BRYLLUPET VÅRT

Det er litt rart å tenke tilbake på alt som har skjedd siden. På bildene er vi to, men på alle nye bilder er vi tre. Vi hadde ikke en bekymring i verden, men likevel føltes det ut som vi bar hele verden på skuldrene våre. Et bryllup kan være både magisk og mørkt, og mitt eneste råd på veien er å velge det man selv føler er rett. For skal man prøve å gjøre alle til lags kan man fort miste seg selv på veien. Vi feiret bryllup ved solnedgang på et nydelig lite slott en fransk sommerlørdag i 2011, med enkle roseblader på bordene og med servietter på fanget jeg ikke engang kan huske fargen på.
Vi forelsket oss i vakre Château de la Begude som ligger i Opio Valbonne i Frankrike da vi begynte å drømme om bryllupssted. Et sted i akkurat kort nok avstand fra Cannes, med et sjarmerende landsbyliv som bakteppe. Med en kaffe så god som en sommerdag, og franske følelser på hvert rom. Med knappe 90 gjester og 5 nydelige retter, feiret vi i alle timene natten kom med. Vi hadde fokus på mat og vin, og ikke de små tingene. Vi ville heller lage en fantastisk fest for alle gjestene som hadde reist så langt.

Det er mange som spør meg om kjoledesigner og brudekjolevalg. Siden bryllup er en dyr affære, og budsjettet vårt var sprengt allerede før siste rett, kan jeg faktisk avsløre at kjolen var det rimeligste i hele bryllupet. Mitt studentbudsjett slo sprekker allerede før vi hadde diskutert bryllup, så jeg står bak rysjevalget mitt med hele mitt hjerte. Jeg må le, den er sydd på mål og kom på den nette sum av 829 kroner. Med frakt! Sløret fikk jeg låne av en nydelig bryllupsgjest, og blomstene i buketten var rosa og runde fra den lokale blomsterhandelen, hvor de ikke snakket et ord engelsk. Håret hadde knapt nok rukket å bli tørt etter ettermiddagsbadet, og vi måtte løpe da vi endelig fikk rettetangen til å fungere. Krøllene jeg skulle ha rakk aldri å bli laget. Jeg burde jo ha gått fra bassengkanten så mye tidligere, men jeg klarte ikke å rive meg løs. Tips to: beregn nok tid til sminke og hår!
I områdene rundt Valbonne er det mange ting man kan finne på. Jeg vil vel si at det er mest praktisk å leie bil, da taxi eller lokal transport ikke alltid er helt oppe og går. På Place Cassier finner man f.eks slakter, grønsakshandler, bakeri, noen små butikker, flere nydelige lunsjsteder og også et renseri om man trenger å få noe dampet (les bryllupskjole/smoking/slør) etter å ha vært transportert i baggasjen under reisen. For de som vil ha litt mer action finnes både go-cart, fallskjermhopping, prøvekjøring av formel 1 biler, og flere kasino. For oss holdt det å nyte ferie og Juan le Pins, et herlig sted ved siden av Cannes, som egentlig er akkurat som Cannes, bare mindre, rimeligere og med færre mennesker. Her kan du nyte strand og vann på smale brygger som går utover i vannet fra de ulike strandrestaurantene.

Da det var klart for brudevals skiftet jeg til denne blå kjolen før vi danset vår første dans. Det var høyt under taket og luft under løftene. Valget fallt på jive og ikke lange valssteg for oss, og er det en ting jeg elsker så er det å danse med denne mannen. I disse tempoøyeblikkene føltes det ut som det bare var oss i rommet, og et av de fineste minnene jeg har fra denne kvelden er da det faller en tåre til bakken i det jeg blir snurret rundt og rundt høyt oppå nakkens hans. En tåre for oss to, og ingen andre. Vi klarte det, vi var ferdig.

Eg drikk dager

dei dagane eg likar best

smaker av deg.

2 kommentarer

sc

23.03.2016 kl.07:40

Åh kjære Tine, nå falt det en tåre i ren glede av å få lese sånne vakre ord. Mitt romantiske hjerte sprenger nesten av glede for dere - sånne nydelige mennesker som setter pris på det ekte, og viktige i livet. Bare kjærligheten. Det ER nok <3

Tine Monsen

23.03.2016 kl.07:56

sc: Tusen tusen takk sc!

Skriv en ny kommentar

Tine Monsen

Tine Monsen

32, Oslo

Kategorier

Arkiv

hits