januar 2016

SILKETRYKK FRA STYLIZIMO

Det er alltid hyggelig å kunne dele videre fin interiørinspirasjon og Nina Holst bak bloggen Stylizimo (som forresten er verdt å følge om du ikke gjør det allerede!) lanserte samarbeidskolleksjonen STYLIZIMO by Emmeselle på årets Oslo Design Fair. Hun hadde stillt ut 8 håndlaget silketrykk med sommerfugler som er verdt en ekstra titt. Med en personlig vri, vakre alene eller sammen med andre trykk eller egne favoritter du allerede har hjemme. Jeg spår en aldri så liten kunstnerspire på trykkfronten dette året!

Om du har fulgt meg en stund har du kanskje fått med deg at jeg elsker trykk, spesielt fint synes jeg det er å henge flere sammen enten det er to eller tre på hver rad. På den måten blir trykkene i seg selv til noe ennå større og en hel vegg kan få helt nytt liv. Du finner hele kolleksjonen her.

TIME FOR CHOCOLATE CAKE

Du er klar over det at om du baker kake når du er hjemme alene så kan du spise hele selv? Så da ble det sjokoladekake i helgen! Jeg er en skikkelig skuffekakejente, søte marsipankaker og bløtkaker har aldri vært tingen for meg, men gi meg en god gammeldags sjokoladekake eller en annen skuffekake og jeg er helt med. I stedet for å lage dem i langpanne bruker jeg å helle røren over i en rund kakeform, på den måten blir kaken ekstra høy og ennå finere å ta frem til gjester (eller seg selv) på et kakefat.

Jeg har rett og slett bare pimpet en vanlig skuffekake! Et lite triks til neste gang du skal ha med deg noe på dugnad i barnehagen eller bare vil gjøre litt ekstra stas på sjokoladekaken hjemme. Du må la den stå litt lenger i ovnen pga høyden, så kjenn etter med en spisepinne underveis i steketiden som du stikker ned i midten for å se når den er gjennomstekt.

                                                              Oppskrift enkel sjokoladekake
                                                                                  
                                                                                  3 egg
                                                                              3 dl sukker
                                                                          4 ss bakekakao
                                                                       1,5 ts vaniljesukker
                                                                          3 ss bakepulver
                                                                             250 gr smør
                                                                               2 dl melk
                                                                           4 dl hvetemel

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smør og sikt det tørre før du tilfører vekselsvis smør og melk etter hvert som du heller det tørre i bollen med eggedosis. Smør ønsket kakeform, enten en langpanne eller en rund kakeform og sett ovnen på 180 grader. Hell røren over i kakeformen og stek i ca. 30-40 min. Om du bruker en rund kakeform må du steke den lenger så husk å kjenn etter med en spisepinne (eller noe annet) og følg med på når den er gjennomstekt. 

Lag glasur av noen spiseskjer kaffe, litt smeltet smør og bland inn melis til du får ønsket konsistens på glasuren. Smør over kaken og la stå til den har stivnet. Pynt gjerne med litt bær eller melis over til slutt.

DU HAR FOR SMÅ PUPPER

Anonym: Har lagt merke til at du ikke bruker bh på de bildene du legger ut av deg selv, ser helt flatt ut, blir ingen former, skjønner ikke at du synes det er fantastisk, men du skal ha poeng for at du tør å gå ut slik, og er så avslappet til kropp! ;-)

Anonym:
Uansett får man en mye penere form på bysten med bh, uten ser man jo helt merkelig ut!


Virkelig, har vi kommet dit hen at alt som er naturlig skal gjemmes bort, dyttes opp, ned eller forandres på før man ser bra ut? Da jeg oppfordret til å droppe BH en i dette innlegget kom det flere kommentarer (noen har jeg rett og slett ikke kunnet publisere pga hets) som gikk på at at jeg hadde alt for små pupper til å kunne gå uten BH. Den øverste kommmentaren har et kompliment til slutt, pakket inn i en sørpe av negativitet på at jeg har for små pupper og at personen ikke kan forstå at jeg synes det er fantastisk å gå uten bh.

Jeg er heldigvis trygg og god i både kropp og eget hode og mine små pupper og jeg har over årene blitt gode venner. De har overlevd både graviditet og amming og virkelig gjort jobben de er laget for. Men jeg kan ikke annet enn å stirre sørgmodig på denne kommentaren og tenke på hva disse ordene kan gjøre mot en sårbar og usikker sekstenåring, eller tredveåring for den saks skyld. Har du lagt igjen denne kommentaren på en annen blogg (som jeg ikke ser på som en umulighet) vet du faktisk ikke hvilke konsekvenser og følelser du kan sette i gang både hos den du har lagt den igjen hos og andre som leser den, det er ikke rart at mange får lyst til å operere både det ene og det andre når det ikke er "godkjent" å være slik som man er. Det blir det samme som at du slenger ut en kommentar til en du møter som går uten sminke, "skjønner ikke at du synes det er fantastisk, men du skal ha poeng for at du tør å gå ut slik og er så avslappet til kropp ;)" Når ble det ut å være naturlig?

Tenk om man noensinne skulle få brystkreft og må ta avgjørelsen om å fjerne et bryst? Skal man da føle seg mindre verdt? Signaler er farlige og det at generasjoner av unge kvinner skal vokse opp med en norm i samfunnet hvor man må ha store pupper for å være attraktiv nok til å gå uten BH er bare trist. Kroppen din er du skapt med, meningene til andre kan du heldigvis børste rett av deg. Man får bare en kropp, så det gjelder å ta godt vare på den og i stedet for å kaste bort tid på å være misfornøyd med noe andre mener ikke er bra nok, ta et par minutter og skryt til deg selv over hvor bra du er! Pupp er pupp, de trenger ikke ha en spesiell størrelse for å være bra nok.

PYSJAMASHELG

Med senebetennelse i begge armene de siste ukene (ja jeg er håpløs på akkurat det området!) fikk jeg faktisk beskjed om å ta en pysjhelg da jeg lå og led meg gjennom en tøff massasje for å få løst opp betennelsen. Etter å ha tenkt litt på det tenkte jeg at det jammen ikke var så dumt, så i helgen skal jeg prøve å roe helt ned og ta livet litt med ro. Så da passet det faktisk veldig fint at både mann og barn var borte da jeg våknet, allerede ute på eventyr.

Jeg droppet pysjamas og gikk for en deilig genserkjole, men jeg tipper den gjør samme effekten. Litt yoga på morgenkvisten skal det bli (man må jo røre på seg), men så blir det meg, denne genserkjolen og småprosjekter hjemme uten å tenke på noe annet. Det blir fint!

Ha en herlig lørdag!

SLIK PLANLEGGER OG GJENNOMFØRER DU BARNEBURSDAGEN UTEN Å MISTE VETTET

Barnebursdager kan være en skikkelig utfordring og skal du ha huset fullt av barn til fest kommer det godt med å ha en angrepsplan. Med litt planlegging og tilrettelegging dagen før gjør du unna barnebursdagen på to timer uten å miste hverken kontroll eller vettet ditt. Jeg har sugd til meg alle tipsene jeg kan for å gjøre det så smertefritt som mulig (for det er ganske så hektisk å arrangere barnebursdag med mange små på en gang, i hvert fall om man er alene!) og jeg har samlet sammen noen veldig effektive organiseringstips både til morsomme aktiviteter og hvordan du kan legge opp en barnebursdag. Jeg håper du kan få noen tips underveis til neste bursdagsselskap!

De fleste barnebursdager varer i ca. 2 timer og med glutenallergier, vegetarianere og andre små som ikke kan spise forskjellige ting er det ikke lenger bare å slenge på noen pølser på komfyren. Forhør deg gjerne med de andre foreldrene og om deres barn ikke kan spise det du har tenkt å servere, spør om de vil ta med noe de vet barnet liker når de kommer som du kan varme opp (det skal jo være hyggelig på bursdag for alle barn!). Mette barn er e glade barn! La bursdagsbarnet så godt det lar seg gjøre bestemme om han eller hun vil ha et tema for bursdagen og del ut eller send invitasjoner en god stund i forveien med tidspunkt (f.eks fra 17-19) og tema slik at dere vet hvem som kommer.

                                                                DEKK BORDET MED EN HVIT PAPIRDUK
Dagen før kan det være lurt å dekke bordet og en hvit papirduk er tingen. De fleste barn er glad i å tegne og setter du frem tegneblyanter eller tusjer på bordet får barna gjøre noe de vanligvis ikke får lov til (nemlig å tegne rett ned på bordet) og du kjøper deg selv litt tid til å servere maten uten at noen blir utålmodige. Blåser du opp noen ballonger eller pynter med noe annet litt ekstra samme dag som du dekker bordet sparer du tid dagen etter. Andre forberedelser kan være å klippe ut helt enkle bursdagskroner av papp som du raskt tilpasser hvert av barnas hode når de kommer.

                                                             LEGG EN PLAN OVER AKTIVITETER
Enn så kjedelig som det høres ut så gjelder det å ha en agenda å følge når hylende små løper rundt og er så oppspillte at de ikke vet hvor de skal gjøre av seg. Når alle er på plass kan det være lurt å få alle til å sette seg til bords hvor første aktivitet begynner. Legg gjerne inn spising som aktivitet nummer to og legg inn en ny aktivitet mellom middag og dessert (aktiviteter tar gjerne ikke mer enn 10 minutter så det gjør ingenting at du har noen aktiviteter på lur). Tips til gode aktiviteter er:


Pynte sin egen krone: Har du gjort klar pappkroner (eller sjørøverhatt etc.) dagen før får hvert barn utdelt sin egen krone, og får så i oppdrag å pynte denne ved å tegne på den eller dekorere den med noen klistremerker eller annet du har lagt frem på bordet.

Tegne på bordet når man venter på mat:
Det enkleste er ofte det beste, saft, pølser og pizza er gull verdt når man skal servere mange på en gang.

Flasketuten peker på:
Samle sammen barna i en ring og la bursdagsbarnet begynne leken med å snurre flasketuten peker på for overrekkelse av gaver (og folkens, det er ingen nødvendighet å gå bananas med gaver du tar med i barnebursdager, en tegning eller et fint kort holder i massevis). Så er det det barnet som fikk flasketuten pekt på seg som spinner den neste gang etc. 

Fiskespillet: Dette er min personlige favoritt, lag klar noen (bitte)små godteposer dagen før og still opp barna på rekke og rad der hvor de skal fiske. Har du en trappeoppgang er det perfekt at det står en voksen under trappen og at barna kaster ut "snøret" slik at de ikke kan se hvor de fisker. Om du ikke har en trappeoppgang kan du enkelt sette opp en pappplate, et laken eller noe annet innenfor en dør slik at barna kan stå på den ene siden og kaste en hyssing over. Husk å ta med noen andre ting enn kun godteposene, for det er ingenting barna syns er morsommere enn når noen av dem får en gammel sko på kroken, en visp eller noe annet uventet. La barnet kaste på nytt til hun eller han får en godtepose på kroken.

Vips har det gått to timer og du sitter igjen med glade barn som får ta med seg "fangsten" sin hjem.

LAIDBACK PREPPY

Noen ganger får jeg ånden over meg og preppy er den eneste veien å gå. Jeg kjører likevel en laidback variant selv med blazer på, og i stedet for en stiv skjorte og dressbukser syns jeg det er utrolig godt å gå med en myk ullgenser eller bomullsgenser under jakken for å tone det hele ned. Så toner jeg heller opp igjen med detaljer som en løs sløyfe i halsen og høye pumps i en knallfarge.

Absolutt ikke laidback i ordets rette forstand, men litt mer laidback enn den fulle preppy looken. Ekstra deilig er det når man kan krype inn i favoritter som slitte jeans og gode gensere, og likevel se ganske så preppy ut med kun en jakke og sko på. Helt perfekt om du skal rett fra kontoret og ut etter jobb, slenger du et par pumps i vesken er du skodd for en kveld ute når du får byttet fra vinterstøvler til innesko når du kommer dit du skal.

Her går dagene i en fantastisk fart og jeg NYTER at lyset endelig er på vei tilbake! Om du er lysoman som meg (jeg blir rett og slett litt deprimert av måneder med lite lys) er du sikkert like glad som jeg er hver eneste morgen og ettermiddag for at lyset kommer litt før og går litt senere. I morgen tidlig er det åpning av Interiør & gavemessen, eller Oslo Design Fair som det har byttet navn til, og jeg gleder meg til å titte på alle de fine interiørnyhetene som kommer utover året. Jeg lover å rapportere tilbake, for jeg er helt sikker på at dere er like sulten på litt ny inspirasjon som meg. 

DENIM ON DENIM / GENTLEMAN STYLE

Jeg har en greie for denim on denim uansett om det kvinner eller menn som klarer å pull if off (det er uansett vanskelig å ikke få det til siden man bare putter på en denimskjorte og et par jeans), så da T dukket opp laidback i jeansskjorte og lyse jeans ved frokostbordet helgen måtte jeg knipse noen bilder av antrekket.

Jeg har for vane å merkelig nok alltid ende opp med å bruke de mørkeste skjortene mine til lysere jeans, men da T hadde gjort det omvendt ble jeg faktisk litt inspirert til å teste ut lysest overdel og mørkere underdel. Tommel opp for litt klesinspirasjon fra herresiden hjemme i eget hjem.

Denne uken har nesten gått litt i surr, for plutselig var jeg usikker på om vi var kommet til torsdagen allerede. Men siden vi ligger en hel dag foran antatt skjema pustet jeg lettet ut da jeg fikk opp øynene og gløttet bort på klokken. Ha en herlig dag fine dere! Jeg er så glad for at dere titter innom :)

6 GRUNNER TIL Å DROPPE BH

Jeg hater BH-er! De skal pushe opp og sammen, har spiler som gnager og stropper som irriterer. Den lille merkelappen bak har også en irriterende effekt ved at den klør og at jeg aldri husker å klippe den av før bruk. Det er rett og slett ubehagelig å gå med så jeg har for lengst sluttet å bruke bh til vanlig.

Ikke har jeg så mye som skal holdes oppe heller, så jeg synes det er helt topp å kunne gå uten! Trenger du forresten noen flere grunner til hvorfor du med hell kan droppe bh'n fremover har jeg listet opp mine topp 6 under.

1. De er ubehagelige å gå med, alle vet hvor deilig det kjennes når man kan rive av seg bh'n på slutten av en lang dag og hoppe inn i noe mykt og komfortabelt.
2. Du kommer til å spare penger, undertøy koster fort skjorta og med penger spart på bh'er har du mer igjen til annet lekkert undertøy eller noe annet du har mer bruk for.
3. Glem tilleggsvalkene, uansett hva man veier er det fort gjort å lage unødvendige valker med trange bh-er som presser sammen både det ene og det andre mellom stropper og bånd som man gjerne har glemt å justere på en stund.
4. Du trenger ikke bekymre deg for om bh stroppen synes, det er sikkert de fleste av oss som har ergret seg grønn over at bh stroppen har dukket opp i tide og utide, under klær eller nedover skulderen på et bilde eller i en setting man helst vil at den skal holde seg på plass av seg selv. Det er utrolig nok kun Carrie i Sex og Singelliv som klarer å få akkurat det til å bli fint.
5. Det er GØY og føles rett og slett fantastisk ut.
6. Du kan bli kjent med bralette, disse delikate og myke blondebh-lignende sakene som er en mellomting mellom en sports bh og en blondetopp. Uten spiler eller løft, men med akkurat passe støtte og en feminin touch.

SCARF IT UPMed litt mildere vær turte jeg å bytte ut de aller største skjerfene med et litt tynnere silkeskjerf i halsen i dag. Jeg har tatt en liten oppryddning i gamle kurver fyllt med votter, sjal og hansker og funnet frem igjen alle de fine silkesjalene mine. De har rett og slett fått en liten renessanse hos meg, for ikke kan slike sjal brukes på mange forskjellige måter, ofte er det bare et sjal som skal til for å sette en spiss på antrekket. Det er ting jeg liker, små detaljer som er lett å få fine og som er alt du trenger til et par jeans og en t-skjorte.

Kåpen snopet jeg faktisk med meg hjem fra byen forrige lørdag, jeg løp inn på zara og jammen santen var ikke denne fine ullkåpen på salg!


DE ALLER BESTE GUILTY PLEASURE SERIENE

Det er ikke mye som slår det å krype opp i en god stol eller i en myk sofa og krølle seg sammen under et pledd, med en episode (eller fem!) av din favoritt guilty pleasure serie som man nesten ikke har lyst å innrømme overfor noen andre enn seg selv at man elsker! Ekstra godt er det nå når kveldene er uendelig lange og man gjerne ikke bobler over av energi, kanskje er man litt småsnufsete i tillegg og tenker det er like greit å ta livet med ro og bare la seg drømme bort til en helt annen verden.

Mine favoritter når det kommer til guilty pleasure (du vet, disse seriene som er over gjennomsnittet teite, men så er de så utrolig avhengighetsskapende likevel?), er:

                                                                               Vanderpump rules

                                                                Keeping up with the Kardashians

                                                             The real housewives of Beverly Hills

                                               The real housewives of New York (elsker Bethenny!)

                                       Lipstick Jungle (en gammel serie, men den må med på listen)

                                                                             #Candidly Nicole

                                                                                       Grimm

EN JUMPSUIT REDDER DAGEN

Om jeg har vært et klesplagg i mitt tidligere liv har jeg uten tvil vært en jumpsuit! Et plagg jeg aldri får nok av i garderoben eller hjerte, og samlingen begynner å bli akkurat det, en samling. Det er både praktisk og upraktisk på samme gang, men en jumpsuit veier fort opp for at man må vrenge av seg hele dressen når man skal på toalettet når det er så godt å gå med, passer til enhver anledning og sparer deg hodebryet med å tenke ut hvordan du skal sette sammen et antrekk siden du allerede har både overdel og underdel på plass i ett.


En liten fortjent og stille kaffepause før bursdagsforberedelser skal på plass og huset settes på hodet, i ettermiddag blir det nemlig stormende jubel og bursdagskroner på hodet når 11 små jenter skal ha party her hjemme.

DEN PERFEKTE MØRKBLÅ FARGEN TIL VEGGEN

Har du lyst å male veggene hjemme blå? Blått er HOT, men det er ikke like enkelt å finne den perfekte blåfargen å male veggene hjemme i. Det er mange som lurer på fargekoden på stueveggene våre og jeg synes det er like hyggelig hver gang noen spør! Hele stuen vår er malt i en mørk (og grønn) blåfarge som har et skjær av sjøgrønnhet i seg når lyset treffer veggene. En rik farge som virkelig gjør hele rommet.

Vi har malt veggene med fargen Hague Blue fra merket Farrow & Ball og kunne ikke ha vært mer fornøyd, så om du trenger et tips er dette absolutt fargen for deg som har lyst på en fyldig blågrønn nyanse hjemme. Sammen med hvite lister og karmer popper den ekstra.

Ps: du finner flere bilder og forskjellige vinkler fra stueggene våre på min instagram @tinemonsenno under #tinemonsenhome

EARLY SUNDAY MORNINGS

Noen morgener er ikke helt som andre, men da er det bare om å gjøre å sette på kaffen og prøve å åpne øynene med en bøtte kaldt vann. Med to småtroll i helgen som er litt over gjennomsnittet glad i å vekke hverandre har ikke nettene vært så altfor lange, men frokostene desto lengre. Jeg har kost meg med skikkelig familiehelg og i dag må vi komme oss på ski om ikke så lenge. Men først starter vi formiddagen med familiefrokost med rester fra gårsdagens pizza kalas (om du trenger oppskriften på en fantastisk god italiensk pizza finner du den her)

Det er ingenting som å starte søndagen med deilig pizza.

NORSK FOLKEHJELP TRENGER FØRSTEHJELP

                                                                                                              Foto: Anthony Huus

I følge dette intervjuet med NRK angrer Norsk Folkehjelp på at de hyret inn toppbloggeren Sophie Elise for å sette førstehjelp på dagsorden i høst. I artikkelen sier informasjonssjef Håkon Ødegaard til NRK at han åpenbart angrer på dette og at de følte seg presset til å gjennomføre samarbeidet. Det er jo fantastisk at en godt voksen mann lar seg presse av en tyveårig blogger, da har hun kanskje mer makt enn man skulle tro da? I artikkelen fraråder han også andre mot å jobbe med bloggere punktum.

I utgangspunktet hadde denne kampanjen i følge reklamebyrået en agenda som skulle sette Norsk Folkehjelp på dagsorden og bli lagt merke til, er det noen som vil si at Sophie Elise ikke har fått til dette? Norsk Folkehjelp var på alles lepper i høst og kanalen som ble brukt leverte et budskap til en spesifikk målgruppe, leserene til Sophie Elise. En gruppe som etter hvert har åpnet seg opp til å bli mye mer enn bare unge jenter.

Når meningen var å skape oppmerksomhet rundt saken føler jeg at det er ganske så dårlig å hive Sophie Elise under bussen i etterkant i media og skylde på at de følte seg presset. Når selv godt voksne menn(esker) føler seg presset til å gjøre ting de ikke vil i en arbeidsituasjon, og bruker dette som en faktisk unnskyldning sender vi feile signal nedover til yngre generasjoner. Norsk folkehjelp burde vel strengt tatt heller advare mot å jobbe med reklamebyrået sitt, ikke bloggeren som gjorde som hun fikk beskjed om og fugte en strategi lagt frem av et team fra et profesjonelt reklamebyrå. Folk hadde heller ikke følt seg lurt om Norsk Folkehjelp hadde fulgt reglene og sørget for å merke kampanjen som reklame, for det var ikke Sophie Elises idé å unnlate å merke det første innlegget som reklame. Men, det er jo klart, det er fint å ha noen å skylde på. Selvinnsikt er tydeligvis ikke noe Norsk Folkehjelp har for når det første man gjør er å skylde på noen andre (og samtidig gå ut og advare mot alle andre bloggere), i stedet for å gå gjennom interne rutiner og kvalitetssjekke de strategiene man velger å gå for fra reklamebyrået sitt, trenger man ikke folkehjelp, man trenger førstehjelp i egen organisasjon.


BLOGGANBEFALING / INTERIØRBLOGGE(RE)N DU BLIR GLAD I

Der hun er hviit er jeg blå, likevel er Linda Elmin bak bloggen Hviit en stor favoritt hos meg. At hun stakk av med seieren for Årets Interiørblogg i Vixen Blog Awards for bare noen dager siden kom derfor ikke som noen overraskelse, og jeg heiet stort fra sidelinjen. På bloggen sin deler hun innlegg med interiørsnert, spennende og aktuelle stylinger, mood boards, opplevelser fra interiørreiser og produktanbefalinger. Det som er ekstra stas med denne bloggen er at om du finner noe du forelsker deg i er du ofte bare et klikk unna å finne det i nettbutikken deres. Du er altså ikke overlatt til deg selv og google for å prøve å finne ut hvor disse tingene kommer fra, og er det en ting en interiørnerd som meg setter pris på, så er det akkurat det.

Ps: hvor fint er ikke dette bunadspleddet designet av Andreas Engesvik? Har du ikke fått med deg interjuet jeg gjorde med han i fjor kan du lese det her!


                                                          Foto: Linda Elmin /hvittblogg.no

I tillegg er dama ett av disse menneskene som ALLTID er i godt humør, hun gjør rett og slett dagen litt bedre. Drøm deg bort og bli mer inspirert hos Hviitblogg.no

IKKE DROPP T-SKJORTEN I VINTER

Med iskalde minusgrader utenfor er det fort gjort å legge bort alt som heter kortermede topper, men siden stort sett halve min garderobe forsvinner om det skal gå et halvt år uten slike topper med korte ermer, bruker jeg dem som lag på lag utenpå f.eks skjorter og pologensere. En lang skjorte eller bluse gjør susen under, mens t-skjorten eller en kort topp får lage en fin liten detalj over. Samtidig blir det hakket varmere med et ekstra lag.Kamel, marineblått og skinn er tidløse detaljer som alltid funker sammen, så om du finner den perfekte kamelkåpen, de perfekte skinnbuksene eller dne perfekte marineblå toppen kan du være sikker på at det vil være klassikere du kan mikse og matche i mange år fremover.

Plutselig var det fredag også! Vi hadde en nydelig kveld ute i går og følte oss særdeles voksen der vi avsluttet en vanlig torsdag med middag og konsert sammen med fine mennesker i nydelige omgivelser. Ikke var vi så sent hjemme heller, for meg er det oppskriften på en vellykket kveld, en kveld som inspirerer og fyller deg med glede og inntrykk men som ikke ødelegger for dagen derpå.

MY FAVORITE KARDASHIAN / KHLOÉ

Guilty pleasure alert! Søstrene i Keeping up with the Kardashians er og forblir min aller største guilty pleasure, forholdet vårt har nå kommet dit hen at jeg ikke har dårlig samvittighet for det en gang. Da Line og jeg var i New York under fashion week stakk vi nesen innom NOMO for en kjapp lunsj og på nabobordet satt ingen andre enn begges favoritt Kardashian, som uten tvil er Khloé!

Jeg er skikkelig norsk når det kommer til kjendiser, jeg ser dem men gjør ikke noe med det (for noen år siden satt vi en liten gjeng og spiste lunsj på Aker Brygge og så kom Will Smith og Jada spaserende bortover, det var INGEN som gikk bort til dem, jeg må le, det er garantert det eneste landet de kunne spasere helt fritt frem i uten at en sjel en gang tok opp mobilen sin). Men Line ordnet opp, vi kunne jo ikke sitte rett ved siden av Khloé og ikke si at hun er den morsomste søsteren av alle! Et tonn med sminke, helt over the top og akkurat slik du tror hun er var hun, morsom, snill, sjarmerende og utrolig hyggelig (akkurat det er ikke gitt når man har sånn ca. 40 million følgere på instagram).

SKINNJAKKE ÅRET RUNDT

Jajamensan! Her går det i skinnjakke året rundt. Skal jeg være ærlig går det i alle klærne jeg eier og har (som er mye mindre enn mange skulle tro, jeg gir de bare alle sammen en liten ny vri! Det er flere venninner som har spurt hvor resten av klærne mine er når de ser de halvtomme skuffene og glisne hengerene i skapet) året rundt, sesong inn og sesong ut. Ullgenserene er jo like gode på kalde sommerkvelder som frostne vinterdager og om vinteren får fortsatt skinnjakken komme på. Bare med en tykk kåpe over når jeg skal ut.

De dagene jeg har løpt ut om morgenen uten lue har jeg angret bittert, så jeg har lært leksen min og har alltid en lue eller to klare når dagen starter og vi skal begi oss ut. Luer er jo så gøy, når man er kjedelig ellers river en lue litt ekstra i når den har et artig mønster.

Ha en herlig dag!

ET LITE TRIKS SOM REDDER DÅRLIGE HÅRDAGER

Sånn ca. annenhver dag har jeg en dårlig hårdag og ett av triksene jeg bruker for å redde dagen er å børste den bustete luggen bakover, spraye lett over og feste det i en lav hestehale med et tynt sjal rundt hestehalen. Jeg surrer det noen ganger rundt hestehalen før jeg knyter det fast i en sløyfe, på den måten blir det litt mer tilfeldig og ikke så stylet eller søtt som en sløyfe gjerne kan bli. Det blir rett og slett en litt røffere variant som passer perfekt med antrekket om det er litt nedpå (som det gjerne er for tiden, med store strikkegensere og ullundertøy).

BRUK OPP IGJEN DUFTLYSENE DINE

Lekre duftlys kan brukes til så mangt lenge etter at de har brent opp. Jeg har gitt noen gamle duftlys nyttt liv på badet, perfekt til å holde orden både på sminkekoster, klemmer, nips og ikke minst bomullspinner og bomullpads. Om du er utålmodig og ikke har lyst å vente til de gamle lysene dine er helt brukt opp (men har kommet til den dumme siste delen i glasset hvor det er vanskelig å få tent de igjen) er det enkelt å få glassene tomme og rene.

Fjern så mye du kan av stearinet med en kniv (NB! det er viktig at du ikke skraper med kniven langs sidene for da kan du lage riper i glasset), og hell så over kokende vann i glasset. La stå noen minutter før du skyller glasset og tørker godt slik at du får bort eventuelle stearinrester. En super quick fix om du har lyst på en liten forandring.

RUBIES AROUND MY ARM

Hurra så glad jeg ble da verdens fineste armbånd lå under treet til meg til jul. Det lå faktisk ikke under treet en gang, men ble levert personlig av nissen selv. Nydelige små rubiner med gullkant rundt på rekke og rad får nå lov å pryde armen min helt forsiktig sammen med et annet enkelt gullarmbånd. De får ikke komme på hver eneste dag siden de er litt for skjøre til å tåle alt i hverdagen (eller jeg er redd for at det plutselig skal henge seg fast i ett eller annet unødvendig), men jeg merker at det kommer på oftere og oftere likevel.

Å få arve slike små skatter med historier bak er noe som treffer meg hver gang. Det hører med til historien at min mann var med på turen da de ble kjøpt, en gang for mange mange mange år siden i Kambodsja. Nå skal de få nye minner å lagre i mitt smykkeskrin.

S.O.S FOR TØRRE LEPPER

Har du tørre lepper for tiden? Med kulden utenfor og varmen innenfor er leppene mine knusktørre! Så jeg har rett og slett måtte lage min egen leppeskrubb for å prøve å få bukt med de tørre leppene. Ikke funker den vanlige lip balmen jeg bruker og alt av lipgloss og leppestift får en dum vri med de tørre leppene. Men en eksfolierende leppeskrubb gjør susen og du lager enkelt en hjemmelaget leppeskrubb av ting du har stående. På 1-2-3 får du myke og gode lepper igjen.


1 spiseskje sukker
1 spiseskje brunt sukker
Litt honning eller olje

Bland alt godt sammen og påfør leppene før du skrubber forsiktig for å få bort tørr hud.

EN BLOMST I TEKOPPEN

Like etter kaffe kommer te i store kopper på llisten over ting jeg elsker å varme både fingre og kropp på. Så lykken var stor da tehjertet mitt fikk VERDENS nydeligste te i gave fra en like nydelig lunsjgjest på søndag. Hele veien fra Kina. Den lille klumpen som ser ganske så stusselig ut der du putter den i koppen blir til den vakreste blomst når du heller over varmt vann.

Den åpner seg fort nok til at det føles helt magisk ut, og sakte nok til at du får med deg hele bevegelsen. Nesten for fin til å drikkes, men tro meg, den smaker like godt som den ser ut. Grønn te har aldri vært mer inspirerende.

WHAT ABOUT THEM BUNS HUN

I går ettermiddag disket min kjære opp med de diggeste hamburgerene, proppfull av smak og møre som bare det. Jeg syns det er like godt å bytte ut de tradisjonelle hamburgerbrødene med en skive av godt brød (det gjør det også veldig mye enklere å lage om man ikke skulle ha hamburgerbrød for hånden), og oppskriften får du til på første forsøk. Jeg har lagt ut oppskriften før, men siden disse hamburgerene er så gode tenkte jeg at jeg like gjerne kunne legge den ut på nytt. I går fikk de også litt chilli i seg og tro meg, er du glad i hamburgere kommer du til å elske disse.

Du trenger:

Litt godt kvernet kjøtt
1 chilli
1 egg
Rødløk
2 fedd hvitløk
Oregano
Salt og pepper.


Du gjør:


Hakk opp en en neve fersk oregano, en liten rødløk (eller 1/2 stor rødløk) og 1 chilli (eller en halv chilli om du ikke vil ha de for spicy) og bland løken, chillien og oreganoen sammen med karbonadedeigen i en bolle. Tilsett hvitløken (presset), egget og bland godt. Ha i litt vann om nødvendig for å få en jevn blanding. Tilsett litt salt og pepper og form hamburgere av deigen. De blir gjerne litt mindre enn du tror når de stekes/grilles så lag de gjerne litt større enn du har tenkt.

Topp med det du ønsker av tomater, salat og løk og legg i hamburgerbrød eller bruk litt vanlig brød om du ikke har hamburgerbrød.


DE ALLER LEKRESTE MOBILDEKSLENE

                                                                            annonse / Buyhelse.no Jeg syns det er så vanskelig å finne fine cover til mobilen og at en iPhone kan bli så fin er nesten helt utrolig! De nydelige mobildekslene fra Richmond & Finch gjør om telefonen din til et llite smykke i lekker marmor. Jeg er fullstendig avhengig av telefonen min (det er vel kanskje de fleste av dere også?) og disse mobilcoverene er både nydelig å se på og praktiske når man for ente gang mister ned mobilen. Akkurat det skjer faktisk oftere enn jeg har lyst til å innrømme...

Mine favoritter er helt klart det grønne marmordekselet helt øverst og det hvite marmordekselet over, men de finnes også både i brunt og sort og et lekker blått et med slangeskinneffekt og gullkant! Så om du har lyst å pynte opp telefonen din finner du alle de fine mobildekslene her.

YOGA FAIL

Yoga fail! For å si det sånn så er jeg mest sannsynlig verdens dårligste i yoga, hoftene henger bare ikke med. "Press knærne ut Tine" sier yogainstruktøren min mens jeg huker meg ned og ler tilbake mens jeg forsøker å presse bena ut med albuene, what! Det er jo seriøst ikke mulig. Men da er det vel ennå større grunn til å fortsette å øve og øve og øve. Jeg tror ofte at om man føler at man er skikkelig dårlig på noe så er det lett å droppe det helt, enten det er en zumbatime på treningssenteret eller en av disse timene hvor man skal hoppe opp og ned og bortover en sånn step greie, og man er redd for at koordinasjonen ikke skal henge helt med, eller at man skal føle seg dum for alle andre er så flinke. Men det er jo vi som er verst som trenger det mest! Så jeg har blitt superpositiv til å teste ting jeg vet jeg er dårlig på for da kan man jo kun bli bedre.

Etter en lang graviditet fikk hoftene og rumpa seg en skikkelig trøkk, og etter x antall undersøkelser og et par MR er yoga det beste jeg kan gjøre i hverdagen for å prøve å få tilbake bevegeligheten. Det som også er supert med yoga er at man rett og slett ikke har tid til å følge med på noen andre enn seg selv, man har mer enn nok med å følge med på egen kropp og når fremskrittene kommer er det helt fantastisk å se hvordan selv stive stokker kan bli litt og litt mykere.

I år er målet mitt at jeg skal klare å stå på hendene, selv om det er super fail for øyeblikket skal jeg fortsette å øve og øve til kroppen og hodet skjønner at det hverken er skummelt eller umulig!


MED RUMPA BAR

I går var gikk årets Vixen blog awards av stabelen og nå kommer du sikkert til å le, men siden det var 12 minusgrader, hvorfor ikke gå med badedrakt? Det finnes jo strengt tatt ikke dårlig vær, bare dårlig klær. Jeg gikk for en body, høyhalset genser og de nydeligste sommerfuglskoene noensinne. Man har det ikke mer morro enn man lager selv og jeg synes antrekket skal være like artig som anledningen! En veldig gøy kveld ble det, med verdige vinnere, trampeklapp og høyt hår før festen gikk videre ut i de sene timer.

Jeg var så heldig å kunne klatre opp i sminkestolen til verdens flinkeste folk hos Archie & Bangs og etter at Hina Malik hadde fått sminken på plass kom sveisen på plass også, en høy hestehale signert min fantastiske frisør Sindre Helgesen.

Jeg slår et slag for badedrakt, ikke bare til bruk om sommeren, men året rundt.

OMEGA 3 PÅ LUNSJBOKS

                                                                       annonse/ Stabbur-Makrell

Ikke bare er Stabbur-Makrell sunt og godt, men en skive med Stabbur-Makrell dekker dagsbehovet for Omega 3, og inneholder også masse D-vitamin og proteiner. Jeg elsker store matbokser og et lite triks for enkelt å pakke med en skive eller to med Stabbur-Makrell er å pakke inn øverste laget i matpapir. På den måten holder smakene seg fra hverandre og vips har du dekket behovet for Omega 3 den dagen, helt perfekt om du spør meg.


Nå begynner det heldigvis å bli lysere ute, men D-vitamin er fortsatt viktig for oss nordboere med korte dager og lite lys. Hos oss har makrell i tomat vært en byggestein i kostholdet fra vår lille ble interessert i pålegg, en sunn klassiker som kommer til å stå på frokostbordet i mange år. Akkurat nå har Stabbur-Makrell en kampanje som gjør at du får med denne store og praktiske matboksen på kjøpet om du kjøper tre bokser Stabbur-Makrell neste gang du er på butikken. Går du for noen bokser ekstra har du straks matbokser til hele familien!

Les mer om Stabbur-Makrell her.

 

 

FRIDAY TALK

Der kom fredagen! Lille og jeg skal snart avgårde til hans aller første besøke på tannklinikken, og det er en spent liten gutt som gleder seg noe enormt. Karius og Baktus er nemlig favoritteventyret og tannkosten blir ivrig brukt (når mor er tannpleier er det ekstra spennende å få sjekket hvordan vi har fått til dette hjemme).

I kveld er det duket for Vixen blog awards og selv om jeg ikke er nominert til noe denne gangen blir det hyggelig å være med og feire andre fine bloggere. Det viktigste er jo uansett hva man har på seg, er det ikke? Jeg bare tuller, en fin kveld blir det garantert og når jeg klarer å bestemme meg for hva jeg skal gå med er jeg så utrolig heldig, for mitt trøtte ansikt skal få en aldri så liten makeover av flinke folk før festen. Det er virkelig en liten bit av velværeluksus når andre tar over.

THE BENEFITS OF TAKING A BATH

Visste du at det flere fordeler med å ta et bad i stedet for alltid å hoppe i dusjen? Hjemme hos oss er det i grunn bare en person som bruker badekaret (vår aller minste, som elsker å bade), men i det siste har jeg blitt mye flinkere til å faktisk senke meg ned i badekaret og bare være helt for meg selv en liten stund. Det er den perfekte lille getaway hjemme hos seg selv, og i stedet for å bli sittende med telefoner og datamaskiner er det deilig å ta med noen magasiner, tenne noen lys eller lage seg litt kvelds for å runde av dagen med et varmt bad.

Ikke bare stresser det deg ned, et varmt bad kan øke blodsirkulasjonen din samtidig som det varme vannet pleier stive og såre muskler etter trening eller skader. Et bad får deg også til å sove bedre for varmt vann hjelper muskler og hodet til å slappe helt av og man får en deilig avslutning på kvelden før nattesøvnen tar over.

Ett av nyttårsforsettene mine er å bli flinkere til å stresse mer ned på egenhånd og det å sette av 20 minutter til et bad på slutten av noen av de hektiske dagene er en liten gulrot for meg selv.

NY VRI PÅ DET GAMLE SERVERINGSBRETTET

Har du noen gamle brett som du begynner å bli litt lei av? Jeg får de lekreste frokoster servert på sengen hver eneste dag og i morges var det denne frokosten som banket på døren. Men selv om jeg får fine frokoster har vi ikke det største utvalget av frokostbrett eller serveringsfat. Men en enkel vri på det gamle brettet er å klippe ut et par sider fra et gammelt magasin og legge i bunn på brettet for en ny look. En skikkelig quick fix på et kjedelig brett og praktisk om man skulle søle på brettet og ikke kan ta det i oppvaskmaskinen.

Fest noen magasinsider med litt dobbelsidig tape og vips har du et "nytt" brett. Fordelen er jo at du kan bytte ut sider etter humør, anledning og sesong.

10 TIPS TIL HVORDAN DU TAR PERFEKTE INSTAGRAMBILDER

Har du lyst og bli bedre på å ta bilder til instagram? Her har du ti tips til hvordan du enkelt mestrer det perfekte instagrambilde. Dropp selfien og gå for fine flatlays. Flatlays (som betyr liggende stilleben) er en sikker vinner både om du har lyst til å bli inspirert selv eller om du har lyst å inspirere andre. Jeg synes det er veldig gøy å legge ut fine bilder på instagram og merker at om jeg gjør meg litt flid med hvordan jeg tar bildene, får både jeg og andre mer ut av dem.

                                    HVORDAN TA PERFEKTE STILLEBEN ELLER FLATLAYS TIL INSTAGRAM

1. Bruk en ensfarget bakgrunn,
som et lyst eller mørkt spisebord, et ensfarget gulv etc.
2. Velg en sjanger eller tema på det du har lyst å ta et bilde av,
hold deg f.eks til klær og tilbehør, interiør eller sportsutstyr slik at du ikke mikser alt på en gang for da kan det fort bli et rotete bilde.
3. Bruk få farger/kontraster
4. Fortell en historie med bildet

5. Dagslys eller godt lys, som med alt annet innen foto er lys alfa omega for å få fine bilder. Flytt deg til et vindu. 
6. Plasser det du vil ta bilde av i en firkant
med litt luft mellom hvert objekt.
7. Stå på tærne eller en stol for å få tatt bildet rett ovenfra.
8. Lek deg med vinkler og forsøk å snu kameraet motsatt vei eller på skrå for å se hvordan bildet blir da.

9. Gjentagende farge eller former gir en fin flyt i bildet.
10. Bruk litt tid på å lysne bildet og stille på kontraster i instagram før du legger det ut. Den siste touchen har ofte mer å si enn man tror. 

STRESS NED PÅ 5 MINUTTER

Jeg har et lite rituale som jeg prøver å få til hver eneste dag, fem minutter med en kaffekopp helt alene. Da skrur jeg av lyden på mobilen og prøver å skyve alle tanker unna mens kaffekoppen sakte blir tømt. Jeg har funnet ut at om jeg klarer å roe ned med noen få stille minutter en eller gang i løpet av dagen, så blir jeg et bedre menneske å være sammen med både for meg selv og de rundt meg.

Det er lett å være i konstant stress-modus for det er alltid noe som skal gjøres og med aktive små skulle man helst hatt fire armer og tålmodigheten til en stein, men timene med de små blir så mye bedre når jeg klarer å finne tilbake til litt ro før det braker løs på nytt. Fem minutter, skru av lyden på mobilen, tving skuldrene til å senke seg, pust dypt inn og ut noen få ganger og bare ro helt ned. Det funker nesten som en liten power nap for energien og humøret.

NY VRI PÅ GAMLE JEANS

                                                                           sponset genser / MAJE Begynner du å bli lei av buksene dine? Jeg er en skikkelig jeans jente, men når jeg begynner å bli lei av de samme gamle buksene er det ingenting en ny vri og en saks ikke kan fikse. Det er mange DIY måter å få en forandring på dongribuksene dine på, og mens hjemmelagde hull på knærne og avvrevet søm nederst alltid er en sikker vinner, er min siste favoritt å la det være langt i bak kant, men klippe opp buksen foran. Jo mer ujevn kant jo bedre, river du kanten med fingrene når du har fått laget et lite hakk med saksen får du enklere denne ujevne kanten med sømmer som stikker ut (i stedet for om du klipper hele veien).


Så i stedet for å kvitte deg med de gamle jeansene lever de lett en god stund til med en liten makeover. Om du prøver deg frem med noen jeans du ikke er redd for har du heller ingenting å være redd for om du ikke skulle klippe feil eller ikke få det helt til på første forsøk.

JEG VIL IKKE SE TISSEN DIN

Jeg hadde aldri i verden trodd at jeg som godt voksen skulle måtte forholde meg til en verden hvor man får tilsendt dick pics av villt fremmede. Jeg trodde nesten det var en myte. Gutter, det å sende dick pics er rett og slett ikke en godkjent form for kommunikasjon! Jeg vet ikke om ett eneste menneske som setter pris på å få slike bilder (om de da ikke personlig har spurt deg først, som igjen er et stort OM). Da jeg fikk snapchat tenkte jeg det kom til å bli superhyggelig å kunne få morsomme snaps tilbake når jeg la ut ting, men da den første penisen poppet opp på skjermen holdt jeg på å falle av stolen, jeg var jo ikke forberedt!


                                                                                   MY EYES!
Så om du lurte på om jeg syns det var helt topp å motta slike snap kan jeg avkrefte dette på det sterkeste, vær så snill og ikke send meg dick pics! Nå åpner jeg snapper jeg får med den ytterste forsiktighet, med ett øye lukket og det andre halvveis åpent i tilfelle.

STYLINGTIPS TIL ULLGENSEREN

Det er kaldt som bare rakkeren ute og ullgenseren henger på støtt og stadig. Med et par stylingdetaljer blir den likevel mulig å endre litt på til forskjellige antrekk. Et supert triks er å dra opp ermene slik at det du har under genseren blir mer synlig. Enten det er en skjorte i en fin farge eller en tynnere genser får du mer liv i antrekket om det underste får ta mer plass. Både til skjørt og bukser er det fint å la den ene skjorteklaffen henge utenfor mens du putter den andre ned i underdelen.


Pøs på med tykke strømpebukser, over-kne-støvletter eller andre ting som holder deg varm og du er klar for å entre kulda utenfor. Eller hold deg inne med fyr på peisen og stikk kalde tær ned i noen gode tøfler, jeg går for det siste akkurat i dag.

POPCORN TIME

Jeg har en fantastisk mann på kjøkkenet som kan lage absolutt alt, bortsett fra popcorn. Han har til dags dato aldri klart å lage en skål med vellykket popcorn og jeg skjønte tidlig at jeg måtte ta over på popcorn fronten, for leg lager perfekt popcorn hver eneste gang. Trikset er veldig enkelt, når kjelen har blitt varm og popcornet så smått har begynt å poppe drar jeg kjelen av platen og rister den frem og tilbake en liten stund, før jeg skyver den bort igjen på platen i noen sekunder slik at den rekker å varme opp flere korn slik at også disse begynner å poppe. Gjør du dette noen ganger frem og tilbake over platen får du perfekt popkorn, alle kornene i kjelen blir poppet og ingenting brent.

Om du har lyst å krydre popcornet litt ekstra er det veldig godt å tilsette litt rosmarin og rive litt parmesan over popcornet sammen med havsalt og littegrann olivenolje (jeg vet det høres rart ut, men litt ekstra olje gjør at det blir supergodt!). Et lite tips til søndagskos til store og små.

SHADES OF WHITE

Har du pakket vekk alle de hvite plaggene dine for vinteren? Det har ikke jeg, min garderobe elsker hvitt på hvitt selv midt på vinteren. Jeg er utrolig glad i alle typer av hvite nyanser når det kommer til klær, og det å mikse forskjellige hvitfarger og toner av off white er ingenting å være redd for. I stedet for å holde hele antrekket i samme farge bryter forskjellige nyanser og teksturer opp uttrykket og skaper en interessant og spennende miks. Litt farge på et sjal eller på hanskene tilfører det lille ekstra om du ikke vil gå i ett med snøen utenfor.


Vi har hatt en skikkelig bylørdag med familielunsj og ærend på agendaen. Jeg måtte le da det siste ærendet mitt endte opp med at T og mini måtte ta T-banen hjem fordi det jeg skulle ha ikke hadde sjans å få plass i bilen! Takk og lov for sporty menn som ofrer seg når kona ikke tenker helt gjennom det praktiske når man skal ha med seg noe på litt over 3 meter hjem..

Happy weekend!

THE NO MAKUP / MAKEUP LOOK

Den naturlige og nesten sminkefrie makeup looken er trendy som aldri før og er den perfekte motvekt til julens og nyttårs festligheter og sene kvelder. Tiden hvor alt skulle være pudret og matt er for lengst over og det er fullt fokus på glød og en fuktig finish. Du kan selvsagt droppe sminken totalt, men med litt hjelp fra gode produkter får du litt ekstra drahjelp i å både føle deg og se mer våken, opplagt og uthvilt ut (noe som enkelte småbarnsmødre kan trenge en hjelpende hånd til i blant).

En god base er alfa omega for denne type makeup. Start med et godt serum eller fuktighetskrem og bruk gjerne en primer for at sminken skal sitte hele dagen. En primer vil hjelpe til med å glatte ut overflaten og gjøre at foundationen din både ser bedre ut og sitter mye lenger på. Bruk en concealer under øynene og dekk lett over eventuelle kviser eller røde partier for en frisk og jevn hudtone.

Markerte bryn rammer inn ansiktet og puster liv inn i et trøtt ansikt tidlig om morgenen. Børst brynene oppover og bortover og fyll lett inn eventuelle hull med en øyebrynsblyant eller litt pudder i en farge som er hakket mørkere enn din egen. Påfør gjerne litt lys øyenskygge i en rosatone akkurat i globallinjen et par ganger frem og tilbake med en øyenskyggekost, dette vil skape litt mer dybde samtidig som det ser naturlig ut.

Bruk en highlighter enten i pudderform eller i flytende form og klapp lett inn i huden på kinnbena og litt oppover i tinningen. Bruk gjerne samme highlighter rett under øyebrynsbenet i ytterkant av hvert øye og klapp lett inn på amorbuen på overleppen. Avslutt med en god lipbalm, bittelitt rouge i kinnene og litt mascara.

En duggfrisk makeup look som passer til alt.

HVORDAN KJØPE GAVER SOM BLIR SATT PRIS PÅ

Bursdager, bryllupsdager, farsdag, morsdag, navnedag, jul etc. I løpet av et år dukker det opp utallige anledninger hvor gavesituasjonen ofte kan skape mer hodebry enn man har lyst å innrømme. Det er lett å kjøpe en gave bare for å kjøpe en gave, men hvordan kjøper du gaver som blir satt pris på? Etter mange år med det samme spørsmålet i tankene har jeg over tid finpusset gavetriksene jeg alltid vender tilbake til når jeg skal pønske ut de perfekte gavene for mine nærmeste. En av mine store innertiere de siste fem årene har vært et par Bang&Olufsen hodetelefoner til mannen min. De har blitt brukt hver dag siden og selv om de nesten er helt utslitt er dette fortsatt en av de gavene han har satt mest pris på. Han hadde nevnt at han hadde sett et par slike året før han fikk dem og da hans daværende hodetelefoner gikk i stykker overrasket jeg han med disse. Hører man etter i hverdagen kommer man langt med gaveidéene.

Den aller beste gaven er den gaven man ikke visste at man ønsket seg. Dette er riktignok lettere sagt enn gjort å få til, spesielt om man har vært sammen noen år for da har man gjerne brukt opp de beste gaveidéene. Men med disse tipsene på veien kommer du deg lett ut av gaveknipen!


HVORDAN KJØPE GAVER SOM BLIR SATT PRIS PÅ

1. LYTT
Fanger du opp litt av det de du er glad i snakker om har du store sjanser for å spikre gavelisten din for hele året. Ofte snakker man om ting man ønsker seg, drømmer om, ser eller har lyst å oppleve. Noterer du ned noen stikkord på telefonen din når slike ting kommer opp kan du enkelt gå gjennom disse stikkordene i etterkant og vips har du gaveidéer for flere anledninger.

2. BRUK EN KONSULENT 
Finn ut hvem som kjenner den personen du skal gi gave til aller best og spør dem ut om hva de tror vedkommende egentlig ønsker seg. Tro meg, du kommer langt med litt input fra en god venn, en søster eller en bror som er godt kjent med stil eller hemmelige ønsker. 

3. MENN ER OFTE ENKLERE ENN MAN TROR
Et radiostyrt helikopter eller lignende av rimeligste sort er i min erfaring en sikker vinner hos de aller fleste menn uansett alder.

4. KJØP NOE PERSONEN TRENGER
Vær observant. Er det noe personen du skal kjøpe gave til trenger?

5. GJØR DET LILLE EKSTRA
Sett et personlig preg på gaven. Man kan f.eks inngravere det aller meste, noe som ikke koster stort, men som viser omtanke og ekstra tid man har lagt ned i gaven. Alt fra kniver til fiskestenger får det lille ekstra og en personlig vri med en inngravering.

6. SKRIV ET KORT
I en digital verden med sms, mail, statusoppdateringer og likes på daglig basis er et håndskrevet kort den perfekte måten å vise at du virkelig bryr deg om en person. 

BAD HAIRDAYS

Det er ingenting som fikser en bad hairday på null komma niks som en caps eller hatt av ett eller annet slag. Nå er det så kaldt ute også at man nesten kommer unna med å bruke det inne i tillegg. Litt for kaldt er det riktignok for min smak ute og løsningen er som alltid å surre seg inn i store boblejakker og skjerf. Over kne støvlettene gjør også sitt for å tilføre et ekstra lag utenpå buksene. Hvem hadde trodd at disse støvlettene skulle bli like praktiske som superundertøy?

Som alltid er mørkeblått en vinner hos meg, sammen med skinnbukser i litt andre nyanser enn kun sort får antrekket en liten oppdatering og du kan lett style det annerledes fra dag til dag. Her står date night på agendaen!

OMVENDTE KJØNNSROLLER

Tidene har virkelig forandret seg fra århundrene før. Mens kvinner tar seg av finansene og prepping av ski lager menn mat, støvsuger, vasker klær og passer barn uten å mokke. Helt på sin plass skulle man kanskje ha sagt, men det er morsomt at bestefedre gjerne skifter sin aller første bleie i godt voksen alder på barnebarn som måtte komme. Flere og flere menn har blitt gode på kjøkkenet og det har blitt en mer maskulin ting å være god til å lage mat. For magen er ikke bare veien til mannens hjerte, men også til kvinnens. I hvert fall om du spør min mann, han skjønte tidlig at om han ble god på kjøkkenet så var det hur enkelt som helst å imponere jentene med middags date;)

Om dere følger meg på instagram har dere kanskje fått med dere er jeg fryktelig heldig med dette at jeg får frokost på sengen hver eneste morgen. Da vi giftet oss sa alle at det kom til å ta slutt dagen etter bryllupet, men flere år senere blir jeg fortsatt overrasket med frokost på sengen og deilige middager på bordet. Selv om vi er moderne på noen ting er vi nok litt mer tradisjonelle på andre ting, det er fortsatt jeg som får æren av å rydde opp på dette kjøkkenet uansett hvem av oss som har vært der og det er fortsatt jeg som legger på plass nyvasket tøy. Men det å handle mat, det tar han seg av.

BUKETTEN SOM IKKE TRENGER VANN

Jeg er en av disse som lett kunne ha blakket seg på blomster, busker, hagestash og fine buketter, men av og til klarer jeg å gå for det litt mer praktiske. Nemlig buketter som kan stå fremme lenge uten å bli stygge. Julen er ryddet bort, et lite tonn granbar kostet opp for denne gang og når lyset kommer sånn halvveis ut på dagen er det nesten som det er blitt vår på soverommet. Grønne grener er den perfekte vinterblomst siden de holder lenge og er like fine etter at de har tørket. Praktisk for lommeboken også siden blomster fort løper avgårde med kortet.

Her står kvelden klar til middag og en sen yogatime, uken er godt i gang og januar føles helt riktig!

SLIK LAGER DU DITT EGET KJØKKEN MOOD BOARD HJEMME HOS DEG SELV

Jeg  d r ø m m e r  om nytt kjøkken og leker meg med kontraster for å finne ut akkurat hva jeg vil ha. Når man ikke har vært med fra starten er det lett å se seg lei på standardløsninger og valg som man ikke har vært med på å bestemme. Den gustne gule benkeplaten blir bare gulere og gulere og selv lakken har måtte gi tapt opp til flere ganger. Med en mann som er over gjennomsnittet flink på kjøkkenet (men under gjennomsnittet flink til å holde orden samme sted) har vi slitt ganske kraftig på kjøkkenet opp gjennom årene, selv kjøkkendørene henger og slenger. Det er altså modent for en liten modernisering.


Jeg drømmer om benkeplate i marmor og akkurat nå lurer jeg på om det ikke hadde vært fint med samme farge på kjøkkenveggen bak som den mørkeblå vi har i stuen. Derfor har jeg satt sammen et eget mood board og laget en liten bit av drømmekjøkkenet. Mitt beste tips om du har lyst på noe nytt hjemme er å sette sammen ditt eget lille mood board om du har noen flis eller fargeprøver på det du vil ha. Sett sammen det du har av farger og materialer du ønsker deg, ta et bilde og vips får du se på din egen skjerm hvordan ting vil kunne se ut hjemme hos deg selv.

ENDELIG HVERDAG

Hurra! Man skulle jo tro at det var kjedelig å måtte avslutte en fin ferie og finne frem jobben igjen, men jeg hadde aldri i mine villeste fantasier drømt om at jeg som voksen skulle elske noe så grått og kjedelig som hverdager. Etter (altfor) mange juledager med fri som ingen ende ville ta, romjul, nyttårsaften og en lang nyttårshelg med påfølgende fridag (for de minste) er jeg den første til å innrømme at jeg smilte da jeg våknet i morges. HVERDAG! Barnehagen er virkelig en lykke i livet.


Så til deg som var like lykkelig som meg da ringeklokken ringte og du trøtt måtte finne frem til dusjen før jobb vil jeg bare si hei, godt nytt år og sende deg en god klem. Vi klarte det!

BRAZILIAN OR LANDING STRIP?

Det er sikkert de fleste som ønsker en ryddig bikinilinje, det er noe med det å ha stell på sakene der nede som gjør at man gjerne føler seg litt mer vel om man skal tusle rundt på en strand eller i en svømmehall. Men den trendy bikinilinjen er ikke lenger en brazilian! Trenden som Sex and the City introduserte for fullt på slutten av nittitallet har gått sin seiersgang over hele verden, men nå skal det være hakket mer naturlig der nede og landingsstripen er tilbake for fullt. Det er rett og slett in med litt mer hår der nede, dagens lille fun fact om du skulle ha glemt en voksetime eller to i det siste. Busken er på vei tilbake!

HELLO 2016 / NYTTÅRSFORSETTER

Jeg er så klar for 2016! Jeg merker at det var på tide med et nytt år og en liten reset knapp, at det nesten var helt fullt på treningssenteret de første dagene etter nyttår sier meg at det er flere som har vært klare for en ny start. Det har vært veldig hyggelig med juleferie, men ennå gøyere er det når det begynner å klø i hele kroppen ved tanken på å komme tilbake til hverdagen. Jeg flytter inn på nytt kontor om et par måneder og jeg gleder meg sånn til å dele masse gode interiørtips og inspirasjon i tiden som kommer, holder dere ut med meg bare litt til med det samme gamle her hjemme har jeg flere spennende prosjekter dere kan bli inspirert av om dere skal pusse opp i året som kommer. I år har jeg til og med noen nyttårsforsetter som jeg har store planer om å (prøve å) gjennomføre!

- Yoga og håndstående, jeg har en hemmelig drøm (som ikke er så hemmelig lenger) om å klare å stå på hendene. Jeg syns det ser tullete gøy ut og kanonskummelt på samme gang og i år er året for å lære seg noen varianter av håndstående!

- Bli sterkere, en sterkere kropp med mer energi kommer hele familien til å dra nytte av og vi har bestemt oss for å trene sammen fast en gang i uken! Litt kjærestetid samtidig som man trener er en veldig hyggelig felles aktivitet.

- Reise. Jeg mener det, det å reise beriker livet på en måte som nesten er vanskelig å beskrive og i år er ett av nyttårsforsettene at vi skal reise mer. Det å reise har en tendens til å alltid bli nedprioritert (det var den sofaen jeg hadde lyst på da..), men i år har jeg store ønsker om at vi skal kunne reise, utforske og oppleve andre ting sammen uansett hvor kort tid man reiser bort.

- Bli flinkere til å jobbe med balansen mellom det å være mamma og det å være meg når det kommer til familitid, jobb og ønsker om egentid.

- Ha mindre dårlig samvittighet. Som mor har man gjerne dårlig samvittighet for ett eller annet hele tiden, i år skal jeg forsøke å legge dette litt mer fra meg og heller fokusere på alt det fine jeg får til.

- Bli et bedre menneske. Lettere sagt enn gjort, sjekk gjerne tilbake i desember for å se hvordan dette gikk.Kanskje har du skrevet din egen liste over ting du har lyst å jobbe med?

HVORDAN LÆRE BARN Å STÅ PÅ SLALÅM

For en workout! Jeg må le, men det å ha med treåringer i slalombakken er mer en treningsøkt enn en noe annet. Vår lille har vært i slalåmbakken før, da kom far i huset hjem med en video hvor jeg hører han roper i bakgrunnen mens han løper ved siden av, "husk vekten på innerski, nå ytterski, nå innerski". Vel, det er et par ting som kommer før det å huske hvor vekten skal. Det er sikkert mange gode tips på dette området, men de vi har funnet ut fungerer best for oss er tipsene under. Barna kjører også gratis i skianleggene og en dag på ski er den perfekte familieaktivitet både for å teste ut nye ferdigheter og trene på gamle samtidig som man får tilbrakt tid sammen.

1. Ikke kjøp for store alpinstøvler. Det er veldig lett å falle for fristelsen til å kjøpe for store støvler og tenke at barnet skal ha noe å vokse i. En god støvel skal sitte godt på foten og ikke være for romslige, er den for stor vil man ikke få kontakt med skiene og det vil gå utover både skiglede og utførelse siden man bruker støvlene aktivt når man står alpint.

2. Hjelm og ryggplate til liten og stor. Hjelmen skal sitte godt. På vei inn og ut for å spise eller ved pauser dytter gjerne barna hjelmen litt bakover fordi de føler de får den litt langt ned i ansiktet, men pass på at du justerer hjelmen før dere begynner å kjøre ved å dra den godt ned i panna.

3. Dropp staver og sele. Den lille har mer enn nok å tenke på med ski på bena og staver blir bare ennå en ekstra ting å holde styr på. Det å bruke sele er en super måte å ha full kontroll på barnet i bakken på, men kan også føre til at barnet blir hengende litt som en potetsekk bakpå skiene i stedet for å lære seg at man skal ha tyngdepunktet forover og dermed stå mer riktig over skiene.

4. Legg stavene dine på tvers og la barnet stå mellom bena dine. Står du med barnet mellom bena og lar det holde seg fast i stavene dine (som du holder på tvers mellom bena foran barnet) vil barnet automatisk stå mye rettere over skiene og det vil være enklere å lære barnet å holde kontroll på skiene sine samtidig som du lærer det å svinge.

5. PLOG. Vis barna hvordan du bøyer knærne og peker tærne mot hverandre og hælene ut til det uendelige. En god ploger er gull verdt.

6. Ikke vær for ambisiøs. Lek og lær, la barnet holde på i sitt eget tempo og lek masse mens de skal lære seg å stå alene. Pøs på med vafler og kakao og kos, det skal være en feelgood opplevelse for de minste å være i skibakken.


Er det noen av dere som har noen supre alpintips for de små blir jeg veldig glad om du legger det igjen under!

DEN BESTE KOSEMATEN / THAI WOK

Glem tacofredag, i helgen har vi virkelig kost oss og på bordet har den aller beste kosematen stått. Nemlig den spicy thai woken til T som er så enkel å lage og som smaker så godt. Passe hot og full av de gode thaismakene som får en til å tenke på varmere vær. Så om du trenger et middagsstips må du teste denne woken, du bestemmer selv hvor spicy du vil ha den og om du vil lage den med kylling, kjøtt eller vegetarvarianten.

Du trenger:

Sesamolje
ingefær
hvitløk
1-2 chilli
1 pakke limegrass
fersk koriander
soyasaus
1 kokosmelk
water chestnuts
bambusskudd
rødløk
paprika
kylling (eller kjøtt)
1 pakke nudlerDu gjør: Bruk en stor wok panne og ha generøst med sesamolje i. Hakk opp 1-2 chilli (kommer an på styrken på chillien og hvor hot du ønsker woken), skrell og hakk opp en stor bit med ingefær (en hel ingefærbit som du kjøper på butikken), grovhakk ca. 3 fedd hvitløk, 3 limegrass, 1 rødløk og tilsett i woken på sterk varme. Skiv opp et kyllingbryst og tilsett i woken. Ha i en boks water chestnut, 1 boks med bambusskudd, hell over ca. 6 ss med soyasaus (flere gode klunker) og tilsett 1 boks med kokosmelk. Strø over et par never med fersk koriander til slutt. Kok opp ønsket mengde nudler ved siden av. Legg nudler i bunn på en dyp tallerken og dander woken over nudlene  sammen med litt ekstra koriander.

TARMSKYLLING

Det er jo litt sensitivt dette med mage og tarm, men det er et nytt år og det er kanskje flere som har planlagt en aldri så liten "detox" etter en lang juleferie. Jeg tok rett og slett en "detox" før jul og jeg kan med hånden på magen si at jeg er så glad for at jeg turte å prøve noe nytt. Tarmskylling er ikke for alle og jeg er fullt klar over at dette er en omdiskutert alternativ behandling som ikke er så vanlig her i Norge. Det er ikke så mye forskning på området og jeg hadde egentlig ingen forhåpninger til at det skulle ha en effekt.

Etter å hatt trøbbel med magen i flere måneder, vært oppblåst som om jeg skulle ha vært gravid i sjette måned i måneder etter hverandre, vært uggen, hatt dårlig hud, vært trøtt, stresset og tappet for energi på samme tid, tipset en venninne av meg om at tarmskylling kunne ha en effekt. På det tidspunktet var jeg villig til å prøve hva som helst og jeg booket en time på en proff klinikk med en gang. Skeptisk som jeg er gikk jeg inn i det med åpne øyne og bestemte meg for at jeg skulle gi en behandling et forsøk.

Etter den første behandlingen visste jeg allerede at jeg kom til å fullføre en "kur" med seks behandlinger i løpet av de neste ukene for magen min hadde det ikke bra, og tarmskyllingen hadde virkelig fått fart på sakene. Etter de neste behandlingene gikk magen helt tilbake til normalen og jeg hadde plutselig flat mage igjen, sammen med økt energi, økt velvære og hud som virkelig var på vei tilbake til normalen. Jeg følte at jeg fikk mye bedre opptak av næringsstoffer og magen gikk fra å være helt ubrukelig til å fungere på normalt vis igjen. Stress er aldri bra, men jeg synes det er skremmende å se hvor stor negativ effekt for mye stress over tid har på kroppen. Sjarmen med tarmen fikk rett og slett en mening.


SILVER JUMPSUIT


Jeg ringte inn det nye året i sølv fra topp til tå i går, det blir ikke mer glam enn det! Nyttårsaften er jo til for en artig vri på antrekket og ting skal være litt gøy. Så har man en sølv jumpsuit liggende tenkte jeg at det måtte være rette anledning å ta den frem til. Vi hadde en fin kveld med gode venner, deilig mat, stjerneskudd og fyrverkeri og tok med oss en sovende liten gutt hjem ikke lenge etter nyttårsrakettene hadde lagt seg.


Da vi attpåtil klarte ved en feiltagelse å ta med oss alle posene som lå i baggasjerommet da vi gikk ut av taxien, oppdaget vi til vår store forderdelse at vi rett og slett hadde fått med oss matpakken til den stakkars sjåføren i tillegg! Er det mulig, rotekopp 1 og rotekopp 2, så vi må rett og slett beklage stort for at klarte å rappe matpakken til sjåføren vår på selveste nyttårsaften!!

hits