SJOKOLADEFONDANT


Lykke lykke lykke er hjemmelaget sjokoladefondant! Det finnes ikke s mye som er bedre enn det gjr det vel?

Og det er faktisk ikke s veldig vanskelig gjre det selv. Bare flg denne steg for steg og voil s har du dessert klar til i kveld.
Til 4 fondanter trenger du: en halv pakke usaltet smr, 2/3 av en 70% mrk sjokoladeplate, 3 egg, 0,5dl sukker og 0,5 dl mel.





Forvarm stekeovnen til 180 grader og smelt smr og sjokolade i vannbad mens du visper 3 egg i en bolle.







Bland sukker og mel mens sjokoladen smelter og f n av gjestene til hjelpe deg med tilsette mel og sukkerblandingen sakte
mens du fortsetter vispe hele tiden. Nr sjokoladen og smret har smeltet sammen skal det tilsettes p samme mte som mel
og sukkerblandingen. Hell sakte over i bollen mens du fortsetter vispe hele tiden til det blir en fin og jevn sjokoladeblanding.







Hell over i f.eks muffinsformer eller sm ildfaste former fr du setter de i ovnen i 6 minutter. Timing er veldig viktig. Ikke mer, ikke mindre.





Ta ut av ovnen og server med f.eks vaniljeiskrem og siktet melis over for litt ekstra pynt. Helt flytende inni og perfekt utenp. Enjoy!




Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Tine Monsen

Tine Monsen

32, Oslo

Kategorier

Arkiv

hits