I SCREAM FOR (HOMEMADE) ICE CREAM


Det er tid for is og den aller beste (synes jeg) finner du i din egen fryser om du har litt tålmodighet, en stavmikser og noen bær til overs. Jeg liker å blande rester jeg har igjen i kjøleskapet og disse gode jordbær/blåbær- og vaniljeisene lager du enkelt selv! Hjemmelagede ispinner jo så godt, oppskriften min finner du under.


Du trenger:

1 håndfull jordbær

1 håndfull blåbær

en skvett fløte

1/2 ts vanlijesukker
(eller vaniljestang)


Bruk en stavmikser for å mose en håndfull jordbær og fyll isformene et lite stykke oppover med rosa smoothie. Sett i fryseren og la det første laget stive i ca. 15 minutter. Bland vaniljesukkeret (eller vaniljestang om du har det) sammen med ca. 1 dl fløte og fyll fløten over i isformene et lite stykke oppover (husk at det må være plass til det siste laget med blåbær). Sett isformene tilbake i fryseren og la det stå i ca. 15 minutter til. (Kjenn lett med fingeren på lagene for å sjekke at de er faste før du heller i de andre lagene). Bruk en stavmikser for å mose blåbærene og fyll i isformene som siste lag. Sett ispinner i formene og la isformene være i fryseren i minimum 6 timer eller helst over natten.



It's time to make ice cream! I love homemade popsicles and these red, white and blue ones are the best, they're so easy to make too. All you need is

a handful of strawberries

a handful of blueberries

a litte cream

1/2 teaspoon vanilla sugar (or vanilla beans)

Use a blender and blend the berries (in two separate bowls). To make the red layer you start with the strawberries, pour the berry smoothie in the ice pop molds about 1/3 of the way from the top. Place in the freezer for minimum 15 minutes until set (it's important that you make sure the first to layers are set before you add the next layer to keep them from mixing). To make the white layer you mix the cream and the vanilla sugar and add the cream to the ice pop molds another 1/3 from the top. Place in freezer until set. To make the blue layer you do the same as the red layer. Use a blender to make the blueberries into a smoothie and fill the smoothie into the molds. Place pop sticks and leave in freezer for minimum 6 hours but preferably over night.



12 kommentarer

Julia

22.07.2015 kl.10:04

Hei så deilig! Takk for inspirasjon!

Du pisker ikke fløta til krem først?

Ellen

22.07.2015 kl.10:32

Såå fine! Hva slags isformer bruker du? Ha en fin dag :-)

Lisa

22.07.2015 kl.10:42

Oh yummi! Fikk instant lyst på en sånn is :D

worldofliz

22.07.2015 kl.15:13

nam nam

Tine Monsen

22.07.2015 kl.18:51

Julia: Nei jeg blandet fløten og vaniljesukkeret lett med stavmikseren, men om du mikser det litt lenger blir det kjapt krem, men en krem vil jo ikke være like lett å få til å legge seg i et helt rett lag i formen om du skjønner hva jeg mener..?

Tine Monsen

22.07.2015 kl.18:51

Ellen: Hei Ellen, jeg har noen isformer jeg kjøpte på en vanlig daglivarebutikk i fjor, husker ikke om det var rimi eller ica :)

Julia

22.07.2015 kl.20:46

Skjønner! :) Takk!

Og fortsatt god sommer!

Christine

22.07.2015 kl.23:01

Hei, disse så gode ut altså, skal prøve disse en av dagene :) Kjempefin blogg du har, nettopp ´funnet´den, titter absolutt innom igjen, fin kveld videre.

Therese

22.07.2015 kl.23:23

Så enkelt, men så godt! Skal absolutt prøves :D

Tine Monsen

23.07.2015 kl.07:57

Christine: Hei Christine, så glad jeg ble for at du har funnet meg :D Ha en herlig dag!

Jeanette

25.07.2015 kl.10:59

wow for noen bilder!!! Disse isene ser helt utrolige ut! Jeg vil prøve disse,må få tak i noen bær først!!

Tine Monsen

26.07.2015 kl.10:40

Jeanette: Så hyggelig å høre Jeanette! De er supergode, gleder meg til å høre om du syns det samme :)

Skriv en ny kommentar

Tine Monsen

Tine Monsen

32, Oslo

Kategorier

Arkiv

hits