5 TIPS TIL DEG SOM HAR LYST Å BEGYNNE MED YOGA


Jeg fikk et hyggelig spørsmål fra noen som hadde lyst å starte med yoga, om jeg hadde noen tips til den første tiden. Det har jeg! For å si det sånn, klarer jeg det, klarer du det! Etter en graviditet, var det som om hoftene mine var sveiset sammen. Det sa altså bom stopp. I tillegg var det litt annet krøll i ryggen som gjorde at jeg troppet opp på yogamatten, og faktisk følte meg litt dum. Jeg var jo alt for stiv til å gjøre yoga! Men jeg trengte det jo hundre ganger mer, enn de på mattene ved siden av meg som hektet bena ut av ledd og la de både bak hodet og opp i taket. Jeg var ikke akurat der..

Sakte men sikkert stod jeg i det, og dukket opp på yogatimene mine hver eneste uke. Jeg har nesten lyst å grine når jeg ser forskjellen fra start til nå! Jeg som ikke kunne ta på tærne mine, har blitt en mykere, mer smidig, sterkere og mer fokusert versjon av meg selv. Jeg har milevis igjen av min lille yogareise, men jeg nyter faktisk hvert minutt! Selv om det er hardt, tøft, vanskelig, utfordrende, og sinnsykt irriterende, er det samtidig GØY, morsomt, avslappende og gir en fantastisk mestringsfølelse når nye øvelser sitter.

1. FINN EN YOGA VARIANT DU TENNER PÅ
Yoga er ikke bare yoga. Vinyasa, Bikram, Ashtanga, Hatha etc. yoga kommer i mange former. Om du ikke har lyst å prøve første gang i en klasse, søk litt rundt på youtube og prøv deg litt frem ved å sjekke ut noen klipp med instruktører i forskjellige yogavarianter. Når du har funnet noe du liker, book en time hos en instruktør som underviser i den formen du synes virker gøy. Trening skal være gøy, og selv om man skal slite litt underveis, er nøkkelen til all trening å finne noe du ikke blir lei av etter to ganger.

2. BRUK HJELPEMIDLER
Klosser, stropp etc. er supre hjelpemidler for å komme inn i vanskelige yogaøvelser. Om du er stiv, er klosser fantastisk for å løfte gulvet opp, slik at du rekker ned og kan holde øvelsen. De kan også brukes for å hjelpe deg for å tøye, sitte på, eller brukes i restorative øvelser. Det er ikke alle former for yoga hvor hjelpemidler brukes, men vit at de finnes om du føler at du trenger litt hjelp.

3. FÅ NOEN TIL Å PIRKE PÅ DEG
Selv om man kan gjøre mye hjemme, er et av mine beste tips å få noen til å pirke på deg. I starten er det mye armer og bein, pusting og flytende bevegelser som gjerne tar en liten stund før de sitter. Om du ikke har lyst å følge et kurs, så gå på en time innimellom, hvor du får konstruktiv kritikk fra en yogainstruktør. Det er veldig vanskelig å se selv om man gjør ting riktig, og både vinkel på knær, samt plassering av føtter, hofter og skuldre er helt essensielt i yoga.

YOGA.gif
4. IKKE GI OPP
Dette er det vanskeligste punktet. Deal with it! Melder du deg på et kurs har du i hvert fall motivasjon i at du kaster penger ut av vinduet om du ikke fullfører. Yoga er et maraton, ikke en sprint.
 

5. IKKE BRY DEG OM DET SOM SKJER PÅ NABOMATTEN
Gå inn i din egen lille boble, og vær akkurat der. At naboen klarer å hoppe hit og dit, og plassere hender og føtter kor du trudde ingen hender og føtter kunne bu, må du bare drite i. Lettere sagt enn gjort, men utrolig godt når det funker! Og det funker faktisk, du kommer til å ha så mye å tenke på selv at det ikke er plass til noen andres kroppsdeler oppe i hodet ditt.


At jeg skulle klare å såvidt kjenne mage mot lår, mens albuer skulle treffe bakken med hendene der fremme, det hadde jeg ikke trodd var mulig. Vi har alle utfordringer i egen kropp, kanskje er det ikke alt som virker som det skal. Mitt siste tips er å ta hensyn til deg selv, til kroppen din, og til hvordan du har det. Ikke push på om noe er vondt, eller føles feil ut. Men ofte har du litt mer å gå på enn du tror ;)

16 kommentarer

Wenche

28.02.2017 kl.14:55

Hei, jeg har funnet ønsket yogaform (yin yoga), men har vanskelig for å finne kurs og instruktører som faktisk praktiserer dette. HAr du noen tips til hvor man bær begynne å lete?

Tine Monsen

28.02.2017 kl.15:02

Wenche: Hei! Er du i Oslo? Her har jeg i hvert fall hørt mye fint om yogaloftet :)

Wenche

28.02.2017 kl.15:50

GTakk for svar! lemte selvfølgelig å nevne at jeg er i Oslo! Jeg får ta en titt på dem, en av utfordringene nå er jo at man er midt i semesteret :)

Tine Monsen

01.03.2017 kl.09:11

Wenche: Min erfaring er at instruktører er flinke til å ta godt i mot nye elever uansett oppstartstid :)

Line

28.02.2017 kl.16:40

Kjempeinspirerende og ærlig innlegg👏🏻! Digger deg!

Du har helt rett,yoga dreier seg om en selv,ikke vedkommende på nabomatten-herlig!😃👌🏻

Tine Monsen

01.03.2017 kl.09:11

Line: Helt enig! :D Ha en super dag Line!

Hilde

28.02.2017 kl.20:48

Hei! Akkurat funnet bloggen din, I like😍 Kjekt med varierende innhold. Supert yoga innlegg! Takk for inspirasjon🙌🏼

Tine Monsen

01.03.2017 kl.09:11

Hilde: Så utrolig hyggelig å høre Hilde! Jeg er så glad for at du titter innom :) Ha en super dag!

Anne

01.03.2017 kl.09:14

Jøss! Der inspirerte du mej jaggumeti til å prøve mej på litt yoga også! He fått to nydelige jente, ei på snart 3år og ei på snart 7mnd (og det he resultert i en svært stiv kropp 😂🙈)

He følgt bloggen din ei god stund no, begynne vel faktisk å bli år 😳 Må bære takke dej for en fantastisk bra blogg med inspirasjon til interiør (bygge nytt hus no, så det he komt godt med), klæ, mat og ei positiv innstilling til kvardagane ☺️

Så he ej ett spm, e håret ditt heilbleika eller stripa? Veit du nåkke om ka farge som e brukt? Må ha mej en tur å friske opp blondfargen og syns alltid det e så vanskelig å sette sej i frisørstolen og fortelle ka ej vil ha- det kjem alltid så masse ekstra spm og da ende ej opp med nåkke ej egentlig ikkje hadde tenkt til 😅

Ditte blei en lang kommentar 🙈 Uansett, ha en fantastisk dag! Takk for all inspirasjon ☺️

Klemma fra Anne!

Tine Monsen

01.03.2017 kl.10:05

Anne: Hei Anne! Så hyggelig å høre at du finner litt inspirasjon her inne! :D

Jeg bruker å lysfarge håret mitt, men akkurat hvilken farge husker jeg ikke :o Jeg går til Sindre Helgesen på Studio Alf i Hegdehaugsveien, så han kan sikkert svare på akkurat det om du tar kontakt der :)

Ha en herlig dag Anne :)

Kine

01.03.2017 kl.10:31

Hei, takk for inspirerende innlegg🙏🏻🙌🏻Har du tips til hvor man kan få kjøpt god yogamatte& klosser??

Tine Monsen

01.03.2017 kl.10:38

Kine: Hei Kine! Jeg er superhappy med matte og klosser fra Manduka. Søk på manduka mats, og cork yoga block så får du opp flere steder du kan handle fra om du liker disse :)

Nina

01.03.2017 kl.13:32

Wenche: Anbefaler HiYoga på Majorstuen på det sterkeste. Her har de Yin yoga og mye mye mer. Dyktige instruktører og en deilig atmosfære.

Tine Monsen

02.03.2017 kl.10:18

Nina: Takk for tips Nina! :)

Marie

01.03.2017 kl.14:16

Så fine tips - takk! Anbefaler andre nybegynnere å sjekke ut Adriene Mishler sine yogavideoer på yogawithadriene.com eller Youtube-kanalen hennes. Særlig de små klippene der hun tar for seg hver øvelse i detalj! Jeg fikk i alle fall mye igjen for det.

Tine Monsen

02.03.2017 kl.10:18

Marie: Supert tips Marie! Tusen takk :)

Skriv en ny kommentar

Tine Monsen

Tine Monsen

32, Oslo

Kategorier

Arkiv

hits