGERIKE FUNKISLEILIGHET I BONYTT


Det var et kjent ansikt som plutselig dukket opp da jeg bladde opp i Bonytt i dag! En superhyggelig leser tipset meg om at jeg hadde dukket opp i hennes utgave også da jeg var i Canada og i dag fant jeg bladet på butikken. Det er alltid rart å se seg selv og hjemmet sitt på trykk, men også veldig gøy å få lov til å være med. Det er rett og slett skikkelig stas!


Så om du har lyst å se mer fra det fargerike hjemmet vårt må du plukke med deg siste utgave av Bonytt! Jeg snakker om alle tapetene jeg er så glad i, de klare dype fargene og mønstermiksen jeg elsker både i hjemmet og i garderoben.
 

STREET STYLE TIL LÅNS

Motebloggere verden over blir knipset gatelangs av street style fotografer ene og alene på grunn av det de har på seg. Det som skjer utenfor motevisningene under moteukene verden over har blitt like spennende som det som skjer inne på catwalken, noen ganger kanskje mer spennende også. Noe som er veldig kult, tenk at det skulle bli slik at man ene og alene kan inspirere ved det man har på seg uten å ha et kjent navn eller andre knagger å henge bildet på enn personlig stil. For stil inspirerer, virkelig. Det spiller ingen rolle hvordan man ser ut, stilen snakker for seg selv og man kan velge hva man har lyst å la seg inspirere av.

Det som ikke er like kult ved dette fenomenet er at de aller fleste motebloggerene har beveget seg så langt bort fra personlig stil at de ikke har plass til kameraet sitt i den lånte vesken de bærer over armen. De har blitt vandrende reklameplakater hvor antrekk på antrekk på antrekk er lånt fra topp til tå, fra bandana til tåringer er de gjennomsponset av utlån av nye kolleksjoner, kommersielle samarbeid satt sammen av hvem vet hvor mange mennesker skjult bak en ørliten hashtag merket med ad. Selv paraplyen har fine logoer skapt for å sjarmere likes på instagram. Et univers milelangt unna de inspirerende stilsikre kvinner og menn man ser i gatebildet, ekte mennesker i egne klær, når ble det ut å ha sin egen stil? En lånt fin jakke fra favorittmerket ditt, et par av de nyeste bootsene eller frynsete pumpsene, en lånt veske eller statement øredobber du har siklet over siden du så de første bildene, grensen går for meg når man til slutt ikke har ett eneste element av sin naturlige garderobe med i antrekkene sine. Når koffertene er fyllt med lånte klær og man må kle seg på showrommet og ikke på badet før man skal på motevisninger er det noe som ikke stemmer. Det handler ikke lenger om virkelighet, men en markedsstyrt fantasti hvor personlig stil ikke lenger har innpass i hverken personlighet eller gatebilde. Liker du den jakken fordi den har vårens riktige farge og du vet motefotografene enkelt vil spotte deg på den grå gaten eller har du alltid likt irrgrønne pelskåper? Personlig stil er så mye mer inspirerende enn man tror, da er det bedre å bruke tid på å bygge opp en garderobe med skatter man kan bruke om og om igjen på forskjellige måter med en personlig vri, selv om det tar mye lenger tid, og er mye mer frustrerende enn å kaste seg over tilgangen til å låne det man vil. For de aller fleste av oss vil det ikke være oppnåelig å bygge en garderobe av design, verdig catwalken utsiden av moteshowene har blitt til heller, men det er lett å miste stilen sin på veien når vekten av lånte fjær raser hele garderobestangen over ende.

hits