I SCREAM FOR (HOMEMADE) ICE CREAM


Det er tid for is og den aller beste (synes jeg) finner du i din egen fryser om du har litt tlmodighet, en stavmikser og noen br til overs. Jeg liker blande rester jeg har igjen i kjleskapet og disse gode jordbr/blbr- og vaniljeisene lager du enkelt selv! Hjemmelagede ispinner jo s godt, oppskriften min finner du under.


Du trenger:

1 hndfull jordbr

1 hndfull blbr

en skvett flte

1/2 ts vanlijesukker
(eller vaniljestang)


Bruk en stavmikser for mose en hndfull jordbr og fyll isformene et lite stykke oppover med rosa smoothie. Sett i fryseren og la det frste laget stive i ca. 15 minutter. Bland vaniljesukkeret (eller vaniljestang om du har det) sammen med ca. 1 dl flte og fyll flten over i isformene et lite stykke oppover (husk at det m vre plass til det siste laget med blbr). Sett isformene tilbake i fryseren og la det st i ca. 15 minutter til. (Kjenn lett med fingeren p lagene for sjekke at de er faste fr du heller i de andre lagene). Bruk en stavmikser for mose blbrene og fyll i isformene som siste lag. Sett ispinner i formene og la isformene vre i fryseren i minimum 6 timer eller helst over natten.



It's time to make ice cream! I love homemade popsicles and these red, white and blue ones are the best, they're so easy to make too. All you need is

a handful of strawberries

a handful of blueberries

a litte cream

1/2 teaspoon vanilla sugar (or vanilla beans)

Use a blender and blend the berries (in two separate bowls). To make the red layer you start with the strawberries, pour the berry smoothie in the ice pop molds about 1/3 of the way from the top. Place in the freezer for minimum 15 minutes until set (it's important that you make sure the first to layers are set before you add the next layer to keep them from mixing). To make the white layer you mix the cream and the vanilla sugar and add the cream to the ice pop molds another 1/3 from the top. Place in freezer until set. To make the blue layer you do the same as the red layer. Use a blender to make the blueberries into a smoothie and fill the smoothie into the molds. Place pop sticks and leave in freezer for minimum 6 hours but preferably over night.



12 kommentarer

Julia

22.07.2015 kl.10:04

Hei s deilig! Takk for inspirasjon!

Du pisker ikke flta til krem frst?

Ellen

22.07.2015 kl.10:32

S fine! Hva slags isformer bruker du? Ha en fin dag :-)

Lisa

22.07.2015 kl.10:42

Oh yummi! Fikk instant lyst p en snn is :D

worldofliz

22.07.2015 kl.15:13

nam nam

Tine Monsen

22.07.2015 kl.18:51

Julia: Nei jeg blandet flten og vaniljesukkeret lett med stavmikseren, men om du mikser det litt lenger blir det kjapt krem, men en krem vil jo ikke vre like lett f til legge seg i et helt rett lag i formen om du skjnner hva jeg mener..?

Tine Monsen

22.07.2015 kl.18:51

Ellen: Hei Ellen, jeg har noen isformer jeg kjpte p en vanlig daglivarebutikk i fjor, husker ikke om det var rimi eller ica :)

Julia

22.07.2015 kl.20:46

Skjnner! :) Takk!

Og fortsatt god sommer!

Christine

22.07.2015 kl.23:01

Hei, disse s gode ut alts, skal prve disse en av dagene :) Kjempefin blogg du har, nettopp funnetden, titter absolutt innom igjen, fin kveld videre.

Therese

22.07.2015 kl.23:23

S enkelt, men s godt! Skal absolutt prves :D

Tine Monsen

23.07.2015 kl.07:57

Christine: Hei Christine, s glad jeg ble for at du har funnet meg :D Ha en herlig dag!

Jeanette

25.07.2015 kl.10:59

wow for noen bilder!!! Disse isene ser helt utrolige ut! Jeg vil prve disse,m f tak i noen br frst!!

Tine Monsen

26.07.2015 kl.10:40

Jeanette: S hyggelig hre Jeanette! De er supergode, gleder meg til hre om du syns det samme :)

Skriv en ny kommentar

Tine Monsen

Tine Monsen

32, Oslo

Kategorier

Arkiv

hits