februar 2017

5 TIPS TIL DEG SOM HAR LYST Å BEGYNNE MED YOGA


Jeg fikk et hyggelig spørsmål fra noen som hadde lyst å starte med yoga, om jeg hadde noen tips til den første tiden. Det har jeg! For å si det sånn, klarer jeg det, klarer du det! Etter en graviditet, var det som om hoftene mine var sveiset sammen. Det sa altså bom stopp. I tillegg var det litt annet krøll i ryggen som gjorde at jeg troppet opp på yogamatten, og faktisk følte meg litt dum. Jeg var jo alt for stiv til å gjøre yoga! Men jeg trengte det jo hundre ganger mer, enn de på mattene ved siden av meg som hektet bena ut av ledd og la de både bak hodet og opp i taket. Jeg var ikke akurat der..

Sakte men sikkert stod jeg i det, og dukket opp på yogatimene mine hver eneste uke. Jeg har nesten lyst å grine når jeg ser forskjellen fra start til nå! Jeg som ikke kunne ta på tærne mine, har blitt en mykere, mer smidig, sterkere og mer fokusert versjon av meg selv. Jeg har milevis igjen av min lille yogareise, men jeg nyter faktisk hvert minutt! Selv om det er hardt, tøft, vanskelig, utfordrende, og sinnsykt irriterende, er det samtidig GØY, morsomt, avslappende og gir en fantastisk mestringsfølelse når nye øvelser sitter.

1. FINN EN YOGA VARIANT DU TENNER PÅ
Yoga er ikke bare yoga. Vinyasa, Bikram, Ashtanga, Hatha etc. yoga kommer i mange former. Om du ikke har lyst å prøve første gang i en klasse, søk litt rundt på youtube og prøv deg litt frem ved å sjekke ut noen klipp med instruktører i forskjellige yogavarianter. Når du har funnet noe du liker, book en time hos en instruktør som underviser i den formen du synes virker gøy. Trening skal være gøy, og selv om man skal slite litt underveis, er nøkkelen til all trening å finne noe du ikke blir lei av etter to ganger.

2. BRUK HJELPEMIDLER
Klosser, stropp etc. er supre hjelpemidler for å komme inn i vanskelige yogaøvelser. Om du er stiv, er klosser fantastisk for å løfte gulvet opp, slik at du rekker ned og kan holde øvelsen. De kan også brukes for å hjelpe deg for å tøye, sitte på, eller brukes i restorative øvelser. Det er ikke alle former for yoga hvor hjelpemidler brukes, men vit at de finnes om du føler at du trenger litt hjelp.

3. FÅ NOEN TIL Å PIRKE PÅ DEG
Selv om man kan gjøre mye hjemme, er et av mine beste tips å få noen til å pirke på deg. I starten er det mye armer og bein, pusting og flytende bevegelser som gjerne tar en liten stund før de sitter. Om du ikke har lyst å følge et kurs, så gå på en time innimellom, hvor du får konstruktiv kritikk fra en yogainstruktør. Det er veldig vanskelig å se selv om man gjør ting riktig, og både vinkel på knær, samt plassering av føtter, hofter og skuldre er helt essensielt i yoga.

YOGA.gif
4. IKKE GI OPP
Dette er det vanskeligste punktet. Deal with it! Melder du deg på et kurs har du i hvert fall motivasjon i at du kaster penger ut av vinduet om du ikke fullfører. Yoga er et maraton, ikke en sprint.
 

5. IKKE BRY DEG OM DET SOM SKJER PÅ NABOMATTEN
Gå inn i din egen lille boble, og vær akkurat der. At naboen klarer å hoppe hit og dit, og plassere hender og føtter kor du trudde ingen hender og føtter kunne bu, må du bare drite i. Lettere sagt enn gjort, men utrolig godt når det funker! Og det funker faktisk, du kommer til å ha så mye å tenke på selv at det ikke er plass til noen andres kroppsdeler oppe i hodet ditt.


At jeg skulle klare å såvidt kjenne mage mot lår, mens albuer skulle treffe bakken med hendene der fremme, det hadde jeg ikke trodd var mulig. Vi har alle utfordringer i egen kropp, kanskje er det ikke alt som virker som det skal. Mitt siste tips er å ta hensyn til deg selv, til kroppen din, og til hvordan du har det. Ikke push på om noe er vondt, eller føles feil ut. Men ofte har du litt mer å gå på enn du tror ;)

ARBEIDSHELG


Hei! Jeg skulle gjerne ha sagt at jeg skal ta en pause med å mase om gardiner og tapet på en stund, men jeg tror ikke det går! Etter at det ene tok det andre (du vet, maler du karmer, ser plutselig listene helt gule ut, og vips hang spottene på gangen ned fra taket..), måtte taket i gangen få en etterlengtet runde med maling. I tillegg til lister, dører og andre små ting som har hatt behov en liten overhaling alt for lenge. Så da fortsatte vi like gjerne med ting som skulle gjøres, og huset har stått på hodet hele uken. Bokstavelig talt, møbler stablet på hodet oppå hverandre sentrert sånn ca. akkurat der hvor du trente litt ekstra plass å gå.

Nå er det bare et par bittesmå ting som står igjen. Så etter å ha sydd gardiner an mass de siste dagene, fikk jeg hengt opp gardinlister sent i går kveld. Hah, der har du lørdagskvelden min.  Og i dag, i dag kom gardinene på plass! Her ser du litt fra barnerommet, med ny tapet og lange ullgardiner. Det har blitt så fint! Så etter en skikkelig vaskerunde, var barnerommet klart for å flyttes tilbake på i formiddag.
Nå har vi flyttet møbler sånn halvveis på plass i stuen også. Slengt bena på bordet, og er klare for en super avslappende kveld! I tillegg klarte jeg å ta knekken på telefonen min før helgen, og det er jo aldri gøy å høre at service-tiden er på 10-12 dager :O  Hilsen telefonjunkien.. Uansett, jeg hadde heldigvis en gammel telefon liggende som funker sånn noenlunde :)

Jeg håper dere har hatt en fin vinterferie. I morgen er det tilbake til normalen, er du klar? :)

 

KAN DU TILGI MEG?


Er det en ting dere blir sinte på meg for her inne, så er det at jeg sjelden eller aldri klarer å skrive riktig om ting er strikket/heklet. Jeg bommer alltid. Så nå håper jeg dere tilgir meg litt, for nå har jeg virkelig tatt meg i nakken, og  i hvert fall lært meg å sy gardiner! Her har du meg altså, de to siste dagene har gått med til å sy gardiner for harde livet. At jeg aldri har sydd gardiner før, ble en morsom utfordring.

Etter god starthjelp står jeg nå på egne sy-gardiner-ben. At det å sy gardiner selv faktisk skulle være så gøy (samtidig som det er et styr uten like, som tar masse tid!), har faktisk gitt meg blod på sytann. Det er jo nesten terapi!

Så etter x antall timer med å klippe, legge inn, legge opp, dampe, sy, dampe litt til, finne en måte å sy pent på en nydelig detalj på noen av gardinene (vanskelige detaljer er jammen ikke bare bare når du er ny i spillet) , legge opp kanten mot gulvet for hånd (nei, jeg fikk ikke lov å bruke sånn teip-bånd), løpe rundt etter lille w, og dampe litt til, henger det nå klart gardiner både til stuen, barnerommet, og starten på gardiner til kontoret. I tillegg kræsjet den gamle symaskinen min jeg har arvet etter mormoren min, noe som bød på en ekstra utfordring. Jeg er så glad i den, så den har allerede fått time til service på mandag.Tekstiler gjør så mye for et rom, og jeg er så glad for å kunne hente inn igjen mye mer varme til interiøret med gardiner i flere rom nå. Jeg forelsket meg i ullgardiner for en stund siden, og har tenkt at det måtte bli et godt naturmateriale som ull når det først skulle bli mer gardiner. På gardinene til stuen og barnerommet, har jeg gått for et fantastisk ullstoff fra Country Twice. I en lys gråfarge. De henger utrolig fint, rammer inn rommet på en fantastisk måte, og stoffet er godt å jobbe med. Ull er virkelig gull, også til gardiner.

I stuen har gardinene fått en NYDELIG detalj i tillegg. Jeg stikker innom med en næremere titt på hva jeg har gjort med disse litt senere :)

Ha en super dag, jeg skal fortsette å jobbe på. Har du lyst å få en sniktitt på detaljer, og hvilken farge det skal bli på kontoret? Da må du sjekke min instastory og snap utover dagen :) Du finner meg på @tinemonsenno, og tinemonsen på Snap.

DÅRLIG HÅRDAG? DA MÅ DU TESTE DETTE TRIKSET


Hei sveis! Eller skal jeg si dårlig sveis? Men DET trenger jo ingen å vite, det er jo bare å slenge opp hetta! Verdens beste quick fix, så blir man både kul og trendy samtidig. Akkurat det er jo virkelig en vinn vinn, når selv ikke tørrshampoen klarer å ordne opp.

Her våknet vi til masse snø. Jeg vet ikke helt hva jeg skal tenke om det, spesielt siden jeg ble litt for overivrig av de vårlignende strålene med sol og sørpe som kom i går. Vips var de byttet ut med snø og måkemaskiner. Søren også, da var det bare å innse at det faktisk fortsatt kun er februar! Jeg har en tendens til å gå våren i møte litt for tidlig, og i år er intet unntak. Uansett, lag på lag metoden funker med skinn og hettegensere, like godt som stillongs og ullundertøy.


Her er det bare å komme i gang, jeg har satt hele familien i gang med arbeidsuke. Vi snakker tapet OG gardinsying.. ønsk meg lykke til!
 

EGG PÅ SITT BESTE


Jeg er hektet på denne frokosten for tiden! Det er kjempelett å lage, og gir speileggene et ekstra kick. I tillegg ser det skikkelig lekkert ut, vi setter rett og slett bare pannen på bordet. Trikset er at du må holde bladet, og dra stilken til spinaten bakover. Da drar du med deg alle disse "trådene" som man gjerne ikke har lyst å få med. Så steker du spinaten sakte, i lav varme, med litt smør eller olje. Spinaten krymper etter hvert, så ta godt i og fyll hele pannen.

Stek eggene for seg, og server oppå spinaten. Litt salt og pepper, og du er i mål. Mmmm, en skikkelig god frokost! Vi koser oss med litt roligere dager siden det er vinterferie, og da er en lang frokost et must. Det er jo så hyggelig å starte dagen rundt frokostbordet. Nyt dagen :)
 

6 TIPS TIL DAGEN ETTER EN DÅRLIG NATTS SØVN


zzzZzzz.. Neeeeeeei! du vet den følelsen når alarmklokken ringer og du føler at du knapt har fått et minutt søvn? Det skjer de beste av oss. Enten du har barn som holder på gjennom natten (hallo influensasesong), du er stresset for jobb og har en viktig presentasjon dagen etter, eller bare ikke får sove av en eller annen grunn. Men, om du har sovet dårlig i natt, har jeg noen tips på lur som jeg bruker for å komme gjennom dagen på en litt bedre måte!

1. KAFFE, uten å overdrive. Etter mange års forskning på eget kaffebruk, har jeg funnet ut at de dagene jeg trenger det mest, er det en kombinasjon som funker litt bedre. En stor kaffe på badet, og så en espressoshot før vi kommer oss ut av dørene. Det tar ca. 20-30 minutter før kaffe kicker inn, så hold ut når du rekker deg etter en ny kaffekopp til lunsj!

2. FROKOST. En god frokost som holder lenge i magen er gull verdt for å holde systemet i gang. Min favoritt på ekstra trøtte morgener, er gresk yoghurt med havregryn, og blåbær. Pluss et egg, proteiner hjelper på de trøtteste dagene.

3. FRUKT. Er det noe som frister når man er trøtt, så er det sukker! Dropp sjokoladen, og ta heller med litt oppskjært frukt (eller sleng med deg to epler i matpakken). Det er vanskelig å ikke like den sugar high følelsen man får av en new energy, eller en god sjokoladeplate, men man kræsjer dessverre fort ned igjen når blodsukkeret begynner å synke. Da er frukt en super erstatter. Du får fortsatt i deg litt søtt, men blodsukkeret holder seg unna de verste toppene. 

4. TRENING er vel det man har minst lyst å gjøre, dagen etter en røff natt med lite søvn. Men en lett treningsøkt gjør underverker, for å tilføre ny energi til kroppen.


5. DRIKK VANN. Er det noe som er vanskelig, så er det å få i seg nok vann. Gjør det ekstra innbydende, og putt agurk, mynteblad eller noe annet godt i en stor vannflaske som du tar med deg på jobb eller skole. Mitt beste tips er å fylle en vannflaske med isbiter før du drar hjemmefra. På den måten har du kaldt vann utover dagen, etter hvert som isbitene smelter.

6. CHILD'S POSE. Selv om du aldri har prøvd yoga (eller ser for deg at det er noe for deg), er child's pose en perfekt måte for å samle energi. Legg deg ned med knærne fra hverandre. Senk hoftene ned mot hælene dine, og strekk armene ut foran deg, med pannen hvilende mot underlaget (ta et kjapt google søk for å se hvordan du skal gjøre det). Pust rolig ut og inn gjennom nesen i noen få minutter. Denne øvelsen har en avslappende effekt om du er stresset, og gir deg samtidig en mild strekk av korsrygg, hofter og lår. Supert for alle oss som synker lenger og lenger ned i kontorstolen i løpet av dagen. Du føler deg både roligere, og mer våken etter noen minutter her.


LYKKE TIL! Og sov godt i kveld :)
 

IRRITERER DU DEG OVER RESTENE AV BRUNOSTEN?


Rekk opp hånden om du er glad i brunost, men irriterer deg grønn når det er kun en liten rest igjen? Vi har vel alle prøvd å skjære en skive av en mikrotynn brunost, som både knekker og fliser seg helt der nede på bunn. Ikke minst får du plutselig plastikken helt nederst, med i høvelen. VEL, ikke nå lenger! Jeg kan ikke forstå at jeg ikke har begynt å gjøre dette før. Jeg fikk nemlig en liten aha-opplevelse ved frokostbordet i går.

Når brunosten begynner å krympe nedover etter bruk finnes det håp. Sett brunosten på høykant når det begynner å bli lite igjen, og skjær med ostehøvelen på langs. Vips får du brukt hele osten uten irritasjon.

Image and video hosting by TinyPic

Værsågod sier jeg bare! Til lykke med brunostdagen :)

PÅKLEDD VEGG


En lys lys lys blå tapet fra Thibaut har begynt å komme på plass. Sky blue heter den, og det er som å våkne opp til et lite stykke himmel! Jeg lover en nærmere titt etter hvert (den er, om mulig, enda finere nærmere på pga strukturen), men her har du en liten sniktitt på hvordan det har blitt så langt. Den forandrer farge gjennom dagen, sammen med det skiftende lyset, og klarner opp både luften og humøret merker jeg!

Den har massevis av struktur, og det er som om veggen endlig har blitt påkledd. Lunt, varmt og rett og slett utrolig koselig. Og for et nydelig vær, denne fredagen har vært så fin. Solen har vært etterlengtet, og jeg ble så glad da den tittet frem i morges. Jeg stortrives med at det er lysere ute, og gleder meg maks til våren. Ha en nydelig fredagskveld, jeg skal slenge bena på bordet når kvelden kommer (eh, eller på ett eller annet siden bordet ligger opp ned i sofaen), og drømme om masse fine forandringer her hjemme.
 

STREKKBUKSER


God morgen! Mini og jeg nyter en rolig morgen. Guttene skal nemlig avgårde til London om kun et par timer. Så da tenkte jeg vi like gjerne kunne starte vinterferien litt på forskudd, og droppe barnehage til fordel for pakking, og litt oppryddning her hjemme. Å dere, det blir så fint med tapet! Titter du innom min instagram og instastoryen min, finner du en liten sniktitt på hvordan det ser ut akkurat for øyeblikket. Jeg går rundt med hjerter i øynene, bokstavelig talt!


Strekkbuksene mine får stadig være med ut på tur. Måtte det bare bli litt varmere ute! Jeg er notorisk dårlig til å bruke sokker, og jeg går med bare ben sommer som vinter. Uansett, strekkbuksene får en ekstra piff om du fester strikken under pumpsene :)
Ha en herlig fredag! Jeg skal prøve å stikke innom igjen med en litt bedre titt på tapetprosjektet vårt her hjemme. Nyt dagen så lenge :)
 

KYLLING PÅ HELT NYE MÅTER


Jeg var rett og slett på date forrige uke! T var invitert på matmesse, og jeg var så heldig å få bli med. Vi ble så inspirerte begge to, for man skulle jo tro at det ikke var så utrolig mange måter igjen å lage kylling, eller and på. Vel, det er det! Vestfold fugl hadde laget en pop up restaurant, med en liten vri. Det var nemlig ikke noe bestikk eller servise der.. og flaks for meg, så hadde de kjørt en fantastisk asiatisk vri på de fleste rettene. Mmm, jeg får faktisk vann i munnen av å tenke på det.

Så ustyrt med hver vår lekre sorte smekke, var det bare å fyre løs. Rettene kom enten på et skjærebrett, eller i en kurv med avispapir. Herlig avslappet atmosfære, og killer mat. Det er det mest praktiske jeg har vært med på. Vi fikk en varm våtserviett (du vet disse lekre ballene som du heller kokende vann på, også blir det til en våtserviett?), og engangshansker. Om det høres rart ut, kan jeg si at det var helt G E N I A L T. Hvorfor har vi ikke testet dette før? Grill on the go liksom, sleng ut en lekker kylling fra grillen, noen gode french fries, også er det bare å rive løs fra kyllingen og nyte med litt edikk til. Supersosialt, artig og ikke minst digg for den som slipper å ta oppvasken!Asiatisk tacostyle med and!


Kyllingsandwich.


French fries av søtpotet med litt parmesan, nydelig!
 

KJØKKEN INSPO

Image and video hosting by TinyPic
Hei! Hadde dere en fin Valentine's i går? Jeg var heldig og ble overrasket med en diger blomsterbukett. Jeg tenker at jeg liker disse amerikanske høytidene jeg! Hjemme hos oss står i grunn hele stuen på hodet, og tapet har endelig såvidt begynt å komme på plass. Så da byr jeg på litt deilig kjøkkeninspirasjon i dag i stedet. Den nydelige sølvkannen fra Georg Jensen er prikken over i'en om du tenker på noe nytt, den er som en svane som står i full givakt. Klar for å fylles, eller bare stå til pynt.


Sorte lamper til lys marmor er forresten en perfekt match. Jeg kunne ha snakket i det vide og brede om denne stekeovnen, for den er altså så utrolig fin. Lacanche er merket, et gammel franskt brand som har de villeste stekeovner.

SØNDAGSKOS


Vi har KOST oss i dag, men det ser du kanskje? :) Etter en lat morgen, gjorde vi like gjerne bysøndag. Med crispy duck til lunsj! Det er så favoritt, det bare er noe med disse tynne pannekakene! Mini er mer på vårrullene, det er alltid en stor hit. Så tok vi en liten gåtur i kulden og tittet på folkelivet, jeg elsker at det er så mye lysere ute nå. Familieliv og helgekos, morsdag er jammen ikke verst.


<3
 

GRATULERER MED MORSDAGEN


Gratulerer med morsdagen alle sammen! Ah, dette har jeg brukt søndagsmorgenen min på. Vi har nytt noen rolige timer foran peisen i hver vår sofa. Jeg ble vekket av en liten kul type, som utrolig nok husket at det var morsdag. Mini var oppe kl seks, så jeg må le av hvor mange kaffekopper jeg allerede har fortært. Et par ekstra siden vi koste oss med middagsgjester til langt på natt i går også.

Uansett, w sa at han og pappa hadde kjøpt presang og greier (jeg holdt en knapp på at det ikke helt var tilfellet), men det viste seg å være skikkelig hell i uhell. For da T kom på at han hadde glemt det, fikk jeg plutselig en herlig massasje. Mmmm, så nå føler jeg meg helt salig, etter å ha blitt knadd opp i støle og stive muskler. Flaks for meg at han hadde glemt det! Mini kom med en nydelig tegning, og det smelter virkelig mammahjertet av. Det ble en ekstra ninja film til barnetv for å si det sånn.. så der har du oss. Men nå begynner det å bli på tide å finne på noe gøy til lunsj!
Ha en FLOTT dag. Jeg håper du nyter litt ekstra oppmerksomhet, eller at du husker ekstra godt på din egen mamma akkurat i dag <3
 

SMIL


SMIL det er fredag! Vipps var det  n e s t e n  helg igjen. Her er det fullstendig kaos. Møbler  er stablet sammen oppå hverandre i stuen, og plassert litt rundt omkring der hvor det ellers er plass. Prosjekt tapet er nemlig i gang. Det morsomme med å flytte på møbler, er jo at man plutselig ser hvor stort et rom faktisk er. Og forandringsjunkie som jeg er, får jeg såklart masse inspirasjon til hvordan vi kan sette sammen ting på litt andre måter.

Vi skal ha middagsgjester i morgen. Men, da får vi heller skubbe frem spisebordet, og antall stoler vi trenger. Jeg tipper at det blir like koselig selv om det er lettere kaotisk rundt omkring. Her har jeg hatt hjemmekontor i morges, mens jeg ventet på servicebesøk fra alarmselskapet. Med den sjekken i orden, er det bare å fortsette dagen. Jeg ville bare ønske deg en herlig fredag! :)
 

FIN FRA INNERST TIL YTTERST

annonse / Lindex
Det er så gøy å få lov å vise dere den nye undertøyskolleksjonen fra Lindex! Herlig fargerike mikser, nydelige vårblomster, og denne sarte deilige rosafargen som jeg ikke får nok av. Det er jo like fint når disse bralettene synes under en bluse! Undertøy har gått fra å være undertøy, til å bli delikat tilbehør. Bare test med en blazer som du knepper igjen, du kommer lett unna med en lekker undertøystopp under. Jeg har plukket ut mine favoritter, og nå får du 20% på alle bh i alle Lindex-butikker, og på Lindex.com! (Gjelder på ord.pris 9.-22.02.17. Ikke i kombinasjon med andre tilbud/rabatter.)

I dag lanserer Lindex en spennende undertøyskampanje som heter Bravolution. Kampanjen frontes av egne ansatte og kunder som tidligere har vært med på dette. Denne gangen fikk de mulighet til å søke på nytt og samtidig ta med seg en nær venn, familiemedlem eller kollega. Sjekk ut alle de fine bildene her!
Men, så er det jo ikke alltid like enkelt å vite akkurat hvilken størrelse, eller bh-modell man skal gå for. Tar du turen til nærmeste Lindex-butikk kan du få hjelp til akkurat det. Når du først har funnet din favorittmodell er det superenkelt å shoppe den på nett, ved å klikke deg inn på navnet på din modell og velge i flere ulike farger. Du kan også ta en bh-quiz på lindex.com for å finne din perfekte modell!


Her er det altså masse hjelp å få, om du lurer på hvilken bh du skal gå for. Eller om du bare vil unne deg noe fint til f.eks Valentine's day neste uke :)

ØNSKELISTE INTERIØR


Jeg fikk et hyggelig spørsmål i går, om jeg kunne dele noen av tingene som står på ønskelisten min til interiøret her hjemme. Det er klart jeg kan! Den lyseblå tapeten er allerede bestillt, det er altså denne fargen vi skal ha på plass her hjemme i første omgang. Så nå skal mørke vegger bli mye lysere igjen. Jeg har for lengst lagt min elsk på tapet fra Thibaut, og har blitt helt hektet. Det er rett og slett vanskelig å gå tilbake til maling! Så da ble valget en strukturert tapet i stuen også. Vi har både mønster og ensfarget tapet rundt om i flere rom, og stuen skal få en ren og enkel look. Med en lys lys lys, og kald blåfarge. Det tror jeg blir superduperFINT!

Legg merke til at det ikke er alt som står på ønskelisten min som er like praktisk i hverdagen. Jeg ønsker meg en nett sofa, og denne fra Slettvoll synes jeg er helt nydelig. Men, så er det bare det at det ikke er sånn dødslett å skulle slenge seg opp i denne, og nyte filmkveld eller tacofredag. Ikke kun fordi den er hvit (jeg kommer til å elske hvite møbler så lenge jeg lever), men fordi slappe-av-faktoren ikke helt er tilstede med denne ryggløse varianten. Men øynene vil ha det øynene vil ha. Jeg digger den og lar den stå på ønskelisten!

Gardiner er virkelig tilbake, jeg har startet pent og pyntelig med soverommet. Men nå er det stuen sin tur, og der står ullgardiner på listen. Akkurat hvilken farge det blir, gjenstår å se. Men uten å fortelle for mye, tror jeg at valget er tatt. For at det ikke skal bli altfor mye forskjellige tekstiler, tror jeg at vi kommer til å gå for samme stoff både til stue, og barnerom. Så blir det en rød tråd.

I tillegg til dette er listen nesten uendelig. Lamper, tepper, sofabord og sidebord har karret seg inn på listen også. Disse får jeg heller ta en runde på litt senere :)

Ha en super dag!
 

HEMMELIG LUNSJSTED / DEN BESTE SJØMATEN


Hysj! Ikke si det til noen, men det finnes et hemmelig lunsjsted i Oslo! Nå skal jeg fortelle deg en liten hemmelighet, som har plass til to, eller maks åtte mennesker (eller ti om det ikke gjør noe å sitte litt trangt). T har snakket om dette stedet i flere år, og endelig fikk jeg prøvd det også! I kjelleren til den ikoniske fiskebutikken Fjelberg, i Bygdøy Allé, finnes det nemlig en godt bevart hemmeliget. Ett stort bord, dekket med linduk, og fine glass. Med fyr i peisen, og den mest fantastiske sjømat. Vi rullet ut igjen..

Bestiller du på forhånd, kan du booke dette bordet i kjelleren. Vi fikk servert noen ville delikatessefat til lunsj. Med både sjøkreps, laksetartar, en tunfisk "som hadde løpt gjennom pannen" som de så fint sa, og en urtesaus som T umiddelbart måtte smake seg frem til hva som var i. Scampi, sjøgressalat, skagensalat og alt mulig. Den PERFEKTE lunsj, jeg bare sier det. Superkoselig er det også, å sitte der nede i kjelleren. Mens de som jobber der titter innom for å høre hvordan du har det. Neste gang blir det vin i stedet for eplemost!


I sesong har de også litt villt, fra vidde og fjell. Selv om sjømaten er prikken over i'en. Så der har du neste date, eller hemmelige lunsj! Kjelleren hos Fjelberg kan virkelig anbefales.

SLIK TRIVES JEG ALLER BEST


Hvit t-skjorte og jeans, det er nok slik jeg trives absolutt best. Selv om jeg elsker å dolle meg opp, har jeg stort sett på meg en t-skjorte og jeans en eller annen gang i løpet av dagen. Om det er for å levere i barnehagen, gjøre unna papirarbeid fra hjemmekontoret (som takk og lov har blitt digitalt!), eller for en enkel lunsjdate. Det er også en perfekt måte å starte uken på, det er nemlig fashion week i Oslo, som starter i morgen.

Denne gangen rekker jeg kun noen få utvalgte show, men det skal bli så fint å fylle opp med moteinspirasjon igjen! Det er også hyggelig å treffe andre i bransjen, og jeg har satt noen kryss i boka med middager og lunsjer. Så denne uken blir topp, og littegrann hektisk. Men det gjør ingenting, det er jo gøy når dagene suser.

Ps: de perfekte hvite t-skjortene finner jeg som oftest på bik bok! Fin pris, og fin fit. Dagens lille t-shirt tips fra meg her altså. Ha en TOPP start på uken :)

ROSA BUKSESØNDAG


En herlig helg (vi snakker roooolig med stor O) senere, og vips var det søndag kveld. Vi klarer ikke å bestemme oss for middag en gang, så avslappet har vi blitt på to dager.. Her i hvert fall dagens antrekk. Rosa bukser gir en fin vri, og sammen med litt røffere ting blir det alt annet enn sukkersøtt. I etttermiddag ble buksene byttet ut mot treningstøy, og her sitter jeg enda. Med leggvarmere og en hettegenser, i myke yogabukser.

Jeg driver som vanlig å prøver meg på litt forskjellige yogaøvelser. Om du følger meg på instagram på @tinemonsenno ligger der en liten sniktitt på skorpionen min for øyeblikket. Ikke akkurat en fulltreffer helt enda, men jeg jobber på. Det er uansett gøy å se bittelitt fremgang!                                                   Bukse / zara / jakke / zara / støvletter / Mango

Her er det bare å komme i gang, middag må det bli! Jeg håper du har hatt en fin helg :)

MITT BESTE TRIKS NÅR DET GJELDER BARNEKLÆRBlå jakke
/ skjorte / t-skjorte / genser / bukse / strykemerker / sko / lue


Mini er ikke så mini lenger! Etter en rydderunde i skapet, har jeg fått sortert ut for små størrelser, utslitte jeans, og gjort plass til litt nytt. Jeg synes nettshopping er helt genialt, spesielt til de aller minste! Her er det absolutt ikke stas å gå i butikker, MEN det er superstas å sitte på fanget for å være med å se hva vi skal klikke hjem. Jeg prøver å styre unna de aller verste minionsantrekkene fra topp til tå, og selv om batman står høyt i kurs, har jeg et supert triks i ermet!

Strykemerker! Det er verdens kuleste greie, de putter han på alt mulig. Alt fra bukser, til barnehagedressen og luen, får kule strykemerker. Så får han laget sin egen vri på det han går med. Det er også en perfekt måte å avlede oppmerksomheten fra de villeste mønstersuperheltene, til hakket mer basic klær ;)
 

DU FINE LØRDAG


Hei fine dere! Vi slo til med verdens lateste helgemorgen i dag. Utrolig deilig, og skikkelig velkomment. Slike lørdager skulle det ha vært flere av :) Vi kom oss ut av huset til slutt, og på impuls ble det sushilunsj på oss alle tre. Jeg var rimelig hangry på et tidspunkt (du vet, sulten og sint. Jeg er ikke sånn dødshyggelig å være sammen med i den tilstanden..), og jeg fikk hjerter i øynene, da T foreslo at vi rett og slett stakk innom Røa for lunsj.

Så da ble det kveite spesial, tuna tataki, scampi og laks, til vi gomlet oss mette og gode. Samtidig steg humøret for hver eneste matbit. Så skulle guttene på en liten playdate, og jeg snek med hjem for å nyte noen deilige timer kun i mitt eget selskap. Sammen med guilty pleasure tv, sjokkis, og pinterest. Mmm, det er lørdagslykke for meg!Jeg håper lørdagen din har vært fin!
 

TUTU(T) DET ER FREDAG


God morgen helg, og hei til deg! Fredager er alltid fine, selv om det er en liten stund til helgen starter. I helgen har jeg store planer om å slø løs håret litt, og ingenting er morsommere enn strutteskjørt. Det gir en instant festfølelse! Med ullgenser til, blir det akkurat passe tonet ned. Skjørtet er en gammel skatt fra asos, mens genseren var et salgskupp fra Alezander Wang. De røde hælene er fra Zara, og gir en herlig fargerik dæsj til et hvert antrekk.
Jeg ville bare innom og sende avgårde litt fredagsfølelse! Nyt at det er fredag, også ses vi senere :)
 

UKENS BUDSJETTIPS / FIN HÅNDSÅPE TIL BADET


Rekk opp hånden om du er glad i fine håndsåper? Men siden når ble håndsåper superdyrt liksom? Skal du fylle opp med noen fine håndsåper på et lite gjestetoalett, eller gi bort en lekker såpeflaske i vertinnegave (ps: såpe og andre duftting ER de aller beste vertinnegavene!), flyr hundrelappene fort.

SÅ, om du er like glad i freshe opp interiøret på badet med fine såper, da har jeg et skikkelig gladtips til deg. Denne fine såpen var det faktisk T som kom hjem med, etter at jeg ba ham om å sjekke på butikken om det tilfeldigvis var en ok-seende ut håndsåpe der (ja, det betyr faktisk mye hvordan flasken ser ut, kall meg gjerne gal). Jeg har heldigvis en forståelsesfull mann. Han hadde vært på meny og handlet, og jeg ble så glad (vi snakker stor entusiasme for små gleder!) da han kom hjem med denne såpen. Jeg digger ting man kan kjøpe på matbutikken, jo flere fluer i en smekk jo bedre! Såpen heter L'usine, og du får den til langt under femtilappen. Jeg har kun sett den på Meny til nå, men den er sikkert å finne tak i flere steder også.
Sitrongress og mint, denne lukter supergodt!

LYSERE TIDER


Jeg innrømmer glatt at jeg savner lysere tider! Vinterlyset tar nesten knekken på meg, og jeg kjenner at den grå tåken såvidt har lagt seg som et slør bak øynene mine. Det kan jeg ikke ha noe av, så her er det bare å riste av seg dårlig fotomotivasjon, og knipse i vei :)

Jeg har en interiørønskeliste som har vokst seg lang som et vondt år for tiden. For litt siden var alt som stod i hodet på meg, ny sofa. Det har jeg for lengst skrinlagt, til fordel for både tapet, teppe og annet snadder. Jeg vant til og med på et flaxlodd her forleden, 25 kroner! Hoi hvor det går, her var det bare å kassere inn på flaksen. Men da jeg spurte på butikken, var det visst ingen der som noensinne har hørt om at noen har vunnet mer på flaxlodd, ever!

Du vet drømmen og spenningen når du skraper bort både den ene hundretusen og den andre hundretusen, og du står der i et halv sekund og myser, mens du ikke helt ser forskjellen på hvor mange nuller det var på den ti tusen du fikk (omg, er det 3 LIKE??). Ah, flaxlodd gir søren meg et lite stykke spenning i hverdagen. Men, det er altså godt mulig jeg må slutte å kjøpe flaxlodd og spare de 25 kronene fremover... her skal det skje forandringer på interiørfronten! :)
 

HOLD DEG PÅ MATTA


God morgen fra håndstående! Litt yoga på morgenkvisten er gull verdt, selv om det kun er for å øve litt på ting man ikke er så god på.

I fjor var det hodestående som var nyttårsforsettet mitt, i år er det håndstående. I believe! Eller, jeg skal i hvert fall jobbe mot å naile håndstående i løpet av året, og jeg tørr meg allerede lenger og lenger fra min gode venn veggen (eller vinduet i mitt tilfelle). At det skal være så skummelt å stå på hendene når man ikke har noe foran seg som kan ta i mot!

Om du tenker på om du skal begynne med yoga, har jeg kun en ting å si. GJØR det. Prøv det i hvert fall, før du bestemmer deg for at det ikke er noe for deg. Det både roer og får opp pulsen din på samme gang, og jeg går alltid ut igjen med en fantastisk ro i kroppen etter en yogaøkt. Små babysteps er motivasjon til tusen, og det er så gøy å se hvordan hodet og kroppen jobber sammen mot å nå det man vil. Nyt dagen!

 

hits