BLOMSTERTIPS


Om du har fulgt meg en stund, har du sikkert fått med deg at en av tingene jeg bruker mest når det kommer til blomster, er store skåler fylt med orkidéer. Ikke bare er det fantastisk  å se på, det er utrolig praktisk også! Orkidéer står så lenge, og kommer igjen om man lar de stå til neste blomstring når blomstene visner.

Det var en av dere som lurte på om jeg kunne dele noen tips til hvordan jeg bruker å gjøre det med disse orkidéene, så her kommer en liten bloggpost på akkurat det. Jeg er veldig glad i ensfargede blomsteroppsatser, så det jeg gjør, er at jeg prøver å sortere ut orkideér i lignende nyanser.

5 stk orkidéer er mitt lykketall for å få til en fin oppsats. På den måten blir det en fyldig samling i skålen. Du trenger en stor skål, og jo dypere den er, jo enklere er det å skjule plastpottene til orkideene. Champagnekjølere er f.eks supre for dette formålet, for de er gjerne dypere enn andre type boller.
Trikset mitt for å balansere orkidéene i bollen, er å bruke store stener. Disse legger jeg rundt og innimellom pottene, til pottene står noenlunde støtt.

Så der har du oppskriften min på en kjempefin måte å lage en blomsteroppsats som varer i mange måneder :)

Ps: en leser tipset meg under om at det hun gjør for å skjule plastpottene, er å legge et lokk av grønne blader over. Et supert tips du kan prøve ut, om du vil gjøre deg litt ekstra flid med oppsettet, eller har en skål som ikke er helt dyp nok til å skjule pottene godt.

6 kommentarer

18.03.2017 kl.18:52

Fantastisk, det skal prøves ut! :)

Tine Monsen

19.03.2017 kl.20:33

Anonym: Hurra :)

Siri

18.03.2017 kl.19:32

Hei! Takk for fint innlegg (gøy at du fulgte opp tipset mitt:-)). Det med de store stenene var smart! Jeg har pleid å legge et "lokk" med grønne kvister oppå pottene, under orkidébladene - edelgran til jul, evacalyptus eller lign resten av året. Det skjuler pottene godt hvis ikke skålen er så superdyp. Mine som har stått siden jul er nå klare for utskiftning - blir fint det også. God helg! Hilsen Siri

Tine Monsen

19.03.2017 kl.20:33

Siri: Supert tips Siri! :D Jeg håper helgen har vært fin!

20.03.2017 kl.16:23

Hvor får man tak i slike dype boller/ potteskjulere som ikke koster skjorta? :)

Tine Monsen

20.03.2017 kl.19:26

Anonym: jeg har funnet mange på ikea og mester grønn f.eks :D

Skriv en ny kommentar

Tine Monsen

Tine Monsen

32, Oslo

Kategorier

Arkiv

hits