januar 2017

RØDE LEPPER / INSTANT FIX


Hei tirsdag! Røde lepper er det beste trikset på trøtte morgener, det er som en instant fix! Vi var oppe grytidlig i morges, for å rekke å levere bilen på service før jobb. Så bar det avgårde til en morgentrening for min del, jeg elsker tir- og torsdagsmorgener! De starter alltid med en early bird time, og jeg hopper rett fra sengen til treningstøyet. Det er helt supert (når man først har kommet seg opp!).






/ Skjørt envii / sko aldo (gamle) / genser BikBok /

I dag har jeg faktisk skulket litt. For å se på (hold deg fast!) gardiner! Jeg har lenge hatt store kvaler med hvilke gardiner jeg skal gå for her hjemme, men i dag, i dag kom åpenbaringen. Jeg har altså fallt helt for ullgardiner den siste tiden. Så i dag tror jeg at jeg har landet på farge også.. med noen ekstra fine detaljer som jeg skal forsøke meg på i selve stoffet. Herlighet dette blir spennende! Det er mye mulig jeg må få inn eksperthjelp (av mamma!) til å sy.

Mini og jeg må løpe for å rekke en barnebursdag! Ha en super kveld :)

UTEN DEKNING


Hei fine søndag! Har du det fint? Vi har vært på hyttetur i helgen, og plutselig bestemte internett seg for å forsvinne helt. Så bortsett fra noen glimt på instagram og snap (altså, den gaupa på instagram :O!), så har jeg rett og slett vært offline til nå. Om du ikke følger meg på snap eller insta, så dukker jeg stort sett alltid opp der om bloggen er nede. Jeg må jo le av at alle vi voksne fikk litt hetta når ingen kom seg på nett noe sted, men det er jo alltid fint med en liten digitox :)

Søndagen har vært så fin! Vi har stått på skøyter med kidsa, spist god mat, ledd, og bare kost oss. Før vi pakket sammen pikkpakket, og satt oss i bilen for veien hjem. Jeg synes slike hjemturer er så koselige, med musikk på radioen, noe godt å spise på, og vintermørket utenfor. Det er en super måte å stresse enda litt mer ned på nesten, før ny uke starter med et bang.



Så der har du helgen vår i et nøtteskall. Kids, kaos og masse god mat. Nå er det litt barneTV før T skal avgårde på trening, og jeg skal flate heelt ut resten av kvelden. Jeg har vært potte tett de siste dagene, så her er det bare å pøse på med C vitaminer, noe varmt å drikke, og en god natts søvn! Jeg tenker at noen seriefavoritter kommer godt med også ;) De kan i hvert fall ikke skade.

Jeg håper du har hatt en fin helg, og at du skal nyte siste rest til noe superrelaxing!


 

JUKS DEG TIL DEN PERFEKTE EYELINER!



Blir eyelineren din aldri helt perfekt? Å legge flytende eyliner er søren meg ingen spøk. Er du like ustø på hånden som jeg er? Da kommer disse triksene til å forvandle deg til en proff eyelinerlegger med en gang! Perfekt om du skal ut i helgen, og har lyst å prøve deg på et sexy cateye. Eller bare har lyst å jukse deg til hvordan du lager den mest lekre winged eyeliner. Lykke til!

MOM JEANS

nbmnb
Det er virkelig ikke guttas favoritt, men de rare mammajeansene (eller 80/90 tallsbuksene som min kjære kaller dem) har blitt storfavoritt hos meg. Vi jenter kler jo oss sjelden for gutta, eller hva? Disse mom jeansene fra Levi's måtte bli med hjem forrige uke, og de har i grunn vært på siden. Jeg digger at de er høy på livet, og gode på.

Her står det en stor take away kopp med kaffe klar, jeg har treningstøy på, og skal straks avgårde på en yogatime. Den perfekte måten å starte dagen på om du spør meg. Selv om jeg gjerne er hakket stivere om morgenen, er det så godt å starte dagen med å tøye de aller fleste muskler. Jeg har forresten hatt et aldri så ite break through i yogaen min i det siste, mer om det senere! :)



Jeg er en skikkelig gadget nerd, og her var jeg ute for å teste dronen min. Om du ikke har sett hvordan det gikk, kan du se en liten film her!

Ha en super dag :)
 

STRIPER KOMBINERT MED STRIPER


En ting jeg faktisk glemmer av, er å bruke nettopp striper sammen med andre stripete plagg. Jeg synes effekten av forskjellige striper er helt nydelig. I tillegg gir det hele antrekket et skikkelig quirky kick, for man skal kanskje egentlig kun bruke ett stripete plagg i et antrekk.. vel, det dropper jeg å forholde meg til merker jeg.

Et av mine beste tips for å bruke skjørt i hverdagen forresten er akkurat dette. Et pyntet plagg, sammen med noe mye mer laidback. En grovere genser sammen med et skjørt, gjør liksom at hele antrekket automatisk blir litt mer nedpå. Det funker med ullgensere, fluffy gensere eller t-skjorter, og skjørt i alle lengder. Bare prøv! :)
 

GADGET NERD / MY FIRST DRONE


Jeg er en skikkelig utstyrsfreak! Elsker å nerde meg med kamerautstyr, og andre tekniske duppeditter. Men dette, dette er min aller første drone! Jeg hoppet høyt da hentelappen kom i posten. Jeg har jo bare ventet siden oktober.. :) Om det var verdt det? Det kan du se under!  Ps: jeg klarte å klusse til lyden litt, så skru opp om du vil høre hva jeg snakker om :)


Hi guys! I finally have a new youtube video out. I'm a gadget freak, and somewhat of a nerd when it comes to camera gear, cars, and all other technical gadgets. But this, this is my very first drone! I hope to become a good drone pilot, but how my first time flying went? Well, check out the video above!  Ps: I managed to screw up the sound, turn it up to hear what I'm talking about :)
 

TÅKELUR


Det er bare å stålsette seg for siste del av vinteren. Vi har våknet opp til trolsk tåke de siste dagene. Er vi heldig, letter den sånn noenlunde i løpet av dagen. Eller enda bedre, synker et lite stykke. Slik at vi akkurat kommer opp forbi tåkelaget. Det er nydelig det! Når solen titter frem, og det ser ut som man bor oppå et lag med skyer. Men, de fleste dager skulle vi hatt en tåkelur.

Jeg har fått en ny teknisk duppeditt, eller gadget, i hus, og det er så gøy (nei, det er dessverre ikke robotstøvsuger)! Jeg gleder meg sånn til å vise dere, for den har stått på ønskelisten et halvt århundre (eller, IRL har jeg ventet på den i posten siden den kom ut i oktober!). Kjempegøy er det uansett, tekniske ting overgår et hvert klesplagg, eller veskeinnkjøp for min del. Jeg er rett og slett helt nerd på akkurat det området :)
 

TAKE AWAY


Har dere hatt en fin søndag? Han her over sier alt, søndager er storfavoritt. Etter frokost tok vi med akebrett og dro for å ake i Tryvann. For å si det sånn, du får en vill fart på holkeføre med is i bunn! Hoi hvor det gikk unna. Nå har vi akkurat fortært take away, etter et lite malemaraton. Mini lurer alltid på hvor alle maleriene blir av, og jeg må innrømme at jeg ofte blir svar skyldig når han lurer på hvor "regnbuen" han malte forrige uke er..

Så sank vi ned i sofaen (eller noen av oss, du klarer kanskje å tippe hvem), og jeg ble så glad da det var Modern Family i bøtter og spann på tv. Jeg elsker den serien. T plukket opp thaimat på vei hjem fra jobb, og både wilhelm og jeg jublet da han kom inn døren. Av og til er det eneste riktige å kjøre take away på en søndag. Jeg innrømmer lett at det er helt fantastisk å slippe å rydde kjøkkenet etter middag.







Lille er i seng, og jeg skal NYTE siste rest av helgen, det håper jeg du også skal :)
 

SOLOPPGANG OG SØNDAGSKOS


Disse morgenene vi har nå er så nydelige! Soloppgangene farger himmelen rosa, lilla, rød og gul om hverandre. Vi begynte dagen med hyggelig frokostbesøk. Søndagsmorgener er det alltid fullt hus her hjemme, og det er verdens fineste måte å starte dagen på! Eggerøre, laks, kopper med kaffe og kakao, pannekaker til de minste. Mini fikk bestille til de små, og selv om valget var vanskelig (det stod mellom pannekaker og french toast), ble det full pott med en stabel pannekaker.

VI har såvidt begynt å planlegge vinterferien! Selv om vi ikke skal så langt, er det gøy å planlegge. Tiden går jo så fort, allerede nå er det snart februar. Uansett, dagen i dag skal vi bruke til noen småprosjekter her hjemme, pluss at vi må komme oss ut på en liten søndagstur. For øyeblikket har mini og pappa tegnekonkurranse, og øver på hver sin blekksprut med sugekopper.. vi snakker skikkelig innekos.


Ha en herlig søndag! Vi ses litt senere :)

 

LØRDAG


Nå ler du kanskje, men er det flere enn meg som ligger på gulvet og sjekker telefonen sin? I tillegg er telefonen min er nesten ALLTID tom for strøm (takk Apple), og siden jeg aldri klarer å få ut fingeren, og kjøpe flere lange ledninger (du vet de som er 3 meter), så er jeg ofte å finne i nærheten av en stikkontakt, på gulvet. Så da ligger jeg der da, og sjekker mail og instagram, leser aviser og surfer på nettet. En vane jeg fikk da jeg var gravid, for det var så sinnsykt deilig å strekke ut ryggen på et hardt underlag etter jobb! Sånn kan det altså gå :)

I dag har guttene dessverre ikke vært helt i toppform her hjemme. Så bortsett fra en liten tur i marka, har vi tatt livet med knusende ro. Jeg fikk heldigvis startet morgenen med en superdigg pop yogatime, så min lørdag begynte med en frisk upbeat partytime rett og slett. Det er gøy på en lørdag, så får man nesten litt vorspillfølelse på trening!


Jeg håper dere har hatt en fin lørdag! Vi kjørte forbi så mange som gikk på skøyter i dag, det ser så gøy ut. Jeg har ikke testet skøyter siden jeg var liten, så jeg håper vi rekker å få en liten familietur mens det enda er is :)

DEN LANGE DRESSJAKKA


Hei fredag, og hei helg! Har du lagt igjen jobben på jobb, og er klar for en fin helg? Det håper jeg du er :) Jeg startet dagen min ute i kulda i morges! Jeg holder på et med et fotoprosjekt for tiden, og i dag stod ting utendørs på agendaen. Så etter å ha levert i barnehagen, var det bare å nyte den fantastiske soloppgangen over byen, godt innenfor en varm dunjakke. Jeg hadde vært lur nok til å ta med en kaffe hjemmefra også. Kaffe er jo ikke bare godt å drikke, det funker like godt til å varme seg på :)

I går gikk VIXEN blog awards av stabelen. Jeg ramlet innom, selv om det bare var på vei til et annet arrangement. Jeg skulle nemlig nå en boklansering, og feiring av Dagny sin nye bok "Farger til Folket" på Grand Hotel! Flinke venninner må man støtte, og det var så gøy å se boken i levende live. Så ble det en hyggelig middag, før vi slepte oss hjem. Så litt ekstra trøtt i dag, men det var det vel verdt.



Uansett, jeg har en ting for dressjakker som er lange for tiden. De siste blazerene som har sneket seg inn hos meg, har vært nettopp av den lange typen. Jeg synes det er gøy rett og slett!

I kveld skal vi på en liten sushidate med gode naboer! Jeg håper du får en fin fredagskveld, vi ses igjen i morgen.
 

MINE FAVORITTAPPER


Jeg er ikke av de mest appe-gale med telefonen full av apper. Men, jeg har noen skikkelig fine favoritter (i tillegg til instagram, snapchat, nettbank etc). Jeg foretrekker nemlig superkonkrete apper som har en funksjon som faktisk gjør hverdagen enda bedre. Og det gjør disse! Her kommer 3 av mine favorittapper.  


23 SNAPS
Etter å ha lett meg ihjel etter å finne en lur, og god måte å dele familiebilder med de aller nærmeste på (facebook er liksom ikke tingen), fant jeg 23 snaps. En SUPERfin app som gjør at du kan dele bilder og videoer, på en praktisk og god måte med de du ønsker å ha med i gruppen din. Ofte blir bare mobilbilder og små filmsnutter liggende på telefonen, men med denne legger du de kjapt over i appen, også får de andre en liten notification om hvem som har lagt til noe nytt.

Alle ble like giret, og nå dukker det opp fine øyeblikk fra hver vår kant hele tiden. Det er jo så gøy å se hva som foregår hos de andre i familien, og du kan både "like" og legge igjen kommentarer. I tillegg er det så hyggelig at bildene blir organiserte. Vi snakker organisert bildemorro for hele familien!


BABBEL
Hvert år tenker jeg at jeg skal lære meg et nytt språk.. med Babbel kan du faktisk det! Har du noen minutter til overs er det bare å slenge frem Babbel. En app som gjør det å lære språk gøy, utrolig nok. Du trykker på det språket du vil ha, velger vanskelighetsgrad og setter i gang! Så nå, nå har du ingen unnskyldning. Jeg har min på fransk for tiden... Je m'appelle Tine!


VIPPS
Ah, vipps. Tenk at jeg skulle bli så glad i en app! Du er nå min favorittapp på hele telefonen. Riktignok når det kommer penger inn, ikke like gøy når de går ut. Om du ikke har kommet deg på vipps enda, MÅ du bare trykke på vippsknappen og laste den ned. Aldri før har det vært enklere å dele en taxi, betale for middagen selv om man har glemt lommeboken, spleise på en gave eller dele opp en kvittering. Hurra for vipps, du gjør livet litt bedre!

5 FINE "FITTED" ULLGENSERE


1. Maison Kitsune / 2. Ganni / 3. Cathrine Hammel / 4. Wildwool / 5. DKNY

Man kan aldri få nok ullgensere! I hvert fall kan ikke jeg det. Jeg fikk et spørsmål om jeg kunne tipse om noen fine ullgensere, til en av dere som var var lei av skappelgenservarianten, og hadde lyst på noen fine og litt formsydde ullgensere. Jeg er i samme kategori selv, altså den kategorien hvor oversized strikk bare blir hengende som en bomsete variant.

Så jeg har funnet frem noen ullgensere jeg synes er kjempefine for øyeblikket. Jeg kapret denne ullgenseren fra Alexander Wang, på salg på Høyer for en liten uke siden. Så har du øynene med deg kan du gjøre noen fine kupp på salg, både i butikk og på nett. Akkurat ull er det lurt å legge noen kroner i, men på salg får man jo så mye mer igjen for pengene :)
 

STRIKK OG KORPS


Hei til deg! OM jeg var glad for at jeg har elbil i dag ;) Jeg startet dagen min på yogamatten, hurra for gode treningsrutiner igjen. Hverdagen godt i gang, og jeg synes det er helt topp. To morgener i uken starter jeg dagen med en early bird treningstime. Det er rett og slett en av de lureste tingene jeg har meldt meg på!

Jeg trosser været, og går for strikkekjole og korpsjakke om dagen (med ullsinglet under, pierre robert har noen veldig gode!). Jeg vet ikke med deg, men denne tiden av året er ikke min favoritt (bortsett fra når man kan være på fjellet med puddersnø!). Så med en gang solen snudde like før jul, har jeg frydet meg over hvert eneste minutt det har blitt tidligere, og lenger lyst hver eneste dag. Gi meg lys! Jeg mener det, disse minuttene er som små lykkepiller med deilig motivasjon :)



Her står en hel kylling i ovnen, og det lukter så godt. Jeg elsker middager som bokstavelig talt (nesten) lager seg helt selv. Jeg ville bare innom og ønske deg en fin dag så lenge. Jeg håper du nyter de få minuttene med ekstra lys du også!
 

FAVORITTER TIL VINTERHUDEN

Huden min har fått litt hard medfart de siste ukene. Sykdom, stress, reising og tørr vinterluft, har gjort sitt til at huden min trenger en liten boost! Så nå kjører jeg et intensivt lite hudpleiprogram for meg selv her hjemme om dagen. Jeg har vært stor fan av medisinsk hudpleie siden jeg ble gravid og begynte å gå til Silje Austnes på Beths Medispa (du må vente til etter du har født med å bruke medisinsk hudpleie, men ZO har noen fine ikke-medisinske også!), og jeg sverger til ZO Medical, og ZO Skin health for supre produkter. De tar alt fra kviser til pigmentflekker, og hjelper meg å holde huden i sjakk.



Leppene mine holder også på å falle av for tiden, denne vinterluften tar knekken på alt av pout her! Jeg trodde jeg var tom, men helt nederst i skuffen fant jeg heldigvis en liten tube med Lip Rebuild. Den er godt brukt for å si det sånn. Den varer forever, og bare en bitteliten dæsj på leppene hjelper stort mot tørre lepper!

En god skrubb er alfa omega for min del, og jeg har min i dusjen. På den måten får jeg en liten "spa-opplevelse" om morgenen. I tillegg får jeg bort døde hudceller, og klargjør huden for andre produkter. Recovery créme er redningen over natten. Den tørre vinterhuden får rett og slett en boost mens jeg sover. I tillegg merker jeg så godt at den tynne huden rundt øynene sliter med vinterkulden. Jeg har en liten krukke med Olluminate eye repair som får hjelpe til der. Jeg tror det er lett å droppe øyekrem, og heller bare bruke den vanlige fuktighetskremen sin rundt øynene, men det er så verdt det i lengden å investere i en god øyekrem. Ikke minst har du en slik i mange mange måneder, for du bruker så lite av den.

Et par ganger i uken gir jeg også huden min litt ekstra å jobbe med over natten, med Brightenex eller Retamax. Ja, jeg er en skikkelig hudpleiejunkie! :)

BLI MED PÅ SNAP


Hei til deg, og hei mandag! Etter en fin helg, bar vi mini sovende i seng etter noen timer på veien i går kveld. Det beste trikset i boken (for oss!), er å dra rundt leggetid både frem og tilbake. Med w i pysjen i bilen (det er jo nattatid), er det bare å legge ham når vi er fremme. Så fikk vi pakket ut av bilen, begynte på en god middag og ristet av oss støle legger (slalomstøvler, au!!). Før vi sank ned i sengen med en film. Jeg sovnet før den hadde begynt nesten, jeg kan i hvert fall ikke huske hva det var vi så på en gang.

Så i morges var vi klare for ny uke! Jeg synes mandager er skikkelig fine, selv om de gjerne kommer akkurat litt for kjapt ;)

Følger du meg på snapchat forresten? Der finner du i hvert fall en liten house tour fra helgen! Titt innom på tinemonsen, der deler jeg små snaps fra dagene våre :)

SKI IN SKI OUT


Hei til deg! Jeg håper helgen din er fin? Vi koste oss sånn i går! Jeg har gledet meg så mye til denne helgen. Selv med full action i skibakken i går, har vi virkelig tatt livet med ro og kost oss. Ingenting er som å komme tilbake etter en fin skidag, med roser i kinnene og kalde tær. Før man setter i gang med en god middag, og nyter livet. Følelsen av å ikke ha noe å rekke (bortsett fra siste heisen opp igjen!) er så god. Vi bor på Skigaarden, og denne utsikten nyter vi rett fra sofaen! Så er det bare å spenne på seg støvlene, og slenge seg på skiene rett ned bakken. Vi snakker ski in, ski out!

Vi har til og med vært heldig med været. Eller, i dag skal både T og jeg ha på et lag til med superundertøy. Mens Wilhelm var god og varm med sine lag på lag ("Mamma, jeg er SÅ varm!"), måtte vi andre kle på oss litt ekstra da vi spiste lunsj. Det ble plutselig ganske mange flere minus på toppen, mens det var minus 10 helt nederst i barnebakken. Så her er det bare å kle på seg, men først frokost!











Det er så gøy å se fremgangen til Wilhelm på ski. I går prøvde vi ut skiskole i et par timer, og det var så bra! Det kan VIRKELIG anbefales. Av og til funker det bare bedre når de små får lære av noen andre en liten stund eller hva? Jeg må le, men vi var like entusiastiske som ham. Vi snek oss til og med ned en halvtime før han skulle hentes, bare for å gjemme oss bak et tre og se hvordan det gikk! Da snakker vi ivrige foreldre.. haha. T klarte ikke å holde igjen et heiarop heller fra skogen der vi stod, det var så gøy å se hvor mye han hadde lært på bare en liten stund.


Ha en strålende søndag!

FUSKEPELS OG LAKK


God morgen fine du! Jeg sitter krøllet sammen under et pledd, med w og en varm snute (vi har hundebesøk). Vi nyter en skikkelig koselig sofamorgen. På fjellet! Vi kom til Hemsedal sent i går kveld, og er så klare for å stå på ski i helgen! Så nå sitter vi i verdens mykeste sofa, med Hotel Transylvania (tegnefilmen), bena på bordet, og bare koser oss. T er på kjøkkenvakt, og det begynner å lukte deilig frokost. Jeg er så spent på å se utsikten når det blir lyst også, for vi bor midt i bakken! Sist vi var i Hemsedal var vi nyforelsket, tenk det! Tiden flyr :D




Her er det bare å finne frem superundertøy og skiklær, dette blir en fin dag! Nyt helgen :)

3 MÅTER Å GJØRE RIS SPENNENDE PÅ


Er du glad i ris? Det er vi. Her hjemme har vi ofte ris, men siden det kan bli litt kjedelig i lengden, bruker vi ofte å blande risen med noe godt. Jeg har samlet mine favoritter for anledningen, for variasjon i matveien er jo alltid gøy. Dette er rett og slett våre 3 måter å gjøre ris mer spennende på. På disse måtene blir risen plutselig en egen liten rett også, i stedet for kun å være tilbehør.

SOYABØNNER: Vi bruker å kjøpe pakker med frosne soyabønner (du finner dem stort sett i frysedisken til de fleste matbutikker). På slutten av koketiden til risen, tilsetter vi en neve (eller to!) med frosne soyabønner. Disse skal bare varmes i noen minutter før de er klare, og det blir så godt sammen med risen! Om vi har edamame i fryseren også (de avlange grønne som ligner på sukkererter), gir jeg gjerne en neve med disse et lite oppkok. Før jeg pynter jeg med noen edamame på toppen, sammen med en klype havsalt. Vips er risen både lekker og ekstra god.

SOPP: I soppens verden er det så mye godt å velge mellom! Her i huset står kantareller og shiitakesopp høyt på listen, men her er det bare å tilsette din egen favorittsopp. Rens soppen med en børste, og stek den i litt olje eller smør i en varm panne til den er gyllen. Bland soppen inn i risen, eller pynt på toppen for en fin vri.

SAFRAN: Det er ikke mye som skal til! Bare litt safran, og risen blir gul. Ah, dette er barndomsminner. Jeg tror de aller fleste barn synes det er ganske kult når risen plutselig er gul. Dette er i hvert fall minis favoritt når han får velge. Safran smaker også fantastisk, og gir risen et skikkelig kick.

Jeg håper du fikk litt inspirasjon til risen fremover!

:)

WARDROBE DETOX


Det er alltid godt å ta en wardrobe detox! Jeg har startet året med et skikkelig ryddeprosjekt i skap og skuffer her hjemme, og har faktisk detox på mange andre steder enn kun garderoben for tiden. Rekk opp hånden om du blir lykkelig av å rydde du også! Eller, det er ikke akkurat selve ryddingen i seg selv som gjør utslaget, men følelsen etterpå.. ah. Jeg blir seriøst GLAD av å ha det ryddig. Problemet er bare at det er så innmari tiltak å begynne, spesielt når ting ser ryddig og greit ut bare man lukker skapdørene.

Men, nytt år og nye muligheter. I tillegg finner jeg alltid ett eller annet under rydderunder i garderoben min, som jeg enten gjør litt om på, eller får bruk for sammen med andre ting jeg jeg vanligvis ikke pleier å bruke akkurat det plagget sammen med. Vips dukker det opp litt "nye" gamle antrekk. Vi snakker vinn vinn.


Så, har du noen roterom, roteskuffer eller skulle tatt en oppryddning på kjøkkenet? Jeg lover du kommer til å elske følelsen av å få ting unna. Ikke minst, det er alltid greit å vite hvor man har ting, i stedet for å glemme ting man faktisk har (du vet, hvorfor har vi tre stavmiksere??).

God rydding!

REIS MED STIL


Mine triks for å reise med stil på denne tiden av året (og samtidig holde meg varm på flyet!), er en lang skjorte, en god ullgenser, og et stort, varmt skjerf i vesken. Jeg blir alltid så kald på fly. Når airconditionen settes på for fullt i det man finner setet sitt, og man akkurat har kastet jakken opp i hyllen over. Skjerfet kommer også godt med selv om det ikke skulle være kaldt, og dobler som en perfekt pute. For å si det sånn, når jeg reiser uten barn, er det bare å glemme å snakke til meg i hvert fall 40 minutter. Da blir jeg ett med puten.

Her er solbriller også et lurt triks, om du kun har lyst å være for deg selv. Med solbriller på kunne du like gjerne hatt ett "vennligst ikke forstyrr" skilt rundt halsen ;)



Veske / Celine / liten veske Chanel / kåpe Zara / genser Alexander Wang / skjorte Asos / ankelstøvletter Mango
 

HVORDAN DATE EFFEKTIVT


En kopp te (eller tre kaffe!), noe godt å spise (en skål med snop funker!), også er det bare å fyre løs. Det blir ikke så mye vin, for jeg synes det er så sykt digg å kjøre hjem! Jeg må le, men det er helt sant. Logistikken må gå opp. Uansett, tid med venninner er som en liten vitamininnsprøytning i hverdagen!

Ikke minst er vi skikkelig god på effektiv venninnetid. Med travle timeplaner er det helt supert, for alternativet blir fort at man ikke rekker å ses, om man har litt for ambisiøse planer om hvor lenge kvelden, eller kaffedaten skal vare. Rekk opp hånden om du gjerne skulle ha lagt deg litt tidligere hver kveld du også!

Så dagens tips for egentid, del den med gode venninner! Sett heller en tidsfrist for når du faktisk må dra hjem, for å rekke over alt annet som også må gjøres (eller om du bare MÅ få med deg den nye episoden av favorittnetflixen, for å føle deg komplett som menneske).

Gode venninner skjønner det, avtal heller på forhånd at man tar en helkveld en annen gang. Plutselig får man tid til å se hverandre oftere, i stedet for å måtte planlegge månedsvis i forveien for å få alt av avtaler til å klaffe.

Ps: den fine kjolen til Nina ser du bedre her.

NY UKE NY START


Denne uken er jeg skikkelig giret på merker jeg! Etter noen uker med sykdom, skal det bli så godt å komme i gang med trening igjen! Formen kjennes endelig sånn noenlunde fin ut, men fy søren så ting henger i. Jeg har rett og slett hanglet i vei, og ikke følt at kroppen var klar for noe som helst. Men, nå har jeg vippet over fra hangling til sports mode, tror jeg i hvert fall. Jeg får heller gi det en litt rolig start. Jeg har savnet yoga så mye over julen, jeg er jo vant til å rulle ut yogamatten min flere ganger i uken. 

Litt annet gøy skal det også bli, i helgen skal nemlig mini, T og jeg til Hemsedal! Det skal bli så gøy, en skikkelig skihelg. Jeg håper helgen har vært fin, jeg ville bare titte innom og ønske deg en herlig start på uken!

ØNSKELISTE JANUAR


Stol / lampe / duft / såpe / bord / notatbok

Alt av jul og nyttår er ryddet bort, og jeg er så klar for å finne masse inspirasjon på interiøfronten! Januar er fin sånn, i hvert fall har jeg det alltid på den måten. For jeg får alltid så lyst å ommøblere, og ikke minst få inn litt nytt når januar kommer, og alt fra det gamle året er ryddet bort. Akkurat nå står disse tingene på ønskelisten. Selv om DRØMMEstolene fra Platner nok bare blir med tanken, hadde de vært superfine å ha rundt spisebordet. Jeg ønsker meg også nytt stuebord, vårt gamle loppisfunn har begynt å streike etter mange års tro tjeneste. Samtidig står en fin og lang lampe til å ha over stueområdet, og noen andre småting.

Fine såper sørger for å pynte opp på badet (og jeg skal innrømme at jeg har blitt litt avhengig!). I tillegg står en lekker duftdispenser høyt på listen! Det er jo så fantastisk når man kommer inn i et rom, og det lukter godt. Det er rett og slett skikkelig undervurdet dette med god lukt.

Jeg tok meg selv i nakken over nyttårshelgen, og brukte et par kvelder på noe så kjedelig som å rydde ut av, og inn av, alle kjøkkenskap og skuffer (5 år på overtid). For å si det sånn, decluttering er meningen med livet! I hvert fall når det kommer til plass, og oversikt over hva man faktisk har. Hurra!

Mitt nye motto, en ting inn, tre ut :)

 

DETALJER MED DET LILLE EKSTRA


God morgen til deg! Med et tidlig fly som skulle rekkes, var vi oppe og hoppet for mange timer siden. Men, det å nyte en god kaffe før dagen starter for fullt, det er det alltid verdt å ta seg tid til. Jeg skal ikke lyve, jeg tar gjerne med en thermokopp i bilen også jeg, på vei ut om morgenen.

Glad i enkle plagg som jeg er, faller jeg like ofte for ting som har det lille ekstra når det kommer til detaljer. Som bluser med knyting på ermene, en litt rar hals, eller asymetrisk skjortekant. Jeg har tatt en ekstra kikk i klesskapet mitt, og med årene har jeg blitt flinkere til å ta vare på ting jeg virkelig liker, og kvitte med meg ting som faktisk ikke blir brukt. På den måten er det enklere å bygge en varig garderobe, med plass til både klassikere og noen litt mer impulsskjøp.


Blusen er herfra om du lurte. En lang versjon som er superfin under en god ullgenser. Jeg synes det er så fint når skjortene stikker langt nedenfor genseren for tiden.

Ha en fin lørdag!

EN LITEN JUVEL AV EN LEILIGHET


Juvelfarger er nydelige å innrede med er det ikke? Juvelfarger er noe min gode venninne Nina Buzzi, inspirerer med i hjemmet sitt. Bare se på disse bildene. En quirky og moderne miks, men samtidig med noe litt 60 talls aktig over seg likevel. Det er så gøy å se hvordan andre har det hjemme, jeg håper du synes det er like gøy som meg!

Nina har med stø hånd innredet ny leilighet med møbler hun allerede hadde. Akkurat det krever litt skills faktisk. For som oss alle som har flyttet en gang eller to (eller ti!), det er ikke sånn at alt man har fra før, nødvendigvis passer rett inn på et nytt sted. Hun har til og med klart å holde på kosen! Det føles virkelig som et hjem (et fantastisk estetisk sådan). Så kudos til Nina, jeg fikk lyst å krype rett opp i sofaen og krølle meg sammen med en god bok.




Jeg håper du fikk inspirasjon til å bruke litt mer farger hjemme, det gjør virkelig susen å tørre litt mer.
 

SLIK FIKSER DU KRUSETE SMÅHÅR


Aldri mer irriterende småhår! Altså, til jul fikk jeg verdens mest praktiske julegave! Irriterer du deg over krusete småhår som gjerne stikker langt opp forbi sveisen, og lever sitt eget liv? Min gode venn Sindre, som tilfeldigvis er frisør, gav meg en eske til jul med noen tynne papirhåndklær ser det nesten ut som. Særlig at det funker tenkte jeg. OM det funket da eller? Det er det villeste hårproduktet jeg har vært med på, det funker som bare rakkern.

Så dette tipset må du notere deg! Det heter Frizz Dismiss fly away fix, fra Redken. Det er myke tynne ark som du drar over håret, og alle småhår glatter seg rett ut. Arkene er helt supre å ha med i vesken f.eks, og du kan bruke dem flere ganger i løpet av dagen for å temme statisk hår, og bustete småhår.




Ukens hårtips altså! Han hadde fått det inn på den nye salongen han har begynt på, Studio Alf i Hegdehaugsveien. Så om du fikk lyst å teste, har han det i hvert fall der. Du finner det sikkert på nett også, om du er mer en klikk og få sendt hjem type :)

Jeg håper dere har det fint? Vi har dessverre hatt en lei start på året, og siden en ulykke sjelden kommer alene, ser vi allerede fremover mot at det faktisk skal bli en ny måned.
 

MÅL FOR DET NYE ÅRET


Det er offisielt, det har virkelig blitt 2017! Min uke fikk en litt uventet start, men med hverdagen på plass igjen er det kanskje på tide (å prøve!) å innføre noen nye rutiner? Jeg har satt meg noen mål for det nye året, rett og slett for å minne meg selv på å stoppe litt opp og nyte øyeblikkene! Det er alltid så mye som skjer, og virrvaret av hverdagskaos og familie suser lett forbi. Da er det fint å tenke litt over hva man faktisk har lyst å bruke tiden sin på, i stedet for å bli revet med av alt man burde, måtte, skulle. Så det er planen min for i år, jeg skal rett og slett være litt mer effektiv og (tør jeg si det?), mer egoistisk på hva jeg bruker tiden min på.

1. GJØRE MER AV DET JEG LIKER

2. VÆRE MER SAMMEN MED FAMILIEN

3. STRESSE MINDRE

4. REISE

5. LESE


Jeg leste ikke en eneste bok i fjor.. det er krise. Så i år får netflixen få en liten pause, med en god bok på nattbordet. Jeg digger familien min, og i år skal de få enda mer både plass og tid. De siste årene har vi laget noen herlige reiseminner, og det håper jeg at det bare blir flere av. Det å reise er livet! Selv om vi ikke skal på noen langturer i året som kommer (tror jeg), skal vi kose oss med planlegging og drømme litt om hvor vi har lyst å reise. Akkurat det er helt topp spør du meg! Jeg har booket en ny yogasesong, og gleder meg til å se hva jeg kommer til å få til i løpet av året. Det er så gøy når noe klikker, da er det bare å fortsette å øve.

En annen ting jeg gleder meg til, er forandringer i interiøret her hjemme. Jeg koser meg med hele planleggingsfasen. Prosjektet i seg selv er jo nesten halve morroa. Akkurat nå sitter jeg med knappen på en spennende bestilling!



Jeg håper jeg kan være enda flinkere til å komme med små inspirerende munnfuller her inne, og ikke minst at du har lyst å bli med inn i det nye året sammen med meg! Har du forresten noen nyttårsforsetter i år? Jeg har faktisk blitt litt fan av akkurat det de siste årene :)
 

HJEMMELAGET ISKAKE MED VANILJE OG SJOKOLADE


Dagen før nyttårsaften laget jeg denne gode iskaken! Jeg ble superinspirert av denne oppskriften til Lise Finckenhagen, en bringebæriskake med marengsbunn. I stedet for å bringebær hadde jeg lyst å lage en vanilje/sjokoladevariant, og det ble så godt. En skikkelig bombe av en dessert, som er kjempelett å få til om du følger stegene under. Jeg hadde nemlig aldri laget marengs før, så jeg leste meg opp på noen gode triks før jeg satt i gang. En morsom og annerledes dessert!


Jeg har gjengitt oppskriften og fremgangsmåten til Lise Finckenhagen under, og byttet ut bringebærsyltetøy med sjokolade. Originaloppskfriften finner du på godt.no her.

VANILJEISKAKE MED SJOKOLADE

Marengsbunn

3 stk eggehvite
150 g sukker
0,25 ts kardemomme



Vaniljeis med sjokolade
5 dl kremfløte
1 boks kondensert melk
1 stk vaniljestang (frøene)
2 plater mørk sjokolade


Bruk en liten rund form for å få en høy iskake.

1. Varm ovnen til 130 grader. Kle formen med bakepapir.

2. LAG MARENGSBUNN: Visp eggehviten til myke topper ved middels hastighet i en kjøkkenmaskin. Tilsett først 2 ss sukker og visp til myk marengs, tilsett resten av sukkeret (og kardemomme) litt etter litt under visping. Visp til slutt ved full hastighet til marengsen blir tykk og skinnende blank. Et godt triks er å knuse sukkeret ved å bruke en stavmikser til det blir mer som et pulver. På den måten absorberes sukkeret enklere i kjøkkenmaskinen, og det blir lettere å få marengsen perfekt på første forsøk.

3. Hell marengsen over i formen og bre den utover. Stek marengsen midt i ovnen i ca. 1 time og 15 min, eller til overflaten virker sprø og stekt (innsiden skal være myk og kremet). Avkjøl marengsen i formen.

4. LAG VANILJE OG SJOKOLADEIS: Bland fløte, vanilje og den søte kondenserte melken i en stål- eller glassbolle. Visp det sammen til en tykk og myk krem.

5. Smelt mørk sjokolade i vannbad. Hell kremen og smeltet sjokolade vekselvis over marengsbunnen (lag tykke striper av sjokoladen). Bruk en smal kniv eller lignende og lag noen ?svinger? gjennom lagene.

Frys iskaken i minst 4-6 timer før servering. Pynt med bær og kanskje noen stjerneskudd for en ekstra festlig vri!

VELKOMMEN 2017


GODT NYTTÅR kjære dere! Tusen takk for det gamle, tusen takk for at dere er dere. Vi tar i mot 2017 med åpne armer, og sender fine nyttårsønsker til alle dere! Vi gleder oss til et nytt år, og er helt klare for en ny start. Jeg røk dessverre på en lei luftveisinfeksjon like før jul, og feiret like gjerne jul på legevakten. Vi snakker topp stemning :)

Siden har jeg rett og slett vært mer eller mindre sengeliggende, og jeg er så glad for at formen endelig er på bedringens vei! Det var altså derfor jeg plutselig forsvant fra bloggen i hele julen, og ikke noe annet. I går ringte vi inn det nye året med fantastisk mat, bobler i glasset, stjerneskudd, sløyfe i halsen og raketter. Like før tolv braket det løs over Oslo, til et stjernespekket fyrverkeri som varte og varte. For en fin nyttårsaften, jeg håper du hadde en fin kveld og fikk sagt hei til det nye året! 






Jeg håper dere har lyst å bli med videre inn i 2017! Ha en fin første nyttårsdag :)

hits