MINE KARRIEREMÅL


Jeg fikk et spørsmål om akkurat det for en liten stund siden. Hva jobber du med? Hvem er dine samarbeidspartnere? Hva er dine karrieremål? Så da tenkte jeg at jeg kunne prøve å svare på akkurat det. Jeg skriver prøve, for det er ikke alltid like enkelt å forklare hva man jobber med, når mye av det foregår i, og med, sosiale medier.

En måned før mammapermisjonen min gikk ut i 2013, og minstemann skulle begynne i barnehagen, fikk jeg en telefon fra Nettavisen. Bloggen jeg hadde brukt noen år på å bygge opp, ville de ha over på sin plattform. De ville skrive kontrakt med meg. Jeg hadde gitt meg selv ut det året jeg var hjemme, for å se om jeg skulle satse alt, eller legge ned hele bloggen. Håpet hadde begynt å svinne etter hvert som året gikk. Så da denne telefonen kom, så nært opptil min egen frist, måtte jeg bare ta sjansen og satse. Det var nå eller aldri.

Jeg var i gang. Antall samarbeidspartnere, og interessen for bloggen ble større. Jeg har vært heldig, og fått samarbeide med både store og små merkevarer gjennom Nettavisen Side2 de siste årene, og det har vært en fantastisk læringskurve i å starte noe selv. Jeg er så takknemlig, og ikke minst stolt, over at jeg har klart å bygge opp en blogg som har blitt en merkevare i seg selv. Målet mitt med denne bloggen, har hele tiden vært å lage godt innhold uten store skandaler eller oppkonstruerte overskrifter for å sanke klikk. Innlegg som "Skal jeg ta silikon?", "Blogger kastet ut mann og barn", "Gi den perfekte blow job", etc. har vært noe jeg har styrt langt utenom.

Fokuset mitt har vært at dette skulle være et hyggelig fristed å klikke innom. For å hente litt inspirasjon, et smil, litt glede eller en latter i hverdagen. Kanskje har du lurt på hva du skal ha til middag den dagen, eller tatt med deg et tips om hvordan du kan sette sammen gamle ting fra garderoben din på nye måter. Kanskje har sofaen din fått en makeover med et pledd, eller kjæresten din fått frokost på sengen. De små små tingene i hverdagen har vært fokuset mitt, krydret med litt av livets realiteter innimellom.

Ett av mine karrieremål har altså vært å skape min egen arbeidsplass. Og det kan jeg faktisk krysse av på listen! Jeg elsker å klikke meg inn på bloggen for å legge ut noe nytt, og jeg blir så glad når jeg får en liten kommentar, eller hilsen fra noen av dere som titter innom. Det setter jeg så utrolig stor pris på, og tilbakemeldinger på godt og vondt får meg bare til å ville gi mer. Jeg får jobbe med spennende samarbeidspartnere gjennom Nettavisen, jeg får være meg selv, og jeg er stolt over at jeg ikke fyller opp med reklame hver uke.


Et nytt karrieremål jeg fikk ganske raskt, var å drive et firma fullt ut. I dag er jeg medeier i, og driver et suksessfylt firma sammen med T, så jeg kan utrolig nok krysse av enda flere mål på karrierestigen. Jeg har alltid vært glad i å ha mange baller i luften, og etter hvert som årene har gått, har jeg fått øynene mer og mer opp for driftsiden av det å ha et firma. Det er både spennende og utfordrende, og gir så mye. Det var derfor ekstra gøy da jeg ble spurt om å tipse om min favoritt regnskapsapp, for visma scanner er på min toppliste over produktive apper.

Det siste året har jeg også heldigvis blitt flinkere til å skifte fokuset litt. Det er viktig å ta seg tid til å fylle på med andre interesser, ta seg tid til å lære noe nytt, og utvikle andre talenter. Etter å ha jobbet mye mer med egne fotoprosjekter, både for meg selv og for andre, dette siste året. Kom en knugende følelse av at jeg måtte gjøre noe mer. Et av målene mine for i år, er derfor å ha en fotoutstilling. Noe som er utrolig skummelt å si høyt. Men nå er det ute. Jeg er både skremt og oppspilt på samme tid, for dette målet ligger langt utenfor min komfortsone.

Et annet karrieremål jeg har hatt er det å produsere foto og video for andre bedrifter. Dette er noe jeg har jobbet mer med det siste året, og noe jeg ønsker å fortsette med fremover. Jeg liker å ha flere ben å stå på, og varierte hverdager er topp.

Det er tusen andre ting jeg har lyst til i samme slengen, men noe må jeg holde for meg selv. Jeg prøver uansett å plukke ned en og en ball fra luften :)
 

37 kommentarer

13.03.2017 kl.11:25

Det er viktig å i vareta de forskjellige interessene.. SÅ lenge det ikke blir for mangen..

Maria

13.03.2017 kl.11:37

Liker bloggen din så godt! Nettopp fordi du ikke bruker spektakulære overskrifter og lignende for å tiltrekke deg lesere. En annen ting jeg liker med deg er at du bruker lite tid på å klage - du er positiv og det smitter:) Fortsett med det, og del gjerne mer av yogareisen din, det er så inspirerende.

Tine Monsen

13.03.2017 kl.11:41

Maria: Så utrolig hyggelig å høre Maria! Tusen takk for at du titter innom :) Mer yoga blir jeg kjempeglad for å dele!

Katinka

13.03.2017 kl.12:00

For et fint innlegg! Jeg er så enig med Maria (i kommentarfeltet over), en av grunnene til at jeg digger din blogg, er at du styrer unna skandaler og tøys. Du klarer akkurat det du har satt deg som mål, nemlig å skape et hyggelig fristed for oss lesere med tips, triks og fine tekster. Som leser, henter jeg inspirasjon fra nettopp dét. Bildene dine er dessuten et kapittel for seg. De er i all sannhet kjempefine! Håper du vil dele fotoutstillingen med leserne dine :)

Tine Monsen

13.03.2017 kl.13:25

Katinka: Tusen takk Katinka, det er ingenting jeg blir mer glad for å høre <3

Anne

13.03.2017 kl.12:09

Jeg syntes bloggen din er superhyggelig! Bloggen er nettopp det du beskriver, her har du virkelig lyktes i ditt mål. Jeg liker variasjonen i tema som du har på bloggen -og alltid med positiv innfallsvinkel. Gleder meg til fotoutstillingen din - bildene dine er alltid så fine! Ha en superfin dag!

Tine Monsen

13.03.2017 kl.13:25

Anne: Tusen tusen takk Anne, dette blir jeg så glad for å høre :) Ha en herlig dag!

Marie

13.03.2017 kl.12:17

Hei.

Jeg har hatt utrolig mye glede av bloggen din siden jeg begynte å følge deg som gravid med W. Jeg fikk tvillinger året etter. Noe av det beste med bloggen din har vært de "Yes, nå er det helg"-innleggene du hadde mye på fredagene før. De ga så mye felles glede!! Og det sterkeste var de innleggende om de tunge tankene i starten av mammapermisjonen. De ga meg og jeg tror mange andre mye støtte. Ellers digger jeg at du liker farger, at du er glad i arv, at du gjenbruker mye, at du viser at du må spare til ting OG at du generelt er så flink til å se det positive i livet! TAKK for deg :)

Tine Monsen

13.03.2017 kl.13:26

Marie: Å! Yes det er helg, det lover jeg få inn igjen :) Tusen takk for en super tilbakemelding Marie, og takk for at du titter innom :)

Tonje

13.03.2017 kl.12:37

Er sååå glad i bloggen din, og nå blei jeg nesten redd for at dette var et "takk for meg, jeg skal slutte å blogge for å gjøre andre ting"-innlegg.. Lettet nå :-D Lykke til med alle dine karrieremål, og ikke slutt å blogge da ;-)

Tine Monsen

13.03.2017 kl.13:27

Tonje: Å! Jeg lover at bloggen skal fortsette :) Ha en super dag!

Kari

13.03.2017 kl.12:45

Men når du skriver at du er medeier i et suksessfylt firma, hvorfor ikke fortelle mer om det?

Tine Monsen

17.03.2017 kl.09:31

Kari: Akkurat denne gangen ble innlegget langt nok som det var føler jeg :) Det er ikke like gøy å høre om fakturering og regnskap tenker jeg også :) I korte trekk handler det vel at man får ting til å gå rundt, og vokse :)

Iris-Adele

13.03.2017 kl.14:13

Inspirerende å lese! Du er god som har nådd målene dine og utfordrer deg selv mer! Stå på videre, heier på deg ;)

Tine Monsen

17.03.2017 kl.09:30

Iris: Tusen takk Iris!

Lisa n

13.03.2017 kl.14:17

Hei!

Du er min absolutte favoritt når det kommer til bloggere og jeg synes du har gjort en kjempegod jobb med bloggen din og selv om den var bra før, så synes jeg den har blitt enda bedre de siste årene. Liker godt miksen du har, med tips og triks, gode råd, mat og mote, trening og ikke minst, veldig flotte bilder. Samtidig så er det også fint å lese om ting som kan være vanskelig å snakke om, noe du av og til gjør. Fortsett den gode jobben! Og jeg slenger meg med på å ønske at du deler fotoutstillingen din med oss :)

Ha en fin uke!

Tine Monsen

17.03.2017 kl.09:30

Lisa n: Tusen tusen takk! Dette blir jeg så glad og rørt over å høre, takk for at du titter innom <3

Astrid

13.03.2017 kl.18:28

Hei! Jeg synes også at bloggen din er så hyggelig å titte innom. Sørlig liker jeg tips til interiør, reise og mat! Innleggene dine er vel gjennomførte og delikate. Du har en egen integritet og spiller ikke på lokkende overskrifter eller vulgære utrykk, bare for å lokke seere. Fortsett den fine jobben din og jeg følger deg.

Astrid 😊👍🏻

Tine Monsen

14.03.2017 kl.09:01

Astrid: Så hyggelig å høre Astrid, tusen takk!

tina

13.03.2017 kl.20:37

Jeg har lest bloggen din helt siden du var gravid, og jeg synes du har klart å være -deg- hele veien! Og det er nettopp det som er bra med bloggen. Mange legger jo helt om fokuset så fort de får flere lesere, men da er jo det man likte in the first place borte da! :\ Blir -kun- reklame til slutt, og det ER så kjedelig!

Stå på videre, så når du nok hvilket som helst mål tenker jeg :)

Tine Monsen

14.03.2017 kl.09:02

tina: Tusen takk Tina!

Sol

13.03.2017 kl.21:34

Du har klart det som er målet ditt - et fint avbrekk på nettet med positive innlegg! Fu er flink! Stå på videre <3

Tine Monsen

14.03.2017 kl.09:03

Sol: Tusen takk Sol! Og takk for at du titter innom :)

Marie

13.03.2017 kl.23:15

Imponerende alt du har fått til på disse årene! Jeg liker så godt å titte innom her. Du inspirerer alltid med dine kreative ideer og fargerike antrekk! Jeg liker også at du av og til åpner opp om sider ved livet som ikke er perfekte (uten at du prøver å bruke det for å sanke klikk), det gjør deg mer troverdig om du skjønner hva jeg mener.

PS. Hvor er den nydelige genseren på bildene fra?

Tine Monsen

14.03.2017 kl.09:04

Marie: Hei Marie, tusen takk! Genseren er fra Cathrine Hammel :)

Siri

13.03.2017 kl.23:49

Hei! Bloggen er super, så kjempefint å titte innom. Jeg har et spørsmål som ikke har noe med tema i dette innlegget å gjøre. Jeg elsker klynger med hvite orkideer- slik du har det på benken din. Synes ofte det er vanskelig å få de til å stå pent i store boller. Hvordan løser du det? (I boller med buet bunn? Champagnekjøler, store porselensblomst/terrinner? Og disse plastpottene- hvordan skjuler du de? Er dette - eller andre "pynt opp hjemme med blomster - enkelt og varig" en ide til et blogginnlegg eller flere? Jeg hadde satt tommelopp for det :-) Ellers digget jeg blomsterposten (video var det vel?) du hadde med din fargeglade veninne (var det i sommer?). Hilsen Siri

Tine Monsen

14.03.2017 kl.09:05

Siri: Hei Siri! Så gøy å høre at du likte blomstervideoen! Takk for supert bloggtips, det setter jeg på listen med en eneste gang :)

Lizbeth Osnes

14.03.2017 kl.12:42

Du er så inspirerende! :-) Det å kunne skape sin egen arbeidsplass og leve av det man virkelig elsker er uten tvil fantastisk. Det er så deilig! Jeg kunne ikke ha vært mer takknemlig enn det jeg er, for å ha akkurat den muligheten selv også :-)

Karianne

14.03.2017 kl.13:22

Hei!

Er så glad i bloggen din. Den er variert, inspirerende og hyggelig å klikke seg inn på!

Er spesielt glad i interiør, mat og hverdagsinnleggene dine! Du har også fantastisk flotte bilder.

Det jeg er mest glad i er at du har v?rt tro mot deg selv hele veien og at vi slipper masse reklame. Det er så mange blogger jeg har sluttet å lese som startet bra, men som til slutt ender med nesten bare reklame eller at bloggeren setter navnet sitt på ting som reklameres for i det uendelige. Jeg har v?rt så redd for at det skal bli slik her for du er min siste gode blogg. Men hver gang jeg titter innom blir jeg like glad!

Du gjør det kjempebra!

Lisa

14.03.2017 kl.21:25

Jeg slutter meg til de andre her. Du er flink, inspirerende, positiv og virker som en hyggelig person. Jeg har fulgt deg lenge - fra Oslo i Chanel-perioden. Du har absolutt en av de fineste bloggene :) Jeg blir i godt humør av å klikke meg inn her:D

Jeg lurer på en ting. Du sitter her i et hvitt kjøkken. Har du fortsatt blått kjøkken i leiligheten, eller har du skiftet til hvitt? Kanskje det hvite med marmor-disk er fra studio? Jeg mener å ha sett T kokkelere på dette kjøkkenet?

Tine Monsen

15.03.2017 kl.11:09

Lisa: Hei Lisa! Vi har fortsatt blått kjøkken, her er jeg på kontoret hvor kjøkkenet er hundre ganger flottere enn hjemme hos oss :D

oda

15.03.2017 kl.11:58

Hei <3

elsker bloggen din, du har en gnist som nesten ingen andre bloggere har (etter min mening). takk for alt du deler :D

når jeg leste denne bloggposten kom jeg til å lure på om du også vil dele litt av utdanningsløpet ditt? :)

Tine Monsen

15.03.2017 kl.12:18

oda: Hei Oda! Jeg har gjort litt forskjellig, men etter frisørskolen og noen år som frisørlærlig, visaul merchandiser for Vero Moda og Jack&Jones, flyttet jeg til Oslo og startet på Odontologisk fakultet. Der tok jeg en bachelor i tannpleie, og fikk jobb i Oslo kommune som tannpleier rett fra skolen :) Etter mammaperm valgte jeg da å satse fullt på blogg.

15.03.2017 kl.17:39

Hva slags firma driver du og T? :)

Tine Monsen

17.03.2017 kl.08:58

Anonym: Han er kiropraktor meg egen klinikk, mens jeg blogger og gjør andre oppdrag :)

Lene

02.04.2017 kl.22:30

Jeg leser svært få blogger, men din er min absolutte favoritt!! Jeg er mest interessert i interiør, men jeg synes bloggen din gir meg akkurat passe doser av mye interessant!!! Veldig inspirerende den fargebruken og i tillegg er du smellvakker!! Naturlig vakker og stolt av det! Jeg spyr av den dobbeltmoralen som noen bloggere går for... tonn med sminke, silikon både her og der, botox og Restylane...og i tillegg skal de inspirere og være gode forbilder! Nei stå på slik du gjør!!! Jeg digger bloggen din og din enorme kreativitet!!!

Tine Monsen

03.04.2017 kl.09:08

Lene: Hei Lene! Det er veldig hyggelig å høre at du liker bloggen, det blir jeg utrolig glad for, og litt stolt av! :D

Skriv en ny kommentar

Tine Monsen

Tine Monsen

32, Oslo

Kategorier

Arkiv

hits