DET ALLER BESTE MED Å VÆRE MAMMA TIL EN TOÅRING

Det aller beste med å være mamma (eller pappa) til en toåring er nettopp å være mamma (eller pappa) til en toåring. Det er rett og slett (veldig ofte) helt fantastisk. For å sitere filmen "I don't know how she does it", det å være mamma til en toåring er som å være rockestjerne i en verden uten kritikere. Jeg har samlet mine topp 10 grunner til hvorfor jeg elsker å være mamma til en liten gutt på to år.

1. DE GIR DE ALLER BESTE KLEMMENE
De løper mot deg og holder deg så hardt at du tror de aldri kommer til å slippe, før de ser på deg og spør om du vil ha en klem til. Ja takk, det er fint om du aldri slutter med disse klemmene!

2. DE SIER DE RARESTE TING
(I vårt tilfelle roper han de rareste ting, han har ennå ikke skjønt forskjellen på innestemme og utestemme). Toåringer er i ferd med å utvikle språk og på veien dit får vi være tilskuere til de morsomste, rareste ord og uttrykk. Fra en dag til en annen kommer det nye ord og setningene de former er bedre enn hvilket som helst standup show. Når en toåring skal prøve å fortelle deg hva han eller hun vil må du bare ta på deg setebeltet og være med på morroa, de gir seg ikke før du skjønner det uansett. Det er mye mulig at de drar deg rundt omkring i armer og ben til de klarer å gjøre seg forstått.

3. DU BEGYNNER Å LIKE TING DU HAR HATET FØR
Som alt for tidlige morgener. Paradoksalt nok er disse tidlige morgenene som er så altfor tøffe samtidig den aller beste tiden på døgnet. Da er den lille toåringen i sitt ess og selv om han vekker deg på sparkesykkelen sin som han på en eller annen magisk måte har klart å få opp i sengen din, er det bare å nyte disse morgenstundene. "Mamma! Jeg er ferdig å sove!" Det er jo absolutt et gyldig argument selv om klokken ikke akkurat er på din tid lenger.

4. DU FØLER DEG SOM VERDENS FINESTE
"Å så fin!" Toåringen din har en helt egen evne til å få deg til å føle deg som verdens fineste uten både sminke og klær. Med ditt trøtteste ansikt synes han likevel du er den fineste i verden og han er ikke redd for å si det.

5. DU ER VERDENS KULESTE MAMMA
Toåringen din har lyst å være sammen med deg hele tiden, du er så kul at han glatt kunne ha hoppet over å gjøre noe annet enn å være sammen med deg. Hvor fantastisk er ikke det? Han hyler av fryd når du henter han i barnehagen og han vil du skal se på alt han gjør, "se nå mamma!" "Så du det mamma?". Dere er rett og slett et dreamteam og behøver ingen andre for å ha det hverken gøy eller koselig.

6. DU KJENNER IGJEN DEG SELV
Når man har laget en toåring begynner man å se sider av dette lille mennesket som ikke kan komme fra noen andre enn nettopp deg selv. Du kjenner igjen både det ene og det andre og man skylder på hverandre for sider som er mindre heldig og vil helst ha all æren selv for de bra tingene. "Altså, han må jo ha fått min humor!", "Hva er det han gjør! Nei det der har han fra deg!" Man tror regelrett på at man har klart å reprodusere kun de aller beste sidene ved seg selv inn i dette nye lille mennesket. Det er en fantastisk følelse.

7. LEKEKAMERAT FOR LIVET
Mannen min (aka mitt andre barn) har alltid noen å leke med.

8. DU HAR VERDENS FINESTE TOÅRING
Du har bokstavelig talt verdens fineste toåring, toåringen din er rett og slett den vakreste toåringen du har sett noengang. Hvordan du har klart å få en supermodelltoåring blandet med en dæsj av kulhet er det ikke vits i å fundere for mye over, men at du har klart det er en selvfølge. Alle toåringer er verdens fineste.

9. THE REALLY CUTE OUTFITS
Tro meg, det er en grunn.

10. NÅR INNSATSEN BÆRER FRUKTER
Når toåringen din er forbausende grei hos andre (når du ikke skulle tro det ut fra oppførselen hjemme bare 30 minutter tidligere). Der hilser alle med et smil og sier god morgen og tusen takk for maten. Puh, akkurat når du trodde alle ledd i oppdragelsen sviktet ror han seg inn i siste minutt.

_______________________________________________________________________________________________________

The best thing about having a two year old, is having a two year old. I have to use a movie quote from "I don't know how she does it" to bescribe it. It's like being a rock start in a world without critics. I've put together a list of my top 10 reasons for love being a mom to a two year old.

1. THEY GIVE THE VERY BEST HUGS
You hope they never let go.

2. KIDS SAY THE DARNDEST THINGS
Having two year old trying to explain life to you is better than any stand up show.

3. YOU START TO LOVE THE THINGS YOU HATE
Like early mornings. Even though they're brutal at times it's actually the mornings that are the best part of the day. You two year old is in the best mood, even though it's way too early and he's waking you up on his scooter that he in some way or form managed to drap up into your bed.

4. YOU FEEL LIKE THE PRETTIES MOM IN THE WORLD
Your two year old will make you feel like any other super model, they think you're the prettiest mom in the world and they're not afraid to say it.

5. YOU'RE THE COOLES MOM IN THE WORLD
Your two year old wants to hang out with you all the time because he thinks you're the coolest person in the world. How amazing is that? If he could he would be by your side at all times, you and him are like the best dreamteam in the world.

6. YOU RECOGNIZE YOURSELF
When you have a two year old you start to recognize yourself in your kid. Both parents are usually fighting over the things they want credit for (sense of humour, looks etc) and try to convince themselves that any negative thing comes from the other parent. It's hilarious.

7. YOU HAVE A STANDING PLAYDATE
My husband (aka my other child) always have someone to play with

8. YOU HAVE CREATED THE MOST BEAUTIFUL TWO YEAR OLD IN THE WORLD
You don't know how you've done it, but somehow you managed to give birth to a supermodel / rockstar baby who is without a doubt the most gorgeous two year old in the world. All two year olds are the most gorgeous two year olds in the world.

9. THE CUTEST OUTFITS
Trust me, it's a reason.

10. WHEN THEY BEHAVE IN PUBLIC
Just when you think you've failed horribly in your parenting ways they get it together and act like the most well behaved kids just when you need them to. Puh, they keep you on their toes I'll tell you that.


14 kommentarer

Anette

01.05.2015 kl.10:15

å for et herlig innlegg! Må si jeg kjenner meg igjen på min to åring altså :) hi hi

Line

01.05.2015 kl.13:00

Så enig!! Har en liten sønn på 19 mnd, krevende til tider, men fy søren så heldig jeg er som er mammaen hans. Blir lett til at jeg fokuserer på at jeg til tider er sliten, når jeg heller burde rette fokuset mot alt det som er fint.. De vokser så fort og jeg kommer til å savne disse tidene. Kos deg med lille W og familien disse dagene. Klem

Cecilie

01.05.2015 kl.15:27

Herlig innlegg! :) har ei på 13måneder selv og kjenner meg igjen i mye, men skjønner jeg har mye å glede meg til også! Det er fantastisk å være mamma! God helg:)

Elin

01.05.2015 kl.18:39

Dette fikk hvertfall meg til å smile! Det er jo spot on på alle punkter:)

Så kult å bli minnet på alt dette når jeg sitter her med to barn som er voksne;)

Tine Monsen

01.05.2015 kl.20:10

Anette: Så hyggelig å høre at du likte det Anette! :) De er jo så altfor søte! (og rampete i blant) :)

Tine Monsen

01.05.2015 kl.20:11

Line: Takk i like måte! Jeg prøver å huske på alt det fine jeg også :) Ha en deilig helg, klem fra meg.

Tine Monsen

01.05.2015 kl.20:11

Cecilie: Du har så mye gøy å glede deg til, jeg synes det bare blir bedre og bedre :D

Tine Monsen

01.05.2015 kl.20:12

Elin: Haha, så morsomt å høre Elin! Det blir jeg glad for :) Nyt den fine maihelgen!

Aurora

02.05.2015 kl.12:30

Haha, jeg er så enig! Har selv en liten niese som fylte 2 år denne uken og i morgen er det bursdagsfeiring. Pratet med henne på telefonen i stad og det er ikke alt man alltid forstår, men hun har da mye på hjertet <3 Nyt helgen - både du og din fine familie! Klem

Tine Monsen

02.05.2015 kl.14:01

Aurora: Det er veldig morsomt å høre på de :) Nyt helgen Aurora, klem Tine

Lisa

04.05.2015 kl.10:20

For et koselig innlegg <3 :) Jeg gleder meg allerede! One day, one day ;)

Tine Monsen

04.05.2015 kl.11:49

Lisa: Ja! One day Lisa, du kommer til å bli verdens fineste mamma :)

Siri

06.05.2015 kl.22:17

Gurimalla, nå gjødsla du babysyken min litt! Hihi:) Håper på å få være så heldig å oppleve å bli mamma en vakker dag, det må være det fineste i livet! Og toåringen din er jammen heldig han også, som har så fine foreldre! :)

Tine Monsen

07.05.2015 kl.07:19

Siri: Så snill du er! Det er fantastisk og til tider masse hard jobbing :)

Skriv en ny kommentar

Tine Monsen

Tine Monsen

32, Oslo

Kategorier

Arkiv

hits