januar 2014

STILINSPIRASJON: JULIA SARR-JAMOIS

Når jeg trenger litt vill mønstermiksing inspirasjon og tips til helt enkle denimantrekk googler jeg frøken Sarr-Jamois. Det tar helt av til tider og jeg syns hun er helt herlig! Fargene, stilene hun mikser, de mange solbrillene som sitter på nesen og de lave skoene hun bruker til nesten hva som helst. Jeg elsker det. Crazy cool and crazy fun.


Foto: Vogue

Jeg ser nesten på klesskapet mitt med helt nye øyne jeg nå, det er alltid godt å se hvor crazy man faktisk kan gjøre ting. Da er det så mye lettere å prøve selv, og å tørre å prøve selv ikke minst. Et av nyttårsforsettene mine er at jeg skal bli ennå flinkere til å mikse og matche på tvers av garderoben. Å prøve å tenke at ting som egentlig ikke går sammen går sammen likevel. G Ø Y.

HVORDAN FÅ VOLUM I HÅRET?

Om det er noe jeg hverken er født med eller har ervervet opp gjennom årene så er det volum i håret. Men nå har jeg endelig klart å spare ut alt som har vært oppklippet gjennom tidene og jeg har fått en jevn lengde på håret. Tynt nordisk hår strever ofte litt med å være oppklippet, fordi det som er lengst blir fort veldig tynt og automatisk mer slitt, også spiser det seg oppover. Mitt beste tips for å få et sunt hår er jevne like lengder og å unngå overdreven bruk av hårføner og rettetang. Jeg vasker håret et par ganger i uken og bruker heller tørrshampo i mellom.
Jeg har ingen quick fix for å få volum i håret, men jeg har en slow fix! De dagene jeg rekker det og har lyst på en volumdag, bruker jeg en rettetang for å krølle håret. Jeg deler opp håret med en spenne og begynner å krølle fra underst til øverst i mange lag. Jo flere lag du deler opp i jo flere lag har krøllene over å støtte seg på. Så sprayer jeg krøllene godt hele veien rundt, bøyer hodet mot gulvet og børster ut alle krøllene opp ned. Da blir de myke, fine og med masse volum. Jeg sprayer så en gang til mens jeg drar håret oppover og holder sprayflasken under. Jeg er generellt ikke så glad i å ha produkter i håret, så jeg rufser det alltid godt til etterpå slik at det ikke er stivt av spray. Jeg lagde en video om hvordan jeg lager disse krøllene for noen år siden som du kan se her. Jeg bruker fortsatt samme teknikk, men om du krøller i flere lag får du mye mer volum og håret holder seg i flere dager. Jeg vil nesten si at det er finere dagen(e) derpå med litt tørrspray i.

Har dere noen gode volumtips?

MAN TAGER DET MAN HAVER

Jeg tror både den blå capsen fra vero moda og ullkåpen fra mango er nesten like gamle, og de kom inn i varmen og skapet 7,8 år tilbake. Kjekt å ha har jeg tenkt hele tiden og de har alltid blitt med på flyttelassene videre. De gamle sorte jeansene fikk et par hjemmelagde hull i seg for en liten stund siden, og har blitt så god som ny. Jeg syns det er fint å bruke det man har og prøver å kombinere det på forskjellige måter. Jeg har faktisk ikke tid til å shoppe (jeg har heller ikke vunnet i lotto i det siste selv om jeg har kjøpt hele 3 flaxlodd!). Til og med håret fikk en rosa stripe i seg da det fløy gjennom lipglossen i vinden.

// Bluse bikbok /  jakke bikbok (i butikk nå)  / skinnhansker gave / gammel kåpe mango / gammel caps vero moda //

Litt farge sammen med mørke basics gjør fort en stor forskjell og er et enkelt hverdagstriks for å gjøre noe litt artig ut av det samme gamle. Det skal ikke så mye til, og en tynn jakke i en sterk farge fungerer til det meste. Prøv både over basics og andre mønster og se hva som skjer. Plutselig er du hun med farger på.

POLOGENSER

Det er vinter ute og gullsesong for basics. Alle de mørke, lyse, enkle, behagelige, varme og kjedelige f.eks pologenserene du har så mange av i skapet. Jeg parrer min med en faux pelslue (som jeg faktisk tror er T sin), baggy jeans og lave ankelboots. No fuzz, no buzz, men med blå skinnhansker til blir det bittelitt mer gøy. Av og til er kjedelig alt.// Arvede jeans Levi's 10 år gamle / ulljakke peak performance / pologenser og herrelue h&m //

Dagen ble ikke like slow motion som jeg hadde tenkt, men slappe av kan man gjøre når barna er voksen har jeg hørt. Det er jo gøy å være på farten. Jeg elsker at jeg og lille ble bedt bort på middag etter barnehagen i dag, det er noe av det koseligste jeg vet. Jo flere tripptrapper rundt bordet jo bedre.

OBAGI UKE 17

Jeg har gjennomført 17 hele uker på obagi, og kurreisen min er snart slutt for denne gang. Det er ikke veldig glamorøst å være på en slik kur, og jeg må si at man ikke akkurat føler seg som a million dollar underveis. Men det går! Og jeg ser så fine resultater at jeg nok er hektet for livet. Huden er fortsatt tørr, og de dagene jeg peeler huden i tillegg blir jeg ekstra tørr dagen etterpå. I dag er det slettes ikke verst og bildene er tatt rett fra sengen før rens i morges. Dere kan se at jeg er litt tørr her og der, området rundt øynene er nok det som merkes mest, spesielt tidlig på morgenen for da føler man seg ofte litt stiv.


Huden er helt annerledes enn da jeg startet, akne og nye utbrudd har blitt kraftig redusert og aknearr er helt borte. Huden er jevn og fin og har samme tone hele veien. Jeg får fortsatt noen små utbrudd av og til, spesielt rundt syklusen min, men som jeg har sagt før så forsvinner de fortere enn før. Sorte prikker og nupper er borte, og livet uten sminke har blitt veldig fint. Det er mange som lurer på dette med sminke, og i starten (opp til uke 6) må man være forberedt på at det ikke vil la seg gjøre å sminke huden pga at den vil være så tørr at det bare ser verre ut. Røde lepper og sterke lipglosser er mitt beste tips for å prøve å få fokuset over på noe annet. Jeg syns alltid at jeg ser fryktelig trett ut uten mascara (som på bildene her) så det er i tillegg et must for meg. Det er bare å bite tennene sammen og gjøre det. Jeg var på flere eventer sammen med min knallrøde obagihud og røde lepper helt i starten når det var på sitt verste, og tenker at man legger mest merke til det selv. Og i alle tilfeller er angrep det beste forsvar, si hei og fortell at du går på obagi og at det er derfor huden din ser ut som den gjør. Ikke bli overrasket om folk vil høre mer. Et tips om du skal noe spesielt (fest, date, middag eller et event) er å utsette rens og påføring av serum til rett før du skal gå, så holder huden seg fin noen timer mens du gjør det du skal om du blir stresset av å komme med flassende hud.

Hvordan går det med dere andre på obagi? Jeg er som alltid spent på deres resultat!

SAUESKINNSKÅPE


Når man får snike i skapet til svigermor, og får med en drøm av en saueskinnskåpe hjem! H A P P Y! Jeg er nok spesielt heldig med min svigermor, men jeg tipper at det er mange svigermødre der ute som har fine skatter i garderoben sin de ikke bruker lenger. Og om du later som du ikke har noen andre varme jakker (jeg viser dette til stadighet) drypper det kanskje en skatt på deg også. Det er kanskje en idé å be seg selv på søndagsmiddag i nærmeste fremtid?

Om noen mot formodning skulle ha en svigerdatter som ikke er interessert i slike garderobeskatter er jeg rett her!

WHO'S THAT GIRL?

Jeg fikk tilsendt denne fine invitasjonen fra max factor for et par dager siden, og det var meg selv som lå og ventet i postkassen! Med denimskjorten som jeg har brukt opp og ihjel på. Den fine tegningen ligger på kontorpulten min, og jeg trekker på smilebåndet hver gang jeg går forbi. For en morsom personlig touch.
Den lille fruktskålen fra #dagensfrokostpåsengen i morges har jeg faktisk spart til nå, og skal nytes sammen med en rykende varm kaffe før jeg må ut og løpe igjen. En tegning av meg selv i posten, jeg ler, det er faktisk en første gang for alt.SORT OG GRÅ

Vi er så i gang og uken har allerede fått ett hakk i seg. Mandager er stort sett fine dager, og jeg har fått unna mye av ting som burde ha vært gjort for lenge siden (les: dog ikke snømåkingen). Jeg rakk ikke treningsøkten i dag, og jeg kjenner meg selv så godt at jeg vet at den er vanskelig å gjennomføre etter klokken 19, så den får være til onsdag. Eller kanskje til i morgen.. jeg må se og få en rutinert uke med faste grep.


// Kasjmirgenser wildwool / kåpe herfra (adlink) / gamle jeans gina tricot / lommebok bottega veneta / sko louboutin //

Det kan ikke være farger hver dag, og ofte er sort og grått rett og slett helt perfekt. Den fine lommeboken fikk jeg til jul, og jeg elsker den. Helt tynn og veldig diskret.

KJØNNSROLLESYSTEMET

Jeg står der med hendene fulle og den lille er allerede mektig irritert over at han må ha på seg bobledressen sin, igjen. Det er tortur mamma, sier han. "Elskling, vil du være så snill å pakke skiene mine i bilen?". "Selvfølgelig!". "Tiiiiineeee, Tiiiiineeeeeee", 20 minutter senere hører jeg en velkjent ropende stemme nede fra garasjen, sånn halvveis inn i boden. "Jeg finner ikke skiene dine jeg, hvor er de da?" Jeg begynner å le, "tuller du med meg? Jeg vet jo ikke hvor skiene mine er, vet ikke du hvor skiene mine er?". Dette skjer hver sesong, hvordan er det mulig? Vi er nok ikke de mest organiserte. Og siden min kjære har fullstendig angst for å kaste


noe som helst (les: nei men DEN kan vi jo ikke kaste Tine, tenk om vi får bruk for den) er boden full (av crap). Som dere ser har vi nok et noe tradisjonelt kjønnsrollesystem i funksjon her hjemme, bortsett fra at jeg får de lekreste frokoster på sengen hver morgen, og stort sett kan sette meg til duk og dekket bord og serverte middager hver kveld. Jeg syns det er vanskelig å skulle gjøre det på noen annen måte, selv om jeg absolutt kan både å skifte dekk og fylle olje. Jeg vet til og med hvor alle sikringene til bilen er. Det å være småbarnsmamma med bittesmå hjemme er i mine øyne noe utfordrende å skulle kombinere med å være feminist og likestillingsforkjemper.. for en periode. Det som funker det funker. Av og til stryker jeg jeg en skjorte for han også.

SUNDATE AND A BLUE DRESS

Èn søndag og èn date. En liten sundate. Vi prøver å få til å snike oss bort litt innimellom alene bare to, og i dag fikk vi en fin time alene til lunsj og litt kunst på Hennie Onstad senteret. De har veldig god både kaffe og mat, og siden utstillingene varierer ofte er det alltid noe nytt å se på. Og siden jeg av og til får akutt behov for å ha på meg en kjole, fikk en blå en komme på i dag.// Ullkåpe mango / kjole herfra (adlink) sko salgskupp Zara //

Kjoleanledningene kommer litt mer sjelden nå med små hjemme enn før, så jeg føler man må ta de anledningene som byr seg. Jeg må løpe, vi er nemlig så heldig at vi skal bort på middag. Det er søndagsluksus på høyt plan det. Jeg håper dere har hatt en fin helg og at dere har hatt noen fine kjæresteminutter dere som har sine kjære hjemme.

DAGENS OUTFIT


// Genser peak performance / veske lindex / kjole herfra (adlink) / sko river island //

Jeg har like store planer hver L Ø R D A G om at vi skal ha god tid til alt, at mor skal ha kjempegod tid på badet (les: en hel halvtime!) og at alle planer og utsatte gjøremål skal bli fullført. Jeg må le, ingen av delene skjer jo, men vi har det hyggelig for det. Helg er ikke hva det en gang var, jeg husker da man hadde problemer med å rekke en lunsjavtale klokken 12 fordi man sov til halv tolv. Vi har fortsatt problemer med å rekke den lunsjavtalen klokken 12, men grunnen er ikke den samme! Man har nå levd et helt liv før klokken 12 og det er i grunn alltid rundt da lysten på den første formiddagsluren kommer snikende.

Vi skulle egentlig ha vært og feiret en liten prinsesse med krone på hodet i dag, men vi fikk det bare ikke til. Men det er jo viktig å dress the part likevel. Det ble knæsj pink under en ullgenser og en gammel trenchcoat. Trenchcoaten kjøpte jeg faktisk da jeg var ganske så gravid, og må være det mest perfekte ytterplagg til den gravide med voksende mage. Den passer jo like fint etterpå også.


TUSEN TUSEN TAKK

Jeg har ikke ord og pennen har sluttet å fungere. Tusen tusen tusen takk for alle de fantastiske, herlige og gjennomfine ordene deres om hvorfor dere titter innom her. Så ufortjente men så vakre alle sammen, ned til siste bokstav. Dere aner ikke hva disse ordene betyr, men inni meg svever jeg. Jeg visste ikke at man kunne være så glad så tidlig en lørdagsmorgen, etter det som føles ut som en hel barnehagehøst og vinter uten søvn. Å ikke vite hvem man skriver til, hvem man treffer, hvem man irriterer eller hvem man kanskje til og med kan håpe på å inspirere, er nå en saga blott. Dere har visket ut enhver tvil i mitt rastløse blogghjerte. Det er her jeg skal være.

Tusen takk

HAR DU LYST PÅ EN GOODIEBAG?


Jeg startet dagen i går med frokost på The Thief, og gikk hjem med denne ville goodiebagen med produkter for mange tusen kroner fra Restylane. Men i stedet for at jeg skal teste alle disse produktene selv, føler jeg virkelig at en av dere fortjener den så mye mer. Det er så hyggelig at dere titter innom, og jeg blir så glad for alle kommentarene dere legger igjen. Så jeg har rett og slett lyst til å gi den bort til en av dere. Det må jo være en hyggelig fredagshappening? Legg igjen en kommentar under om hvorfor akkurat du liker å komme innom her, og om du aldri har vært her er det selvsagt lov å legge igjen en kommentar likevel.

Jeg trekker en vinner i kveld så får posten overta den i morgen til en heldig ny eier.

EDIT: jeg er fullstendig overveldet over alle de fine kommentarene deres på dette innlegget, og jeg skjønner ikke hvordan jeg har klart å finne bare èn vinner for alle ordene deres hadde fortjent så mye mye mer. Jeg har sendt mail til Therese (det er flere som heter det, men sjekk mailen din) som får den fine pakken i posten. Tusen tusen tusen takk til alle dere som har brukt tid på å legge igjen en hilsen om hvorfor dere er innom, dere gir meg så mye inspirasjon og ikke minst glede med de fine tastetrykkene deres. Det setter jeg fantastisk stor pris på. Jeg håper alle får en fin helg!

Happy weekend!

IKKE TA DAGENE FOR GITT

Det fineste jeg har er disse to. Det sies at livet passerer i revy. Følelsene renner fortere enn blodet i årene, og øyeblikkene man tenker på er smil som er brent fast på netthinnen. Følelsen av de altoppslukende berøringene, den kjente hånden i din, og latteren til det lille hjertet som alltid ler når pappa kommer hjem. Da jeg i speilet ser at min aller kjæreste i hele verden forsvinner ut fra veien og rett inn i en vegg av mur, er dette øyeblikkene som glir over netthinnen mens jeg fortsetter å se. Selv om det går fort så går det så sakte. Øyeblikkene blir erstattet av nye øyeblikk. Ansiktet, pusten, varmen hans. Jeg kan kjenne alt. Jeg ser airbagen bli utløst  i sakte film, som på reklamen når kollisjoner vises i forskjellig hastighet. Veggen har stoppet bilen, airbagen og seteryggen har stoppet han. 
Jeg snur og kjører tilbake. Jeg holder pusten. Øyeblikkene kommer tilbake, dette kan ikke være slutten. Bremsene hadde sluttet å fungere og i stedet for å kollidere inn i bilene foran hadde han gjort alt han kunne for å svinge inn på en sidevei. Oppdraget var nesten utført da murhjørnet kom. Jeg kan se den gjennomknuste bilen og alle delene som ligger på bakken. Jeg kan se min elskede ute av bilen med snø under bena, og jeg kan høre lyden av sirener komme nærmere. Det lille hjertet vårt ligger og sover i sengen sin, og det andre hjertet mitt ligger og sover ved siden av meg. Jeg kan se hvor setebeltet har stoppet han, og de blå merkene nedover brystet. Livet er alt for kort. Lev, elsk og vær lykkelig. Ikke ta dagene for gitt, for plutselig er de ikke mer.

SMOKINGBLAZER

Jeg får helt angst av å fryse for tiden, så i går kveld gikk jeg for den enkle løsningen jumpsuit, et fint belte og verdens raskeste jakkeløsning, nemlig smokingblazeren. Den fantastiske jakken som gjør ethvert antrekk litt mer pyntet. Og når skoene ikke er åpne heller er mye gjort. Godt og varmt og passe oppkledd og nedkledd på samme gang. I morgen er det fredag allerede og jeg håper jeg rekker å få inn litt friske blomster til helgen. Jeg begynte dagen med Beauty frokost på The Thief tidlig i morges hvor bl.a flinke Silje holdt foredrag. I tillegg fikk jeg hilse på masse fine bloggere, og det er jo alltid så hyggelig å treffe kjente nettansikt i virkeligheten.

I MIN VESKE

Jeg var på Vixen blog awards i går, og dette var det som var med i min veske. Når man bare skal ha med seg en liten veske på fest kan det være utfordrende å få med seg det man egentlig har lyst å ha med. Ting jeg alltid har med meg: en blushkost med rouge allerede på (jeg sveiper den over rougen et par ganger før jeg putter den i vesken), en concealerstick som jeg enkelt påfører med en qtips om jeg skulle få behov for å dekke over noen urenheter i løpet av kvelden eller bare ta en liten touch up under øynene om mascaraen drysser. Qtips, som er gull verdt i enhver sminkesituasjon og perfekte til å ordne kjapt på en eyeliner som har glidd litt


utover. En halv kam, som jeg har knekt av slik at jeg alltid har muligheten for å børste håret, en hårstrikk eller fin hårspenne om jeg skulle få akutt behov for å sette opp håret i stedet, lipgloss i en sterk farge gjør at man ikke trenger å ha så mye sminke på seg ellers, og litt kontanter. Cash is king! Det er alltid lurt å ha med litt kontanter i tilfelle man skal betale i en garderobe som ikke tar kort, betale sin del av taxiregningen uten å måtte overføre penger hit og dit, eller bare spandere en drink på noen.

I tillegg er alltid mobilen med. Hva er deres must i den lille vesken eller clutchen?

ER DU LEI DEN VANLIGE SALATEN?

Om du er litt lei den vanlige salaten så er en veldig god og litt annerledes løsning å bruke grønnkål i stedet for salatblad. Jeg har fått en ny favoritt med grønnkål, rødløk, noen få hasselnøtter, litt ruccola, tomater og en god chevre. Med litt god olje over, og salt og pepper er den helt perfekt og deilig annerledes. Veldig god ved siden av middagen eller helt alene.

PALJETTSKJØRT I ET HVERDAGSANTREKKJa til paljettskjørt uansett dag i uken, uansett vær, uansett anledning. I dag fikk to av mine høyt elskede vintageskatter være med på og ut. En gammel skinnjakke i den perfekte cognag fra min farmors unge dager, og en paljettskjørtskatt jeg var så heldig å få for noen år tilbake. Jeg bruker det like gjerne til hverdag som til fest, og jeg elsker å bruke det til enkle casual gensere i joggestoff, til tykke strømper og gammelt skinn. Hvorfor ikke bruke litt mer paljetter i hverdagsantrekkene fremover?

Kaffekoppene er bortimot umulig å få nok av, og nettene har fortsatt en tendens til å bli veldig oppstykket med den minste her hjemme. Men utrolig nok har jeg blitt så vant til det at jeg nesten ikke tenker over det lenger. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle tilpasse meg en annen nattrytme så godt. Jeg får sove når jeg blir gammel. Planene for uken er mange men ikke fastlåst, så jeg prøver å jobbe rundt hverdagen mens jeg samtidig prøver å finne inspirasjon i alt rundt meg. Jeg har lovet meg selv at jeg skal bli flinkere til å ta med kameraet mitt rundt om kring, for det er så mye jeg kommer over som jeg så gjerne skulle ha festet på film.

Ha en flott dag!

DEN PERFEKTE T-SKJORTEN

En eller annen gang i løpet av dagen kommer det alltid på et par jeans og en t-skjorte. Om jeg skal levere i barnehagen, lage frokost og pakke matpakke, eller gjøre noen få ærend starter jeg alltid dagen med jeans. Og når man finner den perfekte t-skjorten til blir jeanshjertet mitt hoppende glad. Min nye t-skjorteelsk er fra bikbok, og den er rett og slett helt perfekt. Passformen, mykheten og måten den føles på.

Vannkoppene til mini forsvant nesten like fort som de kom, og jeg måper over flaksen som slo inn mot slutten for oss. Så uken blir veldig fin tror jeg, på onsdag kveld allerede er fine jenter nominert til vixen blogawards og jeg skal være der og heie på alle favorittene mine. Det var bare det å finne noe å ha på seg...

LEPPEPOMADE

Om vinteren får jeg veldig fort tørre og sprukne lepper. Sesderma sin lip balm gjør de friske og fine igjen og jeg husker å alltid smøre lepper både morgen og kveld med denne. I tillegg varer den nesten for evig, men når den etter flere måneder er tom klipper jeg den alltid opp, så varer den i noen dager til. På farten har jeg de siste månedene hatt den deilige kiss mixen fra Eve Lom på leppene. Den gjør de god og myk og kissable og gir et veldig godt grunnlag for litt mer fargede glosser eller leppestifter på toppen.

Hva er din favoritt for å få myke gode lepper?

HVITE BUKSER


Wohoo det er søndag og det er winterwhite. Ulljakker over ullcardigans over det man egentlig har på seg tullet inn i et skjerf på toppen, det er vinter for meg. Det er søndag og det er en ny uke som banker på døren i morgen. Jeg krysser alt jeg har for at uken blir fin og sykdomsfri! Jeg er så glad for hvert friske minutt nå, så jeg suger inn frisk luft og gjør meg klar for nye grep. Hjelp så godt det var med helg :) Jeg håper dere har hatt fine dager!

ALLVÆRSJAKKE TIL MENN


Til jul fikk min bedre halvdel en kjempefin allværsjakke av sin lillebror som han elsker. Han har faktisk brukt den nonstop siden, og jeg har vel knapt sett han fått så mye skryt for en jakke noengang. Du kan visst ta av en vest inne i jakken og det ene med det andre. Jeg er ikke helt sikker på hva modellen heter men jakken er fra Helly Hansen og det står ASK på armen, så det må jo ha noe med saken å gjøre. Et lite jakketips til guttene eller et fint gavetips til guttene fra jentene.

DAGENS FROKOST PÅ SENGEN


Jeg er så heldig. Jeg har ikke ord for disse frokostene som bare fortsetter å komme, på frokostbrett på sengen tidlige morgener. I dag lå det blomster av både appelsin og kiwi på tallerkenen, ved siden av en deilig mozarellasalat og noen veldig søte hjemmelagede frokostrundstykker i muffinsform som vi var så heldige å få levert på døren i går. Det er ingen tvil om at det er  l o v e.


KJOLENE FRA NATTENS SAG AWARDS I USA

Det er award season i hollywood og de fine kjolene og de stramme smokingene kommer på løpende rødt bånd. Etter å nettopp ha sett Golden Globes trodde jeg at jeg hadde fått min kjolefix for en liten stund, men jeg drømmer meg litt bort i nattens kjolemaraton også. Min favoritt ble selvsagt denne herligheten av en blå assymetrisk kjole på Amy Addams fra Antonio Berardi. Har du lyst å drømme litt du også? Du finner flere bilder fra natten HER. 
Foto: LA times

DAGENS LILLE RØDE

Ah, lyden av ute dempet med snø, og følelsen av snøflak som smelter mot huden. Formen er langt fra perfekt men den er så mye bedre at det måtte feires med en liten lunchdate som eneste utflukt hele uken! Jeg skal være så glad om vi nå får bare noen få uker med vanlig hverdag slik at immunforsvaret får litt tid på seg til å hente seg inn igjen og være klar for neste (barnehage)omgang. Jeg forstår på mange av dere at det er flere som har det litt vel gående i første runde så jeg får smøre meg med tålmodighet og være forberedt med én gang.
Dagens lille skinnjakkerøde arvede godbit fikk være med ut over en gammel bluse og under en av de gamle kåpefavorittene mine. Vinter er lag på lag, og farge er noe som er ekstra lett å snike inn i antrekket når man opererer slik. Da kan man lett være kjedelig med sko og skjerf.

Ha en herlig lørdagskveld! Vi skal gjøre
ingenting.

OBAGI UKE 15 og 16

Jeg er fortsatt going strong på obagiprogrammet mitt, men siden det har vært litt hektiske uker i det siste med syke små og store blir det to uker i én denne gangen. Jeg har utrolig nok bare 2 uker igjen før jeg når minimumsmålet mitt om 18 uker, men siden jeg har valgt å gå på den mildeste prosenten er det mulig jeg utvidere ukene litt for optimalt resultat. Nå er jeg jo så vant til dette, så jeg klarer det i noen uker til. De siste to ukene har vært veldig like, jeg har vært veldig tørr igjen rundt øyne og munn, og jeg har i tillegg hatt veldig tørre lepper. Det siste er nok mest pga årstiden og tørt inneklima. Jeg er fortsatt veldig fornøyd og gleder meg til å se hvordan sluttresultatet blir når jeg er ferdig.
Mens dette jeg gjør nå har vært en kur, er det desverre ingen magisk løsning for evig tid og jeg må fortsette å ta vare på huden og de gode resultatene jeg har fått etterpå. Det kommer jeg til å gjøre ved å fortsette å bruke noen av de samme produktene men kutte ned på mengde og hvor ofte jeg bruker de. Det blir rett å slett å vedlikeholde i stedet for å behandle.

Om du vil se andre obagioppdateringer fra meg kan du enten google osloinchanel+obagi og ønsket uke, eller se under kategoriknappen og velge kategori skjønnhet.

Hvordan går det med dere andre? Jeg er så spent på deres erfaringer :)

STREETSTYLE: OLIVIA PALERMO

Frøken Palermo kan mikse hva som helst og få det til å se bra ut. Det må være en egen evne, er man født med den? Mens dynen er godt pakket rundt hele kroppen og min syke hals, lar jeg meg dagdrømme bort i fine stiler og uttrykk. Slike bilder får meg til å tenke at jeg har lyst å bli ennå flinkere til å variere mitt eget klesskap, og tenke ut nye kombinasjoner av de gamle tingene. 
Foto: her

Tusen tusen takk for alle de fine god bedring kommentarene både på instagram og her, de varmer!

BOHO FLETTE RUNDT HELE HODET


Håret mitt er visst deprimert. Jeg har hatt mine bange anelser, for i det siste har det blitt striere og striere å håndtere et veldig elektrisk hår som ikke vil noenting. Jeg fikk anelsene mine bekreftet da jeg var hos frisøren på lørdag og han konkluderte med at håret mitt var deprimert. Jeg får være ekstra snill med det fremover og pleie det litt ekstra. Men når ikke noe annet fungerer er en rufsete bohemsk flette hele veien rundt hodet en fin løsning på en dårlig hårdag.

Jeg har halvlangt hår og hos meg går det sånn ca. akkurat rundt. Ikke er håret spesielt tykt heller så derfor blir ikke fletten så bred hos meg. Lag en kraftig sideskill og flett deg nedover, rundt og opp igjen på den andre siden. Fest fletten med en liten spenne inn under hvor den første fletten begynner. Eller ta en titt her for en litt mer nøyaktig fremgangsmåte. Jeg syns den er finest når den er litt rufsete og tilfeldig.

CASUAL MED PALJETTER

Det går an å være casual og hverdagslig selv med paljetter på en søndag. Hvorfor ikke mikse de to? Det er gøy med litt rare kombinasjoner, og en god og varm ullgenser over en paljettkjole eller til et glitrende skjørt får min stemme ni av ti dager. Har dere noen favoritter dere elsker å kombinere på tvers? Kontoret er endelig ryddet og bunkene organisert, og jeg skal innrømme det var litt gøyere å gjøre det med litt paljetter på.

Ha en fin siste frikveld.

SJOKOLADTREKTE JORDBÆR

Jeg er spesielt svak for både jordbær og mørk sjokolade, og disse to sammen er magiske små øyeblikk som kan nytes både alene og sammen med andre til dessert. Og det er veldig enkelt å lage! Du trenger jordbær og en plate med mørk mørk sjokolade. Legg sjokoladen til smelting i et vannbad, fjern stilken på alle bærene og skjær så av bunn slik at bærene får en flat og stødig underside. Da står de helt av seg selv, og er veldig enkle å både servere og spise.


Vi bruker å snu en dyp langpanne opp ned og dekke toppen med aliminumspapir, men du kan like gjerne sette de direkte på et fat. Fordelen med å dekke overflaten med aliminumsfolie er at ingenting sitter igjen, også kan du heller servere og dandere de enkelt på et fint fat etterpå. Når sjokoladen er helt smeltet tar du tak i toppen av hvert enkelt bær og dypper bunnen i den varme sjokoladen. Sett bæret på aliminumsfolien og fortsett til du har tatt alle. Sett brettet i kjøleskapet og vent ca. 1 time til sjokoladen har stivnet helt. Sjokoladetrekte eller sjokoladekledde jordbær er for eksempel perfekt til fine jentekvelder med et glass champagne til. Jenter har vel kanskje en egen evne til å sette litt ekstra pris på slike søte ting.

DATINGTIPS TIL TRAVLE SMÅBARNSFORELDRE

Jeg har vært på min aller første frisørdate i dag! Det må være tidens tips til travle kjærester. Begge to trengte virkelig en etterlengtet stuss og en shine, og bittelitt tid alene sammen så vi slo like gjerne til med frisørdate hos Sindre på Syndikatet i bogstadveien i ettermiddag. Et artig datingtips om man har dårlig tid og har ting som må gjøres. Det er jo så koselig, en god kaffe og en god klipp. Det blir jo ikke bedre enn det når man samtidig kan ha noen fantastisk hyggelige minutter og halvtimer sammen med sin kjære.Den følelsen man får når man drar fingrene gjennom nyklippede tupper er like fin hver gang. Litt kortere men akk så mye sunnere. Minimakeover på både han og henne i dag, og at vi fikk gjøre det sammen var veldig morsomt. Dettte kan anbefales.

TILFELDIG MAMMA MINI MATCH

Mens mor har kledd på seg selv er det pappaen som har stått for den lille. Og jeg døde litt da det var fullstendig minimatch da de kom ut fra badet og jeg fra skapet mitt. Er det mulig, jeg måtte jo bare smile da T påpekte det selvfølgelige mens jeg stod der, og jeg måtte ta en ekstra titt på den lille. Det stemte jo. Vi står og ser på all snøen som har dalt ned i løpet av natten, og har hatt en deilig rolig lørdag så langt. Ønsker dere fine fritimer, jeg håper dere får brukt en time eller to på kun dere selv i løpet av helgen.

ER BABYEN DIN FORKJØLET OG TETT I NESEN?

Ok, dette blir for fryktelig spesielt interesserte, men om dette tipset kan hjelpe bare èn baby (og foreldrene til denne ene babyen!) er det verdt det. For denne lille Otribabysaken her er god som gull når de små er forkjølet, potte tett og sliter med å sove. Hadde jeg visst om den før hadde vi hatt den med fra start, men den har vært en god venn siden den ble med hjem fra apoteket for en stund siden. Når de små blir tett i nesen så blir de ofte så fryktelig tett, og det kan være vanskelig å amme ordentlig, og de sover gjerne dårlig pga av at de er så tette. Nesene er jo så utrolig små så det blir fort fullt.
Dette er rett og slett en neserenser (som fungerer!) som suger ut snørr og gørr og gjør hverdagen forferdelig mye mer trivelig for alle parter. Man suger hardt på munnstykket ytterst på slangen, også ligger det et filter foran som fanger opp det som kommer. Vi bruker en nesespray med saltvannsløsning (til barn) først, og det fungerer veldig fint for en skånsom rensing. Denne har vært redningen de siste dagene med vår forkjølte lille gutt. Jeg er usikker på om den finnes på alle apotek, men de litt større har den garantert inne. Om du ikke har barn selv er dette er supert tips til venninner eller vennepar med en ny liten én med tett nese.
 

HVORDAN LAGE EN SVANE AV ET EPLE

Jeg var så glad vi hadde et eple til å teste ut på, for dette måtte jeg bare lære meg! Det ser jo helt fantastisk ut, og jeg ble rett og slett swept of my feet da frokosten kom flyvende inn på sengen i morges. Jeg tenker dette må være et tipp topp frukttips i barnebursdager eller barneselskap også, for da lille w fikk øye på den vi laget etterpå gikk hele ned på høykant. Her kommer en liten guide og fremgangsmåte for hvordan du kan skjære ut en slik fin svanefigur av et eple.
1. Vask et eple og fjern stilken. Skjær to skiver av den ene siden av eplet. Den flate siden (hvor du har skåret skivene fra) legger du så ned mot skjærebrettet.
2. Se for deg en midtlinje på eplet og skjær ned til denne før du stopper, og gjentar prosessen fra siden. Du skal skjære bort en trekant fra eplet. Du skal så bruke samme trekant videre.

 3. Gjenta samme prosess på trekanten du har skåret bort. Skjær ned til midten og så inn fra siden slik at du får en ny bit. Gjør så det samme en siste gang slik at du får "vinger" med tre biter oppå hverandre som du ser på siste bilde over til høyre.
4.Gjør det samme på motsatt side av eplet.

5. Gå til den ene epleskiven du først skar av og skjær bort en liten strimmel (denne skal ikke brukes). Skjær en bit til av skiven som på bilde over til høyre slik at du får et hakk på den ene siden (dette skal bli hodet til svanen).
6. Skjær en buet strimle fra hakket. Nå har du en svanehals. Skjær et firkantet hakk i selve eplekroppen hvor halsen skal sitte og sett så halsen på plass.
7. Ta frem "vingene" du har laget av de tre bitene som er skåret ut og lagt oppå hverandre. De første du laget skal sitte på høyre side av svanen, og de siste på venstre. Dander de til slik at de blir symmetriske på begge sider. Vips har du den flotteste svane, som er veldig gøy å både se på og spise.

Var det ikke morsomt? Dere må si fra om dere tester. Jeg ler ennå. Den er virkelig alt for søt.

NÅR MAN IKKE HAR NOE Å HA PÅ SEG

Skjer dette med dere? Hos meg kommer denne tanken innom bortimot annenhver dag. Min mann er alltid høyst uenig i disse tankesprangene, fordi han mener de ikke har rot i virkeligheten. Makan. Men de dagene jeg (føler jeg) ikke har noenting å ha på meg og skapet føles helt tomt, stjeler jeg alltid en herreskjorte fra T sin side av skapet og er super causal med slitte jeans og oppbrettede ermer til. Dette vil jo selvsagt virke mot sin hensikt om størrelsen på herr og fru varierer i fryktelig stor grad den ene eller andre veien, men skulle vel generelt sett være et godt hverdagstips om man plutselig er i beit for et antrekk.

Med syke små hjemme er det bortimot umulig å få gjort noe som helst annet (jobb), og jeg ligger på etterskudd med la oss innse det, ALT. Det er ikke all jobb det er like lett å gjøre på kveldstid heller, spesielt ikke når man føler at man sover i fem minutter hver natt heller, men alt går. Og går det ikke bra så går det heldigvis over. Jeg gleder meg til neste uke allerede og ting går heldigvis bedre dag for dag.

DAGENS SVANEFROKOST PÅ SENGEN

Tuller du eller? Jeg holdt på å dø da jeg fikk frokost på sengen i morges og det var med en EPLESVANE! Du skjønner du har fått fancy frokost når bena må treffe gulvet i stedet for dynen og kameraet må få komme opp. Jeg skjønner ikke hvordan dette går an, men det er visst ganske så enkelt sier han. Jeg måtte så klart tvinge han til å vise meg hvordan han gjorde dette asap, så det kommer senere i dag!
Jeg gir meg over, for en drøm å våkne opp til frokost i dag. Jeg er en ordentlig frokostjente, og det er ingenting som gleder mitt hjerte mer enn en fanfreakinfaboulous frokost. Til og med tomatene er perfekte!

God morgen og god torsdag <3

HJEMMELAGET ENKEL HOLLANDAISESAUS

Jeg må le men en av mine favorittfrokoster er røkelaks med posjerte egg og hjemmelaget hollandaisesaus, og jeg kom plutselig på at jeg aldri har gitt dere oppskriften på den enkle (med kanskje et par forsøk) hollandaisesausen til min flinke mann. Det kan være litt styrete å lage hollandaise fra bunn, men denne er så enkel at man kan gjøre det når man står på kjøkkenet selv om man har frokost- eller lunsjgjester en lørdag eller søndag formiddag som allerede har satt seg ved bordet. Og den er så frisk og god, perfekt over røkelaks sammen med et posjert egg.
Til ca. 4 personer trenger du: 3 egg, 250 gr smør, saften av 1 sitron og en liten klype cayennepepper.

Fremgangsmåte: Separer eggehviten fra eggeplommene, (eggehviten kan gjerne brukes til noe annet dersom man ønsker det). Smelt smøret på relativt sterk varm, det skal være godt og varmt. Bruk f.eks et melkeglass eller en annen beholder som er like bred som stavmikseren din og tilsett eggene og saften av 1 sitron. Bruk stavmikseren på blandingen og tilsett gradvis det varme smøret. Hell i litt smør for å så ta en liten pause før du heller litt mer smør igjen, mens stavmikseren går hele tiden og blander det hele sammen.Eggeplommene skal ikke bli stekt av det varme smøret når det treffer blandingen, men det er like viktig at det ikke tar for lang tid heller. Dersom du bruker stavmikseren for lenge vil du få en majonesaktig blanding i stedet for en fin saus. Ikke ta det for tungt om det ikke går på første forsøk, det er lett å bomme på timingen, men når du først skjønner opplegget er det veldig enkelt å få til gang på gang!  Tilsett et dryss cayennepepper til slutt mens du mikser.
Bruksanvisning for hvordan du lager posjerte egg finner du f.eks HER. Om du vil imponere din elskede i helgen med frokost på sengen eller på bordet kan dette anbefales på det aller sterkeste.

:)

DRØMMENDE GIFTERINGERAh, den lykken man opplever når svaret på spørsmålet er ja, kan ikke måles i ord eller velstand. Men planleggingen begynner fort, og en kjærlighetsring skal gjerne pryde en heldig ringfiner, og denne ringen skal helst være helt perfekt. Men hva er den perfekte gifteringen? Alle har sine egne tanker og drømmer, og mens noen vil ha det enkelt med en blank eller matt gullring rundt fingeren, vil gjerne andre ha hvitt gull med en diamant eller flere rundt halve eller hele veien. Jeg synes at Cartier har noen fantastiske Love Rings som gjør seg i absolutt alle varianter, og disse hadde stått høyt på listen om det ikke allerede var en ring på min finger. Men mens Cartier hyller den litt firkantede stilen elsker jeg nettopp det motsatte med Ole Lyngaards fine Love Bands. Romantikken synger frem gjennom formene, og jeg tenker automatisk på sommerbruder med bølgende hår og regn i sløret. Tiffany & Co. har funnet veien inn i mange pikehjerter, og har noe for enhver smak. Men hva vil man? Vil man være kul, klassisk, retro eller enkel? Jeg tror det viktigste når det kommer til forlovelsesring eller giftering er meningen bak, ikke budsjettet eller om den er inn i tiden. Men det er jo lov å drømme litt ;)

Er det noen som drømmer om noen av disse?

KATE SPADE

Er det lov å tipse om verdens søteste uglecover til iPhone? De søte øynene lyste mot meg da denne og ledsageren kom innom tidligere i dag, og jeg måtte le litt da jeg så de store øynene stirre mot meg mens den andre siden lå inn til øret til eieren sin. Det fine coveret er fra Kate Spade, og heter passende owl iPhone case.

BEIGE OG RØD MØNSTERMIKSING

Beige og rød, men ikke fullt så kjedelig under som det ytre kanskje skulle tilsi. Mønstermiksingprosjektet fortsetter helt tilfeldig, man kommer langt med et mønstrede silkesjal sammen med en gammel flanellskjorte for å mikse både mønster og farger. Sjal må være det mest lettvinte tilbehøret i historien, det kan brukes til alt.

Jeg håper dere har fine dager! Vi er vel litt over gjennomsnittet trøtte etter ennå en våkenatt med sykt barn hjemme. For en start på (barnehage)året! Jeg føler jeg ikke har sovet siden lenge før jul, og kaffekoppene kommer nærmere i både tid og mengde. Men så er det helt utrolig hvordan denne mammakroppen fungerer likevel, jeg sitter jo her, med et smil og med en kaffe og føler jo meg egentlig ganske normal etter at bena har blitt tvunget til å kjenne på tregulv i stedet for myk madrass. Men jeg må le, selv når jeg drømmer så drømmer jeg om å sove!

ANTREKKSINSPIRASJON

Er det ikke gøy å drømme seg litt bort og la seg inspirere av farger og sammensetninger som andre får til å se så enkelt ut? Jeg skal snart finne hodeputen, og håper at jeg kan våkne i morgen med masse ny inspirasjon og motivasjon til antrekkskombinasjoner av farger og former. Av og til trenger man bare en liten piff.                                                                                                     Foto: 1 / 2 / 3 / 4 / 5 /

OBAGI UKE 14


Det har gått over 14 hele uker av Obagibehandlingen min, og den siste uken har jeg tatt inn et nytt produkt i serien. Det er en peeling fra Obagi Zo Skin Medical, og den er bort i mot usynlig. Man smører den på huden etter at man har brukt rens, den trekker inn i huden og skal være på i alt fra 1-3 timer. Når man vasker den av har huden fått en god omgang med peeling, og man sitter igjen med silkemyk hud. Ganske herlig å starte med peeling når man har hatt tørr hud mange uker i strekk. Jeg er som alltid bustete på håret, og bildene kommer rett ut fra sengen i morges. Jeg flasser fortsatt, og den siste uken har jeg som dere kan se vært veldig tørr igjen rundt øynene. Med peeling kom også noen små utbrudd til overflaten i panne og på hake denne uken, men de er allerede på god vei til å forsvinne igjen.
Jeg har blitt veldig glad i den "nye" huden min, og er forbauset over hvilken effekt gode medisinske hudpleieprodukter kan ha om man går inn for det. Det er ikke noe problem å gå uten sminke, og hele hudoverflaten har fått en jevnhet som jeg ikke har sett siden før jeg ble tenåring. Hos meg og mine 14 uker får Obagi terningkast 6.

DAGENS ANTREKK

Når jeg blir lei av ting jeg har i skapet prøver jeg å gjøre små ting for å få samme plagg til å se annerledes ut. Jeg finner at man kommer langt med en saks og litt tråkletråd, og tanken om å kombinere og sjonglere alle favorittingene sine. Det er samme gamle blå skjorte, men dagens detalj ble til med selvlagde snitt i et par sorte gamle jeans, og et tykt skjerf utenpå et tynnere sjal i forskjellig materiale og stofftekstur.// Jeans bikbok / sko Zara / veske Phillip Lim / Jakken herfra (adlink) //

Det er straks lørdagskveld, og vi har allerede kost oss i hele dag med god mat og hyggelig selskap. Ett av målene mine for januar er å gå gjennom garderoben min og se hvilke plagg jeg kan justere på for å endre uttrykk og look. Det må jo være noen kjoler igjen jeg ikke har laget om til skjørt ennå og vice versa :)
ÅRSKAVALKADE 2013

I året som gikk skjedde det både små og store ting. Dagene var fyllt av rutiner i endring, og en babyhverdag i permisjon gikk sakte men sikkert over i en annen type hverdag. Jeg hadde faktisk glemt mye av det som har skjedd, og tenkte at det kunne være hyggelig med en liten oppsumering av forrige år og forsvunne øyeblikk. 

I JANUAR får jeg besøk av NRK og Forbrukerinspektørene, og er i 2 minutter med i en av episodene til FBI. Blinket du gikk du altså glipp av det.
I FEBRUAR er jeg med i en avisartikkel som tar for seg blogg, markedskraft og påvirkning på forbruk.
 
Like før lille w kom til verden ble jeg fullstendig overrasket med verdens fineste babyshower. En shower som kom på trykk i magasinet Babydrøm i MARS.  Det er påske, og vi setter snuten mot vinter med hers and mini hers skinnikkers.
 
I APRIL blir det rutiner hjemme med legging kl 19.00 for små. En verden er i ferd med å snu seg til normalen. Permisjonen er over og en jobbende hverdag sammen med den lille begynner.

I MAI maler vi kjøkkenet speilblankt blått.
I JUNI nyter vi late feriedager i Spania, selv om jeg sverger at jeg aldri skal fly igjen og lille w skriver reisebrev hjem. Av 2800 jenter fra 4 land blir jeg valgt ut til å være Bianco Fashion Army Officer.
I JULI prøver jeg å være flink å trene. Det blir med skippertaksmetoden som kommer og går.
I AUGUST (og resten av året) nyter jeg fine dagens frokoster på sengen. Laget med kjærlighet og omtanke av verdens fineste mann og bestevenn. Jeg signerer kontrakt med nettavisen og Side2, og bloggen blir til jobb.
I SEPTEMBER drar jeg til København sammen med Bianco, og får være med på å bestemme hvordan neste kolleksjon skal se ut.
I OKTOBER blir jeg fryktelig gammel, og vil aller helst bare utsette hele måneden. Det er barnehagesykdom, tenner og søvnabrudd og jeg har egentlig mest lyst til å sove hele tiden. Men det skjer ennå en liten ting hjemme, og inn forbi soverommet får jeg på plass smarte løsninger på mitt eget lille etterlengtede hjemmekontor i skapet.
NOVEMBER kommer med kaldere vær og mørkere dager, men husmoren i meg begynner å komme ut av hi og jeg lager hjemmelaget krans til ytterdøren. Jeg velger i tillegg ut mine helt egne favoritter for Bianco i Torggata i Oslo, noe så gøy!
I DESEMBER kommer snø og det som så smått begynner å ligne på jul. Siden vi presterte å bli syke de to første hele ukene i desember kom alt litt brått på, og det fortsatte med litt kaotiske tilstander til vi trakk våre første pust med vintersnø på fjellet alle sammen like før jul. Et år i bilder, et år fortalt gjennom enkle uttrykk. Mange har vært med meg hele veien, og noen er nye. Jeg håper dere har blitt litt bedre kjent med hvem jeg er gjennom dette siste året, det har på godt og vondt vært et annerledes år enn alle andre før det. Det nye året er allerede i gang, jeg legger nå minnene bak meg og strekker meg etter nye horisonter.

<3

TUTORIAL FOR BASISSMINKE FRA MAX FACTOR

 


Det er kanskje noen som husker at jeg ble sminket av Max Factor sent i november? Nå er tutorialen ferdig og du kan se den over om du har lyst. Her var jeg på min niende uke på Obagi, og dere kan se at huden har fått en veldig jevn og fin tone hele veien. Se bort fra at jeg ser trøttere ut enn noen gang, det var tenner på gang og jeg hadde ikke sovet på flere netter, eller år som det kan føles ut som av og til. I tillegg fikk jeg ikke lov til å smile, og da er det jo bare å glemme å se våken ut ;)

SORTE OG HVITE STRIPER

Dagen startet med å få ut juletre og pynt fra stuen. Treet kom uansett ikke lenger enn ut på terassen, for jeg hadde det ikke i meg å få det så mye lenger i første omgang. Med en mann med røket kne og skinne på benet må jeg time ting litt ekstra godt for å få de gjort alene de neste ukene. Chunky heels og en kjole med et tykt skjørt med hvite og sorte striper på får meg uansett i godt humør. Det har begynt å snø og vinteren er visst på vei.


// Ullgenseren og skjerfet er gamle fra hm og gina tricot /men kjolen under med det sorte og hvite skjørtet er faktisk ny, herfra (adlink) / Marineblå pumps fra Zara //

Jeg begynner 2014 med noe nytt i antrekket for første gang på lenge, og denne kjolen kommer jeg nok til å bruke mye. Alltid godt med ting som funker like fint til hverdags som til fest. Har dere begynt å rydde? Etter å ha vært borte i flere uker, først på juleferie og så avgårde til nyttår igjen må jeg innrømme at jeg faktisk pakket en ny bag i helgen, og til og med denne står nå pent ved siden av de andre. Med alt innhold fortsatt i. Så det er nok å ta tak i, og jeg håper helgen kan begynne med nyvasket leilighet og strøkent vaskerom. One can only wish. At det er planleggingsdag i barnehagen er jo i tillegg helt supert, for da får man hvert fall ikke gjort noe ;)

Ha en fin dag!

NYTTÅRSKJOLE

Årets nyttårkjole var grønn, og lang. Og med verdens fineste gullbelte på. Med røde negler og røde sko ble det nyttår og raketter og et helt nytt 2014. For første gang siden jeg ble kjent med min mann vant han i år ikke julegavekonkurransen, men måtte se seg slått på målstreken av sin mor da hjertet mitt hoppet over to slag og et pust da jeg pakket opp dette nydelig vintagebeltet fra stunder og tider siden. Jeg har tydeligvis vært en altfor heldig jente i året som har gått. Etter en lang dag med nedpakking og oppakking, legevaktbesøk, et nesten røket kne og en mann med skinne på hele benet er det straks middagstid og kveld for de store. Hittil har det nye året kommet med heseblesende pust og lettere kaostrening, men så var vi her. Det er januar og det er nye tanker som skal tenkes. Tusen takk for året som har gått, dere gjør virkelig dagene mine mye finere, og jeg gleder meg til fortsettelsen.

BORDDEKKING NYTTÅRSAFTEN

I går ble et trebord pyntet med borddekking til nyttårsaften og ble om til et nyttårsbord. Om dere ser riktig godt etter er det kanskje noen som kjenner igjen både bordet og stolene. Jeg er en stor fan av å ta det man har, og når man er på et nytt sted åpner det seg gjerne andre muligheter enn hjemme. Jeg så at det tilfeldigvis lå noen skiferfliser utenfor, så jeg brukte noen av disse til å lage en løper midt på bordet, med plass til stearinlys og litt bordpynt. På den måten kunne kubbelysene stå rett ned på flisene. Rett før vi dro hjemmefra rasket jeg med meg et par tørkede blå hortensia, som gudene vet hvor lenge har stått hjemme i en vase, men det er jo nettopp det som er det fine med denne blomsten. Den varer nesten for evig. Jeg gikk ut og hentet like godt et helt bjørketre med meg inn igjen også, og det fikk akkurat plass bortover hele bordet.

Tøyserviettene jeg er så glad i får stort sett være med etter at de kom ut av dvalen sin i sommer, og i går ble de brettet og tredd inn i serviettringer i en spiss fasong til en forandring. Vi samler på porselen fra Royal Copenhagen, og til jul var vi så heldig at vi fikk nydelige dekketallerken til serviset vårt. De måtte så klart være med på det blågrå temaet som plutselig ble til underveis. Legg forresten merke til de supersøte elgglassene til vann! Herren i dette huset er nemlig litt over gjennomsnittet glad i elg. Jeg håper dere fikk noen tips til vinterborddekking. Om man ser seg litt rundt har man nok alltid noe stående hjemme eller liggende utenfor som kan brukes til bordpynt.

Jeg håper at alle hadde fine kvelder!

hits