mars 2014

FJÆRKJOLE

Tenk å være så heldig! Jeg vinner a l d r i noenting, men i sommer vant jeg et gavekort hos en superfresh butikk for dette sommerbildet på instagram. Men jeg har ikke klart å bestemme meg for hva jeg skulle bruke det på før nå! Og i dag lå det en hentelapp i postkassen. To fine ting ligger og venter på meg i en stengt postboks for i kveld, men jeg gleder meg til å hente de i morgen tidlig. I dag har det vært texas her hjemme med en liten en hjemme og full oppryddning av garderoben. Etter at mitt lille walkincloset stod ferdig har jeg ikke rukket (eller strengt tatt prioritert) å gå gjennom alt før nå. Det er varme solstråler ute og tykke ullplagg legges bort. Noe har fått bli med til fretex og noe har jeg lagt til side for å oppdatere bloppisen min litt senere. Kanskje noen av mine skatter kan bli dine skatter?

Jeg håper dere nyter fine mandager rundt om! Det er så godt å kjenne at effektiviteten og overskuddet er på plass, det blir man glad av. Det har nemlig vært på en liten ferie.

EN SUCKER FOR LETTVINTE LØSNINGER

                                                                                                                                  annonse
Dette er tredje boksen jeg har brukt opp av disse neglelakkfjernerpadsene til Quick Pads. Jeg er alltid på utkikk etter kjappe og lettvinte måter å gjøre kjedelige ting på, og siden jeg har blitt lei av at disse boksene man bare stikker fingeren ned i fungerer dårlig på mørk lakk med flere lag på seg, har jeg for lengst gått tilbake til bomull og vanlig neglelakkfjerner. Men så har jeg jo aldri både neglelakkfjerner og bomull hjemme samtidig, for jeg glemmer jo alltid å kjøpe minst en av delene når jeg går tom. I tillegg har jeg hørt veldig mye mindre klaging fra herresiden på badet etter at jeg fikk disse ferdige padsene i hus. De lukter faktisk nesten godt.


De drypper ikke så man kan enkelt ta de med i en weekendbag gjennom sikkerhetskontrollen, og de inneholder hverken aceton, alkohol eller parabener. Noe man kan like, for i tillegg pleier de neglebåndene med olje og e-vitamin, og det er selve oljen som fjerner neglelakken. De enkle løsningene altså, de har noe for seg. Og når de i tillegg selges i matvarebutikkene, cubus og vita blir det jo ennå enklere. Sjekk ut Quick pads her om du har lyst å vite mer.

OBAGI: HUDEN I TIDEN ETTERPÅ

God morgen! Det er flere som har lurt på hvordan huden min har vært etter at jeg ble ferdig med en obagikur og en obagi blue peel. Jeg syns den er skikkelig fin jeg! Hadde jo aldri trodd at det kom til å bli så bra. På bildene under fra i går ute i dagslys har jeg på meg mascara og øyenskygge, litt rouge i kinnene og litt concealer under øynene. Jeg hadde strengt tatt ikke behøvd concealer under øynene heller (i tillegg er den faktisk blitt litt for mørk!), men det er bare en gammel vane tror jeg. Har ofte tatt det på uten å tenke over hva jeg gjør. Om morgenen bruker jeg rens og et serum fra zo skin health, samt øyekrem og solkrem med faktor 50.

Jeg får fortsatt en kvise her og der og hormonene danser fortsatt litt ekstra rundt syklusen min, og det er det viktig å være litt forberedt på tror jeg slik at man ikke blir skuffet etterpå. Men stor sett er den slik som dette. En jevn og fresh hud uten røde problemområder og sorte prikker. Hud er noe som selv om det kan virke overfladisk er viktig for mange, og jeg er så glad for at jeg har gjort den investeringen i huden min som jeg har gjort. For det er faktisk en investering, i å ha det bra og i det å ta vare på seg selv. Jeg blir 30 i år! Og huden fortjener å bli tatt vare på. Solskader og pigmentflekker er borte, og nå er jeg veldig flink med solkrem. Det blir hatt på denne jenta i hele sommer.

Om du lurer på noe om Obagi er det bare å spørre, eller så kan du sjekke ut den medisinske bloggen til obagiguruen min Silje.

Happy monday!

TUNGEBÅND OG LEPPEBÅNDSPROBLEMATIKK I FORBINDELSE MED AMMING

Sliter du med såre brystvorter, føler barnet sitter dårlig på brystet, suger til seg mye luft når det ammes, eller at det har mye luft i magen? Årsaken være for stramt tungebånd og/eller leppebånd. Hva er tungebånd- og leppebåndsproblematikk, og hva kan dette ha å si for amming? Tungebånd (eller frenulum som det heter på latin) er den strengen man kan se under tungen dersom man løfter opp tungen. Leppebånd er den strengen man kan se i front over fortennene, som holder leppen inntil fortennene. Om disse to strukturene er for stramme, kan de i første omgang føre til problemer med amming, og i andre omgang vanskeliggjøre taleevnen, og kan også være med på å feilutvikle kjeven og kraniet, slik at man til slutt kan ende opp med kroniske kjeve- og nakkesmerter, og hodepine.

Det er veldig lett å gjøre noe med dette i ung levealder (de første leveukene), men det er veldig vanskelig, og dyrt å gjøre noe med dette i voksen alder. Om man har mistanke om at barnet har for stramt leppebånd eller tungebånd kan man dra til en barnespesialist (lege), en kiropraktor med spesialisering innenfor barn, eventuelt andre terapeuter med spesialisering innenfor barn for å få dette undersøkt. Man vil så bli henvist til en øre-nese-halsspesialist. Nå er det sikkert mange som lurer på hvordan man kan vite om barnet har et stramt tungebånd eller leppebånd? Det finnes mange tegn, men det enkleste tegnet du kan se etter er om barnet ditt har en hjerteformet tunge. Dvs at tungespissen ser ut som toppen av et hjerte. Et annet tegn er dersom tungen har et smilehull på oversiden av tungen i det barnet stikker tungen ut. Det kan også være mistanke om tungebåndsproblematikk om barnet stadig vekk prøver å strekke ut tungen. Den enkleste måten å bedømme det selv på er å titte på sitt eget barn ved å stikke to fingre inn i munnen og dra opp tungen. Finn frem datamaskinen din og søk på "tounge tie" på nettet. Gå på bildene som kommer opp og sammenlign hvordan det ser ut. Det finnes tre typer problematiske tungebånd, som heter henholdsvis ankyloglossia type 1, 2 og 3.

Måten man løser dette problemet på er rett og slett å klippe tungebåndet eller leppebåndet. Dette vil frigjøre tungen og i mange tilfeller løse ammeproblematikk og eventuelle fremtidige problemer. Er det vondt for barnet å få tungebåndet eller leppebåndet klippet? Det er ubehagelig for barnet, men det går veldig raskt å klippe et slikt bånd. Det er gjort på noen få sekunder, og barna roer seg veldig raskt (til sammenligning er det ofte mer trøsting etter en vaksine enn ved en tungebånd eller leppebåndsklipping).

Stramt leppebånd. Måten å se at barnet har et leppebåndsproblem på, er dersom barnet har en tupp ytterst på leppen (som en liten blemme), fordi barnet ender opp med å suge på sin egen leppe da det ikke får leppen langt nok opp under amming. Når du løfter opp leppen vil du også kunne se at leppebåndet går ned forbi tannkjøttskanten og inn i det området hvor tennene skal komme. Når tennene kommer, vil ofte dette leppebåndet skape et mellomrom mellom fortennene. Noe som ofte blir behandlet ved regulering senere i livet. Her kan man også ta et søk på google for å se hva man skal se etter, og det korrekte latinske navnet på stramt leppebånd er "maxillary tie". Det behandles på samme måte som tungebånd, ved at det klippes.

Både tungebånd og leppebånd kan vokse tilbake, og om det klippes for langt ute så er det stor sjanse for at det vokser tilbake. Det er derfor viktig å gå til en spesialist med god erfaring, og laser er den prefererte metoden for å klippe leppebånd (men desverre også den dyreste, og det kan ofte holde å klippe det, men sjansen for at det gror tilbake er da større). Laser er ofte ikke nødvendig å bruke på tungebånd, så de klippes ofte enkelt med kirurgisk saks.

Selv om mange sikkert har opplevd at tungebåndet til sin nyfødte baby har blitt klippet på sykehuset, kan det skje at det ikke har blitt klippet tilstrekkelig eller at det har grodd tilbake. Det er ikke slik at alle nyfødte blir undersøkt for dette på sykehuset etter at de har blitt født, og det er varierende kompetanse innenfor dette blant leger i Norge. Så er man i tvil, og i tillegg gjerne opplever ammeproblematikk som såre brystvorter, et urolig barn som har problemer med å feste seg til brystet, svelger mye luft etc. kan det være lurt å oppsøke en terapeut med spesialisering innenfor barn for å få barnet undersøkt. Jeg ser i likhet med mange andre terapeuter, mange barn og bruker egen øre-nese-halsspesialist i klinikken vår, samt henviser til andre øre-nese-halsspesialister om det er ønskelig eller passer bedre. I mange tilfeller er det kun et lite (men riktig) klipp som skal til for å få en hyggelig ammeopplevelse med et fornøyd barn, og ikke minst en fornøyd mor.

Ta gjerne kontakt dersom du har noen spørsmål, enten i kommentarfeltet eller via Røa klinikken tlf 22064380

Thorleif Henning Monsen
Fysioterapeut og kiropraktor, med spesialisering innenfor barn og gravide.

DAGENS ME AND MINI ME
// Skinnjakke vivikes / jeans cubus / sko aldo / herreskjorte / smykke hasla //

Vi har vært ute i det fine været og kost oss i dag. W er glad i å gå på tur (riktignok på egne ben), men skal helst gå motsatt vei som oss. Så vi bruker lett en time på å gå en hel vei til ende. Men når det er søndag og bare herlig vær (og gjerder på alle kanter) funker det jo fint likevel. Vi tuslet forresten innom det fine stabburet de har på Lysebu. En deilig plass for en liten rastepause om man skal ut på tur.

Vi har spist en tidlig middag med w men skal ha en litt sen middag til om litt. Det blir crispy duck salad! Det er så godt, om du er glad i and finner du oppskriften her. Ellers har vi har skrudd fra hverandre og klappet sammen lekegrinden for denne gang. De siste par ukene har den tydeligvis mistet sin glans hos den lille, og har egentlig blitt mer en oppbevaringsboks midt i stuen enn noe annet. Og for en plass vi plutselig fikk tilbake! Si fra om noen vil ha en lekegrind.

PERLE DE LAIT

                                                                                                                                                                           annonse
                    
I går var det pavlova til dessert, i dag koser jeg med Perle de lait. Den nye silkemyke youghurten fra Yo plait. Jeg velger alltid sitron når jeg går for slike ting, men den franske fløyelsmyke youghurten som endelig har kommet til Norge kommer både i kokos og i vanilje også. Mitt tips er å toppe den med litt mørk mørk sjokolade, og noen blå eller røde bær. Myk, kremet og perfekt til dessert, og om du lurer på hva som er i Perle de lait kan du ta en titt her.


Jeg gir meg over, her kom det rykende varme kanelboller på døren! Lykken er å bli overrasket på døren med rykende ferske varme ting. Jeg mener naboånden fortsatt lever i beste velgående selv i norges største by.

STREET STYLE CASUAL HERREANTREKKDet går veldig i gamle favoritter på motsatt side av skapet også. T er glad i litt myke casual blazere, hvite t-skjorter, behagelige sko og enkle bukser. Men jeg syns alltid han får det til å funke uansett om tingene er 15 eller 5 år gamle. Det er gøy da, passer man litt godt på selv de billigste skattene i garderoben kan de holde lenge.

Vi fikk servert pavlovakake på døren av naboene i går (jeg holdt på å falle av stolen, hvor snille naboer har man ikke da!), så for å si det sånn så fristet det veldig å begynne med dessert før frokost i dag. Har dere husket å stille klokken i natt? Vi våknet og trodde w hadde sovet sååå lenge, haha. Jeg synes alltid den klokkestillingen kommer veldig brått på. Vi skal ut og nyte det fine været etterpå, men først litt mer kaffe.

Fin søndag til dere!

LYSEBLÅ BUKSER OG CUT OUT BOOTS

// Bukse zara / genser herfra (adlink) / sko aldo / kåpe herfra (adlink) //

Det er definitivt varmere i været, og jeg feirer med lyse plagg og åpne sko, ikke at kaldere vær akkurat har stoppet meg fra det før altså, men det er litt mer behagelig ute nå. Også har jeg fått nye sko! Jeg har blitt veldig gode venner med disse cutout bootsene fra aldo, og jeg tror at jeg kommer til å bruke de sånn ca. hver dag fremover. De er i skinn og er veldig gode på foten, også liker jeg at de er en rar miks av en sandal og en spiss ankelstøvlett.

Jeg har drømt om en powernap i hele dag, men har stort sett erstattet den med sort gull som har blitt kvernet og dampet gjennom maskiner og kopper. Så kvelden blir fantastisk rolig, vi skal bare spise noe godt og slappe helt av. Forresten, T tenkte å skrive litt om hvordan stramme tungebånd/leppebånd hos babyer kan påvirke amming og vanskeligheter ved amming, pluss potensielle problemer senere i livet som resultat av dette (som f.eks talevansker, kjeve- og nakkeproblematikk, tannstilling etc.) Hadde det vært interessant å høre mer om? I følge T er det særdeles høy grad av udiagnostiserte tungebånd og leppebåndsplager hos babyer her i Norge. Så om du har slitt med såre brystvorter, generell ammeproblematikk etc. så kan dette være en årsak til problemene, som leger i Norge generelt er dårlige på å plukke opp.


LØRDAGSFROKOST PÅ SENGEN

For en deilig morgen. Jeg ble først vekket av en liten gutt, og så fikk jeg servert frokost (og en bil) på sengen. Og før frokosten kom, kom det faktisk en varm kaffe, så jeg rakk å våkne mens guttene var på kjøkkenet og kokkelerte. Det var deilig det. Så var det en tur på lekeplassen som stod for tur, i dette været kan man jo ikke være inne mer enn man må. Men soveminuttene tas inne nå, og vi må nesten innrømme at de nytes maks. Fin lørdag til dere.

DET PERFEKTE HVERDAGSANTREKK


Det perfekte hverdagsantrekk for meg er helt enkelt noen slitte jeans, en skjorte som er god å ha på, et mykt skjerf, noen lave boots og en fin kåpe. Og gjerne et par av favorittsmykkene lag på lag selv om de egentlig ikke passer sammen. Favoritter er favoritter uansett. Skjorter får jeg aldri nok av i garderoben og jeg må innrømme at jeg nesten alltid velger en blå eller hvit. Jeg er forresten på jakt etter en ny hvit favorittskjorte. Er det noen som har tips?

Over natten har den lysblå le creuset kasserollen stått og laget pulled pork (spicy dr. pepper pulled pork), så jeg er veldig spent på middag. Sist vi spiste pulled pork var i sørstatene, nærmere bestemt i Georgia, og jeg er spent på om det smaker like godt her hjemme i norge. Jeg kom i mål med leiligheten også (kremt, støvsuging teller gjør det ikke?) og jeg er så klar for fine frokosttimer i morgen tidlig med guttene mine.

G o d   h e l g!

SUPERSMOOTHIE


5-6 store jordbær/noen få frosne bær /5 dl eplejuice /2 ss amla c /1 ss hvetegress / 2 ss rice bran/ topp med hampfrø og gojibær

Det er ikke alltid det går, men jeg prøver å lage en smoothieblanding som jeg kan ta et glass av en eller to ganger om dagen ferdig i kjøleskapet om morgenen. I dag ble det denne supersmoothien med greens og supermat. Jeg prøver å holde immunforsvaret i sjekk, og jeg merker stor forskjell når jeg er flink til å passe på meg selv. Jeg vet med med selv at jeg ikke er rutinert nok til å få i meg alt jeg burde av vitaminer og antioksidanter hver dag, så derfor lurer jeg meg liltt unna ved å være flink å blande det jeg trenger litt ekstra av i en smoothie. Det smaker ikke veldig godt, men det er godt for kroppen.

STREET STYLE HERREANTREKK

Et herreantrekk som alltid funker er den enkle komboen som de fleste har i skapet uansett årstid eller sesong, en hvit skjorte, jeans og noen fine sko til. Er skjorten litt røffere i stoffet og ikke helt tynn, blir det straks litt mer hverdag selv om man har skjorte på. Og er det litt ekstra blåfarge på jeansen popper både skjorten og skoene automatisk litt mer frem.
Vi har akkurat spist middag og jeg håper på å være hakket mer effektiv i morgen. Noen dager går bare altfor fort. Er dere klare for helg? Jeg ble faktisk overrasket med noen veldig fine tulipaner da han her kom hjem fra jobb litt tidligere i kveld, så helgeblomstene er i boks allerede! Det var utrolig hyggelig. Jeg blir alltid så utrolig glad når det kommer blomster inn døren. Blomster er virkelig en undervurdert gest.

Ps: jeg blir av og til tagget i bilder på instagram (senest i dag), hvor brukeren har privat profil (og kanskje glemmer at de har privat profil?) Da får jeg ikke sett bildet, og om jeg ikke er kjapp nok forsvinner beskjeden om at jeg har blitt tagget før jeg i det hele tatt rekker å søke opp navnet. Noe jeg synes er kjempedumt siden jeg såklart har lyst å se de fine inspirasjonsbildene deres! Jeg blir jo så glad for å se de fine beskjedene som popper opp av og til av noen som f.eks har laget en svane av et eple, en god middag eller har begynt på obagi. Men jeg får ikke svart dere når jeg ikke finner dere.. :( Så husk åpen profil lenge nok til at jeg får kommentert tilbake (så kan dere heller stenge den etterpå igjen), da hadde jeg blitt veldig glad.

MIN FAVORITT: LUNSJSTED I OSLO

Mitt favorittsted for lunsj og søndagsbrunsj er Kolonihagen. Første gangen jeg var her hadde jeg ikke bodd så lenge i Oslo, og det lå litt bortgjemt til. Kolonihagen ligger like ved den fine interiørbutikken jeg tipset om i går. Jeg trodde først det bare var en blomsterbutikk, og skjønte ikke helt at det var en koselig restaurant der inne gjennom den smale bygårdskorridoren. Siden har det vært en favoritt, og selv om det ikke blir så ofte, så foreslår jeg alltid kolonihagen om det blir snakk om lunsj et sted i byen. Og om det er søndag og lysten på en liten utflukt for store og små blir stor, er det veldig lurt å booke bord på forhånd.


Deilig mat, avslappet og enkelt men fresht interiør og god stemning gjør at jeg dras tilbake til Kolonihagen. God kaffe har de også, og økologisk lemonade. Den er god den. Et lite oslotips. Kanskje jeg skal ta med et lite oslotips i ny og ne?

LANG LYS TRENCHOAT

Her våknet vi alle litt før seks i morges, er det flere som merker på de små at det er lysere ute og at de da mener dagen starter tidligere? Men da ble det tid til ekstra mye kos, og kaffe. Ikke minst kaffe. Jeg har hatt øynene åpne for en lang, lett og lys trenchcoataktig jakke en stund nå, og denne fra bikbok er midt i blinken for de fine sommerdagene som kommer. Men først er det påske og påskefjell. Jeg håper på pent vær i hele april.

// Trenchcoat bikbok / bukse gammel / sko zara / genser bikbok gammel //

Ha en fin dag!

HAR DU LYST PÅ BARN? DET ER KANSKJE NOEN TING DU BØR VITE FØRST

Av og til i ledige øyeblikk, ja jeg vet, det kan være vanskelig å skjønne hvor jeg finner tiden mellom alle obagikurene og blogginnleggene, men når det skjer så synes jeg det er morsomt å sitte å skrive litt. Jeg vet ikke hverken hva det er eller hva det skal bli, men jeg har hatt det liggende en stund og tenkte at jeg like gjerne kunne dele et lite utdrag med dere først som sist. Et lite utdrag skråblikk med ironi og glimt i øyet om hvordan det er å være mamma, og hvordan det er å ikke være det. En herlig verden som ikke kan forstås før man sitter der selv, og det er fantastisk å se hvordan man kan ha det på den andre siden.
_______________________________________________________________________________________________________________

Du kan si hva du vil, men uker og måneder (og det som mistenkelig fort går over i år!) uten søvn, gjør noe med deg. Man vil jo bare sove. Det er så enkelt som det. Om du tenker på å få barn er det greit å være forberedt på dette punktet. Du kommer aldri til å sove godt igjen, noen gang.

Jeg ler når folk uten barn sier at de har det travelt. Det har de sikkert, men når de kommer inn døren hjemme kan de A: velge å sette seg ned på en stol og jobbe videre (i stillhet), eller B: lage en kjapp middag og sette seg på sofaen eller legge seg i sengen og lese avisen, før de etter endt jobbing kan sove helt til neste morgen. Alene. De kan sove OG være alene. Seriøst, det er bare dårlig gjort overfor alle oss andre. Og når de blir syke kan de ligge i sengen en hel dag. Alene. Jeg hadde aldri trodd at det å være hjemme alene når man er syk kom til å bli en luksusvare på lik linje med en Chanelveske. Sjelden og magisk på samme tid.

Hennes morgen: hun gjesper og stadfester motvillig at slumreknappen har blitt brukt litt for mange ganger, og at det er på tide hun står opp. Hun innser at hun har litt dårlig tid og ikke rekker å både dusje, føne og krølle håret. Hm, det er egentlig et vanskelig valg, fordi hun hadde så lyst å ha krøller til det skjørtet hun hadde funnet frem til i dag. Hun velger til slutt å dusje og å ha håret rett. Uten noen avbrytelser bortsett fra et par instagrammeldinger på telefonen sin, sminker hun seg ferdig og gjør seg klar til å dra. Kaffen tar hun på veien, i en kul to go kopp.

Min morgen: eller natt burde det vel stå. Jeg er oppe både èn og to ganger (og det er ikke bare for å tisse og tusle stille tilbake i sengen), og akkurat i natt våknet jeg igjen av et hyl i femtiden, etterfulgt av en seng full av, ja hvordan skal jeg beskrive det.. jeg har lyst å si en liten slagmark, av små pølsebiter og gulrotbiter pakket inn i litt potetmos og grøt fra kvelden før. Det går omgangssyke i barnehagen. Du har ikke levd før du har opplevd det.

Korthuset som heter arbeidsdagen må stables på bena. "Men kan du? Jeg har det møtet klokken halv ni også skal jeg på tre møter til etter det?" "Jeg har den avtalen på verkstedet klokken halv åtte også skal jeg ha pasienter etter det". Vi ser på hverandre, farmor er på speed dial. Du kan ha så mange gode intensjoner du bare vil. Det vil forandre livet ditt, totalt. Å få barn altså, å få en hund vil bare begrense det litt. Dusjen er på, men det er for å fylle badekaret til den lille. Jeg ser på klokken og skjønner at jeg ikke har tid til å dusje selv og samtidig rekke å bade den lille. Jeg ser meg i speilet og tar en kjapp vurdering, ingen mengde med tørrshampo i verden klarer jobben i dag. Han må bli med inn i dusjen. Det er hat fra første sekund, men vi må begge vaske håret.

Den lille er dusjet, smurt inn og kledd på. De glatte våte badeflisene blinker mot meg som et minefelt, og jeg kaster både han og noen leker opp i badekaret for å kjøpe meg to minutter til å vri opp det våte håret. Det er helt uaktuelt å være i badekaret, han mener det er tortur. Tortur I tell you. Det er ikke alle som har et badekar en gang sier jeg til han. "Værsåsnill, to minutter til!" Rougen fungerer både som øyenskygge og rouge, og i et drømmende øyeblikk ser jeg for meg en reklamefilm med en smellvakker modell (som garantert ikke har barn) som reklamerer for dette fantastiske 2 i 1 produktet for stressende mødre. Jeg blir rask revet tilbake til virkeligheten av en søppelbøtte som blir tømt på hodet. Åja, jeg trodde det bare var i går at jeg ikke hadde lov til det, smilet hans sier mer enn tusen ord. Mascaraen er bortsett fra kaffe, det eneste våpenet jeg har mot trøtthet, og jeg innser at jeg egentlig ikke vet hva highlighter eller primer er engang, selv om jeg alltid nikker gjenkjennende når andre snakker om det. Jeg har nok med å huske å ta med ekstra bleier og våtservietter i barnehagen. Som jeg alltid husker. Angsten for å være en dårlig mor viser seg å være positivt for hukommelsen. Man får altså bedre hukommelse av å bli foreldre. Eller spesifikt mor. Jeg har ikke opplevd at det virker på begge. Men denne effekten slår kun inn i spesifikke tilfeller, for resten av hukommelsen blir faktisk dårligere. Og dette begynner allerede under graviditeten, det er akkurat som om det lille mennesket i magen begynner å ta over hjernefunksjonene dine, sakte men sikkert.

Jeg skimter noe rødt på telefonen. Å nei! Jeg har glemt å lade telefonen i natt. Det å være (u)tilgjengelig på telefon før man får barn er en valgssak. Nå kan jeg være tilgjengelig, nå har jeg lyst å ikke være tilgjengelig. Etter er det ikke et valg. Det er litt sånn som med ubetinget fengsel, når man er liten tror man at det er det som er best når man hører om det på nyhetene fordi det har en U foran seg. Det er helt uaktuelt å ikke være tilgjengelig på telefon etter at man har fått barn. På et øyeblikks varsel må du være forberedt på å droppe alt du har i hendene om den telefonen ringer. Eventuelt må du alliere deg med noen du kan ringe om den telefonen ringer. Noe som ikke alltid er like mulig. Lenge leve besteforeldre sier jeg bare. Som bor på samme sted vel og merke. Om de ikke gjør det er det ikke så mye nytte i de. Til barna blir så store at de kan reise alene riktignok. Og den aldersgrensen er jo på vei ned er den ikke?

Håret er fortsatt vått og jeg vurderer hvor ille det vil bli om det må tørke i bilen. Men det må det, det får bare gå. Kabalen har gått opp og jeg setter kursen ut mot møter og avtaler. Med kaffe i en thermokopp, som jeg ikke rakk å vaske. Kaffe dreper bakterier gjør det ikke?
 

STREET STYLE HERREANTREKK

T løper (eller bokstavelig talt hopper) rundt i ny ytterjakke i dag. Litt blank i stoffet, som også er vannavstøtende. Han mente den var perfekt, så da vi var så heldig å bli sponset med den klarte vi ikke å si nei. Et veldig casual antrekk med lyse bukser og en hvit t-shirt ble plutselig litt dresset opp med denne jakken på. Gøy med noe nytt i garderoben.
// Bukse zara / t-shirt bread & boxers / sko tods / mørkeblå jakke bläck herfra (sponset) //

En sen middag er ferdig og dagen er nesten klar for å avsluttes med favorittseriene i sengen. Etter voksne år har jeg de siste årene plutselig fått veldig behov for å roe ned kvelden før jeg klarer å sovne, og jeg prøver å stresse ned med å ikke ha en laptop eller telefon i sengen. Noe som er lettere sagt enn gjort merker jeg, særlig telefonen har en tendens til å ligge veldig nært.

EN RØD JUMPSUIT

Det er vår uansett hvor kaldt det er ute, sånn er det bare. Men siden det er litt for kaldt for tynne jumpsuits alene ennå, bruker jeg de sammen med en genser over. Jeg suger til meg de fine solstrålene og det herlige været, og røde bukser får meg automatisk i godt humør. Etter noen forkjølede dager hjemme er den lille tilbake i barnehagen, mens jobb har hopet seg opp for mor. Det er bare å komme i gang. Ha en nydelig dag!
// Kort høyhalset genser bikbok / jumpsuit asos / belte bikok / sko zara / kåpe Karen Millen (alt er gammelt) //

Og har man strømper under blir det selvfølgelig mye varmere også. Kanskje du har en jumpsuit å ta frem fra skapet du også? Jeg elsker å variere det jeg har, og man kommer langt med en jumpsuit, for man kan ha veldig mye forskjellig til. Det er gøy.

TIPS TIL TING MAN KAN GJØRE I DANMARK

Det første vi gjorde da Pearl Seaways la til kai i København forrige uke, var å dra innom sjørfartsmuseet (eler søfartsmuseet) på Nordsjælland. Om ferien legges til Danmark og denne delen av landet, kan jeg anbefale å dra innom søfartsmuseet. En herlig miks av gammel historie og kultur, med mange aktiviteter for barna i samme slengen. De kunne blant annet tegne sin egen tatovering, og for å si det sånn så stod de voksne også (litt skjult) i kø for denne. God lunsj og også mye spennende informasjon om hvordan alle varene vi forbruker i nåtid blir fraktet på havene.
 
                                                                                                        Foto: osloinchanel                                 sponset inngang
                                                                                                                                         
Er det noen som har vært der? Med eller uten barn?

EN BLÅ CAPS OG EN MINTGRØNN KÅPE

Mandagsmorgen og sol! Sol og fint vær er lykke på jord er det ikke? Spesielt etter denne vinteren, som jeg synes kommer tilbake med snø igjen og igjen for tiden. Jeg velger å tenke at det er vår, og fine pasteller får ta plass sammen med de vanlige basisplaggene. Digger denne mintgrønne kåpen, og parrer den gjerne med slitte jeans og en enkel hvit genser. Og en mørkleblå ullcaps, det funker alltid når man har en dårlig hårdag.

// Kåpe sheinside herfra (adlink) / gamle boots aldo / jeans med hjemmelagde hull bikbok //ET CASUAL HERREANTREKK

God morgen! Eller formiddag har det vel allerede rukket å bli. Denne pappaen har vært borte fra oss i helgen, og vi gleder oss til han kommer hjem sent i kveld. Han holder på å ta en mastergrad i pediatri i England, og underviser selv samtidig ved å ha noen forelesninger for studenter når han er der. "Ja men jeg skal bare sjekke hvor høy disse trærne er", sa han og hoppet opp før jeg rakk å snu meg. Knipset disse bildene like før jeg dro og hadde nesten glemt av de, jeg liker miksen av linskjorte til røde bukser og en god cardigan.
Dagen er godt i gang og det har vært full rulle siden litt før syv. Bare synd været ikke er helt på topp, det er så kjedelig når man blir kliss klass gjennomvåt av å være ute. Men nå ser det ut til at det letter litt, så da får vi kanskje litt bedre vær til ettermiddagen.

Å VÆRE BORTE FRA DE ALLER MINSTE


Om det var godt å være hjemme igjen hos denne lille pysjamaskledde hånden i går. Jeg har hatt en fantastisk tur, men det er noe med det å dra bort fra de aller minste, det er på en måte ikke helt optimalt (etter min mening). Vi har vært heldige og fått en natt for oss selv i ny og ne hele veien, men èn natt er ikke flere, og det blir litt annerledes når mammaen skal helt borte. I flere dager. Jeg hadde aldri trodd at den lille der hjemme skulle lengte sånn etter meg, og ikke minst gi uttrykk for det. Det er med det stolteste hjerte jeg konstanterer at han er en mammagutt, men jeg hadde foretrukket at han ikke savnet og lengtet som meg. De er liksom ikke helt laget for å bli dratt fra disse aller minste. Det er sikkert mange som jobber borte, eller som reiser mye i sine yrker, og jeg har stor forståelse for gode alternative løsninger når mammaen ikke er på plass. Det er mange som ikke har en mamma engang.

Men jeg skulle rett og slett ønske at det var litt mer forståelse for at mange ikke har lyst å dra på det utdrikkningslaget i London sammen med jentene, eller på en hyttetur et sted når man har små babyer hjemme. Forståelse for at barnehagehverdagen med sine eneste frihelger som hele dager sammen som en familie egentlig ikke vil byttes bort for noe annet enn akkurat det. Mister du den må du vente helt til helgen etter. I stedet for å være med på alt tenker jeg at det er ok å prioritere de aller minste i den lille perioden og få årene det gjelder uten å være flau over det. For jeg føler meg litt pinglete ved å innrømme det, jeg er mest keen på å være hjemme jeg. 

DEL BLINKSKUDD AV BARNA PÅ EN TRYGG OG LETTVINT MÅTE

                                                                                                                                                                         annonse

Er du glad i å dele bilder av barna? Telefonen er ofte full, og øyeblikkene skal sendes og ikke minst lagres og spares på. For å kunne se på etter at de små har sovnet, når man sitter og lengter på en flyplass, eller for å åpnes av lengtende besteforeldre på reise. Og de fleste øyeblikk er kanskje bare ment for de aller nærmeste, for la oss innrømme det, det kan bli maange øyeblikk på en dag som man bare må ta, lagre og sende, for å glede et annet hjerte like mye som ditt. Og i tillegg til at det skal være enkelt skal det være trygt, man skal ikke risikere at bildene av de små blir offentlige om man ikke vil, eller at noen andre plutselig eier bildene dine og kan bruke de som de vil (noe som faktisk kan skje ved flere bildedelingstjenester/sosiale medier). I samarbeid med Foreldre.no har jeg den siste tiden prøvd ut, og blitt veldig glad i den nye bildetjenesten de tilbyr på www.barnetmitt.no, og det tikker inn små blinkskudd i mailboksen til både pappaen og besteforeldrene titt og ofte. Jeg liker at det er så kjapt å laste opp et bilde, og at bildene blir liggende samlet trygt på ett sted uten at man trenger å bla seg gjennom mailer og telefonbok. 

Bildene blir helt private, og om man vil er det like enkelt å dele et bilde derfra på facebook i ny og ne også. Og registrerer du deg på www.barnetmitt.no før 1. april er du faktisk med i trekningen av en iPad air! Den nye bildedelingstjenesten er en lettvint og praktisk måte å organisere og sende øyeblikksbilder av kidsa på. Kanskje er det noe for deg også? Linken finner du HER.

ET PALJETTSKJØRT OG EN ULLGENSER

Det er så deilig å mikse myke ullfibre med paljetter. Jeg liker følelsen, avslappenheten, varmen det gir og det myke mot de harde. Veldig pyntede plagg blir plutselig ikke så pyntete, og de fine tingene i garderoben blir mer anvendelige, for de kan tas frem til så mange ulike anledninger om man bare mikser på hva og hvilke stoff man har til.


Skjørtet er vintage, og siden jeg var så heldig å arve det har det blitt brukt både titt og ofte. Jeg liker hemmelighetene det hvisker til meg om livet det allerede har levd, tenk alle de festene det har vært med på. Flere skal det bli med meg. Snuten har såvidt begynt på reisen hjem, og jeg gleder meg til å komme hjem å se hvordan walkinskapet mitt har blitt i morgen tidlig. Men først er det Københavns gater som ligger foran meg.

ILSE JACOBSEN SPA HORNBÆK DANMARKGod morgen! For noen dager dette har vært. På veien i går var vi innom den fine spaavdelingen til Ilse Jacobsen i Hornbæk, og vi ble skjemt bort i tykke badekåper med deilig dampbad og rolige minutter. Er det noen som har vært der? Det var rett og slett tvungen avslappning, noe enhver mamma kvinne burde bli utsatt for en gang i mellom. Skuldrene er senket og kroppen har hvilepuls, jeg koser meg på tur (selv om det stikker litt etter han lille hjemme). Om man skal kjøre litt rundt i Danmark er det absolutt verdt å dra innom Ilse, de har til og med restaurant på stedet så man kan spise en god lunsj eller middag etterpå. Et supert friminutt for jentene.

Det var ingen som stod klar med dagens frokost på sengen da jeg våknet i sted, men jeg nyter en rolig morgen med BBC world news i sengen. Hva skjer med dette flyet! Jeg tenkte jeg skulle rekke å pakke før dagen starter med morgenyoga om litt. Fin morgen. Ha en flott dag!

                                                                                                                                                                               sponset inngang

EN MØRKEBLÅ CÈLINE VESKE

Jeg og Céline koser oss max på tur. En veskedrøm av dimensjoner! Det er sikkert mange som ønsker ønsker ønsker seg en slik Célineveske. Jeg er så heldig at jeg kan låne en mørkeblå drøm av en slik av og til. Jeg mener det, det er derfor man har søstre. Dette er den mest klassiske av de alle, og jeg døde litt inni meg da jeg så at den har kommet i babyblå og grønn i en og samme veske nå. Altså når man ikke trodde det kunne bli bedre!

Happy Célineday

ET HERREANTREKK MED EN QUILTED JACKET

Jeg liker så godt denne jakken! T fant den på Modo (superfresh herrebutikk i Ålesund) for et par år siden, og har brukt den nesten non stop siden. Også synes jeg den blir ekstra fin når han kommer med det rødrutete skjerfet til. Det er en aktiv type denne mannen min, og i helgen som var bare måtte han klatre opp i et tre. Skjønner du eller? Er det flere som har slike hjemme? Mini T synes alt pappa gjør er veldig spennende, men av og til må jeg bare si se og ikke lær.
// Jakke Modo / Skjerf cubus / genser zara / solbriller oakley //

Er det noen som vet hva quilted blir på norsk..?

ET GRØNT REISEANTREKK// Blazer river island (gammel) / grønn kåpe sheinside (adlink) / jeans gina / sko bianco / veske Cèline //

Jeg stikker til København og Nordsjælland for noen dager. Blir dere med? Båt over, fly hjem. Det står både spa og slottsbesøk på agendaen, yoga om morgenen og masse god mat. Drømmetur! Det er første gang jeg er borte fra lille w over så mange netter, så jeg gruer meg samtidig litt merker jeg. Men jeg håper, tror og vet at det går veldig fint hjemme uten meg (takk og lov for besteforeldre!!). Og når jeg er tilbake til helgen så er det helg allerede. Heng med, jeg har både paljettskjørt og joggesko med i baggasjen, så dette kan bli interessant.

DAGENS FROKOST PÅ SENGEN


SUKK. Jeg våknet til denne herlige frokosten, solstråler som fyllte rommet, og to andre solstråler som smilte mot meg da jeg børstet søvnen ut av øynene i morges. Ser dere den søte sommerfuglen? Det går jo ikke an å ikke bli i godt humør av en sånn liten søting om morgenen, uansett hvor trøtt man er. Dagen er i gang og her har det gått i hundre med organisering, levering, pakking og frokostspising. Nå er allerede lunsjen fortært, og jeg håper jeg rekker en kjapp kaffe til før jeg må løpe.

Hva om du overrasker din kjære med frokost på sengen i helgen? Hadde ikke det vært fint? En omelett, litt bær, litt juice og en kaffekopp, eller hva med to knekkebrød med favorittpålegget sammen med en kopp te? Bare det å få frokost servert er en drøm uansett hva det er. Det er så hyggelig å bli tatt litt ekstra vare på innimellom. Og liker ikke din kjære smuler i sengen kommer du langt med en vanlig kaffekopp på nattbordet ;)

Ps: får du med deg de andre frokostene jeg får på sengen hver dag? Følg meg på instagram på @osloinchanel for flere fine frokosttips.

ROSA GENSER

God morgen! I går var det kræsjpink og nesten neonaktig rosa på meg. Jeg har ikke veldig mye rosa i garderoben, men det jeg har prøver jeg vel stort sett å tone litt ned sammen med andre enkle basics, som boyfriend jeans og ulljakker, eller en ullgenser over en rosa kjole. Så blir det litt farge, men ikke alt for mye av den på en gang. I morgen setter jeg kursen til københavn, og jeg har ikke engang begynt å tenke på hva som skal være med i kofferten. Men fornuftige sko, kamera og en varm jakke er på toppen av listen. Er det noen som vet hvordan været er i København nå?
I dag skal walkinskapet mitt ryddes helt ut av igjen, for det skal endelig males! Vi fant et lite smutthull å gjøre det på siden w skal sove borte noen netter. Så slipper han malingslukt og alt annet som følger med. Det blir jo som å få et helt nytt skap. Det blir gøy! Jeg lover å vise noen bilder når alt er ferdig. Det er jo så gøy å se hvordan det går an å gjøre det med slike walk-in-løsninger selv med liten plass. Det skal på plass et lite vegg til vegg teppe på gulvet også. Mykt og godt å stå på når man skal finne ut hva man skal ha på seg hver morgen.

Ha en flott dag!

HVORDAN LAGE MIDDAG SOM LAGER SEG SELV

En super måte å lage en enkel middag på er å lage en middag som lager seg helt selv. Gjør du klar en gryte tidlig på morgenen før jobb som kan stå i ovnen i hele dagen, har du serveringsklar middag i det du kommer inn døren hjemme. DET er deilig det. Det er lett å glemme av om morgenen å sette på en slik gryte, men vi klarte å huske på det i helgen, og i går brukte vi opp litt rester vi hadde i kjøleskapet i en slik gryte. Skrell poteter og/eller de grønsakene du har lyst på (eller har i kjøleskapet) og tilsett det kjøttet du har lyst på. Vi brukte lammeskank, litt poteter, gulrøtter, litt svartrot, hvitløk, rødløk, hakket opp litt rosmarin og krydret med litt salt og pepper. Hell over noen store spiseskjeer med olivenolje til slutt, og sett i ovnen med lokk på 100 grader i 8-10 timer (du kan godt sette den på 80 grader om du har tid til å la den stå i 12 timer eller mer).Kjøttet faller nesten fra hverandre av mørhet og grønsakene blir fantastiske. Verdt å ta tilbake i middagsverden om du har glemt litt av det, eller ikke har begynt med det ennå. Et fint middagstriks for de som liker kjappe utveier som ikke går på bekostning av hverken smak eller råvarer. Du beholder mye smak i både kjøttet og grønsakene, samtidig som grønsakene eller kjøttet ikke blir overstekt/overkokt fordi det lages på relativt lav varme. Så selv om det blir mørt blir det ikke ødelagt. Det blir rett og slett bare bedre alt sammen.

Jeg skal innrømme at vi har funnet veien til yndlingsserier i sengen allerede for kvelden, og kvelden skal avsluttes tidlig for å starte dagen i morgen litt for tidlig for min del. Av og til fungerer det bedre å stå opp litt tidligere og få unna ting man ikke har helt hodet med seg på når kvelden og mørket har kommet. Kanskje fikk dere et middagstips å begynne uken med også? Enkelt, lager seg selv og smaker fantastisk. Lykke til med planlegging av middagsuken, jeg har lovet meg selv å bli litt flinkere til akkurat det selv.

ALT DU LURER PÅ OM TANNBLEKING

"Er det farlig?" "Gjør det vond?" "Hvor hvite vil de bli?" "Kan jeg kjøpe det på nett?" osv. Det er mange som har spørsmål om bleking av tenner, og det skjønner jeg godt. Det er en jungel der ute av produkter som lover hvitere tenner over natten. Siden jeg ikke jobber med dette til daglig spurte jeg like gjerne Amanda om hun hadde noen gode svar på det mange lurer på om tannbleking. Og det hadde hun.

"Kan jeg kjøpe tannbleking på nett?" Det aller mest stilte spørsmålet jeg får er vel om det pasienten har kjøpt utenfor tannklinikk, dvs på nett, apotek, i utlandet osv, vil virke. Som et generelt svar på dette sier jeg alltid at man bør ikke kjøpe noe man ikke vet hva er og putte det på tennene. I Norge er det veldig greit, fordi vi har et EU- direktiv som sier at blekemiddel med konsentrasjon 0,1-6% kun kan kjøpes, og utføres av tannlege/tannpleier. Det vil si at de blekemidlene man får kjøpt her i Norge og på norske nettsider inneholder mindre enn 0,1% av virkestoffet. Noe som vil si at det nesten ikke har virkning. I tillegg
når man kjøper hjemmeblekingskit på nett, får man tilsendt noe som skal passe alle. One size fits no one. Jeg bleker med opalescence på mine pasienter fordi det inneholder vann og tørker ikke ut tennene.

"Trenger man å gjøre noe før man begynner å bleke?" Før man bleker tennene er det viktig å gjøre en undersøkelse hos sin tannpleier/tannlege for å utelukke eventuelle problemer med tenner/tannkjøtt. Hull o.l må behandles før bleking, og noen tenner bør rett og slett ikke blekes, dersom de er f.eks syreskadet. Kroner/broer/fyllinger osv vil ikke bli lysere ved bleking. Dette bør man tenke på dersom man har f.eks en fortann med krone på. Det er best om man får renset tennene fri for tannsten før man bleker for tannblekingen vil ikke kunne trenge igjennom dette.

"Hvordan kan man bleke tennene sine?" Det finnes 2 ulike måter å bleke tennene på; hjemmebleking og klinikkbleking. Resultatet blir det samme, forskjellen ligger i at man gjør blekingen over flere dager hjemme, med individuelt tilpassede skinner, eller på klinikk hvor en tannpleier/tannlege utfører behandlingen. I enkelte tilfeller hvor man har mer kompliserte blekingskasus bør man utføre dette på klinikk. Som et eksempel er rotfylte/skadede tenner som er misfarget fra innsiden. Da er man nødt til å oppsøke en tannlege som kan utføre det som heter intern bleking, hvor blekemiddelet legges inn i tannen. Dette fordi ytre bleking ikke vil ha god nok effekt. Jeg utfører nesten alltid hjemmebleking på mine pasienter. Da tas det et avtrykk av tennene som blir slått opp i gipsmodeller på klinikken. Deretter presses det skinner utifra disse modellene. Dette betyr at man får skinner som kun passer til sine egne tenner.

"Hvor lang tid tar det å bleke tennene?"  Mange lurer på hvor lang tid det tar å bleke tennene med hjemmebleking. Dette er individuelt fra person til person, men gjennomsnittlig 3-8 dager avhengig av hvor misfarget tennene er i utganspunktet. Husk at ingen er like og at resultatet kan variere fra person til person, men alle vil oppleve at tennene blir lysere enn det de var. Jeg tar alltid en kontrolltime ca 1 uke etter at pasientene har startet med blekingen, for å se resultatet og for å høre om pasientens opplevelse av blekeprosessen.

"Er det noen bivirkninger ved bleking av tennene?" Bivirkninger man kan oppleve under blekeprossessen er ising. Dette forsvinner når man er ferdig med blekeprossessen.

"Hvor ofte kan man bleke tennene?" Det er viktig å følge de rådene som gis individuelt fra pasient til pasient når det gjelder hvor ofte man kan bleke tennene. Det er veldig viktig at man holder seg til "hvit mat" under hele blekeprossessen og 24timer etter endt blekeprosess. Det vil si at man kan ikke; snuse, røyke, drikke kaffe/te/rødvin osv. under blekeprosessen. For å vedlikeholde sitt hvite smil er det viktig at man har gode hygienerutiner med tannpuss og tanntråd daglig, samt at man får undersøkt og renset tenner så hyppig som anbefalt fra sin tannpleier/tannlege (f.eks 1 gang i året).

Amanda Dalila Sahnoun,
Tannpleier og
leder i norsk Tannpleierforening avdeling Oslo og Akershus

                                                                                                                                                                         foto via

Still gjerne spørsmål om det er noe du lurer på. Jeg håper dette var nyttig informasjon for deg som har lyst å bleke tennene dine.

ET HERREANTREKK MED EN BLAZER

Happy søndag! Dagens street style (eller bridge style) for menn. Det er ikke så mye herremote på nett her i Norge, så jeg syns det er gøy å kunne vise frem noen enkle herreantrekk innimellom. Farger er jo så fint på menn også. Litt farge på en genser under en blazer og du er i boks.// Genser zara (salg) / bukse zara (gammel) / blazer gammel //

Jeg ble vekket av noen små føtter i morges som forsiktig åpnet døren til soverommet vårt, og et blidt ansikt som strålte morgenlykke. Mens pappaen var på kjøkkenet hadde han bestemt seg for å finne ut hvor mammaen var. Det var jeg helt enig i, for en herlig måte å våkne på.

God søndag!

Ps: jeg har svar på alt dere lurer på om tannbleking, så det kommer i løpet av dagen :)

HALVMÅNEMANIKYR

Jeg synes det er så fint! Disse halvmånemanikyrene på neglene som gjør alt så delikat og morsomt. Man kan jo ha hvilken kombinasjon som helst, men jeg ble så glad da jeg så søte Janka med kombinasjonen hvit og beige på instagram for litt siden, det var så delikat og rent. Og blankt! Det måtte jeg bare prøve, og jeg blir oppriktig glad når jeg titter ned på de morsomme hvite og rosa neglene mine nå. Det er så herlig med fin inspirasjon! Tusen takk 

Ja, også har det faktisk gått en hel uke siden jeg tok obagi blue peel nå, og huden er helt fin igjen! Med bare litt mascara og leppomade på i dag fikk den nye huden være med ut med solkrem på. Det er så morsomt å se hvordan den har fungert, huden er helt jevn og fin, glatt og stram. En herlig opplevelse.

ET ANTREKK MED MØRKEBLÅTT OG LYSEBLÅTT

Jeg så det faktisk ikke før nå, men jeg har jo nesten bare blått på meg i dag! I forskjellige toner, stoff og mønster. Som dere skjønner (av mine tidligere ustrøkne skjorter) går det fryktelig fort i svingene når jeg skal ut dørene. Jeg er så glad i blått, det er min absolutte yndlingsfarge og selv ubevisst synes jeg tydeligvis den funker til alt. Dagen begynte tidlig (les: når gjør den ikke det? lol) og vi har fått ordnet en del ærend, samt jobbet litt allerede. Jeg drar til København neste uke! Det blir så bra tror jeg. Hurra for litt ny inspirasjon.// Bukse, kåpe og jakke zara / bluse herfra (adlink) //

Er lørdagen deres fin? :)

Å BLEKE TENNER

Her har jeg vært i dag. Men i etasjen over ;) Jeg har fått konstantert null hull hos min flinke venninne Amanda. Hun er den flinkeste tannpleieren i byen, og jobber både her på Tannatelieret over Marc Jacobs, og på Tann-klinikken.no på smestad. Timelistene er fulle og det er en grunn til at denne tannpleieren har mye å gjøre, hun er FLINK. Og nøye, det liker jeg. Det er en evighet siden jeg har bleket tennene mine også, så det var på tide å lage nye blekeskinner. Den enkleste og absolutt beste måten å bleke tennene på er å gjøre det hjemme, med hjemmebleking enten over natten, eller små stunder på dagen. Jeg foretrekker egentlig å gjøre det mens jeg likevel skal bruke et kvarter på badet om morgenen. Og etter et par dager har man kjempefine hvite tenner igjen.

Jeg biter litt dumt på den ene siden, og siden ting ikke er helt som de skal med litt klikking i kjeven, mye hodepine etc. ble det faktisk snakk om regulering! Hjelp sier jeg bare, jeg merker at det ikke akkurat er noe jeg roper i taket for. Jeg får utsette å tenke på det til alle fakta er på bordet. Husk å sjekk tennene dine, det lønner seg alltid. Det lukter hjemmelaget taco fra kjøkkenet, det er fredag og straks helg. Mini skal i seng om litt og vi skal kose oss med sen middag. Jeg håper dere har hatt en fin fredag så langt!

ET HERREANTREKK MED DENIMSKJORTE

Jeg mener det, han står nesten aldri stille. Som dere ser er jeg er gift med en leken sjel. Og tar w etter pappaen sin mer nå tror jeg at jeg skal få mye å henge fingrene i fremover. For å si det sånn, det har allerede begynt! Er det likedan med dere som har jenter?

Jeg syns det er så fint med lyse denimskjorter til menn, og jeg blir alltid så glad når jeg ser T gå med sin. Den er kjempegammel, men er en skikkelig klassiker å ha i skapet. Casual om du vil det, eller litt mer dresset opp sammen med dressbukser. Jeg digger jeansskjorten, de blå sokkene og de 15 år gamle semskede tods'ene. Noen ting bare varer og varer.HVORDAN BRUKE RØDT

En av de kombinasjonene jeg synes er fantastisk sammen er beige og rødt. Og selv om jeg bare har én rød genser i garderoben når jeg kommer til å tenke på det, blir den i gjengjeld brukt til mye. Rødt er en deilig farge som på en måte fremhever alle andre farger man har på seg. En beige ullkåpe og en rød strikket litt oversized bomullsgenser er ofte min go to redning når jeg føler at jeg ikke har noe annet å ha på meg.De ti år gamle jeansene fra miss sixty har tydeligvis begynt å bli litt slitt, for trykknappene tar seg av og til en hvil på post og popper ut av stand. Og når fotografen etterpå sier at: "ja men jeg trodde det skulle være sånn jeg! " så skjønner dere hvorfor bukseknappen er åpen litt sånn her og der i dag ;)


Hva liker dere å bruke rødt til?

ARTIG VRI PÅ ANDEBRYST

Har du smakt svartrot? Jeg var mektig imponert da jeg så hva T hadde kokkelert frem fra turen innom Fruktboden på slemdal på søndag. Til middag var det andebryst med svartrot- og gresskarpuré, pasta og salat. Jeg hadde aldri smakt svartrot før, og jeg må si at vi har hatt det opp til flere ganger denne uken allerede. Det er en slags grønsaksplante, og den er like god i puré som glasert på toppen av et andebryst. Om du skal arrangere middagsbesøk i helgen, eller bare har lyst til å overraske din kjære, kan jeg virkelig gå god for denne artige oppskriften på andebryst.


Du trenger: (til 2 pers) 1 andebryst, smør, 3 stenger svartrot (også kallt fattigmanns asparges), 1 rødt japansk gresskar (evt. lag puré av vanlig gresskar eller kålrabi), reddik, gulrøtter, tomater, salat, litt pinjekjerner, pepinettes (risformet pasta) og litt olivenolje. Om du har lyst på en god salatdressing blander du 1 ts dijon sennep med en stor skvett balsamico eddik og blander godt med masse olivenolje (denne dressingen kan du også lage til en emulsjon, piske godt til den får en majonesaktig konsistens).


Fremgangsmåte: Skrell gresskaret, fjern frøene og del opp i terninger. Skrell to stenger med svartrot og kok gresskar og svartrot sammen til grønsakene er møre. Sil av vannet og lag en puré. Tilsett ca. 1-2 ss smør og smak til med pepper og salt. Kok ønsket mengde pasta og rist litt pinjekjerner på tørr panne. Etter at du har silt av vannet når pastaen er ferdigkokt, bland med ristede pinjekjerner og litt olivenolje før du serverer. 

Skrell den siste stangen med svartrot og skjær den opp i skiver. Stek skivene i en panne i ca. 15 minutter (de skal glaseres i pannen sammen med litt smør, men dette tar fort 15 minutter for svartrot). Skivene legger du over andebrystet før servering. Stek andebrystet i smør i en varm panne i  ca. 5 minutter på skinnsiden og 3 minutter på kjøttsiden. La hvile (på skinnsiden i panne) i 10 minutter etter at du har skrudd av varmen. Kok reddiker, gulrøtter og sukkererter (ønsket mengde) i noen få minutter, og server ved siden av sammen med litt salat og tomat (og litt olivenolje eller hjemmelaget salatdressing).
Reddik får så fin farge når de kokes i et par minutter og frisker opp en hver middagstallerken. Denne vrien på et andebryst er enkel å lage, tar ca. 30 minutter og ser helt fantastisk ut på bordet. Perfekt om du planlegger en middag med venninner, fine vennepar eller vil imponere sjefen.


Ps: denne retten fungerer både til hvitvin og rødvin.


Enjoy!

Å TA EN OBAGI BLUE PEEL (kjemisk peeling)

                                                                                                                                           sponset behandling

Ok, dette er for helt sinnsykt spesielt interesserte, men jeg har tatt en obagi blue peel hos Silje, og siden jeg har lovet noen av dere å fortelle litt om hvordan det er, så kommer det en liten oppdatering nå. Hva er en obagi blue peel? En obagi blue peel er en medisinsk kjemisk peeling, og jeg bestemte meg for å ta en slik da jeg begynte på obagikuren min i høst. Man må ha gått på obagiprodukter i minimum to uker før man gjør en slik peeling, og jeg tok like gjerne ferdig hele kuren min først. Obagi og en blue peel går altså hånd i hånd. En obagi blue peel er en kjemisk peeling som gir maksimal hudforyngelse, og er spesielt effektiv mot akne, aknearr, slapp hud, store porer og fine linjer. Gammel ødelagt hud forsvinner på en effektiv måte, og erstattes av nye sunne hudceller for en frisk og stram hud. Den går f.eks ennå mer i dybden på arr enn vanlige obagiprodukter, og virker raskere på større områder. Man kan velge om man vil ta en svak eller sterk obagi blue peel alt etter hvilken hudtype man har, og man regner at tilhelingstiden er pluss minus 1 uke avhengig av styrkegrad. Jeg har tatt en litt over middels sterk variant.


Hvordan foregår en blue peel? Det smøres en blå maske på ansiktet ditt, og problemområdene blir jobbet ekstra med (hos meg på hakepartiet og rundt øynene pga aknearr og solskader). Det brenner litt under selve behandlingen, og etterpå føler man seg litt stiv i maska, og har enkelte blå flekker og områder fortsatt igjen på huden. Disse går bort over natten når man renser huden om kvelden og morgenen etter. Huden blir stiv og stram, før den etterhvert sprekker opp og begynner å flasse. Det er kjempelett å begynne å pirke, men her er det viktig å la huden være i fred. Masser heller forsiktig bort den løse huden når du renser huden morgen/kveld. Først begynte det å flasse rundt haken, så rundt øynene og nå har det begynt å flasse i pannen. Jeg er kjempespent, og gleder meg til å se det ferdige resultatet!

Om du lurer på mer om hvordan en obagi blue peel fungerer kan du ta en titt på den medisinske bloggen til Silje Austnes her.

Er det noen andre som har prøvd en slik peeling?

ET ANTREKK MAN KLATRER OVER HØYE GJERDER MED

For slike antrekk er dette helt klart innenfor er det ikke? Jeg er så lei av vinter at jeg har erklært våren som åpnet, og jeg sier at åpen tå er lov. Jeg klarer jo ikke å ikke bruke disse skoene. Planen var at jeg skulle gå de inn hjemme først, men de fikk være med ut på den bare asfalten i dag. Jeg liker når jeg finner sko som det faktisk går an å gå med, det er jo ikke alltid høye hæler er like gode på desverre. Men disse flettede fra Zara kan anbefales. Dagen har vært litt for tettpakket, og da jeg fikk litt uventet datatrøbbel i ettermiddag i tillegg måtte jeg puste med magen da jeg i flere timer trodde at hele bildebiblioteket mitt var forsvunnet. Jeg som er så glad i mac, men det er ikke alltid at de er best.


Solen skinner og jeg og obagi blue peelansiktet mitt er godt pakket inn i store skjerf om dagen. Det er triks nummer 1 om man holder på med enten obagi eller har tatt en peel, med litt store skjerf kan man komme unna med mye, for pusher du de litt opp over haken så får man i hvert fall dekt unna litt hud (som holder på å falle av, lol!). Jeg har vært superflink og husket å ta bilder fra hver dag, så jeg kommer med en liten oppdatering for hvordan det går i morgen tidlig.


Jeg håper uken deres er fin!

EN MØRKEBLÅ KASJMIRGENSER TIL HAN

Før jul fikk var vi så heldig at vi fikk hver vår kasjmirgenser fra et nytt norsk merke som heter Wild wool, og vi har begge bodd i disse genserene siden. Mens min er grå som du kan se her,  fikk T en lue i samme som sin, og jeg var lite misunnelig da den kom på! Så jeg har stor sett stjålet den de dagene han ikke har brukt den selv. Selv om jeg har levert i barnehagen med min genser på nesten annenhver dag, er formen og ullen like fin, og genseren ser helt ny ut ennå. Et fint mandagstips til siste rest av vinteren om du skulle hatt en ny varm genser enten til han eller henne. Rimelig er de også. Fin fin kombo.

TOPP 4 SOMMERFAVORITTER

Som jeg gleder meg til sommer og varme! Det har allerede så smått begynt å komme lyse og lette plagg i butikkene igjen, og jeg er for tiden er helt hekta på disse fantastiske hvite og lyseblågrå buksene fra Maison Martin Margiela, en hvit kjole med flortynne stropper, en limegrønn lang kjole, og en mørkegrønn hatt. Sommer sommer sommer. Vi skal bort en uke i juni, og jeg klarer nesten ikke å vente.


// adlinks / hvit bukse herfra / hvit kjole herfra / lang kjole herfra / hatt herfra //

Mini og jeg ble bedt bort på middag og playdate i ettermiddag, og dagen har gått slag i slag. Det meste på jobblisten er krysset ut, og jeg kan fortsette uken med god samvittighet! Det er herlig det. Ingenting er som å ha ting hengende over seg, slike ting blir jo bare verre og verre å gjøre også. Så det er godt når ting er i rute igjen. Sånn noenlunde uansett. Akkurat i tide til en sen middag med min kjære. 

 

EN MØRKEGRØNN SKINNJAKKE

Jeg klarer ikke å vente lenger på vår. Jeg er klar, med en mørkegrønn skinnjakke som er så myk som bare det. Jeg kommer helt sikkert til å bruke den ihjel fremover, og er så glad for at jeg endelig fant et alternativ til sort, som likevel kan gå til alt. Skinnjakker er vel noe som alltid står på ønskelisten, og noe jeg har blitt veldig glad i å lete etter. Jeg liker bikerpreget og at armene er littt polstrede og tykke. Og ikke minst fargen! Den dype mørke grønne tok meg med én gang.

// Skinnjakke Vivikes / genser bikbok / gammel kjole sydd om til skjørt / gammel cardigan fra h&m / gamle boots aldo //

Uken er i gang, og mandagen er her, IGJEN. Hvordan skjer det at det går så fort? Vi er allerede snart halvveis i mars! Tiden gikk aldri så fort da jeg var liten. Jeg våknet litt stiv i maska i dag (pga obagi blue peel'en fra lørdag) og venter i spenning på at ansiktet skal begynne å falle av. Det er veldig annerledes med en blue peel enn vanlig obagi, og det oppleves nesten som å være solbrent. Spennende opplegg altså, jeg gleder meg til å se resultatet.

Nyt mandagen og nye muligheter!

HVORDAN LAGE KYLLINGSUPPE PÅ RESTER


De gangene vi har helstekt kylling til middag er det nesten alltid rester igjen. Da lager vi alltid en stor kjele med kyllingsuppe dagen etter, som man kan ha til middag igjen, eller ennå bedre, fryse ned og ha på lur. Det beste er at man kan lage slike restesupper av nesten hva som helst. En super måte å få mer ut av middagen på altså. Hvordan lage restesuppe? Legg hele kyllingskrotten (eller bruk rester av and, lam, eller generelt kjøtt og fisk som du har hatt til middag) i en kjele (vi bruker trykkoker), dekk den med vann og kok opp. La det avkjøle seg og ta så av alt kjøttet fra bena (da er det helt mørt) og kast bena. Bruk gjerne potetrester om du har det, og/eller fyll på med gulrøtter eller andre grønnsaker, litt pasta, ris eller f.eks couscous. Man tager det man haver er en fin regel. Kok opp igjen og la suppen koke så lenge som f.eks gulrøttene eller brokkolien trenger, eller det andre du har fyllt på med. Smak til med salt og pepper.

Ps: det er veldig godt med grønnkål i!


Et lite søndagstips til uken som kommer. Vips så har man flere middager (og kanskje en varm lunsj eller to) ut av den ene man planlagte. Hvor deilig er det ikke å slippe å både dra på butikken for å handle middag en dag, samt å spare litt inn på matbudsjettet? Veldig. Også er det jo så godt!

Å LAGE EN FIN HESTEHALE MED EN FLETTE

Jeg har lovet meg selv å bli litt flinkere til å variere sveisen, så i går fant jeg frem igjen en gammel favorittvri på hestehalen. Og jeg ble positivt overrasket over at håret mitt hadde blitt så langt at det gikk. Jeg har ikke verdens tykkeste hår, så hos meg blir ikke fletten så tykk. Også liker jeg helst at den er litt rufsete og tilfeldig, i hvert fall til hverdags. Lag en hestehale og ta litt av håret rundt strikken noen ganger før du fester det med en liten nål på undersiden, under strikken. Så fletter du bare hestehalen slik som du vil ha den, og bruker du litt spray eller litt paste, kan du enkelt floke opp den nederste delen på fletten slik at du slipper å ha strikk der også.

Noe å prøve til uken?

ET ANTREKK MED BLÅ BUKSER
// Ulljakke Peak performance / bukse zara / ullskjerf beck söndergaard / sko louboutin // veske lindex / hvit jakke h&m //

Jeg vet, gjørme burde kanskje være en hindring? Ler du? Jeg lider heldigvis ikke av slike tanker. I love shoes. Jeg skulle rett og slett ønske at jeg hadde flere i samlingen å være glad i. Jeg har blant annet vært innom Silje Austnes på Beths i dag og tatt en obagi blue peel, tenk jeg turte! Og jeg ler, jeg er nå smurfeblå og fin i ansiktet. Jeg matcher faktisk det blå kjøkkenet vårt. Den blå fargen sitter litt igjen, så vet dere det om dere har lyst å ta en slik peeling ;) 

Vi har akkurat fått spontangjester (blått ansikt til blå bukser er ingen hindring) så jeg får heller avslutte og være sosial i stedet. Ha en flott kveld! 

 

ET HERREANTREKK

Solen har skint og været holdt i nesten hele dag. Jeg har vært ute og luftet guttene mine, hvor av den ene knapt nok klarer å stå i ro (les: den største av de), og vi har kost oss med både sushi og klining i heisen. Vi er rå på å dytte inn mest mulig på kortest tid, og da jeg måtte løpe for å rekke et ærend i byen skulle T på jobb. Alt i alt en effektiv lørdag.// Trenchcoat Filippa K / jeans zara / t-shirt bread and boxers / husker ikke hvor skoene er fra desverre //

Det er jo ikke vår helt ennå, men min kjære er veldig varm av seg. Så da han kom ut i bare en t-shirt og en trench tenkte jeg ikke noe særlig over det før jeg så bildene. Jeg ler, det er så morsomt at han også foretrekker å gå barbeint.

DAGENS FROKOST PÅ SENGEN

Det er SOL! Min morgen begynte med en fantastisk frokost på sengen, badet i sollys. For en vitamininnsprøytning det var å se solen nå. Jeg var oppe i løpet av natten og så en stjerneklar by blinke mot meg fra utsiden, jeg kunne knapt nok huske hvordan det var å se byen så jeg ble stående helt stille og nyte. Og jeg var så glad da jeg våknet til at noen solstråler hadde sneket seg inn mellom gardin og rull i morges. Dette blir en herlig dag. I tillegg var svanen tilbake, det går jo ikke an å ikke bli i godt humør av det. Nyt dagen!
Foto: linse 50mm / lukkertid 1/160 / f 2,8 / ISO 500 bildene er uredigerte

Følg meg gjerne på instagram om du ikke gjør det allerede. Jeg har plass til mange mange flere, og synes det er så festlig der inne. Det skjer litt mer hverdagslige ting der, så heng gjerne med. Du finner meg på @osloinchanel

GRÅLILLA NEGLER

Jeg har det med å glemme av neglelakker, og i dag fant jeg igjen en kjempegammel grålilla favoritt mens jeg ryddet i en skuff på badet. Den er fra depend, og jeg kjøpte den i 2011 tror jeg. I virkeligheten er den ennå mer grå enn lys lilla som den ser ut på bildet. Jeg liker når gamle ting blir som nye! Denne får være på i helgen tror jeg, så får den bare et nytt lag hver dag så den holder. Kanskje du har en gjemt og glemt neglelakkskatt i skuffene du også? Ta en titt, kanskje finner du igjen noe annet du ikke har brukt på lenge også.

ET NYDELIG MERKE TIL DE ALLER MINSTE

Jeg var så heldig at jeg fikk begynne (formid)dagen med å titte på noen av de nye kolleksjonene fra bl.a Mini Rodini og Angulus på en pressevisning hos My agency i dag, og jeg fallt pladask for det danske merket FUB. Det er kanskje en favoritt hos mange allerede? Det minner meg veldig om petit bateau, men alle plaggene er i økologisk bomull og den tynneste og mykeste merinoull. Helt perfekt til små vinterkropper og høstkropper.


Det er visst flere steder som har FUB, det er kanskje noen som vet hvilke butikker i Oslo som selger det? Jeg vet at de i hvert fall har mye fint av FUB på nett hos Armer og ben.

Resten av dagen i dag har gått fullstendig skeis på grunn av logistikkløsning av en tannlegetime min kjære hadde, så jeg ligger litt på etterskudd med alt. Men alt går, det må jo bare det. Her er det kaffe og multitasking på høyt plan.

EN KJAPP PASTARETT MED KYLLING

God morgen! Det sitter en sprudlende liten kropp på fanget mitt, og i dag skal mini og jeg bare kose oss hjemme. Jeg har allerede begynt å tenke på middag både i dag og resten av uken. Det er kanskje flere som sliter med middagsinspirasjon for tiden (jeg drømmer bare om grilling og matlaging ute)? Så jeg tenkte det kunne være hyggelig å begynne dagen med et lite tips om en enkel vri på en vanlig pastasalat.

I helgen fikk denne kjappe pastaretten med kylling surret inn i litt parma være sen søndagslunsj og tidlig middag. Jeg blir så glad av alt T tryller frem. En fin vri på den vanlige pastasalaten, med avocado, bladpersille, tomater og salat. Og med et kyllingbryst (til hver) i skiver, som surres inn i litt parma og så stekes på pannen. En god olivenolje, ferdigkokt pasta og litt salt og kvernet pepper senere har du en kjempegod pastarett.

mmm

ET ANTREKK MED RØDT PÅ RØDT

Red on red. Da jeg var så heldig å arve denne fine røde skinnjakken like før jul, visste jeg at det en dag skulle bli rødt på rødt. Det ble i dag. Jeg er så klar for mer vårlig vær, og jeg hopper av glede over at logistikken gikk opp, for om to uker skal tre dager og jeg oppleve København sammen. En liten inspirasjonsreise rett og slett. Det kan komme godt med nå som denne tåken går meg på nervene løs og lyset har fullstendig tatt ferie. Jeg håper jeg kan komme hjem med noe fine tips til dere også.
BETHS MEDISPA

Jeg har vært innom de søte jentene på Beths i dag. Det er alltid hyggelig å komme innom, for alle sammen er alltid i så godt humør. Det liker jeg. Før jeg ble gravid startet jeg med laserbehandling for hårfjerning (hvor lei kan man ikke bli av å barbere!), men måtte forklarende nok stoppe da jeg oppdaget at det var en liten en i magen. For ikke å snakke om at det var helt utrolig vondt. Siden jeg kom i gang igjen i høst har jeg vært hos Kristin og hennes mirakelmaskin tre ganger, og i dag var det nesten ikke vondt i det hele tatt. Man kjenner bare at det lugger litt akkurat der hvor hårene er mørkest. 40 sekunder holder hun på under hver arm (med pauser innimellom), så den nye smertefrie lasermaskinen de har funker. Virkelig. Akkurat her har jeg vært helt villt heldig, for jeg har fått lov å teste ut hele denne behandlingen sponset for å kunne dobbelsjekke resultatet for dere. Det er gøy da! Jeg er spent på hvordan det blir til sommeren. Da skal jeg være ferdig med to behandlinger til.

Er det noen av dere som har hatt gode resultater med laser?

MASSE ANTREKK, MASSE FARGER

Til tross for dårlig vær, dårlig lys, og en uendelig grå tåke, har februar vært en fargerik måned likevel. Et av nyttårsforsettene mine var å bli flinkere til å bruke farger og mønster, og det har jeg utrolig nok faktisk blitt! Om det er så vellykket alltid kan riktignok diskuteres, men det er i hvert fall farger og mønster på mye oftere enn før, og det er jo gøy i seg selv. Man blir faktisk i godt humør av å få inn litt farger i garderoben. Så jeg gir utfordringen om å være mer bevisst på fargebruk videre til alle dere andre.
Om du er glad i det enkle, det sorte, det grå, det beige og det hvite er det enkelt å bruke farger likevel. På negler, på accesories, på skjerf og tynne sjal, på vesker eller sko, på ytterjakker eller på luer, eller hva med en silkesløyfe i håret? Det hjelper til og med bare med et fresht mobilcover.

Mandag, uken er pakket med hyggelige eventer og invitasjoner, så her er det bare å stålsette seg for å få med seg alt. Akkurat det får jeg nok desverre ikke til, sånn er det når man må hente små i barnehagen og heller lage minimiddag, men det er uansett veldig hyggelig å bli invitert. Og om jeg får logistikken til å gå opp (krysser fingrene for det!) så blir det kanskje en tur til københavn på meg midt i uken et par uker fra nå. Å, det hadde vært så gøy med litt ny inspirasjon nå.

TIPS TIL OST & KJEKS

Om du planlegger en kveld med ost & vin, eller bare en dessert med gode oster, må dere prøve denne osten. Den har rosa topplokk og heter Chaumes. Det er en bløt fransk rødkitt ost som er laget av kumelk. Det er en helt nydelig ost som alltid er en vinner, spesielt hos jentene (så om du er singel, mann og leser dette, planlegg denne til dessert på neste date og jenta er solgt!). Den er passe myk og passe mild og perfekt på både harde kjeks og myke brødbiter. Jeg er ikke så glad i rødvin, og synes denne osten er like god sammen med et glass hvitvin. De har den sikkert flere steder, men jeg vet at den alltid ligger og venter i de litt større ostediskene. Har du en favorittost jeg må teste?Hva tenker dere om at jeg kommer med noen tips til gode ting fra butikken innimellom? Er det noe jeg skal fortsette med?

MINE OBAGIRUTINER : VEDLIKEHOLD ETTER EN OBAGIKUR

Etter å ha gått på en intensiv obagikur i 18 uker, fortsatte jeg med å bruke tretioninkremen hver natt til jeg var godt ferdig med 19 uker. Jeg bruker fortsatt de samme produktene som før, men etter uke 19 har jeg de siste ukene trappet ned på mengden jeg bruker, og også frekvensen av påføring. Huden ser slik ut i dag, etter rens og påføring av et serum fra Zo Skin. Hvilke obagiprodukter jeg bruker kan du se i dette innlegget fra uke 13 på obagi. Jeg har kuttet ned behandlingen med tretioninkrem og blender til ca. 2 ganger

i uken, og bruker også mindre krem ved påføring. Jeg får fortsatt en kvise og enkelte små utbrudd en gang i blant, men huden holder seg jevnt over veldig fin. Pigmentflekker under øynene er borte og fine linjer visket ut. Huden har fått en jevn overflate og farge, og aknearr, små nupper og underliggende kviser i huden er helt borte. Sorte prikker er dempet og huden har fått en ny glød. Jeg er påpasselig med å bruke solkrem med faktor 50 ute (det er viktig hele året), men jeg gleder meg til noen få solstråler sakte skal få lov å farge det bleke ansiktet litt når sommeren kommer. Fuktighetsbalansen til huden er gjenopprettet, og jeg får all den fukten jeg trenger til min tidligere fryktelig tørre hud, fra serumet jeg bruker hver morgen. Det i seg selv er et lite mirakel. Jeg brukte tidligere nattkrem om dagen for å prøve å møte hudens fuktbehov. De dagene jeg er ekstra tørr pga av peeling eller en natt med tretioninkrem bruker jeg bare litt fuktighetskrem fra obagi i tillegg. Obagi og jeg har rett og slett blitt bestevenner, og dette er den beste investeringen jeg har gjort for huden min.

Jeg har gått på et skreddersydd opplegg for min hud, mine utfordringer og ønsker, utformet av Silje Austnes som er kosmetisk sykepleier på Beths Medispa her i Oslo. Hun har flere diplomer på veggene enn jeg klarer å telle, og jeg føler virkelig at mine forventninger har blitt innfridd ved hjelp av anbefalte produkt. Det viktigste for at man skal klare å fullføre en obagikur (som til tider kan være rimelig tøft) er at man i forkant får forklart og fortalt hva man kan vente seg. Stålsett deg og ta det som en utfordring. Så til deg som har lyst å prøve obagi, men gruer deg til å gå uten sminke, og til å få rød, tørr og flassende hud: Det er kun for en periode, og etter de første 6 ukene er du over det verste om du bare holder ut. Jeg vil anbefale høsten og vinteren for en slik kur, men om du begynner nå har du faktisk fresh hud til sommeren. Det er jo ganske gøy da.


Ps: Dere må bare spørre om dere lurer på noe, og sjekk gjerne ut ukesoppdateringene mine fra hver uke på obagi ved å gå inn på kategoriknappen skjønnhet, eller google osloinchanel + obagi + ønsket uke. Da finner dere bilder og hverdagsutfordringer fra hver uke gjennom kuren.


Hvordan har dere andre på obagi det? Det er veldig spennende å høre resultatene og erfaringene deres fra de forskjellige ukene!

VERDENS BESTE ISKREM ER NORSK


Selv om jeg er livredd for at det ikke skal være mer igjen av denne på butikken neste gang jeg kommer, klarer jeg ikke å ikke rope høyt fra taket om denne  f a n t a s t i s k e  iskremen fra Charlottes iskrem. T kom hjem med denne til dessert for et par måneder siden, og jeg har vært helt avhengig siden. Den danker ut både Mövenpick og Häagen dazs, og er den beste sjokoladeisen jeg har smakt. I hele mitt liv. Den inneholder hverken vanilin eller etylvanilin (som stort sett all iskrem gjør), og de bruker kun naturlige ekstrakter. Hvor gøy er ikke det? Den er laget på fersk fløte og smaker helt himmelsk. Jeg spiser lett en halv boks i slengen så husk å kjøpe nok om du planlegger denne til dessert.

Ps: dette innlegget er IKKE sponset ;)

SØNDAG OG EN SAUESKINNSKÅPE

Dette er noe selvmotsigende, men jeg er nok ikke like jålete som jeg kan virke. I hvert fall ikke på søndager. Da har jeg som regel ikke noe sminke på, håret får enkelt være i en knute, og det er gode gensere og enkle jeans på. Men under en varm og deilig kåpe er jeg klar for alt uansett. Søndager er deilige. Og for mange er det kanskje kinokveld? Om dere ikke har sett den ennå anbefaler jeg The Wolf of Wall Street på det varmeste. Vi har hatt frokostbesøk, og ellers kost oss hjemme med hyttebygging av alle sofaputene i sofaen.Jeg har jo helt glemt av å oppdatere dere på obagiprosjektet mitt, men her ser dere altså hvordan huden ser ut uten noe på etter 18 uker på obagi og to uker med vedlikeholdsbehandling. Jeg kan skrive litt mer om hvordan jeg gjør det med produktene og hvordan huden oppfører seg i morgen. Nå står det et iskaldt hvitvinsglass og venter på meg.

PALJETTKJOLE

Kvelden skal feire 30 år for en fin venninne, og den glitrende paljettkjolen med åpen rygg og lange armer som ble min før jul er med ut for første gang. Den er fra nelly men jeg tror desverre den er utsolg. Den kom i grønt også og jeg angrer veldig på at jeg ikke var kjapp nok. Men det går jo an å ta en titt på de andre fine festkjolene (adlink) de har for tiden. Jeg håper dere får en riktig fin lørdagskveld, vi ses i morgen!

Edit: ble tipset om at kjolen er inne igjen både i denne nougatfargen og i grønt hos nelly nå. Kjolene finner du HER (adlink).

ET ANTREKK MED MØNSTREDE BUKSER

Hei! Vi har virkelig tatt livet med ro i dag og hatt en lat lørdagsmorgen og formiddag før vi kom oss ut i snø og slaps. Man har jo alltid alt for mye å gjøre, men så er det litt for lett å drømme seg bort i kos og seriefavoritter i sengen. Spesielt når den lille sover en liten formiddagslur sånn i elleve, tolv tiden. Det måtte bare nytes med en ekstra kaffekopp på sengen før vi måtte ta for oss prosjekt ren leilighet. Utrolig nok er noe av det beste w vet å være med å vaske. Eller, rettere sagt bære en mopp hvileløst rundt.
// Bukser asos / jakke zara (gammel) / boots bianco / sjal bikbok //

Vi hadde gjester i går og en kveld med and fra forrett til hovedrett. Helt perfekt, både selskapet og maten! Og nå har jeg akkurat fått servert en rykende varm tallerken med suppe laget på restene fra i går. Dagens tips, man kan lage suppe av nesten alt! En superfin ting å gjøre om man har rester fra dagen før. Vi skal snart ut dørene igjen, og jeg har skiftet til ennå litt høyere sko og en langermet paljettkjole.

hits