februar 2016

DET BRENNER MAMMA!


Det brenner mamma! Tykk røyk veltet ut av ett av husene i gaten vår i dag da vi var på vei til barnehagen i morges. Lille kunne heldigvis konstantere at brannmann sam allerede var på plass. Mor var ikke like høy i hatten for jeg kunne konstantere at ikke bare var brannmann sam på plass, han hadde tatt med seg et helt hav av mennesker som fortvilt fortsatt prøvde å få kontroll over situasjonen flere timer senere. Flere var heldigvis reddet ut, stakkers stakkars mennesker, det å se hjemmet sitt gå opp i fyr og flammer må være en helt forferdelig opplevelse, noe man aldri vil være forberedt på kan skje. Det skjer jo aldri noe slikt med en selv er det så altfor lett å tenke. Da barnehagen ble evakuert bare litt senere var det duket for at dagen ikke kom til å gå som planlagt, vinduer og dører måtte stenges og lukkes for å unngå den tunge røyken og vi fikk en litt spesiell innedag. Livet er virkelig skjørt og hver dag er en gave, ikke altid like lett å huske på, men alt for sant når man tenker etter.
 

TOPP 5 HVITE JOGGESKO TIL VÅREN                                                         Foto: Produsentene / Collage Tine Monsen 1. Stan Smith Adidas 2. Lacoste 3. Vans 4. Superga 5. New Balance

Til våren er det eneste riktige å investere i et par kritthvite sneakers. Det er ikke mye som slår hvite sneakers, brune ben og cropped denim med avkappet kant, det kommer rett og slett til å bli min signaturlook i sommer tror jeg. Eller om jeg skal være helt ærlig, så fort snø og is forsvinner fra veiene. Hvite sneakers er perfekt å bruke sammen med både skinnbukser og dressbukser i stedet for de høye hælene fremover, det er både praktisk og trendy samtidig som hvite tøysko eller sneakers i skinn sjelden eller aldri går av moten. Mine topp fem hvite joggesko til våren er en herlig blanding av et par Adidas tegnet av Stan Smith, til orginale Vans, hvite New Balance og drømmeparet fra Superga.
 

AKNEARR ER NOE HERK


Jeg har aldri vært hun med perfekt hud, jeg jobber masse med huden min og er utrolig avhengig av gode produkter og hudbehandlinger som funker. Man kan gjøre mye med sminke, men for meg er det ennå viktigere å ha et godt grunnlag og en naturlig hud man har lyst å løpe rundt med rett fra sengen. Er det en ting jeg har merket med årene så er det at huden min (dessverre) ikke lenger bouncer rett tilbake etter utbrudd og perioder med akne og dårlig hud, jeg får aknearr med en gang! Siden disse ikke reparerer seg selv har jeg vært ganske fortvilet når jeg har bestillt time hos hudeksperten min. Dere som har fulgt meg en stund vet sikkert at jeg er stor fan av Obagi og ZO og at jeg går til Silje Austnes som er kosmetisk sykepleier.

Akkurat som trening er ferskvare er huden min ferskvare, den er i konstant forandring og påvirkes av alt fra stress, sykluser, kosthold, alder og hvordan jeg har det. I perioder har jeg slitt med cystisk akne (for de av dere som vet hva det er så er det absolutt ikke kult) noe som veldig fort setter spor i huden som arr. Men det som virkelig funker for meg med tanke på arrbehandling er restylane vital. Det er lett å forbinde restylan kun med noe man injiserer i leppene, men restylan vital er en hudbehandling hvor små små nålestikkstikk gjør at man glatter ut og får bedre spenst i huden. Når man opplever at aknearrene setter seg så ser det ut som om man har små søkk i huden, det restylan vital gjør er at den går inn og øker fuktbalansen i huden og glatter ut hudstrukturen der man har arr.


Hyaloronsyren i restylane er 99.7% lik den naturlige hyaloronsyren menneskekroppen har naturlig i hud og ledd så dette en skånsom behandling (om du ikke er redd for noen nålestikk!). På bildene over har jeg kun på litt mascara og ikke noe annet enn fuktighetskrem på huden. Silje har rett og slett gjort det igjen og siden jeg vet at det er flere som sliter med huden synes jeg det er hyggelig å kunne dele slike tips videre, for selv om man har fin hud den ene dagen er det ikke sikkert at den er like fin neste og da er det godt å vite at det finnes behandlinger og løsninger man kan prøve. Det er så viktig å ta vare på huden sin og min får en omgang med solkrem med høy faktor hver eneste dag, det å bruke solkrem er faktisk det viktigste du kan gjøre for å ta vare på huden din etter hvert som årene går.

Ps: jeg anbefaler virkelig at du går til en dyktig autorisert behandler som du vet har gode skussmål før du bestiller tilme uansett hudproblemer!
 

VINTERFERIE PÅ SKIPlutselig var vi hjemme igjen etter et par døgn på reisefot. Jeg måtte le da vi på flyturen(e) hjem plutselig hadde fått flyseter over alt, selv treåringen satt alene midt i en rad. Jaja, det er jo strengt tatt ikke vårt problem men problemet til de han sitter ved siden av spøkte vi med før vi fikk ordnet at vi kom litt nærmere etter store forhandlinger med flyvertinnene. Med oss hjem fra skiferiehar vi en rekke nye minner og jeg har lyst å dele noen av de med dere! Så om du lurer på hvordan vi har hatt det på skiferie i Whistler må du ta en liten titt på filmen over. Jeg håper du får litt vinterferiefølelse du også :)

THE CANADIAN TUXEDO!


Kjært barn har mange navn og siden denim on denim også heter Canadian tuxedo, må jo nettopp det å troppe opp i denim fra topp til tå være tingen når man faktisk er på plass i Canada! Jeg blir jo aldri lei av jumpsuits og når de til og med kommer i denim er jeg solgt for lenge siden. At det i tillegg føles ut som om man går med pysjamas er en super bonus, jumpsuits er virkelig tingen å pakke med i kofferten.


Etter en liten uke på ski har jeg hatt min del av gangsperre de siste dagene! Jeg måtte le da bena ikke klarte mer for noen av oss (det er TUNGT å stå med en liten en mellom bena i bakkene så mange dager!) og T like gjerne suste nedover med mini på skuldrene mens jeg surret fast skiene hans på sekken min for å komme oss helskinnet ned. En fantastisk uke er straks ved veis ende og Whistler kan virkelig anbefales både om du er skiboms eller vil på tur med familien! Pakker du med en Canadian tuxedo i kofferten blir du garantert en hit på after ski også :)
 

VINTERFERIE FROKOST


Jeg har rett og slett med egen kokk på tur! Hver dag har vi våknet til de deiligste frokostretter signert min kjære, hvem trenger hotellfrokoster når turfrokostene ser slik ut? Det skal han ha, han gjør alltid det lille ekstra på alt. Han sier det er enkelt, litt bær, en stabel med pannekaker, perfekte egg og nystekte bagels. Det ser hakket mer avansert ut enn han skal ha det til..

Her henger superundertøyet til tørk og bakken frister med siste dagen. At en uke kan gå så fort er helt utrolig, allerede tidlig i morgen setter vi kursen hjemover. Siste frokosten er snart i magen, kaffekoppen fyllt opp og bilder fra gårsdagens faktiske antrekk (utrolig nok noe annet enn kun superundertøy) er lastet inn på datamaskinen. Vi ligger ca. 9 timer bak dere så her sover vi når dere er våken og spiser frokost når dere skal legge dere. Jeg håper dere nyter fine vinterferiedager!

11 MÅTER Å BRUKE EN HALS PÅTrodde du at en bøff eller hals kun var en en ting? En hals er verdens mest praktiske plagg om vinteren og her er 11 måter du kan bruke halsen din på! En hals er aldri dumt å ha rundt halsen eller i sekken og avhengig av hvordan du vrir og vender på dette enkle klesplagget kan du brette den til en lue, en finlandshette, et skaut, ørevarmer, pannebånd etc. Perfekt for store og små i vintersesongen.


Den siste har jeg ikke tatt med i tellingen altså ;)
 

NÅR DET Å LOGGE AV KAN FØLES SÅ BRA SOM DETTE

Jeg har rett og slett logget av og nytt noen fantastiske fridager sammen med familien min på fjellet de siste dagene. På et par dager visste jeg faktisk ikke hvor telefonen min lå store deler av døgnet og wifi har blitt byttet ut med tidsforskjell, frisk fjelluft, familietid og pudder. Jeg er utrolig dårlig til å logge av, men det var både kropp og sjel utrolig fornøyd med merker jeg! Men i dag fikk jeg veldig lyst til å titte innom og vise litt bilder fra turen. Jeg må le, for det er som om vi er pensjonister på tur for vi står opp klokken 04.00 (!) (det er selvsagt alt for tidlig, men hva gjør man når små jetlaggere tror det er morgen?), er i bakken 08.00 og legger oss rett etter middag for å overleve neste dag! Helt perfekt spør du meg, i hvert fall når dagene er fyllt med alt du ser under.Whistler har virkelig vist seg fra sin aller aller beste side (vi tror nå at det kun er så fint vær her hele tiden!) og jeg har gått hen og blitt helt forelsket i dette landet som utrolig nok er veldig likt Norge, alt er bare kembostort i forhold. Det er litt som nintendo og supermario hvor man kommer til et level hvor alt blir forstørret.

REISEFEBER


Man har det ikke mer morro på flyplassen enn man lager selv! I motsetning til min mann blir jeg flau når han setter i gang og det artigste han vet er å plage meg, så da er det jo ikke slik at han akkurat stopper å erte meg (legg merke til tungen over). Etter over et døgn på reisefot med små på tur våknet vi opp midt i en skibakke i Whistler i morges! Vi tok like gjerne vinterferien med familie og venner ganske så langt hjemmefra og etter en kinareise mellom London, San Fransico og Vancouver landet vi i Canada i natt og satt kursen et par timer nord for Vancouver. Altså, jeg syns rett og slett vi har vært ganske flinke på tur!Her suser folkene bokstavelig talt rett utenfor og jeg gleder meg til å vise der hvordan vi har det! Ps: bli med på tur på snapchat, der er jeg så flink til å oppdatere underveis. Legg meg til på tinemonsen :)
 

I'M TAKING YOU TO PARIS!

                                                                                Sponset opphold


Selv om jeg elsker fotografi er det ikke alltid at bilder får frem alt det man ønsker av stemning og opplevelser man har lyst til å dele. Da er en liten film den perfekte måten å ta med andre inn i min verden for en liten stund, så jeg har satt sammen en liten film fra Paris de siste dagene hvor jeg har løpt rundt sammen med inspirerende Christiane Schaumburg-Müller bak Chrichri.dk og Alexandra Pascalidou og jeg håper dere har lyst å bli med til denne nydelige byen for et par minutter og oppleve litt av det jeg har opplevd rett fra kontorstolen din.

Jeg er helt sikker på at du kan plukke opp noen gode Paris-tips om du noterer deg et par av stedene jeg har besøkt, for vi vet vel alle hvordan det er å være ny i en by og ha lyst til så mye, men så vet man gjerne ikke helt hvor man skal begynne og hvilke steder som er verdt å sette på agendaen, så nyt Paris og drøm deg litt bort i noen få minutter <3

BONJOUR FROM PARIS!


Sponset opphold

Et stort hei fra Paris! En by det ikke går an å la være å bli en smule forelsket i, faktisk er det en kjærlighetsaffære som gjør at man faller litt mer for hver gang. Med to stappfulle dager med opplevelser, gjemte perler, herlige historier og utrolige franskmenn er både hodet mitt og hjertet fullt av inntrykk. Det har ikke vært helt enkelt å oppdatere bloggen underveis, men denne gang har jeg virkelig fått oppdatert snapchat og legger du meg til der på tinemonsen rekker du akkurat å få med deg siste dagen i Paris og et villt besøk på Les Bains, the place to go (om du kommer deg forbi dørvakten!). Mer om det litt senere!

Jeg har vært så heldig å bo på det ærverdige Hotel Napoleon, på dette fantastiske rommet. Visste de at jeg har oransje soverom hjemme? Jeg var i hvert fall hoppende glad da jeg lukket opp døren og både gardiner, møbler og puter var kledd i klassiske oransje striper og mønster. Rett ved Triumfbuen hoppet jeg like gjerne på flybussen da jeg hadde pakket sakene mine i morges, siden hotellet ligger like ved Triumfbuen og flybussen tar deg (nesten) rett til riktig terminal på Charles De Gaulle er det superpraktisk og enkelt å ta bussen til flyplassen i stedet for taxi til alt (who knew!). Nå kommer dere sikkert til å le, men jeg skal bare hjem og snu i døren, plukke med meg den lille familien min og legge ut på tur igjen i morgen tidlig. Men før det har jeg mer på hjertet om Paris- jeg er nemlig sikker på at jeg har plukket opp de aller best tipsene både for å bo, spise, vinsmake og nyte livet i denne byen! 
 

HVORDAN STYLE DENIM ON DENIM

                                                                             annonse / Lindex Før jul fikk jeg lov å komme med noen fine partytips fra Lindex og denne gangen har jeg fått lov å style den nye, freshe og mer miljøbevisste denimkampanjen deres Better Denim! Vi snakker denim i superkule varianter, min store favoritt i skapet nemlig denimskjorten og buksene jeg er så glad i, flared jeans som er høye på livet og cropped jeans i en boyfriend fit. Begge et must i garderoben og den perfekte partner til de høyeste hælene dine eller lave sneakers. Det aller beste med kampanjen er å se fokuset Lindex har på å jobbe mot en mer bærekraftig produksjon. De har et mål om at 80% av alle plagg skal produserer på en mer bærekraftig måte innen 2020, og fra Januar 2016 vil hovedandelen av all denimen fra Lindex lages i bærekraftig bomull og fremstilles med prossesser som sparer vann, energi og kjemikalier. De har blant annet redusert vannmengden for å produsere jeans med 45%. Ta en titt under på hvordan jeg har stylet kolleksjonen!


                                                                    Hvit jeans / Denimskjorte / Denimjakke Alle jeans med 5 lommer får f.eks størrelsen printet i bukselinningen for å spare papir ved å unngå etikker med størrelser, og de helt bærekraftige denimproduktene vil ha etiketter i resirkulert papir. En liten ting som kan utgjøre en forskjell. Slengbukser med høyt liv gir deg faktisk milelange ben, et lite tips om du har lyst å late som du har litt lengre ben enn du har.

                                                           Slengbukser / deminskjorte / sjal                                           Stripete genser / Cropped jeans / Stripete genser gutt / jeans gutt                                                          Denimkjole / mørkeblå slengbukser / brunt belte
                                        Stripete hvit og blå genser / skinny jeans / hvit genser Denimkjolen er en sikker vinner til våren og til det blir litt varmere ute bruker jeg min over et par jeans og en skjorte. Med et belte i livet får man fortsatt markert midjen samtidig som man er godt påkledd og holder varmen. Rett og slett et litt fornutfig denimtips om du har lyst å tyvstarte på vårmoten uten å fryse. Hele Better Denim kolleksjonen lanseres i alle Lindex-butikker og på www.lindex.no i dag så stikk innom for å sjekke ut alle de fine nyhetene! Finner du forresten noe på nett og ikke i butikk kan du faktisk bestille det til din nærmeste Lindexbutikk, hente det der, prøve størrelsen på og eventuelt bytte eller få tilbake pengene om det ikke skulle passe.

BORDDEKKING

Fine borddekkinger er verdt en ekstra titt tilbake i arkivet på. Hvite duker og kun en enkel bukett med hortensia fordelt på mange små glassvaser. Enkel, delikat og med akkurat passe mengde fargepop. Og serviettene brettet som en rose i hver sin tekopp, om ikke dette får deg til å tenke på vår så vet jeg ikke hva.

Jeg sitter i skrivende stund på flyplassen og jeg holdt på å juble høyt da jeg løp innom elektronikkbutikken på gardermoen og de sa nei, vi har dessverre ikke universallader, men vi har alle laderene til Mac! Hipp hurra så glad man kan bli når den opprinnelige laderen til macen lå godt og fornøyd igjen i bilen. Da snakker vi ett stykk glad Tine! Så om noen lurte, på gardermoen kan de redde deg ut av selv de verste dataknipene siden de har ladere og tilbehør til det aller meste. Jeg håper dere blir med på tur! Følg meg på snapchat på tinemonsen og på instagram på @tinemonsen.no for å bli med :)

KJOLE + BUKSER = SANT

Med et grytidlig fly i morgen burde jeg jo ha vært feridg med alt som skal gjøres for lenge siden, men sånn er det ikke. Jeg kom akkurat inn dørene og har store planer om å slenge noen gode ullgensere og superundertøy i kofferten, lukke godt igjen og krysse fingrene for at jeg har husket alt jeg skal når bilen kommer 04.45! 

Her har uken gått slag i slag så langt og med mor på reisefot de neste dagene ble det sen middag på hele den lille familien i dag, da er det lov å rangle litt for lillemann. Jeg har forresten gått hen og forelsket meg helt i kjoler over bukser om dagen, jeg syns det funker aller best med høye heler til, men gøy er det. Vi snakker comeback for 90-tallet!

PACKING FOR PARIS

Jeg pakker til Paris! I hvert fall prøver jeg å pakke, det er nemlig minusgrader og ruskevær i Paris også, så det som blir med i kofferten må være ganske så varmt om jeg ikke skal fryse i hjel. Lave sko, sneakers og støvletter er med til fine dager vandrende rundt for å oppdage denne fine byen. Sammen med pumps som jeg kan pynte opp antrekket litt mer til kvelden. Jeg håper dere har lyst å være med på tur også, for jeg er sikker på at jeg kommer til å tipse om masse fine (og kanskje litt bortgjemte) steder å dra til neste gang dere besøker Paris. Jeg skal nemlig oppdage små perler og har du et Paristips til meg blir jeg veldig glad om du vil legge det igjen under til meg!

QUICK FIX FOR KJØLESKAPET!

Enten man skal flytte, selge eller bare vil ha orden i kjøleskapet har jeg et lite tips for å gjøre det så godt som nytt! Jeg vet ikke hvor lenge jeg har gått og ergret meg over at den ene grønsaksskuffen vår ble knust for en lang stund siden. Og som kanskje flere har erfart, har de først fått en knekk blir de sakte men sikkert mer og mer shabby etter hvert som man drar og løfter i dem. Så jeg har endelig fått bestillt en ny grønsakskuff og kjøleskapet fikk en instant makeover, det ser rett og slett helt nytt ut. 

I løpet av årene får ofte disse plastskuffene en mer tåkete overflate enn gjennomsiktig klart glass og det å bestille en ny skuff som passer til ditt kjøleskap er en kjapp liten makeover! Et lite tips om man skal gjøre klart til visning og gjerne vil selge med hvitevarene eller bare vil bytte ut en ødelagt skuff. Jeg noterte opp modellnummer fra kjøleskapet og bestillte fra Miele siden vi har kjøleskap derfra, men jeg tipper at dette kan bestilles fra de aller fleste kjøleskapsprodusenter.

HVORDAN LAGE MYKE 40 TALLS KRØLLER I HÅRET / HOW TO MAKE 40'S CURLS


Med stritt hår som henger  r e t t  ned er det gøy å kunne ha noen triks for å lage fine myke krøller uten å bruke altfor lang tid eller energi på prosjektet. Jeg har en middels stor krøllstav og avhengig av hvordan jeg vrir selve stangen og hvordan jeg surrer håret rundt staven får jeg ulikt resultat og det er enkelt å lage krøller på flere forskjellige måter. Akkurat nå er jeg veldig glad i store myke 40 talls krøller som legger seg rundt ansiktet i en soft fasong. Trikset er å legge krøllstaven vannrett under håret og krølle håret i passéer rundt krøllstaven før du slipper krøllen og børster dem ut med en god børste. Fremgangsmåten ser du i videoen over :)

BE MY VALENTINE

Vi slo skikkelig på stortromma i går og koste oss på dobbeldate med de herligste menneskene, nyydelig mat på Hanami og en skikkelig helaften ute. Hanami er rett og slett en av favorittrestaurantene mine, og til dags dato har jeg aldri åpnet menyen! Vi lar alltid kokken bestemme og det å spise mange små retter i stedet for hver sin store er virkelig det social eating handler om i mitt hode, det å samles rundt middagsbordet og prøve litt nytt samtidig som man koser seg i godt selskap og med noe godt i glasset.


Kveldens antrekk ble rett og slett en hvit skjorte med en liten vri, fargerike kulotter og høye pumps. Jeg følte meg riktig så romantisk faktisk, det hjelper med litt rødt (eller rødaktig) i antrekket når man skal feire litt.

Ps: det var noen som lurte på hvordan jeg lager disse krøllene i håret, så jeg har faktisk laget en bitteliten video hvor jeg viser enkelt steg for steg om du har lyst å prøve deg hjemme på denne vrien. Klikk deg innom igjen litt senere for å ta en titt.

RUSSIAN TWIST / AND THE PERFECT COATHurra meg rundt så kaldt det plutselig ble igjen! Tro meg, jeg kjører superundertøy om dagen og varme luer. Gjerne med en russisk tvist, jeg er superglad i slike store faux pelsluer og syns de gir både antrekket og hodet en artig vri samtidig som de er varme og gode. Jeg har vært på kåpejakt en stund og var så glad da jeg fant denne fine mørkeblå kåpen i ull på H&M! Et lite tips om du har lyst på en ny kåpe, men ikke vil sprenge budsjettet helt. 

Her i huset tar vi rett og slett Valentines litt på forskudd og skal ut og feire med gode venner allerede i kveld! Her snakker vi date-uke med to kvelder ute på bare noen få dager, hva skjer med The Monsens sier jeg bare. Da er det utrolig hyggelig med familie rundt som har lyst å være barnevakt. Jeg håper dere har hatt en strålende fin start på helgen!

FAVORITT INTERIØRSTYLIST / CHRISTINE HÆRRA

En av mine favoritt interiørstylister er Christine Hærra. Første gangen jeg møtte Christine var under en interiørmesse i Bergen for noen år siden, og siden har jeg fulgt med på hva hun har holdt på med med ivrige øyne. Hun har en fantastisk fargepalett i kropp og sjel og prosjektene hennes gir meg alltid assosisasjoner til det store utland og internasjonale måter å bruke farger og mønster på. Hun er rett og slett inspirerende, for måten hun bruker farger og mønsterkombinasjoner på er uredd, lekent og treffsikkert på samme gang. Bare ta en titt på det lekre hjemmet hennes!


                                                                                                              Foto: Sveinung Bråthen

Tapeter, mønster, gammelt, nytt og masse sjel møter hverandre i en frisk fargebris i dette lune familehjemmet. Du vet du er modig når det er polkadotter i taket! Se alle de fine bildene fra hjemmet til Christine her.

SORTE DETALJER PÅ KJØKKENET

                        Foto produsentene / collage Tine Monsen

1. Salt og pepperbøsser Jonathan Adler 2. Sort bestikk 3. Lysestake 4. Kubus bowl 5. Kitchenaid 6. Visp


Litt kjøkkeninspirasjon er alltid gøy og selv om jeg er kjempeglad i farger (det må man vel være når man har lyseblått kjøkken!), har jeg akkurat nå har en sort periode når det kommer til fine ting på kjøkkenbenken! Helt siden en vakker sort skapning i form av en gammel Kitchenaid flyttet inn har jeg fått sansen for flere og flere sorte detaljer til kjøkkenet. Kubusskålen er f.eks perfekt til å ha fremme på kjøkkenbenken med urter i, hvordan det ser ut kan du se i dette innlegget. Små salt og pepperbøsser i form av sorte hestehoder har stått på ønskelisten lenge og jeg blir ikke lei. Sort bestikk er en deilig oppdatering om man trenger å rydde opp litt i bestikkskuffen, vi har f.eks blandet både tre og fire sett med bestikk opp gjennom årene og mangler både kniver og gafler for et fulltallig sett.

Kjøkkenutstyr som visper, stekspader og andre ting som er kjekke å ha fremme i en krukke på kjøkkenet gjør seg supert i en matt sort finish. Enkle lysestaker er virkelig på vei tilbake og favorittene mine har litt messing på seg.

DEJÀ VU

Happy weekend! Jeg har ikke en blomst i hus og helgen kom selv om huset står på hodet med rot i alle kanter og hauger. Jeg må le av HVOR fort det går fra noenlunde kontroll til fullstendig kaos på hjemmefronten. Men det får heller bli skippertaksmetoden når morgendagen kommer, for i kveld er det fredag og bena skal høyt. Til og med bittelitt bling har jeg fått på. Jeg fant disse artige 80-talls øredobbene på H&M for en liten stund siden og syns de piffer opp et hvert antrekk. Jeg er superglad i slike små enkle ting som man kan bruke sammen med favoritt t-skjorten og likevel være litt mer pyntet. Den ene øredobben er lang mens den andre som hører til har en annen form og er mye kortere.

Et lite tips om du har lyst på noe nytt i ørene i helgen :)

FASHION FRIDAY / THE IBEN SHOW

Hurra for IBEN! Vi snakker wearable møter chic og cool! Deilige olivengrønne nyanser sammen med grønt og en herlig miks av ullgensere og miniskjørt. Jeg var så heldig å kunne ta med min kjære på både visning og fest i går, så vi hadde en skikkelig mote date night. Det er utrolig gøy å gå sammen på slike ting innimellom og det var veldig artig å se hva de flinke jentene bak IBEN hadde fått til, fra nå av er det olivengrønt på meg! 
Etter visningen var det duket for fest og konsert, du vet det blir bra når du spotter en photo booth med en gang du kommer inn i lokalet! Titt innom min snapchat for flere glimt fra kvelden, du finner meg på tinemonsen (og på instagram heter jeg @tinemonsenno :)

KJØKKEN UNDER TRAPPEN

Kjøkken under trappen! Jeg var på en veldig hyggelig presselunsj i dag og stedet de hadde fått lov å låne var utrolig inspirerende. Arkitektparet bak prosjektet hadde valgt utrolig fine løsninger både i forhold til planløsning og romfølelse, og det sorte kjøkkenet var virkelig hjemmets hjerte. De hadde utnyttet plassen max ved å legge kjøleskap, ovner og skap under selve trappen opp til etasjen over. Utrolig lurt og rett og slett inspirerende.Jeg lar meg som alltid fascinere av fine borddekkinger og jeg nyter synet når jeg kommer til duk og dekket bord med blomster, tøyservietter og i dette tilfelle, gåsunger. Et lite hint av vår selv om det er langt fra vår enda. Finel enkle lysestaker i messing har også fått sin renessanse og akkurat liker jeg veldig godt! Litt inspirasjon til helgens borddekking om noen skal ha gjester og vil pynte opp litt ekstra.

HVORDAN FORTELLE BARN AT NOEN DE ER GLAD I ER SYKE

Barn merker det meste med en gang og når noen i familien blir syke kan det være veldig vanskelig å forholde seg til hvordan man skal snakke med barna. Det er ikke alltid at man har erfaring på området selv og det kan være lett å være litt famlende rundt sykdom, som for mange kan være et vanskelig tema. Siden livet sjelden blir helt som man har sett for seg kan det være fint å tenke litt på tunge ting og være litt forberedt når sykdom eller død rammer. Sannheten er alltid best, samtidig er det ikke alt barn har forutsetninger for å forstå og det kan være fint å forklare barn på en enkel måte hvorfor mamma eller pappa eller noen andre som er syke har det. 

Har noen brukket et ben eller en arm er det jo enkelt å forklare hva ting er, men er det alvorlige ting som kreft og lignende kan man f.eks fortelle at det er noe som vokser inni magen eller hodet som ikke skal vokse der, som legen prøver å ta bort. Er det hjerteinfarkt kan man f.eks forklare at bestemor eller bestefar har problemer med blodpumpen sin og at legen forsøker å reparere den. Det er jo ingen fasit som går på dette å snakke med barn om sykdom, men det som kan være en fin sammenligning for et barn er å fortelle om at sykehuset er et verksted for mennesker. Hvor leger må ordne og reparere akkurat som på et bilverksted. Mange barn vet ofte hva et bilverksted er og at bilen gjerne kommer tilbake fra verkstedet etter at den er reparert. Det at barn kan se på sykehus som et menneske-verksted kan være med på å gi dem en forståelse av hva som foregår uten at de blir alt for bekymret eller redd.

Spør barna om den syke har det vondt kan man være ærlig og fortelle at ja, pappa eller mamma eller noen andre har det vondt, men at de får medisin av legen slik at de skal få det bedre. Det å være ærlig på en enkel måte kan i slike situasjoner bli utrolig vanskelig om man ikke har hatt anledning til å tenke litt gjennom hva man skal si, og for mange kan det være fint å ha noen verktøy i bakhodet som gjør at man er litt bedre utrustet til å takle slike ting om de skulle intreffe.

Ta dem med på besøk på sykehuset dersom dette er praktisk mulig og den syke selv ønsker besøk. Et besøk skal være en oppmuntring og ikke en belastning så her kan det være fint å tenke på at man gjør besøket kort og at man tar hensyn til andre på rommet, eller den syke som kanskje ikke har mulighet til å si fra om at det blir for mye. Lær barna at man alltid skal vaske hendene før man går inn på rommet, og som voksen er det også viktig å huske på at man ikke tar med barna på besøk om de er syke, forkjølet etc. pga smitte.

Er nære omsorgspersoner borte fra hjemmet er det naturlig at barnet savner disse stort. Da er det viktig at de får trøst og trygghet og at de har noen å snakke med. Noe som kanskje er lettere sagt enn gjort når man har det tøft selv. Barnehagen er et trygt sted barna er vant til å være og det vil være lurt å opplyse barnehagen om situasjonen slik at de kan følge litt ekstra med på hvordan barnet har det.

Det er ikke alle det faller naturlig for å prate om følelser, men her kan man slukke mange sorger om man er til stede for de små når de vil snakke om ting. Små barn har jo også et helt annet reaksjonsmønster enn oss voksne og kan være helt knust i ett minutt og i full lek i neste, så det er er viktig å la barn være barn.

<3

GÅ FOR EN FARGE PÅ SKINNJAKKEN I ÅR!

                                                                                                           Foto: Silje Pedersen

Skinnjakken er klassikeren alle har i skapet og de fleste av oss er gjerne på jakt etter den perfekte sorte skinnjakken sesong etter sesong. I år er min rød! I det som må være den perfekte rødfargen, dyp og klar på samme gang fra Boda Skins. Jeg slår et lite slag for fine farger på skinnjakkene når våren kommer, det setter masse farge på hverdagen og humøret får en liten piff med en gang.

Mine favorittfarger er cognac, flaskegrønn, rødt og blått og jeg skulle gjerne hatt en i hver farge. Men det får jeg heller bruke noen sesonger på å få til, en skinnjakkesamling går jo aldri av moten og er klassikere man alltid kan ta frem nesten uansett hva man går med.

BY MAGMALOU


ByMAGMALOU viste en kjempefin og laidback kolleksjon under Oslo Runway i dag. Med jumpsuits, strikkekjoler og skjortekjoler i en miks av andre inspirerende plagg. Gode antrekk man både ser effortless chic ut i og som er komfortable på. Her kommer et lite bildedryss fra visningen!
THROWBACK TO WHEN I FORGOT MY PANTS DURING NEW YORK FASHION WEEK

Jeg ble helt i det nostalgiske hjørnet av moteuken her hjemme og ble så glad da disse bildene fra New York i fjor høst dukket opp i mailboksen min fra ett av de mest sprudlende menneskene jeg har møtt! Corinne Alice Skau, frisør, makeup artist og fotograf av rang. Vi løp mellom visninger, hoppet inn og ut av taxier og spiste på farten, da er det ikke så lett å huske alt, i hvert fall ikke buksene :)

Line og jeg trålte byen rundt i høye hæler, er det fashion week så er det fashion week. Da får man heller pakke med seg gnagsårplaster og la det stå til. Altså det å oppleve denne pulserende byen i tredve pluss under New York Fashion Week er rett og slett helt villt, det er en motejungel uten like og det kan nesten ikke beskrives med ord. Et lite tilbakeblikk fra denne byen måtte jeg bare dele i dag før jeg skal løpe avgårde på en ny fin dag fullspekket med norsk design.

Foto: Corinne Alice Skau

STREET STYLE / OSLO RUNWAY

Det er alltid gøy å se hva fashionistaene dukker opp i under fashion week, og ennå mer interessant er det når det er surt og kaldt ute med slaps på bakken! I dag måtte bare ben vike for strømper, ullgenser og en varm lue, men det gjør jo ingenting når man kan ha på seg en knallfarget jakke. Når man løper rundt solo i byen er det også veldig hyggelig å treffe fine folk i bransjen som nydelige Silje og Benedicthe. Alle med sin helt egen stil, akkurat det ser man nesten bedre på bilder i etterkant enn når man treffer hverandre på gaten! 


Om du ikke følger disse stilsikre jentene er det verdt å henge med på @motesilje og @bybenedichte på instagram! Jeg skal straks ut av dørene igjen for en kveld ute, og i morgen venter masse morsom moteinspo. Etter å nesten ikke ha vært utenfor døren den siste uken ble det jammen en forandring denne uken for her står eventer og inspirasjon i kø :)

Ps: følg meg på snapchat for behind the scenes! Søk på tinemonsen så dukker jeg opp.

OSLO RUNWAY!

I dag åpnet OSLO RUNWAY, norges Fashion Week og Moods of Norway var først ut med sin kolleksjon "kyst". En delikat og frisk vår- og sommerkolleksjon med kjølige blåfarger og mønsterkombinasjoner. At catwalken var lagt til nydelige omgivelser i Operaen rett i sjøkanten gjorde ikke starten på disse dagene mindre spektakulær. Nyt en herlig kolleksjon fra Moods.


LITTLE KIDS AND DIRTY SONG LYRICS


Det var ikke før jeg hørte treåringen og femåringen i baksetet synge med på Rihannas S&M at jeg skjønte HVOR drøye enkelte sangtekster er! "Mamma, hva er whips?" "Eh....., vel" akkurat det var ikke noe jeg hadde veldig lyst å svare på der og da, i hvert fall ikke i riktig kontekst.

Cause I may be bad but I'm perfectly good at it
Sex in the air, I don't care, I love the smell of it
Sticks and stones may break my bones,
But chains and whips excite me

Med en treåring som er ekstra opptatt av å få forklart engelske ord for tiden er det ikke til å unngå at det dukker opp ting man helst ikke har lyst å svare på. Jeg skifter kjapt kanal og øyeblikket etter dundrer Anaconda over radioen. "Oh my gosh, look at her butt, Oh my gosh, look at her butt" de små synger med og sier både butt og gosh på de riktige plassene. Jeg hører i min fortvilelse at de jammen kan den sangen også! Hvordan i alle dager skjedde dette? 

I min barndom sang vi med på I saw the sign fra Ace of Base, We are the world og Take on Me. Jeg er helt sikker på at våre foreldre reagerte på sanger vi sang med på også, men det kan da ikke ha vært så ille som dette tenker jeg mens jeg tar meg selv i å synge videre på S,S,S and M,M,M, sex in the air, yeah I like the smell of it.

THE ENDLESS BAD HAIRDAYS NEEDS A KNOT ON TOP

Med vær som dette har ikke sveisen (min) en sjans og det er bare å prøve å minimere skaden allerede før den har skjedd, for når jeg stikker hodet ut døren kollapser alt av både volum og schwung med de aller første dråpene av regn eller snø. Jeg ser rett og slett ut som en druknet katt etter to minutter utenfor. En knute på toppen av hodet får gjøre jobben. Jeg tvinner håret rundt i en vanlig topp og knyter rett og slett håret på plass ved å stikke enden av hestehalen opp og gjennom toppen. Den lille hårtusten står fint rett opp av seg selv så da år den lov til det.

MAKING CHANGES IN THE BEDROOM

Det skjer stadig små forandringer i hjemmet vårt og selv om soverommet er ganske så på stell mangler fortsatt et par ting som har stått på ønskelisten lenge. I tillegg har vi klart å knuse glasset på to av rammene på veggen, og i mitt hode ble det den perfekte unnskyldning for å gjøre noe litt annerledes på veggen bak sengen. Jeg har en idé, så får vi se om det blir like fint som jeg håper og tror at det blir. Det er uansett gøy med små forandringer hjemme, og jeg er en kløpper i å utnytte tilfeldigheter som små unnskyldninger for å endre litt :)

MY LOVE FOR WEARING WHITE

Enn så upraktisk det er klarer jeg ikke å slutte å elske helhvite antrekk med lag på lag på lag av hvite plagg. Med forskjellige nyanser og teksturer flyter alt så fint sammen. Så får det praktiske innslaget være høye støvler man kan løpe rundt med i slapsen som er utenfor. Vi har hatt en herlig lat søndag rett og slett og gått fra frokostbord til lunsjbord med fine folk.Jammen får vi ikke middagsgjester også! Det er en veldig fin tradisjon syns jeg, å avslutte uken med familie, venner og god mat. Neste uke blir det fullt fres igjen med moteuke, shows og festlige kvelder ute, jeg håper dere vil være med!

BREAKFAST CHEZ MONSEN

Ah! Late familie søndagsfrokoster er ganske uslåelig er det ikke? I hvert fall når de ser slik ut, med posjerte egg, french toast, sirup og bacon på samme frokostbord. Jeg vet aldri hva som venter meg når jeg kommer tuslende ut på kjøkkenet etter en dusj og kaffe på badet fine søndagsmorgener, for det er ALLTID noe utrolig godt. I tillegg får han det til å se så utrolig enkelt ut. De gangene jeg har tatt ham på ordet og forsøkt meg på å lage akkurat like gode ting like raskt og klart på samme tid har det ikke vært like heldig, så et talent for mat er det ikke tvil om at min kjære har. Men et lite tips for ekstra hyggelige søndagsfrokoster er å lage f.eks egg på to forskjellige måter, ikke bare smaker det godt, et pent pyntet frokostbord er godt å se på og gøy å glede seg til å sette seg ned ved.

Ha herlig søndag!


HAPPY WEEKEND

Hurra for helg! Jeg startet dagen hos NRK i dag av alle ting hvor jeg stillte til debatt mot Maria Høili i P2 Ukeslutt. Jeg syns absolutt at det ble en morsom debatt og vil du høre opptaket finner du sendingen her (rett på klippet vårt) vi diskuterte rett og slett sex. Så nå er det bare å anskaffe eget treningsstudio hjemme og avslutte dagen med å trene i undertøyet om jeg skal følge Maria sitt råd.

Happy weekend! :)

Å VÆRE HJEMME MED SYKT BARN


Siden vår lille begynte å løpe ut av ren frustrasjon for at han ikke klarte å komme seg fremover fort nok her i verden da han var 10 måneder (tro meg, det er ingenting som er bra med at 10 måneder gamle babyer løper!) har hverdagen vår vært preget av at bikker klokken ti før man er ute av døren kan man like gjerne kanselere resten av dagen. It's all about the outing, jeg må le, men livet med små handler for mange om at man må ut og gjøre ting for å beholde husfreden. At småbarnsforeldre gjerne har to forskjellige play dates i tillegg til en tur på badeland i løpet av en lørdag er jo ikke fordi foreldrene er så sosiale og aktive at man ikke klarer å sitte stille, det handler om å overleve helgen på en så smertefri måte som mulig. Det er ikke rart at småbarnsforeldre i en periode ikke er de mest aktive i sosiallivet, man er jo alfor sosial på dagen til å orke å være sosial om kvelden.

Så når de små er syke er det ikke slik at de forandrer seg til å bli et annet menneske enn de er i hverdagen, de er gjerne bare litt redusert de første dagene før det tar seg opp til et helt nytt nivå med aktivitet påfølgende sykedager. Plutselig har det gått en uke og den leie hosten og litt feber henger fortsatt i, aktivitetsnivået derimot er akkurat det samme som vanlig mens humøret varierer fra dype daler og høye fjelltopper i brøkdelen av et sekund om ting ikke går fort nok eller ikke akkurat som barnet hadde sett for seg.

Små kan lukte at man får mail, selv når man har skrudd av lyden på både pc og telefon har barn medfødt supersonic hørsel som gjør at de kan føle vibrasjoner gjennom luften og akkurat vite når det tikker inn en jobbmail eller sms som trenger hastesvar. Ikke på min vakt tenker de og setter i gang, du vet du kjemper en tapende kamp om du prøver å svare med en hånd mens du holder den lille på en armlengdes avstand med den andre, samtidig som du fortvilt prøver å rekke over tastaturet med sprikende fingre for å klare å skrive @ tegnet. Det er god nok grunn til å gå til innkjøp av en mac kun fordi denne har egen knapp for alfakrølltegnet.

Kan det å være hjemme med syke barn ha vært en av suksessfaktorene til Apple?

MY OFFICE STYLE / ENKEL PREPPY

FREDAG! Etter en hel uke hjemme med sykt barn var det helt perfekt å hoppe i finstasen til litt etterlengtet kontortid da klokken ringte i morges. Så får vi heller sjonglere siste dagen med litt hjemmetid og litt kontortid på begge foreldrene. Jeg kjører ofte en enkel preppy stil (selv om den kanskje ikke alltid kommer med på bloggen) og min go to look når jeg trenger en instant fix på antrekket for å skru hodet over i jobbmodus er å bruke en myk og god t-shirt under en blazer. Dressbukser med gullknapper gir en liten maritim detalj og sammen med et par pumps eller lave ballerina er kontorantrekket klart.

Nå er jeg så heldig at jeg er min egen sjef, men bytter du ut den laidbacke t-shirten med en fin bluse eller topp får du en litt finere og mer seriøs vri på antrekket. For deg som ikke kan gå i hullete jeans og klogger på kontoret.

THAT DELICIOUS STAY AWAY FLU COCKTAIL

Med små syke i huset har vi pakket på med ekstra C-vitaminer i det siste og jeg har byttet ut vanlig appelsinjuice med presset blodappelsin og en liten touch av grapefrukt, nydelig! I tillegg at det smaker godt skal man visst få i seg en ekstra boost med både c-vitaminer og a-vitaminer når man mikser appelsinjuice og grapefruktjuice (siden det i tillegg til c-citamin er a-vitamin i grapefrukten), en aldri så liten vinn vinn situasjon spør du meg. Det kan jo ikke skade, i hvert fall ikke i disse forkjølelses- og influensatidene vi er inne i nå. Jeg har ikke tid til å bli syk og håper at både c-vitaminen og placeboeffekten slår inn samtidig og holder meg frisk og fin ut vinteren.

Half and half blir litt i sterkeste laget for min del (grapefrukten er jo nokså bitter), men jeg presser en god klunk med grapefrukt og heller det opp i et glass med appelsinjuice. Et lite tips om du føler deg litt på nippet til å bli syk.

TOK EN (PRINSESSE) SOFIA


Da vi skulle i bryllup i fjor tok jeg rett og slett en Prinsesse Sofia og gikk for samme svenske designer vakre Sofia dukket opp i blant annet til Nobel middag senere samme år, nemlig Zetterberg. Nydelige blonder, delikate og myke farger og enkle detaljer som syr alt sammen på en elegant (og helt perfekt om du spør meg!) måte. Det er rett og slett en av de fineste kjolene jeg har hatt på meg, så jeg skjønner godt at Sofia fallt for samme merke.

Jeg merker at lysten på vår og sommer ikke blir mindre av å se på gamle bilder, men jeg skal forsøke å holde meg i ørene litt til. Om ikke lenge skal jeg nemlig ha dere med på tur til det som må være en av de mest romantiske byene i verden (dog blir det lite romantikk da jeg reiser alene), og jeg gleder meg stort til å rusle omkring i gatene, spise baguetter og oppleve hemmelige hot spots og spennende møter. Tipper du hvor jeg skal?

OSLO RUNWAY / CHRISTINA LEDANG


Det har allerede gått mange måneder siden Oslo Runway blåste nytt og friskt liv inn i Oslo Fashion Week med sitt Oslo Runway prosjekt i fjor høst. This is Pr (som gjorde en fantastisk jobb med Oslo Runway, det var en fryd å være tilstede) vant nylig prisen for årets moteinitiativ for Oslo Runway da Costume awards gikk av stabelen! Noe som viser at det ikke bare var jeg som var imponert over den "nye" moteuken her i Oslo. Jeg gleder meg til å få med meg flere av visningene under årets Oslo Runway allerede neste uke. Det er utrolig gøy at norsk motebransje viser hva de kan! I fjor var visningen til Christina Ledang en av mine favoritter, så jeg lader opp til neste norske fashion week med noen bilder jeg tok fra hennes fargerike og lekne kolleksjon. Om du ikke får lyst på vår av dette vet ikke jeg, velkommen til bare legger, åpne rygger og korte sommerkjoler.


Jeg håper dere har lyst å være med meg i operaen neste uke for jeg tar med både kamera, instagram og snapchat :)

WHEN NOTHING ELSE WORKS, BAKE

Med lange dager hjemme med en liten som ikke er helt i form for tiden gjelder det å fylle opp med hyggelige aktiviteter, som baking. Det er alltid en hit, mini er med stående på tripp trappen sin eller med tilskuerplass på benken ved siden av kjøkkenmaskinen. Boller står høyt i kurs, men at både deig og boller må heve og etterheve er alltid en strek i regningen for den lille hjelperen. Ordet urettferdig blir hyppig brukt.

Det er rett og slett litt vanskelig å få gjort så mye annet med en liten i armkroken om dagene, men sånn er det bare og da er det jo bare å gjøre akkurat det. Roe ned og stoppe litt opp på noen andres premisser.

SHHHHHH... BABY SLEEPING

Verdens fineste syn må være sovende barn. Er det ikke rart hvordan alt av dagens mas og kjas er glemt så fort du såvidt kan skimte et bustete hode stikke opp fra dynekanten og det blir stille i huset? Det er den perfekte reset knapp som virker hver eneste gang. Borte er ringingen i ørene fra en eller annen krise før leggetid (som at det var den blå og ikke den RØDE bilen som lå klar i sengen, eller at det var feil person som skrudde av lyset), og eventyrene som man for lengst har kuttet ut de mellomste fire sidene på er lest ferdig for denne gang (om du har lagt deg for vane å lese hele boken er du kjørt, for de små har hukommelse som elefanter, de husker alt).

Sovende barn er et lite stykke lykke, det er rett og slett vanskelig å la være å  snuse inn det bustete håret en siste gang og stryke de over kinnet før man stille lister seg ut igjen og kollapser på sofaen med egentiden sin. Livet <3

THE WIDE PANTS

Skal det være slengbukser skal det være SLENG! Litt 70-talls nostalgi er alltid gøy, i hvert fall når man kan parre det med en jakke fra det faktiske 70-tall. Jeg synes det er kjempegøy å variere vidden på buksebena og mikser lett mellom helt trange og helt vide. Med ekstra vide bukseben har man også masse ekstra plass til både superundertøy og tykke strømpebukser så sånn sett er det en sikker vinner for å holde på varmen!


Jeg syns uansett at kombinasjonen denim, cognac og tykk ull er helt perfekt vinterstid! Jeg har brukt en jumpsuit med lange ermer under en ullgenser og jeg gleder meg til det blir litt varmere i været og denne jumpsuiten kan få lufte seg utenfor uten de verste kuldegradene. Jeg har virkelig begynt å se frem mot vår!

JERNDØRER PART TWO

Jeg er maksimalist på min hals og jeg elsker (over)fyllte runde bord i gangen med hauger av bøker, magasiner, nips eller blomsterkrukker på. Men av og til er det godt å rydde bort alt man har fremme og kun la en enkel bukett med tulipaner gjøre jobben med å ønske velkommen når man kommer inn dørene.

Neste uke er det moteuke her i Oslo og jeg gleder meg til å se kolleksjoner fra flinke norske designere. At det hele er scenesatt på operaen gjør det bare ennå bedre! Men først har vi en en hel uke å ta av og selv om det er litt stillere dager med en liten en hjemme får vi unna litt likevel, og siden det er flere som har spurt om interiørinnlegg her hjemmefra tenkte jeg å starte dagen med noen bilder fra vår fine gang med de nye jerndørene vi fikk på plass før jul. Ha en fin dag!

3 WAYS TO STYLE YOUR TURTLE NECK

Jeg er en sucker for den høyhalset genseren og har den i flere farger og tykkelser. Og selv om den er fin på egenhånd kan man fort bli litt lei om man drar på seg samme type genser hver dag, da er det fint å ha noen triks i ermet. Bokstavelig talt, det å dra frem ermene på en genser eller skjorte under den høyhalsede gir hele antrekket en liten piff.
Her kommer tre tips til hvordan du kan style den høyhalsede genseren din for å få en liten forandring fra gang til gang.

                                  1. BRUK EN SKJORTE UNDER GENSEREN OG BRETT OPP KRAGEN

Jeg er svak for olaskjorter og bruker ofte denimskjorter i forskjellige vasker under mine turtle necks. Bretter du opp kragen på skjorten og drar frem ermene litt vises en flik av skjorten både oppe og nede, på den måten får man frem detaljer og gjør det hele litt mer interessant.
                                                                          2. SILKESJAL I HALSEN

Fine og gjerne fargerike silkesjal i halsen er en nydelig detalj enten du vil vise mye eller lite av selve sjalet. Surr et sjal noen ganger rundt halsen og lag en knute på siden f.eks som gjerne stikker litt opp forbi genserkanten. Vips har du satt litt farge på antrekket med kun en enkel liten detalj.                                        3. BRUK EN ANNEN HØYHALSET GENSER I EN ANNEN FARGE UNDER

Ikke bare er det praktisk å gå med lag på lag, men bruker du samme prinsipp som skjorten, altså bretter opp halsen på genseren under og ermene på genseren utenpå får du frem fine enkle detaljer som gjør hele forskjellen.

Jeg håper du fikk litt inspirasjon til å se litt nytt på de høyhalsede genserene dine!

ET LITE OSTETIPS

Det har blitt ny uke og jeg bruker mandagen på å  sjonglere jobb og sykt barn. Vi får rett og slett skylde på oss selv, for det er kun et par dager siden vi begge kommenterte hvor lenge siden det har vært at noen har vært syke her hjemme! Er det mulig, men da er det fint at man kan få mye gjort med kun en liten laptop. Det er kanskje ikke så altfor produktivt (for det legges jo inn en hel rekke kosepauser), men mens den lille slapper av får jeg luket litt unna i mailboksen og tittet innom dere for å si hei.

Jeg er råglad i ost, så glad at jeg må ha ordet RÅ foran. Så jeg tenkte jeg skulle begynne uken med et godt ostetips, nemlig denne lekre osten med rosa lokk.Jeg har tipset om den før, men siden det har gått et par år allerede må jeg tipse igjen. Le Cremier de Chaumes er en bløt rødkittost laget av kumelk. Den rosa skorpen (som du spiser) smaker som fløyel og hele osten er mildere enn du tror, noe som gjør at den er perfekt både til ostebordet, men også til frokostbordet. Jeg synes det er godt når kjeksen eller brødet du bruker den til ikke er så salt, for den gode smaken gjør seg helt alene. Butikker med litt større ostedisk bruker alltid å ha den, så det skal være mulig å finne den ganske lett om du går innom en litt større butikk.

hits