SJOKOLADEFONDANT


Lykke lykke lykke er hjemmelaget sjokoladefondant! Det finnes ikke så mye som er bedre enn det gjør det vel?

Og det er faktisk ikke så veldig vanskelig å gjøre det selv. Bare følg denne steg for steg og voilá så har du dessert klar til i kveld.
Til 4 fondanter trenger du:  en halv pakke usaltet smør, 2/3 av en 70% mørk sjokoladeplate, 3 egg, 0,5dl sukker og 0,5 dl mel.

Forvarm stekeovnen til 180 grader og smelt smør og sjokolade i vannbad mens du visper 3 egg i en bolle.Bland sukker og mel mens sjokoladen smelter og få én av gjestene til å hjelpe deg med å tilsette mel og sukkerblandingen sakte
mens du fortsetter å vispe hele tiden. Når sjokoladen og smøret har smeltet sammen skal det tilsettes på samme måte som mel
og sukkerblandingen. Hell sakte over i bollen mens du fortsetter å vispe hele tiden til det blir en fin og jevn sjokoladeblanding.Hell over i f.eks muffinsformer eller små ildfaste former før du setter de i ovnen i 6 minutter. Timing er veldig viktig. Ikke mer, ikke mindre.

Ta ut av ovnen og server med f.eks vaniljeiskrem og siktet melis over for litt ekstra pynt. Helt flytende inni og perfekt utenpå. Enjoy!
Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Tine Monsen

Tine Monsen

32, Oslo

Kategorier

Arkiv

hits