februar 2014

Å GÅ MED SKO INNE

Når man nesten ikke kan huske sist fredag man pyntet seg, og man i tillegg får middagsgjester, syns jeg man må ta de anledningene som byr seg til å pynte seg litt. Jeg syns det er veldig hyggelig og feststemt å bruke sko inne. Man får automatisk en quickfix på både humøret og feststemningen, og er man litt sliten funker det nesten som en liten kaffekopp å skifte til noen fine sko. Jeg gleder meg veldig til å kunne bruke disse brune flettede skoene fra Zara med åpen tå ute, men jeg liker at jeg kan snikbruke de litt inne først.

Ha en kjempefin fredagskveld!

ET ANTREKK MED BLÅMØNSTREDE BUKSER

Happy torsdag! Det har ikke blitt hverken trening eller annet men uken har vært busy til nå. Det grå været bare fortsetter, og jeg vet snart ikke hvor vi skal gjøre av oss. Jeg blir både rastløs og passiv av dette været, og jeg tror dette må være den dårligste vinteren jeg har vært med på siden jeg flyttet til Oslo. Hva skjedde med gnistrende sol og snø? Vi har jo ikke hatt en eneste dag av det. Det må vel bli påske først. Men siden ikke været er helt tipp topp får de mønstrede buksene stå for humøret.


// Kåpe zara (gammel / bukser zara / genser cos (krympet herregenser) / veske lv / skjerf mulberry //

Jeg tar rett og slett våren på forskudd fremover med artige dressbukser i forskjellige farger og mønster. Jeg lengter allerede etter sandaler og sand mellom tærne. Måtte tiden fly. Tusen takk for alle kommentarene på kjærestetipsinnlegget i går, det var veldig hyggelig å se at så mange likte tipsene. Det er forresten flere som har etterspurt en obagioppdatering og det kommer, jeg lover.

ET HERREANTREKK

Et herreantrekk med en boblevest og en ribbestrikket genser. Det blir ikke mye enklere enn det blir det? Og det er fortsatt masse farge og tekstur. Det er gøy det! Zara har forresten fortsatt mye fint på salg til guttene om noen har lyst på noe nytt.

// vest og genser zara (salg) / bukse zara (gammel) / boots ralph lauren (jeg ser at jeg ved en feiltagelse har skrevet før at de er fra modo) //

Vi har vært så støle begge to de siste dagene etter treningen søndag at det har vært vondt å gå! Jeg må jo bare le, men det har vært alt annet enn behagelig, bare det å bøye seg etter en smokk eller tapt sokk på gulvet har vært et mareritt. Så da vi våknet i morges og kjente at bena og armer var litt bedre var det full jubel på begge to. Så i dag står det trening igjen på planen for min del, innimellom alt jeg egentlig må gjøre først. Jeg har luksusen med at jeg faktisk kan trene i arbeidstiden, og jeg skjønner ikke at dere som ikke kan det får det til. For et prosjekt, dere er flinke! 

Ha en nydelig dag.

ET ANTREKK MED GULE BUKSER
// Bukse zara / gammel skjorte gina tricot / sko zara / veske phillip lim // 

Jeg har lett og lett og lett etter gule bukser i det siste (hvorfor? jeg aner ikke, det bare slo meg brutalt og kraftig at  jeg trengte et par gule bukser i garderoben), og jeg ble så glad da disse påskegule dressbuksene lyste mot meg da jeg gikk forbi zara for et par dager siden. De måtte bli med hjem. Gult er så gøy, jeg får ordentlig vårfølelse og gleder meg bare mer til bena igjen kan være bare. Men tynne strømper fungerer fint til da. Dagens tips, om du går for et par dressbukser i en fresh farge kan resten av antrekket være så kjedelig du bare vil. 

DAGENS FROKOST PÅ SENGEN

Skal det være et sommerfugleple? Jeg dåner av de søte kreasjonene som fortsetter å dukke opp på sengekanten hver morgen. Ved siden av kaffen i dag lå det en nydelig liten sommerfugl. Kanskje du har lyst å prøve selv? Ikke kast epleskrotten, men skjær ut to vinger i stedet. Dette blir en fin dag, en sommerfugl gjør underverker for trøtte øyne.

IT BAGS STREET STYLE

Jeg vet, ønskelisten for året er allerede alt for lang, men det hindrer meg ikke i å drømme. Jeg har forferdelig lyst på en ny veske i år, og både Givenchy og Cèline står høyt på listen. De litt mindre som har kommet med skulderrem nå er jo perfekte å løpe rundt med. For ikke å snakke om boxclutchene fra Chanel, eller et eller annet vintagekupp. Det skjer garantert ikke, men jeg drømmer likevel. Så får vi se hva året bringer.

Foto 1-5 / 6 / 7

De fine parfymeflaskene er jo til å dø for. Har du en veskefavoritt du lengter etter kanskje?

EN LITEN INDIANER

Jeg har nettopp lært at februar er den store karnevalmåneden i barnehagene, og jeg var helt sikker på at jeg hadde skutt gullfuglen da jeg fikk låne dette fine indianerkostyme til den lille. Men den lille var helt utrolig uenig. Det kom ikke på tale hverken med eller uten lokking, og han sa klart og tydelig fra at det å gå med kostyme på hodet var fullstendig uaktuelt. Han la til og med armene i kors, og da mener han alvor. Så sånn kan det gå, fjærene ligger pent og pyntelig igjen på gulvet.


 
.

CRISPY DUCK SALAD / SPRØSTEKT ANDESALAT

Er det flere enn meg som er helt vill etter crispy duck? Om and er en favoritt kommer du til å elske denne salaten hvor anden er sprøstekt og toppet med hoisinsaus. Det er kanskje til og med noen som husker at vi fikk en slik salattype servert hos Vestfold fugl da vi var på besøk der på matmessen Smak2014? Vi bestemte oss der og da for at det måtte vi prøve oss på hjemme. T fikk det faktisk til på første forsøk og jeg er helt imponert. I tillegg går det veldig raskt å lage, så her er listen veldig lav om du har lyst å forsøke deg på noe litt annerledes.


Til 2 pers trenger du: 1 pakke andeconfit med 2 lår, valgri salat (her er det brukt en type som heter salanova, kjøpt på meny), 3 tomater, 3 reddiker, 1 korianderplante, sesamolje og hoisinsaus.

Separer andelårene fra kraften og fettet i confitposen. Bruk så dette i en egen liten kasserolle. Fjern benet på lårene og skjær opp kjøttet i strimler. Stek kjøttet på over middels varme (7 av 10) på en stekepanne sammen med ca. 3-4 ss sesamolje og ca. 2 ss hoisinsaus til det er sprøstekt. Legg kjøttet tilside for avkjøling. Varm opp kasserollen med kraft og fett på 7 av 10 varme, tilsett 3-4 ss med hoisinsaus og la dette koke ned (redusere) til det blir tyktflytende og redusert til ca. halv mengde. Dette blir dressingen du legger enten på siden eller over hele salaten.

Skiv opp reddikene i tynne skiver og legg disse i kaldt vann i minimum 5 minutter. Dette trikset klarte vi å lirke ut av Vestfold fugl da vi begge var veldig imponert over de gode reddikskivene.  Det kalde vannet gjør at skivene blir crispy og i tillegg ser mer delikat ut. Dander tallerken 1 og tallerken 2 med ca. 1/4 salat hver, 1,5 tomat, 1,5 reddik i skiver, sprøstekt and og koriander. Tilsett til slutt den reduserte dressingen enten langs siden eller over hele. Pass på at dressingen er tilstrekkelig nedkjølt, denne salaten skal ikke være altfor varm når den serveres.

Jeg håper den faller i smak!


Si gjerne fra om hvordan den ble mottatt om dere prøver dere på den.


ME & MINI ME

Jeg elsker lørdager! Jeg har fått grønn lakk på fingre og rød lakk på tær, og er klar for en herlig pizzakveld litt senere. På mandag er det tilbake til rutiner og barnehage, og selv om jeg har kost meg hjemme med han her hele uken, blir det nok fint med vanlig hverdag også. Jeg elsker denne alderen, det kommer små ord her og der og sjarmen er til å bli rundlurt av.

// Jakke herfra (adlink) / genser cos (krympet herregenser) / jeans bikbok med hjemmelagde hull / armbånd halcyon days //

Det å ha barn blir bare bedre og bedre. Hver alder har sin sjarm, men jeg må bare innrømme at jeg foretrekker de litt større enn litt mindre. Dette skal man kanskje ikke si, men jeg synes babystadiet var veldig tøft til tider. Og jeg gleder meg sånn til neste vinter, for da kan vi kanskje begynne å stå på slalom sammen med han. Jeg syns jeg ser han, og jeg tror det kommer til å gå helt fint. Vognen er fullstendig parkert, han skal bare gå selv. Alltid.


 

OPPSKRIFT VICHYSSOISE


Siden det er vinterferie var vi så heldig å få ha både små og store gjester på lunsj i dag. Og siden T lagde en stor kjele av sin fantastiske vichyssoise til middag i går, var det ikke tvil om hva som skulle stå på menyen. Jeg elsker denne potet- og purreløksuppen, og syns nesten den er ennå bedre dagen derpå. Om sommeren kan den med hell serveres kald, men om vinteren skal den være varm. Jeg har lagt ut oppskriften en gang før, men det skader jo aldri med en liten oppfriskning. Den er veldig enkel å lage, og veldig rimelig for budsjettet. En skikkelig vinner både til hverdag og fest.

Du trenger (til ca. 10 pers): 3 store poteter, 3 store purreløk, 1 creme fraiche, 2 terninger hønsebuljong, gressløk og hvitt pepper.

Fremgangsmåte: Skrell potetene og rens purreløken (det er ofte sand mellom bladene så skyll purreløken godt og ta av de ytterste bladene). Kutt av toppen og bunnen av purreløken slik at det ikke er så veldig mye grønt igjen (om det er for mye grønt med vil suppen få en grønn farge). Kok purreløken sammen med potetene i ca. 12-13 dl vann, og tilsett 2 terninger med hønsebuljong. Bruk gjerne trykkoker om du har det. Når potetene og purreløken er fullstendig gjennomkokt skal du ikke helle av vannet. Bruk en stavmikser for å mose alt innholdet sammen til en suppekonsistens. Tilsett 1 boks med creme fraiche og bland godt. Smak til med masse kvernet pepper til slutt og eventuelt litt mer hønsebuljong dersom du trenger det. Kutt opp litt gressløk og server suppen med noen strimler gressløk og en stor klype hvitt pepper på toppen.

BLÅ STRØMPEBUKSE

Det er torsdag allerede, og håret er stort sett bare bustete for tiden. Neste uke må det bli tid til en runde hos frisørsindre! Husker dere han sa at håret mitt var deprimert sist? Jeg måtte jo le, for han tok ordene rett ut av munnen min. Det har vært litt mye i det siste, og det merkes faktisk til og med på håret. Sånn kan det gå. Er det sommer snart sa du? Det er jo tragikomisk, men for oss har ikke 2014 vært det beste året hittil, med kneulykke, bilulykke, barnehagesykdom og voksensykdom. Vi satser på sommeren tror jeg. Og at neste vinter i barnehagen blir litt lettere.

Blå strømpebukser gjør forresten at et ellers helsort antrekk blir litt mer. Jeg har et favorittpar fra h&m fra et par sesonger siden som jeg alltid tyr til under shorts eller skjørt når jeg vil at bena skal synes litt. De er akkurat passe tykk og passe matt.

PASTA BOLOGNAISE : EN KJAPP LUNSJRETT


Det er ingenting som slår en varm lunsj i magen! De dagene jeg er hjemme rundt lunsjtider er mitt gå til måltid en kjapp pastarett. Jeg liker ting som går superkjapt til lunsj, og passer på å alltid spare på pastasaus fra tidligere middager (som vi igjen lager litt rikelig av når vi har det), slik at det bare tar 5 minutter å lage en ordentlig god lunsj. En god pastatype som bare skal koke noen få minutter, sammen med en bolognaise som bare skal varmes opp får et dryss av parmesan og en håndfull med basilikum fra urtekassen på kjøkkenet over seg. Helt perfekt.

...en litt mer spennende oppskrift på pasta bolognaise finner dere HER.


Hva er din go to lunsjrett? Jeg merker at jeg burde bli flinkere til å variere.

REIS LETT MED EN SMINKEKOFFERT

Jeg ble så glad da jeg fikk denne supre minikofferten til sminke av max factor for litt siden. Jeg bruker den like gjerne som en helt vanlig beautybag, og har allerede rukket å bli kjempeglad i den! Jeg liker at den er helt stiv og klapper sammen til en liten koffert, man blir jo superorganisert av de faste rommene. Selv om den er bitteliten rommer den alt det nødvendigste, og alt av kremer og serum får også plass. De tingene som er for store (som rens, shampo etc.) tar jeg heller bare over på små reiseflasker så får de være med på tur de også.
Jeg har testet den nye mascaraen til max factor siden jeg fikk den, og excess volume får veldig gode skussmål fra meg. Et godt mascaratips om noen har eller holder på å gå tom for sin favoritt. Den er i to steg hvor det første farger og forlenger, og det siste legger på en intens lakk som gjør vippene skummelt blanke. Det liker vi!

Jeg og lille w har vært tilbake i Oslo i mange timer allerede. Vi har fått servert pasta bolognaise av en veldig fin pappa, og ukelistens gjøremål er klare til å bli tatt fatt på igjen i morgen tidlig. Og nå må jeg seriøst komme i gang med treningen igjen. To økter før søndagkveld kommer må jo være mulig å få til selv med en liten en hjemme. Det er bare å stålsette seg merker jeg. Dette blir bra! (jeg sier dette for å lure hjernen til å tro at det er supergøy å trene, resultatet gjenstår å se).

LYSEBLÅTT SOVEROM

Det er ikke bare vi som har blått soverom! Hverken gulv eller gardiner er på plass, men jeg elsker den fantastiske lyseblå fargen på hytteveggene fra nattens vinterferie. Det blå sammen med det hvite taket og de hvite vinduene er perfekt. Et herlig hyttesoverom med mørke innslag på møbler og tre, og kanskje til inspirasjon for deg som er i hytteverden selv?Den fine babykurven er fra Jacadi. Nattbordene, sengen,sengeteppet og lampen til høyre er fra ikea. Weekendbagen i sort skinn er fra Longchamp.

foto: osloinchanel

EN DENIMSKJORTE I EN MØRKEBLÅ ULLJAKKE

En denimskjorte funker til alt! Det må jo være det mest anvendelige plagget i historien. Overforbruket fortsetter og den fikk være med ut i dag igjen, sammen med et par jeans og et par lave ankelboots, og den korte blå favoritt ulljakken. Da solstrålene banket på kjøkkendøren i går, og skinte i dag igjen holdt jeg nesten på å gå i bakken av glede.
// Jakke peak performance / genser herfra (adlink) / ankelboots modo (gamle) //

Jeg tar herlig lys over tungtliggende tåke any day, og jeg blir så glad når vi skimter den fine byen vår allerede før solen har stått opp. Men skogutsikt fra hyttevinduet her er absolutt ikke å forrakte det heller. Jeg gleder meg til sen og koselig hyttefrokost i morgen. Vi ses da.

ET ANTREKK MED EN MØRKEGRØNN SKINNTOPP
Det er virkelig så at mitt hjerte lengter etter varmere vær, så jeg later som det er mye varmere enn det egentlig er ute. Ta det med ro, varme ytterjakker er aldri langt unna, og det meste tas på lag på lag. Jeg er så forelsket i denne mørkegrønne skinntoppen fra Zara. Med glidelås hele veien bak i gull og den dype mørke grønne fargen. Jeg klarer nesten ikke å vente til bena er brune og langt nede i et par brune semskede flettede hæler med åpen tå. Med et highwaist skjørt og denne toppen til. Måtte våren komme, i morgen!

HVORDAN SKJÆRE OPP EN GRAPEFRUIT

Disse frokostene på sengen jeg er så villt heldig å bli skjemt bort med kommer av og til med noen enkle tips. Ikke bare ser det lekkert ut på et frokostbrett, men en grapefruit smaker godt og er herlig sunt. Å servere sin kjære en grapefruit på sengen om morgenen sammen med en rykende kopp kaffe er faktisk en utmerket idé helt i seg selv. Men det er kanskje flere som har fått servert en grapefruit og så skal man prøve å få ut noen biter med en skje på egenhånd? Det er ikke alltid like lett, så et fint triks er å skjære opp noen hjelpelinjer på forhånd. Skjær langs yttersiden på hele den halve grapefruiten og skjær så på skrå inn mot midten slik at du lager små "kakestykkerr" som er enkle å løsne med skjeen på sengen eller på bordet. Om om du liker den litt søtere kan det godt strøs litt søtt på.

Et lite enkelt grapefruit tips til de som kanskje ønsker seg en frokost på sengen men ikke helt ser at det skjer i nærmeste fremtid. Det er jo for all del også lov å ordne litt til seg selv om morgenen, for å tusle tilbake under dynen med et fint frokostbrett. Og om du tar med et frokostbrett til det andre hjertet i sengen din vet man jo aldri, kanskje hjertet ved siden av får lyst til å gjøre det samme.

:)

BLAZER OG HØYHALSET GENSER FOR MENN


// Blazer (gammel) pologenser (salg) jeans zara / sko ralph lauren / trenchcoat (gammel) filippa K//

Søndagen har lagt seg og stillheten likeså. Min kjære i en varm pologenser innenfor blazeren i dag. Silketørkler i forskjellige farger og mønster er en enkel og klassis måte å dresse opp både myke og litt hardere blazere på. Og har man et med mønster og forskjellige farger på, kan man enkelt endre på hvordan man bretter det og legger det i lommen for at det skal se helt annerledes ut neste gang. I tillegg så liker jeg så godt disse ordentlige blå jeansene fra Zara, det er så gøy med litt farge på jeans til guttene.

Vi har vært på farten store deler av dagen, og jeg var så heldig at jeg fikk lov å ta noen artige bilder av et utrolig kult grønt kjøkken i dag. De må jeg selvfølgelig dele med dere. Så stikk gjerne innom igjen litt senere.MØNSTERMIKSING MED STRIPER// Bluse (salg) zara / gammel cardigan only / gammel jakke zara / gamle sko topshop / veske phillip lim //

God morgen! Det snør! Og snør og snør og snør. Siden vi la oss halv ni i går kveld (jeg vet, verdens beste valentine's day) og så på million dollar listing i sengen til vi sovnet, er vi superuthvilt og jeg har hatt en kjempefin morgen og formiddag sammen med guttene mine. Vi skulle jo egentlig på en liten minivinterferie på fjellet over helgen, men jobb og litt andre uforutsette ting kom desverre i veien. Men det er jo vinter rett utenfor døren her også, så vi koser oss likevel.

Formiddagsluren er over og vi har playdateplaner i byen om litt. Det jeg elsker med helgetimer og fridager er de gode lunsjene man kan ha med venner og familie mens barna løper rundt. Det er når de er stille man skal være litt ekstra oppmerksom, for da har de ofte noe i gjære.

GAVETIPS TIL MANNEN SOM HAR ALT

Jeg vet ikke om dere klarer å se gleden og forelskelsen i øynene hans, men han har altså fallt for en industriell stavmikser. Hardt. Jeg hadde bare snudd meg et øyeblikk da jeg i øyekroken skimter en forelsket mann gripe etter noe blankt. "Tenk alt jeg kan lage med denne" sier han drømmende mens jeg drar han med meg videre. Jeg måtte selvfølgelig le, "hva snakker du om" sier jeg mens jeg drar han i armen. Vi måtte desverre haste bort og vekk, men drømmeønsket hans er notert. Det er kanskje litt sent som Valentine gave, men en industriell stavmikser kan jo være et morsomt tips om du trenger gavetips til en matglad mann fremover.


:)

THAT WHITE BOYFRIEND SHIRT IN THE MORNING

Halleluja! Etter et døgn under dynen med matforgiftning er formen endelig stigende og på bedringens vei. Dagen i går gikk dermed sagt ikke akkurat som planlagt, desverre. Og jeg som hadde så mye artig på tapetet. Heldigvis var det ikke omgangssyke og smittsomt, så jeg har i hvert fall ikke gitt noe videre til noen. There's always a silver lining. Men det blir nok en veldig rolig dag resten av dagen i dag også, desverre. I morgen skal vi avgårde til fjell og snø på en liten minivinterferie for helgen. Det tror jeg blir veldig fint. 

 

FOTOSHOOT FOR MAX FACTOR

Torsdagen kom med styling og pampering. Den kom med makeupartister, stylister, hår og sminke. For en sliten småbarnsmor var det mer enn luksus å få sotede øyne og volummaskara på, og bli så skjemt bort en helt vanlig ettermiddag. Her er noen av bildene fra seansen. I kjole fra Cecilie Melli og med sotede øyne fra Max factor, pyntet ekstra fine med den nye volummaskaraen Excess Volume Mascara.

Jeg går sjelden med sotede øyne, men inspirasjonen har lagt en liten spire og jeg tror at jeg skal forsøke å gjøre det hjemme selv litt oftere. Det er gøy å prøve ting man gjerne hverken gjør eller er flink til, så får heller øvelse gjøre mester.

LYSBLÅ SKINNJAKKE OG BEIGE TONER

Lørdagens salgskupp i lyseblått har allerede kommet på. Jeg klarer ikke helt å henge den fra meg, og jeg bruker den inne for over en t-skjorte er den varm og god. Jeg ser at buksen burde ha blitt strøket, men jeg skylder på den ivirige postman pat leken i morges før dagen begynte.


// Lyseblå skinnjakke Zara / bukse og genser bikbok / gammel trenchcoat lånt av T / gammelt barneskjerf name it / sko bianco //

I går fikk jeg stoff til stolene mine, og jeg dåner av lykke og glede. 90% av dere kommer helt sikkert til å få helt angst av mønstermiksingen min, men jeg er helt forelsket i de nye turkisaktige stolene mine, hvor to av de allerede har fått ny plass på det blå soverommet vårt. Før var de kanskje litt kjedelig, det er de IKKE nå. Jeg har bare rukket å trekke om én av stolene, men jeg må jo vise dere hvordan det ble. Stay tuned.

Har dere fine dager? Jeg blir så glad for alle fine mail og kommentartips jeg får av dere for tiden. Tenk å være så heldig <3

MINIDRIVHUS / URTEKASSER

Jeg lengter etter vår og sommer! Det er lenge siden urtene har stått ute, etasje på etasje badet i sol. Jeg kan nesten smake solstrålene av disse bildene fra terassen sensommeren i fjor, og jeg gleder meg til urtene skal flytte ut når sesongen kommer. Nå står ett av de små minidrivhusene på kjøkkenbenken. I år tenkte jeg at jeg skulle prøve å dyrke egne ved å så frø, kanskje jeg til og med skal prøve meg på noen grønsaker?

    
Jeg blir veldig glad for gode tips fra de med grønne urtefingre, hva er den letteste og enkleste måten å få det til på? Og når skal man begynne?

FEATURED IN KAMILLE

Jeg er i Kamille! Det var mitt eget frokostbilde som så tilbake på meg da jeg forsiktig snudde en av de glansede sidene i Kamille i dag. Herlighet så gøy! Det er helt utrolig gøy å se sine egne foto på trykk. Har du lyst å lese om mine morgenstunder er det nyeste nummeret av Kamille i salg nå. For en fin start på både mandagen og uken, dette må jo bare bli en bra uke.

H app y MONDAY

ET LYSEBLÅTT KUPP

Jeg kunne rett og slett ikke la være da jeg på lørdag så denne lyse blå herligheten av en skinnjakke på  s a l g! Og jeg føler det er min plikt å opplyse om at Zara har salg nå om det ikke bare er meg som ikke har fått det med seg. Så mye fint til så fine priser. Det ble med hjem noen få søte topper og også et par fantastiske flettede sko, som desverre ikke kan komme på før bena har blitt farget brune av solen og den åpne tåen blitt litt mer riktig i forhold til gradestokken. Jeg vet ikke hva jeg skal bruke den lyseblå skinnjakken til, men jeg tipper det blir til A L T. Dette var faktisk et ønske som allerede har blitt et par år gammelt, at jeg hadde lyst å matche de fine sommerkjolene med noe annet enn sort skinn. Det er gøy når noe bare lyser mot deg, og i år blir det sant.

ANDESALAT MED PASTA OG REDDIK

I morges måtte vi bare innom fruktboden på slemdal og se om de hadde noe godt vi kunne lage til fine lunsjgjester. Og de skuffet ikke, ut gikk vi med andebryst, reddiker, pasta og chevre. Det hele ble til en helt himmelsk andesalat, som kan anbefales på det sterkeste til både gjester eller helt alene. Hvordan lage en god andesalat? Følg med under så finner du fremgangsmåten.

Du trenger: (Til 4 pers) 2 andebryst, crispy salat, pinjekjerner, pasta (risformet pasta), babyasparges, en bunt med reddik, tomater, chevre og litt redusert balsamicoeddik.

Fremgangsmåte: Stek først andebrystene i pannen (7 av 10 varme) i smør 5-6 minutter på skinnsidene og 3-4 minutter på de andre sidene, la hvile i ca. 10 minutter før du skjærer brystene i skiver og legger de utover på 4 tallerken. Kok pastaen tilstrekkelig, skyll i kaldt vann og bland med nyristede pinjekjerner (disse tørrstekes på pannen i noen minutter til de er brune) og olivenolje. Skiv opp noen få reddiker i tynne skiver og legg i kaldt vann (da blir de litt crispy lærte vi hos vestfold fulg på torsdag). Dander salat, reddikskiver og babyasparges på hver sin tallerken. Skjær opp tomater og legg disse ved siden av salaten. Legg på pastablandingen og litt chevre. Legg til slutt en stripe redusert balsamicoeddik over andebrystet og tilsett salt og pepper etter smak.


En kjempegod salat som ikke tar så lang tid å lage. Beregner du en halvtime har du god tid.

MØNSTERMIKSING: STRIPER MØTER MØNSTER

Etter litt sol i går var det rett tilbake til tåkesnøregn i dag. Jeg begynner nesten å bli litt værsyk etter det som føles ut som evigheter med eksakt samme tåke. Så da fikk heller antrekket live litt opp, med striper, mønster og farger i samme miks. Yndlingskjolen for tiden brukt som en topp, og en myk blazer under en grønn blazer under en mørkeblå ulljakke igjen. Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen, striper er det enkleste å mønstermikse med.// Ulljakke Peak Performance / gammel grønn blazer Zara / kjole herfra (adlink) / jeans cubus gamle / sko aldo gamle //  

Vi har hatt fine gjester på lunsj og spist den deiligste andesalat. Oppskrift kommer litt senere, så titt gjerne innom igjen om du har lyst på litt middagsinspirasjon til uken. Jeg skal prøve å planlegge uken over en kaffekopp sammen med kontorpulten min. Søndag! Og morsdag, det hadde vi selvsagt helt glemt. Nyt

LE CREUSET

Da vi var på matmessen Smak 2014 på lillestrøm på torsdag så vi disse lyseblå kasserollene stå og lokke. De lokket og rev i øyne og sjel, men vi måtte desverre løpe rett forbi. De settes herved på den allerede alt for lange ønskelisten, for disse var rett og slett helt nydelige, og hadde jo passet rett inn på vårt blå kjøkken. Det ser jo nesten ut som det er samme farge! T har ønsket seg disse lenge lenge, og jeg er helt enig. Ikke bare er de av utrolig god kvalitet, de er små kunstverk i seg selv.

Er det noen som har erfaring med le creuset? Hvilke type og størrelse burde stå først på ønskelisten?

EN BLAZER OG EN TEDDYJAKKE

Sol! Ikke lenge, men noen få solstråler fant oss over skylaget, og mitt solglade hjerte hoppet. Nå begynner det å gå på stumpene løs i klesskapet mitt, men nye kombinasjoner har utrolig nok en tendens til å komme frem likevel. Jeg prøver å tenke at det går an å kombinere ting man gjerne ikke bruker å kombinere, og den litt preppy dressjakken ble med èn gang casual under en gammel og myk teddyjakke. Rysjer lever for meg i beste velgående, og helt bakerst i skapet hang denne fine blusen som jeg ikke har brukt på et par år. Det er gøy å finne igjen små skatter helt innerst underst.// Gammel jakke hm / blazer gammel zara / jeans only / Pcveske til macbook air mulberry / gammel bluse topshop / clutch vintage / sko acne / skjerf lånt av T //

Det er verdt å ta en titt gjennom kleshengerene og se litt på hva man gjerne ikke bruker så mye, og spørre seg selv hvorfor man ikke bruker det. Kanskje kan helt ordinære eller litt spesielle plagg bli ny sammen med helt andre ting enn man pleier. Jakker på jakker og mønster på mønster kan i mange tilfeller fungere helt utmerket. Dagen har vært veldig fin og vi har fått masse kvalitetstid sammen med gode venner. Jeg fant til og med et lite lyseblått salgskupp. Og det er jo aldri feil!

TON I TON BLÅTT


Det blir blått i kveld. Selv om snøen fyker forbi utenfor må det nesten bli kjole i kveld, jeg syns den er altfor fin til å henge alene i skapet. Så får heller en tykk kåpe komme uten på en tynn kåpe. Jeg merker at humøret mitt hadde hatt veldig godt av en dose sol og varme nå, men det får bli med kaffe og fyr på peisen. Det blir bra akevær til i morgen i hvert fall.

MISSONIBABY

Jeg er så heldig at jeg får henge med denne lille nydelige her om dagene. Jeg kan nesten ikke huske hvordan det var selv, men så kommer det sakte tilbake når jeg tenker etter. De er så små så små i starten, og tiden går virkelig alt for fort. Samtidig merker jeg at det er litt for nært til at jeg helt klarer å se at jeg skal gjøre dette en gang til.. Jeg må le, jeg har jo ikke flere hender!

SOTEDE ØYNE


Jeg mener det, hvem som helst kan se helt fantastisk ut med et så bra team som max factor i ryggen. De har magiske evner. Og når man får på en fantastisk kjole fra Cecilie Melli, og høye sko som skal gå til den nye volum maskaraen er det klart det blir bra. Håper jeg. Jeg fikk til og med plukket opp noen gode makeuptips. Jeg merker det blir L I T T kjedelig å våkne opp uten de mørke øynene i morgen. Men de får heller komme på igjen om ikke så lenge, så får jeg se om jeg får det til like fint selv (skjer ikke). Middag neste.

BEHIND THE SCENES

Jeg føler hele tiden jeg har glemt noe, for det er alt for luksus å tre inn i en myk morgenkåpe og sitte helt stille en helt vanlig ettermiddag mens én ordner håret ditt og en annen lakker neglene dine samtidig. Håret er tatt stramt bak i en glatt hestehale og neglene er lakket midnattsmørke. Og mens jeg venter på at øynene skal bli sotede og sminken skal på nyter jeg stille minutter under en varm dundyne, mens frisk frukt og kaffe banker på døren med jevne mellomrom. Og i morgen er det helg! Jeg ler, dette burde være alle småbarnsmødre forunt.

VESTFOLD FUGL

Av og til må man bite i det sure eplet og gjøre som den andre vil. Men eplet var ikke fullt så surt da jeg forstod at det var årets matmesse han skulle ha meg med på. Da vi kom dit var vi i tillegg så heldig at vi ble invitert inn på en 6 retters tasting menu hos Vestfold fulg. Klokken er ti og vi ser på hverandre, hvorfor ikke sier vi? Det er aldri en dum tid å få servert lunsj på. Vi fikk servert de deiligste rettene med and og fugl, og skjønner ikke hvorfor Vestfold fugl ikke har startet egen restaurant ennå.                                 
Og i motsetning til mange andre land har de fulg som er av høyeste kvalitet både når det gjelder levevilkår og kvalitetskrav. Vi fikk en salat med sprøstekt and til å begynne med og jeg var solgt allerede før jeg var ferdig med første bit. Det blir neste matlagingsprosjekt her hjemme, å lage crispy duck selv.

HOTELL I EGEN BY

Jeg har pakket bagen og straks sjekket inn på hotell i egen by. Vi begynte dagen i dag på matmessen på Lillestrøm med tidlig lunsjdate, og nå går dagen videre slag i slag. Det står festkjoler og stilletthæler på agendaen og jeg gleder meg til en kveld sammen med max factor og deres flinke makeup team. Jeg er kjempespent på hvordan resultatet blir, og titter innom senere med litt behind the scenes bilder.

// Kåpe herfra (adlink) / gammel blazer Zara / t-shirt bikbok (i butikk nå) / bag vintage lv / veske chanel //

Ha en nydelig dag!

TIPS TIL FINE BABYTEPPER 

 
De fineste babypleddene ligger brettet og klare. De varmer et nytt lite hjerte. De to like strikkede i lilla og beige er fra nøstebarn, hjemmestrikket i kasjmirgarn. Min lille ble fraktet trygt hjem i akkurat et slikt, i det fineste grå garn, og jeg har det over han ennå. Det øverste beige kasjmirpleddet fra Bonpoint med det fine store firkantmønsteret sitt er fra Martine barneklær, og det siste småmønstrete beige pleddet er fra Lille lam. Det tykke heklede babyteppet i rosa og grått er hjemmeheklet. Slike fine babytepper vet jeg at nye mammaer vil sette stor pris på uansett om de er hjemmestrikket eller kjøpt. Nøstebarnteppene kan man f.eks enten strikke selv eller kjøpe ferdige. En nydelig gave om noen man er glad i er i lykkelige omstendigheter.

LEKEKASSE PÅ HJUL

Jeg ønsker meg en lekekasse på hjul til lille w. Som han kan ha alle lekene sine i, og dytte rundt på hit og dit. Mer spesifikt ønsker jeg meg denne fine hvite drømmelekevognen. Men jeg antar det vil være noe suspekt om den plutselig skulle forsvinne samtidig som jeg og w drar. Denne er fra jacadi men jeg finner den ingen steder nå. Er det noen som har sett noen fine lekekasser på hjul i det siste? Jeg blir fantastisk glad for gode tips.
 

OBAGI UKE 18Jeg har fullført 18 hele uker på Obagi, og dette er mitt sminkeløse resultat. Jeg er storfornøyd med virkningen denne behandlingen har hatt og jeg ser tydelig forskjell på hvordan huden min er nå kontra hvordan den var da jeg startet. Akne er kraftig redusert, aknearr er helt borte, pigmentflekker er borte, fine linjer er redusert, sorte prikker er borte og hele huden har fått en jevnhet i både tekstur og farge som jeg ikke kan huske jeg noengang har hatt. Jeg har nådd minimumsmålet mitt på 18 uker, og jeg kommer nok (som sagt før) til å fortsette er par uker til med intensivbehandlingen for så å gå over til vedllikehold. For det er jo ikke slik at ting holder seg for alltid. Innen den tid skal jeg innom Silje igjen og vise frem resultatet mitt for å høre hva vi skal gjøre videre. Obagi virker! Jeg tenker jeg kommer til å poste et par oppfølgingsinnlegg for å vise hvordan obagiveien blir videre. Jeg er jo veldig spent selv på hvordan det blir fremover og om huden kommer til å holde seg.

Ps: alle de andre oppdateringene mine fra hver uke finner dere inne på kategoriknappen under skjønnhet, eller om dere googler obagi uke (ønsket antall) + osloinchanel. Der finner dere tips og triks og svar på mange spørsmål om obagi, og dere kan se mine erfaringer i bilder for hvordan det har vært å være på obagi uke for uke.

Til slutt må jeg spørre dere andre på obagi hvordan det går, holder dere ut? You can do it!

GRØNT OG GULLBUKSER
// Bukser mary kate & ashley olson for bikbok / gammel jakke river island / gammelt skjerf stjålet fra T //

Jeg vet, disse buksene er helt ville i mønsteret. Men jeg elsker det, og synes de er dødsfine. Jeg mikser de gjerne med mørkeblåttt, metallic og grønt og synes aldri det blir for mye. Dette vil helt klart sikkert mange motstride. Uken er så godt i gang som den kan og planene legges fortløpende. I morgen tidlig står bl.a prosjekt fargekodemøblere en hel bokhyllevegg på agendaen. Jeg ler, jeg gleder meg til å se resultatet, for det er nemlig ikke hos oss! Om dere ikke får se hvordan det går gikk det skikkelig dårlig. Men jeg har troen. Den er viktig å ha når man sier ja til slike ting.

FLETTET BABYKURV

Da snøflakene ble til regndråper på ruten og uken gikk mot veis ende, kunne vi ønske et etterlengtet vakkert nytt lite tilskudd i familien velkommen. Hjertet mitt renner nesten over. Selv om den fine babykurven står rett ved siden av meg kan jeg fortsatt nesten ikke tro det. Det er et mirakel hver gang det går bra.


Den fine flettede babykurven er så vakker synes jeg. Så lett og ta med seg og bare helt gjennomfin.

REISETIPS OM DU VIL OVERRASKE DIN KONE/KJÆRESTE/FORLOVEDE

Det har absolutt ikke vært en blåmandag, men neglene er blanke og blå.

Bel argus 667 fra Chanel er blank, blå og en av mine yndlingsneglelakker. Og før den lå i hånden min ante jeg ikke at den eksisterte. Jeg synes fargen er helt P E R F E K T og like fin vinter som sommer. Mannen min har virkelig funnet en teknikk som alltid slår an, og han kommer alltid hjem med de fineste fargene på både neglelakker og lipglosser de gangene han er ute og reiser. Til min store forbløffelse hver gang. Jeg må bare si takk til de flinke jentene på taxfreen som aldri gjør feil! Reisetips 101 om du har lyst å overraske din kjære med en liten ting men ikke helt vet hva som vil falle i smak, er og forblir å spørre taxfreejentene, de har virkelig kontroll. Peil de gjerne inn på et merke eller en serie og let them work their magic.

EN KÅPE UTENPÅ EN KÅPE

Det er jo litt til å bli gal av at man ikke får brukt de tynne fine jakkene sine nå for tiden. Min løsning er lag på lag. Hvorfor ikke bruke en varm ullkåpe ytterst så kan du fortsette å bruke de litt tynnere jakkene under? Det funker og man holder varmen. Hva skjedde med helgen? De forsvinner alltid så fort. Uken blir hektisk og veldig fin tror jeg.


// Ullkåpe Zara 2012 / perforert kåpe max azria / bukse og lue bikbok / silkesjal gammelt siri Ålesund / sko bianco //

Fra torsdag til fredag skal jeg gjøre en supergøy innspilling med max factor, men det jeg gleder meg aller mest til er å sove på hotell i egen by, helt alene! Jeg ler, søvn er virkelig alt man drømmer om. I tillegg er det oslo trend denne uken og jeg håper jeg skal få med meg noen av visningene om logistikken går opp. Hva er forresten deres beste lag på lag tips?

SJOKOLADETREKTE GOJIBÆR

På lørdag fant jeg disse små søte snacksposene med gojibær forsiktig pakket inn i sjokolade på Centra. De var mildt sagt supergode! Så jeg tenkte jeg måtte dele tipset videre. Landgarten chocolate gojiberry organic snack-mix. Perfekt å ha i vesken eller on the go. NAM

Jeg elsker å finne slike artige ting.
SAUESKINNSJAKKE HERRE

For 5 år siden fikk min kjære tak i denne gode saueskinnsjakken på 70% salg på Gunnar Øye. Et kupp av en jakke! Så til den som tviler, finner du noe som fortsatt er dyrt på salg men som du tror kan vare og vare, så kan det mest sannsynlig det. Av og til gjelder det å ta en god deal når man ser den. Og kiddyskjerfet til lille w går faktisk på rundgang i hele familien. Jeg liker når ting kan brukes av flere uansett størrelse.


Det snør og snør og snør og tåken har lagt tykt nedover i hele dag. Jeg måtte snike med et casual mørkeblått herreantrekk i dag siden det er så lenge siden T har vært innom. Jeg syns han er så flink å mikse og matche på en halvveis preppy måte. Han får det til og med til med skinne på benet.

OPPSKRIFT: INDREFILET AV SVIN MED JORDSKOKK

Har du lyst på noe godt til middag til uken? Da kan jeg kanskje komme med litt middagsinsirasjon! Vi var innom fruktboden på slemdal i ettermiddag, og lot oss friste av deilig indrefilet av svin sammen med jordskokk, fiken og butternut squash. Veldig artig og utrolig godt. Det er gøy med litt andre kombinasjoner med svin enn det man kanskje vanligvis bruker.

Du trenger (til ca. 4 pers): butternut squash, 5 store jordskokk, 1 indrefilet av svin, timian, brokkolini, aspargesbønner, babyasparges, sukkererter, fenikkel, gulrøtter, eple og fiken om ønskelig.


Fremgangsmåte: Del svinefileten i to og brun den i pannen i litt smør et par minutter til den har fått en fin stekeskorpe. Dekk bunnen av en ildfast form med epleskiver, legg svinefileten oppå og legg litt opphakket timian og frøene fra noen skiver butternut squash øverst før du heller over litt olivenolje. Sett den ildfaste formen i ovnen (over/undervarme varmluft) på 200 grader i ca. 30 minutter.

Skjær opp 3-4 skiver med butternut squashen (rens ut frøene og bruk disse for å dandere oppå svinefileten), skjær opp skivene og legg de i en ildfast form sammen med litt olivenolje og sett formen i ovnen sammen med svinefileten.

Skrell jordskokkene, kutt de i skiver (ca. 1 cm i tykkelse) og kok i 20 minutter. Resten av grønsakene legges sammen og skal bare ha et raskt oppkok før de serveres, gjøres helt til slutt. Om du ønsker å bruke en fiken (som er fantastisk godt til svin), sørg for å kjøpe ferske fiken og kutt av toppen. Skjær et kryss ca. halvveis ned fra toppen, og klem med fire fingre (slik du gjør med bakt potet) så vil formen bli til en blomst.


Bon appètit

SUNDAY LEATHER

Du skulle tro at søndager var lange og late, men her i huset er det full fart fra den litt senere frokosten enn vanlig er inntatt og kjøkkenbordet ryddet. Peisen er på og bare tær løper over gulvet fra tidlig til sent, det er jo så koselig med disse flammene som slikker oppover. Om vinteren bruker jeg like gjerne skinnjakkene inne over tynne t-skjorter i stedet for en cardigan eller genser. Skinnjakker passer jo til alt, og blir bare finere etterhvert som årene går.

God S Ø N D A G

SAUESKINNSKÅPE OG EN GRØNN BLAZER

Dagene flyr og lørdager er intet unntak. Det er nesten de dagene jeg synes går fortest av alle. Vi kom akkurat inn dørene og skal bare inn og snu. Vi har blitt litt flinkere til å ta med den lille bort på middag i det siste, og det har fungert veldig fint å bare legge han hvor vi skal, også sovner han igjen i sin egen seng når vi har kommet hjem (bank i bordet), så listen for å takke ja til å bli bedt bort uten barnevakt har blitt litt lavere igjen.

Gamle favoritter i dag med stripete skjorte og bukse fra bikbok, og lag på lag med ullgenser, strømpebukse og en grønn blazer under den varmeste kåpen i saueskinn jeg har hatt rundt skuldrene mine. Jeg syns grønt og cognac er så fint sammen med mørkeblått. Det altfor fine armbåndet var jeg så heldig å få i morgengave morgenen etter bryllupet vårt. Det var kun laget noen få av akkurat denne og det var den aller siste som var å finne noen sted i noe land. Jeg kan fortsatt ikke tro at det er rundt min arm det bor.

TIPS TIL FROKOST PÅ SENGEN

God morgen! Morgenen min begynte med en supergod kyllingsandwich på sengen laget av gårsdagens middagsrester. I går hadde vi helstekt kylling med rotfrukter til, og i dag kokkelerte min T frem sandwicher med myk hvit chevre, kyllingrester, skiver av tomat og salat i midten og skiver av avodaco øverst. Om du har lyst å overraske din kjære med frokost på sengen er et av T's beste tips å bruke middagsrester fra dagen før i en sandwich eller kanskje i en omelett. En sandwich, litt bær eller frukt sammen med en kopp kaffe og et glass med eplejuice blir til de mest fantastiske frokoster på sengen.

Happy w e e k e n d! 

hits