mars 2015

GOD PÅSKE


Jeg tar ikke påskeferie før i morgen tidlig, men jeg hadde så lyst å ønske alle dere som er på vei eller allerede har kommet frem til påskefjellet eller det store utland (eller innland) en strålende fin påske. Bloggen blir med på påsketur og dere kommer nok ikke til å merke at den er så veldig på ferie heller (det er jo så hyggelig å få dele små og store ting med dere hver dag), men jeg skal kose meg med litt ekstra fri  og masse tid sammen med familien min.

Happy holidays! I'm not off until tomorrow but I just wanted to wish all of you no matter where you're spending your easter a very happy easter vacation. May the hunting of eggs be marry and the food incredible. The blog is coming with me and I don't think you'll even notice that it's on vacation, but I'm looking forward to spending some extra quality time with my family for the next few days.

THEM HEELS

Jeg har for lengst bestemt meg for at vinteren er over (bortsett fra akkurat påskedagene når vi skal på fjellet) så trikset mitt er å bunkre opp med doble jakker og kåper for å balansere ut vårskoene. Så da vi skulle bort lørdag kveld måtte jeg bare, sandalene har stått stille altfor lenge. Jeg har startet dagen med kaffe, yoga og en lang dusj. Vi sendte vår lille til påskefjellet i går kveld sammen med onkelen sin, han har aldri dratt i forveien før så selv om det var med hjertet i halsen at jeg ventet på telefon om at de var fremme timene det tar å kjøre senere, var det fantastisk hyggelig å se han storkose seg foran peisen, godt pakket inn i saueskinn og farmorkos da de var vel fremme. Ekstra koselig var det å få god-morgen-telefon fra han med update om at det hadde vært katastrofe (hans ord) fordi brannbilen var ødelagt men nå reparert.

Ha en flott tirsdag!

It's been too long, the sandals need to come out. I'm so over this snow (it's only nice in the mountains now) and my trick to wear open shoes already is to bundle up with multiple coats and jackets to even out the playing field. For the first time baby w left for easter vacation a couple of days before us and it was so nice to see him having the time of his life in the snow with his grandparents. We're joining him tomorrow and I can't wait.

H A P P Y


Jeg sier god morgen med gårsdagens gutter, at begge er mine er helt utrolig. Det er ingen som kan irritere meg mer eller glede meg mer, de vet å trykke på alle knappene mine og de har stor glede av å gjøre det også, mini har fort plukket opp kunsten med knappetrykking fra pappaen, til stor glede for både seg selv, pappaen og alle andre rundt. De gjør det med vilje ca. 9 av 10 ganger og jeg går på limpinnen nesten hver gang (så jeg skjønner jo hvorfor de gjør det!). I går hadde den største av de klart å søle noe på innsiden av en skapdør (hvordan er det mulig?), da jeg har lyst å rive av meg håret fordi slike ting skjer hele tiden spurte jeg om han vær så snill kunne gjøre en bitteliten innsats for at slike ting ikke skulle skje. Han så på meg og smilte sitt lureste smil, "men jeg gjør jo en innsats hele tiden, vet du hvor vanskelig det er å klare å søle på innsiden av ting?"

My boys, my life, my loves. They push every button I have (and then some) and they love every minute of it. The little one quickly got the hang of it (the pushing of the buttons that is) after seeing his dad in action since he was born, and being the charming little guy that he is he usually gets away with it too. Last night the big one had managed to spill something inside one of the kitchen cabinets (how is that even possible?) and when I kindly asked him if he at least could try to be a bit more invested in keeping it tidy around here he smiled his most charming smile, started to laugh and said: "I am invested! Do you know how much it takes to spill something on the inside of the cabinets?"

I'm still laughing.

PINK JEANS

                                              Innlegget inneholder annonselink                                                

                                                       // (annonselink) jeans herfra / sko zara / genser hm //

Det er ingen hemmelighet at jeg elsker jeans, et par rosa jeans kom inn i samlingen for en stund siden og jeg blir i så godt humør hver morgen jeg åpner jeansskuffen og de stirrer opp på meg. Jeg må rett og slett tvinge meg selv til å ikke bruke de hver dag. Fantastisk farge, passe slitt og utrolig behagelige på, rett og slett perfekte jeans om du er litt lei av de gamle blå!

Vi ligger litt på etterskudd med denne klokken som skulle frem, men resten av kvelden skal kun nytes med en gang lille er i seng. Bena høyt og litt velfortjent kjærestetid, god påske til dere som har tatt ferie!

It's not a secret that I love my jeans, I'm the ultimate jeans girl. These pink ones joined my jeans collection a little while ago and I have to stop myself from wearing them every day, they put me in such a good mood. The colour, the fit, the cut out knees and the way it feels to wear, it's the perfect jeans if you're tired of your old blue ones.

MORNING O'CLOCK

Av en eller merklig grunn hadde jeg ikke fått med meg at klokken skulle stilles i dag! Man blir rett og slett litt bortskjemt med iPhone siden alt går automatisk, men da passet det jo fint at vår lille var oppe en time tidligere enn vanlig og at det likevel var helt på normalen siden klokken var stillt. Så nå står det fin frokost på bordet (jeg vet, her hjemme er vi tidlig på!). De blå serviettene fikk en liten harepusbrett med litt tid til overs før frokostgjestene banker på.
Jeg hadde ikke hjerte til å spise den fine appelsinpåskekyllingen fra i går så den fikk være bordpynt i dag også. Selv om vi ikke har tatt påskefri helt ennå har vi kost oss litt ekstra i helgen med deilig mat, jeg er så glad i oster på frokostbordet, for meg er det prikken over i'en.

Good morning! I totally haven't payed attention and I missed the whole part of this years daylight savings. Ah well, with my iPhone on the correct time no harm was done, with my baby also on time (or actually an hour early) all is right again in the world. We're ready for breakfast, I even managed to get a bunny fold in before they rang the doorbell.

WINTER CULOTTESDere ler sikkert, men jeg er så lei av vinter nå at jeg beveger meg ut barbeint med kulottbukser på ren trass. Jeg surrer meg inn i varme ullskjerf og en varm kåpe utenpå skinnjakken for å holde varmen. Disse kulottene ble i baggasjen hjem fra New York under fashion week i fjor høst og når våren kommer om bare litt så skal det flere par inn i sommergarderoben min. Dette må være det morsomste plagget å style fremover, båder til hverdag og små festligheter. Jeg sverger til hæler siden jeg ikke er så høy, men om du har litt å gå på er det fint med helt lave ballerinasko til også.

It's still full blown winter, but I'm going out like this just because I can, I'm so over this weather and I long for spring and summertime. With wool scarfs and coats on top of my leather jackets I manage to stay warm. These culottes came home with me from New York when I was there for fashion week last year and I think it's going to be my go to item for spring and summer. I like mine with some heels (since I'm not that tall) but if you have a few more centimeters you can easily pull off flats too.

FROKOST-PÅ-SENGEN-TIPS: PÅSKEEDITION

                                                                                                                                                    annonseFrokost på sengen! Jeg elsker slike frokoststunder på sengekanten, det gjør hele dagen min litt bedre. Nå er det snart påske og jeg tenkte jeg skulle dele noen morsomme påskefrokosttips med dere! I påsken har man gjerne litt ekstra god tid til å dille på kjøkkenet og hva sier påske mer enn en morsom påskekylling av appelsin? Jeg måtte le da denne fine påskekyllingen kom flaksende inn i en melon til frokost. Med litt ekstra tid har man gjerne også tid til å spise frokost på sengen sammen, en bedre start på dagen får man ikke.

Påskefrokost skal man gjerne lage til litt flere og jeg synes klassikeren med masse godt brød, god juice og pålegg aldri går av moten. Det er enkelt å lage til og så kan alle velge hva man vil ha på. Påskemorgener er til for å kose seg og nyte god mat. Gode oster er like gode til frokost som dessert og enkelt pålegg blir ekstra delikat ved å rulle det sammen til små roser. Egg i fine farger er et must for å få den gode påskestemningen, for å få eggene i flere farger kan du legge eggene i hver sin kopp med vann og koditorfarge i noen minutter mens du skjærer opp brød og pålegg. Jeg tipper også at barna synes det er veldig gøy om de får ansvaret for akkurat den biten.


FROKOST PÅ SENGEN TIPS: PÅSKE

1. Start dagen med en festlig appelsinpåskekylling. Del en liten melon i to, skjær den flat på undersiden av den ene delen slik at den står støtt, skjær ut tagger hele veien rundt på begge halvdelene. Del en appelsin og sett toppen mellom de to melonhalvdelene. Fest to blåbærøyne ved hjelp av to coctailpinner (eller tannpirkere), skjær til en liten gulrotnese og fest på samme måte. Vingene lager du av litt appelsinskall som du skjærer til og fester på samme måte. Påskestemningen er komplett.

2. Skjær opp godt pålegg som skinke, røkelaks etc. og rull det sammen til små roser, plutselig er pålegget godteri for øynene.

3. Server sammen med fargede egg som du legger i vann med konditorfarge og gode juicer fra Sunniva. Ps: legger du noen bær i juicen og bruker stavmikseren for å knuse de har du plutselig en kjempegod frokostsmoothie i tillegg.

God påskefrokost!

 

Ps: om dere ikke har sjekket ut frokostkonkurransen jeg har gående ennå må dere titte innom #frokostpåsengen og #sunnivajuice på instagram! Jeg er så heldig å ha Sunniva Juice med på laget denne gangen og de gir bort et opphold for 2 på ett av de Historiske Hoteller og spisesteder hvor du og en du er glad i blir skjemt bort med frokost på sengen selv dagen derpå! I tillegg får jeg sammen med Sunniva lov å gi bort to Stelton frokostbrett designet av Arne Jacobsen hver uke til hver sin ukesvinner. Jeg har noen få igjen og vinnersjansene er store! Del et bilde av frokost på sengen til deg selv eller noen du er glad i med Sunniva i glasset og merk med #frokostpåsengen og #sunnivajuice, vips er du med i trekningen om både et hotellopphold og et Stelton frokostbrett. Kanskje får du litt frokostinspirasjon selv! Vi trekker vinneren av hovedpremien 8. april så du har hele påsken til å dele fine frokostbilder på :)

Les mer om konkurransereglene på Sunniva.no!


Breakfast in bed, easter edition! My best tips for easter is this crazy cool easter chicken made out of an orange, a melon, some blueberries and a carrot (nose).

HOW TO DO: BREAKFAST IN BED EASTER STYLE

1. Start the day with a fun and festive chicken in a melon.

2. Take your ham and smoked salmon and roll them up into roses, it both looks and tastes delicious.

3. Serve with coloured eggs and fresh juice, ps: if you mix some fresh berries in your juice you'll have a tasty breakfast smoothie in just a few seconds.


10 ÅRSJUBILEUM SIDE 2


Jeg koste meg på jubileumsfest for Side2 i går! Det er utrolig hyggelig å få lov til å være en del av Side2 og Nettavisen og jeg koste meg med å hilse på gamle og nye fjes. Jeg lot kameraet være hjemme denne gangen men jeg skal se om jeg finner noen bilder fra både pre-party og kvelden i løpet av dagen. Photobooth er aldri feil heller, spesielt ikke etter et glass champagne! Men med en liten som står opp like tidlig uansett dag eller anledning pakket jeg på meg støvlene mine igjen utover kvelden og var hjemme i rimelig tid. Jeg er verdens kjedeligste person, sånn er det bare, jeg er god på effektiv morro! Altså å ha det veldig gøy på kort tid, verdens beste partytriks når man er mamma.

Yesterday was the 10 year anniversay party for Side2, Nettavisen (where I blog). It's such an honour to be a part of something so cool and I'm excited to be one of their fashion and lifestyle bloggers. I left my camera at home this time, but I found these pics from the photobooth. It's always a hit to have a photoboot, even better when you have props to play around with! It helps if you do it after a glass of champagne, I'm just saying.. Beeing the tired and boring mum that I am I was home quite early, but I had so much fun, I'm really good at having fun for short periods of time. It's my best party trick if you're a parent. Go, have fun, go home.

WHO'S THAT GIRL?


                                                                                             Foto:  Anthony Huus

På tirsdag fikk jeg stjernebehandling og ble glammet opp til alle spor av trøtt småbarnsmamma var borte, for en luksus! Her er bildet jeg fikk med meg hjem, mange flinke mennesker og en ennå flinkere fotograf måtte til. Iført et statement smykke fra Børre Olsen (dette var bokstavelig talt det største jeg fant!) ble jeg foreviget av Anthony Huus, som om du spør meg, må være en mirakelmann.

This tuesday morning I got the star treatment and was glammed up until there were no traces left of the tired mum underneath. What a day! Here is the photo I got to take home, after many talented people had done their magic the photographer Anthony Huus (who has to be a magician) added the finishing touches and managed to shoot this cool picture of me. It's fun to be someone else for a day! The statement piece around my neck is from Børre Olsen. 

DREAMING OF THAT BLUE DENIM SUMMER


Jeg som drømte om sommerkjoler, brune ben og neglelakk på tærne. Bare litt til tenkte jeg for et par dager siden, i dag var det på an igjen med vinterjakker og støvler og et voldsomt snøvær, solfaktoren er for lengst byttet ut med kuldekrem og ullundertøy. Jeg får pakke neglelakken og drømmene bort en liten stund til. Med  f u l l s t e n d i g  trafikkaos utenfor hadde det vært like greit å holde seg inne i dag.. men det går jo ikke når Side2 skal feire 10 årsjubileum i kveld! Jeg skal avgårde om ikke så lenge for å være med på morroa og jeg håper dere også blir med! Dere finner meg på instagram på @tinemonsenno

Ps: tusen tusen takk for alle mail og fine kommentarer på innlegget om barnevogn, det er bare å fortsette å sende inn, jeg bestemmer meg ikke helt ennå :)

I was dreaming about summer, spring, dresses and tanned legs. Not it's snowing again and I have to stop dreaming for a little while and wake up and smell the snow. I should keep indoors today because of the weather and the total chaos outside but I can't do that when Side2 (my platform for blogging) is celebrating their 10 years anniversary tonight. I'm off to join the fun in just a couple of hours. Find me on instagram at @tinemonsenno for updates through the night.

ET SOVEROM


God morgen! Jeg har fått det for vane at jeg knipser litt bilder både her og der når jeg er på farten og jeg synes alltid det er gøy å dele litt interiørinspirasjon med dere. En sengegavel med farge og malerier og bilder om hverandre over er perfekt til soverommet for å skape litt sjel. Vi skal starte dagen med koselig påskefrokost i barnehagen og vi skal spenne på oss snøstøvlene og begi oss ut i dette været! Her har det snødd en halvmeteter i natt.. vi får tenke på det som påskevær.

God morning! I'm saying hello from a different bedroom this morning, I've gotten so much better at bringing my camera everywhere and I snap wherever I am. In that way I get to share inspiration with you guys from different angles and from different homes. We're off, we have to zip up our coats and venture out into the snow, it's really coming down outside!

HAR DU LYST PÅ DENNE?


Jeg har lenge tenkt på hva jeg skal gjøre med vår fine barnevogn som aldri blir brukt lenger. Den er altfor fin til å bare la stå og ta opp plass og samle støv.. De siste årene har vi kost oss på trilleturer med en Bugaboo Cameleon, den har bagdel og sportsdel, en kalesje i blått med sorte og hvite Andy Warhol striper innvendig og jeg tror jeg har en lys beige i reserve. Den er veldig pent brukt og ser nesten helt ny ut, det eneste som trenger en liten fiks er en ny sort beskytter til styret hvor du ser det har kommet en rift (eller så kan du kjøpe de i skinn som ser helt amazing ut!).

Men i stedet for å selge den tenkte jeg det hadde vært morsomt å bytte den bort! Har du noe du har lyst å bytte den til deg for? Det kan være alt fra en krakk til et teppe, noe fra loftet eller boden, alt fra en gammel lampe til en kjole du har arvet, en morsom post it eller et postkort. Ingenting er for lite, det hadde jo vært veldig hyggelig å kunne gi den bort til noen som trenger den, som også har noe morsomt på lur i bytte. Legg igjen en kommentar eller send meg en mail på tine@tinemonsen.no om du har noe du har lyst å bytte.

I'm giving away our beloved bugaboo, it looks almost brand new and the only thing that needs some special attention is a rift in the cover on the handle as you can see. Instead of selling it I thought it would be fun to trade it for something, send me an email or leave a comment below if you have something big or small you want to trade me for it. It can be as little as a poem or as big as a carpet, it's up to you.

Edit: Tusen takk for alle mail og kommentarer med veldig morsomme byttetips. Jeg har gitt den bort til en ung alenemor og jeg håper virkelig at den kan gi masse glede og praktisk hjelp til ennå en liten gutt. Jeg skal få en kjempefin hjemmelaget bursdagskrone til lille w i bytte, det er jo klart jeg måtte slå til på noe så sjarmerende. Tusen takk for engasjementet, dette skal jeg huske på å gjøre igjen!

RED LIPS


Jeg sier god morgen med gårsdagens knallrøde lepper og en stripete nødskjorte jeg måtte dra på meg da jeg på farten klarte å søle en kaffekopp ut over hele meg. Takk og lov for andres klesskap når man har slike uhell. Her skal både bil og kaffemaskin leveres på verksted nå i morges og en hel haug andre ting skal krysses av listen, det blir rett og slett en ordne- og fikseformiddag. Men først skal mini og jeg ha en lang morgen før vi skal tusle avgårde til barnehagen, i snøværet! Jeg er så lei, jeg er klare for sandaler, ikke vintersko. Rødt og striper er forresten veldig fint sammen om du trenger et lite tips til helgen eller sommeren.

I'm saying good morning in yesterday's red lips and a striped tee I had to borrow when I managed to spill coffee all over myself. We're planning on a slow morning before venturing out into the snow! I'm ready for sandals not winter boots and I'm so tired of this snow that keeps coming. A great tip for summer or next weekend is red and stripes, a fresh and pretty combination.

MRS. SOLO


                                                                                                                                                    annonse

Jeg løper rundt i de mest retro solbrillene ever, grunn: Solo har lansert en utrolig morsom app hvor man kan vinne de gøyeste solopremiene! Jeg merker påsken kommer til å bli hakket morsommere med en retro sologenser i skiløypene! Jeg smiler fra øre til øre her jeg sitter i gult fra topp til tå og nyheten er for gøy til å ikke dele. For å delta laster du ned Solo Goodiebag-appen og har denne åpen mens du følger med på solo sin reklame, hver reklame har en egen kode som registreres av appen. Nye eksklusive soloprodukter i begrenset antall lanseres løpende hele året og du får umidelbart beskjed om du har vunnet, vinner du kommer produktene i posten i en fei!For å bli med i den morsomme konkurransen laster du ned Solo-appen! Har du IOS finner du appen HER, har du android finner du solo-appen HER. Hold øynene og ørene åpne for soloreklamer og du er i gang! Og du, vinner du ikke de morsomme produktene vinner du "solo-cash" som kan brukes til å "kjøpe" gratis Solo, 1 Solo koster 10 "Solo-cash". For tips til hvor du kan vinne kan du følge med på Solo sin Facebookside samt på Snapchat hvor du finner de på @solosoftdrink. Sjekk ut filmen under for mer info!

Delta i konkurransen og les mer om produktet her.

Ad/ Check out Solo's new app where you can win fun products like this sweater I have on, if you have IOS get it here, if you have android get it here.

EN HELT NYDELIG DESSERT

Vi hadde verdens fineste dessert på søndag, de kandiserte appelsin- og sitronskivene som lå på kjøkkenbenken til tørk skulle brukes for å legge over hver sin appelsin- og sitronskål fyllt med sorbet. Ikke bare smakte det godt, appetitten ble ennå større da de så ut som små kunstverk alle sammen. En perfekt påskedessert!
Hul ut sitroner og appelsiner og skjær de flat under slik at de står støtt. Fyll de med f.eks sitronsorbet eller appelsinsorbet (eller vanlig iskrem om du heller vil det) og pynt med f.eks kandiserte appelsin- og sitronskiver, lange strimler som du kveiler sammen eller litt revet sitronskall på toppen. Det både ser og smaker helt nydelig. Om du heller har lyst å prøve deg på noe midt i mellom sorbet og is finner du en veldig morsom oppskrift på sjerbet her.

If you're looking for some dessert inspiration for easter this is it! It's easy and it both looks and tastes absolutely gorgeous. Scoop out as many lemons and oranges as you need for your guests and cut them at the bottom so they can easily stand on a dessert plate. Fill them with lemon sorbet or orange sorbet (or regular ice cream if you prefer that) and decorate them with candied lemon and orange slices, or just grate some lemon peel on top. If you want to try something in between ice cream and sorbet try one of Jamie Oliver's sherbet receipes.


HAPPY FACE


God morgen! Her står jeg med bustete hår i en tut, en kaffe i den ene hånden og nyskrubbet hud i den andre, jeg skal nemlig straks ut av dørene og begynne dagen med en beauty shoot! Jeg må le, er det ikke typisk at jeg da våkner opp til en knallrød (og vond!) sak midt i pannen? Den har selvsagt visst om denne dagen i noen uker allerede og bare lagt og ventet på riktig tidspunkt. Jeg føler meg litt ekstra heldig som skal bli tatt godt vare på av flinke makeup-artister akkurat i dag, det kunne rett og slett ikke ha passet bedre :)

Ha en super tirsdag!

Good morning! I'm standing here with a coffee in one hand, my face is scrubbed and ready and I'm starting the day off with a beauty shoot! It's just my luck that I woke up with the biggest red thing in the middle of my forehead, It's funny because it's true. Really? Today of all days? Could it have had better (or worse!) timing issues? I have to laugh at the whole thing, I'm so happy that I get to just sit down in the make up chair and let the pro's deal with it :)

Have a great day!

BRETT SERVIETTEN SOM EN PÅSKEHARE


Jeg er glad i å brette morsomme servietter i mine borddekkinger og i går kom det små påskeharer på hver middagstallerken. Helt perfekte til påsken, de fikk i hvert fall meg til å smile litt ekstra. Med fine servietter på bordet trenger man strengt tatt ikke så mye annen pynt, men jeg hadde noen grener i en vase som fikk bli bordpynt for anledningen og sammen med noen flere hjemmelagde påskeegg synes jeg det ble fin påske på bordet. De søte påskeharene er like fine liggende som stående.Den morsomme bretteteknikken til påskeharen finner du her (tips: jeg har brettet den omvendt med åpningen bak for at den skulle holde seg bedre sammen).

Jeg håper du fikk litt inspirasjon til påske!

I love to play around with different ways to fold my napkins for my table settings and last night they looked like this, everyone got an easter bunny on their plate. It's such a fun and festive decoration in itself so you luck out in not having to do much else. I gathered some branches and used them as the center piece alongside some of the easter eggs I made the other day and there you have it, a fun and quick tablesetting for easter. Check out how you do the bunny fold for napkins here (ps: I flipped them at the end to make it easier to get them to stay together in the back).

GULLDIA BRUD

                                                                                                                                                    annonseFor en liten stund siden fikk jeg leke brud for en dag, pyntet med nydelige smykker fra brudekolleksjonen som Gulldia akkurat har lansert. Prinsesse for en dag, smykker som dette setter virkelig prikken over i'en på den spesielle dagen. Jeg hadde glemt hvor mye smykker har å si for hele uttrykket, det hever et hvert kjolevalg og uansett om man har håret opp eller ned gjør de alt litt mer spesielt.

Over har jeg på meg på dette sølvanhenget og disse øredobbene.
Over har jeg på meg dette sølvsmykket

Over har jeg på meg disse øredobbene og under har jeg på meg ringen Alexa


Kolleksjonen GULLDIA BRUD har designet sølvsmykker med zirkonia eller perler for å gjøre at du føler deg ennå vakrere på den store dagen. Fra det helt enkle, nesten sømløse uttrykket til de litt større og mer uttrykksfulle smykkene som er med på å markere den spesielle dagen. Jeg liker at de er litt høytidelige samtidig som de passer dagen derpå når den vakre kjolen skal av. Et minne for livet og noe man kan bruke i hverdagen, over ser dere mine vakre favoritter.

Resten av den fine brudekolleksjonen til Gulldia finner dere her.

A few weeks ago I got to be bride again for a day, trying on Gulldia's brand new bridal collection . Here you see all of my favorites, I love how they look and feel, it's all in the details and for that special day you want to feel and look your best. I think these pieces from Gulldia says it all, and the prices won't ruin you, that's always a plus. 

WHAT'S COOKING GOOD LOOKING?


Det er nysnø utenfor og inne ligger kandiserte sitron- og appelsinskiver på kjøkkenbenken, klare til å pynte opp kveldens dessert. Jeg glemmer hvor fint det er å pynte med slike skall, det er jo det enkleste triks for å lage litt ekstra ut av egentlig hva som helst. Jeg lover å vise dere hvordan desserten blir, kanskje får du et lite tips til påsken! Ute er det kaldt så vi koser oss rett og slett inne på kjøkkenet i dag.


Den fine søndagsmorgenen ble bare finere og jeg kan krysse av både trening og litt jobb, endelig. Hurra! Etter å ha vært i alt annet enn mitt livs form disse siste månedene var endelig dagsformen på plass og mitt første møte med treningssenteret på lang lang tid ble kort men veldig fint. Jeg begynner nesten å føle meg som meg selv igjen, ingenting er bedre!

Outside there's snow on the ground, inside candied orange and lemon slices are ready for making dessert even better. I'll show you what we plan to do with them later, I promise, it's the easiest trick to make any dessert look that more gorgeous! I've had the best sunday in months, I finally feel a little bit like myself again and I even got a workout in this morning, the first one at the gym in forever, hurrah.

FAUX FUR

Jeg digger de, fuskepelser i alle farger og former. Denne gode vinrøde fuskepelsen har hengt i skapet mitt i noen år allerede og nå er den trendy som aldri før. Vårens store slager er fuskepels i fine farger, jeg ønsker meg stort en i lyseblått!

Vi har kost oss med familiedag. Etter frokost dro vi og badet med w, altså bading er bare fantastisk med små. Han ville faktisk ikke gå igjen og vi måtte lokke med sushi (han er helt utrolig glad i laksesashimi) for å få han med oss. Derfra gikk det våte håret opp i en tut på hodet, man kan jo ikke børste håret hver dag, eller hva? :)

I love faux faur in (almost) every form or shape. This wine red faux fur has been hanging in my closet for a few years already and now it's as trendy as ever. At the top of my wishlist I have a faux fur in a light baby blue, I just can't get that colour out of my mind. We've enjoyd a fun family day today, after breakfast we went to the (in door) pool and had a great time with baby w, he was so ecxited we had to promise him sushi (he looooves sashimi) to get him out. So then I just put my wet hair up in a bun and went on with my day, you can't brush your hair every day now can you? ;)

 

FROKOST-PÅ-SENGEN-TIPS

                                                                                                                                                    annonse
At jeg etter 6 år fortsetter å bli overrasket med frokost på sengen er rett og slett et lite stykke magi og et stort stykke kjærlighet. Etter mine år med fantastiske frokoster på sengen har jeg plukket opp noen tips selv og disse tipsene synes jeg er for fine til å ikke dele med deg som har lyst å overraske noen du er glad i med frokost på sengen, eller til deg som gjerne kunne ha tenkt seg et frokostbrett på sengen selv! Jeg delte noen helt enkle nybegynner-tips forrige gang her og i dag har jeg skrudd opp vanskelighetsgraden et lite hakk.

FROKOSTTIPS

1. Toast to brødskiver, varm opp litt middagsrester fra dagen før. Legg brødskivene sammen med litt middagsrester i mellom og skjær brødskivene på skrå for å lage en sandwich.

2. Bruk en liten iskremskje for å lage små kuler av mange og melon som du legger i en skål eller tilbake i en uthulet melon sammen med litt bær.

3. Fyll et glass med isbiter og en forfriskende juice fra Sunniva for en ennå mer eksklusiv følelse.


Server på en stor middagstallerken, en skjærefjøl eller et frokostbrett.

Det er forresten veldig gøy å se alle de fine bidragene som har kommet på instagram i frokostkonkurransen min! Jeg har vært så heldig å få Sunniva Juice med på laget og de hadde lyst å overraske noen av dere med et hotellopphold med frokost på sengen selv! Jeg har i tillegg allerede gitt bort fire nydelige Stelton frokostbrett designet av Arne Jacobsen og jeg skal gi bort mange flere frem til påske om du har lyst å være med. Del et bilde på instagram av frokost på sengen med sunniva i glasset til deg selv eller noen du er glad i og merk med #frokostpåsengen og #sunnivajuice for å være med i trekningen om et hotellopphold for 2 med frokost på sengen på ett av de Historiske Hoteller og spisesteder. Tenk å overraske noen du er glad i med en liten getaway! At det ikke er så vanlig å få frokost på sengen gjør bare at det er desto større vinnersjanser. I tillegg trekker jeg sammen med Sunniva flere ukesvinnere hver uke som får hvert sitt nydelige Stelton frokostbrett.

Les mer om konkurransereglene på Sunniva.no og titt innom #frokostpåsengen og #sunnivajuice for litt mer frokostinspirasjon.That I'm still surprised with breakfast in bed every morning after six years is a small miracle and a big piece of love. Through the years I've picked up a trick or two and I feel obligated to share them. I shared some beginner tips for making breakfast in bed in my last post and today I want to turn it up a little bit.

BREAKFAST TIPS

1. Toast two pieces of bread and heat up some leftovers from the day before. Place a portion of leftovers on the first piece and place the second piece on top. Cut diagonally down the middle and voila you have made the perfect breakfast sandwich.

2. Use a small ice cream scooper to scoop out little melon balls which you place in a bowl or back into the scooped out melon that now will work as a bowl itself. Add some berries for that extra wow factor.

3. Fill a glass with ice and a refreshing juice from Sunniva for a more exclusive feel to it.

Serve the breakfast on a dinner plate, a cutting board or a breakfast tray, whatever you have that is big enough to hold everything.

Check out my instagram challenge at @tinemonsen where Sunniva and I are giving away a stay at one of the Histroric Hotels here in Norway, share a pic of your breakfast in bed with Sunniva juice in your glass on instagram, hashtag #frokostpåsengen and #sunnivajuice and just sit back and wait for the good news. We also pick a couple of winners every week that wins a beautiful Stelton breakfast tray designed by Arne Jacobsen.

DEKK BORDET TIL PÅSKE


Jeg har tyvstartet litt på hele påsken, dere som titter innom i blant vet kanskje at jeg er veldig glad i borddekking? Jeg liker å dekke bordet til både fest og hverdag, men det skal helst være enkelt og gå fort. Det er heller ingen hemmelighet at jeg aller helst bruker ting vi allerede har hjemme, jeg flytter rundt på blomster, på bøker, på pyntegjenstander og mikser både serviser og bestikk for å få en liten variasjon fra gang til gang. Rett og slett gjenbruksborddekking.


I min påskeborddekking har jeg brukt påskeeggene jeg malte i helgen oppå en arvet tøyserviett for å skape hyggelig påskestemning, plutselig fikk påskeeggene flere ben og stå på i stedet for kun å ligge til pynt i en skål. Sammen med noen løkblomster eller påskeliljer på bordet er påskestemningen komplett.

I love table setting, but maybe you already knew that about me? I like setting the table for any occasion, but I can't spend a lot of time on it. Most of the time I just rearrange stuff we already have, like flowers, books etc. to switch up my routine. I've gotten a head start on my table setting for easter and my tip is to re use easter eggs (either home made or store bought) for your table setting. Place them on top of a cloth napkin and you're good to go. Here you can se my DIY inspiration for easter eggs.

SNACK TIME


Her i huset er vi for tiden helt hektet på disse små paprikaene, en knasende liten snack som fargelegger både kjøleskapet og kjøkkenbenken. Fine til å stikke i hånden på små sultne før middag eller som en liten ekstra ting i matboksen. De er rett og slett en liten vitamininnsprøytning. Det er fredag og jeg er allerede på kaffekopp nummer to, dette blir en fin dag!

We're currently hooked on these small peppers, a crunchy snack that colours us happy. Great as a pre-dinner snack for hungry kids (and their moms (and/or) dads) or as a little extra treat in their lunchbox. It's friday and I'm already on my second cup of coffee, this is going to be a good day! TGIF everyone!

DENIM ON DENIM

En flette, et par jeans og en denimskjorte kommer stort sett alltid på en eller annen gang i løpet av en uke. Jeg har så smått begynt å finne frem småskoene igjen selv om det er bittelitt tidlig ennå. Men etter mange år uten sokker i skoene (av en eller annen merklig grunn går jeg bare alltid barfot) er jeg herdet, så det kommer nok flere småsko på fremover.
En helt enkel hestehale med en rufsete fiskebeinsflette gjør den kjedelige hestehalen hakket vassere. Med en god klunk tørrshampo i holder sveisen seg ennå en dag på denne måten. Jeg synes kamelfarger er utrolig fint sammen med denim, helt enkelt og bare fint.

One of my go to looks that I always end up wearing at one point during a week is a combination of denim on denim. A key look that's comfortable.practical and just works. Mix it with some camel and you're good to go! And if you're sick of your usual ponytail add a fish braid and some dry shampo and get one more day out of your due.

EN TOSPRÅKLIG FAMILIE

Vår lille vokser opp i en tospråklig familie (les: Ålesund og Oslo), jeg skjønner at dette kanskje teknisk sett ikke er en tospråklig familie, men om du spør svigerfamilien min kunne jeg like gjerne ha kommet fra et annet land. Jeg snakker altså med d i a l e k t, og selv om jeg alltid har visst at minstemann mest sannsynlig kommer til å snakke slik som pappaen (og de i barnehagen) hadde jeg innerst inne håpet på (og drømt om!) at han i hvert fall skulle bli litt god på dialekt også. Min store glede har vært at han de siste månedene har sagt "vet du ka" akkurat slik som jeg sier det. Mitt siste stikk derimot fikk jeg her forleden da jeg på godt norsk som jeg vil kalle det (utenlandsk som svigerfamilien min vil kalle det) spurte wilhelm, "vet du ka?" og fikk full latter til svar "neeeeeeeeeeei, det heter ikke vet du ka, det heter vet du HVA". Altså, jeg gir opp, jeg mener han må ha blitt utsatt for ondsinnet propaganda (og skal vi være helt ærlige, burde ikke strengt tatt min massive propaganda vinne??). Jeg har altså mistet han til den andre siden..

Our little one is growing up in a bilingual family, I get that we most likely don't make the actual criteria for a bilingual family (since we're from the same country and all, but if you ask my in laws I could just as easily have grown up in another country because it has literally taken them five years to understand my dialect) but I stand my ground. I have prepared myself for having a son that doesn't talk like me, but my joy in life has been that he has certain words and phrases that sound like mine. Until the other day when I asked him something (in my dialect) and he (while he was laughing at me) CORRECTED me! Can you belive it? I suspect he's been on the receiving end of a cruel propaganda campaign, and when we're being honest, why is not MY propaganda campaign winning? It's official, I've lost him to the other side.

EN YOGINI

Det var noen som lurte på om jeg kunne fortelle litt om hvordan jeg synes det har vært å begynne på yoga så jeg tenkte jeg kunne fortelle litt om hvordan det har vært for meg og om jeg føler noe har endret seg. Like før jul fikk jeg en liten smakebit på yoga med et par privattimer og etter jul booket jeg mitt aller første yogakurs, jeg begynte veldig forsiktig med en gang i uken (jeg liker å sette meg noenlunde gjennomførbare mål når jeg først skal begynne på ting og selv det har vært hardt å holde med syke barn, masse jobb og andre avtaler som flere ganger har kommet i mellom) men nå etter påske skrur jeg opp volumet til to ganger i uken, jeg er altså hektet.

Jeg begynte på yoga fordi jeg bokstavelig talt er stiv som en stokk (jeg er ikke av disse langlemmede skapningene som kan ta i bakken og gå i bro og sånn) og virkelig trenger å få løst opp og tøyd ut stive muskler og mammanakke. Det hjalp heller ikke med en graviditet for etter den stivnet jeg helt til i hoftene (noen får bekkenløsning her stivnet de helt til andre veien), noe som skaper litt trøbbel innimellom så jeg er fast bestemt på at jeg skal få ordnet litt opp i den muskelproblematikken med yoga. Det som er med yoga er at man går inn i en helt annen verden for en liten stund, man legger igjen alt stresset utenfor døren og tenker ikke på noe annet enn å puste, komme riktig inn i øvelsene og å presse seg selv, man jobber rett og slett kun med seg selv og ingen andre.


Jeg er fortsatt skikkelig nybegynner, men jeg gleder jeg meg til hver eneste time (og gjør alt jeg kan for å rekke de!) fordi jeg kommer mer og mer inn i flowen i øvelsene og blir tryggere og tryggere på hvordan jeg skal gjøre de og hvordan jeg skal pushe meg selv litt ekstra. Det er krevende og jeg blir både svett og andpusten og dagen etter er jeg alltid støl i hele kroppen. Jeg er fortsatt veldig stiv og jeg bruker klosser og tepper både her og der for å komme skikkelig inn i øvelsene, men jeg merker sakte men sikkert at jeg får bedre kroppsbeherskelse og at de forskjellige øvelsene treffer midt i blinken på alle mine problemområder. Min nye favoritt er "duen", en øvelse som strekker alt man har av setemuskulatur, perfekt om du er stiv som meg.

Spør meg igjen om et år, men jeg tror virkelig jeg har funnet "min type" treningsform.

Me a yogini? Who would have thought! Someone asked me if I could share my thoughts on yoga and my thoughts are that I really like it. I'm such a beginner but I'm looking forward to every seassion and after easter I've pumped it up to two times a week and I'm really looking forward to learning and doing. I really need to stretch out sore and stiff muscles, after my pregnancy my hips totally froze and I've been having trouble with my muscles in that area ever since. What I love about yoga is that you for that hour or so are completly in your own world. You leave all the stress and fuss at the door and you don't check back before you're finished, then with a much lighter heart and in a better mood, ready to face the everyday world again.  Even though I'm a beginner I feel that it really works, and that's a feeling I'm gonna hold on to. Ask me again in a year, but I really think I've found my kind of workout.

FOUNDATION

                                                                                                                                                     annonse
Foundation, det er ikke alltid like enkelt å finne den helt rette for det man vil. Jeg må bare advare om at det er stor sannsynlighet for at du faller helt om du prøver den nye foundationen fra Dr. Hauschka. Jeg liker foundations som gir fukt og glød til min litt tørre hud og denne fra Dr. Hauschka tror jeg ikke at jeg kan beskrive som noe annet enn fløyelsmyk å ta på. Du kjenner at den er rik på både farge og fuktighet og bare etter en liten stund ser du at den blander seg helt med din egen hud mens du jobber deg videre.I stedet for at den legger seg utenpå og dekker og skjuler alt som egentlig er deg, jevner den ut hudtonen din gjennom hele dagen og får deg til å føle deg helt naturlig, bare litt freshere. Et tips til deg som er opptatt av helt naturlige og dermatologisk testede hudpleieprodukter, uten konserveringsmidler eller andre ting som kan skade huden. Makeupproduktene til Dr. Hauschka kan du lese mer om og kjøpe her. Hudpleieproduktene kan du kjøpe her.

My new foundation from Dr. Hauschka is like putting velvet on your skin, it's a rich and hydrating foundation that gives you buildable coverage and let's you feel like yourself all day long, only a bit better.

TUESDAY TRENCH DAY


Jeg har helt hang up på trenchcoats og denne lyse trenchcoaten fra Zara er siste tilskudd i samlingen. De går jo til alt og jeg liker å leke med forskjellige teksturer som glatt og semsket skinn sammen med ull og myke materialer til. Jeg har hatt den fineste dagen på lenge, etter å hatt noen episoder med noen heftige synsforstyrrelser fikk jeg heldigvis bekreftet i går at det ikke er noe galt og at det ikke er farlig (bare utrolig ubehagelig og skummelt der og da!), det var visst nok helt normalt blant (hold dere fast!) stressede småbarnsmødre! Jeg måtte faktisk le, så da vet du det om du skulle komme utfor noen slike episoder hvor du tror det har rablet fullstendig for deg, er du småbarnsmor? Ja da er det helt normalt.

Ps: dere må selvfølgelig gå til legen om dere har opplevd noe slikt! :)

I'm hooked on trenchcoats. They just get me, my latest addition to the pack is this fitted trench from Zara, it goes with basically everything in my closet. I love playing around with different structures and I think suede and leather goes really well with outfits like this. I've had the best day, yesterday I got the news that there's nothing wrong with my eyeseight (or even worse, my brain!), the scary visual distrubances I've had a couple of lately are just caused by stress and they are in fact quite common amongst (hold your horses!) stressed out moms! So there you have it, if you're wondering if you're loosing your mind, ask yourself if you're a mom. If the answer is yes, there's probably nothing wrong with you.

EN PRESENNING OG EN PIKNIKK

Hadde jeg visst bedre hadde jeg ført opp en presenning på den første listen over ting man må ha når man får barn. Sammen med noen pinner du spikker til og litt tau har du rett og slett alt du trenger! Jeg kom over disse bildene fra i fjor da jeg gikk gjennom noen gamle bildemapper, til stor stas for små og store hadde vi spent opp en presenning ute mellom to trær og festet den med tau og pinner, perfekt til å leke under borte fra solen, slappe av under og ikke minst, ha piknikk og spise boller under.
Å pakke sekken med noe godt i, litt ekstra klær og en presenning og litt tau er garantert noe vi skal gjøre i år også. Regner det er det jo nesten ennå gøyere, plutselig er man på et lite eventyr og man kan spent høre regndråpene tromme på taket mens man forteller eventyr og drikker varm kakao. Et lite sted i skyggen for de små eller ly for regnet, jeg gleder meg til det blir sommer og jeg skal ligge under en slik med solen utenfor og ta en middagslur med en avis over nesen.

If I knew better (and now I do) I would put up a tarpaulin as one of the must haves when you're having a baby. I promise you, you'll not be able to live without it after a couple of years. That's actually a lie, but in the summer time (or spring or fall) you'll have so much more fun if you have one. The kids love it and it's the perfect getaway or little adventure come rain or come shine during all those weeks school or kindergarden is out. Pack your bag, remember some roap and be on the look out for sharp sticks in the forrest you can use to fasten it to the ground. Have a picnic, a snooze, a laugh or a cinnamon bun, I can't wait for summer!

STRIPES ON STRIPES


Jeg synes striper er like fine sammen som mot hverandre og jeg mikser gjerne et litt oppdresset skjørt med en neddresset joggegenser. Jeg skulle ønske at jeg klarte å legge frem antrekk kvelden før, men uansett hvor gode intensjoner jeg har blir det til at jeg alltid bruker noen hektiske morgenminutter mens lille står og hopper til å dra ting ut av skuffer og sjekke hva som ligger på plass og hva som er til vask. Utrolig nok er det ofte nødløsningsantrekkene som funker best!Så i går ble det søndagsstriper og en skinnjakke (jeg later fortsatt som det er litt mer vår ute enn det egentlig er) for en utrolig hyggelig søndagsbrunch på Kolonihagen. På søndager har de en utrolig god brunch buffet, plutselig har du spist fire retter, drukket tre kopper grønn te og kan ikke skjønne hvor tiden har flydd. Ps: på disse søndagene er det veldig lurt å bestille bord, jeg har brent meg på dette selv noen ganger og har måttet gå skuffet ut igjen.

I love mixing stripes, I just think they work together no matter how you combine them. This sunday I went with white, black and red stripes, paired with a leather jacket and studded pumps. I love mixing different styles and I often do a pencil skirt with a sweatshirt just to dress it down a litte. I always wish that I would get on board the lay-out-your-outfit-the-night-before-train, but I just seem to be stuck on the platform and everything happens on the go with my little two year old running around jumping up and down while I'm trying to take my two minutes to figure out something to wear (that's actually clean).

PÅSKEINSPIRASJON

Jeg har gledet meg til påske i flere uker allerede. For oss betyr påske fine dager på fjellet med (forhåpentligvis) sol og skispor, påskeskirenn og fenalår i solveggen. Veldig ofte faller også påsken på dagene rundt bursdagen til T og jeg synes det er ekstra hyggelig å feire bursdagen hans på fjellet med hele familien samlet.Jeg har tyvstartet litt her hjemme med fine påskeegg i morsomme farger og mønster. Jeg ble så giret så jeg tenkte jeg skulle vise dere litt fine påsketips fremover. Jeg hadde litt lakk- og malingsrester i skapet så her ble det påskeeg i sort, gull, hvitt og blått. Mønsteret har jeg laget med litt maskeringsteip (jeg er ikke så tålmodig så om du vil ha det helt perfekt er det bare å bruke litt godt med tid på det, jeg synes det er like sjarmerende med skjeve kanter og litt bustete maling).


My mind is on easter. My favorite holiday by far, for us it means (hopefully) sunny days in the mountain spending our days cross country skiing and enjoying time as a family. I've started a bit early this year and I thought I would give you a few tips for easter these next couple of weeks here on the blog. I had some leftover paint and lacquer sitting around and soon my easter eggs looked like this. Painted in gold, black, blue and white, with fun patterns and a touch of gold on the white. Both festive and decorative, just the way I like it. I've used some masking tape to do the patterns (I don't have the most patience and I think it's just as charming when they're not completely perfect, nut if you want perfect just be really thorough when you cut out the pattern and make sure you're careful taking it off).

IN MY SHOWER

                                                                                                                                                    annonse
Denne hverdagsfavoritten fra Dr. Greve har fått fast plass i dusjen her hjemme. Jeg går alltid for hverdagssåpe med peelingkorn i om det lar seg gjøre og jeg ble så glad da Dr. Greve hadde oppdatert sin dusjgele og kom med denne sensitive varianten med peeling. Jeg liker veldig god at kornene ikke er så grove, den er god å ha på i dusjen og huden føles myk, glatt og fantastisk ut etterpå.

At det man har i dusjen lukter godt er for meg gjerne halve opplevelsen og tillegg til den gode skrubbfølelsen Sensitive Dusj&Peeling gir, lukter den friskt og mildt av agurk og jojobakuler. Det at den er såpefri, pH balansert, fri for parabener og testet på dermatologisk sensitiv hud gjør også at den passer perfekt til bruk hver dag.

In my shower I love to have great products and I love everyday soaps that give you a good peeling at the same time. This one from Dr. Greve is sensitive and great for everyday skincare that starts in the shower.

THAT BOYFRIEND SHIRT


Jeg har for lengst byttet ut søndagsklær med en hvit herreskjorte og har de siste to timene irritert meg grønn over trøbbel med fotobiblioteket mitt. Det passer alltid så utrolig dårlig å få problemer med mac'en! Men sta som jeg er sitter jeg der alltid til jeg klarer å lirke meg frem til en liten oppryddning (de av dere som har overfyllte iPhotobiblioteker vet kanskje at grensen på et fungerende iPhoto er 13 000 bilder før det gir fullstendig opp, da hjelper det dessverre ikke at det plutselig ligger 16 tusen der...). Mitt nye mantra er å bli flinkere å rydde...
Mens lille har vinket og jublet til skihopperene som har satt utenfor i Holmenkollen i dag sammen med pappa og farmor, fikk jeg til en etterlengtet brunch date på egenhånd, søndager altså! Jeg har blitt så glad i å stjele til meg en time eller to i løpet av dagen for å rekke en hyggelig date med venninner jeg ser så altfor sjelden nettopp på søndager. Det er rett og slett et lite energikick.

My clothes are in a pile on the floor and I'm back in my husband's comfy shirt. it's sunday night and I've spent the last couple of hours trying to keep my mac from crashing. I should have taken better care of my iPhoto library (for those of you who also guilty of not cleaning up your iPhoto library, you probably know it can keep up to about 13 000 photos before getting quite annoyed with you and tormenting you with not following any of your commands), but I haven't and not it's making me pay the prize. Arrgh, how annoying is computer trouble?

But while the boys have been out cheering for the ski jumpers I took a couple of hours for myself and I spent them on a brunch date. When I get the chance I love to take an hour or two just for me on sundays and have lunch or coffee with friends I don't get to see that much due to busy schedules all around. It's the perfect getaway.

SØNDAGSFROKOST

Jeg elsker dette lyset som titter inn gjennom vinduene allerede halv syv om morgenen nå, da mener vår lille at det ikke er noe å vente på, det er bare å komme seg opp. Da har vi en liten liste som vi facetimer og sier det er frokost til og før vi har dekket bordet er gjerne både små og store hender på plass. Det er rett og slett verdens koseligste frokosttradisjon (selv om vi er tiiidlig på!). Vi var tomme for brød så det ble backup med crêpe, croissanter og bær (jeg er egentlig veldig glad vi var tomme for brød!) :D

Husk forresten å sjekke ut den morsomme frokostkonkurransen med flotte premier til påske jeg har gående på min instagramkonto @tinemonsenno!

We get up way early even in the weekends (our two year old gets up at the crack of dawn) and our little morning routine consists of face timing with his cousins letting them know it's breakfast time! Before the table is set everyone is usually ready with their cup of coffee, waiting for sunday pancakes or some other incredible dish coming from the kitchen. It's the best way to start the day!


IT'S A WRAP

                                                                                                                                                   lånt kjole 
Jeg fikk låne en fantastisk lilla omslagskjole fra den nye kolleksjonen til NIna Jarebrink på torsdag. Med lange ermer er den både 70 tallsinspirert, casual og pyntet på en og samme gang og jeg synes den er så fin! Jeg elsker lange ermer på kjoler, plutselig er man både elegant og praktisk og har en kjole man kan bruke til alt mulig.


Vi har tatt en skikkelig frilørdag og bare kost oss med lang frokost og kun en eneste avtale, med en sparkesykkel. Nå er sparkesykkelen parkert (vår lille har fullstendig hang up) og vi venter straks middagsgjester inn dørene til en laidback pizzakveld. En batteriladende lørdag, jeg håper dere har hatt en fin dag!

I got to borrow this beautiful wrap dress from Nina Jarebrink for her fashion show thursday night, a purple dream. I love the seventies feel to it and the long sleeves, it makes it that much wearable. It's both elegant and practical, a real must have for spring.

GO GOING GONE BLOND AND SUEDE

Det fine været fikk meg til å gjøre det, håret har blitt mange hakk lysere og jeg elsker det! Det er så gøy med forandring og etter noen år var det på overtid med en liten makeover. Min naturlige farge har blitt lysnet veldig opp og endelig er det litt hold i håret igjen. Mitt veldig glatte og strie hår trenger veldig mye jobb for å holde på en eneste krøll, så nå gleder jeg meg til litt bedre stylingmuligheter fremover.


Fargen er det min fantastiske venn og frisør Sindre Helgesen som har stått for. Vi er riktignok ikke helt ferdige og noen striper skal også på plass i neste uke. Ny sveis altså, det er faktisk skikkelig undervurdert! Jeg synes det lyse håret går ekstra fint til alle de fine semskede kåpene som kommer til våren også, det er jo også litt gøy.

Edit: Ps! Tusen tusen takk for alle de hyggelige kommentarene på torsdagens clutch-innlegg. Jeg har trukket en vinner av veskekonkurransen fra Ecco og vinneren ble Mammapålandet! Du har fått mail :)

Til dere andre som jeg dessverre ikke kunne overraske denne gangen så kommer det en ny (og fantastisk!) veskekonkurranse igjen om ikke så lenge!

Spring made me do it! I've opted for a much much lighter due for spring and I absoloutely love the colour. My natural colour is long gone and I'm left with an ash blonde hair situation. So fun and so on time, a makeover has been long overdue, I really needed a change. My hair is so straight and impossible to work with, so with some colour and hightlights it's so much easier to style. That it goes extra well with the biggest trend for summer, the suede coat, it's an added bonus.

NINA JAREBRINK VISNING

Visningen til Nina Jarebrink  i går var veldig morsom. De elektrisk blå buksene ropte mitt navn høyt som bare det da de kom gående og jeg elsker at hun har tatt med seg denne fargen videre inn i kolleksjonen sin. Det øverste bildet er et lite stykke perfekt i min verden, 70 talls glam og fantastiske fargekombinasjoner.
Nina Jarebrink og Lise Karlsnes avsluttet showet


Gull, knallfarger, 70 tallet og vakre silhuetter, Nina gjorde det igjen. I fjor var jeg også så heldig å få med meg en av hennes visninger som du kan se her om du har lyst på litt mer 70 tallsinspirasjon.

I attended the Nina Jarebrink show yesterday and it left me with a ton of inspiration. Gold, bright colour, this electric blue that I just love and the seventies. The first look was a small piece of perfection in my eyes, I want that outfit! I attended one of her shows last year as well, see the pictures here.

THAT ELECTRIC BLUE TRENCHCOATGod morgen! I går var jeg elektrisk blå og flaskegrønn, det er kanskje en litt rar kombo (?) men jeg liker den veldig godt! Jeg har blitt så glad i mine flaskegrønne semskede over-kne-støvletter og de blir gjerne brukt dag etter dag (akkurat det har dere kanksje fått med dere). Sammen med et par skinnbukser synes jeg de kom ekstra til sin rett, kombinasjonen semsket og glatt skinn er en sikker vinner til våren, se etter semskede boots til skinnskjørtet eller skinnjakken og bryt gjerne fargene mot hverandre, det synes jeg setter prikken over i'en.

Jeg var på visningen til Nina Jarebrink i går kveld og jeg gleder meg til å vise dere noen bilder fra den fine kolleksjonen om litt! Jeg fikk lettere panikk da hele bildebiblioteket mitt gikk på en skikkelig kræsj i morges, men nå ser det ut til at det er i ferd med å gjenoppbygge seg, puh! Det sier seg forresten selv at man er småbarnsmor og oppe alt for tidlig når man kan si "i morges" når klokken såvidt er over halv åtte. God formiddag, jeg håper dere får en super dag :D

Yesterday my look was a combination of my favorite colour electric blue and bottle green boots. I've become quite fond of my over the knee suede boots and I dress them up or down as I please. Paired with some leather pants I think they really popped and looked brand new again, I love that feeling! The combination of sude and smooth leather is definetely a winner for spring, look for suede boots to wear with your leather jacket and your good to go.

PINK LEATHER SHOES

                                                                                                                                                    annonseJeg vet ikke om dere har lagt merke til de, disse fine duse rosa skinnskoene fra Ecco som har poppet frem rundt bloggen den siste tiden? Jeg synes de er så fine, dere vet, praktiske sko og meg er kanskje ikke helt en selvfølge, men når jeg først finner noen så går jeg for kvalitet og komfort (i tillegg til at de selvsagt må være fine på!) for jeg har skoene mine lenge. Med veiene som begynner å bli farget av vår og solstråler ute nå er det ekstra hyggelig å snøre på seg gode sko når man skal ut på trilletur eller løpe fra ærend til ærend.
Ecco har kommet med ny kolleksjon med mange fine vårsko i det mykeste skinn nå og min store vinner er disse ankelhøye hverdagsfavorittene. Gode å gå med og fine til å både dresse opp og dresse ned. Og for å feire at det straks er vår så får jeg lov å gi bort en clutch fra samme kolleksjon til en av dere! Det gode skinnet og den fine fargen snakker for seg selv, en veldig fin clutch å ha i samlingen. Om du har lyst at den skal bli din legger du bare igjen en hyggelig kommentar under så trekker jeg en vinner om et par dager, det hadde jo vært hyggelig å starte helgen med en liten premie?


Resten av den fine vårkolleksjonen som er inspirert av skandinavisk design kan du se her!

Lykke til!

In my favorite light pink leather flats, Ecco has taken their new collection to new heights and combined quality with fashion and a new look for spring. I love this light pink colour in their new spring collection, based on scandinavian design they have put together a line for anyone who wants to both look good and feel good while out and about. And if you want to win this light green clutch you can leave a comment below! Check out the rest of their collection here.

NB! Konkurransen er avsluttet og vinneren ble Mammapålandet, du har fått mail :)

COFFEE BREAK


En liten kaffepause i solveggen, det er er fint det! Jeg liker å mikse striper til vel, alt. Jeg synes striper er den enkleste måten å tørre seg ut på mønstermiksing om du har lyst til det, de fine stripene på tvers går liksom til alt. Jeg har kommet dit at jeg ikke tenker over at den stripete t-skjorten er stripete om du skjønner, miks den med skjørt og bukser, oppdresset og neddresset, er f.eks det perfekte plagg å ha med i kofferten om man skal på tur og ombestemmer seg i siste liten for hva man skal ha på seg og trenger et alternativ til. At en enkel t-shirt kan gå til så mye er rett og slett godt jobbet.

I'm realizing more and more that I like mixing my striped t-shirt with basically everything. I think stripes are the best way to get in to mixing patterns if you want to try it but don't really know where to start. I don't even think of my striped tee as a striped tee anymore if you understand what I mean, it's just a tee that I wear alongside everything. Keep them stripes with you in your luggage and you'll always have a way out if you're missing the perfect outfit. Style it with anything else and you're good to go. That a simple tee can get so much done is literally a small miracle.

STYLING ONE TWO THREE

I dag startet jeg dagen med et veldig hyggelig besøk, jeg skulle nemlig vise hvordan jeg styler mitt favorittplagg på tre forskjellige måter i tre helt forskjellige antrekk. På film! Det er alltid litt nervepirrende å være foran kamera og da jeg ble spurt om hvordan jeg likte å bli filmet stod jeg igjen som et spørsmålstegn, eh, jeg tar gjerne den fine måten jeg! Jeg måtte le av meg selv for det ante jeg jo ikke. Hvor mange måter finnes det å bli filmet på egentlig?Hva favorittplagget mitt er og hvordan jeg har stylet det på forskjellige måter kommer først på nett i April, men over ser dere en liten smakebit på noe av det som er med. Det er vel ingen tvil om hva som er yndlingsfargen min? Med unntak av et par ting er alt gamle favoritter, jeg vet ikke helt hvorfor, men av og til finner jeg ikke noe bedre enn det jeg allerede har i skapet.

My morning started with a really fun visit from a camera crew. I was given the task of styling my favorite item into three separate looks, on film! It's always a bit nerve racking to be on camera but I hope it turned out ok. You'll have to wait until April to see what my favorite item for spring is, but here you see a few things from todays styling, I guess you can tell my favorite colour? With one or two exeptions everything from today was old favorites from my own closet, just the way I like it.

LEATHER AND PATTERN


Jeg elsker dette været for tiden, jeg blir rett og slett i godt humør bare av å titte ut av vinduet! Å lete litt i gamle klesskuffer frister også, og favorittbuksen fra i fjor fikk komme på i dag. Skinn og mønster, to av mine favoritter sammen. Jeg har en dinnerdate på Dinner aldeles straks og jeg skal kose meg med litt jentetid med gamle klassevenninner. For å få til ting setter vi alltid en ny dato før vi går fra hverandre igjen og da får vi det alltid til, verdens beste tips i hektiske uker! Men jeg satser på å stikke innom igjen litt senere også, så jeg håper dere får en fin kveld til da!

I love the weather we're having, I start smiling just by looking out the window. Organizing suddenly feels fun and while I was sorting out a few drawers I found my favorite blue pants from last summer (or was it the year before?). Paired up with another old favorite of mine, this green leather top the look felt new and refreshing.

IN BETWEEN

                                                                                                                                                  annonse
Jeg er en av de som alltid må ha med noe å ty til i vesken når jeg er på farten og i det siste har disse havrebarene fra Bixit vært redningen når jeg kjenner humøret synker og blodsukkeret stuper. Når man havner i kø eller ikke rekker å planlegge godt nok, har vært på trening eller bare er litt sulten, da er det perfekt med en havrebar på farten som et godt og kjapt mellommåltid.
Favoritten min er Blåbær & Tranebær men den kommer også i smaken Mandler & Sjokolade, begge bakt med havre og på plass i knekkebrødhyllen i både porsjonspakninger og litt større pakninger med flere i. Supre å ha i vesken når du trenger litt påfyll og et lite mellommåltid. Du finner også Bixit på facebook her hvor du bl.a finner den nye videoen med golfstjernen Suzann "Tutta" Pettersen.

In between meals and on busy days I always make sure to pack something for the road when I leave the house. The last few weeks it's been the these oatmeal bars from Bixit.LET THERE BE LIGHT


Dette lyset som er om ettermiddagene nå er rett og slett litt magisk. Jeg kjenner at hele kroppen tiner opp og jeg elsker at det er lysere så mye lengre ute. Enklere blir det å ta bilder også, for det er ikke til å komme unna at det har vært en lang vinter med mye dårlig lys. Det høres kanskje litt rart ut men når hverdagen er litt styrt av vær og lysforhold (tåke gir ikke akkurat de fineste bildene) kjenner jeg at jeg blir ekstra inspirert av solstråler og klar himmel. Men hva blir dere inspirert av, jeg lurer sånn på hva dere har lyst å lese om eller se bilder av her inne? Jeg blir rett og slett sjeleglad for tips og ønsker!

I'm loving the light these days, the afternoons are getting lighter and lighter and I feel my whole body recharging. I didn't know I was so addicted to the light, but when you're somewhat dependent on the light for the pictures (the fog really doesn't do you any favours) I get inspired with every ray of sunshine. But what inspires you? I really want to know what you want to find in here? Is there something special you want me to write about? I would love to pick your brain and I would love it if you would sound of in the comments below on what it is that inspires you.

BUBBLES IN THE AIR


Altså, såpebobler mister aldri sin sjarm! Strekke seg etter og hoppe høyt for å nå, disse rare boblene som sprekker med en gang du får tak i de. "Mer, mer, mer" roper lille. Han skulle også prøve (her skal helst alt fra å kle på seg til å bruke boksåpneren klares selv for tiden, "KLARE SELV!!"). At en så enkel ting som såpevann og såpebobler skal være så lurt å ha i huset, verdens beste tips for å glede små og store! God morgen fra meg og mini-thorleif, vi håper dere får en flott start på uken :)

That soap and water can create this much happiness is beyond me, but it really does, blowing soap bubbles never goes out out style! It's the best thing to have in the house if you have/ or are expecting kids over, they just love it.

SUNDAYSDet ble litt kluss med skiplanene i dag og de ble byttet ut med valpetreff (det går ikke an å ikke bli sjarmert i senk av alle de lodne labbene som løper deg rett ned!) og maskinseightseeing, ikke hørt om det siste? Det er når en liten får øye på en maskinpark og ikke blir med hjem før alle hjørner og hjul er undersøkt. Etterpå måtte vi varme oss med lunsj og kaffe inne på kafé.
Vi har rukket litt andre ting i dag også og endelig fått litt tid til å kose oss sammen alle tre. Med litt forskjellige timeplaner i det siste ble det fin familiehelg med både liten og utvidet familie, og med gravemaskiner å utforske var wilhelm i lykkeland!

We've been out and about this sunday. Our plans to go ski fell through (with kids it's not the easiest task to plan everything) and we traded in our skis for a puppy meet and greet (how adorable are those fluffy little things running around all over you?). Baby w found all sorts of other interesting things too, when there's a digger in front of him there's no going back until everything is checked out. I hope you've had a nice weekend, we finally found some time to spend together as a family this weekend, and that, well that is happiness.

FROKOST-PÅ-SENGEN-TIPS

                                                                                                                                   annonse

For meg blir det ikke bedre, å bli overrasket med frokost på sengen er like fantastisk hver gang det skjer! Jeg skal innrømme at frokostene jeg er så heldig å få ofte ser helt magiske ut, men det behøver ikke være så vanskelig! Jeg tenkte jeg skulle komme med enkle og morsomme frokosttips fremover om du har lyst å overraske noen med frokost på sengen selv. Å lage frokost på sengen går mye fortere enn du skulle tro og med disse triksene blir du rene mesteren på første forsøk.

FROKOSTTIPS

1. Bruk f.eks en pepperkakeform eller et eggeglass til å skjære ut former av en brødskive og lett litt godt pålegg på. Vips har du et lite kunstverk.

2. Hell litt yoghurt i en skål og legg noen bær på toppen. Du kommer like langt med ett stort jordbær som flere små, det både ser og smaker utrolig godt med god yoghurt og friske bær.

3. Sett alt sammen på en stor middagstallerken og server sammen med en kopp kaffe eller te og en god juice fra Sunniva i glasset. 


Og dere, jeg er så stolt! I samarbeid med Sunniva Juice har jeg fått lov til å lage min helt egen frokostkonkurranse på instagram hvor dere kan vinne utrolig fine premier! Jeg er fantastisk heldig som får disse frokostene på sengen hver morgen av min kjære og jeg ble så glad da Sunniva ville være med på laget og overraske noen av dere med frokost på sengen selv! Ta bilde av frokost på sengen til deg selv eller noen du er glad i med Sunniva i glasset, bruk hashtagen #frokostpåsengen og #sunnivajuice på instagram for å være med i trekningen om et opphold for 2 med frokost på sengen på ett av De Historiske Hotell og spisesteder. Hvor gøy hadde det ikke vært å overraske en du er glad i med et hotellopphold hvor dere blir skjemt bort med frokost på sengen neste morgen?

Sammen med en jury fra Sunniva plukker jeg også ut 2 ukesvinnere i ukene frem til påske som vinner hvert sitt lekre frokostbrett før en heldig vinner stikker av med hovedpremien. Les mer om konkurransereglene på Sunniva.no her. Du kan delta med så mange bilder du vil (men ikke legg ut bilder hvor ansikter er med) og vinnerene kontaktes på instagram så husk åpen profil for at vi skal finne deg :)

Lykke til!

Ad/ I'm blessed with getting breakfast in bed nine days out of ten, it's down right incredible. For the next few weeks I'll partner up with Sunniva Juice to give you some of my best breakfast tips on how to do a fast, gorgeous and really tasty breakfast in bed. And if you want the chance to win a stay for 2 with breakfast in bed the next day at one of the Historic hotels and restaurants here in Norway all you need to do is share a pic on instagram of your breakfast with a glass of sunniva juice and tag it #frokostpåsengen and #sunnivajuice

My first tips are simple and easy to do:

- Use gingerbread forms or something in that order to cut shapes out of your bread. It both looks and tastes a little bit better than the average piece of toast.
- Serve youghurt in a bowl and put some fresh berries on top (even if you only have one strawberry you're good to go)
- Place everything together on a large dinner plate, add a cup of coffee or tea and a glass of Sunniva juice

 

 

A PENCIL SKIRT AND A YELLOW BAG


Du fine lørdag! Så velkommen og kjær, gode helgemorgener er det bare å ta vare på. Vi koser oss alltid litt ekstra om vi har tid til det og vi er så heldig at vi veldig ofte får frokostgjester slike morgener. Det er rett og slett den beste starten på helgen jeg kan ha, med familie og venner rundt bordet, håret til alle kanter og masse kaffe i koppen. Det er jo litt morsomt å tenke på, for etter vi fikk barn har vi plutselig fått et halvt ekstra døgn å ta av disse dagene!

Jeg ringer inn helgen med et blyanskjørt og en den fine gule vesken fra Céline, jeg blir alltid så glad når jeg kommer over slike blyantskjørt (jeg synes blyantskjørt er litt likt som jeans, det tar ofte litt tid å finne den helt riktige modellen gjør det ikke?). Vi er i gang med dagen og den blir fin, jeg håper dere får en herlig lørdag!


Hello you gorgeous saturday! I love spending time with my family and friends in the weekends and we always have guest over for breakfast. It's the perfect way to start the day, and you know when you're up at the crack of dawn anyway you might as well have people over around eight. I'll often still be in my pj's with my hair undone but with coffee in my hand I'm always good to go.


I'm saying happy weekend with a pencil skirt on and this beautiful knot bag from Céline, I'm always so happy when I find pencil skirts that work (I think it's the same with pencil skirts as with jeans, it often takes time to find the right model!).

MARBLE TRAY


Det lukter ikke grønnsåpe helt ennå, men jeg håper jeg rekker en rask fredagsvask før jeg skal synke ned i en dyp sofa mellom myke puter når kvelden kommer og fredagsfølelsen slår gjennom for fullt. Jeg lurer nesten på om det må bli TV-dinner for vi er ennå ikke ferdige med House of Cards!


Jeg har byttet litt rundt på brett og bøker, blomster og lys og nå ser det litt annerledes ut her hjemme. Å bruke store brett på bord og hyller er en kjempefin måte å samle ting man liker og er glad. Jeg flytter bare litt rundt på gamle favoritter og vips ser det litt nytt ut.

I haven't gotten around to a spring cleaning just yet, but I'm hoping that when the weekend really kicks off in a couple of hours everythings in order around here (with a two year old running around dragging out all sorts of stuff it's quite the challenge to keep everything organized). I think I have to decide it's a tv dinner tonight, we just have to get through our House of Cards episodes before I die of excitment. I've moved around on some old favorites and now there's a marble tray in our livingroom holding a few things near and dear to me.

MEN'S WEAR
Med fantastiske dager utenfor er det ikke annet å gjøre enn å våkne i godt humør! God morgen fredag, denne fine fredagsfølelsen skal nytes. Ullgensere er en stor del av garderoben til Thorleif men ved å holde de i litt forskjellige farger blir det litt spill i antrekkene likevel, i går ble det grønn torsdag. Helgen blir fin og på søndag skal vi prøve ut slalom med mini for første gang, jeg er så spent på om han liker det! Jeg håper dere får en herlig fredag med godt humør.

Waking up to these beautiful mornings is putting me in such a good mood! Happy friday people! My husbands wardrobe mainly consists of wool sweaters and shirts, but with some colour in the mix he manages to stay relevant. Opt for wool in colour for the next birthday, father's day etc. It's all in the details.


PANTHER


Jeg ryddet litt i skuffene på badet for et par dager siden og da dukket disse gamle favorittene opp. To små pantere, en til hvert øre. Jeg skal begynne å  bli litt flinkere til å variere ørepynten for det er jeg rett og slett utrolig dårlig på. Jeg får ofte noen få hverdagsfavoritter som brukes hver dag, helt til jeg bytter litt om på miksen og får nye favoritter. Små detaljer, men de gjør mer ut av seg enn man tror. Kanskje din neste favoritt ligger i skuffen din allerede?

I found these panthers while I was cleaning out my bathroom drawers the other day. What a treat when you're doing something quite boring and you find a panther to put in your ear! I'm gonna step it up in the accessories department from now on and change things up a bit, I always wear the same pieces for ever before I change them and I can do better. It's all in the details you know, maybe your next favorite is already waiting for you in the bathroom too?

PINK PANTS GREEN COAT


Det er vår! Uansett hvor kaldt det er ute så erklærer jeg våren som åpnet! Velkommen skal du være, jeg trodde et øyeblikk at du aldri skulle komme. Men nå er du her og jeg kjører på med alle vårfargene jeg klarer å finne, jeg gleder meg til å se grønt gress og blomster igjen.
Rosa baggy jeans har fått plass ved siden av stablene med mørke og det føles så godt med litt farge i denimsamlingen. Sammen med bare gamle favoritter til blir det helt nytt likevel, det liker jeg. Jeg håper dere nyter dagen! Og dere, jeg har en kjempemorsom frokostkonkurranse på instagram gående, sjekk den ut på @tinemonsenno :D

It's spring! Finally you're here, I don't care how cold it is I declare spring! For a second there I thought you might be a no show for your own party, but there you were. I'm all out in my spring outfit, wearing lots of colours. Some pink baggy jeans are new in for the season, they both feel and look great next to my stacks of blue and black denim. Together with all old favorites everything get's a a new feeling.

CÉLINE KNOT BAG

Av og til blir man bare forelsket, i en veske. Det går vel ikke an å ikke bli sjarmert i senk av denne gule drømmen av en veske? Den er jo nesten for fin til å bruke! Jeg synes det er veldig viktig å tenke godt gjennom hva man ønsker seg, drømmer om og lengter etter og gå for klassiske (det er kanskje rart å si at en knallgul veske er klassisk, men denne gulfargen går virkelig til alt!), tidløse vesker som føles ut som deg og kan være til glede i mange mange år fremover. Noen av de fineste veskene jeg har har jeg vært så heldig å arve, det er en fantastisk følelse.


Sometimes you just fall in love, with a bag. How can you not? This yellow dream from Cèline is well, everything. I think it's important to really think it through when you start forming an opinion, a wish or a dream about a bag. Dream big, think it through and go classic (I know, you might not say that a yellow bag is classic, but it really is, this colour goes with everything), timeless and chic with something that feels like you and will do for many many years to come.

PIN YOUR BRAID

Jeg våknet støl og fornøyd etter gårsdagens yogatime til sol og strålende vær i morges. Endelig er våren her! Jeg har ikke vært noe flink til å trene den siste tiden de siste åtte månedene og det er så godt å kjenne at kroppen har så godt av å bevege litt på seg og tøyes og bøyes i alle mulige retninger. Overskuddet er så smått så smått på vei tilbake kjenner jeg, det hjelper så mye med litt solstråler og vår i luften.

                                                                            // Topp fra Zetterberg (sponset) //

Jeg begynner å bli skikkelig hårlei så jeg har bestemt meg for å prøve å bli litt flinkere til å variere sveisen. Jeg vet, jeg sier det igjen og igjen men så glemmer jeg å minne meg selv på det. En enkel pariserflette blir litt ny om du stikker enden opp under den siste folden og fester den med en liten hårnål. Om du har tykt hår sitter det ekstra godt om du setter to små hårnåler i kryss.

I woke up to sunshine and spring this morning! I couldn't be happier, the light, the warmer weather and the spring feeling, it just really gets to me. I could feel my yoga class the day before working and it's so nice to feel the burn. I haven't been to a gym in about eight months I think, so it's so nice to have my yoga classes (the ones I actually make, they have been cut short a lot these last few weeks because of a sick kid, a sick mom, a sick dad etc, something always seems to come up when mummy is going to her yoga class). I slowly feel my energy growing and I hope I'll be back on track feeling like myself again before summer. I'm getting tired of doing the same things with my hair and I have decided to start trying to change it every now and then. This parisian braid gets new life if you pin it up underneath the braid you've already made. Keep it loose and a bit untidy.

RAMM INN MED STOFF


Noe som er utrolig gøy og kan gi veldig fine resultater er å tenke litt annerledes når man skal ramme inn bilder eller trykk. Det passer kanskje ekstra godt på en hytte om man er så heldig at man har det! Gjester vil nok ikke tenke over det før de går litt nærmere, men det gir et utrolig fint uttrykk og en varme man ikke får med vanlige rammer. Gå gjerne for en ramme med et litt bredt passepartout slik at det blir en godt synlig effekt og trekk det med et fint stoff.


Her er det brukt et tweedstoff fra Ralph Lauren, siden man ikke trenger så mye av stoffet er jo dette en fin måte å gi bildene sine en litt mer eksklusiv look på. Tips og triks, jeg elsker litt andre løsninger på ting!

This is such a good idea for making the most of your pictures! Frame your prints and artwork using a good quality fabric over the passepartout , it really is the icing on the cake. Here you see a Ralph Lauren fabric, perfect for that cabin feeling if you're lucky enough to have a home away from home.

DENIM JUMPSUIT


Jeg er på vei ut av dørene for å treffe fine jenter til middag! Jeg er så glad i jumpsuits, jeg får egentlig aldri nok av dette plagget. Jeg synes de er så enkle å style også er de så behagelige å gå med. Lett å dresse opp eller ned med noen hæler til (nå dresser jeg de vel strengt tatt aldri ned..men det går jo an :D). Denne i denim med lange ermer får være med ut i kveld.


Jeg håper dere får en fin kveld! Jeg skal kose meg med saftpakke, god mat og herlige smil.

My denim jumpsuit and I are on our way out to dinner with some gorgeous funny girls, and we have one foot out the door. I love jumpsuits, I can never get enough of them and I think a jumpsuit is such a good match for almost anything. Super non-practial for those toilet breaks, but easy to style and so comfortable to wear so they represent a win for me anyway.

#DAGENSFROKOSTPÅSENGEN


Røkelaks, eggerøre og en bukett av jordbær! Jeg gir meg over, jeg skjønte ikke om det var tulipaner eller roser som stod der da jeg åpnet øynene til denne fantastiske frokosten, før jeg så at det var jordbær på pinner! En bukett for å spise, jeg har faktisk ikke sett finere jordbær. Hvor han tar det fra? Jeg aner ikke, både mini og jeg er stum av beundring.


Ps: sjekk gjerne ut min morsomme hashtag #dagensfrokostpåsengen på instagram for litt mer frokostinspirasjon. Dere finner meg på @tinemonsenno :)

Smoked salmon, scrambled eggs and a boquet of strawberries! I can't belive it, where does he get it from? I have no idea, but I'm so grateful! Follow me on instagram @tinemonsenno and #todaysbreakfastinbed for more inspiration in the breakfast department.

ORANGE IS THE NEW BLACKSoverommet vårt fikk en morsom makeover for en liten stund siden og jeg har jo lovet å vise noen flere bilder fra det som nå er vårt orange soverom! Jeg visste det måtte bli akkurat dette tapetet aller første gangen jeg så det (når jeg bare vet noe så vet jeg det, ofte til min manns store fortvilelse!), i løpet av året som gikk klarte jeg aldri å glemme hverken denne fargen eller strukturen fra Thibaut, nå kommer du sikkert til å le, men jeg mener det, jeg drømte om dette tapetet! Men en sporty mann på laget og litt tid for å bli vant til tanken måtte det bare bli, og det ble, orange.

Our bedroom got a makeover a little while ago and here are finally some more photos from the room. Our now bright orange bedroom, that i love love love. It might seem crazy but it's the best makeover decision I've ever made. I haven't been able to stop thinking about this wallpaper from Thibaut ever since I first saw it about a year ago, I've literally been dreaming about orange walls. And now they're here.

BURGUNDY


God morgen fine morgenmennesker. Plutselig var det mandag! Helgen gikk som en virvelvind og ny uke er i gang. Med noen spennende prosjekter på gang ble hele søndagen etter frokost og store deler av lørdagen brukt til jobb for min del, når man er så heldig at man får lov å gjøre noe man synes er gøy er det bare å stå på. Vi skal ut av dørene straks så her er det bare å finne frem mascarakosten og prøve å late som jeg er litt mer våken enn jeg er. Litt optisk våkenhetsillusjon er supert en mandag morgen!

Happy monday! The weekend just flew right by, packed with work and fun projects. We're heading out and I'm just about to grab my mascara and do a quick fix on my way too sleepy face. Some sparkle and a hint of black always makes everything better, at least you look more awake. I'm one happy camper, I'm so grateful that so much is going on with the blog these days, I absolutely love it!

NEPER


Her hjemme stiller vi alltid med litt småsultne mager før middag eller etter barnehagen og vi prøver alltid å ha noe godt å spise på i kjøleskapet for å unngå at vi skal bli skikkelig cranky alle sammen før vi rekker å få middagen på bordet (tro meg, vi er ikke veldig morsomme å være sammen med når vi har lavt blodsukker). Den siste tiden har vi hatt neper på lur. Her snakker vi smak av barndommen!


Nepe er kanskje en litt glemt grønnsak, men den er så fin å ha på lur. Jeg skreller den og skjærer den gjerne opp i båter for en liten snack før middag til store og små mager. Om du har et tips til meg til slike små snacksretter blir jeg forresten kjempeglad!

Turnips! It brings me back, way back. I used to eat these in my childhood and I don't know why I ever stopped. Before dinner or after kindergarden we tend to get a bit hungry and moody, you know, that hour it takes to get dinner on the table after you've come home can be quite exhausting. Believe me, you don't want to mess with us when we're hungry. So we always try to stack up the fridge with little healthy snacks like this. Turnips, I peel them and slice them up and the hour goes by so much faster (and better!).

WINDY WEARING
Søndag! Vi er oppe for lengst og venter på frokostgjester til fin søndagsfrokost! I går blåste det og i dag snør det, men inne er det varmt og godt og stearinlys på bordet. Det er jo noe som er utrolig koselig med slike vintermorgener også, med fyr på peisen og kaffe i koppen. Jeg tok disse bildene av T i går og kom på at det er lenge siden jeg har vist frem et herreantrekk fra andre siden av skapet, så det måtte jeg nesten gjøre noe med i dag. Grønn genser, mørkeblå skjorte og noen knallblå joggesko. Jeg håper dere får en super søndag.

Windy city! It's been a while since the last time so I thought I would bring him back, in his electric blue sneakers, green sweater and blue shirt. Say hi to T! We're expecting guest for breakfast (that is if they'll be able to get through this blizzard going on outside!) and we're enjoying a coffee while we wait. Enjoy your sunday!

hits