HVORDAN SPISE EN ARTISJOKK


Første gangen jeg fikk servert en hel artisjokk lurte jeg litt på hvordan jeg skulle angripe denne blomsten på tallerkenen min. Jeg husker ikke om det var på date nummer to eller tre T laget artisjokk til meg, men vi var i hvert fall på det stadiet der man fortsatt har lyst å gjøre et godt inntrykk så jeg avventet situasjonen litt til jeg så hvordan han gjorde det. Hele artisjokker er fantastiske å bruke som forrett, kutt av stilken helt inn til bunnen slik at artisjokken står støtt på en tallerken. Kok opp vann og kok artisjokkene i ca. 45 minutter til de er møre og fine. Du vet de er perfekte når du enkelt kan nappe av et blad. Server med godt smør (vi har en favoritt i Røros smør) og dryss litt havsalt over smøret.


Plukk av ett og ett blad, dra det over smøret og gnag av den kjøttfulle biten på innsiden av bladet. Fortsett til du kommer til de tynnere bladene innenfor. Fjern de innerste bladene og skjær bort hårene som ligger under bladene. Under dette "skjegget" ligger artisjokkhjertet, skjær opp og nyt de siste bitene sammen med resten av smøret.


En utrolig god sommerforrett som går både til kjøtt og fisk. Artisjokk er også godt i salater, på pizza, i pastasauser etc.

Jeg håper du fikk litt sommerinspirasjon!

How to eat an artichoke? As I was saying yesterday one of my all time favourite starters are artichokes. I can't remember if it was on our second or third date T served me this but I can remember that we were still at that stage where you really want to make a good impression. So I was stalling a bit drinking my water just so I could wait and see how he did it. An artichoke is a flower and it's both really tasty, gorgeous and fun to eat at the same time.

Cut the stem at the bottom so the artichoke can stand flat. Boil them for about 45 minutes, you know they're perfect when you easily can pull off one of the outer petals. Serve with butter and some sea salt, pull out outer petals one at a time, dip it in the butter, pull through teeth and eat the pulpy portion of petal before you go on to the next. Continue until all petals are removed. Cut away the fuzzy hairy base (don't eat this) and underneath you'll find the artichoke heart. Cut into small pieces, dip in butter and enjoy!

7 kommentarer

Tina

09.07.2015 kl.21:10

Elsker artisjokker! Det er også utrolig godt å dyppe bladene i hollandaise, en storfavoritt her i huset (inkludert to til vanlig kresne unger).

Tine Monsen

10.07.2015 kl.07:53

Tina: Takk for tips, det skal jeg huske på :)

ISE

10.07.2015 kl.13:36

Kan du legge ut oppskriften på Crispy duck som du viste bilder av for en stund siden?

Tine Monsen

10.07.2015 kl.13:45

ISE: Ja! Det kan jeg- planen var å gjøre det forrige uke men det rakk jeg ikke. Det står på planen for helgen! :)

missmommy.blogg.no

11.07.2015 kl.10:28

Det så nydelig ut!!! Dette må prøves! Delikate bilder! ;)

Tine Monsen

11.07.2015 kl.12:18

missmommy.blogg.no: Nå blir jeg glad, si fra om det fallt i smak! :D

missmommy.blogg.no

11.07.2015 kl.12:35

Det skal jeg! Skal prøve å få tak i artisjokk i dag!

Skriv en ny kommentar

Tine Monsen

Tine Monsen

32, Oslo

Kategorier

Arkiv

hits