Blogg

LAKKBUKSER


Lakkbukser, høye på livet og blanke som farmors gamle regnkåpe! Lakk er tilbake for fullt, og Asos er topp for å finne trendkupp. Jeg klikket hjem disse buksene forrige uke, og nå mangler bare regnkåpen i lakk så er garderoben i skjønn harmoni. Ull er alltid gull sammen med både skinn og lakk. Den grove, myke teksturen til ullen gjør underverker sammen med disse stive og stramme materialene.

Endelig ble det også varmere ute, våren er så velkommen her i gården. Ikke minst har jeg fått telefonen min tilbake! Det fikk et stort hurra fra meg, hjelp så avhengig man blir av disse duppedingsene i hverdagen.

Det ble en sen oppdatering fra meg i dag, plutselig hadde dagen forsvunnet. Etter barnehage og middag, ble det til at jeg startet på enda et gardinprosjekt, med en fantastisk råsilke. Jeg gleder meg til å vise dere! Det kommer flere bilder fra stuen her hjemme også, ting ballet plutselig på seg og etter litt ommøblering er vi sånn noenlunde i det ryddige hjørnet igjen.

Ps: disse buksene er like hot på byen, som til å hente barn i barnehagen med søkkvåte og møkkete parkdresser. Skitten sklir nemlig bare rett av ;)

KIMONO


Hei søndag! Jeg håper du nyter dagen. Jeg sitter med bena krøllet opp under meg i sofaen, i denne nydelige kimonoen. Båndet mangler dessverre, men jeg synes den er så vakker. Med en mann som har vokst opp i Japan, har T har vært så flink til å ta vare på ting. Det aller meste har fått plass her hjemme, men av og til dukker det opp ting jeg ikke har sett før. Og det er alltid like gøy.

En søndagsformiddag med varm kaffe, guilty pleasure og pinterst pinning er helt nydelig. Gråværet utenfor var plutselig helt greit! Etter en kveld ute, er det ekstra godt å ta søndagen litt med ro. Vi var både på middag i går, og jeg i en bursdag etterpå. Så jeg nyter en herlig rolig time for meg selv.


Guttene er straks er tilbake fra boksetrening, og da står en liten familietur ut på planen. Så jeg får hive meg rundt og ta på litt varmere klær! Nyt dagen så lenge, her får rotet ligge til etterpå merker jeg. God søndag!

 

TIPS TIL GARDINOPPHENG

Gardinoppheng er et eget fag. Jeg kaller det gardinbryderi.. Utfordringen min var at jeg ønsket et mest mulig diskret gardinoppheng, som samtidig skulle festes i et gipstak, og holde på plass tunge ullgardiner. Så da måtte jeg rett og slett gå litt utenfor boksen. Det finnes mange fine taklister til gardiner man kan bestille, men jeg ville så gjerne ha en gardinlist som ikke måtte festes med slike brackets (hva heter det på norsk??) som står ut av veggen eller taket for støtte. Tommel opp også for alt som ikke behøver å spesialbestilles!

Løsningen min ble derfor å prøve meg frem og se om idéen om lim kunne funke. På Jernia fikk jeg anbefalt et lim som heter Maxi Bond da jeg sa hva jeg skulle. Et hurtigtørkende lim for både utvendig og innvendig bruk, som skal holde mange kilo på plass.

I stedet for å bestille gardinskinne på mål, kjøpte jeg rett og slett de aller smaleste gardinskinnene jeg kunne finne på KID, til 79kr. Disse kom kun i sølv, men fikk en kjapp makeover med matt hvit spraymaling for å matche taket.

Oversiden av gardinskinnene fikk et lag med lim, før jeg fikk et ekstra par hender til å hjelpe med å holde en og en list på plass i taket. Listen festet vi med tre skruer, som ble skrudd inn i taket for hånd der listen hadde ferdige hull fra før. Skruene brukte vi for å holde listen på plass, lenge nok til at limet fikk tørke (for å si det sånn, vi prøvde uten skruer først og da falt den selvfølgelig rett ned igjen med en gang). For som du sikkert vet, er det ikke spesielt mye støtte i enkle skruer i et gipstak, så det trengst mer hold for at ting skal sitte.

Jeg gav limet et par timer til å tørke, før jeg testet teorien min om at dette kom til å funke. Tror ikke du det gjorde nettopp det! Listen satt bom fast.

Neste problem ble at selve gardinskinnene fra KID kun kommer i to lengder. Så her ble løsningen å bruke en baufil for å kutte gardinskinnene på mål. Slik at de passet akkurat til vinduet på hver sin side, med en skjøt på hver ende. Også skrudd fast, og limt på plass. 

For å få gardinene til å stå både i gulvet og taket, brukte jeg det bredeste rynkebåndet jeg kunne finne. Hvor du kan plassere gardinkrokene lengre opp, eller ned på båndet alt ettersom hvordan du vil at gardinene skal henge. På den måten skjuler selve gardinen også skinnen der hvor de henger.

Så der har du min løsning for et sømløst gardinoppheng i taket. Kanskje ikke helt en A4 måte å gjøre det på, men resultatet ble veldig fint!

ARBEIDSHELG


Hei! Jeg skulle gjerne ha sagt at jeg skal ta en pause med å mase om gardiner og tapet på en stund, men jeg tror ikke det går! Etter at det ene tok det andre (du vet, maler du karmer, ser plutselig listene helt gule ut, og vips hang spottene på gangen ned fra taket..), måtte taket i gangen få en etterlengtet runde med maling. I tillegg til lister, dører og andre små ting som har hatt behov en liten overhaling alt for lenge. Så da fortsatte vi like gjerne med ting som skulle gjøres, og huset har stått på hodet hele uken. Bokstavelig talt, møbler stablet på hodet oppå hverandre sentrert sånn ca. akkurat der hvor du trente litt ekstra plass å gå.

Nå er det bare et par bittesmå ting som står igjen. Så etter å ha sydd gardiner an mass de siste dagene, fikk jeg hengt opp gardinlister sent i går kveld. Hah, der har du lørdagskvelden min.  Og i dag, i dag kom gardinene på plass! Her ser du litt fra barnerommet, med ny tapet og lange ullgardiner. Det har blitt så fint! Så etter en skikkelig vaskerunde, var barnerommet klart for å flyttes tilbake på i formiddag.
Nå har vi flyttet møbler sånn halvveis på plass i stuen også. Slengt bena på bordet, og er klare for en super avslappende kveld! I tillegg klarte jeg å ta knekken på telefonen min før helgen, og det er jo aldri gøy å høre at service-tiden er på 10-12 dager :O  Hilsen telefonjunkien.. Uansett, jeg hadde heldigvis en gammel telefon liggende som funker sånn noenlunde :)

Jeg håper dere har hatt en fin vinterferie. I morgen er det tilbake til normalen, er du klar? :)

 

KYLLING PÅ HELT NYE MÅTER


Jeg var rett og slett på date forrige uke! T var invitert på matmesse, og jeg var så heldig å få bli med. Vi ble så inspirerte begge to, for man skulle jo tro at det ikke var så utrolig mange måter igjen å lage kylling, eller and på. Vel, det er det! Vestfold fugl hadde laget en pop up restaurant, med en liten vri. Det var nemlig ikke noe bestikk eller servise der.. og flaks for meg, så hadde de kjørt en fantastisk asiatisk vri på de fleste rettene. Mmm, jeg får faktisk vann i munnen av å tenke på det.

Så ustyrt med hver vår lekre sorte smekke, var det bare å fyre løs. Rettene kom enten på et skjærebrett, eller i en kurv med avispapir. Herlig avslappet atmosfære, og killer mat. Det er det mest praktiske jeg har vært med på. Vi fikk en varm våtserviett (du vet disse lekre ballene som du heller kokende vann på, også blir det til en våtserviett?), og engangshansker. Om det høres rart ut, kan jeg si at det var helt G E N I A L T. Hvorfor har vi ikke testet dette før? Grill on the go liksom, sleng ut en lekker kylling fra grillen, noen gode french fries, også er det bare å rive løs fra kyllingen og nyte med litt edikk til. Supersosialt, artig og ikke minst digg for den som slipper å ta oppvasken!Asiatisk tacostyle med and!


Kyllingsandwich.


French fries av søtpotet med litt parmesan, nydelig!
 

GRATULERER MED MORSDAGEN


Gratulerer med morsdagen alle sammen! Ah, dette har jeg brukt søndagsmorgenen min på. Vi har nytt noen rolige timer foran peisen i hver vår sofa. Jeg ble vekket av en liten kul type, som utrolig nok husket at det var morsdag. Mini var oppe kl seks, så jeg må le av hvor mange kaffekopper jeg allerede har fortært. Et par ekstra siden vi koste oss med middagsgjester til langt på natt i går også.

Uansett, w sa at han og pappa hadde kjøpt presang og greier (jeg holdt en knapp på at det ikke helt var tilfellet), men det viste seg å være skikkelig hell i uhell. For da T kom på at han hadde glemt det, fikk jeg plutselig en herlig massasje. Mmmm, så nå føler jeg meg helt salig, etter å ha blitt knadd opp i støle og stive muskler. Flaks for meg at han hadde glemt det! Mini kom med en nydelig tegning, og det smelter virkelig mammahjertet av. Det ble en ekstra ninja film til barnetv for å si det sånn.. så der har du oss. Men nå begynner det å bli på tide å finne på noe gøy til lunsj!
Ha en FLOTT dag. Jeg håper du nyter litt ekstra oppmerksomhet, eller at du husker ekstra godt på din egen mamma akkurat i dag <3
 

hits